B1 blogcsalád



Összeomlást jósol Orbán egykori tanácsadója

2019. november 04. - nickgrabowszki

Csaba László közgazdász-akadémikus apokaliptikus hangvételű interjút adott. csl_1.jpg

A CEU professzora, a miniszterelnök korábbi - de a NER-ből már rég kiábrándult - gazdasági tanácsadója a Qubitnek nyilatkozott figyelemreméltó dolgokat. 

Először is azt, hogy a kormánypropaganda állításával szemben 

Magyarország egyáltalán nem teljesít jól

A magyar gazdaságnak sem a viszonylagos, vagyis az ország saját ligájában játszó államokhoz képesti teljesítménye, sem az ország egyedi mutatóival mérhető teljesítménye nem mondható jónak. Az azonos ligában játszó országokhoz, Romániához, Lettországhoz, Észtországhoz, Szlovákiához és a többi hasonló állam gazdaságához képest szinte minden mutatóban jelentős a lemaradás. (...) Egykori éllovas pozíciónk az előző évtizedben egyértelműen elveszett, a mostani évtized pedig, aminek a végét tapossuk, egyértelműen elvesztegetett évtized volt, minden lehetséges mutató szerint. Nemhogy nem zárkózunk fel, de még jobban lemaradtunk.

Ezt még Matolcsy is tudja

Az a tény önmagában figyelmeztető, hogy a foglalkoztatottak 10-15 százaléka külföldre távozott ebben az évtizedben. Ez egy rettenetesen magas arány, ez Moldova, Litvánia szintje. Az országon belül nincs megfelelő mennyiségű befektetési lehetőség. A nemzeti bank apparátusa, még ha szépen becsomagolva is, évek óta azt kommunikálja, hogy ha nem változik a gazdaságpolitika, nagyon nagy baj lesz. Nemzeti banki elemzők szerint a bankon kívül vélhetően el sem olvassák a jelentéseiket. A kormánypropaganda mindig 3-6 hónapos távra tekint, emiatt szinte kizárólag hamis adatokkal operálnak, ilyen rövid időtáv ugyanis semmit nem mond a fenntarthatóságról. 

Összeomlás lesz

Egy jelentősebb visszaesést követően a gazdaságnak van egy olyan természete, hogy – mint a labda, amit a víz alá nyomnak – visszatér az eredeti állapotába, a felszín közelébe. Rövid időre esetleg még meg is ugrik, de az nem automatikus, hogy szintet is lép. Megfelelő stratégia híján – és ezt látjuk most Magyarország esetében – visszaesik. (...)

Az összeomlás, még ha nem is lehet tudni, hogy pontosan mikor következik be, belátható közelségbe került. 

Nagyobb válság jön, mint a 10 évvel ezelőtti

Annyit egészen biztosan lehet tudni, hogy a következő válság nagyobb lesz, mint az előző volt, még ha az 1929-től 1933-ig tartó nagy gazdasági világválság következtében kialakult általános nyomorra nem is feltétlenül kell készülni. 

Ez azzal indokolja, hogy

Minél alacsonyabb a kamatszint, és minél alacsonyabbak a haszonkulcsok, annál hatalmasabb pénzmozgásokra kell számítani, ami szavatolja, hogy a bukás is nagyobb lesz. 

De legalább az Orbán-rezsimre se vár nagy jövő

Szemben Tölgyessy Péterrel azt gondolom, hogy Anna nem örök, véleményem szerint nem indokolt 2030-ig tervezni, csak mert a kormányfő erre készül. Az ellenzék idén októberre szemmel látható módon képes volt rájönni, hogy a magyar választási törvény egy kétpártrendszerre szabott törvény. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy a szerelemházasságoknak esélyük sincs, érdekházasságokat kell kötni. Utóbbi egyébként nemcsak lehetséges, de működőképes is.  (...)

Ráadásul a Borkai-ügyből teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz környékén egy évtizeddel ezelőtt még tapasztalható értékközösség mára ugyancsak nyomtalanul eltűnt. Hatalmas űr tátong az ideológia és a gyakorlat között, márpedig ez mindenfajta nemzetközi tapasztalat szerint aláássa az önkényuralmat.  

(Via Qubit)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3015288090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábris szomszéd 2019.11.04. 15:31:59

Erre is figyeljetek majd oda. :)

A százmilliárdos bombaüzlet, amit Orbán inkább elvitt Felcsútról

"Orbánnak több nyomós oka volt, hogy elvegye a 4iG-t Mészárostól. Az egyik, hogy megüzenje strómanjainak: senki nem érezheti magát biztonságban."

tldr.444.hu/2019/11/04/a-szazmilliardos-bombauzlet-amit-orban-inkabb-elvitt-felcsutrol

Gábris szomszéd 2019.11.04. 15:39:43

@Punxsutawney Mormota: Majd ezt is ráfogják Karácsonyra és ez ellenzéki polgármesterekre. :)

Burgermeister 2019.11.04. 15:47:05

Én azt mondom hogy legyen egy nagy válság, polgárháboru es utána takaritas.

azigaziraptor 2019.11.04. 16:00:47

@Burgermeister: Sztem válság és polgárháború nélkül, - mert ez senkinek nem jó - legyen egy nagytakarítás!
A bűnösök + rohadjanak családostól a börtönben!
Örökké!

2019.11.04. 16:02:07

Azt kérdezi a a tinédzser lány az anyjától: Anya, az anális szextől teherbe lehet esni?
Anyja válasza: Hát hogyne! Miért, mit gondolsz, hogy születnek a fideszesek?

2019.11.04. 16:14:45

2010-óta kéthhetente összeomlik a magyar gazdaság, a liberálbolsevik szakemberek szerint, eggyel több összeomlás már nem nagyon tud rontani a helyyzeten, ígyis-úgyis végünk van már évek óta csak még nem jöttük rá.
Pár ki tudja hány év vagy évtized múlva meg már csak a régészek fognak emlékezni a magyarokra, kivéve, ha,Dobrev Klárának hívják a miniszterelnököt, mert ő az Aproo-Dögei féle módszerrel mindent képes orvosolni.
Ahogy látom tanárok színvonalát, ideje lenne teljesen elköltözni Bécsbe, a szlovákoknak több eszük vol, kapásból elzavarták ezt a szarkavaró műegyetemet.

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 16:18:13

természetesen a reakció a ner-cselédség részéről: soros! @Burgermeister: nek igaza van a tisztítótűzzel kapcsolatban: ki a franc akar zombik között létezni?

2019.11.04. 16:23:46

@Gábris szomszéd: Ha igaz lenne, hogy Orbán még erre is képes a miniszterelnökség mellett, akko addig kell hagyni országvezetőként, amíg él, mert ilyen szitű képességekkel rajta kívűl nem rendelkezik senki a világon.
Vagy van egy világritkaságunk, vagy hazugság az ehhez hasonló összeesküvés elmélet halmaz,....
Persze már sok éve arról is írtak a liberál bolsevik firkászok, hogy kirllyá koronáztatja magát.
Nehéz eldönteni, hogy ez vagy az kívánkozik a Hihetetlen magazin címlapjára?

2019.11.04. 16:28:27

@Sir Bates dö Hól: Ez mot éppen egyértelmű mellényúlás, mert Csaba elvtársa t Gyuribá fizetei hivatalosan, ...... nem bújtata.
Ezért semmilyen más magyarázat nem létezik vele kapcsolatban!

morph on deer 2019.11.04. 16:37:37

@Tényelek:
“...mert ő az Aproo-Dögei féle módszerrel mindent képes orvosolni.”

Te tényleg azt hiszed, hogy ez a duma még valóban jelent valamit 2019-ben?

Mondjuk ez egyébként is hülyeség, de a referenciád már a legtöbb embernek nem is mond semmit, - hál’istennek!
Szerintem ideje lenne kissé felfrissítened a szóhasználatot - ha már a gondolkodásmódodnak esélye sincs, - mert már a legfiatalabbak is nyugdíjas korban vannak, akiknek ez még mond valamit egyáltalán, és még akkor sincs relevanciája.

Gábris szomszéd 2019.11.04. 16:39:20

@Tényelek: Rossz nicknevet választottál magadnak. :)

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.04. 16:40:45

@Sir Bates dö Hól: Az ellenben biztosan neked is megvan, hogy milyen ügyesen csúsztatnak az idézetekkel?

Az összeomlás feliratú részben az első idézetben található Magyarországról szóló eszmefuttatás után sikerül egy olyan sokkal későbbi részt idézni az elkerülhetetlen összeomlásról, ahol már a világgazdaságról (és a példák szerint az USA-ról és a német gazdaságról) van szó; persze a szépen összevagdosott idézetek alapján mintha még ez is csak rólunk szólna...

Persze arra is nagyon kíváncsi lennék, hogy ha a neves professzor netán esetleg tévedne, és a mostani lassulás/recesszió mégse lesz olyan durva, mint a 10 évvel ezelőtti, akkor vajon lemond-e a katedráról és megtéríti-e azoknak a lelkes kisbefektetőknek a kárát, akik most e nyilatkozat alapján kezdenek lelkesen sortolásba. Tippem azért erre is van...

prognosys 2019.11.04. 16:49:15

@Burgermeister: A válság és polgárháború ártatlan életek tiezedelésével egyenlő, aminek csak egy győztese lehet: a felbújtó...ténylegezt akarod?

eszti..... 2019.11.04. 16:50:33

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Vajon a Kósa-Szijjártó tandem lemondott bármiről is, miután bedöntötte a forintot?

Cycmen 2019.11.04. 16:57:47

Gyönyörű szép horgasfejű galandféreg!
CEU professzor a lelkem, meg akadémikus is, ezek mostanában elég sértettek.
Azt nem értem, hogy ezzel a tudással miért nem valami hatalmas pénzguru, vagy miért nem ad tanácsokat Budapestnek, ha már "visszavették"!

Cycmen 2019.11.04. 17:00:02

@Burgermeister: "Én azt mondom hogy legyen egy nagy válság, polgárháboru es utána takaritas."

Ilyenkor utálom Hitlert és Szálasit, mert trehány munkát végeztek!

2019.11.04. 17:03:39

@morph on deer: Azért kell felfrissíteni a fitalok emlékezetét, hogy mégegyszer ne fordulhasson elő, hogy egyes társadalmi csoportok büntetés nélkül öljék halomra a magyarokat.
De, mint a hozzászólásokból ön számára is egyértelmüen kiderül, hogy a liberálbolsi csürhe szíve szerint ott folytatná, ahol Apróék abbahagyták, sőt nekik és a nosztalgiájuknak köszzönhet az Apró unoka az eu parlamenti helyét.

Cycmen 2019.11.04. 17:03:45

@Thomas Grande: Azt kérdezi a a tinédzser lány az anyjától: Anya, az anális szextől teherbe lehet esni?
-Nem kislányom, viszont a gecis szarodat ne felejtsd el lehúzni, mert kimászik és Thomas Grande néven elkezd kommentelni! :D :P Háháháháháhá!!!!!! Faszfej!

Cycmen 2019.11.04. 17:09:29

@eszti.....:" Vajon a Kósa-Szijjártó tandem lemondott bármiről is, miután bedöntötte a forintot?"

Miért, már bedőlt? :d

Esztike egy ötezer forintost akar beváltani a Sturovoi pénzváltónál.
-Asszonyom, ez a bankjegy nem érvényes, a forint már bedőlt!
-Bedőlt? Úristen, akkor engem megerőszakoltak!

eszti..... 2019.11.04. 17:11:56

@Tényelek:

Max. a hasonszőrű kollégáid emlékezetét frissítheted. A fiatalok jókat szórakoznak a szótáradon ...liberálbolsi csürhe...

CSOKKI MÁLNA 2019.11.04. 17:14:23

@Punxsutawney Mormota: Semmi..Tíz éve folyamatosan szoptok,és ez így lesz még egy darabig..:))

eszti..... 2019.11.04. 17:14:35

@Cycmen:

nagymagyar! Sturovói!!!!! ))))

taga20 2019.11.04. 17:15:39

@Cycmen: vagy mir-mur néven öklözőzsírnagykereskedő lesz:)))

egyre gyengébb faszságokat tolsz nyilasházmester!

CSOKKI MÁLNA 2019.11.04. 17:17:48

@Burgermeister: Csakhogy..Ti lennétek eltakarítva.Utcai harcban sose voltatok túl jók fotelforradalmár..Szóval az ötleted nem túl praktikus..

Cycmen 2019.11.04. 17:22:01

@eszti.....: nagymagyar! Sturovói!!!!! ))))

Látom kényes vagy a vesszőkre! Helyes! Forintot akkor most nem fogadsz el?

CSOKKI MÁLNA 2019.11.04. 17:23:09

@Szergej Szergejevics Szergejev: Várják a válságot ,mint a messiást.Nem baj,ha a végrehajtó viszi a fejük fölül a kéglit,csak a zorbány bukjon..:))

Cycmen 2019.11.04. 17:24:23

@taga20: Rendben leszophatsz egy tevekaravánt beduinostól!

rallus 2019.11.04. 17:25:06

A CEU Professzora!!!!! Medve Anyám! Maga Soros Gyuri bátyánk rúgná szét a seggét, ha nem beszélne ekkora baromságokat! Hagynák éhen halni a szabadpiacon, mert mihez ért?

Punxsutawney Mormota 2019.11.04. 17:29:08

@CSOKKI MÁLNA: Én ugyan nem... De ahogy olvasom sokat tudsz a szopásról, krumplibogár. :D

Punxsutawney Mormota 2019.11.04. 17:30:49

@Gábris szomszéd: Áááá, hosszú a lista. Brüsszel, Soros, ENSZ... mindenki hülye csak ők a helikopterek.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.04. 17:31:57

hogy néz már ezki baza+
ilyen fejjel miért engedi magát fotózni

eszti..... 2019.11.04. 17:34:29

@Cycmen:

vessző? a tulajdonnevekből képzett melléknevek helyesírására, ha ez mond neked valamit.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.11.04. 17:35:08

Omladozik a liberális demokrácia és a kapitalizmus, a nép nem.

eszti..... 2019.11.04. 17:35:50

@Punxsutawney Mormota:

és milyen képzett helikopterek!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.04. 17:37:55

buz1 rákattant a torzszülött ocsmány libbantakra
héjj dradlopszky vége a hellóvénnek

2019.11.04. 17:43:02

@eszti.....: Azért ennyire nemhülyék a ma fitalok, ők sem akarnak egy újabb magyarmészárlást.
Aki nem ismeri a történelmet azt arra ítéli, hogy újra és újra átélje a borzalmakat.
A jelenlegi palettáról a DK-t, PM-et és a Momentumot nem szabad a hatalom közelébe engedni, ahhoz, hogy a magyarok élete biztonságban legyen Magyarországon!

Hungry horse 2019.11.04. 17:44:26

2010 óta omlunk össze.
Hetente.
Orbán pedig hetente hétszer bukik meg, sabbathkor persze nem, de hétfőn kétszer is.

A kérdés csak az, hogy ez a faszfej, meg a lelkes rajongói ennyire hülyék, hogy 9,5 év után se képesek másra?

Ennyire hülye emberek nem létezhetnek!
Szimplán csak hazudoznak.
Persze ész nélkül, mert ha lenne egy csepp eszük, akkor kitaláltak volna a 9,5 év után már valami jobbat.
De képtelenek rá.
Balfaszok.

CSOKKI MÁLNA 2019.11.04. 17:48:33

@Punxsutawney Mormota: Anyád tud sokat róla,nekem köszönhetően..:))

CSOKKI MÁLNA 2019.11.04. 17:51:52

@Hungry horse: Há pedig a Pettschnschwchsnighch Mariska is megmondta..(Már egy párszor..:))

Punxsutawney Mormota 2019.11.04. 17:54:45

@CSOKKI MÁLNA: Más a szopás, és más a szopatás, ha ez eddig nem lett volna tisza a számodra, akkor őszintén sajnállak :D Ha meg anyámra fanyalodtál rá, akkor olyan szánnivaló vagy, hogy csak még jobban tudlak sajnálni... Dehát, egy senkiházi éhbértrollnak nem jut jobb, ez van. ;-)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.04. 17:56:52

tradingeconomics.com/slovakia/gdp-growth

Slovakia GDP Growth Rate
2018 1.1
2019 0.5

ja van itt összeomlás rendesen

eszti..... 2019.11.04. 17:59:13

@Cycmen:

Szóval most hallottál róla először. Nem gond, főleg nekem. Elég szórakoztató, ahogy nagy elánnal lyukra futsz a 3. osztályos alsós tananyaggal.

élveteg 2019.11.04. 17:59:31

"Az összeomlás, még ha nem is lehet tudni, hogy pontosan mikor következik be, belátható közelségbe került.

Nagyobb válság jön, mint a 10 évvel ezelőtti"

Jön ? Honnan ? Gondolom megint amerikából ugye ? Megint kiderül hogy valakik klozetpapír értékű papírokkal kezdtek el kereskedni Hurrá

sZulamith 2019.11.04. 18:00:58

@Burgermeister: "Én azt mondom hogy legyen egy nagy válság, polgárháboru es utána takaritas."

Gondolod jobb lenne? Nem hiszem. A diplomáciánk soha nem volt jó - Trianon -. Semmiből nem tanulunk. "Aki nincs velünk az ellenünk" , most például a posztban szereplő akadémikus. Azt tette jól aki elment az országból, nem könnyű a változás, de legalább a több száz éves lemaradást nem kell itt megélnie.

eszti..... 2019.11.04. 18:01:42

@Tényelek:

Így van, a fiatalok nem hülyék. Ezért jobban teszed, ha átdolgozod az érvrendszert, mielőtt nekiállsz őket meggyőzni.
Különben.......

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.04. 18:04:17

@élveteg: egy olyan világgazdaság, ahol papíron a google a legértékesebb cég, a toyota csak 9. magától összeomlik a realitás hatására

Punxsutawney Mormota 2019.11.04. 18:16:22

@eszti.....: Tényleg nemzethy-hazaffyas bértrolloknak magyarázol magyar nyelvről és érvelésről? Ha nem tűnt volna fel, minél szarabbul ír helyesen, annál nagyobb hazaffy.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.11.04. 18:17:49

Az volt mán,hogy a fazon biztosan soros ügynök?:))
De látom fideszgecik legalább magukhoz tértek!

Ego55 2019.11.04. 18:18:56

Amennyiben minden hamis jóslásért egyhavi fizetésükkel bűnhődnének, egyből megritkulnának az ilyen váteszek.

Ego55 2019.11.04. 18:20:45

Mióta "független" lett, mennyire +okosodott.

morph on deer 2019.11.04. 18:20:59

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“... megtéríti-e azoknak a lelkes kisbefektetőknek a kárát...”

Azt majd Matolcsy fogja, a forint-euró árfolyamesésen keresett milliárdokból.
Vagy várjál csak..!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.04. 18:23:11

összefoglalva az összeomlást:

GDP growth (annual %)

Hungary 2018 4.9% 2019 4.9%
European Union 2018 2.0% 2019 0.2%
Slovakia 2018 1.1% 2019 0.5%
Germany 2018 -0.1% 2019 -0.1%

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.04. 18:30:17

A kommentelők szexuális zaklatása helyett a sok fidesz troll elgondolkodhatna azon, meg a ner lovagok is, hogy mijaf*ból lesz viszafizetve egy gazdasági válság esetén a sok állampapír?

Mert ugyé a nép hatalmas összegeket kölcsönzött a fidesz kormánynak, viszonylag kicsi kamattal. Ha nem lesz gazadasági termelésünk ( multik leépítenek, kivonulnak stb. ), akkor ki, és mibűl fizeti a népnek a tőkéjét, és annak a kamatát?

Ja, majd saját magának. Ha lesz mibül.
Ha meg nem lesz, beülhet melegedni a felusaliscsúti stadijony meleg gyöpjére.

eszti..... 2019.11.04. 18:32:43

@Punxsutawney Mormota:

mirr-murr képzelete megakad deréktájt, elek érvrendszere gyurcsánynál.
ennyi becsípődés!!!!

Cycmen 2019.11.04. 18:35:51

@Punxsutawney Mormota: "Tényleg nemzethy-hazaffyas bértrolloknak magyarázol magyar nyelvről és érvelésről?"

Hát tényleg nem nektek kéne zsidógyerek! Nemzethy-hazafy :DDDDDDDDD Látod ezért utálják a lumpenproli fajtátokat, bár te a zsidráklipsshitz különítmény vagy, valami hasonló kampósorrú lógótaknyú pászkazabáló, mint a posztban szereplő "úr" !

Punxsutawney Mormota 2019.11.04. 18:36:14

@eszti.....: Nem érvrendszer. Tudod, "a leírt szöveg felolvasandó" :D

Punxsutawney Mormota 2019.11.04. 18:41:07

@Cycmen: Ja, a végső érv: vegyük elő a zsidókártyát, krumplizabáló :D
Egyébként múltkor már megtárgyaltuk, hogy miért jó, hogy proletár vagy - így legalább olcsóbb téged szórakoztatni. ;-) Most hirtelen nem tetszik a proli lét?
Egyébként ezzel a zsidós beszólásoddal igazoltad, hogy úgy te, mint a többi éhbértroll a tankönyvi példája vagy annak a jobboldaliságnak, amelyről Márai már 1943-ban megemlékezett. Tudjuk, Márai egy marxista elhajló. :D :D :D

Cycmen 2019.11.04. 18:41:16

@látjátok feleim szümtükkel:" A kommentelők szexuális zaklatása helyett a sok fidesz troll elgondolkodhatna azon, meg a ner lovagok is, hogy mijaf*ból lesz viszafizetve egy gazdasági válság esetén a sok állampapír?"

