B1 blogcsalád



Orbán Viktor beismerő vallomást tett

2019. július 27. - nickgrabowszki

Tusnádfürdőn két dolog történt: egyfelől Orbán Viktor elismerte, nem teljesültek a tavalyi álmai, másrészt beismerte, hogy rezsimje a szabadságjogok korlátozásán alapuló pártállami autokrácia. otus.jpg

A vereség beismerése persze burkoltan, a sorok között történt. Csak azok értették, akik emlékeztek egy éve ilyenkor, ugyanott elmondott beszédére, amiben totális európai fordulatot és hatalomátvételt vizionált. Arról beszélt

  • "nagy pillanat előtt állunk",
  • "az esély itt van",
  • "mi jövünk",
  • "jönnek a ’90-esek, a ’68-asok helyett jönnek a ’90-esek, az antikommunista, keresztény elkötelezettségű, nemzeti érzelmű nemzedék következik most az európai politikában",
  • "mi vagyunk Európa jövője". 

Ehhez képest a pillanat elmúlt, az esély elszállt és nem ők jöttek, de erről most már szó se esett.

Az EP-választáson nem történt populista (valójában persze: szélsőjobboldali) hatalomátvétel. Orbán burkoltan el is ismerte a kudarcot, amikor az idén ugyanott már arról beszélt, hogy

kormánya és rezsimje defenzívára kényszerül:

Ez egy igazságtalanul nehéz küzdelem volt eddig is, és igazságtalanul nehéz küzdelem lesz ezután is. (...) Az előttünk álló 15 évet azzal fogjuk eltölteni, az lesz a nemzedéki küldetésünk, hogy szembeforduljunk a liberális korszellemmel, és a liberális internacionalizmussal.

Ugyanakkor arra lehet következtetni, Orbán úgy ítéli meg, a győzelem ugyan nem sikerült, de az iksz még tartható: a magyarországi pozícióból nem kell kell feladnia.

Sőt, még meg is akarja erősíteni őket, ezért nem hátrál, hanem inkább beleáll egy narratíva-vitába, és megpróbálta megvédeni az "illiberális demokráciát". Teljesen nyíltan felvállalta, hogy a rezsimje a nemzet közösségként való felfogásán alapul, azaz esze ágában sincs tiszteletben tartani

  • se az egyéni szabadságjogokat,
  • se a politikai pluralizmust,

amik köztudottan a szabad egyének társulásának, a liberális demokrácia alapkövei. Eközben azt próbálta magyarázni, hogy a liberálisok gyűlölik őt, illetve őket, mert meg akarják szabni, hogy hogyan lehet gondolkodni. (Miközben persze nem: csak azt akarják megszabni, hogy hogyan nem lehet. Éspedig úgy nem, hogy elvitatod másoktól, hogy ők is gondolkodhassanak, azaz a szabadság- és politikai jogokat.)

A liberális rendszerben egyének egymással versengő halmaza a társadalom, nincs nemzet, legfeljebb politikai nemzet. Ehhez képest az illiberális vagy nemzeti nézőpont szerint a nemzet történetileg és kulturálisan meghatározott közösség, amelynek tagjait védelmezni kell, fel kell készíteni a világban való közös helytállásra, és az az egyéni teljesítmény érdemel elsősorban elismerést, amely a közösség javát is szolgálja.

Zavaros és ellentmondásoktól hemzsegő ideológiai iránymutatásában így nyilatkozott meg a vátesz, ami úgy fordítható le, hogy a NER nyíltan magának vindikálja a zsűrizést. A közösség javának megállapítását majd az állam vállalja magára, amit a Fidesz ural, amit viszont ő maga irányít. Azaz az Orbán Viktor ízlésének és céljainak megfelelő egyéni teljesítményt honorálja a NER, a többit meg üldözi (vagy ellehetetleníti).

Ennél nyíltabb beismerése az autokratikus, pártállami hatalomgyakorlásnak eddig még nem történt meg;

korábban vehemensen tagadták, hogy bármi szándékuk volna a szabadságjogok korlátozására (bár a gyakorlatban számtalanszor megtették), most viszont a NER capo di tutti capija felvállalta, hogy az állam és ő maga bele kíván szólni az egyéni életstratégiákba.

Pusztán a közösség érdekében. Azt persze ő maga dönti el, mi ez az érdek.

Azt viszont elárulta, hogy mi a mérce:

az illiberális politika értelme nem más, mint a keresztény szabadság.

Ami meg úgy dekódolható, hogy csak annak lesz (illetve már van is) szabadsága, aki az általuk megkívánt ideológiát vallja (legalább nyilvánosan), a többieknek coki. Ez csak abban különbözik a totaliter rezsimektől, hogy csak korlátozza a szabadság- és politikai jogokat, de pillanatnyilag nem akarja kiirtani az egyet nem értőket, a nem együttműködőket, a "másként gondolkodókat".

Arra Orbán nem adott választ, hogy

  • a keresztények szabadságát mennyiben korlátozná, ha a taoisták, muszlimok, hinduk, sámánisták, továbbá - és horribile dictu - az ateisták is ugyanolyan szabadok lehetnének;
  • valamint arra sem, hogy ki hatalmazta őt vagy őket fel arra, hogy az állam döntési jogot vindikáljon magának az emberek élete, az egyéni teljesítmények megítélése fölött.

Mert, hogy a választók nem, az biztos.

  • Idén, amikor az EP-választás előtt azzal kampányolt, hogy a jónép támogassa az ő programját, a 8 millió választókorú kevesebb mint negyede, alig 1,7 millió döntött úgy, hogy mögé áll.
  • Tavaly pedig egyenesen ellene szavazott a többség: még a külföldről importált és a megvásárolt magyarországi szavazatokkal együtt sem érte az 50 százalékot az Orbán által vezetett Fidesz-lista.

Innen szép elhitetni, hogy a nemzet egységes egész, és a nagy többség mögötte áll. Pedig dehogy: 

a tábor nem egy, nagyon nem.

A rossz hír az, hogy Orbán még további 15 hosszú évig akarja vívni a harcot a "liberális korszellemmel", meg a magyar választók többségével szemben.

A jó meg az, hogy maga is arra számít, a következő egy évben komoly nyomás alatt lesz Európából (ahogy ő fogalmazott: kívülről). Mert a legjobb persze az, hogy nem sikerült a hatalomátvétel, és nem nyílt meg az út, hogy egész Európa olyanná váljon, mint Orbán Magyarországa, a szabadságjogok korlátozásán és kollektivista ideológián alapuló, közpénzekből finanszírozott pártállami autokrácia.

És így még él a remény, hogy egyszer majd Magyarország se lesz ilyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7814982544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2019.07.27. 17:02:20

Orbán megint bukott egy nagyot, mondják a kis senkik.
Úristen!
Mi lesz velünk ezek után?

2019.07.27. 17:31:33

"Teljesen nyíltan felvállalta, hogy a rezsimje a nemzet közösségként való felfogásán alapul"
Nem véletlen, hogy ott tart az ellenzék, ahol, mert még ezt is negatívumnak látják, ... bár, akik a külön neműek szexuális kapcsolatát tartják devianciának, azoktól nem is nagyon lehet többet várni!

rallus 2019.07.27. 17:39:13

Az ellenzék kristálytiszta logikával és bolsevik kérlelhetetlenséggel világított rá Orbán rettenetes hibáira! Talán még le is győzhetnék, ha nem csak annyian lennének, mint ahány kürtöskalács árus volt Tusványoson...

taga_20 2019.07.27. 17:54:08

MAFFIA!

ez nem is volt kérdés eddig sem.

aki ennek tapsol, az bassza pofán magát!

alöksz róz 2019.07.27. 18:25:07

"a liberálisok gyűlölik őt, illetve őket, mert meg akarják szabni, hogy hogyan lehet gondolkodni. (Miközben persze nem: csak azt akarják megszabni, hogy hogyan nem lehet. Éspedig úgy nem, hogy elvitatod másoktól, hogy ők is gondolkodhassanak" - hogyan nem lehet a lippsik szerint, az régóta egyértelmű: máshogy, mint ők.
ja és ha meg akarják szabni, hogyan nem lehet gondolkodni, azzal nem vitatják el másoktól, hogy ők is gondolkodhassanak? ja, de.
mesteri öngólok megint :D (szegény tokody t. jut eszembe mindig)

ezt az illiberálist mondjuk igazán kár volt erőltetni, egyszerűen nincs jó jelentése, ha meg akarja bárki magyarázni, csak zagyvaság lesz belőle :-)

a közösségre meg szükség van, egyrészt alapvető emberi ("biológiai") szükséglet a közösségi lét, másrészt az adja a társadalom alapját, ez totál alap dolog, vitatja ezt bárki? :-D
aki ellene kampányol vagy síkhülye, vagy direkt szét akarja rombolni a társadalma(ka)t. fantával koccintók meg magenta színű masnit viselők meg iphone-okat összevillantók nem közösség :-)

alöksz róz 2019.07.27. 18:26:16

@taga_20: mert ki tapsol annak szerinted?

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.27. 18:31:40

"Orbán burkoltan el is ismerte a kudarcot, amikor az idén ugyanott már arról beszélt, hogy kormánya és rezsimje defenzívára kényszerül"

Nem, a miniszterelnök ezt mondta: "Az előttünk álló 15 évet azzal fogjuk eltölteni, az lesz a nemzedéki küldetésünk, hogy szembeforduljunk a liberális korszellemmel, és a liberális internacionalizmussal."

Ez defenzíva? Ez inkább offenzíva!

Lehet, hogy N. G. arra gondolt, hogy a legjobb defenzíva az offenzíva?

taga_20 2019.07.27. 18:35:36

@alöksz róz: ennek a maffiának?

te, és még két misi agyhalott.

élveteg 2019.07.27. 18:38:20

Na..... most kellene egy frappáns éhségmenetet szervezni a Kanári szigetekről , és a tömeg nyomásának a hatására kénytelen lenne lemondani

taga_20 2019.07.27. 18:41:52

@élveteg: most kéne a kurvák picsájáról a kokaint felszippantania, habonyárpinak és dajcs-fürtompikának!

anyádat etesd te szargerincű fityeszkurva!

KERESZTÉNY SZABADSÁG 2019.07.27. 18:53:18

SZOPNI FOGTOK LIPSIK !!! ORBÁN MINIMUM 2034-IG HATALMON MARAD. MÉG MINIMUM 15 ÉVIG FOG SZOPAT BENNETEKET.

Libsik visítanak de az ország a miénk ! 2019.07.27. 19:00:36

" hogy csak annak lesz (illetve már van is) szabadsága, aki az általuk megkívánt ideológiát vallja "

Na meg jo, hogy nem a sorosberenceket fogjak tamogatni. Oruljenek a libbantak, hogy az Orban nem loveti oket halomra. Sajnos.

taga_20 2019.07.27. 19:07:42

@KERESZTÉNY SZABADSÁG: szerintem szójá a főnöködnek ott lenyingrádban, hogy kurva retek a fordító programotok retek!

taga_20 2019.07.27. 19:09:07

@Libsik visítanak de az ország a miénk !:

sajnos, te is egy élőlény vagy.

egy vírus, ami szétbassza ezt a szerencsétlen országunkat!

Libsik visítanak de az ország a miénk ! 2019.07.27. 19:10:14

"a keresztények szabadságát mennyiben korlátozná, ha a taoisták, muszlimok, hinduk, sámánisták, továbbá - és horribile dictu - az ateisták is ugyanolyan szabadok lehetnének;"

Peldaul az utcai lefejezesek, halalra kovezesek, magjan elegetesek, amik az araboknal mindennapos hetkoznapi tortenesek, de mar nyugateuropaban sem ritka jelenseg, meglehetosen korlatozza a keresztenyek szabadsagat.

taga_20 2019.07.27. 19:20:30

@Libsik visítanak de az ország a miénk !:

"Peldaul az utcai lefejezesek, halalra kovezesek, magjan elegetesek, amik az araboknal mindennapos hetkoznapi tortenesek, de mar nyugateuropaban sem ritka jelenseg, meglehetosen korlatozza a keresztenyek szabadsagat."

bakker, te egy benihil vagy, és bazdmeg még ékezeted sincs!

imádlak!:)))

alöksz róz 2019.07.27. 19:32:16

@taga_20: nem a maffiának tapsolnak, te nyomorult hikomat, hanem annak örülnek, hogy jobb, mint ha rosszabb lenne :-)

6.Lenin 2019.07.27. 19:42:16

Megint megszólalt egy mellőzött senki, és a "valakik" úgy próbálnak felnőni hozzá, hogy megpróbálnak belerúgni.
Olvasom a megszólalók névsorát , mondandóját és........kibaszott gyenge, mint ők is.
Gyurcsány, Jakab, Karácsony.....beszarás.

taga_20 2019.07.27. 19:51:32

@alöksz róz: van kedved ma normálisan vitatkozni? fityeszretek:)))

morpho 2019.07.27. 19:53:45

Azért az szórakoztató, hogy az itt sáskajárás szerűen átvonuló narancskullancsok sem értik, hogy miről is beszélt Orbán. ( nem is volt mindig értelme) Itt meg ugyanolyan értelmetlen faszságokat írogatnak, mint amiket orbán mondott. Aki egyébként nyiltan beismerte, hogy autokráciát/diktatúrát épít Magyarországon. Ezt próbálta elmagyarázni, erről szólt az egész hakni!

morpho 2019.07.27. 19:54:58

Az a trükkje O1G-nek, hogy összemossa  a liberalizmust, mint politikai eszmerendszert és a liberális demokráciát, mint politikai berendezkedést. Miközben A eleme B! A keret a liberális demokrácia, ami azért liberális, mert a pártok szabadon versengenek a hatalomért. Ezek a versengő pártok lehetnek kereszténydemokraták, liberálisok, szociáldemokraták, zöldek, vagy szélsőségesek is. Az illiberális demokráciában viszont nem versenghetnek szabadon a pártok, hiszen illiberális, ott a fosztóképző. Most már csak azt tessék nekem elmagyarázni, hogy milyen az a demokrácia, ahol a pártok nem versenghetnek szabadon a hatalomért? Na ezt a feloldhatatlan ellentmondást akarta feloldani ma ez a derék ember....

6.Lenin 2019.07.27. 20:01:31

@morpho:

Verseny csak közel azonos szintek, értékek közt lehet. Ahol ekkora a szakadék a versenyzők közt, ott eleve kizárt a " verseny".
Nálunk vannak, akiknek van víziójuk a közösség felé, és vannak akiknek semmi.
Miféle verseny lehet két ilyen különbségek esetén?
Kár erőlködnöd.

6.Lenin 2019.07.27. 20:22:43

@morpho:

Azt sem érted, amit írsz? Nem csodálkozom.

Nem mind1, hogy mit, minek nevezünk el? Nem az elnevezés a lényeg, hanem amit takar.
Nem elvek, ideológiák versenyeznek, hanem ami bennük van, vagy nincs. Amit nyújtani képesek a társadalmaknak.
Az emberekről kéne, emberekhez szólni. Tök minde1, hogy azt minek nevezzük el.
Próbálj gondolkodni, mielőtt nyivákolni kezdesz.

alöksz róz 2019.07.27. 20:27:10

@6.Lenin: ha neked ennyire mindegy, akkor minek sípolsz ha fasisztáznak? :-)

alöksz róz 2019.07.27. 20:28:42

@taga_20: "van kedved ma normálisan vitatkozni?" - veled??? :D :D

6.Lenin 2019.07.27. 20:33:24

@alöksz róz:

Na, itt egy másik köcsög. Mikor sípoltam, ha egy idióta fasisztázott? Pont erről írtam, hogy nem az elnevezés a lényeg, hanem amit takar. Hol van ma Mo-on fasizmus? Fasiszták?
Tök mind1, hogy néhány köcsög mit hablatyol, ki nem szarja le?
Ezért nem elképzelhető ma Mo-on verseny a politikai táborok közt.
Zsenik, és értelmi fogyatékosok közt milyen verseny lehet?

taga_20 2019.07.27. 20:46:55

@alöksz róz: ha nincs, akkor miért nem azt írod?

alöksz róz 2019.07.27. 20:48:09

@6.Lenin: tatám, mi az illiberális/illiberalizmus jelentése szerinted?

taga_20 2019.07.27. 20:50:03

@6.Lenin: fityeszbűnözők és normális emberek közt milyen verseny lenne?

a bandád fejbe küldi a civileket?

a tetves kurvaanyádat baszd telibe, te hulladék szar fityeszparazita!

alöksz róz 2019.07.27. 20:51:16

@taga_20: tekintve a cirka 50 ezer hozzászólásodat.. szerinted? milyen egy ilyen kérdés tőled? :D

6.Lenin 2019.07.27. 20:52:27

@alöksz róz:

Az én értelmezésem szerint, ami ellentétes a ma liberálisnak hazudottal. Szerintem Orbán is ilyesmire gondol. Az akkori beszédét meghallgattam. A mait még nem. Csak a hozzáfűzött ellenzéki nyögdécseléseket, azok viszont szánalmasak.

6.Lenin 2019.07.27. 20:54:02

@taga_20:

Taga, te egy kurva nagy bunkó vagy. Szerintem. Még valamire kíváncsi vagy?

alöksz róz 2019.07.27. 20:57:01

@6.Lenin: és szerinted ez a meghatározás nem pont ugyanolyan félrebeszélés, mint amikor a lippsik fasisztáznak?

taga_20 2019.07.27. 20:59:27

@alöksz róz: rözse, neked is van kábé ennyi, csak te szutykabb vagy.
a gerincedet, má rég leadtad a fityeszirodán.

mi a kérdésed, retek? csak nem az hogy ember vagy?

nem vagy az, ne erőlködj!

zenét szereted? nesze kisnyilas:)))

www.youtube.com/watch?v=ti2XY-7j_aw

zenét bírod retek?

nesze.

6.Lenin 2019.07.27. 21:03:53

@alöksz róz:

Miért lenne félrebeszélés? Vannak, akik ma liberálisnak vallják magukat. Ez félrebeszélés.
Mai liberalizmusnak semmi köze az elnevezéshez. Ennek ellentéte az illiberalizmus. Ennek nevezték el, de ennek a tartalma, hogy képes jövőképet nyújtani az embereknek.
A liberalizmusnak hazudott nem.
Nem az elnevezés a lényeg. Ez ilyen bonyolult lenne?

taga_20 2019.07.27. 21:04:19

@6.Lenin: kösz nyugger, nincs több kérdésem:)

bakker, ha nem lennél ekkora fasz, még szeretnélek is!

zenével, hogy állsz nigger? ugatod?:))

nesze szutyok, a kurvaanyádat baszd meg!:)))

talán vot, talán nem. de jó, de igaz. és csak úgy.

www.youtube.com/watch?v=xOzgft37uGY&list=RDxOzgft37uGY&start_radio=1

alöksz róz 2019.07.27. 21:08:40

@6.Lenin: mivel nem ez az illiberális jelentése, igen, félrebeszélés

6.Lenin 2019.07.27. 21:11:50

@taga_20:

Nem tudom ki lehetsz élősúlyban, de amit itt magadról bemutatsz, az nekem egy kurva nagy bunkó képe.
Mi a faszért kéne téged ebben megingatnom? Még valami lelki sérülést kapnál. Nem mintha tovább rontana a helyzeteden, de nekem tök mind1, ha neked ez így jó. Csak szóltam. Volt, amikor szórakoztató volt, de már meguntam. Ennyi.

6.Lenin 2019.07.27. 21:13:50

@alöksz róz:

És? Te másként értelemezed, mert nem érted a lényegét az egésznek, szerintem.
Most ettől egy hétig nem kakálhatok nyugodtan?

morpho 2019.07.27. 21:17:53

@6.Lenin: Iszonyú sok butaságot hordtál itt össze. Nem is lehet reagálni rá. Orbán ma pont ugyanezt csinálta. Szépen tolod a mintakövetést.

6.Lenin 2019.07.27. 21:27:03

@morpho:

Nyilván nem érted, mert nem is AKAROD megérteni. Nincs ebben semmi érdekes. Ilyen a világ. Szerencsére nem egyformán gondolkodunk. Sok mindent másként látunk. Ez a történet erről szól, csak van néhány köcsög, mint te is, aki elhiszi, hogy mindent ő tud jól, mindenki más hülye.
Aztán, ha érzi, hogy valahol ez mégsem teljesen így van, elkezdi ekézni a másikat.
Semmi újdonság ebben. Egy öntelt seggfej vagy. Már régen tudom.
Próbálj már ezeken túllépni.

Én megértelek, hogy szar egy érzés, de miért nem változtattok már irányt ?

2019.07.27. 21:37:17

embörök!!
módosul a kresz!
"bevezetnek két új táblát, ami a templomot, illetve a vallásgyakorlásra rendelt más helyet fogja jelezni. Ezek barna alapon templomépületeket fognak ábrázolni, egyes esetben kereszttel az épület tornyán.

- a nemzetközi sportesemény szervező bizottsága közreműködésével kijelölt jármű - az autóbusz forgalmi sávban is közlekedhet!"

köszönjük viktor!
minden posványosi igehírdetésed újabb lehetőség a megvilágosodásunkért!!

magyarország fejlődik!!

morpho 2019.07.27. 21:42:06

Az illiberális demokrácia egy oximoron. Olyan, mint az élőhalott, vagy a békeharc. Ahol harc van, ott nincs béke, aki halott, az nem él, az illiberális demokrácia nem demokrácia.

Az illiberálist a liberálissal összemosni, pedig antagonímia. Amikor egyazon szó két, egymásnak ellentmondó jelentésben is használatos. Például "befejez" 1, abbahagy valamit. 2, folytat valamit, amíg kész nem lesz vele. Vagy, "útban van" 1, halad a célja felé (másként: úton van) 2, gátolja a haladást.

Ezt találták ki Orbánék. Kitaláltak egy nemlétező társadalmi rendszert (illiberális demokrácia), az ugyanis nem demokrácia, hanem autokrácia. Aztán ezt összemossák a liberalizmussal, ami szabadelvűséget jelent. Tulajdonképpen a diktatúrát átkeresztelték illiberális demokráciára, aztán úgy csinálnak, mintha ez a liberalizmus ellentéte lenne. Pedig nagyon nem az. Ez az egész csak egy ócska kommunikációs trükk, az olyan hülyéknek mint Lenin, akik nem értik az egészet. Azt hiszik, hogy értik, és Orbán tényleg mondott valami értelmeset, pedig csak az oximoron és antagonímiai nyelvtani kereteivel szórakoznak.

alöksz róz 2019.07.27. 21:54:19

@6.Lenin: legyen úgy. de akkor mi bajod azzal, ha fasisztának nevezik a fideszt, nem vágom :-)

6.Lenin 2019.07.27. 21:56:04

@morpho:

Te seggfej! Te tényleg nem értetted amit írtam. Azt sem értetted már eleve, amit Orbán mondott akkor az illiberalizmus jelentéséről.
Orbán már a 2002 után elmondta, hogy nem izmusok kellenek, hanem a felmerült kérdésekre MŰKÖDŐ MEGOLDÁSOK B+.

Nem az izmusoktól működik egy társadalom.hanem a felmrült kérdésekre adott megoldásoktól. Ha jók a válaszok, az a társadalom működik, ha nem, akkor nem működik .

Ezeket a működő megoldásokat/válaszokat néha unatkozó faszok elnevezik valaminek.
Csak van egy olyan jelenség, hogy minden kornak megvannak a KÉRDÉSEI, amire a régi válaszok esetleg már nem felelnek meg. Ilyen a liberalizmus is, vagy aminek ma hazudják, mert a válaszai/megoldásai már nem működnek.

Minek próbálsz olyasmit magyarázni, aminek a lényegét nem érted?

Minden korban kitaláltak már egy olyan rendszert-mert a régi már nem működött- amelyik megpróbált új megoldásokat keresni. Ez az átmenet sok fasznak nem volt érthető, de őket mindig is elsöpörte az idő. Ez vár rátok is. Nem érted?

taga_20 2019.07.27. 21:58:33

@morpho: a geci rég be fogja adni a lelkét az ördögnek, a kölkeink meg csak hápogni fognak, mint az egyszerű leninturha vagy rözse nertárs:)

6.Lenin 2019.07.27. 22:03:14

@alöksz róz:

Nekem semmi, nem engem minősít. Nem az a lényeg, hogy minek nevezzük a Fideszt. Mert ebben csak a seggfejek hisznek, hogy ettől minden meg fog változni.

A MEGOLDÁS AZ LENNE ,HA MÁST/JOBBAT/MŰKÖDŐT kínálna már végre valaki, az ekézés helyett. EZ LENNE MINDENKINEK AZ ÉRDEKE, egy valódi választási lehetőség, a felvetett kérdésekre adott működő megoldások, amit a választók is el tudnak fogadni.

Minden más baromság. Ezt mutatják a jelenlegi támogatottsági mutatók is. Aki ezt nem érti az..........mind1.
Faszságokon lovagoltok, értelmetlenül.

alöksz róz 2019.07.27. 22:05:39

@6.Lenin: értem már!
orbán úgy értette, hogy mivel a liberálisok nem liberálisok, ezért ha ő azt mondja magáról hogy illiberális, azzal azt mondja, hogy ő liberális.
tiszta sor.

