B1 blogcsalád



Orbán hétfőn csatlakozik Salvini EU-ellenes szövetségéhez?

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. április 03. - Szelestey

• Orbán Viktor abban bízik, hogy az európai választások eredménye révén ki tud keveredni a slamasztikából 

• Weber politikai gerince meglehetősen puha, valójában nem túlzottan izgatja , hogy egyes államokban módszeresen nekiestek a jogállamnak 

• Netanyahu populista, de ezen a kategórián belül a minőséget képviseli, amiről Orbán, Putyin és Erdogan csak álmodhat, mint ahogy az izraeli demokrácia szintjéről is 

                                                   Nemzetközi sajtószemle, 2019. április 3.

 

Die Presse

die_presse.jpg

A szélsőséges olasz Liga a Fideszre is számít az újonnan létrehozandó létrehozandó európai, jobboldali-populista választási tömörülésben. Az olasz koalíció kisebbik ereje a jövő hétfőn Milánóban mutatja be a májusi választásokra felálló „Népek és Nemzetek Szövetségét”, valamint az EU átalakításának tervét. Salvini, a pártvezér azt közölte, hogy akár 20 párt is csatlakozhat az összefogáshoz, így a Fideszen kívül Le Penék, a német AfD, az osztrák Szabadságpárt, a holland Geert Wilders pártja, továbbá a szintén szélsőjobbos Svéddemokraták. Az öt nap múlva esedékes alakuló ülés mottója, hogy meg kell teremteni a józanész Európáját.

https://diepresse.com/home/ausland/aussenpolitik/5606070/Treffen-europaeischer-Rechtspopulisten-in-Mailand-am-8-April?from=suche.intern.portal

Handelsblatt

handelsblatt.jpg

Az Orbán-kormány arra számít, hogy a jobboldali-populista pártok jelentősen előretörnek az európai választásokon, így alapvető eltolódás megy végbe a strasbourgi erőviszonyokban. Épp ezért csak május után dönt arról, hogy továbbra is a Néppárt tagja lesz-e, de a maradás feltétele a kereszténység védelme, valamint a migrációbarát politika elutasítása. Erről Kovács Zoltán beszélt Bécsben.  A konzervatívok ugyan felfüggesztették a Fideszt, ám a kizárás ügyében döntő lesz, miként foglal állást a háromtagú Bölcsek Tanácsa. Orbán azonban jelenleg azon van, hogy a maga szája íze szerint értelmezze a tagsági jogok befagyasztását. A szóvivő szerint szó sincs arról, hogy ideiglenesen kitették volna pártja szűrét, megismételte, hogy a Fidesz a maga akaratából nem gyakorolja jogait. 

Orbán a választási hadjáratban csakis a migrációra kíván összpontosítani, még akkor is, ha az országban alig van bevándorló. Pártja folyamatosan provokálta a Néppártot EU-ellenes és burkoltan antiszemita propagandájával. A színfalak mögött azonban most azt ellenőrzi, lehetséges-e másfajta európai szövetség. Kovács megerősítette, hogy tárgyalnak másokkal. Az első számú jelölt, a PiS azonban nem tartozik a kereszténydemokratákhoz. Mindenesetre az EPP-n belül nagy a felháborodás a magyarokkal szemben. A kormányfő és Weber viszonya feszült, nem is várják Budapestre mostanában a bajor politikust, még választási rendezvényre sem. Ezzel együtt a bajor politikus nem játszotta el, hogy megkapja a magyar voksokat a Bizottság elnöki tisztének elnyeréséhez. 

https://www.handelsblatt.com/politik/international/ungarn-orbn-will-erst-nach-der-europawahl-ueber-evp-mitgliedschaft-entscheiden/24170162.html

EUObserver

eu_observer.PNG

Manfred Weber a passzív ellenállás nagymestere, vagyis úgy tesz, mintha csinálna valamit, ám igazából megakadályozza, hogy bármi történjen.  Így látja az európai konzervatívok bizottsági elnökjelöltjének ténykedését a jogállam ügyében egy Berlinben működő civil szervezet, a Democracy Reporting International igazgatója. Mint rámutat, az EPP strasbourgi frakcióvezetője a minap felvetette: hozzanak létre szakértői testületet a demokráciát fenyegető veszélyek nyomon követésére, csak éppen az indítvány annyira megnehezíti a probléma megoldását, hogy soha nem lesz belőle semmi. Egyszóval, a passzív ellenállás klasszikus példája, hiszen egy ilyen bizottság felállításához módosítani kellene az EU alapszerződéseit, amihez az összes tagállam egyetértésére volna szükség, szóval teljesen elképzelhetetlen.  

A szándékokról árulkodik Webernek az a kijelentése is, hogy azért kell bevonni korábbi bírákat a munkába, mert túl keveset tudni a jogállami gondokról. Ilyesmit akkor szoktak hangoztatni, amikor nem szeretnének rendezni egy kérdést. Hiszen nagyon is világos, milyen gondok vannak a demokrácia kapcsán egyes tagállamokban, a Velencei Bizottság már jó néhány esetben rámutatott ezekre. Így pl. 17 pontos vizsgálta az új magyar alaptörvényt, majd 362 oldalon mutatta be, a Fidesz miként bontja le a jogállamot. A nagy kérdés ellenben mindig az, ki lesz az azután, aki kiáll és csinál is valamit?

