B1 blogcsalád



Ezzel vásárolhatta meg Orbánt Macron és Merkel

2019. július 08. - nickgrabowszki

 Nem elsősorban a jogállamisági eljárásra koncentrálnak.ormac.jpg

A múlt hét egyik kínzó rejtélye, miként lehetett, hogy Orbán Viktor Ursula von der Leyent támogatta az Unió elvileg elsőszámú vezető posztjára, miközben a német hadügyminiszter a CDU liberális-keresztény irányzatához tartozik, támogatta-támogatja többek között 

  • a melegházasságot,
  • a szorosabb integrációt ("Európai Egyesült Államok"),
  •  a menekültek befogadását,

valamint többször bírálta a kialakulóban lévő magyar- és lengyelországi autoriter rezsimeket is.

Ha valaki szemben állónak nevezhető az Orbán-rezsimmel, akkor az UvdL, ennek dacára a Fidesz elnöke nemcsak megszavazta a jelölését az Európai Bizottság elnöki posztjára (miközben 5 éve Junckert nem), hanem egyenesen úgy igyekezett beállítani,

mintha von der Leyen az ő ötlete és az ún. visegrádiak jelöltje lett volna.

A V4-ek úgy mentek bele az alkuba, hogy látszólag nem kaptak semmilyen kompenzációt, sőt, a kelet-európai uniós tagországoknak egy sem jutott az EU-s csúcsposztokból.

  • Az egyik válasz az lehet, hogy Orbánt nem tájékoztatták arról, kicsoda is valójában von der Leyen, és az sem tűnt fel neki, hogy semmit nem kap cserébe. De ez nem nagyon valószínű.
  • Egy másik opció, hogy még mindig jobb, mint az alternatívája, Frans Timmermans. Ami igaz, de nem nagyon sokkal, ráadásul a holland szocialista továbbra is a Bizottság első alelnöke lehet, azaz nem csökkent a befolyása.

A Fidesz is érezhette, hogy valamivel jobban meg kellene indokolni a döntést annál, hogy von der Leyen „hétgyerekes családanya”. Alighanem ezért történt, hogy atv.hu-nak „kormányközeli források” azt szivárogtatták ki, hogy a Fidesz informális jelzést kapott arról,

a soros finn EU-elnökség mégsem tekinti majd “prioritásnak”, hogy felgyorsítsa a lengyelekkel és a magyar kormánnyal szemben a jogállamisági, 7-es cikkelyes eljárást, és büntesse a két V4-es országot. Azaz, 

elsősorban nem erre koncentrálnak.

Érdemes emlékezni rá, hogy

  • áprilisban még a német és a francia kormány közös levélben szólította fel az akkor soros román elnökséget, vegye napirendre a jogállamisági eljárást.
  • De miután Bukarest a füle botját se mozgatta, a júliustól élő finn elnökség közölte, prioritásként kezeli a dolgot.

Ez komoly fenyegetést jelentett vagy jelenthetett volna a PiS- és a Fidesz-rezsimre is, különösen, ha az Unió csomagban kezeli a két, sokban azonos tartalmú eljárást, azaz se Budapestről, se Varsóból nem vétózhatták volna meg volna meg az egymás elleni szankciókat. (Ezért kellett a prágai vétót elősegíteni a Bige-cégek elleni eljárással.)

Az is elképzelhető, hogy ez csak wishful think, azaz mindössze Orbán álmaiban léteznek azok az "informális jelzések", amelyek szerint továbbra sem tűzik napirendre a még a tavaly őszi Sargentini-jelentéssel kezdeményezett jogállamisági eljárást, bár az a valószínűbb, hogy valóban elhangzott ilyen, és akkor

a Macron-Merkel duó ezzel tartja sakkban Orbánt és szövetségeseit.

A francia elnöknek és a német kancellárnak alighanem most fontosabb volt, hogy átvigyék kettejük alkuját a kulcsposztokról, és bár Orbánék nem tudták volna megvétózni a megállapodást (ehhez még az olasz kormánnyal együtt se lettek volna elegen), az Unió a hátsó szobákban kötött, "antidemokratikus" alku mellett még a megosztottság képét is mutatta volna, ha 4-5 tagállam nemmel szavaz.

Az alkuval mindkét fél jól járt, Orbán átmenetileg kezelte a fenyegető válságot, a a német és a francia kormány pedig hatásos eszközt kapott a kezébe az autokraták pacifikálására. Életszerű például az a feltevés is, hogy a jogállamisági eljárással való fenyegetés állt annak a döntésnek a hátterében is, hogy a Fidesz-kormány elállt a közigazgatási bíróságok felállításától.

Innen nézve pillanatnyilag az látszik, hogy nem az Unió fogja megdönteni az autokratikus magyarországi rezsimet. Ha valóban nem indítják el a jogállamisági eljárást, akkor olyan megállapodás született, hogy

Orbán megtarthatja, amit már megszerzett, de nem terjeszkedhet messzebbre.

A helyzet tehát az, hogy javulás nem várható, de egyelőre nem is romlik tovább. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2614931744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.07.08. 17:38:05

Hát grabovszki fiam konteógyártásban verhetetlenek vagytok. Nagy kár, hogy értelmes dolog még csak véletlenül sem jut eszetekbe.

Nincs olyan, hogy V4, vagy ha igen, akkor pillesúlyú.
A patás zOrbánt meg a Fideszt kibaszták a Néppártból, vagyis olyan, mint ha nem is lenne.
A patás zOrbán elbukta az EP választásokat a liberósok elsöprő győzelmet arattak, a kutya se kíváncsi a Fideszre.

Ezt a süket libant mantrát nyomtátok eddig.

Most meg arról értesülünk, hogy ezt a súlytalan, jelentéktelen embert, aki gyakorlatilag már nincs is, hogy ezt meg kellett venni? Nebazd! Sőt! Nem, hogy nem létezik, de úgy néz ki, hogy még sokáig fogja szétrúgni a seggeteket napi rendszerességgel? Nebazd!

Na de majd jön a társatok, tudjátok a szófosó, és majd jól elmagyarázza, hogy mit, hogy kell érteni.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.07.08. 17:48:33

a lényeg: coptok libbantak
mint 10 éve folyamatosan
reggel éllyel este

Behaton 2019.07.08. 18:20:07

Az ellenzék fölényesen megnyerte a magyarországi EP választást. Ezt tudják az EU vezetői is, így már nem kell sakkban tartani, zsarolni, megvenni Orbánt és a Fideszt. Fontos Uniós pozíciókat szerző magyar demokrata képviselők pedig tesznek róla, hogy a kevésbé tájékozott uniós képviselők is képbe kerüljenek. Íme az első példa erről:
Járóka Lívia megválasztásával kapcsolatban kialakult némi vita. A szavazás után Cseh Katalin, a Momentum politikusa, és a Renew Europe (Újítsuk meg Európát) nevű liberális frakció egyik alelnöke fejezte ki mélységes csalódottságát Járóka megválasztásával kapcsolatban. Ahogy írta közösségi oldalán: "Számunkra elfogadhatatlan, hogy azok kerüljenek vezető pozícióba Európában, akik Európa szétverésén dolgoznak." Nem beszélve arról , hogy a Momentum romafelzárkóztatási programja a legerősebb és a legjobb az Európai Unióban, így Cseh Katalin tudja, hogy nem a legjobb kezekbe kerül a magyarországi romák EU-s képviselete. A momentumos programhoz talán csak a Jobbik programja mérhető, de ez most mellékes.
Járóka megválasztása egy piszkos alku következménye, hisz a liberális képviselőcsoport vezetője Dacian Ciolos egy levélben kérte a liberális frakció tagjait – hivatkozva a néppárttal és a szocdemekkel kötött egyezségre –, hogy szavazzanak a Néppárt jelöltjeire, többek között Járóka Líviára. Szerencsére Cseh Katalin – a szintén momentumos Donáth Annával együtt – nagyon sok frakciótársával beszélt erről és jól bemószerolták a fideszes képviselőnőt. „Ezek után én személy szerint nem tudok olyan liberálisról, aki megszavazta volna Járóka Líviát EP-alelnöknek” – jelentette ki Cseh Katalin. És mivel a fideszes képviselő relatíve kevés szavazatot kapott, Cseh Katalin azt feltételezi, hogy az EU-ellenes frakciók juttatták alelnöki székhez. Ebben az esetben is tetten érhető az EU ellenes erők és Orbán összefonódása, összefogása.
De már nem kell soká várnunk! Az Európa-párti erők győzelmét hozó EP-választás után, egyértelművé vált, hogy Magyarországon hamarosan előrehozott választások lesznek.
Orbán rendszerének vége. A demokratikus ellenzék már most hozzálátott, hogy kormányra kerülve beváltva ígéretét, visszahozza a 2002 és 2010 között megélt aranykort, amikor szárnyalt a gazdaság és minket irigyelt Közép-Kelet Európa, de túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az egész világ.