6.Lenin 2019.07.27. 22:10:53

@taga_20:

Taga20, de ettől ti még pontosan ugyan olyan marhák maradtok, mint amilyenek most vagytok. Tényleg nem értitek? Cáfoltál valamit is amit írtam?
Örülnél, ha feldobnám a bakancsom? Ettől neked valami is jobb lenne? Tényleg? Ekkora pöcs vagy?

B+, én leszarom, hogy te mit csinálsz, nem ettől függ az én életem. Mondtam, hogy bunkó vagy, és még ezredszerre is próbálod velem elhitetni, NEM KELL ,MÁR RÉGEN TUDOM , MERT EZT MUTATOD MAGADRÓL.

(még jó, hogy most kurvára ráérek, és unatkozom. Ja, és jó zenéket hallgatok közben)

alöksz róz 2019.07.27. 22:10:58

és liberálisokra nem szavazunk, igaz-e? :D

alöksz róz 2019.07.27. 22:17:08

@6.Lenin: "EZT MUTATOD MAGADRÓL" - nem mutatja.. magát adja

6.Lenin 2019.07.27. 22:17:28

@alöksz róz:

Azt hiszem nem véletlen, hogy taga20-al igen jól "vitáztok". Remélem ezt érteni fogod.

90-ben az SZDSZ-re szavaztam, mert elhittem, hogy liberálisok. Miért ne szavaznék bárkire, akár liberálisokra is, ha olyasmit kínálnak, amit el tudnék fogadni, és működne is?
Tényleg nem értetted amit írtam eddig.

(szerintem te valamiért megorroltál rám, és minden áron szeretnél ezért elégtételt venni. Már észrevettem ezt az igyekezetedet. Felesleges ezzel görcsölnöd)

morpho 2019.07.27. 22:20:06

@6.Lenin: "néha unatkozó faszok elnevezik valaminek" Esetünkben Orbán az autokráciát illiberális demokráciának nevezte el.

"Cáfoltál valamit is amit írtam?" Amit írtál, azt nem lehet cáfolni, mert nem írtál semmit. Nem reagáltál semmire, nincs semmi értelme annak amiket idekommentelsz. Butaságok, értelmetlen mondatok, nettó hülyeségek. Ezt nem lehet cáfolni és nem is kell. Nem is érek rá erre. Na szevasz!

6.Lenin 2019.07.27. 22:21:19

@alöksz róz:

Ezt én nem hiszem, hogy tényleg ilyen lenne, mert a magát adja, ezt jelentené.

Szerintem valamiért ilyennek szeretné mutatni magát. Az ő dolga. Ha tényleg azt adja, aki, az is az ő dolga.

alöksz róz 2019.07.27. 22:23:00

@6.Lenin: "Tényleg nem értetted amit írtam eddig." - nem ez a baj, papám, hanem hogy te nem értetted amit írtál eddig...

6.Lenin 2019.07.27. 22:26:52

@morpho:

Nagy marha vagy te fiam. Igazoltad, amit eddig írtam rólad.

(a te esetedben is tudom, hogy valamiért szeretnél minden áron ekézni. Vannak kipróbált módszereim erre, és eddig bejöttek, de erőlködj nyugodtan továbbra is)

Mellesleg tényleg mára meguntam.
Jó8!
Neked, és mindenkinek. Az tényleg kamu lenne, ha azt írnám, jó volt veletek csevegni.

6.Lenin 2019.07.27. 22:29:37

@alöksz róz:

Ok!
Neked is jó8!

Én tudom, hogy mit, miért is írtam, de maradjon az én titkom.

6.Lenin 2019.07.27. 22:34:12

@alöksz róz:

Szerinted már hány rendszer működött, és bukott el, változott meg gyökeresen az emberiség történetében? Számított valamit is, hogy mi volt a megnevezése? (azon kívül, hogy a gyerekeket basztatják vele töri órán)

taga_20 2019.07.27. 22:35:45

@alöksz róz: te és lenyin? minden pofon jó helyre megy:)))

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.27. 22:36:23

@morpho:

A liberális demokrácia egy oximoron vagy legalábbis egy dichotóm fogalom.

Olyan, mint az élőhalott, vagy a békeharc. Ahol harc van, ott nincs béke, aki halott, az nem él.

A két fogalom csak egy ócska kommunikációs trükk, az olyan szerencsétleneknek, akik még mindig a 2002-2010 közötti berendezkedést és kormányzó pártokat sírják vissza. Akik nem értik az egészet és még a mai napig nem fogják föl, hogy mekkora károkozás történt ebben az országban a liberális demokrácia említett időszakában.

Szögezzük le: a demokrácia és liberalizmus nem természetes szövetségesei egymásnak.

A liberalizmus alapjaiban elitista eszme, a demokrácia pedig plebejus, népi indíttatású gondolat.

A liberalizmus az egyént és a kisebbségek jogait védi, a demokrácia viszont a többség uralmát jelenti.

A "liberális" demokráciának tulajdonított vívmányok pedig mélyen a kereszténységben gyökereznek.

A demokrácia liberális jelzővel történő megjelölése önkényes és kirekesztő.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2019.07.27. 22:37:40

Mért nem vagytok kint az indexen buzi1blog? Hát így hol őrjöngök?

Oxica 2019.07.27. 22:39:24

Ahogy hallom a tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigány, még 15 évig óhajt "keresztény szabadságharcot" folytatni a fejlett nyugati liberális demokráciák ellen.

Ahonnét a pénzt kapjuk, hogy ne dőljön be lápi hülyemagyarország. Pedig volt rá 30 évünk, hogy felzárkózzunk a nyugati országok mellé, hogy nyugati élet színvonalon éljünk, na de ez a hajó már elment, több történelmi esély már nem lesz.

A lápi hülyemagyaroknak nem kellett a nyugati élet, csak ez a közönséges lótolvaj cigány. Hát megkapták, még 15 évig lehet hadakozni.

Persze tudom, hogy Hitlert is milliók követték a háborúba, de a nácik legalább Nürnbergben parádéztak és tartották fasiszta gyűléseiket és ott is akasztották fel őket, akit el tudtak kapni.

A mi tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigányunknak meg mi jutott? Egy koszos román porfészek.
Ott tolja évről évre a fasiszta ideológiát, agyhalott követőinek.

Most éppen az az ideológia, hogy "keresztény szabadság " van, takonyárpi ezt tanáta ki Ibizán, mikor kurvák seggéről szívta fel a csíkot.
Meg még 15 évig van szabadságharc is a nyugat ellen, úgy hogy a nyugat pénzeli a harcot.
Hát sok kitartást a lápi hülyemagyaroknak a 15 éves háborúhoz.

Na de én mégis csak azt mondom, hogy mégis csak a kék bogyókat kellett volna beszedni a cigánynak, a pirosak helyett.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

alöksz róz 2019.07.27. 22:45:03

@6.Lenin: "Szerinted már hány rendszer működött, és bukott el, változott meg gyökeresen az emberiség történetében? Számított valamit is, hogy mi volt a megnevezése?" - ezt most mér mondod, haragszol rám?

alöksz róz 2019.07.27. 22:46:53

@taga_20: mér kell a faszsághoz ragaszkodni, nem értem

taga_2O 2019.07.27. 22:56:00

@alöksz róz: Én csak az arabok faszához ragaszkodom. Jó, nagy kemény arab dákó kell az arcomba, azt szeretem. A geci Orbán kerítése miatt nem jönnek, pedig tövig benyelném mindegyiknek a faszát.

taga_20 2019.07.27. 22:56:34

@6.Lenin: ugatod az ismereteket mi retek!?

és még nem is utállak.

gondolom, még a zenét is utálod, mint magad magad:)

www.youtube.com/watch?v=Fv81nhxBnxM&list=RDFv81nhxBnxM&start_radio=1

morpho 2019.07.27. 23:21:19

@atomic power 1986DucaDuca: "A liberális demokrácia egy oximoron "

Ez nem igaz! A demokrácia vagy liberális, vagy semmilyen. Liberális demokrácia= A pártok szabadon versengenek a hatalomért. A liberális a szabadont jelenti. Semmi köze a liberalizmushoz. Ez egy klasszik antagonímia. Ezért amit írtál, az hülyeség. Azon nem vitatkozom, hogy a piros az piros-e, mert látom, hogy az, vagy sem. Ezzel szemben Orbán haverod feltett egy találós kérdést a magyar népnek: Feldobják piros, leesik nyávog. Mi az? Teljesen mindegy, csak macskára essen. Ez az ő politikája. Csakhogy Rákosinak is ez volt. Ez itt a baj.

alöksz róz 2019.07.27. 23:29:40

@atomic power 1986DucaDuca:
elhiszem, ha mutatsz egy olyan demokráciát, ami nem liberális

alöksz róz 2019.07.27. 23:32:38

@morpho: "Feldobják piros, leesik nyávog. Mi az?" - lendvai ildikó

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.27. 23:48:14

@morpho: "diktatúrát épít Magyarországon"

Lipsikém, ezt a miniszter úr már megmagyarázta a magadfajta nehéz felfogásúaknak

hir-ozon.hu/hirek/gulyas-gergely-szerint-az-inkorrekt-vesztesek-kialtanak-diktaturat-index

Neked külön szerencséd, hogy nincs diktatúra, mert ha lenne, akkor a magadfajta izgága, nagyszájú lipsikért jönne először a fekete Pobjeda

Így csak a sistergős pofon jön október 13-án

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.27. 23:51:02

@vitéz Beverneky: "magyarország fejlődik!!"

Hát igen, ellentétben akkor, amikor a ti kedvenceitek voltak hatalmon...

A különbséget zongorázni lehetne

De inkább mutatom:

mindenszo.hu/ime-igy-lopta-szet-a-fidesz-az-orszagot-7-ev-alatt-teljes-lista/

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.27. 23:54:55

@alöksz róz: "mutatsz egy olyan demokráciát, ami nem liberális"

Nem kell sokáig nézegetned, elég ha Magyarországon nézel körül

Magyarországon demokrácia van, az a párt kormányoz, amelyiket magasan a legtöbb választó tartott erre alkalmasnak egy általános, titkos választáson tavaly áprilisban.

Ellenben liberálisnak szerencsére már nem liberális, mert egyre több helyről sikerül kifüstölni a lipsiket.

Lassan befejeződhet a teljes lipsimentesítés.

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.27. 23:58:01

@Oxica: "Ahonnét a pénzt kapjuk, hogy ne dőljön be lápi hülyemagyarország"

Ez volt a kedvenc D-209–elkúró–libajnai kontárok országlása alatt, amikor csődbe vittétek az országot

Szerencsére azóta a kormány kihúzott minket a csávából, és ajtót mutatott az IMF-nek

Hamarosan, október 13-án a magyar választók nektek is végleg ajtót mutatnak majd

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.27. 23:58:47

@morpho:

„Liberális demokrácia= A pártok szabadon versengenek a hatalomért.”

A liberális szó pontos jelentése a politikában: szabadelvű és nem szabadon.
A modern demokráciákban pártok versengenek a hatalomért.
A keresztény demokráciában is.
A liberális demokráciában a működési szabályokat a liberalizmus eszmerendszere határozza meg. A legfontosabb politikai cél az egyén szabadságának minél teljesebb tétele.
Ennyiben tér el a keresztény demokráciától, ahol nem ez a cél.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.28. 00:30:49

@alöksz róz:

"elhiszem, ha mutatsz egy olyan demokráciát, ami nem liberális"

Pl.: Szingapur

morpho 2019.07.28. 00:32:43

@alöksz róz: Erre nem gondoltam, bár van benne valami :))

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: Az illiberális demokrácia az micsoda?

@atomic power 1986DucaDuca: "A liberális szó pontos jelentése a politikában: szabadelvű és nem szabadon" Na itt van az antagonímia.

"A modern demokráciákban pártok versengenek a hatalomért" És, ki mondta, hogy nem?

"A keresztény demokráciában is" Nincs ilyen államrend, hogy kereszténydemokrácia. Kereszténydemokrata pártok vannak, akik a liberális demokráciákban versengenek a hatalomért.

"A liberális demokráciában a működési szabályokat a liberalizmus eszmerendszere határozza meg" Nettó hülyeség, ez megint az antagonímia.

A liberális demokráciáknak semmi köze a liberális eszmerendszerhez.

morpho 2019.07.28. 00:33:40

@atomic power 1986DucaDuca: Szingapúr családi autokrácia évtizedek óta. Nem demokrácia.

alöksz róz 2019.07.28. 00:43:09

@atomic power 1986DucaDuca: he, azér ennél egy kicsit közelebbről mutasd meg :-)

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.28. 01:02:14

@morpho:

-"A liberális szó pontos jelentése a politikában: szabadelvű és nem szabadon" -

"Na itt van az antagonímia. "

Nincs antagonímia, mert a politika tudománya csak a "szabadelvű" jelentését használja.

"Nincs ilyen államrend, hogy kereszténydemokrácia."

Egy szóval sem írtam, hogy van ilyen államrend. De olyan államrend sincs, hogy liberális demokrácia.

Szingapur Fareed Zakaria szerint illiberális demokrácia.
Mások szerint felülről irányított demokrácia.
Sok értelmezés van.

Na, jó éjszakát!

morpho 2019.07.28. 01:13:37

@atomic power 1986DucaDuca: Nincs ilyen államrend, hogy kereszténydemokrácia.

"Egy szóval sem írtam, hogy van ilyen államrend" Dehogynem. Pont ezt írtad.

"De olyan államrend sincs, hogy liberális demokrácia" Az EU összes országa liberális demokrácia, Magyarország és Lengyelország kivételével. Ezen kár vitatkozni. Te meg azt hiszel amit akarsz.

Rodney2 2019.07.28. 01:47:05

@taga_20:
Neked akkor lesz majd nagy meglepetés amikor kifogy a sorostól hazaárulásért kapott pénz, nem tudsz több alkoholt venni és egyszer kijózanodsz. Majd akkor végigtekinted a blogszférában elkövetett munkásságodad, nem mersz többet tükörbe se nézni, de ha igazán önkritikus tudnál lenni, egyszerűen megölnéd magad :)

Rodney2 2019.07.28. 01:52:17

@morpho: "Szingapúr családi autokrácia évtizedek óta. Nem demokrácia."

Mutassál Szingapúrnál nagyobb sikertörténetet, mire is képes, mennyivel jobb a liberális demokrácia.
Szingapúr úgy lett néháyn évtized alatt koszos halászfaluból az ami most, hogy a hozzád hasonló balliberális szemetet egyszerűen lecsukták 20-25 évre politikai tevékenységük miatt.
Az eredmények magukért beszélnek.
Te agyhalott Soros-ügynök :)

morpho 2019.07.28. 03:44:51

@Rodney2: Luxemburg, Svájc, Írország, Norvégia, Izland, stb. Kurva sok van. egyébként attól, hogy diktatúra van egy országban, még lehet sikeres, bár nem sok ilyen van és ezek jellemzően kis országok, vagy törpe városállamok. 1965-ös függetlenedése óta Szingapúrban rohamos fejlődés indult el, amit nagyrészt előnyös gyarmati múltjának köszönhet. Szingapúr volt ugyanis a környék brit gyarmati központja. Stratégiai jelentőségű kikötője hamarosan a világ egyik legfejlettebb államává tette a várost. A briteknek koszönhetik az egészet, ami meg egy liberális demokrácia. Bár Szingapúr papíron köztársaság, és mint ilyen, az ország vezetését „választják”, Li Kuang-jao megszakítás nélkül volt hatalmon három évtizeden keresztül. A People’s Action Party (PAP, Lee pártja) gyakorlatilag az egyetlen párt az országban. A kritikusok szerint a PAP mindent meg is tett az esetleges konkurens pártok elnyomására: a lejáratástól, pereskedéstől kezdve a választási rendszer (számukra kedvező) átalakításáig terjedt az eszköztáruk. Ezért aztán Szingapúrt inkább tekintélyelvű államnak tartják, mint demokráciának. Viszont nekem a szabadság levegője is fontos, nem csak a GDP. Ha neked nem, mert te a másként gondolkodókat lecsuknád az meg a te dolgod. Észak Korea a neked való tuti hely! Igazi sikertörténet. Minden nap ezt zengi az állami média. Akkor biztos így van, nem?

morpho 2019.07.28. 03:46:30

@Rodney2: Ja és légyszíves írjál még egy példát a pöcsnyi Szingapúron kívűl az autokratikus sikertörténetre. Köszi előre is!

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.28. 06:58:17

@morpho:

"Ja és légyszíves írjál még egy példát a pöcsnyi Szingapúron kívűl az autokratikus sikertörténetre. Köszi előre is!"

Akkora, mint egy elefánt, és nem látod? Kínai Népköztársaság!
Nézd meg honnan indult. 2014-ben vásárlóerő paritáson számítva a kínai GDP már meghaladta az USA GDP-t!

Szingapurt is a kínai diaszpóra tette naggyá, nem a britek! És a konfucianizmus.
Sem Kínát, sem Szingapurt nem lehetett volna kiemelni az elmaradottságból, ha nem ugyanazokat a társadalom-és gazdaságszervezési módszereket alkalmazzák.
Teng Hsziao Ping Lee Kuan Yew-hoz járt "tanulni". mindketten ugyanannak a kínai nemzetségnek a tagjai voltak, jól megértették egymást.
Nagy szerencséje volt mindkét vezetőnek, hogy nem volt olyan tehetségtelen és visszahúzó ellenzék, mint Magyarországon.

Egyébként mikor írtam azt, hogy a kereszténydemokrácia államrend? Te viszont óriási tévedésben vagy, ha azt gondolod, hogy a liberális demokrácia államrend!
Mondj egyetlen országot a világon, ahol ez van az államformához beírva.

rallus 2019.07.28. 06:59:39

Addig nincs baj, amíg a maroknyi, a megmaradt koncért harcoló percemberke értelmezi Orbán megszólalásait. Ennyi maradt nekik a politikából, de az erőt adhat nekik, hogy most többen vannak, mint ahányan jövő ilyenkor lesznek...

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.28. 08:12:24

Eléggé liberálisnak vallom magam, de én nem ismerek senkit, aki gyűlőlné a Zorbánt.
Ettől függetlenül ki fogjuk borítani a lavórból a vízzel együtt!!!
Majd gondolkodhat ezen a beszéden az előzetesben, Hágában!!
Most még ugyan visszatarthatja a progressziót egy darabig, de annál nagyobb lesz a forradalom amikor mi jövünk!!!
Hogy fognak az emberek örülni, amikor végre közép-európa Hollandiájában élhetnek majd velünk!!!
#momentum

2019.07.28. 08:47:54

Az a rossz hírem van szarházi faszfej libbantak, hogy még nagyon-nagyon sok éven át fogjátok rágcsálni a tusványosi csontot. A jó hír az, hogy évente frisset kaptok.

rasztaszív 2019.07.28. 08:54:49

@Quercus Maximus: az a rossz hírem van,hogy emlékezni is fognak rá már így is.az orbánod után itt fű sem fog nőni egy darabig a jobboldalon.

6.Lenin 2019.07.28. 08:55:16

@alöksz róz:

Miért is haragudnék itt bárkire is? Senkit nem ismerek személyesen, és őszintén mondva nem is érdekel. A vélemények érdekelnek.

Nem a kérdésre válaszoltál. mióta lejöttünk a fáról (?), hány rendszer, idea tűnt le, változott meg?
Ezek mind emberi találmányok voltak, lesznek, hiszen keressük a válaszokat a "mivégre". Ezeket mint írtam , unatkozó faszok elnevezték valaminek, hogy meg lehessen különböztetni.

Hogy értsd, mennyit is érnek ezek. Megtanulsz mindent a női testről, a szexualitásról, birtokában vagy a tökéletes tudásnak ebben a témában, de még soha nem állt fel a farkad. Ennyi.

Nincsen liberális demokrácia, semmiféle demokrácia-mindenkinek. Mindig is voltak, vannak, lesznek akik ezeket másnak élik meg, szerencsére.

Mindig voltak vannak, lesznek kérdések, amikre ezek a válaszok már nem felelnek meg. Majd azokat is elnevezik valaminek, unatkozó faszok. Erről szól az emberiség története.

Itt néhányan villogni szeretnének, hogy lankadt farokkal mindent tudnak a szexualitásról. Kész röhej. Elnevezéseken vitatkoznak úgy, hogy nem értik a lényeget.

Egy új választ adót meg a kora soha nem értette meg. Ennyi a lényeg. Orbán új válaszokat keres. Nem biztos, hogy ő fogja megtalálni, de elindult afelé.

Mi a fasz annyira bonyolult ebben?

6.Lenin 2019.07.28. 09:17:15

Arra az estre, ha még valaki nem értené a lényeget...

Vannak, akik kefélnek, és vannak, akik CSAK beszélnek róla.

Vannak, akik csinálják a politikát (keresik a válaszokat), vannak, akik CSAK beszélnek róla.
És csak annyit, hogy megpróbálják ekézni azokat, akik hisznek abban, hogy vannak válaszaik.

Ebben a körben kell elhelyezni a Fideszt, és a mai magyar ellenzéket. A többi, rizsa.

kozvelemenykutatok.hu/wp-content/uploads/2019/06/jelenlegi_trend-02.png

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.28. 09:58:44

@morpho: "Az illiberális demokrácia az micsoda"

Olyan, a népakaraton (démosz = nép; kratein = uralkodni) alapuló politikai berendezkedés, ahol a deviáns elemek egyéni kibontakozását nem támogatják.

A stratégiai nemzeti vagyont (pl. közművek) nem adják magánkézbe, a korábban a liberálisok által elkótyavetyélt vagyonelemeket is államosítják, működtetése során nem a profitszempontokat, hanem közösség javát tartják szem előtt.

A nemzet- és családellenes, veszélyes, ártalmas ideológiák terjedését ellenzik, a jogrendszer átalakítása révén is gátolják az érvényesülésüket. (Ilyen pl. a "nyitott társadalom" – mindenkit be kell fogadni, a migránsokat tejben-vajban kell füröszte i.; "gender ideológia" – mindenki olyan nemű, amilyennek képzeli magát; azzal házasodik, akivel akar; bármilyen két csodabogár párként fogadhat be gyereket.)

A magukat a tudomány, kultúra fő állásaiba beásó, a saját politikai meggyőződésük kizárólagosságát hirdető kártékony elemeket ki kell füstölni, a tisztségek, állások betöltésére érdemes egyénekre kell kicserélni.

Stb.

morpho 2019.07.28. 10:48:37

@atomic power 1986DucaDuca: "A modern demokráciákban pártok versengenek a hatalomért.
A keresztény demokráciában is"
Kereszténydemokrácia= modern demokrácia. Ez mit jelent szerinted? Mert hogy ilyen nincs. Kína igazi sikertörténet, igazad van! A világ összeszerelő üzeme. Az egy főre jutó gdp meg se közelíti a gazdag országokét. A természeti környezetet hazavágták. Mindenki maszkban jár és 40 évesen elpatkol. Nincs nyugdíjrendszer, korlátozzák a netet, totalitárius diktatúra. Te mikor jártál Kínában utoljára? Én egy éve. Élhetetlen ország. Neked való. Egyébként miért kell Magyarországot nettó diktatúrákhoz hasonlítgatni? Akkor Orbán mégis a ner diktatúrát magyarázgatta tegnap? Hát persze, hogy azt.

morpho 2019.07.28. 10:50:55

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: Köszönöm a kimerítő és okos választ professzor úr!

morpho 2019.07.28. 10:55:53

@atomic power 1986DucaDuca: Ez lemaradt. A liberális demokrácia mint államrend a kereteket adja meg. Azután ez lehet többféle államforma. Köztársaság, vagy alkotmányos monarchia. De mivel te a diktatúrában hiszel, azt szereted, ezt nem érted.

a nagy hohoohooo 2019.07.28. 11:01:23

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: Mérmindig a leghülyébb orbánseggszolgálatos takonynácikat vezénylik ki trollkodni ?...hehee...beszólok a trollközpontba és cserét kérek hehee....Ezen magam alá röhögtem.
Picit aggaszt ,hogy:.túlterheled az agyad.......,de úgy látom nem bánt holmi gondolkodás......ez olyan:nézegetem magam a tükörben... hm... nem nézek ki teljesen hülyének... és mégis.... ( régen ezt úgy mondtuk, hogy tollas a hátam? Nem? Akkor ne nézzetek madárnak!) Dehát az evolúció.. ,nade ilyen gyorsan gyártja a selejtet? te magadtól vagy ilyen buta és korlátolt vagy segít valaki? .nem tudom, említettem-e már, te vagy itt a világ legtudatlanabb és legbutábbja és tanulni sem akarsz, a teféle sok idióta ,tanulatlan obánvalagszolgálatos mélymagyar nem tudja l.Tanultál volna nem röhögtetnéd ki magad ,lövésed sincs, hogy mi a gender .Erről szó a gender. A kifejezés „társadalmi nemet” jelent. Ez azt jelenti, hogy ami miatt a társadalom különbözőképpen
tekint a nőkre és a férfiakra, a nőiességre és a férfiasságra, az nem a (biológiai) nemi különbségeknek
köszönhető, hanem a társadalmon belül létező felfogásoknak, amelyeknek semmi közük a testünkhöz. A
különböző kultúrák különféleképpen fogják fel a férfiasságot és a nőiességet: amit az egyik kultúra egy
bizonyos korszakban nőiesnek tekint, azt egy másik korban vagy kultúrában férfiasnak tartják, s egy
másik társadalomban ennek egyáltalán semmi köze a férfiassághoz vagy nőiességhez.A nemek társadalmi szerepéről.Nem a nemi szerepekről szól a gender konkrétan, hanem a társadalmi szerepváltozásokat kutatják, a képzés azt vizsgálja tudományos módszerek alapján, hogyan változik a férfi női szerepmodell a társadalomban, ennek milyen hatása van a családokra, munkavállalásra, gyerekvállalásra, kivándorlásra, népesedésre,szó sincs arról, hogy a „genderelmélet" szerint az egyik vagy másik nemhez tartozás választás kérdése lenne! Legfeljebb arról van szó, hogy fogadjuk el: ahogyan az emberek közt különböző egyéniségek vannak, akik nem szoríthatók bele két csoportba, a nőiességnek illetve a férfiasságnak is többféle formája létezik, és ezek egyenértékűek. A társadalom ne kényszerítsen rá egy életutat, egy sémát az egyénre, csak azért, mert az nő vagy férfi! A gyerekekre ne húzzák rá már óvodás korukban a társadalom által helyesnek vélt mintákat csak azért, mert kislányok vagy kisfiúk! A nemekkel kapcsolatos elvárások illetve a hagyományos nemi szerepek leszűkítik az egyén választási lehetőségeit; a „genderelmélet" ezzel kíván vitatkozni, nem azzal, hogy férfiak és nők léteznek! A „genderelmélet" tehát nem a biológiai nemet kívánja háttérbe szorítani, hanem az ehhez társított elvárásokat. Annyi igaz, hogy a hagyományos nemi szerepeket az egyén kibontakozása szempontjából valóban nem tartjuk célravezetőnek – bár én annyit fenntartok, ez egy opció lehet azoknak az egyéneknek, akiknek ez valóban megfelel, ugyanakkor nem szabad a többi életforma, kapcsolati forma fölé helyezni.

taga_20 2019.07.28. 11:01:51

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.:

azé aszt szögezzük le, hogy te beteg vagy. nem kicsit, hanem nagyon.

