B1 blogcsaládOrbánék nem fordulnak vissza: Áder mindent aláírt, Orbán pedig a tüntetők ellen uszít a közmédiában

2018. december 22. - Mr Flynn Rider

A rendszerben nyoma sincs a kompromisszumnak, vagy az enyhülésnek, ezt bizonyítja Orbán Viktor mai nyilatkozata és Áder János aláírásai.orban_kossuth_radio2.jpg

Áder János köztársasági elnök aláírása volt az az utolsó pont, ahol a rabszolgatörvnyből és a fideszes közigazgatási bíróságokból visszavonulhatott volna veszteség nélkül a Fidesz. Még azt a színjátékot se játszották el, hogy a köztársasági elnök visszaküldi megfontolásra a törvényeket. (Bár ahogy most a rendszer kinéz, akkor is aláírta volna végül. Minek is akár rövid időre is áltatni a népet.) A köztársasági elnök – mint kiderült –

már szerdán aláírta a fideszes közigazgatási bíróságok felállításáról szóló törvényt, majd csütörtök este csak a munka törvénykönyvének módosításáról, vagyis a túlóratörvényről adott ki külön elnöki nyilatkozatot.

Ezzel megint bebizonyosodott, hogy Áder János nem jeleníti meg a nemzet egységét és elöbbrevalónak tekinti a hűséget a Fideszhez (Orbánhoz), mint az országhoz. Ezzel a gesztussal Áder is beírta magát a schmittpáli köztársasági elnökök közé, akik gerinctelenül engedelmeskedtek és hajoltak meg a rendszer előtt.

Az Amnesty International közölte, hogy Ádernek lehetősége lett volna

  1. a törvényeket visszaküldeni az Országgyűlésnek (a Magyar Helsinki Bizottság és az Amnesty Magyarország is ezt kérte),
  2. vagy normakontrollra küldeni az Alkotmánybíróságnak,

de Áder nem talált semmi kifogásolnivalót egyik törvényben sem, pedig független hazai és nemzetközi szervezetek több problémára felhívták a figyelmet.

Pedig volt benne kifogásolnivaló: ahogy mi is megírtuk, szabálytalanul, szirénaszóban fogadta el a törvényt a Parlamentben az idei utolsó, botrányossá vált parlamenti ülésen a Fidesz–KDNP-s kétharmad. Az Alaptörvény szerint a köztársasági elnöknek az államszervezet demokratikus működése felett is őrködnie kell(ene), így a törvények aláírása előtt kötelessége lenne (lett volna) megvizsgálni azt is, hogy a parlament a törvényalkotás során betartotta-e a Házszabályt. De Áder János ezek szerint nem tartotta szabálytalannak, hogy azon a botrányos napon a képviselői kártya nélkül is lehetett szavazni, vagy, hogy a házszabállyal ellentétesen a levezető elnök nem a pulpituson foglalt helyet.

Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója közölte: „Több tízezer ember tüntet több mint egy hete Budapest és a vidéki városok utcáin a kormánynak alárendelt közigazgatási bíróságok, a propagandává silányított közmédia és rabszolgatörvény ellen. Nem meglepő, de nagyon szomorú látni, hogy az elvileg a nemzet egységét megtestesítő és az állam demokratikus működése felett őrködő köztársasági elnöknek semmilyen kifogása nincs például egy olyan törvény ellen, amely alapján bírók kinevezésébe közvetlenül beleszólhat a kormány. Ez komolyan sérti a hatalommegosztás Alaptörvényben is rögzített elvét. A bíróságok függetlensége minden uniós országban az egyik legalapvetőbb feltétel. Magyarország most mégis miniszteri gyámság alá helyezi a közigazgatási bírósági rendszert, és ezzel ismét nagy lépést tesz a jogállamiság maradékának felszámolása felé. Az ügy mindenkit érint, hiszen ezek a Bíróságok fognak döntést hozni adóügyekben, építési ügyekben, média és választási ügyekben is.”

Leegyszerűsítve arról van szó, hogy míg eddig a rendes bíróságoknál lehetett pert indítani egy vitatott hatósági vagy önkormányzati döntéssel szemben, ezentúl erre egy külön bírósági rendszer lesz. (Bővebben az Index és a 444 cikkét ajánljuk.)

A másik jele annak, hogy a rendszer képtelen az önkorrekcióra, vagy a konzultációra, hogy Orbán Viktor megint sorosozni kezdte az ellene tüntetőket a Kossuth Rádióban, a szokásos péntek reggeli alákérdezős interjújában. A miniszterelnöknek volt egy hete arra, hogy végiggondolja az álláspontját, megnézze a közvélemény-kutatásokat, ne adj’ isten, egyezkedni kezdjen az ellenzékkel, vagyis, az egész országgal. (A Publicus Intézet felmérése szerint az emberek többsége egyetért a tüntetőkkel, a Policy Agenda ugyancsak reprezentatív felmérése szerint az ország 83 százaléka elítéli a túlóratörvényt.) De nem ezt tette, hanem lenyomta a propagandadumát, amit nyilvánvalóan maga se hisz el. Sőt,

az interjú egyik pontján szó szerint azt is megígérte, hogy ezen az úton fognak továbbmenni jövőre is.

A miniszterelnök szerint az embereknek problémát jelentett, hogy nem túlórázhatnak többet, ezért hozták a túlóratörvényt. Orbán szerint az emberek többet akarnak keresni, ezért többet akarnak dolgozni. Ráadásul Orbán szerint a munkásokat elsősorban nem a jogszabályok, hanem az olyan környezet védi, ahol szükség van rájuk, és „Magyarországon most ez a helyzet”.

A kormányfő elismételte, amit a Fidesz egy hete hajtogat (a jelek szerint hiába egyébként): hogy csak a buta szabályokat akarták megszüntetni, hogy „aki többet akar keresni, dolgozzon többet”, de azt állítja, nem lehet őket túlórára kényszeríteni, „aki mást állít, hazudik”. Orbán szerint a munkások szempontjából ezt egy jó törvény, de a puding próbája az evés.

Orbán természetesen nem állta meg azt sem, hogy ne szóljon be az ellenzéknek. A botrányos parlamenti szavazásról is beszélt, külön megemlékezve Tordai Bencéről, a Párbeszéd politikusáról:

„Mindannyian ismerünk a magánéletből ilyen kellemetlen alakokat, nem, az előfordul még a családban is néha, hogy vannak olyan pofák, olyan mókusok, vagy nem tudom, hogy mondjam, olyan kellemetlen alakok, akik azzal akarnak kitűnni, hogy belemásznak az ember képébe.”

Ezeket „legszívesebben az ember elküldené”, de nem akar udvariatlan lenni, vagy az ő szintjére süllyedni, és mivel ott volt a törvényhozás, ezért a Fidesz tűrt.„Blokád alá vettek minket, valaki beült a székembe, rátette a kezét a szavazógombjaimra”.

