B1 blogcsalád



Orbánék nem fordulnak vissza: Áder mindent aláírt, Orbán pedig a tüntetők ellen uszít a közmédiában

2018. december 22. - Mr Flynn Rider

A rendszerben nyoma sincs a kompromisszumnak, vagy az enyhülésnek, ezt bizonyítja Orbán Viktor mai nyilatkozata és Áder János aláírásai.orban_kossuth_radio2.jpg

Áder János köztársasági elnök aláírása volt az az utolsó pont, ahol a rabszolgatörvnyből és a fideszes közigazgatási bíróságokból visszavonulhatott volna veszteség nélkül a Fidesz. Még azt a színjátékot se játszották el, hogy a köztársasági elnök visszaküldi megfontolásra a törvényeket. (Bár ahogy most a rendszer kinéz, akkor is aláírta volna végül. Minek is akár rövid időre is áltatni a népet.) A köztársasági elnök – mint kiderült –

már szerdán aláírta a fideszes közigazgatási bíróságok felállításáról szóló törvényt, majd csütörtök este csak a munka törvénykönyvének módosításáról, vagyis a túlóratörvényről adott ki külön elnöki nyilatkozatot.

Ezzel megint bebizonyosodott, hogy Áder János nem jeleníti meg a nemzet egységét és elöbbrevalónak tekinti a hűséget a Fideszhez (Orbánhoz), mint az országhoz. Ezzel a gesztussal Áder is beírta magát a schmittpáli köztársasági elnökök közé, akik gerinctelenül engedelmeskedtek és hajoltak meg a rendszer előtt.

Az Amnesty International közölte, hogy Ádernek lehetősége lett volna

  1. a törvényeket visszaküldeni az Országgyűlésnek (a Magyar Helsinki Bizottság és az Amnesty Magyarország is ezt kérte),
  2. vagy normakontrollra küldeni az Alkotmánybíróságnak,

de Áder nem talált semmi kifogásolnivalót egyik törvényben sem, pedig független hazai és nemzetközi szervezetek több problémára felhívták a figyelmet.

Pedig volt benne kifogásolnivaló: ahogy mi is megírtuk, szabálytalanul, szirénaszóban fogadta el a törvényt a Parlamentben az idei utolsó, botrányossá vált parlamenti ülésen a Fidesz–KDNP-s kétharmad. Az Alaptörvény szerint a köztársasági elnöknek az államszervezet demokratikus működése felett is őrködnie kell(ene), így a törvények aláírása előtt kötelessége lenne (lett volna) megvizsgálni azt is, hogy a parlament a törvényalkotás során betartotta-e a Házszabályt. De Áder János ezek szerint nem tartotta szabálytalannak, hogy azon a botrányos napon a képviselői kártya nélkül is lehetett szavazni, vagy, hogy a házszabállyal ellentétesen a levezető elnök nem a pulpituson foglalt helyet.

Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója közölte: „Több tízezer ember tüntet több mint egy hete Budapest és a vidéki városok utcáin a kormánynak alárendelt közigazgatási bíróságok, a propagandává silányított közmédia és rabszolgatörvény ellen. Nem meglepő, de nagyon szomorú látni, hogy az elvileg a nemzet egységét megtestesítő és az állam demokratikus működése felett őrködő köztársasági elnöknek semmilyen kifogása nincs például egy olyan törvény ellen, amely alapján bírók kinevezésébe közvetlenül beleszólhat a kormány. Ez komolyan sérti a hatalommegosztás Alaptörvényben is rögzített elvét. A bíróságok függetlensége minden uniós országban az egyik legalapvetőbb feltétel. Magyarország most mégis miniszteri gyámság alá helyezi a közigazgatási bírósági rendszert, és ezzel ismét nagy lépést tesz a jogállamiság maradékának felszámolása felé. Az ügy mindenkit érint, hiszen ezek a Bíróságok fognak döntést hozni adóügyekben, építési ügyekben, média és választási ügyekben is.”

Leegyszerűsítve arról van szó, hogy míg eddig a rendes bíróságoknál lehetett pert indítani egy vitatott hatósági vagy önkormányzati döntéssel szemben, ezentúl erre egy külön bírósági rendszer lesz. (Bővebben az Index és a 444 cikkét ajánljuk.)

A másik jele annak, hogy a rendszer képtelen az önkorrekcióra, vagy a konzultációra, hogy Orbán Viktor megint sorosozni kezdte az ellene tüntetőket a Kossuth Rádióban, a szokásos péntek reggeli alákérdezős interjújában. A miniszterelnöknek volt egy hete arra, hogy végiggondolja az álláspontját, megnézze a közvélemény-kutatásokat, ne adj’ isten, egyezkedni kezdjen az ellenzékkel, vagyis, az egész országgal. (A Publicus Intézet felmérése szerint az emberek többsége egyetért a tüntetőkkel, a Policy Agenda ugyancsak reprezentatív felmérése szerint az ország 83 százaléka elítéli a túlóratörvényt.) De nem ezt tette, hanem lenyomta a propagandadumát, amit nyilvánvalóan maga se hisz el. Sőt,

az interjú egyik pontján szó szerint azt is megígérte, hogy ezen az úton fognak továbbmenni jövőre is.

A miniszterelnök szerint az embereknek problémát jelentett, hogy nem túlórázhatnak többet, ezért hozták a túlóratörvényt. Orbán szerint az emberek többet akarnak keresni, ezért többet akarnak dolgozni. Ráadásul Orbán szerint a munkásokat elsősorban nem a jogszabályok, hanem az olyan környezet védi, ahol szükség van rájuk, és „Magyarországon most ez a helyzet”.

A kormányfő elismételte, amit a Fidesz egy hete hajtogat (a jelek szerint hiába egyébként): hogy csak a buta szabályokat akarták megszüntetni, hogy „aki többet akar keresni, dolgozzon többet”, de azt állítja, nem lehet őket túlórára kényszeríteni, „aki mást állít, hazudik”. Orbán szerint a munkások szempontjából ezt egy jó törvény, de a puding próbája az evés.

Orbán természetesen nem állta meg azt sem, hogy ne szóljon be az ellenzéknek. A botrányos parlamenti szavazásról is beszélt, külön megemlékezve Tordai Bencéről, a Párbeszéd politikusáról:

„Mindannyian ismerünk a magánéletből ilyen kellemetlen alakokat, nem, az előfordul még a családban is néha, hogy vannak olyan pofák, olyan mókusok, vagy nem tudom, hogy mondjam, olyan kellemetlen alakok, akik azzal akarnak kitűnni, hogy belemásznak az ember képébe.”

Ezeket „legszívesebben az ember elküldené”, de nem akar udvariatlan lenni, vagy az ő szintjére süllyedni, és mivel ott volt a törvényhozás, ezért a Fidesz tűrt.„Blokád alá vettek minket, valaki beült a székembe, rátette a kezét a szavazógombjaimra”.

Orbán üzent a választóknak és a tüntetőknek is. A választóknak azt mondta: ne idegeskedjenek, a kormánypárt sem fog, elvégzik a munkát. A tüntetésekről azt mondta: a túlóratörvény csak ürügy. Az Index szerint úgy fogalmazott:

„Ugyanez a hisztérikus sikongatás volt akkor, amikor hazaküldtük az IMF-et, amikor csökkentettük az adót, bevezettük a közmunkát, akkor is rabszolgázott az ellenzék.”

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3614505502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2018.12.22. 11:21:04

Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója mekkora szorzóval volt kénytelen dolgozni, hogy a "Több tízezer ember" összejöjjön neki?
Természetesen amennyiben nem havi, hanem sikerdíjas, akkor érthető az igyekezet.
A tüntetők ellen felesleges uszítani, bőven elég mutatni őket és felsorolni a hőstetteiket a karácsonyfától a Kossuth szobron át a sérült rendőrökig...

alöksz róz 2018.12.22. 11:45:52

@rallus: én is akarok hivatásos kommentelő lenni, hol kell jelentkezni?

alöksz róz 2018.12.22. 11:46:51

nem fenyegetésképpen mondom, de vigyázz, mert ha nem vesztek be, mszp-s leszek

rallus 2018.12.22. 12:10:02

Zárt kör, csak akkor van felvétel, ha kihal valaki. Olvasgatva taga, math, miért nincs és társaik zaklatott idegrendszerről tanúskodó hozzászólásait, rövidesen lesz üresedés..., esetleg @Ms.Cunnesburry is összejön egy napokban importált szimpatikus migránssal és akkor végre leköti magát valamivel...
Addig maradj optimista!

morpho 2018.12.22. 14:22:29

@rallus: Jópofa amit irogatsz, de attól még Orbán hazudik mint a vízfolyás. Ez az igazi gond.
"csak a buta szabályokat akarták megszüntetni, hogy „aki többet akar keresni, dolgozzon többet”, de azt állítja, nem lehet őket túlórára kényszeríteni, „aki mást állít, hazudik” Nekem meg úgy tűnik a fasza kis törvény alapján, hogy Orbán hazudik. Ugyanis mindenki látja (te is, csak hülyének tetteted magad), hogy ez bizony a német multikról szól és nem a magyar nunkavállalókról. Orbán a szokásos fordított érveléssel pávatáncol, de már nagyon átlátszó. Kb olyan, mintha gyermekmunkát azzal védené, hogy: ne vegyük el a gyerekek munkához való jogát! Gyalázat amit művel! Na gyerünk narancskullancs, védd meg gyorsan ezt a drága zembert!

taga20 2018.12.22. 14:58:36

@alöksz róz: hallod, mikor ti egymásnak ugrotok, akkor minden pofon jó helyre megy!:)))

taga20 2018.12.22. 15:00:54

@rallus: a kocsigyújtogatást, a rendőröket vascsővel dobálókat kihagytad evtárs a felsorolásból.

ejnye-bejnye!

6.Lenin 2018.12.22. 15:03:11

Tegnap, és ma is néztem néhány felvételt a "nép"-ről (valamelyik fasz lmp-s hivatkozott erre)
Már lassan arcról fel lehet ismerni ezt 2-3 ezer "tüntetőt" akik rendszeresen randalíroznak. Tegyék, szarni rá, hatástalan.

Ami sokkal jobban meglepett, ott láttam szónokolni a hétfőn magukból hülyét csinálókat is.
Ezeket még van, aki komolyan veszi? Elsőnek őket kéne elzavarni.

Na, ez az igazán szomorú.
Szerintem.

6.Lenin 2018.12.22. 15:15:29

Kell ezek ellen a tüntetők ellen uszítani?

Ha én ellenzéket támogató lennék, magam zavarnám el őket a büdös francba.
Engem ilyenek ne képviseljenek sehol -a felszólaló politikusok.
akik meg késő este, ott mászkáltak le-föl, azokat sajnálom, de ez legyen az ő dolguk. Nem sok vizet zavarnak most sem, később meg annyit se fognak.
Csak elszégyelli magát néhányuk, hogy ilyenekben hisznek.

6.Lenin 2018.12.22. 15:22:13

@taga20:

444? Az alagútban vár valaki, csak nyisd meg valamelyik végét, hogy középen megtaláld.
Hamar felejtesz, nem ezt ígérted.

taga20 2018.12.22. 15:26:33

@6.Lenin: megbocsátottam neked, mert egy vén hülye vagy, akire nem tud sokáig haragudni az ember:)

egyébként érdekes, hogy nem a hírbe, hanem a postásba köcc bele mindig.

mit szólsz beerhez?

2018.12.22. 15:27:55

má megint itt a fidess bértroll horda???

hihetetlen, hogy egész nap a gép elött ültök ti tetvek...

M1 közpénzből fenntartott köztévé 15 óra 30 perces hírei, fontos információ!! :

soros soros migráncs migráncs soros migráncs betelepítés soros migráncs migráncs betelepítés soros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlás soros soros migráncs mográncs betelepítés megvédünk soros soros soros soros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlás soros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlás soros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlás soros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlás....

köszönjük minden kedves magyar -dolgozó és adózó- állampolgárnak, hogy a fidess-tetvek propagandájára jövőre is összedobják, a cikra 100 Milliárd adóforintot.

Soros Soros!

mindenszo.hu/wp-content/uploads/2018/08/pelenka-1-1.jpg

reméljük, ma délutáni fidesscsürhe kib..ottul hasznos híradója és propagandája elnyerte tetszését!

egyébként újabb autópálya szakaszok lettek fizetősek, és duplájára drágult a csirkehús (a farhát is) de az kit érdekel. amúgy lopunk éjjel és nappal.

Soros soros!!!

2018.12.22. 15:29:30

@6.Lenin:

menj be any.dhoz a kórházba lenin, állítólag soros kórja van... sokat nézte a köztévét.

taga20 2018.12.22. 15:33:16

@az EU pénzek zsákolója: haver, a migráncsokról nem írtak egy sort se?

nem tudnál berakni valamit, me ma még nem rettegtem a migráncsoktól?

uploads.disquscdn.com/images/cdfca7ce65a8d8efcdfbe2b2bdbe86aca8c5bf4dadd916d1797db8379abb6811.gif?w=800&h=250

6.Lenin 2018.12.22. 15:35:22

@az EU pénzek zsákolója:

Sajnos ő már nem, meghalt, de mivel szerette a humoros jelenetek, most biztosan jókat nevetett volna rajtatok.
Én nagyokat nevettem a híradókban mutatottakon.

Most meg az a baj, hogy mindent bemutat?
Fáj, mi?

