B1 blogcsalád



Fidesz kontra Facebook deatchmatch – akárki nyer, mi veszítünk

2019. április 11. - Mr Flynn Rider

Nagyon vicces, amikor a demokrácia sírásójaként emlegetett fideszesek a demokrácia sírásójaként emlegetett Facebookot akarják megregulázni.

facebook-devil-1.jpeg

Nagyon sokan akarják megregulázni a Facebookot, a lista végére az utóbbi napban felírta magát a Fidesz is. A Facebook ugyanis átvette az újságok szerepét, de úgy, hogy elszívta előlük a hirdetőket és az olvasókat, közben pedig az olvasóknak csak azokat a híreket tárja fel, amik „őket érdeklik”. Vagyis az algoritmust úgy írták meg szorgos indiai progamozókezek, hogy a fideszeseknek fideszes propagandalap jöjjön rajta, az emeszpéseknek meg emeszpés.

Ráadásul ott vannak a mostanra havonta jelentkező fészes botrányok:

  • a beavatkozás a Brexit-népszavazásba,
  • az amerikai választásokba,
  • a felhasználók adatainak rendszeres kiárusítása,
  • vagy az orosz fake news-gyárak elterjedése.

A Facebook a modern nyugati világban a demokrácia és a sajtószabadság egyik sírásója, a közbeszéd színvonalának lezüllesztője.

A vállalat, érzékelve a PR-ja mélyrepülését, persze igyekszik változtatni: kitiltja az orosz propagandát, a fake accountokat, a politikai manipulációt a felületéről. Így esett áldozatul az egésznek például a KESMA, a magyar kormányzati propagandahálózattal együtt az egész magyar média a moderálási elveknek. (Lásd a 444 cikkét a témában.) Egen, nem kellett volna  egy üres rétet és három menekültet mutogatni hetekig vörösen villogó felirattal, hogy TÖBB EZER MIGRÁNCS TÖMÖRÜL A MIGRÁNCSKARAVÁNBAJAJ, elég lett volna az objektivitásnak legalább a minimális látszatát megőrizni.

Szóval, a Facebook kimoderálta a kormányzati propagandát, erre a kormányzatnál elsőszámú problémává lépett elő az ügy és mindjárt felkerült a céltáblák közé a közösségi oldal is. Gyorsan összedobtak egy konferenciát, ahol – ahogy az Origo írja – olyan „kiemelkedő személyiségek” (muhahaha) vettek részt, mint

  • a Twitteren kurvaanyázó, bazmegelő Deutsch Tamás,
  • a Várban frissen lakást szerzett és írásban folyamatos üvöltő Bayer Zsolt,
  • vagy GFG, aki mega akrja alapítani az ORbán-Jugendet, a Hitler-Jugend mintájára.

Ezek hárman – az uszításban a Kurucuinfó helyét átvevő 888 támogatásával – beszélgettek a sajtószabadságról.

(Mintha a farkasok beszélnének arról, hogy a bárányoknak is joga van a túléléshez, vagy éppen a rókák a tyúkok rettenetes helyzetér, esetleg a Habsburgok aggódtak volna a magyar sajtószabadságért '48 előtt...)

Mindjárt cenzúrát is kiáltottak és az Origo – szokásához híven – 1953-at idéző nyelvezetű cikkben vette le a keresztvizet a Facebookról. (Közben a kormány amúgy a Facebookon kémkedik utánunk, ugye az megvan?)

Nincs abszurdabb annál, mint amikor az orosz propagandát terjesztő, a fideszes pártállam által elfoglalt „hírportálokon” Bayer-szerű emberek aggódnak a sajtószabadságért és Orwellt idézik. Könyörögöm, legalább ne csináljanak úgy, mintha ők lennének a sajtószabadság őrzői és a demokrácia csillagai. Kit próbálnak ezzel hülyére venni?

A konferenciát a Fidesz háttérintézete, a kampányokért is felelős Századvég szervezte és ők rukkoltak elő azzal az ötlettel is, hogy akkor szabályozzák a közösségi oldalt. Az ötletek között szerepel:

  • nyilvánítsák tömegmédiummá;
  • vonják a magyar jogszabályok hatálya alá;
  • a nemzetállamok a büntetőjog erejével szankcionálhassák a Facebook cenzorait;
  • „a Facebookot adják a felhasználók, azaz a kisrészvényesek tulajdonába”.

A szomorú helyzet az, hogy valóban a Facebookon sokáig szabályozatlanul terjedt mindenfajta hülyeség, most a cég ezt próbálja a visszájára fordítani. A Bayer-féle propagandisták persze sipákolnak, hiszen a kormányzati hazugsággyárakat tiltják le először az oldalról. De ez sem egészséges megoldás. Attól a Facevook nem lesz jobb, ha ott is csak a fideszes szar ömlik majd az arcunkba, nyilván csak a legidiótább Orbán-fan gondolja, hogy ez visszaállítja a sajtószabadságot. 

Annak idején, amikor Jürgen Habermas megalkotta a társadalmi nyilvánosság fogalmát (aki akar, keressen rá, magyarul 1995-ben jelent meg, nehéz, rosszul fordított mű), akkor a szerző úgy képzelte el, hogy stabil és kulturált keretek között a tájékozott és művelt polgárok észérvek mentén folytatnak eszmecserét a politikai, illetve a kulturális életről. Habermas ideálisnak mondott polgári nyilvánosságfogalma a 19. századbeli klubokhoz, kávéházakhoz hasonlít; a nyilvánosság alatt egyszerre értette azt a teret, ahol beszélgetnek és egyben a diskurzust. Ebben a térben, beszélgetésekben magánemberek csoportjai okoskodó, közvetlen emberi kommunikáció keretében keresnek konszenzust, tematikus viták során tárgyalják meg a köz ügyeit.

Most gondoljunk bele, hol van ehhez képest egy parttalan, anyázós Facebook-vita, vagy a kormányzati propaganda uszító őrjöngése bárki ellen, aki éppen az aktuális ellenség.

Manapság a „konszenzusos vita” abból áll, hogy a Vadhajtások nevű állami szélsőjobbos propaganda hülyegyereke focilabdával rugdossa a DK-sok sátrát a Nyugatinál, aztán igazoltatják a rendőrök. Ez a magyar demokrácia színvonala.