A Weber-fajták azzal érvelnek, hogy itt jogi ügyekről van szó és azokat nem lehet politikai eszközökkel kezelni. Igazából azonban mindkettőnek van szerepe. A magyar kormány fényes nappal verte szét a demokratikus intézményeket és normákat. Az EPP már évekkel ezelőtt felléphetett volna ellene, ám habozott. Magyarország, Lengyelország és Románia azt állítja, hogy igazságtalanul pécézik ki. De forgalomban van egy belga-német kezdeményezés is, az pedig kiküszöbölné az ilyen kifogásokat, mert az abban vázolt mechanizmus keretében az összes tagállam megvitatná egymás jogállami gondjait. Csak arra kell ügyelni, nehogy jelentések eltűnjenek a bürokrácia fiókjaiban.

https://euobserver.com/opinion/144500

Die Zeit

die_zeit.jpg

A nacionalizmus világszerte tapasztalható megerősödésének ellensúlyozására nemzetközi kezdeményezésbe fogott Németország és Franciaország, mert úgy gondolják, hogy a veszedelmes irányzatot fokozott nemzetköz együttműködéssel lehet megfordítani.  A két külügyminiszter szerint létre kell hozni a multilateralisták szövetségét, hogy fennmaradjon a szabályokra épülő rend, és nehogy az legyen a vége: mindenki mindenki ellen. A közös new yorki sajtóértekezleten Maas és Le Drian szerint az új hálózat, amelyhez máris kb. 15 állam csatlakozott, bár az USA még nem, szóval a hálózat olyan kérdésekkel foglalkozna, mint a leszerelés, az emberi jogok védelme és az egyenlőtlenségekkel szembeni harc. De hogy a gyakorlatban miként néz majd ki a kooperáció, az egyelőre nem ismeretes.

Az első miniszteri tanácskozás ősszel, az ENSZ-Közgyűlés ülésszaka alkalmából lesz, akkor teszik le az asztalra az első konkrét javaslatokat is. Egyébiránt a szervezők nem szeretnék senki orra előtt becsapni az ajtót. A francia diplomácia vezetője arról beszélt, hogy a szerveződés nem valaki ellen irányul még akkor sem, ha olyas valakiről van szó, aki a nemzetközi együttműködés ellenében cselekszik. Kifejtette: a multilateralisták a többséget alkotják, ám sokáig hallgattak, de most megszólalnak, mert belátták, hogy a sokoldalú kapcsolatok egyáltalán nem magától értetődőek. Egyre inkább megkérdőjeleződnek az olyan intézmények elvei, mint az ENSZ. Pedig a nemzetközi együttműködés a tartós béke legjobb biztosítéka. Így most egyesíteni kell az erejüket azoknak az országoknak, amelyek ragaszkodnak a közös normákhoz.

https://www.zeit.de/politik/ausland/2019-04/heiko-maas-allianz-der-multilateralisten-jean-yves-le-drian-donald-trump

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

Nicholas Burns azt sürgeti, hogy a NATO ne csukja be a szemét, amikor Magyarországon, Lengyelországban, illetve Törökországban lerombolják a demokráciát. A volt amerikai NATO-nagykövet és helyettes államtitkár, a Harvard Egyetem tanára azzal indokolja véleményét, hogy a katonai szervezet egyúttal politikai szövetség is, a demokráciát, a szabadságot és a jog uralmát hivatott előmozdítani, ezt pedig nem lehet félresöpörni. Csak éppen nincs olyan mechanizmus, amivel fel lehetne lépni a tekintélyelvű kormányokkal szemben. Pedig meg kell büntetni az olyan bűnösöket, mint Orbán Viktor, pl. úgy, hogy nem kapnak pénzt az infrastruktúra fejlesztésére. Az egyetem most arra készül, hogy valamennyi tagállamban felméri a demokrácia helyzetét, olyan szervezetek segítségével, mint a Freedom House.

https://www.sueddeutsche.de/politik/nato-usa-deutschland-verantwortung-1.4391727

Wall Street Journal

wsj_1.jpg

A vezércikk szerint nagyon jó, hogy az ukrajnai választások megerősítették: az ukránok a Nyugathoz akarnak tartozni, csak kérdés, hogy a pillanatnyi befutónak, a tévés személyiség Zelenszkijnek van-e bármiféle elképzelése. Ez remélhetőleg majd kiderül a 2. fordulóban, de az biztos, hogy ő a demokráciát testesíti meg. A szavazópolgárok gazdasági és politikai megújulást akarnak, ám a reformerek megosztottak. Ez nyitotta ki a kaput a politikai újonc színész előtt, aki a korrupció felszámolását ígérte, de a részletes programmal még adós.

A 2. helyezett Porosenkót, a jelenlegi elnököt dicséret illeti meg azért, amilyen következetesen irányít az oroszokkal vívott háború kapcsán, ám belpolitikája kiábrándító. Soha sem váltotta be csalásellenes ígéreteit, egyik közeli munkatársa maga is botrányba keveredett, ami nem tett jót az államfő tekintélyének. A gazdaságot erősen próbára teszik az oligarchák érdekei. Oroszország nem került előtérbe a kampány során, de bizonyos, hogy akárki győz, Putyin kóstolgatja majd. A másik nagy gond, hogy az idén lejár az orosz báb Janukovics idejéből származó adósság és Kijevnek tárgyalnia kell a Valutaalappal. Ha nincs megállapodás, abból visszaesés lesz. Rejtély, hogy ez ügyben mit akar Zelenszkij. Neki most ki kell állnia vitára riválisával, de nem szabad meglepődnie, ha az emberek azt mondják: nem éri meg kockáztatni.

https://www.wsj.com/articles/ukraines-democratic-actor-11554147762

The Times

the_times_1.jpg

Napjaink harsogó, cinikus populistái, Orbán, Erdogan, Putyin, és Netanyahu igen sikeresek abban, hogy javarészt ők szabják meg a zajos vitát az ügyben, miként kell irányítani a világot. A titkuk az, hogy sikerült egy táborba terelniük a tiltakozó szavazókat, így évtizedekig nyeregben maradnak. Az izzó nacionalizmust találták ki ésszerű válaszként korunk gondjaira.

Napjaink erős emberei egytől egyik olyanok akarnak lenni, mint az izraeli miniszterelnök. Irigylik tartós hatalmát, ám ő nem hitvány populista. Orbán azt figyeli áhítattal, miként tudja egy ilyen kis ország kihasználni befolyását Washingtonban. És bár a politikus most pályafutása legfontosabb választása elé néz, sikere választ ad a populisták nagy dilemmájára, hogy ti. miként  kell irányítani egy nemzetállam hatalmát és a maguk javára megváltoztatni a világrend feltételezett szabályait.