Orbán üzent a választóknak és a tüntetőknek is. A választóknak azt mondta: ne idegeskedjenek, a kormánypárt sem fog, elvégzik a munkát. A tüntetésekről azt mondta: a túlóratörvény csak ürügy. Az Index szerint úgy fogalmazott:

„Ugyanez a hisztérikus sikongatás volt akkor, amikor hazaküldtük az IMF-et, amikor csökkentettük az adót, bevezettük a közmunkát, akkor is rabszolgázott az ellenzék.”

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr514505502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 22:56:43

@math0: Szerintem te nem tudod hogy mit jelent az a szó hogy fóbia.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 22:58:41

@Ellenzéki Tüntető: faszt. Németországban 6 hónap a keretmunkaidő.

www.ahs-kanzlei.de/2015/12/hoechstzulaessige-arbeitszeit/#ausgleichszeitraum

enyit tud a Fidióta: orrba-szájba csak hazudtok. ti vagytok a magyar társadalom selejtjei.

morph on deer 2018.12.23. 23:00:23

@Ellenzéki Tüntető:
”Szóval ez a munkavállalók 1%-át ha érinti.”

És akkor - szerinted - mi szükség van rá, hogy felhergeljék a maradék 99%-ot?

Gondolom, tudod a választ erre is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:01:32

@Ellenzéki Tüntető: minderre semmi bizonyítékod, és pláne arra nem is lehet, hogy ez így is marad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:02:37

@nemecsekerno_007: nagyobb tömeg van az utcán, mint 2006-ban

DFK 2018.12.23. 23:05:09

Az AI-s fickó kicsit hazudik. Nem tüntet több tízezer ember. Pár ezren vannak, a legnagyobb tüncin voltak 4-5000-en. A többin 1-2 ezren. Úgy is mondhatnánk, több mint 9 millióan nem tüntetnek (ahogy balról szokták mondani).

élhetetlen 2018.12.23. 23:09:25

@Ellenzéki Tüntető: Nézd, lehetsz hülye, de engem ne nézz annak. Pontosan tudom, hogy a munkaidő keret csak a munkaidő keretben dolgozókra vonatkozik. „Esetleg még felmerülhet benned a kérdés,hogy jó, de miért nem fizet ki havonta akkor is, ha munkaidőkeretben melózol.”. Nem, nem merül fel bennem a kérdés, mert pontosan tudom, hogy a három éves elszámolásban csak a harmadik év végén derül ki, hogy megkapod-e normál fizetéssel a szabadnapot, vagy annyi pluszod van, hogy az már túlórának számít. Ha a kereten belül vagy, akkor egy fillér pluszt nem kapsz, és süket duma a kormány részéről, hogy ez a törvény arról szól, hogy aki többet akar keresni, az tehesse. Szóval ne nézz hülyének. „Szóval ez egyáltalán nem úgy van, hogy túlóráztat a főnököd, aztán nem fizet ki, ahogy hallucináljátok.”. Egyes szám, első személyben, én nem vagyok olyan hülye, ahogyan te hallucinálod. Magadat meg próbáld meg te értékelni. Nem lesz reális az eredmény, gondolom.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:10:06

@DFK: többen tüntettek, mint 2006-ban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:12:17

@Ellenzéki Tüntető: "Attól viszont tartok,..."

látom, a kisegítőiskolában nem sok magyar nyelvet tanítottak neked.

Hamihami 2018.12.23. 23:21:01

@nemecsekerno_007: azt birom, amikor igy kikerik maguknak! :)
De mondj meg ilyen vicceset, ez tetszett!

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 23:25:38

@math0: "Die alternativ zu wählenden Ausgleichszeiträume von zusammenhängenden 24 Wochen oder 6 Monaten dürfen nicht vom Arbeitgeber ohne tarifvertragliche Grundlage verlängert werden."
google translate
"The alternative compensation periods to be chosen for a continuous 24 weeks or 6 months may not be extended by the employer without a collective agreement basis."

"without a collective agreement basis.", retardáltka! Azaz kollektív szerződéssel lehet több! Ugyanúgy, mint nálunk!

Azt a jó kurva életbe, hogy van pofád másokat lehülyézni meg arra építeni hogy majd egy német szövegtől megijednek. És hazudozol bazdmeg, és másokat vádolsz hazugsággal, te szar.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 23:32:46

@élhetetlen: "Nem értem azokat, akik azzal jönnek, hogy de, havonta kifizetik a túlórát ezentúl is."
+
"Nézd, lehetsz hülye, de engem ne nézz annak"

Aki munkaidőkeretes, az EDDIG SEM havonta kapta.
Aki nem az (azaz az emberek 85%-a) az meg ezentúl is havonta kapja.

Én tényleg nem értem hogy mit nem értesz.

DFK 2018.12.23. 23:39:06

@math0: hát mégsem a matek az erősséged... Matyika, most átlagban 1000 ember tüncizik. Tudom, hülye fidióta fasz troll vagyok. Csak azért írom, hogy neked már ne kelljen. Mi van a piroslapokkal? Ott tuti nem kell az ellenvéleményekkel és tényekkel küzdened.

DFK 2018.12.23. 23:40:30

@Ellenzéki Tüntető: nem akarja érteni. Illetve tudja és érti, de most ezzel kell hergelnie a prolit.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:43:14

@Ellenzéki Tüntető: itt a legnagyobb szakszervezet keretszerződése, amiben ugyanaz a 6 hónap van:

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

és ugyebár ez kurvára nem ugyanaz, mint a magyar törvény, mert SZAKSZERVEZET az amelyik lekorlátozza a dolgot. a német szakszervezetek egyébként kurvára erősek a magyarokhoz képest.

ja, és nekem nem kell google translation ahhoz, hogy értsek egy német szöveget, mint neked, retardáltka!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:47:03

@Ellenzéki Tüntető: sőt, úgy tűnik, hogy 24 héten belül kell kiegyenlíteni.

"Bei einer unregelmäßigen Lage der Arbeitszeit ergibt sich bei einem Ausgleichs-
zeitraum von 24 Wochen eine Höchstarbeitszeit von 1152 Arbeitsstunden (24 x 48
Stunden durchschnittliche wöchentliche Arbeitszeit). Wird diese Höchstarbeits
-zeit durch bereits geleistete Arbeit erreicht, darf der Arbeitnehmer/die Arbeitnehmerin bis zum Ablauf des Ausgleichszeitraums nicht weiterbeschäftigt werden."

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 23:51:04

@math0: Mellébeszélsz, faszfejke.

Mi volt az állításod: Hogy Németo-ban a munkaidőkeret max 6 hónap.

Ehhez képest sikerült beidézned azt, ami azt mondja, hogy "kollektív szerződés nélkül 6 hónap". Hát ja bazdmeg, csakúgy mint Magyarországon! És kollektív szerződéssel meg lehet több. Csakúgy, mint Magyarországon!

Ehhez hogy jönnek a szakszervezetek? Igen, a keretszerződésben sok minden lehet, lehet benne 6 hónap is. És? A törvényekről hazudoztál, bebuktál, húzz a picsába matyika.