Behaton 2019.07.08. 18:30:10

Nem az Unió fogja Orbánt eltakarítani. Ezt megteszik, és már hozzá is láttak, a magyar választók. Most már egyértelmű, hogy hamarosan előrehozott választások lesznek. Ősszel, az önkormányzati választásokon a vidéki kistelepüléseken tarolni fog a Jobbik, ahogy azt korszakalkotó parlamenti felszólalásában Jakab Péter ígérte.
"Nem hátrálunk, és megújulva térünk vissza az önkormányzati választásokra, ahol a Fidesz képébe fogunk röhögni, amikor elvesszük a városaikat meg a falvaikat.”
Persze a városaikat nem, mert azt a Momentum és a DK fogja megszerezni. A Momentum és a DK szakértelemről, hozzáértésről, elhivatottságról és a demokrácia kérlelhetetlen képviseletéről tanúbizonyságot tevő programja, minden városi polgár szívéhez utat talált. Karácsony Gergely tökéletes budapesti főpolgármester lesz! És most már nem akárki támogatja őt, mert Gyurcsány Ferencnének nem EU-s képviselőként kell majd harcolni a fasiszta orbáni diktatúra ellen, hanem az előrehozott választások után ő lesz Magyarország új miniszterelnöke...elnöknője.
Amikor Orbán washingtoni látogatásával egy időben, a German Marshall Fund bekérette, berendelte Márki-Zay Pétert és Kész Zoltánt, valószínűleg azt közölték velük, hogy Magyarország új miniszterelnöke Gyurcsány Ferencné lesz. Nagyon jó döntés! Bízhatunk amerikai barátaink szakértelmében, tapasztalatában és éleslátásában.
Most arathatjuk le gyümölcsét a tavaly december óta folyamatosan tartó több tízezres, gyakran százezres tüntetéseknek, mely tüntetések tömegéhez csatlakoztak a szülésre kényszerített fiatalok, az éhséglázadásig jutott szegények, a rabszolgatörvény által sújtott dolgozók, a külföldre menekült fiatalok és a déli határnál terrorizált, kétségbeesett menekültekért aggódó civilek ezrei, tízezrei...százezrei. Szavazópolgárok millióinak szavazata jelzi, hogy az ellenzék jó úton jár! Másfél millió szavazót vesztett a Fidesz és ezek a szavazók most mind az ellenzék jelöltjeire szavaztak. A hatalmasra duzzadt ellenzéki tábor láttán pedig nyugodtan kimondhatjuk, hogy a Fideszt a magyarok hatoda sem támogatja. Míg Orbán és populista barátai megalázó vereségen vannak túl és semmilyen fontos pozícióra nem számíthatnak az Európa Parlamentben, és ezt próbálják feldolgozni és megmagyarázni, addig a demokratikus ellenzék már most hozzálátott, hogy kormányra kerülve beváltva ígéretét, visszahozza a 2002 és 2010 között megélt aranykort, amikor szárnyalt a gazdaság és minket irigyelt Közép-Kelet Európa, de túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az egész világ. Tehát a helyzet az, hogy óriási változás, rohamos fejlődés várható a progresszív erők munkájának köszönhetően, és a NER által képviselt romlás és rombolás megszűnik végre.

Behaton 2019.07.08. 18:36:48

Még egy kis adalék, hogy Orbán mennyire súlytalan és jelentéktelen. A szociáldemokrata frakció tagsága, a kormányfők és államfők ajánlását elvetve, az olasz David-Maria Sassoli-t és Gyurcsány Ferencnét jelölte az Európa Parlament elnöki tisztjére. Szavazást tartottak, amelyből a frakcióvezető által is támogatott olasz jelölt került ki győztesen: 71-39 arányban, 13 tartózkodás mellett őt választotta meg a frakció elnökjelöltnek (meg is választották a parlament elnökének). A 13 megfélemlített, tartózkodó jelöltet nyugodtan Gyurcsány Ferencné mögé sorolhatjuk, az így kialakult 71-52 arányt pedig rendkívül szorosnak mondhatjuk. Ez mindenképpen jelzi a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferencné európai erejét, elfogadottságát és tiszteletét. Gyurcsány Ferencnének így maradt az alelnökség, amelyre az EP plenáris ülése, tapsvihar közepette, megválasztotta. Gratulálunk!

szárny 2019.07.08. 19:27:26

@Quercus Maximus: csak megírta helyettetek...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.08. 19:33:31

Nagy pofáraesés volt nektek ez a Thimmermsns bukta.Már begyújtottátok az örömtüzeket ,csakhogy a mutti nem tudta keresztülnyomni..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.08. 20:10:14

Elyuropa,Venezulyela,Lyunalyted Kingdom..Gyakorolni,gyakorolni,gyakorolni!

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.08. 20:47:55

@Behaton:

küzdesz, küzdesz, küzdesz a főstróman sattioncziggányodért, de attól még nyakig ülünk a szarban, a strómanok meg napi szinten lopnak. éljen ELIOS pityuka, és az EU ügyészség. éljenek a lopkodott milliárdok, éljen a demokrácia, a sajtószabadság, és a fő-cziggány.

ennyi a lényeg, te kis pöcsnedv.

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.08. 21:06:49

@Quercus Maximus:

nyomod a terelést férek, az ellopott 3000 milliárdról pofázzatok, mire ment el a pénzünk, mire megy el az azóta az országba ömlő euró milliárd?

10 éve (30) szívja a nép vérét ez a mocsok fidess banda, 10 évvel a világháború után Németország többet lépett előre, mint ez a banánmutyisztán, meg a fő-cziggányod.

alöksz róz 2019.07.08. 21:12:15

az a baj veletek, hogy azt várjátok, hogy mindenki úgy "politizáljon", mint ti... csak hát köpködni orbánt bármit csinál és mindenben a fidesszel ellentétes véleményre helyezkedni bármiről is legyen szó, az a valóságban nem pálya, nem mindenki olyan vérgőzös agyú régi komcsi, mint ti :D
simán együtt fog velük működni bárki, amikor adott kérdésben megegyezik az álláspontjuk. nem sokan fogják azt mondani mint weber, hogy nem kell orbánék szavazata. ha nem befolyásol semmit a szavazata, akkor érdektelen, de azért elég sokszor nem mindegy... ez alap dolog, pl. ursula is természetesnek fogja venni és elfogadja orbán támogatását a közös eu-s hadsereg témájában :-)
az irreális elvárásaitokkal mindig pofára estek, nem tűnt még fel?

alöksz róz 2019.07.08. 21:14:45

@csüngőhasú norvégbáró: milyen ellopott 3000 milliárd, azt pont nem ellopták, hanem ki kellett belőle fizetni a hitelt amit felvettetek. boldog lehetnél h nem egy görög stílusú válságkezelést kaptál inkább...

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.08. 21:36:36

@alöksz róz:

"hanem ki kellett belőle fizetni a hitelt amit felvettetek."

én vettem fel? vagy az aki politizált, úgy mint a fő-cziggány? ha jól látom, a száguldó gazdaság ellenére még mindig nincs pénz erre arra, a nyugdíjkorhatár is csak emelkedik.. :D a kormányhivatalok és kórházak is csak ürülnek, ez lenne a stróman cziggányság lényege? ennek kell örülni te kis fidesslibbant.

mindennap lop a stróman sereg, mindennap, és ti nyaljátok a valagát a csuttinak.

alöksz róz 2019.07.08. 21:40:33

@csüngőhasú norvégbáró: "én vettem fel?" - te segítettél benne.

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.08. 21:48:12

@alöksz róz:

"te segítettél benne. "

ütős érv, ahogy most a sok szolgalelkű a staddion báró megválasztásában, az ország szétlopatásában.

idióta.

www.youtube.com/watch?v=Eb-Ezg23q_k

nem tud a kokszos válaszolni, mert nem lehet. a lopás az lopás.

alöksz róz 2019.07.08. 21:52:53

@csüngőhasú norvégbáró: "ahogy most a sok szolgalelkű a staddion báró megválasztásában, az ország szétlopatásában" - igen, így van. pontosan úgy segítettél te is az ország szétrablásában.

FCUK5 2019.07.08. 23:15:28

értem én, hogy a b1 keresi a válaszokat, de rossz helyen keresitek már megint. mondhatni a kiindulópont hibás, hogy Orbán veszít. ha abból indulnátok ki, hogy a saját fajtátok nem mindig hazudik, akkor észrevennétek, hogy még Schulz szerint is Orbán nyert. persze ha ezt észrevennétek, akkor megbukna az elmúlt 25 év narrációja, hogy Orbán szar. de legalább lenne egy valós alapotok, amire lehet építeni, mert a mostani mindenki más hülye csak ti nem álláspontra elég nehéz, miközben szembejön a világ.

jut eszembe, nick, tudok egy jó állást, érdekel? felszopót keres Kovi. semmi mást nem kellene csinálnod, mint az elmúlt években, szopni.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.09. 00:09:18

"javulás nem várható, de egyelőre nem is romlik tovább."

Hát a második felével azért a helyetekben még megvárnám az önkormányzati választásokat.

Nehogy aztán szembejöjjön veletek a meglepi, amikor a Fidesz még 2014-hez képest is több pozíciót szerez ősszel...

Persze akkor még mindig sírhattok majd Gyuri bácsinak, hogy miért nem küldte nektek ide az üdvhadsereget... :P

Toportyán Zsóti 2019.07.09. 06:32:02

@alöksz róz: Neked sem fogta még fel a bucid önfelfüggesztett senkik vagytok sokórás térgyeplés után.Siker siker hátán mióta megnézték a kertvégi ratyi kisvasutat.

Toportyán Zsóti 2019.07.09. 06:34:58

@FCUK5: Önfelfüggesztett senkik vagytok felszopó.Szembe jön a való világ csak bucid lábon hordja az agyhalált.Hiába rázod a ketrecet.

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.09. 06:43:36

@Szergej Szergejevics Szergejev:

"Persze akkor még mindig sírhattok majd Gyuri bácsinak, hogy miért nem küldte nektek ide az üdvhadsereget... :P "

gyuri bácsi csak segít végre, és lerendezi a fő staddion cziggányotok... más se jiányzik, hogy még több ingatlant vegyen a drága ELIOS pityukátok, közpénzen.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.09. 07:56:11

@Toportyán Zsóti: "Önfelfüggesztett senkik vagytok felszopó.Szembe jön a való világ "

Ja, itt jön szembe veletek:
"A Fidesz európai parlamenti képviselői vezető tisztségeket kaphatnak a törvényhozó testület jövő héten felálló szakbizottságaiban...

