B1 blogcsalád



Már egyik 2 évvel ezelőtti ellenzéki miniszterelnök-jelölt se tagja saját pártjának

2019. október 29. - nickgrabowszki

Vona kilépésével vált teljessé a sor. vg_1.jpg

  • Botka László előbb múlt pénteken saját frakciót alakított, és nem ült be az MSZP-ébe, majd hétfőn azt is nyilvánosságra hozta, 28 év után kilép a szocialista pártból, amelynek 1991 óta volt tagja.
  • Szél Bernadett már tavaly kilépett az LMP-ből, mivel a választások után a párt etikai bizottsága elmarasztalta, és eltiltotta attól, hogy választott pozícióra jelöltesse magát (noha addig a párt társelnöke volt).
  • Vona Gábort a pártvezetés már 2018-ban, közvetlenül az országgyűlési választás után lemondatta a Jobbik elnöki posztjáról, a pártból azonban csak most lépett ki.

A közös bennük, hogy mindhárman saját pártjuk (az MSZP, az LMP és a Jobbik) miniszterelnök-jelöltjei voltak még 2017 őszén. (Botka a választást már nem érte meg, októberben lemondatták.) Meg az is közös bennük, hogy

a 2 évvel ezelőtti kormányfő-jelöltek közül már egyik se tagja saját pártjának.

A 2018-as választás eszerint tényleg inkább ellenzék-, mint kormányváltó volt, bár főként azért, mert az ellenzék 3 jelöltet is megpróbált szembeállítani Orbán Viktorral, ahelyett, hogy az erőket egyesítve egyetlen esélyes mögé állt volna be.

2019 őszére viszont már nem volt más választásuk, mint a közös indulás. Ami talán még számukra is váratlan ellenzéki győzelmet és  - nagyvárosokban - Fidesz-vereséget hozott.

Paradox módon abból következett az ellenzéki siker, hogy

a szavazók megbüntették a 2018-as különindulásért az MSZP-t, a Jobbikot és az LMP-t is.

A lecsökkent támogatás miatt pedig kénytelenek voltak együtt indulni, amiből jött aztán a kis októberi forradalom, a Fidesz hegemóniájának megtörése, a kizárólagosságra törekvésének megakasztása.

Most inkább már csak az a történelmietlen kérdés, hogy mi lett volna akkor, ha ezt már 2018 tavaszára meglépik, elébe mennek az előre látható következményeknek, és nem várják meg, hogy a választók kényszerítsék rá őket a közös indulásra.

  • Még az a legkevesebb, hogy akkor valószínűleg mindhárman tagjai volnának a saját (eddig) pártjuknak.
  • Esetleg érdemeben létezne még az MSZP, a Jobbik és az LMP is.

De még az se kizárt, hogy nem Orbán Viktornak neveznék a jelenlegi magyar miniszterelnököt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7715270628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszti..... 2019.10.30. 19:55:35

@Tényelek:

A magyar fél mikor kezdeményezett tárgyalásokat ez ügyben? Mikor járt a magyar miniszterelnök/ külügyminiszter/ házelnök Ukrajnában ?

2019.10.30. 19:55:52

@nincs1itt: Nem szoktam olyan helyen vacsorázni, ők szédültek be oda előttem.
A pincércsajszi nem találkozott még velük ott pedig évek óta ott dolgozik.
Egyébként annyira hülyék voltak, hogy a fél étterem őket hallgatta, mert folyton egymás szavába vágtak.
Egy vörösszakállú vitte a prímet, de szerencsére 8-10 percenként elvonúlt a budiba. Azt nem tudom, hogy miért kolbászólt annyit, lehet sűrün kellett tampont cserélnie.
Az általános állapotukból ítélve, lehet hogy nem is emlékszenek semmire.
A pincérnek volt az a kérdése, hogy normálisak ezek, hát rólunk beszélnek, mint birkákról, legalább titkolnák.

2019.10.30. 19:59:19

@Tényelek: Azt mondta vörös gyerek, hogy sikerűlt megnyerni egy kanadai stratégát, aki pénzt is tud szerezni, .... Ha bennfentes ezek már elég konkrét infók, hogy tudja nem kamuzok.

Cycmen 2019.10.30. 20:00:03

@taga20: Te is ilyen tempóban dolgozod fel a környezeted történéseit?

2019.10.30. 20:09:54

@eszti.....: Egyből tárgyalást kezdeményeztek, amikor benyújtották a törvénytervezetet, majd az elfogadás és a kihirdetés között is. Szijjártónak szerintem már ideiglenes lakcíme is van Kijevben, annyit volt kint.
Mondjuk, ha ennyire tájékozatlan akkor egy normális ember meg sem szólalna a témában.

taga20 2019.10.30. 20:10:00

@Cycmen: hát ha te is a környezetem része vagy, akkor igen:)))

taga20 2019.10.30. 20:12:34

@Tényelek: "Szijjártónak szerintem már ideiglenes lakcíme is van Kijevben, annyit volt kint."

miről beszélsz? mikor volt utoljára?

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.10.30. 20:13:19

AZ ELLENZÉK MÁRIS ELKEZDTE SZÉTLOPNI AZ ÖNKORMÁNYZATOKAT !!!!

