B1 blogcsalád



3 jel, hogy Orbán elkezdte kiléptetni Magyarországot az EU-ból

2018. december 21. - Mr Flynn Rider

Ne legyen igazunk, de azt vettük észre, hogy az állampárt elkezdte előkészíteni a „Huxitet”.orban_brusszelben.jpg

Úgy néz ki, hogy Orbán Viktorban megérett a döntés, hogy kilépteti Magyarországot az Európai Unióból. (Ennek katasztrofális hatásait Nagy-Britannia esetében már látni: ha nem lesz megegyezés a britek és az EU között, az ország GDP-je 8%-ot eshet.) Orbán két út között hezitál:

  1. Kiprovokálni, hogy kirúgják az országot;
  2. Megsértődve, önként kilépni.

A Fidesz-kormány évek óta eredménytelenül uszít „Brüsszel” ellen (Emlékezzünk a plakátokra: „Állítsuk meg Brüsszelt!”, vagy Orbán október 23-i beszédére, amiben a Harmadik Birodalomhoz hasonlította az EU-t), most is euroszkeptikus halandzsával készülnek az EP-választásokra. Ennek ellenére a magyarok egyáltalán nem euroszkeptikusak: a Republikon Intézet felmérése szerint hazánk jól reprezentálja az egész európai társadalomra vonatkozó arányokat:

  • 31 százaléknyi euroszkeptikus,
  • 33 százaléknyi mérsékelt EU-támogató és
  • 36 százaléknyi föderalista nézetet valló polgárral.

A magyarok között tehát egyáltalán nem nagyobb az Unió iránt bizalmatlan, szkeptikus polgárok aránya, a társadalom bő harmada pedig kifejezetten pártolja az integráció mélyítését. Érdemes látni azonban, hogy bár uniós viszonylatban a magyarok EU-szkepszise átlagosnak mondható, a közép-kelet-európai régióban egyedül Csehországban van szélesebb tábora az euroszkeptikusoknak. A szomszédos – valamint a balti – országokban a szkeptikusok aránya jellemzően 25 százalék alatt marad. 

(Ehhez képest a kormánypárti Magyar Idők és az Origo is megpróbál néha egy-egy ilyen témájú cikket lehozni, de a szövegből kiderül, hogy nincs szó arról, hogy a magyarok euroszkeptikusok lennének.)

A kilépésnek három - kezdeti - jelét vettük észre:

  1. Szijjártónak fel kell bontania a kétoldalú beruházás-ösztönző szerződéseket az EU-s országokkal;
  2. Budapestre költözik a közép és hosszú távú beruházások finanszírozásával foglalkozó orosz Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank);
  3. Orbán bejelentette, hogy leállítjuk az euró, ill. a dollár alapú hitelfelvételeket, kötvénykibocsátásokat, kínai jüan alapú államkötvények kibocsátását tervezzük a jövőben.

Az első hír pár napos csak: szűkszavú, indoklás nélküli miniszterelnöki határozat jelent meg a Magyar Közlönyben, amelynek lényege, hogy Orbán Viktor felhatalmazta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy készítse elő az Európai Unió egyes tagállamainak kormányai közötti beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló kétoldalú megállapodások felmondásáról szóló megállapodást – vette észre a Portfolio.hu. 

Ugyancsak decemberi hír, hogy az orosz Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank) székhelye Budapestre költözik – közölte Varga Mihály a bank kormányzótanácsának december 4-i ülésén egyhangúlag meghozott döntésről. A moszkvai székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank fejlesztési projektekre, beruházásokra ad közép- és hosszútávú hiteleket. 1970-ben a KGST tagjai közül a Szovjetunió, az NDK, Csehszlovákia, Lengyelország, Magyarország, Bulgária és Mongólia alapította. Amikor 2012-ben Vlagyimir Putyin orosz elnök újraélesztette a a Nemzetközi Beruházási Bankot, a lépés jól illeszkedett Oroszország nagypolitikai törekvéseihez, hogy újra kiterjessze a nemzetközi befolyását, különösen a korábban általa uralt kelet-közép európai térségben – írta az Index. A növekvő orosz befolyást Paks2 indította el, de az a projekt mintha csak időhúzás lenne.