[A] pártcsaládjából felfüggesztett Fidesz elmondhatja magáról, hogy szépen szerepelt: egy parlamenti alelnöki, öt bizottsági alelnöki és legalább egy koordinátori posztot söpörhet be. Ráadásul EP-képviselői a tűz közelében lehetnek a Magyarország számára két legfontosabb bizottságban: az alapjogokkal és a költségvetés ellenőrzésével foglalkozóban."
nepszava.hu/3042156_deutsch-tamas-vizsgalhatja-az-eu-forrasok-szabalytalan-elkolteset

Na mi van, hiába van KEDD, megint elmarad a bukás?! Csak nem?!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.09. 07:58:45

@csüngőhasú norvégbáró: "gyuri bácsi csak segít végre"

Reménykedni lehet... Még mindig lehet, hogy segít rajtatok Gyuri bácsi, Simicska atombombája, Télapó meg a Jézuska... Másban ugyanis nemigen bízhattok.

Na jó, esetleg még szóba jön Sandokan a maláj tigris:
mindenszo.hu/nem-fogod-elhinni-bayer-zsolt-ujabb-fopolgarmester-jelolteket-mutatott-be-video/

2019.07.09. 08:03:40

"A politikai korrektség – amely a Demokrata Párt kreálmánya – egy hitvány intézmény, amelyet arra találtak ki, hogy hamis erkölcsi felháborodás leple alatt kontrollt építsenek ki az állampolgárok fölött, és arra késztessék őket, hogy úgy cselekedjenek és abban higgyenek, amit a liberálisok akarnak. Ezt a jelenséget az amerikai emberek számtalanszor elutasították már, de a média mégis újra és újra feléleszti."

mandiner.hu/cikk/20190709_trump_elismerte_magyarorszagot_strategiai_szovetsegesene_alex_hemingway

Hajrá Trump!

a nagy hohoohooo 2019.07.09. 08:25:34

@Behaton:Mérmindiga a leghülyébb orbánseggszolgálatos takonynácikat vezényli ki géefgé a 888 -ról?...vagy te vagy a nője a pszihó888 hehee... picit aggaszt ,hogy:.túlterheled az agyad.......,de úgy látom nem bánt holmi gondolkodás,nem szégyellsz a baromságaiddal idepofátlankodni, ahelyett, hogy kanalaztál volna egy tányér IQ levest..hehee....

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség–Kereszténydemokrata Néppárt
1 824 220 52,56% 13 61,90% Növekedés +1
Összesen 3 470 566 100 21 100

Szavazati arány:
52,28%
Választási részvétel
43,58%

Nemis tom mennyi lehet az 52,28-nak a 43,58 %a?...hehee...hát na...:

22,783624......Hát ez nem jött be,gyakrabban kéne frissíteni....vagyis Magyarország választópolgárai uszkve egynegyede....hehee..se szavazott orbángazdádra és bűnbandájára hehee...basszus ez hasonló mint a 98% al megnyertétek a migránsszavazást höhöö...Azt röhögöm bennetek mélymagyar birkalényekben, hogy ti is tudjátok, hogy szellemi képességek terén a társadalom legalacsonyabb rétegéhez tartoztok.Valamikor a '40-es évek elején Csortos Gyula épp hazafelé sétálgatott, egyszer csak egy nyilas egyenruhás suhanc jött vele szemben:

-Kitartás,művész úr !

-Faszt. Tehetség ! - igazította helyre Csortos. És iszonyatosan utáltok ezért mindenkit aki nálatok csak egy fél fokkal műveltebb, tanultabb.

Merkel-Macron kitrükközte Orbánt és a V4-et ennyi butuska ..Ezt úgy beszoptátok, hogy öröm nézni!
Nyilván bevandorláspárti sorosista jelöltek voltak mind a ketten. Hát, most megkaptad Viktor . És megvertségedben és gyávaságában még meg is szavazta. A legrosszabb forgatókönyv a FideSS-ben!
Ursula von der Leyen az egyik legelkötelezettebb politikusa az Európai Egyesült Államok ügyének!
Nem kellett O1G-nek Weber, nem volt jó neki Timmermans. "Orbán először megfúrta Timmermanst" - hadd kacarásszak magamban egy kicsit.Macron (!!!) és Merkel paktuma alapján Az osztozkodás eddigi eredménye pont azt mutatja, hogy mennyire nincs befolyása a V4 országoknak.A V4-ek egy, a káeurópai kurzusokkal szemben meglehetősen kritikus, az EU fejlődésére nézvést viszont kifejezetten föderalista, gyakorlott politikus támogatására kényszerültek.
A józan eszét legyőzte a mérhetetlen egoja. azok a kis hangok a fejében, azok nem csöndesednek.Bármi is történjen, a kis beteg mindig győz!Ezt bomlasztja a fickót, és ez bomlasztja az egész országot is. Borzalmas egy győzelem, csak végezne már vele gyorsan....Tanulságos lehet majd egyeseknek nézniük O1G mostani brüsszeli örömét, s néhány hónap múlva pedig szintén az O1G és pártja általi heves támadásokat ugyanazon brüsszeliek ellen, akiket jelenleg éppen ők elégedetten nyugtáznak. Én már nem értem, eddig a legádázabb ellensége volt, akik Európai Egyesült Állam létrehozását szorgalmazták, jelenlegi elnök asszony jelölt az élharcosa ennek, és ráadásul liberális gondolkodású. Furcsa egy győzelmi mámor!!!valóban várható fordulat, mert a hölgy liberális beállítottságú és ha igaz az egyik helyettese szocialista lesz?! de ha jól láttam, lletve nem láttam a min.elnök urat a min.elnökök tanácskozásán? akkor kinek is a győzelme ez?
Jaja,meg a terített betlit is a felcsúti nyerte! igaz, hogy neki nem osztottak lapot, Weber Szájernek :ne a bomlasztók kérjék számon az egységet!" Ez nagyon tetszik.

a nagy hohoohooo 2019.07.09. 08:27:34

@Szergej Szergejevics Szergejev: És az állítólagos V4-es támogatással jelölt elnöknö mellett vajon hol van egy vagy több kelet-európai befutó? EGY SINCS! Ennyit a V4 sikereiröl..

Blogolo Blogi 2019.07.09. 08:35:05

@Quercus Maximus: "Most meg arról értesülünk, hogy ezt a súlytalan, jelentéktelen embert, aki gyakorlatilag már nincs is, hogy ezt meg kellett venni?"

Ne feledd, hogy a kis gecinek ugyanugy van szavazata a tanacsban, mint azoknak, akik a sajat orszaguk erdekeit kepviselik. Hat ezert az alku. Maskulonben meg kenytelen lenne mindenki azt gondolni Viktorrol, hogy egy koponyegforgato kis senki, aki egyszer kizavarja a migransokat, utanna behivja, egyszer tamogatja Webert aztan tamadja, vegul elutasitja a liberalizmust amert o maga is kuzdott ifjukoraban, majd liberalis felfogasu jeloltet tamogat a bizottsag elere.

El sem tudom kepzelni, hogy epeszu ember hogyan tamogathat egy ilyen lokupecet.

a nagy hohoohooo 2019.07.09. 08:37:16

@Quercus Maximus: sőt még az is lehet ,hogy a pap mise közben elcsúszott a fürdőszappanon és az véletlenül felcsúszott a valagába..hehee..
"Sikerült megakadályoznunk a magyarokat nem tisztelők jelölését"
(O.V.,este)Apró bibi, hogy a magyar kormányt senki sem kérdezte. "....szóváltás alakult ki Manfred Weber és Szájer József között is, akiknek a viszonya forrásaink szerint egyébként sem feszültségmentes. A bajor frakcióvezető egyebek között azt mondta: ne kérjék számon a párton az egységet olyanok, aki megbontották azt.''

