B1 blogcsaládNa kivel szerepel közös képen von der Leyen?

2019. július 03. - nickgrabowszki

Itt valaki alighanem csapdába manőverezte magát. vls.jpg

Magyarország jelenlegi miniszterelnöke mindenáron meg akarta akadályozni, hogy a holland Frans Timmermanst jelöljék az Európai Bizottság következő elnökének, hogy inkább maga ajánlott helyette egy német CDU-s politikust, Ursula von der Leyent, a jelenlegi hadügyminisztert.

Aki mellett Orbán számára 2 érv szólt:

1.  A nyilvánosságnak: hétgyerekes családanya.

2. A valódi indok: legalább nem Timmermans.

Ugyanakkor von der Leyen lelkes támogatója

  • a melegházasságnak,
  • az Európai Egyesült Államoknak
  • és a menekültek humanitárius alapú befogadásának.

Mindennek, amit Orbán és a Fidesz ellenez.

Illetve mindennek, ami szöges ellentétben a szélsőjobboldali politikával. Ehhez képest Orbán győzelemről nyilatkozik, fordulatról beszél az uniós politikában, és komoly sikerként könyveli el, hogy sikerült megakadályozni a Soros embereként felcimkézett Timmernans jelöltségét.

Azonban vessünk csak egy pillantást a felső képre. Középen a bizottsági elnöknek, az EU kvázi miniszterelnökkének jelölt német politikus látható egy 2012-es berlini konferencián. A kép jobboldalán Nicolas Berggruen milliárdos befektető. A baloldalon pedig egy másik milliárdos üzletember, 

maga a patás ördög. Az ősellenség.

Von der Leyen - még munkaügyi miniszterként - éppen figyelmesen hallgatja Soros Györgyöt. Vagy éppen közösen szövik gonosz tervüket, ki tudhatja.

De az azért látszik, hogy von der Leyen se nevezhető Soros vagy a liberálisok ellenségének. Ebből és abból, ami eddig tudható, nem az látszik, hogy az EB elnöke majd a Fidesz-vezér tenyeréből enne a következő években.

Továbbá Timmermanst - a jelenlegi javaslat szerint - a Bizottság első alelnöki posztjával kárpótolják, amit jelenleg is betölt, tehát a befolyása picit se csökken, csak most már nem pusztán ideológiai-politikai indokok, hanem

a személyes bosszú vágya is motiválja az Orbán elleni fellépésre.

Alighanem Orbán nem csak azzal követett el komoly taktikai hibát, hogy von der Leyent jelölte, de stratégiai baklövést is vétett azzal, hogy a nevére vette a Timmermans elleni tiltakozást, amivel a szociáldemokraták legfőbb ellenségének pozíciójába manőverezte magát.

Nem teljesen kizárt, hogy néhány év múlva a mára visszatekintve a vereséget aratott kifejezés írja majd le a legpontosabban mostani helyzetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1914924542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.07.03. 17:35:28

majd ezt is eltakarítja a Miniszterelnök Úr, ha úgy látja jónak

rallus 2019.07.03. 17:37:48

Hihetetlen energiát mozgósít a ballib oldal, hogy a békát (lassan béka ezreket..) le tudja nyelni! És még milyen sokáig lesz így!

tegnaptuska 2019.07.03. 17:57:14

@rallus: Milyen békát? Az miért lenne béka bármely normális embernek is, hogy a maffiafőnök urat hátulról pakolják púderrel, a száján meg bugyog ki saját maga? Ehhez nem energia kell, csak sör meg popcorn.

GNDL 2019.07.03. 18:11:04

Teljesen világos egyébként, hogy Orbán csak egyfajta személyes bosszúból akarta megfúrni Timmermanst, mert egyrészt olyan jelölt nem is lett volna aki Orbánnak is megfelel (mondjuk egy Mussolini/Hitler-féle pöcsön vagy Putyinon kívül), másrészt meg mára az is kiderült von der Leyenről, köszönhetően annak hogy a sajtó gyakorlatilag feltúrta eddigi munkásságát, hogy nála még Weber is jobb lett volna Orbánnak. :D A csaj eléggé liberális, Weberrel ellentétben nyíltan kiáll a meleg jogok, a homofóbia ellen és az európai hadsereg valamint a föderális EU mellett... nesze, Orbán, nemzetállami szuverenitás, egyed. :D

Szóval, ahogyan már azt hiszem itt is említettem, Orbán egyedüli taktikája az volt hogy Timmermans ne, illetve emellett pedig mielőtt még elfogadták volna a jelölt(ek)et, neki gyorsan elő kellett jönnie azzal a forgatókönyvvel hogy „ő a mi jelöltünk” és el kell adnia hogy „győztünk”... az a szokásos politikai kommunikáció ami azt hiszem azzal a szakkifejezéssel fog majd bekerülni hamarosan a tankönyvekbe is hogy „populista szarkeverés”. :D

Egyébként meg csak félig sikerült megszabadulnia Timmermanstól, mert marad első alelnök a fickó, illetve mellette még kap egy liberális alelnököt is Vestager személyében, az eddigi hírek szerint, illetve egy liberális ET elnököt valamint egyenesen az ördögi IMF eddigi csapatkapitánya légiózik be az EKB elnöki székébe... szóval, ha azt mondjuk hogy Orbán most eltaktikázta magát, és úgy tűnik hogy nem a saját súlycsoportjában lévő arcokba kötött bele akik viszont egy laza csuklómozdulattal padlóra is vitték, még elég visszafogottan fogalmazunk. :)

Ja, egyébként az megvolt, hogy von der Leyen énekelt is?! :D Kicsit „csak erős idegzetűeknek”, de akit érdekel: www.politico.eu/article/ursula-von-der-leyen-teen-singing-star/

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 18:11:42

Nagyot koppantatok libsik! Pár napja még biztosra vettétek,hogy Thimmermans lesz a bizottság elnöke,de nem jött össze..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 18:14:45

@GNDL: Hogyha nektek liberáltaknak ennyre megfelel Leyden,akkor miért ajvékol Schulz Orbánt átkozva..?;)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 18:15:41

@GNDL: Hogyha nektek liberáltaknak ennyre megfelel Leyden,akkor miért ajvékol Schulz Orbánt átkozva..?;)

_atpijkamo_ 2019.07.03. 18:20:43

Én örülök, hogy Ondó Viktornak minden fontosabb pozícióra sikerült bejuttatnia a saját fasiszta migránsgyűlölő jelöltjét.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 18:20:52

@rallus:Április 8-án is megmagyarázták,hogy tulajdonképpen ők nyertek..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 18:23:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Legutóbb még arról szövegeltél,hogy egy darab migránst nem engednél be..Tudathasadásos vagy?

_atpijkamo_ 2019.07.03. 18:23:32

Mostantól Soros György patrióta helyett a hazaáruló Ondó Viktor irányítja az EU-t. Világraszóló történelmi győzelmet aratott.

_atpijkamo_ 2019.07.03. 18:25:35

@Veszéjben a lyogállamiság !: Inkább te. Miért kéne akár egy illegális bevándorlót beengedni az országba? Azt meséld el, seggfejkém. És utána keress egy olyan kommentemet, ahol ilyet írtam.

_atpijkamo_ 2019.07.03. 18:26:37

Ondó Viktor háromszázezer migránsnak adott Magyarországon letelepedési engedélyt. Egy főre vetve ez a legmagasabb érték az EU-ban.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 18:26:57

@Thomas Grande: Weber csak egy paraszt volt a sakktáblán.A sorosisták eleve arra készültek,hogy Thimmermanst nyomják keresztül.Nem jött össze..

GNDL 2019.07.03. 18:30:45

@Veszéjben a lyogállamiság !: Engem nem érdekel Schulz, foglalkozzon vele akit érdekel. :) Nekem akár Timmermans, akár Barnier, akár Vestager is megfelelt volna bizottsági elnöknek, és bár előbbieket alkalmasabbnak tartottam, ráadásul előbbiek részt is vettek a választáson tehát nagyobb legitimitásuk is lett volna, ha megszavazza az EP akkor legyen Leyen, meg tudok vele barátkozni (bár a programját továbbra sem ismerjük:).

De nem ez a kérdés, hanem az, hogy pontosan miért is felel meg a csaj Orbánnak?! Mert ezt a részét egyelőre nem látom át... de ti sem, valljuk meg őszintén. :D

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 18:31:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „Fasiszta migránsgyűlölők”-ről szövegelsz,miközben egy darab migránst nem engednél be az országba..Hihihiháháháááá.Te tényleg tudathasadásos vagy..:)Kezeltesd magad!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 18:41:31

@GNDL: Nem nagyon van ma olyan mainstream politikus nyugaton, maradéktalanul megfelelne Orbánnak.A számára legfőbb rosszat viszont sikerült elkerülni.Igen Leyen támogja a melegházasságot.Aki ma nyugat-Európában nem ezt deklarálja,azt kb. öt perc alatt csinálják ki.Mellesleg,a holland bevándorlásellenesek is melegpártiak.A behurcolt iszlám fanatizmus viszont nagyon nem az..

GNDL 2019.07.03. 18:43:32

@Veszéjben a lyogállamiság !: „A sorosisták eleve arra készültek,hogy Thimmermanst nyomják keresztül.”

