B1 blogcsalád



Webernek egyre nagyobb tehertétel Orbán személye

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. február 25. - Szelestey
  • A Néppárt alighanem jobban járna, ha eltávolítaná soraiból a Fideszt, ám akkor Orbán becsatlakozhat a szélsőjobbhoz (előbb-utóbb összenő, ami összetartozik...) ;
  • A populisták még nagy kerékkötők lehetnek az Európai Parlamentben, már ha sikerül közös vonalat találniuk a nemzeti önzés alapjáról;
  • Az ellenzék és a választók között próbál közvetíteni az újonnan alakult Magyarország Mindenkié, amelynek vezetőjét a lakájmédia Soros bábfigurájának minősíti.

weber.jpg

Politico

politico_1.jpg

Manfred Weber ugyan azt sürgette vasárnap, hogy szerződést kell kötni az antiszemitizmus ellen, csak épp a bírálói szemére vetik, hogy az általa képviselt konzervatív pártcsalád védelmezi Orbán Viktor zsidóellenes hozzáállását. Az EPP bizottsági elnökjelöltje arra szólított fel, hogy az Európai Parlament küldjön egyértelmű jelzést: az antiszemitizmusnak nincs helye a földrészen. Szükségesnek tartja a fellépést a  jelenség ellen Timmermans is, aki szociáldemokrata színekben szeretne Juncker utódja lenni.

A kérdés politikai aknamezőt jelent a Néppárt számára, éspedig elsősorban Orbán miatt, aki fő ellenségének tekinti Soros Györgyöt, és akit gyakran vádolnak zsidóellenességgel. Két éve kiállt a hírhedetten antiszemita Horthy mellett, aki Hitler szövetségese volt. Most pedig kampányt indított Juncker és Soros ellen, az EU-t pedig azzal támadta, hogy az összeesküvést sző, így akarja rákényszeríteni migrációs politikáját Magyarországra. Emiatt többen, köztük a Bizottság mostani, és egyik korábbi elnöke, Herman van Rompuy is szükségesnek nevezte, hogy távolítsák el a Fideszt a kereszténydemokraták soraiból.

 

Handelsblatt

handelsblatt.jpg

A német üzleti körök lapja szerint a Néppártnak meg kellene válnia Orbán Viktortól, ám ez nem is olyan egyszerű. Mindenesetre a vita rosszkor jön a konzervatívoknak, habár a magyar vezető már régóta sokakat idegesít a CDU-ban, ám nem könnyű túladni rajta.  Az ügy kampánytéma lett a választások előtt 3 hónappal, és még veszélyes lehet az EPP számára. Főleg a német kereszténydemokraták sokáig már nem tűrhetnek meg a frakcióban egy olyan tömörülést, mint a Fidesz. A pártnak, a CSU-val közösen kezdeményeznie kellene a kizárást, bár az sok tekintetben nehéznek ígérkezik. Hiszen idáig az EU-ellenes megnyilatkozások dacára a keblükre ölelték. És a bajor keresztény szociálisok körében továbbra is sok híve van.

 Az esetleges elhatárolódás esélyt jelent, hogy az uniópártok kisebb támadási felületet kínáljanak az EP-választás előtt, miután főlek az SPD, a Balpárt és a környezetvédő mozgalom kifogásolja az évek óta tartó szoros és kritikátlan viszonyt Orbánnal. Tekintve, hogy milyen erővel robbantak ki most az ellentétek, nem venné ki jól magát, ha a két kereszténypárt megelégedne azzal, hogy kinyilvánította visszatetszését. Ám az ügy alkalmas arra, hogy még inkább megossza őket, hiszen a CSU egyik nagyágyúja, a Bundestag alelnöke máris az eltávolítás ellen foglalt állást. Weberre pedig mind nagyobb nyomás nehezedik.

A vita feltárja a szövetség egyik politikai gyengéjét. Az európai választási hadjárat minden eddiginél jobban egymás ellen fordítja az unió híveit és ellenfeleit. A keresztény tábor, amely még mindig a Merkel-féle migrációs döntésekkel foglalkozik, bénultnak tűnik. Az EPP alapvetően EU-párti erőket tömörít, leszámítva a nemzeti-populista Fideszt. A jelek szerint a menekültkérdésben Orbán úgy gondolja: azt csinál, amit csak akar. Ennélfogva Kramp-Karrenbaurnek és Södernek, a két német konzervatív pártvezérnek hamarosan meg kell mondania, meddig kívánnak elmenni. Ha szabadulnának a magyar párttól, akkor júniusban azt kell szorgalmazniuk, hogy Orbán nélkül jöjjön létre az új, néppárti frakció. Ám ha nem, akkor továbbra is el kell viselniük a politikust.

 

New York Times/Washington Post/Yahoo/AP

new_york_times.jpg

A májusi választás egész Európában gyökeresen megváltoztathatja a politikát, kezdve azzal, hogy Orbán Viktor a saját pártcsoportjához tartozó Junckert támadja, amit a Bizottság elnöke jóformán fel sem tud fogni, hiszen elvileg együtt kellene megvívniuk az erőpróbát. Ez a  politikai testvérharc áll az előtérben az EU-ban, amely számára fordulópontot jelenthet a választás. Nagy, hagyományos pártok sorvadásnak indulhatnak, ugyanakkor több befolyáshoz juthatnak ily módon szélsőséges, populista erők, amelyek homokot szórhatnak az unió politikai gépezetébe. Nem kizárt, hogy a Fidesz leválik a Néppártról és a közép helyett inkább a széleket erősíti majd. A liberálisoknak Babissal, a szociáldemokratáknak a román tagpárttal van meg a maguk baja. De sehol sem tapasztalni olyan tűzijátékot, mint kereszténydemokratáknál.

