B1 blogcsaládA pápa már megint nem azt mondja a migrációról, mint Orbán Viktor

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. január 08. - Szelestey

• Az idén kipukkanhat a jobboldali-populista lufi, de baloldali verziónak még vannak tartalékai 

• Az EU-nak a jólét emelésével kell segítenie a változást sürgető erőket Közép-Európában, ahol már egy új nemzedék üzeni Orbánnak és a többieknek: ebből most már tényleg elég volt! 

• Annak idején, még ellenzékben, a mostani miniszterelnök mutatta meg, miként kell sikerre vinni a hatalom elleni agresszív akciókat 

New York Times/Reuters

new_york_times.jpg

A pápa az erősödő nacionalizmus és populizmus veszélyeire figyelmeztetett és bírálta azokat az államokat, amelyek egyoldalú intézkedésekkel, illetve bezárkózással igyekeznek megoldani a migránsválságot. Diplomaták előtt elhangzott, szokásos újévi beszédében Ferenc kiemelte, hogy az említett két irányzat, valamint a zárt ajtók politikája éppen 100 évvel forgatja vissza az idő kerekét, azaz a két világháború közti veszélyes időszakot idézi fel. A hírügynökség hozzáteszi, hogy populista, bevándorlás ellenes pártok tavaly egy sor országban előretörtek, így az olaszoknál, franciáknál, hollandoknál, magyaroknál, braziloknál és lengyeleknél.

Az egyórás nemzetközi helyzetértékelésben a katolikus egyházfő többször is kitért a Népszövetségre, amelynek feladata a béke elősegítése lett volna az 1. világháború után, ám nem tudta megállítani a nacionalista és populista erőket, és ez azután nagyban el is vezetett a 2. világháborúhoz. Hangsúlyozta, hogy napjainkban hasonló fejlemények mennek végre és ez fokozottan gyengíti a világban az együttműködés rendszerét. Rámutatott, hogy meg kell védeni a menekülteket, a kérdés egyetemes, így aligha lehet rá egyéni megoldást találni. Ennél a pontnál dicsérte az ENSZ Migrációs csomagját, mert az előirányozta, miként lehet kezelni a nagy népmozgásokat. Mint emlékezetes, Magyarország távol maradt a megállapodástól, akárcsak az USA, Olaszország és Lengyelország.

FT

financial_times.jpg

A kommentár úgy látja, hogy legsötétebb idejét éli át a populizmus, az idén akár ki is pukkanhat, ám míg jobboldali irányzata hanyatlik, addig a baloldali változata megerősödhet. Mindenesetre kezd egyre inkább kirajzolódni, hogy a rossz gondolatok rossz következményeket vonnak maguk után. A Brexittel kapcsolatos derűlátó jóslatok mára összeomlottak. Már Amerikában sem tűnik vonzónak a populizmus. És hamarosan jöhet a vádemelés az elnök ellen, akinek a népszerűségi mutatói megint zuhannak, akárcsak a tőzsdei indexek. Ha megindul ellene az eljárás, az mindenütt visszaveti a hasonszőrűeket. Ezzel együtt még korai azt állítani, hogy a demagógok túljutottak a tetőponton. A jelenség hajtóerői még továbbra is jelen vannak. Mind a bal-, mind a jobboldalon felbukkan, sőt világjelenséggé vált. Ilyen kormány van hatalmon Brazíliától Budapestig, Rómától Maniláig.

Jó éve lehet az idén Bolsonaronak és Salvininak is, ám ha a Liga nem szerepel jól az EP-választáson, akkor a politikus urnához hívhatja a szavazókat odahaza és ily módon megerősítheti saját pozícióit. De a migrációtól, a gazdasági bizonytalanságtól való félelem, valamint a kulturális konzervativizmus változatlanul erős keveréket alkot. Ezért továbbra is sokan fordulnak az egyszerűbbnek tűnő múlt felé. Ám a baloldali populizmus feljöhet, Corbynból könnyen lehet brit kormányfő. Az pedig másutt is feldobná a hozzá hasonlókat. A politikai középnek ebben a helyzetben ki kell találnia valami újat. Mert a populizmus bajban van, de mint mozgalom még nem tűnt le a színről.

Die Welt

die_welt.jpg

A budapesti tudósító úgy látja, hogy Kelet-Európában egy új nemzedék emeli fel a szavát a hatalmasságok ellen, mert a magyar, lengyel, vagy éppen román fiataloknak elegük van a korrupcióból, a hatalom összpontosításából. Azt szeretnék, ha ismét olyan szabad lenne a szellem, mint a rendszerváltás után, és erre az EU-nak oda kellene figyelnie. Hiszen egy nemzedék tiltakozik a fennálló állapotok ellen. Romániában százezrek tüntetnek a kormány ellen, amely olyan pofátlan, hogy a vesztegetések egy részét kivonná a BTK hatálya alól. Szerbiában tízezrek vonulnak utcára az államfő tekintélyelvű vezetési módszerei miatt. A lengyel vezetés szintén tömeges tiltakozásokkal szembesül. Magyarországon a megmozdulások kiváltó oka több szociálpolitikai intézkedés, de igazából már Orbánról és a központosított hatalmi rendszeréről van szó.

Ezek a kormányok nagyon is különböznek egymástól, de az közös bennük, hogy megpróbálják elfoglalni a társadalom kulcspozícióit és rátenni kezüket a gazdaságra. A korrupció eközben a dolgok lényegéhez tartozik. Senkit sem fenyegetnek, hacsak nem derít fel olyasmit, ami a nagyurak érdekeit veszélyezteti, lásd a meggyilkolt szlovák újságírót. A változások lehetősége szintén kézzelfogható, ám az ifjúságból nagyon sokan inkább kivándorolnának Nyugatra, mert az jobban megfelel az ideáljaiknak és ott jobban keresnek. Ez pedig szerkezeti konzervativizmust eredményez Keleten, amire csak ráerősít az EU terve, hogy kevesebb pénzt kíván adni ezeknek az országoknak. Csak a nagyobb jólét szilárdíthatja meg a reformerők helyzetét. Ezt szem előtt kellene tartani Brüsszelben.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A lap szerint sokat elárul a magyar ellenzék állapotáról, hogy egy időben a hódmezővásárhelyi polgármester volt a kormányellenes erők fő reménysége. Pedig nem karizmatikus valaki, aki tömegeket tud magával ragadni. Márki-Zay Péter azonban igen keményen fogalmaz. Az orbáni Magyarországról azt mondja, hogy az egy maffiaállam, a Fidesz példátlan hatalmat összpontosított a kezébe és azt szégyentelenül és gátlástalanul használja is. Ha kell minden hatóságot bevet a maga érdekében. A sajtón keresztül pedig zsarolja, illetve megfélemlíti az embereket. A városvezető ugyanakkor kétli, hogy a kormányt demokratikus úton valaha is le lehet váltani, hiszen ha a mostani uraknak menniük kellene, akkor számolniuk kellene azzal, hogy korrupció miatt a rács mögött végzik. Vagyis számukra létkérdés a hatalom megtartása.

