B1 blogcsalád



És itt meg is bukott Orbán menekültpolitikája

2015. augusztus 24. - nickgrabowszki

A dolog ott kezdődött, hogy Görögország rég nem tud mit kezdeni a menekültinvázóval, ami a török partok felől éri az égei szigetvilágot. Összegyűjtik őket Athénban, majd elszállítják a macedón határra. A macedónok szintén nem tudtak beleavatkozni a dolgok folyásába; eddig a határon vonatra rakták a szerencsétleneket, és eligazították Szerbia irányába.

De a magyar hosszú hétvégén feltorlódtak a dolgok: az áldatlan állapotok miatt a macedón a kormány csütörtökön szükségállapotot hirdetett, hadsereg lezárta a határt. Majd vasárnap már nem bírták el a rohamot (lőni meg nem akartak), és megint fölpakolták a menekülteket a szerb határ felé. Tegnap ötezren léptek be Szerbiába, ma reggelre egy hétezresre becsült tömeg érte el a határt.

Mi lesz akkor, ha ez a több mint 10 ezer ember, plusz a már Szerbiában lévők megjelennek a magyar határon? 

Vajon elbírja GYODA többezer ember együttes rohamát? A 18 ezer fős magyar börtönlétszám, amely már így is másfélszeresen túltötött, biztosan nem bírja el a megduplázódást (hiszen ezek mindannyian határzárrongálók lesznek). De a magyarországi menekültellátó-rendszer sem.

Vajon kint vannak még a plakátok a kultúra és a a törvények tiszteletben tartásáról? Meg a munka el nem vételéről? Illetve kikerültek már a Balkánra tervezettek, hogy ide ne gyertek, mert pengésdrót? És érdekelni fogja ez azokat, akit ezer kilométereket tettek már meg gyerekkel a nyakukban?

migracio.jpg

Hacsak nem adnak tűzparancsot, Magyarország nem bír el a migrációval. (Ha meg adnak, akkor azért.) Ez nyilvánvaló, ezt eddig is lehetett tudni. Csak az Orbán-kormány - és különösen a miniszterelnök - figyelmét kerülte el valahogy.

Ha a helyzet nem fordul komolyra, akkor nincs értelme a nemzeti konzultációnak, a plakátkampánynak, a permanens uszításnak, a GYODÁ-nak és a kerítésnek sem. Ha meg komolyra fordul, mint ahogy az most tűnik, akkor megintcsak nincs értelme. Nincs az a kerítés, amelyik megállítana egy többezres tömeget.

Esetleg tarthatnánk róla egy nemzeti konzultációt.

  1. Ha a migránsok megállnak Szerbiában, akkor nem kell a kerítés, nincs rá szükség.
  2. Ha viszont nem állnak meg, akkor Magyarország önmagában nem tud mit tenni.

Ez európai probléma szerencsére, a nálunk nagyobbak és gazdagabbak ügye. Bár az uszítás arról szólt, hogy elveszik a munkánkat, bűncselekményeket követnek el, szemetelnek és az aszfaltra rajzolnak - egyik sem történik. (Na jó, az aszfaltra tényleg rajzoltak.)

Ezek a tömegek Magyarországon csak átvonulnak.

Ez a csak nekünk legyen mondva, mégse jó átjáróházban élni. De másnak ez azért jóval komolyabb probléma. Talán meg kellene kérdezni a célországokat, mit kívánnak kezdeni a helyzettel. És ha már megkérdeztük, talán el kellene fogadni a döntésüket. Orbánnak máig nem sikerült megbirkóznia a méreteivel, pedig

jó lesz, ha tényleg megtanulunk kicsinek lenni.

Talán el kellett volna a fogadni a kvótarendszert, azon Magyarország (meg a többi tiltakozó kisország) semmilyen tekintetben nem tudott volna veszíteni.

Ugyanis akit abban a helyzetben Magyarország befogadna, az eredetileg nem minket választott célországnak. A menekültként kapott magyar útlevéllel pedig ugyan mi akadályozhatná meg benne, hogy oda menjen a schengeni övezeten belül, ahová akar?

Ebből is látszik persze, hogy az ötlet még finomításra szorul. Elég jelentős finomításra. De szerencsés esetben nem nekünk kell határozni róla. Döntsék el a németek, hogy kit akarnak befogadni, és mihez kezdenek a többiekkel. Ahogy most tűnik, a helyzet normalizálásához Szíriában, Líbiában, Irakban és Afganisztánban kell rendet tenni. Ami persze háborút jelent, de csak méretünkhöz mérten a mi háborúnkat;

a nagyhatalmak azért nagyhatalmak, hogy rájuk bízzuk a háborúkat.

Ez eufémisztikusan úgy is lehet nevezni, hogy "európai összefogással kell megoldást találni".

De az Orbán-féle "majd mi megoldjuk egyedül, mert a szuverenitás mindenekelőtt", az végképp megbukott. Megbukott akkor, ha ideér a hétvégén fölgyűlt tömeg. És akkor is, ha valahogy rendeződik a helyzetük Szerbiában.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr227729690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nniicckk 2015.08.25. 18:44:24

Na az rtl klubbon epp unneplik, hogy a bevandorlok atvagtak a keritest, es sugarzo arccal meselik, hogy ujra akadaly mentesen ozonlenek a bevandorlok. Es biztosak benne, hogy semmilyen rendor, katona sem allitja meg, mert mostmar annyian jonnek, hogy barkin es barmin konnyeden attornek majd.

Exploiter 2015.08.25. 19:03:02

@nniicckk:

Azt hiszem, most már biztos vagyok benne, hogy a világ megőrült, amiben élek. Bár eddig is sejtettem.
Úgy érzem, lehet, hogy nem is lenne kár érte, én túlélem úgyis, a többi hülye meg megérdemli...

csak egy néző 2015.08.25. 19:44:22

@nniicckk:
Nézd az M1 Híradót, el is fogsz élvezni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.08.25. 19:55:44

"És érdekelni fogja ez azokat, akit ezer kilométereket tettek már meg gyerekkel a nyakukban?"

Alatta képen pedig a valóság, a fiatal férfiak tömege, akik illegális gazdasági bevándorlók...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.08.25. 20:01:26

@I do not know WHO PPER is.: Kuvait és Dubaj már teli van, több a bevándorló, mint a helyi lakos. Állampolgárságot sose kapnak, addig maradhatnak, amíg dolgoznak valamelyik építkezésen, stb. aztán kitoloncolják őket.

@ogli dzsí: Miért ne vonulnának át Magyarországon? A kerítés eddig elkészült része semmit se ér...

BaliBa 2015.08.25. 20:07:02

Blikkfangos cím de a valóságtól távol! Nincs itt semmiféle menekültpolitika még a láthatáron sem. Ez csak krízismenedzsment, mégha kevés sikerrel kecsegtető is. Európának lenne feladata menekültpolitikát kialakítania, de vezetői a politikai korrektség foglyai, láthatóan képtelenek a helyzethez mérten markáns válaszokat találni. Ugyan mi értelme lenne a kvótarendszerenek, amely a letelepítendő menekültek számáról való megállapodást várná el? Ugyan hány menekült letelepítését engedhetné meg magának a kontinens? Ugyan ki tudná megbecsülni, hogy a jelenlegi folyamatokat látva még hány menekült érkezne nem beszélve a már letelepítettek családtagjaról? Mit is tenne Európa a létszámon felüliekkel? Reménykedjünk, hogy Európa vezetői nyári pihenésükről visszatérve újult erővel látnak neki a megoldáskeresésnek, mert a tét lassacskán már nem az, hogy vér fog-e folyni, hanem az, hogy mikor és hol.

stim 2015.08.25. 20:25:47

Az Európai Biztonsági Tanács minden egyes tagját névreszólóan be kellene perelni feladatkörükben okozott súlyos anyagi kár okozásáért amiért úgy döntöttek, hogy megszüntetik a schengeni határokon a határőrséget. Miért fogadják el az olaszok, a spanyolok, a franciák, a magyarok ezt az EUs- megkötést? Ellenkezik az érdekeinkkel. Mindenkinek joga van megvédeni magát. Az EU bitzonsági szervében ülő emberek súlyos anyagi kárt okoznak. Vagy nem ismerik fel a problémát és azért nem oda valók vagy nem akarják megoldani a problémát azért nem oda valók. Vagy intellektuálisan alkalmatlanok vagy akármilyen oknál fogva nem teszik a dolgukat. Népszavazást kellene indítani a leváltásukra!

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 20:27:59

Index címlap, miért nem mutat "menekült gyerekeket" a közTV.