Orbán az évek során bevándorlás-ellenes populista lett, aki illiberális társadalmat akar, tekintélyelvű vezetéssel, ami egyre élesebben eltért a konzervatív értékektől. A bili az utóbbi egy hónapban a Juncker elleni plakátkampánnyal borult ki, amit az osztrák kancellár elfogadhatatlannak minősített. Kurz hozzátette, hogy a Néppárt jelentős részénél értetlenségbe ütközött az akció. Így most a pártcsalád azon tanakodik: kihajítsa-e a magyar vezetőt, függetlenül a következményektől, vagy inkább próbálja meg a grabancánál fogva visszatartani, hogy ne tudjon összeállni más, EU-ellenes populistákkal?  

És mindez akkor történik, amikor az Európai Parlament jogköre minden eddiginél szélesebb, viszont a nagy pártok kilátásai nem éppen rózsásak. Ezzel szemben a jobboldali nacionalisták elvihetik a helyek több mint negyedét. Ha egyesülnek, akkor a 2. legerősebb frakciót alkothatják. A populisták és a szélsőségesek idáig a hangerővel és megdöbbentő retorikájukkal vétették észre magukat Strasbourgban, de ha feljönnek és összefognak, akkor befolyással lehetnek a döntéshozatalra és megtámadhatják Macron tervét a szorosabb unió ügyében. Ha így alakulna, az muzsika lenne Orbán füleinek, viszont vereség Junckernek.

 

Libération

liberation.jpg

Le Pen azon van, hogy egyesítse a többi populista pártot az EP-választás előtt, noha egyik-másik közülük bizalmatlan az elképzeléssel szemben. Az érintett mozgalmak a jövő hónap végén összegyűlnek Milánóban, mégpedig azzal a céllal, hogy a nagy koalíció alakuljon a francia Nemzeti Gyűlés és az olasz Liga között a következő Európai Parlamentben. Az azután magába foglalná az euroszkeptikus mozgalmakat, amelyek idáig három frakcióban működtek. Csakhogy még így is messze lennének a többségtől. Annál is inkább, mert kevés megfigyelő szerint valószínű, hogy a Fidesz ott hagyná a Néppártot. Le Pen és Salvini ugyan hónapok óta próbálják a maguk oldalára állítani a magyar miniszterelnököt, ám az sosem állította, hogy szövetségesük volna.

Ezzel együtt biztosnak látszik, hogy a nacionalisták előretörnek. Ám meglehetősen megosztottak, stratégiailag és politikailag, egyaránt, azon kívül általában nemigen van kedvük összeállni másokkal. Továbbá a Nemzeti Gyűlésnek rettenetes a híre külföldön, úgy hírlik, hogy a PiS és az AfD politikai és elvi megfontolásokból nem hajlandó vele összebútorozni.

 

Kurier

kurier.jpg

A most megalakult Magyarország Mindenkié mozgalom egyesíteni akarja az ellenzéket, mert attól tart, hogy pártállam alakul ki. Márki-Zay Péter vezetésével katalizálni igyekszik az egységet. A lap idézi a hódmezővásárhelyi polgármestertől, akinek városa éveken át a Fidesz egyik erődjének számított, hogy létrejött az összefogás, amitől retteg a hatalom. Közölte továbbá, hogy január óta már 4 ezren csatlakoztak hozzájuk, 600 településen vannak jelen.  A mozgalom nem kíván párttá válni, célja az, hogy hídként működjön a pártok és a választók között. A kormánypropaganda szerint Márki-Zay csupán gyalog a sakktáblán és Soros mozgatja, aki Orbán első számú közellenségének számít.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9414652619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2019.02.25. 06:44:32

„A Néppárt alighanem jobban járna, ha eltávolítaná soraiból a Fideszt, ám akkor Orbán becsatlakozhat a szélsőjobbhoz (előbb-utóbb összenő, ami összetartozik...)”

Teljesen természetes („No brainer”), hogy ha Orbánt mégis kizárnák a Néppártból, akkor a lehető leghamarabb csatlakozna egy EU-kritikus, bevándorlásellenes frakcióhoz.

Ahogy a magyar országgyűlésben, az EP-ben is a jobb érdekérvényesítés feltétele a pártcsaládhoz tartozás, ezt a szavazási matematika is alátámasztja (14-16 szavazat önmagában kevés, de más hasonló pártok képviselőivel, alkalmi szövetségesekkel együtt bizonyos ügyekben akár blokkoló kisebbséget is alkothat).

„ A populisták még nagy kerékkötők lehetnek az Európai Parlamentben, már ha sikerül közös vonalat találniuk a nemzeti önzés alapjáról”

Két egyszerű alapelv elég:
– Minden olyan javaslatot leszavazni, ami a tagállamok hatásköreit Brüsszel javára csorbítaná.
– Minden olyan javaslatot leszavazni, ami újabb migránsokat csábíthat az EU-ba, az unió területére való könnyebb bejutásukat segíti.

„Az ellenzék és a választók között próbál közvetíteni az újonnan alakult Magyarország Mindenkié”

Mi a fenének lenne szükség bármifajta összekötőre az ellenzék és a választók között? Az ellenzéki pártok annyira bénák, hogy elérni, megszólítani se tudják a választókat? Honnan lesz pénze ennek az új szervezetnek/mozgalomnak, ha a választáson se indult és nem kap állami támogatást? Csak nem „külföldről”?

Bűzlik ez az egész!

rallus 2019.02.25. 07:40:31

Meg kellene kérdezni például a franciaországi zsidókat, hogy antiszemitizmusnak tartanák e, ha a kormányuk nem szabadítaná rájuk az őket vidáman gyilkolászó migránsokat...

neko1967 2019.02.25. 08:28:48

@rallus:

Hogy is volt Párizsban, amikor a kóser zsidó boltban az afrikai mohamedán bevándorló alkalmazott menekítette ki a vevőket a terroristák elől?

Helga Beauty Salon. 2019.02.25. 08:39:35

A populisták még nagy kerékkötők lehetnek az Európai Parlamentben, már ha sikerül közös vonalat találniuk a nemzeti önzés alapjáról ....................

