B1 blogcsalád



Magyarország új típusú egypártrendszer vagy szimplán fasiszta?

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. december 26. - Szelestey

• Jönnek fel a jobboldali populista pártok, de hiú ábránd részükről, hogy az európai választás után blokkoló kisebbséget tudnának alakítani 

• A magyar és lengyel jogállamról zajló vita jövőre is az európai politikai egyik meghatározó eleme marad 

• A magyar kormány fafejű, fogalma sincs a hajléktalanságról, ezért tekinti bűnözőknek a fedél nélküli embereket 

                                                  Nemzetközi sajtószemle, 2018. december 26.

 

New York Times

new_york_times.jpg

Magyarország a felszínen demokrácia, de ha jobban megkaparjuk a dolgot, akkor már fejtörést okoz, hogy igazából milyen rendszerről is van szó. A CEU kipaterolása példázza, hogy Orbán ritkán folyamodik nyers erőhöz, miközben rengeteg lépéssel bontotta le a demokráciát. A miniszterelnök emberei ellenőrzik az igazságszolgáltatást, ennek megfelelően nemigen indult vizsgálat a politikus, illetve miniszterei ellen korrupciós ügyekben. Pénzügyi nyomás révén a sajtó nagy része a kormányfő barátainak kezébe került, vagy csak egyszerűen feladta a kritikus hozzáállást. A közmédia teljesen beállt Orbán Viktor mögé. Ez a tájékoztatási dominancia hozzájárult azután a Fidesz választási sikeréhez.

A kormányfő és szövetségesei büszkén elismerik, hogy a rendszer különbözik a liberális demokráciától, de szerintük még demokratikus, már ha kibővítjük a fogalmat. Orbán szemében a döntő kritérium az, hogy legyenek választások, nem pedig a hatalmi ágak szétválasztása, vagy a pezsgő közbeszéd. A Közép-Európai Egyetem rektora azt mondja, itt valami új jött létre, amit nem lehet megmagyarázni a 20. századi tekintélyelvűség alapján. Merthogy a rezsimben megvannak a korszerű demokrácia kellékei és intézményei, ám ezeket ugyanolyan központi ellenőrzés alá vonták, mint az autokráciák a hideg háború idején. Vagyis egy újfajta egypártrendszerről beszélünk, hangsúlyozza Ignatieff.

Ezzel szemben a Yale Egyetem egyik tanára úgy véli, hogy Orbán stratégiája nagyon is megfelel a múltban megismert jellemzőknek. Vagyis fasiszta ideológiát és taktikát alkalmaz, hogy kiterjessze hatalmát.  Hiszen többször is sürgette a Trianon előtti határok visszaállítását és jelezte, hogy etnikailag egynemű társadalmat akar. Márpedig az fasizmus, ahol az etnikai hovatartozás és a mitikus múlt iránt tanúsított hűség felülírja az igazságot és a másként gondolkodókkal szembeni tiszteletet. A tájékoztatási monopólium pedig önmagában azt jelenti, hogy ez már nem demokrácia, mert ha egy propaganda gépezet más sem csinál, mint hazudik, akkor az emberek nagy többsége mindig a legfőbb vezérre voksol. Még akkor is, ha ezúttal nincs Gestapo, nem az erő teszi lehetővé az állam ellenőrzését.  

Hegedűs Dániel, az amerikai German Marshall Alap szakértője megjegyzi, hogy mivel az EU többször is elszalasztotta a szankciókat, Orbán most gyakorlatilag megtehet bármit, nem kell megtorlástól tartania az unió részéről. Hadházy Ákos ugyanakkor azt mondja, hogy vízválasztó volt, amikor kihajították az MTVA székházából, mert addig a Fidesz uralma csupán dezinformációs diktatúra volt, de immár átlépte a fizikai erőszak határát.   

https://www.nytimes.com/2018/12/25/world/europe/hungary-democracy-orban.html

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

A lap úgy értékeli, hogy a sorsdöntő EP-választás közeledtével Európa kettős képet mutat: egyrészt már nem a tartós válság üzemmódjában működik, nem kell tartani közvetlenül a szervezet szétesésétől. Másrészt ugyanakkor nem látszik semmiféle haladás, közös irány, ellenben egyre nagyobbak a törésvonalak a Kelet és Nyugat között, legyen szó a migrációról vagy a jogállamról. Észak és Dél között pedig a gazdaságpolitikai ellentétek a jellemzőek. Emellett az is fontos, hogy egyre gyengülnek a klasszikus néppártok. Főként a jobboldali populisták sikeresen élezik az ellentmondásokat. Emiatt megrendül a bizalom a demokrácia és politikai rendszer iránt.

A migrációt tekintve a földrész a tartós bénultság állapotát mutatja. Nem sikerült előbbre jutni a menedékkérők elosztása ügyében, mert elsősorban a közép-európai tagok elutasítják. Senkit sem akarnak befogadni, de hogy teljesen kihúzzák magukat a rendszerből, azt Merkel is ellenzi. Közben pedig az idén több migráns érkezett, mint tavaly, bár a számok nem érik el a 3 évvel ezelőtti szintet. De nem valószínű, hogy sikerül túllendülni a holtponton, mert sem a visegrádi csoport, sem a német kancellár nem hajlandó semmiféle engedményre.

Súlyos gond az euróövezet jövője, a Brexit, továbbá az, hogy semmiféle megoldás nem rajzolódik ki a magyar és lengyel jogállamiság körüli vitában. Mindkét ország úgy alakítja át főleg az igazságszolgáltatást, hogy az nehezen egyeztethető össze az EU alapértékeivel. Budapest és Varsó ellen eljárás van folyamatban, de nem valószínű, hogy az Európai Tanács jövőre tudna határozni a következő fokozatról. A halogatás ahhoz vezet, hogy sérülnek az unió alapjai. Viszont még az is elképzelhető, hogy egy nap a liberális erők győznek a két makacskodó államban. Ugyanakkor az előrejelzések azt mutatják, hogy a jobboldali populisták erősödését hozzák jövő májusban a kontinentális választások. De annyira nem, hogy ezek az erők gátolni tudnák a közösség működését.  