Mert akkor hasonló kamu lenne mint az Index, aki szerint pld. "menekültek" és nem gazdasági bevándorlók.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 20:30:23

@Online Távmunkás: A kerítés önmagában semmit nem ér. Határőrség, fegyverhasználat, kb. ezek kellenek.

Amúgy az a gáz, hogy Orbánék még a saját szemetüket sem szedetik össze a "menekültekkel".

csak egy néző 2015.08.25. 20:41:19

@♔bаtyu♔:
Igazad van, ezek a barbárok szemetelnek, a kultúrember onnan ismerszik meg, hogy nem szemetel, pláne nem a munkahelyén.
"Amúgy az a gáz, hogy Orbánék még a saját szemetüket sem szedetik össze"
m.cdn.blog.hu/fo/foschtalicska/image/parlament.jpg

ulpius66 2015.08.25. 21:12:18

Húúúúúú....

Mán kezdtem rosszul érezni magam!

Orbán ezen a héten még csak háromszor bukott meg!!!!!!!!!!

2010 óta meg 2538-szor!!!
(ha van ami Orbánt a hatalomban tartja, az ilyen eszetlen cikkek.......)

kvadrillio 2015.08.25. 21:24:08

Hitlerrel tréfálkozott a Facebookon ezért kirúghatják a pesterzsébeti tanárnőt

A köznevelési államtitkárság utasítására a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) soron kívüli vizsgálatot indított egy pesterzsébeti pedagógus Facebook-posztjai ügyében, amelynek eredményétől függően dönt a szankciókról. A vizsgálat idejére a tanárt felmentették a munkavégzés alól - közölte az államtitkárság kedden az MTI-vel.

A 444.hu kedden írt arról, hogy az érintett pedagógus a közösségi portálon a közérdekű tankönyvvásárlási hírek mellett szeret Hitlerrel illusztrált cikkeket is posztolni. A köznevelési államtitkárság közleménye szerint, amennyiben a portál által bemutatott megnyilvánulások megfelelnek a valóságnak, a tanár nem maradhat a Klik foglalkoztatottja.

A pedagógus több mint 20 éve tanít Pesterzsébet egyik általános iskolájában. A Kuruc.info, a Betyársereg, a HVIM és az alfahir.hu cikkeit is előszeretettel megosztotta.

Mint írták, az államtitkárság fontosnak tartja, hogy

"a pedagógus hivatás gyakorlói megfelelő erkölcsi értékrenddel bírjanak, amelyet az oktatás-nevelés során mind a tanulók, mind pedig a szülők felé közvetítenek. Ennek megfelelő keretet biztosíthat az etikai kódex is, melynek tartalmáról folyamatos egyeztetés folyik a szakmai szervezetek képviselőivel".

EZT NEM ÉRTEM ! ÉS ???? KINEK OKOZ EZ PROBLÉMÁT ÉS MIÉRT ?????
NEM VAGYUNK EGYFORMÁK, NEM GONDOLKODUNK EGYFORMÁN ! MINDEN EGYES EMBER GONDOLATAI KÜLÖNBÖZŐEK ! A KLIKK PEDIG EGY NAGY HÜLYE ! NEM CSAK ASZÉRT, MERT ROHADTUL NEM SZERETEM A NEVÉT NEKIJEHHH !

igazi hős 2015.08.25. 22:02:11

@♔bаtyu♔: "fegyverhasználat" Te hülyébb vagy a megszokottnál. Tudod melyik európai határnál volt utoljára tűzparancs? Talán még jutalmat is adnál, mint anno a berlini falnál kaptak a hős határőrök? Mi lett volna, ha '56-ban az osztrák határőrök kapnak tűzparancsok?

kvadrillio 2015.08.25. 22:04:49

@kvadrillio: "A 444.hu kedden írt arról, hogy az érintett pedagógus a közösségi portálon a közérdekű tankönyvvásárlási hírek mellett szeret náci vicceket is posztolni, Hitlerrel illusztrálva." ÉS ?????????????

OK ! TUGGYUK, HOGY A 444 KÉMKEDIK ! DE ETTŐL MÉG LÉTEZNEK NÁCI VICCEK IS MEG ZSIDÓ VICCEK IS MEG BŐGATYÁS, BARACKPÁLINKÁS, FÜTYÜLŐBARACKOS MAGYAR VICCEK IS !!!

AZT IS TUGGYUK, HOGY KÉMKEDIK AZ NSA IS... SNOWDEN ÓTA IS ...UGYE.....
CSAK AZT NEM TUDJUK, HOGYAN JÖN ÖSSZE AZ ERKÖLCSISÉGGEL 1 NÁCI-HITLERES VICC ??? HACSAK NEM A ZSIDÓ TANÁCSADÓINK GENETIKAI ÉRZÉKENYSÉGE ÉS KORMÁNYUNK EGYÜTTÉRZÉSE AZ OKA ENNEK A FASZSÁGNAK MEGINT !!!
SZERETNÉK A HAZÁMBAN NORMÁLIS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ÉLNI ! LEGALÁBB OLYAN NORMÁLIS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT, MINT AZ ELMÚLT SZOCIALIZMUSBAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MERT EZ MÁR TÉLLEG ÁLLATSÁG, AMIT EBBEN AZ ORSZÁGBAN EGYES TÉNYEZŐK OKÁDNAK-C SINÁLNAK !!!

kvadrillio 2015.08.25. 22:10:45

@kvadrillio: ERKÖLCSI ÉRTÉKEK ???!!!!!!! BESZAROK !!!!!!!MILYEN ERKÖLCSI ÉRTÉKEK ??? HOL ??? A KORMÁNYBAN ??? AZ ÜGYÉSZSÉGEN ??? A RENDŐRSÉGEN ??? A VELEJÉIG ROHADT, KORRUPT, BRÓKERCSALÓ VEZETŐINKNÉL ??? :o)))))))))))))))
KI BESZÉLHET ERKÖLCSRŐL KÖZÜLÜK ?????

kvadrillio 2015.08.25. 22:11:49

@kvadrillio: ...akik PONT MOST FORGATJÁK KI AZ UTOLSÓ PARASZTOT A FÖLDJÉBŐL ??? BASSZAMEG !

kvadrillio 2015.08.25. 22:19:37

Budára is költözhetnek a migránsok
Origo, MTI2015.08.25. 19:34244

Tarlós István szerint nincs már értelme a budapesti pályaudvarok mellett működtetni a menekültek fogadására kialakított tranzitzónákat, mert onnan nem mennek tovább. A főpolgármester két új zónát alakítana ki, egy budai és három pesti helyszínt lát erre alkalmasnak.
Erről tudnia kell
Forrás: Wikimedia Commons
Halottnak tettette magát, megúszta a medvetámadást
Forrás: MTI/Kovács Attila
Vetélés és szülés a Keletinél. Migránsok és a magyar...
Forrás: KMH Film
Több a géppuska, mint a tehén a magyar faluban
Hőszigeteljen most és nyerje vissza hőszigetelése árának akár kétszeresét!
www.nyerjenabaumittal.hu

A pályaudvarok mellől két helyszínre helyezik át a fővárosban azokat a menekültek tisztálkodására, várakozására kialakított tranzitzónákat, amelyek jelenleg a budapesti pályaudvarok mellett működnek - mondta Tarlós István az köztévén.

A tervek szerint két helyet alakítanak ki a migránsoknak a főváros egyéb pontjain.

Jelenleg három pesti és egy budai helyszín látszik erre alkalmasnak"

- mondta Budapest főpolgármestere. Tarlós István azt mondta: mivel az osztrákok már nemigen engedik be a migránsokat, ezért nem logikus tovább fenntartani a központi pályaudvarokon ezeket a zónákat.

A Keleti pályaudvarnál migránsoknak kialakított tranzitzóna
Fotó: Polyák Attila - Origo

Tarlós István a TV2 Mokka című műsorában kedden reggel arról beszélt: azért a pályaudvarokon alakították ki ezeket az övezeteket, mert a jogszabály úgy szólt, "üljenek fel a vonatra és menjenek tovább", de mivel ennek lehetőségei beszűkültek,
nem sok értelme van annak, hogy a pályaudvarok környékén biztosítsunk egy ilyen fakultatív szolgáltatást.
Mint mondta, a tranzitzónákat a humanitárius segítség mellett azért is jelölték ki, hogy ne szóródjanak szanaszét a városban amigránsok.

NEMNEM TARLÓSKÁM ! INKÁBB 5 BUDAI ÉS ESETLEG 1 PESTI HELYET NEKIK ! BUDÁN GYÖNYÖRŰ METRÓK IS KÖZLEKEDNEK, MÍG PESTEN MINDEN HÉTEN CSAK A FÜST SZÁLL FEL...:o)

kvadrillio 2015.08.25. 22:20:40

@kvadrillio: 7. Antiochiai Szent Kézigránát2015.08.25. 22:00:49

Rendőröket késeltek bevándorlók Budafokon!

