B1 blogcsalád



Lesz-e elég bátorság a Néppártban?

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. március 11. - Szelestey

• A magyar miniszterelnök egyfolytában provokál, de annyira nem bátor, hogy olyan ellenfeleket válasszon, akik vissza tudnak vágni az urnáknál 

• Orbán a maga politikájának megfelelően igyekszik átalakítani az uniót - siralmas kép a BBC-ben a mai Magyarországról 

• Trócsányi László kitűnő fideszes politikus: arcizma nem rezdül, miközben két lábbal gázol át az igazságon 

weber-orban-1.jpg

                                                     Nemzetközi sajtószemle, 2019. március 11.

 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

„Megosztóan” címmel a kommentár arról ír, hogy Orbán Viktor elérte, amit akart: az egész világ róla beszél, miközben a magyar politikus szétveri az uniós választási kampányt. Nem kétséges, hogy éppen ez volt a Juncker elleni plakátakció rendeltetése. Azaz egyáltalán nem lőtt túl a célon, kifejezetten provokálni akart, de nem azért, hogy kirakják a Fideszt a Néppártból, persze ezt az eshetőséget is számításba vették. Ez esetben azonban Orbán tud másként is beszélni, amint azt egyértelművé is tette a pénteki rádióbeszélgetésben. 

Amikor a kereszténydemokrata értékekről van szó, a kormányfő a gyakorlatban igencsak rugalmas, bár szívesen állítja be magát Kohl igazi örököseként. Hogy közben átlépte-e a határt a szélsőjobb felé? Erre lehet következtetni, ha azt nézzük, milyen módon igyekszik lejáratni az összeesküvés elmélettel Soros Györgyöt. Ugyanakkor többet tett a magyar zsidóságért, mint a korábbi kormányok. Hogy azután mindig kampány üzemmódban van, folyton megoszt, az Orbán politikusi természetéből fakad. De az a számítás húzódik meg mögötte, hogy ily módon messzire jut, ezt igazolják a tapasztalatai. A harchoz jelentős, ördögi ellenfelek kellenek, ám lehetőleg olyanok, akik nem tudnak vele versenyre kelni. Legalábbis a választásokon nem. Így jelent meg a posztereken a „világ összeesküvő” Soros és segédjeként Juncker. 

Libération

liberation_1.jpg

Az újság nem gondolja, hogy a Néppárt meg mer válni Orbán Viktortól, noha a Junkcer-Soros-féle plakát az utolsó csepp volt a pohárban. Mint rámutat, a hirdetés nem egyszerűen hamis, hanem nagy adag antiszemitizmust is áraszt, igaz ez utóbbi megszokottá vált Magyarországon. Csakhogy az igencsak tekintélyelvű miniszterelnök ennél ezerszer rosszabb dolgokat is művelt 2010 óta: így az igazságszolgáltatás és a sajtó függetlenségével, a migránsokkal, az egyetemekkel, az európai partnerekkel. Az EPP ugyan sokszor összeráncolta a szemöldökét, de Orbán úgy tudott engedményeket tenni, hogy semmi lényegesen nem változtatott. Ám ez is megnyugtatta a konzervatívokat, akiknek semmi kedvük sincs, hogy kirakják a Fideszt, mivel meg akarják tartani vezető helyüket az európai intézményekben. Szövegben nincs hiány, de a vörös vonal ott húzódik, hogy Néppárt nem támad rá a saját tagjára.

Az igaz, hogy az EU-n belül fokozódik a nyomás az autoriter rezsimek ellen, amelyek beindultak. Ám hiába kezdeményezte szeptemberben az EP a Magyarország elleni vizsgálatot, a Bizottságban és az Európai Tanácsban a kereszténydemokraták az urak. És ha a CDU-CSU továbbra is védelmezi Orbánt, akkor ennyi volt a dolog. Nem érdeke kitenni a Fideszt, mert minden voks jól jön, hogy Weber legyen a Bizottság új elnöke. Azon kívül ha megszabadul a magyar párttól, akkor félő, hogy egy nagy, populista, euroszkeptikus csoportosulás jön létre az EPP-től jobbra, ami a PiS és az olasz Liga álma.

https://www.liberation.fr/planete/2019/03/10/les-conservateurs-oseront-ils-se-priver-d-orban_1714246

