B1 blogcsalád



A kormány úgy hazudik, mintha nem lenne holnap

2019. május 13. - ashwood

orban-pinokkio-d00017830fddfb3f78a7c.jpgA kormány úgy érzi: bármilyen következmény nélkül hazudhat akármekkorát az Európai Bizottsággal kapcsolatban. És igaza is van: a propaganda kizárólag a hazugságokat harsogja, az igazság nem jut el az Orbán-hű tömegekehez.

A kormánypropaganda mást sem súlykol napok óta: “Az Európai Bizottság megtámadta a babaváró támogatást!”. Természetesen nem felejteik el rákötni: bezzeg a migránsok támogatása rendben van az uniós bürokraták szerint.

A folyamatosan habosított történetből egyetlen szó sem igaz. Sőt, olyan komplex hazugságmátrixot állít fel, ami után még Trump is megnyalná néhány ujját:

– egy Európai Bizottság által kezdeményezett vizsgálat semmiképpen sem támadás. Számtalan ilyen vizsgálat indul, amelyeknek zöme bármiféle megállapítás nélkül zárul le.

– De ez mellékszál a hazugságcunamiban, hisz a lényeg: nem történt semmi. SEMMI. A Bizottság nem vizsgálta a babaváró támogatást, így nem is mondhatott róla SEMMIT, így nem is támadhatta meg.

– Újabb mellékszál: állítólag tiltott állami támogatás a brüsszeli vád. Ennél nagyobb baromságot – követlezmények nélkül – nehéz mondani. Ugyanis az állami támogatásokat kizárólag akkor tiltja – minden – gazdasági irányító, amikor az torzítja a gazdasági szereplők közötti versenyt. Magánszemélyek esetén – akik babaváró támogatást kaphatnak – nem létezik verseny, elképzelhetetlen tiltott állami támogatás.

Vagyis nem elég, hogy behazudtak egy nem létező kritikát, de annyira hülyének nézik álhíreik fogyasztóit, hogy arra szavak sincsenek.

Mindezt ma Magyarországon az állampárt egész nyugodtan megteheti. Ugyanis az alaphír, pontosabban hazugság megjelent : itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, és me felejtsük el az összes megyei lapot. (A teljesség igénye nélkül.)

Az Európai Bizottság leleplező cáfolata, amely szerint: 

– nem indítottak semmilyen vizsgálatot,

– a babaváró programmal kapcsolatos párbeszédet a magyar kormány kezdeményezte,

– de ez el sem indult még,

– nincs semmiféle álláspontja a Bizottságnak,

– támogatják a magyar kormány családpolitikáját, 

– állami támogatásokra vonatkozó szabályok kizárólag a gazdasági verseny tisztasága érdekében születtek, magánszemélyekre semmiképp nem vonatkozik.

Tiszta beszéd. Lássuk, hány propagandatermék - amelyek az alaphazugságot azóta is harsogják - adták közre: nulla. Egyetlen egy sem.

Minek is. A valóság az, amire Orbán azt mondja. A migránskaraván, a három éve épp most Európa felé útra kelő százmilliók, bármi, ami hatalmát és alantasai pénzét védi. Bizonyosan a royal vej is saját tehetsége alapján gründolt össze 2010 óta 35 milliárdos vagyont. Mert ő még Mészáros Lőrincnél is okosabb.

Semmi és senki nem korlátozza Orbánt és hazugságokra épülő gépezetét. De azért Magyarország ugye demokrácia meg jogállam? Hát persze…

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9014821770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.13. 09:46:12

mivel nincs is holnap a Miniszterelnök Úr számára
hiszen holnap kedd van, amikor is a demokratikus erők letaszítják a trónról

HabonyArpi 2019.05.13. 13:14:32

"A kormány úgy érzi: bármilyen következmény nélkül hazudhat akármekkorát az Európai Bizottsággal kapcsolatban. És igaza is van: a propaganda kizárólag a hazugságokat harsogja, az igazság nem jut el az Orbán-hű tömegekehez."

Hat akkor minden rendben van, igy jartatok.

Greccsi Zsot 2019.05.13. 13:17:40

A Trámp holnapra ugyis megbuktatja a zorbánt, ezt most nem ussza meg a diktátor.

2019.05.13. 16:11:45

A híreket hallva én már levettem volna ezt a cikket a BB1 helyében, mert nagyon úgy néz ki, hogy ez igaz!
Persze ha abból indulunk ki, hogy van olyan balliberális miniszter a "fejlett" nyugaton, aki szerint ha a saját gyerekeinket támogatjuk az a fasizmus jelzőjét vonja maga után /Amit a miniszterelnöke meg is erősít!/ és ugyan olyan, mint a náci Németország, akkor azon kellene meglepődnünk, ha EB nem támadná ezt a még annál is "fasisztább" elképzelést.
Valószínűleg nem is értik Junkerék, hogy valaki miért várhat egyáltalán babát /Nekik is azért nincs!/, amikor a migránsok szülési fájdalmak nélkül, korlátlan számban elérhetőek, ráadásul már felnőttek, sokkal kevesebb kosszal, költséggel oldják meg az utánpótlást. A járulékos "költségek" megjelenésekor meg ők már úgy sem fognak élni Timmermanssal, vagy ha mégis, akkor ki menekítik őket, a gond a miénk lesz.

2019.05.13. 16:35:53

@HabonyArpi: Mennyire igaza is van! Ha már te is elismered...

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.13. 17:44:03

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

"mivel nincs is holnap a Miniszterelnök Úr számára"

tényleg úgy lop (a strómanjain át) ez a kib@szott staddion cziggány, Magyarország "élére" nem egy cziggány való, és pont.

Nincs szükség több hanyatlásra, uszításra, megosztásra és korrupcióra.

már nem is létezik fidess, már csak a főcziggány létezik a sok gyáva pénzsóvár retek meg kussol és azt is hagyja, hogy ő nagyságos staddion cziggánya már egy személyben programot hirdessen. :D igazi diktátor, igazi alja seggnyalókkal.

férgek.

hirklikk.hu/images/articleMain/48200.jpg

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.13. 17:45:12

itt az igazi program, ami ezt a mocskos pártot mozgatja, fidess, a kivénhedt maffiózók kamupártja. :D

images.alfahir.hu/alfahir/styles/riport_image/s3/2019-05/Screenshot%202019-05-01%2011.57.49.png?itok=j8ctklwS

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.13. 17:54:35

@csüngőhasú norvégbáró: "alfahír" "@szott staddion cziggány, Magyarország »élére« nem egy cziggány való, és pont"

Na nácikám, most aztán kimutattad a fogad fehérjét, ország-világ elé tártad, hogy egy közönséges rasszista nácika vagy.

Persze mint tudjuk, mostanában ez már nem akkora gond a libsik számára, hiszen az ördöggel is összebújnának, hogy végre eredményeket érjenek el.

Csak azért én mégis megkérdezném, hogy ezek után mégis milyen erkölcsi alapjuk lesz a libsiknek a menekültekkel kapcsolatos bánásmód, politika kritizálására?

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.13. 18:13:46

@Szergej Szergejevics Szergejev:

"egy közönséges rasszista nácika vagy."

a staddion cziggány az nem az a "cigány" vagy roma amiről te beszélsz, az a cziggány amiről én írok, a legaljasabb staddioncziggggányok eggyike.

vágod te mocsok?

amúgy egy cziggány miért is MIGRÁNCS ozik??

egyáltalán, mi az a migráncs? nem derül ki mit akar a cziggányod a ez EU pénzek ellopásán kívül.

amúgy a cziggányod a saját fajtáját képtelen volt felzárkóztatni 20 év alatt, mert Flórián haverkája is csak zsákolt. :D

akkor, minek nekünk egy staddion cziggány?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.13. 20:25:06

@csüngőhasú norvégbáró: megjöttél alulfizetett soros bérenc?
ömlik a szar a szádból

István Tamasi 2019.05.13. 20:39:24

Nincs semmi újdonság, ez már a nagyon sokadik hazugsága a NER-nek.

morpho 2019.05.13. 20:48:58

Érdekes, hogy a narancskulancsok minden hülyeséget összehordanak, náciznak, soros-bérenceznek, verik a habot, miközben a helyzet az, hogy tényleg kamu a kormánypropaganda, hogy Brüsszel "megtámadta" a magyar családtámogatási rendszert. Egy szó sem igaz az egészből, tehát a kormánypropaganda gátlástalanul hazudozik és félrevezeti a társadalmat. De ez nem zavarja narancskullancs propagandistákat. Itt sorosoznak, náciznak és hazudoznak gátlástalanul, miközben ők is tudják, hogy az alaphír nettó hazugság és azt is tudják, hogy ők kiszolgálják ezt a hazugságot. Bravó srácok! Anyátok büszke lesz rátok! (he eddig nem volt)

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.13. 21:06:48

@morpho: "tényleg kamu a kormánypropaganda, hogy Brüsszel "megtámadta" a magyar családtámogatási rendszert. Egy szó sem igaz az egészből"

Mondja ezt a szoci-brüsszelita propaganda.

A kormány mást mond, és egy mai újsághír szerint bizonyítékok is vannak a kezében:
"Dokumentumok, jegyzőkönyvek és telekonferenciákon rögzített beszélgetések igazolják, hogy a bizottság kifogásokat emelt a babaváró támogatás megvalósítása ellen. A magyar kormány február 27. óta egyeztet a bizottsággal, de két és fél hónap alatt sem kapta meg a bizottság előzetes jóváhagyását."
magyarnemzet.hu/belfold/honapok-ota-tamadja-a-babavaro-hitelt-az-europai-bizottsag-6917747/

Szóval csak óvatosan, nehogy a végén esetleg pofára tessen esni... !

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.13. 21:10:22

@csüngőhasú norvégbáró: "a staddion cziggány az nem az a "cigány" vagy roma amiről te beszélsz" vö. "amúgy a cziggányod a saját fajtáját képtelen volt felzárkóztatni 20 év alatt, mert Flórián haverkája is csak zsákolt"

Most akkor döntsd már el, hogy végülis, most akkor cigányozol vagy nem cigányozol?!

Amennyiben nem, akkor hogy a francba jön ide a roma felzárkóztatási program, na meg a saját fajta?!

Amennyiben meg igen, akkor legalább ne maszatolj, ne sunyíts, hanem karakán, büszke náciként egyenesen okádd ide rasszista butaságaidat!

Che21 2019.05.13. 21:20:20

Az Európai Bizottság álláspontja:
Nincs is vizsgálat, és különben is a magyar kormány kezdeményezte a (nem létező) vizsgálatot.

Értem.

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.13. 21:21:02

@Szergej Szergejevics Szergejev:

" egyenesen okádd ide rasszista butaságaidat! "

a staddion cziggányod ugye nem fasiszta??

egyébként, költöztesd kedves édesanyádat a HŐS utcába, utána ugathatsz kispajti, ki a rasszista, tehát kussolsz fidesszolga, nem én támogatom a cziggányod ész nélküli MIGRÁNCSozását és lopásait.

Che21 2019.05.13. 21:21:16

"Nincs semmilyen vizsgálat."

Tuggyuk.
És köztelező kvóta sincs.

bordat 2019.05.13. 21:36:34

A fityesz riog előre persze a nagy semmire

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.13. 21:36:45

a nemzeti staddioncziggányság fénykora....

A múlt héten megjelent a 100 leggazdagabb magyar vagyonát összeállító kiadvány idei száma, amiből kiderült, hogy Mészáros Lőrinc még éppen nem a leggazdagabb ember az országban, Tiborcz Istvánnak viszont már sikerült bekerülnie a legvagyonosabbak közé. A 24.hu a listáról kiválogatta azokat a vállalkozókat, akik leginkább a kormányzati beruházásokon keresztül gyűjtötték a top 100-ba való vagyont, vagy akik így-úgy kötődnek a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez, és arra jutott, hogy a közel két tucat NER-es milliárdos 2009 óta összesen 990 milliárd forinttal lett gazdagabb.

Ráadásul ez még nem is fedi le teljesen a kormányközeli üzleti szférát, mert az összeállításból kihagyták az olyanokat, akik már 2009-ben is szerepeltek a százas listán, például a Mészáros Lőrinc cégbirodalmában kulcsszerepet játszó Jászai Gellértet vagy Schmidt Máriát.

A legnagyobb NER-es vagyonhalmozó persze Mészáros Lőrinc, aki 2009-ben még a lista közelében sem volt, idén viszont a Napi.hu kiadványa 296 milliárdra teszi a vagyonát, amivel Csányi Sándor mögött a második leggazdagabb ember az országban. De szépen gyarapodott az elmúlt években:

az állami építkezési tendereken jól szereplő Duna Aszfalt tulajdonosa, Szíjj László, aki tavaly óta megduplázva a vagyonát 110 milliárdot tudhat magáénak;
a szintén építőipari Market Zrt. tulajdonosa, Garancsi István a maga 66 milliárdjával;
a szintúgy állami építkezéseken sikeres WHB-csoport tulajdonosa, Paár Attila 43 milliárd forinttal;
vagy a Market Zrt. mellett immár a magyar McDonald’s-hálózatot is üzemeltető Scheer Sándor 28,3 milliárddal.

Gondolom, látják, hogy mi ezekben a vállalkozókban a közös. De nemcsak az építkezéseken lehet gazdagodni, hanem azzal is, ha kész épületeket vesz meg az ember, lásd Tiborcz Istvánt, aki 35 milliárd forintos vagyonnal landolt a listán.

FCUK5 2019.05.13. 21:41:51

A bizottság saját nyilatkozata igazolja, hogy a kormány megint csak nem hazudott, szemben a hazai ballib sajtóval. Hajrá, srácok, van még másfél hét, előre a háromnegyedért :)

ProsTata 2019.05.13. 21:47:30

@Che21:
Mintapélda a hozzászólásod a csúsztatásra.
A magyar kormány nem "vizsgálatot", hanem egyeztetést kezdeményezett. Erted? Egyeztetést! Ugye mekkora különbség? Egyeztetést bármiről bármikor lehet kezdeményezni! Főleg, ha ez része egy hazugságkampány "alátámasztásának".
Ja, ha igazat írnál, akkor nem hazudnál! :-)

morpho 2019.05.13. 21:50:03

@Szergej Szergejevics Szergejev: Azzal, hogy bemásolod a kormányzati hazugságokat, csak alátámasztod, hogy te is egy fizetett rendszerszolga vagy! Buta propagandista narancskullancs. A hír egyértelműen kamu, mindenki cáfolta kizárólag a fidesz propagandistái terjesztik. Szédületes, hogy minden szarra találnak embereket.

morpho 2019.05.13. 21:52:02

@Che21: Te mit hazudozol? Nem tudsz olvasni?

