B1 blogcsalád



A kormány úgy hazudik, mintha nem lenne holnap

2019. május 13. - ashwood

orban-pinokkio-d00017830fddfb3f78a7c.jpgA kormány úgy érzi: bármilyen következmény nélkül hazudhat akármekkorát az Európai Bizottsággal kapcsolatban. És igaza is van: a propaganda kizárólag a hazugságokat harsogja, az igazság nem jut el az Orbán-hű tömegekehez.

A kormánypropaganda mást sem súlykol napok óta: “Az Európai Bizottság megtámadta a babaváró támogatást!”. Természetesen nem felejteik el rákötni: bezzeg a migránsok támogatása rendben van az uniós bürokraták szerint.

A folyamatosan habosított történetből egyetlen szó sem igaz. Sőt, olyan komplex hazugságmátrixot állít fel, ami után még Trump is megnyalná néhány ujját:

– egy Európai Bizottság által kezdeményezett vizsgálat semmiképpen sem támadás. Számtalan ilyen vizsgálat indul, amelyeknek zöme bármiféle megállapítás nélkül zárul le.

– De ez mellékszál a hazugságcunamiban, hisz a lényeg: nem történt semmi. SEMMI. A Bizottság nem vizsgálta a babaváró támogatást, így nem is mondhatott róla SEMMIT, így nem is támadhatta meg.

– Újabb mellékszál: állítólag tiltott állami támogatás a brüsszeli vád. Ennél nagyobb baromságot – követlezmények nélkül – nehéz mondani. Ugyanis az állami támogatásokat kizárólag akkor tiltja – minden – gazdasági irányító, amikor az torzítja a gazdasági szereplők közötti versenyt. Magánszemélyek esetén – akik babaváró támogatást kaphatnak – nem létezik verseny, elképzelhetetlen tiltott állami támogatás.

Vagyis nem elég, hogy behazudtak egy nem létező kritikát, de annyira hülyének nézik álhíreik fogyasztóit, hogy arra szavak sincsenek.

Mindezt ma Magyarországon az állampárt egész nyugodtan megteheti. Ugyanis az alaphír, pontosabban hazugság megjelent : itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, és me felejtsük el az összes megyei lapot. (A teljesség igénye nélkül.)

Az Európai Bizottság leleplező cáfolata, amely szerint: 

– nem indítottak semmilyen vizsgálatot,

– a babaváró programmal kapcsolatos párbeszédet a magyar kormány kezdeményezte,

– de ez el sem indult még,

– nincs semmiféle álláspontja a Bizottságnak,

– támogatják a magyar kormány családpolitikáját, 

– állami támogatásokra vonatkozó szabályok kizárólag a gazdasági verseny tisztasága érdekében születtek, magánszemélyekre semmiképp nem vonatkozik.

Tiszta beszéd. Lássuk, hány propagandatermék - amelyek az alaphazugságot azóta is harsogják - adták közre: nulla. Egyetlen egy sem.

Minek is. A valóság az, amire Orbán azt mondja. A migránskaraván, a három éve épp most Európa felé útra kelő százmilliók, bármi, ami hatalmát és alantasai pénzét védi. Bizonyosan a royal vej is saját tehetsége alapján gründolt össze 2010 óta 35 milliárdos vagyont. Mert ő még Mészáros Lőrincnél is okosabb.

Semmi és senki nem korlátozza Orbánt és hazugságokra épülő gépezetét. De azért Magyarország ugye demokrácia meg jogállam? Hát persze…

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9914821770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycmen 2019.05.14. 11:13:39

A kormány meg merészelni törni a ballib hazugság monopóliumát és hazudik? Bár ahogy a libsiket ismerem hazudnak és a kormány nem is hazudik.

konrada 2019.05.14. 11:13:58

@Blogolo Blogi:
Az rendben van.
...viszont ha már tanítani akarsz, én is adnék egy jó tanácsot: ezt soha nem ott tedd meg, ahol nem vevők rá.
Magyarán a Fradi B középben ne értekezz arról, hogy a Dózsa mennyivel jobb és miben követendő,
Az Index B közepén meg arról, hogy a másik oldalon mi az a mentrend, amit nekik kéne betartaniuk a saját - még bőven a KESMA előtt bevezetett - jól beváltjuk helyet.

...és hidd el, én ezt nem édesanyád, édesapád helyett mondom, nekik éppen elég bajuk lehet enélkül is. Csupán egy olyan jó tanács, amivel sok pofont előzhetsz meg az életben... (Ti. nem illik reklámozni a konkurenciát a saját termék ellenében.)

(De tudod mit? Ha most így 9 év után a B1-en a keddi zorbán-buktatós helyett a migráns-karavánozósak jönnek, akkor revideálni fogom álláspontomat, ha meg nem, hát tekintsük bejegyzésedet egy olyan félresikerült puccsnak, melyre nagy ívben tesznek még az index-Blogban is.)

Scott Tenorman Must Die 2019.05.14. 11:22:20

mi lett azokkal a posztokkal amelyekben azon vergődtök, h ovit trump láncon rángatta magához és biztos jól le fogja baszni?

nemecsekerno_007 2019.05.14. 11:22:28

A Fidesz kommunikáció bedobja a taknyot, ti meg rácsaptok mint a pulyka.
Kb. ez a leosztás amit a bukott ellenzék kaphat. Nyílván minél hangosabban kell sivalkodniuk, hogy észtevegyék őket...

Kivlov 2019.05.14. 11:24:56

Az ellenzék meg olyan impotens, mintha sosem akarna kormányra kerülni...

szepipiktor 2019.05.14. 11:35:58

@arckönyv: Mi a redvás nyucidat próbálkozól megint? Te ostoba bolsi...
Van egy poszt, arra írtam egy tényszerű véleményt, erre kostolgatsz?
Mert nem állok bele az itteni 1 bites adok-kapokba?
Te agyhalott faék.
Mert aki nem a te gazdid seggét nyalja, nem annak frakát szopja, nem menetel a közös szászló alatt birka módra - az csak fideszes lehet? Igaz?

szepipiktor 2019.05.14. 11:40:49

@Lémusz: Én is arra gondolok, hogy az ellenzék már összerakta a tervét az ön-feljelentéshez! És mivel minden párt hemzseg a fidesz-súgóktól, elémentek a dolognak.
Már hallani azt is, hogy ők kezdeményeték (a fidesz) a vizsgálatot...
Persze, mivel még az nem indult el - ezt erősítette meg az EU -, már lehet indítani a hazugságkampányt és mostmár ellenzéki tűz sem lesz, hiszen nekik is dilema, melyik kezükbe harapjanak.
Ugye, ha nem gond a törvény, akkor annak támadása már az EU és a komplett társadalom támadása, azaz hatalmas bukta.

Sir Gombóc 2019.05.14. 12:52:46

@Che21: szövegértés esetedben nulla, mert nem ez van a szövegben. De mit is vár az ember agyhalott fideszestől?

Sir Gombóc 2019.05.14. 12:53:48

@FCUK5: na, a másik agyhalott..

Sir Gombóc 2019.05.14. 12:57:14

@teéjesenmindegy: mert most nem termelnek nyereséget az ide települt multik? Téged sem az eszedért szeretnek...

Sir Gombóc 2019.05.14. 13:33:39

@FCUK5: ezekből kb. egy sem jött be, bár titeket a valóság nem szokott zavarni.