Der Standard

der_standard.jpg

Az Európai Parlament elnöke ellenzi, hogy az EPP megváljon a Fidesztől. Tajani, akinek pártja, a Berlusconi-féle Forza Italia már jelezte, hogy a kizárás ellen van, nos, a politikus azzal magyarázta Orbán Viktor hozzáállását, hogy a kormányfő választási hadjáratot folytat. Hozzáfűzte, hogy a tagpártok közül egyébként is csupán 12 javasolta, hogy váljanak meg a magyar párttól, illetve függesszék fel annak tagságát. Ő maga azonban az EP első embereként nem kíván beleszólni a tagállamok közt, illetve a pártcsaládon belüli vitába, semleges akar maradni.

https://derstandard.at/2000099273028/EP-Praesident-Tajani-gegen-Ausschluss-Orbans-aus-der-EVP

FT

financial_times.jpg

A CDU elnök asszonya hajlandó engedményre Magyarországgal és Lengyelországgal szemben a menekültek elosztása ügyében. Kramp-Karrenbauer hosszú cikkben fejtette ki véleményét a francia elnöknek az EU-nak megújulását célzó kezdeményezéséről. Ennek kapcsán a kvótákról azt írta, hogy azokat rugalmasan kell kezelni, és lehetővé kell tenni, hogy amely tagállamok nem kívánnak menedékkérőket befogadni, azok más formában nyilvánítsák ki szolidaritásukat. Akár úgy, hogy a külső határ védelméhez, akár úgy, hogy a tömeges népvándorlás okainak megszüntetéséhez járulnak hozzá. Azt is kifejtette, hogy a migránsok beilleszkedése nagy feladat, főként mivel az iszlám bizonyos formái összeegyeztethetetlenek a nyílt társadalom elveivel.

A politikus nem tartja helyénvalónak, hogy további nemzeti hatásköröket adjanak át Brüsszelnek. Rámutatott, hogy az európai szuperállam helyett inkább alacsonyabb szintekre kell átvinni a jogköröket, az egyéni felelősségre építve, az illetékesség alapján. A lap szerint a tanulmány konzervatív felütése éles ellentétben áll a Marcon által szorgalmazott átfogó reformokkal, azzal, hogy meg kell állítani a populisták nyomulását. Michael Roth, a német szociáldemokrata Európa-miniszter úgy reagált, hogy a CDU sokáig hallgatott az unió jövője ügyében, de amivel most kirukkolt, az édeskevés. Nincs benne semmiféle nagy ívű törekvés. A zöldek képviselője pedig azt mondta, hogy amit AKK leírt, annak semmi közbe a földrész reneszánszához.    

https://www.ft.com/content/22eede08-42fd-11e9-b168-96a37d002cd3

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Trócsányi László úgy látja, hogy az unió napjainkban úgy viselkedik, ahogy egykor Kelet-Európában a politikai bizottságok szoktak. Az interjúban az igazságügyi miniszter az Orbán-kormányhoz hasonlóan igen kritikus hangot ütött meg Brüsszellel szemben, bár reméli, hogy nem lesz szakítás a Néppárt és a Fidesz között. Ugyanakkor szerinte Magyarországon semmiféle veszély nem fenyegeti a bíróságok függetlenségét. Vonatkozik ez a közigazgatási bíráskodásra is. A lelkiismerete teljesen nyugodt, mivel ezen a területen tárcavezetőként csak igen kicsi a beleszólási joga, arról nem beszélve, hogy sok vonatkozásban a német és osztrák modellt vették át.

Azon kívül igyekeznek annyit hasznosítani a Velencei Bizottság ajánlásaiból, amennyit csak lehet, de itt külön kell választani a szakmai és politikai ellenérveket. A bírálatok ugyanis az utóbbi kategóriába esnek, mondta. Neki magának azonban a jogállam erősítése a célja, és itt nincs is semmiféle gond. Sok esetben elfogadták a külföldi kifogásokat, az Alkotmánybíróság pedig nemzetközi tekintélynek örvend, nem egy esetben dönt a hatalom ellen. Az pedig csak rendkívüli helyzetekben fordul elő, hogy a Parlament korlátozza a testület jogkörét.