"Téves az értesülés, miszerint az Európai Bizottság megtámadta volna az úgynevezett babaváró hitelprogramot. Ezzel szemben a magyar hatóságok maguk kezdeményeztek egyeztetést az Európai Bizottsággal a hitelprogram kapcsán. A Bizottság a mai napig nem adott ki semmilyen hivatalos állásfoglalást a programról, és vizsgálatot sem indított ez ügyben – reagált hivatalos közleményében az Európai Bizottság"

morpho 2019.05.13. 21:53:00

@FCUK5: Te se tudsz olvasni ócska narancskullancs?

"Téves az értesülés, miszerint az Európai Bizottság megtámadta volna az úgynevezett babaváró hitelprogramot. Ezzel szemben a magyar hatóságok maguk kezdeményeztek egyeztetést az Európai Bizottsággal a hitelprogram kapcsán. A Bizottság a mai napig nem adott ki semmilyen hivatalos állásfoglalást a programról, és vizsgálatot sem indított ez ügyben – reagált hivatalos közleményében az Európai Bizottság"

Blogolo Blogi 2019.05.13. 21:54:27

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "hiszen holnap kedd van, amikor is a demokratikus erők letaszítják a trónról"

Weber keresenek megfeleloen azt attettek csutortokre. Keddenkent a migranskaravan jon.

morpho 2019.05.13. 21:56:37

@ProsTata: Ez nem csúsztatás, hanem ordas hazudozás. Ez a fidesz taktikája évek óta. Ők majd a kisgazdák nélkül fognak tisztán polgári kormányt alakítani, Soros -terv, beözönlő migráncsok milliói, rezsiharc, Brüsszel megtámadott minket, stb. Ezt a bérkommentelő narancstálibok is tudják, csak az a dolguk, hogy itt a blogtérben hazudozzanak.

orbántrollirtó 2019.05.13. 21:57:38

@Tényelek: @FCUK5: @Szergej Szergejevics Szergejev: @csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Te szánalmas, nyomoronc orbán troll. Te éppen olyan hazug, jellemtelen alak vagy, mint a korrupt gazdád. Takarodj innen az origóra az ócska hazugságaiddal meg a nickjeiddel együtt.

morpho 2019.05.13. 21:57:56

@Blogolo Blogi: Ezt én is olvastam, a soros terv apró betűs részében van.

FCUK5 2019.05.13. 22:03:53

@morpho: volt tovább is: versenyjogi problémák vannak képben a nem is vizsgált dologgal kapcsolatban;) baszod te tényleg hülye vagy, eddi csak sejtettük, de most már tény.

morpho 2019.05.13. 22:06:20

@FCUK5: Idehazudhatod még akárhányszor, de a bizottság állásfoglalása tök egyértelmű! Elmeroggyantakkal, kormánypropagandista bérkommentelőkkel továbbra sem vitázom. Bocs.

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.13. 22:15:10

@orbántrollirtó:

az ORIGO n nem tud ugatni ez a patkány banda, ott nincs szájalás ahol a cziggány stadionbáró az úr.

ujpestihirmondo.hu/wp-content/uploads/2019/05/kepatmeretezes_hu_IMG_0978.jpg

arty1977 2019.05.13. 22:15:22

téged fejberúgtak kiskodorban?

teéjesenmindegy 2019.05.13. 22:17:53

@csüngőhasú norvégbáró:
"a közel két tucat NER-es milliárdos 2009 óta összesen 990 milliárd forinttal lett gazdagabb."
Az mennyire zavart téged, amikor a strabag évi 100 milliárddal lett gazdagabb? Vagy akármelyik másik multi?

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.13. 22:18:49

@morpho:

"babaváró hitelprogram"

a csuti familia is hitelből szaporodik vajh?? :D

persze a parasztnak ez a kamu jól hangzik, aztán a 3 gyerek nevelésébe dögöljön bele a fiatal, hülye, aki ennek a stadion cziggánynak szül, tisztes fizetés kell, nem hitel.

FCUK5 2019.05.13. 22:19:33

@morpho: tök egyértelmű, persze. annak, aki ismeri a folyamatokat.
tehát, itthon születik egy új szabályozás, azt a kormány elküldi Brüsszelbe, előzetes jóváhagyásra. tehát a magyar kormány kezdeményezi, persze. ők hozzájárulnak vizsgálat nélkül, vagy nem. eddig nem, tehát akadályozzák.

és a sok barom meg beveszi a bizottsági közleményt, mert fingjuk sincs. neked sem. nem baj ez, csak vicces :)

élhetetlen 2019.05.13. 22:28:02

@Szergej Szergejevics Szergejev: Hogy is van ez? A magyar kormány kért véleményt, ez nem EU-támadás. Ráadásul az EU a versenyszférával foglakozik, nem a magán személyeknek adandó kedvezményekkel. Ha a magyar kormány azt kérdezte volna, hogy moshatnak-e fogat a magyarok, arra sem jött volna hivatalos válasz, mert nem csinálnak hülyét magukból, szerintem.

Blogolo Blogi 2019.05.13. 22:29:48

@teéjesenmindegy: "amikor a strabag évi 100 milliárddal lett gazdagabb"

Megerdemeltek volna tobbet is. Ok epitettek nem csak loptak. Viktor csak lop.

Világít a torony 2019.05.13. 22:42:01

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Szóval csak óvatosan, nehogy a végén esetleg pofára tessen esni... !"
Ezt nem vágom, kinek firkáztad. A kormánynak, vagy az EU-nak?
A kedves Hollik úr a nyilvánosságra hozatallal fenyegette be Brüsszelt. Miért nem teszi meg a kormány? Ha már azzal házalnak, hogy Brüsszel betámadta a programot, miért nem bizonyítják?
Tényleg, miért nem?

morpho 2019.05.13. 22:45:57

@csüngőhasú norvégbáró: Nem hinném, hogy bárki is Orbánnak, vagy miatta szülne. Aki mégis, az olyan hülye, mint a @FCUK5 néven hazudozó bérkommentelő. Egyébként lehet, hogy tévedek, mert ennyire talán ő sem hülye, inkább tudatosan hazudozik. Nem tudom, melyik a jobb?

morpho 2019.05.13. 22:48:49

@Világít a torony: Talán azért, mert nem támadta be, mint ahogy nem is tehette és különben is miért tette volna? Talán azért nem mert nincs mit nyilvánosságra hozni. Egyébként a fidesz, aki egy Bangóné nevű idióta patkányozásából kisfilmet csinál, pont az ne hozna nyilvánosságra egy doksit, ami bizonyítja, hogy az EB hazudik? Ugyanmár!

Blogolo Blogi 2019.05.13. 22:50:21

@FCUK5: "azt a kormány elküldi Brüsszelbe, előzetes jóváhagyásra."

Elozetes jovahagyasra. Brusszelbe. Ilyet meg Gyurcsany se csinalt te baromallat:)

ProsTata 2019.05.13. 22:52:09

@FCUK5:
Milyen "versenyjogi problémák"? :-D
Olvasd már el legalább a posztot, abban elég jól leírták.
Nem uniós hatáskör a családtámogatási rendszer.
Na most ha Brüsszelben bármiért vizsgálatot indítanak, akkor az megjelenik valamelyik bizottsági honlapon. Esetleg egy linket idetehetnél...
Nem lesz ilyen! :-)
De van más probléma is.
Volt-e, hallottál-e már olyanról, hogy az Orbán kormány bármilyen intézkedését megakadályozta volna Brüsszel? Esetleg példát?
Könyörgöm, ne csináljatok már ilyen direktben hülyét magatokból, legalább gondolkozzatok, mielőtt leírtok állításokat, mert magatoknak mondtok ellent!

katamara 2019.05.13. 22:53:25

@Szergej Szergejevics Szergejev: orvbán elvtárs milyen eredményeket ért el ? Ja nem tudtam hogy a lopás is eredménynek számít ! Kivénhedt "miniszterelnök" a birkáknak. Nekem ugyan soha nem lesz és soha nem néztem embernek csak egy hazug csaló rablónak aki az tisztességes embereket kifossza ! Seggnyalói vele egy szinten vannak. Ti agymosott birkák egyáltalán miért röfögtök itt. Menjetek az origora segget nyalni !

FCUK5 2019.05.13. 22:54:10

@Blogolo Blogi: idézet innen: ec.europa.eu/competition/state_aid/legislation/enabling_regulation_targeted_amendment_hu.pdf

A 2017. június 14-i (EU) 2017/1084 bizottsági rendelet1
(általános csoportmentességi
rendelet) ezzel összefüggésben fontos szerepet játszik. A rendelet a támogatások egyes
kategóriáit összeegyeztethetőnek nyilvánítja a belső piaccal, és felhatalmazza a tagállamokat,
hogy az Európai Bizottság előzetes jóváhagyása nélkül közvetlenül hajtsanak végre
támogatási intézkedéseket.

megmagyarázzam, mit jelent, hogy egyes? gyenge próbálkozás volt, pá.

katamara 2019.05.13. 22:56:13

@élhetetlen: Hülyét csak ez a mocskos rablóbanda csinál az agymosott táborából mert azoknak mindent lehet hazudni és el is hiszik. Szerencsétlenek !

FCUK5 2019.05.13. 22:56:26

@ProsTata: vizsgálni csak olyat vizsgálnak, ami hatályos, hiszen amíg nem az, nem sért jogot. ergo vizsgálat csak utána lehet hivatalosan, ha már életbe lépett a szabályozás, az meg még nem jött el.

sok-sok olyan példát tudunk hozni, ahol a kormány változtatásra kényszerült.
keresel magadnak, vagy segítsen valamelyik nálad több (tehát legalább 2) agysejttel rendelkező kommenter?

ProsTata 2019.05.13. 22:58:14

@FCUK5:
Tök egyértelmű, hogy fogalmad nincs az EU működéséről. Ez azért nincs rendben, hogy ilyen háttértudással véleményt alkotsz, állításokat fogalmazol meg! Vagy csak hazudozol?
Soha nem küldtünk még ki Brüsszelbe semmit "előzetes normakontrolra"! Most miért pont ezt kellett volna? Mivel lépi át a tagállami hatáskört?

ProsTata 2019.05.13. 23:01:38

@FCUK5:
Mellébeszélsz.
Hol van az EU-s forrás bármilyen vizsgálatról?
Mert eddig csak az ellenkezőjéről van!
Egyébként igazad van abban, hogy csak már életbe lépett tagállami intézkedéseket vizsgálhatnak. Köszönöm, ezzel máris ellentmondtatok magatoknak. Tehát nem tudnák megakadályozni a családtámogatási rendszer életbelépését.

szamaritánus 2019.05.13. 23:02:44

@morpho: az anyád picsáját, komcsigeczi

FCUK5 2019.05.13. 23:03:40

@ProsTata: lásd fentebb, idéztem, hadd ne kelljen megint beillesztenem, hogy az Unióban létezik előzetes jóváhagyás

miért kell jártatni a lepénylesőt, ha olvasni meg nem tudsz?

ProsTata 2019.05.13. 23:04:36

@FCUK5:
Magánszemélyeknek szociális alapon adott támogatás hogy illik ebbe bele?
Elárulom, sehogy...

FCUK5 2019.05.13. 23:05:24

@ProsTata: vizsgélat nincs, egyeztetés kötelező jelleggel van, és a hírek szerint ki is fejezték egyet nem értésüket.

jut eszembe, mintha az uniós közlemény szerint a magyar kormány kezdeményezett egyeztetést a kérdésről, tehát akkor mégis csak egyeztetnek? ahhoz meg vizsgálni kell a kérdést? na akkor ki is hazudik? baszod, már nekünk kezd ciki lenni, hogy ennyire seggek vagytok :(

ProsTata 2019.05.13. 23:05:34

@FCUK5:
Olvasni tudok és Veled ellentétben még értelmezni is képes vagyok.

FCUK5 2019.05.13. 23:06:53

@ProsTata: nem én írom, hanem ők :) "Az állami támogatásra alkalmazandó EU-szabályok egyébként nem vonatkoznak a magánszemélyeknek adott támogatásokra, és nem kérdőjelezik meg a magyar kormány örvendetes családpolitikai céljait, hanem az uniós versenypolitika részeként a gazdasági szereplők közötti verseny torzulását hivatottak meggátolni." by Bizottság. tényleg nem olvastad???? akkor minek vagy itt?

FCUK5 2019.05.13. 23:08:14

@ProsTata: persze, meg Teréz anya is vagy minden szombaton 5-7 között. nem akarlak megbántani, de ha anyád már nem mondta, meg mások se, akkor majd én: nem, nem tudsz értelmezni. sírhatsz-tagadhatsz, de tény.

Blogolo Blogi 2019.05.13. 23:08:24

@FCUK5: amit belinkeltel az unios finanszirozasu programokrol szol, vagyis a targyhoz semmi koze. Ha mellebeszelsz, legalabb az elso par mondatod tartalmazzon valami feligazsag-felet.
Maradj meg a soros-migrans-lipsi igehirdetesnel, tobbre sajnos mentalis kepessegeid hianyaban alkalmatlan vagy. Talan a rossz genek, terhesseg alatti mertektelen alkoholfogyasztas, ki tudja mi lehetett az oka, hogy ezt dobta neked az elet. Sajnalom, hogy igy jartal.

FCUK5 2019.05.13. 23:10:36

@Blogolo Blogi: töekmindegy miről szól, mert magát az eljárást, hogy előzetes jóváhagyás, tagadta itt valaki, igazolni kellett, hogy van ilyen, ez pedig sikerült.

az, hogy személyeskedsz, nem színvonal, plusz nem lépi át az ingerküszöböt. ismerős eszköz érvek hiányában, semmi több. további kellemes sötétséget.