Nabazmeg! Az IMF hitelnél még nem jutott eszetekbe a visszafizetés felelősségéről papolni!

Cycmen 2019.11.04. 18:46:01

@Punxsutawney Mormota: Olyan tudálékos nagyképű zsidó benyomását kelted faszparaszt, a nemzethyzéseddel. Márai szavait pedig elég szelektáltan szeretitek citálni, nehogy már azt állítsd, hogy 43-ban a te tetves fajtádat védte!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.11.04. 18:49:37

@látjátok feleim szümtükkel: Ezen már én is gondolkodtam,hogy lehet ,hogy meglépik,hogy: gyerekek,hát nem tudjuk visszafizetni.

Punxsutawney Mormota 2019.11.04. 18:53:28

@Cycmen: /ásít/ Unalmas vagy, bértroll. Én nem egy-egy mondatot ragadok ki - ahogy a főnökeid szokták, hanem egy komplex írást javaslok megtekinteni. Csak ez igen rosszfényt vetne a hozzád hasonló, egybites, senkiháziakra, akik nyomorult életükért mindig másokat hibáztatnak.

Punxsutawney Mormota 2019.11.04. 18:54:02

@Cycmen: /ásít/ Unalmas vagy, bértroll. Én nem egy-egy mondatot ragadok ki - ahogy a főnökeid szokták, hanem egy komplex írást javaslok megtekinteni. Csak ez igen rosszfényt vetne a hozzád hasonló, egybites, senkiháziakra, akik nyomorult életükért mindig másokat hibáztatnak.

CSOKKI MÁLNA 2019.11.04. 18:54:36

@Punxsutawney Mormota: Politikai oldalad is szop, és anyád is..NFVSZ a javából..:)))

Punxsutawney Mormota 2019.11.04. 18:55:58

@látjátok feleim szümtükkel: Már a választások előtt sem volt túl finom a hangnem, de azóta ez a két-három itt garázdálkozó szellemi közmunkás a lehető legleljjebb ment. És ezt baromira teszik. Iszonyúan ki vannak bukva. :D :D :D

Punxsutawney Mormota 2019.11.04. 18:57:06

@CSOKKI MÁLNA: Eddig csak te szopsz. És be is ismerted. Na, váltsd vissza gyorsan a nickedet egy másikra. :D :D :D

Punxsutawney Mormota 2019.11.04. 18:58:21

@CSOKKI MÁLNA: NFVSZ? :D :D :D :D Hát csak fizetős nőkhöz jutsz el? Minden pénzedet erre költöd? Hát már anyám sem szopott le ingyen???? :D :D :D

Cycmen 2019.11.04. 18:59:13

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Bazdmeg te vagy a tipikus proli archetípusa szintén, mindig azt vonyítod, amit a hülye ostoba szádba adnak! Kádár óta ezerrel veszi fel a különböző hitelek garmadát ez a kibaszott ország, de nektek ugyebár most az államkötvény kapcsán gyúlt fény a fejetekben, hogy úristen, azt vissza kell fizetni!
A libatolvaj szakértőikormányfőtök által felvett IMF hitel bezzeg maga volt a zseniális pénzügyi manőver csúcsa ugye

6.Lenin 2019.11.04. 19:04:08

Min csodálkoztok?

Amit ez a fószer + a GKI mond/ír, az tuti. Mo tegnap előtt biztosan bukni fog. Nekik ez eddig mindig bejött. Már csak a PMZ-nek kéne ezt megerősítenie, ha még észnél van a spiné.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.11.04. 19:05:42

@Cycmen: Öööö...bocsánat!
Pont a hozzád hasonló fideszbirkák jöttek azzal,hogy az állampapír az nem adósság.LOL!
De nyilván az már nagyon durva lenne ha ezeket a pénzeket nem fizetnék vissza.

De amúgy látom mostanában rendesen megdolgozol a pénzünkért!
Újra teljes szolgálatban vagy?
Kihevertétek a 13.-át?:))

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 19:14:55

@Tényelek: menj a deszkán telibaszott retkes kurva anyádba...

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 19:21:21

@Szergej Szergejevics Szergejev: olvastam az eredetit (valószínűleg a poszter előtt), a b1 korrekt és objektív posztjairól pedig nem szívesen vitatkoznék;-)...

csaba pedig a saját véleményét mondja el, ezt annyival elintézni, hogy soros... te is érzed, nem?;-)... ahol mo megy, az nem a jövő útja, azt pedig nem lehet vitatni, hogy a hét bő esztendőnek vége van. a kérdés, hogy mi van a hombárban...

Womb Rаider 2019.11.04. 19:22:07

@látjátok feleim szümtükkel: "Mert ugyé a nép hatalmas összegeket kölcsönzött a fidesz kormánynak, viszonylag kicsi kamattal. Ha nem lesz gazadasági termelésünk ( multik leépítenek, kivonulnak stb. ), akkor ki, és mibűl fizeti a népnek a tőkéjét, és annak a kamatát? "

Az általatok annyira vágyott összeomlás ugyebár az inflációt is meg fogja többszörözni.. vagyis kurva gyorsan elinflálhatják :)
Bárhogyan is legyen, még mindig jobb, ha a forintkitettség magas, mint bármi más mérvadó devizában nyilvántartott. Talán a japánok is ezért vannak befelé eladósodva... a GDP-je többszörösére rúgó mértékban.

Gábris szomszéd 2019.11.04. 19:31:00

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: 33 érv, hogy Polt Péter miért remek választás a legfőbb ügyészi posztra :)

Védi kollégáit a kiégéstől

- A Legfőbb Ügyészség szerint az Elios-ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda „komoly nyomozást folytatott, amelynek eredményeként megszüntette a nyomozást”
- Miért nem elég semmire ma Magyarországon, ha hangfelvételt készítesz arról, ahogy politikusok egymás között osztogatnak
- Polt Péter szerint nem történt bűncselekmény a csornai napelemgyár ügyében, amire felvettek EU-s és állami támogatást, eximbankos hitelt, és mégsem gyárt
- Az ügyészség szerint semmi gyanús nincs Kósa 1300 milliárdos megbízása körül
- Polt Péter mindenkit megnyugtatott: nem zajlik nyomozás a Magyarországra érkezett azeri pénzek ügyében
- Másfél éve jelentették fel a korrupcióról beszélő fideszes polgármestert, még csak ki sem hallgatták
- Annyi mindent írt a sajtó Pharaonról, hogy az ügyészség teljesen belezavarodott, ezért inkább nem is nyomoznak
- Bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást a 4-es metró ügyében
- Újra győzött a magyar jogállam: nem nyomoz az ügyészség Rogán Antal vesztegetési ügyében
- Már nem nyomoz az ügyészség a moszkvai nagykövetségen működő vízumgyár miatt
- Sokszorosan rovott múltúak a vasárnapi zárvatartós népszavazást akadályozó kopaszok
- A kitiltási ügyben korrupciót keresett az ügyészség, de nem talált
- Amikor Polt Péterék újságot olvasnak, akkor éppen nem ügyészek

Ha munka van, akkor viszont munka van

- Költségvetési csalás gyanújával nyomoznak a Momentum és a Párbeszéd ellen
- Döntött az ügyészség: az ellenzéki képviselőkkel szemben jogos volt az erőszak az MTVA székházban, ellenük indul nyomozás közérdekű üzem megzavarása miatt
- Soron kívül bírálják el Lázár János feljelentését a Gyurcsány család korrupciós ügyében
- Az ügyészség vizsgálódik Dopeman Bazmeg-száma miatt
- Kommentelőket gyanúsít az ügyészség Lázár János feljelentése nyomán

444.hu/2019/11/04/33-erv-hogy-polt-peter-miert-remek-valasztas-a-legfobb-ugyeszi-posztra

Cycmen 2019.11.04. 19:32:23

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mi van a 13-al? Három kétharmad mellett csak kibírjuk ezt a szintén 50% feletti, de kicsit felemás győzelmet!
Néhány önkormányzat lett meg csak csórikám, ne játszd itt a Csekonits majmát nem sok az, de arra pont elég, hogy 22-ig leégessétek magatokat! Már jó úton haladtok, építkezésleállítás, BKV ingyenes utazásos átbaszás, formájában, máshol polgihelyettesek megduplázása, meg jókora fizetések képezik az ellenzék fő tevékenységét, úgyhogy alakul ez!

Womb Rаider 2019.11.04. 19:32:28

@Sir Bates dö Hól: "csaba pedig a saját véleményét mondja el"

wishful thinking.. parancsra ;) "De legalább az Orbán-rezsimre se vár nagy jövő" Ez a kulcsmondat.. csak saaajnos Csaba nem Kósa Lali.. szóval furdal a kíváncsiság, hogy a nagy bedőlést jósolók közül mennyien mernék a megtakarításaik felét kockáztatva megmérni egy vaskos shorttal a kompetenciáikat :)
Csaba beszél..mert soha, senki nem fogja számonkérni, miként a többi elhivatott/elkötelezett ellendrukkert sem. Beszélhet és minden mondatával a többi harcostársát hitelteleníti egyben.. azokat, akik harci feladata, hogy folyton diktatúrát vízionáljanak.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.04. 19:33:29

@Cycmen: "Nabazmeg! Az IMF hitelnél még nem jutott eszetekbe a visszafizetés felelősségéről papolni!"

Ja, meg a manyupnál se. Tudod annál, amit lenyúltak. Szó nélkül.

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 19:34:15

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: hát, pontosan ez a gond, rátapintottál a valóságra;-)...

@élveteg: nem most kezdték, már vagy öt éve folyamatosan...

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 19:38:49

@Punxsutawney Mormota: nem ismerik már az aladár-tézist; bibót sem, nekik már mindegyik liberálbosi (bár még a mai napig nem tudom, hogy ez mit is jelent náluk: valami "kurva anyádat, köcsög zsidó" vagy hasonló lehet szerintem)...

6.Lenin 2019.11.04. 19:40:02

@Gábris szomszéd:

Már te is a 444-ből idézel? Hol az Alfahír? Összeolvadt a táborral együtt?

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 19:40:56

@Cycmen: idefigyelj kurvamacska, egyszer, előbb vagy utóbb meg fogtok bukni, ez elkerülhetetlen (meg hát a kedves vezető is halandó, hogy mást ne mondjak).

Persze lehet, hogy te azt is meg tudod majd magyarázni, hogy mittomén csalt az ellenzék, hát hisz nyilván ők szervezik a választásokat.

De azért megnézném, mihez kezdesz majd a pökhendi fasz dumáddal.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.04. 19:43:33

@Womb Rаider: "Talán a japánok is ezért vannak befelé eladósodva... a GDP-je többszörösére rúgó mértékban."

A magyar viszonyokat a japánokéval összehasonlítani kb. olyan, mint a szezont a fazonnal.

morph on deer 2019.11.04. 19:45:22

@Cycmen:
“ Azt nem értem, hogy ezzel a tudással miért nem valami hatalmas pénzguru, vagy miért nem ad tanácsokat Budapestnek”

Szivike, ő évekig orbán gazdasági tanácsadója volt, ezzel a tudással!
Csak aztán kiderült, hogy míg ő képes messzebbre látni az orránál(!), Matolcsy testvér csak addig lát(!), orbán meg még addig sem.

Drága vezérünk tengeri kikötőben, egyiptomi vasúti szerelvényekben meg kínai vasútvonalban látja az ország jövőjét, Matolcsy a piros pöttyös, aranyon és “elektromos áramon” alapuló eurázsiai valutában (what the fuck?) látja a jövőt, addig Csaba László az ország infrastrukturális felzárkóztatásában látta - volna - az ország lehetőségét.

Hülye libsi, hát nem?
Ráadásul hol van ő a zseniális Matolcsyhoz képest, aki egyedül a devizahiteleseken keresett több mint 200 milliárdot*, hát nem? Kutyaütő az ilen, valljuk be!

* Én valami 256 milliárdra emlékszem, de ha valaki jobban tudja, nyugodtan javíthat! Előre is köszönöm!

Cycmen 2019.11.04. 19:47:22

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: á, még túlórázok is, mióta a padtársam, a maxval, az eredeti, végbélrepedéssel kidőlt. Most egy bolgár elfekvőben kezelik.

De legalább jó a pénz és kapok tízórait.

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 19:48:36

@Womb Rаider: nem látom, hogy mik az ellenérvek a véleményével szemben (nyilván vannak); az, hogy "wishful thinking.. parancsra ;)", az nem érv, az konklúzió...
(mit nem értesz azon, hogy hanyagoljuk egymást?)

morph on deer 2019.11.04. 19:49:02

@Sir Bates dö Hól “ meg hát a kedves vezető is halandó“
:)
Én a koleszterinnek drukkolok!
Előbb vagy utóbb biztosan nyerni fog, semmi kétség!

Punxsutawney Mormota 2019.11.04. 19:52:32

@Sir Bates dö Hól: Nézd engem liberálbolsizhatnak (egyébként igaz, értelmezhetetlen a kifejezés) pont telibaszorom, mindkét hülyét, amelyik vért izzadva cserélgeti a nickjeiket és kurvaanyázva küldenek el mindenkit a picsába. Sőt, amint írtam, még élvezem is, mert látszik, hogy cefetül idegesek.
Az ostobák ugyanakkor nem ismerik fel, hogy milyen veszélye van annak, ha egyszer csak Tiborcz, Mészáros, Garancsi stb urak nem tudják visszafizetni az MKB-tól, B3-tól, Eximbanktól, OTP-től és a többi banktól felvett százmilliárdos hiteleket.

Egyébként azért mondtam a zsidózó éhbértrollnak Márait, mert egy ikonikus jobboldali figuráról van szó, aki mellett még Kövér is veterán szakszervezeti harcosnak tűnik.

6.Lenin 2019.11.04. 19:54:39

@morph on deer:

"Csaba László az ország infrastrukturális felzárkóztatásában látta - volna - az ország lehetőségét."
Tök mind1, hogy mit, mikor, miben látott VOLNA. Azt mond, amit akar. Soha nem kellett semmit sem megvalósítania, ezért nem is kérhető számon rajta.

Jó pénzért azok közé tartozik Mo-on, akik bármit mondhatnak, talán még ők se veszik komolyan. Van néhány, akik a sértődött zsenik közé tartoznak, mert kiderült, hogy....

Cycmen 2019.11.04. 20:00:33

@morph on deer: én jobban tudom. De nem mondom meg. Nehogy már ne legyél hülye.

morph on deer 2019.11.04. 20:00:54

@Cycmen:
“ BKV ingyenes utazásos átbaszás, formájában”

Mit lépsz Cica, ha a közgyűlés a héten megszavazza, és megtörténik? Seppuku, vagy csak ‘felfüggeszted’ magad?
Vagy akkor már nem is kell, mert nem aznap este tette meg, mint mikor megválasztották?

És ahhoz mit szólsz, hogy a jelek szerint orbán (is) csak ma értesült Karácsony megválasztásáról, és azonnal gratulált is?
Sőt, még kormányülésre is meghívta, pedig a BKV még mindig nem ingyenes a kiskorúaknak!

Az a hülye orbán, mi? Mer’ az nem tud semmit, bezzeg te!
:)

morph on deer 2019.11.04. 20:03:04

@Cycmen : “ Nehogy már ne legyél hülye.“

Igazad van!
“Pusszantalak” - mondta a klasszikus..:))))

Budapest a kutyaszar városa 2019.11.04. 20:04:42

@látjátok feleim szümtükkel: az 1.5 % IMF hitel helyett mekkora üzlet is volt fölvenni magántőkét a duplájáért ? Mit számít, a birka magyar fizeti ezt is, mint az összes pocsékolást .......

Gábris szomszéd 2019.11.04. 20:09:37

@6.Lenin: Ennyit bírtál ideböfögni "érvként" a felsorolt tényekkel kapcsolatban? :)

6.Lenin 2019.11.04. 20:15:14

@Gábris szomszéd:

Tények? Túl 1oldalú volt a felsorolás. Neked tények? Kívánságlistát soroltál.
Igaz ezek a ti " törvényes" eljárásaitok, bemondásra akasztani, aztán esetleg újratemetni, hősként, aztán megint megtagadni.
Csak feltűnt, hogy a 444-ből kezdesz idézgetni. Ennyit ér(sz).

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.04. 20:20:44

EGY HÓNAP SEM TELT EL A VÁLASZTÁSOK ÓTA , DE MÁR BOTRÁNY BOTRÁNY HÁTÁN AZ ELLENZÉKI VEZETÉSŰ VÁROSOKBAN !!!

"Fizetésemelés, megnyílt pénzcsapok, elnapolt ígéretek, baloldalon belüli konfliktusok, visszatérő régi arcok"
Részletek a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/a-10-legnagyobb-hiba-amit-a-balos-vezetesu-onkormanyzatok-rogton-elkovettek/

SZÉGYEN !!!!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.04. 20:21:22

fenn van a zsidexen kari sylvester 12 pontya holnapra
aki konkrétumot talál benne, magas nyomravezetői dílyra számíthat
xml-ben kéretik csatolni a megfelytést

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.04. 20:22:05

ÚJABB BALLIBBANT KÉKCÉDULÁZÁS LEPLEZŐDÖTT LE !!!!

"Megint csaltak! Tömeges lakcímbejelentés miatt ismételni kell a választást Várföldén

A Pécsi Ítélőtábla döntése szerint november 10-én meg kell ismételni a polgármester- és képviselőválasztást a Zala megyei Várföldén"
Részletek a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/megint-csaltak-tomeges-lakcimbejelentes-miatt-ismetelni-kell-a-valasztast-varfolden/

SZÉGYEN !!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.04. 20:23:14

LEHET , HOGY SZEGÉNY ÖREG SZOCI MÁR KISSÉ DEMENS ?!

"Agyhalál – Burány elvti még mindig nem ismeri fel Lackner Csabát! Segítünk kicsit!

Ez direkt hülye, vagy szándékosan?"
Részletek a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/agyhalal-burany-elvti-meg-mindig-nem-ismeri-fel-lackner-csabat-segitunk-kicsit/

SZÉGYEN !!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.04. 20:24:42

NAPI KÖNNYED TARTALOM :

"Továbbra is rengeteg mém érkezik, és jelenik meg az interneten. Téma akad bőven.

Itt van máris a legjobb, legfrissebb Momentumos mém! Sőt, rögtön kettő!"
Részletek és képek a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/a-nap-momentumos-memje/

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.04. 20:25:22

@Hova fogják elásni KariGerit?!: aztat én is olvastam
mulatságos kis történet, az osztrák határtól nem túl messze, de még az ócsó földeken innen

Womb Rаider 2019.11.04. 20:28:44

@Sir Bates dö Hól: "(mit nem értesz azon, hogy hanyagoljuk egymást?) "

Pajti.. ez egy szabad (?) fórum.. te is elmondhatod a magadét..meg én is.. és ebbe az is belefér, ha reagálok arra, amivel nem értek egyet. Ha ez neked mégoly annyira nem is tetszik..
Csaba 'véleménye' szimpla mazsolázgatás és ügyes pszichológiai manipuláció.. sok pici csúsztatással. Hol Észtországgal példálózik, hol Romániával riogat..
Meg ugye vannak konkrét hazugságok is, pl. Moldovával rak egy polcra minket migráció terén..
Részéről nem elfogadható, hangulatkeltő megállapítások.
Aztán arról beszél, hogy Romániánál rosszabb a versenyképességünk.. szóval minden megállapítása alapja egy ici-pici hazugságot is hordoz. Miért?
Észtország szupper kis ország..de ne nézzük, hogy ezt az ott élők nem annyira érzékelik és csúnyán cserélődik ki/fogy Észtország (de amúgy a háromnegyed Baltikum ) népessége..
Szóval Csaba tendenciózusan hasonlítgat össze, ahogy az alapkoncepció kívánja.Az meg hab a tortán, hogy míg Orbán tanácsadója volt, addig a ballibek hivatalból utálták és pocskondiázták.. de most, hogy megvilágosodott, most ő a Messiás.. hagyjuk már.. ugyanaz, mint pl. Simicska. A G-napig egy szarházi tolvaj volt, most meg...

(mielőtt felhorgadnál.. nem állítom, hogy szuperül mennek a dolgok, de ez nem jogosít fel egy tudóst sem arra, hogy erősen szubjektív legyen. Te, vagy én, lehetünk azok. Ő nem.. )

Gábris szomszéd 2019.11.04. 20:30:04

@6.Lenin: Lelkes Orbánseggszolgálatosként te még annyit sem érsz töki. :)

6.Lenin 2019.11.04. 20:37:26

@Gábris szomszéd:

De nem is idézgetek szennyoldalakról "tényeket".