és ez valószínű má neked is leesett. persze vagytok vagy két millióan, fityeszorkok.

6.Lenin 2019.07.28. 12:58:31

@rasztaszív:

Mo-on, csak 90 óta, hányan tündököltek, és buktak? És a világon? Vagy csak Európában?

Mi a faszt szerettél volna mondani, köcsögkém?

Ja, és még hányan fognak. Nyilván 1x Orbán is, de az nem most lesz.

2019.07.28. 13:14:22

sosem fogom megérteni, hogy a gecigány seggnyalói miért érzik itt ilyen jól magukat?.vagy csak a gyűlöletüket élik ki amit a gazdájuk tanít nekik folyamatosan.

6.Lenin 2019.07.28. 13:34:01

@vitéz Beverneky:

"miért érzik itt ilyen jól magukat?."

Mert itt igazoljátok vissza, hogy jó úton jár a jelenlegi kormány. Nem bonyolult ez, csak nektek. Nem is csodálkozom, hogy nem értitek.

taga_20 2019.07.28. 13:48:01

@vitéz Beverneky: ezek a patkányok, rákosi, kádár, most pedig a geci szavát isszák.

mindig vannak ilyen hulladékok. lásd ezt a szarházit itt is!

ennyike. nincs itt semmi varázslat.

alöksz róz 2019.07.28. 13:50:19

@atomic power 1986DucaDuca: jaja, csak még azt nem tudni, ugyan mitől demokrácia szingapúr... szerinted?

vagy mitől illiberális, ha nem keresztény ;-)

alöksz róz 2019.07.28. 13:52:01

@6.Lenin: "Megtanulsz mindent a női testről, a szexualitásról, birtokában vagy a tökéletes tudásnak ebben a témában, de még soha nem állt fel a farkad" - de csak jobb valami tudással belevágni a szexbe, mint teljesen fogalmatlanul, nem gondolod?

alöksz róz 2019.07.28. 13:53:36

na mi van, érzik a központban h nagyon gyengére sikerült a magyarázat? :-)

6.Lenin 2019.07.28. 13:55:37

@alöksz róz:

Ezt mond el olyan helyeken, ahol a tudás szinte nulla, de van 15 gyerek, egy fószernek.
Tényleg ennyire nem érted a lényeget?

rasztaszív 2019.07.28. 13:55:51

@6.Lenin: mi ez a hevület...?ennyire fájt a link...?:)

taga_20 2019.07.28. 13:55:54

@alöksz róz: haver, csak a fejét, hogy meg ne sántuljon!

:)))))))))))))

alöksz róz 2019.07.28. 13:59:59

@6.Lenin: saját hasonlatod, papám, csak jól nem fogsz kijönni belőle...
mer annyi szerinted, h belógatod, beleereszted amikor gyönni akar, oszt kész? hívhatjuk végül is szexnek ezt is, csak ez olyan szar h normális ember nem akar ilyet.

6.Lenin 2019.07.28. 14:04:26

@alöksz róz:

Miért nem gondolkodol inkább? Nézd, nekem tök mind1, hogy adod, vagy mutatod magad. Nem lehet véletlen a taga20-al való kötődésed. Kezdesz nagyon unalmas lenni, nekem.

6.Lenin 2019.07.28. 14:05:26

@rasztaszív:

Azt hitted, hogy elolvastam? Minek?

alöksz róz 2019.07.28. 14:15:00

@taga_20: bár nem hiszem hogy érted, de itt vélemények ütköznek, nem személyek :-)

rasztaszív 2019.07.28. 14:21:11

@6.Lenin: vigyázz is vele.még lerombolná az álomvilágodat...:)

6.Lenin 2019.07.28. 14:24:21

@rasztaszív:

Te élsz álomvilágban , te faszfej. Ezért jössz mindig mással, mert nincsenek válaszaid, csak kérdéseid, amit nem értesz.
Te biztosan nem fox nekem lerombolni semmit.

rasztaszív 2019.07.28. 14:26:39

@6.Lenin: nem más,és nem kérdés.csak egy link,szorosan a tárgyhoz tartozó,amit nehezen emésztesz...:)

6.Lenin 2019.07.28. 14:30:47

@rasztaszív:

Ezt a Meciar kérdést Szlovákiában vitattam meg, szlovákokkal. Ismered te a szlovákok lelkivilágát? Meséljek?

rasztaszív 2019.07.28. 14:32:39

@6.Lenin: ha a tárgyhoz tartozik...:)

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.28. 14:38:50

@morpho:

"Kereszténydemokrácia= modern demokrácia. Ez mit jelent szerinted? Mert hogy ilyen nincs."

El tudnám magyarázni, sőt már el is magyaráztam, de minek. Úgysem érted meg. A mai Európában a társadalmi rendszereket a liberalizmus eszmerendszere uralja. Nem mindig volt ez így. Adenauer Németországa jó példa volt a kereszténydemokrata gyakorlatra.

Amit Kínáról írtál, az mind erősen túlzó vagy igaztalan. A mai fejlett országokra is, amikor végigjárták a gazdasági fejlődés korábbi lépcsőit jellemzőek voltak ezek a negatívumok. Annak a rendkívül gyors gazdasági fejlődésnek, ami Kínában végbemegy, vannak árnyoldalai is.

Londoni pénzügyi elemzők szerint tizenkét év múlva Kínáé lesz a világ legnagyobb nemzetgazdasága a dollárban számolt nominális hazai össztermék (GDP) alapján. A környezetet is rendbe fogják hozni, ne aggódj.

"Mindenki maszkban jár és 40 évesen elpatkol."

A várható élettartam magasabb, mint pl.: Litvániában, Lettországban, Bulgáriában, Romániában. A magyar és a lengyel között van.

"Nincs nyugdíjrendszer....."

Nem igaz.

China’s pension system has three pillars, similar to many developed countries, but with different compositions. Pillar One is the state-run pension scheme that consists of pensions for urban workers and basic pensions for urban/rural residents. Pillar two is made up of enterprise and occupational annuities that are encouraged by the government but self-managed by companies themselves. The final pillar is private pension insurance for individuals, which is still in its infancy.

"Korlátozzák a netet."

Milyen adattartalmakat? Nem mindegy. Szerinted minden, ami az interneten van az morálisan elfogadható egy társadalom számára? Gondolj bele, mekkora feladat egy ekkora országot, nemzetet összetartani.

Az életszínvonal emelkedésével megindulhatnak a demokratizálódási folyamatok. Így volt ez sok más, ma gazdagnak számító országban is.

"Egyébként miért kell Magyarországot nettó diktatúrákhoz hasonlítgatni?"

Már megint félrenéztél valamit. Semmi összehasonlítás nem volt!

Magyarországnak jó lesz a kereszténydemokrácia is. Mint az Adenaueri Németországban.

2019.07.28. 14:42:19

morpho "A demokrácia vagy liberális, vagy semmilyen. Liberális demokrácia= A pártok szabadon versengenek a hatalomért. A liberális a szabadont jelenti."
Ez annyira logikus, hogy csak na, .. ezért van az, hogy általánosan elfogadott demokráciák, mint pl. a görög és római demokrácia is liberális volt, ...
Azt is tudja mindenki, hogy minden ami, nem liberális az fasiszta, ... amiből triviálisan levezethető, hogy az emberiség az elmúlt húsz évet kivéve fasizmusban élte le az életét, mert a liberalizmuson kívül semmi sem demokrácia.
Óriási szerencséje az egész emberiségnek, hogy sikerült hozzájutnunk a liberalizmus eszméjéhez, így az egyetlen és az egyetlen igazi demokrácia típushoz a liberálishoz jutottunk el. Ez szinte semmiben sem különbözik a népidemokráciától, ami pát évtizede az egyetlen csúcsnak hittünk, de annyiban sokkal jobb, hogy azt mint tudjuk az emberek alapfelfogása miatt nem lehetett megvalósítani, .. de szerencsénkre a liberális demokrácia nem ilyen, és ebben fognak élni az emberek, akkor is ha beledöglenek, .. mert mint látható nem képes az emberek többsége felfogni, hogy számukra egyedül ez az üdvözítő út, ..... a népidemokrácia elutasítottsága is hasonlóan nagy volt, de szerencsénkre most nem csak a Szovjetunióra számíthatunk ezen eszme terjesztésében, hanem a franciákra, németekre, svédekre, hollandokra, spanyolokra, stb. is, .. így nagyobb az esélye, hogy sikeresebben beágyazható lesz, mint a népidemokrácia!
Ne keseredjen el, hogy itt a nagyon nagy többség szerint a liberális demokrácia egy mentális és erkölcsi szemétdomb, olyan erőket lehet mozgósítani az elvtársi országokban, hogy mindenképpen rá lesznek kényszerítve a magyar lakosság többségét kiadó közösségi szemléletű eltévelyedettet és rövid időn belül a tízmillió egyedül lézengők országa leszünk család, vallási és nemzeti és egyéb közösségek nélkül!

6.Lenin 2019.07.28. 14:44:44

@rasztaszív:

Milyen tárgyhoz? A rögeszmédhez? Ne bassz!
B+, én nem szeretnélek meggyőzni téged semmiről sem, csak azért írtam, hogy előfordulhat, másvalaki jobban ismerheti a témát, mint egy rögeszméjéhez ragaszkodó faszkalap.
A kőtábla, kamu. Megvan a jól kitalált funkciója, mint minden másnak is. Csak emberek keresik a válaszokat, nem tévedhetetlen istenek. Rosszabb esetben magukat istennek képzelők szeretnének válaszokat adni.
Vannak emberek, akik emberi kérdésekre, megpróbálnak emberi válaszokat adni, ez szokott működni, egy új generáció eljöveteléig. Aztán vagy jön valaki elfogadható válaszokkal, vagy.....olvass történelmet.

rasztaszív 2019.07.28. 14:47:16

@6.Lenin: ujszo.com/velemeny/meciar-tundoklese-es-bukasa

egy kis történelem...:)

alöksz róz 2019.07.28. 14:53:41

@Tényelek: az athéni az ugyan mitől volt demokrácia, papám?

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.28. 15:05:08

@alöksz róz:

"jaja, csak még azt nem tudni, ugyan mitől demokrácia szingapúr... szerinted?

vagy mitől illiberális, ha nem keresztény ;-)"

Joguralom van, a tulajdon szent, a szerződés szent, a hatalmi ágak elkülönülnek, a szabadságjogok tisztázott és rögzített korlátok között érvényesülnek.

Szingapúr hibrid demokrácia. Esetében a hibrid azt jelenti, hogy az illiberális elemek jóval többen vannak a liberálisnál.

Ilyen illiberális elemek:

Hatalmi és illiberális eszközökkel segítették a rasszizmus teljes és sikeres kiirtását.
Államilag ellenőrzött média. A sajtó ellenőrzés alatt, az ellenzék gyenge és esélytelen, a kormány erős és hatékony. Halálbüntetés.

2019.07.28. 15:06:49

@alöksz róz: Talán azért, mert minden tudományos fórumon "görög demokráciának " hívják?
Na mondjuk eddig még nem találkoztam olyan emberrel, aki a görög demokráciát ne tekintené annak, szóval, ha ön szerint az nem az volt, akkor ki kellene fejtenie, hogy miért nem, mert az kevés, hogy az emberiség történetében egyedül a liberalizmus az egyetlen és igazi Shrek, .. pontosabban demokrácia.
Mondjuk már az egy kacagtató, ha komolyan gondolja bárki is, hogy a liberális demokrácián kívül más demokrácia nem is létezik :-) .

a nagy hohoohooo 2019.07.28. 15:31:01

Én is aszondom hehee....szar van a palacsintában hehehe..az EP választasokat a liberális demokrácia hívei nyerték az illiberális demokrácia (autokrácia) híveivel szemben. Ez fáj neki, ezért a magyarázkodás. A rendszerváltás után kialakult társadalmi problémákat a liberalis demokrácia keretein belül is lehetett volna kezelni. Az illiberalizmus kizárólag a hatalmának a bebetonozását szolgálja..
Ájrópa éllovasa bevallotta mégis az Unió pénzén élősködő hehee ......banánköztársaság vogymuk heheee.arról beszélt a határon túl, hogy a magyar kormány várakozásai szerint a gazdaságot kívülről fenyegeti veszély, mégpedig a nyugat-európai gazdaságok lassulása, néhol megtorpanása miatt. Erre pedig fel kell készülni, ezért a most tavasszal bejelentett gazdaságvédelmi akcióterv után meglátása szerint újabb két csomagra lesz szükség: egyre 2020 tavaszán, a következőre pedig 2020 őszén.
-Fantasztikusan készültök a nehéz gazdasági helyzetre. Két kézzel szórjátok a pénzt magatokra és hűbéreseitekre, nektek nem kell aggódnotok, beraktároztatok egy életre. Csak nem fogjátok tudni elkölteni. Miért gyűlölnek benneteket? Mert undorítóan nagyképű, mégis kisszerű pondró tolvaj, hazug gazemberek vagytok. A nagy királyokat ilyen piti kis udvari bolondok örökölték meg a balga, ostoba nép zombiszerű bólogatásával.-
Ezzel lényegében kérdőjelessé tette a már elfogadott 2020-as költségvetést:
...az idejekorán megszavazott büdzsén várhatóan módosítani kell, lehet, hogy két körben is.
mfor.hu/cikkek/makro/orban-viktor-hatalyon-kivul-helyezte-a-2020-as-koltsegvetest.html
"A gazdaságra nehéz idők jönnek, új akciótervek jönnek"

Aham, tehát már ti is elismeritek hogy a "nagy és erős magyar gazdaság" bizony ingatag és kiszolgáltatott pályán van. Nyilván nincs köze a német autóipari multik termelési visszaeséséhez. 10 éve ti vagytok hatalmon és az EU-s pénzek elsíbolása és az összeszerelő üzemmé züllesztésen kívül semmit sem tettetek. Csődben van az oktatás, egészségügyi ellátás, szociális szakadék ma talán nagyobb mint a rendszerváltás után
A versenyképesség javítási akcióterv már el is bukott konkrétan. Itt most csak arra utalt, hogy gyorsabban kell kimenteni a lóvét, mint azt tervezték, még azelőtt, hogy bebukna a gazdaság.Arról szintén nem szólt a fáma, hogy a "babaváró" hitel (más adófizetők pénzéből való élősködés) ára igen borsos: eleve hitelbírálat nélkül meg sem kapod + ha ingatlant így veszel 5 éves elidegenítése tilalom van rajta. Magyarul amit hitelből vettél azt 5 évig nem adhatod el. Sok birka persze elájul az orgazmustól, hogy "mán milyen jau, nagylelkű a kúrmány", de majd jajgatás és nyafogás lesz a törlesztő miatt.

Aszongya a dagadt, hogy kimásztak az adóssághegy alól:
2010: 78,43 milliárd euró
2018: 92,86 milliárd euró
Csak erről az adóssághegyet még nem tájékoztatták... :Mint tuggyuk, mikor 2010-ben Orbánék átvették a kormányzást, a GDP arányos adósság 80,4 % volt, és találtak még 38 milliárd EUR-t az MNB devizatartalékban, valamint 3000 milliárd HUF-t a MANYUP kasszában. Azóta folyamatos gazdasági konjunktúrában 9 év alatt, évente(!) 1000 milliárd EU pénzzel megtámogatva sikerült levinni az adósságot 80,4 %-ról 70,9 %-ra.
Igaz, a nagy herdálás közepette a MANYUP mellett véletlenül marad az MNB devizatartalékban 38 milliárd EUR, ami az akkori GDP 41 %-a. Azt hová tették Orbánék, tessen mondani?
Csak gratulálni tudok.
Lefordítom Orbán beszédét!
Köszönöm nektek, hogy a segítségetekkel kiélhetem beteges hatalmi vágyaimat, tapsoltok a sok mocsoksághoz, amit ellenetek és az ország ellen elkövetek, köszönöm nektek a százmilliárdos vagyonokat a kiccsalád, a vőm és a haverok nevében is.
Cserébe megkapjátok a napi gyűlöletadagotokat, kijelölöm az aktuális ellenségeket, és megsorozlak titeket a baromságaimmal, este meg jót röhögök rajtatok a haverokkal
Az nem jó ha te gondolkodsz, majd én megmondom mit tegyél és az a helyes irány!
És megmondom őszintén A birkáknak szüksége is van egy vezérre!A forint történelmi mélyponton, a minimálbér 300 euró, az ország lakóinak nagyjából harmada a szegénységi küszöb alatt tengődik, seregnyi éhező gyerek, a bűnözési statisztikák a legrosszabbak között, a jogbiztonság szintén, az oktatást egészségügyet ne is említsük és hosszan lehetne még sorolni, hogy hová sikerült zülleszteni az országot azért, hogy egy hataloméhes, gerinctelen tolvaj, a népes családja és a sleppje elképesztő luxusban urizálhasson és uralkodhasson a birkák felett.
A legselejtesebb hazai réteg hiszi el amiket összezagyvál a megzápult agyával.
/bár szerintem már ők sem, de mindig jól jön az a kiló krumpli, a haza meg le van xarva/
A magyar nép nagy része az ilyen, képtelen önállóan gondolkodni!
Orbán erre rájött,kegyetlen pontossággal kihasználja, ügyes!
Ez ellen nincs ellenszer!
A mimagyarok az egy genetikailag alattvaló népség ...
Hétvége van - foglalkozzunk értelmes dolgokkal - kellemest mindenkinek.

a nagy hohoohooo 2019.07.28. 15:50:30

@Tényelek: .Mindig, ha kommenteket olvasok, arra gondolok, hogy ezt az országot az emberek humorérzéke mentette meg a totális összeomlástól a történelem során.Olyan mérhetetlenül agyhalott vagy, hogy szinte hullagyalázás téged a helyedre tenni....erőlködsz, hisz első sorban magadat próbálod meggyőzni, de elég szarul csinálod. Höhööö....igazából jó röhögni az erőlködéseden Orbángyogyóintézeti takonynáci,oszt hun tart a turulszaros Orbániád és a liberális gazdaságok hehehehé?...
Gondolom onnan távozik a sok -sok fiatal munkát keresni turulisztánba..heheee...,oda a liberális országokba jár a vezíred pénzért kódulni,sőt a liberális USA általatok gyűlölt görbeorrú bankárai mentették meg az országot a csődtől, a Templeton vásárolta fel a magyar államadósságot...hehee..Ha pl. kezdetnek elmagyaráznád a tanulatlan ostoba Fidesz híveknek, hogy mi is az a liberalizmus, azzal valóban sokat nyerhetnék. Kevesebb lenne a tudatlan hülye, akik gondolkodás nélkül ismételgetik amit a vezér a szájukba adott - anélkül, hogy legalább főbb fogalmak jelentését ismernék.
.
Ha meg esetleg még azt is elmesélnéd nekik - afféle történelemóra gyanánt - hogy a Fidesz ultraliberális pártként látta meg a napvilágot és hogy maga Orbán Viktor volt a legnagyobb liberális Magyarországon .Sőt a Liberális Internacionálé alelnöke is- egészen 1994-ig, amikor a választási vereségből rájött, hogy populizmussal több szavazatot lehet nyerni, hisz megvezethető hülyéből mindig több lesz.
Itt az alkalom. Meséld már el nekünk, hogy mi a liberalizmus.Biztos olyan "baloldali liberális" mint Orbán volt a 90-es években ! "1992. szeptember 4.
A Fiatal Demokraták Szövetségét (Fidesz) pénteken, a kelet-közép-európai térségből elsőként, teljes jogú tagként felvették a több mint hatvan pártot és csoportot tömörítő Liberális Internacionálé (LI) teljes jogú tagjai közé ! "1992. szeptember 5.
Orbán Viktort, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetőjét a Liberális Internacionálé egyik alelnökévé választották, a nemzetközi szervezet szombaton Mainzban véget ért 45. Kongresszusán". Ilyen egy köpönyegforgató életútja, Ifjúkommunista, Baloldali, Liberális, Jobboldali konzervatív keresztény végül közelebb a szélsőjobbhoz mint a jobbközéphez ! Egy rendkívül "jellemes" ember útja az áhított hatalomhoz amiért mindenre képes !Igen, csak közben rájött a mi kis Viktorunk, hogyan lehet rengeteget lopni és amikor a nép 2002-ben a körmére koppintott, elzavarta, akkor fogadta fel a homofób és gyűlöletre alapozott választási kampányok szakértőjét Arthur Finklsteint. Az ember attól rendkívül érdekes, hogy már Ronald Reagan idején kitalálta a "Liberálisozást", a módszertana kivédhetetlen, mivel a buta többség zsigeri gyűlöletét teszi a kampány fókuszába. Mellesleg zsidó származású, melegházasságban él férjével Kaliforniában, de közben zsiódellenes és homofób kampányokat vezérel... Nincsenek erkölcsi aggályai azt gondolom, de annak se aki felfogadta..
Igen, amennyiben a liberalizmus definíciója nálad az, "mindenki azt mond és azt csinál, amit akar, és minden más le van szarva". Ez ugyanis pont úgy hangzott, mintha a liberalizmus kizárná a társadalmi érdekek érvényesülését, ami viszont nem igaz.
A liberalizmus lényege az, hogy egy társadalom tagjai olyan lehetőségeket is megismerhessenek, mérlegelni tudjanak, ami esetleg maguktól eszükbe sem jut, és ne csak azt "nemzetileg konzultálják"az üres ,sötét fejébe amit a hatalom napi érdekei szerint arra érdemesnek gondol.
Csak a mélységes ostobaságodat és tudatlanságodat teszed ki itt a kirakatba minden nap.
Soha, de soha nem tud felemelkedni Magyarország amíg ilyen buta a népség
A Fidesz-NER-Nemzetthy Elhülyítés Renccere is "liberális" - amolyan "nemzeti liberális". A klerikális irányzat pedig amolyan "keresztény liberális". Ma nincs olyan politikai irányzat Magyarországon, amely valamilyen formában ne lenne "liberális". Csakhogy ennek semmi köze a klasszikus liberalizmushoz, azaz a liberális szabadságeszméhez. Amihez köze van, az a "szabadosság", vagyis hogy NEKEM SZABAD, meg az engem támogato "hivek" körének szabad, a politikai ellenfélnek NEM SZABAD.

Ez a szabadosság nem liberalizmus, hanem NEOLIBERALIZMUS, mert nem szabadságeszmét tükrözz, hanem tisztán gazdasági érdeket - mégpedig egy nagyon pontosan körülirható érdekszférának a gazdasági érdekeit.
Hol vagytok ti az osztrákokhoz, a németekhez, a franciákhoz, a hollandokhoz, a svájciakhoz, ti sötét mélymagyarok.
A liberalizmus nem arról szól, hogy egyik héten ebben hiszel, a másik héten meg abban, hanem arról, hogy abban hiszel amiben akarsz. Ha az aktuális nézőpontodat újra meg újra megváltoztatod és úgy viselkedsz, mint aki világ életében A-t mondott, miközben mindenki emlékszik rá, hogy az előző héten még B-t, azt nem liberálisnak fogja tartani a környezete, hanem szimplán hülyének vagy köpönyegforgatónak.

alöksz róz 2019.07.28. 16:16:45

@atomic power 1986DucaDuca: jó, szerinted ettől illiberális. de az még mindig nem derült ki, hogy mitől demokrácia

alöksz róz 2019.07.28. 16:20:19

@Tényelek: a magyar népköztársaságot is úgy hívták az elvtársak, hogy demokrácia... attól még nem volt az. a másik meg h egy kicsit már túlléptünk a 2500 éves meghatározáson, nem gondolod?