Sir Gombóc 2019.05.14. 13:43:36

@Minden ballib bérretteg: milyen lapítás, idióta! Címlapon, első helyen volt a hír.

Blogolo Blogi 2019.05.14. 13:44:30

@putris72: "most a fideszesek nyertek mindent,de mégis épül szépül az ország"

Ez igaz, csak neha vizilabda palyat epitenek futballpalya helyett Szombathelyen cirka par milliardert. Valamire persze az is jo lesz.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 13:44:38

@alfacharlybravo: Sok ilyen volt már. Az origo hamarabb tudja, milyen intézkedést fog hozni az EU a jövő héten.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 13:48:11

@Scott Tenorman Must Die: Miért, nem így volt? Azt biztosra veszem, hogy neked, hű birkának nem fogják természetesen ezt mondani, az origon zengeni, de a valóság valami olyasmi mint amit írtál. Orbánt láncon rángatják, mint egy rühes kutyát, a pincsi meg csaholva rohan oda az első hívó szóra, ami így szól, hogy: "gyere ide takarodj!"

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 13:50:09

@Sir Gombóc: A multik kilopják a pénzt az országból a fideszkommunikáció szerint.

nemecsekerno_007 2019.05.14. 13:50:16

@Scott Tenorman Must Die: Nem, nem Orbán jelentéktelen kis porszem politikus és még Trump se áll vele szóba... EL-SZI-GE-TE-LŐ-DIK... :))))

nemecsekerno_007 2019.05.14. 13:53:01

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

Az EU-s pénzeket meg Fidesz lopja el. MINDET! Csak akkor nem tudom mi a f@szból működtetjük az országot...

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 13:55:42

@Blogolo Blogi: Ja, meg lemárványozzák orbánc fellegvári irodáját a mennyben, és arannyal burkolják a bevezető utakat, hogy henceghessen a csuti feluvalkodott hólyag amikor fogad egy külföldi delegációt. Én azért azt a delegációt elvinném mondjuk egy alföldi kistelepülésre is hogy útközben kiskanállal szedjék össze a veséjüket az autójuk ülése alól, miközben áthajtanak vagy ezer kátyún.

Blogolo Blogi 2019.05.14. 13:57:33

@konrada: "viszont ha már tanítani akarsz"

Vilagosan leirtam, hogy nem akarlak tanitani, ez azok dolga lett volna, akik annak idejen lemondtak rolad. Most meg mi szívunk itt a hanyagsaguk miatt. Na mindegy, legy jo, falra ne firkalj.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.05.14. 13:59:28

Mi van ballibbantak, kedd van, ma se találkozik Orbán Putyinnal? Ma se haverkodik Trumppal az orális szobában? Ma se állított meg 100 millió afrikai migránst a röszkei határnál? Ma se mentette meg a magyarságot és amagyar családokat a kihalástól meg a kivándorástól? Ma se a magyar nemzeti nagytőkés osztály nyerte a közbeszerzéseket hanem a Strabag? Ma se a Strabag viszi ki a profitot az országból hanem Orbán és Mészáros Lőrinc?

Na hazudjatok csak így tovább nektek már a legostobábbak se hisznek! Mert ha igen akkor a mi kétharmadunk ma a ti oldalatokon állna.

Sir Gombóc 2019.05.14. 13:59:46

@Blogolo Blogi: a szépüllel vitatkoznék, sok helyen elképesztő természetrombolás az építés eredménye...

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 14:01:38

@nemecsekerno_007: Most sem állt vele szóba, csak magához hivatta, és eligazította, lebaszta, mint a torkosborzot. Orbánc eközben kussolt és sunyin lapított. Hogy erre miért Washingtonban került sor? Általában a maffiánál ilyenkor már repül a goló az alárendelt alvezír tarkójába, de most az egyszer még megúszta a csuti Al Capone. Lehorgasztott fejjel eltakarodott a fehér házból, hogy aztán itthon felhorgasztott állakkal és orral valamint zsebrebaszott kézzel hirdethesse az igéjét a birka szektájának.

konrada 2019.05.14. 14:02:04

@Blogolo Blogi:
Oks. Ebben kiegyezhetünk. Hiszen a tanulási lemaradás-témakörben te vagy a szakértő...;)

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 14:05:11

@nemecsekerno_007: No miből? Hát a lopott szajréból, amit szétosztanak a seggnyalóknak. Anélkül már rég összeomlott volna minden. És nem az ország van működtetve, hanem a hűbérrendszer. A fidesznyik seggnyalóhad a nyalásért cserébe kap egy kis eus támogatást.

konrada 2019.05.14. 14:07:33

@nemecsekerno_007:
Még jó hogy jelentéktelen porszem.
...mert mi lenne akkor, ha egyáltalán foglalkozna vele valaki???
(Na jó, a 2 rivális spitzenkandidat, vagy a francia listavezetők vitáján kívül??;)

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 14:12:34

@nemecsekerno_007: Ezek a fiesznyik seggnyalók egy kis eus támogatás alamizsnáért még az anyjukat is eladják. Természetes, hogy ezek után führerüket támogatják. Ez a rendszer így működik, nem a tehetségek által.Tulajdonképpen ez a rendszer kitermeli a semmirekellő seggnyaló hivatalnokokat akik a seggnyaláson kívül semmihez nem értenek. Csak meg kell nézni ezt a mié szaros nevezetű leggazdagabb magyart. Hát nem csodás ez a szellemi agytröszt? Még egy értelmes mondatot sem tud kimondani, azt sem tudja ha megkérdezik , hogy milyen tulajdonnal rendelkezik, hát nem csoda hogy menekül az interjúk elől? De ilyen az összes többi semmirekellő is orbánctól kövérig. Egy értelmes interjút nem mer adni, vitázni sem mer egyik sem ezekből a "nagy szabadságharcosokból".

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.14. 14:21:51

Orbánc általában akkor látogat meg valamilyen vezetőt, amikor az pár hónap múlva megbukik. Járt Kadhafinál, Mubaraknál. Most éppen Trump volt soron, akinek már csak hónapjai vannak hátra. Ezeknek a találkozóknak annyi jelentősége van, amennyi a tetvek haszna a fán.

Blogolo Blogi 2019.05.14. 14:40:57

@nemecsekerno_007: "még Trump se áll vele szóba... EL-SZI-GE-TE-LŐ-DIK... :))))"

Meg a 30 eves szlovak allam kepviseloje is Viktor elott kapott sorszamot jol kijelolve szeretett vezerunk helyet es szerepet a vilagban.
Ez a fene nagy oromkodes reszedrol kb. ugyanolyan felreertese a dolgoknak, mint hogy Magyarorszag rohamleptekben, sot, robbanasszeruen fejlodott az utobbi 9 evben. Jahhhh, a romanokat, bolgarokat meg elozzuk.
Meg.

2019.05.14. 15:18:42

@Sir Gombóc: Óóóójajjj... egy növekvő gazdaság, a bővülő infrastruktúra és a számolatlanul épülő "lakópark" óhatatlanul vesz el a bozótos-dzsindzsás területekből..ahol a Pitgymallati mukkantó tanyázik.. de légy nyugodt, az osztrákok még így is csodájára járnak a magyar biodiverzitásnak ;)
Ja..és ugye a sötétzöld ámokfutás a 'megújuló' és a 'biomassza' tüzelés terén lassan, de biztosan bukik, legalábbis a szomszédban bukni látszik, így az erdőink a jelenlegi ütemnél is jobban terjeszkedhetnek. A városlakó szorgos hangyák meg döntsék el maguk, hogy mik a preferenciáik.. és a városvezetésen át szerezzenek érvényt azoknak.

