B1 blogcsalád



Húsvétkor határolódtak el a katolikus főpapok a Fidesz-rezsim politikájától

2019. április 22. - nickgrabowszki

"Csak mert valaki magyarnak születik, még nem lesz rögtön keresztény is."ep_5.jpg

Orbán miniszterelnök húsvétkor is (illetve akkor főleg) hangoztatta a kereszténységét, és mivel önképe szerint ő maga és a politikai tábora is a kereszténység megmentőjeként szereti látni magát, továbbá egész regnálása alatt folyamatos gesztusokat tesz az egyházak felé. Ezek után alkalmasint elvárná, hogy a megmenteni kívánt vallás is jelezze felé a támogatását.

Ehhez képest a kereszténység legnagyobb - saját felfogása szerint éppen a létjogosultságát bizonyító - ünnepén a legnagyobb magyarországi keresztény egyház, a katolikus két főpapja is inkább világos elhatárolódását jelezte a Fidesz-KDNP politikájától.

Beer Miklós váci megyéspüspök nagypénteken az ATV-n utasította vissza, hogy a párizsi Notre-Dame katedrális egy héttel ezelőtti leégésébe bárki apokaliptikus bárki apokaliptikus tartalmat vizionáljon, mint teszi azt a Fidesz-KDNP, például Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ("Az égő templom valahogy kifejezi azt az apokaliptikus értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi lehetünk: Franciaország megtagadta saját történelmét, megtagadta önmagát, megtagadta saját kereszténységét és hitét").bm_4.jpg

Akármilyen csodálatos is egy kőtemplom mint művészeti örökség, nem szabad elfelejteni, hogy Jézus az élő templomot, az embert tartja a legnagyobb értéknek. Érdemes tehát arra gondolni, hogy mi az az életünkben, ami igazán fontos.

A kőtemplomot tiszteljük művészeti értékéért, de az igazi érték az ember.

(...) A kereszténység eredeti értelmében az emberi kapcsolatok, az erkölcsi értékek, a nevelés, a jövőről való gondolkodás fontosabb kell hogy legyen, mint a kőből épített templomok által képviselt kulturális értékek

- közölte Beer püspök, aki teljesen tévesnek tartja az Orbán-rezsim oktatáspolitikáját is, ti. hogy az egyházi iskolák kiemelt támogatásával az elitképzést preferálja, és sorsára hagyja az elhanyagolt állami iskolákban maradó, hátrányos helyzetben lévő milliókat:

A tanítással is foglalkozó szerzetesrendek által alapított iskolák célja eredetileg a szegény gyerekek segítése volt, ám az évszázadok alatt ezek az intézmények elitiskolákká váltak.

Föl kéne ébredni, vissza kell térni az egyházi iskolákban az eredeti szándékhoz:

a hátrányos helyzetű gyerekekre kellene több figyelmet fordítanunk és a szakmunkásképzésben kellene részt venniük az egyházi intézményeknek.

Beer püspököt a katolikus egyház mérsékelt, ún. liberális szárnyához szokás sorolni, ezért nem képviseli a főpapok többségének véleményét, Erdő Péter esztergom-budapesti bíboros-érsek azonban a katolikus egyház hierarchiájának legmagasabb rangú magyarországi tagja, aki ugyancsak a nagypénteket ragadta meg, hogy hangsúlyozza távolságtartását a Fidesz-KDNP-től.

Embere válogatja, ki milyen rokonszenveket érez, de

az egyház maga nem óhajt közel kerülni egyik politikai csoportosuláshoz sem.

Már az is szimbolikus, hogy Erdő nem valamelyik fideszes propagandalapnak, hanem a kormányoldalon árulónak minősülő, az egykori hetiválaszosok által készített Válaszonline-nak adott húsvéti interjút, amelyben ugyancsak felemlegeti: a katolikus egyház véleményét egyáltalán nem kérték ki, az állami oktatáspolitika vagy az iskolai hitoktatás kialakításakor:

Egyszer sem voltunk döntési helyzetben. (...) Megkérdeztek egyáltalán minket arról, mit, hogyan szeretnénk? Szinte hagyomány már ez a magyar politikában.

ep2.jpgA bíboros-érsek legerősebb mondatai azonban azok, melyekben visszautasítja a Fidesz-KDNP politikájának azt a vezérelvét (vagy propagandaszólamát), miszerint ők a fehér, keresztény Európáért küzdenének:

Lehet-e egy országot, egy kontinenst kereszténynek nevezni?

(...) A fehérséget azért nem nagyon hangsúlyoznám katolikusként – elég elmenni Budapesten a Szent István Bazilikába, ahol egy nagyon kedves ghánai testvérünk tartja az angol misét minden vasárnap. Budapesten tizenhat nyelven van mise. (...) 

A mai magyar helyzetre nem alkalmazható már a népegyház fogalma sem.

Csak mert valaki magyarnak születik, még nem lesz rögtön keresztény is.

Erdő érsek ugyancsak kitért a kormány idegenellenességére, valamint a menekültek (bevándorlók) és a muszlim vallás azonosítására:

2015-ben, azokban a hektikus napokban volt olyan papunk – fekete hajú fiatalember, remekül tud angolul –, aki nemcsak a Keleti pályaudvar előtt beszélgetett az emberekkel, de felszállt a vonatra is és egészen Salzburgig velük tartott. Azzal jött vissza, hogy nagy részük egyáltalán nem is hívő ember.

(...) A franciáknak nagy tapasztalatai vannak a bevándorlással, ők pedig elmondták:

kár lenne hagyni, hogy ilyen kategóriákkal, mint „kereszténység” és „iszlám”, emberek csoportjait utólagos izgatással fordítsák szembe egymással.

A jövő szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust az 1938-as előzőhöz hasonlította, mint aminek a békesség és az összetartozás lesz, illetve volt a célja,

más kérdés, hogy a politikai vezetők nem hallgattak rájuk.

A két főpap megnyilatkozásai erős okot adnak arra a feltételezésre, hogy még a magyarországi keresztények se nagyon szeretnék, hogy őket Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP mentse meg.

(Képek: Népszava, Szemlélek, Válaszonline)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr414779750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.24. 08:53:54

"Lehet egy országot, egy kontinenst kereszténynek nevezni?" - Ha ezt Sargentini elvtársnő, vagy a Sörös Brigádok más tagjától halljuk, nem lepődünk meg, de ugyanezt hallani a magyar katolikus egyház vezetőjétől, világbotrány! - Miféle renegátok ezek? - Akkor Európa iszlám hagyományú, vagy inkább ateista, netán kommunista? Kontinensről szólva - Észak- és Dél-Amerika nem keresztény vallású? - Erdőnek ajánlom, hogy olvassa el, mi van az amerikai dollárra írva: "IN GOD WE TRUST."

ankica 2019.04.24. 10:24:08

@rasztaszív: Első megszólalásodból világos volt hogy értelmi képességed a béka sejhaja alatt van, azonban ez nem mentesít a felelősségedtől.

Pipas 2019.04.24. 10:26:29

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "Erdőnek ajánlom, hogy olvassa el, mi van az amerikai dollárra írva: "IN GOD WE TRUST.""

1) Az alapító atyák nagyobbrészt ateisták voltak, ezért is alapítottak szekuláris államot.
2) Az, hogy "istenben bízunk" nem feltétlenül keresztény, minden vallás istenről szól, csak másik istenről.
3) Az "in god we trust" csak 1956 óta van a bankjegyeken, nem nagyon lehet hagyománynak nevezni.

Pipas 2019.04.24. 10:34:22

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "a most már 1019(!) éves KERESZTÉNY MAGYAR ÁLLAMOT! "

A magyar állam nem keresztény. Senkitől sem kérdezheti meg, hogy milyen vallású, az államnak tilos megkülönböztetnie a különféle vallású vagy éppen vallásnélküli embereket.

eloi 2019.04.24. 10:39:49

@GNDL: Ha Orbán 2015-ben és azóta nem áll keresztbe ennek, akkor a statisztika sem így nézne ki! Továbbá, tény, hogy mind az EU, mind az ENSZ a migráció menedzselésében látja a megoldást, és ezért tesz erőfeszítéseket, nem a megállításában, és abban, hogy ott segítsünk, ahonnan eljönnének, hogy ne kelljen eljönniük.
Orbán annyit kért már akkor, hogy nyilvánítsák ki, hogy nem lehet Európába betörni a zöldhatárokon! Nem lehet illegálisan bejönni, és ezért az EU ÖSSZES állama tenni fog és ezt támogatni fogja. Azóta is csak a mismásolás megy.
Ja, és a kvótarendszer: Orbán annyit kért, hogy az ne legyen felülről nyitott, vagyis ne lehessen végtelen. Nem teljesítették. Erre mondta azt, hogy akkor nem veszünk benne részt, mert nem teremtünk precedenst, amire hivatkozva aztán már nincs visszaút, és automatikussá válna, hogy a beözönlőket leosztják. Erre mondta, hogy NEM! És jól mondta!
Azóta kiderültek dolgok: 1. a kerítéssel mégis meg lehet állítani a magyar ZÖLD határokon ILLEGÁLISAN betörő bevándorlókat, 2. az olasz határok is védhetőek, hiába cikk-cakkos tengerpart szinte az egész (a görögök azt állították, hogy ezért nem tudnak mit tenni), 3. az EU nyugati államai sehogyan sem akarják megtalálni a megoldásokat az illegális bevándorlásra, sem arra, hogy ott segítsenek, ahonnan elindulnának, hogy ne induljanak el (de fegyvert adnak el oda bőven, és a nyersanyagokra is ők teszik rá ott a kezüket...), 4. az ENSZ-el karöltve MENEDZSELNI KÍVÁNJÁK a migrációt, nem megállítani (a gazdaságuknak még a kelet-európai melós is drága, ha van olcsóbb is, a kulturálls, civilizációs és társadalmi ára ennek meg nem érdekli a döntéshozókat és akik érdekeit képviselik.).
Ezek tények.