Leyen Merkel legközelebbi embere. Nálatok tegnap még Merkel is „sorosista” volt, ma már nem az?! :D

GNDL 2019.07.03. 18:47:01

@Veszéjben a lyogállamiság !: „számára legfőbb rosszat viszont sikerült elkerülni”

Mármint?! Timmermans marad továbbra is első alelnök, nem tűnik el, nem válik köddé. :) Ráadásul valószínűleg azért is marad továbbra is első alelnök mert jóval tapasztaltabb mint Leyen ezen a poszton, és valószínűleg ő lesz a jobbkeze, Vestagerrel együtt.

Szóval, nem úgy tűnik, hogy megszabadultatok Timmermanstól. :)

„Aki ma nyugat-Európában nem ezt deklarálja,azt kb. öt perc alatt csinálják ki.”

Orbán fasiszta cimborái nem támogatják. Konzervatívként Weber sem támogatja. :D

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 18:51:04

@GNDL: Úgy is fogalmazhatnék,hogy Leyen előnyösebb a V4-nek,mint amilyen Juncker volt,és amilyen Thimmermans lett volna..

GNDL 2019.07.03. 18:53:17

@Veszéjben a lyogállamiság !: Mert?! Ha említenél pár dolgot amit vele kapcsolatban tudsz és amit tőle lehet várni, azon kívül hogy „nem Timmemrmans”. :)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 18:53:56

@GNDL: Alelnök..hihi.Kb. olyan jelentéktelen pozíció,mint a parlament alelnöke,vagy a miniszterelnök-helyettes..

GNDL 2019.07.03. 18:55:37

@Veszéjben a lyogállamiság !: „Kb. olyan jelentéktelen pozíció”

Aha, eddig is alelnök volt, mégis össze szartátok-hugyoztátok magatokat tőle. :D

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 18:58:39

@GNDL: Nem ugrik csimpaszkodva,örömittasan Soros bácsi nyakába,mint említett két úr.:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 19:01:14

@GNDL: Végül csak rákúrt pedig biztos beleélte magát az új poziba.Thimmermansban az igazán ijesztő az volt,hogy bizottsági elnök lehet belőle..

GNDL 2019.07.03. 19:03:44

@Veszéjben a lyogállamiság !: Ennyi? Ilyen képzeletbeli faszságokra veritek magatokat? Semmit nem tudsz róla, eddigi munkájáról vagy (várható) politikájáról mondani, csak annyit hogy „nem ugrik Soros nyakába”? Nálatok ennyi elég hogy egy fontos európai pozícióra jelöljetek bárkit? És csodálkoztok hogy a fél világ félkegyelmű pöcsöknek tart titeket? :D

GNDL 2019.07.03. 19:06:38

@Veszéjben a lyogállamiság !: Továbbra sem erről van szó, hanem arról, hogy fogalmad sincs kit jelöltek, csak „Timmermans ne”.

Akkor nézzük a másik irányból, mert onnan nem sikerült hogy kihúzzam belőled, mégis milyen értékek mellett vagytok elkötelezettek (ha van egyáltalán bármi értéketek).

Mi a biztosítékod arra, hogy nem lesz rosszabb nektek mint Timmermans lett volna? Végül is a csaj is liberális akárcsak Timmermans, ráadásul Merkel embere, ráadásul nyíltabban áll ki a liberális értékek mellett mint bárki a Néppártból.

6.Lenin 2019.07.03. 19:07:14

Miért lesz jó ez a csajszi?

Miért volt lottó 5ös Gyurcsány a Fidesznek?
3-at találhattok.

24.hu/kulfold/2019/07/03/von-der-leyen-europai-bizottsag-botrany-nemetorszag/#

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 19:09:59

@GNDL: Bukik a német nagykoala Leyen jelölése miatt?Dühösnek tűnnek a német szocdemek..Micsoda konszenzus..:) Mostmár kezdem érteni miért remegett Merkel,mint a kocsonya..:)

GNDL 2019.07.03. 19:13:36

@Veszéjben a lyogállamiság !: Továbbra. Sem. Erről. Van. Szó.

Hőbörögsz csak bazmeg mint egy ressentiment proli, de egy kurva szót nem tudsz kinyögni arról, hogy pontosan miért, miben felel meg nektek a csaj. :D Elképesztő ez a nihilista, értéktelen vergődés amit műveltek...

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.03. 19:17:40

@Veszéjben a lyogállamiság !: Orbán valamit nagyon tudhat.

Miatta bukott Webber, miatta bukott Thimmermans, és most miatta bukik majd Merkell is.

A hazai ballibbantak meg ehetik a kefét – szokás szerint!

:)))))))

@GNDL: Ki a fene szarná össze magát tőle?

Az alapelv az volt, hogy nehogy már a Néppárt átadja másnak a bizottsági elnöki posztot, mikor ők nyerték a választást, viszont Webber nálunk elfogadhatatlan jelölt.

Viszont a kompromisszum egy, a néppárton belüli másik jelölt lett, ami nagy győzelem a Fidesznek, ami minden ellenkező híresztelés dacára nem esett ki a Néppártból, hanem egy képviselőjét még EP-alelnöknek is jelölték.

Valahogy a libbantka jóslatok nem erről szóltak...

_atpijkamo_ 2019.07.03. 19:23:05

@Veszéjben a lyogállamiság !: "„Fasiszta migránsgyűlölők”-ről szövegelsz"

Igen. És?

"miközben egy darab migránst nem engednél be az országba."

Illegális migráncsot. Miért kéne akár egy illegális bevándorlót is beengedni, ezt nem értem.

_atpijkamo_ 2019.07.03. 19:24:27

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Nem nagyon van ma olyan mainstream politikus nyugaton, maradéktalanul megfelelne Orbánnak."

Nincs, aki támogatná a nagybani tolvajlást? Hmmm...

GNDL 2019.07.03. 19:25:15

@Szergej Szergejevics Szergejev: „egy képviselőjét még EP-alelnöknek is jelölték”

Csak azt felejtették említeni hogy magyar, és a Fidesz tagja a jelölt, míg mindenki másnál úgy adták be a jelölést hogy név, ország, párt. :D Nézd meg mekkora botrány van - ebből is - a közösségi médiában.

Egyébként meg továbbra sem a fasiszta propagandátokról van szó, meg az alaptaln „győzelmi” jelentésekről, meg a hőbörgésetekről.

Arról van szó, hogy fogalmatok sincs kiről van szó. :D Egy összetett mondatot nem tudtok kinyögni arról, hogy miért lenne nektek olyan nagyon jó, hogy a Néppárt/CDU liberális szárnyából jelölték Merkel közvetlen emberét, holott eddig az volt a bajotok hogy Merkel „sorosista” és a Néppárt meg miért nem megy jobbra... :D

Szóval valami koherens kommunikációt dobjatok már össze, töki. Ez a hol hőbörgés meg hol gyalázkodás a „keresztény” propagandamédiátokban elmegy... szellemi fogyatékos híveitek még ennek sem értik a felét. :D De itt az „úri közönség táncol”, szedjétek már össze magatokat, és mutassátok már meg hogy hivatásos trollként pár tized IQ-val mégis csak jobbak vagytok Orbán szefós vidéki parasztjainál... :)

GNDL 2019.07.03. 19:26:04

@Szergej Szergejevics Szergejev: Kösz, de nem olvasok orosz állami propagandát. :)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 19:28:21

@GNDL: Kis túlzással Thimmermansnál még a patás ördög is jobb lett volna.

1.Mert meggyőződéses nyílt sorosista.

2.Mert keményen támadta a magyar kormányt..

Képzel magad annak a diáknak a helyébe,aki örül annak hogy egy adott tárgyól végül mégse azt a tanárt kapja,aki korábban leugatta a fejét a folyosón valamiért..:)

_atpijkamo_ 2019.07.03. 19:28:24

@Szergej Szergejevics Szergejev: "mindenszo"

Féknyúz. Nem csoda, hogy olyan tájékozatlan vagy, ha innen veszed az ihletet a hazugságaidhoz. :))

_atpijkamo_ 2019.07.03. 19:29:10

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Orbán valamit nagyon tudhat.
Miatta bukott Webber, miatta bukott Thimmermans, és most miatta bukik majd Merkell is,"

:))

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 19:36:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Persze,mert az összes illegálist azonnal legálisnak tekinted.Sorosista trükk..

GNDL 2019.07.03. 19:43:24

@Veszéjben a lyogállamiság !: Továbbra sem sikerült eloszlatnod az igen erős gyanúját annak, hogy ne lennétek szellemi fogyatékosok. :D

Akkor újra: Timmermanssal és Weberrel az volt a bajotok, hogy sorosisták és liberálisok.

Most azt az általatok ugyancsak sorosistának tartott Merkel legelkötelezettebb emberét jelölték, aki még Webernél is liberálisabb.

Szóval ha visszakanyarodnánk ide, és pár mondatban összefoglalnád, hogy pontosan miért is jó ez nektek? :D

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.03. 19:47:10

@GNDL: A legjobb lakmuszpapír, ha megnézzük, hogy a libbantkák hogy reagálnak egy hírre.

Ha úgy tombolnak, mint most, akkor valamit jól csináltunk:
mindenszo.hu/orban-viktor-fenyes-politikai-gyozelmet-aratott-az-eu-ban-gyurcsany-mar-tombol/
mindenszo.hu/kiakadt-martin-schulz-ez-orban-gyozelme/
mindenszo.hu/guy-verhofstadt-is-benezte-nem-lett-az-europai-parlament-elnoke/

A Néppárt liberális szárnya is összehasonlíthatatlanul jobb, mint a szocdemek, libbantkák jelöltjei, valamint a magyarokat megsértő Webber. Ha ezeket egyszerre sikerül kigolyózni, akkor a győzelmet aligha kell magyarázni.