"Pár nap telt el és máris tombol, rombol az ellenzék – Orvosi rendelőket, ingatlanokat adnak el az ellenzéki polgármesterek

Hőgyész és Zugló meg a többi ellenzéki város"
Részletek a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/par-nap-telt-el-es-maris-tombol-rombol-az-ellenzek-orvosi-rendeloket-ingatlanokat-adnak-el-az-ellenzeki-polgarmesterek/

SZÉGYEN !!!

magándemokrata 2019.10.30. 20:13:41

@Tényelek:
üdv! én hiszek neked! kérlek add meg az étterem nevét, beszélek a személyzettel, és igazolom az állításodat, ha megerősítik az általad leírtakat! ha nem adod meg az étterem nevét akkor féknyúz!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.10.30. 20:15:13

HÁZKUTATÁS VOLT A HAZAÁRULÓ, BOTMIXERES MOMENTUMNÁL !!!

"A NAV kutatást, motozást és lefoglalást rendelt el a párt irodájában „költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt”."
Részletek és videó a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/hazkutatas-volt-a-hazaarulo-botmixeres-momentumnal-video/

FEGYŐR BANDIKÁÉK MENNEK A DUTYIBA ?!

ILYEN HAMAR VÉGET ÉR AZ ÍGÉRETESEN INDULÓ KARRIER ??!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.10.30. 20:16:55

AZ ELLENZÉKI MAFFIÓZÓK MÁR LESZÁMOLÁSBAN GONDOLKODNAK !!!!

"Sétálok Budapesten, az jutott eszembe, hogy szedjük fel azt a sok követ, azzal verjük agyon a Tarlóst meg a Hassayt és a többi gazembert, a hullájuk jó lesz trágyának. A tereket beültetjük fűvel és bokorral.

Ezt az elképesztő gondolatot a korábbi szocialista miniszterelnök, Medgyessy Péter volt tolmácsa Tumblr-oldalán tette közzé Az illető neve Bereczky Tamás."
mindenszo.hu/verjuk-agyon-a-karacsonyt-meg-a-gyurcsanyt-es-a-tobbi-gazembert-a-hullajuk-jo-lesz-tragyanak/

SZÉGYEN !!!!

2019.10.30. 20:17:41

@taga20: Annyira nem vagyok naprakész, de julus közepén biztosan kint volt

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.10.30. 20:20:22

MIÉRT TÁVOZOTT VODKA LÁSZLÓ AZ MSZP-BŐL ?!

NEM TETT LE A MINISZTERELNÖK-JELÖLTSÉGRŐL A TOLVAJ SZOCI ?!

"A hét híre, hogy Vodka László, akit az ostoba szegedi nép újra megválasztott (szeretik a tolvajokat), kilépett a szétrohadt MSZP-ből.

Vajon hova vezet az útja Botka elvtársnak? Egyes elemzők szerint a Gyurcsány mentes ellenzéki moslékkoalíció vezére lesz. Érdekes elgondolás. Mármint az a cél, hogy Ferit kivágják az ellenzéki összefogásból, mint macskát szarni. Na ez jó kis meccs lesz."
Részletek: mindenszo.hu/vodka-laszlo-kilepett-a-teljesen-szetrohadt-mszp-bol/

GYURCSÁNYI-BOTKA MECCS ?!

MI CSAK EGY KÁVÉT KÉRÜNK !!

taga20 2019.10.30. 20:21:52

@Tényelek: "Szijjártónak szerintem már ideiglenes lakcíme is van Kijevben, annyit volt kint."

"Annyira nem vagyok naprakész, de julus közepén biztosan kint volt"

AKKOR MI A RETKES KURVAANYÁDÉRT HAZUDOZOL FITYESZORK???

kiszo.net/2019/07/17/kijevben-kiakadtak-szijjarto-peter-latogatasa-miatt/

taga20 2019.10.30. 20:24:04

@magándemokrata: ne fáradjál vele! a droid egy leningrádi troll, semmi több.

eszti..... 2019.10.30. 20:26:32

@Tényelek:

Ha már a tájékozottságot firtatod, tudtad, hogy az ukrán parlament oktatási bizottsága 2023-ig kitolta az oktatási törvény végrehajtási periódusát?

Tessék, tájékozódj!

Tényszerűen számolt be az ukrán média hírügynökségi jelentések és helyszíni tudósítások alapján a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter, valamint Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszter pénteki kárpátaljai megbeszéléséről, amelyen az új ukrán oktatási törvény kisebbségekre nézve hátrányos nyelvi cikkével kapcsolatos kérdéseket vitatták meg.
A Dzerkalo Tizsnya című mértékadó kijevi hetilap internetes oldalán közölt beszámolójában azt emelte ki, hogy az Ungvárhoz közeli Alsószlatinán megtartott találkozó után Pavlo Klimkin összességében elégedetten nyilatkozott az oktatási törvény nyelvi cikkének érvényesítésével kapcsolatos magyar-ukrán kormányközi konzultáció eredményeiről. A kiadvány idézte az ukrán miniszter szavait arról, hogy Ukrajna abban érdekelt, a kárpátaljai magyar közösség tagjai maradjanak meg száz százalékig magyarnak, de tanuljanak meg ukránul, hogy tudják, milyen országban élnek.

Az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál a magyar-ukrán kormányközi egyeztetéssel kapcsolatban azt írta, “a magyar kormány már nem követeli Ukrajnától az oktatási törvény nyelvi cikkének hatályon kívül helyezését”. Utalt Szijjártó Péter kijelentésére, amely szerint a megbeszélésen történtek előrelépések, de még hosszú utat kell megtenni a helyzet rendezéséig. A Szegodnya című ukrán napilap internetes oldalán idézte az ukrán diplomácia vezetőjének a kormányközi egyeztetés utáni Twitter-bejegyzését, amelyben meggyőződését fejezte ki, hogy Ukrajna és Magyarország sikeresen tudja rendezni az oktatási törvény nyelvi cikkével kapcsolatos vitát, megjegyezve, “van párbeszéd, pozitív dinamika, és tudjuk, hová kell közösen megérkeznünk. Minden jó lesz!”

pestisracok.hu/pozitiv-a-magyar-ukran-kormanykozi-munkacsoport-talalkozojanak-ukran-visszhangja/

Vagyis 2018 nyarán rendezték a kérdést. Mi történt azóta????