Tehát lehet igaz, hogy 2015-óta csökkent a beáramlás, de annak oka az, hogy először Orbán, majd Salvini és mások is útját állták! Illetve Merkel is észbekapott (későn!), és szaladt a törökökkel lezsírozni, hogy jó pénzért ne engedjék át őket, és inkább fizet egy ballibek által diktátornak mondott Erdogánnak érte...

eloi 2019.04.24. 10:43:52

@Pipas: Az állam nem, de a kultúránkat, civilizációnkat ezer évig a kereszténység határozta meg - máig - , ha tetszik ez, ha nem.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.24. 10:44:42

@Pipas: Nagy hiba, hogy nem kérdezheti meg, hogy milyen vallású. Ettől függetlenül ezer év kereszténység nem múlt el nyomtalanul. Az emberek (néhány ezer migráns libsit leszámítva, akik a médiát bitorolva ezerszer erősebbnek tüntetik fel magukat ), gyakorlatilag a keresztény erkölcs, hagyományok szerint élnek és ünnepekkor a keresztény templomokba járnak, keresztény szertartással kereszteltetnek, esküdnek házasságkötéskor és úgy is temetik el őket...

eloi 2019.04.24. 10:46:21

@Pipas: Az USA alapító atyái protestáns keresztények voltak!
Elvétve persze már akkor is akadhatott egy-két ateista is köztük. De nem ez volt a jellemző.

GNDL 2019.04.24. 10:49:49

@midnight coder: „béreket közvetlenül az eszkimók és a fókák aránya, azaz a munkaerőpiaci kereslet/kínálat határozza meg”

A munkaerőhiány csak egy dolog, ami felhajthatja a béreket, de itt ezen a ponton is Magyarország inkább a negatív példa, mivel lásd a régióban is vannak hasonló munkaerőpiaci problémák, de a magyarországihoz képest jóval nagyobb arányban nőnek a bérek... olyan szinten, hogy a maradék V4-ek bérei már messze lehagyták a magyart, és az egykor elmaradottabb bolgárok és románok már gyakorlatilag felzárkóznak Magyarországhoz, a többi balkáni EU-s tagról nem is beszélve.

A bér nagysága függ a termelékenységtől is, már a termelőerő/termelés hatékonyságától és az előállított hozzáadott értéktől is, az exportképességtől, és nem utolsó sorban az adott gazdaság versenyképességétől illetve nem kis mértékben az adórendszertől is. Ahogy említettem, hajthatja a munkaerőhiány is, na de nem mindegy ám hogy mitől alakult ki munkaerőhiány: a gazdaság valódi növekedésétől, a termelés és export bővülésétől, vagy épp ellenkezőleg, a gazdasági problémák és így az alacsony bérek miatti elvándorlástól.

Magyarországon ha random elhajítunk egy követ szinte biztos hogy valamilyen súlyos problémába fog csapódni, hitvány a versenyképesség és a termelékenység illetve a melós szakképzettsége, a középfokú szakképzés és az egészségügy romokban, nem mi exportálunk hanem legfőképp csak a multik, sőt még olyan kisebb államok is mint a szlovákok látják el Magyarországot mezőgazdasági termékekkel, az adórendszer meg egy rossz buta posztkommunista vicc. Az állami korrupciót, a dilettáns/ötletszerű kormányzat intézkedéseket vagy a kormányzat szocialista tervgazdálkodását nem is említve, ugye, amelyek mind alapjaiban rontják a versenyképességet.

„ahol van élet ott most elég nagy a kereslet a melósokra”

Hát ez az, hogy „ahol van élet”... :) Magyarországon ma már gyakorlatilag csak a kisebb-nagyobb városokban és a fővárosban van élet, a vidék egyre gyorsabb ütemben haldoklik. Nincs munkahely, nincs orvos, nincs szórakozóhely, ma már nincs melós sem, se bölcsi se ovi, lassan már se iskola se. Közmunka, az van vidéken... ebből így nem lesz európai életszínvonal. :)

eloi 2019.04.24. 10:54:28

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Különbséget kell tenni a kulturális és a hitbeli kereszténység között. Az országunk egyértelműen a keresztény kultúrkörhöz és civilizációhoz tartozik. Még akkor is, ha manapság sokan nagyon szeretnének ebből kiszakadni.

A katolikus egyház egyáltalán nem nőgyűlölő! Sőt! Akkora a Mária-kultusz, hogy már nekem is sok. Rengeteg női szerzetesrend van, sok-sok munkát nők végeznek, stb. Csak pappá nem szentelhetők, mert Jézus sem emelt egy nőt sem a tanítványai/"papjai" közé. Nekik más a hivatásuk mind az egyházban, mind a családban. Ami ugyanolyan fontos, mint a férfiaké, csak más.
A Biblia - lásd pl. Pálnál - egyértelművé teszi az egyenrangúságot, az azonos méltóságot, de a különböző szerepeket is.

Pipas 2019.04.24. 10:57:53

@eloi: "Az USA alapító atyái protestáns keresztények voltak! "

Ja, amennyire én keresztény vagyok. A katolikus egyház szerint keresztény vagyok, mert ráöntöttek a fejemre egy kis vizet. Szerintem meg nem vagyok keresztény, mert nem hiszek istenben.

Abban az időben meg különösen nehezen lehetett ateista valaki, úgyhogy nyilván mindenki kereszténynek vallotta magát. Az alapítók többségében szabad gondolkodók, deisták, a természetfelettit elutasító emberek voltak.

"Elvétve persze már akkor is akadhatott egy-két ateista is köztük. De nem ez volt a jellemző."

Ha csak elvétve lett volna köztük ateista és keresztények lettek volna, akkor keresztény államot alapítottak volna. Szekuláris, a kereszténységtől független, minden vallástól független államot alapítottak.

Tessék, a többségük deista volt, ami nagyjából olyan álláspont, amit egy ateista publikusan bevallhat:

en.wikipedia.org/wiki/The_Faiths_of_the_Founding_Fathers

Nem hittek a csodákban, nem hittek abban, hogy isten beleavatkozik a világ történéseiben, nem hittek a természetfelettiben, de nem tagadták aktívan isten létezését.

pulsarito 2019.04.24. 10:59:22

"Anyád picsájára épül, hülyegyerek. :D" (by GNDL)
Így érvel egy igazi liberális!
Köszönjük!

eloi 2019.04.24. 11:01:05

@GNDL: Na, ezekben van igazság. Borsodban, még Miskolcon is, simán dolgoztatnak 600, 700 forintos órabérrel! Napi bejelentéssel! Munkaerőhiány ide vagy oda.
Sajnos a magyart senki nem tanította meg vállalkozni! És ha vállalkozik is, magyar marad. Szarul fizet és szívatja a munkaerőt aki neki dolgozik. Mert még mindig megteheti.

Pipas 2019.04.24. 11:04:19

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "gyakorlatilag a keresztény erkölcs, hagyományok szerint élnek"

Nem, nem aszerint élnek. Órákat lehetne beszélni erről, de az biztos, hogy a keresztény erkölcs isteni erkölcsöt hirdet, istentől származó tanításokat, a mai ember viszont racionális erkölcsök szerint él. Például elítéli a rabszolgatartást, a gyermekek verését, az állatkínzást, a más vallású emberek megölését, nem mutat be áldozatot, nem a papok ítélkeznek, nem a biblia alapján mennek a bíróságok, nem fogadjuk el a látomásokat mint bizonyíték és még sorolhatnánk.

"és ünnepekkor a keresztény templomokba járnak, keresztény szertartással kereszteltetnek, esküdnek házasságkötéskor és úgy is temetik el őket..."

Hagyományőrzés. És persze a lakosság többsége nem jár templomba.

"A hit azonban nem feltétlenül jár együtt a templomba járással, a teljes népesség 9, de a magukat katolikusnak mondóknak is csak 12 százaléka megy templomba legalább heti rendszerességgel, további 8-10 százalék pedig legalább havonta egyszer. Azoknak az aránya, akik soha nem járnak templomba, 39 százalék."

Hívőnek vallják magukat sokan, de valójában nem azok. A lakosság ötöde jár csak templomba én pedig nem tudom elképzelni, hogy valaki tényleg hisz a keresztény istenbe, de nem jár templomba.

Az emberek nagy része abban hisz, hogy a hit jó dolog, azaz hisz a hitben, de istenben már nem hisz. Ha hinne, akkor hetente legalább egyszer elmenne a templomba, nem akarna kiszúrni saját magával.

eloi 2019.04.24. 11:06:30

@Pipas: Igen, már akkor is voltak megtévedt emberek, akik nem ismerik fel az igazságot. :-)
Szekuláris államot meg azért alapítottak, mert többnyire azért menekültek el Európából, mert itt állandóak voltak a vallásháborúk, a felekezeti gyűlölködés és egymás üldözése, és ezt nem akarták folytatni.
De az is igaz, hogy sokan közülük "szabadgondolkodók" (bármit is jelentsen ez, én is szabadon gondolom azt, hogy van Isten, ők nyilván a hitetlenségüket is érthették alatta) és szabadkőművesek voltak.

GNDL 2019.04.24. 11:11:00

@eloi: „Ha Orbán 2015-ben és azóta nem áll keresztbe ennek, akkor a statisztika sem így nézne ki!”

Alaptalan hülyeség, Orbán az első nehézségek után kapitulált, ezen nincs mit szépíteni. A kerítést is azért „kellett” felhúzni, mert a magyar állam nem volt képes egy hatékony, határvédelmi feladatokra kifogástalanul felkészített rendvédelmi erőt a déli határra kiállítani, különben ha a megfelelő létszámú erőt kivezénylik akkor az ország többi részén még közlekedési rendőr sem maradt volna. Ahogy szinte mindenhol Magyarországon úgy a rendvédelemben is igen komoly szakképzett munkaerőhiány van.

A menekültválságot részben az EU-török paktum állította meg, majd később az „utánpótlást” a szíriai konfliktus csillapodása.