Szerintem a libsik most érték el az aljasság csúcsát! A jó kurva anyátokba mehettek el most már ezzel a nemzeti önzés alapjával! Nem fogjuk hagyni hogy a nemzetközi önzetlenség alapján a nyakunkra telepítsetek és eltartassatok velünk idegeneket, az EU kurvára nem erre lett kitalálva! Mert a liberalizmus alapja hogy más faszával akarják mindig verni a csalánt!

Helga Beauty Salon. 2019.02.25. 08:43:56

@neko1967: Hogy is volt Párizsban, amikor a kóser zsidó boltban az afrikai mohamedán bevándorló alkalmazott menekítette ki a vevőket a terroristák elől?....................

Ja komám, ha Párizsban csak párizsiak vannak, és nincs egy darab kóser zsidó, afrikai mohamedán bevándorló meg terrorista sem, akkor most nem kéne erről beszélni bazmeg, hogy jaj de jó mekkora hősök vannak.

Helga Beauty Salon. 2019.02.25. 09:05:45

Webernek egyre nagyobb tehertétel Orbán személye....................

Mert az EU-ban minden tuti, faszagányos, megy mint a karikacsapás, egyedül az az Orbán, egyedül ővele kell foglalkozni éjjel, nappal, ha esik, ha fúj!
Szerintem az EU-nak így nem sok van már hátra ezekkel a tehetségtelen fajankó vezetőkkel!

Secnir 2019.02.25. 09:17:25

@paraszthajszal:
"Minden olyan javaslatot leszavazni, ami a tagállamok hatásköreit Brüsszel javára csorbítaná."
-de ki az a Brüsszel? Brüsszel egy város, tudta?

"– Minden olyan javaslatot leszavazni, ami újabb migránsokat csábíthat az EU-ba, az unió területére való könnyebb bejutásukat segíti."
-például a letelepedési kötvények.
-például az orosz banknak adott teljeskörű mentesség (állam az államban, mint a Vatikán az olaszoknál)

"Honnan lesz pénze ennek az új szervezetnek/mozgalomnak, ha a választáson se indult és nem kap állami támogatást?"
-közöd?

Secnir 2019.02.25. 09:19:54

@Helga Beauty Salon:
"Nem fogjuk hagyni hogy a nemzetközi önzetlenség alapján a nyakunkra telepítsetek és eltartassatok velünk idegeneket, az EU kurvára nem erre lett kitalálva!"

egyetértük: venezuelaiak vissza venezuelába! ukrajnából importált álmagyarok vissza ukrajnába!

Helga Beauty Salon. 2019.02.25. 09:31:28

@Secnir: egyetértük: venezuelaiak vissza venezuelába! ukrajnából importált álmagyarok vissza ukrajnába!..........................

Nem komám! Mi azt engedünk be akiket MI akarunk! Ellenőrizetlen, ránkerőszakolt naplopók nem jöhetnek! Tudod ez a nemzeti önrendelkezés, a bevándorláson kívül beletartozik még sok minden más is. A kormány szerencsére ezt tudja, az meg hogy nektek mindez nem tetszik magasról le van szarva! Választást kell nyerni, azután lehet intézkedni! :P

Secnir 2019.02.25. 09:54:41

@Helga Beauty Salon:
" Ellenőrizetlen, ránkerőszakolt naplopók nem jöhetnek! Tudod ez a nemzeti önrendelkezés, a bevándorláson kívül beletartozik még sok minden más is."

már bocs, de ez az ún. "soros-terv" 4. pontja szóról szóra, miszerint a tagállamok határozzák meg, hogy kit engednek be.
hm.
a kormány lefeküdt volna a soros-tervnek?

Helga Beauty Salon. 2019.02.25. 10:14:12

@Secnir: már bocs, de ez az ún. "soros-terv" 4. pontja szóról szóra, miszerint a tagállamok határozzák meg, hogy kit engednek be.
hm.
a kormány lefeküdt volna a soros-tervnek?.........................

Nem tudom minek feküdt le, de Venezuelaiak jöhetnek, arabok meg nem! Ennyi!

Secnir 2019.02.25. 10:37:37

@Helga Beauty Salon:
" Venezuelaiak jöhetnek, arabok meg nem"
miért, Gaith Pharaon nem arab? Zaid Ibrahim Nassar Naffa nem arab?

ejj, vadász, vadász...

Helga Beauty Salon. 2019.02.25. 10:51:41

@Secnir: Miért játszod a hülyét? Az jöhet akinek megengedjük.
Az az egész lényege, hogy mi engedjük be őket, leszarva mindenki másnak a véleményét.
És ez is történik!

Tangooo 2019.02.25. 11:43:23

Ma úgy ébredtem, hogy nem voltam teljesen biztos abban, hogy Orbánt kirúgják-e a Néppártból, vagy sem. Szerencsére itt olvashattam, hogy már nagyon, de nagyon közel van a pillanat, amikor az európai szocialistáknál és a zöldeknél végleg betelik a pohár és egyöntetűleg azt követelik, hogy rúgják már ki végre a Néppártból.
Akkor aztán lesz nagy sírás-rívás és fogaknak csikorgatása.
Aztán miről fog ez a szerencsétlen a továbbiakban szemlézni?

paraszthajszal 2019.02.25. 12:41:45

@Secnir: „Brüsszel egy város, tudta?”

Okostóni! Brüsszelben van jó néhány fontos EU-s intézmény székhelye is, pl. a kvázi-kormány Bizottságé is, nem tudtad? Előbb járjál iskolába, mielőtt nagy mellénnyel osztod itt az észt!

„»– Minden olyan javaslatot leszavazni, ami újabb migránsokat csábíthat az EU-ba, az unió területére való könnyebb bejutásukat segíti.«
-például a letelepedési kötvények.”

Okostóni! Itt az uniós szintű, tagállamokra nézve kötelező javaslatokról volt szó!

Az alapelv az, hogy az állampolgárság, és az ehhez kapcsolódó jogosultságok ügyében a tagállami szuverenitás érvényesüljön, azaz MI, MAGYAROK döntsünk arról, hogy ki jöhessen, ki nem!