2018.12.22. 15:53:55

@taga20:

a habonymédia a mi pénzükből nem szól a migráncsokról, csak O1G gazdagodását, az Elios ügyet, az EU Ügyészséget, a rabszolgatörvényt, a kafeteria megszüntetését, a hajléktalanokat, a stadionokat és mészáros gazdagodását skandálja,

sorosról egy szó se... ki érti.

taga20 2018.12.22. 16:03:46

@az EU pénzek zsákolója:

haver, szerintem összekéne rántanunk egy kafa békamenetet, me ez tűrhetetlen!

és bazdmeg, mék a kemtrélt is elhallgatják? ja és aszt is, hogy putyinevtárs a világ legfilantrópja. nem is, me a tejúton:)

verset bírod? nesze:)

www.youtube.com/watch?v=A25LDRBUHbU

kolomparlole1114 2018.12.22. 16:59:03

"Ezzel megint bebizonyosodott, hogy Áder János nem jeleníti meg a nemzet egységét és elöbbrevalónak tekinti a hűséget a Fideszhez (Orbánhoz), mint az országhoz."

Miért, ez eddig nem volt világos? A fideszben csak csicskákat neveznek ki Orsós Bolseviktátor alá. Önálló gondolkodás, 1-nél több IQ kizárást jelent!

Gandosz 2018.12.22. 17:35:28

Az AI egy soros által pénzelt felforgatószervezet. Ki kell tiltani az országból, működését betiltani, mint a helsinkiéket. Mindig a magyar emberek ellen ármánykodnak, itthon is és a msgyar utódállamokban is.

taga20 2018.12.22. 17:38:59

@Gandosz: ha egyszer összefutnánk, akkor kezdj el futni.

ez nem fenyegetés, ez jótanács!

Gandosz 2018.12.22. 17:53:42

@taga20: fizikai erőszakkal fenyegetőzés a legprimitívebb tahók jellemzője.
Mondjuk ha egyetlen példát mondanál, amikor az AI magyarokkal szimpatizált a román vagy ukrán állammal szemben. De ilyen nincs.

taga20 2018.12.22. 18:20:37

@Gandosz: rendes vagyok, kapsz 20 méter előnyt.

egyébként igazad van, mert engem is leverhet egy fityeszes állat.

viszont te, nap-nap után olyan undorítóan nyilvánulsz meg magyar emberekről, hogy a bicska nyílik.

ha jót akarsz fityeszork, akkor nem támadod a szlovák magyar barátnémet aljasul.

kritika mehet, de a szemét személyeskedést hanyagold.

remélem érthető voltam?

zenét bírod retek? nesze!:)

www.youtube.com/watch?v=UBXgbshjMzg&start_radio=1&list=RDUBXgbshjMzg

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.12.22. 21:51:29

Taga reszelőzsírjára. :-) Na, ez sem ma volt. De nem felejtem. Na mostan taga itten van, vagy nincs itt? :-) Itt vagy? Nincs itt? :-)

www.youtube.com/watch?v=4PwOZyLJAjk&index=13&list=RDasqHySHWIF0

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.12.22. 22:01:33

Egy veleg dzsesszes egyveleg. Ezért kikapok-e "népi nemzeti" nertársaktól. :-) Na úgy kell nekem . :-)

www.youtube.com/watch?v=Nnp2UFUd7j0&list=RDasqHySHWIF0&index=3

A nemzet csalogánya hagyott itt minket. :-(

Hangját, zenéjét itt hagyta. Ez vígasztaljon minden rajongót, minden dzsessz szeretőt, minden zene szeretőt.

Ja és ki az a moszkovitya a FÁBIÁN JULI mellett? Senki.

FCUK5 2018.12.22. 22:37:45

Épp mai hír, hogy nem írt mindent alá. Már a címben is hazudtok? De ennyire gyengén???

camera man 2018.12.23. 06:56:44

@az EU pénzek zsákolója: Elfelejtetted leírni, hogy a mocskos kormány 50 Ft-ot levitte az üzemanyag árát

Toportyán Zsóti 2018.12.23. 07:59:17

@6.Lenin: Kossuth teret összecsináló fajtádra büszke lehetel bipoláris.Dolgozni kéne legyen némi önkontroll és önbecsülés mielőtt másokon próbálod nyelved köszörülni ha a gazdi szünetet engedélyez a hátsótakarítás közben.

Toportyán Zsóti 2018.12.23. 08:00:36

@camera man: 50 forinttal növelte a gázolaj jövedéki adóját...kis tudatlan.

Toportyán Zsóti 2018.12.23. 08:04:33

@Gandosz: Magyar embereket védenek az illen erőszakhívő félázsiai félművelt félállatoktól amit 1000 milliárdokba kerülő agymosással sem tudtok eliminálni.

2018.12.23. 08:57:28

Mi van akkor ha szeretnék túlórázni de a munka helyemen nincs rá lehetőség? Mert egyszerűen nem kell túlórázni, vagy csak nagyon ritkán. Mondjuk egy évben párszor. Mert ugye nem csak olyan munka hely létezik ahol mindig csak túlóra van, éjjel-nappal. Sőt, szerintem kb. felesben oszlik meg a kétféle munka helyek aránya, a rendszeresen túlóráztató illetve a nem vagy csak alig túlóráztató munka helyek között. De honnan a picsából vették ezt a hülyeséget, hogy az emberek annyira akarnak túlórázni? Nem egy fizikai munkahelyen dolgoztam már, de ha szóba került a túlóra, mindenki csak köpködött. Egyébként ez a "csak a dolgozó beleegyezésével lehet őt túlóráztatni" duma egyszerűen nevetséges. Mindenki tudja, hogy működik ez. A kormány visszalépéséről annyit-bármi is legyen az- az olyan mint a száraz nád: nem hajol meg, inkább eltörik. Pedig néha érdemesebb lenne meghajolni mert utána még ki lehet egyenesedni, de ha eltörsz akkor mindennek vége. Mondjuk nem az okosságukról híresek.

2018.12.23. 09:15:18

@6.Lenin: Igazad van, senkit nem érdekel, semmiféle szinten ez a tüntetés, hatástalan. Láthatóan annyi reakciót váltott ki a kormányból, hogy ki lett vezényelve egy szakajtónyi rendőr, illetve pár kormánytag részéről görcsös bizonygatása annak, hogy ez milyen jó. Mennyi buta ember él ebben az országban, hogy nem látják a nyilvánvaló jót. Az, hogy te kit és honnan zavarnál el, megkérdőjelez bizonyos alapvető emberi jogokat. Menj és zavard el őket, ha nem tetszik. Hajrá. Abban is igazad van, hogy senki nem veszi őket komolyan, még alapvető kommunikáció szinten sem. Erre írhatod, hogy nem érdemes őket észre venni még azon szinten sem, de te is tudod, hogy aki úgy tér ki egy vita elől, hogy a másikat minősíti vitára érdemtelennek, akkor a nagy számok törvénye alapján nem a vita elől kitérőnek van igaza. Látod, ez a szomorú.

2018.12.23. 09:25:56

@Gandosz: "fizikai erőszakkal fenyegetőzés a legprimitívebb tahók jellemzője." Egyetértünk. Viszont van pár ember, akinél csak a barbár mágia tud érvényesülni: érintéssel hat. Egyetértünk?

6.Lenin 2018.12.23. 09:42:04

@Thomas Grande:

Te tényleg komolynak tartod, amit néhány hülye az MTVA székházban csinált?

Eleve milyen sajtószabadságért harcol valaki, ha egy alacsony nézettségű tv-ben szeretne ERŐSZAKKAL beolvasatni egy kamu valamit?

Közben az ország nagyobbik része rajtuk röhög.

2018.12.23. 10:21:05

@6.Lenin: Igen, bár nem attól komoly mert én annak tartom. De miért is kellet erőszakhoz folyamodni? Független, pártpolitikától mentes hírközlő média, igaz? Nem, nem igaz. Tekinthetjük egyfajta bizonyításnak is, hogy nem az. Mert ha az lett volna, nem lett volna akadálya bármilyen felolvasásnak. Igen, tudom, akkor bárki gondol egyet beszalad és felolvasgat. De azt hiszem egyikünk sem erre gondol. Mi volt az indok, amiért megtagadták azt a "kamu"-t? Nem olvastam róla hivatalos indoklást. Vagy csak nem találkoztam vele.

6.Lenin 2018.12.23. 10:42:48

@Thomas Grande:

Nézd, az, hogy ki, mit tart a saját részére, vagy az elvbarátai szerint fontosnak, az VÉLEMÉNY, ami lehet elfogult is.

A sajtószabadság meg csak ilyen, minden oldal, azt közöl, amit ők fontosnak tartanak, és mindegyik hazudozik ezerrel.

Kényszeríteni8 egyiket sem lehet, szabad.

A baj akkor van, ha valamiből csak egy van. Ez még nálunk sem áll fenn, szerencsére.

Lenne hol leközölni, és állítólag az ellenzéki oldalon vannak a legnézettebb csatornák.
Az egymás hülyének nézése a legrosszabb taktika.

Hétfőn egy nagyon sunyi, és rendkívül primitív módon lezajlott politikai provokáció történt. Saját magukból csináltak hülyét, és remélem meglesznek a jogi következményei is.
Ha ebből mindennapos gyakorlat lesz, az nagyon csúnya világot vetít előre. Az már a teljes káosz, és mindenki csak veszítene vele.
szerintem.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.12.23. 16:56:32

Saját magát emészti fel ez a töketlen banda. Hiba túlóráztatnak orrba szájba, aki teheti menekül ebből a rothadó rendszerből. Hamarosan össze is omlik, mert nem lesz, aki dolgozzon.

Bkkzol 2018.12.23. 17:03:40

Hűű ha! Valamit böfögtek az amnesty international oldaláról??? Nahát? Biztos pártatlan és elfogulatlan dolog lehet. Nem akar a képviselőjük kicsit a hátán pörögve nyilatkozni... most az a menő!

komiszár 2018.12.23. 17:28:30

Nem kell uszítani. Tudják a magyar emberek mit kell jövőre tenni ezekkel pénzelt
balliberális idióta mocskokkal.

Che21 2018.12.23. 17:29:04

Az amnesty, meg a helsinki szerű gittegyletek milyen felhatalmazás alapján pofáznak bele a magyar törvényhozásba.

Nem emlékszem, hogy szerepeltek volna a szavazólapon.

Induljanak a választásokon, és lássuk mekkora választói felhatalmazás van mögöttük.

Etniez 2018.12.23. 17:30:55

Egy dologban lehet reménykedni: jövőre sok fidesz szavazó kapja kézhez az új munkaszerződését, amit majd írhat alá, természetesen önkéntes alapon :)

Etniez 2018.12.23. 17:36:46

@Che21: Az ellenzék szerepelt a szavazólapokon, ugyanúgy gyűlölöd őket is, ne játszd az eszed.

apro_marosan_petergabor 2018.12.23. 17:38:08

- Igen, aki többet akar keresni az dolgozhat többet.
- Igen, az eus szint alatt van így is a túlóra keret.
- Igen, ez nem kötelező.
A fenti három igaz állítást áttekintve látható az egész hőzöngés lényege:
- nem a túlórákról szól
- nem azok tüntetnek akiket érint (akik tüntetnek nemigen dolgoznak túlórákat...)
- "stabil" profi tüntetők, rendbontók tüntetnek, politkai heccről - megrendelésről - van szó (a libero pártok, Sorosék), a súlytalan ellenzék látszódni akar, minden áron
Ezt még jobban aláhúzza az alábi tény:
Igen, mikor a vasárnapi bolt bezárás ellen nyikorgott az ellenzék, az volt a baj, miért ne dolgozhatnának többet az alkalmazottak, azért hogy az embereknek ne kelljen egy kicsit átgondoltabban szervezni a vásárlásaikat...
Valahogy se a szakszervezeteket, se az ellenzéki pártokat nem érdekelte a túlórák száma...
Úgy, hogy ócska, gerinctelen, siralmas(alkalmatlan) az ellenzék.
Ezek szeretnének kormányra jutni? - magyarok Istene ettől mentsen meg bennünket!

2018.12.23. 17:45:39

Megint köhögött néhány nikkelbolha, hogy mi lenne jó, mert csak az a demokrácia, amire ők azt mondják, hogy az.
Isten ments meg minket az ő demokráciájuktól, mert az maga lenne az armageddon.

Etniez 2018.12.23. 17:48:12

@apro_marosan_petergabor:

"- Igen, aki többet akar keresni az dolgozhat többet."
Ez eddig is így volt, köthetett külön szerződést vagy másodállást vállalhatott

"- Igen, az eus szint alatt van így is a túlóra keret."
És melyik EU-s országban van 36 hónapos elszámolási keret?

"- Igen, ez nem kötelező."
De ajánlott, ha nem akarsz másik munkahelyet keresni

"- nem a túlórákról szól"
A tüntetők részéről pedig arról szól. Politikusok mindig a saját pecsenyéjüket sütögetik.

" nem azok tüntetnek akiket érint (akik tüntetnek nemigen dolgoznak túlórákat...)"
És ezt te honnan tudod?

"- "stabil" profi tüntetők, rendbontók tüntetnek, politkai heccről - megrendelésről - van szó"
Örülök, hogy Soros nem maradt ki, de ez így kevés. A Rogán által leküldött legújabb panelben szerepelt, hogy ERŐSZAKOS és KERESZTÉNYELLENES. Ja, és Brüsszel. Ez így kevés, vérfideszes nem érheti be ennyivel.

