B1 blogcsalád



Lemond-e Orbán az ügynökvád miatt?

2015. március 09. - nickgrabowszki

A média- és építőipari mágnás egy olyan beszélgetésben gyanúsította meg a miniszterelnököt ügynökmúlttal, amelyben épp azon hezitál, hogy adjon-e interjút a kettejük viszonyáról és mostani háborúságáról, benne saját szerepéről.

Hiába, a szép szakítás oximoron, a hosszú házasság utáni válás mindig nagy zajjal jár.

És ez egy három és fél évtizedes kapcsolat volt. Láthatólag magának Simicskának is igazolnia kell önmaga előtt a fordulatot, az ügynökvád nem látszik egy nagystratégia részének.

ovi.jpg

Noha még Orbán szerint is ő volt a legokosabb közöttük, amit felvet, az alkalmasint nem igaz, és ő is azt mondja, nem tudja, mit gondoljon.

Mert tegyük föl, hogy Orbán ügynök volt. Az tény, hogy erről nincs anyag a levéltárakban, és az is, hogy másodszor kormányra kerülve megváltozott a Putyinhoz való viszonya. Akkor mindebből nem az következik, hogy nem volt állambiztonsági személy, hanem hogy tényleg ügynök volt, és Moszkvában van aktájuk róla, amivel zsarolják.

Ez az összeesküvés-elméletek világa. A dilettánsok logikája: ha valami lehetséges, akkor szükségszerű; ha valami nem kizárt, akkor valószínű, sőt, biztosan igaz.

Ezzel szemben nem igazolt az, hogy Orbán a kihallgatásokon túl is együttműködött volna a rendőrállammal. (És bár nyilván el is tűnhetett a dossziéja, azt nem lehetett egyszerű kivitelezni, még akkor se, ha Horváth István belügyminiszter még az esküvőjén is ott volt.) Az meg történészek szerint is igen kevéssé valószínű, hogy Moszkvában lennének magyar állambiztonsági iratok, akár Orbánról is. (A fenti logika alapján következtethetnénk arra is, hogy Gyurcsányról is voltak papírjai az oroszoknak, mert ő se volt kisebb rajongója a cárnak.) Az viszont tény, hogy a Moszkvához való közeledésért éppen Orbán küzdött, nem kellett őt zsarolni. Putyin pedig eléggé kelletlenül és csak sokára fogadta el a felajánlkozást, minden bizonnyal éppen a Gyurcsányhoz fűződő viszonya okán.

Az amúgy, ha Orbán alá is írt a rendőrségnek, nem elsősorban az ő sara, hanem a rendszer működtetőié. A megfélemlített kisembernek sok választása nemigen lehetett. És Orbán akkor még 20 éves se volt, nem tartozott a Kádár-rendszer rendőrállamának haszonélvezői közé. Nem ő élt vissza a hatalommal, hanem vele szemben éltek vissza vele.

Ezzel szemben sokkal érdekesebbek azok az ügyek, amelyekről Simicska nem beszél. Saját szavai szerint egyelőre.

Például, hogy

  • miként finanszírozták Orbán Győző cégeit a Fidesz-székház után maradó pénzekből?
  • Hogyan és miből lett a Cinege utcai villa?
  • Megtörtént-e az állítólagos halálos gázolás a 90-es években, amelynek Pintér Sándor az örökös belügyminiszterségét köszönheti?
  • Meg kellett-e békíteni Lévai Anikót 2001-ben? Volt-e feleségverés?
  • Mészáros Lőrinc valóban Orbán és az Orbán-család strómanja?

Ezekről az ügyekről Simicska mind tudhat, és a sor tetszés szerint folytatható a körülötte évtizedek óta keringő pletykákkal. Ezekben az ügyekben, ha van valós alapjuk, már Orbán élt vissza a hatalommal.

A miniszterelnök - ha aláírt is esetleg - csak áldozata volt a rendőrrezsimnek. Nem ez a baj vele, hanem az, hogy ugyanolyan logikán építi a saját rezsimjét, mint az akkoriak az övékét. És mi meg az ő áldozatai vagyunk vagy legalábbis lehetünk. Mint az RTL, az Ökotárs vagy éppen Simicska.

Az ügynökvád miatt - hacsak nem kerül elő dokumentum - nem bukik meg Orbán. Hogy miért fájhat mégis a feje Simicska miatt, arról legközelebb.

(Kép: Origo)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr607253951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.09. 16:41:23

Én biztos forrásból tudom, hogy Orbán a földönkívüliek ügynöke. Azért épít stadionokat, hogy aztán ott szállhassanak le az ufók.

Szerintem menjünk is el mind az 1200-an tüntetni szombaton Orbán lemondását követelve.

Makkasz 2015.03.10. 00:11:12

"ha Orbán alá is írt a rendőrségnek, nem elsősorban az ő sara, hanem a rendszer működtetőié"

So"t! So"o"o"t! Azt bizonyitja orban kivalo ember!!!