"ja, és nekem nem kell google translation ahhoz, hogy értsek egy német szöveget"
ja, azért idézel be egy olyat ami az én igazamat támasztja alá :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:51:47

@math0: @Ellenzéki Tüntető: sőt, úgy tűnik, hogy 24 héten belül kell kiegyenlíteni.

"Bei einer unregelmäßigen Lage der Arbeitszeit ergibt sich bei einem Ausgleichs-
zeitraum von 24 Wochen eine Höchstarbeitszeit von 1152 Arbeitsstunden (24 x 48
Stunden durchschnittliche wöchentliche Arbeitszeit). Wird diese Höchstarbeits
-zeit durch bereits geleistete Arbeit erreicht, darf der Arbeitnehmer/die Arbeitnehmerin bis zum Ablauf des Ausgleichszeitraums nicht weiterbeschäftigt werden."

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

A 6 hónap a kollektív szerződésben max 1 évig terjeszthető ki:

"ach §7 Abs.1 Nr.1 Buchst. b ArbZG kann in einem Tarifvertrag oder auf Grund
einer tarifvertraglichen Öffnungsklausel auch in einer Betriebsvereinbarung in be-
schränktem Umfang ein von §3 Satz 2 ArbZG abweichender Ausgleichszeitraum
festgelegt werden. Bedeutung gewinnen insoweit tarifliche Regelungen zur
Jah-resarbeitszeit, die eine Verteilung der Arbeitszeit im Rahmen eines Ausgleichs-
zeitraums von einem Jahr (unter Beachtung der Höchstgrenzen von §
3 ArbZG zur täglichen und durchschnittlichen wöchentlichen Arbeitszeit) vorsehen. "

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 23:53:35

@math0: Hiába magyarázod a bizonyítványt, tök irreleváns dolgokat hozol elő.

Mi volt az állításod: Hogy Németo-ban a munkaidőkeret max 6 hónap.

Ehhez képest sikerült beidézned azt, ami azt mondja, hogy "kollektív szerződés nélkül 6 hónap". Hát ja bazdmeg, csakúgy mint Magyarországon! És kollektív szerződéssel meg lehet több. Csakúgy, mint Magyarországon!

Az hogy melyik szakszervezet mit írat alá, irreleváns. A törvényekről volt szó, bebuktad, nem volt igazad, húzz a picsába hülye fasz.

mindbender2 2018.12.23. 23:54:17

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: De ennyire faszfejek hogy lehettek?

Soros ösztöndíjas volt buzikám, de a fizetési listáján nem volt és azóta sincs. Nem úgy mint a szervezetei meg az emberei ennek a gyökérnek.
Soros mindig is a felforgatást csinálta. 88-ban orbánnal ma másokkal. És nem szívjóságból, te majom.

morph on deer 2018.12.23. 23:54:23

@DFK:
Az még nem tűnt fel, hogy neked nem igazán megy a matek, szóval inkább nem kéne forszíroznod?

Csak mert az ország lakossága névértéken 2018-ban 9,778,371
Ez ugyan valóban “több mint 9 millió”, röpke 778371 fővel.
Az több, mint háromnegyed millió ember!

Egyébként a tegnapelőtti békemeneten a létszám jóval közelebb volt a tízezerhez, mint az öthöz, nyugodj meg.

Kérdezd csak meg Sanyi bácsit, ő szokta tudni a pontos számot.
A beosztottjai meg már a résztvevők jó édesanyjának lánykori nevét és cipőméretét is, nem kétséges.

Mindenesetre gondolkozz el rajta, hogy orbán a tüntetők darabszáma miatt hisztizett-e legutóbb, vagy csak az O1G felirat betűtípusával volt elégedetlen, mert nem látszott boldognak.

Nem is értem, hiszen minden a lehető legtökéletesebb, a nemzetközi meccseket szerény jövedelme ellenére is rendre meg tudja nézni, szóval minden oka meglenne az örömre, és mégsem...
Valami nagyon bánthatja szegényt!

Talán “a szelek, a metsző őszi szelek..”

élhetetlen 2018.12.23. 23:54:53

@Ellenzéki Tüntető: Jaj, de nehéz veled. Voltak, akik azt írták, hogy a törvény semmit sem jelent (de akkor minek kellett), mert ezután is havonta ki fogják fizetni a túlórapénzt. Nem érted, hogy nem én nem értem? Én értem. Én tudom, hogy a munkaidőkeretes, az EDDIG SEM havonta kapta, de a három éves elszámolás az sok. Én értem, hogy miről van szó, a kérdés már csak az, hogy te mit nem értesz abból, amit leírtam.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 23:55:54

@math0: Megint: irreleváns, hogy egy szakszervezet kollektív szerződését bogarászod, nem erről volt szó hanem a magyar meg a német törvényekről.

Mi volt az állításod: Hogy Németo-ban a munkaidőkeret max 6 hónap.

Ehhez képest sikerült beidézned azt, ami azt mondja, hogy "kollektív szerződés nélkül 6 hónap". Hát ja bazdmeg, csakúgy mint Magyarországon! És kollektív szerződéssel meg lehet több. Csakúgy, mint Magyarországon!

Bebuktad, nem volt igazad, húzz a picsába hülye fasz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:57:13

@Ellenzéki Tüntető:

"Németo-ban a munkaidőkeret max 6 hónap."

igen, alapból annyi. sőt, idéztem, hogy 24 hét . azt én se értem, miért 6 hónap, ha egyértelműen leírják, hogy 24 héten belül kell kiegyenlíteni ami meg ugye 3 hónap.

"Ehhez hogy jönnek a szakszervezetek?"

ők a Tarifvertrag (kollektív szerződés) egyik szerződő fele, te idióta!

és idéztem azt is, hogy Tarifvertraggal együtt meg max 1 év.

tehát kurvára nem az van Németországban, mint Magyarországon, kurvára nem tükörfordítás a törvény, ahogy a Fidióta elvtársad hazudta.

ennyikeh, Fidióta barmok!

O1G

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.12.23. 23:58:38

attol tartok orban nem olvassa gyurcsany kozvelemenykutato cegenek firkalmanyait

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 23:58:44

@élhetetlen: "Voltak, akik azt írták, hogy a törvény semmit sem jelent (de akkor minek kellett), mert ezután is havonta ki fogják fizetni a túlórapénzt."

Ne játsszad a retardáltat, teljesen nyilvánvalóan úgy kommunikálta az ellenzék mintha ez azt jelentené, hogy mindenki túlóráját 3 év műlva kell kifizetni, nem csak a munkaidőkeretes kollektívszerződéses háromévesszerződéses emberekét. Ezt cáfolták. Aki eddig havonta kapta, ezen túl is havonta kapja, nem kell pánikolni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:59:03

@Ellenzéki Tüntető: valójában 24 hét is szerepel, és egyértelműen írták, hogy 24 héten belül ki kell egyenlíteni a munkaidőt napi 8 órás átlagra. aztán szerepel 6 hónap, és szerepel max 1 év, ami Tarifvertraggal megtehető, de például az IG Metal nem csinál ilyet.