Éva Lonkay 2019.05.14. 15:22:25

Szar nektek asswood, nem mostanában kerültök a hatalom közelébe. Pipogya, nulladék senkik vagytok. A kormány hazudik? Nem ! Te és ti hazudtok. Tartalékoljátok a nyafit a következő négy évre is!

2019.05.14. 15:25:23

Ezek a fidesz hívők ugyanazt teszik minden index címlapra kerülő blogon, amit annak idején a politikában. Hogy minden jóérzésű embernek elmenjen a kedve a kommenteléstől. Azaz a saját vélemény kinyilvánításától.

Blogolo Blogi 2019.05.14. 15:43:32

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: "Hogy minden jóérzésű embernek elmenjen a kedve a kommenteléstől."

Most oszinten: mindannyian elvezzuk, ahogy belelepunk a seggnyalastol szaros szajukba. A joerzesu emberek tudjak, hogy igazuk van, a fideszgyokerek is tudjak, hogy igazunk van. Ok nyalas utan szeretik, ha jol meg is szopatjak oket. Igy idejonnek. Hat ezert.

Migransok, soros, lipsik. Alapbol ennyit tudnak, bar a migransozas most alabbhagyott kicsit, ahogy kiderult, hogy Viktor elkezdte oket betelepiteni, nevet is adott nekik: ok az olcso munkaero. Segit nekik kiszoritani a draga magyar munkaerot a munkaeropiacrol. Igy nekik lesz munkajuk, a magyaroknak meg nem. Ilyen gyerek az o Viktoruk es ilyen gyermekek ok, kik a vezer segget nyaljak itt nap, mint nap.

2019.05.14. 16:13:50

@Blogolo Blogi: "Most oszinten: mindannyian elvezzuk, ahogy belelepunk a seggnyalastol szaros szajukba."
Na, ezen veretes hitvallást olvasva felgyülemlik a.. kérdés: te ugyan kinek a seggéből pottyantál ide? Kinek az örökébe léptél újszülött nickeddel? Vagy csak sima tősarj lennél?
" Segit nekik kiszoritani a draga magyar munkaerot a munkaeropiacrol."
..és még buta is vagy, mint a raklap.. a magyar munkaerő egy része éppen magát árazza ki a piacról.. a másik ...a krém, meg házhoz megy a magasabb bérekért. Az unió lassan, de biztosan beteljesíti a jövendöléseket. A vetés szárba szökkent és beérett. Nem tehetsz ellene ..se te, se más.. A velünk egy alomból való országok többségében még a miénket is vastagon meghaladja a polarizált bérhelyzet gerjesztette migráció. Ami még olyan, relatíve gazdag országok közt is problémaforrás, mint D és CH. Biztos Merkel is elbaltázta, ugye?

Blogolo Blogi 2019.05.14. 16:38:58

@Womb Raider: "Biztos Merkel is elbaltázta, ugye?"

Biztosan. Hol Merkel a hibas, hol gyurcsany, hol soros, hol a szomszed macskaja.
Fel nem fogom, hogy fel nem fogod. Amig nem fizetik meg a munkaerot, addig kulfoldre megy. Ahogy fogy a munkaero itthon, kenytelen leszel megfizetni es akkor nem megy kulfoldre, nota bene hazajon (szulni is). Es itt jon Viktor nagyszeru otlete: minek fizetne o, vagy a haveri kor normalis bert holmi magyaroknak, amikor ezt zsebre is vaghatja, hala a migransok, akik itt kopognak az ajtoban es sokkal olcsobbak. Nem fizeti ki tehat a magyarokat, akik meginkabb kivandorolnak majd. Furfangos Viktor igy modositott kicsit a soros terven, mostmar neku is jo, johet a migrans horda. Te pedig tapsikolsz oromodben. Vegulis ertheto, amig tapsikolsz, addig lesz kenyer az asztalodon.
Szerencsetlen pancser fideszgyoker.

Cycmen 2019.05.14. 16:40:44

@Blogolo Blogi:
Most oszinten: mindannyian elvezzuk, ahogy belelepunk a seggnyalastol szaros szajukba........

JA ÁLMOTOKBAN, PONT ÚGY, AHOGY VÁLASZTÁST NYERTEK!
Meg ahogy most is fogtok. Orbán vett egy csomó fegyvert meg palagázt Trumptól így most majd mindent szabad lesz neki és szét fog szopatni benneteket, nem mintha eddig nem tette volna. :D
Mi pedig itt leszünk és itt bizonyítjuk be neked meg a többi seggarcnak kommentről kommentre, hogy mekkora orbitális tuskók vagytok.

Cycmen 2019.05.14. 16:40:44

@Blogolo Blogi:
Most oszinten: mindannyian elvezzuk, ahogy belelepunk a seggnyalastol szaros szajukba........

JA ÁLMOTOKBAN, PONT ÚGY, AHOGY VÁLASZTÁST NYERTEK!
Meg ahogy most is fogtok. Orbán vett egy csomó fegyvert meg palagázt Trumptól így most majd mindent szabad lesz neki és szét fog szopatni benneteket, nem mintha eddig nem tette volna. :D
Mi pedig itt leszünk és itt bizonyítjuk be neked meg a többi seggarcnak kommentről kommentre, hogy mekkora orbitális tuskók vagytok.

Blogolo Blogi 2019.05.14. 17:20:04

@Cycmen: "itt bizonyítjuk be neked meg a többi seggarcnak kommentről kommentre, hogy mekkora orbitális tuskók vagytok"

Cafolnad tehat, hogy Viktor nem enged be migransokat, hogy elvegyek a magyarok munkajat? Igen, epp ellenkezoleg a plakatkampannyal. Eleg lesz, ha utannanezel, hogy milyen trend uralkodik a migransoknak kiadott munkavallalasi engedelyek teruleten, mennyi munkavallalasi engedelyt adtak/adnak ki evrol evre Viktor jovahagyasaval.

Vagy.

Elhetsz tovabb a kis koved alatt fideszgyoker.

Cycmen 2019.05.14. 17:40:01

@Blogolo Blogi: Nem cáfolok én semmit. Egyik fele agyrém amin ajvékoltok, amiben meg igazatok van az ellen sem tudtok semmit, mert tehetetlen senkik vagytok. Csak egy példát mondanék erre, 9 év sem volt elég, hogy rájöjjetek a szomorú igazságra, miszerint Viktorozásból nem lehet megélni! :D

vanRob 2019.05.14. 17:54:03

@nemecsekerno_007: Nem működtetik. Pár dolgot még visz a lendület, meg a vele foglalkozók, abban dolgozók lelkiismerete, azt' annyi...
Amúgy meg, napi 2 milliárd forintnyi EU-s pénzből, úgy kell elrakni saját zsebbe 1 milliárdot, hogy haveroknak kell adni a túlárazott munkákat. Te nem ebben az országban élsz?

vanRob 2019.05.14. 17:58:53

@Éva Lonkay: miért, te talán a hatalom közelében vagy? Aki a hatalmon lévők seggét nyalja, annak szaros lesz a szája... Mint ahogy ez a legtöbb fidesznyik megnyílvánulásaiból tisztán kiviláglik.

vanRob 2019.05.14. 18:07:34

@Cycmen: Hát barátom... A fidesznek 9 év sem volt elég, hogy az uszításon kívül bármilyen épkézláb programmal előálljon. Ha olvasnál híreket, akkor egy közepes intenzításu agymunka segítségével el tudnád helyezni az országunkat a valós helyén. De neked bőven megfelel a fidesz alternatív valósága, ahol már korán reggel remegve lesed a zorigót, hogy a napi betevő rettegnivalódat bevehesd.