https://www.sueddeutsche.de/politik/europa-grossbritannien-brexit-1.4265525

euobserver

eu_observer.PNG

A portál szerint a most távozó évet alapvetően a Brexit, a migráció, valamint a magyar és a lengyel illiberális politika határozta meg, de ez a három téma uralja majd az európai választásokat is. Vagyis göröngyös év elé nézünk, miután a szélsőjobb bekerült az osztrák, illetve olasz kormányba, illetve jól megvetette a lábát Magyarországon és Lengyelországban. Ami Orbán Viktort illeti, az EU és az Európai Néppárt az idén az ideje java részét azzal töltötte, hogy valamit csináljon az unió fenegyerekével, a tekintélyelvű, nacionalista és saját maga által illiberálisnak kikiáltott politikussal. Mind Budapest, mint Varsó ellen eljárás indult alkotmányossági, illetve jogállami ügyek miatt. Ugyanakkor javarészt büntetlen maradt a Soros elleni, burkoltan antiszemita kampány, mint ahogy az is, hogy a magyar vezetés nem kíván egyetlen menedékkérőt sem átvenni. Orbán ügyesen vetette be, hogy „vagy elfogadtok, vagy populista, migránsellenes politikába vágok bele”. Ez a taktika idáig bevált, noha a kormányfő a falhoz szorult az EPP-ben. 

https://euobserver.com/news/143747

Euronews

euronews.png

Finnország felszámolta a hajléktalanságot, Magyarország viszont aggodalmat váltott ki, miután megpróbálja a szőnyeg alá söpörni a jelenséget, miközben akár börtönbe is kerülhet, ha valaki közterületen él. Az egyik civil szervezet képviselője attól tart, hogy a nemrégiben hozott törvény folytán még többen fagynak halálra, mint idáig, mert kiszorulnak a Budapest környéki erdőkbe. A hajléktalanokkal foglalkozó nemzeti csoportok európai szövetségének elnöke azt hangsúlyozza, hogy nem lehet bűnösnek kikiáltani a földönfutókat. Mert először bírságot szabnak ki rájuk, amit nem tudnak kifizetni, és a vége az lesz, hogy börtönben kötnek ki. Csakhogy nem lehet egy életre a rács mögé dugni őket, így egy nap kijönnek, de még rosszabb helyzetben, mint amilyenben eredetileg voltak, tehát teljesen ördögi a kör. 

Spinnewijn azt gondolja, hogy lakást adni sokkal gazdaságosabb volna ezeknek az embereknek, mint bíróság elé citálni, majd becsukni őket. A szakértőnek fogalma sincs, a magyar kormány miért választotta mégis ezt a megoldást, hiszen nemigen lehet a hajléktalanokat a megtestesült gonosznak tekinteni. Mint mondja, inkább arról van szó, hogy a hatalom nem érti a problémát. Azt viszont nagy gondnak tartja, hogy a Bizottság nem ítéli el ezt a fajta bánásmódot. A magyar hivatalos álláspont az, hogy a menedékhelyeken van elég hely, bár a bírálók szerint igazából csak a rászorulók egyharmadát tudják fogadni. A kormány arra is hivatkozik, hogy Európa több más országában szintén nem lehet életvitelszerűen az utcán lakni. 

https://www.euronews.com/2018/12/24/hungary-s-homeless-ban-campaigners-slam-policy-of-total-evil-with-temperatures-set-to-fall

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8914514682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2018.12.27. 16:30:39

@Sir Gombóc: Akkor holnap beslattyog a TV-be Dúró Dóra és küret előtt álló magzatok szívhangját játsza be, másnap Volner ad elő ízes történeteket a Jobbikosok szexuális életéről, harmadnap Gyurcsány olvas fel a diplomadolgozatából a szőlőtermesztés iránt érdeklődőknek és a végén elég lesz egy portás a köztévébe..

BiG74 Bodri 2018.12.27. 16:31:12

@paraszthajszal:
Mire gondolsz, önálló felolvasó estet fognak követelni?
Ez nem elvi kérdés, inkább elvtelenségi.
Mondjuk be sem engedték őket, nemhogy felolvasni. Lehet rosszul szervezték. Kellett volna valamelyik bközép hathatós támogatása, vagy minimum egy tank.

paraszthajszal 2018.12.27. 16:33:48

@Sir Gombóc: „akadályozzák feladata ellátásában”

Itt a hepciáskodó, magukat forradalmárnak képzelő képviselők akadályozták a köztévé munkatársait feladatuk ellátásában, egészen változatos módszerekkel (tömeg felhergelésével való fenyegetőzés, hamis tűzriadó előidézése, MTVA-munkatársak zaklatása). Ezért született az ügyben közel száz feljelentés a renitens képviselők ellen.
www.hirado.hu/kultura-eletmod/teveradio/cikk/2018/12/27/kozel-szaz-esetben-tett-az-mtva-bejelentest-vagy-feljelentest
www.baon.hu/orszag-vilag/feljelentest-tett-az-mtva-az-ellenzeki-kepviselok-tudatos-zavarkeltese-miatt-1662331/

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.27. 16:35:51

@BiG74 Bodri: A libsimédia vezérhajójának, RTL-nek ötször annyi nézője van, mint MTV-nek. - Ha valóban sok emberhez akartak szólni, miért nem az RTL-hez törtek be?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.12.27. 16:37:38

@nemecsekerno_007: A lényeg hogy a fasiszta orbánra a nemzet kisebbsége szavazott. A többi hazugság. Orbánctetű ezért bűnhődni fog, hogy a többséget elnyomja. Ha nem most akkor később, de a v~gzete utoléri. A nemzet többsége nem felejt.

paraszthajszal 2018.12.27. 16:38:04

@BiG74 Bodri: „Kellett volna valamelyik bközép hathatós támogatása”

Speciel pont ezzel (is) fenyegetőztek a T. képviselők, hogy az MTVA munkatársaira uszítják a kint várakozó, bközép-színvonalú csürhét… Tipikus jogállami módszer, mi?

morph on deer 2018.12.27. 16:44:15

@AZ IGAZI HUNGAROFIL:
“az már diktatúra, fasizmus, ugye?”

Valami NEM attól diktatúra vagy fasizmus, hogy ki csinálja, csak szólok!

Az attól az, amilyen.
Ráadásul nem is ízlés kérdése!

Azért mégis hasznos lenne kicsit tájékozódni, ezt most komolyan mondom. Annak, aki belül van, bizonyos dolgok már fel sem tűnnek, mert megszokta.
Annak viszont, aki kívülről látja mindazt ami itt zajlik, ez elég egyértelmű.