„mind az EU, mind az ENSZ a migráció menedzselésében látja a megoldást, és ezért tesz erőfeszítéseket, nem a megállításában”

Ha ismernéd a menekültválságok kialakításának okait, akkor tudhatnád hogy ezt megállítani nem lehet, csak csillapítani és valamilyen (ha már kereszténység akkor legfőképp humánus) módon kezelni. Az egyik ilyen ok pedig a klímaváltozás, afrikai és Közel-keleti területek elsivatagosodása, így a mezőgazdasági termőterületek zsugorodása, és emiatt kialakult munkanélküliség, élelmiszerhiány, majd ugye ezt követik a kisebb-nagyobb politikai- vagy akár fegyveres konfliktusok.

Hogyan akarod ezt megállítani? Ha van valami megoldásod a klímaváltozásra vagy a sivatagos területek mezőgazdasági hasznosítására, akkor add elő azonnal, jó néhány Nobel-díjat fog érni... :)

„és abban, hogy ott segítsünk, ahonnan eljönnének, hogy ne kelljen eljönniük”

Erre lenne egyfajta megoldás a „humanitárius vízum”, amely lehetővé tenné azoknak az EU-s tagállamoknak amelyek élni akarnak ezzel a lehetőséggel, hogy már a nem EU-s országokban a külföldi konzulátusaikon lehessen menedékjogot kérni, így anélkül hogy sok tízezren elhagynák az országukat, már meg lehet bizonyosodni afelől hogy jogosultak-e nemzetközi védelemre. Ezzel nem csak azt lehet elérni hogy addig ne induljanak el amíg bizonytalan a menedékjogi helyzetük, de az embercsempészetet is vissza lehet szorítani.

Viszont ha valaki jogosult nemzetközi védelemre, akkor azoknak segítenünk kell... már csak azért is, mert mi civilizált keresztény európaiak vagyunk, nem pedig valami barbár emberellenes náci söpredék, vágod?!

„Azóta kiderültek dolgok: 1. a kerítéssel mégis meg lehet állítani a magyar ZÖLD határokon ILLEGÁLISAN betörő bevándorlókat”

Ahogyan fent említettem, Orbánék a kerítéssel gyakorlatilag csak kapituláltak, nem teljesítették határvédelmi feladataikat (amelybe a menedékjogi eljárások lefolytatása is beletartozik), csak elterelték az ide érkezőket dél-nyugat (horvátok, szlovének majd az osztrákok) felé, és „mosták kezeiket”... még Salvini is kurva pipa volt Orbánra emiatt egyébként. :)

„az EU nyugati államai sehogyan sem akarják megtalálni a megoldásokat az illegális bevándorlásra”

Ennek ellenére több programcsomag van az EP, a bizottság és a tanács előtt évek óta, és jó néhány intézkedést már meg is hoztak, többek közt ezek is szerepet játszottak a menekültválság kezelésében. Csak tájékozódni kellene, ugye. :) Az pedig hogy nem akarják halomra lőni a menedékkérőket, bármennyire is nem tetszik Orbánnak és turbókeresztény szuperhumánus elvtársainak, még nem azt jelenti hogy nem is akarnának megoldásokat.

„a kulturálls, civilizációs és társadalmi ára ennek meg nem érdekli a döntéshozókat”

Pont nem szerencsés amikor műveletlen paraszt fideszesek hivatkoznak bármiféle kultúrára és civilizációra... :D

Próbáld megérteni a fentieket, próbálj végre emberi módon gondolkodni, mert nem vagyok kíváncsi a szélsőséges fasiszta propagandátokra.

GNDL 2019.04.24. 11:14:19

@eloi: „És ha vállalkozik is, magyar marad. Szarul fizet és szívatja a munkaerőt aki neki dolgozik.”

A fideszes fasiszta propaganda mellett ezekre a kádárista „maszekellenes” szlogenekre sem vagyok kíváncsi. :)

Érdekes módon a kivándorolt magyarok azonnal megtalálják a helyüket a nyugati piacgazdaságban, remek munkaerőt képviselnek, remek vállalkozók külföldön is. Nem a magyarral van probléma, hanem azzal hogy a magyarok egy része képtelen levetkőzni posztkommunista mentalitását, és harmadik évtizede a rendszerváltás híján nyakunkon maradt korrupt posztkommunista szemetet szavaznak a többi magyar nyakába kormányra, akik pedig mindmáig képtelenek voltak átvezetni Magyarországot a szocializmusból a piacgazdaságba...

GNDL 2019.04.24. 11:16:58

@eloi: „Szekuláris államot meg azért alapítottak...”

...mert a vallási dogmáknak nincs helyük semmiféle államigazgatásban.

De ha adsz tudományos bizonyítékot arra hogy isten valóban létezik, cáfolod az ősrobbanás- és az evolúciós elméletet és konkrétan bebizonyítod a teremtéselméletet, akkor majd lehet el kéne gondolkozni azon, hogy a vallásnak legyen-e bármi köze az államhoz.

Addig is inkább maradjunk annál, hogy az államigazgatás nem hiedelmekről meg mesékről szól.

pulsarito 2019.04.24. 11:20:52

GNDL:
Nyilván emberi módon csakis a liberálisok tudnak gondolkodni, mindenki más fasiszta!
Az is gáz ahogy itt minden témában, vallás, közgazdaságtan, társadalomtudományok stb. kioktatsz mindenkit.
Annyira szánalmas ez az erőltetett felsőbbrendűségi attitűd!
Lassan 10 éve műveletlen parasztoztok le mindenkit, aki nem az MSZP/LMP/DK stb. liberális baloldali gyülekezetekre szavaz.

eloi 2019.04.24. 11:21:24

@Pipas: Sokan hisznek az egyetemekben is de nem járnak oda! Sőt, a rációban is, de nem gondolkodnak! ...
Abban igazad van, hogy nyilván a legelkötelezettebbek járnak templomba is. De aki nem jár, attól még hihet Istenben. És sokan hisznek is.
Más kérdés, hogy milyen Istenben hisznek?
Hiszen, ha nem járnak templomba, sem hittanra, és nem is képzik magukat a saját hitükben, akkor a hitük jórészt a fantáziájukra és az érzelmeikre épül. Hisznek amit akarnak, ahelyett, hogy azt hinnék, amit adott hit/vallás valóban tanít/hirdet! És ez nagyon nem mindegy.
Én is azt gondolom, hogy a többség hite ilyen maga alkotta fantáziatermék sajnos. Mivel egyik hit sem hihető anélkül, hogy behatóan megismernénk! Ahhoz meg tanulni kell, vagy minimum elmenni vasárnap egy misére, ahol a pap beszél egy-egy bibliai tanításról részletesen.
Félő, hogy sok magát keresztényként értelmező tartozik abba a csoportba, amelyben az emberek nem tanulnak a hitükről, ezért valójában nem ismerik, hanem maguk találják azt ki maguknak.
Továbbá sokan csak kulturálisan keresztények, mert ebben a civilizációban és hagyományban nőttek fel és élnek.
Azonban az is igaz, hogy egy kultúra fenntartásához nem kell mindenki.
A művészeteket és a tudományokat is nagyon kevesen művelik, kicsit többen ismerik értőn, a nagy tömegnek semmi köze hozzájuk. Mégis fenn áll és megmarad és meghatározza egy ország/nép kultúráját. A kereszténység is éppen ilyen. Nem kell ahhoz mindenkinek templomba járnia, vagy értőn ismernie, hogy egy kereszténység által is meghatározott közegben, kultúrában éljen.
Persze jobb lenne, ha ismernék is.

eloi 2019.04.24. 11:27:30

@GNDL: Ezeket előbb bizonyítani kellene, hogy legyen mit cáfolni!!! Pl. az evolúció materialistáknak kitalált meséjét.
Van rá amúgy cáfolat, de kétlem, hogy meg szeretnéd ismerni, hogy elolvasnál erről szóló könyveket, vagy megnéznél filmeket és el is gondolkodnál rajtuk.
A világnézetet nem könnyű megváltoztatni, a kognitív disszonancia pedig meg is akadályozza, hogy akard. :-(

De ha mégis, itt elindulhatsz: www.ertem.hu

GNDL 2019.04.24. 11:35:27

@pulsarito: Persze hőbörögni lehet, de ha nincsenek ellenérveid, képtelen vagy önálló gondolataid alapján tényszerűen cáfolni az általam leírtakat, akkor ne csodálkozz ha leparasztoznak titeket... :) Másrészt meg nem a liberálisokról van szó, mert vannak Európában jobboldaliak, centristák, szocdemek, baloldaliak, konzi-libsik és libsi-konzik, zöldek, kereszténydemokraták ugye... fasisztázni meg azokat szoktuk akik megfelelnek ennek tankönyvi definíciójának: nacionalizmus, rasszizmus, antiszemitizmus, idegengyűlölet, illiberalizmus, EU-ellenesség, az alapvető polgári szabadságjogok elutasítása, és ugye a vezetőben való feltétlen hit... Orbánt, a Fidesz-KDNP-t és ostoba híveiket azért lehet lefasisztázni mert konkrétan a tankönyvi definíció szerint azok.

GNDL 2019.04.24. 11:37:28

@eloi: A dinócsontvázakat meg a szíriuszi magyarok rejtették el anno hogy megtréfálják a következő évezredek generációit, és a kőolaj meg valójában a mennyei manna amit isten adott... :D

eloi 2019.04.24. 11:39:17

@GNDL: Mind melózni megy ki, nem vállalkozást alapítani!
Én azt írtam, hogy nem alapítanak itthon sem vállalkozást, mert nem értenek hozzá. Kint sem alapítanak, melóznak.
És igen, általában jól dolgozunk, és ezt nem becsülik meg itthon azok, akik mégis vállalkoznak. Mert a legtöbb vállalkozó kis stílű prosztó marad.
Nem tudod cáfolni, mert én dolgoztam már párnál. Igazán sem vállalkozni nem tudnak jól, sem az emberekkel bánni. Többek között ezért maradnak mindig kisvállalkozások, családi vállalkozások meg egyéni vállalkozások szintjén. Mert képtelenek felfejleszteni bármit. Ahhoz már jó szakembereket kellene felvenni, akik meg nem mennek el 700 Ft/óra díjakért, napi bejelentővel, és feladatokat, hatás- és jogköröket kellene delegálni, hogy önálló döntéseket hozhassanak! De ettől minden magyar kisvállalkozó úgy retteg, mint ördög a tömjénfüsttől!
Még hogy átadni egy részt is az irányításból? Soha!
Így nem jutnak semmire.

eloi 2019.04.24. 11:40:44

@GNDL: Mondom, olvashatnál erről is, kapnál rá válaszokat, meg tanulhatnál is, de nem fogsz. :-( Pedig van bőven irodalom hozzá. Csak rajtad áll.