ProsTata 2019.05.13. 23:10:43

@FCUK5:
"hírek szerint"
Linkkel kérlek, mert ilyet CSAK a magyar kormány állít. Vagy más szóval hazudik.
Én a hivatalos EU-hoz köthető linkeket is nézem, azokon nincs nyoma.
Egyeztetés van, de ezt bárki bármiért kezdeményezheti. Ez nem vizsgálat. Én is kezdeményezhetek Veled egyeztetést a befektetési terveimről, de Te azt mondanád, semmi közöm hozzá. Nos ők is kb ezt fogják mondani. Tagállami hatáskör, a magyar adófizetők pénzéből magyar magánszemélyeket támogatnak. A tagállamok költségvetését nem az EU fogadja el, hanem az adott tagállam parlamentje. A szociális támogatásokról, az adórendszerről az adott országnak joga dönteni.

ProsTata 2019.05.13. 23:12:19

@FCUK5:
És ezzel mit akartál mondani? Hol ütközik a magyar családpolitikai támogatás az uniós versenyjoggal?
Ez azért hablaty, azt tudod?

morpho 2019.05.13. 23:13:05

@szamaritánus: Csak vigyázz, nehogy leverd a poharat...

FCUK5 2019.05.13. 23:13:42

@ProsTata: majd egyszer magyarázd már el, hogyan tudsz egyeztetni valamiről, amit nem vizsgáltál meg, ergo fingod nincs, miről szól? na, akkor ezt logikai alapon kizártuk, ugye.

a versenyjogi aggályról meg nem én beszélek, hanem a bizottság. majd elmagyarázod, hogy jön a családtámogatás témájához.

ProsTata 2019.05.13. 23:14:43

@FCUK5:
Mire kért eddig a magyar kormány előzetes hozzájárulást? Csak egy példát légyszíves!
Most hirtelen miért? Mi változott? :-D
Nem kerek ez a történet!

morpho 2019.05.13. 23:14:50

@ProsTata: "Ez azért hablaty, azt tudod?"
Persze hogy tudja? Vedd már észre, hogy csak szopat téged!

ProsTata 2019.05.13. 23:17:58

@FCUK5:
Lassan olvasd el, amit idéztél!
Két állítás van benne.
Egyrészt a Bizottság kifejezi örömködését és tájékoztat hogy semmi köze hozzá, második állításában pedig a gyengébbeket tájékoztatja, mire van, vagy lenne hatásköre.
Árnyék-boxoltok, mert nem azt írták, hogy ezt kifogásolják.

2019.05.13. 23:18:09

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Te figyuzz már faszorrú!
Most akkor náci-e, avagy libsi?
Mer' a kettő nem jön össze te agyatlan barom.

És attól meg végképp nem rasszista, ha cigányozik.
Mer' az létező nemzeti kisebbség, amely bizony lop, rabol és gyilkol. A magyar népességben található romák arányait tekintve meg nagyon magas és reprezentatív számokkal lehet ezt bizonyítani. a börtönökben 80% feletti a számuk. Tudtad?
Na és azt tudtad-e, hogy a csúti takony meg fajtatiszta cigány?
És lop is (közpénzt). És rabol is (manyup pénzt). És (közvetve például a leharcolt egészségügy okán) még gyilkol is, bár nem a saját kezével.

Na erre varrj gombot gyíkarc.

ProsTata 2019.05.13. 23:19:56

@morpho:
Egy ideig tudom élvezni a trollokat, aztán majd megunom! :-)

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.13. 23:20:46

@csüngőhasú norvégbáró: Orbán nemcsak cigány, de zsidó is. Egy fasiszta cigányzsidó keverék fattyú, és annyi köze van az árja magyar szent vérhez, mint az öreganyám macskájának.

Blogolo Blogi 2019.05.13. 23:23:12

@FCUK5: "hogy személyeskedsz, nem színvonal"

Jujjjjjjj, bocsanat, ha magadra vetted. Atfogalmazom: ne ugass olyan dolgokrol, amihez halvany lila fingod sincs. A sorosozas, migransozas, lipsizes olyan jol ment, es a fcuk nem nonek az egig. Tudd es ertsd helyed es szereped a vilagban.
Ami vilagos, hogy most mindent el kell felejteni, most az EUba kell beleallni, mert Viktort csunyan ki fogjak baszni a levesestal mellol, kompenzalni kell. Jing es Jang. Addig jar a korso a kutra, stb
Semmi gond, nyomjatok a baromsagot, csak eszreveteleznem, hogy egy hasonlo tipusu faszsag felepitesehez tobb idot kellett volna raszanni, mert errol sut a kapkodas.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.13. 23:24:10

@orbántrollirtó: "Takarodj innen az origóra"
Az origon nem lehet kommentelni, ott csak orbánsegget nyalni és bólogatni lehet.

FCUK5 2019.05.13. 23:26:01

@Blogolo Blogi: az az igazság, hogy két külön világban élünk. eddig általában az jött be, amit mi mondtunk, lásd kötelező kvóta, illegális bevándorlás, határvédelem, stb. nem akarlak meggyőzni, te sem fogsz engem. május 26-án este meg majd elgondolkodsz, ki megy szembe.

Bankkártyát minden arabnak !!! 2019.05.13. 23:32:41

"Trump: Orbán jó munkát végzett"

Mi van lipsik, mindjárt kedd van, hát hogy lesz ebből bukás ?

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.13. 23:36:44

Orbáncképűtől ezt már megszokhattuk. Elég sajátosan értelmezi a világot az elferdült, elmaradott feudális agyával. Ő még valahol a gróf-király-jobbágy tengelyen képzel el mindent, ahol a grófok(megyei fidesz seggnyalók) hűbéresküt fogadnak királyuknak(orbáncgeci). A jobbágy szerinte pedig a magyar munkavállaló, aki a nyugati bérek harmadáért-negyedéért kinyalja földesuruk(fidesz potentátok) seggét. Kever bele egy kis fasiszta eszmét is a vezérelvhűséggel, árja magyarokkal, az erő magasztolásával, népcsoportok utálatával(iszlám vallás). Elég egy torzszülött, korcs illiberális eszme ez, amit a kisebbségben lévő birkái éljeneznek.

Blogolo Blogi 2019.05.13. 23:36:50

@Bankkártyát minden arabnak !!!: "Mi van lipsik, mindjárt kedd van, hát hogy lesz ebből bukás" Keddenkent a migranskaravan jon. Viktort csutortokent szopatjak ujabban.

sírjatok 2019.05.13. 23:39:26

@Bankkártyát minden arabnak !!!: Trumptalálkozó is, meg még a már-már összeomló, és csak átmenetileg jónak tűnő gazdaság is éppen brutál rekordot dönt, pedig ötödik éve hallom, hogy ez csak átmeneti jelenség, és jövőre legkésőbb tuti vége:

www.portfolio.hu/gazdasag/magyarorszag-paradezhatott-felrobbant-a-gazdasag.1.323967.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Blogolo Blogi 2019.05.13. 23:46:42

@FCUK5: "illegális bevándorlás" Ugy erted Viktor ujsutetu baratja idekuldi Olaszorszagbol a migransait? Ahogy olvastam par szaz megint beszivargott hathatos segitsegevel. Raadasul az osztrakok sem jokedvukbol allitottak vissza a hatarellenorzest a kozos hatarvonalunkon. Sok a migrans, dupla kerites kene. Plusz ezeket az olcso migransokat is beengedni, torokok, szirek, ukranok, szerbek, remelem a kerted vegebe epit nekik munkasszallast Viktor a befizetett adombol, csak hogy letorje a megindult beremelkedest.
Az, hogy irni-olvasni kepes szavazokent ennyire felrementel a blog eredeti tartalmaval kapcsolatban nyilvan elorevetiti, hogy Viktor sok szavazatot visz majd Salvininek, raadasul rajtad kivul meg ott az a rengeteg analfabeta videki suttyo fideszgyoker. Lesz itt foldindulas 26an. Egy masodik kis fulkeforradalom.
Pancserek.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.13. 23:46:53

@Bankkártyát minden arabnak !!!: Orbán már rég megbukott, csak még nem tudtok róla. No nem a választásokon, hanem erkölcsileg. Akármeddig is marad hatalmon, a történelemkönyvekben már csak egy hazudozó tolvaj csalóként fog emlékezni rá az utókor aki a haverjaiból és a rokonaiból milliárdost(akiket később majd megfosztanak a lopott szajrétól) csinált, népétől ellopta az eus támogatásokat, azt a saját javára fordította, megszüntette a demokráciát. Viszont abban kétségtelenül egyedülállót alkotott hogy kisebbségi, 30%-os szavazói támogatással évekig korlátlan hatalmat birtokolt. Ehhez azonban sok zsenialitásra nem volt szüksége, csak kellő aljasságra, erkölcstelen jellemre, elnyomói vénára. Kétségtelen, erre nem lett volna képes senki rajta kívül, hogy népének többségét elnyomja, jogi szarkavarással elősködjön.

Világít a torony 2019.05.14. 00:37:53

@morpho: Amennyiben a kedves és mélyen vallásos Hollik úr ráteszi a becsületét (khmm...) az állítására, azt tiszteletben kell tartani.
Lássuk csak azokat a papírokat!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.14. 00:44:59

@ProsTata: Én a hivatalos EU-hoz köthető linkeket is nézem,

na most akkor nyomj be ide párat

teéjesenmindegy 2019.05.14. 01:40:11

@Blogolo Blogi: Jézusom, ennyi hülyeséget leírni egy hozzászólásban. Valami félelmetes, hogy mennyire sötét idióta vagy

SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl................. 2019.05.14. 03:10:16

Ugy látom a libbantak köpni nyelni nem tudnak Orbán Trump találkozo miatt.
A b1 blogtol is mostanra minimum 3 degradálo gunyolodo cikket vártam volna.
Iyeneket péáldául :

"Orbán megbukott, és megszégyenült ! "
"Orbánt megalázták !"
"3 ok amiért Orbánt semmibe vették !"
"A magányos elszigetelödött Orbánt fogadta a fasiszta Trump."

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.14. 05:31:48

"A magányos elszigetelödött Orbánt fogadta a fasiszta Trump."

de hát ez már megvolt
amikor találkozott a nácifasiszta kínai, orosz, török, brazil, osztrák, izreli, lengyel vezetővel

még szerencse hogy az angolai és luxemburgi demokrácia kiközösítette

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.14. 05:56:29

@SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl.................:

"Ugy látom a libbantak köpni nyelni nem tudnak Orbán Trump találkozo miatt."

kevesebb stadion épül, vagy kevesebb lóvét lopat a strómanjaival? holnaptól csökken az áfa, vagy rendbe jönnek maguktól a kórházaink az eü, hazatérnek az orvosok, netán javul az oktatás?

ne viccelj. :D

a staddioncziggány az marad ami volt.

Magentax 2019.05.14. 05:57:28

@Tényelek: Te most viccelsz, vagy teljesen hülye vagy?

Magentax 2019.05.14. 06:01:18

@SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl.................: Félrebeszélsz...
Amúgy, miért másról hadoválsz, fidióta? Terelsz, terelsz? Ha hőn imádott pinokkió főnökötök lebukik egy újabb ordas hazugságon, rögtön elkezdtek teljesen más témáról hablatyolni.

Magentax 2019.05.14. 06:06:54

@FCUK5: Te jó ég! Idézel, aztán elkezded magyarázni épp az ellenkezőjét.
Ennyire ostoba vagy, ennyire nem vagy képes értelmezni az olvasottakat?
Amúgy meg a "hírek szerint" az a szomszéd Bözsenéni híre?

megamedve 2019.05.14. 06:20:08

Ez az ország egy agyrém.

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.14. 06:32:45

@megamedve:

"Ez az ország egy agyrém. "

az a morális mocsár többek között O1G műve, kinevelte az emberekből ezt a mocskot a túlélésük érdekében, lopd meg és uralkodj....

ez egy nemzet. :(

soros soros migráncs migráncs és ész nélküli lopás

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2019.05.14. 06:56:21

@Szergej Szergejevics Szergejev: Ha ennyire biztos a dolgában a kormány, hogy Brüsszel hazudik és nem ők, akkor miért nem hozzák nyilvánosságra a tárgyalások jegyzőkönyveinek fordítását és az eredeti jegyzőkönyveket? És most ne gyere azzal, hogy nem lehet, mert a kormány bármilyen dokumentumot gátlástalanul nyilvánosságra hoz, ha érdekei úgy kívánják.

SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl................. 2019.05.14. 07:21:03

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

"népétől ellopta az eus támogatásokat, azt a saját javára fordította, "

Örülök, hogy mostmár elismerítek az ország gazdasági fejlődését. Mert évek óta kétségbe vontátok, és azt állítotátok, hogy csak az unios támogatások miatt erős a gazdaság. De ugye, ha azt az Orbán ellopja, akkor mégse az uniós támogatástól fejlődik az ország.
A kettő egyszerre nem megy, mert ha mégis az unios támogatásból élnénk már 9 éve, akkor viszont az Orbánék NEM LOPNAK.

n_dy 2019.05.14. 07:25:13

@csüngőhasú norvégbáró: vajon érzékeled, hogy mekkora bunkó vagy?

szepipiktor 2019.05.14. 07:42:33

A sokadik hatékony csapást láthatjuk csupán!
Bedobták a kamut, az ellenzék rácsapott - hiszen jó egy napig mindenhol megjelen, az EU vizsgálja a tv-t... - és most az EU nyilatkozata igazolta: a babatörvény rendben van stb.
Mostantól még kevésbé lehet támadni, hiszen így az ellenzék az EU-t támadná meg...
Ügyes, mondaná erre a kalsszikus viccben Khon.
Lehet, hogy megtudták a belső embereiktől, hogy az ellenzék valami feljeletésre készül és ezt előzték csupán meg.
Mostantól elég nehéz az ellenzéknek ribancozni, kurvázni, tenyészállatozni a magyar nőket.

Blogolo Blogi 2019.05.14. 07:46:56

@valaki nagyon más: "Kedd van. Ma bukik a kormány!"