Talán ez lehet a baj orbánnál is.
Nagyon elszaladt vele a ló, és nagyon rossz irányba, de neki ez már fel sem tűnik, hiszen mindig “csak egy kicsit” tér el az egyenestől...
Ki tudja.

Mindenesetre ez így nincs jól, akár (majdnem) függetlenül attól is, hogy éppen kinek hívják az aktuális főgecit.

morph on deer 2018.12.27. 16:45:53

@GIeccsertetű:
“orbánra a nemzet kisebbsége szavazott”

És nem csupán ezé a nemzeté, illik nem elfelejteni!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.12.27. 16:47:58

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Az ideális parlament: kormányfő és az egész kormány: orbánctetű. Ellenzék: orbánctetű A képviselők: 199 db orbánc viktor(így kisbetűvel, mert annyit is ér)

morph on deer 2018.12.27. 16:53:36

@AZ IGAZI HUNGAROFIL:
“Majd pont amerikai talmudisták fogják nekünk megmondani, hogy mi a demokrácia...”

Igazság szerint a nudistákat akartuk erre megkérni, de azt mondták, félő, hogy túlságosan is kilógna akkor a khmmm... lóláb, hogy ez tulajdonképpen egy burkolt “orbánegygeci” kampány, tekintve, hogy a vonatkozó felszerelés kendőzetlenül szem elé került volna...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.12.27. 16:55:21

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Jót röhögtem. Mármint azon, hogy a magyar televízió független intézmény. Olyan független mint a tolvaj mészaros, aki csak az állam csöcsét szopja. Ha az államtól nem kapna egy fillért se az a tolvaj, szerintem másnap csődbe menne.

morph on deer 2018.12.27. 17:00:58

@BiG74 Bodri:
“megsértődik ha lenácizzák a kis antiszemitát”

Lehet, hogy egy (jó) új szóra várnak?
A nemzetiszocializmus helyett “népnemzetthy kommunizmus”, aka “orbanizmus” ami kézenfekvőnek látsziik, egyesítve az összes kiemelkedő tulajdonságot...

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.27. 17:01:10

Mivel már sokadszorra csúfosan elbukták a választásokat és már régen senki sem kíváncsi a maguk éceszeire, csak nyugodtan öklendezzenek tovább, rokoni baráti környezetükben! Senki sem akarja meggátolni, megzavarni Önöket ebben. Ha már teljesen belebetegedtek kényszerképzeteikbe, forduljanak szakorvoshoz.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.27. 17:04:16

The Jew York Times már kinyomoztatta, hogy kik és miért ölették meg Kennedy elnököt és fivérét? Vagy még mindig a tíz helyről lövő magányos gyilkos a hivatalos elmélet?

BiG74 Bodri 2018.12.27. 17:05:39

@AZ IGAZI HUNGAROFIL:
Vicces vagy, de tényleg!
Amúgy a rtl kereskedelmi tv.
@paraszthajszal:
Ön is jól nyomja!
Az megvan, hogy 2006-ban ez nem csak fenyegetés volt? Az is meg van, hogy az akkori keménymag 2010-től felfutott a fityiszes berkeken belül? Vicces mikor égetitek magatokat!

Sir Gombóc 2018.12.27. 17:05:51

@rallus: látom, nem akarjátok megérteni. Semmi ilyet nem írtam. A kiadott pártpropagandát vagytok képes csak felböfögni.

BiG74 Bodri 2018.12.27. 17:09:07

@morph on deer:
Bocsánat, de ez túl intellektuálisra sikerült! Azt hiszem a szar pofozgatásához nincs erre szükség!

Sir Gombóc 2018.12.27. 17:09:56

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: orvoshoz neked kell fordulni, többféléhez is, annyi a baj a fejedben.

BiG74 Bodri 2018.12.27. 17:10:32

@Sir Gombóc:
Most úgy csinálsz, mintha nem láttál volna még fityisztrollt.

Sir Gombóc 2018.12.27. 17:12:33

@paraszthajszal: tegyük fel, hogy valóban így volt. Ez esetben miért is nem mehetett be a rendőrség, hogy a feladatát teljesítse? Miért lépett túl a biztonsági őrség a törvényi felhatalmazásán? Erre válaszolj, okoska!

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.27. 17:14:03

@GIeccsertetű: FIDESZ kormány: 1. Megállította Magyarország külföldi eladósodottságának növekedését - ráadásul mindezt mély gazdasági válság közepén. 2. Gyakorlatilag minimalizálta az inflációt. 3. Beindította a magyar gazdaság növekedését. 3. Megszüntette a munkanélküliséget. Munkaerő hiány van. 4. Támogatja a családokat, a lakásépítést, gyermeknevelést. 5. A közműveket visszaszerezte a külföldiektől - a rezsit már 4 éve stabilizálta. 6. A hódoltságban élő testvéreinket minden eszközzel támogatja. - Még sorolhatnám. - Mit tett a mostani ellenzék, amikor kormányon volt? - A fentiek ellenkezőjét! - És csodálkoznak, fasizmust kiáltanak, mert a nép soha többé nem kívánja a maszopnyik fajtát vissza a hatalomba.

Sir Gombóc 2018.12.27. 17:16:41

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: mert ők maguktól is beszámolnak róla, pedig csak egy kereskedelmi vállalkozás, ami eleget tesz a törvény által előírt közszolgálati kötelességeinek, ellentétben a köztévével, ahol még annyi látszatja sincs hiteles tájékoztatásnak, mint az RTL-nél? Miért csinálsz magadból hülyét?

Sir Gombóc 2018.12.27. 17:18:50

@BiG74 Bodri: ja, nem, csak szórakoztat az együgyűségük. :-))

okleveles naiv 2018.12.27. 17:21:29

@Tangooo: Vagy csak túl sok az innen is, onnan is átvett elem, ezért nem definiálható egyértelműen, hogy fasiszta, v náci rendszer épül ki. Nem olvastam a Yale tanulmányt, passz, hogy miért a fasizmus jellemzőit találták meg. Az utóbbi idők mogyoróországi történései sajnos inkább a náci németország kiépülésével mutatnak hasonlóságokat - annak gazdasági ereje nélkül.

marosy 2018.12.27. 17:21:37

A liberálbolsevik tetűhorda már 8 éve nem bírja feldolgozni a sorozatos buktákat és Orbán leszopását. Get over it.

BiG74 Bodri 2018.12.27. 17:23:44

@Sir Gombóc:
Hát nehéz eldönteni, hogy csak okoskodó hülyék, elhivatott fityiszrabszolgák, vagy fityiszes médiamunkások.

morph on deer 2018.12.27. 17:36:40

@marosy:
“...és Orbán leszopását. Get over it.”