Megoldásként Márki-Zay azt gondolja, hogy olyasmit kellene csinálni, mint egykor a lengyel Szolidaritás. Vagyis nem csupán ellenzékre van szükség, hanem ellenállásra is. Ezen azt érti, hogy egyesíteni kell az kormánnyal szemben álló erők forrásait. És bár ugyan a megmozdulásokon nincsenek sokan, a beszédek arról árulkodnak, hogy az ilyen-olyan ellenzék az ideológiai árkokon túllépve hajlandó is az összefogásra. Az ellenálláson jelképes lépéseket értenek. A mozgalom élére most a szakszervezetek álltak. Ha sikerül sok embert mozgósítaniuk az általános sztrájkra, akkor az Orbán-kabinet valószínűleg jobban odafigyelne a dologra. Az ellenoldalnak nagyon is kapóra jött a rabszolga törvény. Hogy az agresszív akciók sikerre vezethetnek, azt maga a mostani miniszterelnök mutatta be 2006-10 között. A különbség az, hogy jelenleg hiányzik hozzá a vonzó és minden vitán felülálló vezető.

FT

financial_times.jpg

Elszalasztott lehetőségnek tartja Paul Lendvai egy volt oxfordi professzor most megjelent Magyarország-könyvét. Norman Stone, aki annak idején Orbán Viktort is tanította, amikor az Soros-ösztöndíjjal járt Angliában, „Magyarország: rövid történelem” címmel jelentette meg elemzését. Ennek kapcsán a bíráló, az Ausztriában élő közíró rámutat, hogy főleg a miniszterelnök  húzásai folytán a világsajtó aránytalanul sokat foglalkozik a magyar politikával, miközben egy kis országról van szó. De hát az EU-ban senki más nem ragadta ilyen mértékben magához az irányítást, ráadásul egy ravasz és cinikus vezetőről van szó. Jobboldali populistaként élvezi, hogy kihívhatja a liberális demokráciát, Putyint pedig a barátjának tekinti.

Mostanság kipaterolta Soros György két érdekeltségét, a CEU-t és a Nyílt Társadalom Alapítványt. Hatalmas médiabirodalmat hozott létre, párhuzamos bírósági rendszert létesített. Egyes agytrösztök úgy ítélik meg, hogy jelenleg Bulgária után Magyarország a legkevésbé szabad, ugyanakkor a legkorruptabb állam az unióban. Nyugati megfigyelők azon tanakodnak, lehet-e még egyáltalán demokráciának nevezni, vagy netán itt már inkább egy ügyesen álcázott tekintélyelvű rendszerrel állunk szemben. Lendvainak az a baja a könyvvel, hogy az tartalmaz jó pár bölcs megfigyelést, de adós marad a történelmi és szociológiai értékeléssel, miközben Magyarország igen fontos helyet tölt be az európai vitában, és Orbán a felismerhetetlenségig megváltoztatta a magyar társadalmat és gazdaságot. Ellenfelei szerint kegyencrendszert alakított ki, gazdaggá tette családját és barátait. De ennek a bemutatása is kimaradt a műből. Ugyanakkor csak felületesen foglalkozik Trianon hatásaival, pedig a Fidesz nagyon is épít azokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7414546508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2019.01.08. 10:06:40

@Magánvéleményem:

Ezt is rosszul látod. Mi történt 94-ben, és utána is kormányváltáskor?

Mindenkit kirúgtak, és mindent leraboltak Most is ezt történne, de semmiféle törvényes elszámoltatás nem volt.
Ezt próbálják előre igazolni. Aztán jön a válság, és amihez igazán értenek, a kezeléséhez, vagyis eladósítani az országot.
Valójában a megrendelőnek visszafizetni a hatalomra juttatásuk árát.

Ez egy mindenhol bevált és kipróbált módszer. A kutyapárt is ehhez asszisztál nekik.
A legsunyibb párt, ami csak létezik.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.08. 10:18:40

@6.Lenin: " ... A kutyapárt is ehhez asszisztál nekik. A legsunyibb párt, ami csak létezik. ... "

Látod, ez a baromság! A kutyapárt az eddigi legtisztább a teljes magyar közéletet figyelembe véve.

6.Lenin 2019.01.08. 10:32:30

@Magánvéleményem:

Szerintem nem, hiszen nagyon jól tudják, hogy ők felelős helyzetben nem lesznek, nem is akarnak lenni. Bohócok, de még abban se a legjobbak.

A hatalom, ország irányítása nem óvodásoknak szóló mese. Hatalmi, de főleg gazdasági érdekek egyeztetése. Könnyű kritizálni, ha nem ért hozzá, vagy a gyakorlatban nem is akar részt vállalni benne, mert tudja, hogy ő sem tudná másként, talán még annyira sem, mint akiket kritizálnak.
A bohóckodásukkal csak azokat a felelőtleneket erősítik, akik viszont a ha5talom megszerzéséért görcsölnek.
Álomvilágban élsz.

A tisztességes az lenne, ha szeretnének hatalomra kerülni, és megmutatni, hogy lehet ezt tisztán is csinálni. Tudják, hogy nem lehet, mert mindig lesznek vesztesek is, hiszen nem nem mindenkinek azonosak az érdekeik.

A világot pedig mindig is az érdekek irányították, és fogják is. És nagyon nem mind1 , hogy kinek, kiknek az érdekei. Ez a lényeg, a többi a mese.