Gábris szomszéd 2019.11.04. 20:39:28

@Hova fogják elásni KariGerit?!: Az ellenzék sikerei után, szétküldték az agyatlan fideszdroidokat a mindenszarszóval együtt, hogy 0-24-ben fossák tele a netet, ondó elvtárs további hazugságaival. Jó ez így, hiszen pont az ellenkezőjét érik el a barmok. Annyi eszünk sincs, hogy rájöjjenek minden posztjuk egy újabb szög a Fidesz 2022-es koporsójába.
De az igazán röhejes az, hogy Ondó elvtárs hazugsággyárai 1000L próbálják "bizonyítani", hogy a ballibek is legalább olyan szarok, mint ők. :)

Gábris szomszéd 2019.11.04. 20:40:22

@6.Lenin: Akkor hülye vagy, hogy még a tényeket sem vagy képes értelmezni. :)

6.Lenin 2019.11.04. 20:43:22

@Gábris szomszéd:

Milyen tényeket, te szerencsétlen. Tények és a 444. Egy seggnyaló oldal, seggnyaló olvasója ekéz másokat.
Ez teccik.

2019.11.04. 20:45:03

@Cycmen: Azt kérdezi a a tinédzser lány az anyjától: Anya, az anális szextől teherbe lehet esni?
Anyja válasza: Hát hogyne! Miért, mit gondolsz, hogy születnek a fideszesek?
Azért látom csak neked szúr szemet eme kis hozzászólásom, vajon miért? Szerintem azért mert még ahhoz is buta vagy, hogy legalább úgy csinálj mintha nem érdekelne. De hát ahogy olvasom, eléggé betalált ez nálad azért basztat ennyire, mint fideszes és mint aki ráismert születéseinek körülményeire. Na, most lehet röhögni. Meg tagadni, hogy nem is érint téged...ja...azért válaszolsz rá mindig...Victor Hugo könyv (honnan ismernéd?)...az egyik a sok közül...a címe rád illik meg a haverjaidra, nyomorék. Na mindegy, ez volt az utolsó kommentem neked, a többi hozzászólásaidra csak a fenti kis szösszenet fog menni. Csá.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.04. 20:47:52

@6.Lenin: "Tök mind1, hogy mit, mikor, miben látott VOLNA."

Már mijaf*ért lenne mindegy, hogy mit látott volna? Hiszen Orbán tanácsadója volt. Vajon miért hagyta ott a tanácsadást? Netán nehezen viselte az ostobaságot, ami körül vette? Vagy esetleg buta volt, aki tanácsadójának választotta? Esetleg valakik kijelölték neki tanácsadóul?

Mennyi nehéz kérdés, válasz nélkül.

eszti..... 2019.11.04. 20:48:29

@Gábris szomszéd:

a mindenszó valóban, inkább használ, mint árt az ellenzéknek. )))

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 20:48:47

@Punxsutawney Mormota: mivel nem ismerik sem márait, sem bibót, csakis orbánt és gyurcsányt, ezért nem hiszem, hogy különösebben gond lenne, ha bedőlnek a moi házipénztárként funkcionáló bankjaik, s azt a büdzséből konszolidálja majd patay és kancsalgyurka; 100k€- ig ott az OBA, s különben is soros! nézz körül, ezek az elmeroggyantak tényleg fosnak a "migráncs hordáktól" és a száz évvel ezelőtti lenin-fiúktól! ezeknek csak annyit mondasz, soros, s mindent értenek... mintha megelevenedett volna a Zombieland, legalábbis intellektus szempontjából... bár már úgy is vicsorognak...

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 20:50:35

@Gábris szomszéd: minden kezdet nehéz, értékeld;-)...

6.Lenin 2019.11.04. 20:51:29

@látjátok feleim szümtükkel:

Nem csak ő volt Orbán tanácsadója, akiről kiderült, hogy valójában 1 drb seggfej. Most mind a másik oldalon osztják az észt, mintha lenne nekik.
Érdektelen, hogy mit mond. Akár a többi is.

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 20:52:19

@Gábris szomszéd: minden kezdet nehéz, értékeld... így is nyelvkiöltve kommentel;-)...

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.04. 20:59:08

@6.Lenin:

Szóval szerinted Orbán seggfjeeket választgat tanácsadóknak?;D

morph on deer 2019.11.04. 21:05:40

@6.Lenin:
“ Van néhány, akik a sértődött zsenik közé tartoznak, mert kiderült, hogy....”

Tudom!
Ő egyike a qrvára kancsal személyeknek, akinek jelenleg már minimum Európa pénzügyminiszterének kéne lennie, de nem az, mint megtudtuk! A francba!

Ezért aztán ő direkt leleplezte azokat a dekadens nyugatiakat, hogy mennyire elbaszták azzal az Euróval, de bezzeg az aranyon és elektromosságon(!!!!) alapuló eurázsiai valuta, az (majd) igen, mert az hűdefasza LESZ!

Mert ő mondta, azért!
Ahogy pirospöttyösek is vagyunk, mint köztudott, mert azt is ő mondta..!

Magadnál vagy, Aljosa?

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 21:07:26

@Womb Rаider: pajti a III/hez beütött anyád, miként kis korcs a fiad. te meg egy felületes hülye picsa vagy. anyádtól legalább az életösztönt is örökölhetted volna, nem csak a kurvák tempóját... utoljára mondom, hanyagoljuk egymást. mert én tudom, hogy ki vagy.

ezek nem érvek csaba ellen. moldova példája meg ül. azzal meg mit kezdjek, hogy szerinted "Az meg hab a tortán, hogy míg Orbán tanácsadója volt, addig a ballibek hivatalból utálták és pocskondiázták.. de most, hogy megvilágosodott, most ő a Messiás.. hagyjuk már.. ugyanaz, mint pl. Simicska. A G-napig egy szarházi tolvaj volt, most meg..." egyrészt nem vagyok ballib, csabáról, simicskáról konstans véleményem van, másrészt meg magadból indulsz ki inkább...

nem válaszolok többet. ellenben gondolj a családra...

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 21:11:00

@Thomas Grande: azért az remekmű, s szociokultúrális környezet okán lettek olyanok... ezekkel szemben, kik önként jobbágyok...

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 21:12:53

@látjátok feleim szümtükkel: ne zavard össze! még leharapja a kitöltött nyelvét gépelés közben! s akkor mivel nyalja a segget?!...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.04. 21:17:05

@Womb Rаider: "de most, hogy megvilágosodott, most ő a Messiás.."

Szent Pálról hallottál már? :))

Egy ultraliberális Ondó Viktorról hallottál-e már? :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.04. 21:20:39

@morph on deer: "Európa pénzügyminiszterének kéne lennie"

Nem értem, hogy vehetnek komolyan egy bohócot, aki az Euróval szemben a forintot preferálja. :))

Ilyen erővel védővámokat vezethetnének be. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.04. 21:24:48

@látjátok feleim szümtükkel: "Orbán seggfjeeket választgat tanácsadóknak?"

A helyzet rosszabb. Voltak neki jól válogatott tanácsadói, de nem kért a tanácskból, hanem a meglévő döntésekre kellett nekik magyarázatot kitalálniuk. Igazi fafej. Fel is oszlott a grémium.

Ilyen raszputyinokra hallgat, mint a fékezhetetlen agyvelejű kuszaszem.

maxvall baribaszó 2019.11.04. 21:40:04

Van az a kunkori szőrű fekete barika, ahh, az akkora ribanc...

2019.11.04. 21:50:56

@eszti.....: A fitalok pontosan értik, hogy egy adott közösség tagjai 1919-ben amit lehetett ellopott, ölte a magyarokat, alkudoztak a jugoszláv királlyal, hogy a Pécs-Baja kornyéki területeket csatolják el Magyarországtól.
1954 után minden vagyonunkat elszedték és kírtottak bő 700000 magyart.
A rendszerváltáskor realizáltáka Miék a gyár, kommunista szlogent, így lett gyártulajdonos pl. Gyurcsány is.
2020 és 2010 között szándékosan eladósították az országot, hogy azt kintről irányíthassák tesóik, még most is azt nyögjük.
És mindig egy adoo
, Magyarországon élő közösség tagjai tették ezt a magyar néppel, és ezt bizon jó, ha tudják a mai fitalok, mert egyébként őket is agyonverik a pincékben, mint a nagypapát annakidején! Ne aggódjon tuják, persze, ha ön az elkövetők közösségének a tagja, akkor csak saját fajtájával találkozik, gondolhatja, hogy a magyar fiatalok hülyék és újbó l kötelet szeretnének a nyakuba, hát nem!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.04. 21:59:26

@Thomas Grande: "Anya, az anális szextől teherbe lehet esni?
Anyja válasza: Hát hogyne! Miért, mit gondolsz, hogy születnek a fideszesek?"

:))

Ez kurva nagy!

eszti..... 2019.11.04. 22:04:38

@Tényelek:

....azért illett volna Sorost is név szerint megemlíteni.

2019.11.04. 22:06:41

@Womb Rаider: Legyen büszke rá, hogy a franciákat boldogító liberálbolsi nyikhaj azt kéri öntől, hogy hanyagolja.
Ha nincs érve egy vitához, akkor mindig ezzel pótolja és érve az nem nagyon szokott lenni.
Ha valaki lenyomja egy ténnyel, akkor szokott anyázni, ahogy egy jól nevelt felsőbbrendűségi komplexusban szenvedő libsitől elvárható.
Egyébként az iq-ja béka feneke alatt, ezt kell szegénynek kompenzálnia, rossz lehet neki, bár nekünk is :-).

2019.11.04. 22:13:28

@eszti.....: Nincs jelentősége a neknek! Szerintem felületesen olvasta, amit írtam
Semmi jeletősége, hogy éppen Kun, szamuely, Rákosi, Gerő, Péter, Apró, Gyurcsány vagy Dobrev néven ártanak a magyaroknak
Soros annyiban új jelenség, hogy ő határoktól függetlenül akar megnyomorítani népeket, rájuk erőszakolva a deviáns elképzelésit, illetve tevőlegesen egész népek kiírtását készíti elő.

eszti..... 2019.11.04. 22:28:56

@Tényelek:

lehet ezt felületesen olvasni?

fitalok, kírtottak , adoo, tuják, nyakuba, neknek

morph on deer 2019.11.04. 22:40:20

@Tényelek: ne végezz félmunkát, melyik közösségre gondolsz?

CSOKKI MÁLNA 2019.11.04. 23:46:12

@Punxsutawney Mormota: Anyád is fizetős.. Ügyes a néni egyébként..:)

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.05. 00:04:44

@morph on deer : NEKED MINDENT SZÁJBA KELL RÁGNI , FRISSEN REGISZTRÁLT , KÉT HOZZÁSZÓLÁSOS TROLL BARÁTOM ?!

INKÁBB NÉZD MEG TE IS, HOGY OLTJA LE GRÉCZY ZSOLTOT DÖMÖTÖR CSABA !!!

"A nagyon rossz tekintetű Gérczy elvtárs megint félrebeszélt, ezért Dömötör Csaba vette a fáradtságot és felvilágosította a képviselő elvtársat.

Nem is akárhogy."
Részletek és videó a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/greczy-zsolt-elvtars-hazugsagait-domotor-csaba-tette-helyre-de-rendesen-video/

JÓL MEGKAPTA !!!!

Momentum beelőzte a románokat magyargyűlőletben. 2019.11.05. 00:31:42

Ez az ember az elmult 10 evben, minden evben igerte, es allitotta, hogy mindennek vege van, mostmar aztan tenyleg jon az osszeomlas a bukas, a teljes megsemmisules.
NEVETSEGES SERTODOTT EVAKULT IDIOTA !!!

nincs1itt 2019.11.05. 00:44:09

@6.Lenin: vologya, vologya azt a szállóigét sem ismered, hogy a szerény képességű vezető, csak magánál is szerényebb képességűeket tűr meg a környezetében!

máris érthető, hogy aki elpártolt o.v. mellől az miért is tette. de hagyjuk, mert o.v.-nál nincs jobb...

nincs1itt 2019.11.05. 00:51:39

@Tényelek: jááános! szólok a fehérköpenyes bácsiknak és jön a szuri, meg a muszáj kabát! tudod, az a hátul kötős modell...
tudod jános, 1919 éppen 100 éve volt, de ha megnézed, hogy a sok magyar jobbágy lelkű mit művelt közben... tudod, emlékszel amikor nagyapád verekedett a kitelepített svábok házáért és földjeiért... kicsit korábban a tuggyukkik vagyonáért bunyózott... elmész te büdös 3,14csába, te gyökér!

nincs1itt 2019.11.05. 00:53:05

@eszti.....: ne fáraszd magad! sötét jobbágy, aki egy cupákért holnap mást fog gyűlölni, ha lesz hús is, akkor bárkit gyűlöl.

morph on deer 2019.11.05. 00:56:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Védővámok?
Már rég meglenne, ha lenne valami érdemi termékünk, ami keresett, vagy legalább mérvadó piac lennénk, mondjuk bármire.
Csak azért nincs ilyenünk, mert arra egyedül mi csesznénk rá, és még putyini vállonveregetés sem járna érte!

Akkor meg?
Amiből viktorunknak semmi előnye nem származik, az garantáltan nem lesz, függetlenül az ország esetleges érdekétől.

De nyilván ezért szeretjük, vagy nem? Mert akkor miért is?

morph on deer 2019.11.05. 01:04:04

@Hova fogják elásni KariGerit?!:
“ NEKED MINDENT SZÁJBA KELL RÁGNI , FRISSEN REGISZTRÁLT , KÉT HOZZÁSZÓLÁSOS TROLL BARÁTOM ?!”

Hogy te milyen jól értesült vagy..! Nem győzök hüledezni!
De tényleg teljesen biztos vagy benne, hogy jól számoltál a hozzászólásaimat illetően?
Nem igazán fontos, csak gondoltam megkérdem, ha már...
;))

BUTApest te csodás 2019.11.05. 01:12:27

@Burgermeister: Mi van libbantkak, hat mi lett azzal a gigantikus, mindent elsopro budapesti gyozelemmel, hogy maris polgarhaborut szeretnetek ? Nem ugy volt, hogy ez mar a vegso gyozelem, es holnaptol karigeri a miniszterelnok ?
Csak nem kiderult, hogy ORIASIT SZOPTATOK, mert az orszag 80 szazaleka tovabbra, is a nemzetioldalra szavaz ????? Es budapesten is, csak kulfoldi szavazatok szazereivel, vagyis CSALASSAL tudtatok latszolag nyerni.
Van egy rossz hirem, a 22-es valasztason nem vehetnek a reszt a turistak, es az illegalis bevandorlok, mint az onkormanyzatin, tehat ezek a szaz ezrek hianyozni fognak a libbant oldalrol.

morph on deer 2019.11.05. 01:13:44

@Tényelek:
“1954 után minden vagyonunkat elszedték és kírtottak bő 700000 magyart.”

Te tényleg ennyire beteg vagy, vagy csak simán egy lelkes fideszes?
Az első esetben még lehet remény, mert az orvostudomány akár csodákra is képes, itt-ott...

Akárhogyan is, ez már elég súlyos. Talán nem kéne ennyire erőltetni, mit gondolsz?
Az egészség a legfontosabb, és a te állapotod már eléggé aggasztó!

Szerintem fordulj szakemberhez, talán még nem teljesen késő!
Habár ahogy nézem...

FCUK6 2019.11.05. 01:17:59

Egészen apró gond, hogy a kormány nem mondja, hogy jól teljesítünk, csak azt, hogy jobban. Gyerekek, legalább hazudni tanuljatok már meg, ha a politikához semmi érzéketek :)

morph on deer 2019.11.05. 01:19:24

@BUTApest te csodás:
“... az orszag 80 szazaleka tovabbra, is a nemzetioldalra szavaz ?????”

És azok sem tudnak rendesen magyarul, vagy te nem tartozol a “nemzetioldalhoz”, azért írsz ilyen gyalázatosan magyar(!!!) létedre?

BUTApest te csodás 2019.11.05. 01:41:06

@morph on deer: Veletek ellentetben, en VALOBAN MAGYAR VAGYOK, nekem ezt nem kell bizonygatni az irasommal.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.05. 01:49:11

@morph on deer: te pl. melyik országból osztod a hülyeségeidet?

Gábris szomszéd 2019.11.05. 06:36:05

@Tényelek: "Soros annyiban új jelenség, hogy ő határoktól függetlenül akar megnyomorítani népeket, rájuk erőszakolva a deviáns elképzelésit, illetve tevőlegesen egész népek kiírtását készíti elő."

Te még mindig itt tartasz, miközben már az egyik fő fideszes agitprop elvtárs is kiadta az ukázt a hozzád hasonló agyatlan fityeszkullancsoknak?

Bencsik András szerint abba kellene hagyni az elemi iskolai szintű sorosozást

444.hu/2018/02/27/bencsik-andras-szerint-abba-kellene-hagyni-az-elemi-iskolai-szintu-sorosozast

PuniValdes 2019.11.05. 06:43:52

Belepusztulhatnók ti rohadt szemetek! Én is magar vagyok, sőt én vágyon a legmagyarabb! Mindenki megválogatja a ségeket!

Állatbarát62 2019.11.05. 06:49:36

@Cycmen: Az IMF hitelt azért nem kellett visszafizetni kormányváltáskor, mert ott volt az MNB-ben.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.05. 07:32:30

@Gábris szomszéd: báncsák a lyobbik kedvenc nevjorki zsidaját :(
kapd be a cuki bonbont és őrizd meg nőiességed

István Tamasi 2019.11.05. 07:36:48

@Cycmen: Jó példa az IMF hitel: Annak 1/3-át már a csúti suttyó költötte el és a "visszafizetését" is megoldotta azzal, hogy kétszer drágább, dupla akkora kamatozású banki kölcsönökre cserélte.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.05. 07:43:24

@morph on deer: "Hogy te milyen jól értesült vagy..! Nem győzök hüledezni!
De tényleg teljesen biztos vagy benne, hogy jól számoltál a hozzászólásaimat illetően?"

1. Nem a te hozzászólásaid számáról volt szó, hanem annak a veled csaknem megegyező kamunickes csávónak a hozzászólásairól, akire reagáltam.
2. Teljesen biztos, hogy jól számoltam, neki még mindig csak két hozzászólása van:
blog.hu/user/1485888

Ezzel szemben ez a TE adatlapod:
blog.hu/user/1151692

Capisci?

Cycmen 2019.11.05. 07:44:54

@morph on deer: "Szivike, ő évekig orbán gazdasági tanácsadója volt, ezzel a tudással!
Csak aztán kiderült, hogy míg ő képes messzebbre látni az orránál(!),"

Ennél az orrnál, ez tényleg szép teljesítmény!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.05. 07:52:27

@István Tamasi: @Budapest a kutyaszar városa: "kétszer drágább, dupla akkora kamatozású banki kölcsönökre cserélte" "az 1.5 % IMF hitel helyett mekkora üzlet is volt fölvenni magántőkét a duplájáért ?"

Az ugye megvan, hogy az IMF-hitelnél nemcsak a kamatkondíciók számítanak, hanem az is, hogy a hitelért cserébe az általuk jóváhagyott megszorító programokat kell végrehajtani, amiről aztán szépen jelenteni is kell nekik?

Azaz valójában a gazdaságpolitikai szuverenitást is fel kell adni az "olcsó" hitelért cserébe, eltűrve, hogy Budapest helyett Washingtonból diktálják a fiskális politika irányait?

Hogy ők mondják meg, kiket, hogy kell adóztatni, támogatni; a nemzeti vagyont mikor hogyan kell elkótyavetyélni?

Nem véletlen, hogy azok az országok, amelyek tudják a pénzpiacokról finanszírozni magukat, többnyire nem nagyon fordulnak az IMF-hez "olcsó" (és egyben alávetettséget hozó) hitelért.

Nektek persze tetszik a gyarmati sors, hiszen régen is azért szálltatok síkra, hogy mindent a Moszkvából diktált utasítások szerint csináljunk, ma viszont már Brüsszelből és Washingtonból (New Yorkból) vártok az ukázra.

Veletek ellentétben viszont számunkra a függetlenség, az önállóság (gazdaságpolitikai értelemben is) önmagában is érték, hát még akkor, ha az állandó megszorító programok helyett igazságos közteherviselést tesz lehetővé.

Womb Rаider 2019.11.05. 07:54:37

@Sir Bates dö Hól: Elgurult a bogyó, báttya? Szívj egy nagyot a trombitából, az megnyugtat.

"ezek nem érvek csaba ellen. "
??? Tehát a cél érdekében Csaba is hazudhat? Félreteheti az objektivitást? Te is a cél érdekében vesztegettél meg embereket? Csak kíváncsi vagyok...
Csaba egy okos ember..egy okos, sértett, bosszúszomjas görcs gazember. Inkább minden pusztuljon.. hogy végre felvirradhasson az ő napja.
Annyira leköti a pusztíthatnék, annyira elhomályosítja tekintetét a bosszúszomj, hogy nem tud hiteles maradni. Nem téved, hanem hazudik, csúsztat, manipulál. megvan az eszközkészlete, a belterjes tekintélye.. Hát ő nem tévedhet, hiszen Orbánt szidja!

Apafej.. szerintem aggódj azért a hazádért, ahol a tévéd van, mi meg elleszünk azzal, amelyiknek toljuk a szekerét effektíve. Kibicelj a parkban a néger sakkozóknak ;)

Cycmen 2019.11.05. 07:55:02

@Sir Bates dö Hól : "Persze lehet, hogy te azt is meg tudod majd magyarázni, hogy mittomén csalt az ellenzék, hát hisz nyilván ők szervezik a választásokat.

De azért megnézném, mihez kezdesz majd a pökhendi fasz dumáddal."