Dehogy, a világért sem zavar!!
Hova gondolsz!
Szopjad nyugodtan tovább, - már felvettem a fülvédőt, szóval csattoghatsz, szürcsölhetsz kedvedre..

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.27. 17:38:41

@Sir Gombóc: RTL kereskedelmi-politikai vállalkozás. A tulajdonosa Bertelsmann cég, melyet birtokló Mohn családot - a megszálló amcsik - annak náci múltjával zsarolva saját szócsövükké tették.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.27. 17:44:25

Az, hogy USA, a kamudemokrácia, aljas diktatúra, mely bármely országban felkeléseket, polgárháborúkat, háborúkat szít, bármely országot megtámad, kőkorba bombáz, ha éppen úgy van kedve, az micsoda? Nos, ez a fasizmus!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.27. 17:48:16

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "Az az Oroszország, melyet nem tudott megadásra késztetni Európa egyik ura sem, sem Napoleon, sem Hitler, azt pont az olajár fogja bármitől is visszatartani?"

Igen. Mivel Oroszország gazdaságilag nudli, egy alacsony olajár jobban visszatartja az agressziótól, mint Napoleon és Hitler együttvéve.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.27. 17:52:15

Az ellenzéknek, (Vad Szellenzék) azon kívül, hogy örök időkre kibukott a hatalomból, tulajdonképpen mi baja van? Milyen elképzelései vannak, mit szeretne? Válassza meg őket a nép az országház örökös bohócainak és kapjanak állami bohóc jelmezt?

BiG74 Bodri 2018.12.27. 17:54:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Tegyük hozzá, hogy napóleont az orosz tél verte szarrá, nem a hős ruszki csapatok. A német erőket pedig hitler ostobasága véreztette ki, pedig gyakorlatilag péppé zúzták a komcsi sztálin nyomorországát.

BiG74 Bodri 2018.12.27. 17:56:53

@AZ IGAZI HUNGAROFIL:
Sajnos az ország háza már tele van fityiszes bohócokkal, egy örökös főbohóccal az élen.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.27. 17:59:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Oroszország teljes elszigetelése, legyengítése - a szomszédos tízszeres lakosságú Kína robbanásszerű erősödése mellett nem tűnik okos világpolitikának. - Ukrajna ügyében USA-nak alkut kellene kínálnia az oroszoknak. Elfogadják a határokat, de az új határt ENSZ csapatok ellenőrizzék, mindkét ország vonja vissza katonáit 100 km-rel. Ukrajnát nem veszik föl NATO-ba és az ukrán hadsereg nem vehet részt közös hadgyakorlaton NATO-val. NATO nem lépheti át Ukrajna határait.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.27. 18:00:40

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "FIDESZ kormány: 1. Megállította Magyarország külföldi eladósodottságának növekedését"

Féknyúz. Jelentősen növelte. Az utóbbi években azonban az EU-segúly miatt a GDP nagyjából olyan gyorsan nő, mint az adóssás.

"ráadásul mindezt mély gazdasági válság közepén."

Féknyúz. Rég nem látott erősségű és hosszúságú világgazdasági konjunktúra van.

"Gyakorlatilag minimalizálta az inflációt."

Féknyúz. A rég nem látott erősségű és hosszúságú világgazdasági konjunktúra miatt alacsony a kamatláb és az infláció. Azért az a 3% infláció (valójában 5%) nem piskóta egy ilyen kedvező gazdasági környezetben.

"Beindította a magyar gazdaság növekedését."

Féknyúz. Nem is értem, honnan veszel ekkora butaságot.

"Megszüntette a munkanélküliséget."

Féknyúz.

"Munkaerő hiány van."

Igen, 2010 óta megnövekedett a magyar migráncsok száma, sok fiatal elmenekült az orbáni diktatúra elől.

"Támogatja a családokat, a lakásépítést, gyermeknevelést."

Féknyúz. Csak a tehetősebb családokat támogatja. Ha szegény családba születtél, akkor szegény leszel te is, ah felnősz. Nagyot nőtt az pország kettéosztottsága.

"A közműveket visszaszerezte a külföldiektől"

Ez igaz. Nem lehet tudni, megérte-e.

"a rezsit már 4 éve stabilizálta."

Igen, csökkenő nemzetközi árak mellett sem csökkentette az árakat.

"A hódoltságban élő testvéreinket minden eszközzel támogatja."

Féknyúz. Például az ukrán nyelvtörvény ellen nem okos politikát használ, hanem blokkolja az euro-atlanti integrációjukat, amivel nem segít a magyar testvéreinken.

"Még sorolhatnám."

Tudsz még sok hazugságot? Gratulálok.

"Mit tett a mostani ellenzék, amikor kormányon volt?"

Mikor volt a kétfarkú kormányon?

Mikor volt az LMP kormányon?

Mikor volt a Momentum kormányon?

Mikor volt a Jobbik kormányon?

Te nem vagy magadnál.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.27. 18:03:32

@BiG74 Bodri: Az oroszoknak is tél volt nemcsak Napoleonnak! Föladták Moszkvát, de nem adták föl az országot. Napoleon utánpótlását fölszámolták, hadait hazafelé apránként szétverték...Hitler követett el hülyeségeket, pld. hogy a japánoktól sajnálta SZU csendes óceáni partvidékét, de az oroszok gigantikus hadiipara és az orosz katonák létszámának és kényszerű kitartásának is köszönhető az orosz győzelem...

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.27. 18:06:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A mostani csoportocskák egy és ugyanazon rokonságból szerveződtek, mint maszopnyikok. Új álarcok kellettek.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.27. 18:25:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 1. 2010-ben FIDESZ 80,5% adóssági rátával vette át a kormányzást és 2017. végére 73,6%-ra szorította le azt. - Csak az utóbbi években lett gazdasági fellendülés. A kormányváltás után még évekig válság volt. 2. 6%-os inflációt örökölt FIDESZ, ami most már csak 3%. 3. "Hasít a magyar gazdaság, rég volt ekkora növekedés - HVG" - Nem én mondtam...4. FIDESZ visszaszerezte a maszopnyik banditák által külföldi rokonaiknak átmutyizott közműveinket. - 4 ÉVE NEM NŐTT A REZSI! - Ez magának semmi? 5. Munkaerő hiány: A gyurcsányválság okozta példátlan válság, munkanélküliség belesöpörte a magyar munkavállalók jelentős részét az 500 milliós EU éppen akkor megnyíló feneketlen munkaerő piacába...Horvátország sokkal rosszabbul járt, már lassan működésképtelenné válik...Stb. - Egyetlen igaz érve sincsen.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.27. 18:32:10

A balfékek oktatása mára befejeződött. Jó éjszakát kívánok!