Helga Beauty Salon 2019.01.08. 11:18:11

@6.Lenin: Ez az oldal mindig is ilyen volt, és lesz is. Külső segítség nélkül nem képesek a hatalom megszerzésére.

Így igaz! Elvtelen bérenc zsoldoscsapat, nem is akarnak mások lenni, várják a jól fizető megbízót és az aktuális "izmust", értékrendjük az értéktelenség!

6.Lenin 2019.01.08. 11:25:05

@Helga Beauty Salon:

"nem is akarnak mások lenni, "

NEM TUDNAK MÁSOK LENNI, a többi stimmel. Genetikailag így vannak kódolva. Természetesen ebből kifolyólag nem is akarnak mások lenni, de, ha akarnának se tudnának.

Helga Beauty Salon 2019.01.08. 11:25:22

@Magánvéleményem: A kutyapárt az eddigi legtisztább a teljes magyar közéletet figyelembe véve.

Ezt mondta magáról a Jobbik is, ők tiszták, nem loptak! Naná, mert még nem voltak hatalmon. Az a baj, hogy az idő előbb utóbb előhozza az igazi természetet, hatalmi pozíció sem szükséges hozzá. És ha mégis tiszták, az sem ad nagy távlatokat, egy viccpárt kormányzását szerintem nem érdemes kipróbálni, annál nagyobb a tét, egy ország irányítása nem azonos a Sass kabaréval.

Helga Beauty Salon 2019.01.08. 11:28:01

@6.Lenin: Miután a lényeget érintően megegyezik a véleményünk, ezen az apróságon nem veszünk össze! :D

6.Lenin 2019.01.08. 11:38:11

@Helga Beauty Salon:

Bocs a nagybetűkért, nem neked szántam, csak ki szerettem volna emelni a lényeget, így vannak kódolva, ha akarnának se tudnának másak lenni.
Természetesen a lényegen nem változtat, ilyenek., ahogy te is írtad.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.08. 11:42:51

@Helga Beauty Salon: "Az a baj, hogy az idő előbb utóbb előhozza az igazi természetet, hatalmi pozíció sem szükséges hozzá."

Ez sanos igaz, a csúti gecire nagyon igaz. Már a legelvetemültebb vérfideszesek is belátják. De azért hazugságokkal igyekeznek védeni a védhetetlent.

rasztaszív 2019.01.08. 14:38:40

naná,hogy nem.a pápa azzal van elfoglalva,hogy visszavegye a hatalmat a vatikánban azoktól az ultrareakciós köröktől,akik orbán mögött is állnak.de valószínűleg már csak némi időt nyerhet...

paraszthajszal 2019.01.08. 19:29:11

@rasztaszív: „valószínűleg már csak némi időt nyerhet”

Ja, szegény most töltötte be a 82-t, reálisan nézve kb. 10 évnél sokkal több ideje már nem lesz. ;-)

Amúgy, ha ultrareakciós körök uralnák a Vatikánt, akkor hogy a manóba lett a fasziból pápa?

paraszthajszal 2019.01.08. 19:31:42

@Magánvéleményem: „A kutyapárt az eddigi legtisztább a teljes magyar közéletet figyelembe véve.”

Úgy könnyű tisztának maradni, hogy nincs a kezedben hatalom, márpedig kutyuliék még egy szaros választást nem nyertek meg soha. (Tudtommal, de szóljatok, ha tévedek.)

rasztaszív 2019.01.08. 19:51:02

@paraszthajszal: mert a jezsuiták megakadályozták a puccsot.a történelem során először valami pozitív szerepet játszanak...:)

rasztaszív 2019.01.08. 20:08:44

@paraszthajszal: de egyébként a puccs meghiúsítását éppen az előző pápa feleszmélése,és lemondása tette lehetővé,és az,hogy ő átállt az opus dei-esektől a jezsuiták pártjára.
szerintem rájött,mit tett előtte,miben vett részt...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.08. 21:07:06

Eeeej ez a pápa.
Nem tud viselkedni.
Csak nem ő is soros.....?

alöksz róz 2019.01.08. 22:50:16

@paraszthajszal: lehet úgy gondolták, elég súlytalan és erőtlen ahhoz, hogy nagy zavart csináljon, de elég szocialista ahhoz, hogy az egyház népszerűségét növelje

illaim 2019.01.08. 23:22:26

Nagy baj lehet a fidess körül, ha a csürhéje ennyire agresszíven nyomul minden index blogon. LOL

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.09. 09:53:20

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: A pápa nem soros, azt a többi pirosruhás transzi-pedofil választotta ....

Minden ballib bérretteg 2019.01.09. 16:07:21

"Egyes agytrösztök", Nyugati megfigyelők", ...

Egészen lenyűgőző, hogy mennyi szinonímát találtak ki Soros újságai a Soros bérencekre az álaluk üzemeltetett alapítványok kutatásaira.

Minden ballib bérretteg 2019.01.09. 16:08:02

@illaim:

Vagy csak egyre fogy a Gyurcsnyista csürhe, és egyre cikibb a ballib hazaárulók mellett érvelni. :DDDD

high up! 2019.01.09. 16:13:37

@6.Lenin: "Ma Mo-on nincs akkora elégedetlen tömeg, hogy rajtuk átmászva megszereznék a hatalmat. "

Azért nincs te öreg MSZMP-s harcos, mert az országból elvándorolt egymillió életerős aktív fiatal, és már csak ti, a többmilliós agyilag összetöpörödött kádári nyugger kolónia maradtatok meg. Ti meg világ életetekben arra lettetek betörve hogy 20-40 évig nyaljátok ugyanannak a vezérnek a seggét. Veletek tehát csak a lepusztulás megy, meg a leszakadás a nagyvilágtól. Meg vissza a Szovjetunióba.

Lenne még itt azonban egy pár millió aktív, de hát ezek is a maygar valóságban élnek, a politika meg amédia meg a magyar közeg gondoskodik arról hogy belőlük se legyen több egy Átlaghülyemagyarnál. De amelyik még ezt meg is tudná akadályozni, az is örül ha a heti 50-60 órás munkaidő után annyi ereje marad hogy vasárnap még el tudja húzni a belét a Tescoba, hogy bevásároljon az ócsó bóvliból.