By NemzetiArcvonal.net • augusztus 25, 2015

NemzetiArcvonal.net

 0 Likes
 Comments Disabled
 Print

Tags

népvándorlás

téridegen betolakodás

téridegenség

Budapest XXII. kerületében, Budafokon, a Duna partján két rendőrt késelt meg egy bevándorló horda. 30 körüli téridegen betolakodó férget fogtak el a hatóságok. Bajtársaink a helyszínen vannak, bővebb információkkal folyamatosan jelentkezünk

PLÁNEHHH !e :o)

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 22:28:30

@igazi hős: Ostoba libsi, pld. Izrael, USA.

kvadrillio 2015.08.25. 22:44:31

@kvadrillio: tanitono6

Megkerestük az iskolát, ahol azt a választ kaptuk, hogy a Klik a tanárnő munkáltatója, de felszólítják a pegadógust, hogy moderálja a Facebook-oldalát.

UPDATE:

A tanárnő valóban levette a legsúlyosabb posztokat.
ÉS ????? ETTŐL MÉG LEHET NAGYON JÓ, KIVÁLÓ TANÁR !!!!!!!!! EZEK MIND ÁTVETT ANYAGOK ! ÉS TÉNYLEG KONCENTRÁCIÓS TÁBOR JUT AZ EMBEREKNEK AZ ESZÉBE ARRÓL, AHOGY A MAI ARAB MENEKÜLTEKKEL BÁNNAK !!!!!
A VICCEKEN PEDIG LEHET NEVETNI ! AHOGY A CHARLIE HEBDO-NÁL IS CSINÁLTÁK.....UGYE...?????:o) A TANÁRNŐT PEDIG REMÉLEM NEM RÚGJÁK KI !!!!!!!

MEGNÉZTEM A 444-EN EZEKET AZ UN. VICCES DOLGOKAT....HÁÁÁT, HA EZÉRT MÉGIS KIRÚGJÁK EZT A TANÁRT, AKKOR MAGYARORSZÁG VEZETŐINÉL SOKKAL-SOKKAL NAGYOBB BAJ VAN, MINT BÁRMIKOR IS HITTEM VOLNA ! ÉS AKKOR A MAGYAR NÉP VÉGVESZÉLYBEN VAN !!!!!...ÉS LÉPNI KELLLLLLLLLLLLLLL...

apanna 2015.08.25. 22:46:57

"Hogy is jönne legálisan? " Bejelentkezik a hivatalos határátkelőn.

apanna 2015.08.25. 22:55:06

Most akkor van migráns kérdés avagy nincs? Terel a kormány , hogy ne a gazdaságra figyeljünk, vagy én látom csak ezt a rengeteg idegent? Lehet, hogy jelmezes béketüntetők, akik migránsnak öltöztek? Egyébként nem Orbán bukott ebben, hanem az EU. Semmi nem jó, de a megoldásra még senki nem jött rá. Ja, bocsi Junker már jelezte, hogy neki kurva jó ötlete van: Fogadjuk őket nagy szeretettel, mosollyal az arcunkon. Mint a rég nem látott rokonainkat...

kvadrillio 2015.08.25. 23:01:07

Jöhet a polgári berendezkedés
2015. június 3. 8:05

Orbán Viktor miniszterelnök szerint jöhet a polgári berendezkedés, az ország már nagyon közel jár ahhoz a politikai és társadalmi szerkezethez, ami a magyarság számára a hosszú távú gyarapodást teszi lehetővé. A kormányfő a Napi Gazdaság szerdai számában megjelent interjúban kijelentette: "eljött az ideje, megteremtettük az előfeltételeit, jöhet a polgári berendezkedés. Mindenki léphet egyet előre."

AHHHAAA.........ÚGY MINT A MÉSZÁROS LŐRINC ??? :o))) PŐOLGÁRI BERENDEZKEDÉS ????? RABSZOLGABÉRREL ????? HÜLYE VAGY-E VAGY CSAK HOLOVICCET NYOMSZ VIKTORKA ?????

Szvidrigajlov 2015.08.25. 23:03:02

@csak egy néző: Legyecském, te pedig csak repdess a szar körül és szagolgasd a 444.hu-t, meg a többi fost.

kvadrillio 2015.08.25. 23:03:50

Tartalomjegyzék

1 A kifejezés eredete
1.1 Fogalmi sokszínűség
2 Ókori polgárság
2.1 Ókori Görögország
2.2 Ókori Róma
3 Középkori polgárság
4 Az újkori burzsoázia és kispolgárság

MELLIK POLGÁRRA GONDÚSZ VIKTORKA ????? :)

kvadrillio 2015.08.25. 23:09:56

Magyarország leszerepelt a korrupció elleni küzdelemben
MTI2015.08.25. 09:29327

A Transparency International tanulmánya szerint lesújtó a korrupció elleni küzdelem eredménye a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet országaiban, Magyarország továbbra is a külföldi vesztegetés elleni egyezményét korlátozottan végrehajtó országok csoportjába tartozik, és már harmadik éve nem javít a helyezésén.
Erről tudnia kell
Forrás: AFP/Andreas Hillergren
Ismét elbénázta a Celtic a BL-csoportkört
Forrás: Origo
Véget ér egy korszak, bezár a Jégbüfé
Forrás: KMH Film
Több a géppuska, mint a tehén a magyar faluban
Használja külföldön is MasterCard kártyáját, és élvezze az utazás minden percét!
www.mastercard.com

A Transparency International (TI) közleménye szerint tizenegyedik alkalommal vizsgálták, hogy a kormányok hogyan hajtják végre a külföldi befektetések korrupcióját felszámolni hivatott OECD-egyezményt.
Polt Péter probléma

A tanulmány Magyarországra vonatkozó fejezete szerint a jogszabályok nem zárják ki a bűnüldözés politikai befolyásolásának lehetőségét. Megkérdőjelezhető a vesztegetések üldözésében kulcsszerepet játszó rendőrség és ügyészség szakmai függetlensége. A legfőbb ügyész meghatározó befolyást tud gyakorolni a nyomozásokra, szinte korlátlanul utasíthatja a beosztott ügyészeket és bármely ügyet magához vonhat vagy átszignálhat más ügyészre.

Mindezt tetézi, hogy a parlamenti képviselők kétharmada által megválasztott legfőbb ügyész, a kilencéves mandátumának elteltét, illetve a 70. életévének a betöltését követően is mindaddig hivatalban marad, amíg az utódját, szintén kétharmados többséggel, meg nem választják. Vagyis a parlamenti képviselők egyharmada, blokkoló kisebbségként, az új legfőbb ügyész megválasztásának a megakadályozásával, az idők végezetéig hivatalban tarthatja a legfőbb ügyészt.

Polt Péter az idők végezetéig hatalomban maradhat
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Védelem helyett vegzálás

A tanulmány megállapítása szerint a közérdekű bejelentők tényleges védelmének a hiánya tovább rontja a magyarországi korrupció elleni küzdelem hatékonyságát. A TI Magyarország hiába tiltakozott már 2013-ban az elégtelen bejelentővédelmi szabályok miatt, a kormány nem tette meg a szükséges intézkedéseket. Emiatt azok a polgárok, akik korrupcióra vonatkozó bejelentést tesznek, vagy nyilvánosságra hozzák az általuk észlelt korrupciós ügyet, nem számíthatnak arra, hogy az állam megvédi őket. Ehelyett megtorlás, sőt, akár hatósági vegzálás lehet az osztályrészük. Bár a kormány, a korrupció elleni program idén februárban vitára bocsátott tervezetében vállalta a közérdekű bejelentők védelmének a megerősítését, a végleges korrupció elleni stratégia már nem számolt ezzel a lehetőséggel.
Egy ügyet sem tártak fel

A közlemény idézi Ligeti Miklóst, a TI Magyarország jogi igazgatóját, aki elmondta: bár Magyarország az elsők között írta alá az OECD külföldi vesztegetés elleni egyezményét, ez az elmúlt 15 évben mégsem segített a korrupció megfékezésében. Hozzátette: a tanulmány szerint a magyarországi bűnüldözés évek óta egyetlen komoly nemzetközi vesztegetési ügyet sem tudott feltárni. Áttörést az hozhatna, ha a kormány, a hazai civilek és a nemzetközi szervezetek ajánlásait megfogadva, valós védelmet nyújtana a közérdekű bejelentőknek és garantálná a nyomozások befolyásmentességét - vélekedett.
Csak négy ország

Ami a teljes OECD-t illeti, az eredmény továbbra is lesújtó: a korábbi évekhez hasonlóan, idén is mindössze négy ország - az Egyesült Államok, Németország, az Egyesült Királyság és Svájc - alkalmazza következetesen és szigorúan az egyezmény rendelkezéseit. Az OECD-egyezmény végrehajtásában élenjáró négy ország 2011 és 2014 között 215 büntetőeljárást folytatott le a külföldi befektetések során vesztegető vállalatokkal szemben és 59 új eljárást indított ugyanebben az időszakban. Ezzel szemben az egyezményben részes további 37 országban mindössze 93 nyomozás indult és ezek közül is csak harmincat sikerült lezárni az elmúlt négy évben.