Mar a harmadik fideszgyoker vagy, aki lemarad minden hirrol. Viktort csutortokonkent szopatjak. Azert kellett attenni keddrol, mert aznap a migranskaravan erkezik. Legy szives ird be a naptaradba. Koszonom!

Blogolo Blogi 2019.05.14. 07:54:30

@The Ghost Wolf O1G: "akkor miért nem hozzák nyilvánosságra a tárgyalások jegyzőkönyveinek fordítását"

Ugyanazon ok miatt nem hozzak nyilvanossagra, mint amiert a soros tervet sem hoztak nyilvanossagra.

A soros tervben allitolag le van irva, higy be kell engedni a migransokat. Viktorka pedig jo tanitvany modjara el is kezdte oket beengedni. Ugy hivja oket, hogy munkaero. Csupa eleteros muzulman torok ember, par szerb meg ukran. Meg szallot is epit nekik, ellentetben sok magyarral, akik nyogik az egig emelt alberlet arakat.
Es a fideszgyokerek visitva tapsikolnak, hogy ez mekkora otlet, mert ugyis munkaerohiany van, duborog a gazdasag, kozben csak annyi van, hogy lassan mindenki kulfoldon dolgozik. Szerencsetlen fideszgyokerek.

Blogolo Blogi 2019.05.14. 07:59:19

@SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl.................: "Ugy látom a libbantak köpni nyelni nem tudnak Orbán Trump találkozo miatt"

Repult 2 napot egy 45 perces csukloztatas miatt, hogy a magadfajta narancsagyu buszke lehessen az o Viktorkajara. Lefogadom, hogy van ujsagkivagasod is az esemenyrol, amit gondosan osszehajtogatva fogsz orizgetni es hideg teli esteken ujra es ujra felolvasni a csaladnak.
Igazi looser vagy Draga Gyermek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.14. 08:41:07

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "a gazdaságot is felrobbantoota"

Annyira nem. 7% feletti GDP növekedést ígért, egyszer se sikerült teljesítenie.

Egyébként meg jó lenne, ha megehetnéd a GDP-t, mert így csak a legszegényebb európai államok közé sikerült a gecinek kormányoznia az országot.

Csak az biztat, hogy 2030-ra lehagyjuk Ausztriát. :))

Európai téridő 2019.05.14. 08:42:35

@csüngőhasú norvégbáró: Faxfej, túlbonyolítottad és túltoltad a rasszizmusodat, most már késő magyarázkodnod.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 08:46:36

@SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl.................: Az orbáni pereputty és a holdudvar növekszik, nem az ország. Van egy szűk kör, 1% aki miliárdossá válik, ezek gazdasági növekménye 1000%, az ország 99%-a meg stagnál vagy minimálisan növekszik, ezek átlaga adja a minimális, pár százalék osössznövekményt. 10 év alatt az orbanisztáni gazdaság az eu egyik legkevesebb gazdasági növekedését produkálta, majd minden ország lehagyta. Csak a fideszes pereputty növekedett, mivel eddig a béka seggén volt, most pedig a béka segge fölé került 1 centivel. Európa egyik legszegényebb állama orrbanisztán, s az is marad, ameddig tolvajok irányítják.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 08:46:37

@SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl.................: Az orbáni pereputty és a holdudvar növekszik, nem az ország. Van egy szűk kör, 1% aki miliárdossá válik, ezek gazdasági növekménye 1000%, az ország 99%-a meg stagnál vagy minimálisan növekszik, ezek átlaga adja a minimális, pár százalék osössznövekményt. 10 év alatt az orbanisztáni gazdaság az eu egyik legkevesebb gazdasági növekedését produkálta, majd minden ország lehagyta. Csak a fideszes pereputty növekedett, mivel eddig a béka seggén volt, most pedig a béka segge fölé került 1 centivel. Európa egyik legszegényebb állama orrbanisztán, s az is marad, ameddig tolvajok irányítják.

Minden ballib bérretteg 2019.05.14. 08:56:43

A karaván halad a ballib kutya ugat.

Azóta már kiderült, hogy tényleg betámadták a babaváró kötvényt az EU bürokratái.

Az index címlapon meg megy a laíptás a Trump Orbán találkozóról.

A hírhamistó ballibek azt se tudják mit hazudjanak manapság ! :DDD
Az indexes blogszerkesztők pánikban, és a legvadabb hazugságokkal operáló Gyurcsány sgegnyaló b1 blogot löketik ma is.

konrada 2019.05.14. 08:57:43

@Blogolo Blogi:
Kedves Blogi!

...ha már: nézd meg a böngésző tetején az első betűt (https előtt.)
Ha értelmezni tudtad, úgy légyszi linkeljed be azokat a blogbeírásokat, melyek az index blog-ban főcimlapon arról értekeznek, hogy jön a migránskaraván.

...amennyiben nem megy, akkor fogadd el a blog.hu azon alapszabályát, mely alapján 2010 óta a kedd a zorbán-bukta napja, és nem a csütörtök, mert az meg az államcsőd...

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 09:05:04

@SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl.................: A magyar nép jóléte nem növekedett az utóbbi 10 évben. Statisztikákat lobogtathatsz, azzal sokra nem mész, kitörölheted vele a führered seggét, miután kinyaldostad. Szép lassan szakad le az ország úgy, hogy észre se veszed, lassan már Bulgária is megelőzi, aztán jön Szerbia, Albánia meg Koszovó.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 09:05:04

@SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl.................: A magyar nép jóléte nem növekedett az utóbbi 10 évben. Statisztikákat lobogtathatsz, azzal sokra nem mész, kitörölheted vele a führered seggét, miután kinyaldostad. Szép lassan szakad le az ország úgy, hogy észre se veszed, lassan már Bulgária is megelőzi, aztán jön Szerbia, Albánia meg Koszovó.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.14. 09:05:29

@SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl.................: "és azt állítotátok, hogy csak az unios támogatások miatt erős a gazdaság."

Akkor jól állították.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.14. 09:12:34

@Minden ballib bérretteg: "Az index címlapon meg megy a laíptás a Trump Orbán találkozóról."

Címlapos sztori, első helyen:
index.hu/kulfold/2019/05/13/orban_viktor_megerkezett_trump_donald_feher_haz_targyalas/

Jó példa, hogy a fideSSfasszopók mindenben hazudnak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.14. 09:13:26

Ja, és még tegnap került ki. :))
2019.05.13. 20:15

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 09:14:16

@Minden ballib bérretteg: "Azóta már kiderült, hogy tényleg betámadták a babaváró kötvényt"
Számodra seggnyaló, már akkor nyilvánvaló volt, amikor führered valamelyik pincsije először elnyüszítette magát. Valószínűleg akkor az eu még nem is tudott az egészről, mivel a fideszkretének kezdeményzték az egész balhét. Mindig ez van. A fidesztetvek maguk kreálják maguknak a problémákat, hogy meg lehessen valamit oldani. Ott követték el a hibát, hogy valamelyik propagandamédiájuk hamarabb lehozta seggnyalás közben a hírt, mint ahogy az eu átvette volna a támadási kérésüket.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.14. 09:16:16

"Orbán utána megkérdezte, hogy ő is szólhat-e. Azt mondta, nagyon büszkék arra, hogy sok magyar hozzájárult az Egyesült Államok rendkívüli fejlődéséhez. Mint megjegyezte: nagyon örül, hogy leszophatta a Trumpot, újra fiatalnak érzi magát."

:))

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 09:22:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem is nagyon értem mi a fasznak kell ezt a csuti páviánt folyamatosan mutogatni. Hogy hova érkezett, épp melyik diktátorral golfozott ki a lófaszt érdekel? Ennek a celebmajomnak azzal lehetne a legtöbb bosszúságot okozni, az egoját leamortizálni, ha átnéznének rajta, mint egy szardarabon.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 09:25:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ... Akinek a parókája szopás közben orbánc makkjára pottyant, ezzel sűrítve be impotens, tar lágyékát.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.05.14. 09:27:04

A Soros bérenc norvég csicska álcivil ballibsik ma se állnak le a hírhamisítással. Mindenki láthassa hogy mik a valódi fideszes hírek és mi a ballib fék news:

Valódi fideszes valóságos hír:
KEDD VAN, ORBÁN VIKTOR ÚJABB 100 MILLIÓ AFRIKAI MIGRÁNS BETÖRÉSÉT AKADÁLYOZTA MEG RÖSZKÉNÉL

Ballib hírhamisítás:
KEDD VAN, ORBÁN VIKTORT MEGINT KIRÚGTÁK A NÉPPÁRTBÓL

És még a ballibek szórakoznak azzal hogy minket fideszeseket tartanak a társadalom legostobább rétegének. Ráadásul úgy hogy kétmillió van belőlünk!

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 09:32:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Sajnos az a baj, hogy a nép emeli naggyá ezt a bolhát. Trumphoz is azért ment ilyen későn ez az orangután, mert eddig orbánmajom nem ért rá, először a kaukázusi diktatúrákba ment mangalicára vadászni íjjal, úgy fordítva ült a lovon.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 09:34:47

@Ballib vagyok mert rettegek: Nagy magyar fideszmajomként először tanuld meg helyesen leírni az anyanyelvedet, utána talán majd szóba állunk veled.

alfacharlybravo 2019.05.14. 09:38:37

A hír igaz, csak nem osztják, hanem fosztják. Csak egy kis aggodalomról volt szó a túlzott állami hitelgarancia miatt ami versenyjogi szempontból aggályos lehet.

putris72 2019.05.14. 09:41:22

@csüngőhasú norvégbáró: És hova tűnt a sok baliberális milliárdos?Netán hajléktalanok lettek? Már évek óta nem mérvadó ez a lista,mert egyszerűen eltűntek róla azok a baliberális oldalhoz köthető emberek akiknek a vagyona 10 évvel ezelőtt volt ennyi! Amúgy ha minden hónapban kapsz 10 milliót házépítésre akkor 120 milliós vagyonod lesz év végére?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.14. 09:41:28

@alfacharlybravo: az utóbbi fél óra egyetlen értelmes hozzászólása
Gratulálunk! Ön megnyerte a hámozott b1anánt.

alfacharlybravo 2019.05.14. 09:42:06

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Nem jó ez a megelőzés dolog, akkor látni, hogy kilóg a fenék a nadrágból.

putris72 2019.05.14. 09:43:37

@csüngőhasú norvégbáró: Gyurcsány kormányod 2 foci EB-re is pályázott,és az olimpiát is megvalósíthatónak tartották! Szerinted azokat ők nem stadionokban rendezték volna?

arckönyv 2019.05.14. 09:44:20

ez is azt bizonyítja, hogy a fidesz sikerének a kulcsa az, hogy csak és kizárólag a hülyékkel kommunikál.

konrada 2019.05.14. 09:46:52

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:
...te meg a nagy indulat helyett a sorok között olvasni, és észrevenni, ha valaki szarkasztikus.*

(*mielőtt még jönnél szokásos stílusodban: a szarkazmus nem= melegek orgazmusával!)

arckönyv 2019.05.14. 09:47:44

@szepipiktor: te tényleg nem vagy fideszes nyomi.

putris72 2019.05.14. 09:51:51

@Blogolo Blogi: A Strabag,és a többi cég nem nagyon épített,csak a közbeszerzéseket nyerték meg,aztán a melót kiadták magyar cégeknek!A végén ha volt kedvük fizettek,ha nem akkor pedig nem! Nem rémlik,hogy ezért került 2010 előtt minden 3x annyiba mint kellet volna! Viszont az érdekes,ha most a fideszesek nyertek mindent,de mégis épül szépül az ország,előtte pedig csak törvényesen és pártszimpátia nélkül(jobboldali cégek nem nyerhetek)nyert mindenki,csak az eredmény nem láttuk! Vicces,hogy ugyanannyi EU-s támogatásból a baloldal csődbe vitte az országot! Valamit 2010 óta,hányszor mondata az EU,hogy valami nem úgy van ahogy a kormány állítja,aztán pedig mégis úgy lett! Akárcsak most is!

arckönyv 2019.05.14. 09:53:38

@putris72: 2010 előtt te biztosan a putridban éltél.

Lémusz 2019.05.14. 09:54:42

@szepipiktor:
"Bedobták a kamut, az ellenzék rácsapott - hiszen jó egy napig mindenhol megjelen, az EU vizsgálja a tv-t... - és most az EU nyilatkozata igazolta: a babatörvény rendben van stb."
Érdekes felvetés, nekem is eszembe jutott.
A dupla csavar viszont az volna, ha az előzetes egyeztetések alapján következtetett volna a kormány arra, hogy az Európai Bizottságnak a jövőben lehetnek kifogásai az intézkedéssel kapcsolatban. Ez esetben az esetleges kifogások cáfolatára a kormány ellenfelei már össze is gyűjtötték a muníciót.
Ráadásul a kifogások mögé már csak arcvesztéssel állhatnak be a magyar politikusok.
Ha viszont az EB nem támadja meg, akkor a FIDESZ szavazók tudomásul veszik, hogy minden politikus hazug, és az ügy lezárva.

2019.05.14. 10:20:27

@FCUK5: Hát aranykomám, te buta vagy, az biztos. Mit kifogásolt az unió a babaváró programmal kapcsolatban ? Segítek, semmit ! És tudod miért, mert egy adott állam , az állampolgárainak kölcsönügyletébe nem szól bele. Már pedig a babaváró program, egy szerződésen alapuló kölcsönügylet. Az állam és állampolgára---aki egy magánszemély , szerződése--az állammal.

" Idézem , ha tudsz olvasni akkor olvasd--" Az unió közleménye alapján, a kormány családpolitikai céljait üdvözölve kiemelte, hogy az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok a gazdasági verseny érdekében születtek, a magánszemélyeknek járó juttatásokra nem érvényesek."

Tudod, ebbe akkor szólna bele--és lehet hogy előbb utóbb beleszól--ha az uniós közös pénzeket úgy szórják a haveroknak, mint az ingyen adományokat. Aki bégni tud, az kap.
Hogy a "kacsacsőrű" nacsa " (o)telivér ", mit és hogy hazudik, az legyen az ő és a pártja, kormánya szégyene. Ennél már csak a csörgősipkás, alkoholista kinézetű és igénytelen kiszhalász hablatya van lejjebb. Mert ő még hazudni is dadogva hazudik.