Tulajdonképpen ezt az országot át lehetne alakítani egy nyugger rezervátummá, mert az utcákon meg a boltokban már szinte csak nyuggert lehet látni, a fiatalok 1000 km-rel arrébb vannak. TNa bammeg, ti vagytok Európa jövője, titeket irigyel meg másolna a fél világ!

FOLYTASSUK!

Lacusch69(Sch.Lacika) 2019.01.09. 16:17:02

"Ki az a Pápa? Hány hadosztálya van?"

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.01.09. 16:41:20

kár volt egy elmebeteget pápának választani

Sir Gombóc 2019.01.09. 16:53:43

@Helga Beauty Salon: a fideszes szavazó arcképét láthattuk tőled leírva, köszönjük!

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.09. 17:03:41

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "kár volt egy elmebeteget pápának választani"

Te vagy az elmebeteg. Évszázadok óta az első jófej Pápa. :))

A tetejébe még igaza is van.

gyurmicsek 2019.01.09. 17:11:36

@Helga Beauty Salon: "Így igaz! Elvtelen bérenc zsoldoscsapat "
Mert a Fidesz nagyon ragaszkodik az elveihez.
Húsz év alatt önmaga ellen fordult, ez az igazi elvtelenség.....

Gabor Ventilla 2019.01.09. 17:18:34

@Magánvéleményem: Igazad van: valamennyi magyarországi párt a HÜSZ tagja.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.09. 17:26:14

@gyurmicsek: komcsi-soros pénzelte-liberális-konzervatív-eu párti-eu ellenes-putyin ellenes-putyin párti-soros ellenes.
egy ember,egy személyben 30 év alatt.
Ne mondd,hogy ez nem teljesítmény,na!:))

ÉhesIó 2019.01.09. 17:33:43

Áhhh.. megint dolgozni kell.

Világít a torony 2019.01.09. 17:59:52

Érdekes olvasgatni az agyhalottak pápa elleni őrjöngését. A balkáni birka még ellenpápát is vizionált. Sokat elárul ez a mentális egészségükről.

zsocek 2019.01.09. 18:09:53

szijjártó elvtárs, meddig tűrjük ezt? Berendelni a pápát a minisztériumba, kioktatni!

exterminador 2019.01.09. 18:16:18

@balcán maxval birca: és kit izgat a szófiai homokos véleménye?

Fidesz bérszámfejtés 2019.01.09. 18:22:18

@Helga Beauty Salon: " Elvtelen bérenc zsoldoscsapat" - nem illik a kollégának így beszélnie a munkatársakról!

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.09. 18:23:01

@zsocek: "szijjártó elvtárs, meddig tűrjük ezt? Berendelni a pápát a minisztériumba, kioktatni!"

:))

Kb. ennyit tud a geci "diplomáciája". :))

blog pszichiáter 2019.01.09. 18:25:12

@Fidesz bérszámfejtés: Biztos be van állva és megeredt a nyelve.

Sir Galahad 2019.01.09. 18:29:07

Nem vagyok hívő ember, de azt gondolom, nem szerencsés, hogy a pápa politizál. Szerintem jobb lenne, ha hitéleti kérdésekkel foglalkozna. De ha már így alakult, hadd mondja el a véleményét, mint bárki más. Aztán hogy ez a magánvélemény történetesen egyezik-e mondjuk Orbánéval, teljesen mindegy.

midnightcoder2 2019.01.09. 18:40:44

"A pápa az erősödő nacionalizmus és populizmus veszélyeire figyelmeztetett és bírálta azokat az államokat, amelyek egyoldalú intézkedésekkel, illetve bezárkózással igyekeznek megoldani a migránsválságot."

Akkor pápuskám menj szépen el valamelyik iszlamista országba, és ott kezdd el terjeszteni az igét. Kezdetnek mindjárt javaslom Nigériában a Boko Haram területét.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.09. 18:44:23

@midnightcoder2: "Akkor pápuskám menj szépen el valamelyik iszlamista országba, és ott kezdd el terjeszteni az igét. Kezdetnek mindjárt javaslom Nigériában a Boko Haram területét."

Nyitott kapukat döngetsz. A keresztény hittérítők bejárták az egész világot, sokat meg is öltek, ami téged nyilván mély megelégedéssel tölt el.

midnightcoder2 2019.01.09. 18:47:07

@high up!: Mivel a szovjetunió az MSZ(M)P segítségével 56-ban gondoskodott arról, hogy 89-ig a szocializmust építsük, és mivel az MSZ(M)P addigra jól csõdbe vitte a rendszert, majd szétloptak mindent ami mozdítható, így aztán kis hazánkban kb. a nyugati bérek negyedét lehet megkeresni ugyanazzal a melóval. Jó esetben a felét. Ezért húznak el az országból azok akik ezt megtehetik. De nem csak innen húznak el, hanem a többi ex-vörösnáci országból is. De ha valami istentelen csoda folytán visszakapná a kormányrudat az exkomcsi élcsapat, attól a bérek idehaza pont olyan szarok lennének. Sõt, szarabbak. Mert hogy az utolsó két ciklusuk nem annyira az ország felvirágoztatásáról szót, inkább a hosszú távú lerohasztásáról. Akkortájt duplázódott meg az államadósság, és akkor húzott el mellettünk Szlovákia.

midnightcoder2 2019.01.09. 18:48:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Itt lenne az ideje annak, hogy ezt a szép hagyományt ez a pápa is folytassa. Inkább õ legyen mártír mint miatta egész Európa.

moonlight777 2019.01.09. 18:53:53

Ez a pápá maga az antikrisztus....

6.Lenin 2019.01.09. 19:03:46

@high up!:

1. Mo-ról nem vándorolt el 1 millió ember.
2. A kint dolgozók nagy része is Orbánra szavazott.
3. már megint rohamod van, a szokásos hülyeséget írod.

