B1 blogcsalád



Ez a Vezér programbeszéde a diktatúráról?

2015. május 14. - Csák Gergely

Ott ült az a sok jóravaló ember nyakkendőben és nagyestélyiben, a Magyarország Barátai Alapítvány második világtalálkozóján 2015. május 9-én Budapesten és mind komolyan bólogattak, amikor Orbán elpuffogtatott pár frázist arról, hogy a világ a káoszba süllyed, Európa haldoklik és tehetetlen, a magyaroknak különös észjárása van és követnünk kellene a keleti, autoriter államokat.

A beszéd legjobb részeit itt válogattuk ki. Gyűjtés, videó, szavazás.

Ezt egyszerűen nem lehetett viccesen felfogni.

Orbán Viktor diskurzusa és világ-értelmezése valamiféle beteges vegyülete volt

  1. a kommunizmusnak („Mi, kommunisták, különös emberek vagyunk” – ki is mondta?),
  2. a félelemnek és értetlenségnek a nagyvilág felé,
  3. a bezárkózásnak
  4. és a paranoiának.

Mindehhez vegyük hozzá a világ működésének teljes félreértelmezését, a szándékos csúsztatásokat, a tények félremagyarázását

és a diktatúrák éltetését.

„Ne legyünk provinciálisak!” – erős indítás; Orbán Viktor beszédírói nem tudják, mi az a provincializmus, ha tudnák, nem adnák a szájába. A minielnök maga a provincialitás megtestesülése: vidékies bunkó, aki a szotyolát köpködi a felcsúti stadion padlójára és a Vidi-meccsekhez igazítja még a miniszterelnöki találkozóit is. Ő maga teremtette meg magáról az „egyszerű magyar gyerek vagyok, hö”-képet.

friendsofhungary.jpg

A magyarok különös észjárása visszatérő motívum a Vezér beszédeiben: mi magyarok, előbbre valóak vagyunk a többieknél, mi máshogy oldjuk meg a dolgokat, ezért néznek ránk furcsán a többi népek. (Ha a magyarok helyére behelyettesítjük a „kommunistákat”, kiköpött Kádár-beszédet kapunk.)

Ez is csak színtiszta nacionalizmus: nem vagyunk előbbrevalóak, hacsak nem a korrupcióban, bár egyes közel-keleti országok, akikkel a minielnök szívesen barátkozik, azért még ebben is megelőznek bennünket. A sajátos magyar észjárásról pedig annyit: ahány magyar, annyi észjárás. (Ez amúgy egy meglehetősen túlhaladott gondolat, hogy egy nemzetnek lehet sajátos lelkülete, észjárása.)

Orbán olyan, mintha Conan, a barbár próbálná értelmezni és pallosával jókra, meg gonoszokra osztani a világot. A katyvasz közepén az öreg Európa önmagával vitázik, eltévedve a vudu világába. Mindenhol káoszt lát.

Nem érti, miről van szó. 

A demokráciát, az értelmes vitát vudunak bélyegezni több, mint csúsztatás –

olyan blöff, amit csak kontrollvesztett diktátorok szájából hallhatunk.

Európa egyáltalán nem bizonytalanodott el a saját identitásával kapcsolatban; megpróbál egyensúlyozni, ragaszkodni az értékeihez, figyelembe venni a nemzetek és kisebbségek hangját, érdekeit – és ez a szintetizálás rengeteg energiáját emészti fel, mert sokszínű és különböző. (Ezt hívják amúgy demokráciának.)

De attól még messze nem tehetetlen és bizonytalan.

Viktor, te mikor beszélgettél utoljára bécsi átlagpolgárral? Mert tudnod kell, hogy ezek a bizonytalan identitású emberek, akik a vudu világába menekültek, éppen vezető helyen vannak az országok boldogságlistáján. Míg a magyarok valahol az utolsók közt.

Ami energia a nemzetközi rendszerben van, az az autokratikus nagyhatalmaktól származik, ezek cselekednek, míg a demokráciák csak reagálnak.

Na, ja, Oroszország is szépen megtámadta Ukrajnát, nem is volt vita róla. Éppen akkor lőtték le az ellenzék vezérét Moszkva belvárosában.

A világ ma arról szól, hogy amíg Európa vitatkozik, addig a Kelet dolgozik.

Aha, azért éheznek Észak-Koreában annyian, meg azért végeznek ki arrafelé annyi embert. Szépen dolgoznak a saját megsemmisítésükön.

Visszatérő toposz, hogy

Orbán arra hivatkozva akarja az diktatúrát bevezetni, mert a világ bizonytalan és veszélyes.

Majd ő meg a sajátos észjárása megvéd bennünket, nekünk vitatkoznunk se kell. Hitler is ezzel jutott uralomra. Sokan be is dőltek neki. 