Fideszes bohócok.Hát ennyi, lipsik, ez a nő Soros embere!
Az a "győzelem", hogy megfúrta a másik kettőt...Webert tényleg ő fúrta meg, csak éppen azzal, hogy túl sokáig támogatták egymást.Lehet ennek örülni is. Annyira könnyen váltogat ideákat, hogy simán lehet itt bármelyik pillanatban melegházasság is. Ha már úgyis seggnyalásról van szó.
Oké, tehát a brüsszeli “krimi” végén (?), A francia elnök javasolta a német kancellárnak, hogy nevezzen neki
És kaptál egy olyat, aki konkrétan leszar téged!
Oké, tehát a brüsszeli “krimi” végén (?), miután minden Orbán által korábban támogatott jelölt kiesett, a magyar kormány melldöngetve beállt a tegnap még bírált Merkel legrégebbi minisztere mögé, aki az elmúlt években megszavazta a melegházasságot, bírálta a magyar menekültpolitikát és szorosabb európai integrációt szeretne. Lehet ennek örülni is. Annyira könnyen váltogat ideákat, hogy simán lehet itt bármelyik pillanatban melegházasság is. Ha már úgyis seggnyalásról van szó.
Újabb hatalmas győzelem!Aki hisz az Európai Egyesült Államokban, vagyis nagy eséllyel Soros embere.
Lesz ez még így kimondva Orbán részéről, hiába állt be mögé most.s az állítólagos V4-es támogatással jelölt elnöknő mellett vajon hol van egy vagy több kelet-európai befutó? EGY SINCS! A legnagyobb eredményünk, hogy eddig volt, mostantól nincs V4-es (noch dazu semmiféle kelet-közép európai) ember az EU felső régióiban.Ennyit a V4 sikereiről..a - magyar segítséggel - legmagasabb pozícióba emelt EP tagok, kivétel nélkül ,megszavazták a Sargentini jelentést. Az ET új elnöke, Michel üdvözölte a Sargentini jelentést, mint ahogy a pozíciókkal elhalmozott összes benelux vezető.
Sikerült megakadályozni, hogy a Bizottság elnökévé válasszák a néppárti Manfred Webert és az Orbán Viktorral mindig rendkívül kritikus („Magyarországot nem tisztelő”) Frans Timmermanst – már ha ugyan utóbbi valódi jelölt volt egyáltalán, és nem csak „beijesztés”.
A két csúcsjelölt „megbuktatásával” együtt sikerült megsemmisíteni magát a csúcsjelölti rendszert is, és ismét zárt ajtók mögötti alkuk tárgyává tenni a legfontosabb személyi kérdéseket.
Másrészt: sikerült elérni egy felállást, amely így néz ki:
A Bizottság új elnöke lesz egy, a sokat bírált Merkelhez hű német politikus, Ursula von der Leyen, aki, azon kívül, hogy hétgyermekes anya:
elkötelezett föderalista, a Magyarországon kizárólag a Demokratikus Koalíció által támogatott (és a Fidesz által hevesen ellenzett) Európai Egyesült Államok híve;
-a menekültek európai elosztását, vagyis a Magyarország kormánya által leghevesebben támadott migráns-kvóta támogatója;
-a menekültválságban bírálta Magyarország politikáját, egyébként személyében is „migráns-simogató”: még saját lakásába is befogadott egy szír menekültcsaládot;
-támogatta és megszavazta a melegházasság törvényesítését és a meleg párok örökbefogadási jogát (amit a hírek szerint Magyarországon az alkotmányban éppen megtiltani tervez a kormányfő);
-bírálta a jogállami hiányosságok miatt Lengyelországot
- és, hát, mint egyfajta ultima ratio: Soros. Sorosista is, hiszen (legalább) egy szervezetben közösen tagok a a sorosista Soros Györggyel.
Mindezt ráadásul a fő európai politikai ellenfél, a liberális Macron javaslatát támogatva.
A talán még a Bizottság elnökénél is befolyásosabb Európai Tanács-elnök a Magyarországot ugyancsak többször bíráló belga Charles Michel lesz, egy LI-BE-RÁ-LIS!
A Bizottságnál bizonyos ügyekben mindenképpen befolyásosabb Európai Központi Bank élére a Magyarország által már többször legyőzött IMF főigazgatója, Christine Lagarde kerül.
A „mi emberünk” címmel futtatott, Orbán állítólagos szövetségeseként bemutatott Michel Barnier semmilyen pozíciót sem kapott.
Ahogy a Közép-európai régió egyetlen politikusa sem került az EU vezetői közé, vagyis nem lesz senki a legfontosabb döntéshozók között, aki jól ismeri és megérti az itt zajló eseményeket. (Eddig a jobboldali Donald Tusk volt lengyel miniszterelnök a Tanács elnökeként meg tudta jeleníteni a régió érdekeit.)
Szocialista külügyi főképviselő és fél ciklusra szocialista parlamenti elnök lesz.
+1 Az Orbánék által állítólag megfúrt Weber így most maradt annak az EPP-nek a frakcióvezetője, amibe A Fidesz éppen minden erővel visszatérni igyekszik.
+2 Az Orbánék által állítólag ugyancsak megfúrt Timmermans meg a jogállamiságért felelős bizottsági alelnök lesz.
Lehet készülni Orbánnak Ursula elé csámpázni a "kézcsókra"...hehee.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.09. 08:38:43

@a nagy hohoohooo: "hol van egy vagy több kelet-európai befutó?"

Állítólag a magyar nevű román nő befuthat az Európai Ügyészség élére (gyk. ő tényleg nem erdélyi magyar, csak a volt férje volt az)... www.erdely.ma/egyre-inkabb-ugy-tunik-laura-codruta-kovesi-lehet-az-europai-fougyesz/

Minket viszont ez nem érint, mert nem akarjuk, hogy Soros emberei kezébe kerüljön a magyar ügyészség.

rallus 2019.07.09. 08:39:00

@a nagy hohoohooo: Ideológiailag még nálad is fejlettebb ballib társaid bármilyen saját maguk által kreált tetszőleges két adatból egy sorban levezetik a Fidesz és Orbán Viktor holnapra várható csúfos bukását.
Tanulj meg tömöríteni, olvasgass Örkényt! Nem fog ártani....

a nagy hohoohooo 2019.07.09. 08:53:50

@alöksz róz: Télleg akkora bráner vagy, mint a világ legnagyobbja.
csak óvatosan tapogass abba a sötétbe..hehee...igen induljunk el a kályhától mint jött a rendszváltás Máriahilfer fényeivel,áruival elvakított rendszerváltás,és jött Antall aki fizetett mint a katonatiszt,pedig a nyugat nem kérte,sőt azt mondták előbb erősödjön meg a gazdaság,jött a kárpótlás,a privatizáció,eladtak mindent,téeszek felszámolása,az orosz piac felmondása,munkanélküliség,csoda ,hogy inkább a szocikat hozták visszaAntall rombolását hivatott volt tűzoltani a Bokros csomag,aztán buta nép megszavazta Orbánt 98-ban,Orbán s Bokros csomag eredményeit élte fel,emléxünk Happy End kft,koronaúsztatás,12 állami gazdaság,Kaya Ibrahim ,MDF-FideSS székház,Simicska hosszú bájtok éjszakája,az Orbán család és FideSS mint a Párt pénz-anyagi alapjainak összeharácsolása,a lakájmédia egyeduralom alapjainak bebetonozása,2001-re elfogyott a pénz,ekkor vezette be Orbán a kedvezményes lakáshitelt,és engedélyezte a devizahitelt,ezzel eladósította ,hitelhiányossá tette a következő kormányok költségvetését,ebben a hitelhiányos állapotban érte az országot az USA-ból kiinduló hitelválság,ezek okán kellett Gyurcsánynak felvenni az IMF hitelt,majd jött Bajnai egyensúlyba hozta a gazdaságot,4%-ra hozta le a hiányt,annyira ,hogy Orbán Merkelnek-Barrosonak dicskedett milyen világbajnok módon oldotta meg a válságot,node a magát elhülyíteni hagyó nép megszavazta Orbánt,jött a forintbedöntés,Kósa,Szíjjártó,Orbán osztogatni akart az őt nyolc éven át pénzelő tőkéseknek,kérte Merkeltől engedélyezze a 7%-os hiányt,Merkel beintett,erre lenyúlták a manyup 3000 milliárdját,az államadósság ma 3 x magasabb mint 1990-ben,nem véletlen nem fogdja el az EU a számokat,mert el van dugva,előbb az Exim bankba,mára meg a lakossági és vállalati kötvényekbe,olyan 27500 milliárd,+ eldugva együtt több mint 32000 milliárd,röviden ennyi,köszönöm ,hogy segíthettem,ez a tanítás most még ingyen ment.
Gratula, hogy amikor a fürdőben állva, pucéran lenézel csak 1 fäszt látsz, de amikor a tükörbe tekintesz, akkor kettőt..... hehee...

a nagy hohoohooo 2019.07.09. 09:05:10

@Szergej Szergejevics Szergejev: Mérmindig a leghülyébb orbánseggszolgálatos takonynácikat vezénylik ki trollkodni ?....hehe...te vónál az elittyük?....akkor millen azajjahhaha....Macron és a liberális frakció is Kövesit támogatják..

Nem ő mondta ha náluk a miniÁlnok veje így nyerné a közbeszerzéseket becsuknák mint Monte Christót IF várábahahaa.....
Megszavazzuk! "ő lehet az egyetlen kelet-európai az EP kulcspozícióira jelölt új vezető" - én már alig várom az újabb csútiánus diadaljelentést

a nagy hohoohooo 2019.07.09. 09:06:40

@Szergej Szergejevics Szergejev: Mérmindig a leghülyébb orbánseggszolgálatos takonynácikat vezénylik ki trollkodni ?....hehe...te vónál az elittyük?....akkor millen azajjahhaha....Macron és a liberális frakció is Kövesit támogatják..

Nem ő mondta ha náluk a miniÁlnok veje így nyerné a közbeszerzéseket becsuknák mint Monte Christót IF várábahahaa.....
Megszavazzuk! "ő lehet az egyetlen kelet-európai az EP kulcspozícióira jelölt új vezető" - én már alig várom az újabb csútiánus diadaljelentést