Jobbulást.

enrikokaruszo 2019.01.09. 19:15:41

nos, rá a rombolás jut
jól csinálja

teéjesenmindegy 2019.01.09. 19:47:48

@megamedve: "Teljes kuss van, pedig amit a hajléktalanokkal művelnek, az vallási szempontból totálisan ellentmond a biblia tanításaival."
Ja, húzd már alá a Bibliában azt a részt, ami arra vonatkozik, hogy hagyd megfagyni felebarátodat a hidegben, mert épp be van baszva. Ja, ha már Bibliáról pofázol, igazán tudhatnád, hogy nagybetű

valaki nagyon más 2019.01.09. 19:56:58

Megállapítható, hogy a libsi világban nincs értelmes élet. Sugározz fel, Scotty!

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.09. 20:19:13

@teéjesenmindegy: "húzd már alá a Bibliában azt a részt"

Józsué 25:8. "Mondom néked, leginkább rászoruló felebarátodat télvíz idején kergesd el minden fedett helyről, hogy megfagyjon az éjszakában!"

Szóval a geci gazdád szóról-szóra betartja a Bibliát, fideSSfasszopó.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.09. 20:26:17

@midnightcoder2: "ezt a szép hagyományt ez a pápa is folytassa. Inkább õ legyen mártír"

El tudom képzelni, hogy fiatalkorában térített.

Az amerikai mormonok egész tinédzserkorukban arra gyűjtenek, hogy elmennek egy országba, és egy évig ott térítenek. Kelendők a munkaerőpiacon, mert tudnak nyelveket. Kicsit bolondnak tartom, de ugyanakkor tisztelem is őket.

Egyébként a pápaság életfogytig tart, egyfajta önfeláldozás. Ugyanakkor példamutatás, útmutatás a feladata.

Mint ahogy a geci gazdádnak az a feladata, hogy tolvajlásban példát mutasson.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.09. 20:29:16

@midnightcoder2: "jól csõdbe vitte a rendszert, majd szétloptak mindent ami mozdítható, így aztán kis hazánkban kb. a nyugati bérek negyedét lehet megkeresni ugyanazzal a melóval. Jó esetben a felét."

A geci gazdád meg esküt tett Kádár szellemének, hogy erről az útról le nem tér, sőt régió utolsónak teszi Magyarországot. Ahogy látható, betartotta, sőt lopásügyileg messze túl is szárnyalta a szocikat.

paraszthajszal 2019.01.09. 20:31:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „kergesd el minden fedett helyről, hogy megfagyjon az éjszakában”

Hajléktalanszállókról pont hogy NEM kergetik ki őket, hanem épp az a cél, hogy oda menjenek éjszaka.

Ja, hogy ott nem szabad leittasodni, bedrogozva rendet bontani? Valóban nem, vannak szabályok, így működik egy normális társadalom.

Ha valaki a vadonban, társadalmi kötöttségek nélkül akar élni, javasolnám az őserdőket. (Eljutni oda mondjuk nem lesz olcsó, de az értük aggódó ballibbabtak biztos megfinanszírozzák nekik, ha odáig már nem is terjed az aggodalmuk, hogy magukhoz fogadják be őket.)

megamedve 2019.01.09. 21:20:59

@teéjesenmindegy:
A biblia nem nagybetű, sötétkém.
És pont arra tanít, hogy NE hagyd megfagyni, még akkor se, ha be van baszva.
És képzeld NEM arra tanít, hogy baszd be egy börtönbe, hanem pl. Szent Márton (mert ez nagy betű) odaadja a köpenyét egy meztelen koldusnak.
És éssel nem kezdünk mondatot, de te így jobban érted.
A teéjesenmindegy pedig egy kretén próbálkozása, hogy rejtelmes legyen.....
Ja nem, csak spontán hülye.

teéjesenmindegy 2019.01.09. 21:21:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ugye épp a fedetlen helyekről zavargásszák el a drága anyádékat..

orbántrollirtó 2019.01.09. 21:39:23

@paraszthajszal: Már megint itt vagy fizetett orbán troll. Takarodj a geci gazdád által lopott sajtóra, te hitvány alak. A szabad sajtóban hozzád hasonló hazug szaralakokra sem szükség. Remélem ebből értesz.

paraszthajszal 2019.01.09. 21:46:57

@orbántrollirtó: „Remélem ebből értesz.”

Hogyne érteném: érved, értelmes észrevételed a témához az egy sincs, csak a személyeskedéshez, verbális agresszióhoz van affinitásod. Részemről csak sajnálni tudlak. :-)

orbántrollirtó 2019.01.09. 21:55:50

@paraszthajszal: Neked érvelni, te mocskos troll? A szemünk előtt verte szét a jogállamot a mocskod fajtád és te meg itt mentegeted őket te geci. Takarodj az origóra te rohadt orbán troll.

lobaszopiatej 2019.01.09. 22:15:31

Miután az EU-beli nők nem hajlandóak az átlag jóskákkal való szaporodásra, valamint az aljamunkához is kell valaki, mindenképpen kellenek a migránsok mer nem lesz aki védje az EU területét.
Ennek mellék következménye, hogy már a pápa is támogatja a (felnőtt-) buzulást, azaz kinyilvánította, hogy Isten bizony a buzikat is szereti.

teéjesenmindegy 2019.01.09. 22:17:45

@megamedve: De. A Biblia nagybetű, nézz utána faszfej.
Na, kb ennyit tudsz a Bibliáról.
"És pont arra tanít, hogy NE hagyd megfagyni, még akkor se, ha be van baszva."
Ja. Ezért kell eltűntetni az utcáról a csöveseket. Ez a keresztényi. Még akkor is ha be van baszva, meg hülye liberált balfaszoknak nem tetszik.

paraszthajszal 2019.01.09. 22:21:40

@orbántrollirtó: Uncsi vagy és szellemtelen. Vajon te melyik zseni vagy ezeken a képeken?
mindenszo.hu/analfabetak-forradalma-galeria/

Jakab.gipsz 2019.01.09. 22:57:20

"A pápa már megint nem azt mondja a migrációról, mint Orbán Viktor"

És ez bizony szégyen gyalázat, azért mert a szekularizált jog-államok, bírálata nem Ferenc testvérünk, hatásköre. Suszter maradjon a kaptafánál.

Ha a Pápa ha békességet akar,akkor nem a keresztényeket kell toleranciára utasítgatnia, hanem Ábrahám fiai Izsák (Izrael) és Izmael között, azaz a zsidók és az arabok valamint a perzsák között kellene megbékélést elérnie.