Az OECD-egyezményt aláíró kormányok fele az elmúlt 16 évben nem volt képes megakadályozni azt, hogy a saját országukban működő vállalatok vesztegetéssel szerezzenek külföldi üzleteket, vagy korrumpálják a külföldi közbeszerzéseket.

MEGOLDÁS: EZ A KORMÁNY SZŰNJÖN MEG !

monddazigazatmar 2015.08.26. 01:10:46

"úgy is lehet nevezni, hogy "európai összefogással kell megoldást találni"."
Tehát ez a baloldal összes hozzáhűznivalója.
A probléma megoldása az, hogy megoldást kell találni. Gratula.
Nem unjátok még a balfaszságotokat?

bkkzol 2015.08.26. 03:59:30

Bátorítani kellett volna az EU-nak Macedóniát a tűzparancs kiadására. Az EP-től komoly segítséget nem várhatnak, mert ott is gyakorlatilag bűnözők ülnek. El vannak foglalva, hogy az EU-USA szabad kereskedelmi paktumot összehozzák. Junker is egy utolsó pénzmosó stróman. Nem véletlenül ültették ebbe a székbe. Két választása volt. Börtön vagy EU vezér... Az USA-nak csak jó egy gondokkal küzdő, gyenge Európa.

Nzoltan 2015.08.26. 08:15:33

A fidesznek megbukott?
Nem. Az EU-nak bukott meg. A balosoknak meg nincs.

Köldök_szösz 2015.08.26. 08:29:22

a kerítés ugyanolyan jól működik ezek szerint mint a reformok

Nzoltan 2015.08.26. 08:32:40

@igazi hős: Pedig ez lesz a vége. És nem mi egyedül teszünk így a világban. Eljön az ideje, mikor majd hozzászoksz.

Nzoltan 2015.08.26. 08:37:27

@csak egy néző: Kimész a nyugatiba és megnézheted az arányokat. 50 főből 1-2 a gyerek, ugyanennyi a nő. Nem kell mindent elhinni az m1-nek, de a saját szemednek ugye hiszel?

Nzoltan 2015.08.26. 08:41:36

Én azt nem értem, hogy a szírek miért nem jönnek repülővel? Ők alapból maradhatnak. És sokkal olcsóbb meg gyorsabb, mint az embercsempészekkel bajlódni.

Medgar 2015.08.26. 08:55:39

feltettem a kérdést párszor, de hátha valamelyik népvándorlás párti blog végre válaszolni fog:

genfi egyezmény 31. cikke: „1. A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.”

Ez alapján az angoloknál nem kaphat menekült státuszt aki illegális úton érkezik, ahogy ezt az index cikke is megerősíti:

index.hu/kulfold/2015/08/06/majdnem_atert_a_csalaguton_de_elfogtak/

Megegyezhetünk, hogy a zöld határon történő átszökés illegális és nem az az első dolguk, hogy megkeressék a hatóságot. Tehát nem szabad menekültekként kezelnünk ezeket az embereket.

Egyenlítő várom az érveken alapuló cáfolatot.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.26. 08:57:34

www.origo.hu/itthon/20150825-megint-menekulttaborba-ment-orban-felesege-menekultek-migransok.html

Orbán Viktor már tehetne valamit a ballibsi ámokfutás ellen amely támogatja a migránsokat.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.26. 08:59:52

@bkkzol: "Bátorítani kellett volna az EU-nak Macedóniát a tűzparancs kiadására."

Ugyan már! Amikor jelentették nekem hogy lázonganak a melósok, ifjú KISZ titkárként én is ezt javasoltam a párttitkárnak aki elküldött a picsába.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.26. 09:02:20

@monddazigazatmar: Mondd a megoldást! Te lövetnél, igaz? Mint a keretlegény nagyapád.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.26. 09:03:01

@Szvidrigajlov: Egyelőre te vagy az a szar aki sajnos szagolnunk kell. :-((

Tudományos Iibsizmus 2015.08.26. 09:04:10

@kvadrillio: Hazugság. Már cáfolta a rendőrség.

Szvidrigajlov 2015.08.26. 09:12:10

@Tudományos Iibsizmus:
Látom utoljára a bölcsiben vitatkoztál...tevagyaszar, nem tevagyaszar...bibibííí
Végtelenül értelmes lehetsz,@Nzoltan: IQ<0, te is, meg a f.szkalap csak egy néző nicknevű haverod...

Szvidrigajlov 2015.08.26. 09:17:06

@Nzoltan: Már miért hinne egy balos a saját szemének, mikor ott van neki Kálmán Olga és 444.hu?
Mint mikor a férj korábban meg haza és a szomszéd kúrja az asszonyt: Édesem, most nekem hiszel vagy a saját szemednek?
Hát persze szívem, hogy neked hiszek.. minden második migráns karon ülő gyerek, akit Orbán le akar lövetni.
Pedig Orbán már megbukott, minden szerdán három és öt között.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.08.26. 09:38:04

Gyerünk fideszbarmok védeni a vezért!
+nyomjátok ezerrel a ballibsizést,mert az kell!

nu pagagyí 2015.08.26. 09:48:42

@ben2: A Magyar Helsinki Bizottság 1989-ben a rendszerváltás előtt alakult. Az emberi jogok magyarországi érvényesülésével foglalkozik, a tiéddel is. Társadalmi szervezet, az erejét az adja, hogy figyelnek rá. A mai magyar hatalom kevésbé, mert leszarja az tákolmányba is belefoglalt emberi jogokat, de ez nem jelenti azt, hogy alkotmánysértései titokban maradnak, köszönhetően például az ilyen szervezeteknek, A hatalom tagjai mindig úgy gondolják, hogy sérthetetlenek, de nem lesznek mindig hatalmon, nem célszerű alapvető jogokat sérteni, mert elszámoltathatják őket a tetteikkel.

nu pagagyí 2015.08.26. 10:07:40

@apanna: Azért látsz annyi menekültet, mert szándékosan gyűjtögetik őket, hogy mutogathassák. A demonstrációhoz a frissen felújított állomásokat és tereket használják, hogy minél riasztóbb legyen a kép. Arra mindenképpen jó a megkomponált helyzet, hogy megfélemlítsen mindenkit, ilyen kezelés várhat azokra, akiket pártunk és kormányunk nem magyarnak, nem embernek deklarál.

Valószínűleg a fő cél a szokásos, a magyar társadalom megfélemlítése, de melléktermékként alkalmas az erőszakra való felbujtásra is, amit kinézek a sunyi Fideszből. Majd elhatárolódnak.

Azért is abszurd a helyzet, mert a németek minden menekültet befogadnak és rajtunk kívül minden EU ország hajlandó a befogadásra. Feladatunk csupán annyi, ha nincsenek stratégiai terveink külföldiek befogadására, hogy minimális adminisztráció mellett átengedjük őket. Az, hogy emberségesen bánjunk a menekültekkel az egyezményekbe foglalt kötelezettségeinken túl, morális kérdés is. A hitbuzgóságával kérkedő kormány épp most állít ki ragyogó bizonyítványt erkölcstelenségéről.

csak egy néző 2015.08.26. 10:15:06

@Nzoltan:
Először is nem nagyon nézek M1-et, mert hányok tőle.
Másodszor, azokat a gyerekeket biztos csak körbe, körbe futtatják, hogy többnek látszódjanak, miközben a szerkesztő kiadja, hogy tilos gyerekeket mutatni.
"Az emberek többségét, 2230-at, most is Csongrád megyében fogták el Röszke mellett. Többségük szír, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallotta magát. Az elfogottak között 555 gyermek van. (Police.hu)

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.26. 10:18:43

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Gyerünk Gyurcsány féreg, babusgassátok csak a migránsokat, és szabadítsatok az országra évi hatszázezret minimum.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.26. 10:20:42

@nu pagagyí:

Azért van ennyi menekült mert ennyi érkezik, és egyre inkább lezárják Nyugat-Európában a határt, aki pedig átment azt visszapakokják ide.

A magadfajta szarházi ballibek miatt van ennyi, akik babusgatjják őket.