Csakhogy Netanjahu nem olyan mint ők. Először is Izrael tényleg halálos fenyegetéssel néz szembe, igazi ellenségei vannak. És a politikust – minden demagógiájával együtt – kötik a bejáratott demokratikus keretek. Az oroszoknál vagy a törököknél nehéz elképzelni, hogy a főügyész csalás és vesztegetés gyanújával vizsgálatot indít az ország első számú vezetője ellen, ahogyan az az izraelieknél történt. Az ottani demokratikus intézmények kiemelkedőek az egész, büszkén illiberális nemzetközi politikai alvilágon belül. És Netanyahu azt is cáfolja, hogy a populisták őrületes kockázatokat vállalnának, felesleges viszályokba viszik bele nemzetüket.

Ám csalódni fognak mindazok, akik megvetik a populistákat, és azt remélik, hogy az izraeli kormányfő beadja a kulcsot a jövő héten. Nem fogja etno-nacionalista szöveggel tönkretenni a politikai tőkéjét. Izrael erejét továbbra is a demokratikus intézmények és a nyílt, civilizált viták adják. Ha ezeket Putyin vagy Erdogan módjára lejáratja, akkor Netanyahu pofára esik.

https://www.thetimes.co.uk/edition/comment/all-the-tough-guys-want-to-be-like-netanyahu-fgsm5l8g2

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2514735385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 07:22:25

van a fidess-nak valami mondanivalója, programja a soros migráncs-ozáson, a félelemkeltésen és a mocskolódáson kívül??

rendben, épülnek a staddionok, dőlnek össze a kórházak, lehet hitelből szaporodni, lölő strómanbáró és szépen gazdagodik, és?

rallus 2019.04.03. 07:28:50

A Weber ügyből is látszik a liberális baloldal és a zöldek intellektuális fölénye! Először halálra rémisztgetik szerencsétlent, hogy nácikkal akar összefogni, aztán a tényekre hivatkozva impotens ökörnek állítják be... (természetesen cizellált stílusban...)

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 07:46:15

@rallus:

a fidess szutyokpártnak, pl. bájer zsóti lenne az intellektuális fölénye?

Lakatos Rodolfó 2019.04.03. 07:59:47

Salvini szövetsége jó ötlet, de legyünk pontosabbak: nem az EU az ellenség, hanem a jelenlegi vezetői, akik a hatalmat Brüsszelbe akarják központosítani, és a Soros-tervet akarják végrehajtani.

@csüngőhasú norvégbáró: Hozzátok, ötszavas szókincsű ballib retkekhez képest bárki intellektuális fölényben van.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 08:30:05

@Lakatos Rodolfó:

"Soros-tervet akarják végrehajtani."

milyen soros tervet te buzeráns???

egy terv van csak, minél többet lopni, ehhez megvan a csutinak a strómanhálózata, a többi csak gumicsont a népnek.

Secnir 2019.04.03. 08:39:04

apropó: orbán meghívta merkelt a pán-európai piknikre. most kérem a kalergi-terves fidiótákat jelentkezni a lófaszért...

rasztaszív 2019.04.03. 08:41:36

orbánnak a zavarosban halászás maradt,ha ezt megtenné,tisztulna a kép,úgyhogy szerintem nem túl esélyes.tisztán szavazatokat veszítene.persze,nem az itteni trollokét...:)

MTA rendes tagja 2019.04.03. 08:45:00

Majd Nicholas Burns Harvard professzor, korábbi görög és egyiptomi nagykövet eldönti, mi kell a magyaroknak, és kész! A magyaroknak kuss!

MTA rendes tagja 2019.04.03. 08:46:02

@Secnir: mi van? fejtsd ki, hogy mit akarsz mondani, de magad is meg fogsz lepődni!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.04.03. 08:49:57

@csüngőhasú norvégbáró: " ... milyen soros tervet ... "

Azt hiszem a szarab sáskajárást hívja soros tervnek.... :-)

" ... Nicholas Burns azt sürgeti, ... meg kell büntetni az olyan bűnösöket, mint Orbán Viktor, pl. úgy, hogy nem kapnak pénzt az infrastruktúra fejlesztésére ... olyan szervezetek segítségével, mint a Freedom House. ... "

Egy amerikai fosköcsög úgy akarja a Csuti Fényességes Csüngőhasú Napóleont megbüntetni, hogy gyakorlatilag megszívatja az egész országot, és ezt egy liberálfasiszták által pénzelt, elfogult gennygóc civilszervezettel igazoltatná.
Szóval egy tetves amerikai féreg akarja megmondani, hogy mit KELL csinálni egy másik országgal. Ezt művelték nemrég a szarabokkal is, csináltak belőle szarab tavaszt, és a következménye az lett, hogy a menekültnek álcázott illegális migráncsok elözönlötték ájrópát, miközben azok a köcsög USA férgek röhögnek a markukban, és számonkérik azt, hogy nem lettek millió számra befogadva a szegényszerencsétlennyomorultszánalmas élősködők, akiknek az otthonát gyakorlatilag az USA tette tönkre áldásos közreműködése által.

Secnir 2019.04.03. 08:55:31

@MTA rendes tagja:
van itt pár idióta, aki szerint soros (gyurcsány, lmp, merkel, random ellenzéki vagy akit épp gyűlölni kell) azért él-hal, hogy végrehajtsa a "kalergi-terv"-et, orbán meg azért küzd, hogy ne tudják végrehajtani a "kalergi-terv"-et.
nos, erre orbán meghívja merkelt a pán-európai piknik 30. évfordulójára, hogy ünnepeljék együtt...

Helga Beauty Salon. 2019.04.03. 08:57:41

Netanyahu populista, de ezen a kategórián belül a minőséget képviseli, amiről Orbán, Putyin és Erdogan csak álmodhat, mint ahogy az izraeli demokrácia szintjéről is..............

Mi van Lajosom, rádszóltak hogy nagyon ütöd Bibit? Zsidót nem fikázunk, szerintem még ez is sok lesz! :D Te kis populizmus relativizáló!