a nagy hohoohooo 2019.07.09. 09:20:11

@rallus: a zavaros hadoválásodból azt veszem ki, hogy neked is kisebbségi komplexusod van, amit folyton táplálni kell..melyik részt tudod érvekkel megcáfolni, ja, hogy semelyiket. Enélkül pedig, csak egy újabb szervilis agyhalott sivalkodását olvashattuk. Állítólag a humor és az intelligencia kéz a kézben járnak. Rossz hír ez neked.Tesztoszteron túltengés ellen kiváló az aktív sport, trilvialitás ellen a művelődés, tanulás, széleslátókör megszerzése.Hajts rá, még fiatal hehee...vén mandiner közhülyéje ...vagy, bőven kinőheted a demagóg manipulálhatóságot. Ha ügyesen élsz a lehetőségekkel, 10 éven belül már te moshatod más agyát és nem mások
fogják a tiédet.
Orbán megnézte az unokájával a kacsameséket, és rájött neki még csak a térdéig ér a kupac.Sokat kell-ene olvasni ,tanulni ahhoz ,hogy írásra vetemedj hehee...Ursula von der Leyen Macron jelöltje, Merkel egyértelműen Webert szerette volna... Macron viszont ezt nem fogadta el.. A francia elnök javasolta a német kancellárnak, hogy nevezzen neki.
www.lemonde.fr/international/article/2019/07/02/top-jobs-europeens-deux-femmes-aux-plus-hauts-postes-de-l-union_5484311_3210.html?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR35H5IqJcstTDUdEukgy7GgjY6drBfi536uoFjhnkedNfREdpE_KoiXARY#Echobox=1562073783
ha a francia miniszterelnök nincs a csúcsjelöltek ellen, a V4-ek a vétójukkal elmehettek volna a sóhivatalba.
a posztszocialista régió semmiféle vezető tisztséget nem kapott.A lényeg a lényeg Az UNIO legfontosabb pozicióját egy Merkelhez nagyon közel álló Néppárti német politikus tölti be.1/ a posztszocialista régió semmiféle vezető tisztséget nem kapott.A lényeg a lényeg Az UNIO legfontosabb pozicióját egy Merkelhez nagyon közel álló Néppárti német politikus tölti be. Az EP-ben most még "csak" a saját tisztviselőikről szavaznak, ezen a héten még biztos nem lesz téma a többi pozíció.
2/ Weber maradni fog az EPP frakcióvezetője
... fentiek alapján bármiféle győzelemről beszélni, nos hát legalábbis delíriumos állapot kell.Akkor mostantól Orbán Viktor és a másfélmillió birka is támogatni fogják a melegházasságot és a szolidaritáson alapuló ellenőrzött bevándorlást pont úgy, mint az új jelölt asszony?Meg az is Ursula asszony ötlete hogy migránsokat képezzenek ki a német honvédségnél. Ha kiderül akkor meg azt mondják Orbán nem is szavazott rá.
Bizony a több évtized elnézése a keleti kiskirályok bomlasztó tevékenységének ,élősködése ,nota bene keresztbe tettek minden jobbító reformnak ,ahogy a saját jogállamsértéseiket és gazdasági ,pénzügyi visszaéléseiket,a korrupciót is próbálták,próbálják eltusolni,ellenük való támadásnak hazudni,ennek kell véget vetni.

Orbán Viktor győzelme az, hogy hamarosan új brüsszeli ellenségekre mutogathat.
Köszönjük ,hogy ideszartál .hehee...csaxólok a szád szaros lett tőle.
A Kacsameséket azóta rendszeresen nézem én is, hogy ez az elmeháborodott gané van hatalmon, remélve hogy meg egyszer félbeszakitják az adást, mint Antall idejében..Gyanúsak ezek a reflexek ! Olyan érvet kellene felhozni, ami nem az agy nélkül vegetálók számára érv csak.

rallus 2019.07.09. 09:31:02

@a nagy hohoohooo: A te képességeiddel az örökmozgó kivitelezésén kellene dolgoznod!
Mellékesen megemlíthetnéd, hogy dicső és perspektivikus ellenzékünk az élet mely területén van döntési helyzetben? Max. hogy felvonuljanak e a többi aberrálttal együtt...

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.09. 10:09:10

@rallus:
"Max. hogy felvonuljanak e a többi aberrálttal együtt..."

Ez fájt. El tudom képzelni a családi párbeszédet a vacsoraasztal körül.

Ugyan a Zorbán most idöt nyert, de ez csak arra lesz jó, hogy pár rongyos milliárdot atmentsen arra a svájci számlára amit a Gyurcsány amúgy is mindjárt leleplez.

Garantálom, hogy a Zorbán Gergely Müller számlálója már olyan hangosan receg a közelgö katasztrófa miatt, hogy még egy "virtigli" liberálist is megszavaztat a lemmingjeivel a tanács élére, csak hogy el ne zárják a pénzcsapot!!!!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.09. 10:50:22

@a nagy hohoohooo: "2001-re elfogyott a pénz,ekkor vezette be Orbán a kedvezményes lakáshitelt,és engedélyezte a devizahitelt,ezzel eladósította ,hitelhiányossá tette a következő kormányok költségvetését,ebben a hitelhiányos állapotban érte az országot az USA-ból kiinduló hitelválság,ezek okán kellett Gyurcsánynak felvenni az IMF hitelt,majd jött Bajnai"

Szép, szép, csak itt kihagytad az elkőró 5 évi dúlását. Az ország lerohadását az utolsó helyre, ahol most vagyunk, a geci nem tudta volna egyedül véghezvinni.

a nagy hohoohooo 2019.07.09. 11:50:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: te is tátott szájjal szaladgálsz a faszerdőben édes fiam. Látom lábon hordod ki az agyhalált vagy valami..Ugye nem tetszik akkora marhának lenni,hogy nem tudod hogy az Antal haverod meg a Torgyán meg a Boross kezdték el tönkre tenni az ország gazdaságát ,és tönkre is tették ,Kiárusították az üzemeket gyárakat , és fel mondták az oroszokkal a kereskedelmi egyezményt ..Melyet a Nyugat nagyon szépen köszönt ,és rögtön milliárdokat kezdett keresni a hüje magyar vezetés hibájából dacából..
Tudod erre szokták azt mondani hogy levágta az aranytojást tojó tyúkot .A 2002-es államadósság 55% volt, de azért,mert az államadósság egy részét eldugták az FHB -nél és az EU vissza számoltatta az eredeti adósságba, azonban az már a Medgyessy kormány idején történt és kb 5% pluszt jelentett de még az ov kormányának a sara volt!
Ha a Horn Gyula alatt nem jött volna a Bokros csomag össze omlott volna a maradék magyar gazdaság is ..Hitekkel értelmetlen észalapon vitatkozni, mégsem tudtam ellenállni a kísértésnek..höhöö,Horn Gyula úgy kormányzott, hogy az igazán fontos kérdésekben nem engedett: folytatta a privatizációt, és egy percig sem volt kérdéses az euro-atlanti integráció. Horn Gyulának is köszönhető, hogy Magyarország az EU és a NATO tagja.A privatizáció által lehetővé tett adósságcsökkentés és a Bokros-csomag által megalapozott hiánycsökkentés együttesen nyitotta meg az utat a Magyarország iránti befektetői bizalom helyreállítása és így a magyar gazdaság egész évtizeden át tartó növekedése előtt 1996 és 2006 között. Szép eszmefuttatás - kár, hogy nem igaz : A 2008 -ban kirobbant PÉNZÜGYI ! (nem gazdasági) válság nálunk 2009-ben okozott jelentős visszaesést. volt az a 2008-as pénzügyi válság amit Gyurcsány az IMF hitellel kivédett,Az IMF hitel jó része be lett téve az MNB tartalékába, amit az orbán kormány 35,5 milliárd dollárral vett át és jelenleg 27 milliárd alatt van, azaz elköltöttek kb 8 milliárd dollárnyi tartalékot. Ugyanakkor a Magánnyugdíjpénztár 3000 milliárdját is elköltötték! Ezek meglévő pénzek voltak és ha összeadjuk az kb. 20 milliárd Euróra rúg! (85 %-os adósság az Orbán kormánynál volt ,nem Gyurcsánynál! A kormányzást Bajnaitól vették át Bajnai egyensúlyba hozta a gazdaságot ,4%-ra hozta le a hiányt,a kb. 18 000 milliárdos államadóssággal, és ez jelenleg eléri a 26000 milliárdot!Egyébként pedig az akkori adósság éppen 80 % körül volt!A Horn vezette szocialista-szabad demokrata kormány tette egyértelművé Magyarország piacgazdasági orientációját, a magántulajdon dominanciáját és a külföldi befektetők meghatározó szerepét a magyar gazdaságban. Kormányzása így hamisítatlan polgári kormányzásnak, a két időszak közül az egyik a gazdasági világválságot is magában foglalta, míg a másik, az orbáni, a prosperitás időszakára esett. Viszont Magyarország ebben a második periódusban rosszabbul teljesített, mint a környező országok, hiszen gyakorlatilag minden mutatóban mögéjük kerültünk. Annak ellenére, hogy ekkor ugrottak meg az Európai Unió támogatásai, áramlottak be a külföldön munkát vállalóknak a bruttó hazai terméket, a GDP-t évente te szerencsétlen flótás,te tróger ,legalább itt ne hazudj ,mert itt mindenki kinevet .

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.09. 11:59:48

@a nagy hohoohooo: "az Antal haverod meg a Torgyán meg a Boross kezdték el tönkre tenni az ország gazdaságát"

Lehet erről is értekezni. Meg visszamenni a Kádár rendszerhez, az Eocén programhoz, stb.

Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy az ország lecsúszása nem értelmezhető egyedül a geci rombolásával, kellett hozzá az elkúró dúlása. A geci és az elkúró is nemzetellenes neoliberális gazdaságpolitikát folytatott.

"Ha a Horn Gyula alatt nem jött volna a Bokros csomag össze omlott volna a maradék magyar gazdaság is"

A Bokros csomagnak egyedüli érdeme, hogy volt. Nagy érdeme. Viszont marha szarul vitte véghez a fasz Bokros.

Akkoriban nem gondoltam volna, hogy a pufajkást egykoron majd a legdemokratább kormányfőnek kell osztályoznom.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.09. 12:02:55

@a nagy hohoohooo:
Saját, vagy mások hozzászólásait copy/paste-eled ide?

Nekem speciel tetszik a sorminta amit csinálsz, nagyon esztétikus, csak így tovább!!!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.09. 12:11:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Akkoriban nem gondoltam volna, hogy a pufajkást egykoron majd a legdemokratább kormányfőnek kell osztályoznom."

Apu is mindig dícsérte a Gyuszibácsit. Hogy mondta szegénykém: "micsoda államférfi, a kárpát-medence Churchill-e!!"

És itt nem csak az ivásra gondolt, hanem hogy igazi diplomata volt Horn!! Nála senki sem csinálta jobban a "lefelé rúg/tapos, felfelé nyelvel tisztogat" stratégiát, ami természetesen mindig bejön!!!!