Mi, akik nem irtunk ala es nem jelentettunk, mi pedig rakas szarok vagyunk!!!

Hannibal ante portas 2015.03.10. 00:16:47

Egy ilyen nívótlan, semmitmondó sz@rt vissza kéne tartani inkább, nem kiengedni, vagy ha már kijött, gyorsan eltüntetni. Szóval, akarom mondani, ha nincs mondanivaló, nem köll beszélni.

Szelid sunmalac 2015.03.10. 00:57:33

Ez egy ritka szar szerecsenmosdatas. Szoval ugynoknek kellett lennie. Mas valasztasa nem volt. Hogyne. Mert az otvenes evekben volt. Ja, bocs nem. Parmilliioan nem lettek ugynokok. Hihetetlen.

2015.03.10. 05:55:17

Orban nem azert nem fog lemondani, mert igaz/nem igaz az ugynokmultja, hanem azert, mert 1. nincs gerince (soha nem is volt, nala nagyobb szelkakas nincs a vilagon, csak nezd vegig az eletrajzat/nyilatkozatait stb) 2. mentalis allapota nem teszi lehetove, hogy felismerje a dolgokat 3. mert mar regota nem o kormanyoz, mar regota csak egy babu, es az ot iranyitoknak erdekukben all moge/a neve moge bujni (juszt sem irok neveket) 4. mert csak.

2015.03.10. 06:02:31

" És Orbán akkor még 20 éves se volt, nem tartozott a Kádár-rendszer rendőrállamának haszonélvezői közé. Nem ő élt vissza a hatalommal, hanem vele szemben éltek vissza vele."
Ez siman nem igaz.
Elvezte a kadar-rendszer elonyeit, a jokader apuci bejuttatta ide-oda, tanulmanyok es meg lehetne sorolni.
Ja, en inkabb nem irtam ala, annak ellenere sem, hogy megmondtak, ha nem irok ala, nem vesznek fel az egyetemre.
Nem is vettek fel, pedig az erettsegim szinjeles volt mindenbol, biologiabol orszagos, kemiabol megyei versenyt nyertem. Csak nem irtam ala, es ennyi.
Szegeny orban, mifele aldozat volt o a partelitbeli rokonyokkal...?

n3spr3ss0 2015.03.10. 06:08:27

Ha üldözött lett volna,akkor évekig nem veszik fel az egyetemre,de őt rögtön felvették,sőt Amerikába is mehetett tanulni,valami itt nem kerek.

medium size devil 2015.03.10. 07:05:29

@maxval bircaman szerkesztő:

Ivan Marinov orosz kormanyugynok te ne pofazz bele hogy mit csinaljunk mert nem kozenk tartozol mocskos komcsiberenc.

medium size devil 2015.03.10. 07:11:45

@Hannibal ante portas:

"Egy ilyen nívótlan, semmitmondó sz@rt vissza kéne tartani inkább, nem kiengedni, vagy ha már kijött, gyorsan eltüntetni. Szóval, akarom mondani, ha nincs mondanivaló, nem köll beszélni."

Ugy tunik te azert megprobalod.

Furusina 2015.03.10. 07:21:17

Álláspontom szerint a Simicska által tálalt sztorit nem lehet kitalálni, másrészt ekkora rágalmat, csak egy igaza teljes tudatában lévő ember mond. A szóhasználat is sokat mond: "...KELL rólad". Harmadrészt nem mindenkit próbáltak beszervezni. Vagy olyat, aki politikailag sérülékeny volt, vagy olyat, akit megbízhatónak ítéltek meg. A beszervezési kísérletet a kis Balkáni Lótolvaj is elismerte, és saját '89- es vallomása szerint családjából nem hozott kultúrális beágyazódást, tehát a rendszer szempont megkapható proligyerek volt. Végül nem volt könnyű nemet mondani a fölkérésre, Csurkának, például nem sikerült. Saját, '89- es vallomása szerint is labilis személyiség.

midnight coder 2015.03.10. 07:23:35

Na most, mikor is volt Orbán sorkatona ? És kit érdekelt már akkor, hogy ki, és mit jelentett ? Az 50-es években ez még életbevágó dolog volt, a 60-as, 70-es években a karriered múlhatott rajta, a 80-as évek elején még bukhattál egy jutalmat vagy egy kiküldetést. A 80-es évek közepétől viszont már eldöntött dolog volt a gengszterváltás, az MSZ(M)P-s jóelvtársak már megkezdték az ország szétlopását (spontán privatizáció). Akkorra már kb. mindegy volt hogy ki mit jelent, különösen egy taknyos sorkatona...

nu pagagyí 2015.03.10. 07:32:30

A poszt tett egy kísérletet, hogy Gyurcsányt is belekeverje valahogy a dologba. Gratulálok!

