B1 blogcsalád



Patkányfogónak nevezték Orbánt a német sajtóban

2020. február 11. - nickgrabowszki

A patkányfogó a német kultúrában a manipulatív gonosz ember szinonimája.
rattenfaenger.jpg

A Frankfurter Rundshau "Dobjátok ki Orbánt Viktort!" címmel közölt publicisztikát (a Népszavában Szelestey kolléga szemlézte), amely - könnyen kitalálható módon - azt követeli, tegyék ki a Fidesz szűrét az Európai Néppártból, mert az antiliberális magyar kormánypártoknak semmi keresnivalója nincs a mérsékelt, jobbközép konzervatívok között.

A jegyzetíró, Ulrick Krökel Orbánt

Rattenfängernnek, azaz patkányfogónak nevezi:

A keresztény-polgári EPP-nek ugyanaz a problémája a Fidesszel, mint a CDU-nak az AfD-vel. Nem tud következetesen zárni jobbra anélkül, hogy túl sok konzervatív területet hagyna az autoriter patkányfogónak. A probléma nyilvánvaló: ha a mérsékeltek megpróbálják integrálni a jobboldali szavazókat, akkor elveszítik a középen lévőket.

A nemet szerző által használt kifejezés egy középkori német mesére utal, amely több változatban, de leginkább Goethe feldolgozásában ismert.

Eszerint egy Hameln nevű alsó-szászországi városkát elárasztanak a patkányok, jelentkezik egy idegen, hogy majd eltávolítja őket. Meg is teszi, de hamelniektől nem kapja meg a bérét, ezért a bűvös síppal elcsalogatja a város gyerekeit, akiket soha nem látnak többé.

A jegyzet metaforája egyaránt utalhat arra, hogy

  • anyagi vita van az Unió és magyar kormány között,
  • meg arra is, hogy a konzervatívoktól elcsábított szavazók az ártatlan gyerekek,
  • esetleg arra. hogy szélsőjobbra szavazók a patkányok.

Az biztos, hogy a német kultúrában a patkányfogó a manipulatív gonosz ember szinonimája, aki elveszejti, a pusztulásba bűvöli a rá hallgatókat.

A FR a publicisztikát annak apropóján közölte, hogy hétfőn Berlinben Merkel fogadta Orbánt. Sem a tárgyalás eredményéről, sem a valódi témájáról nem lehet tudni biztosat.

Sajtótájékoztatót csak a találkozó előtt tartottak, de kérdezni már akkor sem lehet, és mindketten semmitmondóan nyilatkoztak. Utána pedig nem is álltak a nyilvánosság elé, és közleményt se adtak ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr815469452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2020.02.11. 14:57:03

na, fityiszfanok, lehet kezdeni sivalkodni
3... 2... 1... START

Grimbusz Makszimusz 2020.02.11. 14:58:15

"A patkányfogó a német kultúrában a manipulatív gonosz ember szinonimája."

Érdekes, nálunk pedig pont a patkány a szemét ember szinonimája!
Persze a libsi német sajtó a patkányok mellett van!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.11. 15:04:38

"Eszerint egy Hameln nevű alsó-szászországi városkát elárasztanak a patkányok, jelentkezik egy idegen, hogy majd eltávolítja őket. Meg is teszi, de hamelniektől nem kapja meg a bérét, ezért a bűvös síppal elcsalogatja a város gyerekeit, akiket soha nem látnak többé."

Nem fizették ki? Ennek a helytelenségét a lippsi kommentelő kollégák nem fogják átérezni, szerintük Bajnai sem tett semmi rosszat, amikor libákat lopott!
A gyermekek problémája sem jól fog lejönni számukra, hiszen azokat egy becsületes vándor iparos fogadta örökbe és nem egy homoszexuális pár!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.11. 15:09:34

"A Frankfurter Rundshau "Dobjátok ki Orbánt Viktort!" címmel közölt publicisztikát (a Népszavában Szelestey kolléga szemlézte), amely - könnyen kitalálható módon - azt követeli, tegyék ki a Fidesz szűrét az Európai Néppártból,"

Valóban könnyen kitalálható, nem vagytok valami nagy egyéniségek, nálatok elég valami pitiáner rosszindulatú kívánságra tippelni és az be is jön!
Amúgy nem tudják, nem merik kidobni őket, nem tűnt még fel?

6.Lenin 2020.02.11. 15:11:22

"A keresztény-polgári EPP-nek ugyanaz a problémája a Fidesszel, mint a CDU-nak az AfD-vel. "

Milyen igaz, nem tetszik nekik, hogy vannak, akik gondolkodnak, és nem hagyják magukat hülyére venni. Ezt nem lehet megbocsájtani.

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.02.11. 15:14:47

@Secnir: Nincs sivalkodás...

Ez magyar szemmel egészen találó hasonlatnak tűnik.

Orbán Viktor a patkányfogó, aki a kerítéssel és a szigorú határellenőrzéssel Németországtól is távol tartja a migráns patkányokat, de ezért nem kapja meg a jogos ellentételezést (az arányos uniós hozzájárulást a kerítés és a határvédelem költségeihez).

Az, hogy kik lesznek azok a "gyerekek", akik Orbánt követik majd, még nem tudjuk, de pl. a Néppárt kisebb közép-kelet-európai (pl. határon túli magyar) tagpártjai esélyesnek tűnnek erre a szerepre.

GNDL 2020.02.11. 15:58:55

@Soros csicskák húzzatok haza!: „a kerítéssel és a szigorú határellenőrzéssel”

Csak kerítéssel... ha lenne jól felkészült határrendészete a magyar államnak (de nincs, mivel a rendvédelemből is több ezer szakképzett, rátermett munkaerő hiányzik a pofátlanul alacsony bérek és hitvány körülmények miatt) akkor nem lenne szükség kerítésre... ugye.

„ezért nem kapja meg a jogos ellentételezést”

Ha nem kötötte volna ki jó előre az EU Bizottság, hogy határrendészeti kiadásokat szinte 100%-ban támogatnak de kerítést nem (mert az nem határrendészeti feladat), akkor lehetne alapja a brühühünek... szóval, Orbánnak a határrendészetet kellett volna fejlesztenie, a körülményeken, felszereltségen, eszközökön javítania, bérfejlesztést kellett volna végrehajtania hogy ne legyen hitvány egy hivatás a rendvédelem, ehelyett elverte a belügy éves költségvetésének felét tyúkketrecre a fasz, annak ellenére hogy mint említettem előre leszögezték hogy azt nem fizetik ki. Ráadásul a kerítésre elvert közpénzek is teljesen átláthatatlanul folytak ki, ennek is legalább a harmadát lenyúlták a fideszes turbókörösztyények „alkotmányos költség” gyanánt...

„kisebb közép-kelet-európai (pl. határon túli magyar) tagpártjai”

Két képviselője van az RMDSZ-nek. :D Menjenek... ha nem Orbánt és fasiszta söpredékét vágják ki akkor meg a Benelux- és skandináv képviselők fognak húzni az EPP-ből... Weber és Daul ezt mindenképp elkúrták az előző ciklusban, addig kellett volna megszabadulniuk a fideszes pöcsöktől amíg nem mérgezik szarrá az EPP-t.

alöksz róz 2020.02.11. 16:25:17

@GNDL: te komcsi vagy, nem mindegy neked az epp?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.11. 16:29:32

reméljük Viktor elfogja a patkányokat és kitekeri a nyakukat

GNDL 2020.02.11. 16:31:12

@alöksz róz: Nem, én libsi jobbos vagyok, és ahogy az RE-ben úgy az EPP-ben is vannak olyan politikai szervezetek, amelyekkel tudok szimpatizálni, hasonlóak az értékeink... de az EPP pártokkal kapcsolatban nem túl felhőtlen ez a dolog, amíg olyasféle fasiszta pöcsök is lehetnek köztük mint a fideszes elvtársak. Némileg ugyan ez a problémám egyébként az RE-ben az ANO-val is, csakhogy ez legyen a csehek problémája... :)

Womb Rаider 2020.02.11. 16:33:06

Erőltetett..

"Cseh kutatók ennek alapján valószínűsítik, hogy a rejtélyes furulyás a valóságban egy olyan személy volt, aki a püspök megbízásából telepeseket toborzott. Így a legenda szerinti 130 hamelni fiatal Dél-Morvaországba kerülhetett. Ezektől a telepesektől kapta nevét Hamlíkov, vagyis Kis Hameln."

Nos, ennek alapján elég nehéz negatív kontextusba helyezni Orbánt :) vagy, ha igen, úgy Merkel legalább ennyire patkányfogó, mert ő aztán egy egész nagyzenekarra való hangszeren játszva csábított 'telepeseket' Európa , azon belül Németország területére..
Sajnos némelyik csúnyán meg is harapta egyik-másik őslakost.

alöksz róz 2020.02.11. 17:32:49

@GNDL: má a jobboldaliak is ti vagytok, ez jó :D
te lippsi komcsiként ne az epp-tagoktól kérd számon a saját elveidet

eszti..... 2020.02.11. 17:56:36

@alöksz róz:

de belejöttél ebbe a komcsizásba!
ez lett az új trend? :D

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.11. 18:09:22

@GNDL:

"Csak kerítéssel... ha lenne jól felkészült határrendészete a magyar államnak (de nincs, mivel a rendvédelemből is több ezer szakképzett, rátermett munkaerő hiányzik a pofátlanul alacsony bérek és hitvány körülmények miatt) akkor nem lenne szükség kerítésre... ugye."

A Mexikó–Egyesült Államok-határzár, mely kerítések rendszeréből épült ki, annak az az oka, hogy nincs az USA-nak elég pénze "határrendészetre", ugye? Nem határmenedzsmentet akartál véletlenül írni? Ahhoz valóban nem kell kerítés!!

"Ha nem kötötte volna ki jó előre az EU Bizottság, hogy határrendészeti kiadásokat szinte 100%-ban támogatnak de kerítést nem (mert az nem határrendészeti feladat), akkor lehetne alapja a brühühünek..."

Az EU Bizottság ebből a szempontból nem mérvadó, mert fogalmuk sincs, mi az a határvédelem. Vagy van, de nem akarnak, legalábbis eddig nem akartak valódi határvédelmet.

Határvédelem az USA-ban, Ausztráliában és sok más országban van, de az EU-ban a Schengeni határon csak Magyarországon van valós határvédelem.

Kerítés nélkül Magyarország már átjáróház lenne!

beflower 2020.02.11. 19:09:01

9.éve élünk Bajorországban.Ritkán járunk Magyarországra,ezért nem tudok komoly véleményt mondani az ország egészéről. Egy valamiben teljes odaadással támogatjuk Orbán politikáját:nem beengedni a jött-menteket!Sok német ismerősünk is támogatja ezt a politikát.A libsik meg le vannak szarva!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.11. 19:43:26

@beflower:
"9.éve élünk Bajorországban."

Hát te is tudtad hová kell költözni ezzel a mentalitással. A szövetségi kormány 75 éve folyamatosan figyeleti ott a sörcsarnokokat, hogy nehogy megint induljon onnan egy náci puccs!!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.11. 19:49:36

@Grimbusz Makszimusz:
""A Frankfurter Rundshau "Dobjátok ki Orbánt Viktort!" címmel közölt publicisztikát (a Népszavában Szelestey kolléga szemlézte)"

Kiváló cikk, egy méltán patinás laptól!! Szelestey úr fordításánan pedig külön élvezet olvasni. Minden szavából csöpög az undor a Zorbanisztánféle zsírpörkölt kapitalizmus iránt!!!

illaim 2020.02.11. 20:29:15

A nem fidess befolyásos nemzetközi sajtó írt már "zsákos emberről" akivel a gyerekeket ijesztgetik ha nem eszi meg a spenótot, vagy este nem mosnak fogat. A fidess SA csürhéje akkor is nyüszített! Mostanra már előlépett "patkányfogónak" LOL A FR újságírója felfedte Orbán igazi jellemét. A második generációs oláh cigány bevándorló származék nem tagadja meg ősei kivételes tulajdonságait, hiszen a krumplibogarakat sem a sárga csíkjai miatt utáljuk. LOL Azt még ez a migráns képzeli magát magyarnak, sőt mi több, azt képzeli magáról, hogy ő mondhatja meg, ki a magyar! LOL

Muhammad Balfas 2020.02.11. 20:48:08

A EP sokkal többet veszítene a Fidesz kizárásával , mint a Fidesz ,és ezt ők is tudják..

Muhammad Balfas 2020.02.11. 20:49:42

@GNDL: Elárulod , hogy mitől jobboldaliság az , hogy Frankfurtból Mogadishut akartok csinálni??

Muhammad Balfas 2020.02.11. 20:52:09

@illaim: Tehát szerinted a cigányok nem európaiak.. Hmm vajon mit szólna ehhez a kijelentéshez Cseh Katka vagy Donáth Anna..

morpho 2020.02.11. 21:01:04

Sok hülye narancskullancs elmagyaráz (félremagyaráz) egy mesét úgy, hogy a negatív figura, az rögtön pozitívvá válik, ha Orbánt jellemzik vele. Zseniálisak vagytok! :)) Tulajdonképpen a kutyafejű tatárok sem negatívak, mert ők hozták be Magyarországra a tatárbifszteket, mint ez közismert. Legalább is, ha a félistent illetnék ilyen jelzővel, akkor pikkpakk kiderülne... :)) Kurva jól nyomjátok srácok! :)) Imádom a kommentjeiteket! Tényleg!!

a nagy hohohorgász 2020.02.11. 21:18:35

@morpho: imádom hogy ilyen vedoszentjei vannak Magyarországnak mint te. Nekünk ebből is a legalja jutott. Csak tudnám mi a faszt kerestek itt ha itt olyan kurva szar minden.... A kérdés az költői persze...

nincs1itt 2020.02.11. 21:44:47

@beflower: nem gondolkodtál még a visszaköltözésen, ha ennyire támogatod o.v. migráns politikáját? vagy azért annyira nem nagy "buli" mo.-on élni? csak érdekelne...

nincs1itt 2020.02.11. 21:52:17

@Womb Rаider: sőt az is lehetséges, hogy az erdélyi szászok ősei(akik nem is voltak szászok)... de az is lehetséges, hogy miután a bér többszörösét kifizették, a gyerekek visszatértek... és még sok-sok minden lehetséges ebben a mondai történetben.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.02.11. 22:02:26

Oly lenne a langymeleg szobában, paplan alá bújva, összekuporodva - fingani egy jó nagyot.

alöksz róz 2020.02.11. 22:18:07

facebook felhasználókról felmérést készítenek, mennyire vannak már a fidesz ellen felhergelődve

morpho 2020.02.11. 22:20:03

@a nagy hohohorgász: "imádom hogy ilyen vedoszentjei vannak Magyarországnak mint te"

Édes vagy, de ateista vagyok.

@Muhammad Balfas: "Zavarosak a gondolataid.." Abban biztos voltam, hogy te nem fogod érteni, de rá se ránts! :) Téged is bírlak! Kurvajó válaszaid vannak minden kérdésre! :)

eszti..... 2020.02.11. 22:23:18

@alöksz róz:

oda is beengednek mindenféle jöttmentet.
kellene egy magyar nemzeti fészbuk!

eszti..... 2020.02.11. 22:26:11

@morpho:

kissé furcsa volt, hogy Mária országának épp te vagy a védőszentje....

alöksz róz 2020.02.11. 22:30:04

@eszti.....: ti csináljátok a felmérést, mé próbálod elkenni?

eszti..... 2020.02.11. 22:32:45

@alöksz róz:

még egy ilyen provokatív beszólás és lebolsevikoznak.

nincs1itt 2020.02.11. 22:33:48

@beflower: bocs, csak most jutott eszembe, a "libsik" le vannak szarva írod. tényleg? azt tudod-e, hogy a 9 év alatt, amit itt bajoro.-ban töltöttél, hányszor kellett volna tartózkodási és/vagy munkavállalási engedélyért sorba állnod a "libsik" nélkül? már ha beengednek az piros-fekete fogaskerekes orbanisták?

nincs1itt 2020.02.11. 22:36:23

@morpho: nem ateistaként, megjegyezném, hogy Pio atya szerint mo.-nak nagyon nagy hatalmú védőszentje van! én a helyedben megtiszteltetésnek venném, de visszautasítanám, ezt az összehasonlítást.

nincs1itt 2020.02.11. 22:39:01

@eszti.....: volt már olyan, csak akkor kádár volt a rendszergazda...

nincs1itt 2020.02.11. 22:40:23

@eszti.....: óóó, jut eszembe! kubatov már megcsinálta! még nem onleány, de azért már van!

morpho 2020.02.11. 22:45:31

@eszti.....: Hát, nem is vállalnám...