„az orosz banknak adott teljeskörű mentesség”

Te oroszfóbiás féleszű! Mi köze van ennek a migrációhoz, amit nem az oroszok, hanem Soros és Brüsszel szponzorál?

Csak a zavarkeltés végett böfögsz ide be totál irreleváns hülyeségeket?

„»Honnan lesz pénze ennek az új szervezetnek/mozgalomnak, ha a választáson se indult és nem kap állami támogatást?«
-közöd?”

Szóval Soros adta a pénzt? Köszönjük a beismerést!

Bevándorlási különadót azért ne felejtsétek el megfizetni az adomány után!

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2019.02.25. 12:42:13

Mi már becsatlakoztunk a szélsőlyobbhoz! Orbánnak ott nincs hejje!

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2019.02.25. 12:44:27

NGO- k, mint a CIA „humanista, emberbarát, jótékonysági” fedőszervei

www.magyarmenedek.com/products/13431/NGO_-_Titkos_aktak_-_F__William_Engdahl.htm

NGO - Titkos akták
F. William Engdahl
• Miként szítanak forradalmakat, puccsokat és háborúkat a CIA fedőszervei
• A látszatdemokráciák hogyan és milyen brutalitással hajtják végre a rendszerváltoztatásokat az emberi jogok nevében?

• Melyek a valódi okai ezen rendszerváltoztatásoknak?

• A német politikusok miért támogatják az amerikai elit ezen stratégiáját?

• Milyen stratégia rejtőzik Merkel „nyílt határok” terve mögött és kik a valódi titkos mozgatók?

• Milyen hihetetlenül óriási összegekkel támogatja George Soros az NGO-kat (nem kormányzati szervezeteket) és miért?

• Vajon miért van az EU, sőt Németország társadalmi és politikai destabilizálása nagyon előkelő helyen az USA programjában?

• Hogyan irányítja és támogatja az USA a dzsihad háborút és a nemzetközi terrorizmust?

• Milyen titkos tervei vannak Donald Trumpnak a Közel-Keletre nézve és miként fest stratégiája egy jövőbeni amerikai nyersanyagháborút illetően?

Összefoglalva: Engdahl bemutatja, hogy az NGO-k működésének okai milyen emberbarátiaknak és nemeseknek tűnnek. Csakhogy a valóság egészen más.

Könyve azon pusztító és szuperhatékony hadműveleteknek a krónikája, amelyeket egy titkosszolgálat valaha is megvalósított.

„Az NGO-k békét, emberi jogokat és demokráciát ígérnek. Miközben az, amit magukkal hoznak, nem más, mint háború, erőszak és terror.”

A Trampli- kormány tovább pénzeli a vén Szaroszt

nypost.com/2017/04/07/why-the-trump-state-department-still-loves-george-soros/
www.foxnews.com/politics/gop-senators-ask-tillerson-to-probe-us-funding-of-soros-groups-abroad
www.dailysignal.com/2017/04/20/after-state-department-snub-senators-may-use-other-means-to-investigate-tax-dollars-propping-soros-work/

rasztaszív 2019.02.25. 12:44:41

@Helga Beauty Salon: az jöhet,akit valahol már beengedtek az eu-ba,és van valamilyen eu-s papírja.erről is szól a schengeni egyezmény.szeretnél kilépni?

Helga Beauty Salon. 2019.02.25. 13:04:10

@rasztaszív: .erről is szól a schengeni egyezmény.szeretnél kilépni?........................

Nem kilépni szeretnék (már amennyiben számít hogy én mit akarok) hanem hallani egyszer érthetően, hogy ti libsik mi a kurva anyátokat akartok.
Egyszer schengeneztek, máskor meg ugattok a kerítés miatt. Egyszer engedjünk be olyanokat akiknek se papírjuk se lófasz, máskor meg még az ellenőrzött beengedett is baj!
Na nem mintha tényleg azt hinném hogy erre tudsz válaszolni.

rasztaszív 2019.02.25. 13:11:43

@Helga Beauty Salon: ha te kitalálsz hülyeségeket,hogy más mit gondol,arra nincs mit válaszolni...:)
kell schengen,vagy nem?mert az pont arról szól,hogy nem csak az jöhet,akinek mi megengedjük - hanem mindenki,akinek az eu már adott valamilyen papírt.

Helga Beauty Salon. 2019.02.25. 13:30:29

@rasztaszív: ?mert az pont arról szól,hogy nem csak az jöhet,akinek mi megengedjük - hanem mindenki,akinek az eu már adott valamilyen papírt..........................

Na végre hogy kinyögted, hogy Merkelék szaros ellenőrizetlen migránsaira gondolsz, akik mégsem kellenek nekik és ide akarják baszni őket!
TERMÉSZETESEN NEM JÖHETNEK IDE!

rasztaszív 2019.02.25. 13:50:12

@Helga Beauty Salon: természetesen bármikor idejöhetnek(csak nem akarnak).az alternatíva a kilépés a schengeni egyezményből.

Secnir 2019.02.25. 15:10:17

@paraszthajszal:
"Brüsszelben van jó néhány fontos EU-s intézmény székhelye is, pl. a kvázi-kormány Bizottságé is, nem tudtad? Előbb járjál iskolába, mielőtt nagy mellénnyel osztod itt az észt!"
-nem. az EP székhelye Starsbourgban van, nem Brüsszelben. Egy város továbbra sem szól bele a magyarok életébe.

"Okostóni! Itt az uniós szintű, tagállamokra nézve kötelező javaslatokról volt szó!
Az alapelv az, hogy az állampolgárság, és az ehhez kapcsolódó jogosultságok ügyében a tagállami szuverenitás érvényesüljön, azaz MI, MAGYAROK döntsünk arról, hogy ki jöhessen, ki nem!"
-lásd, 'soros-terv', 4. pontja. lásd ensz-csomag 26. pontja. amit elutasított a kormány.