Habermasnál például nincs cenzúra, a vitában való részvétel nincs korlátozva. Viszont a vita kizárólag racionális érveken alapulhat, a racionális megértés mellett nincs szükség másfajta megértésre, és mindig a legjobb racionális érv győz. (Magyarországon ez a focilabda és a hülyegyerek.) A viták során a résztvevők beazonosítják és felerősítik a társadalom számára releváns problémákat, így elérik, hogy azok bekerüljenek a parlamentbe, és megfelelő döntés szülessen róluk. (Ilyenről nem nagyon tudunk, talán az otthonápolást akarták elismerni munkának a civilek, de a Fidesz még napirendre se vette.) A nyilvánosság filozófiai szerepe Habermas szerint ily módon az emberi életvilág társadalmi és morális koordinálása.

Ha a Habermas-féle nyilvánosságot tekintjük alapnak, akkor Magyarországon nincsen vita, elhalt, éppen ezért morál sincsen. Se demokrácia, se nyilvánosság. 

Lássuk be: sem a Bayer-féle kormányzati őrjöngés, sem a Facebook cenzúrája nem kedvez a demokráciának. Olyan, mintha az Alien vs Predator című (amúgy rettenetesen primitív és rosszul elkészített) sci-fiben lennénk, aminek alcíme ez volt: „Bárki győz, mi veszítünk”.

A demokrácia halott, kedves olvasók!

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6114757801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

19540511 2019.04.11. 17:13:01

@Furulyás Ferencné Tóth Aranka: Akinek nem tetszik a Facebook, az ne használja - ilyen egyszerű. Megregulázni azt kell,aki hazugságokat terjeszt, tehát az Orbán-médiát. Én speciel örülök, hogy nem kapok orbán-médiát a facebookan, amire kb. havonta egyszer ha felmegyek, leginkább, ha valakinek üzenni akarok, máshonnan tájékozódom inkább.

lenörd hofstadter 2019.04.11. 17:13:32

"Kit próbálnak ezzel hülyére venni?"

Olvasd el a fölöttem lévő hozzászólásokat, látszik, hogy úgy 99 %-ot már régen sikeresen palira vettek.

És nem elfelejteni, orbán kangecigány legjobb barátja volt az aki kijelentette:

O1G = orbán EGY ótvaros tetves komcsi GECI

Ő már csak tudta, hiszen ismerte a kengecigány minden mozzanatát.

inreallife 2019.04.11. 17:18:55

A fidesznek nem elsosorban az a baja ezzel a rendszerrrel, hogy az o szarai nem jelennek meg, mert ok ugyis a zsakfalvak lakosainak a voksaira szamitanak, hanem sokkal jobban bosszantja, hogy lesznek olyan cikkek, amikben nem fog kivetnivalot talalni a FB es azok megjelennek.

Marpedig egy linkeles nemikeppen hatekonyabb, mint marikanenivel kivagatni az ujsagbol a okossagot es azt terjeszteni. Szegeny habony muvek, mostantol fekezett habzasuak lesznek.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.11. 17:23:06

@19540511:

a kövér csuti staddion strómancziggány újabb álma...

kep.index.hu/1/0/2723/27235/272356/27235609_2598d7461efc4146a9935318ed22707d_x.jpg

menjen neki a facénak a mocska, ott pofonerdőre számíthat. :)

ettől nagyjából behugyoztam:

"Ahogy az Origo beszámolt róla, a mai napon a Századvég Alapítvány a Szólásszabadság és cenzúra a 21. században cím alatt konferenciát szervezett, amelyen – többek között – olyan kiemelkedő személyiségek vettek részt, mint Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő, Bayer Zsolt író, publicista, a Magyar Nemzet főmunkatársa és G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke."

kiemelkedő személyiségek... :D hát a kurva ist.nit, komolyan, hol az az alja fidressgecik, hol?

www.origo.hu/itthon/20190408-a-facebook-korlatozza-a-szolas-es-velemenynyilvanitasi-szabadsagot.html

szepipiktor 2019.04.11. 17:33:02

Jót röhögtem a kommenteken.
Ugye a fészbúk nem erre a mai ocsmány szemét módira jött össze.
Csupán felismerte előbb a biznisz, majd a politika, hogy ezen a csatornán közvetlenül elérhetik a "népet"...
Ma olyan a fészbúk, mint egy faluvégi buszmegálló rothadóhirdetőtáblája, tele értelmetlen szeméttel és még le is hugyozza a részeg tántorgó, meg körbeszarják az arrajárók.
És ezt imádja a nép!
KULTÚRA 2019.
.
A csutiék számára ez az utolsó, nem ellenőrzött "média", amit a másik silány káros halmaz használ, a globalizáció alapú aktivistaközösségek. Tehát ez a célja, hogy a szektásokat leválassza egymástól. Mert ma ha trump böffent egyet, az aktivisták a fészbúkon indulnak harcba és aktválják a tokiói félmeztelen leszbikus feminista tüntetőket...
Csak erről van szó. Nyugi, a blogtér is sorra kerül.
Hiszen mára a blog.hu is az ellenzék, pontosabban a momentum-ideológia szócsőve lett.
A jutubbal nem kell foglalkozniuk, azt az 1 bites jutuberek top10-es baromságai meg az önjelölt "művészek" kínzásaik mára komolytalanná tették.
De szerintem erre a baromságra, a fb ellenőrzésére nem lesz szüksége a fidesznek, mivel az azon élő ellenzék annyi hibát követ el napi szinten, hogy gyakorlatilag elhanyagolható eremény fognak elérni...
A fidesz áttételesen rombolja hazánkat, az ellenzék direktben!

N. Barbie 2019.04.11. 18:29:08

Aranyos, mikor a diktatura 3 csicskasa jol megszakerti a sajtoszabadsagot. Par nappal azutan, hogy ugyanezen part egy masik csicskasa hivatalos, diplomaciai levelben kerte a szloven kormanyt, hogy regulazzak meg a sajtojukat, mert meg mertek jelentetni egy karikaturat a fidesz szektavezerrol.

Amugy nem tudom, kedves fidesznyikek, de veletlenul nem ismeros valahonnan ez az eljaras, hogy ha egy kulfoldi medium, ceg, akarki nem ugy futyul, ahogy a diktatura elvarja, akkor jon ra az elhallgatas, cenzura, lejarato propaganda stb.?
Segitek: Eszak-Korea fele kell keresni...
Buszkek lehettek ra, hogy az anno antikommunista viktorotok szepen hozza vissza azt a rendszert, ami ellen letrejottek.