@nincs1itt: Ennek a beflower nevűnek az elmúlt hét évben átlagban héthetente volt 1 db kommentje. Ne tüzeld már fel!

a nagy hohohorgász 2020.02.11. 22:51:01

@morpho: én tudom. De akkor mit nem értesz? Mert akkor hülye vagy. A magyarnak az kell ha vki hitegeti hogy neki jobb lesz. De ezt csak Orbán vette észre. Ti meg a buzik jogaival jöttök... Legalább hazudni tanulnatok meg rendesen. Titeket az bosszant h a kis gomboc jobban atbassza a népet mint ti. Még ehhez se értetek?

alöksz róz 2020.02.11. 22:51:59

@eszti.....: mi benne a provokatív, létező dolog (volt) a turulcsirip

morpho 2020.02.11. 22:53:06

@nincs1itt: Az a helyzet, hogy nem érzem magam alkalmasnak a feladatra. Ott kezdődik, hogy azt se tudom, hogy pontosan mi a feladatköre egy védőszentnek, meg szerintem a tanulmányaim sem megfelelőek hozzá. Egyáltalán hol lehet védőszent képesítést szerezni? Az új NAT-ban van erről valami?

Megvagyok amúgy keresztelve, de ez szerintem édeskevés...

nincs1itt 2020.02.11. 22:54:03

@morpho: de ha egyszer olyan bájos, amikor gondolkodni próbál! segítsünk a rászorulókon! neked mint védőszentnek magyarázzam?

alöksz róz 2020.02.11. 22:57:13

@eszti.....: azé mesélhetnél valamit h ne lepődjek majd meg, mikorra tervezitek a tüntikéket? (tüntikés kérdés is van a felmérésben)
vagy valami komolyabb engedetlenségi mozgalomban bíztok? tényleg útlezárás is lesz ahogy az origo főoldalon van?

eszti..... 2020.02.11. 22:57:21

@nincs1itt:

istenadta tehetség!

ahogy Hofi mondta: ha már papír, zizegjen....

morpho 2020.02.11. 22:58:33

@a nagy hohohorgász: "Ti meg a buzik jogaival jöttök..." Kedves a királyi többes, de tök egyedül ülök itt a monitor előtt, (bár most kihúzok a konyhába kajálni (marhapöri, ubsal))
Azt meg kérlek idézd mer ide, hogy mikor jöttem én a "buzik" jogaival? Meg, hogy mit is akartál írni tulajdonképpen? Az előbb még szűz Mária voltam, (erős túlzás) most meg már a buzik jogaival jövök. Sőt, jövünk! Na mindegy, megyek kajálni!

nincs1itt 2020.02.11. 23:02:14

@morpho: hát a kérdés valóban nem egyszerű, a keresztelőkor egy szent (valamikori élő, emberi személy) védelmét (is) kérik. van egy szentek névjegyzéke. az őrangyal már más tészta. szerintem erre nincs okj-s képzés. de még előfordulhat...
a szabad akarat... megkereszteltek, tehát a lehetőség adott, persze keresztelő nélkül is. innen kezdve te döntesz. ahogy azt a "jobb lator" példája is mutatja, van lehetőség az utolsó pillanatban is.

GNDL 2020.02.11. 23:05:38

@Muhammad Balfas: Anyád picsája foglalkozik Frankfurttal... egyelőre ott tartunk hogy Budapestből nem akarunk Moszkvát, és Magyarországból nem akarunk posztszovjet Orbánisztánt te lófasz. :D

A jobboldali filozófia nem nacionalizmusról, rasszizmusról meg nemzeti zászlók lobogtatásáról, vagy akár mindenki gyűlöletéről szól akiknek nem tetszik a bőrszíne, anyanyelve, esetleg a vallása... az a szélsőjobb, te faszom. Ugyan úgy köze nincs jobboldalhoz, kereszténydemokráciához, nemzeti liberalizmushoz a szélsőjobbnak mint ahogyan a kommunizmusnak/bolsevizmusnak sincs köze mondjuk a szociáldemokráciához vagy a liberális baloldalhoz...

Húzzatok már vissza a középiskolába egy kis társadalmi ismeretekért, a picsába is, neonáci gecik... :D

nincs1itt 2020.02.11. 23:06:22

@eszti.....: látod? megelőzte még a tuggyukkiket is ez a kubatov gyerek! nem véletlenül van abban a pozícióban...

eszti..... 2020.02.11. 23:07:03

@alöksz róz:

én? én max. a napi kutyasétáltatást tervezem. de az nem okoz útlezárásokat.

nyugodj meg! nem néznek bolsevistának.
most... még nem.. :D
de legközelebb ne viccelődj szent ősmagyar jelképekkel!

nincs1itt 2020.02.11. 23:10:37

@GNDL: ne dühöngj! nem érdemes. mivel a balfashoz hasonlóak világképe a következő: nemzeti+jobboldali = o.v. a fogalommal sincsenek tisztában. nem fogják fel, hogy amit akarnak, azt ők utálnák a legjobban, ha bekövetkezne!

GNDL 2020.02.11. 23:13:43

@atomic power 1986DucaDuca: „annak az az oka, hogy nincs az USA-nak elég pénze "határrendészetre", ugye?”

1. Az egy 3+ ezer kilométeres határszakasz;
2. Az USA nem az EU tagja, ha jól tudom, de javíts ki ha tévednék;
3. Trumpig meg tudták oldani a határrendészetet, érdekes hogy az a redneck paraszt ehhez sem ért... nem, nem érdekes, inkább jellemző;
4. Orbánnak egy 170+ kilométeres határszakaszt kéne megvédenie, az 5+ százaléka a Mexikó-USA határszakasznak.

Szóval, mi a faszomat akarsz mondani? :)

„EU Bizottság ebből a szempontból nem mérvadó, mert fogalmuk sincs, mi az a határvédelem”

Ó, persze bazmeg, ti fideszes pöcsök akik a büdös hitvány életetekben nem dolgoztatok soha semmit, ti aztán tudjátok hogy mi micsoda. :D Na menj az anyádba...

Egyébként a jelenlegi Bizottság is elutasítja Orbán tyúkketrecét... pedig már állítólag Orbán embere az elnök. Rakjátok már össze a trollfarmjaitokon a sztorit, pöcsöm. :)

„Kerítés nélkül Magyarország már átjáróház lenne”

Ezt nem is cáfoltam, de csak azért van így, mert a magyar állam jelenleg a legalapvetőbb feladatait sem képes ellátni... úgy mint egészségügy, oktatás, szociális szféra, és többek közt határrendészet. Erről pofáztam fentebb, de neked bazmeg még mindig nem esett le. :D

Kerítés azért kell mert jelenleg _nincs_ Magyarországnak határrendészete. Rendvédelme sincs, csak szólok...

eszti..... 2020.02.11. 23:14:14

@nincs1itt:

lehet, hogy ő szervezi az fb-s felmérést is?
ez a töketlen ellenzék képtelen megszervezni egy ütős engedetlenségi mozgalmat.
pedig milyen jó ellenkampányt lehetne ráépíteni!

alöksz róz 2020.02.11. 23:17:42

@eszti.....: igazán nem nehéz összerakni miért készül a felmérés... és ha egyszer korábban már elismerted, h soros-ügynök vagy, akkor most minek jössz ezzel az ártatlan szöveggel?

nem viccelődés, már mondtam, halálkomolyan létezett ilyen

GNDL 2020.02.11. 23:18:05

@nincs1itt: Nem dühöngök... csak amilyen az adjonisten, ugye. :) Próbálok mindig a megfelelő hangnemben válaszolni. :D

nincs1itt 2020.02.11. 23:19:47

@eszti.....: na éppen ezért szervezi a kubatov! megfejtetted a talányt! ha az "ellenzék" önmagától nem képes olyasmit kitalálni, amire reagálni lehetne, akkor megcsinálja ő! ügyes! ahogy kohn nagybátyám mondta volt az érmét elnyelő üdítő automata előtt!

alöksz róz 2020.02.11. 23:20:38

@eszti.....: "ez a töketlen ellenzék képtelen megszervezni egy ütős engedetlenségi mozgalmat" - jaja, ezért próbáljátok ti csinálni.
csak nehogy megint érdeklődés hiányában elmaradjon :D

Európai téridő 2020.02.11. 23:22:56

Grabovszki elvtárs, már megint alaposan melléfogtál.

alöksz róz 2020.02.11. 23:24:45

és a hsz után 5 percen belül megjelent terelni, az milyen? :DD

alöksz róz 2020.02.11. 23:26:18

hol van ilyenkor a mindenszós ember, erről írjál felháborodott posztot, papám, ne a tagáról :-)

nincs1itt 2020.02.11. 23:26:26

@GNDL: atomic-val csak óvatosan! mert be fogja bizonyítani, hogy az usa is eu-s tagállam, csak nem úgy... soros, hm? tudod! az pedig, hogy mo.-on gyakorlatilag a fodbal támogatáson kívül, semmi nem képes működni az 10+ éves sztori! megnéztem - gondolom te is - a "migráncs rohamról" készült felvételt, egy fia határőr nem látható az eu külső határán. mert még nem eu tag szerbia. reggel fél 6-kor 2 biztonsági őrnek látszó ember "intézkedik" az eu határán... khm, khm.
a kedvencem lett a nemstróman lőrinc legfrisebb ajánlata belgrád-bp vasútvonalra, 3,1 milliárd/km... na ez működik...

a nagy hohohorgász 2020.02.11. 23:28:09

olyan jó látni hogy titeket csak a gyűlölet tart össze. Ti még pénzzel sem tudtok boldogok lenni, mert azt sem tudjátok mi a boldogság.

akartam írni vmit de tök mindegy mert nektek nincs életetek. Így nem vagytok ellenfél, mert az én életem 1 perce is több tartalommal bír mint a tiétek.

eszti..... 2020.02.11. 23:32:21

@alöksz róz:

hány éves vagy királyfi?
öreg igazság: hagyd magad, hamarabb szabadulsz!
ha egy rögeszmés soros ügynöknek néz, miért is vitatkozzak vele? nekem oly mindegy!
ő meg boldog, mert leleplezett egy ügynököt.
elég csekély a kínálat. vagy soros ügynök lehetek, vagy tótkurva, esetleg klimaxos némber.
ezen túl nem terjed a titulálók fantáziája.

eszti..... 2020.02.11. 23:38:20

@nincs1itt:

képzeld el azt az ellenzéki engedetlenségi mozgalmat - Gyurcsány az élére áll- ki más, ha nem ő?
aztán ahányan összegyűlnek, annyi felé futnak... már a látványtól is. :D
nyilván kellene valami, a habonyi forgatókönyv szerint, amivel folytatni lehet a harcot.
ha már, ezek a szerbek idő előtt elszállították az ostromló menekülteket.

eszti..... 2020.02.11. 23:41:37

@alöksz róz:

rózsa! én meg tudnám szervezni, és jól. csak hát amatőrökkel nem dolgozom. :D

nincs1itt 2020.02.11. 23:43:01

@a nagy hohohorgász: látod! már megérte fideszesnek lenni! ismered mindenki életét, töviről-hegyire. azt is tudod, hogy pénzünk is több van és csak gyűlölni tudunk. veled ellentétben, aki maga vagy a szeretet, szerénység. a te életed 1 perce több, mint bárki más teljes élete. de gyűlölni csak te tudsz igazán, ezért nem lehet senki az ellenfeled.

alöksz róz 2020.02.11. 23:43:02

@eszti.....: nem én erőltettem, magadtól mesélted magadról...
kiképeztek meg minden
elég nagy hiba volt ezt megosztani, de már késő bánat :-)

alöksz róz 2020.02.11. 23:43:42

lenin ráér, majd kikeresi neked :D

eszti..... 2020.02.11. 23:43:52

@a nagy hohohorgász:

ámen! különben ez Lenin szövege, ne lopd el!

nincs1itt 2020.02.11. 23:44:07

@eszti.....: de azért csak lesz valami újabb ötlet.

eszti..... 2020.02.11. 23:47:01

@alöksz róz:

azok a boldog szép idők!
te, mint a keményvonalas keresztény-nemzeti szárny főideológusa itt a b1-en, most tetted rám a célkeresztet? :D
még a végén bekerülök a mindenszóba.

alöksz róz 2020.02.11. 23:53:01

@eszti.....: na látod, tudod te :-) ezért kell "civil"-nek lennie.
de esélyes h nem lesz elég ember hozzá, mert nagyjából leszarja már szinte mindenki. ezért adok egy jó ötletet, hogy ne koppanjatok nagyot: csináljatok online tüntetést, arra biztos kurva sokan elmennek.
meg online engedetlenséget meg online útlezárást

eszti..... 2020.02.11. 23:56:17

@nincs1itt:

majd a reggeli műszak kiötli.

alöksz róz 2020.02.11. 23:58:04

@eszti.....: én? már a kannásbori nickedet sorosügynöközték, nem vetted észre? :D
fene se gondolta h tényleg igaz...

eszti..... 2020.02.12. 00:01:34

@alöksz róz:

látod, ezért nagy gond, ha nincs ellenfél.
kár volt leamortizálni az ellenzéket. most már valóban mindenki vagy ner-kompatibilis lett, vagy leszarja az egészet.
a tagság meg eltunyul.
mondjuk, szerződtethetnétek bérellenzéket.

alöksz róz 2020.02.12. 00:05:53

@eszti.....: az ellenzék saját maga marja le azokat, akik kiemelkednének a posványból

eszti..... 2020.02.12. 00:06:20

@alöksz róz:

vagy csaholsz, vagy soros ügynök vagy,
ez nem a kreatív ötletek tárháza. :D

most már elég kommentet írtunk ahhoz, hogy a blog mélyére kerüljön a turulcsirip?
mert aludnom is kellene.

alöksz róz 2020.02.12. 00:14:40

@eszti.....: aludj nyugodtan, majd úgyis beírom újra a felhergeltség felmérést, mert rendesen meglepődtem tőle

NINCS KÉT ELLENZÉK CSAK FASZVERŐK VANNAK 2020.02.12. 01:54:24

@GNDL: "Kerítés azért kell mert jelenleg _nincs_ Magyarországnak határrendészete. Rendvédelme sincs, csak szólok... "

Vigyazz az ilyen kijentesekkel, Soros nem fog orulni, ha ilyeneket mondtok. Mert egyesek netan ugy ertenek, hogy Orban keritese megvedi az orszagot, ami liberalis korokben szentsegtores.
Azt kell mondanod, hogy kerites nem allit meg senkit, nem er semmit, akkor is ha mar sokadjara veri vissza az arabokat. Es amugy meg, nincs is migracio, nem is volt(amugy is mar megszunt ami nem is volt), nem lesz, mert az egy alproblema. A legfontosabb, hogy minel tobb arab jonn, annal inkabb tagadni kell.
Nagyon figyeljetek arra, ha eppen a hataron kurnak seggbe az arabjaitok, nektek akkor is rezenestelen arccal azt kell mondani, hogy ALPROBLEMA.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.12. 05:17:13

@morpho: "Sok hülye narancskullancs elmagyaráz (félremagyaráz) egy mesét úgy, hogy a negatív figura, az rögtön pozitívvá válik, ha Orbánt jellemzik vele."

Bocs, hogy elrontjuk a kis igénytelen szórakozásotokat. Annyira jellemző, hogy egy taknyosorrú németországi libernyák lapban egy bérfirkász Sass Józsi szintűen humoros mesepárhuzamának a debilségére rámutatunk és azt zokon is veszik a hozzád hasonló képződmények!
Igazából hozzászólni sem lenne érdemes, komoly újságíró nem ír le ilyesmit, ez a szint a lumpenprolik takarmányozására lett kitalálva, akiknek mindegy, csak Orbánt mocskolják! Az irány is sok mindent elmond, az egyszeri konzumidiótát már csak mesékkel lehet manipulálni, bár ez a mese német területen ismert, ott nem kell magyarázni a wilkommenező seggarcoknak, a magyar prolllancs viszont csak magyarázattal tudja fogyasztani!