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 09:02:54

@Magánvéleményem:

"Egy amerikai fosköcsög úgy akarja a Csuti Fényességes Csüngőhasú Napóleont megbüntetni, hogy gyakorlatilag megszívatja az egész országot, és ezt egy liberálfasiszták által pénzelt, elfogult gennygóc civilszervezettel igazoltatná."

a katonaságnál is úgy volt (már ha voltál, mert homokzsákokat nem vittek anno el. :D) hogy kollektív volt a büntetés, és majd intézte a csapat azt, aki sunnyogott.

ha komplett magyarországot kell csöcsre tenni azért, hogy (felébredjen végre) egy hazug simlis cziggányt megbüntessenek, akkor legyen úgy.

MTA rendes tagja 2019.04.03. 09:04:34

@Secnir:
Nos, gondoltam, hogy lebux
a páneurópai piknknek semmi köze nem volt a Kalergi tervhez
a megosztott, vasfüggönnyel kettéválasztott Európához volt köze

Helga Beauty Salon. 2019.04.03. 09:06:23

@csüngőhasú norvégbáró:
milyen soros tervet te buzeráns???
egy terv van csak, minél többet lopni, ehhez megvan a csutinak a strómanhálózata, a többi csak gumicsont a népnek......................

Lopás? Hogy is volt az az ügye Sorosnak az OTP-vel?
Strómanhálózat? Miért is tart fent Soros semmire sem használható tudású emberekből
szervezeteket? Miért is képez ki ilyeneket a saját egyetemén? Hányszor kéritek számon Orbánon a Soros ösztöndíjat, mert szerintetek hálásnak kéne lennie? Na ez a strómankodás! Ja! Soros pedig a CIA strómanja, gondolod hogy egy hétköznapi ember beleavatkozhatna ilyen szinten a globális politikába és nem nyírnák ki?

Secnir 2019.04.03. 09:11:57

@MTA rendes tagja:
ha nem olvastál kalergitől semmit, akkor nyilván nem is érted a dolgot.
kalergi egy egységes európát akart. meg is csinálta, pán-európai unió néven (ebből lett később az európai unió). '89-ben volt a pán-európai piknik (amit kalergi szellemi örökösei kezdeményeztek) sopronban, és a célja a kettészakadt európa újraegyesítése volt. egyesíteni kelet-németországot nyugat-németországgal, egyesíteni úgy általában a keletet nyugattal, európán belül.
ez a kalergi-terv.

Helga Beauty Salon. 2019.04.03. 09:13:12

Csakhogy Netanjahu nem olyan mint ők. Először is Izrael tényleg halálos fenyegetéssel néz szembe, igazi ellenségei vannak. És a politikust – minden demagógiájával együtt – kötik a bejáratott demokratikus keretek. Az oroszoknál vagy a törököknél nehéz elképzelni, hogy a főügyész csalás és vesztegetés gyanújával vizsgálatot indít az ország első számú vezetője ellen, ahogyan az az izraelieknél történt.................

Marhára köthetik a demokratikus keretek, ha csalás és vesztegetés miatt indítanak vizsgálatot ellene! Shalom Izrael!

MTA rendes tagja 2019.04.03. 09:16:20

@Secnir:
a Kalergi terv nem ez
a Kalergi terv idején nem is volt megosztott Európa a kommunizmus miatt
a Kalergi terv a népek-etnikumok mesterséges keverése
örülök, hogy segíthettem

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 09:17:23

@Helga Beauty Salon:

"Hányszor kéritek számon Orbánon a Soros ösztöndíjat, mert szerintetek hálásnak kéne lennie?"

kapott valamit nem?

tőlünk O1G zömmel elvesz, ellop. 27% os áfa a pl. világon a legnagyobb, de a mi pénzünkön plakát kampányolt az EU ellen is, ez milyen primitív képmutatás már?
kijátszik mindenkit mindenki ellen.

csak a hatalom, csak a lopás, csak lölő szerelme?

hol a nyugdíjpénzünk? 3000 milliárd
mikor tudjuk meg, mi van az ELIOS üggyel?
Gruevszki és Habony merre jár??
O1G szerelmei miért putjin meg érdogán?

Secnir 2019.04.03. 09:19:58

@MTA rendes tagja:
"a Kalergi terv a népek-etnikumok mesterséges keverése"

nem. az egy másik műve, amit egy zsidó bankár megbízásából írt - és azt írta benne konkrétan, hogy európát azoknak a zsidóknak kellene vezetnie, akik az akkori társasági és szellemi élet vezetői, és ha kell, keveredniük kellene a többi etnikummal, hogy el tudják fogadni őket, mert tisztán zsidó nem fog tudni vezetni egy államot sem.

szóval nem baj, ha nem tudsz valamit csak szólj, vagy olvass. tudod, könyv, ilyen papír izé, hajtogatható...

MTA rendes tagja 2019.04.03. 09:25:09

@Secnir:
nézd, engem nem érdekel, ha ragaszkodsz tévedésedhez
Se Kalergivel kapcsolatban, se a páneurópai piknikkel kapcsolatban nincs igazad. Ez nem vitakérdés, ezek objektív, egyszerűen ellenőrizhető dolgok.

Helga Beauty Salon. 2019.04.03. 09:38:05

@csüngőhasú norvégbáró: "Hányszor kéritek számon Orbánon a Soros ösztöndíjat, mert szerintetek hálásnak kéne lennie?"

kapott valamit nem?........................

Kapott! Szerinted akkor most miniszterelnökként Soros érdekeit kellene képviselnie az országé ellenében? Még szerencse hogy ő nem így látja! Felkötni való aljas libsiproli vagy lássuk be!

élveteg 2019.04.03. 09:45:01

." Mint rámutat, az EPP strasbourgi frakcióvezetője a minap felvetette: hozzanak létre szakértői testületet a demokráciát fenyegető veszélyek nyomon követésére, csak éppen az indítvány annyira megnehezíti a probléma megoldását, hogy soha nem lesz belőle semmi. Egyszóval, a passzív ellenállás klasszikus példája, hiszen egy ilyen bizottság felállításához módosítani kellene az EU alapszerződéseit, amihez az összes tagállam egyetértésére volna szükség, szóval teljesen elképzelhetetlen. "

Akkor minek felvetni olyat ami egyébként elképzelhetetlen megvalósíthatalan ?