2019.07.28. 16:21:49

@taga_20: az erdélyi szekus csőcselék csauseszku végbele után most a tescós napóleon farpofáit lihegi körül, megszokásból és a suskáért amit a mi adónkból szór közéjük a geci, további szavazatukért.

alöksz róz 2019.07.28. 16:23:59

@Tényelek: a demokrácia jelentése, ha a wikipediát elfogadod: a nép uralma. ha a nép többsége eleve nem is dönthet, az nem a nép uralma, mit gondolsz?

alöksz róz 2019.07.28. 16:27:28

@Tényelek: ja, lehagytam a wikipediás meghatározást :-)
szóval a demokrácia a wikis meghatározás szerint: "Olyan politikai rendszer, melyben a szuverén „nép”, tehát a társadalom összes teljes jogú tagja – nem egyén, kis csoport vagy a hatalom bizonyos csoportja – igazgatja a közügyeket, beleértve a kormányzást is"
hol a hiba benne?

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.28. 16:38:03

@alöksz róz:

" jó, szerinted ettől illiberális. de az még mindig nem derült ki, hogy mitől demokrácia"

Tőbbpárti választások vannak. Gazdasági liberalizmus, második a világranglistán. Tanszabadság.

Greccsi Zsot 2019.07.28. 16:39:19

@alöksz róz: Ez marhasag. Az igazi demokracia, az igazi liberalis demokracia az, amikor egy jelentektelen kisebbsegnek sikerul a velemenyet, akaratat rakenyszeriteni a meghatarozo tobbsegre.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.28. 16:47:02

@KERESZTÉNY SZABADSÁG: téged is ugyanúgy szopat csak te szereted ha a szádba szarnak és még repetát is kérsz!

a nagy hohoohooo 2019.07.28. 17:02:32

@Greccsi Zsot: Bocika úgy látom megint nyitvahagyta valamelyik túlértelmes a istállóajtót ...hehee...

Hány éves vagy és mi az iskolai végzettséged ,hogy nem tudod megkülönböztetni a fejed a valagadtól?
EP szavazás :
Fidesz – Magyar Polgári Szövetség–Kereszténydemokrata Néppárt
1 824 220 52,56% 13 61,90% Növekedés +1
Összesen 3 470 566 100 21 100

Szavazati arány:
52,28%
Választási részvétel
43,58%

Nemis tom mennyi lehet az 52,28-nak a 43,58 %a?...hehee...hát na...:

22,783624......Hát ez nem jött be,gyakrabban kéne frissíteni....vagyis Magyarország választópolgárai uszkve egynegyede....hehee..se szavazott orbángazdádra és bűnbandájára hehee...basszus ez hasonló mint a 98% al megnyertétek a migránsszavazást höhöö..vagy a 49 %-os 2/3-ad hehee..

Így a végeredmény a parlamentben:

66,83% FIDESZ–KDNP: 133 = egyéni választókerület: 91 + országos lista: 42, összesen: 133
13,07% JOBBIK: 26 = egyéni választókerület: 1, országos lista: 25
10,05% MSZP–PÁRBESZÉD: 20 = egyéni választókerület: 8, országos lista: 12
4,52% DK: 9 = egyéni választókerület: 3, országos lista: 6
0,02% LMP: 8 = egyéni választókerület: 1, országos lista: 7
0,50% EGYÜTT: 1 = egyéni választókerület: 1, országos lista: 0
0,50% Független: 1 = egyéni választókerület: 1, országos lista
0,50% MAGYARORSZÁGI NÉMETEK ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZATA: kedvezményes mandátum: 1

A Fidesz tehát úgy kapott kétharmadot, hogy a listán nem érte el az 50 százalékot:

1. FIDESZ–KDNP (49,27 százalék, 2 824 206 szavazat)
2. JOBBIK (19,06 százalék, 1 092 669 szavazat)
3. MSZP–PÁRBESZÉD (11,91 százalék, 682 602 szavazat)
4. LMP (7,06 százalék, 404 425 szavazat)
5. DK (5,37 százalék, 308 068 szavazat)
6. MOMENTUM (3,06 százalék, 175 225 szavazat)
7. MKKP (1,73 százalék, 99 410 szavazat)
8. EGYÜTT (0,66 százalék, 37 561 szavazat)
9. MUNKÁSPÁRT (0,27 százalék, 15 640 szavazat)
10. CSP (0,19 százalék, 10 640 szavazat)
11. MIÉP (0,15 százalék, 8713 szavazat)
12. SEM (0,13 százalék, 7309 szavazat)
13. TENNI AKARÁS MOZGALOM (0,09 százalék, 5312 szavazat)
14. MCP (0,07 százalék, 4110 szavazat)
15. KÖZÖS NEVEZŐ (0,07 százalék, 3894 szavazat)
16. SZEM PÁRT (0,05 százalék, 3139 szavazat)
17. KÖSSZ (0,05 százalék, 2721 szavazat)
18. IRÁNYTŰ (0,03 százalék, 2001 szavazat)
19. REND PÁRT (0,03 százalék, 1708 szavazat)
20. ÖSSZEFOGÁS PÁRT (0,02 százalék, 1407 szavazat)
21. MEDETE PÁRT (0,02 százalék, 1292 szavazat)
22. NP (0,02 százalék, 1235 szavazat)
23. EU.ROM (0,02 százalék, 1002 szavazat)
Az országos pártlistákra és a nemzetiségi listákra leadott összes érvényes szavazat: 5 731 821
A Nemzeti Választási Iroda honlapján, a valasztas.hu-n közzétett eredmények szerint a pártlistákra leadott érvényes szavazatok száma összesen 5 240 997 volt (98,96 százalékos feldolgozottság mellett). Ebből a Fidesz-KDNP 2 559 198-at szerzett meg, ez a szavazatok 48,49 százaléka.
www.valasztas.hu/ogy2018
A többi pártlistára összesen 2 681 799 szavazat érkezett - ez 122 601-gyel több, mint a kormánypártok eredménye. Választási rendszerünk sajátossága, hogy a Fidesz így is kétharmados többséggel vezetheti az országot a következő négy évben.
Az országos listán elérhető 93 mandátumból 42-t szerzett meg a Fidesz (a többi párt tehát 51-et), a 106 egyéni választókerületből 91 helyen győztek, a többi párt illetve a függetlenek és kisebbségek mindössze 15 helyen tudták hozni a mandátumot. A töredékszavazatokat a választási rendszerben úgy osztják szét, hogy az egyéni választókerületi győzteseket is kompenzálják - a győztes és a vesztes jelölt közti szavazatkülönbség a győztes pártjának országos listáját erősíti.nem tudom, tisztában vagy-e azzal a ténnyel, hogy a jelenleg érvényes választási szisztémát 2013-ban a második Orbán-kormány (kihasználva a kétharmados eredményét) változtatta meg, s rakott bele olyan paragrafusokat, amelyek 2002-ben nem voltak. Pl. a "győzteskompenzáció", az egyfordulós választás, a választókörzetek átrajzolása, az ellenőrzési, jogorvoslati lehetőségek csökkentése.
ha nem ilyen lenne a választási rendszer, és nem lettek volna ezek a sumákolások, lehet még nem is tudtak volna nyerni sem, nem hogy 2/3-al. Nézz utána, s akkor talán rájössz. 173 egyéni a 176-ból, területi és országos listából 93. Ez összesen 263 képviselő az elérhető 386-ból. ez pedig 68.13%, és igy jön ki a 2/3./
A győzteskompenzációt a FIDESZ vette törvénybe (2011.évi CCIII. törvény....15pagrafus (1) b. Tehát e törvény elött NEM volt győztes kompenzáció. A párt finanszirozási törvény megspékelve a győztes kompenzációval teszi a FIDESZt gyakorlatilag leválthatatlanná.
Széles mosollyal nyugtázom,hogy fingod sincs a témához,a dolgokhoz, helyből olyan hülyék vagytok mint más nekifutásból, a szellemi színvonalatok a bányászbéka segge alatt van, szóval az sem érdekel ha agyvérzést kaptok,..hehee...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.28. 17:06:06

@Rodney2: Anyádnak eggyel kevesebb abortusza volt,mint kellett volna.
De hogy pont téged hagytak meg...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.28. 17:10:41

@atomic power 1986DucaDuca: Kína félig meddig jó példa csak ott nem egy család hanem a párt diktált.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.28. 17:16:01

@6.Lenin: LOL és XD még a végén bearanyozod a napomat!:))

alöksz róz 2019.07.28. 17:25:53

@Greccsi Zsot: "egy jelentektelen kisebbsegnek sikerul a velemenyet, akaratat rakenyszeriteni a meghatarozo tobbsegre" - jól pedzed, mire akarok kilyukadni :-)

6.Lenin 2019.07.28. 17:26:21

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Te is próbálkozhatsz, bár ahogy ismerem a véleményed kétlem, hogy képes lennél valami értelmeset kipréselni magadból, de egy próbát talán megérne.

morpho 2019.07.28. 17:42:33

@atomic power 1986DucaDuca: Egyszer menj el Kínába, aztán beszélgessünk. Teljesen élhetetlen ország, kemény diktatúra, szarul élő emberek. Már voltam párszor. És tudod miért fojtották vízbe az újszülötteket, ha lányok voltak? Mert a lányoknak nem kötelességük eltartani a szülőket, ha már nem dolgoznak egy dollárért a Mao Ce Tung Galaxy gyárban. A fiúknak meg igen. Ennyit a nyugdíjrendszerről. Ami meg a GDP tömegét illeti. Oszd el

élveteg 2019.07.28. 17:42:59

Az Orbán beismerhet amit akar, vagy nem de ez mellékes mert akár kürtöskalácson is játtszhatja a nászindulót és arra reagálna többek közt a Grabowski akkor mindig nyerésben van mert ő tematizál

morpho 2019.07.28. 17:44:41

@atomic power 1986DucaDuca: Oszd el 1 milliárd 300 millióval. Az USA ugyanezt 300 millióval osztja el. Éljen a fasza Kína! Javaslom költözz oda! Úgy tűnik mind a ketten jobban járnánk.

2019.07.28. 18:05:17

@a nagy hohoohooo: Minden eszement hülyeségére nem sok értelme van reagálni, ezért csak egyet vettem elő a sorból; "arról beszélt a határon túl, hogy a magyar kormány várakozásai szerint a gazdaságot kívülről fenyegeti veszély, mégpedig a nyugat-európai gazdaságok lassulása, néhol megtorpanása miatt. Erre pedig fel kell készülni, ezért a most tavasszal bejelentett gazdaságvédelmi akcióterv után meglátása szerint újabb két csomagra lesz szükség: egyre 2020 tavaszán, a következőre pedig 2020 őszén.
-Fantasztikusan készültök a nehéz gazdasági helyzetre."
Kicsit jobban kellene figyelni - Ha Orbán unszimpatikus, akkor a gazdasági elemzésekre! - a gazdasági történésekre, társadalmi feszültségekre és akkor nem okozna olyan nagy problémát kitalálni, hogy a még a nagy nyugati gazdaságoknak is komoly megterhelést jelent a több millió kerítésugró migri eltartása, akiket a profitéhség miatt beengedtek az országaikba. Csak Németországban ^3-4 millió éhes szájjal szaporodott azoknak a száma, akik csak a markukat tartják a szállásért, ételért, egészségügyi ellátásért, ingyenes oktatásért. A svédeknél is óvodákat, szülőotthonokat kell bezárni a ritkán lakott területeken, hogy a nagyvárosok környékén el tudják tartani a sok százezer ingyenélőt, Dániában meg már be is sokalltak tőlük, .. a spanyoloknál a szociális juttatásokat kell megnyirbálni a nagylelkű hajóztatás miatt.
A franciáknál meg már egy éve áll a bál azért mert az eredeti állampolgáraik rovására próbálnak nagyvonalúak lenni a migrikkel.
A nyugati gazdaságokban nem azért lesz hanyatlás, mert Orbán mondja, hanem azért mert a lumpen elemek tömeges etetése felemészti az adóbevételeket ezért nem jut elég bérekre /pl. Franciaország/ vagy szociális juttatásokra, minta spanyoloknál, svédeknél, dánoknál, hollandoknál. Ha meg ezekre nem jut, akkor a gazdaságélénkítés logikusan szóba sem jöhet.
A francia gazdaság megrogyása minket nem nagyon érint, de most a német lesz soron, amire valamit reagálni kell majd, .. erről írnak a szakmai lapok és erről beszélt Orbán.

Az államadóssággal kapcsolatos agymenését azért annyival kiegészíteném, hogy ha valaki adósságot halmoz fel, ahogyan azt a balliberális kormányok szokták, annak nem csak összegszerű következménye van, hanem a törlesztőrészlet és a kamat is megugrik.
2002-ben az adósságszolgálat évente 460 milliárd forint volt, 2010-ben 2700 milliárd.
Magyarul évente 2240 milliárd forintot kell kidobálni az ablakon az akkori felelőtlen gazdálkodás miatt. A különbözet az elmúlt kilenc évben 25.000 milliárd ft /~ 70 mrd euró!/ lenne, de szerencsére csiszoltak rajta, ezért "mindössze" ~23000 milliárd forintot bukott az ország a 2010-ig felvett extra hitelek miatt.

2019.07.28. 18:13:24

@a nagy hohoohooo: "A Fidesz tehát úgy kapott kétharmadot, hogy a listán nem érte el az 50 százalékot:"
és az megvan a tudástárában / :-) / , hogy ugyanezzel a választási eredménnyel a briteknél 78%, a franciáknál meg 80%-os parlamenti képviselte lenne a Fidesznek?
Az elsőben az MSZP-nek 8, a DK-nak 3, Együttnek, Jobbiknak, LMP-nek meg 1-1 helye lenne a parlamentben. A teljes ellenzéki frakció 15 főből állna az egy függetlennel kiegészülve.

2019.07.28. 18:22:37

@alöksz róz: "a demokrácia jelentése, ha a wikipediát elfogadod: a nép uralma. ha a nép többsége eleve nem is dönthet, az nem a nép uralma, mit gondolsz? "
A liberális demokrácia elitista "demokrácia", semmi köze a néphez, az ellenzék is azért vinnyog, mert azt mondják, hogy nincs elég pénzük médiára és kampányra, .... szóval ez a pénz "demokráciája".
A liberális demokrácia annyiban rosszabb, mint a hasonlóan elitista népi "demokrácia", hogy az utóbbiban az volt az alapelv a hatvanas évektől, hogy aki nincs ellenünk az velünk van, míg a liberális demokrácia alapelve, hogy aki nincs velünk az ellenünk van.
A népidemokráciában bármit szabadon gondolhatott az ember, a nagy részét a hatvanas évektől ki is mondhatta, míg a liberális demokráciában már a gondolatért is szégyellnie kellene magát az embernek, kimondani meg végképp nem szabad az embernek a véleményét pl. még a családról, migrációról sem.
A liberális demokráciánál mocsokabb rendszer még nem volt az emberiség történelmében, ha sikerül nekik minden nyiltan vállalt elképzelésüket megvalósítani.

nu pagagyí 2019.07.28. 18:51:29

@Tényelek: "a liberális demokrácia alapelve, hogy aki nincs velünk az ellenünk van"

Tehát az a rendszer, amelyben mindenki ellenség, aki nem szopja a NER-führer micsodáját egy liberális demokrácia? Neked megárthatott a keresztény szabadság az oligarcha köztársaságban.

taga_20 2019.07.28. 18:53:34

@Tényelek:"A népidemokráciában bármit szabadon gondolhatott az ember, a nagy részét a hatvanas évektől ki is mondhatta"

MIÉRT HAZUDOZOL PERMANENSEN SZARDARAB?

2019.07.28. 19:18:24

@taga_20: A buzit buzinak lehetett nevezni, el is lehetett ítélni a társadalmi veszélyessége miatt, .. attól még nem homo vagy milyen fób :-) .
Ha valaki saját gyereket szeretett volna, nem sütötték rá, hogy fasiszta, mint mostanában rendszeresen a "fejlett nyugati, liberális demokráciák".
Lehetett arról is beszélni, hogy a muszlimok kiirtották az ország kétharmadát, nem sütötték rá, hogy iszlamofób.
A népidemokráciában a tiltás egyedül a közvetlen hatalmi, politikai területeket érintett, nem szóltak bele az életünk minden egyes területébe, mint most a Szargentinik meg Tavaresek és egy rakás homár svéd meg finn.
A szovjet nagykövetnek sem jutott volna eszébe a hetvenes évektől, hogy tiltakozzon jegyzékben, mert nem teszik nekik egy szobor, amit magunknak állítunk fel a saját költségünkön, mint a csúcs leberáldemokrata Obama idején az USA.

nincs1itt 2019.07.28. 19:22:07

@a nagy hohoohooo: ezt a sok ökörséget el is hiszed és helyesnek tartod?

taga_20 2019.07.28. 19:24:41

@Tényelek:

MÉG EGYSZER KÉRDEZEM SZUTYOK!
MI A KURAVAANYÁDÉRT HAZUDOZOL ÁLLANDÓAN????

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.28. 19:24:56

@morpho:

„ Teljesen élhetetlen ország, kemény diktatúra, szarul élő emberek.”

2017 és 2018 között Kínában a magánfogyasztás 559 996 millió USA dollárral nőtt. A kínai középosztály mérete 400 millió főre becsülhető. Kínában a legjelentősebb bővülés az alsó rétegben történt: a középosztálybeli emberek 75%-a ide sorolható.
2017-es adatok alapján 751 millió fő rendelkezett internet-hozzáféréssel, azaz többen, mint Európa teljes lakossága.
Amit írtál a környezetterhelésről, az többek között a megnövekedett életszínvonal és az ezzel együtt járó fogyasztás növekedésből adódik. Az élelmiszer fogyasztás (állati fehérje, hús) növekedésével nőtt a mezőgazdasági termelés intenzitása is. Az elmúlt években jelentősen megnőtt a luxusipari termékek és gépjárművek eladása. Az emberek egyre többet költenek utazásra és egészségügyi szolgáltatásokra. Magyarországon is egyre több a kínai turista.

„Oszd el 1 milliárd 300 millióval. Az USA ugyanezt 300 millióval osztja el. Éljen a fasza Kína! Javaslom költözz oda! Úgy tűnik mind a ketten jobban járnánk.”

Itt láthatod, hogy honnan indult az USA és Kína. Persze, hogy jelenleg még az USA egy főre vetített GDP-je nagyobb, de ez előbb-utóbb ki fog egyenlítődni és Kínáé lesz a vezető szerep a világban. Ez kulturálisan is dominancia változást fog jelenteni a világban.

www.youtube.com/watch?v=O1WC2Sl2jgg&t=28s

Nem akarok Kínába költözni, mert nagyon jól érzem magamat Magyarországon. Te viszont miért nem költözöl nyugatra?

Azt a vízbefojtást ugye nem gondoltad komolyan? Van erről valami bizonyítékod?

antiinternáci 2019.07.28. 19:36:32

@Greccsi Zsot:

Olyan, hogy liberális demokrácia nem létezik.
Mert az nem is demokrácia, hanem egy kártékony és/vagy aberrált dolgokat erőltető agresszív kisebbség diktatúrája.

antiinternáci 2019.07.28. 19:36:33

@Greccsi Zsot:

Olyan, hogy liberális demokrácia nem létezik.
Mert az nem is demokrácia, hanem egy kártékony és/vagy aberrált dolgokat erőltető agresszív kisebbség diktatúrája.

antiinternáci 2019.07.28. 19:42:19

@a nagy hohoohooo:

A Fideszre szavazott 43% 52%-a.
Ezzel szemben a különböző bolsevistákra csak a 43% 16%-a, 10%-a és 6%-a.
Mégis, sokadik csúfos és megalazó vereségük ellenére is a bolsevisták úgy viselkednek, mintha nyertek volna.
Elképesztő csirkefogás.

antiinternáci 2019.07.28. 19:52:57

@Tényelek:

"A liberális demokráciánál mocsokabb rendszer még nem volt az emberiség történelmében, "

Respect.
Talán annyit kellene javítani, hogy mindig liberális "demokrácia" forma legyen használva.

antiinternáci 2019.07.28. 20:04:45

@a nagy hohoohooo:

A fociban épp most változtak a szabályok.
És ott is az van, hogy az adott, aktuálisan érvényes szabályok között kell nyerni, nem pedig a régiek szerint.
Az megvan, hogy van ahol a győztes párt eleve kap 50 mandátumot? Csak úgy.

Amúgy meg mindent üdvözölni kell, ami megakadályozza, hogy a hazug és gyűlölködő bolsevisták ismét hatalomra kerülhessenek.

2019.07.28. 20:11:53

@6.Lenin:
hát ha az nektek pozitív visszaigazolás, ha szembesítenek az álszent, tolvaj, hazugsággal teli politikátokra ám legyen.
legalább nem csak a fideszpropaganda egyoldalú híreit kapjátok meg...

morpho 2019.07.28. 20:14:15

@atomic power 1986DucaDuca: Mennyi is a 400 millió? 5%? De kurva jó! Ennyi a középosztály.
Az élhetetlen környezet a szénerőművek miatt van. Ami az összeszerelő üzemmé alakított ország nyugati gyárainak energiaigényét fedezi. Akkora szmog van Pekingben, hogy nem kapsz levegőt. A lánygyerekek kinyírása meg közismert, főleg vidéken. Olvass utána! Ezért szüntették meg pár éve a kötelező egy gyerek szabályt. Már kettő lehet, de mi van, ha mind a kettő lány? Akkor a nyugdíjas éhenhal simán. (eleve milyen az, hogy központilag előírják, hogy hány gyereked lehet) Te most mi a faszt bizonygatsz nekem? Hogy Kína fasza hely? Költözz oda! Remélem már csomagolsz!

6.Lenin 2019.07.28. 20:19:07

@vitéz Beverneky:

Látva azt a mérhetetlen balfaszságot, amit a hazai ellenzék mutat már 10. éve, és ami itt is naponta visszakereshető, tetten érhető, aggodalomra semmi okot nem ad.
A ti hülye véleményeteket meg ki nem szarja le?

Ma végre meghallgattam Orbán beszédét, hát nem sok örömötök lesz a következő évtizedekben, az már tuti.

2019.07.28. 20:53:19

@6.Lenin:
és már az elején elélveztél vagy csak mikor 5ödször halgattad?
ami meg a következő időket illeti a kádári rendszerben már hozzászoktunk a diktatúrához, protekcionizmushoz az egyoldalú tájékoztatáshoz, hazugságokhoz tehát nem tudsz megijeszteni :)

2019.07.28. 20:54:29

@taga_20: Ez nem kérdés, hanem felsőrendűségi komplexusból eredő minősítés, amire nem lehet válaszolni.
Kérdés, akkor lenne, ha konkrét dolgot kérdőjelezne meg, abból, amit írtam.

Na mondjuk azt nem igazán értem, hogy az ön tudásával, "intelligenciájával" milyen környezetben élhet, amire kialakult a felsőbbrendűségi komplexusa, mert a logika szerint maximum kanász lehet, .. hogy viszonyítva okosabbnak tűnjön a környezetében élőknél?

2019.07.28. 20:55:20

akkor most lesz a feleségednek 1 jó napja.
a következő úgy is csak jövőre lesz posványoskor.

2019.07.28. 21:03:46

@morpho: "Egyszer menj el Kínába, aztán beszélgessünk. Teljesen élhetetlen ország, kemény diktatúra, szarul élő emberek. Már voltam párszor. "
és nem tűnt fel, hogy fele sem igaz abból, amit ír :-) ?
hu.tradingeconomics.com/china/wages

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.28. 21:19:26

@morpho:

„Mennyi is a 400 millió? 5%? De kurva jó! Ennyi a középosztály.”

Ez hogy jön ki? Mi az az 5%?

„Az élhetetlen környezet a szénerőművek miatt van. Ami az összeszerelő üzemmé alakított ország nyugati gyárainak energiaigényét fedezi. Akkora szmog van Pekingben, hogy nem kapsz levegőt.”

Ez néhány év múlva meg fog szűnni az intézkedések nyomán.
Egyre inkább a nagyobb hozzáadott értékű üzletágakra összpontosítanak a vállalkozók. A kormány anyagi támogatásával elindult a modernizáció. Az acélipart visszafogják. Elindult egy vertikális mozgás a munkavállalók között. Az eddig szalag mellett dolgozó munkásokból egyre gyakrabban vállalkozók, üzletemberek lesznek.

Ahogy Japán is eljutott a nyugati műszaki termékek másolásától a magas hozzáadott értéket produkáló üzletágak létrehozásáig, úgy Kína is végig fogja járni ezt az utat. Japánban a Zen buddhizmus, Kínában a konfucianizmus a munkaerkölcs alapja.

„ A lánygyerekek kinyírása meg közismert, főleg vidéken. Olvass utána!”

Segíts nekem és csatolj be erről szóló hiteles dokumentumot!