Ez hiányzik ma a hazai - nemcsak, de legföként - külpolitikából!!!! :(

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.07.09. 12:14:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: mindenki azt hitte dékás vagy
erre kiderül maszopos
láriferi nem fog örülni

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.09. 12:15:20

@R.V.J.: A pufajkás a 2/3 birtokában is megállta, hogy saját szája íze szerinti alkotmányt erőltessen ránk. Ez még Ondó Viktornak se sikerült.

alöksz róz 2019.07.09. 12:21:32

@FCUK5: felnyalót nem keres? az lehet még engem is érdekelne

alöksz róz 2019.07.09. 12:24:07

@R.V.J.: "Nála senki sem csinálta jobban a "lefelé rúg/tapos, felfelé nyelvel tisztogat" stratégiát, ami természetesen mindig bejön!!!!" - és oldalra könyököl, ezt kihagytad

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.09. 12:27:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"A pufajkás a 2/3 birtokában is megállta, hogy saját szája íze szerinti alkotmányt erőltessen ránk. Ez még Ondó Viktornak se sikerült."

Innen ismerszik meg az államférfi! Az az eredeti, kiváló 1949-es alkotmány jó volt az összes elödjének, akkor minek nyúlt volna hozzá!
Pedig megtehette volna, mert az SzDSz is úgy táncolt ahogy ö fütyült, azonnal megszavaztak volna minden változtatást, de mégsem tette aza drága ember!!!

alöksz róz 2019.07.09. 12:29:59

@a nagy hohoohooo: ne írj ilyen hosszút, egyrészt mert csak belezavarodsz a sok faszságba, másrészt meg a kutya nem olvassa el, főleg hogy így egybeömlesztetted az egészet

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.09. 12:31:23

@alöksz róz:
"és oldalra könyököl, ezt kihagytad"

Az oldal irányú mozgások sajnos nem mentek olyan jól neki a Juncker-isiász miatt!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.09. 12:31:28

@R.V.J.: "1949-es alkotmány"

Ne dőlj be a geci propagandájának. Az már nem a negyvenkilences alkotmány volt.

"az SzDSz"

A szadesz nélkül is megvolt a kétharmada.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.07.09. 12:32:54

@R.V.J.: smég zöld is volt!
5 deci alcohol után mindig
főleg a felye
sőtt még a szikkadó bokrokat is rendszerint lehugyozta
soha ejropéjerebb verőlegényt

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.09. 12:34:47

@a nagy hohoohooo: Ne írj ilyen hosszút, mert a 80-as IQ-jú fideSSfasszopók nem értik. Használj tőmondatokat, és rövid szavakat. Egy kommentben elég egy gondolat. :))

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.09. 12:42:20

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

A mi családunk nagyon szerette Hornt!! Apa tiszteletböl mindig úgy mondta ahogy ö:

EuroPúnió

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.07.09. 12:42:33

"Ő, aki pufajkás volt – nagyon kegyetlen pufajkás, hisz a pici emberek általában kegyetlenek, hisz megalázottak, és emiatt sok olyan jött ki belőlük, amire nincs más magyarázat
a Gyula nagyon kemény volt. Ő vágott, lőtt, mint a bolond
– fakadt ki Ribánszki Róbert, Kádár János egykori személyi titkára"

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.07.09. 12:47:07

@R.V.J.: feltehetően az ő tiszteletére váltott bulgárról szovjet akcentusra gyurcsányné

alöksz róz 2019.07.09. 12:50:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A szadesz nélkül is megvolt a kétharmada." - hát te melyik filmet nézed, mami? mert nem a valóságot, az biztos.
maradj inkább a faszoknál meg a spermánál

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2019.07.09. 12:51:05

Horn Gyula tomeggyilkos elmebeteg volt.

alöksz róz 2019.07.09. 12:51:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Egy kommentben elég egy gondolat." - hát az már nagy előrelépés lenne, ha legalább egy gondolat lenne benne

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.09. 12:53:59

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
Dobrjeva asszony leföbb feladata a kárpát-medence feletti pánszláv hid megépitése!!!
Én csak sok sikert kívánok eme reményteljes európai államnönek!!
Ráadásul most, hogy a fletó is elkapta a Juncker-isiászt, rá hárul az ellenzék összefogása is!!!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.09. 13:04:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Betűre fizeti a Gyuri bácsi, azért ilyen szószátyár.. Te meg ugye átalányban kapod..:))

2019.07.09. 13:17:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "@R.V.J.: A pufajkás a 2/3 birtokában is megállta, hogy saját szája íze szerinti alkotmányt erőltessen ránk. Ez még Ondó Viktornak se sikerült. "
Az lett volna nagy, ha azt mondja Horn Gyuszi, hogy csináljunk új alkotmányt a helyett, ami mi csináltunk saját magunknak :-) .
Orbán nem csinált titkot abból, hogy neki az az alkotmány nem tetszik, azért nem írta alá a mű ellenzéki kerekasztal tárgyalások lezárásakor.

rallus 2019.07.09. 13:49:54

@R.V.J.: Ősi heteroszexuális családból származom, nálunk ez nem téma, ebédnél meg kizárt....
Már nekem is van egy banga nagy rózsaszín dossziém Orbán viselt dolgairól, de megvárom, hogy ballib testvéreim teljesen kifogyjanak a hülyénél hülyébb ötleteikből és akkor jövök, mint megmentő sereg! Mint egy reinkarnálódott Bajnai!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.09. 13:59:09

@rallus:
"Ősi heteroszexuális családból származom"
HAAHAHAHAHAHA!!! Ilyenekkel van tele a népliget!!
Nem kolléga, volt a ti családotokban is, csak titokban jártak a kocsma mögé "barátkozni".

rallus 2019.07.09. 14:44:32

Sem velem, sem felmenőimmel nem találkozhattatok ilyen szituációban, mert arra garantáltan emlékeznétek...

Oxica 2019.07.09. 14:52:19

off

444.hu/2019/07/09/mostantol-meg-inkabb-orban-korei-ellenorizhetik-a-valasztasi-informatikai-rendszert

Csak 100% fölé ne menjünk elvtársak, mert azt kibaszottul nem hiszi el senki.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

Harry Hole 2019.07.09. 15:01:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

LOL!!!
Te is hogy becsicskultál, amikor a pecás leoltott, pedig, ha végigolvasod a hozzászólását, akkor rájöhettél volna, hogy tény és tárgybeli tévedések tömege, valamint eget verő ostobaságok sorozata az egész. De ehhez több kellett volna 80-as IQ-nál.
:)))))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.09. 15:11:42

@Harry Hole: "tény és tárgybeli tévedések tömege"

Egy darab nem volt benne.

Szemkilővetők iszlamizálni akarják az országot.. 2019.07.09. 15:48:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Pont ugyanazokat nevetseges demagog hazugsagokat irja, mint a tobbi libbant csak 10-szer hosszabban ezert senki sem olvassa el.

sinus67 2019.07.09. 17:21:28

@Szemkilővetők iszlamizálni akarják az országot..:

Azért valaki csak elolvassa!
Mondjuk te is! Másként honnan tudnád miről ír.

a nagy hohoohooo 2019.07.09. 19:47:23

@Quercus Maximus: Köszöm ,hogy bemutatkoztál:"hülye",de nem kérte senki,láccik ...hehee...

alöksz róz 2019.07.09. 20:28:06

@Oxica: ez ellen kéne inkább tüntikézni, nem a ceu-ért... de hát előre kell gondolkodni, igaz? jó lehet még az ilyesmiket megörökölni...

Szemkilővetők iszlamizálni akarják az országot.. 2019.07.09. 22:18:46

@sinus67: Elolvasom az elso 5-10 sort es abbol mar latom hogy ertelmetlen baromsag. Es hat nick nevbol is latszik, hogy csak az egyik libbant elmebeteg, kenyszeres szofosasarol van szo.
kb 10-12 sorban limitalnam hozzaszolas hosszat. Aki ekkora terjedelemben nem tudja ertelmesen leirni amit akar, az ne irjon.

a nagy hohoohooo 2019.07.10. 06:20:29

@rallus: Úgy gondoltam, hogy erre azért érdemes reagálni:"hogy felvonuljanak e a többi aberrálttal együtt... "Szépen felmondtad a betanult házit. Csillagosötös, "Pistike:.Ha majd hatéves leszek
Mérmindiga a leghülyébb orbánseggszolgálatos takonynácikat vezényli ki géefgé a 888 -ról?...vagy te vagy a nője a pszihó888 hehee...
A Pride felvonulásra azért van csak szükség az egész világon, mert sajnos még a XXI.században is akadnak túl sokan, akik nem tartják magától
értetődőnek, hogy egy ember értéke nem a származásától, bőrszínétől, vallásától vagy a veleszületett szexuális hovatartozásától függ.
A homoszexuális emberek rengeteg megalázásnak és hátránynak vannak kitéve. Mióta ember él a Földön, létezik homoszexualitás is, amit a
társadalmi nyomás kényszerének engedve évszázadokig titkoltak.
Ma tudjuk mindannyian, hogy a homoszexualitás se nem egy betegség, amit kezelni lehet, se nem egy felvett szokás, amit le lehet nézni másoktól,
hanem az evolúció megfellebbezhetelen döntése mint a te nemzett ostobaságod hehee...,egy genetikai adottság, mint a szem színe, tehát adott. Aki ismer valakit ilyen adottsággal, az tudja, hogy ők mélyen érző, empatikus, rendkívül érzékeny emberek. Ugyanolyan munkatársak, barátok, szomszédok, mint mindenki más, akikről se nem tudjuk, se nem érdekel minket, kivel
hogyan szeretkeznek. Egyébként ma nem lehet egy újsàgos mellett sem elmenni, hogy ne ütközzünk szilikon keblek és félmeztelen nők és férfiak
látványába, alig van reklám, ami szexuális vonatkozás nélküli, úton útfélen látunk csókolózó, szerelmes párokat, tele van minden tv és
mozifilm is szexuális jelenetekkel, már a délutáni sorozatok jónéhányan is, tehát a felháborodás itt teljesen alaptalan.
A PRIDE magyarul BÜSZKESÉG, -a Pride mindanivalója, hogy a homoszexuális embereknek nincs többé szégyellni,- vagy titkolnivalójuk, a
homoszexualitás nem egy szégyenfolt, a homoszexualitás egy adottság, - mernek kiállni és egy tarka-barka, karneválszerű felvonulással a kényszertől való megszabadulásukat ünnepelni.
Amíg még élnek ostoba előítéletek, addig szükséges megmozdulás marad a Pride is. Világszerte.
Akinek nem tetszik, ne menjen extra oda, akit felháborít a látványuk, maradjon távol, - ez egyszer egy évben egy nap. Németorszàgban ez pl. egy
családi program, amolyan kis extra karnevál nyáron.
A világon a homoszexualitás az emberiséggel együtt alakult ki
Egyébként a PRIDE az angolul nem csak büszkeséget, hanem öntudatot is jelent.
EMELT FŐT. TARTÁST. MÉLTÓSÁGOT.
Nem hajlandók tovább leszegett fejjel élni.
Erről szól a PRIDE.