Secnir 2019.04.03. 09:46:01

@MTA rendes tagja:
és persze elég ha a magyar nyelvű doksiban megmutatod a népek-etnikumok mesterséges keverésére utaló részt...

Secnir 2019.04.03. 09:48:18

nyűgős vagyok, a blogmotor benyeli a kommentjeimet...

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 10:01:04

@Helga Beauty Salon:

"Kapott! Szerinted akkor most miniszterelnökként Soros érdekeit kellene képviselnie az országé ellenében? Még szerencse hogy ő nem így látja! Felkötni való aljas libsiproli vagy lássuk be! "

a mi, a nép érdekeit képviseli? telibe fosom a migráncsozását már, arról pofázzon, miből éljünk meg, ugyanis egy albérlet 100 150 ezer, és ne hitelt adjon a cziggányod a fiataloknak, hanem tisztességes bért!

hja, azt nem tudjuk kitermelni, ezért szopjuk a fidessczigányod 46 féle különadóját, értem.

miniszterelnökként meg ne a falubéli lölő zsebét tömje ész nélkül, meg a haverjaiét, meg építsen a kertje végébe is STADDDIONt bazmeg, hanem dolgozzon végre, a népéért.

a soros soros migráncsozás melletti EU pénz harács, nem munka.

rallus 2019.04.03. 10:21:01

@csüngőhasú norvégbáró: Te sosem fogod megbocsátani Orbánnak, hogy eltöröltette a 20000 forintos "megélhetési bűnözést"!
Most már valóban szedned kell a bodzát....

Secnir 2019.04.03. 10:21:51

@MTA rendes tagja:
"ezek objektív, egyszerűen ellenőrizhető dolgok."

persze olvasottság kell hozzá. kezd itt:
magyarpaneuropa.hu/wp/
www.ujexodus.hu/korrajz/paneuropa_grofja
hu.wikipedia.org/wiki/Nemzetk%C3%B6zi_P%C3%A1neur%C3%B3pa_Uni%C3%B3
A pán-európai unió [...] célja a keresztény Európa egysége, ami mentes a "nihilizmustól, ateizmustól és erkölcstelen konzumizmustól"."
pán-európai piknik: hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1neur%C3%B3pai_piknik
szervezői: az ellenzéki Magyar Demokrata Fórum debreceni és soproni, a Szabad Demokraták Szövetsége, a Fidesz és az FKGP soproni szervezetei voltak. A fővédnökséget Habsburg Ottó és Pozsgay Imre vállalták el.
www.magyarhirlap.hu/velemeny/Paneuropa

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.04.03. 10:22:55

@csüngőhasú norvégbáró: " ... ha komplett magyarországot kell csöcsre tenni azért, hogy (felébredjen végre) egy hazug simlis cziggányt megbüntessenek, akkor legyen úgy. ... "

Ez analóg azzal, hogy az összes nyugdíjat le kell csökkenteni, hogy akiknek a gyerekei külhonba vándoroltak, és nem fizetik a járulékot, felébredjenek, mert a szüleik éheznek, és hazajöjjenek itt termeljenek és fizessenek járulékot....

vagy

Mivel a magyarok robbantották ki az első VH-t, ezért minden magyart el kell adni rabszolgának franciaországba, kártérítés gyanánt....

Secnir 2019.04.03. 10:23:01

@MTA rendes tagja:

ha sokallod, akkor elég ezt elolvasni, ez a pán--európai kiáltvány
www.grotius.hu/doc/pub/FXSWNI/2013-05-03_coudenhove-kalergi_paneuropai-kialtvany.pdf 1924-ből, a szovjet után, a II. VH előtt, azt megakadályozandó, és egy kolozsvári elemzés 1926-ból: mek.oszk.hu/05800/05897/05897.pdf

szólj, ha végeztél.

Nekoashi2005 2019.04.03. 10:24:23

Sok mocskos liberális! Állandóan sírnak, hogy rosszul megy az országnak, pedig nekünk ilyenre is telik! Tudnak ilyet produkálni a németek, osztrákok vagy a szlovákok? Ugye hogy nem! Éljen a NER!

444.hu/2019/04/03/a-kormany-bizonyitotta-be-hogy-a-magyar-foci-oriasira-fujt-finanszirozasa-fenntarthatatlan

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 10:29:14

@Magánvéleményem:

"Ez analóg azzal, hogy az összes nyugdíjat le kell csökkenteni, hogy akiknek a gyerekei külhonba vándoroltak, és nem fizetik a járulékot, felébredjenek, mert a szüleik éheznek, és hazajöjjenek itt termeljenek és fizessenek járulékot...."

ez a magyarázat arra, hogy a csuti czigány tegyen amit akar, plakátozzon, zsákoljon?
ez minden érved, fidessTroll?

mennyi pénznek kell mét átfolynia pénztáros falumbéli lölő számlájára ahhoz, hogy a csuti cziggány pénzéhsége csillapodjon? kb. meddig fizetjük mohósága árát?

nem kell több staddion, szólok, több soros plakát se.

munkahely, oktatás, eü kell. erre viszont képtelen a cziggányod.
---> túlóratörvényre képes.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 10:34:12

@Nekoashi2005:

tehát a csuti hóborja (ára) miatt van Magyarországon pl. extra-magas 27% os áfa???

321 megint az euró is...

erre van esze a fidessnek, éljen a buzogányság. :D

444.hu/2019/04/03/a-kormany-bizonyitotta-be-hogy-a-magyar-foci-oriasira-fujt-finanszirozasa-fenntarthatatlan

Nekoashi2005 2019.04.03. 10:40:10

444.hu/2019/04/03/meggyanusitotta-az-ugyeszseg-fekete-gyor-andrast

Teljesen jogos! Zárják börtönbe! Milyen dolog az, hogy valaki véleményt nyilvánít? Felháborító! Hát milyen országban élünk?

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 10:47:02

@Nekoashi2005:

hát igen, merje valaki felhozni az *******ELIOS****** ügyet, ahol a számlákat majd mi, a nép álljuk, miközben valakinek a veje, az a tiborczczzc meg hízott rajtunk.

nemzetilopásvédelmiakciótervakció! :D

éljen az ELIOS soros migráncs árnyékában, éljen.