összességében ez kurvára messze van a magyar alapból 36 hónaptól, te Fidióta fasz!

O1G

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.24. 00:01:01

@nemecsekerno_007: "Ha most lenne választás akkor a Fidesz 3/4-et szerezne..."

Caucescunak meg 4/4-ede volt. Aztán az egyik Karácsony előtt mégis elvérzett néhány ember bekiabálása után egy amúgy önmagát ünnepelni szánt rendezvényen.

Szar jel ez a kelet-európai diktátoroknak, hogy sose érhették meg a békés örgkort, sose tudták javában élvezni a lopott milliárdjaikat.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:01:09

@math0: "hogy 24 héten belül kell kiegyenlíteni ami meg ugye 3 hónap."

matyika menjél aludni

komolyan erre nem tudok már mit írni, hogy valaki egy jogi szövegbe belezavarodik és nem vesz észre egy mellékmondatot, oké, de bazdmeg hogy az általános iskola első osztályos ismeretek és matematikai tudás se stimmeljen

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:01:11

@Ellenzéki Tüntető: "Németországban. Tekintve hogy ez a törvény kb. a német törvény fordítása. "

bebuktad, Fidióta fasz, hazudtál.

A német törvény 24 hétről, 6 hónapról ír, amit Tarifvertraggal max 1 évre lehet kiterjeszteni, de nem szokták.

Elmebeteg, pszichoata, hazudós fazs vagy, elmész a kurva anyádba, te kis köcsög!

O1G

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:01:52

@Ellenzéki Tüntető: A német törvény 24 hétről, 6 hónapról ír, amit Tarifvertraggal max 1 évre lehet kiterjeszteni, de nem szokták.

Elmebeteg, pszichoata, hazudós fazs vagy, elmész a kurva anyádba, te kis köcsög!

O1G

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:02:45

@math0: "aztán szerepel 6 hónap, és szerepel max 1 év, ami Tarifvertraggal megtehető,"

ja, szerepel a SZAKSZERVEZET SZERZŐDÉSÉBEN bazdmeg, de továbbra sem arról van szó hogy melyik szakszervezet mit enged!

Mi volt az állításod: Hogy Németo-ban a munkaidőkeret max 6 hónap.

Ehhez képest sikerült beidézned azt, ami azt mondja, hogy "kollektív szerződés nélkül 6 hónap". Hát ja bazdmeg, csakúgy mint Magyarországon! És kollektív szerződéssel meg lehet több. Csakúgy, mint Magyarországon!

Bebuktad, nem volt igazad, húzz a picsába hülye fasz.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:03:41

@math0: matyika a 24 hét az hány hónap is? Mert ugye arról azt írtad,hogy 3 hónap. Gyere számoljunk egy kicsit szívem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:07:45

@Ellenzéki Tüntető:

A 24 hét kb 6 hónap, ezért szerepel 6 hónap, illetve 24 hét, nyilván a 24 hét a kicsit szűkebb. Szóval az alapkeret 24 hét, ami max 1 évre hosszabbítható meg kollektív szerződéssel. Ez sehol nincs a 36 hónaptól, a magyar törvénytől te Fidióta faszfej!

"Bei einer unregelmäßigen Lage der Arbeitszeit ergibt sich bei einem Ausgleichs-
zeitraum von 24 Wochen eine Höchstarbeitszeit von 1152 Arbeitsstunden (24 x 48
Stunden durchschnittliche wöchentliche Arbeitszeit). Wird diese Höchstarbeits
-zeit durch bereits geleistete Arbeit erreicht, darf der Arbeitnehmer/die Arbeitnehmerin bis zum Ablauf des Ausgleichszeitraums nicht weiterbeschäftigt werden."

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

A 6 hónap a kollektív szerződésben max 1 évig terjeszthető ki:

"ach §7 Abs.1 Nr.1 Buchst. b ArbZG kann in einem Tarifvertrag oder auf Grund
einer tarifvertraglichen Öffnungsklausel auch in einer Betriebsvereinbarung in be-
schränktem Umfang ein von §3 Satz 2 ArbZG abweichender Ausgleichszeitraum
festgelegt werden. Bedeutung gewinnen insoweit tarifliche Regelungen zur
Jah-resarbeitszeit, die eine Verteilung der Arbeitszeit im Rahmen eines Ausgleichs-
zeitraums von einem Jahr (unter Beachtung der Höchstgrenzen von §
3 ArbZG zur täglichen und durchschnittlichen wöchentlichen Arbeitszeit) vorsehen. "

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf
Válasz erre

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:10:06

@Ellenzéki Tüntető:

Németországban a keretidő 24 hét, kollektív szerződéssel max 1 év
Magyarországon 36 hónap, nem is kell hozzá a szakszervezet beleegyezése

Ez neked tükörfordítás, te Fidióta fasz?! Hazudtál, orrba szájba, te elmebeteg, pszichopata genetikai selejt! Ezek vagytok, ti Fidióták!

O1G

élhetetlen 2018.12.24. 00:10:24

@Ellenzéki Tüntető: Na, ne csinálj már nagyobb hülyét magadból, mint amekkora vagy. Ki mondta (vagy vizionálta) szerinted, hogy ez a törvény az jelenti, hogy mindenkinek csak három év múlva fizetik ki a túlórát? Ez csak a te agymenésed.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:12:19

@Ellenzéki Tüntető:

"Németországban. Tekintve hogy ez a törvény kb. a német törvény fordítása."

Németországban a keretidő 24 hét, kollektív szerződéssel max 1 év
Magyarországon 36 hónap, nem is kell hozzá a szakszervezet beleegyezése

Ez neked tükörfordítás, te Fidióta fasz?! Hazudtál, orrba szájba, te elmebeteg, pszichopata genetikai selejt! Ezek vagytok, ti Fidióták!

O1G

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:19:37

@Ellenzéki Tüntető: na, eltűntél, kis Orbángeci-másolat?!

Miután rád bizonyítottam, hogy hazudtál?!

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:21:19

@math0: Hiába írod le sokszor, akkor sem így van, irreleváns dolgokat (szakszervezeti szerződést) idézgetsz be, bebuktad az érvelésedet és számolni se tudsz (24 hét=3 hónap? lol).

Tessék kerestem neked egy szép PDF-et, ott az "uneven working time", bizony lehet 3 év is. Nem minden szektorban, de van olyan amiben lehet. Gondolom amit te idézgetsz az nem olyan szektor.

119. oldal.

www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiwg_TvirffAhUwhqYKHTmtAGsQFjAAegQICxAC&url=https%3A%2F%2Fwww.etui.org%2Fcontent%2Fdownload%2F2428%2F26751%2Ffile%2FCB_WorkTime_Chap9.pdf&usg=AOvVaw1W7T1cI1fLq5nt7yJeDy20

Ez vagy, matyika. Számolni nem tudsz, érvelni sem, hazudni sem. Húzz aludni.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:23:22

@élhetetlen: "Ki mondta (vagy vizionálta) szerinted, hogy ez a törvény az jelenti, hogy mindenkinek csak három év múlva fizetik ki a túlórát? Ez csak a te agymenésed. "

Le ne tagadd már a két héttel ezelőtti hisztit, ember :D

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:25:16

@math0: "Miután rád bizonyítottam, hogy hazudtál?! "

Mi volt az állításod: Hogy Németo-ban a munkaidőkeret max 6 hónap.