Az ügynökvád egyébként összehasonlíthatatlanul nagyobbat üt egy képmutató jobboldalin, mint az a közismert tény, hogy lop. A hazai jobboldal lételeme a lopás és fosztogatás, mert meggyőződésük, hogy "kiválóságuk" feljogosítja őket arra, hogy minden az övék legyen, a többiek meg örüljenek, hogy nekik gürcölhetnek. A "kiválóság" természetesen nem teljesítményben mérendő, azzal sajnos nem szolgálhatnak a társadalom üdvére, mértékegysége kizárólag a lopott szajré mennyisége. Körükben, mindenki annyit ér, amennyit sikerült kihasítania a közvagyonból.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.10. 07:34:11

@Hannibal ante portas: Egy ilyen nívótlan, semmitmondó sz@rt vissza kéne tartani inkább, nem kiengedni, vagy ha már kijött, gyorsan eltüntetni. Szóval, akarom mondani, ha nincs mondanivaló, nem köll beszélni.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.10. 07:35:40

@midnight coder: És ez mit változtat azon amiről a poszt szól? Terelsz, terelsz?

gmihaly 2015.03.10. 07:37:01

@midnight coder: Miért, te is Lentiben vágtad a centimétereket? A szívatás nemcsak durva, de alattomosan őrjítő is lehet, még ha "szelídebb" is. Vásárhely helyett büntiből kerültek az előfelvett jogász és TTK-s kopaszok Lentibe. Egyébként a baj ebben az ügynökvádban a "putyinpincsi" zsarolhatósága. Eléggé látványos következményeivel - már ha igaz - volt szerencsénk megismerkedni. A Gulyás Gergely-féle "bizonyítási teher" - és egyéb jogászkodó duma pedig nem műxik, mivel muszkáéknál az dívik, hogy "aki nem hiszi, annak utána járunk".

Tudományos lopsizmus 2015.03.10. 07:37:10

A ballib Simicska be meri sározni őszentségét, a nemzetmentő kormány fénylő csillagát?

Szvidrigajlov 2015.03.10. 07:38:36

@Furusina: Mindenkit, engem is, megpróbáltak beszervezni. (1986) Írattak velünk egy önéletrajzot a katonai eskü előtti hétvégén, aztán az eskü hetében behívtak az alezredeshez, meg a politikai tiszthez, ahol ott állt a bőrkabátos civil is. És elmondták, hogy én jó elvtárs vagyok, rendes proligyerek a nyóckerből és potenciális értelmiségi, előfelvett jogász honvéd, a népköztársaságnak ilyenekre van szüksége! Semmit mást nem kérnek, csak hangulatjelentést. Mit mondanak a katonák a hadseregről, az élelmezésről az ellátmányról, a rendszerről stb. És felajánlották a rendszeres kimaradást, eltávozást és szabadságot, ami egyébként az első fokozatú garnizonban másnak automatikusan nem járt. Én annyit válaszoltam, hogy talán tévednek. A nyóckerben ez nem akkora divat, hogy vamzerkodjunk, akárkinek, akármit. Életemben egyszer vamzerkodtam az iskolaigazgatónak és jól el is vertek miatta a haverok és meg is érdemeltem. Úgyhogy köszönöm a bizalmat, nem vállalom. erre ők is megköszönték és kiengedtek a szobából. Semmi bajom nem lett. Hacsak az nem, hogy nem lettem politikus 89-ben.

Szvidrigajlov 2015.03.10. 07:41:47

@gmihaly:
Igen, de Simicskának csak akkor hiszem el a zorbánozást, ha a Puch Laci bácsiról és a négyes metróról, továbbá saját magáról is nyilatkozik egyet. Mert nekem az a gyanúm, hogy Simicskát is beszervezték. No nem 1984-ben, hanem 2014-ben és nem az oroszok, hanem az amerikaiak.

midnight coder 2015.03.10. 07:44:50

@gmihaly: Zsarolhatóság ? Ne viccelj. Az igazán kényes dolgok idején Orbán generációja még rövidnadrágban tologatta a falepkét. Még az MSZP vezérkarában is max. az idősebb generációval lehet ott anyag, azok pedig már ott is a háttérbe szorultak. Vagy talán az újabb kori stiklikkel kapcsolatban, Pl. olajügyek, orosz államadósság eltüntetése... De ezekben viszont nem Orbánék az illetékesek.