2019.04.11. 18:56:30

@Furulyás Ferencné Tóth Aranka:

Jaja! Bocsánat! Közben utánajártam, és egy hasonló nevű az, aki fityiszes propagandát tol.
Ezt benéztem.

taga20 2019.04.11. 19:02:54

@Látens Inszinuáció:

sokat nem tévedtél, mert oboanéni is keményen tolja a fityeszpropagandát:)

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.11. 19:03:59

@N. Barbie:

soros soros migráncs migráncs, facebúúk facebúúk!! :D

nem unja még magát a strómanok fejedelme a csuti srómancziggány.

Anatolij Ubijca 2019.04.11. 19:52:39

Vkontaktra gyertek, az jobb.

taga20 2019.04.11. 19:59:17

@Anatolij Ubijca: szerintem a cocializmus és a szopjleunió még jobb vot, csak vége lett, mint a botnak:)

ubermeister 2019.04.11. 20:23:20

Narancsribancok, mától terrorista migráncs faszt kell szopnotok ahogy Kövér Laca tette az ELTE-n. Kaptok jó kis yoghurtos öntetet a végén:)

A LIPSI UGAT AZ ORSZÁG HALAD 2019.04.11. 20:36:05

Az egesz fosbukot be kene tiltani, es felszamolni.

rallus 2019.04.11. 21:09:58

"EZ EGY FAKE NEWS, A KORMÁNYNAK ILYEN SZÁNDÉKA NINCSEN." (Index)
Mindegy... A demokratikus erőknek semmi okuk a jókedvre, de az ilyen hosszú, lapos, pattintott álhírektől néha még van libidójuk...
"Sekély e kéj...." ( A költészet napja miatt....)

sírjatok 2019.04.11. 21:31:35

Hejj kérem, hát van itt ellenzéki színvonal, geci kancigány, csuti köcsög, szopjatok joghurtos arab faszt, stb, ezt a szánalmas visító bagázst :DD

Blogolo Blogi 2019.04.11. 21:37:23

Ha dicso eleink siman hadat uzentek az USAnak, egy ilyen kis fika Facebook-kal siman elbirunk. Meszarosnak meg ugysincs ilyenje.

Magán?Véleményem? 2019.04.11. 21:58:08

@taga20: olyan finoman és nőiesen szólogatol be, hogy nem ismerek rád.

Ez a zene való neked, kisgyökér :-))

www.youtube.com/watch?v=XXfPO-thpZo

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.11. 22:01:40

A Facebookos cenzúrát Soros szervezetei irányítják.

A Media MAtters nevű kiadványban 3 éve leírták hogyan kell a jobboldali médiát ellehetleníteni.

Persze hogy az ÁVH-s utód B1 szintű komcsik ezen örömködnek, az nem kérdés.
Mindig is cenzúráztak és ellenzékieket vertek a Gyurcsanyista tetvek.

888.hu/article-soros-szervezi-a-facebook-cenzurat

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.11. 22:02:56

AFacebook féle Soros cenzúra kivitelezését is pontosan lehet tudni.

A 444, Hvg, és Indexes hírhamisítók döntik el, hogy mi igaz és mi nem, azaz ezek a hírhamisító tevek cenzúráznak:

ripost.hu/cikk-a-hvg-ujsagiroja-soros-gyorgy-penzelte-facebook-cenzor
A HVG új­ság­írója Soros György pén­zelte Fa­ce­book cen­zor

taga20 2019.04.11. 22:08:22

@Magán?Véleményem?: jellemfejlődésről nem hallottál még, retek?:)

zenével, hogy állsz móricka? akkor nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=Ea2YYrk85a4&list=RDEa2YYrk85a4&start_radio=1

Gyorgy007 2019.04.11. 22:10:24

@19540511: Csunya dolog az időskori elbutulás. Kár hogy még van szavazati jogod...

vénkujon 2019.04.11. 23:38:29

reméllem, hogy MÉSZÁRÓS ÚR olvasa ezt a ciket, és feltalálja a Nemzeti facebokot. Bisztos job lesz, mint cukerhberh béna kis kreálmánya. Köszönjűk!!
(+kőveteljük visza Nemzeti hungarikumálatunkat a puli kútyákat is!!)

vénkujon 2019.04.11. 23:41:17

bajer ur védje meg magát! ne hadja, hogy a lipsik revolverezzék álandóan. egycerüen fotozza le a kukoricagórét ahol lakik. a libsik egyböll lemennek guggolóba. torkukon akad a szó!!
csak a nemzet!!

Rwindx 2019.04.12. 00:13:41

Látszik hogy beindult a kampány, a b1 sok zsét zsebelt valahonnan és elkezdett termelni, megrendelésre.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.12. 06:23:25

@MaxwallBircawoman:

"Mindkét oldal jól kihasználja azt a zsigeri gyűlöletet és irigységet ami a magyarokban van. "

nincs két oldal, magyarok lennénk, a megosztottság ennek a csutti staddion strómancziggánynak a bűne.

oszt meg, és lopd meg.....

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.04.12. 06:46:33

azert a bolsi csurhe hozza a szinvonalat újból.
remegjetek a nagy testver szereteteert.ismételgessétek a mar megcáfolt hazugsagokat...igy megy ez, es na és...igaz?
a google addsra alapulo clikcbait oldalakra azt mondani h befolyasoljak az usa választását...
hat ez kurvaszanalmas. ennel lejjebb nincsen.

Aranka1973 2019.04.12. 06:50:03

@taga20: "talán csak a mészaros cégei, és a gazdája a geci!"

Kisfiam, ha megint ilyen csúnyán beszélsz, sarokba leszel állítva.

Mellesleg nem Mészáros tehet arról, hogy ilyen drága áron is megnyeri a tendert, tessék jobb ajánlatot adni.

Mészáros legalább mindig rendben kifizeti az alvállalkozóit, megcsinálja a munkát.

Az, hogy hogyan becsülik meg a költségeket, van-e kellő verseny az adott közbeszerzésért, nem az ő felelőssége.

"oboanéni is keményen tolja a fityeszpropagandát"

Nem toltam én semmilyen propagandát.

Mellesleg, nem szép dolog mások nevével viccelődni, pláne úgy, hogy te nem is a sajátodat használod (a tiéd vajon micsoda? Szaros Pista? Húgyos Jóska?). De azért lecseréltem a nevemet, így ezzel többet nem tudsz piszkálni...