"Igen, mikor a vasárnapi bolt bezárás ellen nyikorgott az ellenzék, az volt a baj, miért ne dolgozhatnának többet az alkalmazottak,"
Ez természetesen nem így volt. Akik vasárnap dolgoztak, nem túlóráztak, sima munkaidejüket töltötték, ráadásul extra pótlékkal. A pótlékot azóta a Fidesz természetesen megszüntette, hiszen mindig a munkavállalokért van :D

" magyarok Istene ettől mentsen meg bennünket!"
Tőled.

Kis buta fideszes agyaddal azt is elmagyarázhatod, ha a kedvenc kormányod vasárnapi munkát beakarta szüntetni, hogy az emberek dolgozzanak kevesebbet és legyenek többet otthon, akkor most mi a faszért kampányoltok a többletmunkáért, hogy az emberek legyen kevesebbet otthon. Az ellenzék akkor is a status quo-ért harcolt, ahogy most is. A vasárnapi boltzárat sem akarta a nép és ezt a törvényt sem. Kivel van a Fidesz?
Ebben van egy kibaszott nagy ellentmondás, de nem meglepő, hogy te ezt fideszesként nem veszed észre

nemecsekerno_007 2018.12.23. 17:56:54

Egy nagyon hangos kisebbség, erős magyar és nemzetközi médiatámogatással EP választások előtt. Aki elhiszi, hogy ehhez nem kapnak pénzt az annyira naív mint egy ötéves...

2018.12.23. 17:59:09

"A rendszerben nyoma sincs a kompromisszumnak, vagy az enyhülésnek, ezt bizonyítja Orbán Viktor mai nyilatkozata és Áder János aláírásai."

Igazi, jó kommunista ivadékok, Putyin seggnyalói, nem lehet tőlük a haza szolgálatát elvárni. A szavazóikról meg nem érdemes beszélni, azoknak sem Magyarország fontos, hanem a régi kommunista oligarchák szolgálata. Hitler büszke lett volna ilyen alattvalókra.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.23. 18:00:18

@rallus: @6.Lenin: @Gandosz: @FCUK5: @camera man: @Bkkzol: @komiszár: @Che21: @apro_marosan_petergabor: @valaki nagyon más:

Mi van ti kretén illiberált fidióta troll banda, nektek már most kötelező a havi 400 túlóra?
Még a Blahára se mehettek el ennyi troll meló mellett az ingyenebédért!

nemecsekerno_007 2018.12.23. 18:00:34

Abban meg teljesen igaza van a patásnak, hogy 8 éve folyamatosan farkast kiabálnak és csodálkoznak, hogy most még Godzillára is csak pár ezten kapják fel a fejüket...
Nem tudom kiknek a gazdasági érdekeibe gyaloglunk bele most épp, de az hurka, hogy nem a melósok lelki üdve miatt ekézik ilyen szinten a kormányt és Magyarországot...

nemecsekerno_007 2018.12.23. 18:02:30

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: :) Az igazi kommunista ivadékok egyelőrz a Momentum EP listáján vannak. Muhahahaha...

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.23. 18:03:04

@nemecsekerno_007: "Aki elhiszi, hogy ehhez nem kapnak pénzt az annyira naív mint egy ötéves..."

Kiröl beszélsz illiberált kadári munkásőr nyugger? Az M1-ről, a CÖF-ről, a Magyar Időkről, a Prosit sárokr´ól, az Eke Tv-ről, a Hírhamisító TV-ről. meg még 50 más fidióta médiumról?

Inkább azon izgulj, hogy te meg egy büdös vasat nem kapsz, inhgyne vagy a rendszer hasznos hülyéje.

2018.12.23. 18:04:34

@apro_marosan_petergabor: "aki többet akar keresni az dolgozhat többet"

Nyilván, a hozzád hasonló mocsadék Orbán-trollok már az új rendszerben fognak dolgozni. Keressetek sokat és forduljatok fel, lehetőleg karácsony előtt. Amúgy meg más nevében ne fogadd el a maffia törvényét, te genetikai hulladék. Túlórázzon a jó anyád, neki ez mindig bejött a sarkon.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.23. 18:05:26

Mi van gyerekek?!Kezdődik az éjszakai műszak?
Vagy csak lelkes túlórázók vagytok.

2018.12.23. 18:08:29

@nemecsekerno_007: Hány éves vagy, nyomorék? Mit keresel itt? Nincs hol szopnod karácsony előtt? Nektek, véglény Orbán-csicskáknak, nincs családotok vagy túl belterjes, hogy nem tudtok egymással beszélgetni, aztán libsi blogokra jártok szopni?

nemecsekerno_007 2018.12.23. 18:09:08

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Kicsik vagytok és kevesen, és orbitális baromságokat toltok nap mint nap... Ha most lenne választás akkor a Fidesz 3/4-et szerezne...

2018.12.23. 18:10:23

Az orbánista seggnyaló és hazaáruló banda kinyalhatja a seggem, de rögvest. Most szartam és nincs nálam papír. Gyertek.

2018.12.23. 18:12:10

@nemecsekerno_007: Gyere, fidesz fiúka, te vagy az első! Na térdelj ide szépen, úgyis ezt várod. A többi seggfej fideszes álljon sorba mögötte.

nemecsekerno_007 2018.12.23. 18:13:15

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Hehehe... Nem tanultatok a harmadik 2/3-ból se, és még fel se tűnik. Ellenzékváltó hangulat van még mindig...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.23. 18:13:59

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Sajnos az a helyzet,hogy míg neked a fingod is büdös addig orbán szara a legfinomabb nekik.

pofán verjük a lipsiket oszt jonapot 2018.12.23. 18:15:38

"Orbánék nem fordulnak vissza: "
"A rendszerben nyoma sincs a kompromisszumnak, vagy az enyhülésnek, ezt bizonyítja Orbán Viktor mai nyilatkozata és Áder János aláírásai."

Egy lofaszt meg mit nem, lipsikkel, sorosberencekkel, hazaarulokkkal nem targyalunk.
Ha nem tetszik a kisvasut, meghosszabitjuk kinaig.

nemecsekerno_007 2018.12.23. 18:16:04

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Szórakozni járunk inkább :). Viccesek vagytok, bár a legutóbbi 2/3 után inkább kínosak...

2018.12.23. 18:16:34

@nemecsekerno_007: Ne pofázz, térdelj! Az Orbán-troll élete már csak ilyen, az a lényeg, hogy szereted. Bár örültem volna, ha az igényeiddel a Kék Osztriga bárba mentél volna előbb, Orbán-fiúka.

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa (törölt) 2018.12.23. 18:18:00

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ezeknek az Orbán-hulladékoknak az én fingom oxigén.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.23. 18:18:02

@nemecsekerno_007: Naaaaa!
Azé viki nem kockáztatott!
Kis turpisság kellett azért!
Max az ország fele van velük.

De amúgy szeretnék hozzájárulni a következő 2/3-hoz.
Ha majd odakint leszek,már nem szavazok.
Aztán ha jössz te is,majd intézek neked valami segédmelót.

nemecsekerno_007 2018.12.23. 18:19:09

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Küldök sünt. A könnygáz után jól fog esni ha azzal törlöd...
Csak nehogy állatkínzásért feljelentsék szegény sünit...

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa (törölt) 2018.12.23. 18:20:31

@pofán verjük a lipsiket oszt jonapot: @nemecsekerno_007: Senki nem kérte, hogy tárgyalj, te nyomorék Orbán-troll. Szopni jöttél, tehát kussolsz és térdelsz. Ha nem tudod hogyan kell, kérdezd anyádtól.

nemecsekerno_007 2018.12.23. 18:22:31

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mehetsz külföldre de vidd az összes nyuggert is a családodból, nem fogjuk fizetni a nyugdíjukat, de legalább nőhet a nettó bér tovább, meg lehet önkéntes nyugdíjkassza is...

Ader Janos 2018.12.23. 18:24:01

"Ezzel megint bebizonyosodott, hogy Áder János nem jeleníti meg a nemzet egységét és elöbbrevalónak tekinti a hűséget a Fideszhez (Orbánhoz), mint az országhoz. "

LOFASZT A SEGGETEKBE BUDOS LIPSIK. A nemzet erdeke fontosabb, mint a hazaarulo lipsik erdekei.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.23. 18:25:48

@nemecsekerno_007: Ezt már megbeszéltük.Nem mi szopnánk vele.
De nyugger az a jó édes anyád.Már ha van egyáltalán.

Amúgy élvezed,hogy ebben a témában rendszeresen beleverik az orrodat a saját seggedbe?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.23. 18:28:36

@nemecsekerno_007: Anyám sem óbégatott,mikor a te taníttatásodat tök fölöslegesen fizette.

csakegyvalaszto 2018.12.23. 18:29:52

@nemecsekerno_007: "Egy nagyon hangos kisebbség, erős magyar és nemzetközi médiatámogatással EP választások előtt. Aki elhiszi, hogy ehhez nem kapnak pénzt az annyira naív mint egy ötéves... "

Ne mindig a fideszes propagandavásárlásból indulj ki. Már abban a helyzetben vagyunk, hogy a külföldi médianyomás nagyobb mint az itthoni, de ez nem azért van, mert valaki sok pénzt fizet nekik, hanem azért mert a kúrmányodnak papírja van arra, hogy semmibe veszi a jogállamot, és ez ellen a az EU tagállamai szeretnének fellépni, mivel ez az EU-t minősíti. Bár én részemről pipa vagyok rájuk, mert év végén nagy összeget utaltak át vitatott projektek EU-s támogatások finanszírozására, ezzel kihúzták gazdádat a szarból, kíváncsi lennék ezt mivel érte el O1G. Ezekkel az átutalásokkal csökkent az ultramagas hiány, bár így is éppen elég magas lesz.
O1G hazugságokra építette fel a kormányát, és csak idő kérdése, hogy szétdől az egész mint egy kártyavár. Lehet nevetgélni a tüntetéseken, de az tény, hogy több fideszes ismerősöm is kicsit elbizonytalanodott az utóbbi időben, és a rabszolgatörvénnyel nem értenek egyet.

nemecsekerno_007 2018.12.23. 18:31:49

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Azt pont leszarom. A jelenről van szó. Az meg, hogy megéri az nyilvánvaló...

nemecsekerno_007 2018.12.23. 18:32:53

@csakegyvalaszto: És ezt te elhiszed?!?! :) Hány éves is vagy te királyfi?!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.23. 18:35:22

@nemecsekerno_007: A gazdát nyalja a nyugdíjasok meg a cigányok seggét.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.23. 18:37:00

@nemecsekerno_007: Ja hogy úúúgy!
Ez olyan,hogy akkoriban a soros viktort is támogatta.
Ja az akkor volt meg más volt.

élhetetlen 2018.12.23. 18:46:26

@6.Lenin: „szeretne ERŐSZAKKAL beolvasatni egy kamu valamit?”. Mi van? Te már azt is láttad, hogy berohantak a stúdióba és le akarták állítani az adást? Mit ittál, ami így hat? Csak beszélni akartak valakivel, aki illetékes az ügyben, de senki nem állt szóba velük. Ez az ERŐSZAK? A parlamentben megpróbálták sok módosítóval a törvény megvitatására kényszeríteni a 2/3-t. Tettek rá, egy mozdulattal lesöpörték. Az ellenzék tehetetlen. „Közben az ország nagyobbik része rajtuk röhög.”. Gondolom, azon is jót röhögne veled együtt, ha egy kigyúrt pasas felrúg egy kerekesszékest, vagy kirúgja valaki alól a mankót, mert, hű de vicces, ahogy fejre áll, vagy pofára esik, miközben tehetetlen. Gondolom, Habony produkcióján is jót röhögtél, mikor, sportember lévén levert két öreget. magyarnarancs.hu/belpol/habony-arpad-orban-viktor-bizalmas-elitelve-garazdasag-jogeros-idegbe-jott-83765 . Ennyit a szintedről, és a neked való szórakozásról.

csakegyvalaszto 2018.12.23. 18:50:34

@nemecsekerno_007: "És ezt te elhiszed?!?! :) Hány éves is vagy te királyfi?!"

Ezt nem elhiszem, hanem ezt gondolom. Nekem nincs aki elmondja hogy mit gondoljak, és rövidúton elküldeném a picsába aki megpróbálná ezt megtenni. Csak a döglött halat sodorja magával az ár, aki nem képes a kritikus gondolkodásra, vagy túl paranoiás, annak soha nem lesz objektív elfogulatlan véleménye. Egyébként 35 vagyok, bár nem tudom ez hogy jön ide.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 18:51:32

@nemecsekerno_007: "Mehetsz külföldre de vidd az összes nyuggert is a családodból, nem fogjuk fizetni a nyugdíjukat, "

de fogjátok! mi van, pofon vágott a valóság, te Fidióta?! rájöttél, mi az Orbáni idiótaság egyik következménye?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 18:56:41

@nemecsekerno_007: de ugye az EU-tól követeled a segílykét, mi, te ingyenélő, büdös, Fidióta fasz!

moloy 2018.12.23. 18:59:38

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Hitlertől visszakaptuk az elcsatolt terület 1/3-át...

2018.12.23. 18:59:43

fideszes fostroll-mágnes

élhetetlen 2018.12.23. 19:01:31

@Etniez: "reménykedni". Ebben az a szörnyű, hogy az emberek nem látják, hogy a MT módosítással párhuzamosan átnyomták a közigazgatási bíróságok felállítását. És nem gondolnak bele, hogy mit jelent az, hogy, ha fellebbeznek egy rendőri intézkedés ellen pl., akkor ott állnak, és a rendőrnek is, meg a bírónak is ugyanaz a főnöke. Innen nyerjen valaki.