„az orosz banknak adott teljeskörű mentesség”
Te oroszfóbiás féleszű! Mi köze van ennek a migrációhoz, amit nem az oroszok, hanem Soros és Brüsszel szponzorál?
-csak annyi, hogy a bank magyar ellenőrzés és kontroll nélkül adhat ki vízumot, engedélyezheti külföldi állampolgárok beutazását és letelepedését magyarországon. kapirgáld már meg kicsit a netet...

"-közöd?”
Szóval Soros adta a pénzt? Köszönjük a beismerést!
Bevándorlási különadót azért ne felejtsétek el megfizetni az adomány után!"
-rögtön azután, miután a kormány is befizette a bevándorlási különadót a venezuelaiak importja után, amit be KELL fizetniük a saját maguk által hozott törvények miatt, míg másnak eddig nem kellett, mert nem importáltak külföldieket hazánkba...

@John Brennan:
szépen kifejtetted álláspontodat a semmiről, jár a simogatás a buksidra. eriggy játszani a többiekkel, estére menj haza...

Helga Beauty Salon. 2019.02.25. 15:19:33

@rasztaszív: természetesen bármikor idejöhetnek(csak nem akarnak).................

Természetesen leszarjuk hogy mit akarnak, akkor jöhetnek ha mi engedjük.
A schengen határőrizeti szerződés nem letelepedési.

John Brennan 2019.02.25. 15:21:11

@Secnir: egy hungarofób szemétláda vagy, nem tárgyalok veled

rasztaszív 2019.02.25. 15:39:33

@Helga Beauty Salon: de,erre is vonatkozik,és te nem válogathatsz a szabályok közt.és persze más sem.

Helga Beauty Salon. 2019.02.25. 15:48:12

@rasztaszív: de,erre is vonatkozik,és te nem válogathatsz a szabályok közt.és persze más sem..................

De még mennyire hogy de kiskomám! Ha szar a szabály, vagy kiforgatva próbálják ránk kényszeríteni, akkor meg kell szegni! Mindenki leszophat, csak a saját országunkkal kell törődni!

John Brennan 2019.02.25. 15:51:37

@rasztaszív: természetesen hazudsz, a menedékkérőnek nincs joga elhagyni azt az országot, ahol menedékkérelmét elbírálják; összetéveszted azzal, hogy a gyakorlatban az ellenőrzés hiánya miatt képesek átutazni jogellenesen másik országba.
Olyan korlátozás ez, mint a kishatárforgalmi engedély, amellyel nem utazhat be az illető az ország belsejébe vagy tovább más országokba.
De hát te nem tudsz ilyenekről , csak egyfolytában hazudozol és gyűlölködsz.

rasztaszív 2019.02.25. 15:53:52

@Helga Beauty Salon: akkor kezdeményezd a kilépést.

rasztaszív 2019.02.25. 15:56:03

@John Brennan: akinek már elbírálták a kérelmét,és kapott valamilyen papírt,az szabadon mozoghat az eu-n belül.

paraszthajszal 2019.02.25. 17:04:29

@rasztaszív:
„akinek már elbírálták a kérelmét,és kapott valamilyen papírt,az szabadon mozoghat az eu-n belül.”

Az, hogy „szabadon mozoghat” nem jelenti azt, hogy nem kiutasítható valahonnan. Még EU-s állampolgárok is kiutasíthatók, ha pl. élősködni szeretnek a jóléti rendszereken.

Lásd pl. az alábbi bizottsági állásfoglalást:
„According to Directive 2004/38, to have the right to reside for longer than three months in another Member State, non-active EU citizens must have comprehensive health insurance and sufficient financial resources so as not to become a burden on the host Member State’s social assistance system. Jobseekers can reside for up to six months without conditions and possibly longer if they show that they have a genuine chance of finding a job. Where the citizens do not meet these conditions, they may be issued with an order to leave the territory.”
www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2014-000335&language=EN

rasztaszív 2019.02.25. 17:15:29

@paraszthajszal: nyilván vonatkozik rájuk az is igazságszolgáltatás,bírósági ítélettel bárki szabad mozgása korlátozható.de ez meg nem menekült-ügy.

rasztaszív 2019.02.25. 17:18:07

is az igazságszolgáltatás

paraszthajszal 2019.02.25. 17:32:43

@rasztaszív:
„de ez meg nem menekült-ügy”

Annyiban de, hogy a Magyarországról kiutasított migrik (pl. Ahmed H.) akkor se jöhetnének ide, ha egyébként máshol kaptak valamilyen „papírt”.

Még ha nincs is ellenük érvényben kiutasításról szóló határozat, ez akkor sem jelenti azt, hogy a szabad mozgással a rövid ideig (max. 90 napig) tartó ittartózkodáson felüli jogok (pl. tartózkodási, munkavállalási engedély) illetnék meg őket, ezeket minden esetben az érintett ország hatóságától kell kérniük.

rasztaszív 2019.02.25. 17:50:53

@paraszthajszal: tehát akinek már elbírálták a kérelmét,és kapott valamilyen papírt,az szabadon mozoghat az eu-n belül.

paraszthajszal 2019.02.25. 18:20:27

@rasztaszív: Ha a papír a megítélt menekültstátuszt jelenti, akkor elvileg igen,…

Kivéve, ha a célországból ki van utasítva, eljárás alá vonják, vagy a célországban 90 napon túl szeretne tartózkodni, ott munkát vállalni, esetleg a be- és kiutazásra vonatkozó rendkívüli intézkedések vannak érvényben (amelyet ideiglenesen és indokolt esetben egy schengeni övezetbe tartozó ország is bevezethet).

paraszthajszal 2019.02.25. 18:29:30

@rasztaszív: Feltéve, ha nem állnak fent kizáró okok, amelyekből párat már felsoroltam.

rasztaszív 2019.02.25. 18:32:20

@paraszthajszal: amik zöme rád is,rám is vonatkozik.

paraszthajszal 2019.02.25. 18:41:46

@rasztaszív: Hát ezek közül max. a letartóztatás esete vonatkozhatna rám. Kiutasítani magyar állampolgárt az országból nem lehet, ugyanígy nem értelmezhető magyar állampolgárra az, hogy terhet jelent a szociális ellátórendszerre, sem a munkavállalási engedély nélküli munkavállalás vagy a 90 napon túli tartózkodás tilalma (amelyek megszegése szintén a migráns kipenderítésével járhat).

rasztaszív 2019.02.25. 18:45:53

@paraszthajszal: de az eu-n belüli mozgásodat csak ugyanazon a jogon korlátozhatják.