2019.10.30. 20:26:35

@magándemokrata: Szerintem akit illet az már tudja, hogy elcseszték az elvtársai, nincs szükség mű demokraták igazolására, arra ott a DK, ők aztán demokraták a javából.
Azért majd regélek még miket hallottam, de hagyni kell desszertnek valókat is.

eszti..... 2019.10.30. 20:31:41

@Tényelek:

Ja, július közepén kint volt, de nem tárgyalni ment. Az ukrán törvényeket megsértve több napig kampányolt egy ottani magyar képviselő mellett

"Az ukrán külügyminisztérium az illetékes ukrán hatóságokhoz fordul azzal a kéréssel, hogy adjanak jogi értékelést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek a nap folyamán Kárpátalján tett látogatásával kapcsolatban – tudatta a tárca kedden a honlapján közzétett közleményében."

korkep.sk/cikkek/friss-hirek/2019/07/16/a-kijevi-kulugyminiszterium-az-ukran-hatosagokhoz-fordul-szijjarto-karpataljai-latogatasa-miatt/

2019.10.30. 20:37:30

@eszti.....: Érdekes hírt ásott elő, amiben az ukrán fél vágyálmai vannak.
Mi abban a rendezés, hogy 2023-ig nem tekerik ki a nyakukat csa utána?
Gondolom, akkor az is megvan, hogy azóta még szigorítottak rajta, .
Az új elnókük ígéretet tett, hogy felülvizsgálják.
Jelenleg a Velencei Bizottság vizsgálja a törvényt magyar, román és bolgár felkérésre, lengyel támogatással,

eszti..... 2019.10.30. 20:41:06

@Tényelek:

Ne tőlem kérdezd! Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert és Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterét vond felelősségre. Ők rendezték megnyugtatóan a kérdést.

eszti..... 2019.10.30. 20:46:31

@Hova fogják elásni KariGerit?!:

Medggyesy korábbi tolmácsa.... korábbi takarítónőjét is meg kellene kérdezni, hátha mond valamit.
Gondolom, Karácsony ezért emelné duplájára Tarlós végkielégítését. :D :D

eszti..... 2019.10.30. 20:48:34

@Tényelek:

"a határon túl élő magyar nemzeti közösségnek annál jobb, minél jobb az anyaország és azon ország kapcsolata, ahol a magyarok élnek”. A magyar fél ezért is azon lesz, hogy a két ország kapcsolatrendszere javuljon - szögezte le."

A bojkott nyilván a jószomszédi viszont segíti elő. :D

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.30. 20:49:17

@taga20: Anyád a fasszopó..És ebből élsz te is..:(

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.30. 20:52:37

@nincs1itt: Ja, nyilvánvaló mint az inkvizíciós ítéletek..:) Most komolyan 10 kibaszott év alatt egyetlen kézzel fogható bizonyítékot nem voltatok képesek rögzíteni? Tíz év alatt baszd meg tíz..Szinte hihetetlen. Lehet, hogy mégse lopik a Fidesz?

morph on deer 2019.10.30. 21:01:41

@Hova fogják elásni KariGerit?!:
:)
Te magadtól vagy ennyire okos, vagy ez már a hosszas fideszes képzés eredménye nálad?

Belinkelsz egy cikket valami olyan címmel, hogy “verjük agyon a Karácsonyt meg a Gyurcsányt...” aztán kapcsolódó cikként “az ellenzék kövekkel verné agyon Tarlós Istvánt és a fideszeseket”!

Ez hogy jött ki, okoska?
Vagy közben már elfelejtetted, hogy sem Karácsony, sem Gyurcsány nem fideszes?

Pedig ha te például fideszes vagy, akkor ők garantáltan valahova máshova tartoznak!
Ezt inkább írd fel valahová, mielőtt megint kimegy abból az okos fejedből..!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.30. 21:03:17

@nincs1itt: Valszeg Péterffy olyan számvitelhez segghülye emberekre számított, mint te , amikor közreadta ezt a méretes kamut.

pecsistop.hu/regio/pecs-anyagi-helyzete-megszolalt-a-magyar-allamkincstar/502194

"A 23 Mrd Ft-os adósság, azaz a 18 Mrd Ft hitelállomány és a majdnem 5 Mrd Ft működési hiányként való rögzítése, nem valós. Nem lejárt, valamint nem esedékes a hitelállomány, így az nem jelent ezévi adósságot. Ezzel szemben áll az összes számla egyenleg, amely 27 Mrd Ft, amely a felhalmozási és működési forrásokat együttesen tartalmazza.

A két összeg különbözete: plusz 4 Mrd Ft."

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.10.30. 21:10:14

@morph on deer: Látom nehéz a felfogásod, de sebaj, elmagyarázom.

Amit láthatólag nem értettél meg a dologban, az az időrend!