Szvidrigajlov 2015.03.10. 07:46:23

Ide is leírom: Orbán Viktor politikai sorsa sokkal inkább áll összefüggésben Szíriával, a Krimmel és a bankadóval, mintsem azzal, hogy ki volt ő 1984-ben (Statiszta a SzegényDzsoni és Árnika c. filmben). Teljesen nyilvánvaló, hogy az USA ki akarja nyírni és ehhez már megvették a megfelelő embereket, pl. Navracsics, Simicska. Hamarosan csatlakoznak még mások is...Van az a pénz! Te is, fiam, Brutus?

midnight coder 2015.03.10. 07:47:51

@Szvidrigajlov: Én a katonaságot anno megúsztam, de az első melóhelyemen engem is megpróbáltak beszervezni. Simán nemet mondtam, és kész. Volt egy hasonló lanyha érdeklődés, hogy nem akarok-e szakszervezeti tag lenni, arra is nemet mondtam. Utána a kutya nem zargatott. Mondom, akkortájt már az egész leginkább arról szólt, hogy az istenadta nép szorgalmasan készüljön a következő ötéves tervre, miközben a jóelvtársak pakolják ki a páncélszekrényt.

gmihaly 2015.03.10. 07:52:25

@midnight coder: De nem az orosz medvével álltunk szemben...Lehet, hogy tévedek, de úgy tűnik, max pelust viselhettél akkor, amikor hazánknak Moszkva diktált, halvány lila segédfogalmad sincs róluk.

Tudományos lopsizmus 2015.03.10. 07:56:24

nol.hu/belfold/orban-levaltassal-fenyegeti-vida-ildikot-1503267

"Orbán: Vida perel, vagy repül!"

Akkor Orbán tudja mit kellene tennie, nem?

Tudományos lopsizmus 2015.03.10. 07:57:46

@Szvidrigajlov: Érdekes. Én jóval előbb voltam előfelvételis mint te és engem nem próbáltak beszervezni.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.10. 08:08:18

@medium size devil:

Nem igazán érdekes, hogy ti liberális kirekesztők mit mondtok. A ti időtök elszállt már.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.10. 08:11:50

@Szvidrigajlov:

Eleve abszurd Orbán ügynök mivolta. Az ügynököket betették minden ellenzéki szervezetbe annak idején, de nem a vezetői állásban. Ennek semmi értelme nem lett volna.

Ráadásul akkoriban Orbán mögött állt a CIA és Soros, s Amerikával Kádárék és Grószék nem akartak ujjat húzni.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.10. 08:12:45

@Szelid sunmalac:

Szinte mindig nemet lehetett mondani erre. Kivéve: ha az ember zsarolható volt valamivel.

Szabványok 2015.03.10. 08:16:12

@Tudományos lopsizmus: Én tíz évvel előbb voltam előfelvételis, mint Orbán és nem próbáltak beszervezni.
Egyszerűen nem igaz, hogy jelenteni KELLETT. Lehetett élni, sőt egyetemre járni, dolgozni párt tagkönyv és titkos jelentgetések nélkül.
Csak éppen akkor tudni/dolgozni kellett.

ostvan2 2015.03.10. 08:29:23

@Szabványok: Teljesen igazad van. Én is akkoriban voltam hasonló helyzetben és nem kellett nemet mondanom, mert nem is kérdeztek. Igaz, egyetemi oklevéllel szakaszvezetőként csináltam végig 18 hónapot.
Azt gondolom, hogy akit akkoriban beszerveztek, az ráutaló magatartást tanúsított (van, akinek semmi sem drága egy kis előny érdekében).

gmihaly 2015.03.10. 08:33:17

@Szvidrigajlov: Ilyen nicknévvel ilyeneke kifogásolni? Bocsi'!

gmihaly 2015.03.10. 08:35:29

@midnight coder: De a meg nem dönött vélelem bolhaként ott zümmög a fejekben, a "putyinpincsi manőverek" érdekes látószögében. Ártatlanság vélelme pedig nincs, hisz' a közvélemény nem bíróság.

zassz 2015.03.10. 08:38:17

1985-ben voltam előfelvételis Zalaegerszegen.Ott nem akartak beszervezni, s tudtommal a közeli katonatársakból sem (bár lehet, hogy ezt csak nem vettem észre)
Aztán a pécsi jogi karon történt egy érdekes: egyik évfolyamtársunk egy bulin, mondjuk úgy, elvetette a sulykot. Még a londoni bukik is fixre vették, hogy el kell hagynia az egyetemet. Ehelyett maradt. Évekkel később tudtuk meg, hogy felajánlották neki a választási lehetősége: marad és jelent, vagy megy. Jelenleg egy nagyobb város vezető ügyésze......

bekerült 2015.03.10. 08:39:23

Badarság amit ez a blog sugall ! Egyszerűen nem igaz az, hogy a rendszert lehet hibáztatni azért, mert valakiből besúgó lesz. Minden rendszernek szüksége van besúgókra és meg is szerzik ezeket, függetlenül attól, hogy demokráciában, vagy diktatúrában élünk. Ezek a besúgók nem a rendszer támogatói közül kerülnek ki, mert azok nem annyira érdekesek és nem olyan körökben mozognak. Az igazi besúgok a rendszerek ellenségei közül kerülnek ki. Őket beszervezni nem könnyű, de nem is lehetetlen, csak meg kell találni az emberi gyarlóságaikat és ezt meg is találják, ha az illető rendelkezik ilyesmivel. Ebből következik, hogy a besúgó lehet az oka, illetve az emberi gyarlósága, hogy beszervezik, nem pedig a rendszer, legyen az bármilyen ! Szóval a blog alaposan mellé lő !

medium size devil 2015.03.10. 08:43:41

@maxval bircaman szerkesztő: Ne hablatyolj alertelmisegi segedmunkas hanem kopj le a picsaba. Nosztalgiazz, enekeld az amuri partizanokat asatag anonim kisertet, a jovot bizd rank.