Eltiltott Vélemény 2019.05.14. 10:24:09

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: " ... Az origon nem lehet kommentelni, ott csak orbánsegget nyalni és bólogatni lehet. ... "

Azért itt is eléggé korlátozott a kommentelési lehetőség, miszter fingrájder több nickemet is kitiltotta már, a kommentjeimet pedig törölte...
" ... Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz! ... "

Eltiltott Vélemény 2019.05.14. 10:43:28

NA, mosmáraztán eléggé kíváncsi lettem, miért kussol mindenki a Csuti Vízszintes Napóleon és Donaldkacsa találkozójáról?

Azon kívül, hogy integettek az újságíróknak, illetve volt egy közös sajtótájékoztató, amin kölcsönösen leszopták egymást, nincs semmi érdemi hír....
Az még rendben van, hogy a lakájmédia hallgat a kínos fiaskóról, de a liberálfasiszta sajtó mér kussol?

Orvbán megbukott? Elvitték őket az ufók? Arab terroristák vagy mexikói drogkartellek kinyírták mindkettőt? Mi a here van má?

Hova lett Szelestey liberálfasiszta lapszemléje, amiben jól lefikázzák a Csuti Törpét és az egész országot?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.05.14. 10:51:20

Most nem érek rá elolvasni az egészet!!!!!! Megbukott már orbán???????

Blogolo Blogi 2019.05.14. 10:57:06

@konrada: "melyek az index blog-ban főcimlapon arról értekeznek, hogy jön a migránskaraván"

Draga Baratom!

Nekem azt tanitottak, hogy tobb forrasbol tajekozodjak, igy ha legalabb ketto darab fuggetlen hiradas egyezo tenyeket kozol, akkor abban kezdhetek bizni.
Namarmost. Isten ments, hogy edesapad vagy edesanyad szerepet atveve en kezdjelek oktatni arrol, hogy ha valoban tudni akarod mi tortenik korulotted a nagyvilagban, vagy akar Magyarorszagon, csak usd fol batran barmelyik KESMA-ba integralt sajtotermeket, mint fuggetlen forrast. Ott boven talalhatsz majd hiradast a migranskaravanrol, amelyik minden pillanatban ideerhet. Ma kedd van. Hat ezert tettek at Viktor szoporollerezeset keddrol csutortokre.

Cycmen 2019.05.14. 11:13:39

A kormány meg merészelni törni a ballib hazugság monopóliumát és hazudik? Bár ahogy a libsiket ismerem hazudnak és a kormány nem is hazudik.

konrada 2019.05.14. 11:13:58

@Blogolo Blogi:
Az rendben van.
...viszont ha már tanítani akarsz, én is adnék egy jó tanácsot: ezt soha nem ott tedd meg, ahol nem vevők rá.
Magyarán a Fradi B középben ne értekezz arról, hogy a Dózsa mennyivel jobb és miben követendő,
Az Index B közepén meg arról, hogy a másik oldalon mi az a mentrend, amit nekik kéne betartaniuk a saját - még bőven a KESMA előtt bevezetett - jól beváltjuk helyet.

...és hidd el, én ezt nem édesanyád, édesapád helyett mondom, nekik éppen elég bajuk lehet enélkül is. Csupán egy olyan jó tanács, amivel sok pofont előzhetsz meg az életben... (Ti. nem illik reklámozni a konkurenciát a saját termék ellenében.)

(De tudod mit? Ha most így 9 év után a B1-en a keddi zorbán-buktatós helyett a migráns-karavánozósak jönnek, akkor revideálni fogom álláspontomat, ha meg nem, hát tekintsük bejegyzésedet egy olyan félresikerült puccsnak, melyre nagy ívben tesznek még az index-Blogban is.)

Scott Tenorman Must Die 2019.05.14. 11:22:20

mi lett azokkal a posztokkal amelyekben azon vergődtök, h ovit trump láncon rángatta magához és biztos jól le fogja baszni?

nemecsekerno_007 2019.05.14. 11:22:28

A Fidesz kommunikáció bedobja a taknyot, ti meg rácsaptok mint a pulyka.
Kb. ez a leosztás amit a bukott ellenzék kaphat. Nyílván minél hangosabban kell sivalkodniuk, hogy észtevegyék őket...

Kivlov 2019.05.14. 11:24:56

Az ellenzék meg olyan impotens, mintha sosem akarna kormányra kerülni...

szepipiktor 2019.05.14. 11:35:58

@arckönyv: Mi a redvás nyucidat próbálkozól megint? Te ostoba bolsi...
Van egy poszt, arra írtam egy tényszerű véleményt, erre kostolgatsz?
Mert nem állok bele az itteni 1 bites adok-kapokba?
Te agyhalott faék.
Mert aki nem a te gazdid seggét nyalja, nem annak frakát szopja, nem menetel a közös szászló alatt birka módra - az csak fideszes lehet? Igaz?

szepipiktor 2019.05.14. 11:40:49

@Lémusz: Én is arra gondolok, hogy az ellenzék már összerakta a tervét az ön-feljelentéshez! És mivel minden párt hemzseg a fidesz-súgóktól, elémentek a dolognak.
Már hallani azt is, hogy ők kezdeményeték (a fidesz) a vizsgálatot...
Persze, mivel még az nem indult el - ezt erősítette meg az EU -, már lehet indítani a hazugságkampányt és mostmár ellenzéki tűz sem lesz, hiszen nekik is dilema, melyik kezükbe harapjanak.
Ugye, ha nem gond a törvény, akkor annak támadása már az EU és a komplett társadalom támadása, azaz hatalmas bukta.

Sir Gombóc 2019.05.14. 12:52:46

@Che21: szövegértés esetedben nulla, mert nem ez van a szövegben. De mit is vár az ember agyhalott fideszestől?

Sir Gombóc 2019.05.14. 12:53:48

@FCUK5: na, a másik agyhalott..

Sir Gombóc 2019.05.14. 12:57:14

@teéjesenmindegy: mert most nem termelnek nyereséget az ide települt multik? Téged sem az eszedért szeretnek...

Sir Gombóc 2019.05.14. 13:33:39

@FCUK5: ezekből kb. egy sem jött be, bár titeket a valóság nem szokott zavarni.

Sir Gombóc 2019.05.14. 13:43:36

@Minden ballib bérretteg: milyen lapítás, idióta! Címlapon, első helyen volt a hír.

Blogolo Blogi 2019.05.14. 13:44:30

@putris72: "most a fideszesek nyertek mindent,de mégis épül szépül az ország"

Ez igaz, csak neha vizilabda palyat epitenek futballpalya helyett Szombathelyen cirka par milliardert. Valamire persze az is jo lesz.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 13:44:38

@alfacharlybravo: Sok ilyen volt már. Az origo hamarabb tudja, milyen intézkedést fog hozni az EU a jövő héten.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 13:48:11

@Scott Tenorman Must Die: Miért, nem így volt? Azt biztosra veszem, hogy neked, hű birkának nem fogják természetesen ezt mondani, az origon zengeni, de a valóság valami olyasmi mint amit írtál. Orbánt láncon rángatják, mint egy rühes kutyát, a pincsi meg csaholva rohan oda az első hívó szóra, ami így szól, hogy: "gyere ide takarodj!"

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 13:50:09

@Sir Gombóc: A multik kilopják a pénzt az országból a fideszkommunikáció szerint.

nemecsekerno_007 2019.05.14. 13:50:16

@Scott Tenorman Must Die: Nem, nem Orbán jelentéktelen kis porszem politikus és még Trump se áll vele szóba... EL-SZI-GE-TE-LŐ-DIK... :))))

nemecsekerno_007 2019.05.14. 13:53:01

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

Az EU-s pénzeket meg Fidesz lopja el. MINDET! Csak akkor nem tudom mi a f@szból működtetjük az országot...

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 13:55:42

@Blogolo Blogi: Ja, meg lemárványozzák orbánc fellegvári irodáját a mennyben, és arannyal burkolják a bevezető utakat, hogy henceghessen a csuti feluvalkodott hólyag amikor fogad egy külföldi delegációt. Én azért azt a delegációt elvinném mondjuk egy alföldi kistelepülésre is hogy útközben kiskanállal szedjék össze a veséjüket az autójuk ülése alól, miközben áthajtanak vagy ezer kátyún.

Blogolo Blogi 2019.05.14. 13:57:33

@konrada: "viszont ha már tanítani akarsz"

Vilagosan leirtam, hogy nem akarlak tanitani, ez azok dolga lett volna, akik annak idejen lemondtak rolad. Most meg mi szívunk itt a hanyagsaguk miatt. Na mindegy, legy jo, falra ne firkalj.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.05.14. 13:59:28

Mi van ballibbantak, kedd van, ma se találkozik Orbán Putyinnal? Ma se haverkodik Trumppal az orális szobában? Ma se állított meg 100 millió afrikai migránst a röszkei határnál? Ma se mentette meg a magyarságot és amagyar családokat a kihalástól meg a kivándorástól? Ma se a magyar nemzeti nagytőkés osztály nyerte a közbeszerzéseket hanem a Strabag? Ma se a Strabag viszi ki a profitot az országból hanem Orbán és Mészáros Lőrinc?

Na hazudjatok csak így tovább nektek már a legostobábbak se hisznek! Mert ha igen akkor a mi kétharmadunk ma a ti oldalatokon állna.

Sir Gombóc 2019.05.14. 13:59:46

@Blogolo Blogi: a szépüllel vitatkoznék, sok helyen elképesztő természetrombolás az építés eredménye...

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 14:01:38

@nemecsekerno_007: Most sem állt vele szóba, csak magához hivatta, és eligazította, lebaszta, mint a torkosborzot. Orbánc eközben kussolt és sunyin lapított. Hogy erre miért Washingtonban került sor? Általában a maffiánál ilyenkor már repül a goló az alárendelt alvezír tarkójába, de most az egyszer még megúszta a csuti Al Capone. Lehorgasztott fejjel eltakarodott a fehér házból, hogy aztán itthon felhorgasztott állakkal és orral valamint zsebrebaszott kézzel hirdethesse az igéjét a birka szektájának.

konrada 2019.05.14. 14:02:04

@Blogolo Blogi:
Oks. Ebben kiegyezhetünk. Hiszen a tanulási lemaradás-témakörben te vagy a szakértő...;)

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 14:05:11

@nemecsekerno_007: No miből? Hát a lopott szajréból, amit szétosztanak a seggnyalóknak. Anélkül már rég összeomlott volna minden. És nem az ország van működtetve, hanem a hűbérrendszer. A fidesznyik seggnyalóhad a nyalásért cserébe kap egy kis eus támogatást.

konrada 2019.05.14. 14:07:33

@nemecsekerno_007:
Még jó hogy jelentéktelen porszem.
...mert mi lenne akkor, ha egyáltalán foglalkozna vele valaki???
(Na jó, a 2 rivális spitzenkandidat, vagy a francia listavezetők vitáján kívül??;)

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 14:12:34

@nemecsekerno_007: Ezek a fiesznyik seggnyalók egy kis eus támogatás alamizsnáért még az anyjukat is eladják. Természetes, hogy ezek után führerüket támogatják. Ez a rendszer így működik, nem a tehetségek által.Tulajdonképpen ez a rendszer kitermeli a semmirekellő seggnyaló hivatalnokokat akik a seggnyaláson kívül semmihez nem értenek. Csak meg kell nézni ezt a mié szaros nevezetű leggazdagabb magyart. Hát nem csodás ez a szellemi agytröszt? Még egy értelmes mondatot sem tud kimondani, azt sem tudja ha megkérdezik , hogy milyen tulajdonnal rendelkezik, hát nem csoda hogy menekül az interjúk elől? De ilyen az összes többi semmirekellő is orbánctól kövérig. Egy értelmes interjút nem mer adni, vitázni sem mer egyik sem ezekből a "nagy szabadságharcosokból".

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 14:21:51

Orbánc általában akkor látogat meg valamilyen vezetőt, amikor az pár hónap múlva megbukik. Járt Kadhafinál, Mubaraknál. Most éppen Trump volt soron, akinek már csak hónapjai vannak hátra. Ezeknek a találkozóknak annyi jelentősége van, amennyi a tetvek haszna a fán.

Blogolo Blogi 2019.05.14. 14:40:57

@nemecsekerno_007: "még Trump se áll vele szóba... EL-SZI-GE-TE-LŐ-DIK... :))))"

Meg a 30 eves szlovak allam kepviseloje is Viktor elott kapott sorszamot jol kijelolve szeretett vezerunk helyet es szerepet a vilagban.
Ez a fene nagy oromkodes reszedrol kb. ugyanolyan felreertese a dolgoknak, mint hogy Magyarorszag rohamleptekben, sot, robbanasszeruen fejlodott az utobbi 9 evben. Jahhhh, a romanokat, bolgarokat meg elozzuk.
Meg.

2019.05.14. 15:18:42

@Sir Gombóc: Óóóójajjj... egy növekvő gazdaság, a bővülő infrastruktúra és a számolatlanul épülő "lakópark" óhatatlanul vesz el a bozótos-dzsindzsás területekből..ahol a Pitgymallati mukkantó tanyázik.. de légy nyugodt, az osztrákok még így is csodájára járnak a magyar biodiverzitásnak ;)
Ja..és ugye a sötétzöld ámokfutás a 'megújuló' és a 'biomassza' tüzelés terén lassan, de biztosan bukik, legalábbis a szomszédban bukni látszik, így az erdőink a jelenlegi ütemnél is jobban terjeszkedhetnek. A városlakó szorgos hangyák meg döntsék el maguk, hogy mik a preferenciáik.. és a városvezetésen át szerezzenek érvényt azoknak.

Éva Lonkay 2019.05.14. 15:22:25

Szar nektek asswood, nem mostanában kerültök a hatalom közelébe. Pipogya, nulladék senkik vagytok. A kormány hazudik? Nem ! Te és ti hazudtok. Tartalékoljátok a nyafit a következő négy évre is!

2019.05.14. 15:25:23

Ezek a fidesz hívők ugyanazt teszik minden index címlapra kerülő blogon, amit annak idején a politikában. Hogy minden jóérzésű embernek elmenjen a kedve a kommenteléstől. Azaz a saját vélemény kinyilvánításától.