A Néppárton belül kirobbant vitáról úgy vélekedik, hogy egy nagy pártcsaládban időnként előfordulnak ütközések, de fontos a párbeszéd, hogy a partnerek kifejthessék álláspontjukat és ily módon kompromisszumra jussanak. Hozzátette, hogy az EPP-nek szüksége van az erős Fideszre, ezért bízik abban, hogy március 20-án a párt számára kedvező döntés születik. Nincs is B terv, ha másként sülne el a vita, de a válás fájdalmas volna és veszteségekkel járna mindkét oldal számára. Szerinte a plakátkampánnyal nem Junckert, hanem a Bizottság véleményvezéreinek döntéseit kifogásolták. Ekkor hangzott el, hogy Brüsszel sokszor úgy jár el, mint egy néhai politikai bizottság, miközben a lényegi döntéseket az állam- és kormányfőknek kell meghozniuk.

https://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/fidesz-spitzenkandidat-vergleicht-eu-kommission-mit-politbuero-16081576.html

BBC

bbc.jpg

Orbán Viktor egykor egészen másmilyennek indult, mára azonban büszkén nacionalista, populista és mind inkább tekintélyelvű vezető. A brit közszolgálati média egyik nagyágyúja, Stephen Sackur Felcsúton igyekezett kideríteni, mitől annyira népszerű a magyar kormány – a választók egy részének körében. Sokra azonban nem jutott, mert a helyi kávézóból kidobták, amikor érdeklődni próbált. Nem álltak vele szóba azok sem, akik a közeli üzletházból jöttek ki. Végül egy asszony annyit mondott neki haragosan, hogy Orbán megmentette a falut és az országot is. A tudósító azonban azzal a benyomással távozott a településről, hogy a miniszterelnök szégyentelenül egybemossa a saját és a közösség érdekeit. Ennek ékes példája a sehová nem vezető, uniós pénzekből épült kisvasút, amely októbertől márciusig nem is jár, mert úgysem utazna rajta senki. De ugyanide tartozik a stadion is, a mesés módon meggazdagodott egykori gázszerelő, az oligharcha Mészáros Lőrinc biznisze.

A beszámoló értékelte, hogy a 3 évvel ezelőtti menekültválság ajándék volt a kormányfő számára. A Soros elleni kampány pedig cinikus és alattomos, nem beszélve a demokrácia lényegi korlátozásairól. Úgy értékeli, hogy Orbán jelenleg lengyel, olasz és más szövetségeseivel megbuktatni igyekszik a brüsszeli status quo-t. Kiválni azonban nem szeretne, mert azon van, hogy a maga képére formálja át az uniót.

https://www.bbc.co.uk/sounds/play/w3cswhqs  

Gazeta Wyborcza

 

Orbán Viktor az Észak-Atlanti Szövetség Szervezetének fontosságát hangsúlyozta, miután megítélése szerint Európa biztonsága ingatag lábakon áll. A politikus Varsó közelében a másik három visegrádi állam kormányfőjével közösen tartott ünnepségen beszélt, a NATO-csatlakozás 20. évfordulója alkalmából. Kiemelte: hosszú évtizedek óta nem kellett a mostanihoz hasonló veszélyekkel szembenézni az anarchikus nemzetközi helyzet és a terrorizmus miatt. A lap megjegyzi, hogy a Fidesz ezúttal is a menekültekkel szembeni félelmekre építve kampányol. A kormányfő sűrűn hangoztatja, hogy csak Magyarország és a V4-es csoport mentette meg Európát a kulturálisan idegen bevándorlóktól.

http://wyborcza.pl/7,75399,24535639,premierzy-grupy-wyszehradzkiej-w-polsce-na-obchodach-rocznicy.html

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6614681610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.03.11. 06:39:07

A Liberális Néppárt örül, ha még kihúz pár hónapot, évet. Semmi erejük már.

rallus 2019.03.11. 07:07:20

Soros úr megtehetné, hogy párttá alakítva elszánt és költséges magyarországi kft-it a választásokon porrá zúzza Orbán hazafiatlan csapatát! Akkor aztán visszavághatna az urnáknál!

Lakatos Rodolfó 2019.03.11. 07:14:53

"Lesz-e elég bátorság a Néppártban?"

Jaj, mucikám! Én annyire izgulok, hogy most akkor elég bátrak lesznek-e vagy nem, lassan már aludni se bírok!

Példát kéne venniök a Kunnhalmy "Ajtónindzsa_ Ágicáról, neki még arra is volt elég bátorsága, hogy faltörő kosként (ja bocs: bariként) a gonosz MTVA ajtóknak is nekimenjen!