Notóriusan Kínába akarsz költöztetni! Már mondtam, hogy jól megvagyok itthon.

6.Lenin 2019.07.28. 21:34:39

@vitéz Beverneky:

Drága Barom Honfitársam!

Én meghallgatom Gyurcsányt is, és bárkit, akit ma Mo-on politikusnak neveznek. Pontosan ezért képes vagyok osztályozni őket minőség, mondanivaló, cselekedeteik szerint.
Miért nem tehetném? Egy szabad ország, szabad polgára vagyok. Te is megteheted, de szerintem te ehhez túlságosan is hülye lehetsz. Már a hozzászólásodból is ez vonható le.
És, ha az elmúlt 10 évet veszem csak figyelembe, hát nem sok jót lehetne mondani a többiekről. A tavalyi év végét , és az év elején történteket már fel sem merem hozni.
Rövidre fogva, ti csináltok magatokból hülyét, nekem már ehhez nem kell hozzátennem semmit, azon kívül, hogy ide jövök ellenőrizni, nem történt-é csoda, hogy vahol valami értelem nyomait is lehetne felfedezni rajtatok. eddig ilyesmit nem tapasztaltam, még atomi szinten sem nálatok, és ezt most tökéletesen vissza is igazoltad.

6.Lenin 2019.07.28. 21:52:05

Apropó Orbán beszéd...

Ma délután volt egy kis időm és meghallgattam a Tusnádfürdőn tegnap elhangzott beszédét felvételről, és elolvastam az ellenzéki reagálásokat.

Meg tudná valaki mondani/írni, hogy a másik beszéd hol, és mikor volt tegnap? Nem tudtam elérni sehol.
Kösz előre is.

eszti..... 2019.07.28. 22:19:28

@6.Lenin:

"Ismered te a szlovákok lelkivilágát? Meséljek?"

Légy szíves! :)

morpho 2019.07.28. 22:27:23

@Tényelek: Ennek a táblázatnak semmi köze ahhoz, amit írtam. Legközelebb egy jó receptet linkelj be, annak talán több értelme van.

@atomic power 1986DucaDuca: Hiteles forrás? Kínából? Ez azért vicces. Azért olvasgass:
hu.globalvoices.org/2012/04/3296
"Indiában és Kínában 200 millió lány „tűnt el” amiatt, hogy a szülők abortálják a lánymagzatokat vagy megölik és kiteszik a lánycsecsemőket. Ezt a jelenséget több dokumentumfilm és riport is feldolgozta, melyek azt próbálják feltárni, mik az okai ennek a halálos nemi diszkriminációnak, illetve, hogy mit lehetne tenni ellene"

hvg.hu/gazdasag/201545_kina_felhagy_az_egykepolitikaval_bebicsoszo

"Vidéken elharapózott az újszülött lánycsecsemők meggyilkolása, majd amikor megjelentek a korszerű ultrahangos berendezések, teret nyert a célzott abortusz. Nem hivatalos források úgy tudják, hogy a kínai árvaházakban élő gyerekek 95 százaléka lány. Emellett a becslések szerint 13 millióan élnek szürkezónában, mert a születésükkor nem kapták meg a hukout, így nem jogosultak semmilyen ellátásra, s az állam számára nem léteznek"

hellomagyarok.hu/offtopic/a-kinai-egy-gyermek-politika-es-annak-kovetkezmenyei

"Az amúgy is férfiközpontú kínai társadalom igencsak hagyománykövető. Konfuciusz tanítása szerint a férfinak gondoskodnia kell a családjáról és idősödő szüleiről is. Na de akkor mi van a nőkkel? Nos, a tradicionálisabb családokban a házasság után a férj szülei is beköltöznek az ifjú párhoz, hogy segédkezzenek a hétköznapokban és neveljék az unokát. (A lány szülei nem költöznek be. Mondhatnám azt is, hogy „ők oldják meg és kész!”.)"

www.csaladinet.hu/hirek/szabadido/hirek_erdekessegek/22621/quot_gratulalok_anyuka_kislany_hogy_kivanja_megolni_quot_-_200_millio_lanycsecsemo_rejtelyes_eltunese_kinabol_es_eszak-indiabol

"Gratulálok anyuka, kislány! Hogyan kívánja megölni?"

morpho 2019.07.28. 22:28:49

@atomic power 1986DucaDuca: Keleti nyitás mi? A nyugat meg hanyatlik :))

2019.07.28. 22:57:26

@morpho: "@Tényelek: Ennek a táblázatnak semmi köze ahhoz, amit írtam. Legközelebb egy jó receptet linkelj be, annak talán több értelme van."
Ez a táblázat a béreket mutatja, ami köszönőviszonyban sincs azzal, amit ön írt, .. a nyomor :-)
Egyébként meg még van ott legalább kétszáz féle táblázat, amiben minden benne van, amiről ön hazudozott, .. ezekben csak tények vannak, az meg nem támasztja alá azt, amiket ön pöttyingetett ide :-) .
Ilyenkor inkább lapítani kellene, hátha senki más nem nézte meg!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.28. 23:22:10

@atomic power 1986DucaDuca: "2017-es adatok alapján 751 millió fő rendelkezett internet-hozzáféréssel"

Tehát majdnem a lakosság fele. :))

Te akkora fasz vagy, mint egy ház! Tolod itt a kínai győzelmi jelentést, mint az Ondó Viktor hazai seggnyaloncai. Épül, szépül az ország mi? Csak az a baj, hogy épülés, szépülés után még mindig csak kurva szar.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.28. 23:25:36

@atomic power 1986DucaDuca: "„ A lánygyerekek kinyírása meg közismert, főleg vidéken. Olvass utána!”
Segíts nekem és csatolj be erről szóló hiteles dokumentumot!"

Guglizz rá, seggfej. Köztudomású, hogy az egyke szabály miatt a lányokat elteszik lábalól, mer Kínában a fiú utódok sokkal értékesebbek, és ha csak egy lehet, az legalább fiú legyen.

Te a világról a legelemibb tudással se rendelkezel. Hogy maradsz így életben, rejtély. :))

morpho 2019.07.28. 23:28:09

@Tényelek: Melyik táblázat melyik állításomat cáfolja? Én gyengeelméjű lipsi vagyok, sajna nem látom. Ön már a pekingi paradicsomból írja e sorokat? Segítsen már ki, hogy sikerült megkerülni a központi tűzfalat?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.28. 23:28:20

@Tényelek: "hogy viszonyítva okosabbnak tűnjön a környezetében élőknél?"

Hozzátok, fideSSfasszopókhoz viszonyítva egy birka is okos.

Taga meg egy kitűnő hazafi, a lábát megmosni nem vagy méltó.

morpho 2019.07.28. 23:29:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hazudik a lelkem. Keleti nyitás van! Most mit nem értesz ezen? :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.28. 23:29:47

@antiinternáci: "aktuálisan érvényes szabályok között kell nyerni"

Ezt mondd Ondó Viktor gazdádnak, aki semmibe veszi az aktuálisan érvényes szabályokat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.28. 23:31:53

@antiinternáci: "sokadik csúfos és megalazó vereségük ellenére is a bolsevisták"

Kubatov nem fog örülni, ha a hazaáruló bolsevik fideSS nyerését megalázó vereségnek mondod.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.28. 23:34:11

@antiinternáci: "Olyan, hogy liberális demokrácia nem létezik."

Valóban. Amint liberális demokráciának neveznek, az valójában egyszerű demokrácia. Ebben él a hanyatló nyugat, amit a geci gazdád utol akar érni 2030-ra. :))

morpho 2019.07.28. 23:35:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ez a kedvencem: "2017-es adatok alapján 751 millió fő rendelkezett internet-hozzáféréssel, azaz többen, mint Európa teljes lakossága" Igaz, hogy ezzel kizárólag a kínai tartalmakat érik el, de ez nyilván lényegtelen. Semmilyen google alkalmazás nem érhető el. Sr a gmail, se a youtube, még a google fordító sem. S wikipédia sem, de még a wikiszótár sem. A blog.hu sem....
Még szerencse, hogy net van... (egyébként a lakosság 90%- a csak mobilon tud netezni...) Ez főleg filmnézésnél ideális...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.28. 23:38:59

@morpho: "kizárólag a kínai tartalmakat érik el"

Ja, igen, még az is. :))

Kínai diákok ámultak, mikor külföldön először hallottak a Tienanmen téri eseményekről.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.28. 23:40:49

@morpho:

„ Hiteles forrás? Kínából? Ez azért vicces.”

Ha Kínából nincs hiteles forrás, akkor a Kínán kívüli források mennyire lehetnek hitelesek Kínával kapcsolatban?

"Indiában és Kínában 200 millió lány „tűnt el” amiatt, hogy a szülők abortálják a lánymagzatokat vagy megölik és kiteszik a lánycsecsemőket.”

India demokratikus állam, ugye?

A demokrácia fellegvárában, az USA-ban hozzávetőlegesen 885 ezer abortuszt hajtanak végre évente. /WHO/

Mit gondolsz a New York-i és Virginia-i, minden eddiginél megengedőbb abortusztörvényről, ami bizonyos esetekben a születés előtti pillanatokban is engedélyezi a terhességmegszakítást?

Egy törvénymódosítás arra is lehetőséget biztosítana, hogy akár az anya vajúdása közben vegyék el a gyermek életét.

Az írek korábbi, hagyományos törvényeiken – melyek szerint az anya és a magzat egyenlő jogi védelmet érdemel – egy népszavazás után változtattak, lehetővé téve az „igény szerinti” abortuszt az embrió 12 hetes koráig.

Gratulálok anyuka, kislány! Hogyan kívánja megölni?

Mi ez, ha nem morális hanyatlás?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.28. 23:41:02

@morpho: Te, Kubatov miért küldi ezeket az agyhalottakat? Semmibe vesz bennünket, vagy ezek a "legokosabb" trolljai???

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.28. 23:43:44

@atomic power 1986DucaDuca: "bizonyos esetekben a születés előtti pillanatokban is engedélyezi a terhességmegszakítást?"

Téged nem lehetne??? :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.28. 23:47:05

@atomic power 1986DucaDuca: "Az írek korábbi, hagyományos törvényeiken – melyek szerint az anya és a magzat egyenlő jogi védelmet érdemel – egy népszavazás után változtattak,"

Elég nagy fasság volt korábban, hogy a magzat "érdekében" hagyták meghalni az anyát, hogy sírhattak utána a gyerekei. Állatok ezek a katolikusok, nem emberek.

morpho 2019.07.29. 00:02:34

@atomic power 1986DucaDuca: Mellébeszélsz pubi! Nem az abortuszról beszélgetünk, hanem arról, hogy valamilyen rejtélyes módon eltűntek a nők? Meg arról kurvajó s kínai nyugdíjrendszer. Meg arról, hogy a lakosság fele eléri a használhatatlan netet. Ezekre reagálj légy oly drága, ns az amerikai abortuszról. Azt majd holnap megbeszéljük. Tök más téma.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.29. 00:12:13

MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

".........korábban, hogy a magzat "érdekében" hagyták meghalni az anyát, hogy sírhattak utána a gyerekei. Állatok ezek a katolikusok, nem emberek"

Rosszul tudod: az 1983-as nyolcadik alkotmány módosítás szerint a terhesség megszakítható volt, ha az anya élete veszélyben forgott.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.29. 00:39:10

@morpho:

„Mellébeszélsz pubi! Nem az abortuszról beszélgetünk, hanem arról, hogy valamilyen rejtélyes módon eltűntek a nők?”

Nem, a demokráciáról beszélgettünk, csak te elterelted a témát és a kérdéseimre nem válaszoltál. Nekem tulajdonítottál olyan állításokat, amiket nem is mondtam.
A kínai nyugdijrendszernél sem annak a minőségéről volt szó, hanem arról, hogy van-e egyáltalán. Mert szerinted nincs, ami nem igaz. A sajtó, a média, a NET cenzúrázva van Kínában. Ezt mindenki tudja. A gazdasági eredményeket ez eddig nem hátráltatta. Mindenki tudja, hogy használhatatlan NET-tel egy ország ma összeomlana. Ehelyett hasít a kínai gazdaság. A lefedettség magas, ezért írtam róla.

Nekem ma dolgoznom kell, úgyhogy jó éjszakát!

morpho 2019.07.29. 00:52:44

@atomic power 1986DucaDuca: Te hoztad fel s Kína témát vagy én? Köszönöm.

morpho 2019.07.29. 00:55:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Semmibe is vesz, meg ezek a legcsóróbbak. Szar pénzt kapnak.

eszti..... 2019.07.29. 03:53:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

" Semmibe vesz bennünket, vagy ezek a "legokosabb" trolljai???"

Ez most komoly? Mi lesz, ha jön a B csapat?
A szövegértés így is hiánycikk, de azokkal max. piktogramokkal fogunk értekezni.
Már akikek lesz rá igénye.

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.29. 07:07:00

@eszti.....: @MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ti viszont bizonyára marha okosak vagytok

Azért lesztek ismét szarrá verve október 13-án az önkormányzati választásokon.

2019.07.29. 07:43:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Hozzátok, fideSSfasszopókhoz viszonyítva egy birka is okos.
Taga meg egy kitűnő hazafi, a lábát megmosni nem vagy méltó. "

Azért mert az ellenzéki műpártok mindegyike összefogott, az még nem jelenti azt, hogy rajtuk kívül mindenki Fideszes, .. igazából már maga a logika is vicces, de hagyjuk inkább, mert nem erről van szó.
Ha a liberálbolsevikoknál Taga csúcs, akkor már érthető ez a primitív szókészlet, megnyilvánulás önöktől, .. de Tagánál maradva, még egyetlen érvet sem sikerült neki kikínlódnia, amióta idejárok, mindig csak minősíti a hozzászólókat, az alpári, 60 -as IQ-s szókészletével, logikájával. Nekem a "hazafi :-) " helyett inkább az ugrik be mindig, hogy rajta kísérleteznek egy IQ emelő automatikával, ahol találomra megnyomhat egy gombot és generál számára egy szöveget, .. ezzel sikerül neki felmenni 40-es IQ fölé.
Ez megmagyarázná a logikátlanságokat és a primitív szókészletet.
Abban viszont igaza lehet, hogy az ő értelmi szintje annyira alacsony, hogy még a lábát sem képes egyedül megmosni, .. de rám ebben ne számítson!

2019.07.29. 08:47:17

@6.Lenin:
nagyon helyes, hogy mindenkit meghallgatsz és azt is megértem, hogy soha vissza nem térő alkalom adódott nektek magyarország teljes benépesítésére a vajdátok hatalomra kerülésével.
most ő nektek dolgozik, nem is akárhogy ezt is megértem.
csak ne hazudja azt, hogy a magyar és a keresztény emberek érdekeit képviseli amikor csak magának és a slepjének lopja a pénzünket!
amikor megszűnt a 40 évig tartó szovjet elnyomás, nem volt szó arról, hogy a csuti geci lemásolja a módszereiket és 40 évig ő ül a nyakunkra és visszabasz minket a balkánhoz
szerintem nem ez a demokrácia.
azzal, hogy a román és ukrán románokkal frissíti fel a génjeiteket, biztos, hogy nektek jót cselexik, tehát megértem a ragaszkodásotokat hozzá!

2019.07.29. 08:52:54

románokkal* helyett romákkal

6.Lenin 2019.07.29. 09:11:29

@eszti.....:

Hülyék, mint te. 1xűek, mint a faék.

6.Lenin 2019.07.29. 09:16:52

@vitéz Beverneky:

Én kurvára sajnállak benneteket, hogy Orbán nélkül még levegőt se tudtok venni.
A komcsik, libsik nem lopták el a pénzed? Talán embernek néztek? A nyugatiak mikor néztek, néznének bennünket egyenrangúnak?

Ti szerencsétlen faszok vagytok, önállóan semmire se vagytok képesek-ezt már többx is bizonyítottátok. arra vágytok, hogy valaki a hatalomba emeljen benneteket? minek? Úgyis megint megbuknátok, mint eddig mindig.

Szerencsétlen, irigy faszok vagytok. Naponta bizonyítjátok ezt itt (is).

Cycmen 2019.07.29. 09:32:25

@6.Lenin: Mert büdös lumpenprolik, akikbe beleivódott az Orbánfóbia és nem fogják fel, hogy egy esetleges kormányváltás után az ő fejükre szarnának elsőre a gazdáik!

6.Lenin 2019.07.29. 09:39:55

@Cycmen:

Hányx buktak meg már 1919 óta? Nem tanulnak. Itt naponta ellenőrizhető ez.
Amíg ők az ellenzék-sajnos-nem kell félni (bár olyanok lehetnének, akiktől félni kell, mert jobbat tudnának). Ezektől nem kell, sajnos.
Ha félni kéne Orbánéknak, kénytelek lennének még jobban dolgozni, és ezzel nagyot nyerne mindenki, főleg az ország, de így sincs olyan nagy vész. Haladunk, a kapitány a helyén, az irány nagyon jó!

Eltiltott Vélemény 2019.07.29. 09:40:57

" ... Ez egy igazságtalanul nehéz küzdelem volt eddig is, és igazságtalanul nehéz küzdelem lesz ezután is. (...) Az előttünk álló 15 évet azzal fogjuk eltölteni, az lesz a nemzedéki küldetésünk, hogy szembeforduljunk a liberális korszellemmel, és a liberális internacionalizmussal. ... "

Szóval a Csuti Mini Duce ezzel a kijelentéssel ismerte el a vereségét..... De baszod NickGrabovszki azt már nem fogtad fel a csökött agyaddal, hogy jövendőt is mondott! Korábbi mindeféle hírek szerint 2030-ig tervezték a Kleptokráciai uralkodást, erre egy ilyen megjegyzésben már meglebegtetik, hogy +1 választási időszakot hosszabbítanak.

Csököttagyú, baromarcú liberálfasiszták vagytok! Annak örvendeztek, hogy beismeri a vereségét, de azt már nem veszitek észre, hogy +1 választási időszakra nyomja a fejeteket a pöcegödörbe a szar szintje alá!

" ... Ami meg úgy dekódolható, hogy csak annak lesz (illetve már van is) szabadsága, aki az általuk megkívánt ideológiát vallja (legalább nyilvánosan), a többieknek coki. ... "
Hát, ez nem változott, nem kell a nyilas duma. Ugyanígy működött a liberálfasiszta konszenzus is, csak épp mások voltak a fasz bütykös végén és mások a szőrös végén. Akkor a feketeseggűek nem sorosisták meg migráncssimogatók voltak, hanem homofóbok és nácik. Most más uralkodik, nekik kedves emberek zsebét tömik pézzel, amit ti a sajátjaitoknak szántatok, de hát a szerencse forgandó.

Nagyon remélem, mihamarabb mennek a politikai szemetesbe a kurcsányiták és a maszopiták együtt a fidesznyikekkel, hogy végre tényleg független és szabad ország legyünk. Remélem sejtitek, hogy amíg ebből a 3 formációból egy is a parlamentben tanyázik, addig itt a fű se nő meg.

morpho 2019.07.29. 09:45:54

@6.Lenin: "Haladunk, a kapitány a helyén, az irány nagyon jó!"

Névadó példaképed szó szerint ezt mondta 1920-ban. Azóta üvegkalitkában mutogatják a Vörös téren...

morpho 2019.07.29. 09:48:56

@Kitiltott Vélemény: "kurcsányiták és a maszopiták együtt a fidesznyikekkel"

Egy a tábor, egy a zászló!

6.Lenin 2019.07.29. 09:52:20

@morpho:

De nyugaton még mindig imádják, igaz más nevet adtak a gyereknek, de ragaszkodnak hozzá, és te is az ő seggüket nyalod szívesen. Csak az az érdekes benne, hogy mivel nagyon hülyék vagytok, nem veszitek észre. ez a ti bajotok, volt is mindig.

2019.07.29. 09:52:50

@6.Lenin:
amikor 89-ben arról papolt, hogy le az oroszokkal, le a 40 évig taró diktatúrával...
nyugathoz kell tartoznunk, stb.
most meg putyinnal, orosz, macedon,maffiával üzletel.
de, ha még a népért tenné...
saját zsebre...
azt ugyan becsülöm benne, hogy különböző trükkökkel titeket is megpróbál a normál társadalomba felzárkóztatni, munkára nevelni.
de sajnos ezt sem azzal, hogy megfizetné, mert akkor a magyaroknak is becsületes bért kéne adnia.
de amíg ti ezt nem veszitek észre ő negyven évig a királyi várban tartja oda a seggét a nyallereinek akik könnyező szemmel, hálásan tisztogatják az ánuszkáját!
amig itt kórházak zárnak be ember hiány miatt addig vietnámnak, szíriának épít kórházakat a mi és az eutól lopott pénzből.
és amíg ti szarrá csókoljátok a kezét mert a vajdaságban milliárdokat nyom a foci csapatba ahol 1 azaz egy magyar játékos van, a többi szerb...
az ilyen szemellenzős buta embereket min ti könnyű megvezetni és kihasználni...

6.Lenin 2019.07.29. 09:59:27

@vitéz Beverneky:

Most is ezt mondja, hogy a nyugathoz tatozunk, csak nem ehhez, ami most van, mert ez már nem az . Ez őrültek játszótere. Ehhez miért kéne tartoznunk?

Az a ti másik bajotok, hogy nem hallgatjátok meg a másikat, vagy nem értitek, amit mond. Ragaszkodtok a saját hülyeségeitekhez, ami soha nem vezetett sikerre.

Hülyeséget mantrázol.

morpho 2019.07.29. 09:59:43

@6.Lenin: "volt is mindig" Hogy mi van? Beszél madzsar nem tiszta!

morpho 2019.07.29. 10:01:17

@6.Lenin: "Most is ezt mondja, hogy a nyugathoz tatozunk, csak nem ehhez, ami most van, mert ez már nem az"

Ezen most hangosan felröhögtem. Jól nyomod! :))
Kár hogy most dolgom van.

6.Lenin 2019.07.29. 10:08:44

@morpho:

" mivel nagyon hülyék vagytok, nem veszitek észre. ez a ti bajotok, volt is mindig. "

Mi a bajod ezzel? Hülyék VOLTATOK mindig is, és most is a jelek szerint. Vagyis már máskor volt ilyen bajotok, csak akkor sem vettétek észre. Volt már ilyen bajotok, mondhatni mindig is el volt. Kínaiul sajnos nem tudom neked leírni.

Mellesleg igazad van, néha kurva nehéz úgy fogalmazni, hogy egy faék is értse.

2019.07.29. 10:09:21

@6.Lenin:
monndjál 1azaz egy politikust aki az elmúlt pár száz évben ezenkívül a low budget tescós napóleonon kivül királyi várból irányította volna a népet!
még rákosi és kádár sem tette meg!

6.Lenin 2019.07.29. 10:12:13

@rasztaszív:

A szlovákok mindig tartozni akartak valahová, hol a náci Németországhoz, hol a hős CCCP-hez. Ilyenek a hontalanok szokásai. Majd csak rájönnek 1x, hogy nekik soha nem volt, és nem is lesz hazájuk, csak szolgák lesznek mindig, akik voltak is, mindig.

6.Lenin 2019.07.29. 10:14:47

@vitéz Beverneky:

Orbán az első, sok mindenben, végre. Remélem nem kell szégyellni, hogy magyarok vagyunk, és európaiak. Képesek vagyunk egyedül is kakálni.

rasztaszív 2019.07.29. 10:15:29

@6.Lenin: minden szempontból előrébb járnak mint mi,nektek,fidesznyikeknek meg marad a köpködés.de abban legalább szépen fejlődtök...:)

2019.07.29. 10:18:05

@6.Lenin:
ezt mondd meg a putyin bérenc testvérednek!

6.Lenin 2019.07.29. 10:25:17

@rasztaszív:

Én nem köpködöm rájuk, a 70-es évektől kezdve nagyon sokat járok oda, sok barátom is van ott, tótok is. Van néhány könyvem is is a szlovákok történelméről (másokkal készítették) Sokat vitáztunk ezekről, és nem csak "kis emberekkel". Beszélek szlovákul (is).

6.Lenin 2019.07.29. 10:28:57

@vitéz Beverneky:
A franciák hadi hajókat gyártottak neki, most hívta meg Macron. A német kancellárok orosz cégekbe mennek, lehet, hogy Merkel is majd ott köt ki, hiszen remekül beszél oroszul is.