1. Bereczky Tamás, Medgyessy tolmácsa tesz közzé a tumblr-én egy súlyosan gyűlöletkeltő bejegyzést.

Sajnos az eredeti bejegyzést már nem találod meg, mivel gyűlöletkeltő volta miatt levették, de ott van egy mentett képernyőkép a Mandineren: mandiner.hu/cikk/20191028_medgyessy_volt_tolmacsa_kovekkel_verne_agyon_tarlos_istvant_es_a_tobbi_gazembert

2. A bejegyzés megihlette a mindenszo.hu blog egyik szerzőjét, aki az általad idézett módon Tarlós és Hassay nevét Karácsonyra és Gyurcsányra cserélte, és ezzel a címmel tette ki a posztot.

Ha viszont a címnél és a második bekezdésnél tovább jutottál volna, akkor számodra is kiderülhetett volna, hogy a mindenszo.hu szerzője csak görbe tükröt tartott Bereczkyék elé...
mindenszo.hu/verjuk-agyon-a-karacsonyt-meg-a-gyurcsanyt-es-a-tobbi-gazembert-a-hullajuk-jo-lesz-tragyanak/

2019.10.30. 21:11:19

@eszti.....: Mivel nincs megfelelő hadseregünk, mint az oroszoknak a sajátjaik megvédéséhez, marad a bojkot.
Egyébkéntaz ilyen fasisztoid államokat, mint Ukrajna, akik még a ruszinokat is ukránnak bélyegzik akaratuk ellenére, le kellene törölni a térképről?!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.30. 21:13:12

@eszti.....: Majd megtanulják tisztelni a kisebbségeik jogait.

eszti..... 2019.10.30. 21:19:14

@Tényelek:
@Veszéjben a lyogállamiság !:

Tűzzétek ki a nagy-magyarország matricát, aztán álmodozzatok csak otthon, a 4 fal között!

morph on deer 2019.10.30. 21:20:22

Na itt a másik észlény!
Mi van ma?

“Orbán: Egyetlen ország sem tudja megválasztani a házszámát”

A mijét???
Mert amúgy van neki, ugye, de nem szabadon választott..!
Hanem?

Komolyan mondom, hogy gyűjtést indítok, hogy befizessük ezt a szerencsétlent egy magyar nyelvtanfolyamra..!
Vagy csak kényszermunkára küldeni azokat a beszédíró barmokat, akik ilyen szörnyszülötteket összehoznak!
Meg azt is, aki hajlandó ilyesmivel égetni a magyarokat, ország-világ előtt!

Ja: és ne magyarázd meg, hogy “mire gondolt a művész,” meg hogyan értette, mert nem érdekel!
Tessék értelmesen beszélni, ha már oda sikerült állítani, ez a legkevesebb!

index.hu/belfold/2019/10/30/putyin_orban_sajtaj/

morph on deer 2019.10.30. 21:26:26

@Hova fogják elásni KariGerit?!:
“ A bejegyzés megihlette a mindenszo.hu blog egyik szerzőjét, aki az általad idézett módon Tarlós és Hassay nevét Karácsonyra és Gyurcsányra cserélte, és ezzel a címmel tette ki a posztot.”

Ez az, amit magyarul és mindközönségesen hírhamisításnak neveznek.

Amúgy már megbocsáss, de én nem olvasom azokat a szemeteket amiket iderámolsz, csak a te két kapcsolódó hsz-odat, abból meg ez derült ki...

Ezeket te tényleg komolyan gondolod?

morph on deer 2019.10.30. 21:33:02

@Veszéjben a lyogállamiság !:
“Nem lejárt, valamint nem esedékes a hitelállomány, így az nem jelent ezévi adósságot.”

Nem EZÉVI adósság, de ki kell fizetni, nem?
Akkor viszont az az összeg NEM a tiéd, nem is lesz, azaz mínusz!
Annyival van terhelve a város költségvetése, ugye?
És akkora kamatait nem is említettem!

Ezt így mégis ki veszi be?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.30. 21:38:25

@morph on deer: Kb. olyan műbalhé az egész, minthogy a lakás meg az autóhiteledet lobogtatnám, hogy milyen kurvára el vagy adósodva. A hitel akkor válik gonddá, hogyha nincs megfelelő jövedelmed..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.30. 21:39:42

@morph on deer: Remélem valamelyik jobber hírcsatorna előássa ugyanezeket az adatokat mondjuk Szeged esetében..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.30. 21:41:19

@eszti.....: A felelős magyar kormány nem hagyja sorsára a határon túli magyar kisebbségeket, mégha a hozzád hasonló kozmopolita romkocsmatöltelékek bele is zöldülnek..:)

eszti..... 2019.10.30. 21:46:22

@Veszéjben a lyogállamiság !:

hülye! én vagyok a határon túli kisebbség/legalább is egy közülük/. és ha a te törődésed azt jelenti, hogy beleugatsz folyamatosan az életembe, megszabod hogyan legyek magyar, nagyhatalmi álmaiddal veszélyezteted a biztonságom, akkor kösz, nem kérek belőle!

2019.10.30. 21:47:38

@taga20: Öröm látni, hogy ekkora szíve van és megvígasztalta magándemokrata kollégát, aki biztosan magábaroskadt, mert hiába kommentel itt évek óta mindennap, visszautasítottam a kérését.
Bár az is lehet, hogy hasonló a helyzet vele, mint amikor valaki elutazik Leningrádból Szentpétervárra.

2019.10.30. 21:53:59

@eszti.....: Bakker Szlovákiában olyan hülyék élnek, hogy kitűzik amatricát a helyett, hogy felragasztanák azt? Azok biztosan nem magyar nemzetiségűek, de még a tótokról is nehezen tudom elképzelni.
Lehet, hogy csak egy hülye van, aki ezt teszi kedves Eszter!

morph on deer 2019.10.30. 22:00:47

@Veszéjben a lyogállamiság !:
“ A hitel akkor válik gonddá, hogyha nincs megfelelő jövedelmed..”