A párhuzam itt nem áll meg. Hitler beszédeiből és a Mein Kampfból is következtetni lehetett a szándékaira. Sokszor Orbán is elpofázza a terveit, ha nagyon figyelünk például a tusnádi mondataira. Csak azt nem tudjuk, ez mi volt. Egy beteg elme lázálma? Vagy programbeszéd, amit érdemes szem előtt tartanunk, ha a jövőbe akarunk látni?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr867456838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.14. 12:39:50

Dehát én úgy tudom a ballib médiákból, hogy már régóta diktatúra van Mo-on, hiszen Orbán már 2010-ben bevezette...

Gerilgfx 2015.05.14. 12:49:01

@maxval bircaman szerkesztő: érdekes, én úgy hallottam, hogy a királyságot vezette be

bögöbö 2015.05.14. 14:05:24

Érdemes egymás mellett olvasni a kötcsei és a mostani beszédet. Ijesztő...
(Amúgy milyen jól elvagytok egymással, birca. A diktatúráknak fokozatai vannak, nyilván Erdogan és Kim Dzsongil diktatúrája más, ahogy az 1998-as és a 2010-es, 2015-ös Orbán is "fejlődikl". Az azért szépen látszik, hogy OV hogy ideologizálja meg előre azt az utat, amit igyekszik végigjárni. Az meg már tényleg csak rajtunk múlik, mikor, melyik hatalmi stádiumában zavarjuk el...) (Persze nem te, birca, nehogy magadra vedd, te még akkor is a seggét fogod nyalni, amikor a fél ország éhenhal.)

Nzoltan 2015.05.14. 16:50:57

A demokrácia csak az etnikailag homogén társadalmakban mūködik igazán. Majd meglátjuk, hogy úgy ötven év múlva Franciaországban mennyire mūködik majd az egyenlōség, testvériség, látványpékség.

Traktoros lány 2015.05.14. 17:22:58

Az elején megijedtem, hogy nem lesz Hitler a cikkben, de aztán lett! :D

Kandabula 2015.05.14. 17:51:33

Szépen sétálunk beléje...

Larry Silverstein 2015.05.14. 18:15:21

''Orbán Viktor diskurzusa és világ-értelmezése valamiféle beteges vegyülete volt
a kommunizmusnak („Mi, kommunisták, különös emberek vagyunk” – ki is mondta?),
a félelemnek és értetlenségnek a nagyvilág felé,
a bezárkózásnak
és a paranoiának.''

Ezek kb. az egyenlítő stáb értékei.

anyadmajma 2015.05.14. 18:16:30

Akkor fog a fidesz pofára esni, ha egyszercsak szembesülnek azzal az 5-6 millió emberrel az országban, akinek tele van a hócipője az ilyen mocskos tolvaj bandával. AZ egésszel, nem csak a fidesszel, hanem az mszpvel meg a többiekkel is. Aztán, ha már eléggé nem lesz mit veszteniük, szépen mennek ki az utcára, diktatúra ide vagy oda. Mostanában elég sok ilyen volt a nagyvilágba.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.05.14. 18:19:27

Az a baj a demokráciával, hogy csak akadályozza Orbánbasit. A nép mindenbe bele akarja ütni az orrát, holmi idejét múlt népképviseleti elvek alapján. Nem jól van ez így!
Inkább ne is legyen beleszólásunk semmibe, és akkor majd jól fellógatjuk egy villanyoszlopra a talpnyalóival együtt. Majd himbálódzva elgondolkodhat a hogyan legyen továbbon és a lába szárán csurgó húgy és fos sem fogja ebben megzavarni.

Larry Silverstein 2015.05.14. 18:21:38

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: 'Az a baj a demokráciával, hogy csak akadályozza Orbánbasit. A nép mindenbe bele akarja ütni az orrát, holmi idejét múlt népképviseleti elvek alapján. Nem jól van ez így!'

Tavaly megmutathatttátok mit értek a demokráciában...:)

Élvezzétek ki, 2018ban jön a 3. helyezés!

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.05.14. 18:24:23

Orbán azzal nyeri a választásokat, hogy nagyon sok a politikából kiábrándult ember, aki nem megy el szavazni. Ha nagyon elgurul a gyógyszere, ez a réteg is aktíválódni fog, csak nem a szavazófülkében. Ők úgy fognak szavazni, hogy kötél lesz a kezükben, és fideszesekre vadásznak.

mortullus 2015.05.14. 18:32:03

@Larry Silverstein: Szerintem 18-ban dobogó sem lesz ebből, ha így haladnak :)

Blogger Géza 2015.05.14. 18:36:49

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Ez hülyeség, a választási részvétel sem 2010-en, sem 2014-ben nem volt extra alacsony. Szerintem kötéllel inkább az olyan kötözni való bolondokra fognak vadászni, mint te, akiknek elgurult a gyógyszere...