Libbantkáknak szopóág = nekünk győzelem.

2019.07.03. 19:54:56

@GNDL:

Látom romkocsmaértelmiségi, még mindig nem hatott a gyógyszer a szófosásod ellen.

FCUK5 2019.07.03. 20:04:16

Orbán elérte, hogy a lehető legkisebb rossz legyen a döntés. és ez nagy siker, akármit is próbáltok előadni :)

pont akkora siker mint a tavalyi vagy idei választás volt, és pont akkor bukta ez a felállás a baloldalnak, mint amekkorát zakóztatok itthon.

taga.20 2019.07.03. 20:10:28

@Quercus Maximus: erdész huzzál vissza a pöcegödrödbe, ott okádjál!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 20:17:49

@GNDL: Sokkal többről van szó.Vasárnap estig mindenki tényként kezelte,hogy a néppárt és a szocdemek szépen lepacsiznak,és ezen piszos kis alku után folytatódik a szocdemek és a néppárt tunya násza,érdekházassága a továbbiakban egy szélsőbalos hipersorosista Thimmermans vezetésével..DE nem így lett,a Néppárt fellázadt,és bukott az egész „mesterterv”..És a szocdem néppárti közösködésnek-nagyon úgy tűnik,hogy nemcsak EU-s szinten lesz vége,hanem az EU legnagyobb államában is,előrehozva Merkel bukását..:)Valamint Leyen felhatalmazása,megválasztásának körülményei is egész mások lesznek,mint elődjéé volt,vagy Thimmermansé lett volna..

2019.07.03. 20:21:35

@GNDL:

Először próbáld meg úgy, hogy kommentenként csak egy mondat. Látok esélyt arra, hogy minden századik értelmesre sikerül.

GNDL 2019.07.03. 20:31:35

@Szergej Szergejevics Szergejev: Továbbra sem olvasok orosz állami propagandát. :)

taga.20 2019.07.03. 20:35:04

@GNDL: ezek a rohadék ruszkiügynökök szétbasszák az országot!

GNDL 2019.07.03. 20:39:36

@Veszéjben a lyogállamiság !: „Vasárnap estig mindenki tényként kezelte”

Senki nem kezelte, sőt, most sem kezelik Leyen jelölését tényként, mert az EP-ben a hírek szerint egyelőre igencsak kétséges a többsége annak, hogy megszavazzák... ahogyan Timmermans esetében is kétséges volt, hogy az EP megszavazza, már mivel ő Spitzenkandidat volt, jóval nagyobb esélye volt mint Leyennek.

„szocdem néppárti közösködésnek-nagyon úgy tűnik,hogy nemcsak EU-s szinten lesz vége”

Ez az EP választások másnapján nyilvánvaló volt, hogy vége van a szocdem-néppárti alkuknak, és bekúsztak harmadik helyre a liberálisok (mivel hülyére nyerték magukat), mint akikkel alkudozni kell. Ráadásul, valljuk meg őszintén a Tanács jelölései pont a liberálisoknak kedvez a leginkább. :)

„előrehozva Merkel bukását”

Merkel már hónapokkal ezelőtt átadta a pártvezetést, és be is jelentette hogy nem indul a legközelebbi választáson. Szóval, vizionálhatjátok továbbra is a bukását, de ő már visszavonult, de egyelőre még kitölti hivatalát... tart ameddig tart.

Szóval egyrészt kibaszottul nem vagy képben, másrészt meg továbbra sem tudsz nem hogy több, de egyetlen rövidebb mondatot sem megfogalmazni annak kapcsán, hogy:
- Miért jó nektek a pro-EU, pro-LMBT+, pro-EUArmy, és többek közt pro-föderalista Leyen.
- Miért jó nektek a liberális Charles Michel
- És miért jó nektek az EKB élére az IMF eddigi vezérigazgatója?

Tehát ha visszatérnénk ide, mert eddig mindezekre nem adtatok semmiféle választ, továbbra is csak hőbörgés van... :)

Mercurius Veridictus 2019.07.03. 20:47:20

Az első eredmény már megvan, alakul német kormány válság Leyen megválasztása miatt.

Még valami tisztába kell tenni. Az EP-ben már nincsenek liberálisok. Macron első dolga volt, hogy a frakció nevet változtasson, mert a "liberális" rosszul cseng Európában :).

Bravehearth 2019.07.03. 21:09:37

@GNDL: Ez az ursula volt az az idióta ostoba gyökér, akinek a német légierő parancsnoka '16-ban egy hétig magyarázta, hogy a 36 röpképes Tornado az nem jelenti azt, hogy BEVETHETŐ is! Egy hétig vakarózott ez az ostoba liba, amíg végre megérttették vele, hogy nem tud 16 Tornadot küldeni Incirlikbe, csak 6-ot, mivel 12 bevethető. Mellesleg lerohasztotta a német páncélos erőket, a Kriegsmarine egységeinek a fele dokkban rohad és a gyalogsági felszereltség állapota is kritikus. Jah, honvédelmi miniszter... az! Felröhögtem, mikor a nevét meghallottam ennek a szennyedék libának. Ettől még persze az a timmerbarom egy tetvedék büdös szar...
B.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 21:13:19

@GNDL: Az a gond,hogy egy szűk kis csövön keresztül szemléled az eseményeket,és nem vafy képes felfogni a tágabb összefüggéseket.
Thimmermans biztosságával ment volna tovább az eddigi ügymenet,de még jelölni sem sikerült,mert a néppárt fellázadt.Leyen biztosi megválasztásában épp az lesz a frankó,hogy a szocdemek akaratával szemben lesz keresztül
nyomva.Ez pedig teljesen új felállás.Az eddigi lagymatag konszenzusnak vége..:)
Merkel pedig valóban nem akart már többször indulni a kancellári székért,de ki akarta tölteni a ciklusát.Így viszont egy új német kancellár jöhet hamar AKK vagy Mertz személyében,ami ismét egy teljesen új helyzetet eredményez az európai politikai porondon..

taga.20 2019.07.03. 21:39:42

@Hungry horse: te ostoba állat!
a szaros nyelvedet húzd már ki a geci picsájából!

nepszava.us/bartus-laszlo-a-mi-hary-janosunk-az-unioban/

eszti..... 2019.07.03. 21:41:37

@Hungry horse:

Dobrev Klárát is. Az origo nem meri leközölni már a nevét sem? :D

Dobrev Klárát, a szociáldemokrata frakció jelöltjét, és Járóka Líviát, az európai néppárti frakció jelöltjét is megszavazta alelnöknek az Európai Parlament szerda délután. Dobrev Klára a hetedik legtöbb szavazatot (402), Járóka Lívia a tizedik legtöbb szavazatot (349) kapta a 17 jelölt közül.

index.hu/kulfold/ep/2019/07/03/ket_magyar_verseng_az_europai_parlament_alelnoksegeert/

Hungry horse 2019.07.03. 21:42:49

@taga.20: összekeversz a kurva anyáddal trágár balfasz.
Vagy a húgoddal.
Mindkettő hiba.

Még valami apróság, bartust leszophatod, leszrom a bukott jóslataival és a szélbal cionista okádásával együtt.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2019.07.03. 21:44:17

@Szergej Szergejevics Szergejev: a mindenszot felejtsd el. Gyurcsány meg örömét fejezte ki, nem tombolt.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.03. 21:44:40

DEAR MR. SOROS THE REAL DEMOCRATIC HUNGARY LOVES YOU!!!!

Hungry horse 2019.07.03. 21:45:33

@eszti.....: minek közölné le egy senki elqróné nevét?
Kit érdekel az olvasói közül?
Senkit.
2 dk-s balfasz nem csinál nyarat, amint a megszerzett bizottsági helyeken is láthatod.

Timmermans és weber is bukott, sulc haverotok az agyvérzés szélés a többi ballibbant balfasszal együtt, mekrelt legyilkolják a vörös haverjai, buktor jól dolgozott - ez bőven elég mára... :)

Holnap folyt köv.

eszti..... 2019.07.03. 21:47:56

@Hungry horse:

minek közölné le egy senki elqróné nevét?

Mert ő lett az EP egyik alelnöke.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2019.07.03. 21:49:33

@Hungry horse: Minden EP-képviselőnek legalább két bizottságban kell tagnak lennie, mert ott folyik az igazi munka. Az, hogy tizenhárman huszonkét bizottságba kerültek be, nem nagy teljesítmény. Ehhez képest majd az lesz a kérdés, hány bizottsági elnöki és elnökhelyettesi posztot kapnak. A FIDESz által célul kitűzött külügyi bizottságba Trócsányi megy, akit biztosnak jelölnek, tehát nem marad ott sokáig.
A parlamenti alelnökség meg nem jár sok hatalommal.

Hungry horse 2019.07.03. 21:49:45

@eszti.....: az olvasóit nem érdekli, a cigányasszony, majd intézi amit kell. :)

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2019.07.03. 21:52:49

@Veszéjben a lyogállamiság !: A szocdemek szavazatai nélkül nem lesz bizottsági elnök (és ez bizony előfordulhat). Ez matematika. Viszont már bejelentette, hogy a két alelnöke Timmermans és a liberális Vestagher lesz. Nem elég ám Kubatovot hallgatni, tájékozódni is kell. hvg.hu/gazdasag/20190703_orban_viktor_europai_bizottsag_leyen_juncker_weber

eszti..... 2019.07.03. 21:52:58

@Hungry horse:

Ja! Ha nem tudod, nem fáj. :D

Hungry horse 2019.07.03. 21:53:09

@Kuviklacz: valóban nem nagy tlejesítmény, de két napja még arról hazudoztatok, hogy ez epp kivágja buktorékat, mint a paraszt a taknyát.