Magyarország Europa jövője. 2019.04.12. 06:50:15

@csüngőhasú norvégbáró: NEM VAGYTOK MAGYAROK !!!!!!!!!
Tetves arabszopo lipsik vagytok, nem magyarok.
Semmi közötök az országunkhoz.

midnight coder 2019.04.12. 07:20:24

@Khonsu: "Igen, ha így halad, akkor a techóriások valószínűleg fölénőnek az államoknak is és átveszik a szerepüket a nyugati világban, de ez a világ legalább a "mienk" lesz civilizációs szempontból."

A kezed meg belelóg a bilibe. Nem a "mienk" lesz, hanem a tulajé. A faszbúk mindenképp szar. Ha nem cenzúrázod, akkor őrületes baromságok terjednek rajta, a lapos földtől az oltásellenesekig. Ha viszont cenzúrázod, akkor elég durva világ szintű propagandaeszközzé válik azáltal, hogy csak a tulajdonosnak tetsző gondolatokat engedi terjedni.

midnight coder 2019.04.12. 07:24:32

@csüngőhasú norvégbáró: "nincs két oldal, magyarok lennénk, a megosztottság ennek a csutti staddion strómancziggánynak a bűne."

Egy nagy lószart. Már a Kádár rendszerben is utálta egymást a kommunista MSZ(M)P-s és a "reakciós". Anno szegény Antall amíg élt pont annyi szart kapott az arcába balról, mint később Orbán.

arabok balrol 2019.04.12. 07:41:41

Sajnos meg tegnap kiderult hogy FEKNYUZ a FB-rugdalas, pedig igeny az vona ra.

Wéső 2019.04.12. 07:57:07

@midnight coder: nem beszélve az SZDSZ-ről. Na ott kezdődött az igazi megosztás.
Egyébként az emberiség érdekében betiltanám a Facebookot. Hatelemis önjelölt okoskodók, ne terjesszék a hülyeséget. Ebben az a legnagyobb probléma, hogy a minőségi, tudományos vélemény egy szintre kerül Marika néni mindenegybenblog megosztásával és véleményével. Régen ezek a vélemények megmaradtak egy szűk kör, gázolajjal fellocsolt, büdöspadlójú kocsma keretei közöt.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 08:10:45

@Wéső: Nem a Fb-ot kell betiltani hanem kell csinalni egy europai halozatot, es tamogatni az elterjedeset. Oroszoknak, Kinanak is van sajat.

Es nincs szukseg semmi szuresre, hanem a tartalom feltoltojet kellene felelossegre vonni ha a HELYI torvenyekbe utkozik a tartalom. A Fb biztositsa csak a helyet az agybeteg feknyuznak, az meg mindig jobb, mintha vmi onkenyes akarat alapjan szurnenek.

Mindenki fejezze be, hogy gondolkodni akar a zemberek helyett. Szerintem.

konrada 2019.04.12. 09:21:22

Imádok olyan blogokat olvasni, melyben egy törölt felhasználó beírásaira érkezett válaszokkal van tele!;)
(Az meg külön bónusz, hogy a válaszok között a f.szzsopó, meg a g.ci megszólítás általános formula, így a cenzúra oka tutira nem a blogoló érzékeny széplelkűsége....)

Khonsu 2019.04.12. 09:22:58

@midnight coder:

Arra akartam utalni, hogy ha már úgyis egy olyan jellegű digitális rendszer felé tartunk, mint amit Kínában építenek, akkor azért lesz egy árnyalatnyi különbség aközött, hogy a Facebook, Google, Amazon és társaik ülnek rajta, vagy a Kínai Kommunista Párt. Mivel utóbbinak deklarált szándéka a rendszer exportja, ha nem lesz nyugaton számottevő konkurensük az említett kategóriában, akkor sanszos, hogy ők töltik be az űrt.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 09:26:15

@Khonsu: "Mivel utóbbinak deklarált szándéka a rendszer exportja"

???LoL???

konrada 2019.04.12. 09:30:42

@Khonsu:
Szerintem meg mindegyik ugyanazt akarja: minél nagyobb gazdasági befolyásolást a többi országban azért, hogy több pénzt keressenek, többek közt akár a cég tulajdonosainak más érdekeltségeinek termék-exportálásával, akár befektetési terep megszerzésével.

...és van egy olyan érzésem, hogy akármennyire is igyekeznek, a legtöbb országban nem lesz a közösségi média (és így a kereskedelem) ünnepe se a hosszú menetelés napja, se Mao születésnapja, mint ahogyan lettek olyan amerikai ünnepek, amelyekhez aztán itt speciel semmi közünk...

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 09:54:35

@Khonsu: Magyarul azt szeretne, ha Kina peldakent allna mas orszagok elott. "többek között azt akarja, hogy Kína játsszon központi szerepet a világban, a kínai rendszer pedig váljon példává más országok előtt."

- A kozponti szerep mindenkepp meglesz, hisz naluk van a penz.
- Kina mar most jo peldakep minden alacsony fejlettsegu fejlodo orszag elott.

Hat ez botrany, hogy nem bombazassal demokratizal mint az amerikaiak.

Ha ha ha

Khonsu 2019.04.12. 09:59:54

@Nincs közöttünk csicska:

A második cikkben van leírva a terjesztés módja.
Bárt tény, hogy sokkal jobb, mintha dombázással történne. (és hosszabb távon valószínűleg hatékonyabb is)

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.04.12. 10:19:20

A FB monopóliumának megtörése mindenki érdeke leszámítva a liberális nagyurakat. Jelenleg a FB "moderátorai" minden indoklás nélkül terrorcenzúráznak minden szabad véleményt.

Khonsu 2019.04.12. 10:19:32

@alöksz róz:

Nyilván vannak más lehetőségek is, de ezeket tartom a legvalószínűbbnek. Vagy "cyberpunk", vagy digitális diktatúra. Bár a végén mindkettőből ugyanaz lesz, amikor egy ponton az AI átveszi az irányítást, de az még kicsit odébb van...