tralalala 2015.05.14. 18:49:27

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: "Ők úgy fognak szavazni, hogy kötél lesz a kezükben, és fideszesekre vadásznak. "

Jaj de jó, és akkor végre demokrácia lesz!!!

igazi hős 2015.05.14. 19:59:10

Hülyeség, Orbán nem akar igazi diktatúrát, neki elég annyi, hogy senki ne zavarhassa meg a köreit: az utána következők (ugye nem hisszük, hogy Csányi a leggazdagabb magyar?) ne próbálják kikezdeni a hatalmát és még véletlenül se legyen olyan ember az igazságszolgáltatásban, akinek eszébe jutna egy elszámoltatás. Ehhez nem kell véres diktatúra, elég egy "irányított demokrácia" is. Megcsinálta, folytatják.

Furusina 2015.05.14. 20:12:01

Az egész beszéd és az autokráciákról szóló maszlag tömény schmittelés, teknitve, hogy az egész hablaty Robert Kagan dolgozatára épül, ahol Nagy Nemzetvezetőnket is megnevezte autokrata példaként, akinek ténykedését az örökkön hanyatló nyugat tétlenül szemléli. A Dolgozat végkicsengése, természetesen pont az ellenkezője annak, mint amit az orbániáda világgá bömböl. ( Saját gondolatként)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.05.14. 20:13:13

Több mint egy hetet gondolkodtál rajta, hogyan hazudhatsz egy ordas nagyot ?

Ostoba Gyurcsány csicska.

Természetesen mindig diktatúra van, mikor éppen nem az MSZP van kormányon.
Uncsiiiiii....

Mellesleg a autokráciárólszóló eredeti verzió így szólt:

"És mi a magyarázata annak, hogy a saját világunkon belül, az európai kontinensen belül folyamatosan erősödnek a szélsőséges politikai erők? Idézem a Brookings Institution egyik elemzőjét: „Ami energia a nemzetközi rendszerben van, az az autokratikus nagyhatalmaktól származik, ezek cselekednek, míg a demokráciák csak reagálnak” "

kvadrillio 2015.05.14. 23:48:10

Egyre több a munkanélküli orosz
2015-05-14 13:11:00
Hirdetés

Növekszik a munkanélküliség Oroszországban - írta csütörtöki számában a Nyezaviszimaja Gazeta című orosz napilap. Az orosz munkaügyi minisztérium május első hetében rögzített adatai szerint a regisztrált munkanélküliek száma Oroszországban meghaladta az 1 milliót. A lap azonban rámutat arra, hogy a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) módszertanával készített kimutatás szerint februárban a gazdasági szempontból aktív orosz lakosság 5,8 százalékának nem volt munkája, és a munkanélküliek száma 4,4 milliót tett ki, március végére pedig 4,5 millióra nőtt a számuk. A Nyezaviszimaja Gazeta hozzáteszi, hogy ez a hivatalos szám még mindig csak fele a 2009-es válság idején rögzítettnek, de szakemberek rámutatnak, hogy a rejtett munkanélküliség sokkal nagyobb arányú most, mint hat éve volt. Rosztyiszlav Kapeljusnyikov, a moszkvai Közgazdasági Főiskola munkaügyi kutatóközpontja szerint a munkanélküliek száma idén elérheti a 6 milliót.

MTI nNU ! EBBŐL HAMARABB LESZ ÚJABB "AURÓRA" MINT BÁRKI IS GONDOLNÁ ! ETTŐL FÉLTEM MINDIG IS !!!!!
( AZ OROSZ EMBER NEM OLYAN BIRKA, MINT A MAGYAR ! )

kvadrillio 2015.05.14. 23:52:41

nem izmusokat kell kitalálni az emberiségnek, nem diktatúrhákról kell legendákat gyártani, ezt a földgolyót, A FÖLDET, PÁR KAPZSI EMBERKE VEZETI, AKIK KISAJÁTÍTOTTÁK MAGUKNAK A FÖLD....SZINTE MINDEN KINCSÉT !!! NU, EZEKTŐL A FÉRGEKTŐL KELL MEGSZABADÍTANI EZT A FÖLDGOLYÓT !!! ÉS MINDENKI BOLDOG LESZ !!! :o)))))

kvadrillio 2015.05.15. 00:04:02

Luxuskörülmények között házasodott Miamiban Marcsika lánya
2015-05-14 15:52:12
Miami — A napfényes Floridában adta férjül lányát Dobrai Sándorné, akit a közvélemény csak Marcsikaként ismer, miután legalább 10 milliárd forintot csalt el főleg karcagi kisbefektetőktől.
Hirdetés
Marcsika és családja több millióért rendezett esküvőt

A puccos esküvőről készült romantikus videó máig fellelhető az interneten, s annak láttán valószínűleg igen sokan lesznek idegesek Karcagon. Az ifjú pár és a násznép egy elegáns óceánparti szállodában lakott, luxuslimuzinnal furikáztak, és valósággal dőzsöltek Miamiban.