Stimmel. Viszont annyival mindig mínuszban vagy, ha el kell számolnod a vagyonoddal, ez egyértelmű, nem?
Ezért hamis az az érvelés, hogy pedig nem is az idén kell kifizetni.

A jelen helyzet meg kábé olyan, mintha terhelten örökölnél egy ingatlant, - nem te vetted fel rá a kölcsönt, de legalább te fizetheted vissza.

Amúgy nekem mindegy, csak valahogy nagyon rühellem a mellébeszéléseket. Ez nálam gyártásból fakadó rendellenesség (azaz el vagyok baszva ez ügyben. :))

morph on deer 2019.10.30. 22:06:38

@Veszéjben a lyogállamiság !:
“ előássa ugyanezeket az adatokat ”

Tőlem nyugodtan, ha van mit!
Rosszabb hírem van: elsőként és könyörtelenül zárnám rá a lakatot arra az ellenzékire is, aki ugyancsak tolvaj geci módjára viselkedne, ha abban a helyzetben lennék, hogy ezt megtehessem!
Ilyen hülyén neveltek, most mit csináljak...

eszti..... 2019.10.30. 22:09:02

@Tényelek:

tőlem százas szöggel is mellükre verhetik.
szlovákok, nem tótok. bár te csak tótokként gondolsz rájuk, mert azt hiszed, 100 évvel ezelőtt "elragadtak tőled valamit", ami valójában sosem volt a tiéd.
bakker! ennyi teherrel élni! :D

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.10.30. 22:19:20

@eszti.....: olyan nincs hogy szlovák
élnek ott tótok, cigányok, eltótosodott magyarok, ukránok, lengyelek, hazátlan libbsik

2019.10.30. 22:21:34

@eszti.....: Ne aggódjon a Nagy_Magyarorság matricák miatt, nagyon sok szlovák, román, szerb é horvát is jobban örülne újra egy csapatban játszanánk.
Ha tetszik önnek, ha nem, úgyis megtörténik.
Nagy valószínüséggel nem úgy fogják hívni, mint régen, de ez a terület természeti, gazdasági és védelmi egységet alkot, aminek a gyümölcseihez most senki sem fér hozzá. Bő 60_80 százalékkal nőne minegyik orsz gdp-je, ami eléggé vonzó mindenki számára.
Nekem, mint monarchia pártinak sokkal nagyobb lehetőségem van még örülni is mert valamelyik csapatom mindig kijut a világversenyekre.
Jégkkorongban tudok szurkolni a szlovákoknak, cseheknek. Fociban a szerbeknek, horvátoknak, románknak, ha mi nem jutunk ki,.. stb.
A lényeg, hogy mindenki önként tegye, amit tesz, ez így volt egészen addig, amíg az idióta liberálisaink nem kerültek htalomra a kiegyezés után.
Addig mindenki azt csinált, amit akart, onnantól kezdve viszont tőke kiszolgálása érdekében ráerőszakolták a nemzetiségeinkre a kötelező magyar nyevet,
Ha ez nincs, akkor még most is együtt lennénk.
Szóval, amikor a liberalizmust élteti ez is jusson eszébe.
Mellesleg a liberalizmus most még nagyobb károkozást készít elő nekünk, mint akkor.

eszti..... 2019.10.30. 22:29:19

@Tényelek:

vagyis a kiegyezés után a liberálisok a monarchiára erőszakolták a liberalizmust, ezért esett szét

pazar eszmefuttatás! :D :D

"Addig mindenki azt csinált, amit akart, onnantól kezdve viszont tőke kiszolgálása érdekében ráerőszakolták a nemzetiségeinkre a kötelező magyar nyevet,"

excellent! :D :D

2019.10.30. 22:35:19

@eszti.....: A tót nép volt a Kárpát-medencében több, mint ezer évig csk az 1800-as években nevezték át magukat szlovákká a nyelvújításukkal.
Ha a szlovákoknak lenne eszük, akkor hivatalosan visszatérnének a tot névhez, mert olyan történelmük van, hogy csak na!
Attól tartok, hogy önnek fogalma sincs arról miért volt tót a nevük, nemcsak nekik, hanem a szlovéneknek éis.
A tot elnevezés nem degradáló, henem elismerése annak, hogy egy őshonos kárpát-medencei népről van szó.

eszti..... 2019.10.30. 22:41:17

@Tényelek:

tapasztaltam magam is az elismerést, a tót picsa, tót kurva jelzők olvastán.

2019.10.30. 22:41:32

@eszti.....: TV A liberalizmus az ipari forradalom korában az ipari termelés biztosítását volt hivatott megteremteni. És igen, gazdasági kényszerrel a hátuk mögött rákényszerítették a monarchiára.
Látom történelem órákró rendszeresen ellógott.
Ekkor még kizárólag ezzel foglalkoztak, még nem akarták kötelezőve tenni a homárkodást.

eszti..... 2019.10.30. 22:45:47

@Tényelek:

maradjunk a témánál.
a karvalytőke kiszolgálása érdekében miért pont a magyar nyelvet erőszakolták rá a kisebbségekre? miért nem pl. az osztrákot?