István Tamasi 2020.02.12. 06:54:13

Udvariaskodnak a németek: ez a csüngőhasú suttyó maga a patkány.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.12. 07:15:02

@lentffy: :" Miėrt nem? Mitõl fėlnek?"

Nem merted az eredeti nickeden játszani a hülyét, csak a 7 éves, 7 hozzászólásos nickeden? :D Szerintem az eredetin sem vagy ellenfél, kár váltogatni!
Na mindegy, a jellem egy adottság, neked meg ilyen van!
De a kérdésedre! Miért nem rakják ki a Fideszt a néppártból? Mitől félnek?
Mert ugyebár ki akarják, ez egyértelmű és mégsem teszik, ez meg tény ugye? Már régen megválaszolták a kérdést komoly elemzők, a libsik által irányított vezetés nem tudja meggyőzni a tökösebb tagpártokat a kirúgásról és azok kilépnének .

Grimbusz Makszimusz 2020.02.12. 07:19:01

@István Tamasi: Mi van primitív lumpenproli, a te alantas igényeidet egy ilyen bunkóság már nem is tudja kielégíteni?

Womb Rаider 2020.02.12. 07:29:15

@nincs1itt: Azért lássuk be, sokat elmond a német néplélekről, hogy a történetben (szerintük/szerintetek) nem az a negatív szereplő, aki nem tartja magát a megegyezéshez, aki az elvégzett munka árát nem óhajtja kifizetni, aki 'cigánykodik'.. nem, itt az a rossz, a gonosz, aki csak a jogos járandóságához próbál hozzájutni..
Azért én itt is látok múlt és jelen közt bizonyos párhuzamokat :)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.12. 07:35:21

"A patkányfogó a német kultúrában a manipulatív gonosz ember szinonimája."

Ez érdekes lenne, bár ismerve a szuicid német társadalom önfelszámoló hajlamait, valójában nem nagyon csodálkoznék azon, ha ennek a mesének/sőt, példabeszédszerű mesének a tanulsága tényleg ilyen formában módosult volna.

Nekem több mesekönyben is megvan ez a mese, és a hamelni patkányfogó kivétel nélkül mindegyikben a gazdag, gonosz, álnok, rosszindulatú, ravaszkodó, aljas, zsugori, sunyi emberek/gazdagok/politikusok/városvezetők által kifosztott és becsapott szegény ember szinonímája, aki becsülettel elvégzi az elvállalt munkát, miáltal nagy veszedelemtől szabadítja meg a várost, és mégis átverik, kisemmizik. A hamelni patkányfogó bosszúja -az egyébként, a felnőttek bűnében természetesen ártatlan gyerekek elcsalogatása és eltüntetése- valójában egy bibliai/ószövetségi jellegű bosszú beteljesítése és átirata(pl özönvíz): irmagja sem marad az álnok gonoszságnak, minden elpusztul, és a városra az örök gyász leple hull.

De a hamelni patkányfogó története után, többé senki sem csapja be a becsületes embereket -ez a mese része- mert mindenki az eszébe vési a szomorú és tragikus tanulságot.

Dunsztom nincs, hogy mit akartak kihozni ebből a nevezett szerkesztőségben, de az az újságíró egy sötét valag volt, mert ha csak ezt írták volna le @István Tamasi: akkor még érthető lenne a dolog, ám ezt nyilván nem tehették meg, de akár így-akár úgy, az biztos, -illetve a mese klasszikus szándéka szerint, biztos- hogy te pedig, kivételesen, ebben az esetben @morpho: tévedsz.

élveteg 2020.02.12. 07:36:03

És akkor mi van ? Megfordul a Duna és visszafolyik teutonékhoz?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.12. 07:40:44

@Womb Rаider: Na, ezt egyszerre írtuk, csak én lassabban, mert gépelni, azt 16 év után is csak lassan tudok. :-)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.12. 08:19:02

ha ezt bagóné megérhette vóna
2szer is az alytóhoz csapkodta vóna magát

Bandibacsi34 2020.02.12. 08:21:21

"Eszerint egy Hameln nevű alsó-szászországi városkát elárasztanak a patkányok, jelentkezik egy idegen, hogy majd eltávolítja őket. Meg is teszi, de hamelniektől nem kapja meg a bérét, ezért a bűvös síppal elcsalogatja a város gyerekeit, akiket soha nem látnak többé. "
Hmmm... Mi ebben a negativ? Aki nem fizet az igy jar..

Womb Rаider 2020.02.12. 08:34:52

@Bandibacsi34: Persze, ha pontosabban megvizsgáljuk, akkor esetleg abba bele lehet kötni, hogy nem végezte tökéletesen a munkáját.. mert nem űzte ki a városból az összes patkányt. A legnagyobbak ott maradtak, sőt, elfoglalták a város vezetési pontjait!

rasztaszív 2020.02.12. 08:41:57

ez a mese az emberek tudata feletti hatalomról szól.
síp = kesma

Womb Rаider 2020.02.12. 08:48:54

@rasztaszív: síp=social media/NSA/balliberális véleményterror/pc satöbbi, satöbbi..

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.12. 08:50:03

@rasztaszív: a te tudatodba beletörött a síp bicskája
győzött az olcsó szesz

rasztaszív 2020.02.12. 08:54:41

@Womb Rаider: persze.de nálunk nincs olyan...

6.Lenin 2020.02.12. 08:58:18

@rasztaszív:

Nekem tök mind1, ti próbáltok még a döglött patkányokkal is valamit elérni.

Sok haladó észlény bicskája, sípja, furulyája beletörik a Csüngőhasúba már 10. éve, de nem jöttök rá az istennek se, hogy menthetetlenül balfaszok vagytok.

Semmi keresnivalótok már sem itt, sem Európában. Kurva lassú a felfogásotok.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.12. 08:59:06

@rasztaszív: "ez a mese az emberek tudata feletti hatalomról szól.
síp = kesma"

Középkori mese de te beleláttad a kesmát! Persze ismerve téged és a tudatalattidat, csoda hogy nem az eucharisztikusok fasza jutott eszedbe a sípról! :D

Sir Bates dö Hól 2020.02.12. 08:59:21

@Grimbusz Makszimusz: mva' Mirrmurr? beröffent a bullshitgenerátor?;-)...

(oké, a poszt sugallta következtetések (ki is orbán, ki a patkány) is szégyelni valók intellektuálisan, de miért csatlakozol?)

Womb Rаider 2020.02.12. 09:01:04

@rasztaszív: Mármint NSA? Hát, én még ebben sem volnék egészen biztos.

Másrészt, az effektív véleményirányító közeg jobbára a (neo)liberális érdekcsoportok felügyelete alatt van, mellé kitartó munkával mára felzárkózott a szintén liberálisok üzemeltette 'civil szervezetek' globális hálózata.

Tudják, mit gondolsz és igyekeznek úgy befolyásolni, hogy azt gondold, amit célszerűnek látnak.

rasztaszív 2020.02.12. 09:02:14

@6.Lenin: ha már a témához nem tudsz hozzászólni,remélem megkönnyebbültél...:)

Womb Rаider 2020.02.12. 09:03:27

@6.Lenin: "Sok haladó észlény bicskája, sípja, furulyája beletörik a Csüngőhasúba"

Huha.. némi zoofil mellékzöngét hallok itten ki a mondatodból :)

rasztaszív 2020.02.12. 09:04:46

@Grimbusz Makszimusz: igen,a kesma a magyar hameleini patkányfogó sípja,vagy furulyája,ahogy tetszik.
az én tudatalattimat aligha ismerheted,de a sajátodról azért elárultál valamit...:)

rasztaszív 2020.02.12. 09:07:05

@Womb Rаider: mivel a magyar viszonyokról volt szó,és orbánról,így ez irreleváns.

6.Lenin 2020.02.12. 09:09:08

Azért az roppant jellemzi ezeket a balfasz "haladókat" most zajlik az ami átverős műsor, a német tartományi választáson történt választói akarat magasról leszarása, de még mindig ilyen bárgyú mesékkel próbálják mentegetni a saját balfaszságukat.

A legnagyobb kirekesztők "harcolnak" a kirekesztés ellen úgy, hogy a saját választóikat nézik a legnagyobb hülyéknek. 1re kevesebb a szalmaszál, balfaszkáim.

6.Lenin 2020.02.12. 09:13:40

@rasztaszív:

Hülyeségekhez nem nagyon szoktam hozzászólni, de közben pótoltam, okulásként számotokra.
Gondolom azért az rendkívül elkeserítő lehet számotokra, hogy nem vagytok képesek a saját táborotokon kívül másokat is átbaszni. Mondjuk a táborotokon nem csodálkozom, az mindig is ilyen volt, valszeg marad is, de ez legyen a ti gondotok.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.12. 09:14:10

/patkanyfogonak_nevezte_orbant_a_nemet_sajto#c38159080

A NEMET SAJTÓ

gradlopszki egyre kevesebb józan pillanatod van

rasztaszív 2020.02.12. 09:18:16

@6.Lenin: nem azzal van a baj,amihez hozzászólsz...:)

6.Lenin 2020.02.12. 09:23:21

@rasztaszív:

Csaknem elvárnád tőlem, hogy a hülyeségeitekről komolyan próbáljak bármit is gondolni, írni? Ennyire még én sem tartalak hülyének.
Rasztasziv, tényleg sajnálom, de szerintem te már így fox elpatkolni.

rasztaszív 2020.02.12. 09:28:38

@6.Lenin: pontosan tudom,hogy neked eszed ágában sincs normális kommunikációt folytatni.azért ezt nyomod,amit.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.12. 09:34:47

@Sir Bates dö Hól:" (oké, a poszt sugallta következtetések (ki is orbán, ki a patkány) is szégyelni valók intellektuálisan, de miért csatlakozol?)"

:DDDDDDDDD annyira megtetszett rasztaszív kolléga szó és jelképekben előadott értekezése, hogy én is így válaszolok!
Egyáltalán nem csatlakozok én semmihez, csak megállok a pöcegödör szélén és kisebb göröngyöket, vagy nagyobb rögöket dobálok az ott dagonyázó disznó közé, hátha sikerül kiterelnem onnan őket! Viszont, mivel ez természetük okán majdhogynem reménytelen, mert alkatilag ott érzik jól magukat, jobb híján hallgatom a felháborodott röfögésüket, de közben vigyázok, hogy a felfröccsenő trágyalétől én ne legyek túl büdös, be ne piszkítsam a kis ruhácskámat! :D

Grimbusz Makszimusz 2020.02.12. 09:37:57

@Womb Rаider: Huha.. némi zoofil mellékzöngét hallok itten ki a mondatodból :)

Libsiéknél az önmagát megbaszó pedofil kentaur a menő! :D

6.Lenin 2020.02.12. 09:47:09

@rasztaszív:

Még 1x, miről kéne nekem normális kommunikációt folytatnom? a ballipsi hülyeségről?

Arról szeretnél te normálisan beszélni, amit az ellenzék bemutat október óta? Tényleg lehetne erről normális párbeszédet folytatni ? Kivel? Miről? Úgysem tart sokáig, hamarább lesz vége, mint hogy ezt kibeszélnénk valamilyen szinten is.

Vagy a Nyugaton zajló átverésről? Nekem kéne szólnom, hogy rasztaszív, vigyázz, mert átbasznak! Elfogadnád ? Na, látod, akkor nem leszarom, hogy te mit is szeretnél, te ragaszkodsz a hülyeségeidhez.
Már így is túl komolyra veszem a figurát.

Ti tényleg elhiszitek, hogy a komolyan vehető vita abból áll, feltétel nélkül elfogadni a ballipsi hülyeséget?
Való igaz, hogy ezt a fajta korlátoltságotokat képtelen vagyok megérteni, ezért is vagyok itt. Próbálkozom megérteni, de eddig még a morzsáját sem láttam, hogy ti mit is szeretnétek tulajdonképpen.
Mindenki legyen pontosan olyan hülye, mint ti? Erőlködtök, azt látom, de miért is?

István Tamasi 2020.02.12. 10:01:54

@zord íjász:
Azért mondtam, hogy udvariasak a németek mert egy irodalmi példával, mondhatni ezopuszi történettel mondták el az amit én simán annak neveztem ami.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.12. 10:12:45

@István Tamasi: Azt tudjuk, hogy te csak ilyen parasztosan tudod kifejezni magad és egyébként annyiban jól is teszed, hogy nem irodalmi részleteket citálsz, mert a jelek szerint nem vagy képes felfogni egy történet rejtett mondandóját, ad absurdum egy ókori meséről is azt hiszed, hogy Orbánról szól és abban a kontextusban, ahogy a nálad kicsit sem primitívebb német újságíró is tálalja!

Muhammad Balfas 2020.02.12. 10:13:06

@GNDL: Seggfejkém , véletlenül nem Gyurcsányod találkozott 6-szor Putyinnal , és nem ő adta el a Mol-t az oroszoknak..?
Meséld már el , hogy szerinted mi a jobboldaliság ? Hogy mitől lennél te jobboldali ? Te egy baloldali görény vagy ,aki azzal provokál, hogy jobboldalinak hazudja magát..

Muhammad Balfas 2020.02.12. 10:14:49

@morpho: Próbáld meg értelmes mondatokban megfogalmazni , hogy mi a faszt akarsz mondani..

lentffy 2020.02.12. 10:17:40

@Grimbusz Makszimusz: Rohadtul okos pasik vitåznak itt azt låtom. Nem kulonosebben erdekel hogy sertegetitek egymast. Orulok, hogy legalabb te tudod az elso nick nevem, mert meg en sem. Azt sem tudtam, hogy voltam itt valaha. Lehet. De a kerdesemre nem valaszoltal, mert csak libsi-lipsizni tudsz. Tenyleg csak ketdeztem, hogy miert nem merik kitenni oket. Mert nem tudom. Ezzel aztan nagyon megsertettelek. Tudod mit? Nem erdekel. Vagy kiteszik vagy nem de az biztos. Jo szinvonalat kepviselsz, ha meg az arnyekodat is libsinek latod.Francot keresek itt cdsk olvasgattam milyen magas szintu ėszosztas folyik itt, a 80% erthetetlen, de tulajdonkeppen teszek rå. Nem kell vålasz. Tartsd meg magadnak! Kellemes gyilkolaszast kivanok.

konrada 2020.02.12. 10:26:59

...azért nagyon belecsapott a lecsóba az, aki szerint az a rossz, aki nem hagyja szabadon garázdálkodni a patkányokat...;))

Grimbusz Makszimusz 2020.02.12. 10:48:24

@lentffy: THX! :D Ha ez az egy nicked van, elhiszem, bár nem életszerű, legalábbis itt bevett szokás a tarcsinickkel történő kreténkedés! Ha nem tudod, hogy miért nem merik, illetve tudják kitenni a Fideszt az is érdekes, mert az meg olyan szintű apolitikusságot feltételez, ami után viszont gyanús, hogy megkérdezed és elkezd érdekelni és pont tőlem, hiszen rengeteg cikk és szakértő elemezte már az okokat!
Én csak egy egyszerű provokációnak tartottam a kérdésedet ezen jelek alapján és természetesen ha menned kell, hát menj, tényleg vannak békésebb vidékek a B1-nél! :P

rasztaszív 2020.02.12. 11:01:11

@6.Lenin: például fröcsögő szófosás helyett hozzászólhatnál a témához...:)

6.Lenin 2020.02.12. 11:15:41

@rasztaszív:

Milyen témához, te szerencsétlen?
10. éve nem tud senki jobbat, elfogadhatóbbat az Orbánnál felkínálni a választóknak.
Miről akarsz te párbeszédet ?
Az ellenzéki önkormányzatok mostani 3 hónapos munkájáról? Arról nagyban megy a lapítás.
Te kerülgeted állandóan a normális párbeszédet.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.12. 11:22:55

1szerűbb mesébe kell beleszőni az orbant hogy a prolik is megértsék
az orban lehetne a kockásfülünyúl, aki felkavarja a port, rongálva az asztmások életminőségét
vagy lehetne piroska, aki kegyetlenül legyilkolta a kisebbségi farkst

rasztaszív 2020.02.12. 11:24:55

@6.Lenin: van értelmes hozzáfűznivalód ahhoz,amit én írtam,ha már ilyen kedvesen megszólítottál...?:)

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.12. 11:28:40

@GNDL:
„1. Az egy 3+ ezer kilométeres határszakasz;”

Ezzel indirekt módon elismerted, hogy a kerítésrendszer olcsóbb megoldás /élőerővel kiegészítve/, mint a 100%-ig élőerős határvédelem. Ugyanis az USA lakossága kb 34-szer nagyobb, mint Magyarországé, de a védendő határszakasz csak 17-szer nagyobb. Az USA egy főre jutó PPP GDP-je pedig kb. 3,3 szer nagyobb, mint a magyar. A gazdasági erőt és a védendő határszakasz élőerő szükségletét tekintve az USA sokkal jobb pozícióban van, mint Magyarország, mégis a kerítésrendszer kiépítése mellett döntött!