GNDL 2019.04.24. 11:44:26

@eloi: Említettem, ugye, hogy nem kérek ebből a kádárizmust idéző maszekellenes hőbörgésből?! :) Na... hát csak nem érted... :)

eloi 2019.04.24. 11:50:31

@GNDL: Ostoba vagy, ha szerinted attól fasiszták az emberek, mert te annak akarod őket látni. Amiket felsoroltál azok azok a vádak és bélyegek amiket a fajtád ránk akar sütni, hogy annak láthassatok minket, aminek akartok, és nem annak, amilyenek valójában vagyunk. Ezért vagyunk, vagytok ellenség. A hazugságok tesznek azzá.
Azt sem fogod fel, hogy pontosan azt csinálod, mint anno a nácik: addig gyalázod (most éppen fasisztázod) a kipécézett társadalmi csoportot, amelyikkel nem értesz egyet, amíg untermenschek lesznek számodra, és amikor elviszik őket és meg is ölik, az magától értetődő lesz számodra és elvbarátaid számára.
Ha ezt csinálod, magad vagy a legelkötelezettebb náci. Gondold át!
Ja, ha belgindolok, a nácik és a KOMMUNISTÁK is pontosan így bályegeztek meg aztán üldöztek és próbáltak eltüntetni csopprtokat!!! A módos, dolgos parasztból éppen így lett kulák pl.
Te ezt a "hagyományt" folytatod és nyomod itt!!!
Állítólagos keresztényként, ami egészen biztosan nem vagy. Ez már a hozzászólásaidból kiderült.

eloi 2019.04.24. 11:53:02

@GNDL: Oké, tényleg simán csak ostoba vagy. "Kádárizmus, fasizmus, oroszok (a spájzban)..." DK-s ex-komcsi nyugdíjas vagy?
Tanulni meg nem volna szégyen, sőt hasznos. Ha nem, hát nem.

GNDL 2019.04.24. 11:57:03

@eloi: Teljesen felesleges ez a fajta frusztrált hőbörgésed, töki.

Fentebb elég világosan fogalmaztam, a fideszes elvtársak és ostoba híveik a tankönyvi definíció szerint fasiszták. Ha te nem ismered ennek a tankönyvi definícióját, vagy a kibaszott trollkodás mellett arra már nem futja hogy utána is olvass valaminek ha nem érted vagy tájékozatlan vagy a témában, az tökéletesen irreleváns...

Ismétlem, Orbán, a Fidesz-KDNP és - lásd a te példádat - mérhetetlenül ostoba és műveletlen sutyerák híveik konkrét definíció szerint fasiszták... minden jellemzőjük megvan.

pulsarito 2019.04.24. 12:07:26

@GNDL:
Értem, tehát ha te lefasisztázol, leparasztozol másokat, csak mert egyes dolgokat másként látnak az rendben van, ha ezt valaki szóvá teszi, az csak hőbörgős.
És valóban nem csodálkozom az érvrendszereteken, mert ezt nyomjátok már nagyon régóta!
Még egy dolog és befejeztem:
Én nem rekesztek ki és nem bélyegzek meg senkit az eltérő véleménye miatt, ellentétben veled, akkor most ki a tankönyv szerint fasiszta?
Te magad vagy a liberálfasizmus megtestesítője!

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.24. 12:11:34

@eloi: 1.) A XXI. században a katolikus egyház számára kifejezetten hátrányos, hogy a nők ki vannak zárva a papi pályáról, ez olyan nemi diszkrimináció, amit nem is enged meg az alkotmány!
2.) A papi nőtlenség abszolút embertelen, kegyetlen és indokolatlan, alkotmánnyal ellentétes, jogfosztó katolikus egyházi törvény! Ezért van a sok beerka, elferdült személyiségű pederaszta, pedofil, képmutató szerencsétlen.

GNDL 2019.04.24. 12:14:03

@pulsarito: @eloi: Akkor kedves fideszes trollelvtársak, próbáljuk onnan megközelíteni ezt a történetet, hogy egy-egy következő kommentben megpróbáljátok vagy a saját szavaitokkal definiálni, hogy szerintetek mit jelent a fasizmus és mi jellemzi a fasisztákat, vagy szerencsésebb lenne ha - már ott ültök a Zinternet előtt amit trollkodás mellett tájékozódásra is lehet ám használni - rákeresnétek és beidéznétek ide hogy mit találtatok a témában.

Aztán onnan megyünk tovább és példákon keresztül körbejárjuk, hogy miért fasiszták a fideszes elvtársak és ostoba híveik egészen konkrétan. Mert azok.

De ebből a frusztrált hőbörgésből elég legyen, elvtársak...

Szóval, hajrá. :)

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.24. 12:20:47

FIDESZ-KDNP a keresztény humanizmus szellemében támogatja a keresztényeket az egész világon etnikai eredettől függetlenül. A hagyományos, értékteremtő keresztény világot szeretné újra teremteni. - Ezt minden becsületes, jó szándékú ember támogatja.

pulsarito 2019.04.24. 12:22:47

Itt aki frusztráltan hőbörög az egyedül te vagy! Gondolom 2010 óta ebben a permanens frusztráltságban élsz.
Nekem nem kell semmit meghatároznom veled kapcsolatban mert te magad határozod meg saját magadat a parasztozással, fasisztázással és az ilyen kommentekkel:
"Anyád picsáját, hülyegyerek."

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.24. 12:25:19

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Engedélyez-e a magyar alkotmány olyan céget, szervezetet, mely megtiltja tagjainak a természetes testi-lelki igényeinek jogszerű kielégítését?

2019.04.24. 12:59:43

@GNDL: "Fentebb elég világosan fogalmaztam, a fideszes elvtársak és ostoba híveik a tankönyvi definíció szerint fasiszták."
Kérnék forrást erre az állításra, mert eddig az összes neves keleti és nyugati professzor az ellenkezőjét állította!
Az egy más kérdés, hogy politológiai szempontból kizárt, hogy ilyen könyvet ép elméjű ember írt volna, .. de kitudja, a CEU-n lehet egy ilyen hirtelen felindulásból írt jegyzet.

GNDL 2019.04.24. 13:00:17

@pulsarito: Tehát?

Tisztában vagy vele hogy mit jelent a fasizmus és hogy ez tökéletesen jellemző a fideszes elvtársakra és híveikre?!

Tisztában vagy vele hogy ez a fajta fasizmus mennyire veszélyes Magyarországra (lásd Trianon, amit nagyrészt az előtte évtizedeken át folytatott ultranacionalista „magyarkodás” okozott), és hogy ebben a formában a fideszes elvtársak bizony igen komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek?!

Vagy továbbra is elzárkózol a tényektől és inkább meghúzod magad a fideszes elvtársaid által a magadfajta ostoba parasztjaiknak kreált alternatív valóságban?! :)

Berkiné Ibolya 2019.04.24. 13:03:38

@pulsarito: Végre észhez tértek a katolikus főpapok is! Én már kiábrándultam belőlük is,mert még az erős hitem is elveszett miattuk! Kilenc év kellett hozzá, hogy tisztán lássanak? De jobb későn ,mint soha!

GNDL 2019.04.24. 13:05:16

@Tényelek: „Kérnék forrást erre az állításra”

Gondolom ott ülsz a Zinternet előtt, és ha már így alakult, ahogyan a trolltársaidnak is említettem, Orbánék fasiszta propagandájának szajkózása mellett, vagy akár helyett tájékozódásra is lehet azt használni. :)

Annyit tudok segíteni, hogy a Google keresőbe beírva a „fasizmus” vagy „fasizmus jelentése” esetleg „fasizmus tétel” kereső kifejezésekre igen gazdag irodalmat fogsz ezredmásodpercek alatt az arcodba kapni... szóval én csak bátorítani tudlak az önálló tájékozódásra, hidd el nagyon hasznos dolog. :)

„politológiai szempontból kizárt, hogy ilyen könyvet ép elméjű ember írt volna”

Te már csak tudod, hogy mit írnak a bolondok, igaz?! Van személyes tapasztalatod... :D

2019.04.24. 13:33:52

@GNDL: Az állítás az, hogy TANKÖNYI, erre kérek forrást. Ki írta, mikor, hanyadik fejezet, hányadik oldal, bekezdés, stb. ! Ahogy ez elvárható egy tudományos szakembertől, aminek ön beállítja magát.
Megjegyzem, hogy egy elsős egyetemista diák, ha ezt nem teszi meg a házi dolgozatának hivatkozásával kapcsolatban, azt úgy kirúgják, hogy a lába sem éri a földet.
Mi társadalomtudósok legalább egymásközt tartsuk be ezt az egyszerű szabályt! Köszönöm!

GNDL 2019.04.24. 13:38:29

@Tényelek: „Ki írta, mikor, hanyadik fejezet, hányadik oldal, bekezdés, stb.”

Igen, erre írtam hogy sok sikert az _önálló_ tájékozódáshoz. :)

„ez elvárható egy tudományos szakembertől, aminek ön beállítja magát”

Egyáltalán nem állítottam ilyesmit, sőt, a fasizmus jelentésének ismeretéhez nem kell „tudományos szakembernek” lenni, elég lett volna csak leérettségizni... ugye... erről így röviden ennyit. :)

„egy elsős egyetemista diák”

Ez bővebben középiskolai tananyag.

„mi társadalomtudósok”

Muhahaha... :D Egyelőre ott tartunk hogy az is alapjaiban megkérdőjelezhető, hogy nem csak hogy leérettségiztél volna, de egyáltalán elkezdted volna középiskolai tanulmányaidat...