Kunhallmi Agnes 2018.12.27. 18:37:19

"Magyarország új típusú egypártrendszer vagy szimplán fasiszta?"

Termeszetesen fasiszta. Mar a kerdes is felhaborito, hat mi mas lenne, mint fasisztanacirasszista es persze holokauszt is van.

Ellenzéki BOHOC kommandó 2018.12.27. 18:47:25

Uristen a Nyujork Tajmsz mar megint megirta hogy diktatiura van. Most milesz velunk ?

Orbán 1 GÉNIUSZ 2018.12.27. 19:06:16

"Spinnewijn azt gondolja, hogy lakást adni sokkal gazdaságosabb volna ezeknek az embereknek, mint bíróság elé citálni, majd becsukni őket. "

Hat ez fantasztikus mekkora otlet, hat hogy ez nekunk nem jutott idaig eszunkbe. Nem talalok szavakat, nekunk is nagy szuksegunk volna par ilyen zsenialis nyugati liberalis gondolkodora, mert akkor nem itt tartanank.

taga20 2018.12.27. 19:10:55

@Orbán 1 GÉNIUSZ:

o1G!

mennyiért szopsz, me látom bevállalós vagy?

nemecsekerno_007 2018.12.27. 19:14:46

@GIeccsertetű: "A lényeg hogy a fasiszta orbánra a nemzet kisebbsége szavazott."

Ja igen, ezért van kint a többség már hetek óta az utcán. Ja, nem! Muhahahahahaha!!!!

taga20 2018.12.27. 19:17:00

@nemecsekerno_007: na befutottál te is, aki a legéletlenebb kés a fityeszmaffia fiókjában?:))

morph on deer 2018.12.27. 19:37:15

@AZ IGAZI HUNGAROFIL:
“...bármely országot megtámad, kőkorba bombáz, ha éppen úgy van kedve, az micsoda? Nos, ez a fasizmus!”

Pedig volt már rá egy egész órád, hogy utánanézz... Igaz, ahhoz nem elég az írást ismerni, hogy érjen is valamit.

Badarságokat beszélsz, de az istennek sem akarsz leállni vele, - talán mert még nem járt le a munkaidő?

Ez agresszív imperializmus, és semmi köze a fasizmushoz. Attól még nem fáj kevésbé, de nem az, ráadásul más kategória.

A bánatért kell hülyeségekkel érvelni, amikor a valóság legalább ugyanúgy megfelel ugyanarra a célra?

orbántrollirtó 2018.12.27. 19:39:08

@nemecsekerno_007: Te hitvány bértrollnok. Takarodj vissza tolvaj gazdádhoz te ócska orbánszolga, a hazugságaid csak szennyezi a szabad sajtót.

orbántrollirtó 2018.12.27. 19:42:23

@Orbán 1 GÉNIUSZ: Te ocsmány orbánszolga. A gazdád egy geci. Az egész ország tudja. Így hát nyugodtan viselheted az O1G kitűződ, majd takarodj szépen valamelyik mészáros újság felületére, te nyomorult alak.

BiG74 Bodri 2018.12.27. 19:57:55

@AZ IGAZI HUNGAROFIL:
Off. Te a történelemhez is hülye vagy.
A ruszkik iszonyatos méretű támogatást kaptak a szövetséges erőktől. Saját megkínzott embereik tízezrével álltak a németek oldalára. A hősies ruszki vágómarha volt a saját földjén. Hitlert több alkalommal követett el baklövést a keleti fronton, óriásit a sztálingrádi presztízs csatában, paulus odavetésével, és a többi, és a többi.
Az meg, hogy a ruszkinak is tél volt, az kurvára értelmezhetetlen ebben az összefüggésben. A szovjetek nagyságáról árulkodik a finnek elleni agressziójuk eredményessége.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.27. 20:06:05

@Ellenzéki BOHOC kommandó : "Uristen a Nyujork Tajmsz mar megint megirta hogy diktatiura van. Most milesz velunk ?"

Veled semmi te anyaszmorítóan segghülye Putyin bértrollja. maradsz Orbansiztánban a következő 20 évben is röghöz között heti 400 túlórás hasznos hülye NER cselédnek.
A nyugati libsik meg csókolnak téged a jóléti államokból.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.27. 20:12:17

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "2010-ben FIDESZ 80,5% adóssági rátával vette át a kormányzást és 2017. végére 73,6%-ra szorította le azt. "

Miközbnen lenyúltak a magyar emberektől 10% GDP-nyi manyup vagyont meg 15%-nyi megszorítást és kövertáltál az egészet a maguk privát vagyonává államadósság csökkentés helyett.

Te meg mint a társadalom legostobább lénye, örülj neki, hogy a lenyúlt ezer milliárd forintokból az orbán banda hajlandó volt 2-3%-ot abból adósság csökkentésre fordítani.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.27. 20:16:27

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "W5. Munkaerő hiány: A gyurcsányválság okozta példátlan válság, munkanélküliség belesöpörte a magyar munkavállalók jelentős részét az 500 milliós EU éppen akkor megnyíló feneketlen munkaerő piacába.."

Persze te szintén anyaszomorítóan hülye troll, 2011-re mást se zúgott a fideszmaffia propaganda, hogy az IMF-et kifizettük, a magyar Gyorsnaszád hasít a leggyorsabban Európában és Orbanisztánban Tündérmese zajlik le. Miközben a Nyugat belefulladt a válságba.

Te szerencsétlen segghülye illiberált troll, akkormost ki nagyon hülye a történelem magyarázásból, te vagy orbánék?