Beverneky , te mindent beszopsz? Nagy seggfej vagy. Értesz te valamihez?

a nagy hohoohooo 2019.07.29. 10:29:16

@Tényelek: Mémindig a leghülyébb orbánseggszolgálatos takonynácit vezénylik ki trollkodni?...hehee...te vónál az elittyük?....hehee...akó'milyen hülye azajjahahaa...
Csak halkan szólok,hogy nehogy megijedj a szellemi sötétségben ami a szemed mögött van.
Nehéz vitát nyerni egy értelmes,okos ember ellen ,egy hülye ellen pedig lehetetlen...heheee...
Ne égesd már magad te retkes orbánszolga,kár,hogy sántít a mese.megint elfelejtetted bevenni a szóf..sásgátló tablettádat... Ideje hogy visszavigyenek az ápolóid a biztonságos zárt intézetbe, ahol fölügyelik a gyógyszerosztást, és szükség esetén tölcsérrel töltik beléd a pirulákat...Tíz évvel ezelőtt vette fel Magyarország az IMF-EU hitelt. Két évre rá jött az új Orbán-kormány, meg is hirdette az államdósság elleni harcot. A nagy szavak ellenére egy évtized alatt sem sikerült az államadósság mértékét a 2008-as szintre mérsékelni
Államadósság
A központi költségvetés adóssága:
1988: 986 milliárd HUF Kádár János
1990: 1286 milliárd HUF Németh Miklós
1994: 3751 milliárd HUF Antall József
1998: 6165 milliárd HUF Horn Gyula Horn kifizette az IMF-et.
2002: 9224 milliárd HUF Orbán Viktor
2006: 14056 milliárd HUF Medgyessy P. - Gyurcsány F.
2010: 21749 milliárd HUF Gyurcsány F. - Bajnai G.
2012: 20621 milliárd HUF Orbán Viktor
2013: 22474 milliárd HUF Orbán Viktor
2014: 24586 milliárd HUF Orbán Viktor
2015: 25075 milliárd HUF Orbán Viktor
2017 május 25800 milliárd. Orbán
2018 május 27800 milliárd.Orbán
g7.hu/kozelet/20181207/orbannak-nem-sikerult-az-attores-a-nemeteknek-igen/
Közben eltűnt 3000 milliárd manyup és 3600 milliárd valutatartalék (12 milliárd euró)
Plusz 7867 milliárd "nemmegszorítás",60 féle új adó,szektoriális különadók.
Csaxólok szellemi sötét lyuk ,hogy a magyar eladósodás az első Orbán kurmány 2001-es választási osztogatás célra hozott lakásdevizahitelekkel indult,amit Gyurcsány és a PSZÁF is ellenzett ,ebből lett a devizahitelpokol,mivel Járai fütyiszes MNB elnök szándékosan magasan tartotta a forint kamatait,így terelte a svájci frank felé a hiteleket,Gyurcsány sikerrel kezelte a válságot a gyors IMF hitellel,ami a legjobb kamatozású volt amit el lehetett érni,majd Bajnai 2010-re egyensúlyba hozta a gazdaságot,az IMF hitel nagyobb részét orbángazdid költötte el,abból vette az azóta is ráfizetéses MOL részvényeket,2010-ben Kósa -Szíjjártó bedöntötte a forintot és lenullázta az elért eredményeket,viszont jól meggazdagodtak a forinton a fütyiszesek ,aztán Orbán lenyúlta a 3000 milliárd manyupot,majd 8000 milliárdos "nemmegszorítással" hazazavarta az IMF-t amivel az volt a baja,hogy nem hagyták belőle lopni,osztogatni a haveroknak,és helyette a jóval drágább dollárhitellel még jobban eladósította az országot.

A hülyeség nem kor kérdése ,fényes bizonyítéka vagy. Tudom zavarnak a valós tények,amiket szoktam írni,
Na akkor? az "Öszödi" beszéd pont arról szólt, hogy a Keynesi modell - nálunk (sem) működik. A Kormány pont ugyan ezt csinálja most is - fedezetlen pénzt "öntenek" a gazdaságba - tetejében a fogyasztásba. Az Erzsébet utalványtól nem lesz több hal a tóban - se a fazékban - csak az ára nőtt meg már most 30 %-al. (miközben az ÁFÁ csökkent !) A 2008 -ban kirobbant PÉNZÜGYI ! (nem gazdasági) válság nálunk 2009-ben okozott jelentős visszaesést. 2010-ben a GDP már növekedett és pont az Orbán kormány "unortodox" gazdaságpolitikája okozta, hogy - Európában utolsóként - csak 2015-re érte el a 2008-as szintet - a bajt tovább fokozza, hogy a régió összes országában a növekedés 1 - 2 %-al gyorsabb mint nálunk. A LEMARADÁSUNK ÉVRŐL - ÉVRE NŐ !!! - és ezen semmi féle propaganda nem segít.

Mit csinál most orbán és kormánya ? Lenyulja az EU-s pénzek egy részét, a közbeszerzéseken a sajátjait juttatja előnyhöz, magas tulárazás mellett, hogy lehessen miből lenyulni. Közben leamortizálta az egészségügyet, az oktatást, mert neki nem gondolkozó ember kell, hanem bólogató jánosok. Még lehetne sorolni orbán felelőtlen kormányzásának következményeit. És még nem is tudjuk hogy miket tervez.
Semmit sem lépett előre Magyarország a versenyképességi rangsorban.
www.portfolio.hu/gazdasag/semmit-sem-lepett-elore-magyarorszag-a-versenykepessegi-rangsorban.301590.html

A nemzetközi rangsor legvégén kullogunk: szinte semmije sincs a magyaroknak.
www.portfolio.hu/finanszirozas/privat-bank/a-nemzetkozi-rangsor-legvegen-kullogunk-szinte-semmije-sincs-a-magyaroknak.293644.html

rasztaszív 2019.07.29. 10:29:57

@6.Lenin: aha.csak kedveskedtél,hogy hontalanok,meg szolgák.

6.Lenin 2019.07.29. 10:32:24

@rasztaszív:

Szívesen meghallgatom tőled, hogy miként is kerültek ide, és mikor, honnan is?
Tied a pálya. tudsz te valamit is róluk?

Cycmen 2019.07.29. 10:34:34

@vitéz Beverneky: Orbán és a politikája, egyszerűen nem a te szinted, soha nem leszel képes felfogni!! Neked a Kunhalmi való, az egyszerűen nekirohan az ajtónak, a tettein nincs semmi gondolkodnivaló, az kell az ilyen büdös proliknak mint te is vagy! :P

rasztaszív 2019.07.29. 10:36:15

@6.Lenin: maradjunk csak a témánál : pont annyival tartanak előrébb,amennyivel előbb lerendezték a maguk populistáit.

antiinternáci 2019.07.29. 10:42:42

@6.Lenin:

Szerintem félni kell, amíg ők az ellenzék, hiszen hamiskártyásokkal játszunk, lételemük a csalás, a hazugság, a manipuláció.
Mert a szavazóiknak kb. csak a negyede az ávós leszármazottak, más bűnözők, aberráltak, mukakerülők hada. Van még egymillió buta, tehetségtelen, irigy droidjuk, akiket bármikor tudnak zobánoztatni. Ezek menthetetlenek, nincs mit kezdeni velük.
De ott van még másik egymillió ember, akik nem ezek közé tartoznak. És ezeket a hazudozással, gyűlölködéssel már rá tudták venni, hogy saját hosszú távú érdekeik, családjuk, gyermekeik jövője ellen szavazzanak. Ez óriási veszély.

Egymillió ember.
Szörnyű még rágondolni is. Hiszen egy-egy ebolajárvány pár ezer áldozatot szed, és világméretű veszélyhelyzetet hirdetnek ki miattuk, erre a mételyre meg azt mondod, nem számít...

a nagy hohoohooo 2019.07.29. 10:47:22

@6.Lenin: Ezen magam alá röhögtem...." Képesek vagyunk egyedül is kakálni. " hehee....
Leginkább képesek vagytok feldobni a saját hazug szarotok hehee....oszt a vezérimádattól bambán tátott szájjal aládzsaveltok hehee...

213,6 milliárd forinton áll a hiány
MTI

Júniusban 213,6 milliárd forint volt az önkormányzatok nélkül számolt államháztartás hiánya, ezzel az első fél évet az államháztartás úgynevezett központi alrendszere 390 milliárd forintos hiánnyal zárta, ami a 998,4 milliárd forintos éves előirányzat 39,1 százaléka - erősítette meg részletes jelentésében a Pénzügyminisztérium.
mfor.hu/cikkek/makro/2136-milliard-forinton-all-a-hiany.html?fbclid=IwAR3t6OdEyz98rUzpjlEoRjZdD8CzbsBeQuIJpyXE6CStRpW5QRR2Cu84ROI
Nem jókedvükben bocsátották ki a szuperállamkötvényt - nagy szüksége volt rá Orbánéknak.
privatbankar.hu/kotveny/nem-jokedvukben-bocsatottak-ki-a-szuperallamkotvenyt-nagy-szuksege-volt-ra-orbaneknak-327375?fbclid=IwAR1rxS-8mgILST45tLdzARrIDwgT2md9yyvFOY3w171gG2Ki034rqyJR7kk

Brüsszel újabb ármánykodása!Világos: Brüsszel migránsoknak adná a magyar GDP 150%-át.
Ha az unió végre megtanulna már FideSSül, akkor tudná, miszerint " a nettó elsődleges államháztartási kiadások nominális növekedése nagyon meghaladta a referenciaértéket " mondat konkrétan azt jelenti, hogy ezek mind el is lesznek lopva !
Ez úgy hangzik, hogy idén még nem lesz eurónk.Lölö és szabadon választott 3 stróman vagyona pont befedné a hiányt
Van pár ötletem: építhetnénk kevesebb stadiont, a TAO pénzeket ismét becsatornázhatnánk a kötségvetésbe, Mészáros vagyonát einstandolhatnánk, az MNB alapítványaival visszafizettethetnénk azokat a pénzeket amik elvesztették közpénz jellegüket, és tadaaaam, máris van párezer milliárdnyi vagyonunk, és a számok helyreállnak.

Európai Bizottság: Magyarország költségvetési pályája jelentősen eltért az előírttól

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarországnak, mivel strukturális egyenlegét tekintve a magyar költségvetési pálya jelentősen eltért a 2018-ban előírttól – közölte a Bizottság.
444.hu/2019/06/05/europai-bizottsag-magyarorszag-koltsegvetesi-palyaja-jelentosen-eltert-az-eloirttol?fbclid=IwAR0yIsqa1PwPWHshnwu4kdbgZK9cp9jiJzcPplAffqXCAtNahB67AtX-wn8
Hiába nő a GDP, a magyaroknál szinte mindenki több értékhez jut hozzá az unióban.
Van az Eurostatnak egy olyan kimutatása (pdf), amely igazán hasznos abból a szempontból, hogy a GDP-t és a lakosság vásárlásait jól lehet vele összehasonlítani. Amikor ugyanis sorra azt olvassuk, hogy a magyar GDP milyen gyorsan növekszik, a számokat csak kevésbé tudjuk értelmezni a hétköznapi életünkre vonatkoztatva.
Az alábbi ábra azt mutatja meg, hogy ha az egy főre jutó GDP uniós átlagát PPS-re váltva 100-nak vesszük, akkor a tagországokban mennyi lesz az érték.
Az eredményben nincs sok újdonság, megszokhattuk már, hogy a mezőny alsó harmadában vagyunk, Románia és Bulgária előtt, de a lengyelek, a szlovákok és a balti államok mögött.

Érdekesebb, ha azt nézzük, hogy ilyen GDP arányok mellett mennyi megvásárolt áru és szolgáltatás jut egy lakosra az egyes országokban. Az alábbi ábra ezt mutatja meg, szintén PPS-ben, hogy ne a körtét hasonlítsuk az almához.
g7.hu/elet/20190619/hiaba-no-a-gdp-a-magyaroknal-szinte-mindenki-tobb-ertekhez-jut-hozza-az-unioban/?fbclid=IwAR07sRfWN9qMe9AJIOt_toe2MLblrOM96gLJ_AG_c2BTwOZd-SLtWTSDdFU
Ekkora motorja vagyunk mi az Európai Uniónak
Madár István
2019. május 2. 05:45
nyomtatás

Bár a politikusok szívesen hirdetik, a régió egyáltalán nem számít az Európai Unió növekedési motorjának. Számításaink szerint a 11 kelet-közép-európai ország - némi javulás ellenére - továbbra is csak néhány tized százalékpontot ad hozzá az EU GDP-növekedéséhez. Magyarország hozzájárulása ezen belül - hasonlóan a legtöbb kis országhoz - szinte kimutathatatlan.
www.portfolio.hu/gazdasag/ekkora-motorja-vagyunk-mi-az-europai-unionak.322579.html?fbclid=IwAR3TwciQMlgozhwCt_mZr2QIxG04lCoV_qoLzJbW9y-LqzhnhRX4SjXhGto
Csaxólok derága szellemi korlátolt ,hogy a link ott fent azért van mert abban vannak az információk,mint a tojásban az élet,s nem mint a fejedben lévő takonynáci sötétség,ha nem mennek a betűk,a szavak,a mondatok az értő olvasás nem biztos,hogy az ABC a hibás....talán ki kéne húzni a fejed abból a seggből...heheee...
Jobban tetted volna, ha hozzászólás helyett folytatnád kedvenc szabadidős tevékenységedet, bálványod a felcsúti bonsai duce ánuszrózsájának nyelveddel való kényeztetését! Értelmes gondolat hiányában a két füled közötti koponyaűrben az agyevő kukacok által meghagyott maradékból előállított baromságokkal ne szennyezd az bandád által amúgy is teleszennyezett környezetet!

Cycmen 2019.07.29. 10:49:05

@vitéz Beverneky: "monndjál 1azaz egy politikust aki az elmúlt pár száz évben ezenkívül a low budget tescós napóleonon kivül királyi várból irányította volna a népet!"

Ha így nézzük, akkor Orbán kolostorból irányítja a proli kis életedet, az meg így elég szerényen hangzik!

6.Lenin 2019.07.29. 10:54:31

@rasztaszív:

Valamelyik autógyár beszarik, Szlovákiának vége. Nem rendeztek le semmit.
Megint valakihez dörgölődni szeretnének, akiket aztán bármikor otthagynak egy másik gazdáért.

antiinternáci 2019.07.29. 10:57:25

@a nagy hohoohooo:

Ja, szar a Zorbán kormány, mert (állítólag, szerinted) rosszabbul állunk, mint 2008-ban.
Most ne részletezzük azt, hogy pont az ilyen baromságok, a valóság alternatív (másságos) bemutatása miatt szívtok folyamatosan.
Én ennek csak örülök, csak így tovább, dolgoztatok meg a négyötödért is. Igazából fel vagyok háborodva, hogy nincs semmi előrelépés, mindig csak kétharmadot tudtok a mélységes butasággal, gyűlölködéssel és hazudozással összehozni. Úgy hogy, hajrá elvtársak, előre a négyötödért.
Recept: írd le röhögés nélkül, hogy a Zorbán alatt minden szar, még a tatárjárás utáni életszínvonal is jobb volt...

De ez most mellékes. Azon gondolkodtam, hogy ha a Zorbánék államadóssága ilyen rengeteg, akkor Amerika mekkora szarban van, mert az övéké ugye, nagyságrendekkel több...
Jó, tudom, ott meg a Zorbántrump van hatalmon, azé olyan magas. Vagy akkor is magas volt, amikor még Trump előtt a bolsevisták uralkodtak?

6.Lenin 2019.07.29. 11:00:38

@antiinternáci:

Akkor kéne félni, ha a támogatottságuk növekedne, de folyamatosan csökken. 1re nevetségesebbek. Ma már inkább ciki őket támogatni. Meg kell nézni a támogatóik szellemi szintjét. Itt szépen nyomon követhető...
taga20-ak, mopho félék, norvégbárók, idióta megkergült pecások...

Nem árt a figyelmet rajtuk tartani, de félni egyre kevésbé kell tőlük.

2019.07.29. 11:00:57

@6.Lenin:
nálunk meg atomerőművet épít putyó aminek a teljes működési struktúrája a kezében van és ha jól viselkedünk nem nyomja meg a "piros gombot"
(ami a véletlen nukleáris balesetet okozza)
de azért függetlenek vagyunk és egyedül szarunk!!!!!

rasztaszív 2019.07.29. 11:05:02

@6.Lenin: a mi kitettségünk mára nagyobb,ebben sem vagyunk jobbak.ha csak a köpködés maradt,legalább célozz jobban...:)

2019.07.29. 11:07:40

@Cycmen:
"Orbán és a politikája, egyszerűen nem a te szinted, soha nem leszel képes felfogni!"
nem is nekem kell, a ti gazdátok, nektek kell kőrbe dorombolni egy kis simiért cica mica!

Cycmen 2019.07.29. 11:11:47

@6.Lenin: Ma már inkább ciki őket támogatni. Meg kell nézni a támogatóik szellemi szintjét. ......

Ja egyik sem akarja megmondani, hogy melyik pártra szavaz, de a fő kedvenceim a "függetlenek", akik nyomják a vérlibsi Orbánfóbiás lózungokat és van olyan, amelyik konzervatívnak nevezi magát! Szerintem kohnzervatív lesz az inkább! :D
Idegesítsük fel a rohadt buzikat! :D

antiinternáci 2019.07.29. 11:13:50

@6.Lenin:

Én félek tőlük. Megmutatták 2010-ig, hogyan kell mindent tönkretenni, hogyan kell az országot a régió aljára küldeni a tetejéről.
Megmutatták 2010 után, hogy nem hogy befognák a pofájukat szégyenükben, hanem gáncsolták, akadályozták, rágalmazták az országot ahol csak tudták. A Gyurcsány-dúlás utáni újjáépítést évekig szabotálták, a háttérhatalom támogatásával Orbánék kezdeményezéseinek 100%-át gáncsolták 2014-ig. Azóta már kevesebbet tudnak ártani, de megteszik ami tőlük telik.
Trump győzelmével kicsi homok került a gépezetbe. Mert ha a bolsevisták nyertek volna, akkor alighanem már behívták volna Clintonné csapatait internacionalista segítségnyújtásra.

6.Lenin 2019.07.29. 11:22:54

@Cycmen:

Persze, hogy 'függetlenek" ezek a seggfejek, ciki nekik még a saját bandájuk is.
A génjeik nyomják őket, de érzik belül, hogy nem csak a kaki nyomja őket, de ezt nem tudják kinyomni magukból, beléjük égett.

6.Lenin 2019.07.29. 11:28:16

@rasztaszív:

Miért kéne jobbnak lennünk egy hazátlan szolgalelkű népnél? Barátok lehetünk, de velük versenyzeni? Miben? Már 1000 évvel ezelőtt jobbak voltunk. Nekünk nem kell királyokat, hazát, történelmet lopnunk.

1x egy nagy város vezetője mondta: a cseheknek, és a magyaroknak könnyű, mert van történelmük, nekünk meg kell csinálni, de ahhoz kell egy hozzánk hű történész gárda.

rasztaszív 2019.07.29. 11:34:37

@6.Lenin: na ja,valamit majd csak eltalálsz...:)csak hát nem érdekel a köpködésed.

a szlovákok pont annyival járnak most előttünk,amennyivel előbb letudták a maguk ordenáré populizmusát.

ZX 2019.07.29. 11:45:58

@antiinternáci: Aztán ki akadályoz meg a 4/5 szerzésben? Csak át kell írni a gólyafos szilárdságú alaptörvényt ahogy szoktátok és mindjárt meglesz a 100% is. Mondjuk ebben az esetben azért már gyorsan kiegyenesednének a kaszák az az érzésem.

Cycmen 2019.07.29. 11:51:57

@ZX: Te hány százalékos pártra szavaztál?

а nаgу hohohorgász 2019.07.29. 11:55:59

Lefostam a teniszgatyám, kapjátok be!

a nagy hohoohooo 2019.07.29. 11:58:46

@antiinternáci: Megint dobtam egy seggest höhööö....derága orbánseggszolgálatos takonynáci baro.....ezen az mihígmélymagyar takonynáci baromságon hehee

"Azon gondolkodtam, hogy ha a Zorbánék államadóssága ilyen rengeteg, akkor Amerika mekkora szarban van, mert az övéké ugye, nagyságrendekkel több.."

....mán tiszta kék lett a sejhajom heee....veled csak azt a baj ,hogy beképzeled magadnak te vagy a nagyfäsz ..hehee....a legnagyobb fäsz a takonynáci "ÍKÚ"vitézek közül ...heheee..és ez így is van hehee....,de miért a nyakadon hordod ?....hehee...amúgy semmi bajom vele hehe...nekem is teccik...hehe...jól mutatja mi vagy hehee....az a baj ,hogy anyádból nagyobb fäsz jött ki mint ami bement hehe...

Mennyi is az USA GDP -e amiből megtermelik az államadósság fedezetét ,úgyhogy még sok-sok milliárd hitelt is tud adni?:

Államok GDP-értéke a világgazdaság 33,06 százalékát képviseli. Az Egyesült Államokban a GDP 1960-tól 2018-ig átlagosan 7218,31 USD-t tett ki, 2018-ban pedig 20494,10 USD-t ért el.
tradingeconomics.com/united-states/gdp
Statistics
GDP Increase $21.3 trillion (2019 est.)[2]

Oszt mennyi a szärosnyelved alanya orbángazdád turubaszorult hungariája ?
Egy főre eső GDP: már Bukarest is elhúzott Budapest mellett
03.06. 1920 gazdaság
Qubit.hu

Az Európai Unión, illetve a tagállamokon belüli különbségekről tett közzé friss statisztikákat február végén az Eurostat az egy főre jutó GDP-ről szóló 2017-es adatokra támaszkodva. (A különböző árszínvonalú országok teljesítményének minél valósabb összehasonlíthatósága érdekében nem euróban, hanem korrigált, úgynevezett PPS jövedelmekkel számoltak.)
qubit.hu/2019/03/06/egy-fore-eso-gdp-mar-bukarest-is-elhuzott-budapest-mellett

ELŐREJELZÉS - EGY FŐRE JUTÓ GDP - EURÓPA

Világ
Európa
Amerika
Ázsia
Afrika
Ausztrália
G20

Country Utolsó 2019 2020 2021
Magyarország 16503.50 2018-12 17250 18200 19500

hu.tradingeconomics.com/forecast/gdp-per-capita?continent=europe
Listák, amik megmutatják Magyarország helyzetét a világban
Magyarország az átlaghoz viszonyítva a rangsor végén, csak Bulgáriát előzve stagnált az elmúlt három évben, és ezzel az eredménnyel

Magyarország jóléte csak az Európai Uniós átlag 62 százalékát éri el.

A régió országai mind előrébb állnak, Románia ugyanebben az időszakban 10 pontot jött fel. A másik gyakran használt mérőszám a vásárlóerő-paritáson számított egy főre jutó GDP, aminek trendszerű alakulásáról szintén nemrég közölt adatot az Eurostat. Ebben valamivel jobban állunk, az Európai Unió átlagának 68 százalékán, ugyanakkor ez az érték az elmúlt években stagnált. Régiós társaink többségénél ugyanebben az időszakban enyhe növekedés, vagy egy kicsit magasabb szinten stagnálás volt tapasztalható az uniós átlaghoz viszonyítva.
index.hu/gazdasag/2018/12/29/magyarorszag_listakon_2018/

Sztem szórakoztató vagy,lehet ,hogy szadista disznó vagyok, de élvezem nézni a vergődésed,ha rádnézek tényleg egy illegális bevándorlót látok aki a Lipótról vándorolt ki a közéletbe épülésünkre heheee.

ha a hülye gondolatok teremtik a valóságot, akkor te már milliárdos vagy csak még nem mindenki látja...heheee..
GDP Hungary first quarter of 2019

countryeconomy.com/gdp/hungary
Azért mindig jót lehet röhögni ezeken a hozzáértésmentes hozzászólásaidon .hehee.. gyönge vagy, fidessnyik, mint a hajnali rezgö harmat... nem tudsz semmi mást, mint visszaböfögni édesviktorod hülyeségeit, megspékelve némi mélymagyar nerideológiával.

antiinternáci 2019.07.29. 12:00:37

@rasztaszív:

A szlovákok azért járnak előttünk, mert ott nem volt szadeszmp, nem volt Gyurcsány-dúlás.
Pont hogy Fico alatt szárnyalrak leginkább. 2007-ben volt negyedévük, amikor 13% GDP-növekedésük volt, miközben Gyurcsány-Apró-Vadai 0,2%-ot produkáltak.
Mivel ismerem a bolsevista körökből terjesztett egyik durva hazugságot a válságról, megismétlem: 2007-ben.
A teljes lemaradásunkat Szlovákiával szemben a tehetségtelen, a lopáson, korrupción meg magyargyalázásin kívül semmihez sem értő szadeszmp förzelmes uralma akatt szedtük össze. Ilketve töbvet is, hiszen 2002-ben még előttük voltunk, onnan nyomta le az országot Gyurcsány.

ZX 2019.07.29. 12:01:04

@Cycmen: Ez most miért érdekes?

antiinternáci 2019.07.29. 12:01:54

@6.Lenin:

Biztosan bevertek neky a prájdon

ZX 2019.07.29. 12:10:59

@antiinternáci: "2002-ben még előttük voltunk, onnan nyomta le az országot Gyurcsány." Nos, igen. Orbán meg segít lent tartani. Mily csodás együttműködés. :P

rasztaszív 2019.07.29. 12:14:56

@antiinternáci: meg a spagettiszörny,ja...:)

azért járnak előttünk,mert előbb túl tudtak lépni a saját nacionalistáikon.amíg ebben utol nem érjük őket,addig csak nőni fog a lemaradásunk.

antiinternáci 2019.07.29. 12:15:00

@a nagy hohoohooo:

Figyelj, én nem megyek le a szintedre, mert keszonbetegséget kapnék. Pedig elhiheted, ismerem azokat a szavakat, amikkel tudnálak minősíteni. De gondolom, a gazdáid karakterszámra fizetnek, ezért van, hogy minden komnented több mint fele trágár, alávaló stílusú.
A lényeg az, hogy te beszéltél az államadósságról önmagában. Ennek az értelmetlenségére világítottam rá. Nem néztem ki belőled, hogy ismered a GDP fogalmat, de gondolom közben szóltak az elvtársak a foxi-maxiról, hogy nagyon hülyeséget beszélsz.