2019.04.24. 14:01:09

@GNDL: Ha minden kanyarban megtalálható, akkor nem nehéz konkrétan megadni a forrást.
Kérem jelölje meg a forrást pontosan, ahogy egy ilyen állításnál minimum elvárható!
Ráadásul az ön önfelfogása szerint még az itt tévelygő tudatlanokat is nagyban segítené ezzel, mert lássuk be, az alapján ahogyan és amiket ír, nem tűnik túl hitelesnek.
Most itt a lehetőség, hogy alátámassza az állítását, amit ellentmondást nem tűrő módon tett fentebb.

pulsarito 2019.04.24. 14:15:09

@GNDL:
Te vagy az ostoba paraszt!

pulsarito 2019.04.24. 14:19:59

GDNL:
És hogy mennyire tudatlan vagy arról te magad állítottál ki kiállított bizonyítványt:
"Tisztában vagy vele hogy ez a fajta fasizmus mennyire veszélyes Magyarországra (lásd Trianon, amit nagyrészt az előtte évtizedeken át folytatott ultranacionalista „magyarkodás” okozott)"
Kevered a szezont a fazonnal, fogalmad sincs a fasizmus, nacionalizmus és nácizmus közötti különbségekről de próbálod magas lóról osztani az észt!
Ráadásul még a történelmi tényekkel sem vagy tisztában, már ami Trianont illeti!
Tudatlanságod, szeméyleskedő hangnemed vitára alkalmatlanná tesz!

GNDL 2019.04.24. 14:22:14

@Tényelek: „akkor nem nehéz konkrétan megadni a forrást”

A hangsúly itt azon van, hogy könnyedén megtalálható azok számára, akik valamit nem tudnak és képesek önállóan tájékozódni. :) Mondanám, hogy te elég nyilvánvalóan nem vagy képes, ha nem lenne az is elég nyilvánvaló hogy csak trollkodsz...

„egy ilyen állításnál minimum elvárható”

Nem, nem várható el. Az várható el, hogy aki azt állítja magáról hogy ő egy „társadalomtudós”, az legyen már legalább saját kútfőből tisztában a fasizmus definíciójával, de ha ez mégsem megy valamilyen okból kifolyólag, akkor „társadalomtudósként” legyen már legalább azzal tisztában, hogyan találhat meg a Zinternet segítségével olyan információkat amik érdeklik.

De leginkább az várható el, hogy ha valaki annyit sem tud hogy mit jelent a fasizmus, akkor távol tartja magát az ilyesféle nyilvános fórumoktól, és inkább befejezi az eddig elszalasztott iskolai tanulmányait, mert trollkodás helyett ez lenne a feladata, már csak a társadalom is ezt várná el tőle... :)

„még az itt tévelygő tudatlanokat is nagyban segítené ezzel”

Aki nem képes önálló tájékozódásra az már veszett fejsze nyele, valljuk meg őszintén... :D

„itt a lehetőség, hogy alátámassza az állítását”

Elég világosan fogalmaztam fentebb először is azzal kapcsolatban, hogy miért lehet fasisztának nevezni a fideszes elvtársakat, mivel ahogyan említettem, a fasizmus tankönyvi definíciójának megfelel a „politikájuk” és a kormányzati ámokfutásuk; másodszor pedig azzal kapcsolatban fogalmaztam egész világosan, hogy ha annyira iskolázatlan és műveletlen paraszt vagy hogy nem ismered a fasizmus jellemzőit (illetve ugyan itt akkor honnan az anyád picsájából tudnád mit jelent a liberalizmus is, ugye, amire előszeretettel hivatkozol), akkor ha már nyilvánvalóan ott ülsz a Zinternet előtt és a trollkodásoddal teleszemeteled az ilyesféle nyilvános fórumokat, akkor arra is lehetőséged lenne emellett vagy inkább ehelyett hogy egy egyszerű kereséssel megtaláld a téged érdeklő információkat.

Szóval nincs olyan indok hogy miért ne küldjelek el az anyád picsájába hogy azzal trollkodj aki elfelejtett téged iskoláztatni és elfelejtett belőled embert faragni, és hogy miért ne nevezzelek hülyegyereknek, te hülyegyerek... :D

pulsarito 2019.04.24. 14:23:03

És hogy mennyire tudatlan vagy arról te magad állítottál ki kiállított bizonyítványt:
Helyesen így?
És hogy mennyire tudatlan vagy arról te magad állítottál ki bizonyítványt:
(először másként akartam írni. Mielőtt még belekötnél.

GNDL 2019.04.24. 14:27:27

@pulsarito: „fogalmad sincs a fasizmus, nacionalizmus és nácizmus közötti különbségekről”

Akkor ahogyan már a trolltársaidnak is említettem, itt lenne az ideje hogy mondjuk te saját kútfőből megfogalmazd nekem, szerinted mik a jellemzői ezeknek az ideológiáknak (btw, a nacionalizmus ebben a kontextusban nem feltétlenül „politikai nézet” hanem mondjuk úgy eszméje egy „politikai nézetrendszernek”), és akkor utána elbeszélgetünk arról, hogy mennyiben jellemző mindez a Fidesz-KDNP-re és ostoba híveikre.

Szóval, itt várok már egy ideje mindhiába, hogy valamelyikőtök a frusztrált hőbörgés helyett végre konkrétumokat is említsen. :)

GNDL 2019.04.24. 14:28:56

@pulsarito: Nem érdekelnek a nyilvánvaló typok, megesik, még velem is... :) Térjünk inkább vissza a konkrétumokhoz... vagyis, kezdjetek el konkrétumokat említeni. :)

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.24. 14:29:54

Tulajdonképpen kinek mi a baja a kereszténységgel? - Miért lenne baj, hogy a magyar kormány, a magyar nép keresztény? - A "békepapság" a diktatúra alatt jól elvolt a nagy semmit tevésben. - Egészen meg vannak lepve, fel vannak háborodva, hogy mások, náluknál igazabb keresztények szólnak és valóban tesznek a kereszténységért. Azt hiszik, hogy ez nekik kizárólagos előjoguk. - Azon nem lehetünk meglepve, ha a "békepapság" és partnereik, az ávósgyerekek itt az indexen jól egymásra találnak...

eloi 2019.04.24. 14:31:22

@GNDL: Csak sajnálni tudlak, hogy együtt kell élned magaddal.

rasztaszív 2019.04.24. 14:33:45

@ankica: olyan kis finoman,keresztényien személyeskedsz,hol tanultad...?a templomban?

eloi 2019.04.24. 14:35:26

@GNDL: Annyira korlátolt vagy, hogy nem érted, hiába magyarázzák már itt neked többen is, hogy nem a fasizmus definíciója sántít (jó, az is), hanem az, hogy te önkényesen fasisztázod le az ellenfeleidet, akiik NEM FASISZTÁK csak azért, mert te mondod rájuk! Érted ezt?
Na jó eddig etettem a trollt.

GNDL 2019.04.24. 14:35:54

@eloi: Ezek remek érvek... legfeljebb egy nagyon vidéki leszakadt fideszes kocsmában tele a legfeljebb általános iskolát végzett műveletlen törzsközönséggel, de inkább térjünk vissza oda hogy a Fidesz-KDNP és híveik fasiszták... :)

pulsarito 2019.04.24. 14:37:27

@GNDL:
Mint mondtam a tudatlanságod, személyeskedő hangnemed okán vitaképtelen vagy!
És egy idézet tőled:
"Aki nem képes önálló tájékozódásra az már veszett fejsze nyele, valljuk meg őszintén"

GNDL 2019.04.24. 14:40:31

@eloi: „te önkényesen fasisztázod le az ellenfeleidet, akiik NEM FASISZTÁK csak azért, mert te mondod rájuk”

Egyrészt nem önkényesen hanem tényszerűen lehet a fideszes elvtársakat fasisztának nevezni, másrészt nem azért fasiszták mert én mondom, hanem azért mert ennek szinte minden jellemzője tökéletesen passzol rájuk, ahogyan ezt is említettem kezdve a rasszizmustól és idegengyűlölettől, a liberális demokrácia és a polgári szabadságjogok elutasításán át a vallási fundamentalizmusig és a Kedves Vezetőben való feltétlen hitig...

„nem a fasizmus definíciója sántít (jó, az is)”

Pont erre várok, hogy ha nem értesz egyet azzal amit írtam, akkor hőbörgés helyett ideje lenne konkrétumokat említened. Segítek: én azt állítom hogy a nacionalizmus jellemző a fasisztákra. Elfogadod vagy sem? Én azt állítom hogy a rasszizmus és idegengyűlölet jellemző rájuk. Így van vagy így van? :) Én azt állítom hogy elutasítják a liberális demokráciát (illiberalizmus) és a polgári szabadságjogokat, te azt állítod hogy... na és így kéne menni tovább. Vágod-e már?! :D

pulsarito 2019.04.24. 14:41:09

@eloi:
"@GNDL: Annyira korlátolt vagy, hogy nem érted, hiába magyarázzák már itt neked többen is, hogy nem a fasizmus definíciója sántít (jó, az is), hanem az, hogy te önkényesen fasisztázod le az ellenfeleidet, akiik NEM FASISZTÁK csak azért, mert te mondod rájuk! Érted ezt?"
Dehogy érti!
Az ő világukban aki mást mer gondolni az náci/fasiszta/rasszista/antiszemita/homofób.
Kb. mind egyszerre.

GNDL 2019.04.24. 14:41:16

@pulsarito: „És egy idézet tőled”

Azt már észrevehetted, hogy igyekszem mindig tűpontosan fogalmazni... :D

pulsarito 2019.04.24. 14:48:58

@GNDL:
Az lehet hogy pontosan fogalmazol, de hogy nem érted amit olvasol az biztos!
Ezért hogy felvilágosítsalak, csak halkan jegyzem, meg hogy amit te követelsz rajtunk azt rajtad is számonkérte már itt más, ráadásul egy kicsit előbb, úgyhogy illene időt vesztegetned arra a forrásmegjelölésre!
Persze ilyent nem tudsz írni, mert mint egy papagáj mondod fel a pártközpontban leadott egyenszöveget, anélkül, hogy értenéd is!