Sweet Gus,táv 2019.02.25. 21:02:38

Hülyeség. Orbánt soha nem fogják kirakni. Az egész egy hatalmas maffia,a németekkel együtt.Mi pedig csak a színházat látjuk,mert csak azt engedik.

Toussaint L'Overture 2019.02.26. 09:16:17

Nem véletlenül hallgat Weber. Ha megszólalna, már kevés lenne az eddigi terelés, konkrétumokkal kellene előállnia, azt pedig nem teszi meg. Szóval marad a szokásos taktika, azaz homokba dugja a néppárt a fejét, onnan nem látszik semmi.

Willkommenskultur 2019.02.26. 09:17:52

Szomoru kedd ez a lippsiknek.

Helga Beauty Salon. 2019.02.26. 09:25:29

@Willkommenskultur: Szomoru kedd ez a lippsiknek......................

Sajnos a hét többi napja is szar szegényeknek! Már kezdem sajnálni őket..... na jó, csak vicceltem! :D
KAPJÁTOK BE LIPPSIK! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Háháháháháháháháháháháhá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Willkommenskultur 2019.02.26. 09:40:35

@arabok balrol: Ma van a napja, amikor nem bukik meg a Patas.

Orbán veje 2019.02.26. 10:07:17

@Willkommenskultur: Haver! Ezt már legalább másik 10 nickeden elmondtad.

Orbán veje 2019.02.26. 10:10:06

@paraszthajszal: Haver úgy látom még ki sem nyitod a csipás szemed, de már rögtön a tolvaj, hazug orbán seggét nyalod ezerrel.

Én szerintem pedig ezerrel kéne inkább elhúznod a retkes hazug fideszes tolvaj kurva anyádba, te nyomorék orbánpropagandista bértroll.

Orbán veje 2019.02.26. 10:11:35

@Helga Beauty Salon: Látom te is itt rohadsz állandóan te mocskos orbántalpnyaló, bár úgy látom több nick is a tied itt te fideszpatkány.

Helga Beauty Salon. 2019.02.26. 10:20:30

@Orbán veje: Látom belőled meg szokás szerint bőségesen dől a szar, meg a hülyeség. Hajrá pubi, a sok nickről meg jobb ha te nem beszélsz.

apro_marosan_petergabor 2019.02.26. 10:28:44

A néppárt túlzottan konformista, tele van ballib téglákkal. Nem kis bűne, hogy anno bólogatott, mikor libero óhajra nem engedték betenni az EU alapokmányba, hogy Európa keresztény gyökerű.
Így nem csoda, hogyha OV mondja, "a királyon nincs ruha" sokan zavarba jönnek...
Mégis csak nevetséges, hogy egy csló spekuláns (Soros, aki többször állt már bíróság előtt bennfentes kereskedelemért) irányítja kívülről az EU-t.
No, nem kell aggódni, megoldja ezt majd a néppárt, reméljük, nem libero módra...
Minden esetre pár libero balfék le fog tünni a következő parlamentből.

Orbán veje 2019.02.26. 10:41:49

@apro_marosan_petergabor:

Helgácska Beauty Salon! Kishaver! Hát elővetted ezt a nicked is? Kár volt, mert a mocskos hazugságaidra senki nem kíváncsi. Így hát viharsebesen eltakarodhatsz a tolvaj fideszes kurva anyádba.

apro_marosan_petergabor 2019.02.26. 10:44:21

@Orbán veje:
Büdös kis bunkó proletárom, én csak ezen írok, még akkor is, ha ez nem tetszik.

Willkommenskultur 2019.02.26. 11:25:49

Weber meg a tobbi hulye meg nekunk jelent egyre nagyobb tehertetelt.

Ugyeszseg helyett vigyek el a hazai bortontoltelekeket is, aztan integraljak oket. Az a keves ott mar nem oszt, nem szoroz.

Orbán veje 2019.02.26. 11:26:09

@apro_marosan_petergabor: @Helga Beauty Salon:

Haver, jó ötlet volt hogy csak ezen a két nicken reagáltál! Az viszont már nem jó ötlet, hogy ezen a kettőn elfelejtettél eltakarodni a hazug fideszes, tolvaj kurva anyádba. Nagy hiba.

kocsisj 2019.02.26. 11:28:46

@Helga Beauty Salon: Én szerintem a Mészáros meg a Csányi is a Sorosnak gyűjti a zsét. Amikor majd mind összegyűlik, akkor idejön és ő lesz az új elnök. Meg megalakítja Izrael-lel meg az USA-val az Egyesült Zsidó Uniót. Vagy ne ötleteljek, mert a sz.r és a hülyeség nélkülem is folyik belőletek?

Bkkzol 2019.02.26. 11:36:57

Vicces Brüsszel felől hallani, hogy Orbánnak antiszemita kormánya van! Talán a leg példásabb, barátságosabb Izraellel a kapcsolat. Hol is robbantgatnak az arabok??? Legutóbb is mint ha franciaországban gyaláztak meg volna zsidó temetőt? Skandináviából és franciaországból a legnagyobb a zsidó menekültek száma.

Willkommenskultur 2019.02.26. 11:37:00

@kocsisj: Hat, most hogy Dobrevet akarjak az ellenzek vezerenek az EP valasztasra, tulkepp Szaros Gyuri bacsi is lehetne ennyi erovel...csak mi van, ha nem eri meg a ciklus veget? Ravaszak a lippsik.