T. Lajos ezt a témát Te dobtad fel.

birka menet 2019.01.09. 23:38:38

@Jakab.gipsz: "Suszter maradjon a kaptafánál. "

Na akkor húzz vissza a 6. osztályba, aztán próbáld már egyszer elvégezni!

birka menet 2019.01.09. 23:42:27

@midnightcoder2: " De ha valami istentelen csoda folytán visszakapná a kormányrudat az exkomcsi élcsapat, attól a bérek idehaza pont olyan szarok lennének."

Te mélysötét Orbán talpnyaló, az exkomcsi fideszes élcsapatod pont hogy visszakapta a kormányrudat 2010-ben és a bérek pont olyan szarok mint 2010-ben. Ezért is húzott el a neked majd nyugdíjt fizetni majd hülye lenne generáció.

Jakab.gipsz 2019.01.10. 00:07:03

@birka menet: Ez csak a te véleményed és nem érdekel. Akkor szólj ha tévednék.

moonlight777 2019.01.10. 00:12:14

@lobaszopiatej:

az az eu-beli nő is egy elmebeteg, amelyik összefekszik ezekkel a félmajom szerzetekkel....

Iamthelaw 2019.01.10. 00:53:20

Ki a faszt érdekel hogy mit mond a pápa? ? ? Érdekes hogy a degenerált és istentelen baloldali liberálisok azt lesik mit mond a pápa.. Ugyan miért? Mert reményeik szerint engem vagy más magyar hithű katolikust majd meghat amit vartyog egy végtelenül ostoba, a világi életről semmit nem tudó pápa, akit a katolikusok nagyobb része szívesebben látna már kiterítve??? Hát nem a helyzet az hogy nem érdekel hogy mit mond a pápa. Istennek tartozom elszámolással nem a pápának. Isten nekem adta ezt a földet nem az arab muzulmán migránsoknak vagy afrikai vadaknak és nem a pápának. Nekem van itt jogom és senki másnak. Isten, haza, család. Jobb lesz ha megjegyzitek ezt ott a degenerált balon, mert ez lesz itt a következő ezer évben. ISTEN, HAZA, CSALÁD. Orbán az egyetlen választás ebben az országban, persze Ő sem tökéletes...Református..

Bkkzol 2019.01.10. 02:12:13

Ferenc próbáljon meg a saját (egy)házatáján rendet tenni! Könnyű az igét osztani minden felelősség nélkül. A Vatikán hogyan próbál segíteni a menekülteken? Próbálja helyben kezelni a kérdést? Valóban azt gondolja, hogy az a megoldás, hogy milliók induljanak meg a világ minden részén és minden féle kontroll nélkül bárhova mehessen. Gyakorlatilag országokat szállhatnak meg.
Mi a véleménye az uszító és terrort szervező "szent emberek" tevékenységéről?
Szépen csendben mosogassa az arabjai, fekák lábát és húzza meg magát.

blog pszichiáter 2019.01.10. 02:14:03

@birka menet: Milyen 6. osztályba? Nálunk csak 2 osztály van. Ő a zárt osztályról írogat.

Bkkzol 2019.01.10. 02:15:51

@moonlight777: nagyon sok elhanyagolt 40+-os fehér nő van.... nincs nagy kapkodás utánuk így maradnak a feketemunkások.

midnightcoder2 2019.01.10. 07:09:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ha az életében csak egyszer is kilépett volna a templom falai közül, nem beszélne folyamatosan hülyeségeket. Az addig nem gond, amíg önmagát áldozza fel, a probléma az amikor minket.

Ménár Atya 2019.01.10. 07:11:19

Ferenc pápa, olyan böszmeségeket mond,mint a pápai ferenc,
Az utóbbi már megbukott, mára csak egy pápai pojáca lett, ha az előbbi így folytatja akkor ő egy pojáca pápa lesz. :)

midnightcoder2 2019.01.10. 07:25:08

@birka menet: Nem pont olyan szarok, azért a nettó átlagbér szépen megnőtt 132 000-ről 219 000-re, míg a szocik alatt 77 000-ről lett 132 000. De ehhez hozzá kell számolni az infláció alakulását is, ami a szocik alatt 8% körül is volt (2007-ben), ehhez képest Orbánéknál egyszer volt nagyobb infláció 2012-ben (5.7%) de azóta 3% alatt van.
profitline.hu/Az-inflacio-alakulasa-Magyarorszagon---egy-abran-362408?abra=1

De ettől a németeket sokára fogjuk utolérni, az amerikaiakról nem is beszélve.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.10. 08:26:48

@midnightcoder2: "Ha az életében csak egyszer is kilépett volna a templom falai közül"

Többet látott a világból, min te, faszkalap. :))

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.10. 08:29:01

@Bkkzol: "A Vatikán hogyan próbál segíteni a menekülteken?"

" Az olasz római katolikus egyház minden egyes templomot meg fog nyitni a Salvini-rendelet miatt utcára kerülők előtt

- közölték az olasz olasz katolikusok.

A nemrég elfogadott, a szélsőjobboldali-populista miniszterelnökről elnevezett jogszabály lehetővé teszi, hogy az úgynevezett humanitárius központokból az utcára tegyék azokat, akik nem kaptak menekültstátuszt, viszont nem tudnak hazatérni a kiindulási országukba.

A katolikus egyház már a szavazás után azonnal tiltakozott.

“A Vatikán álláspontja nagyon világos” - nyilatkozta Pietro Parolin, a pápai állam államtitkára - “Nem hagyunk menekülteket az utcán. A szolidaritás mély érzésének kell érvényesülnie. Nem szabad embereket ilyen helyzetbe hozni. Mindig az emberekre és a jogaikra kell figyelni.”

Az olasz belügyminisztérium szerint 2016-17-ben 39145 olyan menedékkérő érkezett az országba, akikre most vonatkozhat a Salvini-rendelet, vagyis az utcára hajíthatják őket."