Sir Bates dö Hól 2019.04.24. 14:51:19

@Tényelek: igazad van! itt, froban is, minden muszlimnak legalább négy felesége van, a nem muszlimok meg egymást farkalják!
szaud-arábia, szomália. ja, az egyik egy középkori törzsi társadalom az olaj miatt motorizálva, a másik meg egy bukott állam romjain tengődő és klánok szintjén újjászerveződő. mindkettő jó terep egy kultúrantropológiai, etnongráfiai kutatás helyszínének, de azért nem ártana ismerni a többi iszlám (s a migráció szempontjából kibocsátó) államot, azok jelenlegi helyzetét.
de így tovább!

GNDL 2019.04.24. 14:55:11

@pulsarito: „amit te követelsz rajtunk azt rajtad is számonkérte már itt más, ráadásul egy kicsit előbb, úgyhogy illene időt vesztegetned arra a forrásmegjelölésre”

Egyrészt nem igaz, mert én nem „számonkérek” valakit hogy idézzen nekem forrást, hanem hogy írja le saját szavaival saját önálló gondolatai alapján, hogy hogyan vélekedik a témáról; másrészt az sem igaz hogy bárki is előbb vetette volna fel ezt a témát mint én, ehhez elég ha csak visszagörgetsz egy kicsit és elég nyilvánvaló lesz; harmadrészt meg elég világosan fogalmaztam ennek kapcsán fentebb, hogy egy olyan dologról van szó ami az alapvető műveltség körébe tartozik, tehát gyakorlatilag olyasféle axióma amit nem sűrűn szoktak megkérdőjelezni tanult és legalább általános szinten művelt emberek... :)

Tehát, akkor mint már sokadjára említem, a trollkodás és a frusztrált hőbörgés helyett mi lenne, ha a saját szavaiddal megpróbálnád nekem leírni, hogy szerinted mik a jellemzői a fasizmusnak és a fasisztáknak?! Hm, töki?! :) Nem érdekel ha puskázol, csak valami _konkrétumot_ legyél már szíves kiszenvedni magadból...

GNDL 2019.04.24. 14:59:11

(Egyébként mókás az idevezényelt fideszes trollok szenvedése, nyilvánvalóan azért képtelenek belemenni ebbe a „fasizmus” vitába, mert tudják hogy igazam van, és ha bármi konkrétumot kellene említeniük a fasizmusról, ami könnyedén ellenőrizhető a Zinterneten, piszok gyorsan fel lehetne mellette vonultatni nem csak fideszes nyilatkozatokat, akár Orbánét is az „etnikai homogenitásról” vagy arról hogy „meg kell őriznünk a színünket”, de fideszes intézkedések tucatját is lehetne említeni, ami mind azt támasztja alá hogy Orbán, a Fidesz-KDNP és így az ostoba híveik is rohadék embertelen fasiszták, és ezen nincs mit szépíteni.:)

ankica 2019.04.24. 15:00:09

@rasztaszív: Ahol én tanultam ott neked is volt, van rá lehetőséged, persze oda szándék is kell.

rasztaszív 2019.04.24. 15:04:59

@ankica: igen,a szándék jól látszik nálad.de hogy valaki még büszke is legyen erre...?

ankica 2019.04.24. 15:10:06

@GNDL: Nem tudom miről szól a vitátok de gondolom leírom amit én tudok. Az hogy fasiszta és szocialista fogalom nem létezik. Ahogyan liberalizmus iliberalizmus sem, és folytathatnám, ami létezik az a nemzetek és azon belül döntések jó vagy rossz irányba. Nagyon sok helyen olvasom mostanában ezeket a szóhasználatokat és egyre jobban kiráz tőle a hideg. Talán gondolkodni kellene történelmünkön és gyorsan rá jönnél, honnan fúj a szél. Minden "izmus" egy tőről fakad, a világ polgárai meg ölik egymást. Szörnyű.

rasztaszív 2019.04.24. 15:18:59

@ankica: hogy milyen szép,keresztényien tudsz személyeskedni.

ankica 2019.04.24. 15:21:11

@rasztaszív: A személyeskedés belőled árad, a kérdésekre válaszolni szoktak, nem jól mondom?

rasztaszív 2019.04.24. 15:24:42

@ankica: árad,mi?olvasd már vissza.te nem bírsz meglenni nélküle:)

ankica 2019.04.24. 15:28:16

@rasztaszív: Mi nélkül nem tudok meglenni te nagyon buta, tanuljál ahogyan sokszor ajánlottam, utána beszélgethetünk. Hajrá

rasztaszív 2019.04.24. 15:30:35

@ankica: na látod:)

pont úgy nem személyeskedsz,ahogy nincs templomi propaganda.szépen beáraztad a szavahihetőségedet.

GNDL 2019.04.24. 15:36:03

@ankica: „Az hogy fasiszta és szocialista fogalom nem létezik. Ahogyan liberalizmus iliberalizmus sem, és folytathatnám, ami létezik az a nemzetek és azon belül döntések jó vagy rossz irányba.”

Na ez egy elég radikális és új szemlélet, bár eddig sehol nem olvastam róla, de mindegy... nem szoktam olvasni a kemtréles összeesküvéseket meg a laposföldhívők agymenéseit sem, úgyhogy most ha nem haragszol a téma ezen irányát is dobnám sürgősen... :D

ankica 2019.04.24. 15:37:34

@rasztaszív: Akinek nincsen hite, nem jár templomba, annak nincsen joga vádaskodni. Jegyezzed meg magadnak, az élet minden területére érvényes. Valaki egyszer csak meg talál és perre visz. Ott sem fogod érteni miért? Buta ember vagy és kész.

rasztaszív 2019.04.24. 15:38:45

@ankica: én keresztény vagyok.

te meg egy személyeskedő senki.

GNDL 2019.04.24. 15:49:11

@ankica: „akinek nincsen hite, nem jár templomba”

A kettő között nincs összefüggés. Lehet igazán erős hite egy embernek attól függetlenül is hogy nem jár templomba, és lehet korrupt embertelen gazember az is aki minden vasárnap ott bohóckodik...

2019.04.24. 15:52:35

@Sir Bates dö Hól: Szomáliában az USA által ajándékba adott liberális demokrácia áldása virágzik, nem maguktól estek szét.
A legnagyobb kibocsátó jelenleg Nigéria ahol 60 év alatt 45 millióról 200 millióra nőtt a népesség. Ott lehet leginkább modellezni, hogy mi vár ránk; Északon muszlimok élnek és náluk van a népességrobbanás. 1960-óta egy tartományból kiindulva belakták fél Nigériát. A keresztényeket áttérítették, elkergették, megölték. Jelenleg pont a felét uralják az országnak és a központi hatalom hivatalnokai be sem mernek menni a területeikre, ott a saria törvénykezés a "hivatalos". Nemrég volt náluk elnökválasztás és a hozzájuk küldött összes központi felügyelőt megölték. Általános náluk a 3-4 feleség, ezért már most van ~30 millió fölösleges férfi a társadalmukban, azok jönnek ide Európába. 2060-ra minden kutatás azt jelzi, hogy a lakosságszámuk meg fogja haladni az EU összlakosainak a számát.
Pakisztánban 1960-ban 45 millió ember élt, ma 205 millió. Termőterület már nincs, menekülniük kell. A társadalmukban ~80 millió fölösleges férfi van, akinek nem jut feleség, azok jönnek ide.
Afganisztán a legjobb példa arra, hogy a többfeleséges rendszert haditársadalomnak találták ki, ugyanis a folyamatos háborúk ellenére az 1960-as 6 milliós lélekszám mára 37 milliósra nőtt. Termőterület nincs, szociális rendszer meg nem is volt.
A kedvencem Banglades, ahol egy másfél Magyarországnyi területen 175 millió ember "él". A népsűrűség olyan magas, hogy egy embernek csak 7,3 négyzetméter jut. Évente 2-5-3 millióval nő a népesség.
Az ilyen eszeveszett társadalmaknak nem lehet megoldás kínálni azzal, hogy beengedjük őket!

ankica 2019.04.24. 15:53:49

@GNDL: Ebben neked teljes mértékben igazad van és egyetértek, azonban itt egészen másról van szó, pontosan vádaskodásról. Erre volt ez a válaszom, ugyanis akinek nincsen hite és nem jár templomba az ne állítson olyasmit amiről fogalma sincsen mi történik egy mise, vagy Isten tisztelet alatt.

Sir Bates dö Hól 2019.04.24. 18:11:31

@Tényelek: még az a szerencse, hogy az usa előtt ott rend volt, egy virágzó társadalom. ja, nem. mikor az ensz fellépett, már egy bukott állam volt.
nigériában valóban súlyos gond a boko haram, de a katonai junta és a mindent átszövő korrupció a fő probléma. a boko haramot pedig ne azonosítsuk az iszlámmal, ha lehetne. (hogy pontosan mik is az arányok a népesség vonatkozásában jelenleg, azt nem tudom, esetleg egy linket, mert te inkább képben vagy, előre is köszönöm).
pakisztán és banglades valóban jelentős népességgel rendelkezik, még szerencse, hogy a hindu india nem produkált ugyanilyen növekedést, sz'al tudományosan megállapíthatjuk, hogy a népességrobbanás az iszlám vallás következménye. (igen, szarkazmus;-))

figyelj, senki nem akarja, hogy ide jöjjenek. sőt, amennyiben beszélsz valódi, élő bevándorlóval, menekülttel, akkor ők is megemlítik, hogy nem akartak ide jönni! nem kalandvágyból kellnek útra, mint a transzatlanti térség ifjúsága, hanem az életösztön okán. ha a transzatlanti térség abbahagyja a kizsákmányolásukat, mellyel fedezi a te és az én jólétem is, valamint a legnagyobb profittermelő háborúkat, akkor megoldják a saját gondjaikat rövid időn belül.
iszlám fundamentalista meg nem jön nyugatra élni, embereket ölni idejöhet, de élni nem. azok, akik idejönnek, azok mind csak élni akarnak. mert ahonnan jönnek, ott nincs élet.
tudod azt kellene megérteni, hogy a határon úgy tudod őket megállítani -amennyiben a migráció okait, melyeket mi konstruálunk, nem szüntetjük/mérsékeljük!-, hogy legéppuskázod őket! nekem ennyit nem ér a fogyasztói társadalom, mert aki így bánik a menekültekkel, az, egy idő után, a saját népességével is így fog bánni. azt meg inkább nem szeretném.
az európában született és szocializálódott, majd a fundamentalizmus felé forduló 2.-4.G radikalizálódásának okain kellene elgondolkodni. persze, könnyebb a brüsszelmigránssoros, mint szembenézni a valósággal. de a brüsszelmigránssoros nem állítja meg a mindenképpen bekövetkező folyamatokat.

jókat írtál nekem, csak még nem tudom eldönteni, hogy csupán a prekoncepciód akartad igazolni, s az egyébb körülményeket ezért hanyagoltad, vagy nem tudsz komplexen gondolkodni, s emiatt vonsz le téves következtetéseket, esetleg iszlamofób vagy, vagy csak engem néztél egy ostoba egyénnek.;-)

(egyébként meg, akkor az usának gondja sem lehet a latinókkal, hisz azok nem muszlimok, ugye?)