|KARESZ HÜJE|
|GYÖNGYI HÜJE|
csak én vagyok okos
énnekem a segembe is felyem van. .. boldog lehetsz.

a nagy hohoohooo 2019.07.10. 06:36:33

@rallus: Na most láttam ezt a qrvaértelmes hsz-od.Állatfarm, 1984, Hülyék paradicsoma.Vannak ennek az egysejtűnek gondolatai? Egy primitív látens köcsög.követi a fideSS trendit.Csak azt nem értem, hogy a masszív funkcionális analfabéta voltodat miként sikerült eltitkolnod a "pályafutásod" során?
Hacsak nem oda is valakinek a faszán kerültél be "ejtőernyősnek".
Mert itt nem arról megy a vita, hogy mi a természetes és mi a természet ellenes, hanem arról, hogy miért elfogadhatatlan a többnyire látens köcsög moslékzabálók számára, hogy ha valaki ilyen áldással/sors csapással született, élhessen eszerint.
Szerencsére az evolúció barkácsol,mindig a legkiválóbbat alkotja mint a másságot....nálad sztem meglátta ,hogy Orbán DNS seggszolgálatos "ÍKÚ"vitéz hozott anyagból vagy így nem alkotott ,hagyta olyannak mint O1G...hehee.nálad sztem úgy döntött elég a tökéletesből ,kell a hibás is ,elrettentő példának..a másság nem választás kérdése,nemis betegség,hanem az evolúció megfellebbezhetlen döntése mint a te nemzésileg ostobaságod ..hehee..
Magyarázd el nekem, aki nem vagyok bigott vallásos, hogy neked miért lenne rossz az, ha a melegek házasodhatnának, örökbe fogadhatnának és megkapnák ugyanazokat a jogokat, mint a többi család! Mert nem kéri tőled senki, hogy szeresd őket vagy légy homoszexuális, senki nem kéri, hogy dobd el a vallásodat. Kíváncsi lennék ha a saját gyereked lenne homoszexuális mit tennél? Vízbe fojtanád ?
Na nyisd ki a szemed ,legalább a pupilláidon had jusson be egy kis fény abba a qrvasötétbe hehee..,de vigyázz mert betűk ,szavak ,kifejezések következnek olyanok amik a teféle idomított orbánseggszolgálatosoknak ismeretlenek.
nem tudom, említettem-e már, te vagy itt a világ legtudatlanabb és legbutábbja és tanulni sem akarsz..hehee...
a teféle sok idióta ,tanulatlan obánvalagszolgálatos mélymagyar nem tudja a másság nem választás kérdése,nem olyan,hogy akarom e vagy
nem,nemis betegség ami nem gyógyítható ,hanem az evolúció megfellebbezhetetlen döntése ,mint azon mélymagyarok ostobasága.Nem provokálnak,nem a szexualitásról szól,
hanem az elfogadásról, az azonos jogokról. Persze az egyéntől függ, hogy mit akar belelátni.csak csak megpróbálják felhívni a társadalom figyelmét ,hogy a meleg, leszbikus és biszexuális embereknek ugyanolyan jogokkal kéne rendelkezniük, mint mindenki másnak.Az evolúció barkácsol,
és a lehetőségek közül kell a legjobbat megtalálnia. Tehát nem valamilyen genetikai mutáció miatti hibás működés okozza a homoszexuális orientációt, hanem – az adott génszabályozási módszer mellett –ez egy összességében előnyös megoldás következménye.Ha egy úton elindul, akkor annak mentén haladva keresi a legjobb megoldásokat, újratervezésre nincs lehetőség, a nemekre jellemző agyi különbségek nem kizárólag
a születés vagy a serdülőkor után alakulnak ki, hanem már a korai magzati korban is megfigyelhetők, s fokozatosan lesznek
egyre határozottabbak. Kizárt tehát, hogy csupán a születés utáni környezeti, nevelési hatások alakítják ki a jellegzetes férfi és női agyat!
A kutatók különböző Kinseyindexnél húzzák meg a homoszexualitás határát, de a legtöbben a legegyszerűbb megoldást
javasolják:akiknekaKinsey-indexenagyobb.A megtermékenyített petesejt (zigóta) mind az apától, mind az anyától hoz örökölt
epi-jeleket, melyek a nemi szervek kifejlődéséért (Ne), a szexuális érdeklődés (Sé) és a szexuális identitás (Si) kialakításáért felelősek. Az
embrionális szakaszban az embrió nemétől függően férfira (f) vagy nőre (n) jellemző epi-jelmintázatok alakulnak ki. Vannak ezek között az átlagosnál erősebb
nemi meghatározottságot jelentő epi-jelek (piros) és átlagosnál gyengébbek (fehér). Az erősebb hatású nemre jellemző Sé-jelek esetenként az ivarsejtekbe
jutnak, s ha onnan egy olyan ellenkező nemű utódba kerülnek, melynek a másik szülőtől hozott hasonló epijelei gyengék, akkor az utód nagy eséllyel homoszexuális érdeklődésű lesz .Az élővilág egyik alaptulajdonsága a sokféleség. Több millió, formában, élőhelyi igényekben, életmódban, a működés metabolikus részleteiben is különböző faj van a Földön. Az élőlények egy fajon belül is sokfélék, ráadásul e sokféleség háttere is gyakran sokféle okokra vezethető vissza.
Ahogy vannak nagyon magas vagy nagyon alacsony emberek, különleges zenei érzékkel rendelkezők és gyenge
ritmusérzékűek, úgy vannak olyanok is, akiknek a szexuális orientációjuk különbözik a többségtől. A melegség - ahogyan a heteroszexualitás is - jóval több, mint pusztán szexualitás, és míg az intim részletek valóban magánügynek tekintendők, maga a melegség témája közügy, hiszen számtalan társadalmi-jogi vetülete van. Ma még ott tartunk, hogy a melegeknek meg kell küzdeniük mind azért, hogy a többségi társadalom elfogadja őket,
mind azért, hogy a heteroszexuálisokkal azonos jogaik legyenek (pl. házasság, öröklés, örökbefogadás).
-folyt .köv.

a nagy hohoohooo 2019.07.10. 06:55:11

@rallus: ...folytatva ,ugye szintén gondolkodásképtelennek teccik lenni ugye?...márcsak az a kérdés nemzésileg az evolúció nagyon helyes döntése okából,vagy utólag átoperáltak a FideSSben.
Tehát ha egy meleg nem a rejtőzködés
útját kívánja választani - mert nem akarja magát heterónak hazudni, vagy mert szóvá szeretné tenni az őt ért esetleges megkülönböztetést - akkor
szükségszerűen beszélnie kell a témáról. Az agyonhallgatás nem lehet megoldás egy demokratikus társadalomban. Persze a melegek szíves-örömest
fogadnák, ha a homoszexualitás olyannyira elfogadott lenne, hogy ezt már nem kellene külön taglalni, és pl. a "van barátnőd?" kérdésre teljes
természetességgel válaszolhatnák, hogy "barátom van, és hamarosan össze is házasodunk".egyértelműen látszik, hogy a modern nyugati társadalmak
vonzereje és embersége éppen abban rejlik, hogy a többséghez tartozók igyekeznek megérteni és elfogadni az emberi sokféleséget, s
az ilyen társadalmak a csoport összetartozását nem a biológiai és szociológiai okok miatt kisebbségben lévők kirekesztésével,megbélyegzésével, hanem ellenkezőleg, azok elfogadásával, támogatásával valósítják meg.A büszkeség arról szól, hogy már felvonulhatnak és
ünneplik a jogaikat. Ne tereljük félre a dolgot. Viszont még van miért vonulgatniuk
És arról , hogy mindazon amin egy melegnek keresztül kell mennie ( megbélyegzés , szégyenkezés , közutálat , folyamatos bántás és megalázás ) élete során, ember tud maradni és a végén szabadon lehet önmaga.Ez a cél.
Itt nem az a lényeg hogy feltétlen elfogadást csikarjanak ki, hanem hogy a melegséget mint közügyi kérdést ne lehessen a szõnyeg alá söpörni.Te nem azért utalod a melegeket, mert "vonulgatnak", hanem mert egy begyöpösödött, tudatlan barom vagy, aminek(igen, meg az akit sem érdemled meg) fogalma sincs, hogy miről szol ez az egész megmozdulás.
A homoszexualitást az etológusok nagyjából 220 fajnál mutatták ki. A homofóbiát csak egyetlen faj esetében, ott is csak az agyilag korcsosult egyedeknél, akik saját nemi élet hiányában a másokéval vannak elfoglalva!
Inkább olvass,tanulj tinó...olvasd el nálad sokkal okosabb ember írását, segíthet neked megérteni a valós helyzetet. Persze csak akkor, ha van értelmed, és fogadókészséged a tudományos megvilágításhoz.

real.mtak.hu/19825/1/A%20homoszexualit%C3%A1s_genetik%C3%A1ja.pdf

Tudod, pont az a lényeg, hogy a homoszexualitás nem deviancia, hanem az evolúció "terméke". Ezt kellene megérteni.
Na neked sem osztott sok észt az evolúció - tőle mexokott oly bölcs előrelátással derága orbánseggszolgálatos baro...hehee..az állatok nem gondolkodó lények hehee...akárcsak te hehee..hanem ösztönlények ,akiket legfeljebb ahogy téged orbángazdád idomítani lehet ,az ember gondolkodó lény és akik gondolkodnak kiállnak a jogaikért , a megkülönböztetés ellen ,ellenben veled aki az orbángazdád slicce előtt sorba állsz behehee..
Ha nem megy az sem gond.