6.Lenin 2019.07.29. 13:08:28

@a nagy hohoohooo:

Ezt olvasd el:

http://www.eztolvasdtefasz.com/pecások/mo

Mo világelső a hülye pecásokban, de ehhez Orbánnak semmi köze. Igaz, én se vagyok erre büszke.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.29. 13:46:53

@antiinternáci: "A szlovákok azért járnak előttünk, mert ott nem volt szadeszmp, nem volt Gyurcsány-dúlás..."

És nem volt Ondó Viktor országrombolása.

A fasz bokros csomagja után 10 évi fellendülés volt, pillanatok alatt régiós vezetők lettünk. A geci meg egyre csak lejjebb és lejjebb csúsztatja az országot. Szlovákiával és Romániával összehasonlítva nincs mutató, amiben hosszútávon vezetnénk.

morpho 2019.07.29. 14:20:29

@vitéz Beverneky: @6.Lenin: @Cycmen:

"monndjál 1azaz egy politikust aki az elmúlt pár száz évben ezenkívül a low budget tescós napóleonon kivül királyi várból irányította volna a népet! még rákosi és kádár sem tette meg!"

De Horthy igen. Ő a várból nyomta. Csak szólok.

antiinternáci 2019.07.29. 14:25:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Bokorito, a panamai (EL)szabó, ugyanolyan ostoba, mint a többi internáci. Közismert tény, hogy a brutális, túlméretes megszorító csomagjával (de hát mi mást tudnak a kommunisták...) mélyfagyasztotta a gazdaságot, ezzel hosszú távra visszavágta a növekedési lehetőséget. Persze, mivel a kétezres évek elején a mostanit drasztikusan meghaladó világméretű konjunktúra volt, maradt még növekedés 2006-ig, de már sokkal kevesebb, mint ami a víz felszínén maradáshoz szükséges lett volna. Az ország tragédiája, hogy ráadásul még az agresszívabb kommunisták, Gyurcsány Apró Vadai kerültek hatalomra akkor, amikor tehetséges, elképzelésekkel rendelkező, hozzáértő kormányra lett volna szükség. Ez végképp betett.

Amúgy meg nem igaz amit mondasz. Annak ellenére, hogy Orbán milyen förtelmes állapotú, reménytelen helyzetben lévő országot vett át, az utóbbi években nagyjából a régióval párhuzamosan fejlődik az ország, a legutóbbi időben kicsit fölötte. A lemaradást az LQrók hozták össze.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.29. 14:28:48

@vitéz Beverneky: A finneknél is atomerőművet épít putyó..

6.Lenin 2019.07.29. 14:29:33

@morpho:

És mi köze Orbánnak Horthy-hoz, az akkori időknek a mostanihoz? Semmi nem igazolja az "elméleted". Mi köze van a mai Mo-nak az akkori időkhöz? Teljesen más már az "alapanyag".

Nektek már teljesen elborult a zagyatok. Miért nem próbáltok már valami értelmeset, elfogadhatót kínálni? Miért agyatlan zombikra próbáltok jövőt építeni?
Mert már te is az vagy?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.29. 14:33:28

@rasztaszív: Nem lehet,hogy inkább azért,mert Szlovákiában fajlagosan több az autóösszeszerelő üzem,amit egyébként annyira utáltok..?

6.Lenin 2019.07.29. 14:34:00

@antiinternáci:

Ez a cicus egy ócska kis provokátor. Ha leáll valamelyik poszt, mindig előjön az ilyen dumákkal (bekopizza a sazbvány hülyeségeit) kattintásra ösztönözve a hozzászólókat.
Ócska kis szarjankó. Tök felesleges neki válaszolni.
Szerintem.

rasztaszív 2019.07.29. 14:38:35

@antiinternáci: a rendszerváltás utáni lemaradásunkat a rendszerváltás óta politizálók hozták össze.nyilván azoknak a legnagyobb a felelőssége,akik az egészet végigcsinálták.szedjük csak össze a neveket...

Cycmen 2019.07.29. 14:38:49

@morpho: De Horthy igen. Ő a várból nyomta. Csak szólok...............

Valóban, de részemről bele sem mentem ebbe a baromságba, tökmindegy hol van, legyen méltó helyen. Igazából hagyománya nincs is a miniszterelnöki székhelynek, mert a rendszerváltás előtt más politikai felállás volt, nem a miniszterelnöki volt az első ember a hatalomban.

ZX 2019.07.29. 14:38:54

@antiinternáci: " Annak ellenére, hogy Orbán milyen förtelmes állapotú, reménytelen helyzetben lévő országot vett át, az utóbbi években nagyjából a régióval párhuzamosan fejlődik az ország, a legutóbbi időben kicsit fölötte. A lemaradást az LQrók hozták össze."

Hogy nem röhögted magad halálra amíg ezt leírtad?

KERESZTÉNY SZABADSÁG 2019.07.29. 15:03:03

@ZX: Orban egy szinte minden szempontbol jol mukodo orszagot epitett fel a semmibol, nalatok meg ALLAMCSOD volt es SZEMKILOVETES.
Hiaba a hazug, irigy vonyitas, elkepeszto a kontraszt a szemkilovetes es a jelenlegi viragzo orszag kozott.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.29. 15:10:21

@morpho: Arról hallottál,hogy Tisza Kálmán,Wekerle Sándor, és Károlyi Mihály miniszterelnökök hivatala is a Budai Várban volt..?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.29. 15:16:56

@rasztaszív: Ja,mert már itt van a BMW? (Még nincs termelés,csak szólok..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.29. 15:28:12

@KERESZTÉNY SZABADSÁG:

„nalatok meg ALLAMCSOD volt..”

Annak ellenére,hogyaszondja hogy : „A világgazdaság pénzbősége,meg trükkök százai..”

ZX 2019.07.29. 15:31:02

@KERESZTÉNY SZABADSÁG: Elképesztően hülye vagy. Ki a faszomat érdekli a kurcsány? Tönkrebaszták az országot. De ez nem mentség arra amit ez a geci művel.

KERESZTÉNY SZABADSÁG 2019.07.29. 15:35:58

@ZX: Nem kell mentseg, mert most minden rendben van az orszagban, annak ellenere, hogy a szemkilovetok ugy szetbasztak az orszagot, hogy az meg 50 ev mulva is mentseg lehetne.

2019.07.29. 15:41:40

@morpho:
és le is paktált a fricekkel, csaxolok.

rasztaszív 2019.07.29. 16:13:26

@Veszéjben a lyogállamiság !: a szlovákok azért hagytak állva minket,mert előbb túlléptek az ordenáré populizmuson.ehhez semmi köze a bmw-nek.

antiinternáci 2019.07.29. 16:15:15

@ZX:

gvi.hu/grafikon/29/az-egy-fore-juto-gdp-alakulasa-a-visegradi-orszagokban-2006-2017

Tudom, nehéz nektek a bonyolult információk feldolgozása, de ez egyszerű. Nyugodtan kérdezz, ha még ebből sem értesz.

antiinternáci 2019.07.29. 16:27:14

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Ja.
És amúgy is rájár a rúd az internácikra, már a Micron is a Putyin pincsije lett. A gazdi most parancsolta meg a zseb-Napóleonnak, hogy hívja meg Párizsba...
Ha ehhez hozzávesszük, hogy Soros csicskáját a Bizottságban kokival és sallerral elhajtotta v.d. Leyen, meg hogy Trump TERRORSZERVEZETTÉ fogja nyilvánítani az antifaszista suttyoskodást, hát nem szívesen lennék a bolsevisták helyében... Bics, hejjében.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.29. 16:34:31

@antiinternáci: "Közismert tény, hogy a brutális, túlméretes megszorító csomagjával (de hát mi mást tudnak a kommunisták...) mélyfagyasztotta a gazdaságot, ezzel hosszú távra visszavágta a növekedési lehetőséget."

Közismert tény, hogy kurva nagy fasz vagy. A fasz bokros a brutális, túlméretes megszorító csomagjával megalapozta az elkövetkezendő évtized fejlődését, régiós vezetők voltunk. Téged a tények nem zavarnak?

ZX 2019.07.29. 16:37:09

@KERESZTÉNY SZABADSÁG: "mert most minden rendben van az orszagban, " Ja, hogy a sok lopás, az ország eladósítása és rossz üzletek kötése, a gyűlöletkeltés, kórházak és iskolák leamortizálása, a demokrácia lebontása és az oroszok számára szabad garázdálkodás az országban szerinted mind rendben van.

ZX 2019.07.29. 16:40:40

@antiinternáci: Értelmezni látom nem sikerült. Főleg, hogy ez a kulcsmondat:
"Százalékos változás az előző év azonos időszakához képest "

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.29. 16:46:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A fasz bokros a brutális, túlméretes megszorító csomagjával megalapozta az elkövetkezendő évtized fejlődését, régiós vezetők voltunk"

Ez a ballib mese, egyetlen része sem igaz.

1995 után sem voltunk a csehek előtt az egy főre jutó GDP-ben; a csomag brutális, túlméretes jellege visszafogta a makrokeresletet, így a GDP-növekedést; Szlovákiával szemben pedig a lemaradasunk az ElQró-érára datálható.

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.29. 16:49:59

@ZX: Ja, és ahogy látszik, a növekedés mostanában volt olyan gyors, mint a régiós átlag, korábban viszont nem.

Azaz egyértelmű, hogy kinek köszönhető a lemaradásunk.

És a GDP-adatoknál még sokkal látványosabb a helyzet az államadósság/GDP-adatok terén, ahol látszik a ballib kormányok kártékony, a jobboldali kormányok pozitív hatása:
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

ZX 2019.07.29. 16:55:16

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: És neked nem tűnik fel ezen a táblázaton, hogy bár 9 éve a kis geci kormányoz és a gazdaságunk "hasít mint az állat" mégis egyre inkább lemaradunk? Azért vicces, mikor belinkeltek valamit és a valóság pofán vág benneteket izomból.

ZX 2019.07.29. 16:59:32

@antiinternáci: @A lipsiknek lefő a kávé – október 13.:
index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2019/07/29/koltsegvetes_oktatas_egeszsegugy/

"oktatásra 2020-ban a GDP 4,3 százalékát költené a kormány a 2010-es 5,5 százalék helyett
egészségügyre pedig 4 százalékot 4,6 helyett.
A lap szerint úgy általában "jóléti kiadásoknak" nevezhető tételekre kevesebbet szán a kormány, mint 2010-ben....Több jut viszont az állam gazdasági funkcióira, honvédelemre és rendvédelemre,"

Mire készül a kisgömböc?

Cycmen 2019.07.29. 17:17:04

@ZX: Te figyu már! Tudom hogy már sokszor mondták mások, másoknak, de most én is mondom neked, ha szerinted le vagyunk maradva, akkor költözz el a gecibe Romániába, vagy Szlovákiába!

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.29. 17:34:02

@ZX: Tudom, hogy a liberráltaknak a matek nem erőssége, de ez simán csak baromság.

Az biztos, hogy 2010 után a kárelhárításra, a gazdaság stabilizálására sajnos ráment egy pár év, de most már gyorsan robog a szekér.
m.portfolio.hu/gazdasag/felrobbant-a-magyar-gazdasag-mindenkit-megeloztunk-europaban.324269.html

És ha a növekedésünk jobb (vagy legalább ugyanolyan) mint a régiós átlag, akkor relatív értelemben a lemaradásunk csökken (vagy legalább stagnál), nem nő.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.29. 18:40:58

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: "most már gyorsan robog a szekér"

A halottas szekér. Láttál kórházat belülről, faszkalap? Hullanak az emberek, mint a legyek.

Az iskolákban meg oktatják a jövő összeszerelő robotjait. Téged persze nem érint, 80-as IQ alatt tök mindegy.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.29. 18:44:06

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: "a növekedés mostanában volt olyan gyors, mint a régiós átlag, korábban viszont nem."

Tehát relatíve nézve változatlan a korábban kiharcolt lemaradásunk, abszolút értékben meg nő. Igazán jó dolog, ha a geci "kormányoz".

KERESZTÉNY SZABADSÁG 2019.07.29. 18:57:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Amit eloadtok, az nem mast, mint eszement ketsegbesett gyulokodes, amiert elveszttetetek az orszagunk felletti uralmat. Az orszag minimum a trianoni orszagvesztes ota var erre a erosodesre stabilizalodasra, normalizalodasra. Akarmit hazudoztok is, a tenyek azt mutatjak, hogy az orszag minden teren nagysagrendileg jobb helyzetben van, mint barmikor az elmult 100 evben.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.29. 19:43:37

@rasztaszív: Hagymázas hülyeségeid helyett több értelme van a valódi okok feltárásának..Szlovákia GDP-jének kb. 12%-a az autóipari export,a magyarénak 7..De ami emnél is fontosabb,hogy nekik az osztrákokon kívül olyan szomszédaik vannak,mint Csehország és Lengyelország, míg nekünk Szerbia és Románia jutott.
Egyébként a két ciklust kapó szociszadesz brigád alatt is szakítva lett az „ordenáré populizmussal”,aztán mi lett a vége?Pedig a válságig volt hat évük..

rasztaszív 2019.07.29. 19:50:11

@Veszéjben a lyogállamiság !: hát persze,igazából nálunk lett szakítva vele...:)orbánt meg csak álmodjuk...?!:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.29. 19:52:09

@antiinternáci: Az EP-ben vége a szocdem- néppárti összeborulásnak.Ez az igazi jelentősége a két csúcsjelölt bukásának..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.29. 19:55:10

@rasztaszív: 2002 után két összefüggő ciklust kaptak.Ők kormányztak,de már az első után bejelentette a miniszterelnök,hogy elkúrták..

rasztaszív 2019.07.29. 20:02:08

@Veszéjben a lyogállamiság !: erősködj csak,úgysem tudod úgy kifacsarni a valóságot,hogy az egész világ ne az orbánodat lássa ordenáré populistának...:)

Cycmen 2019.07.29. 20:23:18

@rasztaszív: ",úgysem tudod úgy kifacsarni a valóságot,hogy az egész világ ne az orbánodat lássa ordenáré populistának...:)"

Várjá má he! Akkor most nem úgy van hogy Orbán olyan jelentéktelen, hogy senki nem foglalkozik vele?:D
Erre most meg az egész világ? Gondolom a lappok tök idegbetegek miatta!

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.29. 20:24:57

@rasztaszív: Legyen Orbán ordenáré populista, ha alatta jók vagy javulnak a gazdasági eredményeink, miközben a szocik mindent szarrá változtattak, amihez hozzáértek.

A CEU-s szakértő is azt mondja, hogy a konjunkturális hatások kiszűrése után a GDP-arányos államadósság változása terén messze a Fidesz-kormány nyújtott jobb teljesítményt:
index.hu/gazdasag/defacto/2018/05/31/akkor_most_no_az_allamadossag_vagy_csokken/

Itt vannak a nyers, ksh-s adatok is:
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

Miközben a gazdasági növekedés terén sem panaszkodhatunk:
m.portfolio.hu/gazdasag/felrobbant-a-magyar-gazdasag-mindenkit-megeloztunk-europaban.324269.html

És vajon mit eredményezett a "nempopulista, mérsékelt, haladó" balliberális kormány országlása?

Államcsődöt és szemkilövetést?
"2006 szeptember-októberében Gyurcsány Ferenc kormányfő balatonőszödi beszédének nyilvánosságra kerülése kapcsán Magyarország a rendszerváltás utáni időszak legmélyebb politikai válságát élte át, amit tüntetések, utcai zavargások, gyújtogatások és rendőri brutalitás jellemzett"
www.feol.hu/cimlapon/gyurcsany-hazudtunk-reggel-ejjel-meg-este-1148861/

Hát ezek után hallod, inkább legyen nálunk ordenáré populizmus! (Tőlem akár fasizmus is!)

antiinternáci 2019.07.29. 21:21:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Látom, nem sikerült értelmezni.
De a múltkor volt egy jó mondatod, úgy hogy nálam majdnem OK vagy

antiinternáci 2019.07.29. 21:34:44

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.:

Hát majd megnézheted magad, ha jönnek az antifaszisták...
Mostanában a két legfontosabb bűn, ami ellen harcolnak a "haladó" eeeftááásak a pupulizmus és ha valaki rossz választ ad a "Lehet -e a kecskével..." kérdésre.

BiG74 Bodri 2019.07.29. 21:40:39

Tábor nem egy, egyre inkább nem egy, mert részemről elismerek eredményeket az ork kurmánynak, de erősen erodálja az értéküket, hogy a faszságokat, a szar dolgokat bagatelizálják, elhallgatják, hazudnak. Hogy nulla emberi és szakmai értékkel rendelkező bólogató szar alakok kerülnek egyre több és több pozícióba. Hogy csak a fityiszes (viktoreszku) igazság létezik,a többi hazaárulás. Igy soha nem lesz egy a tábor.

rasztaszív 2019.07.29. 21:48:12

@Cycmen: attól,hogy mindenki látja,milyen ordenáré populista, nem lesz nagyobb tekintélye.a lappok például pont leszarják,szerintem.

rasztaszív 2019.07.29. 21:53:02

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: a szocik autópályákat építettek,amiből most vaskos hasznunk van.ez valahogy csak a ti szátokban változik szarrá...:)

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.29. 22:52:13

@rasztaszív: "a szocik autópályákat építettek,amiből most vaskos hasznunk van"

Nocsak! Csak nem a Strabagnál tetszik dolgozni? Mert akkor valóban igaz lenne ez a mondatod...

Csak sajna a magyar adófizetők számára nem ilyen kedvező a mérleg:

"Tavaly 114 milliárd forintot fizetett a magyar állam az M5-ös és M6-os autópályák tulajdonosainak. Ezek a legdrágább magyarországi köz- és magánszféra közti koncessziók, avagy a közismertebb angol rövidítéssel ppp-szerződések. Ezt a liberális közgazdászok szerint előnyös konstrukciót a 2002-2010 közötti MSZP-SZDSZ kormányok alkalmazták, és az Európai Unió is erőltette (...)

Az M6-os sztráda pedig az MSZP-SZDSZ kormányok valószínűleg legrosszabb beruházása volt: különösen Szekszárdtól délre olyan gyér a forgalom, mint egy másodrendű főúton. (...)

Érdemes Kóka János megmosolyogtató indoklását elolvasni 2007-ből – nem igazán látszik, hogy az elvárt hatások akár töredéke teljesült volna. Az erre szakosodott európai tanácsadó cégek bármilyen projekthez gyártanak megalapozó tanulmányokat, ezeket az M6-hoz is elkészítették. A beruházás megkoronázása volt a négy dombba fúrt alagút, amelyeknek azóta is csodájára jár az ország. (...)

Úgy is megközelíthetjük ezt a kérdést, hogy mi lett volna, ha a ppp-szerződések helyett a rendelkezésre állási díjakból – az elmúlt években jellemző, 3 milliárd forintos kilométerenkénti áron – minden évben autópályát építettek volna. Mivel az M5-ös esete kicsit eltér – hiszen itt egy részesedésvásárlást cseréltek ppp-re -, vegyük csak az M6-os esetét! A rendelkezésre állási díjakra szánt összegből 2018-ra készülhetett volna el az M6-os, de 2040-ig összesen több mint 900 kilométer új autópályát lehetett volna építeni, így nyolc év előnyért cserébe 710 kilométer autópályát kellett feláldozni."
g7.hu/kozelet/20190723/negy-szerzodessel-annyit-dobott-ki-az-allam-mint-a-nyugdijpenztari-vagyon/

És nem, a fenti tényfeltáró cikk nem a Magyar Nemzetben jelent meg, hanem egy kőlipsi "oknykmozó" portálon (kivételesen viszonylag alapos munka, bár a felelősséggel próbál maszatolni).

rasztaszív 2019.07.29. 23:00:37

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: figyu,én nem kétlem,hogy nagyon felkészítettek,hogy hogyan kell szarozni a szoci autópálya-építéseket,de már a görcsös igyekezet is árulkodó...:) mindenki számára nyilvánvaló,hogy szükséges,és hasznos volt megépíteni őket.ma komoly mértékben hozzátesznek a gazdasági növekedéshez.de mivel semmi hasonlót nem tudtok felmutatni,marad nektek a szarozás.

eszti..... 2019.07.29. 23:42:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Érvdús magyarázatából kimaradt a 2004-es adóreform, ami máig röpteti Szlovákia gazdaságát.

polgariszemle.hu/archivum/19-2006-februar-2-evfolyam-2-szam/79-a-19-egy-eve-a-szlovak-adoreform-2004-ben

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/mi-all-a-sikeres-szlovak-adoreform-hattereben.51608.html

Gondolom, azt is az szdsz-mszp bűne, hogy sokadik kétharmaddal sem sikerült vmi hasonlót lépni. :))))

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.30. 07:25:15

@eszti.....: "Gondolom, azt is az szdsz-mszp bűne, hogy sokadik kétharmaddal sem sikerült vmi hasonlót lépni"

Arrafelé Szlovákiában lassú lehet az infornációáramlás, mert volt adóreform, csak éppen a magyar gazdaság sajátosságainak, a kormány prioritásainak megfelelően nem ugyanolyan, mint a szlovák:
"Azért, hogy megvásárolhassák a nemzetközi üzleti-politikai közösség támogatását, 2010 előtt a kormányoknak sok pénzre volt szükségük. Ezt például a magyar vállalatok megsarcolásából szerezték, amelyek átlagos adóterhelése 52 és 56 százalék között ingadozott. Ezt 2010 után 2019-ig fokozatosan 36 százalékra [csökkentették] (...)

Ma a legmagasabb adóék 44 százalék, ami a gyermekek számával arányosan csökken, 2 gyermek esetén már csak 36 százalék, 3 gyermek esetén 19 százalék, a legalább négy gyermekes anyák pedig már életük végéig mentesülnek a jövedelemadó megfizetése alól. "
www.google.com/amp/s/www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/a-magyar-gazdasagpolitika-jovojenek-7-uj-pillere.331143.html%3famp

Mindez, és más reformok, gazdaságpolitikai húzások pedig szintén röptetik Magyarország gazdaságát is:
[2019. május közepén] "tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal az idei első negyedéves előzetes GDP-adatot, ami meglepetést okozott, hiszen a magas várakozásoknál is gyorsabb ütemben, a szezonálisan és naptárhatással igazított éves mutató szerint 5,2%-kal bővült a GDP. Ez a második legnagyobb szám 1996 óta, amióta összehasonlítható adatok állnak rendelkezésre. (A legmagasabb adat sem régi, tavaly a harmadik negyedévben mért 5,3%-ot a KSH.)"
m.portfolio.hu/gazdasag/felrobbant-a-magyar-gazdasag-mindenkit-megeloztunk-europaban.324269.html

Szólj, ha valamit nem értenél...

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.30. 07:29:09

@rasztaszív: "mindenki számára nyilvánvaló,hogy szükséges,és hasznos volt megépíteni őket"

Hát, nekem úgy tűnik, még a lipsike hírportáloknak se volt egyértelmű, pláne az, hogy ott és úgy kellett megépíteni, finanszírozni...
"Az M6-os sztráda pedig az MSZP-SZDSZ kormányok talán legrosszabb beruházása volt, Szekszárdtól délre alig jár rajta valaki, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hogy élénkíteni fogja Tolna és Baranya gazdaságát. A ppp-konstrukcióban épült út a G7 számításai szerint évi 50 milliárd veszteséget termel az államnak. Csak az M6 éves rendelkezésre állási díjainak kumulált összegéből majdnem 1000 km autópálya épülhetne 2040-ig a lap becslése szerint."
index.hu/gazdasag/2019/07/23/ezermilliardokat_veszteget_el_az_allam_a_koncesszioba_adott_autopalyakkal/

De cáfold meg a számaikat, ha tudod! Engem megnyugtatna! Így ugyanis felforr az ereimben a vér...

antiinternáci 2019.07.30. 07:52:21

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.:

Máskor, ha libbantaknak írsz, javaslom az alábbi záróformulát:

"Szólj, ha valamit megértettél..."

antiinternáci 2019.07.30. 08:18:47

@ZX:

Arra készül, hogy az internáci hazugságokkal szemben továbbra is sok pénzt tegyen az eü és oktatási szektorokba.
A GDP úgy 40%-ot nőtt 2010 óta.
Miután grafikonolvasásból buktál, talán ezt az egyszerű pótvizsgakérdést képes leszel megérteni.
Mert az van, hogy a szadeszmp-s, Gyurcsány-dúlásos katasztrófa-teljesítmény 5,5%-a az oktatásra drasztikusan kevesebb, mint a mostani GDP nominálisan kisebb előirányzata.

antiinternáci 2019.07.30. 08:22:17

@Cycmen:

És ha már úgy benne vagy a szar arannyá érlelésében: összehasonlítanád a családok és gyernekek támogatására fordított összegeket is az LQróék idejében erre fordítottakkal is?