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.10. 08:35:19

@midnightcoder2: "kormányrudat az exkomcsi élcsapat, attól a bérek idehaza pont olyan szarok"

Az exkomcsi meggyesi túl sokat emelt a béreken, szerintem. A geci gazdád 2006-os "rosszabbul élünk mint 4 éve" hazugságkampánya pont azért bukott nagyot, mert az emberek határozottan jobban éltek, mint 4 éve.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.10. 08:46:50

Hol az a rohadt mentő? A férjem eszméletlen. Szívrohama van, vagy agyvérzése, nem tudom. Orvos nincs a faluban, mentő kell, de hol van? Másfél órája hívtam.

Sajnálom asszonyom, várni kell a mentőre. Az egyik járművünk balesetnél van, a másiknak kiszakadt a futóműve egy kátyúban. A harmadik most hoz be egy beteget, aztán tudjuk indítani önökhöz.

Hol a többi mentő? Hol vannak az új mentők?

Nincs több. Nincs új.

De mondták a tévében, hogy kapnak új mentőket. Hallottam!

Nem kaptunk. De épül egy szép új stadion és van két szökőkút a téren, 56-os emlékművet is kapott a város és lerakták díszkővel a főteret.

Nem érdekel! Mentőt akarok! Meghal a férjem!

Sajnálom, asszonyom…Mi ez? Mi az úristen ez? Csupa mocsok az ágynemű! Az anyám szarban fekszik!

Nyugodjon meg, uram! A néni már amúgy is idős. Kevés a nővér, nem tudjuk óránként tisztába tenni. Pelenka sincs annyi. Ágynemű sincs.

De ő az anyám! Hiszen nincs megmosdatva sem. Büdös! Egyáltalán, mi a baja?

Sajnálom, nem mondhatok semmit. Majd a doktor úr…

Hol az orvos? Beszélek vele.

Éppen szemműtétet végez, nem tudom, meddig tart.

Szemműtétet?! Egy belgyógyász-traumatológus?

Nem. A doktor úr szemész. Ő ügyel a héten a traumatológián.

De az anyám elesett! Lehet hogy eltört valamije. Sír és nyöszörög, a saját vizeletében, székletében fekszik! Férfiakkal egy kórteremben! Mit mutatott a röntgen? Megröntgenezték egyáltalán?!

Nem, még nem. Nem működik a röntgenkészülék, de amúgy sincs szakemberünk, aki kezelni tudná. Majd átvisszük a kedves mamát a másik kórházba, ott meg fogják röntgenezni. Három nap múlva már meg is lesz a vizsgálat, akkorra kapott időpontot a néni. Addig is tessék neki hozni evőeszközöket, vizet, hálóinget, pelenkát és a gyógyszereket, amiket szed, mosdószivacsot, szappant törölközőt. És tessék is megfürdetni, bepelenkázni, és ha tud enni, meg is etetheti.

De a rohadt életbe! Hol az a rengeteg pénz, amit a kormány a kórházakra költött? Minden héten átadtak valamit. Kórtermeket, készülékeket. Pótolták, amit az előző kormányok elloptak! Tudom, mondták a tévében!

Uram, akkor a tévébe kell bevinni a mamát, mert mi is csak ott láttuk a felújításokat, új gépeket. Itt még az van, ami Kádár alatt is volt, csak akkor még új volt, ma meg már ócska.A feleségem rosszul van! Hány, jajgat, alig van magánál! Hol az orvos?

Üljön vissza uram, majd önökre is sor kerül.

De már tíz órája itt vagyunk! Az asszony egyre rosszabbul van!

Sajnálom, a sürgősségi nem azt jelenti, hogy be lehet rohanni a doktor úrhoz. Mindenkinek ki kell várnai a sorát, a súlyosabb eseteket vesszük előbbre. Addig tessék lemenni ide, a kis boltba. Ott lehet venni vécépapírt, szappant. Ha esetleg szükség lenne rá.

Az én feleségem esete is súlyos! Már elkékült a szája, fáj a háta, a karja, a mellkasa, megállás nélkül hány és már csak nyöszörögni tud!

Vannak súlyosabb esetek. Csodát tenni mi sem tudunk. Amint önökre kerül a sor, szólítani fogjuk. Kérem, ne követelőzzön, mert csak feltart a munkámban. Akkor szóljon, ha a felesége elveszítette az eszméletét.

Akkor bejutunk az orvoshoz?

Nem, de éppen felszabadult egy hordágy, le tudjuk fektetni.Meghalt a férjem! Mire kiért a mentő, már késő volt. Pedig minden tüntetésen ott volt, elment szavazni is, hogy leváltsuk ezeket. Rohadt Fidesz!

Meghalt az anyám. Szarban, húgyban, a fájdalomtól üvöltve halt meg. Pedig minden békemeneten ott volt, hogy ezek vissza ne jöhessenek! Rohadt kommunisták! Rohadt liberálisok!

Meghalt a feleségem. És még csak nem is látta orvos. Pedig soha nem érdekelte a politika. Templomba járt. Ő csak élni akarta az életét. Rohadt ország!

kolozsvaros.com/2018/07/23/sajnalom-asszonyom/

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.10. 08:49:54

Ma már a kenőpénz sem segít. Hiába kenegette apu is az onkológusokat, attól csak mézes-mázosak lettek és felírtak néhány tüneti kezelésre szolgáló gyógyszert (fájdalomcsillapítók, altatók, ez-az), de semmi sem történt jobban vagy gyorsabban, mint kenőpénz nélkül. Ugyanúgy 4-5 hetet kellett várni a szövettani vizsgálatra, ami maszekban elkészül hat nap alatt, három hetet az MRI-re, két hetet az onkológiai bizottság konzíliumára stb. Eltelt öt hónap, közben anyut kétszer elvitte a mentő súlyos életveszélyes állapotban (tüdővizesedés), végül úgy halt meg, hogy még nem volt kezelési terve, nem kapott időpontot sem műtevésre, sem sugárterápiára, se semmire, hiába osztogatták a borítékokat, mint valami Rotschild báró.

Jakab.gipsz 2019.01.10. 08:56:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

MIÉRT NINCS MINDEN SZDSZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN a kórházak és egyéb közintézmények privatizációját ők agyalták ki !

" Mert az állam rossz gazda, majd a piac megoldja" Kuncze úr üres szólama.