Neked viszont ezzel a pökhendi szar dumáddal annyiban van baj, hogy egyenlőre TI buktatok SOKSZOR és TI nyivákoltatok csalást, meg emlegettétek a szervezést, így miről is beszélünk? :D
Az én pökhendi dumám pedig annak szól, hogy 13 után, a viszonylagos sikert úgy élitek meg, hogy a régi büdös parasztjaitok rátettek még egy lapáttal és azt emészthetőbb, normálisabb figurák is meghülyültek.

Cycmen 2019.11.05. 08:03:59

@Thomas Grande: Jaj csórikám, mi talált be? Házalsz itt ezzel a szerencsétlen vicceddel, mint egy lepukkant porszívóügynök! A humorfaktoráról csak annyit, hogy alsókategóriás tréfa lumpenproliknak, ezen nem nagyon van mit megsértődni.

2019.11.05. 08:04:09

@nincs1itt: Szerintem legalább egy érvet írhatott volna, hogy miért nem úgy van, ahogy írtam, helyette jött egysor minősítés!
Nomeg a szintén szokásos gyűlölködő jelző, ami azonkívűl hogy úgy hülyeség, ahogy van, nem is igaz.
A migriket sem azért nem akarják a normális emberek. Mert gyűlölik óket, hanem azért, mert a gyerekeiket szeretik.
Csak szólok, hogy az elkobzott zsidó és sváb avagyonelemek államitulajdonba kerültek és úgy hívták az újraelosztási vezetőt, hogy Rákosi Mátyás. Őt és a csürhélyét viszont több, mint túlzás magyarnak nevezni, ha mástól nem, Gerő Andrástól tudhatná!
Az elkobzott zsidó vagyonhoz magyar ember nem fért hozzá, később megkaphatta egy jobb elvtárs, pl. Apró antal. Hol talál ön ebben az elosztási körben magyart?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.05. 08:07:05

@Hova fogják elásni KariGerit?!: "az IMF-hitelnél nemcsak a kamatkondíciók számítanak, hanem az is, hogy a hitelért cserébe az általuk jóváhagyott megszorító programokat kell végrehajtani"

Az IMF hitelt ugyan nem vette fel Ondó Viktor, de az IMF ajánlásait fű alatt mind betartotta. Csak nektek, fideSSfasszopóknak mást hazudott.

Gábris szomszéd 2019.11.05. 08:13:57

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Tééényleg???? Akkor olvasd a Mandinert féleszűkém. Remélem az már neked is bejön. :))

Bencsik: Abba kéne hagyni az elemi iskolai szintű sorosozást

mandiner.hu/cikk/20180227_bencsik_abba_kene_hagyni_az_elemi_iskolai_szintu_sorosozast

Cycmen 2019.11.05. 08:16:10

@morph on deer: “ BKV ingyenes utazásos átbaszás, formájában”
Mit lépsz Cica, ha a közgyűlés a héten megszavazza, és megtörténik?"

Azt most hagyjuk, nem sokat számít, hogy mit lépek, viszont a BKV dolgozók már most elkezdtek aggódni a bevételkiesés miatt, mert veszélyben érzik a béreiket!
Tudod a városvezetés egy kicsit többről szól, mint az agyatlan kavarás, ész nélküli ígérgetés. Erre mondtam, hogy más ellenzékből valami népszerűnek tűnő ígéretet odaszájkaratétni és megint más, amikor azt meg kell valósítani és beilleszteni a nagy egészbe, mert kiderül, hogy kicsit komplexebb, mint libsi alternatív valóság!

Sir Bates dö Hól 2019.11.05. 08:18:05

@Cycmen: " A humorfaktoráról csak annyit, hogy alsókategóriás tréfa lumpenproliknak, ezen nem nagyon van mit megsértődni."

Mirmur, szerencsére a te "humorfaktorod" a kifinomult pikírt angol humorhoz közelít, s nem a commedia dell'arte vaskos humorában gyökerezik...

Womb Rаider 2019.11.05. 08:19:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ha mán emlegeted az ÁjEm F-et..

www.portfolio.hu/gazdasag/20191015/varatlanul-megjottek-az-imf-ajanlasai-is-magyarorszag-szamara-403977
Valaki hazudik.. nehéz eldönteni, mer' az IMF is bevallotta mán, hogy a Görögmentés inkább sírásásba torkollott.. de nem kéne valahogy egyeztetni a brossúrákat? Vagy ez a taktika? Összezavarni a népeket? Kinek higgyünk már? A lokálhíró közgizda zseninek, vagy a világsztár pénzügyi megmondóknak?

2019.11.05. 08:20:02

@Gábris szomszéd: Nem érdekel a kormánypropaganda, ők valóban túltolták magát a módszert, de ettől még Soros és a hozzá hasonló patkányok a legveszélyesebbek az emberiségre, beleértve ebbe az iszlám államot is, az eddig ismert formájában.
Pontosan nem lehet tudni Soros célját, de a tette következményeit végiggondolva azjön ki, hogy a gyakorlati szakaszába kerültünk a Fold lakosságszám csökkentésének és mivel a fehér ember tette magát a legéletképtelenné, velünk kezdik.
Mint az ön és többek példája is mutatja, még a lefejezéshez használatos bárd élezését is örömujojgással fogadják, mert a hóhér azt mondta, hogy krumli hámozásra fogja használni.

Cycmen 2019.11.05. 08:20:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Az IMF hitelt ugyan nem vette fel Ondó Viktor, de az IMF ajánlásait fű alatt mind betartotta. .............

Mert kötelezte az előző kormány vállalása. Utána átváltotta más hitelekre, hogy ne ugassanak bele a gazdasági döntésekbe és baszta őket. Mindenki tudja, tényleg ezzel akartál lázadást generálni? Javíthatatlan hülye vagy! Bár inkább reménytelen!

Cycmen 2019.11.05. 08:24:38

@Sir Bates dö Hól: Az én humorfaktorom nagyban függ a környezettől, mert általában hozott anyagból dolgozom, a kollégák megnyilvánulásaira nyomok poént!
Persze ezzel együtt a felelősség engem terhel a poénokért, csak jelzem, hogy szarból várat építeni nem lehet!

2019.11.05. 08:25:29

@morph on deer: Ha jól látom semmit sem cáfolt abból, amit írtam, az tény, hogy nem is tudna, mert tény.
Nem vagyok fideszes csak ismerem a történelmet, önnek is ajánlom, hogy olvasgasson a témában!

Cycmen 2019.11.05. 08:32:46

@Állatbarát62: :" Az IMF hitelt azért nem kellett visszafizetni kormányváltáskor, mert ott volt az MNB-ben."

Egy mondatban két baromság. Miért KELL egy hitelt kormányváltáskor visszafizetni, ezt honnan vetted? Azon kívül egy hitelnél kurvára mindegy hogy hol van, ez nem befolyásolja a visszafizetést. Persze hogy az MNB-ben volt tartaléknak, mankónak, hiszen a gazdasági zseni szocik előtte kiürítették a pénztárt és kellett lóvé, hogy ne fenyegessen csőd!

maxvall baribaszó 2019.11.05. 08:42:37

@Állatbarát62: én is szeretem az állatokat.

A cycmenben is azt bírom.

2019.11.05. 08:44:50

@morph on deer
A liberálbolsi budapesti vezetés simán megszavazhatja az ingyen bkv jegyeket, sőrt, sztrptíz táncot, mert bevett gyakorlat náluk a szándékos eladósítás, hogy így adják az ország határain túlra az irányítási jogot a sajátjaiknak.
Erre legjobb példa Gyurcsány a véletlenül felvett 12000 milliárd hitellel és az IMF-el.

Sir Bates dö Hól 2019.11.05. 08:51:05

@Cycmen: sz'tem ez nem minden esetben fedi a valóságot, de végülis mindegy... ahogy érzed, az a lényeg...

István Tamasi 2019.11.05. 08:53:44

@Hova fogják elásni KariGerit?!: Mennyivel szebb a kuszaszem féle gazdaságpolitikai függetlenség amikor a devizaalapú hitelesek által megfizetett MNB "profit" /ami számviteli szempontból profit, de közgazdasági szempontból már nem/ elveszti közpénz jellegét és átjátszható a fideszmaffia tagjainak.

konrada 2019.11.05. 09:03:11

@látjátok feleim szümtükkel: "azon, meg a ner lovagok is, hogy mijaf*ból lesz viszafizetve egy gazdasági válság esetén a sok állampapír? "

Ennyire azért nem lehettek közgazdasági antitalentumok!;))
Tudjátok mijaf*ban van az állampapír?: Forintban.
És azt tudjátok ki nyomtatja ki a forintot?: Segítek, az állam.
...remélem ennyi információból tovább tudjátok gondolni.*

*Mivel ismerem a gondolkodási módotokat, segítek: nem qrva anyám, meg f.szopó fidesznyik a helyes válasz, hanem az, hogy egy válság esetén az adott ország állampapírjába fektetni az adott ország pénznemében - ha csak nem világvaluta az - nagy szopás. Ha a ner lovagok abba fektetnek, úgy vagy sejtenek valami olyasmit, hogy nem lesz itt akkora válság, vagy nagyon rábaltáznak. de ez legyen az ő bajuk, még mindig jobb opció az ő ráfaragásuk, mint pár agylágyult polgárháborús igénye...

2019.11.05. 09:24:54

@konrada: Azt a tényt tudja, hogy Magyarország az egyetlen állam a világon, amelyik mindig visszafizette az adósságát, hiába dúlt itt éppen a tatár, török, német vagy orosz.
Olyanok vagyunk, mint a Leniszterek, nekünk bárki nyugodtan adhat kölcsön, nem úgy, mint pl. franciáknak, németeknek, olaszoknak.

konrada 2019.11.05. 09:29:21

@Tényelek:
Ez tény. De akkor is jobb, ha forintban van.
...mert ez esetben ott a jegybank nyomdája, nem kell aranyfedezettel kifizetni.

Womb Rаider 2019.11.05. 09:37:52

@Tényelek: Erre valami hiteles forrás? Mert kétségtelenül jól hangzik, de ha igaz, úgy a nemzeti lobogóra nyugodtan felvarrhatjuk a fejőstehenet mint kabala állatot..

2019.11.05. 09:38:16

@konrada: A belső kölcsön betét módjára működik, csak miatta nem kell beindítani a pénz nyomtatását és igen, nagyságrenddel jobb, mint külső kölcsön, mert befelé nincs árfolyamkockázat.
A forint stabilitását is erősíti, mert az állam nagy valószínűséggel devizára kénytelen azt váltani, ezért nem érdeke az alacsony árfolyam.

konrada 2019.11.05. 09:41:03

...egyébként Csaba Lászlóban örök tüske maradt, hogy leszavazták az IMF-pártiságát, és zorbánék nem az ő restriktív gazdaságpolitikáját választották..

konrada 2019.11.05. 09:44:41

@Tényelek:
Ezen nincs vitánk.
De ha bejön Csaba László világszíntű - Magyarországra súlyosabban ható - válságjóslata, akkor sokkal válságkezelései...

2019.11.05. 09:47:21

@Womb Rаider:
Én a Tampleton vezérétől hallottam először, amikor itt volt az IMF hitel kikerülésének keretében.
Egyébként részben jogos a fejős tehén hasonlat, azonban az általa előidézett biztonságérzet, szerintem megér ennyit.
Ettől még én is agyvérzés közeli állapotba kerülök, ha eszembe jut, hogy Kohl felajánlotta Antallnak az adósság leírását, ő meg visszautasította.

2019.11.05. 09:52:08

@konrada: Csaba már egy sor összeomlást jósólt az Orbán kormánynak /Valami érthetetlen okból Gyurcsánynak nem :-)! /, de eddig egysem jött be.
Csaba elsősorban politikus, nem közgazdász ebben a szerepben.

Womb Rаider 2019.11.05. 09:58:22

@Tényelek: Gondolta, most talán bejön a jóslata.. majd 5-6 év megméri ezen szakértését is..

"ttől még én is agyvérzés közeli állapotba kerülök, ha eszembe jut, hogy Kohl felajánlotta Antallnak az adósság leírását, ő meg visszautasította. "
Biztos, hogy ő ajánlotta fel, hogy maradunk láncon? Mert akkoriban sok fura figura sürgölődött a magyar államadósság körül..

Gábris szomszéd 2019.11.05. 10:01:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Azon töprengtem, hogy mennyire unalmas lenne az élet, ha egy működő országban, főleg működő demokráciában élnénk. Reggel felkel a nap, mindenki végzi a dolgát, minden kiszámítható az adórendszertől kezdve egészen odáig, hogy a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak. Olyan országban, ahol már reggel is tudom, hogyha egy miniszter bizonyítottan hazudik délben, estére lemond. Halál unalmas lenne a fakadó rügyekről vagy a működő egészségügyről írni. Szerencsére kicsiny hazánkban ez a veszély egyáltalán nem fenyeget sem engem, sem senki mást.
Magyarországon szerencsére elő nem fordulhat semmi a felsoroltak közül. Nézzük például Kásler Miklós doktorprofesszor, valamint miniszter urat. A minap adott egy nagyinterjút a Magyaridők Nemzetnek, mindannyiunk okulására. Ebből máris megtudhattuk, hogy nincs pedagógushiány, hanem ritmikusan nyugdíjba vonulnak a tanerők. Aki nem vonul nyugdíjba, az elköltözik, családot alapít. Ezért tűnik úgy, hogy létszámhiány van, pedig nincs. Én mondjuk nem vagyok olyan végtelenül okos, mint Kásler, ezért úgy kalkuláltam, hogy amennyiben egy pedagógus elköltözik A-ból B-be, akkor ugyan A-ban hiányozni fog a pedagógus létszámból egy fő, de B-ben több lesz egyel, tehát összességében a statisztika nullszaldós marad. Ezek szerint tévedtem.

magyarnemzet.hu/belfold/kasler-miklos-lecsengoben-van-mar-a-velemenydiktatura-7426631/

2019.11.05. 10:07:42

@Womb Rаider: Anyanyelvi tolmáccsal ment Antall és a pécsváradi kisöreg évekig anyázott, hogy miért volt ekkora barom Antall.

Womb Rаider 2019.11.05. 10:09:28

@Gábris szomszéd: Orvosprofesszor? Piha... Tanít a CEU-n? Naugye.. akkor hülye, mint a segg.. nercsicska.

Cycmen 2019.11.05. 10:16:59

@Sir Bates dö Hól: " sz'tem ez nem minden esetben fedi a valóságot, de végülis mindegy... ahogy érzed, az a lényeg..."

Írtál valamit, ami tulajdonképpen kérdésnek tűnt és arra próbáltam adni egy magyarázatot! Ha kialakult véleményed van, akkor ne játszd a tájékozatlant, nekem egyébként nyóc hogy mit hiszel, valamennyire ugyan adok a véleményedre, de azért nem fogoki a kardomba dőlni, elhiheted!

2019.11.05. 10:17:41

@Gábris szomszéd: Okos levezetés ez a tanerő vándorlás, munkahely kiegyenlítődés egyensúly.

Ha úgy vesszük, akkor teherautó sofőr hiány sem lehet, mert mindenütt szükség van rájuk, legfeljebb nincs hozzá autó, vagy pénz.
Szakmai értelemben akkor van hiány, ha az a teljes foglalkoztatotti létszámon belül átlépi a 2-2,5 százalékot, ezt a versenyszférában is így számolják.
A szakemberek álladó mozgása nagyjából ilyen arányt tesz ki.
Szerintem nem kellene ilyen műproblémákat generálni, amikor van valós is épp elég, aminkek zöméről a kutya sem beszél!

Cycmen 2019.11.05. 10:23:29

@Gábris szomszéd: "Azon töprengtem, hogy mennyire unalmas lenne az élet, ha egy működő országban, főleg működő demokráciában élnénk. "

Éltél! Az volt a kurvaország! Dübörgött a gazdaság, vót egy kis pityputtty, ugrottak a szemek, de a demokráciát nem hiányolták a mostani nagy panaszkodók! A faszom se érti, de így volt, az tény!

Womb Rаider 2019.11.05. 10:24:58

@Tényelek: makronom.mandiner.hu/cikk/20190221_allamadossag_tudositas

Akad egy két érdekes gondolat..meg jól megmutatja, hogyan jutottunk idáig..

Cycmen 2019.11.05. 10:27:20

@Gábris szomszéd: Olyan országban, ahol már reggel is tudom, hogyha egy miniszter bizonyítottan hazudik délben, estére lemond...............................

Naná vagy nem mond le, mert estére is marad hazudnivalója, meg éjjelre is! A kurva életbe, meg lófaszt mama!

Cycmen 2019.11.05. 10:30:57

@Gábris szomszéd: Halál unalmas lenne a fakadó rügyekről vagy a működő egészségügyről írni. .....................

Inkább vizitdíj, vizitdíj automaták, kórházi trezoros éjjeliszekrény, az egészségügy privatizációja és kórházbezárások megint, pl. a bolondok elmennek hajléktalannak, a Lipót meg ott rohad és még őrizni is kell!

Állatbarát62 2019.11.05. 10:31:25

@Tényelek: CSL már eleget szapulta Gyurcsány kormányát is, akkor nagy megelégedésére a jobboldalnak .... nem is ok nélkül tette, az tény.
Viszont azt elismerhetjük, hogy bizony nem lett szoclib azóta sem, tehát a kritikát egy régi tanácsadó fogalmazta meg jobboldalról, nem Soros, nem kommunista, nem lib.

Ezért hiába megy az itteni jobberek részéről az ekézés, Orbán egykori tanácsadója mondja, oda kell figyelni.

2019.11.05. 10:35:46

@Womb Rаider: Horn Cölöpök című könyvében ír arról hogyan adósították el tudatosan az országot,.......... hogy bedöntsék a rendszert, ahogy ő írta.
Ezt később Meggyesy is megerősítetette egy riportban pár évvel később.
Így, hogy vissza kell fzetni, olyan mintha kifizettetnék a sortűz után a sikertelenűl kivégzetettekkel a lőszer árát.

Gábris szomszéd 2019.11.05. 10:37:16

@Cycmen: Mókás látni, amikor a hozzád hasonló fityeszjobbágyok 1000L próbálják "bizonyítani", hogy a ballibek is legalább olyan szarok, mint ők. :)

2019.11.05. 10:45:42

@Állatbarát62:
Nekem inkább egy sértett ember képét mutatja, aki sok éve ott tart, ahol Simicska az ominózus beszólásakor csak Csaba értelmiségi családból származik, más módon teszi.
A szakmájánál fova, szerintem kinőtte a jobboldali teret, már régóta nem azon a pályán játszik, .... és bizony Sorostól kapja a fizetését évek óta.

konrada 2019.11.05. 10:52:17

@Állatbarát62:
...azért érdemes figyelembe venni az emberi faktort is: Csaba László küldetéses ember, aki megvan győződve saját igazáról, így ha nem fogadják meg tanácsát, mindent a saját szemüvegén néz sértődötten tovább akkor is, ha nem volt igaza...

(S hát Orbán tanácsadójaként ő az IMF pártiságot, az erős forintot, és a külföldi tulajdonlást képviselte kuszaszem ellenpontjaként, de nem rá hallgatott...)

Cycmen 2019.11.05. 10:54:39

@Gábris szomszéd:" Mókás látni, amikor a hozzád hasonló fityeszjobbágyok 1000L próbálják "bizonyítani", hogy a ballibek is legalább olyan szarok, mint ők. :)"

Mókás látni, hogy az ostoba öngyilkos mondataidat hogyan gondolom tovább és világítok rá, hogy a sok libsi szart csak bele próbálod látni a jelenlegi helyzetbe, ami hála istennek a közelébe sincs annak az ámokfutásnak, amit a ballib művelt? Akkor csak irkálj ilyeneket tovább, lesz itt móka és kacagás, elszórakoztatlak én te bánatos baromgeci DK-s proli! :P
Külön köszönet a "ha miniszter hazudik reggel, akkor mondjon le este" mondatért, nagyszerű magas labda volt egyszerű elméjű barátom!

konrada 2019.11.05. 10:54:49

@Tényelek:
Nem olvastam el még a válaszod, mikor leírtam, de ebben ezek szerint egyetértünk!;)

konrada 2019.11.05. 10:58:45

@Gábris szomszéd:
...szvsz. a tények pont azt mutatják, hogy szarabbak, így senki sem akarja azt bizonygatni, hogy csak annyira.

...mert ha csak annyira, akkor már - zorbánék rengeteg ökörsége okán - régen ők lennének újra a húsos fazéknál...

2019.11.05. 11:08:17

@Állatbarát62:
Az oda kell figyelni mondathoz, annyit:A válságok a gazdasági élet részét képezik, ilyenkor egy jelentős vagyon átcsoportosítás zajlik le az igazán nagy vagyonnal rendelkezők irányába, akiknek a nevével egyetlen leggazdagabb listán sem találkozhatunk, de annyia szerecsések, hogy pl. 12 esetben találnak nekik génazonos szervdonort csak szívátűltetésre, mint a nemrég elhunyt Rokhefeller esetében.
Ilyen válságokkor simán ki tudnak fosztani még egy közepes méretű országot is.
A pénzre már semmi szükségük, de irányítási eszkőzként megteszi.

Cycmen 2019.11.05. 11:14:57

@konrada: "...mert ha csak annyira, akkor már - zorbánék rengeteg ökörsége okán - régen ők lennének újra a húsos fazéknál..."