A 3.100 km-es határszakaszon kb. 20.000 határőr van szolgálatban. Magyarországon a déli határ védelmét körülbelül nyolcezer ember látja el.

Mégis, mit gondolsz, ha nem lenne kerítés, amely lelassítja az illegális migránsokat, mennyi határőrre lenne szükség? Mondjuk egy 2015-öshöz hasonló invázió esetén? Ez a déli határszakasz egy stratégiai folyosót kell, hogy megvédjen. Ez nem azonos a szerb-horvát vagy szerb-bosnyák határral, amely jóval átszegdeltebb, mint a déli határszakasz. Itt síkság van, ahol a zöld határ mentén szétszélednének a migránsok és lasszóval se lehetne öszzefogni őket. Emlékszel még a 2015-ös "fogj meg, ha tudsz" játékra?

A kerítés felépítése egyszeri kiadás, aminek van ugyan karbantartási költsége, de még mindig hatékonyabb és olcsóbb, mint több 10.000 embert fegyverben tartani a déli határvédelem érdekében.

De nem kell messzire menni, mert Spanyolország kerítéssel védi a Gibraltári-szoros túlpartján, az afrikai kontinensen fekvő, Marokkó területébe beékelődő két enklávéját, Ceutát és Melillát. Ez összesen csak 19,4 km, mégsem elegendő az élőerő.

Érdekes módon kerítést építettek Görögországban is 2012-ben tizenkét és fél kilométer hosszúságban a török határszakaszon.

Bulgária 2014-ben 32 kilométer hosszú kerítést épített, amelyet tovább hosszabbítanak.

Úgyhogy az óvodásoknak eladhatod a meséidet, de gondolkodó felnőtteknek ez már nem megy!

„Az USA nem az EU tagja, ha jól tudom, de javíts ki ha tévednék”

Szerencséjükre saját, nemzeti hatáskörben tudják kezelni a migrációs nyomást.

„Trumpig meg tudták oldani a határrendészetet, érdekes hogy az a redneck paraszt ehhez sem ért... nem, nem érdekes, inkább jellemző;”

Az USA-Mexico határkerítést már 2005-től elkezdték kiépíteni.

Az alábbit minek hazudtad?

„GNDL2020.02.11. 23:18:05
@nincs1itt: Nem dühöngök... csak amilyen az adjonisten, ugye. :) Próbálok mindig a megfelelő hangnemben válaszolni. :D”

Ugyanis nekem meg ezt írtad:

„Ó, persze bazmeg, ti fideszes pöcsök akik a büdös hitvány életetekben nem dolgoztatok soha semmit, ti aztán tudjátok hogy mi micsoda. :D Na menj az anyádba...”

Neked ez a megfelelő hangnem? Én nem ilyen stílusban szóltam hozzád!
Úgyhogy ezek után te menj oda, ahova gondolom!

6.Lenin 2020.02.12. 11:29:56

@rasztaszív:

Amiről te szeretnél beszélgetni, ahhoz inkább a kezelőorvosodhoz, vagy a gyógyszerészedhez kéne fordulnod.
De igazad van, ezt beszéljétek meg egymásközt. Ha nektek ez valamilyen léleksimogató téma.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.12. 11:37:25

@István Tamasi: Nem udvariasak voltak, hanem ostobák.

Te elmondtad a véleményedet Orbánról: azt, amit. Az kerek, világos, annak is, aki egyetért vele, és annak is, aki nem.

A német újságíró pedig megpróbált roppant intelligens és irodalmi lenni, amelynek eredményeképpen -vagy talán azért, mert a bloggertárs igazat szól, és a németek tényleg teljesen megháborodtak mostanra- a gonoszokból kvázi jókat, a jóból pedig gonosz szereplőt faragott. Valami egyszerűbb és sokkal egyértelműbb mesét kellett volna választania Herr Scheggnek, mert a hamelni patkányfogó tanulságát/ mondanivalóját nem sikerült feldolgoznia. Vagy talán fel kéne hagynia az újságírással. Vagy minimum az irodalmi párhuzamokkal. Azok túl bonyolultak neki, láthatólag.

morph on deer 2020.02.12. 11:42:32

@zord íjász:
“Dunsztom nincs, hogy mit akartak kihozni ebből a nevezett szerkesztőségben”

A történet úgy van, ahogy mondod, de a hasonlat nem a tanulság miatt szerepel, arra még csak célzás sincs.

A hasonlat lényege az, hogy a patkányfogó által fújt síp hangjára a patkányok, gyerekek, stb. (meg)vezethető é válnak, és követik a sípost bárhová, a vesztükbe is!

Ezt a hasonlatot ebben az összefüggésben használják, a manipulatív, a gondolkodást felülíró hatás kifejezésére.

A mese tanulságának a világon semmi köze hozzá, csak a személy, a patkánybűvölő képességére utal.

6.Lenin 2020.02.12. 11:46:42

@rasztaszív:

Nem vagyok sem a kezelő orvosod, sem a gyógyszerészed. Hülyeségekről meg nincs sok kedvem veled társalogni.

Ha képes lenni valamilyen elfogadható alternatívát felvázolni az Orbán ellen, arról esetleg szívesen cserélhetnénk véleményt. A véleményed erőszakos megváltoztatására nincs szándékom.

Arra, hogy valaki/valakik megpróbálnak valamibe , valamit BELEMAGYARÁZNI, arra milyen értelmes választ lehetne adni? Hülyeségre csak hülyeséggel lehet válaszolni.
Eddig nem esett le? Akkor miért kéne ezen erőlködni tovább? Mondjuk később lenne remény, hogy megérted? Kétlem, az eddigiek alapján.

morph on deer 2020.02.12. 11:49:17

@zord íjász:
Angol definícióba botlottam, sokkal összefogottabb:

As metaphor
Merriam-Webster definitions of pied piper

- a charismatic person who attracts followers
- a musician who attracts mass
- a leader who makes irresponsible promises

6.Lenin 2020.02.12. 11:51:53

@morph on deer:

Miért csak rá, amikor a szerző is ezzel a szándékkal írja, amit. És pont egy tartományi választás után. Azt a sípot nem Merkel mama üzemeltette? Vagy a német "sajtó" nem sípol állandó jelleggel?

rasztaszív 2020.02.12. 11:54:49

@6.Lenin: ehhez képest eddig csakis hülyeséget sikerült kipréselned magadból...:)

de miért szólsz hozzám,ha nem vagy hajlandó elmondani,mit is akarsz?:)))

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.12. 11:57:56

@morph on deer:
"- a leader who makes irresponsible promises"

itt a lényeg! A Zorbán kilépteti hazánkat az únióból. Valamint azt ígéri az elvakult követöinek, hogy a nyugdíjrendszer fenntartható bevándorlás nélkül. Arról nem is beszélve, hogy korrupt rendszeréböl adodóan képtelen rendes klímapolitikát folytatni, s ezzel kishazánkat végleg az öko-katasztrófa szélére sodorja!!!!

6.Lenin 2020.02.12. 12:06:43

@rasztaszív:

Leírtam.

A te hülyeségedre, egy hülyeséggel válaszoltam. Tényleg nem vagy képes felfogni az eddigieket?

rasztaszív 2020.02.12. 12:12:38

@6.Lenin: de azt még nem sikerült kifejtened,hogy az én mondanivalómból mit vitatsz...:)

Eltiltott Vélemény 2020.02.12. 12:21:38

@GNDL: " ... Kerítés azért kell mert jelenleg _nincs_ Magyarországnak határrendészete. Rendvédelme sincs, csak szólok... "

Tehát kerítés kell, mert az szükséges rossz... vagy esetleg nem erre céloztál?
Rendvédelem pedig ugye utoljára möszjö Kurcsány idejében volt ... szemkilövetés meg miegymás?
Vagy tévedek? Nem erre akartál célozni?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.12. 12:28:00

@morph on deer: Értelek, és ha teljesen lehámozom ezt a dolgot a patkányfogó mágikus képességére, akkor rendben is...lenne, de vajon mit szólnának a harcos européerek ahhoz, ha én bármely -akár negatív, akár pozitív- mese/legenda/mítosz/valós történelmi szereplő egyetlen/akár lényegi tulajdonságát, az adott történet tanulságától vagy a személy egészétől eltaszítva használnám fel a mondandómhoz?

Adolf Hitler szerette a kutyákat. Felhasználom őt egy állatmenhely reklámkampányához.

De anélkül, hogy most számtalan példát kezdenék ide dobálni, inkább megpróbálok belehelyezkedni Herr Schegg lelkivilágába, és átveszem azt a verziót, amire te utalsz: ha tehát elfogadom a magyarázatodat, az újságíró szerint, mindazok akik követik Orbánt, minimum patkányok, esetleg gyerekek, vagy gyereklelkű-patkány felnőttek. Ez sem tűnik nagyon européernek.

A hamelni patkányfogó többet érdemel! Ha párhuzamokat vonsz, tiszteletben kell tartanod a mesék tanulságait! (plakát)

Grimbusz Makszimusz 2020.02.12. 12:38:38

@zord íjász: "Adolf Hitler szerette a kutyákat. Felhasználom őt egy állatmenhely reklámkampányához."

Folytathatnánk, mert vega volt, nem ivott, nem dohányzott, nagy támogatója volt a "csoportos kirándulásoknak", igazi fitnessz guru, az egészséges életmód híve!
Aztán elkúrta a renomét, ahogy a másik guru, a Norbi is!

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.12. 12:40:29

@morph on deer: Aha. Ez a "pied piper" a hamelni flótás megfelelője angol nyevterületen, ezt ők így nevezik? Ismét tanultam valamit, már megérte.

Kár, hogy ezzel aztán végképp elvesztettem a fonalat. A hamelni flótás soha nem tett senkinek felelőtlen igéreteket. Ő volt a szavahihetőség csúcsa...tehát Orbán Viktor a szavahihetőség csúcsa. A hamelni flótást azért hívták a városatyák, mert mestere volt a szakterületének. Ő jött, a patkányok mentek. Nem fizették ki, a gyerekek is mentek. Bárcsak Magyarországon lenne 10 ilyen megbízható ember, már mi támogatnánk Svájcot.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.12. 12:54:27

@zord íjász: " Bárcsak Magyarországon lenne 10 ilyen megbízható ember, már mi támogatnánk Svájcot."

Mondjuk ilyen szavahihető emberek pont voltak, mert sok magyar támogatta innen Svájcot frankhitel formájában! :D

6.Lenin 2020.02.12. 12:57:32

@rasztaszív:

A te mondandód eddig az volt , hogy síp=KESMA. Ami eleve sántít, vagy síp= német sajtó lehett volna, akkor elfogadom, hogy érted is.
Erre próbáltam utalni végig, de nem fogtad fel. Ragaszkodtál a saját hülyeségedhez.

A jelek szerint még most sem fogtad fel.
Egyet vagy képes felfogni: Orbán= gonosz. A többire hiányoznak a megfelelő agysejtjeid.

morph on deer 2020.02.12. 13:02:11

@6.Lenin:
“ Azt a sípot nem Merkel mama üzemeltette? Vagy a német "sajtó" nem sípol állandó jelleggel?”

Te most miről beszélsz?

Mert én egy metafora értelmezéséről, mert a jelek szerint kissé tévesen sikerült interpretálni.
A fasz köze van ennek ahhoz, hogy ki mit fúj, vagy mit ír a német sajtó!
Tőlem mindenki azt, amit akar, aztán vagy egyetértek, vagy nem. De tőlem pl egyetlen egyszer sem hallottál olyat, hogy ez ilyen vagy olyan, bezzeg a másik meg amolyan, és ő miért erről írt, miért nem arról, stb.

Akkor elmondom: a hamelni patkánybűvölő hasonlata meglehetősen találó, mivel orbánt ugyanolyan agyatlanul követik hívei, a nóta pedig amit fúj ugyanúgy félrevezeti azokat, akik követik, ugyanúgy a vesztükbe.

Ez ezt jelenti. Ebből a szempontból teljesen érdektelen, hogy mindeközben bezzeg a tartományi választáson, hűha..!

Ettől még az orbán által fújt nóta ugyanúgy megtévesztő, tévútra vezető, mintha nem lettek volna tartományi választások a németeknél, csak tájékoztatásul, ha nem vetted volna észre.

morph on deer 2020.02.12. 13:08:14

@R.V.J.:
“ kishazánkat végleg az öko-katasztrófa szélére sodorja!!!!”

Arról már nem is beszélve, hogy folyamatosan lopják még az oxigént is, amit aztán hiábavaló módon elpocsékolnak!
Felháborító, na..!

rasztaszív 2020.02.12. 13:08:59

@6.Lenin: az én mondanivalóm az volt, hogy ez a mese az emberek tudata feletti hatalomról szól.
a síp = kesma valójában pontosan a megfelelő értelmezés,ha a magyar viszonyokra próbáljuk kivetíteni.

eszti..... 2020.02.12. 13:14:06

@alöksz róz:

siess! a blog népe még mindig a furulyás embert szakérti. ettől még a háttérhatalom összeesküvése is klasszisokkal szórakoztatóbb.

6.Lenin 2020.02.12. 13:16:32

@morph on deer:

Nem érdekel mit ír a német sajtó, csak hivatkozol rá, ha Orbánról ír valamit.

Mi köze ehhez Merkelnek? Mert ő valóban át szeretné baszni a német választókat, és a németeknek csak azt szabad elfogadniuk, amit ők mondanak.

Idáig te sem vagy képes soha eljutni. Orbán= gonosz, ezt világosan látjátok, többet nem.
Ez nem korlátoltságot jelent?

Mellesleg amit Orbán fúj, azt 3 millióan értik Mo-on is, sőt EU-ban is 1re többen, néhány faszt kivéve. Akkor ki is téved?

Mire alapozod az agyatlan követőket, DK-sként? Ez roppant módon érdekelne. Pont egy GYurcsány hívő agyatlanozik.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.12. 13:17:26

@morph on deer: "Akkor elmondom: a hamelni patkánybűvölő hasonlata meglehetősen találó, mivel orbánt ugyanolyan agyatlanul követik hívei, a nóta pedig amit fúj ugyanúgy félrevezeti azokat, akik követik, ugyanúgy a vesztükbe.

Ez ezt jelenti. Ebből a szempontból teljesen érdektelen, hogy mindeközben bezzeg a tartományi választáson, hűha..!"

Na így már művészet a demagógia, ahogy te csinálod! Egy firkászidióta hónaljszagú erőlködő hasonlata a metaforák csúcsa, az igazság esszenciája ahogy ráerőlteti a valósággal köszönőviszonyban sem lévő tanmesét Orbánra, de egy valós esemény, ahol a nagy demokraták cinikusan megsemmisítenek egy választási eredményt, mert az nem tetszik nekik, az érdektelen, felesleges ilyen badarsággal foglalkozni!
Ismét nagyot alakítottál kecske! :D

Womb Rаider 2020.02.12. 13:19:59

@rasztaszív: "a síp = kesma valójában pontosan a megfelelő értelmezés,ha a magyar viszonyokra próbáljuk kivetíteni. "

Valójában ez a te rögeszméd.. de a vélemény szabad :)

Egyébiránt, hogy a történek kulcsszereplőit így sikerült beazonosítani, tudjuk, kicsoda Orbán, kicsoda-micsoda a furulya (síp).. tudjuk, kik a tisztelendő előljárók/városatyák.. ideje lenne pontosan behatárolni, hogy kikre osztotta az újságíró fenomén a PATKÁNYOK szerepét?