Hungry horse 2019.04.24. 18:15:24

@élhetetlen: lehet nem érted a Szentháromságot, de nem is baj.
Nem a fajtádnak találták ki.

élhetetlen 2019.04.24. 18:30:01

@Hungry__horse: Hogyne érteném. Magyar katolikus vagyok, hittanra jártam, tanultam, elsőáldozó voltam, bérmálkoztam, te meg csak egyszerűen hülye vagy. Ha Jézus anyja nem számít, akkor kinek is ajánlottuk fel az országunkat? Ennyit a fajtámról, meg a te eszedről, meg a keresztényi hitedről…

2019.04.24. 20:06:02

@Sir Bates dö Hól: Ezek nekem fejből jöttek, de megnéztem a wikipedia-n minden olyan tény hivatkozás fent van, amiket írtam, kivéve Bangladesben a rohingya vándorok /Ők már többször "kiszorultak" az országból, legutóbb épp Burmából kergették őket vissza, mert irtották a bennszülötteket, hogy legyen életterük./, őket nem adják hozzá a lakosságszámhoz. A Nigéria lapon még egy térkép is van, hogy meddig tart a normál és mettől saria törvény hatálya az országban. A Boko Haram az iszlám szerves része, az ütközőzónában ők csinálják meg a helyet az elképesztő iszlám népszaporulatnak Ez bevett szokás, ugyanez a módszer működik a Fülöp-Szigeteken is, ahol pár évtizede még csak egy pici déli szigeten éltek muszlimok, ma már csak fegyveres harcosból közel 40.000 van nekik, akik robbantgatnak, ölögetnek, terrorizálnak az élettér megszerzésért és már a nagyobb szigeteken portyáznak.
Valóban vannak békés muszlimok, azonban a Korán /islam.com -ról el lehet érni magyar fordítást!/ ezt nem engedi nekik, mert az írott szövegre hivatkozva a többi muszlim kikényszeríti a sariat /"Törvényt csak Isten alkothat ember nem!"/. Legjobb példa erre az utóbbi hónapokból Indonézia Aceh tartománya, ahol nemrég bevezették a sariat. Járja a tartományt a saria rendőrség, bemennek a házakba, bárhová és büntetnek.
Erről jut eszembe, hogy a nő nélküliek nem nem lehetnek homoszexuálisok, mert azokat le kell dobni egy magas helyről, .. Acehben most még csak nyilvános botozás jár érte, hogy szokják a rendszert.
Be kell ütni a keresőbe, hogy aceh botozás, büntetés és több ezer találat jön ki. Így lehet ismerkedni az iszlám kultúrával is! Pl.:
www.origo.hu/nagyvilag/20190320-tobb-part-nyilvanosan-megbotoztak-indoneziaban.html
Ha valaki beleássa magát a muszlim világ rejtelmeibe, akkor biztosan "iszlamofób" lesz, aki meg nem annak sokkal komolyabb baja van.
Nem kell prekoncepció, el kell játszani a gondolattal, hogy ha ma bemennénk bármelyik európai ország hivatalába, hogy egy ilyen vallást alapítottunk, engedélyezzék, életünk végéig börtönben ülhetnék csak a szándékért.
A spanyol ajkúak csak létszám szempontjából okozhatnak gondot az USA-nak, a "kuturájuk" miatt nem kell tőlük félni!

Sir Bates dö Hól 2019.04.24. 20:38:10

@Tényelek: én nem tudom, hogy te milyen társadalomtudós lehetsz, de azért még ők is értenek annyit a matematikához és a biológiához, hogy a boko haram 2002-es megalakulása és 2009-es radikalizálódása óta eltelt idő nem volt elégséges arra, hogy ".A Boko Haram az iszlám szerves része, az ütközőzónában ők csinálják meg a helyet az elképesztő iszlám népszaporulatnak." állítást semmiképpen se kockáztassák meg. Ezt inkább olyan "társadalomtudós" mondja, aki egyben chemtrailes laposföld-hívő is. Te ilyen lennél?!
(mondd, olvastad te egyáltalán a Koránt? Mert az, hogy valami írástudatlan falusi tanítóval beszélgettél róla, aki sajátosan, amolyan semjén-módra, interpretálja annak másoktól hallott tanításait, még nem elégséges, bár etnongráfiai szemmel nézve bizonnyal érdekes a helyi hiedelmek túlélése és beépülése, miként a húsvéti nyuszié is. nigériában meg még mindig katolikus többség van;-). sz'al hagyjuk a süketelést, mint tényekre való hivatkozást, ám az ellen nem emelek kifogást, hogy, miként te is írtad, "Ezek nekem fejből jöttek,". ezt készséggel elhiszem, hisz'nagy az isten állatkertje, s alacsony a kerítés.)

ja, egyébként a latinók, keresztény voltuk ellenére, is basznak, mint a nyulak.;-)... sz'al valami más lehet a népességrobbanás hátterében. talán a fejlődő egészségügy, táplálkozás, vagy valami ilyesmi. persze én nem állítom magamról, hogy társadalomtudós lennék;-)...

2019.04.24. 20:45:53

@Sir Bates dö Hól: Indiát kihagytam, mint mű szarkazmust; India népessége nem egész háromszorosára nőtt ugyanezen idő alatt és folyamatosan lassul a növekmény aránya a születésszabályozásnak köszönhetően. Ez azért korántsem 4,5-6 szoros növekedés, bár tény ez is sokkal több, mint a kívánatos.

2019.04.24. 21:02:31

@Sir Bates dö Hól: Természetesen olvastam a Koránt meg is jelöltem fentebb hol érhető el magyarul, az iszlám egyház által elismert szöveggel.
Azt kellene látni, hogy teljesen mindegy, hogy minek hívják a dzsihadista csoportot az mindig van. Most éppen Boko Haram, ha az nem akkor Piros Papucs KFT, de mindig van, része az iszlámnak, ugyanis azoknak a férfiaknak, akiknek nem jut feleség a hit szolgálata a feladatuk olyan módon, ahogyan azt az imámjuk "kéri". Afganisztánban az elmúlt évtizedekben már vagy öt-hatféle névvel futottak, de mindig ugyanazt a célt szolgálták. Eredetileg őket kifejezetten harcoló katonának szánta Mohamed, ezért tudtak 100 év alatt a Római Birodalomnál is nagyobb területet meghódítani.
Az iszlám nem egy szimpla vallás, hanem egy életforma is, ahol az egyénnek nem sok beleszólása van abba, hogy miként éli a napjait, megmondják neki vagy le van írva.
"miként te is írtad, "Ezek nekem fejből jöttek,". ezt készséggel elhiszem, hisz'nagy az isten állatkertje, s alacsony a kerítés.)"
Nem kellett volna forrást kérni, ha nincs szándék az olvasására, ugyanis ott pontosan ezek az adatok megtalálhatóak! Ha már fejből nem megy :-) !

Sir Bates dö Hól 2019.04.24. 21:12:03

@Tényelek: "Az iszlám nem egy szimpla vallás, hanem egy életforma is, ahol az egyénnek nem sok beleszólása van abba, hogy miként éli a napjait, megmondják neki vagy le van írva."
még szerencse, hogy ez a többi vallásnál nem így van, igaz?;-)...
(sz'tem hagyjuk ezt, kellemetlen szar helyzetbe kerülni, de csak az igazán ostoba kezd el kapálodzni;-)... csókoltatom az alma matered;-)...)

2019.04.24. 21:28:03

@Sir Bates dö Hól: A többi vallás közül a zsidó elég kötött, de meg sem közelíti az iszlám napi szigorú előírásait, mert Mohamed a zsidó vallás kötöttségeit turbózta fel, majd még megálmodott hozzá sok-sok oldalt. A többi vallás elvárja a hívőket vasárnap vagy még akkor sem, az előírásaik nem extrémek, könnyen betarthatóak.
Jót tenne az olvasás, hogy világosabb legyen! Legalább a Koránt, ha már arról vitatkozunk!

GNDL 2019.04.24. 23:28:12

@Tényelek: "az előírásaik nem extrémek, könnyen betarthatóak"

Nagyböjt megvolt az utóbbi több mint egy hónapban?! Esküdj... :D

Sir Bates dö Hól 2019.04.24. 23:34:18

@Tényelek: figyú bazmeg, nem akartam írni, de én itt, froban, olyanokkal beszélgetek az iszlámról, akik a kairói nagy egyetemen végeztek, s az iszlámot tanulmányozták! a faszért írsz hülyeségeket?! az iszlámba a legkönnyebb az áttérést: elmondasz két igazhitű (szerintük) előtt egy mondatot, azt kész! mi az anyád picsájáról beszélsz?! a zsidó vallás felturbózva?! te hülye vagy?! na felejts el?! igaza volt @GNDL: mikor azt írta, hogy "Egyelőre ott tartunk hogy az is alapjaiban megkérdőjelezhető, hogy nem csak hogy leérettségiztél volna, de egyáltalán elkezdted volna középiskolai tanulmányaidat...", valamint az alábbi megjegyzés sem alaptalan, miszerint "Szóval nincs olyan indok hogy miért ne küldjelek el az anyád picsájába hogy azzal trollkodj aki elfelejtett téged iskoláztatni és elfelejtett belőled embert faragni, és hogy miért ne nevezzelek hülyegyereknek, te hülyegyerek... :D", bár én kevésbé cizellált formába önteném... ne akard azt megismerni!
figyú, nem vagyunk egy ligában, te még a csipát törlöd ki a szemedből a havat melegítve a témához az alaptáborban, miközben én már a K2-ről jövök vissza egy sikeres csúcstámadás után...