Cycmen 2019.05.14. 18:13:14

@vanRob: Úgy nézek ki, mint aki retteg? Az Origót is honnan veszed, reggel indexet nyitok. :D

vanRob 2019.05.14. 18:25:01

@Cycmen: nem is lehetsz akkor igazi fidesznyik...

nemecsekerno_007 2019.05.14. 18:30:24

@vanRob: "Nem működtetik. Pár dolgot még visz a lendület, meg a vele foglalkozók, abban dolgozók lelkiismerete, azt' annyi..."

Muhahahahaha :)))))))) Visz a lendület. Majd akkor a május fizetésed "lendületben" kapod. Jó lesz? Ennyi kommunistan nem lehet ebben az országban....

vanRob 2019.05.14. 18:34:02

@nemecsekerno_007: muhhaha... Én egy genyó nyugati multinak dolgozom. Tudod, aki az EU-s pénzekkel együtt hajtja a gazdaságot, hogy te meg a hasonszőrű ingyenélő komáid verhessék a faszukat álló nap hatalom árnyékában.

Blogolo Blogi 2019.05.14. 18:48:21

@Cycmen: "miszerint Viktorozásból nem lehet megélni! :D"

Mar hogy ne lehetne. Te vagy ra az elo pelda. Hozzaadott ertek nelkul, igaz csak szerenyen, de megelsz az egesz napos berkommentekbol.

anyadmajma 2019.05.14. 19:06:08

@nemecsekerno_007: mi van te hazaáruló bolsevik geci terrorista migráncs birka, megint ezen a nickeden szopod itt a faszt?

morpho 2019.05.14. 19:10:05

AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG CSAK ANNYIT JAVASOL, HOGY NE TÁMOGASSA A KORMÁNY KÖZPÉNZBŐL A BANKOKAT AZ INDOKOLATLANUL NAGY (3,5 SZÁZALÉKNÁL NAGYOBB) KAMATTAL. A kormány kiadta a bizonyítékot a brüsszeli támadásról, amiből kiderül, hogy nincs támadás: index.hu/gazdasag/2019/05/14/babavaro_tamogatas_kormany_eb_megtamadta_kamu_versenyjogi_foigazgatosag_europai_bizottsag_brusszel/

nemecsekerno_007 2019.05.14. 19:18:43

@vanRob: Jajj de jó... Én meg vállalkozó vagyok...

nemecsekerno_007 2019.05.14. 19:20:36

@anyadmajma: vedd be a gyógyszered, különben jön a szuri...

taga20 2019.05.14. 19:24:14

@nemecsekerno_007: vagy a faszt! egy kibaszott fityesznyugger vagy, aki nap-nap után telibeszopja a gecifityeszrablóbandát!

anyadmajma 2019.05.14. 19:31:34

@nemecsekerno_007: rábasztál, te hazaáruló bolsevik geci terrorista migráncs birka, mert már nem jut szuri senkinek se, téged is azért rugdosnak mostanában el az arabok, hiába akarsz nekik többet fizetni, hogy leszophasd őket, mert nem tudsz papírt mutatni, hogy be vagy oltva szifilisz ellen. Nem sejtik, hogy neked meg a jó anyádnak, meg úgy az egész családodonak Ádámig visszamenőleg semmi agyatok nincs, azért vagy ilyen hülye.

nemecsekerno_007 2019.05.14. 19:48:24

@taga20: ha te mondod, akkor biztos :)

taga20 2019.05.14. 20:30:45

@nemecsekerno_007: hát amiket idetolsz, azokból ez jön le:)

élhetetlen 2019.05.14. 20:46:54

@nemecsekerno_007: “Visz a lendület. Majd akkor a május fizetésed "lendületben" kapod. Jó lesz? Ennyi kommunistan nem lehet ebben az országban....”. Miért, te hogy gondolod? Az ápolónő a kötelező ingyenes túlórát a sok pénzért csinálja? Nem, azért csinálja, mert tudja, hogy , ha Orbánnak nem is, de a betegnek szüksége van rá. Csak ez neked magas.

nemecsekerno_007 2019.05.14. 21:10:07

@élhetetlen: Úgy gondolom, hogy az állami egészségügy szegényellátás lesz, mellette kiépül a magánszektor, magánbiztosítókkal...

Minden más szociális demagógia amire szerencsére egyre kevésbbé fogékony a dolgozó magyarok többsége...

élhetetlen 2019.05.14. 21:28:29

@nemecsekerno_007: Értem. Azért nem kell megfizetni az orvosokat, ápolókat MOST, azért dolgoznak fillérekért, vagy lelkiismerük áltak hajtva, mert MAJD kiépül….Ja.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.14. 22:39:43

csak megúsztuk ezt a keddet is
a Miniszterelnök Úr ma sem bukott meg
még legalább 6 napig építheti az országot
vagyis legalább 20 évig
putin pippa tromp pippa xao chun lee pippa natehjau pippa
az összes hűbérurával találkozott és egyik sem váltotta le
ha még 20 évig kibírja a gigatüntik általi nyomást, a leghosszabban uralkodó uralkodók közé kerül

nemecsekerno_007 2019.05.15. 09:48:35

@élhetetlen: Ez elég durva általánosítás, van orvos aki havonta 2-3 milliót keres...
De nagyjából ez lesz, mert az állami rendszert nem lehet megreformálni...

2019.05.15. 09:50:41

@Blogolo Blogi: "Amig nem fizetik meg a munkaerot, addig kulfoldre megy. "

Nem tudod megfizetni... betűzzem??? Miként is próbálsz versengeni S, CH, D, Fr keresletével? ..és akkor még Kínáról szó nem esett.. a német eü főmufti olyat vetett fel minap, amitől elkerekedett az ember szeme: nem azt mondta, hogy migráns atomtudósokat és agysebészeket domesztikálnának.. hanem valahogy röghöz kellene kötni (szelíd erőszakkal..) a hazai, amúgy is kissé gyér orvosállományukat..és eleve valahogy meg kellene regulázni az EU-n belül szerteszét csámborgó munkaerőt...Nem Orbán szája görbült le, hanem a német miniszteré..
A kormány egy határon túl adminisztratív úton nem képes a piaci automatizmusokra hatással lenni.. megemelhetjük, sőt, emeljük meg! Csináljuk meg!, húzzuk fel a béreket ~csak német szintre.. Szerinted mi lenne a következménye? Meddig futna a szekér? Vajon mennyi ideig tudna az extra pénzekből felhalmozni a lakosság?