Secnir 2019.03.11. 07:58:19

@közíró MAXVAL bircaman:
hát igen, az oroszoknak nem tetszik, hogy van egy egységes -hangsúlyozom, egységes- európai párt, ami európa egységére törekszik, nem pedig a széthúzásra. megértem, hogy orosz barátaidnak érdeke a szétzilált, egyesével felfalható európa, és orbánban hű csicskára talált, de ez nem fog menni a végtelenségig, sorry.
orbán megy a néppártból.

A.A. Cooper 2019.03.11. 09:32:33

@közíró MAXVAL bircaman:
Birka, vazzeg! Te télleg közírónk nevezed magad? Közönségesnek közönséges, írónak meg irtóra nem, egy író képes rá, hogy értelmes szavakat, mondatokat ír egymás után.

A.A. Cooper 2019.03.11. 09:36:34

@Lakatos Rodolfó:
Jaj, mucikám, te teljesen alkalmatlan vagy arra, hogy arról dumálj, amiről a cikk szól, meg amiről mások? Te nem érted, ami le van írva, vagy ennyire infantilis barom vagy? Úgy jársz, mint csauseszku járt. Csak lesett, amikor a csövek elé állították, nem nagyon akarta elhinni, hogy vele ez történik.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.11. 09:57:30

" ... A harchoz jelentős, ördögi ellenfelek kellenek, ám lehetőleg olyanok, akik nem tudnak vele versenyre kelni. Legalábbis a választásokon nem. Így jelent meg a posztereken a „világ összeesküvő” Soros és segédjeként Juncker. ... "

Szelestey úr, ezt kár volt beszerkeszteni! Hol élt maga az utóbbi 10 évben. Minden párt volt már a plakáton, ami beleszólhat az urnáknál az eredménybe. Kurcsánytól a maszopon át Vonáig... minden, sőt még drótvágós csoportkép is volt velük.... Ne égesse magát! Ez is pontosan ugyanolyan kampány, mint az eddigiek, csak épp más lett a címlaplány.

Könnyen bátor a fidesz, amikor lejáratott és vállalhatatlan az ellenzékének derékhada. Azok a kurafiak (maszopiták és kurcsányiták) lefeküdtek a fidesznek, és némi apanázsért elvállalták a gusztustalan koldus szerepét az ellenzék irodájának ajtajában, hogy eltántorítsák azokat, akik esetleg összefognának a fidesz ellen. Amíg azok ott lebzselnek, addig csak azok társulnak az ellenzékkel, akiknek erős a gyomruk, nincsenek elveik, és minden szar belefér a közös képviseletbe.

Helga Beauty Salon. 2019.03.11. 10:12:44

Lesz-e elég bátorság a Néppártban?..............................

Kidobják! Pellengérre állítják! Elfogyott körülötte a levegő! Ultimátumot kapott!.....
Lajos mi lesz veled bazmeg ha kidobják? Miről fogsz írni, a való világnak is vége és hasonló fajsúlyú reality nincs több!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.11. 10:17:04

" ... Hogy közben átlépte-e a határt a szélsőjobb felé? Erre lehet következtetni, ha azt nézzük, milyen módon igyekszik lejáratni az összeesküvés elmélettel Soros Györgyöt. Ugyanakkor többet tett a magyar zsidóságért, mint a korábbi kormányok. ... "

Most akkor náci és antiszemita, vagy filoszemita? Nagyon nem mindegy...

Jó lenne eldönteni, hogy a Csuti Csüngőhasú Cézár most üldözi a zsidókat, vagy ajnározza őket, ma Magyarországon nácizmus van, és erősödik az antiszemitizmus kormány részéről, vagy a mostani kormány a legzsidóbarátabb a rendszerváltás óta....

Kezdek összezavarodni, annyi marhaságot írnak össze-vissza a liberálfasiszta újságok...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.11. 10:21:21

@Helga Beauty Salon: " ... Miről fogsz írni, a való világnak is vége és hasonló fajsúlyú reality nincs több! ... "

Arról fog írni, hogy lám megbukott a kormány, aztán majd jönnek a választások, és az ellenzéz egy emberként magára szavaz... minden párt külön saját magára.... így ismét arcra veszik a flasztert, és lesz majd orbákolás a választási csalásokról, miközben a szavazatszámláló bizottságok többségébe nem delegálnak tagot.....