Jakab.gipsz 2018.12.23. 19:04:03

A NEM az NEM.

A sátánfajzat Soros agyrémeivel nincs alku.

És Orbán is csak egyet tehet, végig csinálja azt amit az 56-osok megígértek, "márciusban újra kezdjük", ez most ész-játék, végig csináljuk és nyugi lesz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 19:05:02

@nemecsekerno_007: Hajdúbazdmegen, a szaros kis budidban ilyen szag terjeng?!

taga20 2018.12.23. 19:11:58

@Jakab.gipsz: jakab ma elfelejtetted zsidózni a veronai áldozatok rokonait.

mi van veled bazdmeg? 23.-án má bejglikomában vagy?

ezt ismered?

O1G!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 19:14:30

@moloy: "Hitlertől visszakaptuk az elcsatolt terület 1/3-át... "

pár évre, cserébe szarrá lőtték Budapestet.

élhetetlen 2018.12.23. 19:21:40

@apro_marosan_petergabor: Nem megyek bele a véleményed elemzésébe, csak az első mondatod. „Igen, aki többet akar keresni az dolgozhat többet”. A munkaidő keret, három évre, nem a túlóráról szól. Két éven keresztül 25 szombatot benn töltesz, aztán a harmadik évben kapsz 50 szabadnapot, amivel nem tudsz mit kezdeni, mert még másik munkát sem tudsz vállalni arra az időre, mert nem tudod, mikor, milyen bontásban kapod. A keretidőddel rendben vagy, és egy fillérrel sem kerestél többet, mint az alapbéred. Miről beszélsz?

törppicur 2018.12.23. 19:24:06

Ader nem ír alá mindent hazudsz blogger
Most is visszaküldött 2 torveyt, nem pont azt, ami te küldtél volna, de nem te vagy a KE
Árpi bácsi viszont nem volt túl kényes, az jó volt?
Sólyom szelektált, akkor az nem esett jól, most, hogy néha kritikusan megszólal, szinte beleszerettetek
Hát tényleg igaz, nektek az a jó demokracia, ami a tiétek, ja meg a statisztika is
Ezt hívják egyszerüen 2ös mércének

moloy 2018.12.23. 19:33:37

@math0: Igen. Ha az lett volna csak az ára, elfogadtuk volna...

neduddgi99 2018.12.23. 19:36:06

@camera man: hát haver azt ugyan nem ezek vitték le, esik az magától is...ellenben az 50USD alatti árra kivetett extra adót már igen... szóval ez -1...

élhetetlen 2018.12.23. 19:40:24

@Etniez: apro_marosan_petergábornak írtam. A munkaidő keret, három évre, nem a túlóráról szól. Két éven keresztül 25 szombatot benn töltesz, aztán a harmadik évben kapsz 50 szabadnapot, amivel nem tudsz mit kezdeni, mert még másik munkát sem tudsz vállalni arra az időre, mert nem tudod, mikor, milyen bontásban kapod. A keretidőddel rendben vagy, és egy fillérrel sem kerestél többet, mint az alapbéred. Tehát nem a túlóráról szól. Ebből csak akkor lesz túlóra a három év végén, ha nem tudják kiadni szabadnapban a már ledolgozott időt. De akkor három év késéssel. Nem értem azokat, akik azzal jönnek, hogy de, havonta kifizetik a túlórát ezentúl is. Miért tennék, ha ráérnek elszámolni három év múlva? Amit kifizethetnek túlórában, az csak a heti 48 órán felüli munka lehet. Kész.

élhetetlen 2018.12.23. 20:00:18

@nemecsekerno_007: Abból nem lehet tanulni, hogy harmadik 2/3, ezt csak tudomásul lehet venni. Az emberek egy része átlagos, egy része okos, egy része buta. És a buták a fanatikusok. Ők mennek, békemenetelnek, kiállnak a kormány mellett, mindegy mit csinál, és szavaznak rá. Mert a hit, az fontos, gondolkodni felesleges. Mit aptyuk tész, mindig jó az. És, ha még kicsit csavarnak a választási törvényen 2/3-dal, mert megtehetik, tele vagyok ötletekkel, a külhoni mo-i lakcím nélkülieknek kiküldünk egy egyéni jelöltek listát, és ezen túl azokra is szavazhatnak, akár még a 4/5-d helyett az 5/4-d is összejöhet. Tudod, úgy levélben kicsit több szavazat, mint szavazó, nem gond.

élhetetlen 2018.12.23. 20:12:11

@pofán verjük a lipsiket oszt jonapot: Úgy, úgy bizony, mint az urak… „Ha nem tetszik a kisvasut, meghosszabitjuk kinaig.”. Igen, kínai hitelből, amit kifizetünk a kínai munkásoknak, aztán meg megadjuk a kölcsönt. De nem tárgyalunk sorosbérencekkel. Bravo!

élhetetlen 2018.12.23. 20:21:44

@nemecsekerno_007: „Szórakozni járunk inkább :)” . Viccesek vagytok, bár a legutóbbi 2/3 után inkább kínosak...”. Szórakozni. Te jót szórakozol azon is, hogy hülyét csinálsz magadból nap, mint nap? Érdekes szórakozás! Tehát semmi hit, semmi meggyőződés, csak szórakozás. És némi mazochizmus, élvezed, mikor égsz. Lehet, hogy neked jó, élvezd!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 20:27:19

@moloy: ez már csak így van... a nácik nem jótékonysági intézet.

ember100 2018.12.23. 20:28:55

@apro_marosan_petergabor: Helló !

Ez már tényleg sok !
Ennyire egyszerű nem lehetsz .

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 20:29:21

@törppicur: Sólyom nem volt jó, elleneb ha a sajátjaitok kritizálnak titeket, akkor nagy szar vagytok.

Timby 2018.12.23. 20:34:07

Hogy tud többet keresni, ha három éves keretidőben dolgozik? Kvázi három év múlva kereshet jobban,ha bele nem hal vagy betegszik a túlórába! Tehát miről beszél Orbán?

ben2 2018.12.23. 20:37:11

Miért is kellene a kormánynak visszafordulnia?
Mert az ellenzék ellenzi a kormány által benyújtott törvényt?

Merthogy ezen kívül az égegyadta világon semmi más nem történt. Az ellenzék összetrombitálta a mozdítható talpasait, hogy csináljanak minél nagyobb zajt, az istenadta nép meg magasról tett rá.
Persze majd január 5.-én megint kivonulnak az utcára azok, akik amúgyis mindig kivonulnak, az öklüket rázzák azok, akik amúgyis mindig az öklüket rázzák, Sargentini meg tovább uszít Magyarország ellen az EP-ben, mert amúgyis mindig azt csinálja.

nemecsekerno_007 2018.12.23. 20:38:45

@math0: Fordítva ülsz a lovon Fütyimatyi, ez az EU miatt van, tudos az apróbetű...

Nagy Anita Sv 2018.12.23. 20:41:35

@Ader Janos: a csalad vedelmerol nemzeti konzultacio - a birosagokrol es a tulorarol semmi konzultacio...:) fasza korrektseg...

ben2 2018.12.23. 20:47:57

@élhetetlen:

Azt kellene felfogni, hogy törvényekkel maximum az extrém munkaadói túlkapásokat lehet moderálni, a többi a munkaerőpiacon és a munkavállalói érdekképviseleteken múlik.
A törvény arra ad lehetőséget, hogy aki akar, az vállalhat több túlórát. Ha akar.
Ha pedig valakit különböző módokon rákényszerítenek a túlórára, az részben büntetőjogi kategória, részben a munkavállalói érdekképviseletek dolga, részben pedig elrendezi a munkaerő piac, mert munkaerőhiány van.

nemecsekerno_007 2018.12.23. 20:49:59

@math0: Ne rajtam vezesd le a nyomorult kis frusztrációidat mert már kezd elegem lenni. Ha akkora nagy májer vagy a szakmádban (is) akkor minek rúgózol hülyeségeken látható eredmények nélkül? Gondolom a projekteket nem ilyen hatékonysággal vezeted mert már kib@sztak volna mint a taknyot, vagy az indiai nègereid végzik a valódi munkát te meg kamuzol ahogy szoktál?! Esetleg meg akarod váltani az embereket akaratukon kívül a hülyeségeiddel mint ateista?! Pszichiáter kell neked nem internetkapcsolat, az Orbánfóbiád már akkut... Szóval terhelj mást a nyomoroddal...

Jakab.gipsz 2018.12.23. 20:51:58

@taga20: Egyetlen egy értelmes mondatot próbálj meg ki préselni, magadból.

Belőled csak az alpári ostobaság ömlik, igen komoly szövegértelmezési problémáid vannak. Sajnos.

Azt értem én, hogy a libbsik, egy lelki közösség kedvence vagy, amilyen a szád olyan a lelked, éjsötét és aljas.

Tudnod kell a net, mindent megőriz, és a kis és a nagybetűk is különböző jeleket hordoznak.

Tanulj meg olvasni, mielőtt rágalmazol, a gondolkodás csak ez után jöhet.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 21:00:38

@nemecsekerno_007: próbálj meg értelmesen írni, az esti tablettás bor után már ne írj!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 21:03:32

@ben2: "Ha pedig valakit különböző módokon rákényszerítenek a túlórára, az részben büntetőjogi kategória"

eléggé más az, hogy ha a 400 óra túlóra már eleve törvénytelen, mint azt bizonyítgatni, hogy a munkaadó nyomás alá helyezte a dolgozót. érted, kis Fidióta barom?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 21:07:23

@nemecsekerno_007: te nem fordítva ülsz a lovon, a ló van felül, és te alul. és ráadásul fordítva.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 21:11:12

@nemecsekerno_007: "az indiai nègereid végzik a valódi munkát"

olyan munkát végeznek, amihez te, Orbán, és az egész Fidióta kupleráj hülye, az összes, 4 elemis szavazótokkal együtt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 21:13:06

@nemecsekerno_007: "az Orbánfóbiád már akkut."

a néger és arabfóbiádról akkor mit mondjunk? mégiscsak ártatlan emberek millióitól vagy fóbiás.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 21:13:42

@nemecsekerno_007: de ugye az EU-tól követeled a segílykét, mi, te ingyenélő, büdös, Fidióta fasz!

Che21 2018.12.23. 21:13:58

Miért kellene Orbánnak visszafordulnia?

Mert néhányszáz belpesti hülyegyerek hőbörög az utcán?

Az csak azt bizonyítja, hogy jó az irány.

nemecsekerno_007 2018.12.23. 21:14:38

@math0: Te tablettás bor nélkül is baromságokat írsz... De mindegy az újabb 2/3-d miatt lesznek még rémálmaid.

nemecsekerno_007 2018.12.23. 21:17:04

@math0: Hehehe... Hát persze a te seggedből jön a napfény mi?! :) Az ilyen gyökerek miatt van 2/3-d, úgyhogy hajrá főgyökér!!!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 21:21:35

@nemecsekerno_007: akármennyire is nehéz elképzelned a 4 elemiddel, de van élet a 8 elemin túl is...

nemecsekerno_007 2018.12.23. 21:22:15

@élhetetlen: Ha így haladtok nem kell megint módosítani a választási törvényt úgyis meglesz az 5/4-d. Muhahahaha!!! Nagyon gáz amit az ellenzék művel.

nemecsekerno_007 2018.12.23. 21:24:51

@math0: Jaja ugyanígy van élet az Orbán-fóbián túl is. Terápia és gyógyszerek, még a négereid is megszeretnének...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 21:25:39

@nemecsekerno_007: látom, te azt hiszed, hogy te vagy a gázrezsibiztos.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 21:27:20

@nemecsekerno_007: én az indiai kollégákkal bejárom Indiát meg Nepált, te meg baszhatod, hogy mikor hív meg a csuti geci a parasztgazdaságba.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 21:29:24

@nemecsekerno_007: Orbán azért mégiscsak az ország főtuskója... nem beteges szemmel tartani. te viszont ártatlan négerek és arabok millióitól rettegsz.

nemecsekerno_007 2018.12.23. 21:52:01

@math0: Nem rettegek az arabiktól. Attól viszont tartok, hogy a te fajtád a hatalom közelébe kerül, bár erre minimális az esély. Szerencsére.

élhetetlen 2018.12.23. 22:03:13

@ben2: Neked kéne felfogni, hogy nem túlóráról beszélünk, hanem három éves munkakeretről. Nem ismétlem meg, élhetetlen 2018.12.23. 19:21:40, ha érdekel, olvasd el. Ha pedig nem érted, akkor maradj magadnak. Fogd fel, hogy ettől a törvénytől senki nem fog többet keresni.

élhetetlen 2018.12.23. 22:08:18

@nemecsekerno_007: Igazad van. Nem kell a választási törvényt módosítani. Elég egy kis technikai leállás, egy kis jogosult ember általi beavatkozás a rendszerbe. Nagyon gáz amit a kormány művel.

BéLóg 2018.12.23. 22:10:51

Képzeljök el, hogy Alföldi megrendezi az Erkelben a Varázsfuvola meleg verzióját egy méretes bránerrel a középpontban, és a "nem" értő közönség kitódul a színházból és eljezd törni, zúzni. Na ŐK aklkor kétezren lennének, ami kétszer annyi, mint ez a "feldühödödt" tömeg.