Nemsokára judapesten ki is ürül az a húsosfazék, mert beindult a libbant gőzhenger, öt polgármester helyettes lesz, minden pártnak egy, hogy mi a kurva anyjukért kapják majd a fizetésüket azt nem tudom, de a baromkodás már intellektuális köntösbe van bújtatva, mert a momentumos Kerpel-Fronius Gábor, okosvárosi fejlesztésekért és a részvételiség szervezéséért kap 1,3 millió forintot."

Womb Rаider 2019.11.05. 11:27:27

@Tényelek: És tényleg, a Cölöpök... kuuurva régen olvastam és Horn-t is ismertem személyesen.. és bár különösebben nem vagyok rá büszke.. de nem is bánom..
Mindegy, de ha belegondolsz, jó a koncepció..és egy múlékony pillanatra be is jött a terv.
4 év után a bölcs nép újra hatalomba emelte azokat, akik kvázi hurkot raktak az ország nyakára. Ha nincs elegendő belső támogatottságod, akkor ami legjobbat tehetsz, az az, ha eladod másoknak az országot.. meg lesz a jutalma.

Oxica 2019.11.05. 11:40:03

zsurpubi.hu/cikk/9289-nincs-megallas-ozonlenek-az-orszagba-a-vendegmunkasok-orban-migranskaravanjan/

Közben a lakosságcsere is zavartalanul folyik lápi hülyemagyarországon.

Magyarok ki, migráncsok be.

Elemzők azt mondják, hogy még a 2008 as válságnál is nagyobb gazdasági világválság közeleg.
Az nem is kérdés, hogy lápi hülyemagyarország beleáll rendesen a felcsúti trágyalébe. Itt üt majd vissza, mikor a tolvajpárti felcsúti lótolvaj kipcsak cigány, stadionokra, meg egyéb haszontalan beruházásokra, 10 centis kilátókra, meg a saját pereputtya meggazdagodására költötte a pénzt.
Na de legalább a vérfideSSes narancsbolsevikok is megszívják majd a válságot.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G és a 3:0

6.Lenin 2019.11.05. 11:49:09

@látjátok feleim szümtükkel:

Nézd meg kik voltak, és most hol vannak.

90 után voltak akik nagy zseninek tartották magukat, közülük választott, rosszul.

nincs ebben semmi érdekes, a gyakorlatban kiderült, hogy a diplomájuk annyit ér, hogy kitörölhetik vele egymás seggét.

Meg kell nézni, hogy a sértődött zsenik mire vitték. Segítek, semmire.

A ballib oldal csak rombolni képes, és csődbe vinni az országot. Most is ez lesz.
Nincs min csodálkozni, pláne, ha túl sok balfasz esik egy egységnyi területre.

5 drb hülye se fogja felvirágoztatni Budapestet, de lerombolni elég lenne 1 is.

Nagy tételben fogadnék, hogy akik most nyertek, rövid időn belül bukni is fognak. Építeni alkalmatlanok. 2 év alatt ellopnak mindent, és kezdődhet a válságkezelés, aztán jön a bukás.
Eddig mindig ez történt. Nincs bennük más.

György Csaba Nagy 2019.11.05. 11:49:37

@6.Lenin: Ez a véleményed parafrázisa annak a végtelenül hülye, és annál is károsabb mondásnak, mi szerint "ne azt nézd, mit mond, hanem hogy ki mondja". (A másik, hasonlóan hülye és káros lózung az "aki magyar, velünk van", de az most nem játszik). Tényleg ennyi kíméletre szorulnak agysejtjeid?
Sztem a kérdés megoldása ott keresendő, hogy Orbán tanácsadójának lenni a munkanélküliség egy formája. Fényló csillagunk nem kér és nem fogad tanácsokat, ő teljes fegyverzetben pattant ki Győző bácsi micsodájából, mindent tud, és mindenkinél jobban. Ebből érzékelhetett Csaba vmennyit.

6.Lenin 2019.11.05. 11:59:45

@György Csaba Nagy:

Gyakorlat teszi a mestert, vagy bebizonyosodik, hogy nagyobb a pofája, mint a tudása.
Pofon egyszerű.
Sajnálom, ha képtelen vagy egyszerű dolgokat értelmezni.

Csak mag kell nézni, hogy a sértődött zsenik azóta mire vitték. Semmire. Mire képesek a ballibák? Semmire.

morph on deer 2019.11.05. 12:00:11

@Tényelek:
“ hogy így adják az ország határain túlra az irányítási jogot a sajátjaiknak.”

Azért ez így egészen merész következtetésnek tűnik, hiszen csak a 14 év alattiak ingyenes utazásáról van szó, de ki tudja, hátha van olyan fondorlat, amivel össze lehet hozni. :)

Egyébiránt engem főleg azoknak a primitív létformáknak a reakciója érdekel majd, akik már hetek óta hazugozzák Karácsonyt, mivel az utazás nem lett ingyenes a megválasztása másnapján.

Jut eszembe: vajon kitől és hogyan tudhatta meg orbán, hogy Karácsony lett Budapest főpolgármestere?

Mivel csak tegnap gratulált a megválasztásához, feltételezhető, hogy eddig még nem is hallott róla?

2019.11.05. 12:10:08

kedves il-libsi keresztényvédő elvtársak, mit szóltok hozzá, hogy ceu helyett lesz nektek
iszlám iskola??
magyarország fejlődik!
:DDDDDD
nem engedjük , hogy soros röhögjön rajtunk...
éljen a párt, éljen a muzulmán testvériség!
:DDDD

Cycmen 2019.11.05. 12:12:57

Csaba László jelentőségéről, illetve ezen mostani véleményének a súlyáról csak annyit szeretnék mondani, hogy ez egy szokásos ballib trükk! Ő az egyetemi tanár, akadémikus, címeinek se szeri se száma, földönfutó paraszt által megkérdőjelezhetetlen!
Különösen fontos szavai ezek most, hiszen az Orbán kormány kellemesnek tűnő szopását vizionálja egy válság képében! És ez a kulcsa mindennek!
Emlékezzünk csak vissza Bod Péter Ákosra, ő az Antall kormány tagjaként még a világ hülyéje volt, egy fogalmatlan sarlatán, de mivel mostanában Csabához hasonló borúlátó nyilatkozatai vannak Orbánnal kapcsolatban, egyből jelentős szakembernek kell tekinteni!

Cycmen 2019.11.05. 12:15:00

@morph on deer: "Mivel csak tegnap gratulált a megválasztásához, feltételezhető, hogy eddig még nem is hallott róla?"

Inkább ennyire tartja!

Sir Bates dö Hól 2019.11.05. 12:19:05

@Cycmen: nézd, az, hogy tagával (akit kedvelem) szemben nyilván áll ez, azt nem vitatom, az utóbbi időben valóban kissé egysíkú a konstruktívitása, valóban nem könnyű a "fityeszretek, kurvaanyád"-ra érdemben válaszolni, de ő él moon, valószínűleg jóval frusztáltabb, mint pl. én; de én jobban kedvelem a szurkálásaid, mint a 13-a óta megfigyelhető primer sandleres "humorfaktorod"... ennyi, de ettől még nyilván nem változik kapcsolatunk, ez nem fog korpát hinteni két, szerető szív búzája közé;-)...

Willkommenskultur 2019.11.05. 12:20:41

Csaba Laszlo 9 eve vizional osszeomlast.

Ezert lett VOLT tanacsado, es dolgozik a lippsiknek akik tenyleg osszeomlottak.

ZX 2019.11.05. 12:27:52

@6.Lenin: Folyton ez a mantra. Budapest csődbe ment már?

PuniValdes 2019.11.05. 12:29:50

Én szertnek érdemben hozzászólni válságkor, de mindig csak a poncáén -ké részezve.

Cycmen 2019.11.05. 12:31:06

@Sir Bates dö Hól: ", de ettől még nyilván nem változik kapcsolatunk, ez nem fog korpát hinteni két, szerető szív búzája közé;-)..."

Ó, ez annyira romantikus volt, jó hogy nem itt élsz, mert randira hívnálak! :D

Cycmen 2019.11.05. 12:34:10

@ZX: "Folyton ez a mantra. Budapest csődbe ment már?"

Ugye? Majdnem eltelt egy hónap és a csőd sehol! Tőlük tényleg szép teljesítmény!

György Csaba Nagy 2019.11.05. 12:41:18

@6.Lenin: Ezt a szösszenetet válasznak szántad? Descartes "gondolkodom, tehát vagyok" mondását rád vetítve, te nem vagy.

morph on deer 2019.11.05. 12:48:04

@Cycmen:
“Inkább ennyire tartja!”

Saját magát, ha inkább hajlandó modortalan bunkónak látszani, egy ilyen elemi - és hivatali - udvariassági gesztus kisstílű kihagyásával.
Ez egy olyan igazi felcsútias viselkedésmód, amely a művelőjét minősíti!

Szerintem hosszabbítsuk meg, legalább Vásárosnaményig...

Womb Rаider 2019.11.05. 12:48:09

@vitéz Beverneky: ööö... a FUDAN is cseng olyan jól mint a CEU... te, kis kereszténygyűlölő :)

6.Lenin 2019.11.05. 12:48:32

@György Csaba Nagy:

Mondjál olyan időszakot Mo-on az elmúlt 100 évben, amikor a ballibák sikeresek voltak.
A hülyeségeidre nem vagyok kíváncsi.

Elég lesz 10-20 perces időszak is.

Sir Bates dö Hól 2019.11.05. 12:51:33

@György Csaba Nagy: Lajosomnak descartes is prebolsevik, másrészt mivel semmit nem tett le az asztalra, egy bevándorlót sem utasított ki a keresztény európából, így nem játszik a történetben, még lábjegyzetnek is felesleges... nehéz elvont dolgokról eszmecserét folytatni állati tudatú ösztönlényekkel: ül, eszik, gyere ide, fúj! ezen a szinten mozognak, ha mozognak, de a többségnek elég a villanypásztor is...

6.Lenin 2019.11.05. 12:52:57

@ZX:

Te is írhatsz a sikeres ballibbantakról. Mikor is voltak sikeresek?
94-98-ig, 2002-2010-ig? Vagy 47-90-ig ? Netán 1919-ben?

Melyik települések sikeresebbek, mint a más vezetés alatt lévők?

Pofázni a hülye is képes. Elő a farbával.

Willkommenskultur 2019.11.05. 12:56:22

@6.Lenin: Mindig sikeresek voltak az orszag szetvereseben a ballipsik.

2019.11.05. 12:58:39

@morph on deer: Na ne már, hogy még azt is nekem kell jobban tudnom mit tervez Karácsony, .... Eés szegény munkanélküliek ingyenes utazásával mi lesz.
Szerintem azért kérik számon Krácsonyon ezt a témát, mert azt ígérte, hogy ez lesz az első intézkedése, nem azt, hogy majd.
Orbán október 13-án este gratulált Karácsonynak is a megvávasztásáhaoz, szégyen, hogy annyira szűkkörű a tájékozottsága, hogy még a pártlapot, a HVG-t sen olvassa!

Cycmen 2019.11.05. 12:59:31

@morph on deer: A modortalan bunkóról csak annyit, hogy az ogy. választások után Karigeri jelentette ki, hogy nem gratulál! Tudod, a tahóságnak is vannak fokozatai, mert jó, ne gratuláljon, de hogy ezt elkezdi hangoztatni is, az már szegénységi bizonyítvány!
Egyébknt ez most nálad is áll, mert ezzel a műflelháborodásoddal befutottál a csőbe! :D Tényleg nem tudtad, mit mondott az a szellemi toprongy Hanuka?www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=e0Y4qBI668w

2019.11.05. 13:03:09

@Sir Bates dö Hól: Na mi van, ketten nem találnak választ Lenin egyszerű kérdésére, kérésére helyette megy a jelző aggatás:-)?
Ez annyira liberálbolsi hozzáállás.

ZX 2019.11.05. 13:04:02

@6.Lenin: Na és kik a sikeres jobboldaliak? Ahhahahhaha. Hagyjuk a hülyeséget! Egy ember vagy csoportosulás nem attól sikeres, hogy milyen oldalon áll.

CSOKKI MÁLNA 2019.11.05. 13:05:26

@Cycmen: Karigörényt hamar felfalják majd a politikai realitások. Egy kisfiú a homokozóból betévedt a nagyfiúk világába..Kíváncsi vagyok Gyurcsány következő merényletkísérletére.. Komolyan, mint a farkas meg a gyalogkakukk..:)

Womb Rаider 2019.11.05. 13:05:30

@ZX: Neeeeem??? Ezt ugye te sem hiszed...

6.Lenin 2019.11.05. 13:07:08

@ZX:

"Egy ember vagy csoportosulás nem attól sikeres, hogy milyen oldalon áll. "

Hú, B+, bevallom ennyi eszetet nem feltételeztem rólad. De én nem is ezt írtam.
Jól kikerülted a választ, vagy inkább nincs is rá valódi válaszod, faszikám.

6.Lenin 2019.11.05. 13:11:59

Megalakult a főváros vezetése, és már lopják is a közpénzt . Magas fizetés a semmiért, költségtérítés.
A ZÖLD ISTENEKNEK GK használat, magáncélra is! Ennyit ér nekik a klimaváltozás elleni küzdelem.
És még nem is csináltak ezeken kívül semmit. Mi lesz, ha valamit is csinálni fognak? Ki tudja majd fizetni az ország?
Mekkora gazemberek ezek.

morph on deer 2019.11.05. 13:17:15

@Tényelek:
“... mert azt ígérte, hogy ez lesz az első intézkedése, nem azt, hogy majd.”

Aha. Mert hány intézkedése is volt már mostanáig, amelyek nyilvánvalóan megelőzték ezt, alátámasztva a számonkérést?

Egyébként pártonkívüli vagyok, voltam, leszek, szóval semmilyen pártlapot nem olvasok.
Tudom, ez szokatlan, de ez van.

2019.11.05. 13:23:42

@Womb Rаider: ACikkben leírják a módszertant, abban olvasható, hogy kizárólag a jövedelmet vették számításba és azokkal számoltak minden csoportnál.
Szívesen látnék egy olyan kutatást, ahola vagyont is figyelembe vezik, különös tekintettel az ingatlanvagyonra.
Ott valószínűleg nem a végén, hanem az elején lennénk a listának.
Egyébként me, ha megnézzük, hogy csóringerék gyerekei közül minden harmadik ki tud törni, az egy csoda szerintem, ... persze azon is lehet siránkozni, hogy a kétharmada nem.
Magyarországon egyébként nem a szülők, hanem csak az apa iskolázottsága számít a gyereke jövője szempontjából..
Ezt az Eszti féléknek ne árulja el senki, mert azt fogja hinni, hogy a nők ellen irányul!
Náluk ez a probléma egyre rosszabb lesz a cigány közösségek kulturális szokásai szerint, ami kimondja, hogy egy cigány fiú 12 éves kortól férfivá válik és onnantól nőtől nem fogad el semmilyen utasítást,..........., a tanárikar közel 95 százaléka viszont nő, a kör ezel be is zárul.

6.Lenin 2019.11.05. 13:24:45

KariGeri a semmitmondás világbajnoka. Itt a 10 pontja, beszarás mekkora egy balfasz.

Budapestnek nincsenek első- és másodrangú polgárai;
a város vezetőinek az ittlakók érdkeit kell szolgálnia;
a lakhatást alapvető jognak tekintik;
kiveszik részüket a klímaváltozás elleni küzdelemből;
óvják a város épített és természeti örökségét;
előnyben részesítik a fenntartható közlekedési formákat;
biztosítani kell a belső és a külső kerületek egyenletes fejlődését;
támogatják a kulturális sokszínűséget;
a fővárosaik véleményét minden fontos kérdésben ki kell kérni;
Budapestnek nyitottan, átláthatóan és korrupciótól mentesen kell működnie.

Budapestnek vége. Miként is lehet majd ezeket számonkérni? Üres pontokra jönnek majd az üres válaszok.

2019.11.05. 13:26:06

@morph on deer: Pedig kellene valamit olvasni, hogyne írjon hülyeségeket!

ZX 2019.11.05. 13:31:25

@6.Lenin: Milyen választ? Amit te is jól tudsz? Hogy teljesen mindegy az utóbbi 100-150 évben ki volt hatalmon, hisz mindannyian fostalicskák voltak. Talán a kiegyezéstől az 1900-as évek elejéig, vagy előtte a reformkorban tudott még az ország javítani a helyzetén, azóta a fejlett országokhoz képest a lemaradás az vagy stagnált, vagy nőtt, függetlenül attól, hogy melyik balfasz vezette az országot. Csak bízni lehet abban, hogyha végre picsán lesz rúgva a zorbán akkor normális vezetőnk lesz.

György Csaba Nagy 2019.11.05. 13:34:37

@6.Lenin: Innen nézve Kádár helikopter volt. De emeljük fejünket följebb 100 évnél: mondj Mátyás óta sikeres jobblibát, ha tudsz.
Sir Bates de Höl látlelete talál. Balliba csúnya bácsi, fekete, jobbliba nyalható. Ez a szinted.

morph on deer 2019.11.05. 13:35:14

@Cycmen:
“...ezzel a műflelháborodásoddal befutottál a csőbe!”

Eltekintve attól, hogy nem háborodtam fel, sem mű, sem valódi módon, a cső stimmel!

Emlékezz vissza, én csak azon méláztam el, hogy hogyan tudhatta meg orbán, hogy Karácsony a főpolgármester, mivel tegnap gratulált, - mindezt bárminemű felháborodás nélkül.
(Lehet, hogy valaki neki is “békés, boldog Karácsonyt” kívánt, válaszként?)
A válasz viszont a te magyarázatodnak szólt, miszerint “ennyire tartja”.

Az viszont valóban igaz, hogy nem foglalkoztam az országgyűlési választások utáni üzengetésekkel, nem érdekelt ugyanis.

Van azért egy különbség: most orbán közvetlen hivatali viszonyba került Karácsonnyal, ami akkor nem állt fenn, ezért ez most már a hivatali etikett alapján értelmezendő, és nem személyes érzelmi és/vagy udvariassági szempontból, mint akkor.

Na itt, azaz a hivatali viszonylatban bújt elő a pitiáner felcsúti a miniszterelnökből, szerintem feleslegesen, mert csak rá vet rossz fényt.

A

Sir Bates dö Hól 2019.11.05. 13:38:13

@Tényelek: menj a deszkán telibaszott retkes kurva anyádba...

6.Lenin 2019.11.05. 13:41:26

@György Csaba Nagy:

Biztos voltam benne , hogy ilyen válaszra vagy csak képes. Ez egy rakás szart ér.
Így jársz, ha egy szarzsákra hallgatsz. Próbáltál már önállóan is gondolkodni?
Vagy ez túlzott elvárás lenne?

6.Lenin 2019.11.05. 13:44:47

@ZX:

"Csak bízni lehet abban, hogyha végre picsán lesz rúgva a zorbán akkor normális vezetőnk lesz. "

Gyurcsány Ferenc? Jakab Péter? Hadházy Ákos? KariGeri?

Mi nálatok a normális ember jelentése?

Mondjál te is neveket. Fogadjunk, hogy nem tudsz.
Ballib oldalon normális ember, nagy csoda lenne.

6.Lenin 2019.11.05. 13:47:32

@Cycmen:

Elolvastam, kösz. Ez lesz most is, szétlopnak majd mindent , aztán 2 év múlva elkezdenek emelkedni az árak, mert válság lesz, mindenben. Minden értelmes ember tudja ezt.
Tuti a csőcselék szavazott ezekre. A taga20 szerű véglények.

ZX 2019.11.05. 13:49:51

@6.Lenin: "Ballib oldalon normális ember, nagy csoda lenne." A konzerv illib oldalon is. Vagy te szerinted melyik normális? A geci? A bajszos házmestör? Kupak Lajos? A Rogán Anti lop? Rezsi szilárd? Kiflicsücsök Gabika? Soroljam még?

6.Lenin 2019.11.05. 13:57:09

@ZX:

Sorolj a ballib oldalról.
Persze azon lehetne vitatkozni, hogy mit is jelent normálisnak lenni, de szerintem abban is kikerülnéd a választ.
Mi van, ha szeretnék egy normális ballibára szavazni, de nem tudom, kire is kéne. Ebben kértem segítséget. Nos?

ZX 2019.11.05. 13:59:38

@6.Lenin: Nemrég még arról ugattatok, hogy azért nem szavaznak a másik oldalra, mert a választók le vannak nézve. Erre megállás nélkül proliztok meg csőcselékeztek. Ennyit rólatok, takonygerincűekről.

ZX 2019.11.05. 14:10:31

@6.Lenin: Mennyire kell ismertnek lenni? Mert ha azt mondom neked, hogy Pintér András a Momentumnál akkor nem hiszem, hogy tudnád kiről van szó. Bár Fekete Győr András már valószínűleg ismertebb számodra is. Persze sejtem, hogy te inkább olyan válaszra számítottál amiben ilyen gyurcsány féle véglények szerelnek. Sajnálom, hogy csalódást okoztam.

2019.11.05. 14:13:31

@Sir Bates dö Hól: Az azért már nagyon kínos, hogy most már hárman nem tudnak válaszólni Leninnek e helyett azt szajkózza, amt a nagypapija, amikor agyonverte az embereket a munkahelye pincéjében.
Hiába libsiknél megállt a világ Szamuellynél.