Helga Beauty Salon. 2019.02.26. 11:40:01

@kocsisj: Szerintem hülye vagy, de rá se bassz, fő hogy egészség legyen! :D

Orbán veje 2019.02.26. 12:09:23

@John Brennan:

Remélem, mind a húsz nickeden. Bár az igazság az, hogy nem vagy az esetem. Így hát szedd össze a cókmókodat, pakold össze szépen a nickjeidet, és húzzál el a retkes, korrupt, hazug fideszes kurva anyádba.
Vagy a tolvaj orbán seggébe, ahonnan idebújtál.

Orbán veje 2019.02.26. 12:49:30

@John Brennan:

Na mi van, buzikám? Így elbűvölt orbán szaporodási terve?

Gyorgy Nagy 2019.02.26. 15:15:57

A felcsuti Orsost már mindenki utàlja europában.

BiG74 Bodri 2019.02.26. 18:16:05

Egyik kutya, másik eb. Kedves weber úr meg szarjon a gatyájába,egyértelmű üzenetet küld arról, hogy hülye.

inteligencs elenzeki 2019.02.26. 18:17:43

"Manfred Weber ugyan azt sürgette vasárnap, hogy szerződést kell kötni az antiszemitizmus ellen, csak épp a bírálói szemére vetik, hogy az általa képviselt konzervatív pártcsalád védelmezi Orbán Viktor zsidóellenes hozzáállását. "

Na, ennyit a ballibsi média szavahihetőségéről.

csakegyvalaszto 2019.02.26. 19:33:02

@Helga Beauty Salon: "Venezuelaiak jöhetnek, arabok meg nem! Ennyi!"
Hozzáértőnek tűnsz, kérlek magyarázd már el, hogy most kit is kell utálni.

- Először az lett mondva, hogy utálni kell a migránsokat:
Fidesz: Fúj migránsok!

-Kiderült, hogy a kormány befogadott titokban 1300 migránst.
Fidesz: Ők kopogtattak hozzánk és beengedtük őket, de nem terroristák, fúj illegális migránsok!

-Kiderült, hogy 20.000 külföldi állampolgárságot kapott a letelepedési kötvénnyel, akik közül többekről kiderült, hogy terroristák/maffiózók is voltak.
Fidesz: Fúj migránsok!

- Kiderült, hogy több száz venezuelai migránst titokban befogadott a kormány.
Fidesz: azok nem migránsok, hanem venezuelai magyarok. Fúj arab migránsok!

- Most került 1400 arab diáknak fog adni állami ösztöndíjat adni a kormány

Kíváncsian várom, hogy most kiket kell majd ezek után utálni?

Pipas 2019.02.26. 19:47:02

@csakegyvalaszto: "Először az lett mondva, hogy utálni kell a migránsokat:"

Te öregem erősen hallucinálsz. Ki a fene mondta neked, hogy útálni kell a migránsokat? Hol hallottad?

csakegyvalaszto 2019.02.26. 19:54:19

@Pipas:
Te ebben az országban éltél az elmúlt 5 évben? 2014 óta a Fidesz fő politikai iránya, ezt mondja a sajtóba, tolja az arcunkba a plakátokon, magát a kérdésedet se értem. Azért van még mindig előtérben, mert különben az emberek olyan védhetetlen területeken csámcsognának, mint a korrupció, vagy az egészségügy, vagy az oktatás szétverése. Tudod, az ország főbb sikertörténetei, amik számokban mérhetően romlottak.

Helga Beauty Salon. 2019.02.26. 20:04:31

@csakegyvalaszto: Kíváncsian várom, hogy most kiket kell majd ezek után utálni?.......

A fogyatékos libsiprolikat akik játsszák a hülyét. Természetesen ez rád annyiban nem vonatkozik, hogy magadat ne utáld.

megvagyhadnagy 2019.02.26. 20:07:57

"akkor Orbán becsatlakozhat a szélsőjobbhoz (előbb-utóbb összenő, ami összetartozik...) ;"
Muhahahaaaa….az első bekezdés már nagyon durva. Épp a szocik, meg a többi libernyák akar összeállni a szélsőjobbal...de ti csak továbbra is üljetek háttal a TV-nek. Aztán meg csak csodálkoztok, amikor sorozatban jönnek a 2/3-ok.

Blogolo Blogi 2019.02.26. 20:13:12

@Helga Beauty Salon: "Szerintem az EU-nak így nem sok van már hátra ezekkel a tehetségtelen fajankó vezetőkkel!"

... Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs....

John Brennan 2019.02.26. 20:33:13

@csakegyvalaszto:
aki ilyen szinten buta (=nem tud alapvető kérdéseket sem értelmezni, alapvető kérdéseket megkülönböztetni egymástól), mint te, az ne akarjon gondolkodni, kérdezni, válaszokat kapni

Che21 2019.02.26. 20:34:26

Gyerekek, őszintén, nem unjátok még?

MTA rendes tagja 2019.02.26. 20:42:00

@csakegyvalaszto:
A plakátkampány lényegtelen. Sik Endréék már évtizedek óta panaszkodnak, hogy a magyarok még a pirézeket is utálják. Persze nem utálják a magyarok a pirézeket, csak Sik Endréék értelmezik így azt, hogy pirézeket nem szivesen fogadnának be.
Mert miért kellene harmadik világbeli hordákat befogadni, akik elfogadják a közterületet, elfogyasztják a jóléti kiadásokat stb? Ez az emberekre szaró luxusbaloldal vágya, mert az ilyen megtéveszthető lumpenproletárok képezik még egyre szűkülő bázisukat, mint te, meg az analfabéta migránshordák (ez nem feltevés, ez bizonyították felmérésekkel is).
Tehát a Fidesznek köszönetet mondhat Európa, hogy feltartoztatta a hordát, legalábbis a fő balkáni útvonalukat lezárta 2015-ben.
300 venezuelai magyart/magyar származású embert tévesztettél össze analfébéta kecskebaszókkal, úgy, mint ahogy a proli Szanyi románozza az erdélyi magyarokat. Megvetés az osztályrészed, akárcsak a Szanyié.

csakegyvalaszto 2019.02.26. 20:50:57

@John Brennan:
Bocsmár, 5 éve padlógázzal megy a kormánypropagandában az uszítás a migránsok ellen, most meg megkapom kérdésként, hogy hol hallottam olyat, hogy utálni kell őket. Emlékszem drámai aláfestő zenével operáló kormányzati filmecskébe migránshadak bevágására, nemzeti konzultációról, meg hogy nem vehetik el a magyarok munkáját (csak az állami ösztöndíjakat), és akkor nem is említettem a közmédia 5 éves dezinformációs kampányát a témában.