Arra is gondoltam volna, ha a fradista keménymag, ami úgy HÉTEZRES (azaz HÉTSZER több mint a csö cselék), nos hamarabb protestálnának a köztévében (akárhol) valamelyik futballbíró 9r9k9s eltiltásáért.
Ja, és a Fradi mögöttt van minimum kétmillió (!) szimpatizáns is. "Ezek" mögött meg kb. senki. Vagy még annyi sem.

Hamihami 2018.12.23. 22:13:09

Orbanek ebben a helyzetben csak elore menekulhettek: ha ader nem irja ala most, akkor az atkerult volna a jovo evre, ami plusz municiot adott volna az akkori tunteteseknek, ezt a szivesseget pedig nem teszik meg. Nem volt valasztasi lehetoseguk, ezt most kellett alairnia. (Erdekes, ahogy a kormanypart es a kozt.-i elnok ebben a szinjatekban egybeolvad)

BéLóg 2018.12.23. 22:15:38

@Etniez: Aztán mondd, melyik bides kapitalista kockáztatja meg, hogy a munkatársai szépen beintenek neki? NULLA sorbanállás és jelentkezés van, a cégek EGYMÁSTÓL lopják el még a legalja munkát végzőket is, még ŐK IS kiröhögnek téged, hogy báj, báj, megyek több pénzért a szomszédba.
Elyühet, 2018 van a MUNKA kergeti a munkavállalót és még ott is, ahol csak EGYETLEN munkaadó van, NEM KAPNA senki helyére senkit, mert aki AKAR dolgozni az már PONTOSAN nála dolgozik.

De mindegy, legalább hülye vagy, ez is egy eredmény.

Hamihami 2018.12.23. 22:16:42

@nemecsekerno_007: "Nem rettegek az arabiktól".
En azt hittem, az a berkommenteloknel felveteli kovetelmeny.
Na basszus, itt se csinalok karriert.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 22:18:44

@nemecsekerno_007: "Attól viszont tartok, hogy a te fajtád a hatalom közelébe kerül,"

látod, hogy fóbiás vagy, te elmebeteg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 22:20:08

@BéLóg: aa mostan tüntetők messze többen vannak, mint a 2006-os Fideszes csőcselék

nemecsekerno_007 2018.12.23. 22:22:27

@élhetetlen: Az ellenzéket nézve még ez se kell. Ha nincsenek tömegek az utcán akkor meg nagy baj nincs azzal amit a kormány csinál

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 22:22:55

@élhetetlen: "Nem értem azokat, akik azzal jönnek, hogy de, havonta kifizetik a túlórát ezentúl is. "

A trükk az hogy a legtöbb ember nem munkaidőkeretben dolgozik? Mágikus.

Ez a 3 éves dolog a következő esetekben lesz igaz:
1. A munkavállaló munkaidőkeretben dolgozik (a dolgozók 15%-ára igaz csak eleve)
2. Már most a lehető legmagasabb, 1 év a munkaidőkeret (ha kisebb, akkor nyilván tök mindegy mennyi lehet a maximuma, mitől változna meg most)
3. Van kollektív szerződés róla (10 cégből ha 2-nél van)
4. így dönt a cég (ha túl sok munkavállaló menne el emiatt, nem dönt így)

Szóval ez a munkavállalók 1%-át ha érinti. És ezekben az esetekben sem lesz valami óriási meglepetés hogy így van, mert jó előre le van írva.

Esetleg még felmerülhet benned a kérdés,hogy jó, de miért nem fizet ki havonta akkor is, ha munkaidőkeretben melózol. Hát mert a munkaidőkeret lejárta előtt honnan a faszból tudhatná már a cég, hogy mennyi volt a túlórád? Sehonnan. Tehát hogyan tudná előbb kifizetni? Sehogy. Lehetetlenséget kértek. Természetesen a sima ledolgozott órák/napok ki vannak fizetve, csak nem lehet a munkaidőkeret lejárta előtt tudni, hogy azok túlórák voltak-e vagy "sima" órák.

Szóval ez egyáltalán nem úgy van, hogy túlóráztat a főnököd, aztán nem fizet ki, ahogy hallucináljátok. Ez a dolgozók 1%-ára igaz, azok meg tudnak róla, és máshogy meg amúgy se lehetne. Sima 8-tól 5-ig munkára kurvára nem igaz ez.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 22:28:37

@Etniez: "És melyik EU-s országban van 36 hónapos elszámolási keret? "

Németországban. Tekintve hogy ez a törvény kb. a német törvény fordítása.

nemecsekerno_007 2018.12.23. 22:29:51

@Hamihami: Bérkommentelő?! És még én vagyok fóbiás?! Muhahahaha!!!! Itt minden sz@r akit üvegbe töltöttek és polcra raktak lelvárnak hiszi magát?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 22:47:45

@nemecsekerno_007: "Attól viszont tartok, hogy a te fajtád a hatalom közelébe kerül,"

látod, hogy fóbiás vagy, te elmebeteg!

élhetetlen 2018.12.23. 22:48:10

@nemecsekerno_007: Persze, persze. Ha a tömegek nem mennek az utcára, hogy az adóba be nem fizetett pénzből (TAO) stadion épül, vagy most már a stadion fenntartását is ebből fizetik, akkor ez teljesen rendben van. Regulázzák az egyetemeket, az MTA-t, rendben van. Hogy az egészségügyben a felhőre költenek sokat, nem a betegek ellátására, rendben van. Szerinted. Nem vitatkozom, ezzel nem lehet. Igen, mit aptyuk tész, mindig jó az. Ennyi.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 22:56:43

@math0: Szerintem te nem tudod hogy mit jelent az a szó hogy fóbia.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 22:58:41

@Ellenzéki Tüntető: faszt. Németországban 6 hónap a keretmunkaidő.

www.ahs-kanzlei.de/2015/12/hoechstzulaessige-arbeitszeit/#ausgleichszeitraum

enyit tud a Fidióta: orrba-szájba csak hazudtok. ti vagytok a magyar társadalom selejtjei.

morph on deer 2018.12.23. 23:00:23

@Ellenzéki Tüntető:
”Szóval ez a munkavállalók 1%-át ha érinti.”

És akkor - szerinted - mi szükség van rá, hogy felhergeljék a maradék 99%-ot?

Gondolom, tudod a választ erre is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:01:32

@Ellenzéki Tüntető: minderre semmi bizonyítékod, és pláne arra nem is lehet, hogy ez így is marad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:02:37

@nemecsekerno_007: nagyobb tömeg van az utcán, mint 2006-ban

DFK 2018.12.23. 23:05:09

Az AI-s fickó kicsit hazudik. Nem tüntet több tízezer ember. Pár ezren vannak, a legnagyobb tüncin voltak 4-5000-en. A többin 1-2 ezren. Úgy is mondhatnánk, több mint 9 millióan nem tüntetnek (ahogy balról szokták mondani).

élhetetlen 2018.12.23. 23:09:25

@Ellenzéki Tüntető: Nézd, lehetsz hülye, de engem ne nézz annak. Pontosan tudom, hogy a munkaidő keret csak a munkaidő keretben dolgozókra vonatkozik. „Esetleg még felmerülhet benned a kérdés,hogy jó, de miért nem fizet ki havonta akkor is, ha munkaidőkeretben melózol.”. Nem, nem merül fel bennem a kérdés, mert pontosan tudom, hogy a három éves elszámolásban csak a harmadik év végén derül ki, hogy megkapod-e normál fizetéssel a szabadnapot, vagy annyi pluszod van, hogy az már túlórának számít. Ha a kereten belül vagy, akkor egy fillér pluszt nem kapsz, és süket duma a kormány részéről, hogy ez a törvény arról szól, hogy aki többet akar keresni, az tehesse. Szóval ne nézz hülyének. „Szóval ez egyáltalán nem úgy van, hogy túlóráztat a főnököd, aztán nem fizet ki, ahogy hallucináljátok.”. Egyes szám, első személyben, én nem vagyok olyan hülye, ahogyan te hallucinálod. Magadat meg próbáld meg te értékelni. Nem lesz reális az eredmény, gondolom.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:10:06

@DFK: többen tüntettek, mint 2006-ban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:12:17

@Ellenzéki Tüntető: "Attól viszont tartok,..."

látom, a kisegítőiskolában nem sok magyar nyelvet tanítottak neked.

Hamihami 2018.12.23. 23:21:01

@nemecsekerno_007: azt birom, amikor igy kikerik maguknak! :)
De mondj meg ilyen vicceset, ez tetszett!

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 23:25:38

@math0: "Die alternativ zu wählenden Ausgleichszeiträume von zusammenhängenden 24 Wochen oder 6 Monaten dürfen nicht vom Arbeitgeber ohne tarifvertragliche Grundlage verlängert werden."
google translate
"The alternative compensation periods to be chosen for a continuous 24 weeks or 6 months may not be extended by the employer without a collective agreement basis."

"without a collective agreement basis.", retardáltka! Azaz kollektív szerződéssel lehet több! Ugyanúgy, mint nálunk!

Azt a jó kurva életbe, hogy van pofád másokat lehülyézni meg arra építeni hogy majd egy német szövegtől megijednek. És hazudozol bazdmeg, és másokat vádolsz hazugsággal, te szar.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 23:32:46

@élhetetlen: "Nem értem azokat, akik azzal jönnek, hogy de, havonta kifizetik a túlórát ezentúl is."
+
"Nézd, lehetsz hülye, de engem ne nézz annak"

Aki munkaidőkeretes, az EDDIG SEM havonta kapta.
Aki nem az (azaz az emberek 85%-a) az meg ezentúl is havonta kapja.

Én tényleg nem értem hogy mit nem értesz.

DFK 2018.12.23. 23:39:06

@math0: hát mégsem a matek az erősséged... Matyika, most átlagban 1000 ember tüncizik. Tudom, hülye fidióta fasz troll vagyok. Csak azért írom, hogy neked már ne kelljen. Mi van a piroslapokkal? Ott tuti nem kell az ellenvéleményekkel és tényekkel küzdened.

DFK 2018.12.23. 23:40:30

@Ellenzéki Tüntető: nem akarja érteni. Illetve tudja és érti, de most ezzel kell hergelnie a prolit.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:43:14

@Ellenzéki Tüntető: itt a legnagyobb szakszervezet keretszerződése, amiben ugyanaz a 6 hónap van:

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

és ugyebár ez kurvára nem ugyanaz, mint a magyar törvény, mert SZAKSZERVEZET az amelyik lekorlátozza a dolgot. a német szakszervezetek egyébként kurvára erősek a magyarokhoz képest.

ja, és nekem nem kell google translation ahhoz, hogy értsek egy német szöveget, mint neked, retardáltka!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:47:03

@Ellenzéki Tüntető: sőt, úgy tűnik, hogy 24 héten belül kell kiegyenlíteni.

"Bei einer unregelmäßigen Lage der Arbeitszeit ergibt sich bei einem Ausgleichs-
zeitraum von 24 Wochen eine Höchstarbeitszeit von 1152 Arbeitsstunden (24 x 48
Stunden durchschnittliche wöchentliche Arbeitszeit). Wird diese Höchstarbeits
-zeit durch bereits geleistete Arbeit erreicht, darf der Arbeitnehmer/die Arbeitnehmerin bis zum Ablauf des Ausgleichszeitraums nicht weiterbeschäftigt werden."

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 23:51:04

@math0: Mellébeszélsz, faszfejke.

Mi volt az állításod: Hogy Németo-ban a munkaidőkeret max 6 hónap.

Ehhez képest sikerült beidézned azt, ami azt mondja, hogy "kollektív szerződés nélkül 6 hónap". Hát ja bazdmeg, csakúgy mint Magyarországon! És kollektív szerződéssel meg lehet több. Csakúgy, mint Magyarországon!

Ehhez hogy jönnek a szakszervezetek? Igen, a keretszerződésben sok minden lehet, lehet benne 6 hónap is. És? A törvényekről hazudoztál, bebuktál, húzz a picsába matyika.

"ja, és nekem nem kell google translation ahhoz, hogy értsek egy német szöveget"
ja, azért idézel be egy olyat ami az én igazamat támasztja alá :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:51:47

@math0: @Ellenzéki Tüntető: sőt, úgy tűnik, hogy 24 héten belül kell kiegyenlíteni.

"Bei einer unregelmäßigen Lage der Arbeitszeit ergibt sich bei einem Ausgleichs-
zeitraum von 24 Wochen eine Höchstarbeitszeit von 1152 Arbeitsstunden (24 x 48
Stunden durchschnittliche wöchentliche Arbeitszeit). Wird diese Höchstarbeits
-zeit durch bereits geleistete Arbeit erreicht, darf der Arbeitnehmer/die Arbeitnehmerin bis zum Ablauf des Ausgleichszeitraums nicht weiterbeschäftigt werden."

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

A 6 hónap a kollektív szerződésben max 1 évig terjeszthető ki:

"ach §7 Abs.1 Nr.1 Buchst. b ArbZG kann in einem Tarifvertrag oder auf Grund
einer tarifvertraglichen Öffnungsklausel auch in einer Betriebsvereinbarung in be-
schränktem Umfang ein von §3 Satz 2 ArbZG abweichender Ausgleichszeitraum
festgelegt werden. Bedeutung gewinnen insoweit tarifliche Regelungen zur
Jah-resarbeitszeit, die eine Verteilung der Arbeitszeit im Rahmen eines Ausgleichs-
zeitraums von einem Jahr (unter Beachtung der Höchstgrenzen von §
3 ArbZG zur täglichen und durchschnittlichen wöchentlichen Arbeitszeit) vorsehen. "

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 23:53:35

@math0: Hiába magyarázod a bizonyítványt, tök irreleváns dolgokat hozol elő.