Ehhez képest sikerült beidézned azt, ami azt mondja, hogy "kollektív szerződés nélkül 6 hónap". Hát ja bazdmeg, csakúgy mint Magyarországon! És kollektív szerződéssel meg lehet több. Csakúgy, mint Magyarországon!

Bebuktad, nem volt igazad, húzz a picsába hülye fasz. Ja és számolni se tudsz, 24 hét az nem 3 hónap te szerencsétlen.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:27:36

@Ellenzéki Tüntető: "Németországban. Tekintve hogy ez a törvény kb. a német törvény fordítása."

Németországban a keretidő 24 hét, kollektív szerződéssel max 1 év
Magyarországon 36 hónap, nem is kell hozzá a szakszervezet beleegyezése

Ez neked tükörfordítás, te Fidióta fasz?! Hazudtál, orrba szájba, te elmebeteg, pszichopata genetikai selejt! Ezek vagytok, ti Fidióták!

O1G

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:33:28

@math0: hazudol matyika, de nem újdonság, ott a link, bizony lehet 36 hónap is, nem gyakori, gondolom MO-n sem lesz gyakori.

De bizony, ez ugyanaz a törvény, annyi a különbség hogy NO-ban erősebbek a szakszervezetek. Ha akarsz, kapaszkodj ebbe, ez valamennyire jogos, de pont a törvényen rugóznod oltári balfaszság.

Ja és a másodikos szorzótáblát meg kétjegyű számok osztását is gyakorold majd, és akkor majd nem hiszed hogy a 24 hét az 3 hónap.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:35:19

@Ellenzéki Tüntető:
"119. oldal."

www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiwg_TvirffAhUwhqYKHTmtAGsQFjAAegQICxAC&url=https%3A%2F%2Fwww.etui.org%2Fcontent%2Fdownload%2F2428%2F26751%2Ffile%2FCB_WorkTime_Chap9.pdf&usg=AOvVaw1W7T1cI1fLq5nt7yJeDy20

A 119. oldalon egy olyan táblázat szerepel, amely NYUGAT-NÉMETORSZÁGRÓL szól. Bazdmeg, a Német-Római Birodalomból nem akarsz hivatkozást hozni, te elmebeget, idióta, Down-kóros, genetikai selejt?! Ennyit tudtok, ti Fidióta debilekt!

O1G

redhusky 2018.12.24. 00:36:30

Ha nem lettem volna beteg, vittem volna a tüntetöknek rumos teát; O1G
sok sikert a tüntetöknek és kitarást külföldröl is

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:36:58

"A 119. oldalon egy olyan táblázat szerepel, amely NYUGAT-NÉMETORSZÁGRÓL szól"

Nohát, az nem Németország része?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:39:17

@Ellenzéki Tüntető:

A 24 hét kb 6 hónap, ezért szerepel 6 hónap, illetve 24 hét, nyilván a 24 hét a kicsit szűkebb. Szóval az alapkeret 24 hét, ami max 1 évre hosszabbítható meg kollektív szerződéssel. Ez sehol nincs a 36 hónaptól, a magyar törvénytől te Fidióta faszfej!

"Bei einer unregelmäßigen Lage der Arbeitszeit ergibt sich bei einem Ausgleichs-
zeitraum von 24 Wochen eine Höchstarbeitszeit von 1152 Arbeitsstunden (24 x 48
Stunden durchschnittliche wöchentliche Arbeitszeit). Wird diese Höchstarbeits
-zeit durch bereits geleistete Arbeit erreicht, darf der Arbeitnehmer/die Arbeitnehmerin bis zum Ablauf des Ausgleichszeitraums nicht weiterbeschäftigt werden."

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

A 6 hónap a kollektív szerződésben max 1 évig terjeszthető ki:

"ach §7 Abs.1 Nr.1 Buchst. b ArbZG kann in einem Tarifvertrag oder auf Grund
einer tarifvertraglichen Öffnungsklausel auch in einer Betriebsvereinbarung in be-
schränktem Umfang ein von §3 Satz 2 ArbZG abweichender Ausgleichszeitraum
festgelegt werden. Bedeutung gewinnen insoweit tarifliche Regelungen zur
Jah-resarbeitszeit, die eine Verteilung der Arbeitszeit im Rahmen eines Ausgleichs-
zeitraums von einem Jahr (unter Beachtung der Höchstgrenzen von §
3 ArbZG zur täglichen und durchschnittlichen wöchentlichen Arbeitszeit) vorsehen. "

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

Azaz Németországban alapból 24 hét, és kollektív szerződéssel max 1 év.

Magyarországon meg alapból 36 hónap.

Kurvára tök más, te hazudós, idióta, elmebeteg, pszichopata fasz! Ti Fidióták vagytok a társadalom selejtjei. Megmutattad. Azonkívül Nyugat-Németországra hivatkoztál még, azaz 1990 előtti állapotokra egy könyvből. Ennyit tud a selejt összeizzadni.

Te szopni jérsz ide, tátott szájal rohantál a faszerdőbe. Többször is.

O1G

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:40:18

@Ellenzéki Tüntető:

A Nyugat-Németország megnevezés 1990 előtti időt jelez, te barom!

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:43:37

@math0:
"Magyarországon meg alapból 36 hónap."

Ja, alapból 36 hónap, te se leszel hülyébb :D Megint hazudsz mint a vízfolyás.

Mi volt az állításod: Hogy Németo-ban a munkaidőkeret max 6 hónap.

Ehhez képest sikerült beidézned azt, ami azt mondja, hogy "kollektív szerződés nélkül 6 hónap". Hát ja bazdmeg, csakúgy mint Magyarországon! És kollektív szerződéssel meg lehet több. Csakúgy, mint Magyarországon!

Bebuktad, nem volt igazad, húzz a picsába hülye fasz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:48:28

@Ellenzéki Tüntető: A 24 hét kb 6 hónap, ezért szerepel 6 hónap, illetve 24 hét, nyilván a 24 hét a kicsit szűkebb. Szóval az alapkeret 24 hét, ami max 1 évre hosszabbítható meg kollektív szerződéssel. Ez sehol nincs a 36 hónaptól, a magyar törvénytől te Fidióta faszfej!

"Bei einer unregelmäßigen Lage der Arbeitszeit ergibt sich bei einem Ausgleichs-
zeitraum von 24 Wochen eine Höchstarbeitszeit von 1152 Arbeitsstunden (24 x 48
Stunden durchschnittliche wöchentliche Arbeitszeit). Wird diese Höchstarbeits
-zeit durch bereits geleistete Arbeit erreicht, darf der Arbeitnehmer/die Arbeitnehmerin bis zum Ablauf des Ausgleichszeitraums nicht weiterbeschäftigt werden."