És a magadfajta szarházi ballib a menekült invázió kapcsán is, ami Magyarország vesztét okozza kétségtelenül, azt is Orbán nyakába varná, holott ti vagytok azok, akik idehoznák az összes iszlám hívőt az országba.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.26. 10:22:41

@csak egy néző:

Milyen szempontból számít mennyi a gyerek ?

Ha 1500-2500 érkezik naponta, akkor egy év alatt belerokkan az ország.

A kérdés hogy a ballib férgek ennek miért örülnek, miért támogatják a jelenséget ?

csak egy néző 2015.08.26. 10:30:34

@Szvidrigajlov:
Kíváncsi lennék rá nagyarcú komám, hogy abban a mocskos átkosban kinek a seggét nyaltad, gondolom, te is belülről bomlasztottad a pártot.
Egyébként pedig bő nyál, helikopterkém.

konrada 2015.08.26. 10:33:47

@nu pagagyí:
...és ezt a feladatot ki osztotta ki?
Mert ha nem valamely hagymázas széplélek, hanem felelős európai vezető, aki a feltételeket is megteremti hozzá, akkor tényleg annyi csak.

...de ha csak az előbbi...

@csak egy néző:
Lehet, mindkettőtöknek igaza van. A keleti kultúrákban a 14-18 éves fiúk pénzkereső felnőttnek számítanak, és fejlettségben sem néznek már ki gyereknek, de ettől még a magyar törvények szerint fiatalkorúak, azaz más megfogalmazás szerint: gyerekek.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.26. 10:40:01

@csak egy néző:

Az ehez hasonló baromságot csak az MSZ(M)P-s csinovnyikok híresztelik magukról.
Lásd KGB ellen dolgoztam Medgyessy Péter.
Pufajkás rendszerváltó Horn Gyula.
Pécsi Dialógus csoportról jelentgető Gyurcsány Ferenc.

Tulajdonképpen az alig 1 évig regnáló Bajanin kívül a ballibek eddig csak mocskos spicliket, ügynököket, és pufajkásokat bírtak jelölni miniszterelnöknek.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.26. 10:44:07

@konrada:

Érekznek gyerekek is szép számmal, legalább 10%-nyi.
De ez a tény önmagában semennyit sem javít az oország helyzetén, hanem leginkább csak ront rajta, ami Magyrország túlélési esélyiet illeti a menekültinvázióban.

csak egy néző 2015.08.26. 11:03:24

@Ballib Cenzúra:
Miért nem mentek már a büdös picsába ezzel a hülye, idióta dumátokkal? Jó, hogy azt nem mondjátok kretének, hogy a ballibsik, hívják őket, most pedig, már ott tartotok, hogy mind a 30-50 milliót?
Az a tény, hogy nem most kezdtek el özönleni, már elég régóta jöttek, csak a fasz felcsuti suttyónak fontosabb volt a halálbüntetés csont, mint a bevándorlás, most persze, amikor már nagy a szar, akkor kell bűnbakot találni, de megoldást ti sem tudtok a gyűlölet szításán kívül. Az persze már nem jut el ahhoz a csökött agykezdeményeitekhez, hogy, ha azok az önkéntes "libsik" nem segítenének rajtuk, akkor lehet, hogy egy kis kajáért, vízért már a te nyakad is el lenne vágva és, hiába kiabálnád neki, hogy te fideszes vagy jobbikos vagy. Jöttök azzal a hazug dumával, hogy ez milyen sokba kerül az országnak, amikor közel a 80%-át az eu fizeti, ja, hogy ebből nem tudtok olyan sokat ellopni. Ötletetek nektek sem és eddig úgy néz ki, hogy Európának sincs, azon kívűl, hogy legéppuskázni, és a kerítés mellé, aknazárat és tömegsírokat ásni, vagy az összes migránst visszakúrnia a szerbekhez, mert ők, majd tapsikolnak az ötletetekért, ők pedig majd vissza a macedonókhoz, majd a görögökhöz, hajóra és visszaküldeni őket a háborúba, ahonnan elmenekültek, vagy csak simán elsüllyeszteni a hajójukat és a még úszókra célba lőni. Azért kíváncsi lennék erre a sok nagypofájú, magát mélymagyarnak tartó köcsögre, ha csak egy hetet kellene ott élnie, ahonnan ezeknek a bevándorlóknak a többsége jön. Azt hiszem még a földi kutyát is meghazudtolva ásna lukat a kerítés alá. De ne aggódjatok, mire elkészül őszre a kerítés, addigra az ősz és a tél megoldja ezt a kérdést.
És még valami, ha ne adja az ég, de a Putyin haverotok egy kicsit lerohanja majd Ukrajnát és onnan is idejön vagy 250 ezer magyar, akkor vajon mit fogtok mondani?

csak egy néző 2015.08.26. 11:07:16

@Ballib Cenzúra:
"Tulajdonképpen az alig 1 évig regnáló Bajanin kívül a ballibek eddig csak mocskos spicliket, ügynököket, és pufajkásokat bírtak jelölni miniszterelnöknek."
Azt hiszem öcsém, ha egyszer csak minden kiderülne, hogy ki és mit is csinált az átkosban, igen csak megfogyatkozna a fidesz taglétszáma is. Ugye mond valamit az név neked, hogy ki is a belügyérünk Pintér elvtárs az ezer évre titkosított ügyeivel és még vajon mennyi ilyen lehet?

Szvidrigajlov 2015.08.26. 11:50:42

@csak egy néző: Sülthülye! Az átkosban gyerek voltam. Kiváló úttörő. És te?

szamaritánus 2015.08.26. 11:52:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: mondjuk átjön a HIVATALOS határon, nem a drótot vágja, mint a betörők. így már világos?

csak egy néző 2015.08.26. 11:59:28

@Szvidrigajlov:
Engem még onnan is kivágtak és ünnepélyes keretek között egy iskolai gyűlésen megfosztottak a piros kendőtől, mert botrányt okoztunk egy november 7.-ei ünnepségen.

Nzoltan 2015.08.26. 12:23:16

@csak egy néző: Magyar jöhet. Az csak nektek fáj.

csak egy néző 2015.08.26. 12:28:17

@Nzoltan:
Nekem nem fáj, baromarcú.
Csak ti ajvékoltok, hogy már nem fér el több bevándorló, hogy megtelt az ország.

Szvidrigajlov 2015.08.26. 12:32:07

@csak egy néző: Na Bravo! Akkor fuccs a zánkai nyaralásnak! És Csillebérc is álomvilág maradt. Ahogy nekem is, mert kiváló úttörö nem kaphatott igazgatói intőt nyilvános puncitaperolásért....ha meg kapott, már nem kiváló úttörő...
De ez nem változtat semmit az álláspontomon, amit - nem vitásan - nagymértékben befolyásol az az élettapasztalatom, hogy engem személyesen a magyar baloldal KISZ/MSZMP, SZDSZ/MSZP megnyilvánulási formákban gyakorlatilag 30 év alatt háromszor baszott át, mint szart a kerítésen. 1986-ban (hadsereg), 1995-ben (Bokros) és 2003-2004-ben (Medgyessy-Gyurcsány) - majd mikor ezt megelégeltem és kimentem az utcára, akkor lövetett rám.

Ezeknek és a fizetett újságíróiknak már azt sem hiszem el, amit kérdeznek és nagyon sajnálom azt, aki még elhiszi. A világ nem az, amit velem, velünk láttatni akarnak a ballibsik. Egyszerűen a teljes világképük hamis, kreált, mondvacsinált. De persze ha ezt elegendő ember elhiszi, ezt is le tudják váltani aprópénzre és valójában ők tudják a legjobban, hogy amit sugallnak a világról az HAMIS. Onnantól, hogy a párt a munkásosztály vezető ereje, aztán, hogy NEM LESZ GÁZ! ÁREMELÉS!, odáig, hogy a MENEKÜLTEK (bevándorlók) FELE (10-15%) GYEREK. Viszont lehet ezekkel a hazugságokkal eredményt elérni, választást nyerni, átmeneti politikai előnyöket elérni. De szerencsére VÉGÜK VAN! Ebből a szempontból még lehet, hogy hálás leszek a szír és afgán bevándorlóknak. Megadják a kegyelemdöfést a magyar és európai avítt liberális- baloldali dogmáknak és képviselőiknek.

Kampfer 2015.08.26. 12:35:34

@csak egy néző: Akkor azokat a magyarokat KELL befogadni, segíteni őket, ahogy anno a délszláv háború idején. Még dolgoztam is olyan magyarokkal együtt, akik onnan menekültek.
Integráció: megoldva, pipa!
Kultúra: azonos, pipa!
Nyelvismeret: azonos, pipa!
Szaktudás: rendelkezésre állt és fejlődött, pipa!
Munkakultúra: talán még fejlettebb is, pipa!
Társadalmi hasznosság: maximális, pipa!