REMÉLEM AKAD EGY ÜGYES BÉRGYILKOS, AKI POTOM ÖSSZEGÉRT KIÍRTJA EZT A NAGY PILÓTA-JÁTÉKOS CSALÁDOT !!!!!!! MINÉL ELŐBB SZERETNÉK RÓLA OLVASNI.....:)

kvadrillio 2015.05.15. 00:06:50

Pisztollyal álltak bosszút a rivális bandán
2015-05-14 17:19:27
Budapest — Még azután is az ordítozó férfiakat próbálták csillapítani a rendőrök, miután a meglőtt sérültekkel konvojban száguldottak el a mentők.
Hirdetés

A Majori út egyik buszmegállójában két társaság csapott össze szerda este, akik régóta vadásztak egymásra. A leszámoláshoz pedig egyre többen csatlakoztak, és baltával, lapáttal, valamint gázpisztollyal akartak bosszút állni a rivális bandán.

MER...VANÁÁÁM NEKÜNK ÜGYES MAFFIÁNK MEG ALVILÁGUNK..., FELVILÁGGAL EGYÜTT ! HÁT MARCSIKA CSALÁDJÁT IS PRÓBÁLJÁK MEGTALÁLNI !
hbacsak nem, profitáltak belő le vastagon ők is ,,,,,ugye.....

kvadrillio 2015.05.15. 00:33:23

Nincs titkos összeesküvés
Schmidt Mária: Lázár János a felelős

A kormányzaton belüli hatalmi átrendeződés a sajtó mellett a holdudvart is szétzilálja. Különös epizód a Sorsok Háza körül zajló játszma, a „Lázár–Schmidt-összecsapás”.
MIKOR ÁLL MÁR LE EZ A MULTIMILLIÁRDOS MARISCHKA AZ EMLÉKHÁZAK-KULTUSSZAL, AMIVEL BIZTOSÍTJA MAGÁNAK A NYUGDÍJAS KORÁIG TARTÓ ÖRÖKÖS VEZÉRIGAZGATÓI ÁLLÁSAIT ????? NEM ELÉG NEKI AZ ÖSSZEHARÁCSOLT MILLIÁRDJAI ???? MÉG A KORMÁNY IS TÖMI ŐT MILLIÁRDOKKAL !!!, MIKÖZBEN A MAGYAR NÉP SZEGÉNYEDIK ...HJÜLYE PICSA.

2015.05.15. 00:57:03

@Blogger Géza: 2002 70%
2006 67%
2010 64%
2014 61%

Tényleg nem kiugróan alacsony....

2015.05.15. 01:01:21

@maxval bircaman szerkesztő: Te, birka, legalább azt tennéd meg, hogy a wikit felütöd, és megkeresed a diktatúra és autokrácia fogalmakat.
Ja, hogy megkerested, csak nem érted!

2015.05.15. 01:07:52

@Larry Silverstein: Te logikából megbuktál, ugye? Kiragadsz wegy idézetet, aztán valami egészen másra válaszolsz. Az, hogy Orbánt zavarja a demokrácia, nem cáfolható azzal, hogy tavaly demokratikus választásokon nyert.
Te tényleg nem érzed, mennyire hülyét csinálsz magadból?

2015.05.15. 01:09:12

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Mert Orbán nyilván azért idézte, hogy kihangsúlyozza, ő ezzel nem ért egyet!
Na, te is IQ bajnok vagy. Igazi NER kompatibilis.

igazi Ténytár 2015.05.15. 06:29:10

@Traktoros lány: Miért ne lett volna benne, ha Orbán előszeretettel idéz Adolf vezér fő művéből és a Fidesz kongresszuson ezen meg sem lepődnek, szerintük kóser (pardon the pun) dolog?!

Ja, hogy ezt szeretitek elfeledni...

_____________
index.hu/belfold/kampf0522s/

Szijjártó Péter hétfőn a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában megerősítette azt a lapértesülést, mely szerint Orbán Viktor a Mein Kampfból idézett a párt hétvégi kongresszusán, azonban azt cáfolta, hogy az idézet komoly megütközést váltott volna ki a hallgatóság soraiban.