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

A 6 hónap a kollektív szerződésben max 1 évig terjeszthető ki:

"ach §7 Abs.1 Nr.1 Buchst. b ArbZG kann in einem Tarifvertrag oder auf Grund
einer tarifvertraglichen Öffnungsklausel auch in einer Betriebsvereinbarung in be-
schränktem Umfang ein von §3 Satz 2 ArbZG abweichender Ausgleichszeitraum
festgelegt werden. Bedeutung gewinnen insoweit tarifliche Regelungen zur
Jah-resarbeitszeit, die eine Verteilung der Arbeitszeit im Rahmen eines Ausgleichs-
zeitraums von einem Jahr (unter Beachtung der Höchstgrenzen von §
3 ArbZG zur täglichen und durchschnittlichen wöchentlichen Arbeitszeit) vorsehen. "

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

Azaz Németországban alapból 24 hét, és kollektív szerződéssel max 1 év.

Magyarországon meg alapból 36 hónap.

Kurvára tök más, te hazudós, idióta, elmebeteg, pszichopata fasz! Ti Fidióták vagytok a társadalom selejtjei. Megmutattad.

Te szopni jársz ide, tátott szájal rohantál a faszerdőbe. Többször is.

O1G

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:50:58

@Ellenzéki Tüntető: @Ellenzéki Tüntető: A 24 hét kb 6 hónap, ezért szerepel 6 hónap, illetve 24 hét, nyilván a 24 hét a kicsit szűkebb. Szóval az alapkeret 24 hét, ami max 1 évre hosszabbítható meg kollektív szerződéssel. Ez sehol nincs a 36 hónaptól, a magyar törvénytől te Fidióta faszfej!

"Bei einer unregelmäßigen Lage der Arbeitszeit ergibt sich bei einem Ausgleichs-
zeitraum von 24 Wochen eine Höchstarbeitszeit von 1152 Arbeitsstunden (24 x 48
Stunden durchschnittliche wöchentliche Arbeitszeit). Wird diese Höchstarbeits
-zeit durch bereits geleistete Arbeit erreicht, darf der Arbeitnehmer/die Arbeitnehmerin bis zum Ablauf des Ausgleichszeitraums nicht weiterbeschäftigt werden."

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

A 6 hónap a kollektív szerződésben max 1 évig terjeszthető ki:

"ach §7 Abs.1 Nr.1 Buchst. b ArbZG kann in einem Tarifvertrag oder auf Grund
einer tarifvertraglichen Öffnungsklausel auch in einer Betriebsvereinbarung in be-
schränktem Umfang ein von §3 Satz 2 ArbZG abweichender Ausgleichszeitraum
festgelegt werden. Bedeutung gewinnen insoweit tarifliche Regelungen zur
Jah-resarbeitszeit, die eine Verteilung der Arbeitszeit im Rahmen eines Ausgleichs-
zeitraums von einem Jahr (unter Beachtung der Höchstgrenzen von §
3 ArbZG zur täglichen und durchschnittlichen wöchentlichen Arbeitszeit) vorsehen. "

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

Azaz Németországban alapból 24 hét, és kollektív szerződéssel max 1 év.

Magyarországon meg 36 hónap.

Kurvára tök más, te hazudós, idióta, elmebeteg, pszichopata fasz! Ti Fidióták vagytok a társadalom selejtjei. Megmutattad.

Te szopni jársz ide, tátott szájal rohantál a faszerdőbe. Többször is.

O1G

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:58:58

"Magyarországon meg alapból 36 hónap."

De nem annyi, ez csak kollektív szerződéssel engedélyezett, akárcsak Németo-ban, de tényleg nem értem hogy minek jó neked ilyen dühödten hazudozni :D

azonnali.hu/cikk/20181214_ki-mekkorat-hazudik-a-rabszolgatorvenyrol

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 01:07:29

@Ellenzéki Tüntető: A 24 hét kb 6 hónap, ezért szerepel 6 hónap, illetve 24 hét, nyilván a 24 hét a kicsit szűkebb. Szóval az alapkeret 24 hét, ami max 1 évre hosszabbítható meg kollektív szerződéssel. Ez sehol nincs a 36 hónaptól, a magyar törvénytől te Fidióta faszfej!

"Bei einer unregelmäßigen Lage der Arbeitszeit ergibt sich bei einem Ausgleichs-
zeitraum von 24 Wochen eine Höchstarbeitszeit von 1152 Arbeitsstunden (24 x 48
Stunden durchschnittliche wöchentliche Arbeitszeit). Wird diese Höchstarbeits
-zeit durch bereits geleistete Arbeit erreicht, darf der Arbeitnehmer/die Arbeitnehmerin bis zum Ablauf des Ausgleichszeitraums nicht weiterbeschäftigt werden."

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

A 6 hónap a kollektív szerződésben max 1 évig terjeszthető ki:

"ach §7 Abs.1 Nr.1 Buchst. b ArbZG kann in einem Tarifvertrag oder auf Grund
einer tarifvertraglichen Öffnungsklausel auch in einer Betriebsvereinbarung in be-
schränktem Umfang ein von §3 Satz 2 ArbZG abweichender Ausgleichszeitraum
festgelegt werden. Bedeutung gewinnen insoweit tarifliche Regelungen zur
Jah-resarbeitszeit, die eine Verteilung der Arbeitszeit im Rahmen eines Ausgleichs-
zeitraums von einem Jahr (unter Beachtung der Höchstgrenzen von §
3 ArbZG zur täglichen und durchschnittlichen wöchentlichen Arbeitszeit) vorsehen. "

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

Azaz Németországban alapból 24 hét, és kollektív szerződéssel max 1 év.

Magyarországon meg 36 hónap.

Kurvára tök más, te hazudós, idióta, elmebeteg, pszichopata fasz! Ti Fidióták vagytok a társadalom selejtjei. Megmutattad.

Te szopni jársz ide, tátott szájal rohantál a faszerdőbe. Többször is.

O1G

káposzta 2018.12.24. 01:09:31

@BéLóg: kétmillió szimpatizáns? A Fradi mögött? Hahahahahaha

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 01:16:12

"Azaz Németországban alapból 24 hét, és kollektív szerződéssel max 1 év."

Nem, hanem egy szakszervezetnél, akit idézgetsz, annál max. 1 év. Amúgy nincs specifikálva hogy mennyi, a törvény megenged eltérést különösebb definíciók nélkül, feltéve hogy kollektív szerződés van.

Itt a hármas paragrafus, amit alapként használunk:

www.gesetze-im-internet.de/arbzg/__3.html

És itt a módosítója, ami megenged eltérést:
(1) / 1 / b

www.gesetze-im-internet.de/arbzg/__7.html

semmifajta max. egy évet nem látok.

DFK 2018.12.24. 09:27:45

@math0: 36 hónaphoz kollektív szerződés kell; ahhoz meg szakszervezet. Szóval kell hozzá a szakszi. Vagy üzemi megállapodás kell, azt meg a dolgozók által választott üzemi tanács köti.