"Es itt jon Viktor nagyszeru otlete: minek fizetne o, vagy a haveri kor normalis bert holmi magyaroknak, amikor ezt zsebre is vaghatja,"
Nem az akarat hiányzik... elhiheted..elég, ha belegondolsz, hogy állami oldalon mekkora plusz bevétel jönne ekkora bérnövekedésből :)

"Vegulis ertheto, amig tapsikolsz, addig lesz kenyer az asztalodon."
Óóóó.. nagyon hideg... az én kenyerem biztonságban van, kis buci.. de aranyos vagy, hogy aggódsz.

2019.05.15. 09:53:56

@élhetetlen: Megfizetni..aha.. osztán mibű??? Lécci, mutass valami hevenyészett kis számítást, mennyibe is kerülne az orvosok bérét szinkronba hozni az eu bérekkel! Aztán az ápolókra is rátérhetünk, majd a dominók borulásából következően a sok-sok állami alkalmazott bérére..
Mibű??? Az összes stadionra költött pénz nem lenne elég fél évre sem..

élhetetlen 2019.05.15. 12:20:56

@Womb Raider: Veled nem foglalkoznék. Remélem, megérted.

2019.05.15. 12:27:29

@élhetetlen: Semmi gond.. sőt..
Csak ugye ez egy nyilvános felület, ha hülyeségeket szajkózol, akkor számolj azzal, hogy reagálni is fognak arra :)))

persze egyszerűbb lenne azt mondanod, hogy nem tudsz érdemi választ adni..de ugye az milyen ciki má'. Inkább felhúzod az orrod :)

élhetetlen 2019.05.15. 12:33:58

@nemecsekerno_007: “van orvos aki havonta 2-3 milliót keres...”. Van. Szülész, felkapott sebész. Vagy gondolod, hogy egy patológus is kap százezret zsebbe egy boncolás után? Vagy a körzetit is tömik pénzzel? Csak azt ne írd, hogy de a körzeti csak négy órát dolgozik naponta!

élhetetlen 2019.05.15. 12:39:11

@Womb Raider: Természetesen azt írsz, amit akarsz. És igen, a lángeszedtől rettentem meg. Így jó? Na, hess!

2019.05.15. 14:32:01

@élhetetlen: :))) A ''körzeti'' orvosok jókora hányada mellette üzemorvos is, látogat egy-két idősotthont.. és a kártyapénz-miegymás kombóból vidáman kiveszi a havi 2-3-4 milliót, amiből persze lejön az asszisztens bére.. de ugye ehhez nem elég betegirányítóként ücsörögni a fűtött rendelőben..

" És igen, a lángeszedtől rettentem meg. Így jó? "
Nem kell megijedni... csak egy egyszerű számtanpélda volt..de tudom, az akarat hiányzott a megoldáshoz ;)

Blogolo Blogi 2019.05.15. 14:53:42

@Womb Raider: "Nem tudod megfizetni... betűzzem???"

Beszukult a latasod, vagy mi? Egyaltalan nem csak az orvosokrol van szo, hanem barkirol.

Az allam feladata lenne, hogy ezt kitalalja, de persze konnyebb migranssoroslibsizni. Ha mar az orvosoknal tartunk, havi brutto 300e helyett lehetne nekik pl legalabb olyan bert adni, mint amit politikusaink megszavaztak maguknak. Ja persze, elfelejtettem, hogy az egeszsegugy alapjaiban verzik, annak ellenere, hogy maga a nemzet csotanya is azt mondta, hogy amugy minden OK. Akkor bocs, az orvosok megsem kapnak semmit a nagy lofaszon kivul.
Nyilvan peldalozhatsz CH fizetesekkel, azonban ez is csak azt bizonyitja, hogy vakon vagy. Rengetegen vannak, akik a kulfoldon megkaphato ber toredekeert is itthon maradnanak - ha megkapnak. De nem kapjak meg, igy elmennek, draga a tojas, tudod.
Egyebkent vegul megfizeted az orvost is: vagy maganredelesen penzzel, vagy az allami ellatasban a fel eves varolistaval. Mindezt azert, mert a kormany keptelen valaszolni a glibalizalodo vilag kihivasaira (ld. mindenki hulye), igy aztan sokan 7200-bol letudjak a havi TB-t, ami sok fideszgyoker (ld. Menar atya) szerint teljesen rendben van. Persze faj nekik, ha komcsizok, de olyan hol van, hogy valaki teljes ellatast kap, mikozben a biztositasa ennek toredeket sem fedezi? Ebreszto fideszbirkak!

Vonjal gyokot az elozoekbol, es akkor a fenti okfejtes igaz a vendeglatosra, komuvesre, esztergalyosra, stb.

"de aranyos vagy, hogy aggódsz"
Mit tehetnek, ha neha utat tor a bennem tombolo humanum, probalok segiteni nektek eligazodni a vilagban.

élhetetlen 2019.05.15. 15:17:07

@Womb Raider: Pedig tényleg ijesztően sötét vagy. Leírsz ilyet: “elég, ha belegondolsz, hogy állami oldalon mekkora plusz bevétel jönne ekkora bérnövekedésből :)”. Egyszerű számtanpélda. Az állami egészségügyben az orvosokat az állam fizeti. A megemelt bérek után csak akkor keletkezne plusz bevétel, ha többet venne vissza az orvosoktól, mint amennyit emelt nekik. Ugye? Csak számtan. És, ha már válaszolok, körzeti. Rendelés 4 óra, úttal együtt öt. Üzemorvosi rendelés, idősotthoni látogatás, 3-5 óra. Ki kell mennie a fekvőbetegekhez. Ezeken a napokon mikor megy ki? Hajnali négykor, vagy este tízkor, attól függően, hogy délelőtt rendel, vagy délután? És neki kell ott ülni és várni az IT-st, ha gond van a gépével, neki kell fejlesztetni, ha jogszabályváltozás van, mert nincs központi körzeti orvosi rendszer, és végképp nincs központi karbantartás, van viszont kötelező továbbképzés, stb. Ebből kijön a havi 2-4 milla, szerinted. Ezeket képtelen vagy átgondolni, ezért nem érdemes foglalkozni veled. Akkora hülyeségeket írsz, hogy ha ezek kijutnának a légtérbe, hullanának a madarak, nem kéne sörétes puska. Még mingig nem érted, miért nem akarok foglakozni veled?

2019.05.15. 15:29:23

@Blogolo Blogi: " Rengetegen vannak, akik a kulfoldon megkaphato ber toredekeert is itthon maradnanak - ha megkapnak. "

Nem érted... a német -svájci orvosi fizetések között bőven kisebb a lépcső, mint a magyar-német-svájci esetében..ééés mégis elmennek, pedig van megbecsülés, kiemelt bérezés..Akkor meg??