István Tamasi 2019.04.03. 10:48:05

@MTA rendes tagja:
Szeretném felhívni a figyelmét, hogy Magyarország /Magyar Királyság, stb/ mindig is kevert nemzetiségű ország volt.

Helga Beauty Salon. 2019.04.03. 10:54:59

Orbán hétfőn csatlakozik Salvini EU-ellenes szövetségéhez?
Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje..........................

Itt a címek mindegyikében szerepel a hét valamelyik napja, Orbán neve és hogy történik vele valami, a végén kérdőjellel!
Majd az adott napon általában kiderül, hogy NEM!
Lájoss, eccer találj már el valamit! :D

Helga Beauty Salon. 2019.04.03. 11:02:30

@István Tamasi: Szeretném felhívni a figyelmét, hogy Magyarország /Magyar Királyság, stb/ mindig is kevert nemzetiségű ország volt...................

Igen és emellett a hazájuknak tekintették az országot és fenyegetés esetén kvázi magyarokként keltek a védelmére! Ezt a magyarfóbiát és a libsik áruló attitűdjét karóval kötéllel jutalmazták volna!

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 11:06:40

@Helga Beauty Salon:

"Itt a címek mindegyikében szerepel a hét valamelyik napja, Orbán neve és hogy történik vele valami, a végén kérdőjellel!"

történhetne, mondjuk elszámol az ELIOS ügyel, de tudjuk, ő gazdasági kérdésekkel nem foglalkozik, arra ott van falubéli pénztáros lölő. :D

miért van az, hogy a csutttti cziggány bandája staddionra, eu uszító plakátkampányra, lölőre, önmagára, úgy szórja a pénzünket, mintha a sajátja lenne??????

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 11:22:13

saki beáll a sorba, az bizony N(y)ER

bájer Zsóti, a ner seggnyalója is profitált már. :D

értjük fidesstrollok, hogy nektek ez a csuti rendszer jó, de a többség fizeti jólétetek árát...

dögölnétek meg.

24.hu/belfold/2019/04/02/bayer-zsolt-fidesz-ner-olcso-onkormanyzati-lakas-uri-utca-budai-var/?fbclid=IwAR2AIt220Sg_GVCGqdUgZspye4nND1-gWZjd8RVFnoa2Lbh0s-4vSsOzCms

Secnir 2019.04.03. 11:22:45

@Helga Beauty Salon:
"és fenyegetés esetén kvázi magyarokként keltek a védelmére!"
kvázi magyarok voltak.

"magyarfóbiát és a libsik áruló attitűdjét"
el vagy tévedve, megint kevered a származást és a politikai hovatartozást...

Nekoashi2005 2019.04.03. 11:27:53

Milyen dolog az, hogy gimnazista kioktatja a hazánk vezetőit? Ha még a Szent Korona uralkodna, a deresre lenne fektetve!

444.hu/2019/04/03/marsi-aniko-felert-a-szakmaja-csucsara

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 11:46:46

@Nekoashi2005:

milyen érdekes, egy gimnazisrta érdekli a tv2 vezetőit, az

ELIOS ügy, a fidess néppárti balhéja, a Staddionmánia, a rohadó kórházak, pénztáros lölö pofátlan gazdagodása viszont nem.

a TV2 nem kereskedelmi adó? vagy talán a fidess agymosó mega-médiabirodalom része?

István Tamasi 2019.04.03. 11:54:42

Salvininek úgy is jó lesz a csüngőhasú suttyó, hogy a seggéből kilóg az epp féle lófasz.

István Tamasi 2019.04.03. 11:59:36

@Helga Beauty Salon:
Nem csak "kvázi" magyarként hanem a nemzetthy mélymagyaroknál igazabb magyarként keltek Magyarország védelmére.

Helga Beauty Salon. 2019.04.03. 12:21:48

@Secnir: "magyarfóbiát és a libsik áruló attitűdjét"
el vagy tévedve, megint kevered a származást és a politikai hovatartozást...

Megint?????????? Miért, még mikor? Meg hogy keverem. Nem keverek semmit, bizonyos származásúaknál és bizonyos politikai hovatartozás esetén fennáll a hungarofóbia ez köztudott, ez nem keverés kérdése, de ha keverem akkor is mi van, mi vagy te, keverésellenes libsi?

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 12:24:14

@Helga Beauty Salon:

"akkor is mi van, mi vagy te, keverésellenes libsi? "

aki nem velünk, az ellenünk van? miért gondolod azt, hogy aki a csuti stróman falubélilölőimádó főcziggányoddal elégedetlen, az libsi?

buzievagy?

MTA rendes tagja 2019.04.03. 12:25:03

@István Tamasi: az ország kevert nemzetiségű volt, a családok nem.
Kalergi család szinten akarta keverni az indiait, kínait, etiópot és hollandot.

Helga Beauty Salon. 2019.04.03. 12:27:05

@István Tamasi: Szeretném felhívni a figyelmét, hogy Magyarország /Magyar Királyság, stb/ mindig is kevert nemzetiségű ország volt.........
.Nem csak "kvázi" magyarként hanem a nemzetthy mélymagyaroknál igazabb magyarként keltek Magyarország védelmére...............

Na előbb kevert nemzetiség, majd magyarabb a mélymagyarnál? Legalább emlékeznél rá hogy milyen irányba kezdtél el érvelni és aznap ne váltanál! :D Persze ettől vagy te annyira jó szoptatásalany!

István Tamasi 2019.04.03. 12:32:46

@Helga Beauty Salon:
Te agyatlan fitymaszbirka! A "nem csak kvázi magyarként hanem a nemzetthy mélymagyaroknál igazabb magyarként" mondatrész a galíciaiakra vonatkozott. Nem tudsz szöveget értelmezni és ettől vagy te annyira jó agyatlan fitymaszbirka!

István Tamasi 2019.04.03. 12:34:56

@MTA rendes tagja:
Óriási tévedés. A vegyes nemzetiségű országokban, mint amilyen Magyarországi is volt és van a családok között is keveredtek és keverednek a nemzetiségek.