Tothotto 2019.01.10. 10:30:14

@Jakab.gipsz: A Pápának elsősorban a saját "nyájához" kell szólnia.Más vallásúak számára nem releváns a katolikus egyház fejének a mondókája!

teéjesenmindegy 2019.01.10. 12:32:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Annyira jók ezek a debil fantázia által kitalált fosok. De az a legjobb, hogy te falod nagykanállal, hülye idióta. Írjak ilyet én is?

-Rendőrség? Éppen kergetnek az arabok.
- Nyugodjon meg, ez álprobléma
-De tényleg itt vannak, és ordibálnak
- Nyilván a pitagorasztételt beszélik meg, hiszen mérnökök
- De ezek nem beszélnek, ezek allahakbároznak
- Legyen elfogadó velük, ez a kulturájuk, hangosak
- De már fogdosnak is
- Legyen nyitott kérem. Tesztoszteron dolgozik a mérnökcsapatban
- Már éppen kúrnak
- Legyen nyitottabb, a homofóbia csúnya dolog.

Bkkzol 2019.01.10. 13:20:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Vicces. Akiket elutasítottak azokat nem templomokba kell "menekíteni" hanem minél hamarabb kitoloncolni vissza a szép hazájukba ( vagy bárhova). Kíváncsi vagyok, hogy kezdetnek majdnem 40 ezer illegális bevándorlóval az egyház ( bár a Vatikán és Ferenc tevékenysége volt a feldobott téma), nem a templomok tevékenysége. Hány illegálisan Európában tartózkodó lesz a Vatikánban?
Nincs semmilyen jog arra, hogy százezrével lerohannak országokat. Követelőznek és szociális parazitaként élnek.

moonlight777 2019.01.10. 14:09:18

@Bkkzol:

akinek egy csepp esze is van az inkább él szexmentes életet, mint ilyen félmajmokkal..... azért azokhoz is gusztus kell.... nekem minnimum hányingerem lenne tőlük....

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.10. 14:15:02

@Bkkzol: "minél hamarabb kitoloncolni vissza a szép hazájukba"

Pontosan, nem pedig az utcára. Olvass figyelmesen, nem csinálsz máskor ekkora hülyét magadból. :))

" Az olasz római katolikus egyház minden egyes templomot meg fog nyitni a Salvini-rendelet miatt utcára kerülők előtt

- közölték az olasz olasz katolikusok.

A nemrég elfogadott, a szélsőjobboldali-populista miniszterelnökről elnevezett jogszabály lehetővé teszi, hogy az úgynevezett humanitárius központokból az utcára tegyék azokat, akik nem kaptak menekültstátuszt, viszont nem tudnak hazatérni a kiindulási országukba.

A katolikus egyház már a szavazás után azonnal tiltakozott.

“A Vatikán álláspontja nagyon világos” - nyilatkozta Pietro Parolin, a pápai állam államtitkára - “Nem hagyunk menekülteket az utcán. A szolidaritás mély érzésének kell érvényesülnie. Nem szabad embereket ilyen helyzetbe hozni. Mindig az emberekre és a jogaikra kell figyelni.”

Az olasz belügyminisztérium szerint 2016-17-ben 39145 olyan menedékkérő érkezett az országba, akikre most vonatkozhat a Salvini-rendelet, vagyis az utcára hajíthatják őket."

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.10. 14:16:15

@teéjesenmindegy: Miért halt volna meg? Ott van az előző kommentben a hivatkozás, ahonnan idéztem.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.10. 14:19:23

@teéjesenmindegy: "debil fantázia által kitalált"

Sajnos nem fantázia szüleményei. Ugye mennyire megrázóan hihetetlen, amit a geci gazdád csinált az egészségügyből? És akkor téged egyszer szembe fog pofozni a valóság, remélem, nem halsz bele, mint más magyarok.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.10. 14:20:52

Vicces amikor a geci olyan állapotokat teremt, amit a saját hívei se tolerálnak. De ekkor nem az lesz, hogy elutasítják a gecit, a fideSSfasszopók ekkor a valóságot utasítják el. :))

Bkkzol 2019.01.10. 14:22:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: mert nagyon vissza kívánnak menni.... az csinál magából hülyét aki leírja, hogy "nem tudnak hazatérni a kiindulási országukba". Hazugság!!! miért Franciaország, Németország felé indulnak el??? Nincs aki adjon nekik egy iránytűt!!!
Az lenne a legegyszerűbb ha a hajóikat egyből Líbiába vontatnák vissza... ott meg valamelyik hadúr egy kis apróért "befogadná" őket. Gyorsan el menne a kedvük az európai kirándulástól.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.10. 14:34:43

@Bkkzol: "mert nagyon vissza kívánnak menni"

Nem kívánnak visszamenni. Miért kívánnának? Te se kívánnál. Nem azért fizettek sokezer eurót az embercsempészeknek. De hogy jön ez ide? A kérdésed az volt, hogy "A Vatikán hogyan próbál segíteni a menekülteken?". Erre válaszoltam. A menekülteket és a bevándorlókat ne rajtam kérd számon.

teéjesenmindegy 2019.01.10. 15:43:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem a faszt nem a kretén swan edgar agyszüleménye... Te meg nyalod zabálod a fost.
Mikor voltál kórházban cicus?

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.10. 15:50:15

@teéjesenmindegy: "a kretén swan edgar agyszüleménye"

A kretén gazdád szüleménye. A leírás annyiban sántít, hogy sok dolgot elhallgat, a helyzet a leírtaknál tragikusabb.

"Mikor voltál kórházban"

Ma reggel. Minden nap bemegyek édesanyámhoz. Veled ellentétben pontosan tudom, mi zajlik ott.

Ha a kretén gazdád nyílt színen megnyúzna egy csecsemőt, tapsolnál neki, és az áldozatot hibáztatnád, minek ment oda.

Bár javadra írom, hogy nehezen hiszed el, milyen állapotokat teremtett a kórházakban a kretén gazdád. Valóban hihhetetlen a valóság.

teéjesenmindegy 2019.01.10. 17:00:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Hazudsz cicus...
Meg akkor hozdd el gyorsan a kurvaanyád, mert ott csak meghalni lehet, gyógyulni nem.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.01.10. 22:19:26

@teéjesenmindegy: Édesanyámat elhozzuk a héten, a te kurvaanyádat meg megbasztam a ravatalon. :))