Netuddki. 2015.03.10. 08:50:09

Semmi másról nem szól a dolog mint a simicska menekül a süllyedő hajóról. Mit tudhat ha még neki is feltűnt, hogy amit elkövettek az orbánékkal Magyarország, a magyar emberek ELLEN, annak nagyon komoly következményei lehetnek? És lesznek is...

Netuddki. 2015.03.10. 08:52:09

@maxval bircaman szerkesztő: Most akkor ki a CIA ügynök? Az orbán vagy a libsik? Döntsétek már el fasszopó orbánfarturkászok!
Mellesleg ott Bulgáriában hogy is van, hogy verik a menekülteket?

Mérnork 2015.03.10. 09:10:42

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
LOL, hogy hirtelen mekkora jófej lett a szemetekben simicska, igazi gerinces demokraták vagytok.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.10. 09:15:22

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Neked minden csak egy pillanat? Nem vesed észre a különbséget a mai Orbán és a 25 évvel ezelőtti Orbán között?

wolves84lb 2015.03.10. 09:22:07

@Szvidrigajlov:
"Teljesen nyilvánvaló, hogy az USA ki akarja nyírni és ehhez már megvették a megfelelő embereket, pl. Navracsics, Simicska. Hamarosan csatlakoznak még mások is...Van az a pénz! Te is, fiam, Brutus?"

Na, te nagy mindent-tudó...akkor kik lesznek még a "megfelelő emberek"? Teljesen nyilvánvaló...

wolves84lb 2015.03.10. 09:23:34

@maxval bircaman szerkesztő: szerencsére az sem, amit egy Iván nevű bolgár makog itt :)

vargánya 2015.03.10. 09:24:42

Az RTL mint áldozat? Ne röhögtess! És Simicska mint áldozat ...

wolves84lb 2015.03.10. 09:26:23

@Mérnork: lol, hirtelen mekkora geci lett a szemetekben Simicska...igazi gerinces fiataldemokraták vagytok.

vargánya 2015.03.10. 09:27:43

@medium size devil: Ez a "nem kozenk tartozol" az eddigi legjobb kirekesztő duma. Csak gratulálni tudok.

wolves84lb 2015.03.10. 09:28:03

@maxval bircaman szerkesztő: a kérdés inkább az, hogy te és orbán-hívő haverjaid ezt nem veszitek-e észre? Illetve te sanszos, hogy igen...akkor még undorítóbb, aljasabb vagy, mint a hiszékeny buta orbán-hívők. Te, júdás....

2015.03.10. 09:34:27

utálom ezt a blog dizájnt, imádkozni kell hogy ne fideszes fasz színű legyen a kommebten

sas70 2015.03.10. 09:41:46

Leszarom, hogy Orbán mit csinált huszon x évvel ezelőtt! Ezt az ügynökös fetrengést is leszarom. Az érdekel, hogy most mit csinálnak, mert amit csinálnak az nekem kurvára nem tetszik. Azzal kellene inkább foglalkozni, hogy mi lesz az országból, hogy teljesen leszakadó peremvidék leszünk, titkos játszmák elszenvedői vagy végre haladni fogunk a 21. századdal és fejlődünk. Mert ami most megy a politikai homokozóba az mindenről szól, csak a fejlődésről nem.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.10. 09:42:04

Lemond-e Orbán az ügynökvád miatt? Blogger, normális vagy?

wolves84lb 2015.03.10. 09:42:07

@maxval bircaman szerkesztő: mesélj inkább arról, mára mit adtak ki a pártszékházból, miket kell bemásolnod mindenhova? Te szánalmas szarkupac...

medium size devil 2015.03.10. 09:45:14

@vargánya: Birca egy Ivan Marinov nevu Bulgariaban elo magyarul tudo orosz ugynok manipulator. Szerinted kozenk tartozik es kirekesztes ha elkuldom az anyja nyomorult picsajaba errol a forumrol ahol szabad magyar adofizeto polgarok beszelik meg az oket erinto dolgokat??

medium size devil 2015.03.10. 09:51:30

Szerintem az ugynokkerdesre egyszeru a valasz: ha van ket ellentetes allitas es az egyik Orbane akkor a masik az igaz.