______________

Blogger Géza 2015.05.15. 07:17:07

@igazi Ténytár: Egy alkalom az már "előszeretettel"? Nocsak, ismét hazudik a ténytár? Ja, és szeretnéd elfelejteni, hogy miért is tette ezt:

"A lap tudósítása szerint a Fidesz első embere azért nyúlt Adolf Hitler művéhez, hogy szemléltesse az MSZP gondolkodásmódját."

nu pagagyí 2015.05.15. 07:29:22

@maxval bircaman szerkesztő: Az, hogy a demokráciából visszafelé haladva a diktatúra felé, mikor mondhatjuk, hogy már diktatúra van, szemantikai kérdés. Most ott tartunk, hogy kiépült az állampárt, minden jelentős poszton a vezérnek hűségesküt tett személyek ücsörögnek. A gazdaság átjátszása a holdudvar újsütetű oligarcháinak szinte teljes, a szabad vállalkozás területe a fodrászokra, a használtcikk-kereskedőkre és a műkörmösökre szűkült. Kultúrára szánt pénz csak az állami ideológiát terjesztő félművelt barmokhoz kerülhet. Az állami oktatás centralizációjával sikeresen félemlítik meg a tanárokat, akiknek feladatául a jövőbeli engedelmes alattvalók kinevelését szabták meg. Az önkormányzatok már csak névleg autonómiák, önálló bevételük és hatáskörük gyakorlatilag nincs, fejlesztéshez túléléshez csak a "jól választó" önkormányzatok jutnak, persze a polgármesternek ehhez bizonyítania is kell, mennyire képviseli a központi hatalmat, hányszor rúg bele a helyi ellenzékbe és milyen ügyesen játssza át a közpénzt a magafajtájúaknak. Nekem már diktatúra van, neked meg akkor lesz, ha elapad a Századvégtől kapott apanázsod.

nu pagagyí 2015.05.15. 07:31:59

@Blogger Géza: Ez jó! Sajnos csak a sajátját sikerült szemléltetnie, de azt alaposan.

2015.05.15. 08:23:20

@Blogger Géza: Akkor tényleg beteg. A széteső, vezér nélküli maszop és Hitler. Érdekes párhuzam....
Gejza, azért azt tudjuk, ha fidesz, akkor semmilyen hír nem igaz. Te meg azt hozod fel egyetlen hírforrásnak, ami tőlük jön....

2015.05.15. 08:26:14

@maxval bircaman szerkesztő: Mondom, olvasgass, értelmezz. Autokrácia.
"amelyben a politikai hatalom egésze egyetlen személy (vagy személyek kis zárt csoportja) kezében összpontosul. A hatalom birtoklását az autokrata többek közt a hagyománnyal, a kritikus erőforrások ellenőrzésével, vagy személyes karizmájával igazolhatja."
Hagyomány? Megvan?
Erőforrások ellenőrzése? Megvan?
Személyes karizma?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.15. 08:27:31

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ez nem érfvényes, ha mindez demokratikus választás eredménye, de ezt te is tudod.

Blogger Géza 2015.05.15. 08:39:44

@Könnyen elkaptuk, uram!: 2006-ban (ugye akkor történt a jellemzés) még volt egy nagyon is Hitler-szerű Führere, bizonyos Gyurcsány Ferenc.

2015.05.15. 09:04:19

@maxval bircaman szerkesztő: Te tényleg semmit nem tanultál? Hitlert demokratikus úton választották meg. Mussolinit is.
Miért zárná ki, hogy hogyan került hatalomra azt, hogy milyen rendszert akar kiépíteni?
Egyébként én sem hiszem, hogy diktatúra lenne. A fidesz hullik szét, már egymást marják, rohad a narancs. Magyarország különben is túlzottan függ a külföldtől, nem tud autokráciát kiépíteni, csak ha hagyják. Ezért kéne vissza a kgst és a szovjet....
De már nem lehet. Kááááár. Illetve beeeee.

2015.05.15. 09:06:51

@Blogger Géza: Mire gondolsz, milyen jellemzés?

2015.05.15. 09:12:46

@Blogger Géza: Egyébként a szélsőséges UKIP úúúúúgy megerősödött, hogy egyetlen széke maradt a parlamentben.
A Sinn Fein ugyan nem vesz részt a játékban, de választható....
A szélsőségesekről kiderült, hogy oroszok pénzelték őket, mesterségesen futtatott volt tehát az egész, a franciáknál áll is a Pen családi bál....
Ha a Brooks elemzésre gondolsz, akkor meg gondolkozz el azon, hogy amennyiben Gyurcsányra vonatkozik, és Orbán nyolc évvel később ezt idézi, akkor nyilván egyetért vele. Ha egyetért vele, akkor szeretne Gyurcsány lenni....

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.05.15. 09:19:16

Olvasom a kommenteket, köztük a habony-szócsövekét is. Jó lenne megérteni narancsos elvtársak, hogy ez nem az a téma, amivel viccelni lehet. Csak pártelveitek vannak, hazafiasságotok és lelkiismeretek nincs? A történelem a szemünk láttára ismétli önmagát és nekünk ebből nem sülhet ki jó. Ti pedig bagatellizáltok és csúsztattok, véditek a védhetetlent. Ez hazaárulás... és még ti hazaárulóztok másokat.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.15. 09:28:55

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Hitler azonnal leépítette a demokráciát. Jelenleg nem ez történik. Csak annyi adat: a két legutóbbi időszaki parlamenti választáson ellenzéki jelölt nyert. ez lehetséges lenne diktatúrában?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.15. 09:29:40

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Egyébként a szélsőséges UKIP úúúúúgy megerősödött, hogy egyetlen széke maradt a parlamentben."