2019.10.30. 22:49:52

@eszti.....: A magyar nyelv mindig is használta nép vagy a honnan jött elnevezéseket és ezt a tótok is átvették tölünk.
Szlovákiában a legelterjedtebb családnév a Horvát, többségük magyar nemzetiségű volt eredetileg, azért lett Horvát a nevük meronnan menekültek fel a törökök elöl.
Szóval nem kell zokon venni a vita hevében én is voltam hülye magyar, errefelé ez belefér, de az nem népnek, hanem az egyénnek szól.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.10.30. 22:49:59

@eszti.....: osztrák nyelv nincs
ilyen buta picsát is ritkán találni

eszti..... 2019.10.30. 22:53:44

@Tényelek:

nekem voltál hülye magyar?
ez megtisztelő!

2019.10.30. 22:57:39

@eszti.....: t Azért, mert önállóságunk volt a monarchián belül és magyarból volt legtöbb.
A horvátok perszonálunioban voltak velünk ezért ők horvátul tanulhattak, míg a többiekre rányomták a magyar nyelvet.
Volt ebben gazdasági logika, csak az emberet nem vették figyelembe.
Addig a szlovákokat sem piszkálta senki, egyébként ezer év alatt tízszer elfelejtették volna nyelvüket, de mint a példa mutatja megtarthatták.

2019.10.30. 23:01:05

@eszti.....: Ausztriában voltam hülye magyar, ha már nem volt érvük.
A feltöltésnél egész szavak eltűnnek, ezért hiányosak a szövegeim.

eszti..... 2019.10.30. 23:03:45

@Tényelek:

akkor a liberálisok nacionalisták voltak? vagy a karvalytőke alantas szándékkal direkt a magyar nyelvet pécézte ki erre a célra?

2019.10.30. 23:15:50

@eszti.....: A liberális gadaságban csa számok alapján, mint írtam mii voltunk legtöbben a terülten, ehhez volt leolcsöbb igazodni.
A francia nvelv egy Párizs környéki nyelv volt, de ezt beszélték a legtöbben, mindenkit átállítottak rá.
Még a múlt század elején sem érték el feles arányt a nyelvtudásban
Ez nem magyar sajátosság volt nyevek tömege tűnt el.

2019.10.30. 23:26:22

@eszti.....: Lehet poénkodni karvalytőkével, de ha a liberális világban bármelyikegyetemen közgazdász diplomát szerez, akko, ami a fejébe vernek:
A profit maximalizálásának érdekében bármit meg kell tenni, amit törvény kifejezetten nem tílt. Ha van esély profit nővelésre akkor a törvényeket is meg kell szegni és addig kell folytatni, amig a büntetés kisebb, mint a profit.
Értelmezze ezt a szöveget és elmegy a kedve a viccelődéstől!

N. Barbie 2019.10.31. 12:12:53

@Tényelek: "Hagyjuk már ezt gonosz Orbán bántotta a Jobbikot szöveget.
Ha valaki nem érti, hogy apolitika a küzdelemről szól, az ne is kommenteljen!"

Nem oreg, az ilyen onfelmento fidesznyik mendemondakat hagyjuk inkabb.
Miota tisztesseges politikai kuzdelem az, ha az allampart allami szerveket uszit ellenzeki part(ok)ra, kozpenzbol kitartott lakajmediajan keresztul buzizza, iszlamistazza, majd a Parlamentben ezen viccelodik, plusz hasrautesre kitalal ugyanez a propagandagepezet beteg dolgokat mar 10. eve ellenzeki politikusokrol, amik miatt futoszalagon vesztik a sajtopereket (de kit erdekel, kifogyhatatlan kozpenzbol fizetik a bunteteseket is), profi paparazzokkal meg dronokkal figyeltetik az ellenzeki politikusok hazat es csaladjat stb. stb. asor holnapig folytathato lenne.
Ez melyik univerzumban szamit tisztesseges politikai kuzdelemnek?
Mert az, hogy esetleg odamondogatunk egymasnak, uzengetunk, ilyesmi belefer, errol szol a politika. De az altalam soroltak diktaturakon kivul nem reszei egy allitolag demokratikus (es persze nagynemzethy nagykereszteny) orszag politikai kuzdelmenek.

2019.10.31. 13:34:13

@N. Barbie: Igy, hogy a Jobbik liberálbolsiként idult a tavaji választáson, bekerűlt a törpepártok közé.
Azon az oldalon mindenki esélytelen ezért Gyurcsányék kitalálták, hogy fogjon össze mindenki,
Ha ilyen ideológiai távolságban lévő pártok fognak össze az csak arra jó, hogy ki alegkevésbeé elutasított.
A DK terve bejött, illetve szüzesség látszatát keltő Momentum profitált még a buliból, többiek buktak.
Ezzel, hogy a Jobbik hagyta magát csapdába csalni, halálra ítélte magát.
Minden valamire való stratéga tudta, hogy ez fog történni, kivéve pl. az idióta Jobbik vezérkart.
De ppolitika ilyen mocskos, aki hülye kiesik a jáékból és nem is húzhat újra lapot.
Már a válas, tások előt is ugyanezt írtam és azt is, hogy nem örülök neki.
Ezek olyan szintű stratégiai és taktikai hibák sora volt, mi szerintem kizárt, hogy a tudatlanság számlára irható.
Itt valaki szándékosan ügyködött ajobbik felsővezetésében, hogy kinyirja pártot és a lehetőlegtöbb szavazót át tudjon adni a liberálbolsevik pártoknak, ez olyan 6-8 százalék átpasszolásával össze is jött.
A politikánál talaln csak hullrablási szakma lehet mocskosabb, bár ebben sem vagyok biztos.
Abban viszont igen, hogy ott mindig a tatikusabb, erősebb nyer, nincs hely úriemberkedésnek és ez nem magyar sajátosság, nézze meg a német tartományi választásokat, na hozzájuk képest nálunk mindenpolitius talpigúriember,...... pedig be fog gyűrűzni nyugatikultúra, szóval olyan kampányok lesznek itt is, hogy beünketkihányjuk már félidőben.