Azért ez mindenképpen lényeges, már csak a tisztánlátás végett.

nincs1itt 2020.02.12. 13:20:12

@zord íjász: összehozok én is egy verziót, hátha sikerül a torz német néplélek és a ner között feszülő ellentétet kicsit puhítanom.
a síppal, furulyával tökmindegy mivel érkező egyén mesebeli "varázserővel" bír. a patkányok is(!) követik a sípot fújó "varázslót" a folyóba, ahol megfulladnak... tehát olyan erő birtokosa a főhős, amely első lépésben az állatokban(jelen esetben csak a patkányokban, macska, kutya, ló stb nem érintett) képes kikapcsolni az önvédelmi reflexet.
nem szép dolog, sőt kifejezetten otromba viselkedés, hogy nem fizették ki a hammelni polgárok. de gondolom ha történetben megtörténik a kifizetés, akkor nem ismerjük meg azt a képességét a "varázslónak", hogy a sípjával akár embereket is képes - dramaturgiai hatás miatt gondolom én, hogy gyermekekről van szó - "irányítani" akár a saját vesztükbe is vezetni. megtehette volna a "varázsló", hogy csak a polgármestert bűvöli el, az pedig kifizeti neki a munkadíját vagy többet is a varázslatos síp hangjára! de nem ez történt! 130 gyermek tűnt el. mit jelképezhet még a sípot fújó varázsló? talán magát a gonoszt, sátánt stb? aki/ami nem riad vissza aránytalanul nagy "büntetéstől" sem? szóval, értem, hogy o.v., de azért lehet ezt úgy is értelmezni, hogy nagyon ne legyen pozitív a főhős.
és nincs is szükség "szuicid, ostoba német néplélekről" beszélni. persze hozzátenni, "bezzeg a magyar!"

6.Lenin 2020.02.12. 13:23:58

@rasztaszív:

Kihagytad, hogy szerinted. Leírtál egy elfogult véleményt (szerintem egy hülyeséget)
ÉS?

B+, a vélemény nem tény. Az enyém sem, senkié. ezért írtam más eseteket is, de odáig már nem jutottál el, mert egy szűk határok közt vagy képes értelmezni a dolgokat.

Dereng már valami?

A te mezsgyéd= Orbán lop. De akkor miért is fejlődik az ország, a polgárai is? Idáig már képtelen vagy eljutni.

Orbán hazudik. itt lefagysz, azt, hogy máshol is átbasszák a választókat, az neked homály.

stb

rasztaszív 2020.02.12. 13:25:10

@Womb Rаider: senkire.egy kategóriába esnek a megvezetettek.

alöksz róz 2020.02.12. 13:25:53

@morph on deer: megint nem figyeltél. a sípos kimentette a gyerekeket a zsidók karmaiból. ők meg ezért gonosznak állítják be a sajtóban.

rasztaszív 2020.02.12. 13:26:51

@6.Lenin: kihagytad,hogy valójában ez volt a mondanivalóm...:)

alöksz róz 2020.02.12. 13:29:40

@eszti.....: titeket ismerve lesz még rá bőven alkalom...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.12. 13:30:22

@Grimbusz Makszimusz: felháborító feltételezés
eszti csak oboázni szokott
azt is csak fordítva

6.Lenin 2020.02.12. 13:30:43

@Womb Rаider:

Egyet eddig nem tisztáztak.

A gyerekek követték, és soha nem tértek vissza. MERT NEM AKARTAK A GAZEMBEREKHEZ (nem fizették ki a munkadíjat) VISSZATÉRNI, ahogy mi sem a ballibb rablókhoz.

Ez miért lenne a gazembereken kívül vesztesbe rohanás? Nem inkább egy elfogadhatóbbat válaszotottak a gyerekek is, mi is?

Így valóban illik Orbánra a hasonlat, olyanokat szólít meg, akik képesek felismerni, hogy kit is kell valójában követni. Így a hasonlat tökéletes.

Womb Rаider 2020.02.12. 13:30:44

@nincs1itt: Figyi.. (ezt csak úgy, mellékesen..) ha annyira teher számodra együttélni, még oly távolságban is , ezzel a torz, korcs képződménnyel, a magyar néplélekkel, úgy adja magát a kérdés, hogy mi a bánatos faszé cipeled e szörnyű terhet? Mi a szaré' nem adod le a kijáratnál, mielőtt a kolbászkerítés túloldalára távozol? Ott van neked a jó németek befogadó közössége, ott bátorításra, szolidaritásra lelhetnél.

Halálom az az 'emigránsokat' jellemző téveszme-betegség, hogy midőn egy gazdagabb országba cuccolnak, rögtön éleslátónak és bölcsnek is gondolják magukat. Gondolom, az inspiráló közegben nehéz is lehet elfojtani az übermensch késztetések felszínre törését.

Womb Rаider 2020.02.12. 13:32:30

@6.Lenin: Na, ennek is van kis áthallása..

Orbán a gonosz szegregátor, aki megpróbálja a cigányságtól elszakítani az új nemzedéket.

eszti..... 2020.02.12. 13:34:43

@alöksz róz:

miért is?
mondjuk tény, hogy ha hangszert kell használnom, akkor inkább a hegedűt veszem elő.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.12. 13:34:57

@nincs1itt: Basszus, meddig erőlködtök még, egy hasonlatnak tartalmaznia kell azt az analógiát, mivel különösebb magyarázkodás nélkül is mindenki megérti a párhuzamot!
Itt inkább nálatok áll fent Orbánnal szemben az a párhuzam, hogy vadász módjára újra és újra bementek az erdőbe Orbánt lőni, de................. :D
Most tényleg szopni jártok Orbánhoz? Ez itt a nagy kérdés ennyi idő után! :P

6.Lenin 2020.02.12. 13:37:02

@rasztaszív:

síp= KESMA ez pontosan lefedi amit írtam? A mondanivalód lényegét?

A rögeszméd lényegét. Így elfogadom, valóban ennyi csak a mondanivalód, ezen túllépni képtelen vagy. Így el tudom fogadni. Egy korlátolt fasz vagy, pontosítva a lényeget.

eszti..... 2020.02.12. 13:38:55

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

ne velem foglalkozz!
inkább azt magyarázd meg, MIÉRT MARADT EL A TEGNAP ESTI MINDENSZÓ?
SZÉGYEN!!!!!!!!!!!!!!!!

rasztaszív 2020.02.12. 13:40:02

@6.Lenin: az én mondanivalóm az volt, hogy ez a mese az emberek tudata feletti hatalomról szól.

induljunk ki inkább ebből,jó...?:)))

6.Lenin 2020.02.12. 13:42:05

@Womb Rаider:

Bármibe lehet bármit.

Isten mondá vala: menjetek és sokasodjatok. Hangzott el anno.

Ez nem azt jelenti, hogy csak a heterók, de akkor annyira fújt a szél, hogy az a része az 1-70-ig is, már csak azok hallották. akik a szájától 2 mm-re voltak, de ők ezt tisztán és világosan. Mondják a haladók ma, a szemtanukra hivatkozva.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.12. 13:42:21

@eszti.....: hozzád + ki szólt
tótisztánban minden ok hogy itt pucsítasz folyton?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.12. 13:44:26

@morph on deer:
"Arról már nem is beszélve, hogy folyamatosan lopják még az oxigént is"

Persze Szalacsikám a Zoxigént. Sajnálom, hogy a földbolygó haláláról a vicceskedés jut az eszedbe.
Az olyan felelötlen országok mint pl a Zorbanisztán felelös a pusztulásért.
Reménysugár az, hogy a kereskedelmi háború közepén -egy fatális véletlen folytán- éppen Kínában kitört Corona virus ad a fejlett nyugatnak lépéselönyt.
Az USA és az EU gazdasága által most generált többletprofitot minden további nélkül a föld megmentésére lehet fordítani.

eszti..... 2020.02.12. 13:46:47

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

dögunalmas a kampány. majdnem vége, de eddig egy drog vagy szexbotrányos videó sem került elő. ezek amatőrök.

6.Lenin 2020.02.12. 13:49:00

@rasztaszív:

Hol van ebben CSAK ORBÁN? Én mindenkiről írtam, te csak Orbánról.

Én eddig ezekről írtam, hogy az emberi tudatra hatás nem csak rossz, gonosz lehet.

Biztos, hogy a mesében szereplő gyerekek nem mentek soha vissza, azzal a rosszat választották? És, ha egy jobb világba mentek? És, ha TUDATOSAN nem tértek vissza?

Ez a része neked magas.

nincs1itt 2020.02.12. 13:49:06

@Womb Rаider: úgy érzem, hogy neked szúrja a szemed, hogy valami "kitántorgó belepofázik"... én csak felvezettem egy lehetséges olvasatát a történetnek, ráadásul nem is neked címeztem, de ettől természetesen reagálhatsz rá. veled ellentétben nem is gondolom, hogy ez 1001%-ban helyes, de nem elképzelhetetlen...
gazdagabb, ez nem is kérdés. szerintem már tisztáztuk, hogy nem 2-3 éve cuccoltam a kolbászkerítés másik oldalára. elég sommás véleményem volt/van a mindenkori politikai elitről mo.-on. a németről is! mivel erősen érint a balfaszkodásuk.
bizony előfordulhat, hogy ha túl közelről nézel valamit, akkor a részletek elmosódnak, egy bizonyos távolságból(lehet térbeli és időbeli is) már tisztábban látszanak. ebben semmi übermensch gondolat/érzés nincs. az pedig, hogy egyetértek-e o.v.-val vagy sem, kedvelem, esetleg ki nem állhatom az nem a magyar nép "lenézése". tán éppen zord íjász és te kezdted el a német beteg néplelket emlegetni... szóval icipicit szerényebben! mert ebben bizony benne van a "bezzeg mi, a magyarok!" na ez übermensch hozzáállás, ráadásul olyan helyzetből, ahonnan különösen visszatetsző ez melldöngető kivagyiság!
számodra az lenne a legjobb, ha az összes beteg, szuicid német kitakarodna mo.-ról és végre hagyná békében, nyugodtan menni a saját útján a magyar népet. vagy nem így gondolod?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.12. 13:51:02

@eszti.....: legalább a miniszter szétvert egy kínai talponállót
azért az már valami
jobban hasít

nincs1itt 2020.02.12. 13:52:09

@Grimbusz Makszimusz: cica-mica, ezt a következtetést hogyan sikerült összelapátolni?

rasztaszív 2020.02.12. 13:54:56

@6.Lenin: nos,létezik itt egy nagy közös valóság,ahol megszületett egy cikk,amit az írója értelmezett valahogy.elvileg még az is lehet,hogy a te felvetéseid,meglátásaid szerint.
csak nem túl valószínű...:)))

Womb Rаider 2020.02.12. 13:54:57

@rasztaszív: "az én mondanivalóm az volt, hogy ez a mese az emberek tudata feletti hatalomról szól."

Az még rendben, hogy Orbán szintén zenész.. de basszus, vele szemben egy komplett nagyzenekar játszik, kiegészítve orgonával. Oszt most pont Orbán cincogi kis szólójától csinálná össze magát az egész muzsikus hadtest? Ez komoly? Mert még az is rendben, hogy virtuóz.. de a kakofon szimfónia hangerejével nem tud szembeszállni.

eszti..... 2020.02.12. 13:55:37

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

1. étterem volt, nem talponálló
2. nem a miniszter, hanem a testvére törte be a bejárati ajtó üvegét
3. a miniszter az utcai lökdösődésben vett részt- videó is van róla
4. másnap lemondott. érted? LE-MON-DOTT.

Womb Rаider 2020.02.12. 13:58:06

@nincs1itt: Csak a kérdésre nem válaszoltál... minek neked a magyar állampolgárság, ha haza értél, a szép új világba, ami be is fogadott ?

morph on deer 2020.02.12. 13:59:14

@Grimbusz Makszimusz:
“ Egy firkászidióta hónaljszagú erőlködő hasonlata a metaforák csúcsa, az igazság esszenciája ahogy ráerőlteti a valósággal köszönőviszonyban sem lévő tanmesét Orbánra”

Te rosszul aludtál? Vagy mi van?
Ennyire nem szoktál értetlen lenni...

Arról van szó, hogy ez egy létező, használatban levő hasonlat, úgy a német- mint az angolszász nyelvterületen. Az, hogy te erről nem tudsz, az nem az újságíró hibája, már ne is haragudj!
:)
Az meg a fantáziád szüleménye, hogy az egész tanmeséről lenne szó, mivel sem a német cikk, sem én nem arról beszéltünk!

Ezt a személy jellemzésére szokták használni, ez történt most is. Annak pedig tökéletes.

Továbbá azt SEM mondtam, hogy “ felesleges ilyen badarsággal foglalkozni” - ezt ugyancsak te agyaltad(sic) ki - mindössze én nem foglalkozok vele, mert úgy en bloc nem érdekel a német belpolitika.

Mondhatnám: közöd?

rasztaszív 2020.02.12. 13:59:22

@Womb Rаider: szerintem senki nem csinálta ott össze magát,csak szép lassan érik egy felismerés.

6.Lenin 2020.02.12. 14:00:20

Ja, még annyit, hogy a youtube-on meghallgattam, mi szólt a sípból.

Hagyjátok itt a picsába a hamisakat, tolvajokat, ha gondoljátok, kövessetek egy jobb világba. Ha nem jöttök, nyaljátok, amit láttok. Aki jön, az jön, aki nem, az marad. Mentek, mert okosak voltak.
Inkább egy bluesnak lehetne mondani a stílust, nem hard rock, vagy repnek, akkor még nem volt erre fogékony réteg, még a fiatalok közt sem.

Itt a vége, fuss el végre

morph on deer 2020.02.12. 14:02:41

@eszti.....:
“ akkor inkább a hegedűt veszem elő.”

Na, akkor most majd a vonókezelésed lesz a téma...
:)

nincs1itt 2020.02.12. 14:03:18

@Womb Rаider: ki mondta, hogy van? akkoriban még dönteni kellett, hogy egyik vagy másik. én döntöttem. de ettől még érdekelhet a szülőhazám sorsa, vagy ez csak igazolt magyar állampolgároknak megengedett? de érdekes, a többi felvetésre nem reagáltál.

alöksz róz 2020.02.12. 14:08:50

@nincs1itt: de ééédi, megpróbálja értelmezni a pici agyával :-)

6.Lenin 2020.02.12. 14:09:23

@rasztaszív:

Látom kezd valami derengeni.

Én a meséből nem értelmeztem semmit.
Én a cikk megírásának a szándékából, és az azt félremagyarázók szándékáról írtam, és arról, hogy ez a tudatlanok gondolkodásának befolyása volt.

Vagyis mindig az ordibál, akinek a háza ég.

morph on deer 2020.02.12. 14:09:42

@R.V.J.:
“ Persze Szalacsikám a Zoxigént.”

Hogy micsodád?

Egyébiránt azt bizony! Minden lélegzetvételük felér egy emberiség elleni bűntettel!

“Sajnálom, hogy a földbolygó haláláról a vicceskedés jut az eszedbe.“

Márpedig ezen sem fogsz tudni segíteni, szóval csak nyugodtan sajnáld tovább.
Nekem szerencsére mindenről valami más is eszembe jut, és ez szórakoztat. Ha pedig választani kell, hát inkább röhögve halok meg. ;)

rasztaszív 2020.02.12. 14:14:35

@6.Lenin: igen,azt már beláttad egyszer,hogy hülyeségeket írtál,már csak az a kérdés,hogy te mire fel hülyézel bárkit,bármit.

6.Lenin 2020.02.12. 14:17:37

@rasztaszív:

Én azt írtam, hogy hülyeségre, hülyeséggel válaszoltam első nekifutásra, de utána már nem.

Már terelsz? Rájöttél?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.12. 14:17:59

@morph on deer:
"Ha pedig választani kell, hát inkább röhögve halok meg."

Pedig kevés olyan komoly dolog van mint az öko-katasztrófa Elmondhatom neked, hogy árvíz, hurrikán, földrengés vagy éppen mutáns vírus által kevesen húnynak el nevetés közben. ...bár hátha neked sikerül.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.12. 14:22:02

"Az ő történetének is vannak árnyoldalai:

Szalacsi Sándor a kilencvenes évek végén börtönbe került, mert túlzott önvédelemből megölte a feleségét
Egészsége megroppant, rajongói azonban ekkor is kisegítették: egy elektromos kerekesszéket vásárolt az összegyűlt pénzből"

gonosz nők, libbsik gúnyolódása
mennyi tragédia 1 életbe sűrítve

nincs1itt 2020.02.12. 14:22:36

@alöksz róz: azt látom, hogy te kísérletet sem tettél rá. ahogy szoktad. de azért a "hüjjézés" megy... nem baj, tőled többet még a troll-farmon sem várnak. nem vagy egy intellektuális típus. ennyit tudsz.

rasztaszív 2020.02.12. 14:23:31

@6.Lenin: végig tisztában vagyok vele,hogy a veled való kommunikáció alapvetően értelmetlen.de itt-ott szórakoztat:)

6.Lenin 2020.02.12. 14:30:16

@rasztaszív:

Ezt elbuktad. Van ez így, ha a kezed gyorsabb, mint a gondolataid (a zagyad). Remélem nem sántítasz.