És egy horvát fiatalemberrel is, teljesen hasonló eredménnyel, minimális nyelvi akadályokkal.
De ők nem hasonlíthatók össze ezzel a siserehaddal, ami most özönlik!
Kamp.

Kampfer 2015.08.26. 12:37:34

@csak egy néző: bevándorlókra (migráns) semmi szükség! Számukra valóban nincs itt hely! De a magyarok teljesen más kategória! Számukra itt mindig KELL legyen hely! Ez a különbség!
Kamp.

csak egy néző 2015.08.26. 12:52:00

@Szvidrigajlov:
Szép kis esszé. Gratula.
Habár nem tudom, hogy ezek a tények, amiket felsoroltál, mennyiben jelentenek megoldást erre a menekültproblémára?
Ha hiszed, ha nem nekem sem minden vágyam, hogy valaha is visszajöjjenek ezek az impotens szocik, de ez a hazug, tolvaj, populista banda sem tetszik.

"Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely […] nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés – legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről – csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül… Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen… Egy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az… idegengyűlölettel…"

Gondolom akkor ezzel a megállapítással sem értesz egyet.
"A liberalizmus különböző formái nagyon különböző politikai megoldásokat kínálhatnak, de néhány dologban általában egyetértenek, mint például a gondolkodás és szólás kiterjedt szabadságában, a jogállamban, a gondolatok szabad áramlásában, a magántulajdonban, a szabadpiacban, a kormányzat átláthatóságában, és - más ideológiákkal együtt - a szabad választásokban. A magyar nemzet polgárainak szabadságáért küzdő legnagyobb liberális hőseink: Kossuth Lajos és Deák Ferenc voltak."

csak egy néző 2015.08.26. 12:53:12

@Kampfer:
"bevándorlókra (migráns) semmi szükség! Számukra valóban nincs itt hely!"
Még mindig várom a megoldási javaslatodat a tömegmészárláson kívül.

Kampfer 2015.08.26. 13:07:35

@csak egy néző: semmiféle tömegmészárlásra nincs szükség! Határozott fellépésre igen!
Sajnos ezzel qrvára elkéstünk, mert már korábban létre kellett volna hozni egy valóban megfelelő minőségű, kiterjedtségű ás lehetőleg csak aránytalan erőfeszítések árán áthatolható műszaki határzárat, továbbá megfelelő élőerőt az őrzéséhez. Ahogy már többször is írtam, ez fegyvereseket, fegyvereket is KELL jelentsen. Magyarországnak szuverén joga eldönteni, ki jön be és ki nem! Ezek tények, sem a merkelnek, sem a junckernek semmi köze hozzá! Továbbá az említett határszakasz schengeni határ is, amit kötelmünk megvédeni nem csak azért, mert a mi határunk, hanem egyúttal uniós határ is. De ezt most tegyük félre... Ezt a határt viszont kőkemény következetességgel kellene védeni, megfelelő jogi keretekkel megtámogatva.
Ha az adott határon (ami szerintem az első, de inkább a második román átkelőtől a Dráváig kellene húzódjon) nem tudnak így átjönni, akkor nyilván Horvátország, Szlovénia és Románia felé próbálkoznak. Innentől már valóban velük közös probléma lesz, amit együtt kell megoldani, továbbá ezeket az államokat is lépéskényszerbe hozza. Ettől a migránsok problémája nyilván nem is lesz megoldva, de a határzárnak és a magyar kormánynak ez nem is lehet a célja!!!
Fentiek nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a magyar kormány akár anyagi eszközökkel, technikai eszközökkel, élelemmel és akár személyzettel is segítsen a migránsokon, de NEM ITT! Hanem a valóban menekültekkel teli táborokban Törökországban, Jordániában! A segítség simán lehet alap, de nem a magyar polgárok és az ország kárára!
A 'mészárlásról' pedig csak annyit, hogy az már az adott migráns felelőssége, hogy erőszakkal nekimegy egy határzárnak, rendőrnek vagy polgárőrnek, mert azt HISZI, hogy ez neki jogában áll! Egy lófaszt áll jogában, ellenben a rendőrnek, határőrnek, polgárőrnek jogában áll megvédelmezni saját magát, a határzárat, az országot és a polgárokat, azok javait. Ha kell, ehhez használhatja a fegyverét, amit az állam biztosít neki. A migránsok számára a vándorlás során erőszakot alkalmazni nem alapjog, hanem egy választás, ami az ő választásuk. De ez azt is jelenti, hogy az ő felelősségük és maguknak kell viselniük a következményeket is, korra és nemre való tekintet nélkül.
Kamp.

Szvidrigajlov 2015.08.26. 13:08:54

@csak egy néző:
1988. decemberében egy iraton, amiből később kis kék igazolvány lett, ugyanezek a gondolatok voltak felvésve. És ez nekem tetszett. És lett olyan kis kék igazolványom. És rajta volt Kossuth, Eötvös és Deák neve. Aztán azok, akik azt a kék igazolványt nekem kiállították összefeküdtek a horngyulával és elloptak mindent ami mozdítható és eladtak mindent, ami nem volt mozdítható és szögesen az ellenkezőjét cselekedték annak, amit a kis kék igazolványra ráírtak. És akkor mögé kellett nézni ezeknek a gondolatoknak is. És rá kellett jönni, hogy ezek a gondolatok Deáknál érvényesek voltak, de az ezredvégen már nem mindenben. És hogy már a definíciók sem azonosak, mert mindent átértelmeztek annak érdekében, hogy a hatalmukat stabilizálják és komplett földrészeket fosszanak ki, tegyenek sok százmilliókat földönfutóvá, l.még migránsok.
Ezért aztán ezeket a gondolatokat - az abban megfogalmazott szavak általános jelentéstartalma szerint - elfogadom és egyetértek velük. De az átértelmezett fogalmak szerint kifejezetten ellenkezem azokkal.
Ki az etatista? Mi a szabadpiac - ahol néhány monopólium megfoghatatlan kartellje azt tesz amit akar? A kormányzat legyen átlátható, de a Citicorp, a Bilderberg csoport az nem? Mi a magántulajdon? A francia állami cég a szegedi vízművekben az már magántulajdon? A gondolat szabad áramlása és az antiszemitázós-nácizós lebunkózás hogyan viszonyul egymáshoz? A "mi sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint amennyire egyáltalán ti képesek vagytok gyűlölni minket"...szólásszabadsága..amiben már egy Dörner, vagy Vidnyánszky nem fér el...Miért? Ha a privatizáció lehetőség akkor miért kötelesség mindenáron, bármi áron? Idegengyűlölet, vagy önvédelem?

Hol vannak az értelmezési határok?

A liberális minimummal deáki értelemben egyetértek, a lieralizmussal annak ezredfordulós, bretton woodsi, washingtoni konszenzusos, SZDSZ-es, Együtt PM-es, DK-s undorító válfajával szemben ellenszegülést kell mutassak, mert embertelen, agresszív, kifosztó és kirekesztő.

csak egy néző 2015.08.26. 13:24:17

@Kampfer:
Ha visszanézed, már a kezdet kezdetén ezt írtam, hohy nem csak mi, hanem egész Európa elkésett és ez most ami történik az csak kapkodás.
Azért ez is magáért beszél.
"Fontos előrelépés lesz ebben az ügyben csütörtökön, amikor Bécsben csúcstalálkozót tartanak a Nyugat-balkáni államok vezetői, a német és az osztrák kancellár részvételével. Ott lesz az albán, a koszovói, a bosnyák, a szerb, a macedón és a montenegrói kormányfő is, és a fő téma a menekültválság lesz. (Az útvonalon szintén érintett Magyarország vezetője nem lesz ott.)"

A fegyverhasználatról pedig.
"Jön a határrendészeti igazgatóság
Ezt állítja fel a rendőrség szeptember 1-től. A magyar-szerb határ védelmét 2016 fővel erősítik meg. A Készenléti Rendőrségen belül 6 határvadász egységet állítanak fel, ezek tagjai között 876 próbaidős végzős rendészeti szakközépiskolás lesz. Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerint nincs és nem is lesz tűzparancs az illegális migránsokkal szemben, a rendőröknek a törvényileg rögzített kényszerítő eszközök állnak rendelkezésre."

csak egy néző 2015.08.26. 13:45:11

@csak egy néző:
""Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány,...."
(O Viktor hitvallása)
Azért elég érdekes, hogy az összes privatizációt, szabad rablást a szocik nyakába varrni.
mek.oszk.hu/02100/02185/html/392.html

Azért majd térjünk vissza egy pár év múlva a kormány államosításaira (és majdani eladásaira) és a nonprofit szolgáltató cégek állapotára.