De hazudtatok.
Vagy csak szar jósok vagytok, akik a vágyaikat rendre összekeverik a valósággal.
Ismét.

Nem vágták ki őket, ők vágták ki webert és timmermanst.
Elqrónét pedig leszarjuk, hozzá hasonlóan aljas hazaárulók voltak ott már a szociktól és a dk-tól is.
Kibírjuk.
Van velük szemben elég fideszes észlény.
Egyik 19, a másik 20-1.
Nem ér egyik se semmit.

Hehehe.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2019.07.03. 21:55:40

@Hungry horse: Az EPP nem két napja, és nem kivágta, hanem felfüggesztette. De ez a párt és nem az EP. Orbánnak Weber lett volna a legjobb, mert sokáig védte a seggét. Most kapott egy melegházasság- és európai egyesült államok-párti migránssimogatót. Majd emlékezz erre a diadalmaskodásodra, amikor UvdL megjelenik Soros mellett gazdád plakátjain.

Hungry horse 2019.07.03. 21:57:11

@Kuviklacz: majd nyomnak még a pofánkba pár tovaris tavarest, meg szargentinát, esetleg a klónjaikat és hetente szavazzák meg a hetes cikkelyt.
Mi meg jókat röhögünk rajtuk.
Pont, mint eddig.

Hungry horse 2019.07.03. 21:58:15

@Kuviklacz: érdekes. Ha felfüggesztette, akkor miként delegálta őket bizottságokba, ep helyettesnek.
Szerintem valamit benéztél, vagy ismét csak hazudsz.

eszti..... 2019.07.03. 22:00:34

@Hungry horse:

Ahogy látom, nem egészen.

Csak 2 dk-s "balfasz" került be, aztán az egyik újonc, pont Dobrev Klára alelnök lett.
Ezt valóban nehezen emésztené meg az egyszeri origó olvasó. :D :D

Hungry horse 2019.07.03. 22:00:39

@Kuviklacz: még valamit: szerencsére nem a b1 és nem is a magadfajta ballibban hazudozók döntik el mi a jó és mi nem orbánnak.
Weber kuka.
Timmermans kuka.
Sulc , a szocil, az alde még durva agyvérzés alatt.
Merkel qrmányválságban, a legjobb barinőjét fordították ellene.

Na erre vegyél be a kedvenc szeredből!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2019.07.03. 22:02:15

@Hungry horse: A pártban függesztette fel, ezt Orbán is megerősítette (persze ő úgy, hogy saját kérésére (tudod, ahohy Kádár mentette fel, akitől meg akart szabadulni annak idején)mbA delegálás meg a frakció dolga. Tudom, hogy ez az orosz trollfarmról, ahol dolgozol, nem látszik, de olvasgathatnál arról, amiről írsz, mert így elégsz, mint a rongy.

Hungry horse 2019.07.03. 22:02:24

@eszti.....: nos a kettő vs 13 szánalmas kisebbség és alelnökként elqró neje pont olyan semmit nem ér, mint a cigányasszony.
Eddig se értek semmit.
Maga az ep egy gittegylet, kifizetőhely elqróné szintű politikai hulláknak.

Hungry horse 2019.07.03. 22:04:41

@Kuviklacz: nos mindegy mit hazudsz, a tények ettől még tények.
Weber kuka, timmermans kuka, a fogtündér kuka, merkel nyakát nyiszálja a legjobb barinője és sulc.

A fidesz/kdnp sameszait pedig betolták mindenhová, ahová csak betolni lehet a semmittevésért százmilliókat kaszáló senkiket.

www.origo.hu/itthon/20190703-az-ep-mind-a-22-szakbizottsagaban-helyet-szereztek-a-fidesz-kdnp-kepviseloi.html

www.origo.hu/itthon/20190703-jaroka-liviat-megint-az-ep-alelnokenek-valasztottak.html

eszti..... 2019.07.03. 22:06:51

@Hungry horse:

Ezek szerint a tizenhármak is politikai hullák?
A gittegyletbe kerülésért kampányolt a fidesz hónapokon át elemi erővel?

Hungry horse 2019.07.03. 22:09:45

@eszti.....: szerintem érted a magyar szót. Vihar a biliben. Az ep egy semmitérő szervezet, névleges hatáskörökkel, amit a mostani válság is demonstrált.
Azt teszik, amit a tanács dönt.
A döntéseiket a tanács hagyja jóvá.
Vagy nem.
Lásd a magyarok és a lengyelek ellen indított 7. cikkely szerinti eljárás. :)
Felkészül Románia.
Apropos: mi történt a tovaris tavares által összemaszatolt szarral?

2019.07.03. 22:11:18

@eszti.....: "Mert ő lett az EP egyik alelnöke. "
Ez az EP szégyene, hogy egy tömeggyilkos unokáját, aki kommunista diktatúra idején Magyarországon volt az országgyűlési elnöke is volt,akkor éppen hogy jogi úton tegye pokollá az emberek életét, amikor már nem volt illő mészárolgatni az embereket, mint 1956 utáni években, ...
A szégyen alapja az lehet, hogy ugyanannak a politikai irányzatnak a képviselője ő is, mint nagypapa, .. szóval, ha lehetősége lesz rá ő is el fogja rendelni a sortüzeket csak nem gumilövedékkel, mint a férje 2006-ban.

Hungry horse 2019.07.03. 22:11:21

@eszti.....: csak a hülyék tévesztik össze a politikai harcot, manipulációkat a tényleges politikával.
Tudod, elqró is elmondts nektek: hazudtak reggel, délben este...
Rossz politikusi szokás.

Gondoltam csaxólok.

eszti..... 2019.07.03. 22:18:57

@Hungry horse: @Tényelek:

Nyugi fiúk! Ilyen hőségben veszélyes felizgatni magatokat.
Nyeljétek le ezt a békát! :D:D

taga.20 2019.07.03. 22:28:31

@Tényelek: a kurvaanyádat te agyhalott!

remélem te csak egy vírus vagy, me hús-vér embernek durva lennél!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2019.07.03. 22:36:56

@Hungry horse: Ezt a két linkedet már minősítettem. Dugulj el, hülye vagy és az is maradsz.

eszti..... 2019.07.03. 22:39:52

@taga.20:

Hagyd már ezt a kurvaanyást!
Anélkül is ki tudod fejezni magad. :)

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2019.07.03. 22:41:03

@Hungry horse: És csak 20 bizottság van, nem 22, a másik kettő csak albizottság. Ennyit az origóról...

taga.20 2019.07.03. 22:53:27

@eszti.....: szerinted, a pofátlan hazudozásra, hogy kéne reagálnom?

nincs nap, hogy a kibaszott fityesz ne csinálna valami orbitális szemétséget.

és ezek a tetvek itt is sikálják a szarjukat.
szerintem még visszafogott is vagyok

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.03. 23:05:12

@GNDL: Megértem, hogy ilyen orbitális libbantka SZOPÁSRA nehezen tudtok mit mondani.

A helyetekben én is kussolnék, és elbujdosnék valahová messzire (Thimmermans biztos szívesen befogadna benneteket Hollandiába menekültként)...

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.03. 23:06:39

@taga.20: "itt is sikálják"

Ti próbáljátok elsikálni azt az orbitális SZOPÁST, amiben részesültetek.

Ahogy a művelt francia mondaná: Good Riddance, Mr. Thimmermans & Webber.

Ti is mehettek utánuk.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.03. 23:09:46

@Kuviklacz: Ekézed az origót, miközben a libbantka portálok (index, 444, hvg) SZOPTAK hatalmasat, veletek együtt...

Itt hirdettétek, hogy Orbán pária lett, hogy a Fidesz nem kap majd semmilyen posztot, erre csak leesett egy EP-alelnökség, és a bizottsági tagságok se maradtak el.

Ellenben a libbantka sajtó által favorizált Thimmermans és Webber jól MEGSZOPTA, veletek együtt... Szokjátok csak, mert ősszel az önkormányzati választásokon folytatása következik... HeHeHeHe

taga.20 2019.07.03. 23:10:37

@Szergej Szergejevics Szergejev:
szergej, arról mi a véleményed, hogy 35=600?

nermatekot vágod szarházi fityeszork?

anóka 2019.07.03. 23:13:02

@Veszéjben a lyogállamiság !: ...rossz helyen írsz rosszakat, és rossz a stílusod... menj a fidess házatájára,ott van sok söprögetni való... hülye liba...

eszti..... 2019.07.03. 23:13:10

@taga.20:

és ettől jól érzi magát bárki is?
múltkor benéztem ide és fél oldalon keresztül csak arról lehetett olvasni, kinek melyik családtagja hova nyomja a szerszámát.
részletesen taglalva!!!!
ami undorító, az undorító. tök mindegy, hogy fideszes vagy nem fideszes mondja.
talán lehetne egy határ, pl. a szülőket békén hagyjuk, mert van akinek meghaltak már és nem biztos, hogy jólesik a másiknak.
vagy vessük a gyeplőt a lovak közé és folyjon a szar! attól biztos mindenki megnyugszik.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.03. 23:13:43

@taga.20: Hát, a matekról inkább ne ti magyarázzatok, nektek egy egyszerű tört (2/3) is gondot okoz, immár kilencedik éve...

HeHeHeHe

eszti..... 2019.07.03. 23:21:22

@taga.20:

ez nem jófejség, hanem ízlés kérdése.
na, pá!