Mi volt az állításod: Hogy Németo-ban a munkaidőkeret max 6 hónap.

Ehhez képest sikerült beidézned azt, ami azt mondja, hogy "kollektív szerződés nélkül 6 hónap". Hát ja bazdmeg, csakúgy mint Magyarországon! És kollektív szerződéssel meg lehet több. Csakúgy, mint Magyarországon!

Az hogy melyik szakszervezet mit írat alá, irreleváns. A törvényekről volt szó, bebuktad, nem volt igazad, húzz a picsába hülye fasz.

mindbender2 2018.12.23. 23:54:17

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: De ennyire faszfejek hogy lehettek?

Soros ösztöndíjas volt buzikám, de a fizetési listáján nem volt és azóta sincs. Nem úgy mint a szervezetei meg az emberei ennek a gyökérnek.
Soros mindig is a felforgatást csinálta. 88-ban orbánnal ma másokkal. És nem szívjóságból, te majom.

morph on deer 2018.12.23. 23:54:23

@DFK:
Az még nem tűnt fel, hogy neked nem igazán megy a matek, szóval inkább nem kéne forszíroznod?

Csak mert az ország lakossága névértéken 2018-ban 9,778,371
Ez ugyan valóban “több mint 9 millió”, röpke 778371 fővel.
Az több, mint háromnegyed millió ember!

Egyébként a tegnapelőtti békemeneten a létszám jóval közelebb volt a tízezerhez, mint az öthöz, nyugodj meg.

Kérdezd csak meg Sanyi bácsit, ő szokta tudni a pontos számot.
A beosztottjai meg már a résztvevők jó édesanyjának lánykori nevét és cipőméretét is, nem kétséges.

Mindenesetre gondolkozz el rajta, hogy orbán a tüntetők darabszáma miatt hisztizett-e legutóbb, vagy csak az O1G felirat betűtípusával volt elégedetlen, mert nem látszott boldognak.

Nem is értem, hiszen minden a lehető legtökéletesebb, a nemzetközi meccseket szerény jövedelme ellenére is rendre meg tudja nézni, szóval minden oka meglenne az örömre, és mégsem...
Valami nagyon bánthatja szegényt!

Talán “a szelek, a metsző őszi szelek..”

élhetetlen 2018.12.23. 23:54:53

@Ellenzéki Tüntető: Jaj, de nehéz veled. Voltak, akik azt írták, hogy a törvény semmit sem jelent (de akkor minek kellett), mert ezután is havonta ki fogják fizetni a túlórapénzt. Nem érted, hogy nem én nem értem? Én értem. Én tudom, hogy a munkaidőkeretes, az EDDIG SEM havonta kapta, de a három éves elszámolás az sok. Én értem, hogy miről van szó, a kérdés már csak az, hogy te mit nem értesz abból, amit leírtam.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 23:55:54

@math0: Megint: irreleváns, hogy egy szakszervezet kollektív szerződését bogarászod, nem erről volt szó hanem a magyar meg a német törvényekről.

Mi volt az állításod: Hogy Németo-ban a munkaidőkeret max 6 hónap.

Ehhez képest sikerült beidézned azt, ami azt mondja, hogy "kollektív szerződés nélkül 6 hónap". Hát ja bazdmeg, csakúgy mint Magyarországon! És kollektív szerződéssel meg lehet több. Csakúgy, mint Magyarországon!

Bebuktad, nem volt igazad, húzz a picsába hülye fasz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:57:13

@Ellenzéki Tüntető:

"Németo-ban a munkaidőkeret max 6 hónap."

igen, alapból annyi. sőt, idéztem, hogy 24 hét . azt én se értem, miért 6 hónap, ha egyértelműen leírják, hogy 24 héten belül kell kiegyenlíteni ami meg ugye 3 hónap.

"Ehhez hogy jönnek a szakszervezetek?"

ők a Tarifvertrag (kollektív szerződés) egyik szerződő fele, te idióta!

és idéztem azt is, hogy Tarifvertraggal együtt meg max 1 év.

tehát kurvára nem az van Németországban, mint Magyarországon, kurvára nem tükörfordítás a törvény, ahogy a Fidióta elvtársad hazudta.

ennyikeh, Fidióta barmok!

O1G

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.12.23. 23:58:38

attol tartok orban nem olvassa gyurcsany kozvelemenykutato cegenek firkalmanyait

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 23:58:44

@élhetetlen: "Voltak, akik azt írták, hogy a törvény semmit sem jelent (de akkor minek kellett), mert ezután is havonta ki fogják fizetni a túlórapénzt."

Ne játsszad a retardáltat, teljesen nyilvánvalóan úgy kommunikálta az ellenzék mintha ez azt jelentené, hogy mindenki túlóráját 3 év műlva kell kifizetni, nem csak a munkaidőkeretes kollektívszerződéses háromévesszerződéses emberekét. Ezt cáfolták. Aki eddig havonta kapta, ezen túl is havonta kapja, nem kell pánikolni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.23. 23:59:03

@Ellenzéki Tüntető: valójában 24 hét is szerepel, és egyértelműen írták, hogy 24 héten belül ki kell egyenlíteni a munkaidőt napi 8 órás átlagra. aztán szerepel 6 hónap, és szerepel max 1 év, ami Tarifvertraggal megtehető, de például az IG Metal nem csinál ilyet.

összességében ez kurvára messze van a magyar alapból 36 hónaptól, te Fidióta fasz!

O1G

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.24. 00:01:01

@nemecsekerno_007: "Ha most lenne választás akkor a Fidesz 3/4-et szerezne..."

Caucescunak meg 4/4-ede volt. Aztán az egyik Karácsony előtt mégis elvérzett néhány ember bekiabálása után egy amúgy önmagát ünnepelni szánt rendezvényen.

Szar jel ez a kelet-európai diktátoroknak, hogy sose érhették meg a békés örgkort, sose tudták javában élvezni a lopott milliárdjaikat.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:01:09

@math0: "hogy 24 héten belül kell kiegyenlíteni ami meg ugye 3 hónap."

matyika menjél aludni

komolyan erre nem tudok már mit írni, hogy valaki egy jogi szövegbe belezavarodik és nem vesz észre egy mellékmondatot, oké, de bazdmeg hogy az általános iskola első osztályos ismeretek és matematikai tudás se stimmeljen

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:01:11

@Ellenzéki Tüntető: "Németországban. Tekintve hogy ez a törvény kb. a német törvény fordítása. "

bebuktad, Fidióta fasz, hazudtál.

A német törvény 24 hétről, 6 hónapról ír, amit Tarifvertraggal max 1 évre lehet kiterjeszteni, de nem szokták.

Elmebeteg, pszichoata, hazudós fazs vagy, elmész a kurva anyádba, te kis köcsög!

O1G

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:01:52

@Ellenzéki Tüntető: A német törvény 24 hétről, 6 hónapról ír, amit Tarifvertraggal max 1 évre lehet kiterjeszteni, de nem szokták.

Elmebeteg, pszichoata, hazudós fazs vagy, elmész a kurva anyádba, te kis köcsög!

O1G

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:02:45

@math0: "aztán szerepel 6 hónap, és szerepel max 1 év, ami Tarifvertraggal megtehető,"

ja, szerepel a SZAKSZERVEZET SZERZŐDÉSÉBEN bazdmeg, de továbbra sem arról van szó hogy melyik szakszervezet mit enged!

Mi volt az állításod: Hogy Németo-ban a munkaidőkeret max 6 hónap.

Ehhez képest sikerült beidézned azt, ami azt mondja, hogy "kollektív szerződés nélkül 6 hónap". Hát ja bazdmeg, csakúgy mint Magyarországon! És kollektív szerződéssel meg lehet több. Csakúgy, mint Magyarországon!

Bebuktad, nem volt igazad, húzz a picsába hülye fasz.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:03:41

@math0: matyika a 24 hét az hány hónap is? Mert ugye arról azt írtad,hogy 3 hónap. Gyere számoljunk egy kicsit szívem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:07:45

@Ellenzéki Tüntető:

A 24 hét kb 6 hónap, ezért szerepel 6 hónap, illetve 24 hét, nyilván a 24 hét a kicsit szűkebb. Szóval az alapkeret 24 hét, ami max 1 évre hosszabbítható meg kollektív szerződéssel. Ez sehol nincs a 36 hónaptól, a magyar törvénytől te Fidióta faszfej!

"Bei einer unregelmäßigen Lage der Arbeitszeit ergibt sich bei einem Ausgleichs-
zeitraum von 24 Wochen eine Höchstarbeitszeit von 1152 Arbeitsstunden (24 x 48
Stunden durchschnittliche wöchentliche Arbeitszeit). Wird diese Höchstarbeits
-zeit durch bereits geleistete Arbeit erreicht, darf der Arbeitnehmer/die Arbeitnehmerin bis zum Ablauf des Ausgleichszeitraums nicht weiterbeschäftigt werden."

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

A 6 hónap a kollektív szerződésben max 1 évig terjeszthető ki:

"ach §7 Abs.1 Nr.1 Buchst. b ArbZG kann in einem Tarifvertrag oder auf Grund
einer tarifvertraglichen Öffnungsklausel auch in einer Betriebsvereinbarung in be-
schränktem Umfang ein von §3 Satz 2 ArbZG abweichender Ausgleichszeitraum
festgelegt werden. Bedeutung gewinnen insoweit tarifliche Regelungen zur
Jah-resarbeitszeit, die eine Verteilung der Arbeitszeit im Rahmen eines Ausgleichs-
zeitraums von einem Jahr (unter Beachtung der Höchstgrenzen von §
3 ArbZG zur täglichen und durchschnittlichen wöchentlichen Arbeitszeit) vorsehen. "

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf
Válasz erre

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:10:06

@Ellenzéki Tüntető:

Németországban a keretidő 24 hét, kollektív szerződéssel max 1 év
Magyarországon 36 hónap, nem is kell hozzá a szakszervezet beleegyezése

Ez neked tükörfordítás, te Fidióta fasz?! Hazudtál, orrba szájba, te elmebeteg, pszichopata genetikai selejt! Ezek vagytok, ti Fidióták!

O1G

élhetetlen 2018.12.24. 00:10:24

@Ellenzéki Tüntető: Na, ne csinálj már nagyobb hülyét magadból, mint amekkora vagy. Ki mondta (vagy vizionálta) szerinted, hogy ez a törvény az jelenti, hogy mindenkinek csak három év múlva fizetik ki a túlórát? Ez csak a te agymenésed.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:12:19

@Ellenzéki Tüntető:

"Németországban. Tekintve hogy ez a törvény kb. a német törvény fordítása."

Németországban a keretidő 24 hét, kollektív szerződéssel max 1 év
Magyarországon 36 hónap, nem is kell hozzá a szakszervezet beleegyezése

Ez neked tükörfordítás, te Fidióta fasz?! Hazudtál, orrba szájba, te elmebeteg, pszichopata genetikai selejt! Ezek vagytok, ti Fidióták!

O1G

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:19:37

@Ellenzéki Tüntető: na, eltűntél, kis Orbángeci-másolat?!

Miután rád bizonyítottam, hogy hazudtál?!

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:21:19

@math0: Hiába írod le sokszor, akkor sem így van, irreleváns dolgokat (szakszervezeti szerződést) idézgetsz be, bebuktad az érvelésedet és számolni se tudsz (24 hét=3 hónap? lol).

Tessék kerestem neked egy szép PDF-et, ott az "uneven working time", bizony lehet 3 év is. Nem minden szektorban, de van olyan amiben lehet. Gondolom amit te idézgetsz az nem olyan szektor.

119. oldal.

www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiwg_TvirffAhUwhqYKHTmtAGsQFjAAegQICxAC&url=https%3A%2F%2Fwww.etui.org%2Fcontent%2Fdownload%2F2428%2F26751%2Ffile%2FCB_WorkTime_Chap9.pdf&usg=AOvVaw1W7T1cI1fLq5nt7yJeDy20

Ez vagy, matyika. Számolni nem tudsz, érvelni sem, hazudni sem. Húzz aludni.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:23:22

@élhetetlen: "Ki mondta (vagy vizionálta) szerinted, hogy ez a törvény az jelenti, hogy mindenkinek csak három év múlva fizetik ki a túlórát? Ez csak a te agymenésed. "

Le ne tagadd már a két héttel ezelőtti hisztit, ember :D

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:25:16

@math0: "Miután rád bizonyítottam, hogy hazudtál?! "

Mi volt az állításod: Hogy Németo-ban a munkaidőkeret max 6 hónap.

Ehhez képest sikerült beidézned azt, ami azt mondja, hogy "kollektív szerződés nélkül 6 hónap". Hát ja bazdmeg, csakúgy mint Magyarországon! És kollektív szerződéssel meg lehet több. Csakúgy, mint Magyarországon!

Bebuktad, nem volt igazad, húzz a picsába hülye fasz. Ja és számolni se tudsz, 24 hét az nem 3 hónap te szerencsétlen.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:27:36

@Ellenzéki Tüntető: "Németországban. Tekintve hogy ez a törvény kb. a német törvény fordítása."