Akkor most a rablásról, lopásról csak annyit, hogy a szocik sunyin hugyoztak a medencébe, ezek a nagy arcú, pökhendi fideszes fiúk, pedig fütyörészve a trambulinról. Mert megtehetik oszt' jó napot.

Ha már Kornist idézted, akkor ezt is lehetne idézni tőle.
"Azt hiszem, a XX. század nagy tanulsága, hogy a humanizmus esélyeit a politikában alapvetően újra kell gondolni. A politika abban a pillanatban, amint a szeretet szót a szájára veszi, bűnt követ el, mert a politika logikája a hatalmi érdekek logikája. A hatalom megszerzésének és megtartásának a technikája és tudománya, és ebben sok minden szerepet játszhat. A tapasztalatok szerint a szeretet nemigen."

Vajon mikor és ki is kezdte el hangoztatni ellenzékben, hogy "magunkfajta vs magukfajta", ki is kezdte el kisajátítani magának a jogot, hogy ő döntse el, hogy ki a magyar és ki nem?

Azt hiszem egyik eddigi regnáló bagázsoknak sincs nagyon dicsekedni valója és bármit is a másik szemére vetni, mert eddig minden kormány regnálását csak az "zemberek" szívták meg.

csak egy néző 2015.08.26. 13:46:07

@Szvidrigajlov:
Természetesen neked szántam az előző kommentem.

bkkzol 2015.08.26. 13:46:32

@csak egy néző: 72 órán belül elbírálni a kérelmet. következő 48 órán belül felrakni őket a kabuli, damaszkuszi... gépre.
Elbíráláskor autómatikusan elutasítva a pozitív drog teszt, nem együtt működés, gyujtogatás, verekedés... köztörvényes bűnök.

dingó29 2015.08.26. 14:02:00

@Medgar: feltettem a kérdést párszor, de hátha valamelyik népvándorlás párti blog végre válaszolni fog:

genfi egyezmény 31. cikke: „1. A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.”

Ez alapján az angoloknál nem kaphat menekült státuszt aki illegális úton érkezik, ahogy ezt az index cikke is megerősíti:

index.hu/kulfold/2015/08/06/majdnem_atert_a_csalaguton_de_elfogtak/

Megegyezhetünk, hogy a zöld határon történő átszökés illegális és nem az az első dolguk, hogy megkeressék a hatóságot. Tehát nem szabad menekültekként kezelnünk ezeket az embereket.

Egyenlítő várom az érveken alapuló cáfolatot.

Külön kliemelendő a KÖZVETLENÜL szó. Tehát csak szomszédos országokból menekülőket, illet meg ez a lehetőség. Az útjainkon flangáló csürhe pedig valamivel messzebbről jön.

TŰZPARANCSOT A HATÁRON

Kampfer 2015.08.26. 14:40:13

@csak egy néző: "Európa elkésett és ez most ami történik az csak kapkodás."
Ebben teljeen egyetértünk! Énmég azt is gondolom, hogy sajnos ezt az utóbbi három hónapo is elvesztegettük.

"Az útvonalon szintén érintett Magyarország vezetője nem lesz ott."
Ebben számomra semmi meglepő sincs. Evidens, hogy a német/osztrák és magyar politikai vezetés úgy rühelli egymást, mint a háromnapos szart! Az összes szemétsége, korrupciója és dilettantizmusa ellenére két ok miatt mégis a magyar kormányt támogatom:
1 - magyar polgárként és választóként abban az esetben mindenképp a magyar kormányt támogatom, ha (retoriki szinten legalább) a magyarok érdekeit helyezi előbbrea migránsokéval szemben, tovább a magyaroknak megfelelőbb válaszokat keresnek és nem egyezkedik egy juncker minőségű lénnyel...
2 - a német/osztrák politikai elit elveszítette minden bizalmamat és elismerésemet, de kivívta a gyűlöetem és a megvetésem. Nem látom értelmét velük egyezkdni, mert legalább akkora az álsznt arroganciájuk, mint az orbán korrupciója! Tanácskozzanak, ahogy akarnak, nekünk az önvédelemre kellene összpontosítani. A kiinduló mondatodból az is következik, hogy elkésett a reakció, de legalább van (volna) mit bepótolni.

"Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerint nincs és nem is lesz tűzparancs az illegális migránsokkal szemben, a rendőröknek a törvényileg rögzített kényszerítő eszközök állnak rendelkezésre."
Hamarosan meglátjuk, hogy ez elegendő lenne. Btw, ha a rendőrt nyílt támadás éri, veszélybe kerül a testi épsége, élete, nyugodtan használhat tűzfegyvert. Lábra simán leadhatnak lövéseket, ha azt játszanák el a migránsok, amit a macedón határon. Volt rendőr jóbarát infoja szerint néhány ott látott cselekmény simán kiválthatott volna ilyen ellenakciót. Más kérdés, hogy milyen hatása lett volna...
Kamp.

bkkzol 2015.08.26. 14:41:02

@csak egy néző: Vissza őket a saját hazájukba! Képeket megnéztem. A családjuk?
Ki fizeti az itteni ellátást, szállást, egészségügyi ellátást... különben meg jelentős részüknél sok pénz van. Hosszútávon, de akár rövid távon is megéri a mielöbbi visszatoloncolás.

csak egy néző 2015.08.26. 15:10:52

@bkkzol:
Nos melyik repülőtérre szállnál le szívesebben?
Egyébként pedig.
" A jelenlegi uniós költségvetési ciklus 7 éve alatt összesen 24 millió eurót költhetünk uniós forrásból menekültek befogadására, és 40 milliót a schengeni határ határrendészeti feladataira. "

aegithalos 2015.08.26. 15:23:01

@♔bаtyu♔: Felreertesz, batyu. En is azt mondtam, hogy szemetelnek. ;)

bkkzol 2015.08.26. 16:09:17

Nincs az a pén ami elegendő lenne ezek hosszútávú finanszírozására. Nem fognak elmenni soha, gyorsan szaporodnak. Már most 3-5 gyerekkel jönnek a semmire. Mi lesz ha kapnak szállást. Utánna meg jönnek a gyujtogatások, hogy nincs pasu,arab nyelvű bölcsöde, óvoda...

Szvidrigajlov 2015.08.26. 16:10:58

@csak egy néző:
Nem varrom a szoci kormányok nyakába az összes privatizációs gazemberséget. Mert az Antalléba kell varrnom a 60%-át és csak 40-ot a Horngyuláéba. Emlékszünk még Schamschulára, Raskó Gyurira, Csepi Lajosra? Ha emlékszünk, emlékezzük Suchmann Tamásra is.
Sajnos nem tudom, nem akarom állítani, hogy O.V. és kormánya nem korrupt. Elég Simicskát és Mészáros Lőrincet látunk, meg Századvéget, meg Orbánráhelférjet, meg Vitézy-Hankiss klánt stb.

És bár a zsebem szempontjából érdektelen, és egyaránt aljas, de mégis érzek valami különbséget köztük.

A szocik (és előtte az Antall kormány is) úgy viselkedtek, mint egy niederlassungleiter (kirendeltségvezető) azért raboltak le mindent mert ez volt a megbízatásuk, légyen a megbízó akár az IMF, akár a washingtoni és wall street-i tanácsadók hada. Orbán meg azért rabolja le, amit tud, mert hinterlandokat épít a saját és a jobbközép politikai elit gazdasági és politikai túlélése, egyáltalán egzisztálása érdekében, mert hát egyszer el fogja veszíteni a választásokat...ez nem vitás..

Kornissra nézve az egyetlen idézet, amit érvényesnek tekintek, az az, amit korábban írtam. Egyébként Korniss, Konrád, Heller, mittoménkik, úgy ahogy vannak ÉRVÉNYTELENEK, ezért az engesztelhetetlen magyar-gyűlöletükön és holokauszt-bosszúvágyukon túlmenően nem tudok velük foglalkozni, vívják csak a második világháborút, hetven évvel a vége után, ahogy nekik jól esik. Végül is ez egy szabad ország...

A magyar-nem magyar, demokrata-nem demokrata kérdés emlékezetem szerint a Csurka pamflet és a Kónya dolgozat, valamint a Demokratikus Charta alapítása és első felvonulása körül alakult ki (1992), erre eléggé élesen emlékszem, mert akkor és azért adtam vissza a kis kék könyvecskémet....meg azért, mert az erzsébetvárosi, zuglói és lipótvárosi küldöttek érdekes körülmények között kicsinálták a Tölgyessy Pétert, mint SZDSZ elnököt - ebben O.V-nek szerintem nincs felelőssége.