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.27. 20:29:36

@David Bowman:

Pedig nincs is infláció. Igaz, hogy alig látni ebben a nyugalmas karácsonyi időben embert az utcán. Előbb nem értettem mi az oka, aztán elmagyarázták, hogy nem mernek utcára jönni a nagy dübörgéstől. Milyen dübörgéstől, értetlenkedtem, mire elárulták, hogy a gazdaság dübörgésétől.:D

vénkujon 2018.12.27. 20:31:35

végre kibasztátok innen birkát? aztán most biztos ment az origora kommentelni. üdvözítem a dolgot, hisz annyira nem jönnek be neki a libsi-vívmányok:D de azért majd engedjétek vissza, hadd ríja ki magát itt

Belzebubo 2018.12.27. 20:32:11

@Belzebubo: folyt.: a németjei és az angolok/franciák se foglalkoztak vele, amig meg nem támadta a lengyeleket. A viktátor most vett 44 hk-t. Vajon ki ellen?

taga20 2018.12.27. 20:35:45

@vénkujon: szerintem az a baja birkának, hogy egy libsi se bassza meg.
érzékeny szegény szerintem:)))

vénkujon 2018.12.27. 20:37:35

@taga20: támogatnám ezt a különös emberkísérletet. ajj. hogy rína már otthon, hogy nem kommentolhat!:(

taga20 2018.12.27. 20:51:49

@vénkujon: hallod az mekkora állatkínzás lenne, ha birkát egy hétre eltiltanák a kommenteléstől!:)))

mekzakkanna szegény pára, mint sanyi a ló:)

arturdent 2018.12.27. 20:54:05

Végre előjött a fasiszta kártya, már azt hittem el lett felejtve, de tévedtem.

vénkujon 2018.12.27. 20:57:49

@taga20: atto tartok, hogy ellörántaná a libschi-kártyát, és azzal hadakozna. lássuk be, hógy ez övön aluli lenne a részérő! én nagyon szégyenleném magam

morph on deer 2018.12.27. 21:18:32

@Belzebubo:
“ A viktátor most vett 44 hk-t. Vajon ki ellen?”

Gondolom, akitől való félelmébrn a várba költözik. Az meg te, meg én. Meg még páran, akiket zavar, hogy már megint orosz gyarmat leszünk, ráadásul csak némi jattért, a “családnak”.
Úgy is mint “il famiglia”.

Egyébiránt ez a több légy egy csapásra

morph on deer 2018.12.27. 21:21:15

Mondom “több légy egy csapásra” megoldások egyike: a németeknél jó pont, a néppárt is a seggén marad, a Nato szája ideiglenesen befogva, neki meg van mivel megvédenie orbanisztánt a magyaroktól.
Ügyes, - mondaná Kohn bácsi...

Belzebubo 2018.12.27. 22:31:52

@morph on deer: erre már én is gondoltam. Tien an men tér 2.0 . Valamelyik consiglioréja nem oly rég meg is koszorúzta az ottani hôsök emlékmûvét

BiG74 Bodri 2018.12.27. 23:11:53

@taga20: @vénkujon:
Ne szórakozzatok már, egy ideje egy bűzlő szarkupac is kívánatosabb volt már, mint a birca féle ideokádások!

csakegyvalaszto 2018.12.27. 23:31:17

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Elolvasva a megnyilvánulásaidat, köszi! Rég olvastam ennyi sületlenséget, feldobtad az estém. :)

csakegyvalaszto 2018.12.27. 23:37:38

"újra Nobel-békedíjra jelöltetné Orbánt a Honfoglalás 2000 "
Basszus, így év végére mindenki megbolondult? Lehet rá kővel is szavazni?

magyarparaszt 2018.12.27. 23:49:22

Orbánisztán szimplán fasiszta. Ezért van szüksége a mértéktelen hazudozásra és a csőcselék szavazatára.

magyarparaszt 2018.12.27. 23:50:53

@balfaszokkal sáncoló: Úgy ferdítesz, mintha az életed függne tőle. Valszeg így is van...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.28. 00:27:59

@balfaszokkal sáncoló: "Ferdinand Marcos és Augusto Pinochet esetében nem voltak ennyire érzékenyek" - Jó hasonlatot találtál Orbánhoz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.28. 00:32:08

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "gyurcsányválság okozta példátlan válság, munkanélküliség belesöpörte a magyar munkavállalók jelentős részét az 500 milliós EU éppen akkor megnyíló feneketlen munkaerő piacába" - Te barom! A legtöbb magyar 2015-ben ment ki, te faszfej!

Orbán 1 GÉNIUSZ 2018.12.28. 01:22:39

Ne busuljatok libuskaim, igaz hogy fasiszta diktatura van, de mostmar hamarosan ugyis foldbe all a gazdasag, valoszinuleg a jovoheten es meg az uniobol is kizarnak minket.
Es akkor vegre ti jottok, hozhatjatok az arabjaitokat, vegre lesz elege szavazotok.

n3spr3ss0 2018.12.28. 05:54:17

Még ezek a fasiszta faszkalapok siránkoznak Trianon miatt, pedig akkor is tele volt a töke a világnak a hasonló "magyar" hazafiakkal, aztán gyorsan helyre tették őket.

DFK 2018.12.28. 07:03:57

Ugye milyen igaza volt Csurkának: régen az volt az antiszemita, aki nem szerette a zsidókat; ma az az antiszemita, akit nem szeretnek a zsidók.

DFK 2018.12.28. 07:05:21

@n3spr3ss0: ugye semmi olyat sem használsz, ami Trianon előtt épült?