6.Lenin 2019.10.31. 14:02:28

@Tényelek:

Ha szlovákok 200 évig lettek volna együtt a csehekkel, ma már kevesen beszélnék a szlovák nyelvet.

Apropó szlovák nyelv, ahány település szinte annyiféle szlovák nyelv. A hivatalosnak a közép Szlovákiában beszélt nyelvet választották- mert kb az volt mentes a mindenféle tájszólástól. Más a szlovák, az ukránhatár hoz közel, vagy a lengyel határhoz, vagy nyugat Szlovákiában.
Míg együtt voltak, a tv, újságok nagy része, a szakirodalom, minden cseh nyelvű volt.
Szlovákul csak a gagyi ment.

magándemokrata 2019.10.31. 16:04:25

@Tényelek: üdv! várom az étterem nevét Hans Christian!

2019.10.31. 17:45:08

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ezzel figurával még sosem találkoztam a kommentek között, szerintem gyorsan összedobta itt az egyik liberálbolsi ezt nicket.
Ha meg annyira érdekli momentumos kell, hogy legyen, keresse meg a furcsa járású vörös szakállas elvtársát és kérdezze meg tőle, nem túl sűrűn lehet látni olyat, legfeljebb a vikinges filmekben, Norvég s lehetne, de ahhoz túl jól tu magyarul,
Egyébként meg, ha benfentes lenne, akkor adtam neki annyi infót, amit egyébként nem tuhatnék.
Mndjuk én helyüben az ilyen infókara jobban vigyáznék.
Estleg még annyit, hogy innen leolvashassa, a srác kezdésnek akár 1,5-2 millio dollárról beszélt, bár az nem derült ki usa vagy kanadai.
Egyébként meg az étteremnek pont egy narkós, buznyák társaság reklámja kelle még, örültek, hogy elhúztak onnan.

2019.10.31. 17:58:27

@magándemokrata: Kedves kamuprofil tulajdonos!
Oda járok rendszerese, nem kívánok nekim rosszat, megdolgoztak a vendégeikért, és, mint írtam a csapat olyan állapotban volt, hogy nem valószínű, hogy méggyyszer visszatalálnák, fizettek rendesen, de attól a remény az részükről, inkább ne menjenek többet.
Számomra az ott dolgozók nyugalma és a vállalkozásuk jó híre, biztonsága többet ér, mint az hogy ön vagy bárki ezt minek minősíti.
Egyébként én a Momentumból csak azokat ismerem, akiiket a médáiból ismerhetek., a vörös fickó egy momentumost eljátszó jobbikos is lehetett, az infók alapján majd eldöntik azok, akik tudják, hogy van-e ilyen vagy nincs.

magándemokrata 2019.10.31. 18:03:33

@Tényelek: igazad van andersen! elmész te a pics.ba! valamit felvezettél itt, de bizonyítékot nem mutattál fel! de még annak a lehetőségét sem adod meg, hogy én bebizonyítsam itt mindenkinek, hogy te egy szavahihető ember vagy.... tudod én, utána járnék az éttermes sztoridnak!
ebből látszik, hogy kamu hír kitaláló vagy! told az étterem nevet, és rákérdezek, még áll az ajánlatom! ha nem tolod, egy hiteltelen f.sz vagy!

eszti..... 2019.10.31. 18:09:58

@6.Lenin:

Míg együtt voltak, a tv, újságok nagy része, a szakirodalom, minden cseh nyelvű volt.
Szlovákul csak a gagyi ment.

:D :D :D

Öreg! Szlovákiában szlovák újságok voltak a cseh országrészben pedig csehek. Ugyanez vonatkozik a tv, rádió, szépirodalomra is. A szakirodalom pedig attól függően, hogy a szakember milyen anyanyelvű volt. Muszáj ennyire égetned magad? :D :D

Mielőtt magyar lettél, melyik szláv csapathoz tartoztál a fentiek közül???

2019.10.31. 18:34:27

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Az én szempontomból meg egy kamuprofil, mert soha nem találkoztam a nevével egyetlen cikknél sem.
Attól ön még ismerheti évek óta :-).
Persze lehet, hogy nem politikai szereplő csak vörösfickó a barátnője és most le akarja buktatni.
Egyébként ismerve a momentumosok felmenőinek a múltját, szerintem már másnap bezáratnák az éttermet. A vér nem válik vízzé.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.31. 19:49:08

@eszti.....: Hagyjuk már ezt a rossz dumát kislányom. Ezzel az ócska dumával próbáljátok legalizálni azt, amikor a baloldali -liberális kormányok leszarják a határon túli több millió magyar érdekeinek képveseletét.Szánalmas..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.31. 19:52:06

@morph on deer: Akkor sincs értelme egymás mellé állítani, hogy van egy 30 milliós lakáshiteled, meg egy öt millió autóhiteled, és csak ezek töredékét keresed meg egy év alatt..Mi következik ebből az állításból önmagában? Semmi..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.31. 19:54:06

@Tényelek: Kíváncsi lennék, hogy ezek az úrifiú-úrilány magyar zöldek mennyit költenek egy évben mondjuk ruhára meg repjegyre. Szép összeg jönne ki az biztos..

eszti..... 2019.10.31. 20:03:24

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Áruld már el! Mi köze bármilyen kormánynak az identitásomhoz? Pl. ahhoz sincs, hogy nő vagyok.