6.Lenin 2020.02.12. 14:42:17

@rasztaszív:

Miért távoznék? Maradt itt még szórakozás bőven. Te már unalmas vagy, jelenleg.
Nehezen ment, de ez az izgalmas ebben, feltörni egy kemény fejet.

A furulyázás már megy? Volt olyan akinek sikerült akár egy órát is fújni (nem szívni, erre nagyon figyelj oda, az nem furulya, bármit is mond a sekrestyés)

rasztaszív 2020.02.12. 14:48:36

@6.Lenin: igen,ez már várható volt...:)
a végső mentsvárad az aljasság.mindig.

de hát egészségedre.

6.Lenin 2020.02.12. 15:23:41

@rasztaszív:

Van aki irigy, rosszindulatú, buta, seggfej, van aki aljas. Bár azt nem értem, hogy miért is aljas, ha valaki szeretné kihozni a másikból a rosszindulatának az okát. Én kíváncsiságnak nevezném, és talán egy erős trükknek, hátha kiugrik a nyuszi, de eddig nem sikerült.
Valszeg génhiba

Womb Rаider 2020.02.12. 15:38:18

@nincs1itt: "akkoriban még dönteni kellett, hogy egyik vagy másik. én döntöttem. de ettől még érdekelhet a szülőhazám sorsa, "

Nos, akkor élvezd a döntésed következményeit, a hazánkért való aggódást meg hagyd azokra, akik nem csak jó ötletekkel házaló kibicként állnak a probléma megoldásához.
Azokra, akik a döntéseik súlyát, következményeit is viselik, nem csak az észt osztják, messzire ment emberként;)
Te letetted a garast, a haza nem alsónadrág, amit cserélget az meber..és főleg nem hagyja el.

@rasztaszív: "szerintem senki nem csinálta ott össze magát,csak szép lassan érik egy felismerés. "

Aha.. balfasz volt a komponista, a 'mestro' csak hadonászik a pálcájával, de maga is szét van csúszva, nem csak a zenekar. A zenészek elhangolt instrumentumokon, komoly technikai hiányosságokról árulkodó stílusban , fülsértően játszanak és a sikertelenséget, a lebőgést , a hallgatóság felől érkező paradicsomokat próbálják betudni a szerintük hamisan játszó 18. furulyásnak?

Azé' ehhez is pofa kell..

nincs1itt 2020.02.12. 15:49:01

@Womb Rаider: nem mondtam, hogy aggódom. csak annyit, hogy érdekel. ha megengeded, ha nem, mint messzire ment ember, kifejtem a véleményemet. a magyar népet, nemzetet nem sértettem meg soha, sőt védtem ha támadta bárki, bármiért. ha egyes emberekkel meg is teszem, az nem a magyar népnek szól. szerintem ilyet soha nem is tettem. épp azért foglalkozom mo.-val, mert nem tekintem alsónadrágnak, elhagytam mert már akkor sem tetszett az irány amerre halad, de az alapvető indok az szakmai volt. semmi egyéb. nem hazudtam, hogy mo.-on élek, megmondtam tisztességesen, hogy hol élek. de te rögtön megvonod azt a jogomat, hogy beszélhessek arról, ami érdekel. teszed ezt azért, mert nem tapsolok o.v.-nak, nem tetszik az irány, amerre mo. halad. de ha dicsérném a ner-t, akkor én lennék a kirakat ember, aki még külföldről is...???
röviden, menj te a 3,14csába, arról, ott és úgy beszélek, ahogy nekem jól esik!

Gábor Marosi 2020.02.12. 16:01:15

@6.Lenin: Libsi volt a III/III-as besúgó komcsi tolvaj orsós dakota vezéred is tényleg nincs miről beszélni.

6.Lenin 2020.02.12. 16:11:57

@Gábor Marosi:

Én is a libsikre szavaztam 90-ben, de rájöttem (én is), hogy kicsodák is valójában. Most is inkább liberális lennék, de a Fideszt támogatom. Baj?
Gazember, hazudozó, tolvajokat miért támogatnék? Meghagyom neked azt a bandát.

Ja, ő jelentette Simicskát, hogy este bevizel a laktanyában, meg esténként rejszol a fegyverszoba sarkában, veszélyeztetve a szocializmus építését.
Neked se lehet sikeres az életed.

morph on deer 2020.02.12. 16:21:29

@R.V.J.:
“ bár hátha neked sikerül.”

Minden esélyem megvan rá.
Nem vagyok hajlandó ugyanis megadni magam az össznépi letargiának, és nem vagyok hajlandó komolyan venni az orbánhitű érveket sem, hát most szólj hozzá!

Ugyanakkor tudatában vagyok annak is, hogy ez a szánalmas viselkedésű, félművelt kis pöcs ugyanúgy képes tönkretenni nem csak az országot, de Európa jó részét is, ha hagyjuk. Ezért is tartom kártékonynak az oxigénfogyasztását.
De attól még ugyanolyan nevetséges, ahogy többszörös életnagyságúra próbálja felfújni magát, hogy komolyan vegyék, - szóval ez nálam nem jön be, én továbbra is nevetségesnek tartom.
Ez bizony ilyen.

morph on deer 2020.02.12. 16:24:53

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
“ Szalacsi Sándor a kilencvenes évek végén...”

Kösz, erről fogalmam sem volt.
Én akkoriban párezer kilométerrel arrébb fogyasztottam az oxigént, hálistennek ez is kimaradt.

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.12. 16:49:03

@nincs1itt:

".......ebben semmi übermensch gondolat/érzés nincs. az pedig, hogy egyetértek-e o.v.-val vagy sem, kedvelem, esetleg ki nem állhatom az nem a magyar nép "lenézése"."

----nincs1itt2019.09.01. 20:54:41

@atomic power 1986DucaDuca: szerencsére te és @Szabó Miklós János teljesen tisztában vagytok ezzel és mérvertstájer fogalmával. húzz a matolcsi picsájába, te ostoba gyökér magyar!----

Womb Rаider 2020.02.12. 16:55:30

@nincs1itt: "röviden, menj te a 3,14csába, arról, ott és úgy beszélek, ahogy nekem jól esik! "

Akkor ezt megbeszéltük :) Ugyanezzel a lendülettel tájékoztatlak, hogy magasról teszek a auslander okosodásodra és a gyökértelen kibic árokásásodra. :) Deal?

És, mint itten kissé fentebb látjuk, a hozzád hasonlókat hamarabb beérik, mint a sánta ebet.
További jó szórakozást!

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.02.12. 16:55:58

Olyan disznó vagyok, mint egy patiszon.

eszti..... 2020.02.12. 16:58:55

@Womb Rаider:

a haza nem alsónadrág, amit cserélget az meber..és főleg nem hagyja el.

ez olyan szép volt, hogy megkönnyeztem......

eszti..... 2020.02.12. 17:02:49

@nincs1itt:

de ha dicsérném a ner-t, akkor én lennék a kirakat ember, aki még külföldről is...???

szerintem néhányan még örökbe is fogadnának.

morph on deer 2020.02.12. 17:23:21

@Womb Rаider:
“ a haza nem alsónadrág, amit cserélget az meber..és főleg nem hagyja el.”

És mi van a bugyival?
Csak mert tapasztalatom szerint az sem egy túlságosan ragaszkodó típusú ruhadarab, arról már nem is beszélve, hogy ahányan már elhagyták, és még a viselését sem viszik túlzásba...! Hajaj..!

nincs1itt 2020.02.12. 17:47:28

@atomic power 1986DucaDuca: @Womb Rаider: azért felbolydult a troll-farm. de sokra nem jutottatok... becsülendő az igyekezet! leírtam ezt, ahogy azt jeleztem is egyes embert elküldhetek bárhova, nevezhetem bárminek, de az nem a nemzetre vonatkozik. ha éppen egy szulavézi olyan ostoba mint ti, akkor őt is le szulavéziztem volna.
gyökértelen kibic? auslander? ez mennyivel szebb, cizelláltabb. remélem a székely himnusz alatt szék nem marad szárazon alattatok! könnyes szemmel, elcsukló hangon éneklitek a "nélküled"-et, pedig auslanderekről, gyökértelen kibicekről szól, akiknek esetleg szintén nem tetszik o.v. és a ner...
tudjátok, nagyon bájos, amikor már csak a személyeskedés marad nektek fidiótáknak. kellemes dagonyázást a magatok kitúrta sárban...

nincs1itt 2020.02.12. 17:49:57

@eszti.....: akkor inkább az árvaház!

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.12. 17:52:21

@nincs1itt:

----nincs1itt2019.09.01. 20:54:41

@atomic power 1986DucaDuca: szerencsére te és @Szabó Miklós János teljesen tisztában vagytok ezzel és mérvertstájer fogalmával. húzz a matolcsi picsájába, te ostoba gyökér magyar!----

nincs1itt 2020.02.12. 17:55:29

@atomic power 1986DucaDuca: figyelj nem vagyok fideszes, elsőre is láttam! figyelj jobban, már válaszoltam is! de azért kösz, mert szabó miklós jános azóta már más neveken maradt pont olyan gyökér magyar, veled együtt!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.12. 17:56:39

@nincs1itt: "azért felbolydult a troll-farm. de sokra nem jutottatok..."

Tényleg nem, viszont pont erre az eredményre számítottunk mert tudtuk hogy hülye vagy! :D Szóval ezzel ne nagyon dicsekedj, hogy veled nem sokra lehet jutni! :P
Persze ettől még érdemes veled kommunikálnia annak, aki rajtad keresztül akarja bemutatni a libernyákok kreténségét!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.12. 17:59:49

@eszti.....: "de ha dicsérném a ner-t, akkor én lennék a kirakat ember, aki még külföldről is...???"

Próbáld ki és kezdd el dicsérni a NER-t! :D

nincs1itt 2020.02.12. 18:03:07

@Grimbusz Makszimusz: cica-mica, ismét lyukra futottál. de ez van ha az italbolt kupolatermét választod az iskola helyett. mert ti, ott a troll-farmon(ahogy voltál szíves igazolni) nem velem nem jutottatok sokra, hanem azzal amin erőlködtetek, ki tudja hányan és ez a gyöngécske eredmény sikeredett...
és a végére a csattanó, egy újabb fidióta szóalkotás, libernyák... ezzel meg is magyaráztál mindent. gondolom most lelkesen csapkodjátok egymás hátát.

Womb Rаider 2020.02.12. 18:09:08

@nincs1itt: Még! Még! Csak beszélj! Te tudod magadról a legtöbbet elmondani :)

"remélem a székely himnusz alatt szék nem marad szárazon alattatok! könnyes szemmel, elcsukló hangon éneklitek a "nélküled"-et, pedig auslanderekről, gyökértelen kibicekről szól, akiknek esetleg szintén nem tetszik o.v. és a ner...
tudjátok, nagyon bájos, amikor már csak a személyeskedés marad nektek fidiótáknak. kellemes dagonyázást a magatok kitúrta sárban..."

Erre pediglen azt mondja a művelt celebeszi ;) hogy : ékes példája a kognitív disszonancia redukciójának (vagy arra tett kísérletnek)

Ahogyan egy auslander , szélfútta sehonnai ember elképzeli azokat, akiket maga méltóztatott hátrahagyni a szűkös idők közepette. Szar alak vagy, na.. és innentől a kis legendádban a 'menekülésedről' máshová helyezi a hangsúlyokat.. menned kellet, mert valószínűleg nem maradhattál ;) Láttunk sok ilyet.. ők szokták a legnagyobb mellényt hordani.

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.12. 18:19:39

@nincs1itt:

---nincs1itt2020.02.12. 17:55:29
@atomic power 1986DucaDuca: figyelj nem vagyok fideszes, elsőre is láttam! figyelj jobban, már válaszoltam is! de azért kösz, mert szabó miklós jános azóta már más neveken maradt pont olyan gyökér magyar, veled együtt!---

----nincs1itt2019.09.01. 20:54:41

@atomic power 1986DucaDuca: szerencsére te és @Szabó Miklós János teljesen tisztában vagytok ezzel és mérvertstájer fogalmával. húzz a matolcsi picsájába, te ostoba gyökér magyar!----

eszti..... 2020.02.12. 18:23:55

@Grimbusz Makszimusz:

Legyen béke, szabadság és egyetértés.- ezzel a mondattal kezdődött a politikai nyilatkozat.
Mennyi valósult meg belőle? :D

nincs1itt 2020.02.12. 18:29:24

@Womb Rаider: és csak folytatod... nem veszed észre, hogy ismét egy magad által kitalált történet közepében, magad képzeled a főhősnek?
bizony, erről ismerszik meg a fideszes és a sikertelen, frusztrált ember, irigy és a végletekig képes hergelni önmagát, hogy a másik aki "nem maradhatott" ezért "menekült" és ezért "legendákat" eszel ki...
leírtam te ostoba, kis stílű gyökér, miért "meneköltem". de te szövögeted tovább a saját kis ostoba mesédet. te már láttál mindent is!
tényleg megéri ennyire lealacsonyítani magad? olyasmi miatt, ami holnap talán már nem is lesz?!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.12. 18:35:19

@eszti.....:" Legyen béke, szabadság és egyetértés.- ezzel a mondattal kezdődött a politikai nyilatkozat.
Mennyi valósult meg belőle? :D"

Amennyit hagynak a libsik! Nézz körül a B1-en, O1G! fidesznyik, fideszfaszszopó, náci, birka, soroljam tovább? Választások után mi volt? Csalás, izé, hozé, mennyien nem a Fideszre szavaztak, ilyesmik! Olvasd a 444-et, indexet, egyéb szart! Van még kérdés?
Persze, hogy ezek után részünkről "amilyen az adjon isten., olyan a fogadj isten!

Gábor Marosi 2020.02.12. 18:54:34

@6.Lenin: Pontosan gazember hazudozó tolvajokat támogatsz, akik komcsik voltak egytől egyig a rosszabbik fajtából most ezer milliárdokat tesznek magánvagyonná, ökör vagy ha nem látod. Te csak ne hagy meg nekem a szocialista bandát mert nem őket támogatom tapsikoljál a soros bérenc komcsi cigányvezérednek.

6.Lenin 2020.02.12. 18:58:56

@Gábor Marosi:

Már bocs, de ehhez jogom van, ahogy neked is jogod van ahhoz, hogy ne támogasd.
Korlátoznál a jogaimban? Ki vagy te, náci? Vagy libsi?

eszti..... 2020.02.12. 19:04:03

@Grimbusz Makszimusz:

Szóval ők kezdték. :D

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.12. 19:04:53

@nincs1itt: "...megtehette volna a "varázsló", hogy csak a polgármestert bűvöli el, az pedig kifizeti neki a munkadíját vagy többet is a varázslatos síp hangjára! de nem ez történt! 130 gyermek tűnt el. mit jelképezhet még a sípot fújó varázsló? talán magát a gonoszt, sátánt stb? aki/ami nem riad vissza aránytalanul nagy "büntetéstől" sem? szóval, értem, hogy o.v., de azért lehet ezt úgy is értelmezni, hogy nagyon ne legyen pozitív a főhős.
és nincs is szükség "szuicid, ostoba német néplélekről" beszélni. persze hozzátenni, "bezzeg a magyar!"

ad 1. Mielőtt elküldted volna a kommentedet, még egyszer lassan átolvashattad volna az enyémet. Beleírtam, hogy a hamelni patkányfogó biblikus/ószövetségi (pl. özönvíz) büntetést ró ki azokra, akik kisemmizik és megalázzák őt. Ez a mese lényege.

ad 2.: Én nem bezzeg magyaroztam. Ezt csak te írtad. Tehát azt csinálod, hogy leírsz valamit, amit én soha nem mondtam, majd még további és másnak címzett kommentjeidben is hivatkozol rá, mintha elhangzott volna. Ez klasszikus trolltempó, és velem ezt a játékot nem fogod játszani.

ad 3. : A szuicid, önfelszámoló német/francia/belga/svéd társadalomról nekem egy kb. 300 cikkből/linkből álló gyűjteményem van. Az a horror, nem a hamelni flótás. Erről a kérdésről nem nyitok vitát.

ad 4. Mielőtt tovább elemeznénk a mese rétegeit, még mindig nem kaptam senkitől sem választ, és ez már nem neked szól:

"...De anélkül, hogy most számtalan példát kezdenék ide dobálni, inkább megpróbálok belehelyezkedni Herr Schegg lelkivilágába, és átveszem azt a verziót, amire te utalsz: ha tehát elfogadom a magyarázatodat, az újságíró szerint, mindazok akik követik Orbánt, minimum patkányok, esetleg gyerekek, vagy gyereklelkű-patkány felnőttek. Ez sem tűnik nagyon européernek...."