Khonsu 2019.04.12. 10:24:12

@közíró MAXVAL bircaman:

Senki sem kényszerít rá, hogy használd, alternatívái is vannak. Én például nem használom, és jól megvagyok nélküle.

midnightcoder2 2019.04.12. 10:25:56

@Khonsu: Nem hiszem, hogy a kínaiak annyira exportálni akarnák a rendszerüket. Már csak azért sem, mert maga a rendszer sem igazán az már, mint Mao idején. A másik oldalon én azt látom, hogy bizony az amcsiknál is megvan a hajlam az expanzióra, különösen baloldalon. Lásd Pl. az a szervezett hajtóvadászat a balos médiában ami Trump ellen folyik. Aki mondjuk valóban egy idióta, de mint olyan azért nem elsõ az amcsi elnökök sorában.

midnightcoder2 2019.04.12. 10:27:15

@Khonsu: "Én például nem használom, és jól megvagyok nélküle."
Én is csak csoportok követésére, ezzel együtt pont elég az, ha a világ 98%-a nem így van ezzel.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.04.12. 10:29:11

@Khonsu:

Nincsenek egyenértékű alternatívái.

citrix 2019.04.12. 10:47:47

Vegye meg Mészáros Lölő a Facebook-ot is. Egyébként is azt nyilatkozta a vagyona szaporodását firtató kérdést feltevő újságírónak hogy okosabb mint Zuckerberg.

Csaba_78 2019.04.12. 10:48:32

@közíró MAXVAL bircaman:

"A FB monopóliumának megtörése mindenki érdeke leszámítva a liberális nagyurakat. Jelenleg a FB "moderátorai" minden indoklás nélkül terrorcenzúráznak minden szabad véleményt."....

Tetszik ez a hozzaszolasod...csereljük ki a következö szavakat/kifejezeseket:

FB=fityesz
liberalis nagyurak= magyar hüberurak

Az a felelmetes benne,h teljesen naprakesz lesz igy az irasod...igen beszedes. ;)

kocsisj 2019.04.12. 10:48:49

@konrada: Az a baj, hogy ez náluk nem csak gazdasági nyomulás. Hogy mikortól válik utána az adott országban Mao et. szülinapja, azt meg majd a KB eldönti. Nincs új a nap alatt! De, hogy mi önként, dalolva annál nagyobb baromság nem kell.

Khonsu 2019.04.12. 10:48:52

@midnightcoder2:

Nem, szerencsére nem a Mao féle kommunkizmust akarják exportálni, hanem azt, amit most építenek és ami "digitális diktatúra" néven híresült el. Arra hivatkozva, hogy az működő alternatívája lehet a liberális demokráciának. Ami amúgy valószínűleg igaz is, mert a rendszer lényege amúgy az lenne, hogy azt a társadalmi visszajelzést/önszabályozást megvalósítsa, amit nyugaton a képviseleti demokráciák, csak mindezt automatizáltan. Az AI kitalálja, hogy mit szeretne a nép, mik a problémák, hogyan lehetne azokat kezelni, ezáltal növelve a vezetők népszerűségét. Ami így ebben a formában egyáltalán nem hangzik olyan rosszul, csak az sem mindegy, hogy ki a "rendszergazda". Abban látom a fő problémát.

Az amcsikat nem kell bemutatnod, náluk a rendszer terjesztése már szinte kötelező. Ezért sem bánom, hogy arra tart a fejlődés amerre, és a techcégek szépen átvennék az irányítást. Akkor se állna le a terjeszkedés, mert azt a kapitalizmus szabályai diktálják, de megmaradnának a gazdasági és természettudományos racionalitás keretein belül és nem erőltetnék a "filozófia" átvételét is mellé.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.04.12. 10:56:20

@Csaba_78:

Ha Mo-on TIZEDANNYI cenzúra lenne, mint amit a FB művel, már összült volna a NATO, az EU, s az összes létező "civil" tiltakozott volna. Ezt gondold át...

konrada 2019.04.12. 10:57:08

@kocsisj:
Ugyanmááár! Nehogy azt mond, hogy nem Happy Birthday To You -ztok egy szülinapon? (Vagy ha te nem akkor, a többiek?)
Akkor máris ott az önként dalolva...;))

(Kicsit túlstresszeled a dolgot. Nem vagy te CIA-s szolgálatos, akinek hivatalból kell attól félnie, hogy a magánhívások nem mind Langley-n keresztül bonyolódnak, hanem kerül belőle Pekingbe is.;)

Khonsu 2019.04.12. 11:05:56

@midnightcoder2:

Igen, de nem nagyon lehet vele mit tenni. Senkit sem kényszerítenek a használatára, a 98% önálló fogyasztói döntéséből kifolyólag, vagyis szabad akaratából használja. Szóval ez nem valószínű, hogy megváltozna. Ha pedig nem változik, akkor még mindig jobb, ha csak belső, céges szabályzat alapján szűrik a tartalmat, mintha a politika rájuk száll, mert annak garantáltan az lenne a következménye, hogy onnantól politikai alapon (is) szűrnének.

Csaba_78 2019.04.12. 11:08:32

@közíró MAXVAL bircaman:

Akkor a cenzura es a sajtoszabadsag korlatozasa szavakat/kifejezeseket kerlek ertelmezd (bar az elmult evek kommentjei alapjan nehez nem elhinni,h nem fizetett vagy lefizetett fideszberenc vagy), de hatha szorult beled egy kis realitaserzek (nem irrealitas).
Amikor otthon bekapcsolom veletlenül a radiot mindig megboldogult Hofi jut eszembe...ömlik belöle az üres, hazug öntömjen, mely a hireket egyoldaluan talalja (mindezt az adofizetök penzen). Gyomorforgato. A partnak es a diktaturanak nem tetszo dolgokat elhallgattatjak, hazudnak. Aki nem az ö notajuk szerint fütyül, azt igyekeznek lejaratni...(bar teny,h sok üresfejü ketneuronos beveszi). Ne magasztald kerlek nekem öket...eleget loptak az en zsebemböl is, nem csak az allamkasszabol.

Milyen civilekröl irsz? Azokrol a szervezetekröl, melyeket szisztematikusan kikeszitett viktator csapata? A bekamenetes alcivil szarokat kerlek ne vedd ide...az nyomokban sem tartalmaz gondolkodo, ertelmes, esetleg ertelmisegi embereket.

Khonsu 2019.04.12. 11:15:17

@közíró MAXVAL bircaman:

"Egyenértékű", vagyis olyan amit ennyien használnának nincs, de kényszeríteni nem lehet a népet, hogy mást használjon, mert az már diktatúra lenne.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.04.12. 11:16:38

@Csaba_78:

Cenzúra = a szabad véleménykifejezés korlátozása.

Mit nem értesz?

A FB ideológiai alapon egyes véleményeket nem enged meg kifejeződni, míg másokat igen.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.04.12. 11:17:24

@Csaba_78:

"A partnak es a diktaturanak nem tetszo dolgokat elhallgattatjak, hazudnak."

Igen, ezt teszi a FB. ENnek tapsolsz?