KUHULIN 2015.03.10. 09:58:11

@medium size devil: "elkuldom az anyja nyomorult picsajaba errol a forumrol ahol szabad magyar adofizeto polgarok beszelik meg az oket erinto dolgokat??"
Vannak még egy páran itt, akik nem magyarországon fizetnek adót. Elküldöd őket is az anyjukba? :P Vagy ha Orbánfóbiások, akkor maradhatnak? :)

Pipas 2015.03.10. 09:59:58

@Furusina: "Álláspontom szerint a Simicska által tálalt sztorit nem lehet kitalálni, másrészt ekkora rágalmat, csak egy igaza teljes tudatában lévő ember mond."

Hogy a fenébe lenne az igaza teljes tudatában valaki, aki éppen egy "ekkora régalmat" mondott? Hogy a fenébe ne lehetne ezt az egész történetet kitalálni, amikor a "Gyűrűk urát" és a Star Trek univerzumot is kitaláltáke emberek?

Hogy lehet már ekkorát mondani?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.10. 10:04:26

@wolves84lb:

Egyesen a titkos központból jött a mai email ez ügyben.

Idézem:

"Tisztelt Marinov elvtárs! Kedves Birca!
A nemzetközi helyzet fokozódik. Esküdt ellenségeink, a magyar ballibek arra készülnek, hogy Budapesten átvegyék a hatalmat, és háborút indítsanak Oroszország ellen. Mivel közismerten a magyar katona a legerősebb a világon, ezt mindenképpen meg kell akadályoznunk, mert ha a magyarok az USA mellé állnak, az USA győzelme elkerülhetetlen.
Ezért fokozni kell a támogatást régi ügynökünk, Orbán elvtárs oldalán. Kérlek, tedd félre minden kifogásodat Orbán kormányfő ellen, s összpontosíts a magasabb érdekekre!
A világhírű blog.hu fórumain dől el minden, ezért minden erődet csoportosítsd át oda.
Ne feledd: miénk a Krím, s hamarosan nemzetközivé lesz a világ!
Keresztény-csekista üdvözlettel:
Szergej Csernobilov alezredes s. k.
Felforgató Propaganda Osztály
U. i.: Fizetésemelési kérelmedet egyetértő ellenjegyzésemmel ellátva továbbítottam a Főcsoportfőnökség felé."

Peterpapo 2015.03.10. 10:10:26

@Szelid sunmalac:

Nagyon távol álljon tőlem, hogy Orbánt védjem, mert akár ügynök volt, akár nem, akkor is egy hazug, köpönyegforgató, ostoba seggfej, ezen semmi sem változtat, de ez a sok millióan nem voltak ügynökök egy kicsit szar duma, mert nyilván nem kerestek meg mindenkit azzal, hogy legyen ügynök. Akiket meg megkerestek és nem lettek azok, nincsenek túl sokan.

Flúgatlan 2015.03.10. 10:59:43

Nem az a baj, ha valaki aláírta a beszervezési papírt. El tudom képzelni, hogy erős nyomás alatt nemigen volt választása.
A kérdés az, mit is jelentett a feletteseknek. Kamu töredék információkat, csak hogy produkáljon valamit és hagyják békén, de senkinek le legyen baja a jelentésekből? Vagy igazi, az akkori hatalom szemében bűnnek számító dolgokról tudósított, amiből aztán baja lett az általa megfigyelteknek?
A jelentések tartalma a kérdéses, nem egy esetleges kikényszerített aláírás ténye. Engem nem nagyon érdekel, ha valaki aláírt egy ilyen papírt. Az a kérdés, mit is tett utána. Ezt már régen és nemcsak a politukai karriert befutott emberek esetén rendezni kellett volna.

oszt jónapot 2015.03.10. 11:16:53

@midnight coder: "A 80-es évek közepétől viszont már eldöntött dolog volt a gengszterváltás, az MSZ(M)P-s jóelvtársak már megkezdték az ország szétlopását (spontán privatizáció)."

Jaj, csóri Orbánnak meg a legyek hordták össze.

Szelid sunmalac 2015.03.10. 11:18:02

@Peterpapo: Errol kar vitatkozni, mert sem neked, sem nekem nincs szamszeru kimutatasunk, hogy hanyat probaltak es abbol hanyat szerveztek be, illetve hanyan utasitottak el. Az viszont teny, hogy a 80-as evekben mar nem az elete mult rajtaha elutasitja. MEgforditva: ha elfogadta, akkor bizony az leginkabb az o szemelyes dontesen mult.

martineden 2015.03.10. 11:31:54

....,,nem tartozott a Kádár-rendszer rendőrállamának haszonélvezői közé."...ekkora marhasagot leirni,hogy lehetett?Ki elvezte a rendszer elonyeit ha nem egy parttitkar fia?Ha nincs a kadar rendeszer ,az orban familia meg mindig egy faluszeli putriban lakna

KUHULIN 2015.03.10. 11:42:20

@martineden: Ez a "demokratikus ellenzék"' nagy részére is igaz. És ez nagy baj.

oszt jónapot 2015.03.10. 11:48:15

@KUHULIN: Jelenleg mintha nem a "demokratikus ellenzék" lenne a miniszterelnök. Vagy rosszul tudom?