" Persze faj nekik, ha komcsizok, de olyan hol van, hogy valaki teljes ellatast kap, mikozben a biztositasa ennek toredeket sem fedezi? Ebreszto fideszbirkak! "

Aha.. és ezt miért is nem azoknak vágod a fejéhez, akik ennyiből..vagy még ezt sem fizetve potyáznak? Te ezzel nálam nagyon nyitott kapukat döngetsz és amikor ezt teszem szóvá, rögtön jön is a szociálisan érzéketlen fityeszjobbágyozás :)

"Mit tehetnek, ha neha utat tor a bennem tombolo humanum, probalok segiteni nektek eligazodni a vilagban."
De drága vagy.. de azért lássuk be, mint funkcionális analfabéta, kissé túlvállaltad magad :)

2019.05.15. 15:44:03

@élhetetlen: Ejjjnye..kiskegyed milyen sunyin csúsztat :)

""Es itt jon Viktor nagyszeru otlete: minek fizetne o, vagy a haveri kor normalis bert holmi magyaroknak, amikor ezt zsebre is vaghatja,"
Nem az akarat hiányzik... elhiheted..elég, ha belegondolsz, hogy állami oldalon mekkora plusz bevétel jönne ekkora bérnövekedésből :) "

Orbán haveri köre ..érted? Nem csak az állam.
Az orvosokat persze, az állam fizeti, de szerinted mikor , mennyi idő múltán kezdene a lidlis raktáros Micike és a portás Tibike éhségsztrájkba a neki IS járó béremelés miatt?? A közszféra mindig a versenyszféra után kullog, ha ezt megerőszakolod, egyszerű automatizmussal beindul a korrekció, a lkét tábor létszámát összemérve meg simán látható, hogy egy egység bérnövekedés ezen az oldalon, mekkora bér (és ebből fakadóan adó) bevétel növekedést indukál.

"Ugye? Csak számtan."
Bezony..de te még ebben sem tudsz korrekt lenni ;)

" És neki kell ott ülni és várni az IT-st, ha gond van a gépével, neki kell fejlesztetni, ha jogszabályváltozás van, mert nincs központi körzeti orvosi rendszer, és végképp nincs központi karbantartás, van viszont kötelező továbbképzés, stb. Ebből kijön a havi 2-4 milla, szerinted. "

Ez nem 'szerintem'.. ez szimpla tény. És már megbocsáss, nagyon nagyvonalúan kalkulász.,.mondhatni magad felé billentenéd a mérleget.
Tudom, mert egyrészt foglalkoztatunk üzemorvost, és van orvos rokon..és ismerős is. A legolcsóbb jármú, ami ~8 orvos ismerettségi körből emlékeim szerint kikerül, olyan 15-16 millió..
Persze ezzel szemben elfogadom, hogy Nyírsusnyáson kicsit zorallabbak a körülmények és szűkösebbek a lehetőségek..de ezt ugye hiba lenne az adófizetők számlájára írni ;)

"Még mingig nem érted, miért nem akarok foglakozni veled?"
Értettem eddig is.. láthatóan nehezen viseled a neked ellentmondó véleményeket.. egyfajta pánikrohamot vált ki nálad :)

Blogolo Blogi 2019.05.15. 16:12:17

@Womb Raider: "ééés mégis elmennek, pedig van megbecsülés, kiemelt bérezés..Akkor meg??"

Soha nem fogom megerteni, miert foglalkoznak a fideszbirkak mas országok belso viszonyaival. Lasd: Becs-sok a migrans, Nemetorszag-elvandorolnak az orvosok. Nyilvan nehez felfogni, hogy mas orszagok problemainak emlegetese egyaltalan nem oldja meg a sajatjainkat. Ez kb olyan, mint a masik kedvencem, hogy eloszeretettel mericskelitek Viktor szanalmas teljesitmenyet a meg szanalmasabb Gyurcsanyehoz, mintha attol jobb lenne, hogy emlekeztettek arra, hogy 9-10 eve ugyanolyan mely szarban tocsogtunk. Mindegy.
Rivid bevezeto utan magyarazd mar el nekem, hogy miert hasonlitod ossze a magyar es nemet viszonyokat, jovedelmeket, stb. Hiszed vagy sem, Magyarorszagon hasonlo _eletminoseget_ kevesebb jovedelembol lehet biztositani. Mivel pedig az embereknek igenyeik szerinti eletminoseg elerese a cel, nem feltetlen kell neki CH ber. Hacsak nem olyan kis telhetetlen, mint Viktor es stromanjai.

A masik, hogy mibol is szarmazik azon teveszmed, hogy az orvosok feltetlen megbecsulesnek orvendnek? Egy palyakezdo kismillio olyan feladatokat is kap, ami nem az o dolga. Az lehet, hogy Te megbecsulned oket, ha kisfaludban lenne legalabb mutatoba egy korzeti orvos, de ezt nem biztos, hogy o is hasonlo helyierteken kezelne, mint egy magadfajta videki suttyo.

2019.05.15. 16:36:26

@Blogolo Blogi: "Rivid bevezeto utan magyarazd mar el nekem, hogy miert hasonlitod ossze a magyar es nemet viszonyokat, jovedelmeket, stb. Hiszed vagy sem, Magyarorszagon hasonlo _eletminoseget_ kevesebb jovedelembol lehet biztositani. "

Több okból.. egyik: egy számít, a jövedelem-maximalizálás.. és mivel az eu a munkaerőpiacra is nyitott, így nem Taktaharkány és Békésrettentő versenyzik, hanem mindenki, mindenkivel. Így oda fut ki a verseny, hogy nincs határ, csak a csillagos ég.. max az szabhat gátat, ha telítődik az adott szegmens. Ettől nem kell tartani..
A másik.. oké, nálunk olcsóbb az élet.. de mondjuk hasonlítsd össze a hasonló életminőségek költségét! Persze, az igazán tuti az lenne, ha a svájci bérből idehaza lehetne hasítani! Persze egy nívón túl már nincs jelentősége, hogy Káposztásmegyer egyik garázsboltjában csak 180 Ft a croissant..mert az ember gyarló és többre értékeli a Playa del Carmen homokján heverészést a lenyugvó Napba meredve..minél gyakrabban ;)
És a svájci orvosfizuból még a csúnyán magasabb 'rezsi' mellett is jut erre évente kétszer..meg sok egyébre.
Amúgy meg hülye is , aki nem törekszik a maximális értéken értékesíteni a tudását..és ez előtt minimalizálni az ehhez szükséges befektetést. És sejtésem szerint a német orvosok számára is minőségi ugrás egy svájci praxis.. ők mennek oda, a mi orvosaink a helyükre.. és ide meg jönnek még keletebbről.
Az életminőség (a magyar) csak annak a non plus ultra, aki be van zárva a határok közé..

"A masik, hogy mibol is szarmazik azon teveszmed, hogy az orvosok feltetlen megbecsulesnek orvendnek? Egy palyakezdo kismillio olyan feladatokat is kap, ami nem az o dolga."
Nálunk..talán.. de nem a németeknél, vagy a nyeu 'jóországokban'.. van szép fizetés és a terhelés kisebb.

"Az lehet, hogy Te megbecsulned oket, ha kisfaludban lenne legalabb mutatoba egy korzeti orvos, de ezt nem biztos, hogy o is hasonlo helyierteken kezelne, mint egy magadfajta videki suttyo."
Nem annyira kicsi ez a falu.. :) és a családunk orvosa egy szép nagy, zöld rendszámos TESLA-val kénytelen a rendelő előtti járdára parkolni :) és mivel a férjem a bátyja, még a kapcsolatunk is kedélyesen barátságos.
Most komolyan azt hitted, hogy hasból beszélek? Ejj.. mindig magadból indulsz ki.

Blogolo Blogi 2019.05.15. 16:49:02

@Womb Raider: "és mivel az eu a munkaerőpiacra is nyitott, így nem Taktaharkány és Békésrettentő versenyzik, hanem mindenki, mindenkivel"

Ne haragudj meg erte, de ennel tovabb nem is olvastam bejegyzesed, mivel ennyibol is vilagosan latszik a fejedben tombolo sotetseg.