A többi vallás vasárnap, mi?! meg az anyád picsáját, hülye pöcs...

Hungry horse 2019.04.25. 07:30:59

@élhetetlen: nos nem értekeztem a megtestesült Isten anyjáról. Arról ellenben igen, hogy a teremtő, megváltó és megszentelő Isten nem zsidó.

élhetetlen 2019.04.25. 14:05:13

@Hungry__horse: Mesügézel, fajtázol, és egyre nagyobb hülyeségeket írsz. „valamit benéztél mesüge, nem értekeztem Jézus származásáról, de ha már szóba hoztad, akkor ő Isten gyermeke.”. „nos nem értekeztem a megtestesült Isten anyjáról. Arról ellenben igen, hogy a teremtő, megváltó és megszentelő Isten nem zsidó.„. Értekezésed teljesen értelmetlen, mert soha, senki nem állított olyat, hogy Isten zsidó. A katolikus vallás szerint Jézus zsidó, mert az anyja az volt. A zsidó származás csak anyai ágon öröklődik. „lehet nem érted a Szentháromságot, de nem is baj „, írtad. „a teremtő, megváltó és megszentelő Isten”. A vallás megváltónak Isten földi anyától született fiát, Jézust tekinti.

2019.04.25. 15:10:08

@Sir Bates dö Hól: Kedves Himalája csúcstartó! Akkor az megvan, hogy a Koránban a József Juszuf és az ehhez hasonlók, a történet ugyanaz csak Mohamed annyit csavart rajta, hogy akik nem ő előírásai szerint élik az életüket, azok alsóbb rendűek, tévelyedettek. Ebből származik a muszlimok elképesztő felsőbbrendűségi viszonyulása minden nem muszlimhoz. /Annyira plágium, hogy Mózes leszármazottai a jóvátételből élhetnének évezredekig, ha ezt ma csinálta volna Mohamed./
"az iszlámba a legkönnyebb az áttérést: elmondasz két igazhitű (szerintük) előtt egy mondatot, azt kész!" Erről írok már egy ideje, hogy egy hódításra kitalált vallásnál, .. igen letérdelnek és vagy elmondják azt a pár szót, amivel felveszi az iszlám vallást vagy tömegsírban végzik, mint a jazigok pár éve, akik után csak eddig 600 tömegsírt találtak.
Ha valaki zsidóként, katolikusként éli az életét az bármikor kitérhet, betérhet máshová, de ha egy muszlim elhagyja a hitét azt a többieknek meg kell ölnie. /islam.com/
Ha olyanokkal beszél az ember, akik a Koránt egyetemen tanulmányozták azok nagy valószínűséggel később imámok lesznek, ebből következően ugyanolyan hitelesen képesek elmondani a vallásuk hibáit, mint papneveldében végzett a katolikus egyházról.
Nekem csak olyanok jutottak eddig akik ott vendégtanárként dolgoztak, de ha kéznél vannak ilyen hittudósok azokat ki kell használni, hogy okosodjon az ember!
Van pár javaslatom kifejtendő témákra;
Egyiptom területét ~1400 éve szállták meg a muszlimok és annyi kopt keresztényt élve hagytak, akik dolgoznak a földeken, kiszolgálják őket. 14 évszázad telt el azóta de még mindig évente 1500-2000 főt ölnek meg közülük. Ez a hagyomány a folyamatos terrorizálása a közösségnek bár már pár évtizede legalább a lányaikat nem veszik el, mint ahogy egy rabszolgától szokás volt. Ezek alapján mire számítsanak az európai keresztények, ha eléri a muszlim közösség a kritikus tömeget?
A több nejűség fenntartása megér-e annyit, hogy ezért a saját lányaikat megcsonkítsák, hogy soha az életben ne tudják élvezni a szexet!? Egyiptomban a muszlim nők 100%-a meg van csonkítva! hu.wikipedia.org/wiki/N%C5%91i_nemi_szervek_megcsonk%C3%ADt%C3%A1sa
A speciális előírások közül minden képtelenség végigmenni annyira sok van náluk, de azt azért érdemes megkérdezni, - ami szintén a többnejűség következménye -, a vallási jóváhagyással végzett zoofilia esetében miért csak egymás állataival sajáttal nem? Azt "értem", mert le van írva, hogy azt amit önmaga, .. azt nem eheti meg, de ha körbejárnak, akkor végül mindenki olyat eszik, amit nem rendeltetésszerűen használtak. Na ez engem is komolyan érdekelne, feltétlenül írja meg, ha megvan a válasz!
Ahogy én látom a K2 a nem tetsző gondolatokat írok kur... anyázását jelentheti duplán.

Sir Bates dö Hól 2019.04.25. 15:52:10

@Tényelek: agyalágyula, te kevered a szezont a fazonnal;-)... rettegj, ha akarsz, de inkább a muszlimok legyenek többen, mint az ilyen hozzád hasonló laposföldes-kemtréles agyhalottak, akik csupán az internetes szennyoldalakról tájékozódnak... mondd, elhagytad te már egyáltalán a saját helységedet? mert, hogy élő muszlimmal nem találkoztál, az már biztos...

2019.04.25. 16:23:53

@Sir Bates dö Hól: Örülök, hogy ilyen magas szintű öntömjénező is él földön, mint ön, de eddig még csak olyat olvastam, hogy ön mennyire okos és amit én írok az mekkora hülyeség. Érvből még egyet sem sikerül felfedeznem, pedig az esetleg alátámaszthatná azt a vélt nagy észt is, amiről itt már regényeket zengett. /Segítségképpen ; Ha egy mondatba beteszünk öt negatív minősítést a vitapartnereinkkel kapcsolat, tíz pozitívat önmagunkról, de a tény állítását semmilyen másik ténnyel nem tudjuk megingatni sem azt kocsmai filozofálgatásnak hívják, ... 15 feles után szokott ilyen előfordulni, de az még csak nem is vita.!

2019.04.25. 16:46:26

@Sir Bates dö Hól: "akik csupán az internetes szennyoldalakról tájékozódnak.."
Javaslok pár "hiteltelen oldalt" a témában, én is szoktam használni!; magyariszlam.hu/mikmagyar/articles.php?article_id=100
iszlam.com/
Ezeken az oldalakon olyanokat is lehet olvasni, amit én ide le sem merek írni, mert tutira kitiltanak Csak a lájtosabbakat írtam le fentebb.
A közvetlen baráti körben is van volt muszlim. Az egyik női ismerős hozzáment egy egyiptomi diákhoz és amikor kimentek megnézni a családot, a család női tagjaival elmentek nőgyógyászati ellenőrzésre. Őt is vitték magukkal, mire felébredt már élvezetmentesítették. Hat év után jutott haza beletörődést színlelve, itthon beadta a válópert. Soha életében nem lesz belőle normális ember. Ha néha beszél róla, akkor azt mondja, hogy olyan barbár közösséget ép ésszel el sem lehet képzelni, ami ott van, .. hiába néz ki minden jól a piramisok lábától nézve.

Hungry horse 2019.04.25. 18:12:03

@élhetetlen: nem tudom érted-e a magyar szót mesüge.
Nekem nem úgy tűnik.

A vitád nem velem van, hanem a keresztény dogmatikával és hittel, szorosabban a Szentháromság tannal.
A katolikus vallás szerint Jézus Istennel egylényegű, nem pedig zsidó, vagy bármi más.

Mária helyét és szerepét Gábor angyal kijelentéseiből értheted meg, ha akarod: "kegyelemmel teljes, gyermeked a Magasságbeli erejéből a Szentlélek által születik, s azért Isten Fia lesz".
A keresztény hit és dogmatika szerint Isten önmagában és öröktől fogva Szentháromság, és ezt a Krisztus-eseményben nyilatkoztatta ki magáról.

Nem érdekel a zsidó rasszizmusod és fajelméleted, talmudi mocsok, amit a genetika is megcáfolt.

élhetetlen 2019.04.25. 19:00:48

@Hungry__horse: Kedves, zavaros fejű embertársam. „A vitád nem velem van, hanem a keresztény dogmatikával és hittel, szorosabban a Szentháromság tannal.„. Vitám azért veled van, mert sem a keresztény dogmatika, sem a hit, sem a Szentháromságtan nem ír nekem olyan hülyeségeket, mint te. "kegyelemmel teljes, gyermeked a Magasságbeli erejéből a Szentlélek által születik, s azért Isten Fia lesz". Te, aki mindent értesz, ezt úgy érted, hogy hogy a Szentlélek szülte meg Jézust, nem Mária? Vagy miért nem számít Mária? Ezt a mélységet nem kívánom követni, befejeztem.

Hungry horse 2019.04.25. 20:09:05

@élhetetlen: a keresztény hit alapja a Szentháromság.
Ezek szerint közöd nincs hozzá.

TIVAI MIKLÓS 2020.01.12. 17:12:40

Rendkívüli módon tisztelem Erdő Péter bíborost és az általa felvetett kérdések nagy részével is egyetértek, ezzel együtt nem osztom azt, hogy fenntartásokat fogalmaz meg a jelenlegi keresztény-nemzeti kormányzat erőfeszítéseivel szemben. Inkább a dialógus segítene, az eltérő szempontok türelmes és keresztényekhez méltó egyeztetése !
süti beállítások módosítása