Németországban a keretidő 24 hét, kollektív szerződéssel max 1 év
Magyarországon 36 hónap, nem is kell hozzá a szakszervezet beleegyezése

Ez neked tükörfordítás, te Fidióta fasz?! Hazudtál, orrba szájba, te elmebeteg, pszichopata genetikai selejt! Ezek vagytok, ti Fidióták!

O1G

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:33:28

@math0: hazudol matyika, de nem újdonság, ott a link, bizony lehet 36 hónap is, nem gyakori, gondolom MO-n sem lesz gyakori.

De bizony, ez ugyanaz a törvény, annyi a különbség hogy NO-ban erősebbek a szakszervezetek. Ha akarsz, kapaszkodj ebbe, ez valamennyire jogos, de pont a törvényen rugóznod oltári balfaszság.

Ja és a másodikos szorzótáblát meg kétjegyű számok osztását is gyakorold majd, és akkor majd nem hiszed hogy a 24 hét az 3 hónap.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:35:19

@Ellenzéki Tüntető:
"119. oldal."

www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiwg_TvirffAhUwhqYKHTmtAGsQFjAAegQICxAC&url=https%3A%2F%2Fwww.etui.org%2Fcontent%2Fdownload%2F2428%2F26751%2Ffile%2FCB_WorkTime_Chap9.pdf&usg=AOvVaw1W7T1cI1fLq5nt7yJeDy20

A 119. oldalon egy olyan táblázat szerepel, amely NYUGAT-NÉMETORSZÁGRÓL szól. Bazdmeg, a Német-Római Birodalomból nem akarsz hivatkozást hozni, te elmebeget, idióta, Down-kóros, genetikai selejt?! Ennyit tudtok, ti Fidióta debilekt!

O1G

redhusky 2018.12.24. 00:36:30

Ha nem lettem volna beteg, vittem volna a tüntetöknek rumos teát; O1G
sok sikert a tüntetöknek és kitarást külföldröl is

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:36:58

"A 119. oldalon egy olyan táblázat szerepel, amely NYUGAT-NÉMETORSZÁGRÓL szól"

Nohát, az nem Németország része?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:39:17

@Ellenzéki Tüntető:

A 24 hét kb 6 hónap, ezért szerepel 6 hónap, illetve 24 hét, nyilván a 24 hét a kicsit szűkebb. Szóval az alapkeret 24 hét, ami max 1 évre hosszabbítható meg kollektív szerződéssel. Ez sehol nincs a 36 hónaptól, a magyar törvénytől te Fidióta faszfej!

"Bei einer unregelmäßigen Lage der Arbeitszeit ergibt sich bei einem Ausgleichs-
zeitraum von 24 Wochen eine Höchstarbeitszeit von 1152 Arbeitsstunden (24 x 48
Stunden durchschnittliche wöchentliche Arbeitszeit). Wird diese Höchstarbeits
-zeit durch bereits geleistete Arbeit erreicht, darf der Arbeitnehmer/die Arbeitnehmerin bis zum Ablauf des Ausgleichszeitraums nicht weiterbeschäftigt werden."

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

A 6 hónap a kollektív szerződésben max 1 évig terjeszthető ki:

"ach §7 Abs.1 Nr.1 Buchst. b ArbZG kann in einem Tarifvertrag oder auf Grund
einer tarifvertraglichen Öffnungsklausel auch in einer Betriebsvereinbarung in be-
schränktem Umfang ein von §3 Satz 2 ArbZG abweichender Ausgleichszeitraum
festgelegt werden. Bedeutung gewinnen insoweit tarifliche Regelungen zur
Jah-resarbeitszeit, die eine Verteilung der Arbeitszeit im Rahmen eines Ausgleichs-
zeitraums von einem Jahr (unter Beachtung der Höchstgrenzen von §
3 ArbZG zur täglichen und durchschnittlichen wöchentlichen Arbeitszeit) vorsehen. "

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

Azaz Németországban alapból 24 hét, és kollektív szerződéssel max 1 év.

Magyarországon meg alapból 36 hónap.

Kurvára tök más, te hazudós, idióta, elmebeteg, pszichopata fasz! Ti Fidióták vagytok a társadalom selejtjei. Megmutattad. Azonkívül Nyugat-Németországra hivatkoztál még, azaz 1990 előtti állapotokra egy könyvből. Ennyit tud a selejt összeizzadni.

Te szopni jérsz ide, tátott szájal rohantál a faszerdőbe. Többször is.

O1G

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:40:18

@Ellenzéki Tüntető:

A Nyugat-Németország megnevezés 1990 előtti időt jelez, te barom!

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:43:37

@math0:
"Magyarországon meg alapból 36 hónap."

Ja, alapból 36 hónap, te se leszel hülyébb :D Megint hazudsz mint a vízfolyás.

Mi volt az állításod: Hogy Németo-ban a munkaidőkeret max 6 hónap.

Ehhez képest sikerült beidézned azt, ami azt mondja, hogy "kollektív szerződés nélkül 6 hónap". Hát ja bazdmeg, csakúgy mint Magyarországon! És kollektív szerződéssel meg lehet több. Csakúgy, mint Magyarországon!

Bebuktad, nem volt igazad, húzz a picsába hülye fasz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:48:28

@Ellenzéki Tüntető: A 24 hét kb 6 hónap, ezért szerepel 6 hónap, illetve 24 hét, nyilván a 24 hét a kicsit szűkebb. Szóval az alapkeret 24 hét, ami max 1 évre hosszabbítható meg kollektív szerződéssel. Ez sehol nincs a 36 hónaptól, a magyar törvénytől te Fidióta faszfej!

"Bei einer unregelmäßigen Lage der Arbeitszeit ergibt sich bei einem Ausgleichs-
zeitraum von 24 Wochen eine Höchstarbeitszeit von 1152 Arbeitsstunden (24 x 48
Stunden durchschnittliche wöchentliche Arbeitszeit). Wird diese Höchstarbeits
-zeit durch bereits geleistete Arbeit erreicht, darf der Arbeitnehmer/die Arbeitnehmerin bis zum Ablauf des Ausgleichszeitraums nicht weiterbeschäftigt werden."

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

A 6 hónap a kollektív szerződésben max 1 évig terjeszthető ki:

"ach §7 Abs.1 Nr.1 Buchst. b ArbZG kann in einem Tarifvertrag oder auf Grund
einer tarifvertraglichen Öffnungsklausel auch in einer Betriebsvereinbarung in be-
schränktem Umfang ein von §3 Satz 2 ArbZG abweichender Ausgleichszeitraum
festgelegt werden. Bedeutung gewinnen insoweit tarifliche Regelungen zur
Jah-resarbeitszeit, die eine Verteilung der Arbeitszeit im Rahmen eines Ausgleichs-
zeitraums von einem Jahr (unter Beachtung der Höchstgrenzen von §
3 ArbZG zur täglichen und durchschnittlichen wöchentlichen Arbeitszeit) vorsehen. "

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

Azaz Németországban alapból 24 hét, és kollektív szerződéssel max 1 év.

Magyarországon meg alapból 36 hónap.

Kurvára tök más, te hazudós, idióta, elmebeteg, pszichopata fasz! Ti Fidióták vagytok a társadalom selejtjei. Megmutattad.

Te szopni jársz ide, tátott szájal rohantál a faszerdőbe. Többször is.

O1G

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 00:50:58

@Ellenzéki Tüntető: @Ellenzéki Tüntető: A 24 hét kb 6 hónap, ezért szerepel 6 hónap, illetve 24 hét, nyilván a 24 hét a kicsit szűkebb. Szóval az alapkeret 24 hét, ami max 1 évre hosszabbítható meg kollektív szerződéssel. Ez sehol nincs a 36 hónaptól, a magyar törvénytől te Fidióta faszfej!

"Bei einer unregelmäßigen Lage der Arbeitszeit ergibt sich bei einem Ausgleichs-
zeitraum von 24 Wochen eine Höchstarbeitszeit von 1152 Arbeitsstunden (24 x 48
Stunden durchschnittliche wöchentliche Arbeitszeit). Wird diese Höchstarbeits
-zeit durch bereits geleistete Arbeit erreicht, darf der Arbeitnehmer/die Arbeitnehmerin bis zum Ablauf des Ausgleichszeitraums nicht weiterbeschäftigt werden."

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

A 6 hónap a kollektív szerződésben max 1 évig terjeszthető ki:

"ach §7 Abs.1 Nr.1 Buchst. b ArbZG kann in einem Tarifvertrag oder auf Grund
einer tarifvertraglichen Öffnungsklausel auch in einer Betriebsvereinbarung in be-
schränktem Umfang ein von §3 Satz 2 ArbZG abweichender Ausgleichszeitraum
festgelegt werden. Bedeutung gewinnen insoweit tarifliche Regelungen zur
Jah-resarbeitszeit, die eine Verteilung der Arbeitszeit im Rahmen eines Ausgleichs-
zeitraums von einem Jahr (unter Beachtung der Höchstgrenzen von §
3 ArbZG zur täglichen und durchschnittlichen wöchentlichen Arbeitszeit) vorsehen. "

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

Azaz Németországban alapból 24 hét, és kollektív szerződéssel max 1 év.

Magyarországon meg 36 hónap.

Kurvára tök más, te hazudós, idióta, elmebeteg, pszichopata fasz! Ti Fidióták vagytok a társadalom selejtjei. Megmutattad.

Te szopni jársz ide, tátott szájal rohantál a faszerdőbe. Többször is.

O1G

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 00:58:58

"Magyarországon meg alapból 36 hónap."

De nem annyi, ez csak kollektív szerződéssel engedélyezett, akárcsak Németo-ban, de tényleg nem értem hogy minek jó neked ilyen dühödten hazudozni :D

azonnali.hu/cikk/20181214_ki-mekkorat-hazudik-a-rabszolgatorvenyrol

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 01:07:29

@Ellenzéki Tüntető: A 24 hét kb 6 hónap, ezért szerepel 6 hónap, illetve 24 hét, nyilván a 24 hét a kicsit szűkebb. Szóval az alapkeret 24 hét, ami max 1 évre hosszabbítható meg kollektív szerződéssel. Ez sehol nincs a 36 hónaptól, a magyar törvénytől te Fidióta faszfej!

"Bei einer unregelmäßigen Lage der Arbeitszeit ergibt sich bei einem Ausgleichs-
zeitraum von 24 Wochen eine Höchstarbeitszeit von 1152 Arbeitsstunden (24 x 48
Stunden durchschnittliche wöchentliche Arbeitszeit). Wird diese Höchstarbeits
-zeit durch bereits geleistete Arbeit erreicht, darf der Arbeitnehmer/die Arbeitnehmerin bis zum Ablauf des Ausgleichszeitraums nicht weiterbeschäftigt werden."

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

A 6 hónap a kollektív szerződésben max 1 évig terjeszthető ki:

"ach §7 Abs.1 Nr.1 Buchst. b ArbZG kann in einem Tarifvertrag oder auf Grund
einer tarifvertraglichen Öffnungsklausel auch in einer Betriebsvereinbarung in be-
schränktem Umfang ein von §3 Satz 2 ArbZG abweichender Ausgleichszeitraum
festgelegt werden. Bedeutung gewinnen insoweit tarifliche Regelungen zur
Jah-resarbeitszeit, die eine Verteilung der Arbeitszeit im Rahmen eines Ausgleichs-
zeitraums von einem Jahr (unter Beachtung der Höchstgrenzen von §
3 ArbZG zur täglichen und durchschnittlichen wöchentlichen Arbeitszeit) vorsehen. "

extranet.igmetall.de/docs_17_Arbeitszeit_2015_ad0af76336cddad881518f0b007da36f2353057d.pdf

Azaz Németországban alapból 24 hét, és kollektív szerződéssel max 1 év.

Magyarországon meg 36 hónap.

Kurvára tök más, te hazudós, idióta, elmebeteg, pszichopata fasz! Ti Fidióták vagytok a társadalom selejtjei. Megmutattad.

Te szopni jársz ide, tátott szájal rohantál a faszerdőbe. Többször is.

O1G

káposzta 2018.12.24. 01:09:31

@BéLóg: kétmillió szimpatizáns? A Fradi mögött? Hahahahahaha

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 01:16:12

"Azaz Németországban alapból 24 hét, és kollektív szerződéssel max 1 év."

Nem, hanem egy szakszervezetnél, akit idézgetsz, annál max. 1 év. Amúgy nincs specifikálva hogy mennyi, a törvény megenged eltérést különösebb definíciók nélkül, feltéve hogy kollektív szerződés van.

Itt a hármas paragrafus, amit alapként használunk:

www.gesetze-im-internet.de/arbzg/__3.html

És itt a módosítója, ami megenged eltérést:
(1) / 1 / b

www.gesetze-im-internet.de/arbzg/__7.html

semmifajta max. egy évet nem látok.

DFK 2018.12.24. 09:27:45

@math0: 36 hónaphoz kollektív szerződés kell; ahhoz meg szakszervezet. Szóval kell hozzá a szakszi. Vagy üzemi megállapodás kell, azt meg a dolgozók által választott üzemi tanács köti.

DFK 2018.12.24. 09:29:35

@math0: hazug Brendel, nem alapból 36 hónap.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 09:59:55

@Ellenzéki Tüntető: látod, ez van abból, ha nem tudsz németül, de okoskodsz, meg abból, ha analfabéna Fidióta vagy.

" darf die Arbeitszeit 48 Stunden wöchentlich im Durchschnitt von zwölf Kalendermonaten nicht überschreiten. "

www.gesetze-im-internet.de/arbzg/__7.html

Tehát ismétlem.