Helga Beauty Salon. 2019.03.11. 11:01:03

"milyen módon igyekszik lejáratni az összeesküvés elmélettel Soros Györgyöt. "

Milyen összeesküvés elméletről beszélsz poszter? Itt van a
Weber még mindig nem okult
Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje
2019. március 10.
részlete, a tiéd, ez áll benne Sorosról: """"A 88 éves Soros György keresztes hadjáratot folytat a tisztességesebb társadalomért, e célra már 32 milliárd fontnak megfelelő összeget áldozott, ám emiatt befolyásos ellenfelei támadták, így mára már a jobboldal kedvenc mumusának számít. Az üzletembert azonban nem riasztja el, ha erős az ellentábor. Legutóbb Davosban a kínai elnököt bírálta. De hát megélte a nácizmust és a szocializmust, ezért nem hagyhatja szó nélkül az egyéni szabadságjogok elleni támadásokat. Régi ellensége Trump, valamint Putyin is, Orbán Viktor pedig a „Soros-tervre” alapozta tavaly a kampányt."""""

Nincs itt semmiféle elmélet, ez nem egy öreg bácsi mint ahogy próbáljátok beállítani, hanem maga a sátán és ti a segédei vagytok!

Nekoashi2005 2019.03.11. 11:25:30

@Helga Beauty Salon:

"Nincs itt semmiféle elmélet, ez nem egy öreg bácsi mint ahogy próbáljátok beállítani, hanem maga a sátán és ti a segédei vagytok! "

Súlyos elmezavarával keresse meg elmeorvosát......,

Helga Beauty Salon. 2019.03.11. 11:33:37

@Nekoashi2005: Nekoashi2005
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2019.03.10. óta tag.

Mi van gyáva csicska, nem merted a saját ismert nickeden feltenni a szar képedet?
Egyébként a kép találó, mert az EU vezetése tényleg azt képzeli, hogy a szaros pénzükért idekvótázhatnak migriket és belepofázhatnak mindenbe, csak a Viktor korántsem egy hálás buta kutya és elkapja a mocskos kezüket ha nyúlkálnak!
HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ VIKTOR!

Nekoashi2005 2019.03.11. 12:16:54

@Helga Beauty Salon:

Jaj te szegény elmebeteg....... A saját nickemen nem tudtam belépni, így muszáj volt másikat csinálni. De nem akartam teljesen mást csinálni.

"szaros pénzükért idekvótázhatnak migriket"
Tényleg hogyan képzeli az EU hogy konkurenciát akar - akar a fenét, csak a hozzád hasonló IQ negatívak hiszik ezt - támasztani a csutinak, aki pénzért - amit majd később kamatostul kell visszafizetni a költségvetésből, minthogy letelepedési kötvény - bűnözőket telepített be!

Tangooo 2019.03.11. 12:22:07

Kampányol a nyugati sajtó. Orbán is. Igaz, Orbán kevesebbet foglalkozik velük, mint ők vele.

Lakatos Rodolfó 2019.03.11. 12:25:54

@A.A. Cooper: "Úgy jársz, mint csauseszku járt. Csak lesett, amikor a csövek elé állították, nem nagyon akarta elhinni, hogy vele ez történik."

Jaj mucikám, csak ne járjunk úgy, mint a csaucseszku!!

Én már annyira félek, azt hallottam, hogy a tévészékházas és a parlamenti haddelhadd nyomán már az egekben van a baloldal népszerűsége, attól tartok, hamarosan menekülőre kell fogjuk!!!
hvg.hu/itthon/20190311_IDEA_a_baloldal_semmit_nem_profitalt_a_tuloratorvenyes_tiltakozasokbol

Helga Beauty Salon. 2019.03.11. 12:45:06

@Nekoashi2005: . A saját nickemen nem tudtam belépni, így muszáj volt másikat csinálni. ...........

Hát ha muszáj volt, akkor jó! Viszont bocikám hiába letelepedési kötvényezel, mert azt a kormány felhatalmazással legitim módon teszi, viszont az EU-nak nincs joga iderakni senkit! Ha nem tetszik amit a kormány csinál, akkor el kell menni szavazni és megnyerni a választást! Ja, hogy kevesen vagytok? Így jártál!

Nekoashi2005 2019.03.11. 13:01:04

@Helga Beauty Salon:
"azt a kormány felhatalmazással legitim módon teszi"
Ez szerepelt a fidess választási programjában? Erre kértek felhatalmazást a választóktól? "Akarjátok e magyarok, hogy ukrán, orosz, kínai, arab bűnözőknek adjunk pénzért - amit majd ti fogtok kamatostul visszafizetni! - letelepedési engedélyt?" Ja nem, olyan, hogy fidess program az nem volt.....