2019.07.30. 08:31:15

ahogy látom az illib papagáj-kommandót olyan jól fizetik, (persze közpénzből), ha nincs már kit, egymást térítgetik, kommunista műszakban is.

2019.07.30. 08:33:14

nyugodjatok már le, már a kádári 40 évet megszoktuk, orbánét is elfogadjuk, pihenjetek nyugodtan.

6.Lenin 2019.07.30. 09:28:09

@rasztaszív:

Igen , vaskos hasznunk van az M5, és M6 autópályákból. Nézz már utána, hogy meddig, és mennyibe kerül ez nekünk még néhány évtizedig.

6.Lenin 2019.07.30. 09:31:32

lemaradt:

" Az AKA eddig összesen 12,4 milliárd forint állami támogatást kapott kiesett bevételei pótlására. A koncesszió 35 évre szól, ebből tíz év telt el. Ha az állam nem vásárolja meg a részvények maradék 60 százalékát, 25 év alatt több százmilliárd forintot fizethet ki a koncessziós társaságnak. "

Kurva jól jártunk
index.hu/gazdasag/magyar/palya040212/

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.30. 09:31:44

@rasztaszív: Itt te próbálsz erőltetni egy teljesen téves elképzelést,amely szerint attól függ a gazdaság fejlődése,hogy te populistának minősítesz egy vezetést vagy sem.Ráadásul önellentmondásban vagy,hisz szociszadeszék súlyos helyzebe manőverezték a magyar gazdaságot.Az meg csak hab a tortán,hogy Orbánt populistának tartod,míg Ficot nem..

Cycmen 2019.07.30. 09:59:17

@rasztaszív: Jaj papu, eleve röhej ez a ballib populistázás, nem jelent semmi rosszat!
Neked is agyadra ment a liberálfasiszta retorika és azt sem tudod hogy miről beszélsz!
Mi a populista Orbánban, miről beszéljen, megszorításokról, migránsok betelepítéséről, a buziság kötelezővé tételéről?

alöksz róz 2019.07.30. 12:07:41

@antiinternáci: "mélyfagyasztotta a gazdaságot, ezzel hosszú távra visszavágta a növekedési lehetőséget" - meg kiépítette a jelenlegi gazdasági rendszert, az olcsó munkaerő országát, a külföldi cégeknek relatíve kevés hozzáadott értékkel bedolgozó "modellt".
a baloldal bálványa, bajnai még 2014-ben is képes volt ezzel kampányolni

alöksz róz 2019.07.30. 12:10:46

@Cycmen: "Szerintem kohnzervatív lesz az inkább!" - meg lieberális :-)

alöksz róz 2019.07.30. 12:19:02

@atomic power 1986DucaDuca: szerinted ha megkérdezik tőled h pénzt vagy életet, az szabad választás? :-)

alöksz róz 2019.07.30. 12:35:43

@Tényelek: "A népidemokráciában bármit szabadon gondolhatott az ember" - ez igaz. csak kussolnia kellett róla, ha nem akart kellemetlenséget magának. mint most magyarországon. (meg svédországban, németországban is persze, csak ott más ideológiai alapon)
egy az egybe ugyanaz a túlbuzgó fogalmatlan seggnyaló hozzáállás megy most is, mint akkor.. rohan rögtön betiltani, megbüntetni, ellehetetleníteni, cenzúrázni a kis szolgalelkű tehetségtelen kontraszelektált, párt által benyomott fasz, ha úgy gondolja, hogy párttitkár úrnak nem tetszene valami... messze túlteljesítve az elvárásokat

alöksz róz 2019.07.30. 12:49:31

@alöksz róz: ja meg apró kis szívességeket elintézni...

rasztaszív 2019.07.30. 12:57:36

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: igen,van olyan autópálya,ami mellé még nem települt nagyobb gyár.a hozzáállásotokat éppen az mutatja,hogy ti csak azt veszitek észre...:)

rasztaszív 2019.07.30. 13:01:57

@6.Lenin: az infrastruktúrát jobb helyeken szokás a fejletlenebb részeken is fejleszteni,éppen azért,hogy fejlődhessenek.
az autópálya-hálózat egészében pedig bőven vaskos hasznot hoz.

6.Lenin 2019.07.30. 13:02:42

@rasztaszív:

index.hu/gazdasag/magyar/palya040212/

rasztaszív 2019.07.30. 13:10:06

@Veszéjben a lyogállamiság !: tény,hogy a szlovákok azóta hagytak állva minket,mióta letudták a saját ordenáré populizmusukat,meciarral.
ti most arra a növekedésre veritek a melleteket,amit a szocik infrastruktúra-beruházásai alapoztak meg.azért ömlik a szar a szátokból,mert belátni kínos lenne...:)

rasztaszív 2019.07.30. 13:12:17

@6.Lenin: mert te aztán sosem használod,mi?elvből...:)

6.Lenin 2019.07.30. 13:16:34

@rasztaszív:

Hú, de megengedő vagy, ha ti loptok. Gondoltam. Most már tuti, hogy egy nagy seggfej vagy.

rasztaszív 2019.07.30. 13:24:51

@6.Lenin: legyél következetes.ne használd a szocik lopott autópályáit!:)))

6.Lenin 2019.07.30. 13:34:49

@rasztaszív:

Még mindig próbálkozol mentegetni magad? Minek, ezzel már nálam elkéstél.

Tudod vannak, akik tényleg lopnak (sokat), másokra ráfogják (a keveset is soknak igyekeznek mutatni). Vannak, akik vissza is osztanak (sokat), mások keveset (nagyon keveset, de soknak szeretnék mutatni).
Ezeket kell(ene) egymás mellé tenni, és értékelni. De te süketelni szeretnél.

Más, amit emberek csinálnak, bármelyik oldalon is, dőreség elvárni, hogy az tökéletes, hibáktól mentes lesz valaha is. A különbség másban kereshető. Az emberek ezt önként, vagy kényszerből fogadják el, és hányan, pl.

rasztaszív 2019.07.30. 13:41:10

@6.Lenin: aha.mit is akartál mondani...?:)az valahogy nem derült ki.

6.Lenin 2019.07.30. 13:44:50

@rasztaszív:

Igazad van, egy hülyének minek is magyaráznék bármit is. Te egy kis szarzsák vagy. Ezt most tökéletesen igazoltad. Továbbiakban érdektelen-nekem-, hogy miket is írogatsz itt, vagy bárhol.

rasztaszív 2019.07.30. 13:46:10

@6.Lenin: ezt már párszor eljátszottad...:)

6.Lenin 2019.07.30. 13:53:16

@rasztaszív:

Az kellett, hogy te bizonyítsd, hogy ki is vagy. Ez most megtörtént. Ennyi.
Egy pitiáner szar alak vagy. Régen éreztem ezt, de neked kellett bizonyítanod, nem nekem.
A többi már érdektelen.

rasztaszív 2019.07.30. 14:02:21

@6.Lenin: az miért lehet,hogy ilyenkor mindig neked kell bonyodalmas ráolvasásokat kitalálnod...?:)
ezen gondolkozz,a többi érdektelen.

6.Lenin 2019.07.30. 14:37:49

@rasztaszív:

Na még utoljára, mert faszfej vagy.
Én nem a politika miatt vagyok itt. Engem más érdekel. És ez itt egy kincsesbánya ehhez.
Nem érted, leszarom azt is a továbbiakban, te már érdektelen vagy. Pá.

rasztaszív 2019.07.30. 14:43:50

@6.Lenin: bármennyire is szeretnéd,nem te vagy itt a téma.

2019.07.30. 15:48:35

@6.Lenin:
ahhoz képest elég (túl) sokat vagy itt, mi lenne ha érdekelne? :O O,O

6.Lenin 2019.07.30. 15:52:35

@vitéz Beverneky:

Ha érdekelne a politika, akkor most nem itt lennék. Mi köze a politikának az itt zajlóhoz?
Neked pláne. Van rá befolyásod?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.30. 16:45:33

@6.Lenin: Na,ha nincsenek érvek,jön a személyeskedés,ugye.

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.30. 17:41:49

@rasztaszív: "igen,van olyan autópálya,ami mellé még nem települt nagyobb gyár"

Az M6-os mellett nem csakhogy gyár nem települt, hanem forgalom sincs, amellett, hogy egy vagyonba került.

"Ez az a magyar autópálya, amit kár volt megépíteni

Megtette hatását az olcsóbb üzemanyag, a mind több használtan behozott autó és a reáljövedelem-emelkedés: tavaly többet használták autóikat a magyarok, főként az autópályák forgalma nőtt. Az évente egy vagyonba kerülő M6-oson így is csak lézengenek az autók, pláne a Budapesttől legtávolabbi szakaszokon."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/ez_az_a_magyar_autopalya_amit_kar_volt_megepiteni.602733.html

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.30. 17:49:06

@rasztaszív: Nemcsak mi nem vesszük észre, hanem a közgazdász-kutatók, szakértők is egyre inkább azon a véleményen vannak, hogy a balliberális kormány túl egyszerű receptre alapozta a gazdaságfejlesztést.

Ráadásul annyit loptak, hogy az nem tudott nem feltűnni.

"Így lopják szét az M6-os autópályát - "De mi ezen a meglepő?"
Portfolio 2008. július 25., 7:00

Elképesztő mértékű pazarlás folyik az M6-os autópálya Szekszárd-Bóly szakaszának építésénél - derül ki a Portfolio.hu helyszíni körképéből. A kialakult feketepiacon 9-10 ezer forintért vásárolhatjuk a beton köbméterét, több száz liter gázolajhoz juthatunk 220 forintos egységáron, de többek szerint az építkezésről igazából mindent be lehet szerezni, ami mozdítható. (...)

A kérdésen elgondolkodtunk majd érdeklődtünk tovább, hogy ki milyen visszaélésekről hallott, mit lopnak még rendszeresen az M6-os építésénél.

"Igazából mindent, ami nincs lebetonozva" - hangzik egy újabb, immár utolsó interjúalany válasza."
m.portfolio.hu/gazdasag/igy-lopjak-szet-az-m6-os-autopalyat-de-mi-ezen-a-meglepo.100130.html

2019.07.30. 19:03:16

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
ja, elfelejtettem.
na majd kap az illibsi gazditól!

2019.07.30. 19:04:52

bár a helyzet(hangulat)jelentést így is letudja adni.

rasztaszív 2019.07.30. 19:22:55

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: valóban,egyszerű recept.de a fideszed már tíz éve ennek a hozadékaiból él,nulla saját innovációval.ha pedig végre sikerül megszabadulni tőlük,majd élhetünk a templomok és stadionok hasznából.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.30. 19:25:00

@rasztaszív: Ja értem,hogy szted Fico nem populista,Orbán meg igen.Sztem tanulmányozd egy kicsit a szlovák belpolitikát..
Érdekes,hogy azok az inrastruktúra berhuázások miért nem kamazoztak saját nyolc évük alatt? Lehet,hogy azért,mert az ország gazdaságának működtetéséhez nem értettek közel se annyira,mint az autópálya pénzek szétlopásához..?

rasztaszív 2019.07.30. 19:33:41

@Veszéjben a lyogállamiság !: szerintem az obánod ordenárésága csak meciarhoz mérhető.ezt a szintet a szlovákok azóta meg sem közelítik.

például,mert mire elkészültek, jött egy világválság?vagy az nálad kiesett?

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.30. 19:45:04

@rasztaszív: A Fidesz nem ebből él, és nem csak a válságon múlt, hogy a ballibbantkák az autópályákból képtelenek voltak növekedést csinálni – ehhez ugyanis egy egyszerű (akár széles és jó minőségű) betoncsík önmagában még nem elég, és erre szakértők már akkor is felhívták a figyelmet.

"Sokan ma is csodát várnak az autópályaépítéstől, ugyanakkor felelőtlenség azt állítani, hogy azok építése közvetlenül maga után vonja a gazdasági fejlődést - állapítja meg könyvében Tóth Géza, a KSH szakértője. (...)

Tóth vizsgálódásának fontos megállapítása, hogy a közlekedés és az autópályaépítés csak akkor képes a gazdaságot dinamizálni, ha van mit. Önmagától az autópályaépítéstől csodát nem lehet várni. (...)

A hosszú távú hatások más gazdaságösztönző intézkedésekkel tudnak pozitív irányban kibontakozni."
m.portfolio.hu/gazdasag/autopalyaepites-es-csodavaras-dinamizal-ha-van-mit.61319.html

Szerencsére a jelenlegi kormány ezt is felismerte, és komplexebben közelíti meg a területfejlesztési, gazdaságdinamizálási kérdéseket.

rasztaszív 2019.07.30. 20:57:29

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: tényleg,tiszta szerencse,hogy azóta inkább stadionokat építenek.az dinamizálja majd igazán a gazdaságot,nem az autópályák...:)

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.30. 21:08:05

@rasztaszív: Ez butaság. Továbbra is épülnek autópályák, autóutak.

Folyamatosan, és már most megvan, hogy négy év múlva mi épül majd: m.portfolio.hu/gazdasag/uj-autopalya-szakaszt-kap-magyarorszag.329501.html

Ami különbséget jelent, hogy ezúttal már nem ez az egyetlen eszköz, amelytől a gazdasaság felpörgetését, a vidéki térségek felzárkóztatását várják, hanem ezt komplex stratégia keretében más gazdaságösztönző, vidékfejlesztési eszközökkel kombinálják (ahogy Dr. Tóth Géza is javasolta), nem csak "azt remélik", hogy valahol a "piac láthatatlan keze" egy szép betoncsík láttán munkahelyeket hoz létre. Ez ugyanis elég alacsony hatásfokú stratégia volt...

rasztaszív 2019.07.30. 21:22:30

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: szükség volt rá,megépült,hasznot hoz.ez a három kőkemény tény a lényeg.

1998 előtt is megvolt,hogy mi épül majd.a fideszed meg szépen félretolta,rá a következő kormányokra.

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.30. 21:25:15

@rasztaszív: Mondd, te write only mode-ban próbálsz vitatkozni? Ott van fönt nyolc link, hogy milyen gyorsforgalmi fejlesztések folynak jelenleg, és vannak beütemezve a következő évek fejlesztési programjaiban... És azért csak ennyi, mert a linkekre a spam-szűrés miatt van egy korlát.

rasztaszív 2019.07.30. 21:27:17

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: inkább kilométerben számoljunk,ne linkekben.

másrészt ez már szinte mind eu-s pénzből épül.

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.30. 21:28:52

@rasztaszív: A kőkemény tényekről meg annyit, hogy pl. az M6-osra nem ott, nem úgy lett volna szükség, és biztosan nem olyan finanszírozási modell mellett.

És ebben, ahogy korábban adtam is hozzá linkeket, gyakorlatilag teljes a konszenzus a szakértők között, még ballibbant újságokban se nagyon találsz ezzel ellentétes értékelést...

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.07.30. 21:30:39

@rasztaszív: Persze, hogy uniós pénzből épül, miért ne abból épülne? Ha egyszer erre le lehet hívni támogatást, akkor miért ne tennék. (Egyébként a köv. ciklusban már valószínűleg kevésbé lehet, mert másfajta prioritásokat akarnak a nagy országok az uniós költségvetési tervbe kódolni.)

rasztaszív 2019.07.30. 21:38:55

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: ha a fideszed 1998 után nem állít le minden nagyobb fejlesztést,akkor legalább elkezdhették volna,és akkor az ő terveik alapján épült volna meg.de persze fikázni könnyebb...:)

Minden ballib bérretteg 2019.07.31. 10:46:07

Semmiféle zavar nincs a beszédben.
Orbánnak teljes mértékben igaza van. A liberális dogmákkal és a liberalizmus nevében garáézdálkodó tolvajokkal hazaárulókkal itt az ideje leszámolni.

A bérrettegés és szokásos ballib hazudozás közepette Orbán és Merkel együtt tervezi ünnepelni a határnyitást.. :D

Szabó Miklós János 2019.07.31. 10:49:48

@Minden ballib bérretteg: Hát ha ti tényleg politikai alapú leszámolást terveztek, és végre is hajtanátok, akkor arra azért ne számítsatok, hogy Frau Merkel |vagy bármely komolyan vehető európai vezető| hajlandó lesz érdemben szóba állni veletek.

Minden ballib bérretteg 2019.07.31. 11:15:25

@Szabó Miklós János:

Senki nem tervez ideológiai leszámolást. Azaz a ballibek ezzel kampányolnak, és itt a B1 blogon is számtalanszor leírják, hogy az összes Fidesz szavazó számíthat majd számonkérésre, de az agyhalott ballibeken túl senki nem akar ilyesmit.

Én arról beszéltem, hogy a Soros által irányított embercsempész, és migrációt támogató szervezeteket kell számonkérni, illetve azokat akik a nemzeti érdekek ellenében cselekednek, hogy tolvajlásaikat maximalizálhassák, és teszik ezt a liberalizmus nevében. Pl Gyurcsány Altus, ilyesmi...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.31. 12:04:53

@rasztaszív: Továbbra sem vagy hajlandó szembenézni a tényekkel.Meciar `98-ban elvesztette a választást. A szlovák GDP 2006-2007 táján kezdte jelentősen beelőzni a magyart.Amely időszakban egyébként Meciar pártja éppúgy koalíciós társa volt Ficoéknak,mint a Slota-féle Szlovák Nemzeti párt..
A hazai autópályákhoz meg annyit,hogy 2006-ban alig 300 km-rel volt kevesebb,mint 2010-ben,a válság pedig 2008 második felében kezdődött itthon..Csakhogy a böszme már 2006-ban bejelentette,hogy nincs tovább,mert elkúrták..

rasztaszív 2019.07.31. 15:10:44

@Veszéjben a lyogállamiság !: te nem vagy hajlandó azzal szembenézni,hogy akik megszabadultak a meciar-féle ordenáré alakoktól,azok most simán állva hagynak minket.az orbánod a rendszerváltás óta mérgezi itt a levegőt,hol ellenzékben,hol kormányon,ha valakinek,hát neki kell legyen köze az ez alatt megvalósult lemaradásunkhoz!

az autópályákhoz meg annyit,hogy szükség volt rá,megépült,hasznot hoz,és ha lenne valós saját teljesítményetek,nem kellene ezt ilyen görcsösen eltagadnotok.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.31. 16:27:16

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: Látom ezen a neveden is szorgalmasan nyalod a gazdi seggét.
Helyes.
Csak így tovább!
dolgozz meg rendesen a pénzünkért!

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.08.01. 07:37:44

@rasztaszív: "az autópályákhoz meg annyit,hogy szükség volt rá,megépült,hasznot hoz"

Ebből kb. a "megépült" az, ami megáll, bár ennyi pénzből, amit erre az államnak összességében ki kell(ett) adnia, sokkal többet is ki lehetett volna hozni.

Viszont a "szükség volt rá" az alacsony kihasználtság miatt már erősen kérdőjeles, az pedig egészen biztos, hogy a PPP-s konstrukcióban hasznot csak az üzemeltető cégeknek hoznak.

Azaz valójában az általad hirdetett "teljesítmény" (amit még a libsi lapok is totális kudarcnak tartanak) abban mutatható ki, hogy egységnyi kilométerre hogyan lehet minél értelmetlenebbül minél több pénzt elverni.

Ebben viszont akár világrekordot is felállíthattatok...

A valós teljesítmény, lipsikém az ez:
m.portfolio.hu/gazdasag/felrobbant-a-magyar-gazdasag-mindenkit-megeloztunk-europaban.324269.html

rasztaszív 2019.08.01. 08:27:05

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: próbáld meg ne használni az akkor épült autópályákat - majd rájössz,hogy szükséges-e...?:)hirtelen észre fogod venni,hogy nem csak az m6 létezik.
az akkor megvalósult fejlesztések nélkül a ma hasznot hozó beruházások töredéke sem érkezett volna az országba.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.08.01. 08:43:11

@rasztaszív: Továbbra sem veszed figyelembe a szlovák belpolitikai tényeket.Meciar már `98-ban megbukott,ehhez képest úgy 10 év múlva lépett el a szlovák GDP a magyarhoz képest.Magyarul olyan dolgok között próbálsz meg összefüggést kimutatni ,amelyek között nincs.Ráadásul nálunk a szted nyilván nem ordenáré szoci-szadesz kettős tevékenysége egy szép nagy elkúráshoz volt elég.Szóval az ellenpróbán is megbuksz..:)

rasztaszív 2019.08.01. 09:10:28

@Veszéjben a lyogállamiság !: a fideszed is épp 98-ban kezdte az országrontást,a tervezett,előkészített nagyberuházások leállításával.amivel,persze,lehetett spórolni,meg az adósságadatokat szépíteni,de ezt egyrészt később másnak be kellett pótolni,másrészt négy évnyi konkrét fejlesztési lemaradást jelentett.kb itt kezdődött.
azután a fejlesztési lemaradások pótlása emelte az államadósságot,és erre kaptuk be a világválságot.10 év múlva.ennyi volt az átfutási ideje a fideszed 98-as ténykedésének.
a válság után pedig elkezdtek hatni a fejlesztések.
de semmi vész,tíz év múlva majd élvezhetjük a stadionok hasznát.

Szabó Miklós János 2019.08.02. 06:50:48

@rasztaszív: "később másnak be kellett pótolni"

Na, például a 4-es metrót bepótolták, éppen a II. Orbán-kormány alatt fejeződött be. És olyan marha nagy szükség volt rá, tényleg?!

A mai napig Budapest legkihasználatlanabb metróvonala. A 7-es buszcsalád és a 47+49-es villamos bőven el tudta látni azt a forgalmat, ami azon a vonalon van. Aztán persze ezeket kellett ritkítani (a lakosok bosszúságára), hogy ne kelljen az alacsony utasszám miatt büntetést fizetni a 4-es után.

Ráadásul loptak is a szocik abból is.

Az M6 ugyanez a történet, nagyobb méretben, több pénzért, még kevésbé kihasználtan.

Dehát persze a szociknak eleve nem az észszerűség, hasznosság szerepelt a célfüggvényben, hanem az, hogy minél többet lehessen lopni. És erre volt jó nekik a nagyberuházás, mert abból lehet nagyokat is lopni.

Te meg persze beszoptad az egészet...

rasztaszív 2019.08.02. 07:20:10

@Szabó Miklós János: a szociknál még legalább szempont volt a célszerűség.a stadionépítések már csak arról szólnak,hogy minél többet lehessen lopni.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.08.02. 19:25:12

@rasztaszív: Ismét a tényeket figyelembe nem vevő alternatív valóságértelmezés,amit előadsz..
Még az akkori baloldali ellenzéki pártok is elismerték,hogy a gazdaság állapota jó,és 2002-es választási kampányukban arra helyezték a hangsúlyt,hogy az elért gazdasági eredmények hozadékaiból jobban kell részesednie az egyszerű embereknek.
Elmaradt beruházások? Gondolom a 4-es metro beruházásra gondolsz. Hát a győztes szociszadeszék sem hamarkodták el a projekt újraindítását,éveket kellett erre várni,és Gyurcsányék csak a minimálisan szükséges forrást biztosították a beruházáshoz a fővárosi pénzeken túl,és épp emiatt maradtak el más fontos beruházások Bp-en..
A válságig hat évük lett volna megépíteni azt a kurva 4-es metrót,amivel Demszky gyakorlatilag a módszerváltás óta kampányolt..Nem sikerült..Ezt is elkúrták,mint mindent..

rasztaszív 2019.08.02. 20:17:09

@Veszéjben a lyogállamiság !: akkor félrebeszélés helyett talán mutass rá arra,hogy milyen tényeket nem vettem figyelembe.mert így eléggé úgy néz ki,hogy csak te nem akarsz tudni arról,ami nem férne bele az általatok sulykolt világképbe.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.08.05. 00:10:20

@rasztaszív:

2002-ben jó állapotban volt magyar gazdaság,amit az akkori ellenzék sem vitatott,és elérhető közelségbe került az euro bevezetése-tény..
Innen 2006 májusára odáig jutottunk, hogy a miniszterelnök sajátjai körében elismerte,hogy nincs tovább,azért nincs,mert elkúrták-tény.
2002 után a válságig bő 6 évük lett volna arra,hogy azt a kurva 4-es metrót megépítsék,de nem tették neg-tény.
Nyolc éves regnálásuk alatt 30 százalékponttal szállt el a Gdp arányos államadósság-tény..

Egyéb kérdés..?

rasztaszív 2019.08.05. 04:33:02

@Veszéjben a lyogállamiság !: barátocskám,ezek vagy tények,vagy nem,de se így,se úgy nem cáfolják,vagy akár érintik az általam leírtakat.a fideszed már 98-ban is szart az ország jövőjére,csak az újraválasztásuk számított,meg a szép adatok produkálása ehhez.az ő akkori országrontásuk,a beruházások leállítása,és a következő kormányokra tolása volt a leszakadásunk kezdete.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.08.10. 13:30:41

@rasztaszív: Barátocskám az általam felhozott tényekből semmit nem voltál képes cáfolni. elfogadom a fehér zászlót..! :)

rasztaszív 2019.08.10. 14:04:15

@rasztaszív: barátocskám,az általam írtakhoz érdemben hozzászólni sem tudtál.

rasztaszív 2019.08.10. 14:06:51

@Veszéjben a lyogállamiság !: barátocskám,az általam írtakhoz érdemben hozzászólni sem tudtál.
süti beállítások módosítása