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 11:23:48

@Khonsu: Es az miert nem opcio hogy nem szurnek semmit?

alöksz róz 2019.04.12. 11:28:19

@Khonsu: "Vagy "cyberpunk", vagy digitális diktatúra." - hamis dilemma ez is :-)

Khonsu 2019.04.12. 11:33:36

@Nincs közöttünk csicska:

Azért, mert azon idő alatt, míg az volt a gyakorlat olyan méreteket terjedtek el rajta veszélyes hülyeségek (pl. oltásellenesség), hogy az már komoly egészségügyi, politikai, gazdasági, stb. kockázatokat jelent. Ha találsz egy álhírt, amit elhiszel és megosztod 5 ismerősöddel, abból még nincs nagy baj, de ha tovább megy a lánc és a végén már 20 millióan hiszik el, az már baj. Főleg azért, mert ezek egymás között kommunikálnak, érdeklődési körüknek megfelelő híreket látnak, így a hülyeség bennragad a közösségben és folyamatos megerősítést kap.

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 11:35:46

Az én ízlésemnek egy kicsit libsi hangvételű a poszt, de amúgy mélységesen egyetértek néhány megállapításával! A vége tényleg mindent elmond és nagyon igaz hogy: „Bárki győz, mi veszítünk”.
A demokrácia halott, kedves olvasók!................................

A demokrácia csak egy egyoldalúan bevetett fegyver, vagy inkább lózung!

Khonsu 2019.04.12. 11:38:55

@alöksz róz:

Mint említettem, ezek csak a (szerintem) legvalószínűbb lehetőségek, nem az összes lehetőség, vagyis nincs itt semmi hamis dilemma, vélemény van. Amivel lehet vitatkozni, elfogadni, vagy lesz.ni, de a "hamis dilemma" kifejezés ismételgetésével nem tudok mit kezdeni, bocs. :)

morpho 2019.04.12. 12:18:18

Hogyan gondolják önök, hogy Magyarországon vagy Európa bármely országában bárki képes lenne az internet korában elnyomni a vélemények szabadságát?
Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlamentben (Magyar Nemzet, 2011. január 22.)

morpho 2019.04.12. 12:22:46

"Mi a Facebook-on nyertük meg  a választásokat!" Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlamentben (Magyar Nemzet, 2011. január 22.)

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 12:29:37

@morpho: Hogyan gondolják önök, hogy Magyarországon vagy Európa bármely országában bárki képes lenne az internet korában elnyomni a vélemények szabadságát?
Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlamentben (Magyar Nemzet, 2011. január 22.)...............

Jaj papukám megint a jó öreg kontextusból kiragadással próbálkozol? A hülyék hiszik így el és a libsik akiknek ez pacsirtaszó!
Orbán ezt arra mondta, hogy a hatalom (orbánkormány) nem tudja korlátozni az internetet, amikor propagandával vádolták és azzal, hogy magyarországon a kormánymédián kívül nincs fórum!
Tehát a gyenge pont a "bárki", mert bárki nem is korlátozhatja a fészbukot, de a tulajdonos az bizony igen, a jelek szerint el is kezdte és asszem egy Vonalas, vagy valami hasonló nevű emlegetésre is antiszemitázásnak tűnő objektum már bevásárolta magát! :D

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 12:46:01

@Khonsu: mindenkepp kisebb baj a hulyesegek terjedese, mint akarki cenzuraja, szerintem

Khonsu 2019.04.12. 12:46:03

@Helga Beauty Salon:

"Tehát a gyenge pont a "bárki", mert bárki nem is korlátozhatja a fészbukot, de a tulajdonos az bizony igen, a jelek szerint el is kezdte és asszem egy Vonalas, vagy valami hasonló nevű emlegetésre is antiszemitázásnak tűnő objektum már bevásárolta magát! :D "

Ez nem egészen úgy tötént...

www.marketwatch.com/story/facebook-admits-targeting-george-soros-after-he-criticized-company-2018-11-21

Vagyis finoman szólva nem komálják egymást a FB-al.

Mellesleg az, ha egy hírhedt shortoló bevásárol részvényekből, az általában rossz hír a cégnek, mert nem a tulajdonszerzésre, hanem pont a cég bukására játszik.

Khonsu 2019.04.12. 12:49:06

@Nincs közöttünk csicska:

Szerintem a mérték a fontos. Mindkettő rossz, ezért kell megtalálni köztük a megfelelő egyensúlyt, ahol a hülyeség is kevés de a cenzúra se sok.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 13:04:35

@Khonsu: Haaat, nemigen ertek egyet.

Jarjunk el ugy a FB-on, ahogy a valo eletben. Senki se tiltsa be a laposfold hivoket, max. az ismeroseik majd hulyenek nezik oket es nem veszik komolyan. Olyan is rendszeresen elofordult a tortenelemben, hogy valakit hulyenek neztek, vagy "eretnek" volt aztan igaza lett/volt (ezt inkabb ne dontsek el a FB nem eppen raketamernok cenzorai)

Ezert nem kene ebbe senkinek belenyulkalni, ha valakinek azt mondja a haverja hogy ugorjon a kutba, es o beleugrik, az termeszetes szelekcio, nem kell az ilyet megvedeni.

Vmi gyerekeknek szolo tartalom-szuressel max. egyetertek. De ez is inkabb a szulo felelossege, nem az allame, es nem a FB-e.

Szerintem.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 13:15:25

@Khonsu: Haaat, nemigen ertek egyet.

Jarjunk el ugy a FB-on, ahogy a valo eletben. Senki se tiltsa be a laposfold hivoket, max. az ismeroseik majd hulyenek nezik oket es nem veszik komolyan. Olyan is rendszeresen elofordult a tortenelemben, hogy valakit hulyenek neztek, vagy "eretnek" volt aztan igaza lett/volt (ezt inkabb ne dontsek el a FB nem eppen raketamernok cenzorai)

Ezert nem kene ebbe senkinek belenyulkalni, ha valakinek azt mondja a haverja hogy ugorjon a kutba, es o beleugrik, az termeszetes szelekcio, nem kell az ilyet megvedeni.

Vmi gyerekeknek szolo tartalom-szuressel max. egyetertek. De ez is inkabb a szulo felelossege, nem az allame, es nem a FB-e.

Szerintem.

morpho 2019.04.12. 13:26:40

@Helga Beauty Salon: A bizimagyarázat a specialitásod, ezért fizetnek. Az a baj buta propagandista, hogy kurva szarul és átlátszóan csinálod. Na nem mintha különösebben érdekelne.