Hú de sötét vagy!

Helga Beauty Salon. 2019.03.11. 13:11:55

@Nekoashi2005: Ez szerepelt a fidess választási programjában? Erre kértek felhatalmazást a választóktól?

Nem, de joguk van hozzá. Ne ugass ukránokról, meg arról hogy én vagyok a sötét, mert tőletek már tele lennénk négerrel meg arabbal.
Egyébként is ti a buzi ellenzék vagytok, nem ti kéritek számon a választási programot, neked a ballib pártoknál kéne kopogtatnod, hogy miért vannak a béka segge alatt! Tényleg, milyen érzés sikertelennek lenni immár kilenc éve?

rallus 2019.03.11. 13:13:42

@Nekoashi2005: Balsors sújtotta hazánk reménysugara, hogy ti világosak kevesen vagytok... És még fogytok is....
Mellékesen tűvé tettem Gyurcsány választási programját, de sem az elkúrásra való törekvést, sem az államcsőd ígéretét nem találtam benne...
Talán én is hú de sötét lehetek?

Secnir 2019.03.11. 14:02:15

@Nekoashi2005:
"Akarjátok e magyarok, hogy ukrán, orosz, kínai, arab bűnözőknek adjunk pénzért - amit majd ti fogtok kamatostul visszafizetni! - letelepedési engedélyt?""

ez a fidesz belső használatra szánt programja volt...

Nekoashi2005 2019.03.11. 14:03:28

@Helga Beauty Salon:
Ukránokról nem is írtam, de kösz....
Freudi elszólás....
@rallus:
Biztos azért nem írt államcsődről mert nem volt.
Pontosabban a kósa lali meg a szíjártó peti beszélt róla, mielőtt a pénzpiacokon beindult volna az akció. Meg is szívták ezt a devizahitelesek

Helga Beauty Salon. 2019.03.11. 14:23:19

@Nekoashi2005:
@Helga Beauty Salon:
Ukránokról nem is írtam, de kösz....
Freudi elszólás....

Nekoashi2005 2019.03.11. 13:01:04
@Helga Beauty Salon:
"azt a kormány felhatalmazással legitim módon teszi"
Ez szerepelt a fidess választási programjában? Erre kértek felhatalmazást a választóktól? "Akarjátok e magyarok, hogy ukrán, orosz, kínai, arab ........

Írtál, csak biztosan elfelejtetted, mert rég volt az aranyhal memóriádnak. :D

Helga Beauty Salon. 2019.03.11. 14:50:10

@Nekoashi2005: Biztos azért nem írt államcsődről mert nem volt.
Pontosabban a kósa lali meg a szíjártó peti beszélt róla, ..................

Ja csak IMF hitel kellett nagy hirtelen és következett az IMF uralom, mert idetelepítettek egy irodájukat egy orosz nevű zsidó nővel ha jól emlékszem! Az sem volt semmi, hogy a ballibáknál két ciklus alatt három nagy kormányválság volt két miniszterelnök cserével és SZDSZ kormányból való kilépéssel, miniszterelnök a saját ciklusát nem töltötte ki és amíg Bajnaira rásózták, kb. egy hónapig sorban merültek fel a nevek, de senki nem akart miniszterelnök lenni, akkora volt a szar!
Nem is értem miért meritek kinyitni a mocskos pofátokat, mi a bajotok a zOrbánnal ezek után!

Gyurcsány Ferenc 2019.03.11. 14:56:04

"Mint rámutat, a hirdetés nem egyszerűen hamis, hanem nagy adag antiszemitizmust "

Leszarjuk a zsidokat, nem az a baj, hogy antiszemita, hanem hogy antialkoholista, aljas modon megbelyegzi az alkoholistakat.

Nekoashi2005 2019.03.11. 15:08:46

@Helga Beauty Salon:

"IMF uralom, mert idetelepítettek egy irodájukat egy orosz nevű zsidó nővel "

Buta náci vagy.....

rallus 2019.03.11. 15:18:05

@Nekoashi2005: Segítek! Iryna Ivaschenkot nem a zsidósága miatt telepítették Budapestre, hanem azért, hogy Bajnaiék legalább az IMF hitelt ne lopják el! Iryna jóváhagyása nélkül Gordon legfeljebb a budin dönthetett teendőkről... (Ebben persze néhányan kételkednek...)