DFK 2018.12.24. 09:29:35

@math0: hazug Brendel, nem alapból 36 hónap.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 09:59:55

@Ellenzéki Tüntető: látod, ez van abból, ha nem tudsz németül, de okoskodsz, meg abból, ha analfabéna Fidióta vagy.

" darf die Arbeitszeit 48 Stunden wöchentlich im Durchschnitt von zwölf Kalendermonaten nicht überschreiten. "

www.gesetze-im-internet.de/arbzg/__7.html

Tehát ismétlem.

1) Németországban a keretidő alapból 24 hét.
2) Ennél hosszabb keretidőről csak speciális esetben, speciális indoklással, a szakszervezet ÉS a munkavállaló beleegyezésével állapodhatnak meg. Ez bármikor visszahívható 6 hónapos határidővel. Ez ugye eleve gyakorlatilag 6 hónapot jelent.

" Auf Grund einer Regelung nach Absatz 2a oder den Absätzen 3 bis 5 jeweils in Verbindung mit Absatz 2a darf die Arbeitszeit nur verlängert werden, wenn der Arbeitnehmer schriftlich eingewilligt hat. Der Arbeitnehmer kann die Einwilligung mit einer Frist von sechs Monaten schriftlich widerrufen."

3) A megosszabbítás nem lehet több 1 évnél:

" die Arbeitszeit 48 Stunden wöchentlich im Durchschnitt von zwölf Kalendermonaten nicht überschreiten."

Úgyhogy hazudtál, Fidióta faszfejkém, a rabszolgatörvény nem a német törvényfordítása. Orbán rabszolgatörvénye kizsigerelés.

O1G

Netuddki. 2018.12.24. 10:01:11

Na, ezért kerülöm a blog.hu-t... :/

Buchhalter 2018.12.24. 10:03:10

@Ellenzéki Tüntető: be haragudj ,de az általad belinkelt német szövegben ott van 6 Monaten ami 6 hónapot jelent.Te sem németül sem angolul nem tudsz és még arra sem veszed a fáradtságot ,hogy google fordítóval kapj egy 70% -os lefedetségű magyar fordtást.Nyelvet sem tanulhattál ,vagy nem figyeltél az órákon ,mert elmondták volna,hogy tükör fordítás a szlengek miatt nincs.Sok szó adott mondat szekezetben vagy szöveg környezetben teljesen mást jelent.De itt egyértelmű ,hogy a 36 hónapod az szó szerint 6 hónap.Tehát beégetted magad rendesen.@math0: hogy bírod ezt a sok barmot?! Egy sörre bármikor meghívlak,megérdemled.

European citizen (törölt) 2018.12.24. 10:33:13

Kompromisszumot? Mégis kikkel?
Azokkal, akiknek a vitakultúrája abban kimerül, hogy aki nem ért egyet annak csoportosan nekiesnek, és mindenféle zavaros lózungokkal, arrogánsan megalázzák emberi méltóságában. Meg elküldik a k. anyjába. Csak azért, mert másképp gondolkozik? Vagy nem is gondolkozik másképpen, csak nem 100%-ban azt vallja, amit a másik.

A tüntetéseken sokan begőzölve követelték mindenkinek a bebörtönzését, kirúgását, aki akarva vagy akaratlanul keresztbe tett. Még akkor is, ha nem is volt véleménye, csak olyan jogszabályokat akart betartani, ami éppen nem tetszett a tüntetőknek. Amikor az ember olvassa a kommentekben, hogy rendőröket meg a jegyzőt ki hogyan állítaná bíróságra, és zárná börtönbe (jobb helyeken a tárgyalás nem úgy indul, hogy van elvárt ítélet...), akkor komolyan elgondolkozik. A gyilkosságra való felbujtást inkább hagyjuk. Azt talán senki nem gondolta komolyan, csak a féktelen dühtől pattanhatott el pár hajszálér az agyban.

De ezekkel mit lehet kezdeni? Ha egy céget ilyen emberek irányítanának, ebben a stílusban. Az első nap úgy dobnák ki őket, hogy a lábuk nem éri a földet. És akkor ők akarnak az emberek sorsáról dönteni?! Ne őrüljünk már meg! Aki ebben a stílusban politizál, az nagyjából arra jó, hogy a választások után begőzölve kardélre hányjon mindenkit, aki valaha az életben akarva vagy akaratlanul keresztbe tett neki. És itt vége is az elképzeléseknek.

Észak-Koreában ilyen a hatalomátvételi "kultúra", de már ott is elég erősen zajlik a szelídülés. És mi Európában ilyen stílusban akarunk kormányt váltani? Azért gondolkozzunk már, könyörgöm...

6.Lenin 2018.12.24. 10:41:20

@European citizen:

A jót akkor tudjuk igazán értékelni, ha vele szemben ott van ez a mérhetetlen gyűlölet.

Boldog ünnepeket, mindenkinek.

ember100 2018.12.24. 10:55:17

@BéLóg:
Helló !

Látom mostanság NEM kerestél munkát :)
Amit leírtál az maximum az a kétkezi építőipari kubikusokra áll fenn !
Több ismerősöm is keres állást és hagy ne mondjam köszönő viszonyban sincs azzal amit leírtál.
Nevetséges feltételek , nevetséges fizetés és az elvárás a napi 10-11 óra meló.
Persze csak 4 órára bejelentve .
Na EZEN hogy fog segíteni ez a törvény ?
SEHOGY !!!!!

n3spr3ss0 2018.12.24. 11:30:41

Nem sok ország büszkélkedhet, hogy van egy Bajszos Fasz, és egy Bajszos Szar az állam vezetésében. Erősen látszik az ország nívóján, hát még az elfogadottságán, persze a hazai birkákon kívül.

n3spr3ss0 2018.12.24. 11:31:38

@nemecsekerno_007: Az ország 2/3-a az több mint 6.5 millió.

marosy 2018.12.24. 11:35:39

@Mr Flynn Rider: A fasszopó kurva anyád uszít.

6.Lenin 2018.12.24. 11:35:40

@math0:

Én? Még téged sem, igaz nem is sajnállak. Neked ez jutott, éppen elég teher lehet neked ez is, minek tetőzzem még?

Ez a te családod itt?
Ilyenkor adott a lehetőség, hogy nézd végig, mit is tettél eddig. Ezt magányosan is lehet, használd ki a lehetőséget.