apro_marosan_petergabor 2018.12.28. 08:31:17

A nyugati libero-establishment sajtónak folyamatosan szállítja a nyersanyagot a hazai Kúnbéla- Rákosi-Pétergábor-Kádár-Aczél-Pető-Bauer-Apró-Gyurcsány AVH-s gyökerű szadesz és holdudvara/sajtója (ami ma persze az utódpartokban manifesztálódik) összekapaszkodva a Soros féle NGO-s világgal.
A szabadnépes szintű és igényű "nyersanyagból" - nevezzük inkább hazugságoknak - a hasonló felkészültségű, de direkt infóval nem redelkező média világ elképesztő sületlenségeket és baromsáágokat ír össze, gátlások nélkül.
Még jó, hogy ehhez a MÉH hulladékhoz nem kell ténylegesen papírt elhasználni, legalábbis nem annyit - mert jó része a Neten van.
Szűkölnek a kommunisták, mert nem kellenek a választóknak, szűkölésük a nyugati establishmentben meghallgatásra talál, ez nem csoda, hiszen ez a brancs nem átallott anno sem a kommunistáknak dolgozni, a hidegháború idején (atomtitok kiadása a SZU-nak, s más katonai titkok ellopása) - akkor, amikor a rendes emberek mindent elkövettek, hogy gyengítsék a kommunizmust... nos akkor ők a demokrácia ürügyén hazát árultak. Most is ezt teszik.
Természetesen szomorú az, hogy a nyugati sajtót(egy részét) valójában kézzel vezérelhetik a Soros félék, illetve azok Soros által kitartott magyarországi sajtómunkásai. A pár napja kitört Spiegel-botránynál - melyél az USA is felháborodottan kapta fel a fejét - bele láthattunk a nyugati ballib sajtó munka módszereibe - fake news gyártás, etikai gátlások nélkül - s amit láthattunk az a jéghegy csúcsa volt...
Mi ezt a jelenséget régóta ismerjük - a Sargentini jelentés ennek a "munkának" az EUs, politikai vetülete volt, politikai riport tények nélkül, vagy hamisított tényekkel, tovább torzított értékeléssel - de ennek ellenére elszomorító, hogy erre a munkastílusra rá lehet venni a nyugati újságírók egy részét.
Ulfkotte évekkel ezelőtt felhívta erre a jelenségre a figyelmett a "Megvett újságírók" könyvével - mely megmutatta ennek a média tevékenységnek okait, hátterét, rendszerét.
Magyarországon egy kicsi jobb ennél a helyzet, szélesebb a paletta, kellő merítéssel az ember tud tájékozódni - itt inkább az a furcsa, hogy majd 30 évvel akommunizmus bukás után még mindig ekkora tere van a bevezetőben említett bolsevik újságírói vonalnak.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.28. 08:42:42

@balfaszokkal sáncoló: És Szaud-Arábia kannibál-stílusú kormányára?

Gandosz 2018.12.28. 08:52:11

"az amerikai German Marshall Alap szakértője"

ennyi elég is ahhoz, hogy ami utána következik, azt a liberálfasiszta csürhe elfogult, hiteltelen véleményeként kezeljük

Orbán 1 GÉNIUSZ 2018.12.28. 09:13:54

@apro_marosan_petergabor: "A nyugati libero-establishment sajtónak folyamatosan szállítja a nyersanyagot a hazai Kúnbéla- Rákosi-Pétergábor-Kádár-Aczél-Pető-Bauer-Apró-Gyurcsány AVH-s gyökerű szadesz és holdudvara/"

Ja az evtizedek ota ismert modszer. Irnak valami magyar gyalazo ocsmanysagot, megjelentetik a nyujork tajmszban, majd, majd hivatkoznak ra, hogy meg a nyujork tajmsz is megirta, hogy milyen borzalom van itt nalunk. :)) Ez megy minimum 30 eve libbanteknal.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.28. 09:17:24

Egyik nagyhatalom, régi szuperhatalom vagy gyarmattartó sem az emberi jogok védelmének hőse. Ezt a kamu érvet legföljebb ellenfeleinek lebunkózására használja, mint a lényegében cionáci bábállam, USA esetében láthatjuk a félhivatalos szócsövének, The Jew York Times-nak kötelező háromnaponkénti okádásakor...USA fölfalta Mexikó jelentős részét - (Mikor is akarják visszaadni a nagy demokraták?) Vagy másfél száz éve
félgyarmati státuszban tartja dél-Amerikát, Kubától elrabolták Guantanamo-t, Vietnámot vagy tíz éven keresztül napalmozták, bombázták vissza a kőkorba, - a legjellemzőbb példa az USA ördögi mivoltára, hogy karácsonyi ajándékként rommá szőnyegbombáztatta Hanoit...Mi csak azért tartjuk őket, hogy távol tartsuk a másik veszélyes főgonoszt, a pulzálva táguló, a szomszédaiból magát a világ legnagyobb országává zabáló Orosz Birodalmat...USA elvtelen, tömeggyilkos, II. világháborús rémtetteit se hagyjuk ki! - Szándékosan kiprovokálták, valósággal kierőszakolták Magyarország német megszállását a Bodyguard hadművelet keretében (1944.március 18-án), hogy kb. 100 000 német katonát lekössenek, amikor majd június 6-án partraszállnak Normandiában...A magyar politikusok pedig figyelmeztették az amerikaiakat, hogy borzalmas következményei lennének a német megszállásnak, Dulles csak annyit válaszolt, hogy - "Könyékig vagyunk a vérben, néhány százezer élet ide-vagy oda nem számít.(!)" Tehát USA erőszakolta ki a német megszállást, tudva, hogy akkor holokausztolni fogják a zsidó származású magyarok jó részét, ezért USA legalább annyira felelős a holokausztért, mint a németek! - A német civil városok, a félmilliós Drezda szőnyegbombázással való holokausztolása miféle emberjogi cselekedet volt? Nagaszaki és Hirosima atombombával való holokausztolása miért is kellett?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.28. 09:20:28

Az USA, ez a végletekig erkölcstelen patkány fajzadék akar bennünket a szabadságra, demokráciára tanítani? Bennünket, akik majd fél évezredes gyarmati sors, függés alatt folyamatosan harcoltunk a szabadságért?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.28. 09:36:00

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Aki többet akar tudni a dologról, annak ajánlom az Indiana University Bloomington történészének , Borhi Lászlónak - Nagyhatalmi Érdekek Hálójában - című munkáját.

yourmomtits 2018.12.28. 09:40:01

@Belzebubo: ellenetek. azok lánctalpjaival fogunk a Hősök terén széttrancsírozni titeket.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.28. 09:51:12

@yourmomtits: Karácsonykor hazaengedni egy ilyen súlyos esetet!

Gandosz 2018.12.28. 09:58:30

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Az Usa rabszolgatartó, rasszista, cionista, indiánírtó hagyományokkal rendelkező, mindössze 230 éves ország, Magyarországhoz képest egy semmi.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.28. 11:34:05

Mindenki mindent megértett?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.28. 11:44:42

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "Mindenki mindent megértett?"

Rajtad kívül szerintem mindenki. :))

Void Bunkoid 2018.12.28. 11:57:11

Szomorú, amit mondok, de Magyarországnak nem való liberális demokrácia.

Forradalmat csinálni, lázadni már birkák vagyunk, mert gyakorlatilag amióta az ország létezik, bármilyen forradalom, lázadás jellegű megmozdulás azzal végződött, hogy a regnáló hatalom nemcsak hogy (többnyire külső hatalmas barátok segítségével) viszonylag villámgyorsan leverte, de utána még igen brutálisan meg is torolta - többnyire nemcsak a közvetlen hangadókon, de az egész népen.