Helga Beauty Salon. 2019.03.11. 16:10:36

@Nekoashi2005: Hülye libbant vagy, semmi rosszat nem mondtam rá, én meg magyar vagyok! :DDDDDDDDDDDDD
Milyen érdekes hogy néhány származást nem lehet elvileg kimondani! Én ezt mondjuk leszarom, ha meg valaki szégyenli, vagy a rokonai szégyenlik az nem az én hibám. :P
Az árfolyam növekedésnek a kamatokra gyakorolt hatásának a kiszámolása közben is fel kéne vállalni a származást, nem csak amikor sérelem esete forog fenn!

rasztaszív 2019.03.11. 16:20:10

@Helga Beauty Salon: ja,meg a pávatánc közben is...

Helga Beauty Salon. 2019.03.11. 16:32:55

@rasztaszív: : ja,meg a pávatánc közben is....................

Ha a seggedbe dugsz néhány tollat, akkor felkérlek egy keringőre és közben a fülembe súghatod hogy kik az őseid!

Nekoashi2005 2019.03.11. 16:34:15

@rallus:
Ha már lopást emlegetsz, akkor inkább a csutiról beszélj. Végül is sikerült az ország leggazdagabb emberévé összelopnia magát, mégha a vagyon nagyobb része pénztáros lőrinc neve alatt fut.

rasztaszív 2019.03.11. 16:37:26

@Helga Beauty Salon: meg is teszem,ha valaha képesek lesztek a kettős mércét magatokon is észrevenni...:)

rallus 2019.03.11. 18:37:01

@Nekoashi2005: Az USA még Angela magántelefonját is lehallgatja, mindenkinek még a segge lyukába is bekémkednek. Név szerint említették Orbán kutyáját, ami szakmailag elismerésre méltó!
Miből gondolod, hogy egy, a számukra kellemetlen politikusról ne hoznák azonnal nyilvánosságra az esetleges terhelő adatokat?
Jó, tudom, hogy a zölddossziés ember, meg Vona, meg Gyurcsány minden dokumentumot a kezében tart, de ők annyira úriemberek, hogy nem buktatják le...
Te még megteheted....

Mi van lipsik ? Már megint nem bukott az Orbán ? 2019.03.11. 19:43:36

Mi lesz most a kizarassal lipsikek ? Most kiderult Manfred Weber, holnap azert jon Orbanhoz, hogy segitseget kerjen tolle a kampanyban. Vagy gondoljatok, elobb kizarja Orbant, aztan megkeri hogy kampanyoljon neki a neppartert ???

2019.03.11. 19:48:23

@Helga Beauty Salon: "mert az EU vezetése tényleg azt képzeli, hogy a szaros pénzükért idekvótázhatnak migriket és belepofázhatnak mindenbe," 2018-as februári ENSZ tervezet: minden ország szuverén joga saját magának alakítani migrációs politikáját. Ebbe pedig nem kíván beleszólni az Unió. Ajánlásokat tehet, de senkit nem kötelezhet semmiféle migránsok befogadására az adott ország beleegyezése nélkül. Mellesleg nem is akar.

2019.03.11. 19:53:26

@Helga Beauty Salon: "A Fidesz európai parlamenti választási programja - 2009. 28. oldal, Brüsszel a magyar érdekek védelmében c. bekezdés: "Sokszor kerültünk abba a helyzetbe, hogy a magyar polgárok érdekeit éppen Brüsszel képviselte a magyar kormánnyal szemben" 35. oldal, Biztosítsuk a közösen vallott értékek és alapelvek érvényesülését c. bekezdés:

"Az Európai Uniónak jelenleg a gyengeségei közé tartozik, hogy nehezen tud a saját maga által vallott értékeknek és elveknek érvényt szerezni. (...)
Ennek oka abban keresendő, hogy az unió intézményei félnek beavatkozni egy-egy kormány belügyeibe. A Fidesznek ugyanakkor meggyőződése, hogy közös értékeink és elveink érvényre juttatását nem lehet mérlegelés tárgyává tenni. Fel kell tehát ruházni az Európai Uniót, hogy tagjait folyamatosan az értékek képviseletére és az alapelvek betartására késztesse; enélkül nincs erős Európa. (...) Ellentmondás, ha elvárjuk az uniótól, hogy vegye rá a normakövetésre a tagállamok kormányait, de vonakodunk attól, hogy ehhez a szuverenitásunkat esetleg csorbító felhatalmazást adjunk." Ezt egy ismerősöm írta nem olyan régen, mi a véleményed róla?