Helga Beauty Salon. 2019.04.03. 12:35:36

@csüngőhasú norvégbáró:
aki nem velünk, az ellenünk van? miért gondolod azt, hogy aki a csuti stróman falubélilölőimádó főcziggányoddal elégedetlen, az libsi?...............

Komám, az "elégedetlen" az külön kategória, abba még én is beleférek. Te a strómanozó, Lölöző, czigányozásoddal minden kommentedben nem elégedetlen vagy, hanem egy elvakult fogyatékos mongolidióta! Ezek pedig a libsik, a prolik és a hasznos hülyék! Tehát akkor hogy szólítsalak? Válassz!

Secnir 2019.04.03. 12:35:55

@MTA rendes tagja:
"Kalergi család szinten akarta keverni az indiait, kínait, etiópot és hollandot."

ott a két link, amit küldtem, ír/olvas/értelmez vagy majom módra mutogat.
de leginkább azt a részt, ahol kiemeli, hogy keverni kell. ha nincs ilyen, akkor pofa súlyba.

István Tamasi 2019.04.03. 12:36:44

@István Tamasi:
... és a családok szintjén a keveredés Kalergi nélkül vagy ellenére vagy hatására is folyamatos.

Helga Beauty Salon. 2019.04.03. 12:40:38

@István Tamasi: Óriási tévedés. A vegyes nemzetiségű országokban, mint amilyen Magyarországi is volt és van a családok között is keveredtek és keverednek a nemzetiségek.....................

Ez a 20. század végén a városokban történt csak meg, nemzetiségi falvakba más nemzetiségű nem nagyon járt keveredni, mert elverték mint a lovat!

Helga Beauty Salon. 2019.04.03. 12:44:22

@István Tamasi: Nem tudsz szöveget értelmezni és ettől vagy te annyira jó agyatlan fitymaszbirka!..........................

Na elérkeztünk a nem úgy értettem halandzsához! :D Egy normális fogalmazás az világos jókomám, azt nem kell értelmezgetni, a faszom se fog totózni hogy mit akartál mondani, írd le egyértelműen!

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 12:48:11

@Helga Beauty Salon:

"Komám, az "elégedetlen" az külön kategória, abba még én is beleférek. Te a strómanozó, Lölöző, czigányozásoddal minden kommentedben nem elégedetlen vagy, hanem egy elvakult fogyatékos mongolidióta!"

ohh, észrevetted te fasz? no akkor, a cziggányod 1+ éve tartó SOROS MIGRÁNCSozása, vajh mi??????????????????????

nem idegesítő úgy, hogy közben tulajdonképpen csak lop?

Helga Beauty Salon. 2019.04.03. 12:56:30

@csüngőhasú norvégbáró: nem idegesítő úgy, hogy közben tulajdonképpen csak lop?.................

Szerintem jól csinálja nagyjából a dolgokat, téged idegesít, az viszont tetszik! Czigányozhatsz még három évig, az a minimum, de lehet hogy tovább! :D Mit szólsz?

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 12:59:24

@Helga Beauty Salon:

ha nem zavar a cziggányozásom, tulajdonképpen kussolhatsz is, vagy nincs a lendvay utcában most szabad segg, amit nyalhacc? :D

Secnir 2019.04.03. 13:21:49

hogy a témához is hozzászóljak:
ha orbán hétfőn tényleg csatlakozik salvinihez, és így színt vall, akkor:
- a néppárt kizárja
-a fideszeseknek a szemébe kell mondani, hogy a fidesz eu-ellenes, tehát ők is az eu ellen vannak -> meg kell mutatni egy szibéria-térképet, bökjenek rá, és induljanak.
-tudatosítani kell egyre mélyebben az európai országok vezetőiben, hogy magyarország =/= fidesz, tehát ha nyilatkoznak, fideszt mondjanak jó hangosan, mert a magyarok továbbra is szeretnének az eu tagjai maradni...

MTA rendes tagja 2019.04.03. 13:28:50

@István Tamasi: keveredés Amerikában volt, nálunk olyan kevés, hogy elhanyagolható

Willkommenskultur 2019.04.03. 13:45:13

@Secnir: Mind1, igy is ugy is 2/3-ot kap a Fidesz

ugyhogy hisztizhettek tovabb

kutyás malymok 2019.04.03. 13:51:32

Orbán Ráhel eldobta a pelenkát. Sok más botrány is volt, például Rolex Botka déltengeri búvárnyaralásai.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.04.03. 13:57:38

" A magyar kormány fényes nappal verte szét a demokratikus intézményeket és normákat."

Bezzeg a 2010 elotti szadista terrorral diktaturaval nem volt semmi bajuk. Az se erdekelte oket, hogy allamcsod van, mert korlatlanul fosztogathattak az orszagot.

Helga Beauty Salon. 2019.04.03. 14:19:03

@csüngőhasú norvégbáró:
ha nem zavar a cziggányozásom, tulajdonképpen kussolhatsz is,.............

Te milyen kis agresszív kismalac tudsz lenni! :D Persze hogy nem zavar, ha minden hülyén felkapnám a vizet, még a bolondok házában kötnék ki! :D Miattatok kár lenne! :P

Helga Beauty Salon. 2019.04.03. 14:21:46

@kutyás malymok: Sok más botrány is volt, például Rolex Botka déltengeri búvárnyaralásai................

Haggyad már! Azóta ilyen Karácsonyok, Tordai Bencék, Jakab Péterek nyomják, a Botka ezekhez képest egy félisten :D

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 14:30:09

@Orbán 1 GÉNIUSZ:

"Bezzeg a 2010 elotti szadista terrorral diktaturaval nem volt semmi bajuk. Az se erdekelte oket, hogy allamcsod van, mert korlatlanul fosztogathattak az orszagot. "

azóta O1G pofátlanabb lett nem? milyen médiabirodalma van a fidessnek? s a pofádba hazudnak szemrebbenés nélkül, a médiaarcokat ne is említsem, bájer zsóti? :D
stílus, elegancia, minőség. :D

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.04.03. 14:32:50

" Az egyetem most arra készül, hogy valamennyi tagállamban felméri a demokrácia helyzetét, olyan szervezetek segítségével, mint a Freedom House."