De ha már megtaláltatok a rágalmaitokkal, azért elmondhatnátok, hogy melyik bevándorlókat kell eztán utálni? Mert az elég kemény, hogy az a kampány, hogy csak a Fidesz tudja megvédeni az országot a bevándorlástól, miközben mást se csinál csak betelepít (zömében titokban).

csakegyvalaszto 2019.02.26. 20:58:30

@MTA rendes tagja: Egy szóval nem írtam olyat, hogy bárkit be kellene fogadni, pusztán a különböző Fideszes álláspontok evolúcióját soroltam el, és már nem látok köztük kohéziót.
Ellenben szembesítettem a kormány állításait a tetteivel, ami után megkérdeztem tőletek, hogy akkor mi is az igazság, de láthatóan erre nem jött érdemi álláspont. Maximum megkaptam a dühödt személyeskedő jelzőket. Ha Nektek ennyi lenne a vita, akkor az nem engem minősít.

John Brennan 2019.02.26. 21:02:52

@csakegyvalaszto:
Egyiket sem kell utálni.
A hajléktalant sem kell utálni, ha nem fogadod be az otthonodba.
Ne haragudj, már a kérdésedből is látszik, hogy olyan szinten vagy buta, ami már példátlan.

paraszthajszal 2019.02.26. 21:06:54

@csakegyvalaszto: „a különböző Fideszes álláspontok evolúcióját soroltam el, és már nem látok köztük kohéziót”

A Fidesz és a kormány migrációval kapcsolatos alapelve egyértelmű: „a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, és nem a bajt Európába hozni”. www.origo.hu/itthon/20190226-orban-a-bajt-nem-kell-europaba-hozni.html

Természetesen ez NEM azt jelenti, hogy a határontúli Magyaroktól meg kell tagadni az állampolgárságot vagy a befogadást, ez nem migrációs politika kérdése, hanem a nemzeti összetartozásé. Persze ezt egy magadfajta lippsi nem érthezi, mert nektek még a székelyekről is csak a „román” (23 millió román) jut eszetekbe.

Fülig José 2019.02.26. 21:33:27

csak a címet olvastam...a csúti ramszesz mindannyiunk egyre nagyobb tehertétele..kivéve parasztfaszt, a 001-es, egybites ügynököt... de az nem számít, ő úgyis lógni fog..

csakegyvalaszto 2019.02.26. 21:40:06

És ismét személyeskedés, valamint elmondjátok, hogy én mit gondolok a dolgokról és világról. Nem is ismertek és tévedtek.
Mivel érdemi választ egyik kérdésemre sem kaptam, inkább hagyom is a dolgot, láthatóan Ti sem tudjátok már lekövetni a propagandavonatot...

@paraszthajszal: Erre gyors még válaszolok lefekvés előtt:
"A Fidesz és a kormány migrációval kapcsolatos alapelve egyértelmű: „a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, és nem a bajt Európába hozni”"

3 hete Brüsszelben pont egyedül a magyar kormány vétózta meg azt az egyértelmű alapelvet amit leírtál. Mindenki aláírta volna a dokumentumot, Szijjártó nem. Tényleg baromira egyértelmű és a napnál is világosabb a kormány álláspontja...

Matyika Ápolója 2019.02.26. 21:51:14

@csakegyvalaszto: "azért elmondhatnátok, hogy melyik bevándorlókat kell eztán utálni? "

Akiket kurvára nem hívtunk, hanem a zöldhatáron kúsztak át, vagy valamelyik tetves lippsifészek ország gyarmatosította őket kétszáz éve.

Akiket mi akarunk, hogy jöjjenek, az erdélyitől a venezig, azok jöhetnek.

Orbán veje 2019.02.26. 21:54:23

Szeretném, ha minél több arab bejönne, és a kibaszott magyarok végre kipusztulnának.

Orbán veje 2019.02.26. 21:54:57

@Orbán veje: JEEE tudtam nicket hamisítani, úgy igazából! :D

csakegyvalaszto 2019.02.26. 21:57:31

@Fülig José: nagyon tecik ahogy osztod a rohadt orbántrolokat leszopnálak mi a számod

csakegyvalaszto 2019.02.26. 22:05:40

Nickhamisítás:
katt a profilra, jobb felső rész, új nickjet regisztrálok, aztán beírod valaki nevét, pl.

csakegyvalaszto, aztán teszel utána egy csomó space-t (30-40), és a végére egy pontot. És jé, itt van egy új csakegyvalaszto.

Szerintem ezt meg kéne javítania a blognak, mert ez így komolytalan.

MIx 2019.02.26. 23:30:32

Sajnos a brüsszeli politikusok is csak "politikusok".
Szeretik a hatalmat.
Utálják a csutit,
de kell az a tizen... szavazat,
s ezért elnéznek néhány pávatánc-lépést!

Pipas 2019.02.27. 06:08:40

@csakegyvalaszto: "Te ebben az országban éltél az elmúlt 5 évben? 2014 óta a Fidesz fő politikai iránya"

Mondom, hogy haluzol. Mikor mondták, hogy útálni kell őket? Hol? Kik?
süti beállítások módosítása