John Brennan 2019.03.11. 19:58:16

Szelestey újabb hazugsággyűjteménye.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.03.11. 20:17:40

@John Brennan: "hazugsággyűjteménye"

Felhívnám figyelmedet, hogy ez itt nemzetközi sajtószemle. :))

Kevered a gazdád hazugsággyárával, fideSSfasszopó. :))

a nagy hohoohooo 2019.03.11. 22:05:03

@rallus: Hátazba+..deráge segghüle orbánseggszolgálatos takonynáci baro....még kurvább és sötétebb...hehee....búj vissza a seggedbe,...oda dugtam vissza számtalanszor nem volt se csőd ,de Gyurcsány sem azt mondta hazudott,azt ,hogy hazudtunk..és ez úgy igaz ,senki nem tudta/akarta helyrehozni a gazdaságot a rendszerváltás elbäszása,az Antall még mélyebbre taszította kontárkormányzás után,Hornék próbálták,de az is csak Antall felégette gazdaság tűzoltásra futotta,mire beértek volna az eredmények a hülye nép leváltotta őket az I.Orbán maffiára,azok aztán felélték a Bokros csomag eredményeit,koronaúsztatás,Happy And kft,12 állami gazdaság stb..2001-re elfogyott a közlóvé,a 2002 választási osztogatásként Orbán bevezette a kedvezményes lakáshitelt,amiből Járai tevékeny segítségével lett a devizapokol,a PSZÁF és Gyurcsány ellenezte ,ezzel eladósította a következő kormányok költségvetését,Medgyessy is csak fékezni tudta mert a hitelboom már futott,tom ehhez is hülye vagy...ez olyan mintha egy teljes gőzzel haladó óceánjárót akarnál lefékezni,ebben a banki hitelkimerült állapotban érte a gazdaságot az ámerókai ingatlanhitelválság,még szerencse ,hogy Gyurcsány az IMF felajánlott hitelét vette fel és nem a Templeton uzsoráját mint 2010 után Orbán,Bajnai 4%-ra hozta le a hiányt,ezzel egyensúlyba hozta a gazdaságot,a szarosnyelved tárgy orbángazdid el is dicsekedett Merkelnél,Barrosónál ,hogy Mo.két egymást követő kormánya világbajnok teljesítményt nyújtott válságkezelésben,aztán Kósa- Szíjjártó bedöntötte a forintot,ezzel lenullázta Bajnai eredményét,ezért nyúlta le a gazdid a manyup 3000 milliárdját.
Ja ,csaxólok seggfej az IMF hitel kisebb része lett a bankok feltőkésítésére költve,a nagyobból Orbán megvette az azóta is ráfizetéses MOL-t.
Végül orbángazdid úgy 8000 milliárdos nemmegszorítással,és magasabb kamatozású dollárhitellel hazazavarta az IMF-et,hogy ne lásson bele a lopásokba..
Nagy vonalakban ennyi.nem kell mekköszönnyöd,most még ingyen dugtam vissza a fejed a seggedbe,a következőkben darabjáért 1000 EUR-t kérek ennyibe kerülnek a teféle hülyegyerekeknek forgalmatott intelligenciatabbletták...hehee..

lipsi egyenlő fos 2019.03.11. 23:08:31

@a nagy hohoohooo: mé nem inkább anyádat baszod, mint a többi lipsi te sorosbérenc szarláda ??

alöksz róz 2019.03.11. 23:52:01

@Magánvéleményem: "Szelestey úr, ezt kár volt beszerkeszteni! Hol élt maga az utóbbi 10 évben." - gyurcsány seggében. néha kidugta a fejét, de ez volt az összes kapcsolata a külvilággal

megamedve 2019.03.12. 05:48:29

Teljesen felesleges gecifanokkal vitatkozni.
Más dimenzióban mozognak, mint a főfarkincás.
Mindent a spermahálón át látnak:
tapsoltak az IMF kipaterolásának, merthogy a köcsög lippsik akarták a pénzükön át irányítani az országot, és ebben még lehet is valami.
De azt már nem látják, hogy nem az ország érdekében lettek kiváltva a hiteleik, hanem azért, hogy a NER szabadon, kontroll nélkül lophasson mindent, de mindent, amihez hozzáfér.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.03.12. 16:03:04

@John Brennan: Elfelejtettél üzenetet küldeni, csak az aláírásod jött át. :))
süti beállítások módosítása