Ez nyilvan egy rendkivul objektiv fuggetlen vizsgalat lesz, az egyik Soros ugynokseg vezetesevel. :)))))))))))
Verlazito az a pofatlan arrogancia, ahogy ezek allandoan minket akarnak vizsgalni, mintha barmifele erkolcsi alapjuk lenne hozza.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.04.03. 14:48:42

@csüngőhasú norvégbáró: "mikor tudjuk meg, mi van az ELIOS üggyel?"

Erdekes Ujhelyi istvan tobb szaz millios lakas felujitasarol, amitol csodbe ment a szeviep nem erdeklodtok ilyen kitartoan.

Nekoashi2005 2019.04.03. 15:19:54

@Orbán 1 GÉNIUSZ:

Ja, egy kb 35-40 milliós lakás több száz milliós felújításába ment tönkre a szeviép....
Miért nem használsz ékezeteket?

Lakatos Rodolfó 2019.04.03. 16:57:55

@Nekoashi2005: Majd ősszel kiderül, kinek hisznek a szegediek, de a magam részéről nem hinném, hogy Rolex Laciék még ezt is meg tudnák úszni, a szeviép-botrányba bele fognak bukni.

Lakatos Rodolfó 2019.04.03. 16:59:29

@csüngőhasú norvégbáró: "stílus, elegancia, minőség"

Ja, többek között ez IS hiányzik nálatok ballibbantaknál, persze az értelmes gondolatok és a hiteles arcok mellett. Ezért fogjuk veletek május 26-án megint feltörölni a padlót.

beduka 2019.04.03. 18:53:00

@csüngőhasú norvégbáró: Mondjuk választói felelősség....sajnos miután erre szavaztál -bár torzított információk birtokában-akkor sajnos a bráner rosszabb végére kerülsz ha egy értékközösség elvárásait nem akceptálod.Mondjuk előbb is lehetett volna egyértelműsíteni ezt és nem ilyen felemás módon.

MTA rendes tagja 2019.04.03. 19:46:01

@Orbán 1 GÉNIUSZ:
Bejelentem, hogy megvizsgálom a demokrácia, a jogállam, a sajtószabadság, a diszkrimináció meg a többi fontos dolog helyzetét a következő országokban:
USA, Kanada, Franciaország, Spanyolország, Németország, Svédország.
Aggódom a fenti országokban zajló fasisztoid, kirekesztő, diktatórikus tendenciák miatt. ENSZ szankciókat fogok majd javasolni, bojkottot és hasonlókat a pártatlan, objektív vizsgálatomat követően.

taga20 2019.04.03. 19:50:51

@MTA rendes tagja:

mit vergőcc itt te szardarab? a fityeszes maffiád semmibe nem vesz fityesztalpas!

Ader Janos 2019.04.03. 20:09:08

@Nekoashi2005: "Ja, egy kb 35-40 milliós lakás több száz milliós felújításába ment tönkre a szeviép...."

Kozben kiderult Badacsonyban is van egy nyaraloja, es azt is a Szeviep ujitotta fol. Es kitudja meg, ha komolyabban utanna neznek, meg mi fog kiderulni.

MTA rendes tagja 2019.04.03. 20:12:59

@taga20:
Majd lefogy arcodról az idétlen mosolyod, amikor bandádat felelősségre vonja a Hágai Nemzetközi büntetőbíróság.

taga20 2019.04.03. 20:17:51

@MTA rendes tagja: "Majd lefogy arcodról az idétlen mosolyod,"

ez mit jelent retek?

szóljál má ott valami főnöködnek leningrádban, hogy valami frissebb fordító programot használjál!

Semper Fidelis 2019.04.03. 20:50:37

Inkább ezt szemlézd: index.hu/kulfold/2019/04/03/szlovakia_nacionalizmus_dac_himnusz_enekles/

Bár asszem pár agyhalottnak ez is tetszeni fog a törzslibsik közül.

Secnir 2019.04.03. 21:23:47

@Orbán 1 GÉNIUSZ:
"Ujhelyi istvan tobb szaz millios lakas felujitasarol, amitol csodbe ment a szeviep "

de az megvan, hogy ezzel csak a szegedieket nem lehet megetetni, akik képben vannak mindennel, illetve azokat sem, akiknek van netjük, és végignézték, ahogy újhelyi tárlatvezette a teljes lakájmédiát a kecójában - amit azok néma kussban néztek végig?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.04.03. 21:26:09

@csüngőhasú norvégbáró: " ... ez a magyarázat arra, hogy a csuti czigány tegyen amit akar, plakátozzon, zsákoljon? ... "

Nem, ez a demagógia. Pusztuljon mindenki, mert az O1G hatalmon van... szín tiszta demagógiája, a kollektív bűnösség elve stb...

Ez az oka, hogy a sok rohadt liberálfasiszta gazember 2006-ban összeverette a tüntetőket, és előtte futni hagyta a székházgyújtogatókat. Ennek eredményeként köszönhetjük a kurcsányitáknak és maszopitáknak a fidesz kelptokráciáját a 3. 2/3-dal.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.04.03. 22:23:16

@MTA rendes tagja: Na ez az. Az orszagnak a kormanynak mar evek ota igy kene reagalni az ilyet pofatlankodasokra. Mikor jon valami arrogans barom, hogy akkor majd, jol kioktat minket demokraciabol, akkor valaszul nekunk is oda kene kuldeni valami testuletet szervezetet akik meg az O demokratikus viszonyaikat vizsgalna.
Es a vegen pedig kiadnank egy kicsit lenezo, sajnalkozo, lesajnalo jelentest a demokraciajukrol. :)) A Szargentini jelenteshez hasonloan beleirni, egy rakas demagog hazugsagot es feligazsagot. Es ha mast nem talalnank, akkor megvadolnank oket rabszolgatartasal, vagy gyarmatositassal, nem szamit hogy regen volt, ezekbe ugyis mindegyik benne volt. :)))
süti beállítások módosítása