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2015.03.10. 11:57:42

@maxval bircaman szerkesztő: "Szerintem menjünk is el mind az 1200-an tüntetni szombaton Orbán lemondását követelve."
Jó lesz az 200-nak is. Vagy húsznak.

martineden 2015.03.10. 12:01:28

@Peterpapo: ,,Akiket meg megkerestek és nem lettek azok, nincsenek túl sokan."...bizony .Es orbant is megkerestek,ezt o maga elismerte.Aztan csont nelkul felvettek az egyetemre,mehetett nyugatra,furcsa ,nem?

KUHULIN 2015.03.10. 12:05:49

@oszt jónapot: Jól látod, hogy nincs alternatíva!

ex-dr. vuk 2015.03.10. 12:31:27

Egyaltalan nem veletlen az, hogy a fidesz nem akarja az ugynokaktakat nyilvanossagra hozni (csak addig akarta, amig ellenzeken volt, szoban - ok is be lettek volna szarva ha megvalosul). Nem mondom, hogy Orban ugynok volt, de hogy a soraikban sokan ott ulnek, akik azok voltak, az holtbiztos.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.10. 12:33:44

A szokásos hazugsággépezet beindult. Valaki mindenféle bizonyíték nélkül állít valamit. Erre a bértollnokok elkezdik a " bár nincs bizonyíték, de lehet hogy Moszkvában van " típusu homályos utalgatásaikat.
Csak azt nem tudom, hogy miben reménykednek? Miért gondolják, hogy ebből valami jó jön ki számikra, és nem lesz ez is egy korán elvetélt mocskolódási kísérlet?
Persze a most műfelháborodók jó része 2002 után két pofával védte Medgyessyt, miuták kiderült hogy D-209-es ügynökként titkos tiszt volt a Kádár rendszerben, holott erre BIZONYÍTÉK is volt, és komoly hatalmat jelentett..

ex-dr. vuk 2015.03.10. 12:41:56

@A megvalósult amerikai ólom..: Miert nem nyilvanosak meg mindig az ugynokaktak? Miert eppen a Fidesz szabotalja el a nyilvanossagra hozast (miutan nagy pofaval kovetelte a nyilvanossagukat korabban)?

oszt jónapot 2015.03.10. 12:43:51

@KUHULIN: Ja bazmeg tízmillió emberből nincs párszáz, aki nem volt vamzer, meg nem lopott. Ezt csak ti akarjátok elhitetni, de nem mindenki olyan, mint ti.

oszt jónapot 2015.03.10. 12:45:19

@A megvalósult amerikai ólom..: A fidesznek párszor már bejött. Bajnai, a pár évet előzetesben csücsülő, mostanra szabadlábon lévő szocik mondanak valamit?

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.10. 13:11:15

@ex-dr. vuk: Ennek sok oka lehet. Korlátlanul kutathatóvá téve ezeket az aktákat rendkívül sok konfliktus generálódna társadalomban. Mi szükség erre? Az sem biztos hogyha valaki tudja, vagy sejti, hogy jelentettek róla, feltétlenül azt akarja, hogy ezek az információk korlátlanul nyilvánosságra kerüljenek. Saját magáról most is mindenki megtudhatja, hogy jelentett e róla valaki, és hogyha igen, akkor pontosan ki. Viszont ennek az információnak a sorsáról szabadon dönthet.
Azt meg senki sem gondolhatja komolyan, hogy akivel mondjuk Orbán kapcsolatba került a 80-as évek ellenzéki köreiben, ne kérte volna ki első adandó alkalommal a rá jelentők nevét, és jelentéseiket.
Példának okáért Simicska is kikérheti a rá állított jelentőket ,és jelentéseiket..

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.10. 13:12:21

@oszt jónapot: Lényeges külöbség, hogy ezeknek a vádaknak volt alapjuk.

2015.03.10. 13:25:41

Éljen a felcsúti pohos" spicli futball klub" !
A baráti kör tagja lehet, aki lop csal hazudik és besúgó, spicli volt !

Jó reggelt Magyarország ! Jó reggelt Magyarok !
Dolgozzatok többet, így én többet lophatok l

ex-dr. vuk 2015.03.10. 13:27:55

@A megvalósult amerikai ólom..: " rendkívül sok konfliktus generálódna társadalomban"

Peldaul?
Eleg lenne a kozjogi szemelyisegekre nyilvanossagra hozni. Az a legfontosabb, ugyebar. Meg mindenkire, aki jelolt (polgarmester-/kepviselojeloltek).

"aját magáról most is mindenki megtudhatja, hogy jelentett e róla valaki"

Nem ez a lenyeg, hanem hogy kik jelentettek. Az nem erdekes, hogy kirol. Ez utobbit tenyleg nem muszaj nyilvanossagra hozni, csak az ugynokoket.