GNDL 2019.07.03. 23:46:40

@Bravehearth: „Ez az ursula volt az az idióta ostoba gyökér ...”

Most mindez mindegy... a kérdés továbbra is az, miért tűnik Orbánnak alkalmasabbnak, mint akár (most felejtsük el Timmermanst) Weber, Barnier, Stubb, vagy bárki más a Néppártból, akik vagy valóban indultak az EP választáson listán bármelyik EU tagállamban, vagy közük van a „spitzenkandidat” rendszerhez.

Tehát ezt kéne végre kideríteni. :)

GNDL 2019.07.03. 23:56:15

@Veszéjben a lyogállamiság !: „egy szűk kis csövön keresztül szemléled az eseményeket”

Ja, gondoltam hogy én vagyok a pöcs, aha, anyádpicsája. :D Eddig én voltam egyedül az aki mind Timmermans, mind Vestager, mind Barnier, és mind Leyen mellett fel tudtam hozni érveket, számomra mindegyik elfogadható. Te meg bazmeg még mindig ott tartasz hogy „azért jó mert nem Timmermans”. :D

„Leyen biztosi megválasztásában épp az lesz a frankó,hogy a szocdemek akaratával szemben lesz keresztül nyomva.”

Ez nem állja meg a helyét, mivel bár a német szocdemek tiltakoznak, de a többiek (például a spanyol Sanchez, akinek a nevéhez az oszakai-terv is kötődik) belementek. Ugyan így Macronnak is oké Leyen, de a Renew Europe frakció egy része tiltakozik (például a Donáth-vonal is). Vagy vannak néppártiak is, akik ragaszkodnának a „spitzenkandidat” rendszerhez, tehát ha Weber nem lehet EB elnök, akkor is kell neki pozíció, mondjuk EP elnök (amit ma elbukott, mondjuk, mert egy olasz szocdemet választotak).

Szóval itt egyedül te (meg a fideszes hivatásos trolltársaid) nem vagy képes kinézni a saját lövészárkodból, mert egyébként ez már rég nem szoci-konzi szembenállás, hanem szoci-konzi-libsi-zöld káosz. :)

„Az eddigi lagymatag konszenzusnak vége”

Ezzel kapcsolatban jegyeztem meg fentebb, hogy pontosan így van. De legnagyobb sajnálatodra a liberálisok lettek a királycsinálók, nem pedig Orbán „lázadás éve” fasisztái, és a Tanács jelötjeit tekintve tökéletesen kihasználták a helyzetüket a libsik. Ha valaki nyert a jelölteken az nem a V4-ek, nem a németek, hanem Macron, négy jelöltből három igen erősen liberális, Lagarde neki főnyeremény (IMF ördög, ugye:), egy jelölt pedig szocdem libsi... mindez szopó... legfőképp Orbánnak. :)

Szóval... inkább térjünk oda vissza, hogy Leyen mi a francért jó választás Orbánnak? :) Ismétlem:

- erősen EU-s integráció-párti (balkáni bővítés, nem jó az oroszoknak és így Orbánnak sem)
- erősen EU-s federalista-párti, Európai Egyesült Államok (oroszok, USA a sarokban vacog, egy 550 milliós EEÁ odabaszna nekik, ahogy Kínának is, plusz Orbán nemzeti szuverenitása kapna pár fejlövést)
- erősen LMBT+ párti, melegházasság, örökbefogadás, szociális támogatások, 100%-os társadalmi egyenlőség (Orbán itt már kéri a nyugtatóit... a szokásos adagnál többet:)
- emellett jogállamiság, migránspárti, közös EU-s hadsereg...

Szóval, válassz a fentiekből, ha nem is Orbánnak, de neked melyik tulajdonsága/programja jön be? :) Pontosan miért is hullámzik a csajnak a fasiszta /populista tábor?

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.04. 00:15:04

@GNDL: Látom, még éjfél után is itt erőlködsz, te szegény; pedig ezt nem fogjátok lemosni, akkora CUMSHOT jött az arcotokba.

Remélem legalább Gyuri bácsi megfizeti az erőfeszítéseidet.
______
Más:
Néhai Szelestey magister után szabadon, egy kis libbantka sajtószemle a la Pesti Srácok:

Hogy magyarázzák a bizonyítványt vagy próbálják elterelni a figyelmet az orbitális SZOPÁSUKRÓL a lippsike féknyúz-gyárak?
"Nem egyszerű felmérni egyébként, hogy a V4-ek és Orbán Viktor mekkorát ment tegnap, de a liberális politikusok és a sajtójuk őrjöngéséből, illetve a görcsölésükből úgy tűnik, hogy jó nagyot."
pestisracok.hu/a-hoseg-miatt-erosen-romlik-a-fakenews-ok-minosege-az-indexen/

GNDL 2019.07.04. 00:55:57

@Szergej Szergejevics Szergejev: Akkor ismétlem, továbbra sem olvasok orosz állami propagandát. :)

2019.07.04. 05:34:05

@GNDL:

Mit szerettél volna mondani?

Bravehearth 2019.07.04. 05:42:00

@GNDL: "Most mindez mindegy..."

Szerinted. Szerintem pedig nem. Mint 'honvédelmi' miniszter, ez a lény tanúbizonyságát adta annak, hogy a témát illetően egy gyengeelméjű. Ennek ellenére bevállalta a melót. Egy értelmes és kellő önigénnyel rendelkező ember nem tesz ilyet. Egy megélhetési politikus igen.

"...a kérdés továbbra is az, miért tűnik Orbánnak alkalmasabbnak, mint akár (most felejtsük el Timmermanst) Weber, Barnier, Stubb, vagy bárki más a Néppártból..."

Fogalmam sincs, miért propagálja alkalmasabbnak. Szerintem nem az, de ez magánvélemény. Orbán kijelentését én egyszerűen retorikai fogásként értékelem, egy afeletti örömködés verbális megnyilvánulása, hogy az a patkány holland parazita ejtve lett, továbbá a nagyarcú véberbarom is azt kapta, ami jár egy fajtabeli bélféregnek. Ez nyilván örömet okozott Viktoréknak és ez talán érthető is. Az 'alkalmasabb' kifejezés használata szerintem túlzó, de az adott pillanatban érthető.

"...akik vagy valóban indultak az EP választáson listán bármelyik EU tagállamban, vagy közük van a „spitzenkandidat” rendszerhez."

Tudtommal Orbánék egy francia jelöltet kívántak képbe hozni (Barnier), de ez nem jött össze. A csúcsjelölti rendszer a jelen formájában egy ostoba baromság. Épp ez a szarházi véber mutatta meg a gyengeségét. Egy konzervatív, keresztény irányultságú választó az (elvileg) őt képviselő politikai erőt támogatná, de annak a jelöltje egy igazi vérbeli agyhalott szélballibsi patkány. Na, oldd föl ezt az ellentétet! Ebben az esetben az történik, ami történt is, vagyis az adott irányultságú választó vagy nem szavaz, vagy más erőkre szavaz le, akik jobban képviselik az ő gondolatvilágát. Erre a jelenségre itthon is van példa. Egyértelmű, hogy ezt a csúcsjelölti baromságot ellenzők számára már önmagában az a tény is győzelem, hogy a rendszer bármely jelöltje (itt épp mindegyik) bukott. Reményeik szerint ezzel maga a rendszer is (és a kiagyalója is) bukni fog. Szerintem ez az örömködés oka.

Hogy ez a liba mekkora fenyegetést jelent, ezt majd a jövő megmutatja. Az én személyes véleményem az róla, hogy egy nyomorult szarházi, alkalmatlan ostoba széllibbant liba. És még egy idióta is, de ez csak hab a tortán. Talán a Gajdics említette, (vagy a Lomniczi?), hogy 'megelőlegezett bizalommal' tekintenek a nőre a kormányok. Mint ilyet, azt a bizalmat el is lehet veszíteni és meg is lehet szolgálni. Kiderül, melyik lesz majd a realitás.
B.

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2019.07.04. 06:12:15

Orban csak vesztes lehetett. Ha Timmermans es Weber marad az termeszetesen egyenlo lenne Orban bukasaval. Most hogy ugy rugtak ki oket, hogy a labuk nem erte foldet, most meg is megbukott, mert nem is rajta mullott, hanem csak szerencseje volt, mint mindenben az elmult 10 evben.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.07.04. 06:20:55

Mindegy. Senki se gondolta, hogy Ursi nem Soros embere. A harc nem erről szólt.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.04. 06:46:06

@Épüljön STADION a CEU helyére..: Persze, hogy Orbán bukott, hiszen tegnap kedd volt. Igaz, hogy Thimmermanst és Webbert kigolyózta, dehát a kedd az kedd, így muszáj volt buknia. Ha az ő jelöltjét szavazzák meg, az is bukás...

Még sok ilyen szép bukást kívánok a miniszterelnök úrnak!

@GNDL: "továbbra sem olvasok orosz állami propagandát"

Ja, az látszik, hogy te csak lippsike propagandát olvasol és terjesztesz.

De sajnos ezúttal minden erőfeszítésed hiába, ekkora lippsike SZOPÁST nem tudtok "döntetlen körülre kihozni".

Ősszel viszont érik nektek az újabb SZOPÓKA:
mindenszo.hu/most-kaptuk-a-hirt-nincs-eselyes-baloldali-jelolt-tarlos-istvannal-szemben/

Hungry horse 2019.07.04. 07:36:14

@eszti.....: izgalom?
Sulcnak szólj!
Én nevetek raajtatok!