@morph on deer: "Ezt a személy jellemzésére szokták használni, ez történt most is. Annak pedig tökéletes. "

Nem, valójában nem az. Te egy nagyon értelmes ember vagy, és én értem amit mondasz, és mi nem vagyunk ellenfelek politikai értelemben, de azt hiszem ezt lassan el kéne engedni. Egy pozitív szereplő tettét/tulajdonságát próbálták ráaggatni egy -általuk- lenézett és megvetett figurára. Ha ez az egész csak arról szólna, hogy Orbán apánk elszédíti a népet, akkor sokkal találóbb lett volna szirénekhez vagy a galaktikus Birodalom Császárának manipulatív konspirációihoz, esetleg a Gyűrük urából a holt láp halottainak hívogatásához hasonlítani azt, amit művel,....(példa lenne bőven) mert ott mindhárom esetben egyértelmű az ártó szándék, míg a hamelni flótás a jól megérdemelt -és nyilvánvalóan szándékosan kemény- büntetést méri ki a város népére.

Persze elfogadom: ha mostanra teljesen elsikkadt a mese valódi története, és mindebből csak annyi maradt meg, -hiszen idézted- hogy az ilyen embereket a hamelni flótáshoz hasonlítják, mint aki bepalizza az embereket, akkor rendben van.

Ez esetben holnap indítom az Adolf Hitleres kutyamenhely kampányt. Hiszen hát, ugye.

nincs1itt 2020.02.12. 19:14:44

@zord íjász: 1./ mi van akkor, ha mese arra figyelmezteti a zeccségsugarút, hogy fizessé, mer' rábaxható ha nem... és ennyi. például... és még sorolhatjuk.

2./ látom, ha neked van cikk/link több mint 300, akkor már mindenben is(!) igazad van. ez a szuicidozás stb. szerintem és persze ez tök szubjektív, magában hordozza, hogy bezzeg mi(magyarok)NEM vagyunk azok...

a troll tempózást, a troll-farm tagjainak tartogasd. könnyű őket felismerni, mindenki hüjje csak ők a helikopterek!

azért elolvashattad volna, miért is stimmel o.v.-re ez a történet. de szerinted nem, tehát ismét igazad van ez már kettő! nem? de! már 3!!!

Womb Rаider 2020.02.12. 19:15:39

@nincs1itt: Nem érted, ugye?

Hogy mit terjesztesz magadról, az egy dolog.. a másik a valóság. A kettő közé bármi befér, még az is, hogy igazat szólsz. Ám ez továbbra sem változtat azon, hogy az okoskodásod tét nélküli és hiteltelen.
Néha kedélyes magyarozgatásba torkollik, amikor megbicsaklik az önkontroll és kiesel a szerepből.
Te semmi egyebet nem teszel, mint effektíve az akkori döntésed helyességét próbálod az összes lehetséges módon igazolni. Kár, hogy erre szükséged van :)
Hogy némileg ontopic legyek.. a patkányok hagyják el mindig elsőként a bajba került hajót;) És nem Orbán furulyájának szavára, nem...

morph on deer 2020.02.12. 19:22:40

@zord íjász:
“ Persze elfogadom: ha mostanra teljesen elsikkadt a mese valódi története”

Inkább külön életet él.
Ez kb olyan, mint mikor valakire azt mondják, hogy (olyan, mint a) vasorrú bába.
Akkor sem a banya étkezési szokásain van a hangsúly, holott a mesében jelentős ez a részlet, pl.

Ezért raktam be a kifejezés szótári alakját, abból világosan látszik, hogy a Pied Piper a mesétől független szócikkben, mint metafora létezik.
(Ez ugyanaz, csak az angolszász nyelvterületen. A németben kevésbé vagyok otthon.)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.12. 19:28:36

@nincs1itt:"... mi van akkor, ha mese arra figyelmezteti a zeccségsugarút, hogy fizessé, mer' rábaxható ha nem... és ennyi. például... és még sorolhatjuk..."

Arról is szól. De a mese elsősorban a becsületről, a tisztességről, a bűnről, a büntetésről és a bűnhődésről szól. 5000 éves történet ez.

"látom, ha neked van cikk/link több mint 300, akkor már mindenben is(!) igazad van."
Már megint trollkodsz. Nem azt írtam, hogy mindenben/mindenben is (!) igazam van, hanem hogy én erről nem nyitok vitát. Én tudom, amit tudok, és nem fecsérlem az életem energiáit érzelmi párviadalokra, amelyeket a lövészárok-logika kényszerít ki belőled.

"a troll tempózást, a troll-farm tagjainak tartogasd. könnyű őket felismerni, mindenki hüjje csak ők a helikopterek!"

Szerintem nem ez a trollok ismertetőjele, de ha így lenne, nos, speciel ebben a kivételes esetben igazuk van, még akkor is, ha minden este a Viktornak furulyáznak.

"azért elolvashattad volna, miért is stimmel o.v.-re ez a történet."

Értem, hogy miért próbálják ráerőszakolni, de ettől még nem fog stimmelni. Illetve csak abban az esetben, ha mehet az Adolf Hitleres kutyamenhely-kampány is. Akkor értem, és el is fogadtam a magyarázatot.

Szerintem túlbeszéltük.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.12. 19:29:13

@morph on deer:
"Nem vagyok hajlandó ugyanis megadni magam az össznépi letargiának"

Mélyen egyetértek és együttérzek veled. Jó látni hogy mi LMBTQ személyek mennyivel a többségi társadalom fölé emelkedtünk, mind kultúrálisan, mind szociál-pszichológiailag!!!

nincs1itt 2020.02.12. 19:32:20

@Womb Rаider: nem érted, ugye?
ismét előállsz egy "finomított" történettel, ami akár igaz is lehet, de valójában csak az elméd kreálmánya. veled ellentétben, nekem nem kell igazolnom, hogy miként döntöttem. te akarod állandóan igazolni a saját döntésedet, azzal, hogy projektálod a saját frusztrációdat. akkor lehetne igazad, ha németo. és mo. közötti különbség megfordulna. de erre az én életemben nem látok sok esélyt.
értelek, hogy zavar amiért rámutatok, hol is lehet(hangsúlyozom: lehet) hiba a te döntésedben, különösen azért, mert számomra tét nélküli a buli, ezért szemlélhetem teljesen elfogulatlanul! sőt alakulhat úgy is a dolog, hogy megbánom a döntésemet, bár ennek az esélye, jelenleg zérussal egyenlő.
az "on topic" részhez ismét csak annyit, le se szartam, hogy mo. hajója süllyed-e vagy szeli a habokat vadul, mert nem ez volt a döntés alapja. persze baxta a csőrömet, hogy a komenisták összebútoroztak az ántikomenistákkal. de ez nem befolyásolta az életemet.
de azért te csak patkányozz le nyugodtan, ha ez esik jól. ez ismét nem engem minősít, csak annyit mutat, amit már írtam neked, sikertelen, irigy, frusztrált ember lehetsz, aki bármi áron azt akarja igazolni, hogy másnak milyen szar az élete, mert a sajátja egy lyukas garast sem ér, ezzel vígasztalva és becsapva önmagát!

Womb Rаider 2020.02.12. 19:47:49

@nincs1itt: "de azért te csak patkányozz le nyugodtan, ha ez esik jól. ez ismét nem engem minősít, csak annyit mutat, amit már írtam neked, sikertelen, irigy, frusztrált ember lehetsz, aki bármi áron azt akarja igazolni, hogy másnak milyen szar az élete, mert a sajátja egy lyukas garast sem ér, ezzel vígasztalva és becsapva önmagát! "

Ejj.. azt hiszem, érzékeny témát piszkáltam meg. Mindjárt le leszel ostoba magyarozva.. az amúgy kit minősít? Hmm?

Vegyél egy tükröt, apafej. Te érted is, amit leírsz? Én lennék sikertelen, meg irígy? Mire? Kire? Rád? Ne röhögtess.. Megfordíthatjuk ám a nagyívű profilozásod.. most éppen azt igyekszel nagy garral bizonygatni, hogy aki megkérdőjelez téged, vagy kiröhög, az orrod alá dörgöli a mocsokságaid, az csakis sikertelen és frusztrált ember lehet, miközben te az életed jelentős részét arra áldozod, hogy hirdesd: aki nem az ellenzék szavazója(nem osztja a te véleményed) , az félnótás hülye, rasszita, xenofób, homofób nulla. Fasisztoid képződmény, undorító korcs.
Nézz már végig önnön munkásságodon, aztán próbálj másokról véleménnyel lenni.

"értelek, hogy zavar amiért rámutatok, hol is lehet(hangsúlyozom: lehet) hiba a te döntésedben, különösen azért, mert számomra tét nélküli a buli, ezért szemlélhetem teljesen elfogulatlanul!"

..és minden felelősség nélkül. Tudod, mint a rabbi a viccben. Lenne neked ötleted még száz, csak a libák, a libák ugye mind megdöglöttek..

Womb Rаider 2020.02.12. 19:49:30

@nincs1itt: "te akarod állandóan igazolni a saját döntésedet, azzal, hogy projektálod a saját frusztrációdat. akkor lehetne igazad, ha németo. és mo. közötti különbség megfordulna. de erre az én életemben nem látok sok esélyt."

Megnyugtatlak, én itt jobban élek, mint te ott ;)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.12. 20:10:24

mi a hugyér írtok ilyen hosszúkat
szórakozni járunk ide, vagy olvasótábort jáccani
na

nincs1itt 2020.02.12. 20:10:34

@Womb Rаider: és ismét! "Megnyugtatlak, én itt jobban élek, mint te ott ;)"
ki beszélt erről, ki hogyan él? csak nem telitalálat volt, már megint... jó rendben van, te okosabb, gazdagabb, szebb vagy mint én! azért megkérdezem még egyszer, ki beszélt erről? miért akarod minden áron, bebizonyítani, hogy nekem itt nem jó. mondtam én ilyet? vagy esetleg egyszerűen, végre hallgatnod kellene, mert egyre jobban sikerül belekavarodnod ebbe a sztoriba, mint majomnak a cérnába...
figyelj, egyszerű a dolog, ha nem akarod, hogy folyton tükröt tartsak eléd, akkor ne írj nekem, megígérem nem fogok válaszolni!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.12. 20:15:21

@nincs1itt: ha nem ír neked, hogy fogsz nemválaszolni?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.12. 20:31:46

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
a Kristóf szülei és az ényémek jó barátok voltak. Bár én őt sajnos csak TV-ből ismerem. :(

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.12. 21:41:30

@R.V.J.: akkor még az is lehet, testvérek vagytok
kár hogy izrelbe ment férjhez, így nehéz lesz kideríteni

Greccsi Zsot 2020.02.13. 03:17:47

Merkel mar megint talalkozott Orbannal, es mar megint nem valtotta le. Ez mar a 3. alkalom, hogy csalodnunk kell benne. Radasul meg a magyar gazdasagot is dicserte Ugylatszik Merkel is be nacult, nyilvan Orbantol kapta a nacikort.

Kunhallmi Agnes 2020.02.13. 06:52:47

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Még lyó hogy kiruglyák a fideszt ha leírni sem tudlyátok.

Helyessen : Europalyi unilyó

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.13. 07:20:49

@Kunhallmi Agnes: pofád laposs soros ügynök
pénteken már lépünk is bea orossz fodorácioba

Womb Rаider 2020.02.13. 09:13:19

@nincs1itt: Én még véletlenül sem gondolom, hogy neked ott rossz.. sőt.. ott biztonságban vagy. Vagy már elévült? ;)
Csak azt jegyeztem meg, hogy a képzelgésed arról, hogy a téged megkérdőjelezők csakis sikertelen prolik (mások amúgy sem lehetne egy magyar Magyarországon, ugye) lehetnek, nos ez még csak nem is közelíti a valóságot.
Te mindig erre húzod fel a stratégiád. Aki veled egyetért, az okos, aki nem, az irígy, sikertelen és frusztrált. Szerintem frissíts, ez rém gagyi és unalmas.

Azért az mindenesetre elgondolkodtató, hogy egy ilyen magasan kvalifikált és sikeres juropéer ember miért tölti idejének jelentős részét azzal, hogy ezen kis lefingott proliföld népét győzködje a nézeteiről, hogy bebizonyítsa, mekkora balfékek is!

István Tamasi 2020.02.13. 09:52:05

Nemzetthy Szotyialista Mutyisztán jobban teljesít: elértük a 340-et, de mire a fákról lehullanak a levelek bőven 350 fölött tartunk.

Womb Rаider 2020.02.13. 09:59:59

@István Tamasi: Én is ebben bízom. Meg mindenki, aki euro elszámolásban termel, vagy euróban/dollárban kap fizetést :)

Amúgy milyen következtetéseket teszel az átváltási kurzus ilyentén változását látva?

2020.02.13. 10:06:49

@nincs1itt: "akkoriban még dönteni kellett, hogy egyik vagy másik. én döntöttem. de ettől még érdekelhet a szülőhazám sorsa, vagy ez csak igazolt magyar állampolgároknak megengedett?"
Nos az állítása egy hazugság, sohasem kellett dönteni, mert az én hetven évvel ezelőtt kipenderített német rokonaim is rendelkeznek magyar állampolgársággal, de az ismerettségi és rokoni körből az utóbbi évtizedben kivándoroltak is magyar állampolgárok , is.
Aki még arra sem képes, hogy megtartsa, vagy a német nyelvterületi jogszabályok miatt, újra felvegye a magyar állampolgárságot annak semmilyen erkölcsi és egyéb jogalapja nincs beleugatni abba, hogy mi történik Magyarországon!
Rövidítve, ha netán mégis beleugat abba, hogy mi történik ott, ahová ő már soha többet nem akar menni csak turistaként, az egy mocskos patkány.

nincs1itt 2020.02.13. 10:18:04

@Tényelek: jááános, megint olyasmiről brekegsz, amiről hallottál olyasvalakitől, aki állt fényképen olyan ember mellett, aki már majdnem...
az eu-hoz csatlakozás előtt dönteni kellett, hogy német vagy pl. magyar. ez ma is így van az eu-n kívüli országok esetén németo.-ban.
a te állítólagos rokonaid 70 éve, automatikusan elveszítették a magyar állampolgárságot.
de magad is leírod, hogy legfeljebb újra felvehetném.
látod, jááános ez a fideszes, frusztrált mentalitás. nem is ugatok bele, csak foglalkozom a mo.-i eseményekkel. van valamilyen fideszes törvény, hogy csak a letelepedési kötvényes tajvaniak ugathatnak bele? mert megkapják a magyar állampolgárságot, pereputtyostól... ja, van az a pénz amiért egy fideszesnek korpásodik a haja...

Womb Rаider 2020.02.13. 10:27:55

@nincs1itt: Azért azt ugye tudod, hogy a letelepedési kötvénnyel nem jár együtt a választásra jogosultság az országgyűlési választásokon?

nincs1itt 2020.02.13. 10:32:35

@Womb Rаider: ezért kár volt leülnöd és írnod. ez megint csak a saját meséd folytatása, képzelegsz arról, hogy én téged(vagy bárkit) "győzködök". elmondom miként látom a mo.-i helyzetet, erre jöttök ti, egy libsi-bolsi-soros blogon, a vérmagyari nemzeti stb trollok és mindenkit megpróbáltok meggyőzni, hogy csakafidesz... mindenki más csak ostoba, kitántorgott, soros-bérenc nemzetáruló lehet. ez a "vita kultúra" alakult ki mo.-on (is) az elmúlt 30 évben. erre a mentalitásra alapozott mindegyik politikus.
ezért ne sértődj meg, de ti a szavazók tettétek mo.-ot olyanná:"kis lefingott proliföld".