Blogolo Blogi 2019.05.14. 15:43:32

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: "Hogy minden jóérzésű embernek elmenjen a kedve a kommenteléstől."

Most oszinten: mindannyian elvezzuk, ahogy belelepunk a seggnyalastol szaros szajukba. A joerzesu emberek tudjak, hogy igazuk van, a fideszgyokerek is tudjak, hogy igazunk van. Ok nyalas utan szeretik, ha jol meg is szopatjak oket. Igy idejonnek. Hat ezert.

Migransok, soros, lipsik. Alapbol ennyit tudnak, bar a migransozas most alabbhagyott kicsit, ahogy kiderult, hogy Viktor elkezdte oket betelepiteni, nevet is adott nekik: ok az olcso munkaero. Segit nekik kiszoritani a draga magyar munkaerot a munkaeropiacrol. Igy nekik lesz munkajuk, a magyaroknak meg nem. Ilyen gyerek az o Viktoruk es ilyen gyermekek ok, kik a vezer segget nyaljak itt nap, mint nap.

2019.05.14. 16:13:50

@Blogolo Blogi: "Most oszinten: mindannyian elvezzuk, ahogy belelepunk a seggnyalastol szaros szajukba."
Na, ezen veretes hitvallást olvasva felgyülemlik a.. kérdés: te ugyan kinek a seggéből pottyantál ide? Kinek az örökébe léptél újszülött nickeddel? Vagy csak sima tősarj lennél?
" Segit nekik kiszoritani a draga magyar munkaerot a munkaeropiacrol."
..és még buta is vagy, mint a raklap.. a magyar munkaerő egy része éppen magát árazza ki a piacról.. a másik ...a krém, meg házhoz megy a magasabb bérekért. Az unió lassan, de biztosan beteljesíti a jövendöléseket. A vetés szárba szökkent és beérett. Nem tehetsz ellene ..se te, se más.. A velünk egy alomból való országok többségében még a miénket is vastagon meghaladja a polarizált bérhelyzet gerjesztette migráció. Ami még olyan, relatíve gazdag országok közt is problémaforrás, mint D és CH. Biztos Merkel is elbaltázta, ugye?

Blogolo Blogi 2019.05.14. 16:38:58

@Womb Raider: "Biztos Merkel is elbaltázta, ugye?"

Biztosan. Hol Merkel a hibas, hol gyurcsany, hol soros, hol a szomszed macskaja.
Fel nem fogom, hogy fel nem fogod. Amig nem fizetik meg a munkaerot, addig kulfoldre megy. Ahogy fogy a munkaero itthon, kenytelen leszel megfizetni es akkor nem megy kulfoldre, nota bene hazajon (szulni is). Es itt jon Viktor nagyszeru otlete: minek fizetne o, vagy a haveri kor normalis bert holmi magyaroknak, amikor ezt zsebre is vaghatja, hala a migransok, akik itt kopognak az ajtoban es sokkal olcsobbak. Nem fizeti ki tehat a magyarokat, akik meginkabb kivandorolnak majd. Furfangos Viktor igy modositott kicsit a soros terven, mostmar neku is jo, johet a migrans horda. Te pedig tapsikolsz oromodben. Vegulis ertheto, amig tapsikolsz, addig lesz kenyer az asztalodon.
Szerencsetlen pancser fideszgyoker.

Cycmen 2019.05.14. 16:40:44

@Blogolo Blogi:
Most oszinten: mindannyian elvezzuk, ahogy belelepunk a seggnyalastol szaros szajukba........

JA ÁLMOTOKBAN, PONT ÚGY, AHOGY VÁLASZTÁST NYERTEK!
Meg ahogy most is fogtok. Orbán vett egy csomó fegyvert meg palagázt Trumptól így most majd mindent szabad lesz neki és szét fog szopatni benneteket, nem mintha eddig nem tette volna. :D
Mi pedig itt leszünk és itt bizonyítjuk be neked meg a többi seggarcnak kommentről kommentre, hogy mekkora orbitális tuskók vagytok.

Cycmen 2019.05.14. 16:40:44

@Blogolo Blogi:
Most oszinten: mindannyian elvezzuk, ahogy belelepunk a seggnyalastol szaros szajukba........

JA ÁLMOTOKBAN, PONT ÚGY, AHOGY VÁLASZTÁST NYERTEK!
Meg ahogy most is fogtok. Orbán vett egy csomó fegyvert meg palagázt Trumptól így most majd mindent szabad lesz neki és szét fog szopatni benneteket, nem mintha eddig nem tette volna. :D
Mi pedig itt leszünk és itt bizonyítjuk be neked meg a többi seggarcnak kommentről kommentre, hogy mekkora orbitális tuskók vagytok.

Blogolo Blogi 2019.05.14. 17:20:04

@Cycmen: "itt bizonyítjuk be neked meg a többi seggarcnak kommentről kommentre, hogy mekkora orbitális tuskók vagytok"

Cafolnad tehat, hogy Viktor nem enged be migransokat, hogy elvegyek a magyarok munkajat? Igen, epp ellenkezoleg a plakatkampannyal. Eleg lesz, ha utannanezel, hogy milyen trend uralkodik a migransoknak kiadott munkavallalasi engedelyek teruleten, mennyi munkavallalasi engedelyt adtak/adnak ki evrol evre Viktor jovahagyasaval.

Vagy.

Elhetsz tovabb a kis koved alatt fideszgyoker.

Cycmen 2019.05.14. 17:40:01

@Blogolo Blogi: Nem cáfolok én semmit. Egyik fele agyrém amin ajvékoltok, amiben meg igazatok van az ellen sem tudtok semmit, mert tehetetlen senkik vagytok. Csak egy példát mondanék erre, 9 év sem volt elég, hogy rájöjjetek a szomorú igazságra, miszerint Viktorozásból nem lehet megélni! :D

vanRob 2019.05.14. 17:54:03

@nemecsekerno_007: Nem működtetik. Pár dolgot még visz a lendület, meg a vele foglalkozók, abban dolgozók lelkiismerete, azt' annyi...
Amúgy meg, napi 2 milliárd forintnyi EU-s pénzből, úgy kell elrakni saját zsebbe 1 milliárdot, hogy haveroknak kell adni a túlárazott munkákat. Te nem ebben az országban élsz?

vanRob 2019.05.14. 17:58:53

@Éva Lonkay: miért, te talán a hatalom közelében vagy? Aki a hatalmon lévők seggét nyalja, annak szaros lesz a szája... Mint ahogy ez a legtöbb fidesznyik megnyílvánulásaiból tisztán kiviláglik.

vanRob 2019.05.14. 18:07:34

@Cycmen: Hát barátom... A fidesznek 9 év sem volt elég, hogy az uszításon kívül bármilyen épkézláb programmal előálljon. Ha olvasnál híreket, akkor egy közepes intenzításu agymunka segítségével el tudnád helyezni az országunkat a valós helyén. De neked bőven megfelel a fidesz alternatív valósága, ahol már korán reggel remegve lesed a zorigót, hogy a napi betevő rettegnivalódat bevehesd.

Cycmen 2019.05.14. 18:13:14

@vanRob: Úgy nézek ki, mint aki retteg? Az Origót is honnan veszed, reggel indexet nyitok. :D

vanRob 2019.05.14. 18:25:01

@Cycmen: nem is lehetsz akkor igazi fidesznyik...

nemecsekerno_007 2019.05.14. 18:30:24

@vanRob: "Nem működtetik. Pár dolgot még visz a lendület, meg a vele foglalkozók, abban dolgozók lelkiismerete, azt' annyi..."

Muhahahahaha :)))))))) Visz a lendület. Majd akkor a május fizetésed "lendületben" kapod. Jó lesz? Ennyi kommunistan nem lehet ebben az országban....

vanRob 2019.05.14. 18:34:02

@nemecsekerno_007: muhhaha... Én egy genyó nyugati multinak dolgozom. Tudod, aki az EU-s pénzekkel együtt hajtja a gazdaságot, hogy te meg a hasonszőrű ingyenélő komáid verhessék a faszukat álló nap hatalom árnyékában.

Blogolo Blogi 2019.05.14. 18:48:21

@Cycmen: "miszerint Viktorozásból nem lehet megélni! :D"

Mar hogy ne lehetne. Te vagy ra az elo pelda. Hozzaadott ertek nelkul, igaz csak szerenyen, de megelsz az egesz napos berkommentekbol.

anyadmajma 2019.05.14. 19:06:08

@nemecsekerno_007: mi van te hazaáruló bolsevik geci terrorista migráncs birka, megint ezen a nickeden szopod itt a faszt?

morpho 2019.05.14. 19:10:05

AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG CSAK ANNYIT JAVASOL, HOGY NE TÁMOGASSA A KORMÁNY KÖZPÉNZBŐL A BANKOKAT AZ INDOKOLATLANUL NAGY (3,5 SZÁZALÉKNÁL NAGYOBB) KAMATTAL. A kormány kiadta a bizonyítékot a brüsszeli támadásról, amiből kiderül, hogy nincs támadás: index.hu/gazdasag/2019/05/14/babavaro_tamogatas_kormany_eb_megtamadta_kamu_versenyjogi_foigazgatosag_europai_bizottsag_brusszel/

nemecsekerno_007 2019.05.14. 19:18:43

@vanRob: Jajj de jó... Én meg vállalkozó vagyok...

nemecsekerno_007 2019.05.14. 19:20:36

@anyadmajma: vedd be a gyógyszered, különben jön a szuri...

taga20 2019.05.14. 19:24:14

@nemecsekerno_007: vagy a faszt! egy kibaszott fityesznyugger vagy, aki nap-nap után telibeszopja a gecifityeszrablóbandát!

anyadmajma 2019.05.14. 19:31:34

@nemecsekerno_007: rábasztál, te hazaáruló bolsevik geci terrorista migráncs birka, mert már nem jut szuri senkinek se, téged is azért rugdosnak mostanában el az arabok, hiába akarsz nekik többet fizetni, hogy leszophasd őket, mert nem tudsz papírt mutatni, hogy be vagy oltva szifilisz ellen. Nem sejtik, hogy neked meg a jó anyádnak, meg úgy az egész családodonak Ádámig visszamenőleg semmi agyatok nincs, azért vagy ilyen hülye.

nemecsekerno_007 2019.05.14. 19:48:24

@taga20: ha te mondod, akkor biztos :)

taga20 2019.05.14. 20:30:45

@nemecsekerno_007: hát amiket idetolsz, azokból ez jön le:)

élhetetlen 2019.05.14. 20:46:54

@nemecsekerno_007: “Visz a lendület. Majd akkor a május fizetésed "lendületben" kapod. Jó lesz? Ennyi kommunistan nem lehet ebben az országban....”. Miért, te hogy gondolod? Az ápolónő a kötelező ingyenes túlórát a sok pénzért csinálja? Nem, azért csinálja, mert tudja, hogy , ha Orbánnak nem is, de a betegnek szüksége van rá. Csak ez neked magas.

nemecsekerno_007 2019.05.14. 21:10:07

@élhetetlen: Úgy gondolom, hogy az állami egészségügy szegényellátás lesz, mellette kiépül a magánszektor, magánbiztosítókkal...

Minden más szociális demagógia amire szerencsére egyre kevésbbé fogékony a dolgozó magyarok többsége...

élhetetlen 2019.05.14. 21:28:29

@nemecsekerno_007: Értem. Azért nem kell megfizetni az orvosokat, ápolókat MOST, azért dolgoznak fillérekért, vagy lelkiismerük áltak hajtva, mert MAJD kiépül….Ja.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.14. 22:39:43

csak megúsztuk ezt a keddet is
a Miniszterelnök Úr ma sem bukott meg
még legalább 6 napig építheti az országot
vagyis legalább 20 évig
putin pippa tromp pippa xao chun lee pippa natehjau pippa
az összes hűbérurával találkozott és egyik sem váltotta le
ha még 20 évig kibírja a gigatüntik általi nyomást, a leghosszabban uralkodó uralkodók közé kerül

nemecsekerno_007 2019.05.15. 09:48:35

@élhetetlen: Ez elég durva általánosítás, van orvos aki havonta 2-3 milliót keres...
De nagyjából ez lesz, mert az állami rendszert nem lehet megreformálni...

2019.05.15. 09:50:41

@Blogolo Blogi: "Amig nem fizetik meg a munkaerot, addig kulfoldre megy. "

Nem tudod megfizetni... betűzzem??? Miként is próbálsz versengeni S, CH, D, Fr keresletével? ..és akkor még Kínáról szó nem esett.. a német eü főmufti olyat vetett fel minap, amitől elkerekedett az ember szeme: nem azt mondta, hogy migráns atomtudósokat és agysebészeket domesztikálnának.. hanem valahogy röghöz kellene kötni (szelíd erőszakkal..) a hazai, amúgy is kissé gyér orvosállományukat..és eleve valahogy meg kellene regulázni az EU-n belül szerteszét csámborgó munkaerőt...Nem Orbán szája görbült le, hanem a német miniszteré..
A kormány egy határon túl adminisztratív úton nem képes a piaci automatizmusokra hatással lenni.. megemelhetjük, sőt, emeljük meg! Csináljuk meg!, húzzuk fel a béreket ~csak német szintre.. Szerinted mi lenne a következménye? Meddig futna a szekér? Vajon mennyi ideig tudna az extra pénzekből felhalmozni a lakosság?

"Es itt jon Viktor nagyszeru otlete: minek fizetne o, vagy a haveri kor normalis bert holmi magyaroknak, amikor ezt zsebre is vaghatja,"
Nem az akarat hiányzik... elhiheted..elég, ha belegondolsz, hogy állami oldalon mekkora plusz bevétel jönne ekkora bérnövekedésből :)

"Vegulis ertheto, amig tapsikolsz, addig lesz kenyer az asztalodon."
Óóóó.. nagyon hideg... az én kenyerem biztonságban van, kis buci.. de aranyos vagy, hogy aggódsz.