Ezt rosszul tudod. Korábban 0 széke volt, most 1 van,

Netuddki. 2015.05.15. 09:31:04

Semmi mást nem csinál mint rizsázik, lukat beszél a hasadba, hogy minél tovább húzza ki. Mert az átlagon felüli életszínvonal qurvára vonzó ám! Főleg ha semmi értelmes dolgot nem kell érte tenni.
Én már régen rájöttem mi folyik itt, hát Te?

Netuddki. 2015.05.15. 09:32:23

@maxval bircaman szerkesztő: Qrvára fárasztó vagy ürükém! Még mindig Bulgáriából osztod az észt, hogy itt mi a jó meg mi a nem jó?

Faszerkezet 2015.05.15. 09:50:06

Navégre.... Már érdemes volt felkelnem.... Majdnem azthittem, hogy nem lesz sehol egy cikk amiben fellelem a Fidesz=Orbán=Hitler párhuzamot.....

Köszönöm.

nu pagagyí 2015.05.15. 10:06:35

@maxval bircaman szerkesztő: A Klik élén, az AB-ben, a Média Tanácsban, a kamarák vezetésében, a járási hivatalokban, az MMA-ban, a Vajna-féle egyszemélyes cenzorbizottságban, a közmédiában, a centralizált katasztrófa védelemnél, a trafikmutyit levezénylő és felügyelő Dohány Zrt-nél, az ügyészségen, a rendőrségnél, a civil pénzek elosztásánál, az egyre szaporodó állami monopóliumok irányításában, szóval mindenhol. Hol nincs?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.05.15. 10:11:51

Homo politicus
(avagy a párthálózatfüggetlen tévékészüléken miért nézünk inkább brazil szappanoperát?)

Bővített mondatok
Hagyják el szájadat,
S nincs bennük ráció,
Csak pár mű számadat.

Beszéded lényege
Számomra nagy talány,
S elfér egy tűhegyen,
Ha van egyáltalán.

Szózatod nem ápol,
Inkább csak eltakar.
Távkapcsolóért nyúl
S emígy ad jelt a kar.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2011/10/homo-politicus.html

Blogger Géza 2015.05.15. 10:35:25

@Könnyen elkaptuk, uram!: Fogd már fel, hogy nem 8 évvel később idézi, csak ez a kretén Ténytár ezeréves dolgokkal jön elő, ez mániája

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.15. 10:42:52

@nu pagagyí:

Erős választási felhatalmazást kapott a Fidesz a kormányzásra. Ha egy párt nagyot nyer, az diktatúra?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.15. 10:45:29

@nu pagagyí:

Így igaz, de nem az, hogy az ellenzék nyerjen választásokon. Ez kb. olyan mint a húsevés és a vegatarianizmus együtt. Egy diktatúrában az ellenzék nem tud választást nyerni, sőt kemény diktarúbában el se indulhat a választásokon (lásd 1949-1988 között Mo-on).

♔bаtyu♔ 2015.05.15. 10:49:32

Akkora diktatúra van, hogy a közt. elnök erkélyére felmászóktól, vagy a a Fidesz székházra tárgyakat hajigálóktól még a személyiket is elkérték.

Vajon a "demokraták" mit csináltak volna ekkor, ha egy sima márc. 15-i kormányünnepélyen is mesterlövészeket rendelnek ki a terrorista veszély miatt.

♔bаtyu♔ 2015.05.15. 10:51:38

@maxval bircaman szerkesztő: Ha nem nyer nagyot is diktatúra, ha libsi nincs a kormányban. Továbbá antiszemitizmus is.

♔bаtyu♔ 2015.05.15. 10:56:59

@maxval bircaman szerkesztő: Ha nem nyer akkor is diktatúra, ha libsi nincs a kormányban. Továbbá antiszemitizmus is.

♔bаtyu♔ 2015.05.15. 10:58:48

@Kéményen dolgozó kisember: Egyelőre te hazaárulózol. Legalább várd meg b+, amíg mi is:))

GQ 2015.05.15. 11:18:12

@maxval bircaman szerkesztő: értem. ha demokratikusan megválasztunk bárkit, az utána azt csinál, amit akar mindenféle kontroll nélkül? ugye ezt te sem gondolod komolyan?! :D

♔bаtyu♔ 2015.05.15. 11:19:30

Ez jó. Idejön a ballibsi, akkora demokrata majd szétszakad, mindene a szólásszabadság, majd érvek helyett lebassza csákót, hogy merészel ide beírni - Bulgáriából.