Boldog ünnepet, neked is.

marosy 2018.12.24. 11:36:35

@math0: Én csak téged és a kurva anyádat.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.24. 11:43:05

@nemecsekerno_007: Ja,a sok hülye meg aki, kimegy nem tudja értékelni milyen jó is ez nekünk!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 11:43:43

@European citizen: "A tüntetéseken sokan begőzölve követelték "

amikor a Fidióta azzal próbál meg érvelni, hogy egyes, mezei emberek mit követeltek a tüntetéseken. és még az is mese.

te annak örülsz, hogy ez a köcsög kormányoz:

m.blog.hu/pi/piroslapok/image/tv_ostrom.jpg

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 11:45:45

@marosy: szánlak, ha én, és csak én vagyok oka a nyomorult kis életednek. nyisd ki a szemed, lesz ott más ok! gyűlöld magadat!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 11:46:47

@6.Lenin: mi sem gyűlölünk titeket, csak sajnálunk.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.24. 11:50:03

@6.Lenin: "A jót akkor tudjuk igazán értékelni, ha vele szemben ott van ez a mérhetetlen gyűlölet."

igen te kivénhedt hülye exmunkásőr fideszkomcsi, a zorbánod alatt már a Horn-Bokros korszakot is inkább visszakívánja az ember, mint a ti mélysötét trikol´ór fidiótáknak a jelenlegi rendszerét.

Na igyekezz a Blahára az ingyenebédért, különben holnapra se kerülsz sorra!

6.Lenin 2018.12.24. 11:55:52

@math0:

Ha téged ez megnyugtat, tedd.

Én nem gyűlöllek, és nem is sajnállak, neked ez jutott, az élet kegyetlen is tud lenni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.24. 12:28:27

@European citizen: Jaja!a jobbak temetőben szoktak valami hasonlót csinálni.
Mármint az ország jobbik fele természetesen.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 12:38:36

@6.Lenin: én sajnállak. neked nem egyszerűen ez jutott. te tettél azért, hogy ide jutottál.

6.Lenin 2018.12.24. 12:50:58

@math0:

A te dolgod. Igaz, én elértem, hogy nagyon sok barátom van, olyanok is, akikkel nem mindenben értünk 1et. A munkám és a hobbim is ugyanaz volt. Igazad van, nekem ez jutott. és én meg is dolgoztam érte. Körülöttem mi van? Mások sorsáért miért lennék felelős? Nagyon mélyen van már benned a gyűlölet, képtelen vagy -még néhány pillanatra is- átlépni felette. Ilyen vagy, a te sorsod. Tehetnék ellene valamit? Elfogadom, ennél többet talán nem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 13:28:38

@6.Lenin: vannak barátaid?! na baz, ez neked már valami?! sajnállak.

6.Lenin 2018.12.24. 14:25:33

@math0:

Csak azt soroltam, ami neked nincs.
Család nyilván nincs, csak esetleg kollégák, munkatársak, de barát egy se.
Ezekből következtetve, gyerek, pláne unokák, reménytelen.
Ebben a helyzetben egy barát is sokat jelenthetne neked.
Mind1, a te dolgod.

L

Jakab.gipsz 2018.12.24. 14:31:06

@math0: Matyi, Matyi, höröghetsz és anyázhatsz sőt lebunkózhatod a magyarokat, annyiszor amennyiszer akarod.

Ámde a 2/3 az 2/3, a nem pedig nem.

Tetszik tudni és tessék tudomásul venni, majd belenyugodni.

Nekünk a magyaroknak ez a sátánfajzat Soros aki egy sehonnai bitang ember, nem fogja az észt osztogatni, a keresztény demokráciánkat és a gondolkodásunk szabadságát, nem cseréljük le, a politikailag korrekt új-beszédre, sem pedig az ateisták nyitott társadalmára.

Orbán pedig nagyon helyesen teszi, ha ellenetek, (lelketlen bio-robotok ellen) uszítja a népeket, habár ma még ügyetlenke szegény, túlságosan szerény és vissza fogott.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 14:49:21

@6.Lenin: magadból indulsz ki, innen jön a "nyilvánod" meg a "következnéd".

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.24. 15:03:59

@6.Lenin:

Neked családod? Hehe, de jó, ezt még magad se hiszed! Vagy azt hiszed hogy orbán meg a rog´án a te családod? Vagy a CÖF?

Egy elhülyült, elhagyott magányos öreg k´ádári komcsi van, ilyenek is vannak, de csak a leghülyébb fajzatja jön ki a netre hogy egész nap az ellenkezőjét hazudozza annak ami ő. Meg hogy egész nap a fidesz trollok két-három szavas agytalan propagandáját fújja fel.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.24. 15:05:03

@Jakab.gipsz:

az előző kommentem terád is vonatkozik te magyaridióta, nehogy már szegregálva érezd magad.

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa (törölt) 2018.12.24. 15:15:53

Nem szeretnék most azzal előjönni karácsony előtt, hogy a blogger hülye, mert erre amúgy is mindig felhívják a figyelmét az orbánista bértrollok (feleslegesen, mert nem érti). Csak annyit tennék hozzá, hogy késztetést érzek ennek megerősítésére, ameddig azt látom, hogy szándékosan rászabadítja az Orbán-trollokat a békés olvasókra, kommentelőkre (nem csak ő, hanem a többi hülye is). Ennek pedig nincs értelme, vagy ha van, az éppen a maradék szabad média folyamatos megfertőzése az Orbán-pestissel. Olyan, mintha a hazai csapat egyszerre játszana mindkét kapura.
Felhívom tehát, a magamhoz hasonló Index-olvasó társaimat, hogy többé ne támogassuk anyagilag ezt a fórumot, ameddig nem takarítják ki innen az orbánista trollgyár közismert alkalmazottait. Különben már olvasni se fogom...

DFK 2018.12.24. 17:23:43

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: váó, ez az igazi demokrataság; ne legyen csak a ti véleményetek hallható. Ez olyan népi demokratikus. Hiába, a baloldal mindig könnyes szemmel gondol az ötvenes évekre, amikor a nem balosokat el is tüntethették.

vakablak 2018.12.24. 17:24:31

@Ellenzéki Tüntető: "Tekintve hogy ez a törvény kb. a német törvény fordítása."

Hazugság. A legkisebb mértékig sem a fordítása, még csak nem is hasonlít. Különösen olyan nincs benne, hogy a túlórát csak az időkeret végével kéne kifizetni.

Íme a link a törvényre: www.gesetze-im-internet.de/arbzg/index.html#BJNR117100994BJNE001501308
Ezen belül a 7. cikkelyre: "§ 7 Abweichende Regelungen" (ami zömében a túlórákkal foglalkozik): www.gesetze-im-internet.de/arbzg/__7.html

DFK 2018.12.24. 17:37:32

@European citizen: de sajnos komolyan gondolják. Ha lehetőségük lenne maguk ölnének. A möztünk élő ávó.

Wéső 2018.12.24. 20:32:37

@6.Lenin: "Tegnap, és ma is néztem néhány felvételt a "nép"-ről (valamelyik fasz lmp-s hivatkozott erre)
Már lassan arcról fel lehet ismerni ezt 2-3 ezer "tüntetőt" akik rendszeresen randalíroznak. Tegyék, szarni rá, hatástalan."

Ezt mondom én is és nem csak mondom: Ez van.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.12.24. 20:42:15

@vakablak: "Hazugság. A legkisebb mértékig sem a fordítása, még csak nem is hasonlít. Különösen olyan nincs benne, hogy a túlórát csak az időkeret végével kéne kifizetni."

Hat a magyar tv-ben nincs ilyen, a nemet meg nem erdekel.
süti beállítások módosítása