Tudod a történelem már ezerszer bizonyította, hogy az ostoba, tanulásra képtelen ember fél attól amit nem ért, és amit nem ért, az gyűlöli, elutasítja. tiltja.
Hány éves vagy és mi az iskolai végzettséged ,hogy nem tudod megkülönböztetni a fejed a seggedtől?....hehee....ezért nem kell az iskola ,a kiművelt emberfő Orbánnak hehee....íme a NER alapja a kőbuta ,orbángazdi slicce előtt térgyelő mihígmélymagyar "ÍKÚ"vitéz ..höhöö..

rallus 2019.07.10. 07:14:06

@a nagy hohoohooo: A természet kísérletezik... Az életképes próbálkozások elszaporodnak, a zsákutcások eltűnnek... Még az ismeretlen okból milliárdokkal támogatottak is.... Természetesen ha örömödet leled benne, csináld, (lehetőleg ne nyilvánosan, ha kérhetem..)! Hátha összejön és címlapra kerülsz....

Magán?Véleményem? 2019.07.10. 13:23:52

" ... Innen nézve pillanatnyilag az látszik, hogy nem az Unió fogja megdönteni az autokratikus magyarországi rezsimet. ... "

Ajjajj! Megint elmarad az intervenciós sereg támadása...

Micsoda beteg elme kell ahhoz, hogy felmerüljön bárkiben is, hogy az unió közös erővel megdönti egy uniós tagország kormányát... Hosszú ideje hangsúlyozom, hogy a Csuti Bitang Napóleon Kleptokrata Kormányát külső hatalom nem fogja megdönteni! Csak és kizárólag egy választáson bukhatnak meg, ahol az ellenzék egyik pártja kimagasló eredményt ér el. Ezt jelenleg a 2006-os aljas férgek akadályozzák, azaz a kurcsányiták és a maszopiták. Ha ez a két párt megbukik, akkor az ellenük a fideszre szavazók mást fognak választani, azaz ennek a két pártnak a bukása önmagában erodálja a fidesz szavazóbázisát, és a megtisztuló ellenzék képes lesz eredményesen szerepelni egy országgyűlési képviselő választáson,

DE addig a fidesz röhög a markába, mert a jelenlegi összetételű, megalkuvó és kollaboráns ellenzék képtelen a többség megszerzésére.

a nagy hohoohooo 2019.07.11. 05:46:06

@rallus: Tuttam hehee.....,hogy a teféle egy híján 20 -as IQ-ú vén nyugger orbánseggszolgálatos takonynáciknak a két szó már meghaladja az értelmi képességét hehee....

2019.07.11. 18:55:02

@a nagy hohoohooo: ".A 2002-es államadósság 55% volt, de azért,mert az államadósság egy részét eldugták az FHB -nél és az EU vissza számoltatta az eredeti adósságba, azonban az már a Medgyessy kormány idején történt és kb 5% pluszt jelentett de még az ov kormányának a sara volt!"
2002-ben azért nőtt az államadósság, mert a hatalomra kerülő balliberális kormányok egyből el kezdték szórni a pénzt, ha már 52% -os GDP arányos adóssággal vették át a kormányzást, .. gondolták futja mindenre. Év végére fel is ment 55%-ra.
Megmutatná azt az "eldugott 5%-os pluszt" , amit találtak szegény szocik a Fidesz után?
Itt az éves bontású lista csak rá kell mutatni!
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1ga

a nagy hohoohooo 2019.07.13. 07:43:18

@Tényelek: Ebből a wikiszövegből látszik a "hozzáértésed" hehee...a klasszikusok szerint neked sem osztott az észből -a tőle mexokott oly bölcs előrelátással-az evolúció hehee..

„Államadósság, tönkretett ország”: a legtöbbel az igazságnak tartozunk
Tehát ez az „államadósságos-tönkretételes-IMF”-es duma nem egyéb, mint a Fidesz 2010-es választási propagandája, a jobboldali legendagyártás egyik legszívósabb, újra és újra felböfögött mócsingja. Tegyük hozzá: azóta Matolcsy György vezényletével sikerült jelentősen megcsapolni az említett tartalékokat, ennek köszönhető, hogy a 2009 elején még a kormány halálos bűnének kikiáltott, néhány hétig tartó 300 Ft feletti euróárfolyam ma már „természetes állapot”, a 400 Ft feletti benzinárral együtt. Már akinek.

Haladjunk visszafelé – ez esetben így logikus. Amikor Orbánék 2002-ben kénytelen-kelletlen átadták a kormányt, 9600 milliárd forint volt az államadósság, ez nőtt, amint az előbbi idézetből is tudható, 15600 milliárdra, azaz nagyjából hatezer milliárddal hat év alatt.

Nézzük, miből jött ez össze: először is itt volna az önkormányzatok 1200 milliárdja, élén a már emlegetett főkolompossal, Szita Károllyal, akinek csekély 338%-kal sikerült növelnie városunk adósságát. Ma már tudjuk, hogy ez egy szervezett akció volt: 2006 végén, az önkormányzati győzelem után, a Fidesz győri kongresszusán döntötték el, hogy az önkormányzatokon keresztül töltik fel a narancsszínű pártkasszákat.
Mai a hír, hogy újabb, immár sztálingrádi méretű vereséget szenvedett a kormány államadósság-fronton: A Ténytár c. blog tette közzé: „a kormánynak mindössze 2 hónap alatt sikerült 1400 milliárd forinttal növelnie az államadósságot, azaz napi majd 25 milliárddal”. Készültünk egy kisebb dolgozattal ez ügyben, mert az valahogy rendre kimarad a közbeszédből Kaposváron is – elnyomja a Schenk János – Czene Attila – Répás Orsolya – Kresz László propagandakartell és a bulvárözön – hogy az Orbán-kormány, ha a valódi, és nem a kozmetikázott adatokat nézzük, durvábban rontotta Magyarország adósságpozícióját, mint elődeinek bármelyike.
a Magyar Fejlesztési Bank háromszáz milliárdja: ezt trükkösen eldugták a bankba, de, miután 2004-ben csatlakoztunk az EU-hoz, ők halkan szóltak, hogy tessék csak odakönyvelni, ahová való, az államadóssághoz. Említhetnénk az eszelősen nagyvonalú, 2001-ben bevezetett lakástámogatás egyre növekvő költségeit: a végtelenségig lehetne folytatni a sort.

www.kapost.hu/allamadossag/
hu.tradingeconomics.com/country-list/government-debt-to-gdp?continent=europe

antiinternáci 2019.07.14. 16:49:13

Nevetséges ez a hadova.
Orbán nyilvánvalóan még a lélegzetvételét sem hiheti el sem a gerontofil, félig fiú-félig lány zseb-Napóleonnak, sem az áruló, bolsevistákkal kollaboráló Merkelnek. Ezek Európa megrontói, de Orbánnak ugyanakkor azt is tudomásul kell vennie, hogy az EP-választás azt az elképesztő eredményt hozta, amit. Mert jó, hogy hazudtak végig az intetnácik, de ki gondolta volna, hogy ezt bárki is elhiszi? Orbán sem gondolta, hogy a bolsevista agymosás, gyűlölködés és hazugság ilyen mértékben kilúgozta a nyugatiak agyát.
Pedig de.
És most önként, tömött sorokban, bégetve és csorgó nyállal vonulnak a vágóhíd felé, ahol már várják őket a Lenin-fiúk és lányok, a Sargentinik, Verhofstadtok, Timmermansok, Niedermüllerek...

antiinternáci 2019.07.14. 17:20:42

@a nagy hohoohooo:

Elég hülyén hangzik, hogy a homoszexualitást az evolúció, mintegy fajtanemesítési projektként alkalmazná.
Mert akkor ugyanezt mondjuk a kromoszómák által meghatározott egyéb eltévelyedésekről is? Például a Down-szindróma is egy ünneplendő fejlemény? Lehet, hogy valaha Down-os embetek fogják benépesíteni a Földet? Vagy az evolúció azt mondja, hogy lehetőleg ne örökítődjék tovább ez a tulajdonság...
A homoszexuálisokkal senki sem foglalkozik egyébként, de azért azt sem szeretné a legtöbb ember, hogy Prájd szellemiségének megfelelően lassan már kötelező legyen.
A legtöbb ember csak annyit szeretne, hogy az aki érző lény, az ne smároljon felhívásra bőrtangában, ne fjtalankodjanak a medencékben, meg hasonlók. Csinálják otthon, amit akarnak.
Aki nem látja be, hogy ez egy nem természetes, vagy inkább nem kívánatos jelenség, az vagy hülye, vagy gazember. Vagy mindkettő. Sajnálni nyilván lehet az ilyen embereket, bántani sem szabad őket, de azért ők se terrorizáljanak már minket.
Jöhet a trágár, alávaló stílusú, ostoba válasz.
süti beállítások módosítása