Khonsu 2019.04.12. 13:28:12

@Nincs közöttünk csicska:

Ezzel lényegében egyetértek, úgyhogy mégsem áll olyan távol a véleményünk. :)
Én ott húznám meg a határt, hogy a hülyeség következményei is maradjanak a hülyék között. Vagyis mindenki terjessze csak szabadon a saját hülyeségét mindaddig, amíg a saját, hasonlóan gondolkodó közösségének "valóságbuborékán" kívül élőket nem károsítja vele.

Engem nem zavar, ha mondjuk egymillió ember szerint a Föld lapos, csak engem ne károsítson vele, beleértve, hogy nekem ne kelljen elhinni.

alöksz róz 2019.04.12. 13:39:20

@Khonsu: nem tudsz mit kezdeni azzal, hogy hamis dilemmára alapozod a véleményedet? hát ez sajnos a te bajod, ezért ne engem hibáztass

Karipapa01 2019.04.12. 13:54:09

A gond ott van, hogy a fészbúk nem sajtó, hanem egy közösségi oldal, amit magáncég üzemeltet. Abból a célból jött létre, hogy magánemberek, barátok kapcsolatot tudjanak tartani egymással. Az üzemeltetés költségeit pedig a fizetett hirdetések fedezik. Megérteném Zsótika háborgását, ha szerződést kötne egy fizetett hirdetésre és miután kifizette lecenzúrázná a fészbúk. De ha nem így történik, akkor a működtető joga szelektálni azt, hogy mi jelenjen meg az oldalon. Ezt közzé is tette, tehát mindenkinek tudnia kell, hogy mire számíthat.
Példaképpen: ha én azt mondom, hogy az én lakásomban senki sem dohányozhat, akkor hiába is reklamál bárki is olyan alapon, hogy korlátozom az egyéniségét és jogait. Egyszerű, mint a faék!

Khonsu 2019.04.12. 13:54:24

@alöksz róz:

A trollkodással nem tudok mit kezdeni...

Én tettem egy állítást, te pedig adós maradtál azzal, hogy azt cáfold, azaz hogy nem az általam említettek a legvalószínűbbek a lehetséges alternatívák közül.

Így már érted?

Állítod, hogy a véleményem hamis dilemma, de nem bizonyítottad, hogy az lenne. Ezzel így nem tudok mit kezdeni. Úgyhogy mondhatom rá lazán, hogy hülyeség az állításod és kész. Aztán, ha leírod még tízszer, csak tedd nyugodtan, magyarázat nélkül ugyanúgy hülyeség marad.

Vitát lezártam.

arckönyv 2019.04.12. 15:07:43

indítsák el a saját birka bookot mint a példaképeik, biztos nagy siker lesz.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.04.12. 15:43:17

Facebook adathalászat, pénzéhség, átverések, manipulációk

A fecebook mára már szépen fokozatosan az internetes világ egyik legveszélyesebb helyévé vált. A legfőbb manipulációkat nem az ilyen célú egyik, vagy másik oldalakon találjuk, hanem eleve az egész facebook rendszere az. Képletesen kb olyasmi, mintha a szájntolodzsi egyháznak adnál magadról, szokásaidról és barátaidról jelentéseket.

erkolcstan.blog.hu/2018/09/07/facebook_adathalaszat_penzehseg_atveresek

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 15:43:24

@morpho: A bizimagyarázat a specialitásod, ezért fizetnek. Az a baj buta propagandista, hogy kurva szarul és átlátszóan csinálod. Na nem mintha különösebben érdekelne...........

Ezek az érveid mindarra amit írtam! :DDDDDDDDDDDD Bedobtad a törölközőt szokás szerint, mint mindig ha nyomósabb ellenérvekbe ütközöl és rátérsz a jellemábrázolásra. Na nem mintha különösebben érdekelne...........

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.04.12. 15:44:42

Facebook zsebéből kiesik a világ

Elsötétülő képernyő és felugró reklámablak, azért nagyon durva. - Közel két évtizede még az INteRNeTTo fórumán ismerkedtem meg az úgynevezett közösségi média lehetőségeivel, ami mára már reálisan inkább tömegek manipulációjának nevezhető. Számtalan netes portál és oldal fellángolását és semmibe való eltűnését figyelhettem meg. A facebook kb az a színpad, ahol a közönség játszik saját magának és még fizet is érte. Közben meg részese mindenféle kísérleteknek és átveréseknek. Ennek lassan már vége lesz. Leszálló ágban van és nincs visszaút. Ha már az internetes naplók, azaz blogok világában is erőszakosan nyomuló felugró ablakokkal kell halásznia a kattintásokat, akkor már itt a vég. Mentsd le amit le akarsz menteni, hagyd ott, vagy töröld a profilodat és kezdj másba máshol!

erkolcstan.blog.hu/2018/10/03/facebook_zsebebol_kiesik_a_vilag

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.04.12. 15:45:39

Váratlan vetélytárs

Kétezer év után megjelent a judeokereszténység vetélytársa a Facebook.

erkolcstan.blog.hu/2019/03/28/varatlan_vetenytars

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 15:51:05

@Khonsu: Mellesleg az, ha egy hírhedt shortoló bevásárol részvényekből, az általában rossz hír a cégnek, mert nem a tulajdonszerzésre, hanem pont a cég bukására játszik........

Na igen, de Soros befolyásszerző tevékenységébe a részleges ellenőrzés is belefér.
Mindenesetre a fész eléggé gyanús újabban és ha visszatekintesz a szerepére a twiterrel együtt az arab tavaszban, akkor végképp. És így nézve lehet érdekcsoportok kiszolgálója, pláne hogy az arab tavasznál még hozsannázták hogy milyen forradalmi, most pedig az illiberális forradalmat már nem akaródzik nekik passzív szemlélőként kezelni, hanem egyből felébredt a független énük! Hurrá, hogy miért nem tudok megint meglepődni!

Khonsu 2019.04.12. 16:29:40

@Helga Beauty Salon:

Nem látom, hogy az "illiberális forradalom" annyira korlátozva lenne a közösségi médiában.

Karipapa01 2019.04.12. 17:22:54

@TanBá: "A facebook kb az a színpad, ahol a közönség játszik saját magának és még fizet is érte. Közben meg részese mindenféle kísérleteknek és átveréseknek."