Viszont cserébe kifejlődött a "fifikás", "csavaros észjárású", "a jég hátán is megélő" magyar, legalábbis mi ezt pozitív értéknek tudjuk be, ami passzívan hátráltat-károsít mindenféle hatalmat. Igazából nem fifikás meg csavaros eszű, hanem hátbaszúrós, lopós, adócsaló, megkerülős-kiskapuzós nép vagyunk, a legalsóbb szintekig, nemcsak a politikusok. Minden lehetőséget kihasználunk, hogy ne kelljen fizetni, hogy ingyen legyen, hogy áfanélkül, hogy ne kelljen kivárni a sort, satöbbi, satöbbi. Politikuséknál ugyanez megy, csak nagyban.

Ezért nem való liberális demokrácia nekünk, mert a politikusaink is közülünk kerülnek ki. Liberális berendezkedésű államban még nagyobb a szabadság, több mindenre van lehetőség, és amint valaki pozícióba kerül, azonnal lopni-csalni-kiskapuzni-ingyenélni-élősködni kezd. MINDENKI.

Majd ha erről leszokunk, és megtanulunk becsületesnek lenni, majd akkor eljöhet a liberalizmus ideje is.

Namir 2018.12.28. 13:00:40

"Magyarország új típusú egypártrendszer vagy szimplán fasiszta?"

Egyik sem.
Csupán van egy stupid ellenzék stupid médiával és "újságírókkal", és ők együtt, "összefogva" pótcselekvésként mindig másokat okolnak, hibáztatnak, ócsárolnak, vádolnak hamisan, ahelyett, hogy magukba néznek, hogy megállapítsák, hol és hogy rontották el, és fejlődnének, felnőnének a feladathoz.

Magyarország Europa jövője. 2018.12.28. 13:12:58

@Void Bunkoid: A liberális demokracia SENKINEK SEM VALÓ. Mert az egy tőmeggyilkos elmebeteg ideológia. Mit szeretnének az liberálisok ? Ideküldeni több milliárd arabot, és lemészároltatni velük a keresztényeket. És kivannak akadva, hogy mi ezt nem szeretnénk.
Láthattuk, hogy 2006-ban is mit műveltek a liberálisok. embereket vakítottak, csonkoltak, kinoztak, sosem látott mértékú szadista brutalítással gyilkolták az emberket.
Azok akik most színjátékot játszva köhögnek a könnygáztól, 2006-ban ezres nagyságrendben követték el, az EMBERISÉG ELLENES BŰNTETEKET KEGYETLENKEDÉSEKET .
A liberalizmus senkinek nem való.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.28. 13:22:16

@Void Bunkoid: Legjobb ha először maga mutat példát, hogyan kell becsületesnek, tisztességesnek lenni és eltakarodik innen a rágalmazó, nemzetgyalázó nézeteivel.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.28. 13:27:55

@apro_marosan_petergabor: A magyarázat az, hogy itt nem rendszerváltás, hanem csak rendszervedlés történt. A libsi-bolsi maffia más neveken hatalomban maradt.

Void Bunkoid 2018.12.28. 14:00:31

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: sajnos ez - akárhogy is tagadod, nem látod a szemellenződtől - így van. A saját munkahelyemen is rengetegszer látom - én magam nem teszek így különben - hogy a dolgozók a céges telefonnal privát szarokat intéznek folyamatosan (használtautó-tulajdonosok felhívogatásától az ipari mennyiségű privát fénymásoláson át egyenesen a céges eszközök privát fusimelóra használgatásáig terjedően) természetesen a cég kontójára, hazaviszik az evőeszközt a konyhából, a budipapírt a mosdóból, satöbbi. Na erre gondoltam.

Ha szerinted ez helyes, akkor képzeld el azt, hogy felújíttatod a lakásodat éppen, és mondjuk a gázhálózat újrakötésénél megjön a két-három melós - akinek te amúgy fizetsz, mint a katonatiszt, hogy elvégezzék a melót, nekiállnak kötögetni, aztán miután a kazánt még nem kötötték be, de a tűzhelyet igen, nekiállnak pörköltet főzni. A te hűtődből elővett húsból, a te tűzhelyeden, és te fizeted a gázt meg a jó kis rezsióradíjukat azért, hogy főzőcskézzenek a te kontódra.

Na ugye hogy nem erre szerződtél velük.

morph on deer 2018.12.28. 21:36:26

@AZ IGAZI HUNGAROFIL:
“A libsi-bolsi maffia más neveken hatalomban maradt.”

Hát éppen ez az! Most nemzeti kereszténydemokratának hazudja magát, de ugyanazt az ótvaros demagóg dumát nyomja, mint ötven éve!

Akkor is azt hallottuk, hogy haldoklik a nyugati kapitalizmus, akkor is a tőkés kizsákmányolók ellen kellett küzdeni, akkor is az oroszok seggét kellett nyalni mindenáron, és akkor is kiröhögtek a forintoddal a világ bármelyik pontján, и так дальше...

A kommunista Kína a barátunk, és most már lassan Nagy Imre is ugyanolyan ciki, mint akkor volt, és “majd” jobb lesz itt az élet, és “majd” ripsz-ropsz utolérjük - az amúgy haldokló - Nugateurópát, mert nálunk amúgy száguld a gazdaság...

Szóval ugyanaz a komcsi bagázs van hatalmon, csak kissé átsminkelve, pár piros-fehér-zöld dekoráció itt-ott, és már megy is minden tovább, a lenini úton!

Szóval ebben teljesen igazad van!

morph on deer 2018.12.28. 21:44:42

@Magyarország Europa jövője.:
“2006-ban ezres nagyságrendben követték el, az EMBERISÉG ELLENES BŰNTETEKET”

Á, dehogy, rosszul tudod!
Emberiségről szó sem volt, csak valami fideszesnek látszó csőcselék vadbarmok törtek-zúztak, gyújtogattak, romboltak!
Képzeld, még a térkövet is felszedték, meg egy tankkal is próbáltak embereket legázolni, ami hálisten nem sikerült nekik...
Mondom, “emberiség” ellen akkor is csak azok sötét bunkók támadtak, azok meg most szerencsére nincsenek a tüntetők között, megnyugodhatsz!

2018.12.29. 00:48:17

@morph on deer:

Nagyon szórakoztatóak az emberiség elleni bűntettek típusú népmesék. Az ezres nagyságrend hab a tortán. )))
süti beállítások módosítása