Draga Baratom, ha kicsit is igazad lenne, akkor Magyarorszagon nem dolgozna senki, merthogy kulfoldon jobban megfizetik, ellentetben az osszes kulfoldi hazankban elne az olcsobb szolgaltatasok es lakhatas miatt. Agyrem lenne, ha ugy lenne, ahogy gondolod,ugye?

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.15. 16:57:07

@Blogolo Blogi: "Draga Baratom, ha kicsit is igazad lenne, akkor Magyarorszagon nem dolgozna senki, merthogy kulfoldon jobban megfizetik, ellentetben az osszes kulfoldi hazankban elne az olcsobb szolgaltatasok es lakhatas miatt"

Mindenki mindenkivel versenyez, de (természetesen) nem a bér/anyagiak az egyetlen versenytényező; nyilván egy munkavállaló számításba veszi a személyes érzelmi tényezőket, a kapcsolati hálóját (itt élnek a rokonok, barátok); a nyelvi nehézségeket (nem mindenki tud olyan szinten nyelveket, hogy kint gond nélkül érvényesülne), és mindezek mellett még a patrióta magyarok a Szózat parancsát.

Greccsi Zsot 2019.05.15. 16:59:42

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Semmit nem usztatok meg mocskos fasiszták. Holnapra a zorbán kilépteti az országot az uniobol, de ha mégse, akkor meg ugyis kizárnak minket. És ezután a szombati országos GIGATÜNTETÉSEN, a népharag ugyis elsöpri a korrupt náci fajtátokat.

ALLAK AKBAR

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.15. 17:00:22

@Blogolo Blogi: "Ha mar az orvosoknal tartunk, havi brutto 300e helyett lehetne nekik pl legalabb olyan bert adni, mint amit politikusaink megszavaztak maguknak."

Csodás tervek, Medgyessy már próbált valami hasonlót annak idején!

Majdnem-államcsőd, eladósodás és IMF-mentőcsomag (+megszorító program) lett a mese vége, azóta is nyőghetjük a hülyeségük következményeit.

Ebben a táblázatban láthatóak a szoci gazdasági mesterterv csodálatos következményei, már a válság előtti időszakban is:
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

2019.05.15. 17:00:22

@Blogolo Blogi: Hááát... talán neked is feltűnt, hogy az országból elég sokan elköltöztek oda, ahol magasabban értékelik (fizetik) a tudásukat, képességeiket.
Aki végső soron marad, azok jelentős része menne, de nincs igazán mit piacra vinni.

Éééésss... mit nem mondasz..olcsóbb szolgáltatások.. azért már nem kell Mo.-ra költözni, hogy Móvárra menj fogászhoz, de ezzel együtt hihetetlen népvándorlás indult meg arrafelé :) Fogturizmus! De ugye kurvázni és beállva végighányni a bulinegyedet még repjeggyel is jobban megíri, mint odahaza Londonországban.. az olcsó húsról már nem is beszélve.
És egészen elképesztő számú nyugdíjas választja a lankás dunántúli falvacskákat ..persze eben is van némi kényszer... a nyugdíjuk az ottani élethez nem elegendő, de itt bőven jobban élhetnek.
És arról se feledkezz meg, hogy azért nem fog ideköltözni egy aktív külföldi, hogy itteni bérekért dolgozzon..vagy hogyan gondoltad? Reggelente felül a fapadosra és megy ügyelni a Denmark Hillre a King's College-be? Vagy ezt így hogy?

2019.05.15. 17:01:41

@Szergej Szergejevics Szergejev: Kihagytad, hogy itt dikktatúra van és menekülnek az éhezés elől az emberek!
Fontos motiváció!

2019.05.15. 17:03:03

@Womb Raider: Bocs.. amúgy erősen életkor függő is ez, de a jövőre mindenképpen kellemetlen hatással lesz, ha az itt végző magasan kvalifikált fiatalok az iskolapadból a fapadra ülve elvágtatnak a napnyugtába..

Blogolo Blogi 2019.05.15. 17:22:10

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Csodás tervek, Medgyessy már próbált valami hasonlót annak idején!"

Eeeeeeeeees: pontosan, ahogy 2 oraja irtam errol az ocska fideszgyoker ervelesrol. Koszonom hosszunicku baratom ertekes hozzaszolasat, az eg aldja erte.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.15. 18:02:08

@Blogolo Blogi: Mi meg köszönjük Medgyessynek, az El Qrónak, meg a hozzád hasonló balliba közgazdasági zseniknek, hogy évtizedekre eladósították az országot!

Nagyszerű tanácsaid vannak lippsikém, de a változatosság kedvéért esetleg a jövőben hazánk helyett Ukrajnát boldogíthatnátok vele. Tudvalevőleg az ő legfőbb problémájuk is az, hogy egy kijevi orvos töredékét keresi, mint egy berlini, de ha ezt a hallatlan hiányosságot orvosolják, akkor máris kilő a gazdaság mint a rakéta! (Ja, és ne felejtsetek el ezért a sok hasznos tanácsért milliós "sikerdíjat" számlázni!)

Blogolo Blogi 2019.05.15. 18:30:56

@Szergej Szergejevics Szergejev: te uj lehetsz itt, ha meg csak a lipsizos fokozatnal tartasz. Par honap, aztan majd engednek sorosozni, meg migrancsozni is. Szoval kitartas fideszgyoker, nagy jovo elott all a szanalmas kis eleted, de addig minden nap kelhetsz megyoval meg ferivel. Kicsit sem irigyellek erte faszkalap:)

Blogolo Blogi 2019.05.15. 19:10:23

@Womb Raider: "Aki végső soron marad, azok jelentős része menne, de nincs igazán mit piacra vinni."

Pontosan ez az oka, hogy Viktor a miniszterelnok. A sok sotet, suttyo fideszgyoker szavazo. Nekem is fixa ideam, hogy a tabor komcsi nyuggerekbol, videki suttyokbol, vermagyar kulfoldiekbol es par kitartottbol all. Ugy latom ebben egyetertunk.

2019.05.16. 06:59:49

@Blogolo Blogi: Látod... és az ellenzék, vitathatatlan és rendkívüli szellemi fölény birtokában sem képes ezt a butuska csordát jó útra terelni? Hanem azt azért elmagyarázhatnánd, hogy miért is veszít folyamatosan és jelentős mértékben szavazatokat az ellenzék? Most lehetne cizellálni, hogy egy targoncás németországi munkahelyén sem lesz egyetemi docens.. de ennyire ne menjünk bele. A piacképes tudás nem egyenlő a gazdasági-társadalmi-politikai kérdésekben való jó tájékozódás képességét. És, mint a kolléga is említette, a maradás oka is komplex, egyénenként nagyon eltérő..ebben az értelemben én is revidiálom saját véleményem, mert ezekről én is megfeledkeztem.
Egy globális munkaerőpiacon a munkaerő , a mobilis, új generációs munkaerő a magasabb jövedelmek irányába gravitál. Nem menekül..csak él a kínálkozó lehetőségekkel, ezzel jól összecseng az atomizált/individualizált társadalom/egyén viszonya. Már nincs közösségi érdek, csak az önös célok.. jobb esetben némi távlati elképzelésekkel ..
Ennek keresztbe feküdni nem tudsz..még, ha akarsz is. Ahhoz nagyon nagy hátrányból indulunk, egy lefedett/felosztott világpiacon. Kicsik vagyunk és szegények (sok ok miatt)
Olyan ez, mint lekésni a buszt hazafelé és 1 óra késéssel beállni monopolyzni.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.16. 09:00:07

@Greccsi Zsot: ne fröccsenny arabaszó libbant
a Miniszterelnök Úr tromp ikerlye, putin csalykája, markol unnokálya, mikron nagybátylya, salvage bratyója
Őfenségét ki nem lehet rakni ejrópából
csakk a giggatüntik milyá aggódozom
kicsikét

Cycmen 2019.05.16. 09:33:41

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Ezek a fidesz hívők ugyanazt teszik minden index címlapra kerülő blogon, amit annak idején a politikában. Hogy minden jóérzésű embernek elmenjen a kedve a kommenteléstől. Azaz a saját vélemény kinyilvánításától.........