@Kuviklacz: a tények zavarnak majom? Buktatok. Nem kicsit, nagyon. a 20, vagy 22 pedig tök mindegy, mert a lényeg az, hogy az ep sóhivatalában is kevesebben vagytok és kevesebb helyen árulhatjátok el szakmányban Magyarországot.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2019.07.04. 07:42:19

@Hungry horse: Irja ezt a legnagyobb hazáruló banda orosz trollja, aki semmit se tud az EP-ről és olvasni se tud. Nevetséges.

Hungry horse 2019.07.04. 07:57:13

@Kuviklacz: sok minden lehet nevetséges.
Nekem pl az, ahogy buktok leoten, nyomon.
Most épp timmermanst és webert hajtotta el a fenébe orbán és a bandája.
Dez valóban vidám.
De az is vidámsagra ad okot, ahogy ball8bbant agyhal9ttak, mint te, hazudtok győzelmeket az ordas bukásaitok során 2006 ősze óta.
Szóval jól szórakozok rajtatok.
Húzzatok bele!

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.07.04. 10:09:30

@Veszéjben a lyogállamiság !: honnan tudod, hogy nem ugrik Soros nyakába? A fotó alapján úgy mosolyog rá, mint aki ugrani készül. Mellesleg Weber kompromisszumokra kész, ez a csaj meg nem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.07.04. 10:14:45

@Szergej Szergejevics Szergejev: egyiket sem golyózta ki. A jobboldal térvesztése miatt, a librik megerősödése miatt az eddigi rendszer nem működik.
A német szoc-demek kifarolnak a koalícióból, ha ezt a csajt fogják jelölni.
Merkel szövetségese, tehát Orbánnak nem barátja.
Tehát Orbán rosszabb szituban van, mint a megalkuvó Weberrel.

Tipikus öntökönrúgás. De te ennek örülsz...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.07.04. 10:16:25

@Szergej Szergejevics Szergejev: nincs még alelnöki tisztség, csak jelölt Járóka.
Te titokban Orbánt fikázod?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.07.04. 10:21:05

@Szergej Szergejevics Szergejev: milyen pártcsaládokból fognak összeállni az EU különböző fórumainak vezetői?
Sorold fel, az Orbán által favorizált nacionalista pártok delegáltjait!
Sorold fel a Macron(akit Orbán szintén megbuktatott) által támogatottakat!
Vonj számot a Néppárton belül az Orbánt támogatók és ellenzők között!

Meséld el, hogy bukott Merkel, ha mindenhova az ő emberei kerülnek!

Gábris szomszéd 2019.07.04. 10:27:16

@taga.20: Ondó elvtárs ismét "győzött". :) Ha a tényeket nézzük: a 2013 óta hadügyminiszterként dolgozó von der Leyen a CDU liberális-balszárnyához tartozik. Az Európai Egyesült Államok híve, simogatja a migránsokat, pár éve egy szír menekültet is befogadott a házába, ahogy azt a jobboldali morális fölény óbégatni szokta (ha annyira szeretik őket, fogadják is be ők), ráadásul nemcsak a melegek házasságát, de az örökbefogadási jogukat is támogatta. Remélem, Schmidt Mária is jól van, hiszen mégiscsak Merkel emberéről beszélünk, Merkelt viszont Hitlerhez hasonlította a drága ideológusszasszony. Nos Ondó elvtárs, nem varázsló vagy te, nem jós, nem is egy győztes hadvezér. Sokkal inkább egy ócska vásári csaló, aki most bukott meg végérvényesen! Átlátszó, mint a síküveg! Egy senki, aki még veszíteni sem tud. Nemhogy elegánsan, SEHOGY! Áskálódtál, kigolyóztad Webert, de van egy kis gond. Közben túljártál a saját eszeden. És most sarokba szorítva, szűkölve, megszavaztad azt, aki holnap, holnapután, azután beveri az utolsó szeget is európai ábrándjaid koporsójába. :)

Gábris szomszéd 2019.07.04. 10:30:40

@közíró MAXVAL bircaman: Mondom én, hogy a főnökeitek a fidesztroll központban, ha kell még a szarból és ízletes tejszínhabot csinálnak. Nem nagy újdonság ez, hiszen eddig is így volt. Nektek fideszbirkáknak pedig az a dolgotok, hogy be is vegyétek, függetlenül attól, hogy Ondó elvtárs épp mit hazudozik össze-vissza. :)

_atpijkamo_ 2019.07.04. 10:37:11

Az nem számít, hogy Ondó Viktor elbukott. Az a fontos, hogy fél kézzel kipenderítette Webert, és így Magyarország megmenekült attól, hogy migráncsok százmilliói megerőszakoljanak mindenkit. Kéccer. A nőket is.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.07.04. 11:37:31

@Gábris szomszéd:

A tényeknek nem urai többé a liberók, ez van, törődj bele...

látjátok feleim szümtükkel 2019.07.04. 14:53:04

@GNDL: "De nem ez a kérdés, hanem az, hogy pontosan miért is felel meg a csaj Orbánnak?! Mert ezt a részét egyelőre nem látom át... de ti sem, valljuk meg őszintén. :D"

Hát akkor gondold át, hogy mennyivel jobb egy Ursula kezeit csókolgatni, mint egy Weberét, vagy neadj isten Timmermansét!;D

látjátok feleim szümtükkel 2019.07.04. 14:55:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Az a fontos, hogy fél kézzel kipenderítette Webert, és így Magyarország megmenekült attól, hogy migráncsok százmilliói megerőszakoljanak mindenkit. Kéccer. A nőket is."

No nem kell itten pánikot kelteni, mert az egy szem debreceni katonai oskolában már beavatják a kezdő fiúkat is, hátraközött kézzel, állítólag análisan.

látjátok feleim szümtükkel 2019.07.04. 14:59:13

@Bravehearth:" A csúcsjelölti rendszer a jelen formájában egy ostoba baromság. Épp ez a szarházi véber mutatta meg a gyengeségét. Egy konzervatív, keresztény irányultságú választó az (elvileg) őt képviselő politikai erőt támogatná, de annak a jelöltje egy igazi vérbeli agyhalott szélballibsi patkány. Na, oldd föl ezt az ellentétet!"

Hát ezt a feloldást Orbántól kellene megtanulnod, mert mintha ő indult vóna valamikor a libsibolsikomcsisoros oldalról, soros pénzen. Most meg a közpénzen kötéltáncol. A tieden is.

Bravehearth 2019.07.04. 16:45:06

@látjátok feleim szümtükkel: "Hát ezt a feloldást Orbántól kellene megtanulnod, mert mintha ő indult vóna valamikor a libsibolsikomcsisoros oldalról..."

Na látod...! Eszembe sem jutott soha szavazni rájuk. Mellesleg, ha onnan indult és szembefordult velük, akkor ez azt jelent(het)i, hogy van esze és józan belátása. Ez mindenképp pozitív tulajdonság.

"...soros pénzen."

Legalább ez a 'befektetése' szarul sült el annak a rühes patkánynak. Ez jó.

"Most meg a közpénzen kötéltáncol. A tieden is."

Jelen állás szerint inkább ő táncoljon közpénzen, mint a dobrevné csótányfletó és random barátja! Szerintem...
B.

taga.20 2019.07.04. 17:46:36

@Gábris szomszéd: a csutigeci így szokott nyerni:)

és a sok kretén gecifan, itt örömködik, mint ha fogyatékosak lennének.

ja azok!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.04. 18:56:25

@GNDL: Továbbra is le vagy ragadva személyeknél, és nem veszed figyelembe hogy milyen politikai folyamatok zajlottak le az utóbbi napokban. A szoci néppárti konszenzus épp Thimmermans jelölésével állt volna helyre, amelyre Macron is áldását adta volna, csakhogy a néppárt fellázadt ez ellen,egyúttal Merkel ellen is. Ez teljesen váratlan fejlemény. Te tényleg nem fogod fel ennek a jelentőségét? Legalább azon gondolkozz el, hogy mennyire berágtak a német szocdemek Leyen jelölése miatt, amely igencsak előrevetíti a nagykoalíció felbomlását és Merkel idő előtti távozását, és egy új német kancellár hivatalba lépését, amely egy teljesen új európai helyzetet eredményez.

"Ez nem állja meg a helyét, mivel bár a német szocdemek tiltakoznak, de a többiek (például a spanyol Sanchez, akinek a nevéhez az oszakai-terv is kötődik) belementek."

Le kell választani a szocdemekről azokat, akik hajlandóak Leyent megválasztani. Meg kell osztani őket. Leyen a német és holland szocdemek akarata ellenére lesz biztos, és ez igencsak előnyös, és mindenképpen előnyösebb annál, mintha a hipersorosisita Thimmermans egy totális, egységes szocdem-néppárti- libero támogatói bázissal a háta mögött foglalta volna el a biztosi posztot. Ez az igazi nyereség a V4-ek számára.