6.Lenin 2019.11.05. 14:14:06

@ZX:

Nem érted. Én nem tartozom egyik oldalhoz sem, de nyilván kénytelen vagyok dönteni, hogy az ország azért valamilyen szinten működjön. Nem vagyok elégedett teljesen a jelenlegiekkel, szeretnék másokat látni a kormánynál.
Mivel vissza tudok még emlékezni néhány évtizedet, és láttam, ki miként is kormányzott, nehéz most számomra JÓL dönteni.
Ebben kértem segítséget. Nos?

2019.11.05. 14:15:37

@ZX: Aza Momentumos csűrhe, akik most éppen Erdélyben kampányolnak az ottani magyarok ellen?

2019.11.05. 14:18:29

@6.Lenin: Nagyon sovány a választék, ha már a magyarellenes patkányok menőnek számítanak

György Csaba Nagy 2019.11.05. 14:19:34

@6.Lenin: Épp ezt kellene mondanod a tükör előtt, ha lenne csöpp önkritikád.

6.Lenin 2019.11.05. 14:22:58

@György Csaba Nagy:

Nem vagy képes egy értelmes választ kipréselni magadból?

Cycmen 2019.11.05. 14:26:54

@Thomas Grande: " Anya, az anális szextől teherbe lehet esni?
Anyja válasza: Hát hogyne! Miért, mit gondolsz, hogy születnek a fideszesek?"

Kihallgattad a lányod és a nejed beszélgetését?
Van egy rossz és egy jó hírem!
A lányod és a nejed is egy buta kurva, viszont ugyanolyan fideszfóbiás földhöz ragadt prolik, mint te!
A családi légkör így legalább kellemes lehet! :D :P Háháháháhá! Faszfej! Te jössz, írd le még egy párszor ahogy ígérted, én meg majd válaszolok!

ZX 2019.11.05. 14:30:52

@6.Lenin: Mondtam 2 nevet is, de van még. Egyik sem olyan debil mint a geci meg a gyurcsika.

@Tényelek: Hogy is? Hozzáteszem a geci nem csak kampányol, de gőzerővel írtja a magyarokat a a saját hazájukban. Jobb esetben csak elüldözi őket.

6.Lenin 2019.11.05. 14:32:47

@Cycmen:

Ne várj el tőlük lehetetlen dolgokat. Mivel nincsenek normális válaszaik, akkor jönnek a deszkán végzett, számukra régen végzett tevékenységekkel, vagy ennyire bárgyú balfaszságokkal.

ENNYIRE KÉPESEK, csak ezt szeretnék világgá kürtölni.

2019.11.05. 14:39:13

@ZX: Magyargyűlölretből biztosan szoros a verseny a Momentumon belül is, közvetlen írtást nem az ő generációjuk végezte a családban, de szerintem nagyon reménykednek közülük sokan hogy eljön az ő idejük is. A vér nem válik vízzé.
Az mondjuk önt is minősíti, hogy tem~szeresnek veszi és elfogadja a magyarellenességüket.

Cycmen 2019.11.05. 14:40:40

@6.Lenin: Haggyad Imre! Meg lettem fenyegetve, hogy leírja nekem a kis viccét sokszor!
Evvan!

ZX 2019.11.05. 14:49:34

@Tényelek: Ha már tényelek akkor legyünk tényszerűek. Több momentumos ismerősöm van, egyik sem magyarellenes, SŐT! Minden más csak hazugság!

György Csaba Nagy 2019.11.05. 14:51:47

@6.Lenin: Olyat nem, amit megértenél. Bégetni pedig nem tudok.

2019.11.05. 14:51:57

@ZX: Jó szöveg, akkor mi fenét keresnek testületileg Erdélyben a magyarok ellen kampányolva, vagy így fejezik ki a nemzethez tartozásukat?

6.Lenin 2019.11.05. 14:57:18

@György Csaba Nagy:

Szerencsétlen faszfej, én normális választ vártam, nem bégetést. Most csak bégettél.

eszti..... 2019.11.05. 14:58:39

@Tényelek:

höhöhö! be kellene venni azt a gyógyszert!

eszti..... 2019.11.05. 15:00:04

@Cycmen:

sírjatok egymás vállán, olyan megható! )))

6.Lenin 2019.11.05. 15:00:56

@Tényelek:

Amilyen Borkai, olyan minden fideszes, ha fegyőr hazaáruló, akkor ismernek (talán) nem hazaárulót is, ha Gyurcsány elmebeteg, akkor a többi DK-s tök atomtudós.

Ezeknél minden így megy.

ZX 2019.11.05. 15:09:21

@Tényelek: NEm a magyarok ELLEN kampányol, hanem mások mellett. Lényeges különbség, csak aki nem akarja látni az nem is fogja. Amúgy meg megértem, mert az RMDSZ fidesznyalonc, ugyan miért kampányolna mellettük? Egyébként meg Feket Győr azt mondta "közvetítőként szeretett volna fellépni „az erdélyi magyarság és Dan Barna értékrendje” között. Szerinte egyre több magyar is az USR-PLUS-ra szavaz, miután azok zéró toleranciát hirdettek a korrupció ellen, "

2019.11.05. 15:09:35

@eszti.....: De értékelem, hogy megosztotta velem a dileemáját, hogy bevegye vagy sem, egy kiszámítható ellefél is jobb önnek, hamár barátja nincs!

Sir Bates dö Hól 2019.11.05. 15:13:14

Valaki meg tudná mondani, hogy ez az elmeroggyant honnan kommentel? Mert szívesen megkeresném

Cycmen 2019.11.05. 15:15:11

Na befutott a Szopva!
@eszti.....: szívem, mennyi volt a bevétel?
-1001 euro
-Ki fizetett 1 eurot????????????
-Hogyhogy ki? Mindenki!

Cycmen 2019.11.05. 15:15:11

Na befutott a Szopva!
@eszti.....: szívem, mennyi volt a bevétel?
-1001 euro
-Ki fizetett 1 eurot????????????
-Hogyhogy ki? Mindenki!

Gábris szomszéd 2019.11.05. 15:16:26

@Sir Bates dö Hól: Melyik narancsos elmeroggyantra gondolsz? :)

morph on deer 2019.11.05. 15:17:09

@Tényelek:
“kellene valamit olvasni”

Esetleg van valami ajánlott irodalom? Hogy legyen fogalmam...
Tájékoztatásul: a Micimackót már olvastam, de a Mein Kampfot még nem!
Előre is köszönöm!

Cycmen 2019.11.05. 15:17:34

@Thomas Grande: Anya, az anális szextől teherbe lehet esni?
Nem Thomas és vedd le magadról azt a női ruhát!

2019.11.05. 15:19:36

@ZX: Eddig úgy tudtam, hogy a pártok Romániában is egymás ellen küzdenek.
A más országokból érkező pártok Romániában a második fordulóban szoktak beszálni, kivéve, haz ottani magyarok mellett, illetve jelenestben ellenük kampányol valaki.
Romániában minden párt a zéró toleranciávampányol évtizedek óta a korrupcóval kapcsolatban, meg is van az eredménye :-)
A lényeg, hogy a Momentum minden kanyarban bizonyítja a magyarellenességét és tök mindegy, hogy mit hazudnak mellé.
Majd legközelebb azzal érvelnek, hogy nem is a román nacionalistákat támogatják,.... de hát a libsik szerint nemzet nem is létezik.

2019.11.05. 15:22:26

@Womb Rаider:
egyetlen fidesznyik vagy aki tudott rá válaszolni,(még, ha hülyeséget is...)
neked legalább, van tököd!
a többi buckalakó köcsögnek még az sincs!

2019.11.05. 15:24:02

@Sir Bates dö Hól: Állítólag Franciaországból, de szerintem ne haragudjon rá, nem ura önmagának nagyon sok estben!

György Csaba Nagy 2019.11.05. 15:27:25

@6.Lenin: Remélem, megóv a sors, hogy olyan választ adjak, amit te normálisnak minősítenél a rácson belülről. Már nicked is kórtünet: a példaképednek inkább alkalmas Csurka mondta ifjú beszeszeltként Acélnak Leninről: "az a vén szifiliszes zsidó". Ebből vajon melyik érdem ihletett a nickválasztásra? Mert hogy nem az esze, azt érzékelteted.

ZX 2019.11.05. 15:28:42

@Tényelek: Kíváncsi lennék, ha RMDSZ gyurcsány seggét nyalná akkor a zorbán mellettük kampányolt volna? Kétlem.

eszti..... 2019.11.05. 15:38:10

@Cycmen:

grat! ügyes asszonyod van.

6.Lenin 2019.11.05. 15:38:40

@György Csaba Nagy:

Már 100x leírtam, hogy a nickemet egy hozzád hasonló seggfej miatt választottam, és direkt 6. és nem V.I. és eredetileg kis l volt. Itt a B1-en egyszer ezen a nicken kommentelt valaki átírva nagy L-é, de miután szóltam neki, törölt mindent, de a nagy L-t meghagyta.
Én meg tojok rá, mert semmi közöm az eredeti V.I. Leninhez, semmiben sem.
Ebben most lukra futottál.

eszti..... 2019.11.05. 15:40:07

@ZX:

Orbán csak azután kampányolt az RMDSZ mellett, miután befürdött az ellenpárt összegrundolásával.

6.Lenin 2019.11.05. 15:41:47

@eszti.....:

Vagy az RMDSZ már nem az, ami volt.

2019.11.05. 15:45:33

@ZX: Ha valaki nem érti, hogy Romániában a magyar közösség nemzeti alapú parttal próbálja képviselni az érdekeitt, ott megáll az érvelési tudomány,
Gyurcsány rossz példa, mert szerinte Romániában csak ro.ánok élnek, de egyébként tök mindegy, hogy, Orbán, Mtahari vagy bármilyen hívők, mert amit ők eldöntenek nekünk azt kell támogatnunk, kivéve ha rosszat akarunk nekik, mint a Momentum

eszti..... 2019.11.05. 15:45:42

@Tényelek:

figyu! amilyen hülye csőlátó vagy rögtön vérszerződést kötnél velem, ha egy álnickkel eljátszanám a szenvedő felvidéki magyart. tudod, akinek fáj Trianon...

ZX 2019.11.05. 15:46:05

@eszti.....: De azután összenőtt ami összetartozik.

eszti..... 2019.11.05. 15:49:13

@6.Lenin:

öreg! nem is csoda annyi pénzen, amit a határon túli magyarság megfelelő irányba terelésére költöttek. pénzért magyar politikai kurvák nemcsak az anyaországban vannak.

6.Lenin 2019.11.05. 15:54:48

@eszti.....:

Érdekes, nálatok mindig pénz kérdése, hogy hol kurválkodsz, kinek nyalsz?
Volt vezető váltás. Azóta változott az RMDSZ is.

nu pagagyí 2019.11.05. 15:55:17

Már csak azért sem lehet összeomlás, mert az Orbán-rezsim kiválóan fektette be a fejlesztési forrásokat. A szegény vidékek fiataljait például megtanították műanyag demizsonok között biciklizni cirka 450 millióért, az évente újra térkövezett terek is bírni fogják a strapát, és a valamelyik sík faluban épült tíz-egynéhány fakilátó is sokat lendíthet még a GDP-n.

6.Lenin 2019.11.05. 15:58:43

@nu pagagyí:

Te sem jártál vidéken az elmúlt 10 évben.
Mi a faszért kell ilyen baromságokat leírni? Kinek szánod?
Ti tényleg ennyire hülyék vagytok?

nu pagagyí 2019.11.05. 16:01:44

@6.Lenin: Hogyne! A lóvéval arányosan változott a vezetőség. Örülök, hogy őket is a mi pénzünkből fizetik és ehhez csak nyalniuk kell Orbán seggét.

6.Lenin 2019.11.05. 16:07:39

@nu pagagyí:

Te kinek a seggét nyalod?
Tudom, te kurvára független vagy. Minden hülye az, független még saját magától is.
Ti tényleg hülyék vagytok, és még dicsekedtek is vele.

Ha valaki baloldali, jobb oldali, vagy liberális, 1etért sok mással, akik szintén ezeket az elveket vallják, azok is mind seggnyalók? Te barom.

mgdé 2019.11.05. 16:08:00

@Womb Rаider:

A görög hadsereg költségvetését nézted már?
Meg hogy a gdp hány százalékát fordították a görögök a hadseregükre 2010 előtt?

(Nagyjából 15x annyi használható állapotú vadászgépük van mint nekünk, amennyiben Cicus 14-es szerencseszámának hihetek. Ráadásul még hadiflottájuk is van.)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.05. 16:09:07

@Cycmen: klasszikust idézni csak pontosan, úgy ütősebb
"kurva ország"
"lószart mama"
"bassza meg"

6.Lenin 2019.11.05. 16:11:47

@nu pagagyí:

"a mi pénzünkből fizetik"

A mi pénzünkből fizetik a jelenlegi budapesti önkormányzatot is, a DK-s , Jobbikos, MSZP-s parlamenti képviselőket is, a zsidókat, reformátusokat, a menekülteket és még azt is, hogy iskolába járhattál, tök feleslegesen a jelek szerint.

ZX 2019.11.05. 16:21:08

@Tényelek: Jaja, a közvetítés a magyar és román felek között az tök rossz.
"amit ők eldöntenek nekünk azt kell támogatnunk" és mit döntöttek el? Hogy jó lesz nekik pénzért más faszával verni a csalánt?

György Csaba Nagy 2019.11.05. 16:26:06

@6.Lenin: Hernyócska, te már annyi mindentől elhatárolódtál, és az ellenkezőjétől is. Nem vagy Lenin, csak úgy hívod magad, nem vagy ballibsi (na az tényleg nem), de nem vagy fideszes sem, mint szereted állítani, csak véletlen mindig oda nyalsz. Nem vagy azonos önmagaddal sem. Nem vagy azonos egy gondolkodó, önkritikus emberrel sem, emberszabásod álca. Nyamvadt köpönyegforgató gondolkodásképtelen szófosó vagy. Pá.

mgdé 2019.11.05. 16:34:23

@Tényelek:

Ha már felveted, akkor, ha lehet, pontosabban.
Tudtommal csak az "államok" nyújtotta (NSZK, Bajorország, állami bankok, stb.) kölcsönök elengedését vetette fel Kohl, a magánbankoktól származókét nem. (Lévén azokra közvetlen ráhatása nem volt.) S az azért nem mindegy, hogy 20-30 %-ot engednek el, vagy 100 %-ot. S Antall részben azért nem fogadta el - így utólag vélhetően nem döntött jól -, mert ő és a tanácsadói úgy vélték, hogy ha ezt meglépjük, akkor a "maradék" (ami a nagyobb falat) finanszírozásához nem kapunk, vagy csak nagyon rossz feltételekkel kapunk további kölcsönöket (ugyebár, jobb híján, új kölcsönökből fizetjük ki a lejáró régieket), s akkor pillanatok alatt bedőlhet az ország. Meg 'katonatiszt' volt. Meg jobb jövőre számított. Meg úgy gondolta, várhatunk még. (Csak közben elmúlt kint a kezdeti eufória, no meg aztán a Szu is összedőlt, s nem volt már szükség sem mézesmadzagra, s különösen nem mások (Oroszország, Ukrajna) által meghivatkozható példára.) Stb.

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.05. 16:41:34

"A magyar gazdaságnak sem a viszonylagos, vagyis az ország saját ligájában játszó államokhoz képesti teljesítménye, sem az ország egyedi mutatóival mérhető teljesítménye nem mondható jónak."

Akkor nézzük a saját "ligát", a V4-eket.

Egy főre jutó GDP, vásárlóerő-paritás alapján /USD/ 2010-ben és 2018-ban:

Magyarország 31903 22026
Csehország 37371 27552
Lengyelország 31939 21079
Szlovákia 35130 24549

A vásárlóerő paritás alapján számított egy főre jutó GDP növekménye /%/ 2010 és 2018 között:

Magyarország 44,8%
Csehország 35,6%
Lengyelország 51,5%
Szlovákia 43%

Az államháztartás bruttó adóssága /%/ 2010-ben és 2018-ban:

Magyarország 80,2% 70,8%
Csehország 37,4% 32,7%
Lengyelország 53,1% 48,9%
Szlovákia 41,2% 48,9%

Az államháztartás bruttó adósságának növekedése/százalékpont/ 2010-től 2018-ig:

Magyarország - 9,4%
Csehország - 4,7%
Lengyelország -4,2%
Szlovákia +7,7%

Egy százalék egy főre jutó, vásárlóerő paritás alapján számított GDP növekményhez szükséges bruttó államadósság növekmény/%/ 2010 és 2018 között:

Magyarország - 0,21
Csehország - 0,13
Lengyelország - 0,08
Szlovákia + 0,18

Ugyanakkora GDP növekményhez Magyarországon társult a legkisebb államadósság növekmény, azaz legnagyobb államadósság csökkenés a V4 országok között.
Minden közgazdász tudja, ha egy ország az államadósság csökkentés időszakában van, az növekedés visszafogó hatású.
Ezért is komoly eredmény a fenti adatokból látható teljesítmény.

Egyébként ő az a közgazdász, aki nemrég azon örömködött, hogy a magyar GDP nem érte el a válság előtti legmagasabb értéket dollár elszámolásban /és nem reálértékben./ Csak azt felejtette el hozzátenni, hogy az árfolyamok hogyan változtak a dollár javára és emiatt egy sor ország GDP-je, többek között Németországé sem érte el a válság előtti legmagasabb értéket anno.
Ezek a féligazságok, ugye? Ejnye- bejnye.

mgdé 2019.11.05. 16:43:25

@6.Lenin:

Cöfi bácsi, te ugyebár most vagy egy önellentmondó idióta vagy, vagy AZT állítod, hogy Viktor '98-'02 között végtelenül sz@rul kormányzott, mert csupa-csupa teljesen tehetségtelen, ráadásul mindenki által tudottan 'ősballib' tanácsadóra hallgatott, s ugyanezekből lettek a miniszterei meg egyebei is. Gratula! :D

6.Lenin 2019.11.05. 16:45:31

@György Csaba Nagy:

Én soha nem tagadtam, hogy 94 óta a Fideszre szavaztam. Mert azóta sincs jobb, szerintem.
De soha nem voltam, és nem is leszek a Fidesz tagja. Egyik pártnak sem voltam. Miért is lennék ezért fideszes seggnyaló?
Annyit kértem eddig is, hogy mondjatok jobbat, mert én nem látok, de tévedhetek is.

Bár az elmúlt néhány évtized engem igazol. Természetesen bármikor jöhetnek a Fidesznél is jobbak, akkor azokra szavaznék, mert én az ország érdekeit nézem.

Te képtelen vagy mást is legalább átgondolni, csak a saját véleményedet tartod az egyedüli igazságnak,, és még te szeretnél másokat alázni? Szerencsétlen.

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.05. 16:45:56

javítás:

Egy főre jutó GDP, vásárlóerő-paritás alapján /USD/ 2010-ben és 2018-ban:

Magyarország 22026 31903
Csehország 27552 37371
Lengyelország 21079 31939
Szlovákia 24549 35130

ZX 2019.11.05. 16:51:23

@6.Lenin: Ha valóban az ország érdekeit néznéd akkor a fideszesek és egy patkány közül a patkányt választanád mert annak legalább van gerince.

mgdé 2019.11.05. 16:51:56

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Te, a klónjaid meg a váltóid, ugye azért vagytok itt, meg más cikkeknél is, hogy semmiképpen NE jöhessen létre értelmes beszélgetés, eszmecsere, ilyesmi? Ha vagonpakolást is vállalnál, még mondhatnád, hogy mindenáron kell a pénz, de így ...

6.Lenin 2019.11.05. 16:53:42

@mgdé:

Mi van degenerált, nicket váltottál?
Hol írtam, hogy 98-2002 között szarul kormányzott?
Én azt írtam, hogy talán túl sok önjelölt zseni tanácsadó volt körülötte, akiket szerencsére ki is dobott, vagy már nem tartott igényt a tanácsaikra. Nyilván téves infókat is kaphatott róluk. A gyakorlatban be is bizonyították, hogy nem férnek bele abba az elképzelésbe, amit ő gondolt ki magának, és az országnak. El is vesztette a választásokat.
De mi ezzel gondod? Nyilván minden vezető olyan szakértőket választ, akik támogatják a vízióját-az, hogy az helyes, vagy helytelen, a választásokon eldől.

Kár volt nicket váltanod, seggfej maradtál.

2019.11.05. 16:58:26

@ZX: Ez a kretén át akarja közvetíteni a választokat egy román pártba, nooooormális ezt normálisnak nevezni?
Az ottani magyaroknak volt lehetőségük választania magyar pártok között és úgy döntöttek, hogy az az RMDSZ legyen, amelyik képviseli őkt.
Erre fel kreténkéék úgy gondolják, hogy jobb nekik egy olyan román párt, amelyik szerint nem léteznek nemzetiségek.
Elnézést keérek, hogy így egyenesen mekérdezem, de önt átverték vagy valóban hülye?

6.Lenin 2019.11.05. 16:59:24

@ZX:

Nézd, ez így egy rakás szar. Miért neked kéne meghatároznod, hogy mi az országnak a jó?