2019.10.31. 20:40:58

@Veszéjben a lyogállamiság !: Nem vagyok annyira képben, de szerintem amitől elfelejtették, hogy ne ott, ne arról, ne akkora hangerővel, az sokkal többe kerűlt, mint a vacsora, pedig hétköznap vol.
Ha kivesszük a tevékenység tiltó napot, akkor vasárnappal együtt mennyi mehet el csak erre.
Mondjuk laptopk, tabletek is menők voltak, még kopás nyom sem volt rajtuk.

2019.10.31. 20:49:08

@eszti.....: Lehet, Szlovákiában nincs ilyen, de az államnak azért érdemes tunia, hogy ki a nő, mert csak igy tud egy sor szolgáltarást nyujtani.
Mert az elég furcsa lenne, ha pl. mammográfi vagy petefészekrák szűrésre minden polgárnak kiküldenék az időpont értesítőket és természetesen a nők kapnának ilyet prosztatára.
Amikor ilyeneket írnak libsiék, egyértelműen bizonyítják, hogy idióták, de az a lényeg, magabiztos idióták.

eszti..... 2019.10.31. 21:19:58

@Tényelek:

úgy látszik, ez a nap mottója: ha nem érted, hát nem érted. gondolj, amit akarsz.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.31. 22:52:46

@Tényelek: Remélem marha steak is terítékre a került.. Jó nagy az ökológiai lábnyoma..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.31. 22:56:13

@eszti.....: Ja értem az identitásod.. És ezért ne foglalkozzon a határon túliak érdekeinek védelmével, mert mi köze az identitásodhoz. Nemzeti identitásod egyébként sincs, hisz elsődlegesen világpolgár vagy nemde?

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.01. 08:17:27

@Tényelek:" Mert az elég furcsa lenne, ha pl. mammográfi vagy petefészekrák szűrésre minden polgárnak kiküldenék az időpont értesítőket és természetesen a nők kapnának ilyet prosztatára."

Tényleg elég fucsa. Mármint az, hog a magyar kormány bígérte a vastagbél szűrést, oszt sehol semmi. Nem kel az államnak semmit magától küldözgetni, viszont a befizetett adókból nem négy-hat hónapos időpontokat kéne adni biztosan beteg embereknek pl. pajzsmirígy és MRI vizsgálatokra. Mondjuk stadijony építés helyettt MRI gépket kéne venni, többet.

Nem ártana a kormánynak megfordulni a lovon.

No nem úgy, mint majd az új személyigazolványokkal, amik pont azokat az adatokat fogják tartalmazni, amiket a kádári igazolvány is tartamazott, de az nem volt demokratikus, ez meg az lesz.

Egyébként meg kapaszkoggy Malvin, jön a kanyar! Férfiak is járhatnak mammográfiára, mert sajnos náluk is előfordul mellrák. Pont.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.01. 08:19:30

A pozthoz meg annyit, tisztelet a Vonának, mert magától rájött, hogy ő nem alkalmas politikusnak. Nem megy nki a pénsezrzés, anélkül meg nem megy.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.01. 08:21:15

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Te onnan az etel köziből jöttél az identitásoddal? Van rá hiteles tanúd? Mert anélkül nem ér.

2019.11.01. 09:35:39

@Veszéjben a lyogállamiság !: A rendelésleadásnál még nem voltam ott, de azt láttam, hogy nam a sertéshús volt a kedvencük.
Nyolc ezer körülire jött ki egy személyre a fogyasztás, valószínűsitem, hogy a szűkös zsebpénzből ment, ert az aprót is visszakérték fizetésnél.
Az én számlám borravalóval együtt négy és fél volt, középáras kajával, üditővel.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 10:20:44

@látjátok feleim szümtükkel: _Nincs.. Viszont nem tartom magam világpolgárnak, mint te.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 10:21:47

@Tényelek: Nem emlegesd az "apró"-t .Még félreértik..:)

2019.11.01. 10:32:37

@Veszéjben a lyogállamiság !: Az már visszajött ő osztja az észt az eu parlamentből a magyar demokráciáról.
Gondolom a bolgár komcs titkoszolgálati apuka tapasztalatait is felhasználja.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 11:38:56

@Tényelek: No igen, Klárikának mindig lesz egy "apró" szépséghiba az önéletrajzában..:)

2019.11.01. 13:39:35

@látjátok feleim szümtükkel: Megnyugtatom, Ausztriában is hosszúak listák a beteg ember is.

2019.11.01. 13:39:36

@látjátok feleim szümtükkel: Megnyugtatom, Ausztriában is hosszúak listák a beteg ember is.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.01. 14:33:24

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Mellétenyereltél, én magyar állampolgárnak tartom magam, és az is vagyok.

magándemokrata 2019.11.01. 14:59:51

@Tényelek: kamú profil? mert nem kommentelek ott ahol te? a p.csába! na nyomd az étterem nevét! senkiházi propagandista vagy, semmi más! egy forintot nem ér a szavad!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 17:04:05

@látjátok feleim szümtükkel: Deviszont nem vagy magyar..Állampolgár vagy, és ezt a nyelvet beszéled, egyébként világpolgár vagy, aki Európa kerületben él..

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.02. 07:02:14

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Hát te már csak tudod, hiszen te vagy a fidesz mindentudója.;D
süti beállítások módosítása