2020.02.13. 10:38:58

@nincs1itt: Ma is le kell mondani a másik állampolgárságról, ha valaki fel akarja venni a németet, osztrákot csak akit valóban érdekel Magyarország, az megkapja az ottani állampolgárságot és másnap újra felveszi a magyart, .. ez a technika most is tömegjelenség, főként az osztrákoknál.
A lebukás esélye nulla, mert egyetlen ország sem adja ki a saját állampolgárai adatait egy másik országnak.
Az, aki Magyarországon született, mint ahogy ezt ön állítja önmagáról, annak csak a születési anyakönyvi kivonatára van szükség, ahhoz, hogy megkapja a magyar állampolgárságot, bárhol él most éppen a világban.
Aki még arra sem képes, hogy beszédelegjen valamelyik nagykövetségre, konzulátusra az anyakönyvi kivonatával, annak nincs joga beleugatni abba, hogy mi történik itt, ráadásul az ön esetében, ebben a helyzetben csak és kizárólag az lehet a cél, hogy ártson Magyarországnak,.... , és hát valljuk be őszintén, ilyen nyomoroncból itthon is van elég, semmi szükség arra, hogy a turisták is jogot formáljanak arra, hogy aktívan beavatkozzanak egy olyan ország életébe, amihez semmi közük, ..., sőt, mivel kitántorgott, ezért negatív előítéletei vannak vele szemben, .., ráadásul azt is meg próbálja elmagyarázni önmagának, hogy Magyarország egy szar ország, ezért kellett elmennie, ... és ezt úgy próbálja megoldani, hogy nekünk, magyarázza, hogy egy szar országban élünk, ... na ez a patkányság csúcsa.

István Tamasi 2020.02.13. 10:39:33

@Womb Rаider:
Nem következtetés hanem következmény egy másik szám: 4,7 %.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.13. 10:52:11

@István Tamasi: Mi a 4,7%? A véralkohol szinted a kannásbor után?

nincs1itt 2020.02.13. 11:01:46

@Tényelek: jááános, a németet ismerem, amióta eu tag mo. azóta nem kell lemondani majd újra felvenni, kettős állampolgár lesz az illető. járj utána. nincs tájékoztatási kötelezettség ebben az esetben. nem kell túl dramatizálni, azt amit nem ismersz.
jááános, sajnos a legközelebbi konzulátus elég messze van. a német okmányokkal bármikor utazhatok mo.-ra is. nem látom értelmét, hogy újra állampolgár legyek. ez nem azért van amit te gondolsz, mert mo.-ot utálnám, vagy ártani akarnék mo.-nak.
ha a blog hozzászólások "aktív beavatkozásnak" számítanak nálad, akkor bizony gyorsan menj orvoshoz.
bármennyire hihetetlennek tűnik, én akkor lennék nyugodt és sz@rnám le magasról ezt a blogot is, ha végre mo. is elindulna a fejlődés útján. még mielőtt képzelődni kezdenél, nem a liberalizmus, meg nyitott társadalom, hanem az erős, nemzeti gazdaságra alapozott növekedés útján. de nem ezt látom, mivel még vannak élő kapcsolataim mo.-val, ráadásul igen közeli barátom, aki vérfideszes, kapok elég információt mindkét "oldalról". szóval próbálj megnyugodni, semmi baj nincs!
de jó lenne végre, ha értelmesen próbálnánk beszélgetni. szerinted miért jó, az ami szerintem nem feltétlenül jó... és mellőzve a durvaanyázást, sorosbérencezést, fidiótázást. ezt most teljesen komolyan gondolom, mert felnőtt emberek között ez lenne a természetes.

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.13. 11:25:32

-----Womb Rаider2020.02.13. 09:13:19

@nincs1itt:

Azért az mindenesetre elgondolkodtató, hogy egy ilyen magasan kvalifikált és sikeres juropéer ember miért tölti idejének jelentős részét azzal, hogy ezen kis lefingott proliföld népét győzködje a nézeteiről, hogy bebizonyítsa, mekkora balfékek is!----

-----atomic power 1986DucaDuca2019.09.02. 13:12:48

@nincs1itt:

Meg tudod magyarázni a következőket?

1. Németországban élsz, állításod szerint jólétben. Ha ez így van, akkor az megmagyarázza, hogy miért tudsz folyamatosan ezen a blogon ökörködni. De ez neked miért éri meg? Neked már dolgozni sem kell, annyira jól megy?

nincs1itt2019.09.02. 13:39:26

@atomic power 1986DucaDuca: kezdjük az elején:
1./ valóban németo.-ban élek, ugyan sehol nem állítottam, hogy húúúúdenagyajólétben, de nem panaszkodhatom. most betegállományban terülök el. de semmi komoly , ne aggódj csak egy helyre állító műtét volt. a munka megvár.----

Azóta is várja!!

Womb Rаider 2020.02.13. 11:36:18

@nincs1itt: "a vérmagyari nemzeti stb trollok és mindenkit megpróbáltok meggyőzni, hogy csakafidesz."
Te valami másik blogot olvashatsz.. itt, aki meg akar győzni valakit valamiről, az a te oldaladon állók sokasága. "Mindegy ki, csak ne Orbán!"
Amiről én személy szerint esetlegesen meg akarhatnék győzni bőrkit is, az ez lenne: Bárki, aki jobb, mint Orbán ;)

"mindenki más csak ostoba, kitántorgott, soros-bérenc nemzetáruló lehet. "
Ezt sem állította senki.. vagy te lennél az összes kitántorgott?
Azért amúgy lássuk be.. vannak szép számmal odakünn olyanok, akik 20 fillérért a saját anyjukat is , a ravatalon. (Ugyanígy akadnak iylenek idehaza is.. és igen, vannak köztük olyanok is, akik a 'civil' szervezetek kapcsolati tőkéjében rejlő erőt felhasználják arra, hogy pozícióba kerülhessenek, , vagy támogassák azokat, akik pozícióba kerültek. Róluk nehéz úgy beszélni, mint olyanokról, akik az ország helyzetének jobbítását tűzték ki célul.

Ja.. és újra leírom: kibicnek kuss! (Mert már másként is leírtam, de nem fogtad..) Majd, ha az ötleteid, meg a jótanácsaid következményeiből is részt szakítasz, akkor szívesen meghallgatjuk az ötleteid.. Addig talán mesélj az ottani időjárásról!

nincs1itt 2020.02.13. 11:40:28

@atomic power 1986DucaDuca: jó barát, megint sikerült öntökön rúgni magad! 24/7-ben itt toljátok az agit-propot, és tőlem akarod számonkérni, mikor, mennyit dolgozom?
ejnye... azért odafigyelhetnél egy kicsit jobban, függetlenül attól melyikőtök melyik nicket használja...

nincs1itt 2020.02.13. 11:50:59

@Womb Rаider: megint úgy mondtál valamit, hogy semmit sem mondtál...
de ezt teljesen jól mondtad, de hangsúlyt kicsit áthelyezve érzem igazán találónak! narki aki jobb mint orbán. az elődeit szerintem pont mellé kéne lógatni. én sem látok senkit, aki jobb lenne/lehetne. de ez számomra nem ok, hogy elfogadjam.

ezek "civilek" nagyon a tyúkszemetekre léphettek... mit tettek, amivel akkorát ártottak mo.-nak, hogy a fal adja a másikat? valami konkrétumot, ha kérhetem. de gy.f., soros, tuggyukkik nem ér ám! mondjuk elvették a zemberektől a pénzüket.

kibicezel itt, lelked rajta. engem például rohadtul nem érdekel. de ha ettől jobb az emésztésed, vagy az álmod. csak nyugodtan... téged nem is értelek, ott élsz mo.-on, minden rendben, sőt jobban élsz mint bárki, szép és okos is vagy, miért fárasztod magad azzal, hogy a nyilvánvalót bizonygatod?

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.13. 11:53:44

@nincs1itt:

---nincs1itt2020.02.12. 17:55:29

@atomic power 1986DucaDuca: figyelj nem vagyok fideszes, elsőre is láttam! figyelj jobban, már válaszoltam is! de azért kösz, mert szabó miklós jános azóta már más neveken maradt pont olyan gyökér magyar, veled együtt!---

----nincs1itt2019.09.01. 20:54:41

@atomic power 1986DucaDuca: szerencsére te és @Szabó Miklós János teljesen tisztában vagytok ezzel és mérvertstájer fogalmával. húzz a matolcsi picsájába, te ostoba gyökér magyar!----

nincs1itt 2020.02.13. 12:02:09

@atomic power 1986DucaDuca: te érted ezt, vagy csak ennyit tudsz? tavaly szept. 1 este 9 óra, idén február 2 délután 6 óra... vagy esetleg az ostoba gyökér magyarral van bajod? szerintem mindhárom jelző igaz rátok nézve!

Womb Rаider 2020.02.13. 12:17:19

@nincs1itt: Nincs énnékem semmi egyéb bajom a civilekkel, csak annyi, hogy a civilséget pusztán trójai falóként használva igyekszenek meghekkelni egy-egy orsszág demokratikus intézményrendszerét. Úgy, hogy lerúgnának magukról mindenfajta kontrollt és a választások eredményei felett próbálnak hatalmat építeni.
Egyik aktuális és klasszik példa a (sajnos megint csak Soros, de nem tehetek ról) a Karácsony féle szabad városállamok víziója, akik az aktuális kormány felett átnyúlva próbálnak tárgyalni az EU-val..
lehet, téged nem zavarna, ha a választott hazád belügyeibe külföldi politikai/gazdasági érdekcsoportok által fizetett személyek, szervezetek igyekeznének beavatkozni és hatalmi ággá gyúrni magukat, akik mindenek feltt álló, megkérdőjelezhetetlen grémiumként hoznának döntéseket.. az a te ügyed. Errefelé viszont sokakat zavar ez.
Lehet, hogy az ukránoknak bejött az importált felsővezetés.. amelynek fele külföldi állampolgár és pl. a pénzügyminiszter amerikai :)
Ezt köszönhetik a civileknek, meg a sok-sok halottat, a Krim annektálását az oroszok által ás egy destabilizált országot.
Jelenleg ezt jelenti az európai 'civil' politizálás..

A "civileket" egyébként ó-beszélül csak simán ügynököknek, esetleg lobbystáknak lehet nevezni.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.13. 12:19:33

@janos551: "Mert bizony néha --mindig még a hamut is mamunak hiszed ! :DDDD"

Azt talán még nem, de téged szívesen elégetnélek, az fix! :D

nincs1itt 2020.02.13. 12:29:21

@Womb Rаider: ilyen erősek lennének? pl. a magyar intézményrendszert is "meghekkelték"? na ez már érdekel! hogyan?
szabad városállamok? nem ismerem a manust(karácsonyt,csak a hírekből), de ez nagyobb faszság, mint az itten sötétzöldek ostobaságai, pedig azok nem semmik, ha hülyeségről van szó.
itt is vannak ilyen szervezetek, gondolom egészen hasonlóak, mint a mo.-i ilyen izék. de elég marginálisak. van ugyan egy ilyen szervezet, amelyik egy hajót is üzemeltet, tudod tengeri mentőakció. de kb fél éve, szépen csendben kimúlt, hál' Istennek...
egy kicsit erősnek érzem, hogy akár mo.-on is, akkora erőt képviselnének, hogy tényleges kárt tudnánk tenni. persze, okoskodnak, meg időnként idegesítő a nyomulásuk, de mint a jehova tanúit, meg a mormonokat is, remekül le lehet rázni őket!
az én véleményem szerint, ezek a "civilizék" is akkor tudnak jelentőségre szert tenni, mint a kommunizmus és a nácizmus és a többi ostoba szélsőség, ha gazdaság és/vagy a társadalom válságban van. egyébként csak bosszantó, már annak, aki észreveszi. mert a legtöbb ilyen civil izé aktivistái, ahogy mi neveztük a bölcsészeket anno, tarisznyás elvontak. majd kinövik...

nincs1itt 2020.02.13. 12:38:56

@Womb Rаider: ja, maradjunk sorosnál, tegyük fel, az a terve, hogy tönkre teszi mo.-ot. azt ilyen nyilvánvalóan hűűűdecivilekkel fogja megcsináltatni, nem gondolom, karácsony a legélesebb kés a fiókban... vagy majd grínpísszel fogja megvádoltatni a magyar kormányt, hogy látták a jégtáblán, ahogy pingvint sütött nyárson?
ha soros lennék, boztos nem lennék párhuzamos, de lenne ezeknél alkalmasabb csapat is... de lehet, hogy csak sok kémregényt olvastam...

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.13. 12:54:46

@nincs1itt:

----nincs1itt2020.02.13. 12:02:09

@atomic power 1986DucaDuca: te érted ezt, vagy csak ennyit tudsz? tavaly szept. 1 este 9 óra, idén február 2 délután 6 óra... vagy esetleg az ostoba gyökér magyarral van bajod? szerintem mindhárom jelző igaz rátok nézve!-----

nincs1itt 2020.02.13. 12:56:57

@atomic power 1986DucaDuca: ügyes vagy, ismét sikerült... ööö, mi is?

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.13. 13:01:36

@nincs1itt:

----nincs1itt2020.02.13. 12:02:09

@atomic power 1986DucaDuca: te érted ezt, vagy csak ennyit tudsz? tavaly szept. 1 este 9 óra, idén február 2 délután 6 óra... vagy esetleg az ostoba gyökér magyarral van bajod? szerintem mindhárom jelző igaz rátok nézve!-----

---nincs1itt2020.02.12. 17:55:29

@atomic power 1986DucaDuca: figyelj nem vagyok fideszes, elsőre is láttam! figyelj jobban, már válaszoltam is! de azért kösz, mert szabó miklós jános azóta már más neveken maradt pont olyan gyökér magyar, veled együtt!---

----nincs1itt2019.09.01. 20:54:41

@atomic power 1986DucaDuca: szerencsére te és @Szabó Miklós János teljesen tisztában vagytok ezzel és mérvertstájer fogalmával. húzz a matolcsi picsájába, te ostoba gyökér magyar!---

Grimbusz Makszimusz 2020.02.13. 14:07:20

@janos551: Nyugi, csak vicceltem. Amúgy milyen bértollnokokról beszélsz, mindegyik csak lógatja a f.szát, kész hullaház ami itt most van!

alöksz róz 2020.02.13. 15:27:30

jöhetne már új poszt

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.13. 15:48:00

@alöksz róz: időhiány
gradlopszki 1edül maradt és most a vasárnapi évértékelő fikázását írja

morph on deer 2020.02.13. 17:16:02

@sZulamith:
Végtelen, de csak a jó szándékú emberekkel.:)

morph on deer 2020.02.13. 17:20:33

@Womb Rаider:
“ Azért azt ugye tudod, hogy a letelepedési kötvénnyel nem jár együtt a választásra jogosultság az országgyűlési választásokon?”

Még. Azért azt ugye tudod, hogy messze van még 2022, addigra akár az összes kipcsak is kaphat szavazati jogot, hiszen csak akarni kell..!
Meg ahogy elnézem szükség is lesz rá. :)

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.13. 18:09:36

@Sir Bates dö Hól:

---„Sir Bates dö Hól2019.04.29. 18:37:29

@6.Lenin: "A korrupció pedig akkor van, ha nem te lophatsz, ha te, akkor annak rengeteg más elnevezését is kitalálták már."

Lajosom, a korrupció az korrupció! a többi csak szarmaszatolás! én elég sokszor vesztegettem meg embereket, de nem is néztem őket szarba se! gyökér kis geci mind, aki hagyja magát megvesztegetni! ez a normális morális álláspont! aki mást mond, az meg morálisan nulla!”---

Grimbusz Makszimusz 2020.02.14. 08:50:25

@alöksz róz: Hát elég szegényes a szókincse, de inkább haggyad Imre, mert láttam én már többet is írni és az még rosszabb, hidd el! XD! Sőt XXXLD! LOL! vagy mi a WTF!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.02.19. 20:01:33

@alöksz róz:
@Grimbusz Makszimusz: Amiket régen írogattam nektek,abban volt szókincs rendesen!XD

Grimbusz Makszimusz 2020.02.19. 20:28:35

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: : "Amiket régen írogattam nektek,abban volt szókincs rendesen!XD"

Hát öcsém, akit még a pucér csajok oldalról is kitiltanak, az tudhat valamit! :D :P LOL!
süti beállítások módosítása