Merkel egyébként eljutott odáig, hogy "a magyar határzár Németországot is védi". Lehet, hogy Leyenben is megérlelődött már ez a gondolat. Egy biztos: Thimmermansban semmiféle ilyen gondolat nem érlelődött meg.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.04. 18:59:05

@Igazamvanvagyigazamvan?: Honnan tudod, hogy Orbán nem ugrik soros nyakába? (Vagy nyakára..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.04. 19:00:53

@Kuviklacz: Nesze semmi fogd meg jól! :) A német szocdemek tombolnak..Valahogy nem örülnek úgy Leyennek,mint ti...)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.04. 19:03:20

@anóka: Köszönöm biztató szavaidat, kedves kis kétmondatos barátom..:)

GNDL 2019.07.04. 19:18:17

@Veszéjben a lyogállamiság !: Bla bla bla bla bla bla bla bla bla... továbbra is. Már második napja nem tudnak nektek egy racionális és védhető érvrendszert összeállítani a propaganda központban?! :D

Nézted vagy olvastad Tusk mai beszédét az EP-ben?! Mindamellett hogy arra szólította fel a frakciókat hogy támogassák a jelölteket, mézesmadzagként még azt is bedobta, hogy több liberális és zöldpárti képviselőt fognak javasolni az egyéb bizottsági posztokra is... :D

Hidd el, töki, fikarcnyi okotok sincs örömködni. :) Occam beretvája ez, Orbán és populista söpredéket csak személyes bosszút akart állni Timmermanson, ez volt az ultrarövidtávú cél. Hogy aztán hogyan alakul majd a dolog, arról elképzelésük sem volt, csak „ne Timmermans”. Aztán most úgy tűnik hogy jobban megszívják, mint ha Timmermans maradt volna, vagy akár csak Vestager lett volna... :)

„Merkel egyébként eljutott odáig, hogy "a magyar határzár Németországot is védi".”

Tovább is tudod a szöveget, vagy ebből is csak ennyi van meg?! Először is a szerb-magyar határvédelmi törekvésekről beszélt, aztán ezután még közös határvédelmet, egységes menekültügyi eljárást és közös bevándorlásügyi hatóságot vázolt fel... tudod, ezek azok a dolgok amiktől Orbán ugyan úgy retteg mint Timmermanstól. :D Szóval, mennyire értünk még egyet Merkellel ennek tükrében? :)

Egyébként meg ha már annyira előrehozott német választásokról álmodoztok, nézd már meg a német közvélemény kutatásokat, itt a legfrissebb:

GRÜNE-G/EFA: 26%
CDU/CSU-EPP: 25%
SPD-S&D: 13%
AfD-ID: 13%
FDP-RE: 8%
LINKE-LEFT: 8%

Egy ilyen eredmény a választásokon CDU-Grüne (konzi-zöld) vagy CDU-Grüne-FDP (konzi-zöld-libsi) koalíciót is eredményezhetne... naésakkorbazmegmuhahahaháháháh ha Leyennek örömködtök akkor ehhez mit szólnátok?! :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.04. 21:05:12

@GNDL: Amiért a viktor.Mer az nem a gyurcsány.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.07.04. 21:12:48

@Veszéjben a lyogállamiság !: Ismerve Viktort, bármi lehet. Holnap kijelenti, hogy Soros az ország megmentője, és láss csodát, a fideszes papagáj kommandó, hirtelen elfelejti, hogy ősellenség volt még tegnap.

Hisz mint egy dakota közmondás tartja, aki a pénzt adja, abból lesz a haza atyja.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.04. 21:13:17

@eszti.....: Ez még enyhe ahhoz képest,ahogy mi nyomtuk régebben.:))

látjátok feleim szümtükkel 2019.07.04. 21:19:09

@Bravehearth:

Elég beszűkült a gondolkodásod.
Szerintem meg egyik sem, meg egy politikus és annak rokona-barátja sem. Dolgozzon meg mindegyik a pénzérét úgy, mint az átlag ember.

taga.20 2019.07.04. 22:01:29

@eszti.....: végre valaki vágja, hogy miről beszéltem.

ez fáj neked asszonyiállat:)))

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.07.04. 23:22:14

@Veszéjben a lyogállamiság !: Leyennek mi sem örülünk, ugyanis nem vagyunk fideszesek. Ők szavaztak rá, honfolom, örülnek. Az mindenesetre bátor tőled, hogy így szembefordulsz Orbánnal.

Bravehearth 2019.07.05. 05:16:29

@látjátok feleim szümtükkel: "Elég beszűkült a gondolkodásod."

Szerintem pedig nem. Inkább pragmatikus. Ha nekem most körökkel jobb, mint 10-12 éve, akkor elemi érdekem, hogy inkább az kormányozzon, aki számomra érezhetően javított a körülményeimen. És persze az sem hátrány, hogy a a tetves undorító balliba oldal irányítása alatt még a 'magyar' szó kimondása is bűn volt, úgy ma simán vállalhatom, hogy magyar vagyok. És az sem zavar, hogy végre szitokszó lett a 'liberális'! Tehát szerintem nincs igazad.

"Szerintem meg egyik sem..."

Alapvetően igaz. Jelentősége akkor lesz, ha valóban lesz értelmes és vállalható alternatívája a fidesznek és Orbánnak. Random balfasz és libsi erőt vagy politikust nem tartok erre sem alkalmasnak, sem méltónak a jelenlegi 'túloldalról'!

"Dolgozzon meg mindegyik a pénzérét úgy, mint az átlag ember."

Utópia!
B.

_atpijkamo_ 2019.07.05. 12:06:43

@Bravehearth: "az kormányozzon, aki számomra érezhetően javított a körülményeimen."

Az Európai Unió pénzesője, és az elmúlt évtizedes világgazdasági konjunktúra javított a körülményeiden. Az EU-t Soros György magyar patrióta irányítja, ahogy a világgazdaságot is. De nem hiszem, hogy vállalná miattad Magyarország kormányzását. De biztos megmelengetné a szívét, ha írnál neki egy esdeklő levelet. Meg ki tudja, hátha.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.05. 13:30:57

@eszti.....: Ez a "kinek melyik családtagja hova nyomja a szerszámát."

Erről az jutott eszembe,amikor nekem egy haver a bőrön,hogy:"Azt oda és olyan svunggal,ahogyan és ahová gondolom!"
XD

Bravehearth 2019.07.05. 13:51:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Az Európai Unió pénzesője, és az elmúlt évtizedes világgazdasági konjunktúra javított a körülményeiden."

Hazudsz, fostosmacska! 2003-2008 vége között is nagyon komoly konjunktúra volt. Itt valamiért kiherélődött minden, amivel védekezni lehetett volna a 2008 végi bazdmeg ellen. De ezt már ezerszer kiveséztük, másoktól is épp elég adatot, grafikont kaptál.
Ami az uniós pénzesőt illeti, állandóan arról ugatérozol, hogy azt a 'zorbán' meg a tiborcz ellopja. Akkor abból én miért is éreznék valamit...? Tehát mely esetben hazudtál?

"Az EU-t Soros György magyar patrióta irányítja, ahogy a világgazdaságot is."

Hazudsz! Nem magyar és nem is patrióta. Ez a te ostoba agymenésed. Az egy retek szarházi spekuláns. Pénzember. Nem több.

"De nem hiszem, hogy vállalná miattad Magyarország kormányzását."

Nem fenyegeti ez a veszély. Egyrészt nem vagyok ezügyben döntési helyzetben, másrészt én csak annyit kérnék tőle, hogy fájdalmak közt dögöljön meg a családjával és veled együtt.

"De biztos megmelengetné a szívét, ha írnál neki egy esdeklő levelet."

Nem levélkével, hanem lángszóróval melengetném a szívét. A tiédet is...
B.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.05. 13:58:00

@Bravehearth: És persze ez mind mind orbán viktornak köszönhető.
Csakis!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.05. 14:00:35

@Bravehearth: És persze a ballibek gyűlölködnek,ugye?:))
Batyukám,már megint elgurult a gyógyszer...:))

_atpijkamo_ 2019.07.05. 14:15:44

@Bravehearth: "2003-2008 vége között is nagyon komoly konjunktúra volt."

Aha. És ez mennyiben befolyásolja a soha nem látott hosszúságú és erősségű jelenlegi konjunktúra ciklust?

"a 'zorbán' meg a tiborcz ellopja."

Szerinted nem csak a 20%-át lopja el Ondó Viktor és népes családja, hanem a teljes 100%-ot? Neked 5x rosszabb véleményed van a gazdádról, mint nekem. Kubatov nem fog örülni, ha ezt megtudja. :))

"spekuláns. Pénzember"

Kérdezd meg a geci gazdádat, fideSSfasszopó, szerinte mindent Soros György patrióta irányít.

"nem vagyok ezügyben döntési helyzetben"

Te semmiben nem vagy döntési helyzetben. A fejed nyakig a geci gazdád seggében van.

"veled együtt"

És még rosszindulatú gyűlölködő is vagy, még a hazaáruló fajtádnak is szégyene.

Bravehearth 2019.07.05. 16:25:24

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "És persze ez mind mind orbán viktornak köszönhető.
Csakis!"

Kérlek pontosan idézd, hol írtam ilyet! Előre is köszi!

"És persze a ballibek gyűlölködnek,ugye?"

Nem is kicsit. Okkal rühellem őket, mint a szart.

"Batyukám,már megint elgurult a gyógyszer"

??? Nem tudom, miről beszélsz... Kissé zavaros vagy. De ez engem nem kell érdekeljen!

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "És ez mennyiben befolyásolja a soha nem látott hosszúságú és erősségű jelenlegi konjunktúra ciklust?"

Egyrészt a pénzügyi-gazdasági ciklikusság nem tegnapi és nem tíz évvel ezelőtti jelenség. A jelenlegi konjunktúra adott, a kormányzat ki is tudja használni. A tíz évvel korábbi konjunktúra nem befolyásolja a jelenlegit. De ilyet nem is említettem sehol, csak te ugye képtelen vagy értelmezni, mint általában. De a magadfajta vérfertőzött kis libsi küretmaradéktól ez nem is elvárt. A lényeg abban volt, hogy a korábbi konjunktúra idején a balfasz kormányzatunk annak ellenére múlt alul mindenkit, hogy minden adott volt a növekedéshez. Nem sikerült nekik. Akkor most miért is bíznék abban, hogy bármit is jobban csinálnak a jelenleginél? Nem hiszem el és nem is bízom bennük. Ennyi. Na, ezt kellett volna megértened. Nem sikerült...