Miert nem lehetne ezt vegre egyszer es mindenkorra rendbe tenni? Nyilvan azert, mert az ugynokok most is ott ulnek a parlamentben.

_most_ 2015.03.10. 13:47:58

majd ha nyilvánosságra hozzák az ügynökaktákat elhiszem, hogy nem volt besúgó, addig minimum gyanús :)

oszt jónapot 2015.03.10. 14:35:09

@A megvalósult amerikai ólom..: A bíróság nem ezt mondja. Szóval jelen állás szerint pont annyi, mint ennek.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.10. 15:39:42

@ex-dr. vuk: Továbbmehetek? Ha már ilyen alapon akarjuk szűkíteni a politikusok körét, akkor nem kellene (kellett volna) kizáró okként kezelni azt, ha az állampártban bizonyos szint felett vállalt szerepet valaki? Hisz a magyar belügyi titkosszolgálatok az MSZMP-nek voltak alárendelve. Innentől kezdve a pártaparatcsikok vétke jelentősebb. Hisz ők használták a jelentéseket, sőt bizonyos tisztség felett operatív feladatokat is adhattak a titkosszolgálatoknak. (Pl. egy megyei pártszerv vezetői ráállíthatták a megyei III/III-at valakire.) Vajon az ő bűnük nem nagyobb, mint egy ilyen-olyan módon beszevezett kis spiclinek? Mégis, a rendszerváltás óta eltelt időszakban gond nélkül vállalhattak az ilyen egykori pártemberek politikai szerepet.
Azt meg már leírtam egyszer, hogy az utóbbi 10-20 év vezető politikusainak korábbi ismerettségi köre egész biztosan kikérte az esetleg rá vonatkozó kék dossziét, mert hátha.
Simicska is nyugodtan kikérhetné, de nem teszi. Vajon miért?

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.10. 15:44:43

@oszt jónapot: Konkrétumokkal tudok vitatkozni. Másrészt a jogszolgáltatás nem feltétlenül igazságszolgáltatás is. Akit a jogászok kimosnak, még morálisan lehet tarthatatlan.
Jelen ügyben pedig még bizonyíték sincs, amit vizsgálni lehetne. Mit szólnál, ha Bajnai egykori katonatársa előállna azzal, hogy Gordi egyszer csak előállt azzal, hogy "jelentenem kell rólad". Ugyanilyen kommenteket írnál? Ugye hogy nem..

ex-dr. vuk 2015.03.10. 15:46:33

@A megvalósult amerikai ólom..: egyetertek azzal is, hogy a regi partfunkcik se tolthessenek be semmi ilyesmit ma (meg ezzel is siman kihullana jopar ember a fideszbol is)

Ne tudom, hogy simicska kikerheti-e a ra vonatkozo aktakat es azt sem, hogy ha igen, miert nem teszi (vagy nem tette-e mar meg). De ez teljesen irrelevans, nyilvanossagra kel hozni kik voltak ugynokok es partfunkcik, majd pedig ezeket azonnal eltavolitani mindenfele poziciobol. Ez nem fog megtortenni, vajon miert?

medium size devil 2015.03.10. 22:16:29

@KUHULIN: Besegítesz, Kuhulin elvtárs? NEM, nem a beállítottság vagy a vélemény a gond (képzeld, voltunk már azonos meglátáson is) és nem is az adózás a lényeg. Birca egy felforgató beszervezett bérenc, EZ a probléma, és EZÉRT kérem, hogy húzzon el a halál kénköves csőretöltött acélbetétes náthás faszába.

Gabor Ventilla 2015.03.11. 17:59:09

Simicska nem hülye: hallottam egy-két szavát ez ügyben. Hülye ilyet nem tud mondani, ha szájába rágják, nem jól hangsúlyoz, stb. Egyébként is honnan tudná egy hülye, hogy kire kell hallgatnia...

EZ A MECCS NINCS LEJÁTSZVA.

Hogy megvannak-e az iratok, és ami megvan hamis-e, igaz-e azt soha nem fogjuk megtudni. Egyébként roppantul kétlem, hogy Orbán zsarolható lenne moszkvai iratokkal: azok valós voltáról ugyan-hogyan győződhetnénk meg???
Ott húzom meg a jó erkölcs határát, hogy a gyerekeim továbbtanulása már elég súlyos ok lehet a beszervezésem LÁTSZÓLAGOS elfogadására, de elszabotálom a jelentéseimet. De erre is volt egy MÓDSZER: provokátorral teremtettek JELENTENIVALÓT, és ezáltal mérték le a beszervezett "megbízhatóságát.
Tehát én elfogadhatónak tartanám, ha Simicskával együtt írták volna meg a jelentést, és ha ez valóban így történt, akkor helyesebb lett volna elismerni. (Én is utólag vagyok okosabb.
süti beállítások módosítása