Azok az állapotok máig nyomasztanak: a libsi politikusok magukat demokratának nevezik, amivel megpróbálják kirekeszteni a Fideszt, aki ezt ugyan nem köszöni, de ám legyen, ha már lúd, hadd vesszen Pokorni és Tölgyessy. A Fidesz - szerintem válaszul - de sajnos nem alaptalanul (2004.12.05.) magát nevezve nemzeti polgári pártnak, kirekeszti a nemzeti pártok közül a baloldalt. Akik persze ezt köszönik szépen és hadd vesszen Szili Katalin, sőt akár Szanyi Tibor is.

Csak azt nem értem, hogy jön mindez a bevándorláshoz...

Hát úgy hogy szerintem ez itt most élesben lejön. Az egyenlítő ekézi a Zorbánt. Nagyjából világos, hogy az egyenlítő blog kicsoda és hová köt be. Orbánnak eredményes és hasznos döntése e kérdésben még nem volt, ebben megállapodhatunk. Csak jobb híján való intézkedéseket hozott. (kerítés rendőr nélkül, rendőr hatáskör nélkül, hatáskör kényszerítés nélkül, kényszerítés erőszak nélkül nem fog menni, nem és nem!) De a baloldali okostojásokat ezen túlmenően semmi sem foglalkoztatja, sőt, mintha még támogatnák is, hogy hadd jöjjön ide (Európába és ezen belül Magyarországra) négy-ötmillió bevándorló.

És én nem akarom elhinni, amit Orbán Tusványoson mondott, miszerint a bevándorló akkor problémás a baloldaliaknak, ha magyar, ha nem magyar, noch dazu még csak nem is keresztény, akkor ide a seggüket, hadd nyaljuk...DE NAGYON ÍGY NÉZ KI!

Namármost ez a libsi viselkedés engem mélyen sért, mert sérti az indentitásom néhány fontos és elsőrendű rétegét. Mert sajnos nekem olyanom is van...hiába szeretnék sokak a baloldalon, ha nem volna. (se nemzet,se nem, se vallás, se hit, se haza, se történelem...)

Könnyebb volna velem...

Így meg még egy darabig problémás vagyok...néhány milliomod magammal egyetemben.

apanna 2015.08.26. 16:24:00

@nu pagagyí: Szóval, nincs is annyi menekült, és nincs migránskérdés sem, csak terel a kormány.
Szombaton jöttem haza kocsival, a keleti környékén nem láttam mást, csak migránsokat. Ott fotózta magát a család, a férfiak sétálgattak, és én csak a felszínit láttam.
Megkérdezhetem, hogy te mikor mozdultál ki a lakásból? Ezt propagandának szántad, vagy tényleg elhiszed amit írtál?

csak egy néző 2015.08.26. 16:25:10

@Szvidrigajlov:
Korrekt.
Nem is muszáj mindenben azonos állásponton lenni. Talán már az unokáinkra nem lesz érvényes a "magunk fajta vs maguk fajta"

csak egy néző 2015.08.26. 16:28:38

@apanna:
A hétvégén a régi 5-ös és a 43-as úton mentem Makóra és vissza, egy db bokor mögé bújt trafis rendőrautón kívül egy rendőrt sem láttam.

apanna 2015.08.26. 16:33:10

@csak egy néző: "csak a fasz felcsuti suttyónak fontosabb volt a halálbüntetés csont, mint a bevándorlás"- Ez pont nem igaz, Orbán volt az első az EP ben, aki figyelmeztetett, hogy nagy baj lesz. Az ellenzék volt az aki terelésről beszélt, és hogy nincs migránskérdés.
Ha már ebben hazudsz akkor másban is......

Nzoltan 2015.08.26. 16:33:31

@csak egy néző: Nektek a visszavásárlás államosítás. Gratulálok.
Megyó haverod volt a legnagyobb ász ebben. Az elkótyavetyélt postabank árán vásárolta vissza az m5-ös autópályát.

Takács Bálint 2015.08.26. 16:36:23

Milyen érdekes látni, hogy most ugyanazok szerint szembesülünk egy megoldhatatlan és hatalmas problémával, akik két hónappal ezelőtt még úgy nyilatkoztak, hogy csak az Orbán által kitalált "álproblémáról", "műbalhéról", "hisztiről" van szó és nincs semmi probléma a bevándorlással, csakis a kivándorlás gond

Kampfer 2015.08.26. 16:36:49

@apanna: Talán nem pontosan emlékszem, de már a januári párizsi merénylet után tett utalásokat az európai bevándorláspolitika tarthatatlanságára! Bőven hónapokkal a koszovói áradat előtt...! Ettől persze még nem lett sem messiás, sem mindentudó, de a valót ne vitassuk el!
Kamp.

apanna 2015.08.26. 16:36:56

@csak egy néző: Bakker, azért nem láttad őket, mert megijedtek a fejedtől..... Igazad van, nincs migránskérdés , csak nem értem akkor miért Orbánt hibáztatod ezért az átjáróházért, ami szerinted nem is létezik.

Nzoltan 2015.08.26. 16:48:09

@Szvidrigajlov: Ha orbánék nem rabolják le az országot, akkor megteszi más. Valakiknek előbb vagy utóbb a hetven éve elhajtott gazdasági elit helyébe kell lépniük. Ez törvényszerű. De inkább orbán, mint egy soros vagy gyurcsány. Illúzióim pedig nincsenek. Nem lesz mindenkinek jobb.

csak egy néző 2015.08.26. 17:09:55

@apanna:
"aki figyelmeztetett, hogy nagy baj lesz."
Ezt már az Ottó is megmondta, hogy nagy baj lesz. Tudod a Tót Ottó.
Ha olyan nagy vátesz volt, akkor miért nem kezdte építeni már akkor a kerítést, pannika?
"Bakker, azért nem láttad őket, mert megijedtek a fejedtől..."
Waoooh, ilyen beszariak, ijedősek a rendőreink, akkor mi lesz, ha a határon a most végzős középiskolás rendőripari tanulókra csúnyán néz majd egy bevándorló? Elsírja magát?

"Igazad van, nincs migránskérdés , csak nem értem akkor miért Orbánt hibáztatod ezért az átjáróházért, ami szerinted nem is létezik."
pannika, kopizd már ide, hogy szerintem orbánt hibáztatom és, hogy szerintem nincs migráns kérdés.

csak egy néző 2015.08.26. 17:22:57

@Nzoltan:
"Nektek a visszavásárlás államosítás. Gratulálok."
Miután mindenféle adóval, sarccal félig tönkreteszik a cégeket, öngyilkosságba kergetik a tulajdonost, majd nagylelkűen a piaci ár alatt visszavásárolják és utána közpénzből próbálják meg talpon tartani az un. "nonprofit" cégeket. Gratulálok

apanna 2015.08.26. 19:32:49

@csak egy néző: Nálad is az a probléma, hogy van sapka, meg nincs sapka. Ne szépítsd.....

csak egy néző 2015.08.26. 19:35:59

@apanna:
Ugye tudod, hogy milyen amikor egy vödör takonyban akarsz megfogni egy angolnát?

apanna 2015.08.26. 19:55:21

@csak egy néző: Meséld el, ezek szerint neked már volt benne részed:)

csak egy néző 2015.08.26. 20:12:54

@apanna:
Pannika, olvasd vissza egy kicsit magad, milyen ügyesen siklottál ki a válasz és a bizonyítás elől.

ózdi cigány 2015.08.26. 20:38:00

@Kampfer: O.K. De mi a megoldás? Kihívod őket az Őrsre, mint a Kurt úrfival tetted és elkotródsz amikor tényleg odamegy a haverjaival?

Kampfer 2015.08.26. 21:24:30

@ózdi cigány: szia gyökérarc...! Ismét a szaromba toltad a nyelved? Csakkúrnaúrfi cseszett megtalálni, biztos nem látta a teret a többtonnás haverjaitól... Ott voltunk, de nem az aluljáróban. Te nem voltál ott, kis nyomorult...?
A szerintem megoldást pedig egyértelműen leírtam. Vagy olvass, vagy nyalj szart, hülyegyerek!

ózdi cigány 2015.08.27. 05:21:17

@Kampfer: Aha. Szóval kihívtad Kurt úrfit, aztán még csak le se mertél menni az aluljáróba. Elbújtál az IKEA gyerekszoba részlegén? :-))

Kampfer 2015.08.27. 16:10:10

@ózdi cigány: vagy esetleg ő fosta magát össze és lapyított tovább a villamoson...? Egyrészt hülye egy kis szarcigány vagy. Másrészt ha nincs érdemi hozzászólásod, mit szemetelsz itt? Megértem, hogy probléma, hogy apuci egyben a nagyapád, anyuci meg a nővéred is, de ez a te problémád. És nem...! Nekem tényleg nem fáj, ha a szaromat nyalod, kisputtony!
süti beállítások módosítása