2019.05.15. 09:53:56

@élhetetlen: Megfizetni..aha.. osztán mibű??? Lécci, mutass valami hevenyészett kis számítást, mennyibe is kerülne az orvosok bérét szinkronba hozni az eu bérekkel! Aztán az ápolókra is rátérhetünk, majd a dominók borulásából következően a sok-sok állami alkalmazott bérére..
Mibű??? Az összes stadionra költött pénz nem lenne elég fél évre sem..

élhetetlen 2019.05.15. 12:20:56

@Womb Raider: Veled nem foglalkoznék. Remélem, megérted.

2019.05.15. 12:27:29

@élhetetlen: Semmi gond.. sőt..
Csak ugye ez egy nyilvános felület, ha hülyeségeket szajkózol, akkor számolj azzal, hogy reagálni is fognak arra :)))

persze egyszerűbb lenne azt mondanod, hogy nem tudsz érdemi választ adni..de ugye az milyen ciki má'. Inkább felhúzod az orrod :)

élhetetlen 2019.05.15. 12:33:58

@nemecsekerno_007: “van orvos aki havonta 2-3 milliót keres...”. Van. Szülész, felkapott sebész. Vagy gondolod, hogy egy patológus is kap százezret zsebbe egy boncolás után? Vagy a körzetit is tömik pénzzel? Csak azt ne írd, hogy de a körzeti csak négy órát dolgozik naponta!

élhetetlen 2019.05.15. 12:39:11

@Womb Raider: Természetesen azt írsz, amit akarsz. És igen, a lángeszedtől rettentem meg. Így jó? Na, hess!

2019.05.15. 14:32:01

@élhetetlen: :))) A ''körzeti'' orvosok jókora hányada mellette üzemorvos is, látogat egy-két idősotthont.. és a kártyapénz-miegymás kombóból vidáman kiveszi a havi 2-3-4 milliót, amiből persze lejön az asszisztens bére.. de ugye ehhez nem elég betegirányítóként ücsörögni a fűtött rendelőben..

" És igen, a lángeszedtől rettentem meg. Így jó? "
Nem kell megijedni... csak egy egyszerű számtanpélda volt..de tudom, az akarat hiányzott a megoldáshoz ;)

Blogolo Blogi 2019.05.15. 14:53:42

@Womb Raider: "Nem tudod megfizetni... betűzzem???"

Beszukult a latasod, vagy mi? Egyaltalan nem csak az orvosokrol van szo, hanem barkirol.

Az allam feladata lenne, hogy ezt kitalalja, de persze konnyebb migranssoroslibsizni. Ha mar az orvosoknal tartunk, havi brutto 300e helyett lehetne nekik pl legalabb olyan bert adni, mint amit politikusaink megszavaztak maguknak. Ja persze, elfelejtettem, hogy az egeszsegugy alapjaiban verzik, annak ellenere, hogy maga a nemzet csotanya is azt mondta, hogy amugy minden OK. Akkor bocs, az orvosok megsem kapnak semmit a nagy lofaszon kivul.
Nyilvan peldalozhatsz CH fizetesekkel, azonban ez is csak azt bizonyitja, hogy vakon vagy. Rengetegen vannak, akik a kulfoldon megkaphato ber toredekeert is itthon maradnanak - ha megkapnak. De nem kapjak meg, igy elmennek, draga a tojas, tudod.
Egyebkent vegul megfizeted az orvost is: vagy maganredelesen penzzel, vagy az allami ellatasban a fel eves varolistaval. Mindezt azert, mert a kormany keptelen valaszolni a glibalizalodo vilag kihivasaira (ld. mindenki hulye), igy aztan sokan 7200-bol letudjak a havi TB-t, ami sok fideszgyoker (ld. Menar atya) szerint teljesen rendben van. Persze faj nekik, ha komcsizok, de olyan hol van, hogy valaki teljes ellatast kap, mikozben a biztositasa ennek toredeket sem fedezi? Ebreszto fideszbirkak!

Vonjal gyokot az elozoekbol, es akkor a fenti okfejtes igaz a vendeglatosra, komuvesre, esztergalyosra, stb.

"de aranyos vagy, hogy aggódsz"
Mit tehetnek, ha neha utat tor a bennem tombolo humanum, probalok segiteni nektek eligazodni a vilagban.

élhetetlen 2019.05.15. 15:17:07

@Womb Raider: Pedig tényleg ijesztően sötét vagy. Leírsz ilyet: “elég, ha belegondolsz, hogy állami oldalon mekkora plusz bevétel jönne ekkora bérnövekedésből :)”. Egyszerű számtanpélda. Az állami egészségügyben az orvosokat az állam fizeti. A megemelt bérek után csak akkor keletkezne plusz bevétel, ha többet venne vissza az orvosoktól, mint amennyit emelt nekik. Ugye? Csak számtan. És, ha már válaszolok, körzeti. Rendelés 4 óra, úttal együtt öt. Üzemorvosi rendelés, idősotthoni látogatás, 3-5 óra. Ki kell mennie a fekvőbetegekhez. Ezeken a napokon mikor megy ki? Hajnali négykor, vagy este tízkor, attól függően, hogy délelőtt rendel, vagy délután? És neki kell ott ülni és várni az IT-st, ha gond van a gépével, neki kell fejlesztetni, ha jogszabályváltozás van, mert nincs központi körzeti orvosi rendszer, és végképp nincs központi karbantartás, van viszont kötelező továbbképzés, stb. Ebből kijön a havi 2-4 milla, szerinted. Ezeket képtelen vagy átgondolni, ezért nem érdemes foglalkozni veled. Akkora hülyeségeket írsz, hogy ha ezek kijutnának a légtérbe, hullanának a madarak, nem kéne sörétes puska. Még mingig nem érted, miért nem akarok foglakozni veled?

2019.05.15. 15:29:23

@Blogolo Blogi: " Rengetegen vannak, akik a kulfoldon megkaphato ber toredekeert is itthon maradnanak - ha megkapnak. "

Nem érted... a német -svájci orvosi fizetések között bőven kisebb a lépcső, mint a magyar-német-svájci esetében..ééés mégis elmennek, pedig van megbecsülés, kiemelt bérezés..Akkor meg??

" Persze faj nekik, ha komcsizok, de olyan hol van, hogy valaki teljes ellatast kap, mikozben a biztositasa ennek toredeket sem fedezi? Ebreszto fideszbirkak! "

Aha.. és ezt miért is nem azoknak vágod a fejéhez, akik ennyiből..vagy még ezt sem fizetve potyáznak? Te ezzel nálam nagyon nyitott kapukat döngetsz és amikor ezt teszem szóvá, rögtön jön is a szociálisan érzéketlen fityeszjobbágyozás :)

"Mit tehetnek, ha neha utat tor a bennem tombolo humanum, probalok segiteni nektek eligazodni a vilagban."
De drága vagy.. de azért lássuk be, mint funkcionális analfabéta, kissé túlvállaltad magad :)

2019.05.15. 15:44:03

@élhetetlen: Ejjjnye..kiskegyed milyen sunyin csúsztat :)

""Es itt jon Viktor nagyszeru otlete: minek fizetne o, vagy a haveri kor normalis bert holmi magyaroknak, amikor ezt zsebre is vaghatja,"
Nem az akarat hiányzik... elhiheted..elég, ha belegondolsz, hogy állami oldalon mekkora plusz bevétel jönne ekkora bérnövekedésből :) "

Orbán haveri köre ..érted? Nem csak az állam.
Az orvosokat persze, az állam fizeti, de szerinted mikor , mennyi idő múltán kezdene a lidlis raktáros Micike és a portás Tibike éhségsztrájkba a neki IS járó béremelés miatt?? A közszféra mindig a versenyszféra után kullog, ha ezt megerőszakolod, egyszerű automatizmussal beindul a korrekció, a lkét tábor létszámát összemérve meg simán látható, hogy egy egység bérnövekedés ezen az oldalon, mekkora bér (és ebből fakadóan adó) bevétel növekedést indukál.

"Ugye? Csak számtan."
Bezony..de te még ebben sem tudsz korrekt lenni ;)

" És neki kell ott ülni és várni az IT-st, ha gond van a gépével, neki kell fejlesztetni, ha jogszabályváltozás van, mert nincs központi körzeti orvosi rendszer, és végképp nincs központi karbantartás, van viszont kötelező továbbképzés, stb. Ebből kijön a havi 2-4 milla, szerinted. "

Ez nem 'szerintem'.. ez szimpla tény. És már megbocsáss, nagyon nagyvonalúan kalkulász.,.mondhatni magad felé billentenéd a mérleget.
Tudom, mert egyrészt foglalkoztatunk üzemorvost, és van orvos rokon..és ismerős is. A legolcsóbb jármú, ami ~8 orvos ismerettségi körből emlékeim szerint kikerül, olyan 15-16 millió..
Persze ezzel szemben elfogadom, hogy Nyírsusnyáson kicsit zorallabbak a körülmények és szűkösebbek a lehetőségek..de ezt ugye hiba lenne az adófizetők számlájára írni ;)

"Még mingig nem érted, miért nem akarok foglakozni veled?"
Értettem eddig is.. láthatóan nehezen viseled a neked ellentmondó véleményeket.. egyfajta pánikrohamot vált ki nálad :)

Blogolo Blogi 2019.05.15. 16:12:17

@Womb Raider: "ééés mégis elmennek, pedig van megbecsülés, kiemelt bérezés..Akkor meg??"

Soha nem fogom megerteni, miert foglalkoznak a fideszbirkak mas országok belso viszonyaival. Lasd: Becs-sok a migrans, Nemetorszag-elvandorolnak az orvosok. Nyilvan nehez felfogni, hogy mas orszagok problemainak emlegetese egyaltalan nem oldja meg a sajatjainkat. Ez kb olyan, mint a masik kedvencem, hogy eloszeretettel mericskelitek Viktor szanalmas teljesitmenyet a meg szanalmasabb Gyurcsanyehoz, mintha attol jobb lenne, hogy emlekeztettek arra, hogy 9-10 eve ugyanolyan mely szarban tocsogtunk. Mindegy.
Rivid bevezeto utan magyarazd mar el nekem, hogy miert hasonlitod ossze a magyar es nemet viszonyokat, jovedelmeket, stb. Hiszed vagy sem, Magyarorszagon hasonlo _eletminoseget_ kevesebb jovedelembol lehet biztositani. Mivel pedig az embereknek igenyeik szerinti eletminoseg elerese a cel, nem feltetlen kell neki CH ber. Hacsak nem olyan kis telhetetlen, mint Viktor es stromanjai.

A masik, hogy mibol is szarmazik azon teveszmed, hogy az orvosok feltetlen megbecsulesnek orvendnek? Egy palyakezdo kismillio olyan feladatokat is kap, ami nem az o dolga. Az lehet, hogy Te megbecsulned oket, ha kisfaludban lenne legalabb mutatoba egy korzeti orvos, de ezt nem biztos, hogy o is hasonlo helyierteken kezelne, mint egy magadfajta videki suttyo.

2019.05.15. 16:36:26

@Blogolo Blogi: "Rivid bevezeto utan magyarazd mar el nekem, hogy miert hasonlitod ossze a magyar es nemet viszonyokat, jovedelmeket, stb. Hiszed vagy sem, Magyarorszagon hasonlo _eletminoseget_ kevesebb jovedelembol lehet biztositani. "

Több okból.. egyik: egy számít, a jövedelem-maximalizálás.. és mivel az eu a munkaerőpiacra is nyitott, így nem Taktaharkány és Békésrettentő versenyzik, hanem mindenki, mindenkivel. Így oda fut ki a verseny, hogy nincs határ, csak a csillagos ég.. max az szabhat gátat, ha telítődik az adott szegmens. Ettől nem kell tartani..
A másik.. oké, nálunk olcsóbb az élet.. de mondjuk hasonlítsd össze a hasonló életminőségek költségét! Persze, az igazán tuti az lenne, ha a svájci bérből idehaza lehetne hasítani! Persze egy nívón túl már nincs jelentősége, hogy Káposztásmegyer egyik garázsboltjában csak 180 Ft a croissant..mert az ember gyarló és többre értékeli a Playa del Carmen homokján heverészést a lenyugvó Napba meredve..minél gyakrabban ;)
És a svájci orvosfizuból még a csúnyán magasabb 'rezsi' mellett is jut erre évente kétszer..meg sok egyébre.
Amúgy meg hülye is , aki nem törekszik a maximális értéken értékesíteni a tudását..és ez előtt minimalizálni az ehhez szükséges befektetést. És sejtésem szerint a német orvosok számára is minőségi ugrás egy svájci praxis.. ők mennek oda, a mi orvosaink a helyükre.. és ide meg jönnek még keletebbről.
Az életminőség (a magyar) csak annak a non plus ultra, aki be van zárva a határok közé..

"A masik, hogy mibol is szarmazik azon teveszmed, hogy az orvosok feltetlen megbecsulesnek orvendnek? Egy palyakezdo kismillio olyan feladatokat is kap, ami nem az o dolga."
Nálunk..talán.. de nem a németeknél, vagy a nyeu 'jóországokban'.. van szép fizetés és a terhelés kisebb.

"Az lehet, hogy Te megbecsulned oket, ha kisfaludban lenne legalabb mutatoba egy korzeti orvos, de ezt nem biztos, hogy o is hasonlo helyierteken kezelne, mint egy magadfajta videki suttyo."
Nem annyira kicsi ez a falu.. :) és a családunk orvosa egy szép nagy, zöld rendszámos TESLA-val kénytelen a rendelő előtti járdára parkolni :) és mivel a férjem a bátyja, még a kapcsolatunk is kedélyesen barátságos.
Most komolyan azt hitted, hogy hasból beszélek? Ejj.. mindig magadból indulsz ki.

Blogolo Blogi 2019.05.15. 16:49:02

@Womb Raider: "és mivel az eu a munkaerőpiacra is nyitott, így nem Taktaharkány és Békésrettentő versenyzik, hanem mindenki, mindenkivel"

Ne haragudj meg erte, de ennel tovabb nem is olvastam bejegyzesed, mivel ennyibol is vilagosan latszik a fejedben tombolo sotetseg.