Gondolom, Izraelből viszont szabad a kormányfika:))))

nu pagagyí 2015.05.15. 11:19:51

@maxval bircaman szerkesztő: Az erős választási felhatalmazás nem arról szól, hogy az állami szervezeteknél tisztogassanak és haveroknak öntsék a közpénzt. A felhatalmazás a meghirdetett programjuknak szólt. És most idézzél légyszíves a Fidesz 2010-es programjából és vesd össze, mi valósult meg belőle és mi az, amit nem hirdettek meg, de csinálták. A 2014-es választásra már programot sem hirdettek, inkább a választási rendszerrel babráltak.

♔bаtyu♔ 2015.05.15. 11:21:24

@GQ: Ha tényleg probléma lenne, elzavarták volna Orbánékat már 2014-ben.

A diktatúrát nem a ballibsik akadályozzák meg, hanem a 4 évenkénti választások.

♔bаtyu♔ 2015.05.15. 11:22:28

@nu pagagyí: Szerintem 2018-ban megmondja a nép a véleményét Orbánéknak. Ez lehet számukra pozitív, vagy negatív.

Te is megmondhatod.

Magyarnaba 2015.05.15. 11:27:43

"vidékies bunkó"

Köszi, te belvárosi értelmiségi. Úgy látszik a baloldal európaisága csak addig terjed, hogy a feketéket nem négerezzük, a homoszexuálisokat nem buzizzuk, stb. A vidéki + bunkó szinonimapár továbrra is használatban lesz.

A provinciális miniszterelnök nem provinciális ellenzéke... Szép pár vagytok ti ketten.

Mérnork 2015.05.15. 11:29:16

"Aha, azért éheznek Észak-Koreában"
Milyen véletlen, hogy nem Kínát a világ vezető ipari/pénzügyi/katonai hatalmát hozod fel példaként, amikor a diktatúrákról van szó...
Ott világít fényes példaként,hogy az ún. liberális demokrácia egyáltalán nem feltétele egy erős gazdaságnak, bármennyire is fáj ez egyeseknek.

GQ 2015.05.15. 11:33:49

@♔bаtyu♔: az mszp kormány idején mit műveltetek a belvárosban, a tv székháznál? akkor nem tetszett, lehetett jártatni a szátokat, most hogy a fidesz van hatalmon, az ellenzék hallgasson?

nem az a baj veled, hogy véded a mundér becsületét, mikor mindegyik szar, hanem az, hogy egyszerűen olyan fanatizmussal csinálod - az összes társaddal együtt - hogy azt öröm nézni.

egy kicsit el kellene gondolkodni ezen:

"A diktatórikus főhatalom ... lehet csupán autoriter hatalomgyakorlás, amikor is a vezető tekintélye vagy más nem demokratikus politikai kényszer jellemzi az államhatalmat."

van ilyenünk? van. akkor meg?

♔bаtyu♔ 2015.05.15. 11:37:30

@GQ: Te ugye nem értelmezel valami jól?
Segítek:

Nem azt írtam, hogy az ellenzék hallgasson, hanem azt, hogy mitől lenne diktatúra, ha olyan esetekben amikor a "demokraták" ráküldték a rendőröket a népre, itt csak elkérték a személyiket.

Amiről te írsz, azt valahonnét máshol olvashattad.

♔bаtyu♔ 2015.05.15. 11:42:04

@Mérnork: )nmagában nem a liberalizmus a probléma, hanem azok akik megmondják mi (és ki) a liberális. Na ebből jön össze az a torzszülött, amit ezek liberalizmusnak neveznek és amitől (és akiktől) a legtöbben undorodnak.

♔bаtyu♔ 2015.05.15. 12:01:42

@maxval bircaman szerkesztő: B+, ez a csákó nem hogy értelmezni nem tudja amit leírok, tök mást olvas ki belőle, de még ő oktat ki.

Kik írnak ide ballibsi címen, durva.

annamanna 2015.05.15. 12:03:46

Már majdnemmeg is tetszett a szöveg, amikor elértem ide: "Na, ja, Oroszország is szépen megtámadta Ukrajnát, nem is volt vita róla. Éppen akkor lőtték le az ellenzék vezérét Moszkva belvárosában."
Mi van? Mikor akkor?
Meg ide: "Aha, azért éheznek Észak-Koreában annyian, meg azért végeznek ki arrafelé annyi embert. Szépen dolgoznak a saját megsemmisítésükön."
Miért nem Dél- Koreát említi a szerző? Mert Dél-Korea nyugaton van? Vagy Japán már olyan kelet, hogy inkább nyugat?
Naszóval, a szerző pont olyan csúsztatásokból építkezik, mint az a beszéd, amit kritizál. Egyik se jobb a deákné vásznánál, szerző azért is csüng a beszélőn minden idegszálával.