Írd le, milyen feltételek mentén gondolod, hogy te látod jól.
Mit jelentene szerinted a jól megválasztott érdek, ami mentén mindenki hepi lenne az országban?
Szeretnéd, ha megint teljesen kiszolgáltatottak lennénk valakinek? A nyugatnak, akik simán eladtak minket az oroszoknak 56-ban. Visszasírod?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.05. 17:10:09

@mgdé: mit ugatsz fogyatékos paraszt
próbáld meg magyarul

mgdé 2019.11.05. 17:10:12

@6.Lenin:

"nicket váltottál" :D

Cöfi, te nagyon hülye, a 'nicket váltottál' az azt jelenti, hogy egy MÁSIK nicket vettél elő.

De ha már itt vagy, megkérdezem:
Csak nem te voltál az a gyagya, aki lemásolni próbálta az általad annyira megsiratott nicknevem? Akkora, de akkora nagy kár ért, hogy a kamunicket most nincs mire használnod, hogy zokognod kell? :P

eszti..... 2019.11.05. 17:18:56

@6.Lenin:

Ne magadból indulj ki!
Markó Béla nem volt a szívem csücske, de legalább volt gerince kiállni a Romániában élő magyarok érdekeiért:
- Nekünk rossz, ha Európában nemzetállamok fognak kialakulni.
- Ne hitessük el az erdélyi magyarokkal, hogy az ő sorsuk nem Romániában dől el.
Nyilván egy idő után a pálya szélére szorult.

Az új szervilis vezetés, aztán teljesen behódolt. Ha a NER bármelyik potetátja utasítja, hogy ugorjon, max. annyit kérdez, hány méterre.

mgdé 2019.11.05. 17:19:55

Na, a trollkultúra kitört a kézcsókos lakájból. :D

6.Lenin 2019.11.05. 17:19:59

@mgdé:

Mi van? Mi közöm, hogy te mit csinálsz a nickeiddel?
Csak annyit írtam, hogy kár volt akár váltani vagy bármi, seggfej maradtál.

eszti..... 2019.11.05. 17:24:28

@Tényelek:

nemzeti alapú parttal

mivan????? :D

6.Lenin 2019.11.05. 17:35:21

@eszti.....:

Miért lenne rossz?

1970-es évek vége felé részt vettem Kassán egy nemzetközi filatelista találkozón, ahol Kassa pártitkára azt mondta, hogy könnyű a cseheknek, és a magyaroknak, meg a lengyeleknek, mert van történelmük, a szlovákoknak csinálni kell. Addig nem engednek semmihez sem hozzányúlni a Martin-ban azösszegyűjtött anyagokhoz, míg ki nem nevelnek egy új történész gárdát.
Én ott akkor azt ajánlottam, hogy miért nem ülnek össze magyar, cseh, lengyel, és szlovák történészek, és miért nem tisztázzák, ki, kit is csinált a közös történetünk folyamán.
A szlovákok ragaszkodtak, hogy nemzetként jelenhessenek meg. Mi van a benes dekrétummal? Megszüntették már? Miért baj a kettős állampolgárság? Kisebbségi nyelvhasználat? Mit veszítene bárki is? Ki ragaszkodik jobban a saját "nemzetéhez"?

Megvédte a magyarokat a nyugat 56-ban? Simán eladtak, eladnának most is. Miért ne élhetnénk együtt a V4-ben? Miért nem akarnak a románok csatlakozni? Elvesztenék a "nemzeti" mivoltukat? Kell valakinek?
Persze, nem illik a liberálisoknak nemzetről beszélni, mert ők konzumidiótákat szeretik, minden gyökér nélkül.

2019.11.05. 17:36:14

@mgdé: Szerintem az állami kölcsönöről beszélhettek, de mivel Antall rövidre zár a témát, így még a részletekig sem jutottak el. A kisöreg szerint ott akkor Antall úgy meglepődött, hogy valószínűleg fel sem fogta az ajánlat jelentőségét.

2019.11.05. 17:41:09

@eszti.....: Látom bevette a gyógyszert, de még nem hatott.
Ugyanígy szerveződtek a magyarok Szlovákiában is, amíg Bugár elő nem ált a Híddal, de hasonlóan nemeti alapú párt működik Szerbiában sikeresen, és Ukrajnában., bár ott senki sem sikeres.

eszti..... 2019.11.05. 17:43:43

@6.Lenin:

"Mi van a benes dekrétummal? Megszüntették már? "

Kérdezd meg Orbántól, miért nem sikerül egyszer sem szóba hoznia a témát, pedig évente többször is találkozik a szlovák miniszterelnökkel.
Kettős állampolgárság dettó.

Kisebbségi nyelvhasználat...most tették kötelezővé a magyar lakta területeken dolgozó hivatalnokok számára kisebbségi nyelv ismeretét.

A 70-es évektől azért történt néhány változás. Nem tűnt fel? :D

eszti..... 2019.11.05. 17:51:14

@Tényelek:

diszlexia? a Meixner módszert ajánlom.

2019.11.05. 17:52:57

@eszti.....: A Benes dekrétumokt a németek sem tudják eltöröltetni, érdekes is lenne, hogy ha minden második csehnek s minden harmadik tótnak ki kellene költöznie a lopoott vagyonból.

De az is érdekes volna, ha rájuk hivatkozva pár ország megint bevezetné a zsidó vagyonok elkobzását, mert ha Benes Eu kompatibilis, akkor a zsidó törvények is.

6.Lenin 2019.11.05. 17:53:16

@eszti.....:

De észrevettem. Mióta a V4 erősödik, a szlovákok se annyira hülyék már, bár próbálkoztak velük, hogy szétverjék a V4-et. De szerintem még mindig ők a gyengébb láncszem.

Szerintem ahogy erősödik a V4, úgy csökken annak jelentősége, hogy a fenti kérdésekkel kelljen foglalkozni. Elmúlik magától , ha a szlovákok is rájönnek, hogy senki nem vonja kétségbe a "nemzeti" érzelmeiket, kultúrájukat, ha náluk is élnek kisebbségben más nemzetek polgárai is. Attól még lehetnek sikeres nemzet államok is, pláne szövetségben.

2019.11.05. 17:55:08

@eszti.....: Nemm diszlexia, hanem feltöltési kavar, mint már írtam többször.

eszti..... 2019.11.05. 17:57:15

@Tényelek:

Még egyszer mondom. Orbán Viktor a nagy nemzetvédő és -egyesítő 9 év alatt évente 2-3x találkozik a szlovák miniszterelnökkel. Tárgyalásaik során eddig egyszer sem javasolta az általad említett dekrétum eltörlését.
Vajon miért?

eszti..... 2019.11.05. 18:04:52

@6.Lenin:

a szlovákok se annyira hülyék már, bár próbálkoztak velük, hogy szétverjék a V4-et

a slavkovi hármasra gondolsz? abban a csehek is érdekeltek az osztrákokkal együtt.

most már szlovákok? nem tótok? :D :D
sikeres nemzetállam.... itt sírtatok az ukrán nyelvtörvény bevezetése miatt, ami ékes jellemzője a nemzetállamnak.
a mennyiben Szlovákiában megerősödne a nemzetállami vágy, azonnal csorbulnának az országban élő kisebbségek jogai.
- anyanyelvi oktatás
- az anyanyelv használata
mert a nemzetállam nem tűri az etnikailag vegyes közösségeket.
na, de ezt valahogy nem sikerül megértenetek.

mgdé 2019.11.05. 18:05:04

@Tényelek:

Lehetett akár így is. Pedig egy gondolatkísérletet megért volna.
(A lengyeleknél fordított arány volt, majd 100 %-ban állami kölcsönök, a németek mellett az Usa is, épeszű magánbank nem adott nekik.)

2019.11.05. 18:10:51

@eszti.....: Mennyivelenne hatékonyabb Orbán felvetése, mint Kholé vagy Merkelé.
Ebből a megközelítésből semmi éteme em lenne felvetni, gondolom ezért hanyagolja.
A jog szerint azilyen bűnök nem évűlnek e, ha így nézzük van még időnk.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.05. 18:12:06

@morph on deer: "Van azért egy különbség: most orbán közvetlen hivatali viszonyba került Karácsonnyal"

Már miért került volna?

A Kormány és a helyi önkormányzatok viszonyát (az Alaptörvény mellett) alapvetően a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény VII. fejezete, ezen belül leginkább a 127-130. §-ok határozzák meg; amelyek a helyi önkormányzatokért felelős miniszter valamint a helyi önkormányzatok törvényességi felügyeletéért felelős miniszter (és a kormányhivatal) számára határoznak meg feladatokat, a közvetlen hivatali viszony pedig leginkább a kormányhivatal felé értelmezhető.

Az igaz, hogy a Mötv. egy korábbi szakaszban a költségvetési tervezés kapcsán nevesíti az államháztartásért felelős minisztert is; és bizonyos feladatai a Kormánynak is adódhatnak (pl. javaslattétel az Országgyűlésnek az alaptörvény-ellenesen működő önkormányzat feloszlatására, hitelfelvétel engedélyezésére), de "közvetlen hivatali viszony" Orbán és Karácsony között nincs.

eszti..... 2019.11.05. 18:15:22

@Tényelek:

Valóban? Akkor miért "veti fel", hogyan politizáljon a szlovákiai magyar kisebbség- Híd-tüske a köröm alatt? Köze???

Azért csak tehetett volna egy próbát, lassan egy évtized alatt. Vagy ennyire gyáva?

György Csaba Nagy 2019.11.05. 18:15:47

@6.Lenin: Platón szerint premisszákra célszerű alapozni a konklúziót. A premisszákat a valóság tényei adják, a konklúzió az ezekre alapozott ítélet. Ebben a gondolatmenetben "van valami".
A valóság: versenyképesség helyett udvari kliensgazdaság, melyet az EU-s és hazai közpénzek fosztogatása tart fenn, a fő szektorok szerencsére külföldi kézben vannak, a befektetők maximális támogatása és kiszolgálása biztosítja a foglalkoztatást. Fékevesztett korrupció és lopás zajlik rendszerszerűen. Nincs gazdaságpolitika, a hazai termelők és szolgáltatók hatékony támogatása, exportösztönzés és importkiváltás, az "áldott magyar föld" hozamai nem érik el a rendszerváltás előttit, nincs vidékfejlesztés, van vidék elszegényedése. Sikeresen folyik a feudalizmus restaurációja. Az oktatás eszmei zürben tévelyeg, a pedagógusok megalázva, agyonadminisztrálva, önállótlanítva. A klerikalizmus támogatva. Az egészségügy sunyi módon privátba terelve. Az önkormányzatok hatáskörileg és forrásilag elnyomorítva. A civil kezdeményezések üldözve. A parlament a képviselők személyes kiválasztása éa a frakciófegyelem eszközével bábszínházzá silányítva. A hatalom egyéb fékjei hatástalanítva. Egyetlen akarat érvényesül minden ügyben, a diktátor pedig egy meglehetősen korlátolt figura. Ezek után le mered írni, hogy a Fidesznél nincs jobb, a valóság téged igazol. Csip-csip csóka, vak varjúcska. Ennél a beteg rendszernél bármi változás csak jobbat hozhat. Nem aggódom, nem lesz forradalom, de a rendszer szépen összeomlik nyilvánvaló életképtelensége felismerésétől. Akkor piszokul szégyellni fogjátok, hogy fennmaradását sokáig támogattátok. Ezt máris kezdhetnétek.

2019.11.05. 18:19:24

@Szergej Szergejevics Szergejev: Valószínűleg az lehet felvetés tárgy, hogy a Parlament Budapesten van, azt meg Karácsony uralja, ennél fogva innentől kezdve ott csak az történhet, amit ő jóváhagy, ez logikusan érvényes az összes minisztériumra is.
Szerintem örülhetünk, ha Parlament Budapesten maradhat, lehet átkell húzni Nyírlugasba!

CSOKKI MÁLNA 2019.11.05. 18:25:13

@Tényelek: Jól érzékelhető a sorosista törekvés,hogy ilyen rég lezárt ügyek felmelegítésével megpróbáljanak éket verni a v4 tagjai közé.A szemforgatás nagymestereinek most hirtelen fontos lett a Benes dekrétuumok ügye..
Persze,azon most is vicsorognak,amikor a magyar fél vétót jelent be az ukrajnai kisebbségi nyelvhasználat korlátozása miatt..Különösen bosszanthatja őket,hogy ennek hatására bekerül az ukrajnai kisebbségek ügye az állásfoglalásba..:)

2019.11.05. 18:27:05

@eszti.....: Én lüke eddig elhittem, hogy Orbán eddig fel sem vetette a Benes dekrétumok ügyét, most meg beírtam a keresőbe, Kedves Eszter ne hantázzon itt nekem és másoknak erről!

2019.11.05. 18:27:45

@eszti.....: Én lüke eddig elhittem, hogy Orbán eddig fel sem vetette a Benes dekrétumok ügyét, most meg beírtam a keresőbe, Kedves Eszter ne hantázzon itt nekem és másoknak erről!

CSOKKI MÁLNA 2019.11.05. 18:28:53

@Tényelek: Biztos bosszantja a liberálbolsikat,hogy nem sikerült megszerezni az 5. kerületet,így az átalakult Kossuth teret nem bánthatják..:)

6.Lenin 2019.11.05. 18:32:41

@György Csaba Nagy:

Te a nagyon is elfogult véleményedre alapozva próbálsz téves következtetéseket levonni.
Amit leírtál, annak a nagyon nagy része kamu.
Ha valóságos dolgokat szeretnél vizsgálni, akkor jelölj ki egy időszakot, és nézzük meg, hogy honnan, hová jutottunk. Minden feltételes módot kizárva.
Mivel mások is voltak hatalmon van összehasonlítási lehetőség is.
A véleményeddel nem tudok mit kezdeni. Nem összevetett tényeket soroltál.

"Ennél a beteg rendszernél bármi változás csak jobbat hozhat."

Sorold fel. hogy milyen intézkedéseket takarna ez, és kivel, mennyi idő alatt hozná meg a kívánt (?) eredményt.

eszti..... 2019.11.05. 18:43:20

@CSOKKI MÁLNA:

lenin soros-ügynök lenne??? :D

PuniValdes 2019.11.05. 18:58:44

Nagy a pinám, üllők rágja, arab meccse -esek beke.

2019.11.05. 19:01:38

@eszti.....: Én azért nem vhognék annyira, ha olyan orbitáli hazugsággal buknék le, mint ön,....

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.05. 19:17:36

@PuniValdes: jóvan esztike ügyes vótá
de főlek okos
tót szinten

eszti..... 2019.11.05. 19:21:29

@Tényelek:

add át a leleplező sztorit a mindenszónak.

György Csaba Nagy 2019.11.05. 19:37:16

@6.Lenin: Egyetértek veled abban, hogy elfogult véleménnyel keveset lehet kezdeni. Ha a tények nem győznek meg, én aligha tudlak. Erre nem is vállalkozom. Ha nem látod magadtól, hogy az ország avitt rendszerbe visszavezetése, jobbágynevelés folyik a hatalom megtartása érdekében, egyházi közreműködéssel, arra ékesszólás sem fog ráébreszteni.
A megoldást remélem az ellenzéki választási összefogással elérhető kormányváltástól, amit alkotmányozó nemzetgyűlés kell kövessen. Az félredobja a jelen tákolmányt, szakít a Sólyom-féle importált alkotmánnyal is, mert az fejlett demokráciákra volt szabva. A parlamentben meg kell tiltani a frakciófegyelem meggyőzésen túli eszközei alkalmazását, új arányos választási törvény kell, törvényekkel segíteni az önkormányzatiságot, hozzá forrást rendelve, támogatni a civil kezdeményezéseket, népszavazni hagyni, mindezzel elősegíteni, hogy végre polgárosodjunk. A mentelmi jogot eltörölni. Az oktatást és egészségügyet szakemberekre bízni és forrással ellátni. A korrupciót tűzzel-vassal irtani, EU ügyészséget beengedni, közbeszerzések ügyét államtól független, ellenőrzött szervre bízni. Meg ami még az alkotmányozó nemzetgyűlésnek eszébe jut és többséget kap.
Vizsgálj olyan időszakot, amilyenhez kedved van, ebbe nem ugatok bele. Az tisztán látható, hogy a múlt szándékos restaurálása az utóbbi 9 év terméke. Előtte amatőrködés folyt, ma elszánt gazemberek dúlnak. Ha pedig a rendszer beteg, nem hozhat tartós gazdasági eredményt.

6.Lenin 2019.11.05. 19:46:36

@György Csaba Nagy:

"A megoldást remélem az ellenzéki választási összefogással elérhető kormányváltástól,"

Ahogy elnézem ez az ellenzéki összefogás nem nagyon lesz a siker felé vezető út, inkább....de ez majd néhány hónapon belül eldől. Én nem látok benne túl sok fantáziát.

Az ország annál jóval színesebb, mint ahogy te a lózung gyűjtemény felsorolásban azt elképzeled.
Szerintem várjuk meg a mostani összefogás "végeredményét", hova fog kifutni.

CSOKKI MÁLNA 2019.11.05. 19:54:24

@6.Lenin: Nem tudom,ez a sötét barom hol élt 2010 előtt,amikor 30 százalékponttal szállt el gdp arányos államadósság és tíz százalék felé kúsztak a magyar állampaírok kamatai?

CSOKKI MÁLNA 2019.11.05. 19:56:09

@eszti.....: Nem inkább te? Esetleg csak egy hasznos hülye vagy,az is lehet..:)

CSOKKI MÁLNA 2019.11.05. 20:00:53

@6.Lenin: Az az előnye a tizenharmadikai eredménynek,hogy azokon a helyeken,amelyeket megszereztek, kicsiben lemodelleződik,hogy mekkora katasztrófa lenne az országra nézve,hogyha kormányra kerülnének,és ebből okulhatnak a választók..:)

6.Lenin 2019.11.05. 20:00:55

@CSOKKI MÁLNA:

Nem véletlenül minden álmuk a múlt eltörlése, lehetőleg végleg, ahogy kedvenc nótájukban írva vala. Nagy teher az nekik, pláne, ha néha valaki szóba hozza.

György Csaba Nagy 2019.11.05. 20:04:11

@6.Lenin: Kívánságod teljesítve, megvan a válasz, sztem kivel és mit. Várunk mindketten és sokan mások is, én pedig remélek.

Sir Bates dö Hól 2019.11.05. 20:05:24

@György Csaba Nagy: nagyjából ámen. De a mentelmi jogot meghagynám, különben a fél ellenzék mindig böriben lesz ilyen politikai kultúra mellett.

És azt nem igazán látom, hogy aki anno 2010 előtt amatőr és/vagy dilettáns volt, az mitől a jövőben jobb.

eszti..... 2019.11.05. 20:14:05

@CSOKKI MÁLNA:

azt mondtad, a V4 egységének aláásása miatt emlegetik soros ügynökök a dekrétumot.
olvass vissza, lenin ráncigálta elő.
időnként nem ártana értelmezni a leírtakat.

2019.11.05. 20:33:15

@György Csaba Nagy: Nagyon szimpatikus a listája, az álllamtól független közbeszerzési testület vezetését vállalom, illetve a civlszervezetet is megcsinálom, de csak azt amelyikre köteles hallgatni a parlament.
Tök jó anarchiát képzel el., ahol sokkal több ember, sokkal hatékonyabban szét tudja lopni a magyar közösség vagyonát, ráadásul amgyar ügyészségnek kuss lenne, egy korrupt román feügyelné, hogy, akt illet csak az lophasson.
Az egészségüggyel oktatással meg nem is kellene oglalkozni, csak lóvét odadni.
Na mondjuk vállalám azt is, de attól tartok nem tudnám az összes ellopható pénzt ekölteni, szóval lophasson más is.

2019.11.05. 20:38:45

@eszti.....: szintén diszlexia, .. mi akart lenni az a mindenszó a mondat végén?

morph on deer 2019.11.05. 20:38:58

@Sir Bates dö Hól :
Garancia nincs, de eltelt tíz év, és nem is akármilyen tíz.

Aki nem közvetlen segghülye, - “anya, lehet teherbe esni...”stb. típus,- az nyilván tanult a hibákból, a sajátjaiból is, azóta meg tisztán látható, hogy mit hogyan NE csináljon valaki.
Hidd el, igencsak tanulságos!

Ezen túl már csak azért sem látom indokoltnak az aggodalmat, mert ha sikerül eltakarítani ezt a jelenlegi NER nevű mocskot az ország éléről, az biztosan csak sokpárti együttműködéssel lehetséges, viszont egy ilyen felállásban az is benne van, hogy éberen figyelik, hogy mit csinál a másik, hogy ne szaladjon el senkivel az a bizonyos ló, semmilyen irányba.

Szóval szerintem egészen sok szól amellett, hogy nem fogod látni ugyanazt még akkor sem, ha ismerős arcokat is fel találsz fedezni!
Bár ahogy látom, legfeljebb az ismerősök unokái fogják megdönteni talán nálunk a feudalizmust, azt is csak akkor, ha kikölcsönzik az Aurórát Putyintól...

eszti..... 2019.11.05. 20:46:17

@Tényelek:

lófasz.
na, húzzál a nickkemről, mint a vadlibák! este 8 után nincs trolletetés.

György Csaba Nagy 2019.11.05. 20:58:20

@Tényelek: Maximalista vagy, ha úgy véled, bárki új tudna többet lopni a jelen gazembereknél. A mindnél nincs több. És ami végleg hiányozna, az az agresszív-fensőbbséges kioktatás, amivel elmesélik, hogy közérdekből és közhaszonnal lopnak.