Draga Baratom, ha kicsit is igazad lenne, akkor Magyarorszagon nem dolgozna senki, merthogy kulfoldon jobban megfizetik, ellentetben az osszes kulfoldi hazankban elne az olcsobb szolgaltatasok es lakhatas miatt. Agyrem lenne, ha ugy lenne, ahogy gondolod,ugye?

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.15. 16:57:07

@Blogolo Blogi: "Draga Baratom, ha kicsit is igazad lenne, akkor Magyarorszagon nem dolgozna senki, merthogy kulfoldon jobban megfizetik, ellentetben az osszes kulfoldi hazankban elne az olcsobb szolgaltatasok es lakhatas miatt"

Mindenki mindenkivel versenyez, de (természetesen) nem a bér/anyagiak az egyetlen versenytényező; nyilván egy munkavállaló számításba veszi a személyes érzelmi tényezőket, a kapcsolati hálóját (itt élnek a rokonok, barátok); a nyelvi nehézségeket (nem mindenki tud olyan szinten nyelveket, hogy kint gond nélkül érvényesülne), és mindezek mellett még a patrióta magyarok a Szózat parancsát.

Greccsi Zsot 2019.05.15. 16:59:42

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Semmit nem usztatok meg mocskos fasiszták. Holnapra a zorbán kilépteti az országot az uniobol, de ha mégse, akkor meg ugyis kizárnak minket. És ezután a szombati országos GIGATÜNTETÉSEN, a népharag ugyis elsöpri a korrupt náci fajtátokat.

ALLAK AKBAR

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.15. 17:00:22

@Blogolo Blogi: "Ha mar az orvosoknal tartunk, havi brutto 300e helyett lehetne nekik pl legalabb olyan bert adni, mint amit politikusaink megszavaztak maguknak."

Csodás tervek, Medgyessy már próbált valami hasonlót annak idején!

Majdnem-államcsőd, eladósodás és IMF-mentőcsomag (+megszorító program) lett a mese vége, azóta is nyőghetjük a hülyeségük következményeit.

Ebben a táblázatban láthatóak a szoci gazdasági mesterterv csodálatos következményei, már a válság előtti időszakban is:
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

2019.05.15. 17:00:22

@Blogolo Blogi: Hááát... talán neked is feltűnt, hogy az országból elég sokan elköltöztek oda, ahol magasabban értékelik (fizetik) a tudásukat, képességeiket.
Aki végső soron marad, azok jelentős része menne, de nincs igazán mit piacra vinni.

Éééésss... mit nem mondasz..olcsóbb szolgáltatások.. azért már nem kell Mo.-ra költözni, hogy Móvárra menj fogászhoz, de ezzel együtt hihetetlen népvándorlás indult meg arrafelé :) Fogturizmus! De ugye kurvázni és beállva végighányni a bulinegyedet még repjeggyel is jobban megíri, mint odahaza Londonországban.. az olcsó húsról már nem is beszélve.
És egészen elképesztő számú nyugdíjas választja a lankás dunántúli falvacskákat ..persze eben is van némi kényszer... a nyugdíjuk az ottani élethez nem elegendő, de itt bőven jobban élhetnek.
És arról se feledkezz meg, hogy azért nem fog ideköltözni egy aktív külföldi, hogy itteni bérekért dolgozzon..vagy hogyan gondoltad? Reggelente felül a fapadosra és megy ügyelni a Denmark Hillre a King's College-be? Vagy ezt így hogy?

2019.05.15. 17:01:41

@Szergej Szergejevics Szergejev: Kihagytad, hogy itt dikktatúra van és menekülnek az éhezés elől az emberek!
Fontos motiváció!

2019.05.15. 17:03:03

@Womb Raider: Bocs.. amúgy erősen életkor függő is ez, de a jövőre mindenképpen kellemetlen hatással lesz, ha az itt végző magasan kvalifikált fiatalok az iskolapadból a fapadra ülve elvágtatnak a napnyugtába..

Blogolo Blogi 2019.05.15. 17:22:10

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Csodás tervek, Medgyessy már próbált valami hasonlót annak idején!"

Eeeeeeeeees: pontosan, ahogy 2 oraja irtam errol az ocska fideszgyoker ervelesrol. Koszonom hosszunicku baratom ertekes hozzaszolasat, az eg aldja erte.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.15. 18:02:08

@Blogolo Blogi: Mi meg köszönjük Medgyessynek, az El Qrónak, meg a hozzád hasonló balliba közgazdasági zseniknek, hogy évtizedekre eladósították az országot!

Nagyszerű tanácsaid vannak lippsikém, de a változatosság kedvéért esetleg a jövőben hazánk helyett Ukrajnát boldogíthatnátok vele. Tudvalevőleg az ő legfőbb problémájuk is az, hogy egy kijevi orvos töredékét keresi, mint egy berlini, de ha ezt a hallatlan hiányosságot orvosolják, akkor máris kilő a gazdaság mint a rakéta! (Ja, és ne felejtsetek el ezért a sok hasznos tanácsért milliós "sikerdíjat" számlázni!)

Blogolo Blogi 2019.05.15. 18:30:56

@Szergej Szergejevics Szergejev: te uj lehetsz itt, ha meg csak a lipsizos fokozatnal tartasz. Par honap, aztan majd engednek sorosozni, meg migrancsozni is. Szoval kitartas fideszgyoker, nagy jovo elott all a szanalmas kis eleted, de addig minden nap kelhetsz megyoval meg ferivel. Kicsit sem irigyellek erte faszkalap:)

Blogolo Blogi 2019.05.15. 19:10:23

@Womb Raider: "Aki végső soron marad, azok jelentős része menne, de nincs igazán mit piacra vinni."

Pontosan ez az oka, hogy Viktor a miniszterelnok. A sok sotet, suttyo fideszgyoker szavazo. Nekem is fixa ideam, hogy a tabor komcsi nyuggerekbol, videki suttyokbol, vermagyar kulfoldiekbol es par kitartottbol all. Ugy latom ebben egyetertunk.

2019.05.16. 06:59:49

@Blogolo Blogi: Látod... és az ellenzék, vitathatatlan és rendkívüli szellemi fölény birtokában sem képes ezt a butuska csordát jó útra terelni? Hanem azt azért elmagyarázhatnánd, hogy miért is veszít folyamatosan és jelentős mértékben szavazatokat az ellenzék? Most lehetne cizellálni, hogy egy targoncás németországi munkahelyén sem lesz egyetemi docens.. de ennyire ne menjünk bele. A piacképes tudás nem egyenlő a gazdasági-társadalmi-politikai kérdésekben való jó tájékozódás képességét. És, mint a kolléga is említette, a maradás oka is komplex, egyénenként nagyon eltérő..ebben az értelemben én is revidiálom saját véleményem, mert ezekről én is megfeledkeztem.
Egy globális munkaerőpiacon a munkaerő , a mobilis, új generációs munkaerő a magasabb jövedelmek irányába gravitál. Nem menekül..csak él a kínálkozó lehetőségekkel, ezzel jól összecseng az atomizált/individualizált társadalom/egyén viszonya. Már nincs közösségi érdek, csak az önös célok.. jobb esetben némi távlati elképzelésekkel ..
Ennek keresztbe feküdni nem tudsz..még, ha akarsz is. Ahhoz nagyon nagy hátrányból indulunk, egy lefedett/felosztott világpiacon. Kicsik vagyunk és szegények (sok ok miatt)
Olyan ez, mint lekésni a buszt hazafelé és 1 óra késéssel beállni monopolyzni.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.16. 09:00:07

@Greccsi Zsot: ne fröccsenny arabaszó libbant
a Miniszterelnök Úr tromp ikerlye, putin csalykája, markol unnokálya, mikron nagybátylya, salvage bratyója
Őfenségét ki nem lehet rakni ejrópából
csakk a giggatüntik milyá aggódozom
kicsikét

Cycmen 2019.05.16. 09:33:41

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Ezek a fidesz hívők ugyanazt teszik minden index címlapra kerülő blogon, amit annak idején a politikában. Hogy minden jóérzésű embernek elmenjen a kedve a kommenteléstől. Azaz a saját vélemény kinyilvánításától.........

Még egyszer sem láttam hogy kifejtetted volna a véleményedet. Persze ha a fideszhívőzés meg az ehhez hasonlók a "vélemény" akkor visszavonom. Ez egy kommentelhető poszt, ahol mindenki leírja ami a bögyét nyomja, pont ez a demokrácia amit hiányolni szoktatok álságos módon, mert amint visszanyal a fagyi, hisztiztek, mint most te is. De zárjuk rövidre, ne álltasd magad, mert nem kedved, hanem tehetséged nincs!

Blogolo Blogi 2019.05.16. 10:34:38

@Womb Raider: "Hanem azt azért elmagyarázhatnánd, hogy miért is veszít folyamatosan és jelentős mértékben szavazatokat az ellenzék"

Ahogyan elozo kommentedben Te is kifejtetted, az osszes hasznalhato ember kulfoldon dolgozik es azt nyilvan tudod, hogy ok nem szavazhatnak olyan konnyeden (pl. levelben) mint pl. egy erdelyi roman allampolgar. Igy aztan az a kb 500e szavazat maris elveszett. Hat igy.
Sajnos kevesen maradtunk itthon, es bar meg igy is tobben voltunk 2018ban, mint a fideszgyokerek, de furfangos Viktor ugyeskedesenek koszonhetoen igy is tobb, mint 2/3 tobbseggel alakithatott kormanyt. Geciseg, nem?

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2019.05.16. 12:02:56

Az EU egy döglött ló, hamarosan szétesik. Hála a baloldali liberális diktatúrának. A baloldali liberálisok halott emberek. Európa hamarosan felszabadul.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2019.05.16. 12:03:39

@Blogolo Blogi: levélben szavazok könnyedén a Fideszre. Te meg leszophatsz.

2019.05.16. 12:22:21

@Blogolo Blogi: Mesélsz.. a fidesz növeli a választói számát, nő a választáson megjelenők száma is..csak az ellenzék került dugóhúzóba.
Ja.. és a külföldön dolgozók egy jókora része (az értelmesebbje) képes felfogni, hogy a fidesz a legjobb akarattal sem lenne képes kikényszeríteni a magyar gazdaságból a nyeu bérszintet.. sok (közgazdasági/politikai) okból fakadóan. A legprimitívebb ok: a németek nem fognak ide munkát hozni, ha másutt olcsóbban tudják elhelyezni..vagy, ha másként nem, hát robotizációval kiváltják..
Ma egy közepes kvalitású robot ára (refurbished..akár) összemérhető befektetés 2 ember 1 éves bérével... de képes 3-6 ember munkáját kiváltani.. :)

Blogolo Blogi 2019.05.16. 13:16:19

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:

A magadfajta magyar vagy roman, attol fugg epp melyik utlevelet akarja villantani. Semmirevalo eloskodo vagy, semmi tobb.

Blogolo Blogi 2019.05.16. 14:58:04

@Womb Raider: "legprimitívebb ok: a németek nem fognak ide munkát hozni, ha másutt olcsóbban tudják elhelyezni..vagy, ha másként"
Olcsobban elhelyezni? Kiscsillag, mar a CH vs D vs H ber polemia is egyertelmuen mutatta, hogy nem tudsz rendszerben gondolkodni. Hello infrastruktura, hello munkakultura!

2019.05.16. 15:27:31

@Blogolo Blogi: Na, rajta, fejtsd ki, mi is a bajod!

Blogolo Blogi 2019.05.16. 15:46:31

@Womb Raider: "Na, rajta, fejtsd ki, mi is a bajod!"

Nem az a lenyeg, hogy olcson tudjanak egy gyarat "elhelyezni". Az a lenyeg, hogy mekkora koltseggel es milyen hatekonysaggal tudjak a termekeiket a piacra juttatni.
Ha meglatasod szerint dontenenek a befektetok, akkor Ukrajnaban epulne BMW gyar (ha ugyan Debrecenben felepul majd egyszer.

Hat ezert.

mgdé 2019.05.16. 16:39:58

@Cycmen:

De, az is hazudik. :P
Nem akarlak túlságosan részletekbe menően felvilágosítani - az Helgácska dolga, főleg a gyakorlati része -, de gondolom a nagyon alapokkal talán már tisztában vagy (tudod, fiú, lány, nadrág, szoknya, kék, rózsaszín), így elég lesz annyi segédinfó, hogy a kormány bizony politikusokból áll.

Akik ezen minőségükből következően - természetesen csakis a KÖZJÓ érdekében - BÁRMIRE képesek.

2019.05.17. 09:09:21

@Blogolo Blogi: :)))) Te, meg a rendszerszintű szemlélet..ja :)))

g7.hu/vallalat/20181218/korszakvaltast-jelez-hogy-nehany-autoipari-multi-elviszi-a-termeleset-magyarorszagrol/

"Ha meglatasod szerint dontenenek a befektetok, akkor Ukrajnaban epulne BMW gyar (ha ugyan Debrecenben felepul majd egyszer. "
Persze ehhez az is kellene, hogy Ukrajna az unió tagja legyen..és meglegyenek a megfelelő körülmények..pl. munkakultúra, szakképzett munkaerő, logisztikai kritériumok..miegymás.
Ám azzal, hogy a BMW nem megy Ukrajnába Debrecen helyett..még Csehországba sem ..mert véleményük szerint nekik már picit drága :)
Ha meg a linkelt cikket végigböngészed, akkor láthatod, miként is gondolkodnak a multik ezzel a kérdéssel kapcsolatban.
(Most azt külön nem boncolgatom, hogy a munkahelyenként adott és egyéb támogatások hogyan korrigálna bizonyos minimális hátrányokat.. de a hosszútáv tekintetében a munkaerő-intenzív és nehezen automatizálható területeket nézve vannak versenytársaink. Egyre többen, ahogy csúsznak felfelé a bérek.

További tartalmas hőbörgést!

Cycmen 2019.05.17. 10:55:28

@Én de genere Mi: Trollkodást filozófikus szinten elemezgetni ősi román szokás!
Csak beetettem a lúzereket, de nem nagyon volt kapás. :D

mgdé 2019.05.17. 16:46:44

@Cycmen:

Ezzel azt akarod mondani, hogy a románok a nagy ókori római filozófusok egyenesági utódai?? Nanemá ... :P
süti beállítások módosítása