- Nem fizet érte. Azzal fizet, hogy fészbúkozás közben reklámokat néz, de ha nem akar nem néz.
- Kizárólag akkor részese a "kísérleteknek és átveréseknek", ha ebbe önként és dalolva beleszáll. Soha senkit nem kényszerítettek rá.
Megjegyzem: a képernyő jobb felső sarkában van egy "x" jelű kis gomb. Na oda kell vinni a nyilat és rákattintani, ha valami nem tetszik.
- A judeokereszténységnek meg köze sincs a fészbúkhoz, mivel azt a felhasználók szerkesztik, nem pedig az üzemeltetők. Ez annyit jelent, hogy ott a használók véleménye tükröződik.

alöksz róz 2019.04.12. 19:42:58

@Khonsu: nem az volt az állításod, hanem az, hogy ez a két lehetőség van, válasszuk közülük azt, amelyik neked jobban tetszik.
aztán te magad meg is cáfoltad, elismerve, hogy mégse csak ez a kettő van. mit tegyek még hozzá?

Khonsu 2019.04.12. 20:02:34

@alöksz róz:

"Nyilván vannak más lehetőségek is, de ezeket tartom a legvalószínűbbnek. "

Miután tehát pontosítottam az eredeti állításom, te válaszul csak megismételted az eredeti állításod, ami így már szerintem nem állja meg a helyét. Ennyi a problémám. Mondjuk hozzá tehetnél valami indoklást. :)

Khonsu 2019.04.12. 20:09:17

@alöksz róz:

Engem meg lehet győzni, de úgy érzem, te csak kötekedni akarsz.

alöksz róz 2019.04.12. 22:57:45

@Khonsu: de még mindig csak a kettő közül kínáltál választást :-)

Csaba_78 2019.04.12. 23:56:34

@közíró MAXVAL bircaman:

Ebben a kommunikacioban ket dolog problemas...

1.Te, aki szemmel lathatolag lekötelezettje vagy a viktator rezsimjenek...lenyegtelen miert...amugy te melyik orszagban születtel es most melyik orszagban elsz?

2. Megprobalsz ugy tenni, mintha egy vallalkozas sajat feltetelrendszere felhaborito es jogtalan cenzura lenne, miközben az uraid diktaturaja es sajtoszabadsag korlatozasa, melyet közpenzböl finansziroznak, nem lenne gond...

A facebook-ot ne hasznalja, akinek nem tetszik ezen gazdasagi alapon szervezödö SZOLGALTATAS..ellenben az ellopott adoforintokbol törtenö hazudozas es agymosas mar büncselekmeny hatarat suroljak...de ezt ugysem fogod beismerni, mert nem erdeked.

Egy dologban remenykedek az orszag erdekeben! Ez pedig az, hogy a jelenlegi hatalmon levö bünözök hamarosan oda kerülnek a tetteik miatt, ahova valok es az öket tamogato, altaluk (közpenzböl) penzelt berkommentelök max közmunkat kapnak azutan,h buktak...aki bünreszes, az nem erdemel mast.

Addig is elvezd a "munkadat" :)

Khonsu 2019.04.13. 00:53:38

@alöksz róz:

Ha csak ez kell...

A harmadik legvalószínűbb forgatókönyvnek az éghajlati katasztrófát és a nyomában kialakuló "Mad Max világot" tartom, abban az esetben, ha a katasztrófa hamarabb beüt, mint hogy olyan technológiai infrastruktúrát tudnánk kiépíteni, mellyel kivédhetjük/alkalmazkodhatunk.

Ezen kívül futottak még:

Világháború/atomháború, meteorbecsapódás, szupervulkán kitörés, nem várt, de mindent megváltoztató tudományos felfedezés, és még az UFO-támadás sem zárható ki teljesen... :)

Mindemellett továbbra is a korábban említett két lehetőséget tartom a legvalószínűbbnek. Mégpedig azért, mert a technológiai fejlődés törvényszerűségének következtében a háttér nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan létrejön (illetve nagyrészt már adott is). Másrészt a világgazdasági és politikai folyamatok alakulásából (hozzáadva a technológiai változásokat) ezt a következtetést vontam le.

Így már megfelel?

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.04.13. 07:59:57

@Csaba_78:

"szemmel lathatolag lekötelezettje vagy a viktator rezsimjenek"

Nem vagyok.

"melyik orszagban születtel"

Mo-on.

"most melyik orszagban elsz?"

BG-ban.

"Megprobalsz ugy tenni, mintha egy vallalkozas sajat feltetelrendszere felhaborito es jogtalan cenzura lenne"

Azt mondod, joga van egy boltnak kitiltania a cigányokat, a zsidókat, a négereket, stb.? Hiszen magánvállalkozás.

"az uraid diktaturaja es sajtoszabadsag korlatozasa"

Hol látsz diktatúrát? Hol sajtószabadságkorlátozást?

"A facebook-ot ne hasznalja, akinek nem tetszik ezen gazdasagi alapon szervezödö SZOLGALTATAS"

Azt mondod, joga van egy boltnak kitiltania a cigányokat, a zsidókat, a négereket, stb.? Hiszen magánvállalkozás.

Csaba_78 2019.04.13. 19:49:43

@közíró MAXVAL bircaman:

"Azt mondod, joga van egy boltnak kitiltania a cigányokat, a zsidókat, a négereket, stb.? Hiszen magánvállalkozás."

Terelsz, de nem ez a tema, de nem is lehet töled mast varni.

"Hol látsz diktatúrát? Hol sajtószabadságkorlátozást?"

Mo. minden csak nem demokracia. Közepkori feudalis rendszer mintapeldaja. A kerdesed magaban foglalja a valaszt a függösegi viszonyodra. Mennyit kapsz erte viktator rendszeretöl?

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.04.14. 07:59:44

@Csaba_78:

Ha arra hivatkozol a FB-nál, hogy bármit megtehet, hiszen magántulajdon, s ha ez nem tetszik, akkor ne menj oda, akkor ugyanez igaz a boltra, az is magántulajdon, s ha nem tetszik, ne menj be.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.04.14. 08:01:59

@Csaba_78:

Mo. demokrácia. A politikai hatalom a népszuverenitástól függ. S csak a szavazás eredmény dönti el, kié legyen. Mindez mellett véleményszabadság, sajtószabadság, gyülekezési szabadság, szervezkedési szabadság van. Ez van, ez a demokrácia.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.04.14. 08:04:33

@Csaba_78:

"Mennyit kapsz erte viktator rendszeretöl?"

A felét annak, amit neked fizet Soros.
süti beállítások módosítása