Még egyszer sem láttam hogy kifejtetted volna a véleményedet. Persze ha a fideszhívőzés meg az ehhez hasonlók a "vélemény" akkor visszavonom. Ez egy kommentelhető poszt, ahol mindenki leírja ami a bögyét nyomja, pont ez a demokrácia amit hiányolni szoktatok álságos módon, mert amint visszanyal a fagyi, hisztiztek, mint most te is. De zárjuk rövidre, ne álltasd magad, mert nem kedved, hanem tehetséged nincs!

Blogolo Blogi 2019.05.16. 10:34:38

@Womb Raider: "Hanem azt azért elmagyarázhatnánd, hogy miért is veszít folyamatosan és jelentős mértékben szavazatokat az ellenzék"

Ahogyan elozo kommentedben Te is kifejtetted, az osszes hasznalhato ember kulfoldon dolgozik es azt nyilvan tudod, hogy ok nem szavazhatnak olyan konnyeden (pl. levelben) mint pl. egy erdelyi roman allampolgar. Igy aztan az a kb 500e szavazat maris elveszett. Hat igy.
Sajnos kevesen maradtunk itthon, es bar meg igy is tobben voltunk 2018ban, mint a fideszgyokerek, de furfangos Viktor ugyeskedesenek koszonhetoen igy is tobb, mint 2/3 tobbseggel alakithatott kormanyt. Geciseg, nem?

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2019.05.16. 12:02:56

Az EU egy döglött ló, hamarosan szétesik. Hála a baloldali liberális diktatúrának. A baloldali liberálisok halott emberek. Európa hamarosan felszabadul.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2019.05.16. 12:03:39

@Blogolo Blogi: levélben szavazok könnyedén a Fideszre. Te meg leszophatsz.

2019.05.16. 12:22:21

@Blogolo Blogi: Mesélsz.. a fidesz növeli a választói számát, nő a választáson megjelenők száma is..csak az ellenzék került dugóhúzóba.
Ja.. és a külföldön dolgozók egy jókora része (az értelmesebbje) képes felfogni, hogy a fidesz a legjobb akarattal sem lenne képes kikényszeríteni a magyar gazdaságból a nyeu bérszintet.. sok (közgazdasági/politikai) okból fakadóan. A legprimitívebb ok: a németek nem fognak ide munkát hozni, ha másutt olcsóbban tudják elhelyezni..vagy, ha másként nem, hát robotizációval kiváltják..
Ma egy közepes kvalitású robot ára (refurbished..akár) összemérhető befektetés 2 ember 1 éves bérével... de képes 3-6 ember munkáját kiváltani.. :)

Blogolo Blogi 2019.05.16. 13:16:19

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:

A magadfajta magyar vagy roman, attol fugg epp melyik utlevelet akarja villantani. Semmirevalo eloskodo vagy, semmi tobb.

Blogolo Blogi 2019.05.16. 14:58:04

@Womb Raider: "legprimitívebb ok: a németek nem fognak ide munkát hozni, ha másutt olcsóbban tudják elhelyezni..vagy, ha másként"
Olcsobban elhelyezni? Kiscsillag, mar a CH vs D vs H ber polemia is egyertelmuen mutatta, hogy nem tudsz rendszerben gondolkodni. Hello infrastruktura, hello munkakultura!

2019.05.16. 15:27:31

@Blogolo Blogi: Na, rajta, fejtsd ki, mi is a bajod!

Blogolo Blogi 2019.05.16. 15:46:31

@Womb Raider: "Na, rajta, fejtsd ki, mi is a bajod!"

Nem az a lenyeg, hogy olcson tudjanak egy gyarat "elhelyezni". Az a lenyeg, hogy mekkora koltseggel es milyen hatekonysaggal tudjak a termekeiket a piacra juttatni.
Ha meglatasod szerint dontenenek a befektetok, akkor Ukrajnaban epulne BMW gyar (ha ugyan Debrecenben felepul majd egyszer.

Hat ezert.

mgdé 2019.05.16. 16:39:58

@Cycmen:

De, az is hazudik. :P
Nem akarlak túlságosan részletekbe menően felvilágosítani - az Helgácska dolga, főleg a gyakorlati része -, de gondolom a nagyon alapokkal talán már tisztában vagy (tudod, fiú, lány, nadrág, szoknya, kék, rózsaszín), így elég lesz annyi segédinfó, hogy a kormány bizony politikusokból áll.

Akik ezen minőségükből következően - természetesen csakis a KÖZJÓ érdekében - BÁRMIRE képesek.

2019.05.17. 09:09:21

@Blogolo Blogi: :)))) Te, meg a rendszerszintű szemlélet..ja :)))

g7.hu/vallalat/20181218/korszakvaltast-jelez-hogy-nehany-autoipari-multi-elviszi-a-termeleset-magyarorszagrol/

"Ha meglatasod szerint dontenenek a befektetok, akkor Ukrajnaban epulne BMW gyar (ha ugyan Debrecenben felepul majd egyszer. "
Persze ehhez az is kellene, hogy Ukrajna az unió tagja legyen..és meglegyenek a megfelelő körülmények..pl. munkakultúra, szakképzett munkaerő, logisztikai kritériumok..miegymás.
Ám azzal, hogy a BMW nem megy Ukrajnába Debrecen helyett..még Csehországba sem ..mert véleményük szerint nekik már picit drága :)
Ha meg a linkelt cikket végigböngészed, akkor láthatod, miként is gondolkodnak a multik ezzel a kérdéssel kapcsolatban.
(Most azt külön nem boncolgatom, hogy a munkahelyenként adott és egyéb támogatások hogyan korrigálna bizonyos minimális hátrányokat.. de a hosszútáv tekintetében a munkaerő-intenzív és nehezen automatizálható területeket nézve vannak versenytársaink. Egyre többen, ahogy csúsznak felfelé a bérek.

További tartalmas hőbörgést!

Cycmen 2019.05.17. 10:55:28

@Én de genere Mi: Trollkodást filozófikus szinten elemezgetni ősi román szokás!
Csak beetettem a lúzereket, de nem nagyon volt kapás. :D

mgdé 2019.05.17. 16:46:44

@Cycmen:

Ezzel azt akarod mondani, hogy a románok a nagy ókori római filozófusok egyenesági utódai?? Nanemá ... :P
süti beállítások módosítása