♔bаtyu♔ 2015.05.15. 12:18:03

@annamanna: Ja, ezeknek a liberalizmus ellentéte E-Korea, tehát akkor a liberális Gyurcsány ellentéte a diktátor Orbán.

ac07 2015.05.15. 14:20:13

@annamanna: Szerinted, amikor OV "kelet"-ről beszél, akkor Japánt, Szingapúrt, Dél-Koreát gondolja mögé vagy Oroszországot, Kínát, Észak-Koreát?

ac07 2015.05.15. 14:20:49

@Mérnork: Az megvan, hogy mennyire élnek "jól" a vidéki kínaiak?

nemszólokmégegyszer 2015.05.15. 14:27:17

Megmondta: neki nem a '89 előtti rendszerrel volt baja, hanem annak vezetőivel. Tovább kell tehát építeni azt a rendszert, államosítani amit csak lehet, köztulajdonba venni, elvenni, multikat kinyírni, egyéni vállalkozókat /korábban maszek/ kinyírni, növelni a szegénységet /leánykori nevén proletariátus/, megszüntetni a polgárságot, létrehozni az elitet /korábban pártelit/, az állami vezetésbe /leánykori nevén Központi Bizottság/ beemelni a haverokat /akkor 8 általánossal, most diploma nélkül/, megnehezíteni a felsőoktatási intézményekbe való bejutást,tönkretenni a tanítást, meghamisítani a történelmet, lezülleszteni az egészségügyet, a lehető legtöbb fajta adót/illetéket/díjat beszedni az átlagembertől /ez ugyanaz, mint a padlássöprés, elvenni mindent/, míg a haverok a legmenőbb autókkal furikáznak, luxus villákban laknak, stb. Egy kommunizmusban szocializálódott proli, akinek megadatott a hatalom csúcsára jutni, azt megragadni és nem lemondani róla. A hasonlataim alapján nem nehéz nem a Kádár-korszakra asszociálni, sokkal inkább a Rákosi-érára. Akkor is az "elit" döntött, felülről mondták meg, mit akar a nép (most nemzet). Utáltuk a Nyugatot, és a cél nem az volt, hogy utolérjük őket, hanem megelőzzük, mint most. Utáltuk és hadban állunk az összes akkori szomszédos orsázggla, most dettól Akkor nem volt szabad Szabad Európát hallgatni, mert feljelentettek, most csak kormánysajtót olvashatsz a villamoson, mert ha nem, nem leköpnek, de miután leütöttek, meg is rugdosnak., Ha ez az ember nem a szocialista diktatúrát és a személyi kultuszt építi /mise a szülinapjára, persze szabadkozik, demens öreg nénikék kezet csókolnak neki, amit mosollyal tűr/ akkor én hülyültem meg teljesen. Szerencsétlen ország egy bipoláris, autokrata, szociopata, megalomán vezetővel "megáldva". Most készül a Várba, és már csak remélni tudom, hogy a Duna 50 évig nem fagy be, így elmaradhat a koronázás. Bár ez EU-s forrásból akkumulátor/generátorral/Paks2-vel lefagyasztatná Pakstól Visegrádig. Nem véletlenül menekülnek a fiatalok. Nem mindenki tud apuci /"saját"/ lábán megállni. Szabadság elvtársak! /Na az nem lesz itt egy darabig./

annamanna 2015.05.15. 14:55:20

@ac07: szerintem nem észak-Koreát. Azt viszont határozottan tudom, hogy Japán meg Dél- Korea, az ún. "ázsiai kistigrisek" keleten vannak.
Mellesleg ezt nem csupán "a Vezér" nyomja, a neten is belebotlok időnként abba, hogy Kínát dicsőítik, és hogy a világ közepe a Távol-Kelet, pl: fotelkalandor.blog.hu/2013/09/15/terkepek_amikbol_megerted_a_vilagot_1_az_ezermilliard_dollaros_kerdes

A vidéki kínaiakról: kitekinto.hu/galeria/ahol_nem_nnek_felhkarcolok_a_szegeny_kina/
Hasonló itthoni cigányokról: hvg.hu/nagyitas/20150401_megengedtem_ne_jarjanak_iskolaba_nagyitas
Valójában mindkét képsorozat láttán rosszabbra számítottam. Egészen biztos vagyok benne, hogy mindkét esetben lehetne találni sokkal drámaibb, szívfacsaróbb képeket is.

nemszólokmégegyszer 2015.05.16. 04:28:57

@annamanna: Tájékozottabbnak kellene lenned. Ráadásul szövegértési problémáid is vannak. Ráadásul Dél-Korea és Japán nem diktatúra, szemben Észak.Koreával és Szingapúrral. Miért szólsz bele, ha azt sem érted, miről van szó? Tipikus troll magatartás, ami leginkább a jobbos birkákra jellemző. /Szerencsére vannak még nem birka jobbosok is./
süti beállítások módosítása