"Szerinted nem csak a 20%-át lopja el Ondó Viktor és népes családja, hanem a teljes 100%-ot?"

Látom, az értő olvasás továbbra is annyira utópia a számodra, mint 3-4 éve általában. A te hülyeséged legalább konstans. Idézem magam:

"Ami az uniós pénzesőt illeti, állandóan arról ugatérozol, hogy azt a 'zorbán' meg a tiborcz ellopja. Akkor abból én miért is éreznék valamit...? Tehát mely esetben hazudtál?"

Ezt írtam neked, retardált fostosmacska. Tehát ebből te azt vetted le, hogy szerintem ellopnak mindent? Ezt nem vesézem tovább, egyszerűen síkhülye kis génhibás büdösgyökér vagy, hogy az értelmes magyar szöveget földolgozd. De ez legyen a te bajod és az istenverte anyádé és persze az iskoládé!

"Kubatov nem fog örülni, ha ezt megtudja."

Szarik az az én véleményemre is és a tiédre is. Bár, ha elolvassa ezt a bejegyzést és a kommenteket, elégedetten dőlhet hátra, mert láthatja, hogy a 'zellenzék' szivacsként gyűjti magába a hozzád hasonló ostoba kis retardált vadbarmokat. Ez persze determinálja a várható eredményeket is. ;-) Nem hiszem, hogy emiatt bánatos volna...

"Kérdezd meg a geci gazdádat, fideSSfasszopó, szerinte mindent Soros György patrióta irányít."

Nem tudom, miről ugatérozol, kis geciputtony, továbbra sincsen gazdám. És minek kérdezgessek bárkit is erről a szarházi patkányról? Az ő kilétével is tisztában vagyok, ahogy a tiéddel is. A soros egy rafinált és okos szarember. Te pedig egy vérfertőzött retardált kis libsi szerencsétlen vagy. Ami nyilvánvaló, arról nem kérdezgetek.

"Te semmiben nem vagy döntési helyzetben."

Irreleváns a véleményed. Ahogy itt is látható, még az egyértelmű írott szöveget se tudod értelmezni, nemhogy bárki más élethelyzeteit vagy lehetőségeit fölmérni. Ez persze ismét csak a te tragédiád és anyádé... Én csak röhögök rajtad. :-)

"A fejed nyakig a geci gazdád seggében van."

Látom, ez a 'segg' dolog nagyon beégett nálad. Apád tehet róla, mi?

"És még rosszindulatú gyűlölködő is vagy, még a hazaáruló fajtádnak is szégyene."

Tévedésben vagy, kis fostos génhibás! A szerencsétlen fajtádat rühellni puszta jóindulat. Tudod, a szart és a rákos elfajulást értelmes ember rühelli, undorodik tőle. A természet is lekezeli, de ez ugye esetedben nem játszhat, hiszen véd a törvény és még az a szánalmas egészségügy is életben tart valahogy, ne unatkozzon az anyád. Nos, egy normális társadalom és egy normális ország nem igényli a fajtádat. Lehetőleg kivetné magából. Én is rühellek téged is és a fajtádat is. Mert szeretem az országot és a nemzetet. Mindkettőnek áldás lenne, ha nélküled haladna tovább az útján. Nem érted, mi? Te kis szerencsétlen szarevő... Ülj ki a napra, végre érne téged is valami fény, te kis szerencsétlen!
B.

látjátok feleim szümtükkel 2019.07.05. 21:40:24

@Bravehearth: "Az egy retek szarházi spekuláns. Pénzember. Nem több."

A Lajosokra, a Tónira, a Sanyikra, vagy a Lőrincre gondoltál?

Bravehearth 2019.07.05. 22:17:01

@látjátok feleim szümtükkel: Ha képes volnál szövegkörnyezetet összefüggéseiben olvasni és értelmezni, akkor most nem tűnnél ennyire szánalmasan ostoba és fantáziátlan segghülye idiótának! De ugye nem vagy képes...
B.

eszti..... 2019.07.06. 20:32:47

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Mostanában sajnos nem olvashatók hasonló árnyalt kívánságok.
A részletes taglaláson kívül lassan folyamatábrát is rajzolnak egy-egy káromkodáshoz.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.06. 21:45:15

@GNDL: Honnan indultunk töki? Onnan,hogy Weber lesz a bizottság elnöke,aki nem csinált titkot abból,hogy egy EP-s nagykoalíció bizottsági elnöke lesz,ennek jegyében keményen nekiment Orbánnak és a v4-nek. Arra kúrt rá Manfréd,hogy Macron saját külpolitikai imázsát építgetve megtorpedózta ,jól ráérezve arra,hogy ebben a v4-ek partnerek lesznek.
Ezután elkezdött az ötletbörze,hogy akkor mégis ki legyen az EB elnöke,aminek az lett a vége,hogy Merkel és Schulz lepacsizták Oszakában,hogy akkor legyen Thimmermans,amihez megszerezték Macron támogatását is.Ekkor a hazai és nemzetközi libsisajtó örömtüzeket gyújtott.Csak azzal nem számoltak,hogy Merkel nem fogja tudni keresztülvinni az ötletet a néppárton,így bukik el Európa fő sorosistájának jelölése.
A hab a tortán,hogy Schulz és Weber is Orbánt emlegette..:) ,és hogy Merkel komoly presztizsveszteséget szenvedett el mind Weber mind Thimmermans abortálása során a v4-nek is köszönhetően,plusz a nyakába kap egy jó kis koalíciós válságot,amely meggyorsítja az új kancellár megválasztását.Ezenkívül Leyen megválasztása az európai
szocdemek közé is éket verhet.
Leyen konszenzusra törekvő stílusa eleve kedvezőbb a v4 számára,mint Thimmermans dogmatikus,agresszív szélsőbalos politikai felfogása.Ezenkívül Leyen nem brüsszeli bürokrata,hanem egy nemzeti kormány tagja, így sokkal inkább szembesülhetett az elhibázott bevándorláspolitika negatív következményeivel..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.06. 21:48:26

@Igazamvanvagyigazamvan?: Miért van az,hogy itthon a nem fideszesek örülnének annak,hogyha esetleg Leyent mégse választaná meg az EP.Elgondolkodtál már ezen?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.06. 22:00:21

@Igazamvanvagyigazamvan?: Na most én erről Simicskára és a balliberált papagájkommandóra asszociálok.Hirtelen kikopott a kötelező panelek közül a „Közgép” emlegetése a G-nap után..:)

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.07.07. 10:46:25

@Veszéjben a lyogállamiság !: miért van az, hogy a fideszes kommentelők von der Leyen ellen beszélnek? Elgondolkodtál már ezen? Hogy a befolyásolható, megalkuvó Weber helyett az ismeretlen, de a fidesz eszméivel tökéletesen szembemenő nőt támogatják?
Miért van az, hogy a fidesz szimpatizánsok hirtelen becsukják szemüket, és nem hajlandóak tudomásul venni a tényt, a megválasztandó vezetők politikai nézetei balra tolódnak? EP elnök az olasz Sassoli szoc-dem.
" V4-ek mellett Emmanuel Macron is politikai tőkét kovácsolt a vezetői csomagból, ugyanis nemcsak a csúcsjelölti rendszert nyírta ki, de francia kézbe juttatta az Európai Központi Bankot, a liberálisok pedig a belga Charles Michel személyében az Európai Tanács vezetését szerezték meg."

Tehát minek örülünk? Hogy a v4-ek csökkentették Merkel befolyását, Macronnal szemben? Hogy Webert kitúrták, egy libsi került pozícióba?
Aki ilyeneket mond:"közös értékek megóvására az EU-n belül és kívül is. „Vírusként terjed a nacionalizmus, ez destruktív konfliktusokhoz vezethet” – figyelmeztetett az MTI szerint"

Gratulálok!

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.07.07. 10:48:10

@Veszéjben a lyogállamiság !: tehát a nem fideszesek joggal örülnek. Weber, Leyen, Sassoli...tolódunk balra...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.07. 12:52:37

@Igazamvanvagyigazamvan?: Új fejlemény: Orbán felhívta korábban Leyent, és bizonyos garanciákat kért a v4 támogatásáért, amit meg is kapott. Leyentől idézgettek nyilatkozatokat, mintha egy politikus véleménye kőbe lenne vésve. (Egyébként Orbántól is idézhetsz érdekes szövegeket mai perspektívából nézve..:)
Leyen kompromisszumos politikai stílusa eleve sokkal előnyösebb a v4-nek, mint a két csúcsjelölté, de nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy a két úr egy sokkal szélesebb körű bal-jobb nagykoalíciótól kapta volna felhatalmazását, míg Leyent a szocdemek veleje, a német és holland pártok nem fogják támogatni, és ez a legfőbb nyereség a v4-számára. Egy kevéssé széles, és sokkal összetettebb támogatói kör fogja megválasztani. Thimmermans kinyírásán túl ez a legfőbb politikai nyereség..:)

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.07.07. 13:49:17

@Veszéjben a lyogállamiság !: tehát Leyen kompromisszumkész volt.
De nem ő lesz a választott. Nagy nyereség !
süti beállítások módosítása