1) Németországban a keretidő alapból 24 hét.
2) Ennél hosszabb keretidőről csak speciális esetben, speciális indoklással, a szakszervezet ÉS a munkavállaló beleegyezésével állapodhatnak meg. Ez bármikor visszahívható 6 hónapos határidővel. Ez ugye eleve gyakorlatilag 6 hónapot jelent.

" Auf Grund einer Regelung nach Absatz 2a oder den Absätzen 3 bis 5 jeweils in Verbindung mit Absatz 2a darf die Arbeitszeit nur verlängert werden, wenn der Arbeitnehmer schriftlich eingewilligt hat. Der Arbeitnehmer kann die Einwilligung mit einer Frist von sechs Monaten schriftlich widerrufen."

3) A megosszabbítás nem lehet több 1 évnél:

" die Arbeitszeit 48 Stunden wöchentlich im Durchschnitt von zwölf Kalendermonaten nicht überschreiten."

Úgyhogy hazudtál, Fidióta faszfejkém, a rabszolgatörvény nem a német törvényfordítása. Orbán rabszolgatörvénye kizsigerelés.

O1G

Netuddki. 2018.12.24. 10:01:11

Na, ezért kerülöm a blog.hu-t... :/

Buchhalter 2018.12.24. 10:03:10

@Ellenzéki Tüntető: be haragudj ,de az általad belinkelt német szövegben ott van 6 Monaten ami 6 hónapot jelent.Te sem németül sem angolul nem tudsz és még arra sem veszed a fáradtságot ,hogy google fordítóval kapj egy 70% -os lefedetségű magyar fordtást.Nyelvet sem tanulhattál ,vagy nem figyeltél az órákon ,mert elmondták volna,hogy tükör fordítás a szlengek miatt nincs.Sok szó adott mondat szekezetben vagy szöveg környezetben teljesen mást jelent.De itt egyértelmű ,hogy a 36 hónapod az szó szerint 6 hónap.Tehát beégetted magad rendesen.@math0: hogy bírod ezt a sok barmot?! Egy sörre bármikor meghívlak,megérdemled.

European citizen (törölt) 2018.12.24. 10:33:13

Kompromisszumot? Mégis kikkel?
Azokkal, akiknek a vitakultúrája abban kimerül, hogy aki nem ért egyet annak csoportosan nekiesnek, és mindenféle zavaros lózungokkal, arrogánsan megalázzák emberi méltóságában. Meg elküldik a k. anyjába. Csak azért, mert másképp gondolkozik? Vagy nem is gondolkozik másképpen, csak nem 100%-ban azt vallja, amit a másik.

A tüntetéseken sokan begőzölve követelték mindenkinek a bebörtönzését, kirúgását, aki akarva vagy akaratlanul keresztbe tett. Még akkor is, ha nem is volt véleménye, csak olyan jogszabályokat akart betartani, ami éppen nem tetszett a tüntetőknek. Amikor az ember olvassa a kommentekben, hogy rendőröket meg a jegyzőt ki hogyan állítaná bíróságra, és zárná börtönbe (jobb helyeken a tárgyalás nem úgy indul, hogy van elvárt ítélet...), akkor komolyan elgondolkozik. A gyilkosságra való felbujtást inkább hagyjuk. Azt talán senki nem gondolta komolyan, csak a féktelen dühtől pattanhatott el pár hajszálér az agyban.

De ezekkel mit lehet kezdeni? Ha egy céget ilyen emberek irányítanának, ebben a stílusban. Az első nap úgy dobnák ki őket, hogy a lábuk nem éri a földet. És akkor ők akarnak az emberek sorsáról dönteni?! Ne őrüljünk már meg! Aki ebben a stílusban politizál, az nagyjából arra jó, hogy a választások után begőzölve kardélre hányjon mindenkit, aki valaha az életben akarva vagy akaratlanul keresztbe tett neki. És itt vége is az elképzeléseknek.

Észak-Koreában ilyen a hatalomátvételi "kultúra", de már ott is elég erősen zajlik a szelídülés. És mi Európában ilyen stílusban akarunk kormányt váltani? Azért gondolkozzunk már, könyörgöm...

6.Lenin 2018.12.24. 10:41:20

@European citizen:

A jót akkor tudjuk igazán értékelni, ha vele szemben ott van ez a mérhetetlen gyűlölet.

Boldog ünnepeket, mindenkinek.

ember100 2018.12.24. 10:55:17

@BéLóg:
Helló !

Látom mostanság NEM kerestél munkát :)
Amit leírtál az maximum az a kétkezi építőipari kubikusokra áll fenn !
Több ismerősöm is keres állást és hagy ne mondjam köszönő viszonyban sincs azzal amit leírtál.
Nevetséges feltételek , nevetséges fizetés és az elvárás a napi 10-11 óra meló.
Persze csak 4 órára bejelentve .
Na EZEN hogy fog segíteni ez a törvény ?
SEHOGY !!!!!

n3spr3ss0 2018.12.24. 11:30:41

Nem sok ország büszkélkedhet, hogy van egy Bajszos Fasz, és egy Bajszos Szar az állam vezetésében. Erősen látszik az ország nívóján, hát még az elfogadottságán, persze a hazai birkákon kívül.

n3spr3ss0 2018.12.24. 11:31:38

@nemecsekerno_007: Az ország 2/3-a az több mint 6.5 millió.

marosy 2018.12.24. 11:35:39

@Mr Flynn Rider: A fasszopó kurva anyád uszít.

6.Lenin 2018.12.24. 11:35:40

@math0:

Én? Még téged sem, igaz nem is sajnállak. Neked ez jutott, éppen elég teher lehet neked ez is, minek tetőzzem még?

Ez a te családod itt?
Ilyenkor adott a lehetőség, hogy nézd végig, mit is tettél eddig. Ezt magányosan is lehet, használd ki a lehetőséget.

Boldog ünnepet, neked is.

marosy 2018.12.24. 11:36:35

@math0: Én csak téged és a kurva anyádat.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.24. 11:43:05

@nemecsekerno_007: Ja,a sok hülye meg aki, kimegy nem tudja értékelni milyen jó is ez nekünk!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 11:43:43

@European citizen: "A tüntetéseken sokan begőzölve követelték "

amikor a Fidióta azzal próbál meg érvelni, hogy egyes, mezei emberek mit követeltek a tüntetéseken. és még az is mese.

te annak örülsz, hogy ez a köcsög kormányoz:

m.blog.hu/pi/piroslapok/image/tv_ostrom.jpg

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 11:45:45

@marosy: szánlak, ha én, és csak én vagyok oka a nyomorult kis életednek. nyisd ki a szemed, lesz ott más ok! gyűlöld magadat!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 11:46:47

@6.Lenin: mi sem gyűlölünk titeket, csak sajnálunk.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.24. 11:50:03

@6.Lenin: "A jót akkor tudjuk igazán értékelni, ha vele szemben ott van ez a mérhetetlen gyűlölet."

igen te kivénhedt hülye exmunkásőr fideszkomcsi, a zorbánod alatt már a Horn-Bokros korszakot is inkább visszakívánja az ember, mint a ti mélysötét trikol´ór fidiótáknak a jelenlegi rendszerét.

Na igyekezz a Blahára az ingyenebédért, különben holnapra se kerülsz sorra!

6.Lenin 2018.12.24. 11:55:52

@math0:

Ha téged ez megnyugtat, tedd.

Én nem gyűlöllek, és nem is sajnállak, neked ez jutott, az élet kegyetlen is tud lenni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.24. 12:28:27

@European citizen: Jaja!a jobbak temetőben szoktak valami hasonlót csinálni.
Mármint az ország jobbik fele természetesen.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 12:38:36

@6.Lenin: én sajnállak. neked nem egyszerűen ez jutott. te tettél azért, hogy ide jutottál.

6.Lenin 2018.12.24. 12:50:58

@math0:

A te dolgod. Igaz, én elértem, hogy nagyon sok barátom van, olyanok is, akikkel nem mindenben értünk 1et. A munkám és a hobbim is ugyanaz volt. Igazad van, nekem ez jutott. és én meg is dolgoztam érte. Körülöttem mi van? Mások sorsáért miért lennék felelős? Nagyon mélyen van már benned a gyűlölet, képtelen vagy -még néhány pillanatra is- átlépni felette. Ilyen vagy, a te sorsod. Tehetnék ellene valamit? Elfogadom, ennél többet talán nem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 13:28:38

@6.Lenin: vannak barátaid?! na baz, ez neked már valami?! sajnállak.

6.Lenin 2018.12.24. 14:25:33

@math0:

Csak azt soroltam, ami neked nincs.
Család nyilván nincs, csak esetleg kollégák, munkatársak, de barát egy se.
Ezekből következtetve, gyerek, pláne unokák, reménytelen.
Ebben a helyzetben egy barát is sokat jelenthetne neked.
Mind1, a te dolgod.

L

Jakab.gipsz 2018.12.24. 14:31:06

@math0: Matyi, Matyi, höröghetsz és anyázhatsz sőt lebunkózhatod a magyarokat, annyiszor amennyiszer akarod.

Ámde a 2/3 az 2/3, a nem pedig nem.

Tetszik tudni és tessék tudomásul venni, majd belenyugodni.

Nekünk a magyaroknak ez a sátánfajzat Soros aki egy sehonnai bitang ember, nem fogja az észt osztogatni, a keresztény demokráciánkat és a gondolkodásunk szabadságát, nem cseréljük le, a politikailag korrekt új-beszédre, sem pedig az ateisták nyitott társadalmára.

Orbán pedig nagyon helyesen teszi, ha ellenetek, (lelketlen bio-robotok ellen) uszítja a népeket, habár ma még ügyetlenke szegény, túlságosan szerény és vissza fogott.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.24. 14:49:21

@6.Lenin: magadból indulsz ki, innen jön a "nyilvánod" meg a "következnéd".

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.24. 15:03:59

@6.Lenin:

Neked családod? Hehe, de jó, ezt még magad se hiszed! Vagy azt hiszed hogy orbán meg a rog´án a te családod? Vagy a CÖF?

Egy elhülyült, elhagyott magányos öreg k´ádári komcsi van, ilyenek is vannak, de csak a leghülyébb fajzatja jön ki a netre hogy egész nap az ellenkezőjét hazudozza annak ami ő. Meg hogy egész nap a fidesz trollok két-három szavas agytalan propagandáját fújja fel.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.24. 15:05:03

@Jakab.gipsz:

az előző kommentem terád is vonatkozik te magyaridióta, nehogy már szegregálva érezd magad.

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa (törölt) 2018.12.24. 15:15:53

Nem szeretnék most azzal előjönni karácsony előtt, hogy a blogger hülye, mert erre amúgy is mindig felhívják a figyelmét az orbánista bértrollok (feleslegesen, mert nem érti). Csak annyit tennék hozzá, hogy késztetést érzek ennek megerősítésére, ameddig azt látom, hogy szándékosan rászabadítja az Orbán-trollokat a békés olvasókra, kommentelőkre (nem csak ő, hanem a többi hülye is). Ennek pedig nincs értelme, vagy ha van, az éppen a maradék szabad média folyamatos megfertőzése az Orbán-pestissel. Olyan, mintha a hazai csapat egyszerre játszana mindkét kapura.
Felhívom tehát, a magamhoz hasonló Index-olvasó társaimat, hogy többé ne támogassuk anyagilag ezt a fórumot, ameddig nem takarítják ki innen az orbánista trollgyár közismert alkalmazottait. Különben már olvasni se fogom...

DFK 2018.12.24. 17:23:43

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: váó, ez az igazi demokrataság; ne legyen csak a ti véleményetek hallható. Ez olyan népi demokratikus. Hiába, a baloldal mindig könnyes szemmel gondol az ötvenes évekre, amikor a nem balosokat el is tüntethették.

vakablak 2018.12.24. 17:24:31

@Ellenzéki Tüntető: "Tekintve hogy ez a törvény kb. a német törvény fordítása."

Hazugság. A legkisebb mértékig sem a fordítása, még csak nem is hasonlít. Különösen olyan nincs benne, hogy a túlórát csak az időkeret végével kéne kifizetni.

Íme a link a törvényre: www.gesetze-im-internet.de/arbzg/index.html#BJNR117100994BJNE001501308
Ezen belül a 7. cikkelyre: "§ 7 Abweichende Regelungen" (ami zömében a túlórákkal foglalkozik): www.gesetze-im-internet.de/arbzg/__7.html

DFK 2018.12.24. 17:37:32

@European citizen: de sajnos komolyan gondolják. Ha lehetőségük lenne maguk ölnének. A möztünk élő ávó.

Wéső 2018.12.24. 20:32:37

@6.Lenin: "Tegnap, és ma is néztem néhány felvételt a "nép"-ről (valamelyik fasz lmp-s hivatkozott erre)
Már lassan arcról fel lehet ismerni ezt 2-3 ezer "tüntetőt" akik rendszeresen randalíroznak. Tegyék, szarni rá, hatástalan."

Ezt mondom én is és nem csak mondom: Ez van.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.12.24. 20:42:15

@vakablak: "Hazugság. A legkisebb mértékig sem a fordítása, még csak nem is hasonlít. Különösen olyan nincs benne, hogy a túlórát csak az időkeret végével kéne kifizetni."

Hat a magyar tv-ben nincs ilyen, a nemet meg nem erdekel.
süti beállítások módosítása