CSOKKI MÁLNA 2019.11.05. 21:03:57

@eszti.....: Igen, a nagypolitika szintjén, nem egy szájbabaszott fos blogon, mint ez..Sok borsot tört a v4 sorosék orra alá, megpróbálják szétverni. De nem fog menni..

György Csaba Nagy 2019.11.05. 21:04:22

@Tényelek: És még: ha szted poltpetike a közvagyon felkent és hatékony őre, akkor átérezheted az űr magányát.

CSOKKI MÁLNA 2019.11.05. 21:05:07

@Sir Bates dö Hól : Eddig is balos volt ,nem most nyertétek meg..

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.05. 21:07:29

@eszti.....: "add át a leleplező sztorit a mindenszónak"

KEDVES VAGY ESZTI , DE SZERENCSÉRE MA ESTÉRE MÁR VAN ELÉG LELEPLEZŐ SZTORI ! ! !

"Hivatalosan is magyarellenes Fekete-Győr András: Román politikust támogat Fekete-Győr a magyar jelölttel szemben – Videó

Korrupcióval vádolt román politikust támogat a magyar jelölttel szemben az elnökválasztáson a Momentum elnöke"

SZÉGYEN !!!!

CSOKKI MÁLNA 2019.11.05. 21:09:32

@CSOKKI MÁLNA: Ja, és persze Botka mindig is Gyurcsány negatív volt..Mostanra a maszopból is kilépett..Ha nem csinálják ki a párton belüli gyurcsányisták Molnár Zsoltival (színheddzsótti) az élen, talán csinálhatott volna az mszp-ból egy tisztességes szocdem jellegű tömegpártot, és megmenekülnek a kiszelektálódástól..

CSOKKI MÁLNA 2019.11.05. 21:10:06

@Sir Bates dö Hól : Ja, és persze Botka mindig is Gyurcsány negatív volt..Mostanra a maszopból is kilépett..Ha nem csinálják ki a párton belüli gyurcsányisták Molnár Zsoltival (színheddzsótti) az élen, talán csinálhatott volna az mszp-ból egy tisztességes szocdem jellegű tömegpártot, és megmenekülnek a kiszelektálódástól..

CSOKKI MÁLNA 2019.11.05. 21:13:00

@Hova fogják elásni KariGerit?!: Véletlenül Janiczák "szárazon kúrlak seggbe" Dávidka nem a ballerek támogatásával nyert ismét Ózdon..? A becsület és a lokálpatriotizmus élő megtestesülése ez a fiú..:)))

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.05. 21:13:36

@eszti.....: BOCS , AZ ELŐZŐRŐL LEMARADT A LINK , ITT PÓTLOM :
mindenszo.hu/hivatalosan-is-magyarellenes-fekete-gyor-andras-roman-politikust-tamogat-fekete-gyor-a-magyar-jelolttel-szemben-video/

NAPI KÖNNYEDEBB TARTALOM , SZINTÉN A MINDENSZÓRÓL :

"“Aki szerint Wass Albert náci, az magyargyűlölő” – ilyen feliratú molinóval várták Karácsony Gergely főpolgármestert a Városházán, a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése előtt. A főpolgármestert a Városháza folyosóján tartoztatták fel a felirattal. Karácsony korábban úgy nyilatkozott hogy nem pártolja a közterek átnevezését. Mint fogalmazott: a Széll Kálmánnal még annyira nincs is baja, mint Wass Alberttel, aki a főpolgármester szerint “náci vagy nácibarát” volt."
mindenszo.hu/wass-albert-molinoval-alltak-el-kamu-geri-utjat-video/

SZÉGYEN !!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.05. 21:17:53

@eszti.....: MÉG MINDIG KÖNNYEDEBB TARTALOM . . .

"Totális káosz Kamu Geri első munkanapján – Videó

Megkezdődött a totális rombolás"
Részletek és videó a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/totalis-kaosz-kamu-geri-elso-munkanapjan-video/

SZÉGYEN !!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.05. 21:19:19

@eszti.....: NA MÉG EZ IS KÖNNYED TARTALOM ?!

"A Hülye Járások Minisztériuma hiányzik már csak

A részvételiségnek is lesz főpolgármester-helyettese Budapesten – megszavazta a közgyűlés balliberális többsége, hogy a jövőben 5 helyettes dolgozzon Karácsony Gergelynek."
Részletek és videó a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/agyhalal-viccesek-a-fopolgarmester-helyettesi-posztok-ezen-rohog-fel-budapest-hulye-jarasok-miniszteriuma-nem-lesz-video/

SZÉGYEN !!!

eszti..... 2019.11.05. 21:50:10

@CSOKKI MÁLNA:

:D :D :D

Kicsihuszár! A V4 nem a kelet európai országos szabadságharcosainak egyesülete, bár sokan ezt a látszatot szeretnék kelteni. Igen, van egységes vélemény bizonyos ügyekben pl, mint most az uniós költségvetés terén. Az is csak azért, mert a kohéziós alapok megnyirbálása elég fájdalmas mindannyiuk számára
Ez egy érdekszövetség de minden tagállam érdeke esetenként mást diktál . Szerinted miért alakult néhány éve a slavkovi hármas? Mert Csehország és Szlovákia a V4-en túl Ausztriával is szükségét látta a szoros együttműködésnek. Minden uniós találkozó előtt egyeztetik az álláspontjukat.
Azt hiszed nem szúr szemet a másik három tagországnak ez az újdonsült türk barátság?
A csehek nemrég számoltak fel egy orosz kémközpontot, amelyet a nagykövetségről irányítottak. A lengyelek orosz fóbiájáról nem is beszélve.
Na,de te csak sorosozz tovább!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.05. 22:19:27

@eszti.....: "Ez egy érdekszövetség de minden tagállam érdeke esetenként mást diktál"

Az nem kunszt, hogy ha ugyanaz az érdekük, akkor az EU-ban ugyanarra szavaznak.

Annak lett volna értelme, hogy a V4 együttesen kiáll az egyikük érdekében. Mindig másikuk érdekében, ahogy hozza a szükség. De a fasz politikusoknak ennyi esze nincs.

2019.11.05. 22:28:19

@György Csaba Nagy: Szerintem a mi szintünkön nem lehet követni azegyes lopásokat ez még Ausztriában semegy pedig ottfolamatosan tudnak jogszerűen lopni már közel kétszáz éve gyakorolják a jogállami formáját, ezért inkább a makro számokból érdemes kiindúlni, abból meg az következik, hogy most nagyjából a negyedét lopják, mint 2010 előtti nyolc évben. Persze ez is horribilis szám, de ez annyiban más, hogy most ez a pénz az országon belül marad ezért látjuk,és ez kurvára idegesítő, mig az előtte ellopott 240 milliárd dollárról nem tudunk semmit.
Az, hogy a szingapúri tőzsdénönálló magyar szekció van, kit zavar, a zöme nem is tu róla.
propeller.hu/itthon/3198722-john-christensen-magyarorszagot-kiraboltak-itt-vannak-tenyek

Sir Bates dö Hól 2019.11.05. 22:42:39

@CSOKKI MÁLNA: nem azért írtam Botkát, mert nem tojnék rá nagy ívben, de mégis csak ezer éve vezeti az ország 3. legnagyobb városát, aztán mégse jött el az apokalipszis, sőt mindig újra megválasztják.

Nem hiszem én se, hogy mindenhol ilyen jól fog majd működni a fene nagy összefogás, de azt se támasztja alá semmi, hogy "ezek" genetikailag kevésbé lennének alkalmasak egy várost vezetni, mint amazok.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.05. 22:45:35

Úgy idelinkelnék még valami megdöbbentő mindenszó linket, de máma nincs több.

SZÉGYEN!

CSOKKI MÁLNA 2019.11.05. 22:47:43

@eszti.....: A slavkovi 3 sehol nincs már, csak a belpesti libsi sorstalanok fejében él már , mint valamiféle ellensúlya a v4-nek. Timmermans bukásakor is a V4-gyel tárgyalt Macron..Ezeknek az országoknak sok közös érdeke, hasonló értékrendje van, amely gyökeresen különbözik a nyugaton mainstream pc idiotizmustól és ethnomazochizmustól.
Különösen, hogy hasonló fazonú,világnézetű pártok adják a kormányzó erőket.
Hosszabb távon majd a Salvini által irányított Olaszországgal együtt fognak komoly ellensúlyt képezni az európai önsorsrontással szemben.

eszti..... 2019.11.05. 22:48:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

ne hülyéskedj! ez nem a három testőr. és miért is kellene kiállni?

CSOKKI MÁLNA 2019.11.05. 22:51:14

@eszti.....: " A lengyelek orosz fóbiájáról nem is beszélve.
Na,de te csak sorosozz tovább! "

Aha, "éhes disznó makkal álmodik". Ez jut eszembe a kommentedről..:) A lengyelek oroszokkal szembeni távolságtartása eddig is jellemző volt,ennek ellenére a kormányzó Jog és igazságosság mégis egy platformon volt a Fidesszel, ami a brüsszeli politizálást illeti..

CSOKKI MÁLNA 2019.11.05. 22:57:01

@Sir Bates dö Hól : Botka egy komoly,tapasztalt városvezető. Ezt el kell ismerni.De nézd már meg, hogy milyen inkompetens,a szájtépésen túl semmihez sem értő idióták jutottak hatalomhoz a protesthullámot meglovagolva másutt. Karigörény, Baranyi, Pikó..A képviselőtestületek tele elkényeztetett momentumos hülyegyerekekkel, és velejéig korrupt szocikkal. Sőt Czeglédy Csabi is képviselői helyhez jutott..Jó kis összeállításokat csinálhat majd a reaktivált Célpont a Hír TV-n. Mondjuk pl. kiváncsi leszek, hogy Szombathelyen ki kapja majd a városi megrendeléseket

eszti..... 2019.11.05. 23:16:59

@CSOKKI MÁLNA:

október 14-én Kromerizben találkoztak utoljára az S3 házelnökei, következő ülésükre a szerb házelnöknőt is meghívták.
Olaszországgal... :D :D figyelj! ez nem kívánságműsor.

hasonló világnézetű pártok... a szlovák baloldali kormánypárt? / na jó, névleg tényleg baloldali/

eszti..... 2019.11.05. 23:26:28

@CSOKKI MÁLNA:

távolságtartás?
a lengyelek gyűlölik az oroszokat, egyszersmind rettegnek tőlük. szerinted miért dörgölőznek ennyire az Usa-hoz?
a PIS eddig abszolút többséggel azt tett amit akart. ezért a sok kötelezettségszegési eljárás. de most elveszítette a felsőházat, ami felettébb megnehezíti a helyzetét.

bocs, de kissé mulatságos ez a ner szemüveg.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.05. 23:50:13

@Hova fogják elásni KariGerit?! : "Úgy idelinkelnék még valami megdöbbentő mindenszó linket, de máma nincs több."

SEMMI GOND , HAVER !!!

ITT A SEGÍTSÉG !!

"Felfüggesztik a Szent István-szobor elhelyezési munkálatait a XIII. kerületi Szent István parkban – döntött a Fővárosi Közgyűlés Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára a keddi alakuló ülésén. A testület korábban úgy döntött, hogy a park déli részén állítják fel az államalapító király egészalakos szobrát."
mindenszo.hu/kezdodik-felfuggesztik-a-szent-istvan-szobor-elhelyezesi-munkalatait-a-xiii-keruletben/

DÖBBENET !!!

KAPCSOLÓDÓ FELHÍVÁS :

"Ezennel felkérjük a Katolikus Egyházat, hogy azonnal szólaljon fel a Szent István szobor felállítása érdekében! MOST! AZONNAL!"
mindenszo.hu/azonnal-alljon-ki-a-katolikus-egyhaz-a-szent-istvan-szobor-mellett-felhivas/

Cycmen 2019.11.06. 07:54:54

@Hova fogják elásni KariGerit?!: Most mégis min vagy meglepődve? Visszajöttek a bolsevik gyökerű libsizsidók, akiknek minden magyarsághoz és kereszténységhez kapcsolódó dolog gyűlöletes, ellenben a mocskos véreskezű Lukács, egy tiszteletreméltó tudós, akinek a szobrával lehet alázni a magyarokat! Végül is megtehetik, mert hagyjuk!

Womb Rаider 2019.11.06. 10:42:44

@atomic power 1986DucaDuca: Mindig csodálattal adózom a töretlen elszántságodnak.. Ennyi energiát pazarolni egy hitvitában..
(De ezzel együtt, tökéletesen egyet is értek veled. Egy 'tudós' nem engedhet meg magának ilyen fokú , egyoldalú szubjektivitást, mert ha így tesz, már nem több, mint tekintélyével operáló propagandista.. )

@Cycmen: asszem itt az ideje egy Heller szobornak is.. Vajda pedig felkészül...

CSOKKI MÁLNA 2019.11.06. 10:47:02

@eszti.....: Fú te, a házelnökök? Ez komoly..? Semmiféle közös politikai érdek, közös politizálás nem jellemzi a slavkoviakat. Ez egy gittegylet, nem egy valós politikai szövetség, mint a v4..
A v4 a nyugat-európaitól eltérő társadalmi berendezkedésű, bevándorlásellenes, pc dogma mentes vezetésű kelet-európai országokat tömöríti, amelyhez hamarosan csatlakozik az olasz vezetés is, miután Salvini elhajtja a vörös bandát a bús picsába, és ő lesz az olasz miniszterelnök..

G.Freeman 2019.11.06. 11:26:52

@atomic power 1986DucaDuca: Sajnos ez nem áll a valóság sziklaszilárd talapzatán, pl állításoddal szemben Németországban jóval magasabb az egy magasabb az egy főre jutó GDP mint azelőtt. www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html

György Csaba Nagy 2019.11.06. 12:56:02

@Tényelek: Persze, mi maszekok nem tudjuk követni sem az eghyes lopásokat, még kevésbé az összmértéket. Christensen sem tudja: nincsenek hozzá adatai, feldolgozó apparáttusa sem. Az meg végleg csak a te előadásod, hogy ebből mi esik 2010 előttre, és mi utánra. Árulkodó jelek azért vannak: az ügyészség féloldalas szerepe, az EU ellenőrző szándékainak visszautasítása, a közbeszerzések többszörös kerettúllépése, a kedvezményezettek rongyrázása. Sztem a szocik és szadeszesek "szégyenlősen" loptak, a Fidesz agresszív ideológiával megtámogatva teszi.
Ausztriától és más nyugatiaktól abban különbözünk, hogy ha kiderül a disznóság, ott ez a politikusi hitelvesztést jelenti és le kell mondani miatta, nálunk pedig csak néhány központi jóváhagyás nélkül lopó kis hal bukik, a rendszer zakatol tovább.
Miből gondolod, hogy a lopott pénz itthon marad? A svájci és offshore-paradicsomoki banktitok elég szilárd. Hogy a lopott vagyon nem termelő befektetésekben hasznosul, hanem felhalmozásban és luxusfogyasztásban, arra inkább vannak bizonyítékok.
Nem is a lopást tartom a fő bajnak, hanem a reálgazdaság vett irányát: a versenyképesség tagadását, helyette az udvari, feudális kliensgazdaság működtetését. Kádár alatt megtanulhattuk volna: ha nincs teljesítménykényszer, nincs értékelhető mértékű teljesítmény sem. A "létező szocializmus" ebbe döglött bele. Tanulság helyett most olyan "elit" kezére hagytuk játszani a gazdaság magyar tulajdonú részét, ami nem tud versenyképes lenni, sőt nem is akar, képességeit a közpénzek fosztogatására hasznosítja. Szerencse, hogy a külföldi kézben lévő vastag reálgazdaság versenyképesen, jól pörög, s ebből nekünk is visszacsorog némi bér és adó. A profit az határt lép. Mi pedig hallgatjuk a mesét, hogy mikor éri utol a feudalizmus a kapitalizmust.

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.06. 15:39:18

@G.Freeman:

„Sajnos ez nem áll a valóság sziklaszilárd talapzatán, pl állításoddal szemben Németországban jóval magasabb az egy magasabb az egy főre jutó GDP mint azelőtt. http://www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html”

Amit becsatoltál, az az EURO alapú elszámolásra vonatkozik.
Én a dollár elszámolás alapján számított GDP-ről írtam és nem az euró alapúról, mivel itt játszanak szerepet az árfolyamváltozások. A pénzügyi világválság óta az USA dollár nagymértékben erősödött az euróhoz képest.

Míg 2008-ban az EURO/USD éves átlagos árfolyam 1,47 volt,addig 2015-16 ban 1,11. Ez okozta azt, hogy dollárelszámolásban sok ország csak sok évvel a pénzügyi világválság kirobbanása után tudta elérni a válság előtti legmagasabb GDP értéket.
Ez Németország esetében a következő ábrán látszik:

tradingeconomics.com/germany/gdp

Mikor Csaba László arról agyalgott, hogy a magyar GDP nem érte el dollár alapon a válság előtti legmagasabb értéket, akkor még Németországban is ez volt a helyzet.
Németországban 2015-16-17 évben is alacsonyabb volt a GDP dollárelszámolásban, mint 2008-ban.
Spanyolországnak és Olaszországnak 2018-ig nem sikerült elérni a válság előtti legmagasabb GDP értéket dollár alapon, mint ahogy Magyarországnak sem. /talán ebben az évben sikerül/. Reál GDP tekintetében Magyarország 2014-ben érte el a válság előtti legmagasabb értéket, de nálunk volt az egyik legnagyobb gazdasági visszaesés is az unióban.

eszti..... 2019.11.06. 15:47:47

@CSOKKI MÁLNA:

:D :D
Alig várom, hogy Salvini megerősítse pozícióját és rátok kényszerítse a migránskvótát.

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.06. 15:48:22

@Womb Rаider:

"Mindig csodálattal adózom a töretlen elszántságodnak.. Ennyi energiát pazarolni egy hitvitában.."

Szeretek tisztán látni. Ehhez a számok nyújtanak eligazítást. Ott nem lehet mellébeszélni, mint egy "hitvitában." Köszönöm megértésedet!

Cycmen 2019.11.06. 16:04:01

@eszti.....: "Alig várom, hogy Salvini megerősítse pozícióját és rátok kényszerítse a migránskvótát."

Ezért vagy te nekünk, csak egy ......TÓTKURVA!

eszti..... 2019.11.06. 16:15:57

@Cycmen:

Egészségedre!

Úgy néztek Salvinire, mint a messiásra. Pedig határozottan támogatja a migránskvótákat, csak erről ugye nem beszéltek.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.06. 18:25:51

A mi migráncsunk jó migráncs.

SZÉGYEN!

CSOKKI MÁLNA 2019.11.06. 19:51:54

@eszti.....: Nem fog ezzel próbálkozni. Tudja, hogy úgyse érné el, és egyébként is az elsődleges kérdés az olasz kikötők, és a Balkán lezárása a Sorosék által generált migránsinvázió előtt..Ha sikerül drasztikusan lecsökkenteni a a beérkező illegális migránsok számát, nem is lesz nagyon mit szétosztani..;)

eszti..... 2019.11.06. 20:29:49

@CSOKKI MÁLNA:

Nem?
Dehogynem, amennyiben érdeke azt diktálja. Te mindent elhiszel, amit az újságban olvasol?

CSOKKI MÁLNA 2019.11.07. 10:35:18

@eszti.....: Tudod egy együttműködés alapja sokszor az, hogy a lényegesebb kérdésben egyetértenek a felek, miközben egy lényegtelenebben nem.
Attól, hogy Salvini támogatja a kvótát, még éppúgy blokkolni akarja az illegális migráns áradatot mint a magyar vezetés, és ez a fontosabb kérdés gyakorlati és ideológiai szempontból is..Csak a sorosistáknál van totális egyetértés mindenben. Mindenki ugyanazt a kiskátét alkalmazza..:)

eszti..... 2019.11.07. 17:10:26

@CSOKKI MÁLNA:

Na, ja! Mindenre van magyarázat. :D
Ez a szépen felépített elmélet csak azoknak hihető, akik még véletlenül sem olvasnak ner-sajtón kívül mást .
Viszont rögtön repedezni kezd az évrendszer, amennyiben több információhoz jut birtokunkba.
pl itt van a V4 fennen hirdetett közös érdek- és értékrendszere.
Pl. a cseh kormánypárt uniós biztosa Věra Jourová, akire Babiš annyira büszke, épp az uniós támogatások megvonását szorgalmazza azoktól a tagállamoktól, akik megsértik a jogállamiságot.
Ez ellen pedig Magyarország tiltakozik a legvehemensebben.

Hogy is van ez?

CSOKKI MÁLNA 2019.11.08. 22:29:28

@eszti.....:

"„Európa nem harctér. Európa számomra párbeszédet, magyarázatot és kölcsönös megértést jelent” /Vera Jurova/

Messze van ez a timmermansi virtustól..:)

Egyébként meg nem ritka, hogy bizonyos kiküldött biztosok függetlenítik magukat kormányától, ahogy ez Navracsics esetében is történt.
Ettől még a v4 közös érdekei közösen vallott bevándorlásellenes politikájuk nem változik.
A támogatások megvonása pedig kivitelezhetetlen.Ezerféle módon blokkolhatók az ilyen törekvések..:)
süti beállítások módosítása