A jüan-alapú kötvénykibocsájtás pedig elég gyenge lábakon áll: ahogy ugyancsak az Index cikkéből kiderül, ennek a lépésnek nincs komoly reálgazdasági alapja (egyelőre). Nem tudni, hogy ezt a kijelentést mennyire kell komolyan venni.

A kérdés az, hogy hogyan jutott arra Orbán, hogy ki kell léptetnie az EU-ból? Jövőre Európai parlamenti választások lesznek, ennek két lehetséges kimenetele van: 

  1. Ha megerősödik az uniószkeptikus, a szuverén nemzetállamok közösségében gondolkodó irányvonal az EU-ban, akkor az egyes tagálami vezetők ambíciói, a képviselt országok gazdasági, politikai erejére támaszkodva megnő. Ebben a versenyben Orbán Magyarországa versenyképtelenné válik.
  2. Ha a szorosabb együttműködés pártján állók erősödnek meg (föderalisták), akkor könnyen előfordulhat, hogy újabb integrációs hullám indul meg az EU-ban, harmonizálhatják a hadsereget, vagy akár az igazságszolgálatást is. Most még nem kötelező az Európai Ügyészséghez csatlakozni, de lehet, hogy hamarosan az lesz. Azaz, Orbán féktelen korrupciós rendszerének hamar vége lehet. De az is előfordulhat, hogy az EU-s vezetők egyszerűen leverik rajta mindazt a "kellemetlenséget", amit okoz és okozott az elmúlt években.

Akármi is történik, az EU-s támogatások mértéke várhatóan drasztikusan csökkenni fog, illetve a feltételek egyre keményebbek lesznek. Egyre nagyobb az elvárás, hogy transzparensen költsük el az EU-s pénzeket. Ez pedig a lopásra épített orbáni rendszer érdekeit, működési logikáját súlyosan sérteni fogja. Orbán pedig – ha már nem reménykedhet semmilyen eu-s vezetői szerepben – csak azért maradt idáig is az Unióban, mert az finanszírozta a stadionépítési őrültségeit, meg a kisvasútját. Az az Unió, amelyik nem járul hozzá a megalomán terveihez és a korrupt rendszeréhez, már nem lesz annyira vonzó.

UPDATE: az Index is megvizsgálta a kérdést, finoman fake-nek minősítve a cikkünket. De ők csak az egyes pontot vizsgálták, a többit nem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9314504894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2018.12.21. 14:21:56

„Ne legyen igazunk, de azt vettük észre, hogy az állampárt elkezdte előkészíteni a »Huxitet«”

„Azt vettük észre”, basszus, talán vegyetek új szemüveget, vagy csak ne igyatok annyit, akkor nem fogtok haluzni.

Ja, és jótékony mellékhatásként valószínűleg csuklani sem, így a „Hukszit” is elmaradhat.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2018.12.21. 14:24:01

Még szerencse, hogy legkésőbb tavaly őszig bukik Zorbán a milliós tüntetések hatására!

GNDL 2018.12.21. 14:59:23

„ennek katasztrofális hatásait Nagy-Britannia esetében már látni”

Én azért nem hasonlítanám a magyar gazdaságot a britekéhez, semmilyen szempontból sem... a briteknek azért van „némi” alkupozíciójuk, és jól látjuk mire mennek vele (vagy mire nem:), de a magyar gazdaságot már az maga alá temetné, gyakorlatilag azonnal, ha csak felvetődne a magyar kilépés lehetősége.

„az EU-s támogatások mértéke várhatóan drasztikusan csökkenni fog”

Nem várhatóan, hanem biztosan. Illetve az új költségvetési ciklus csak 2021-től indul, a jelenleg rendelkezésre álló források 98-99%-át pedig már felélték, elverték Orbánék, a fennmaradó források egy nagyobb részével pedig komoly elszámolási problémák vannak és azért nem jönnek (lásd az idei hiány 11 hónap alatt elérte a tervezett hiány 135%-át), más nagyobb részét pedig eleve befagyasztották az extrém korrupciós kockázatok miatt. Szóval, némi kormányzati sikert azért elismerhetünk végre... valóban megállították Brüsszelt, nem jönnek a pénzek. :D

Talasz 2018.12.21. 15:34:04

Az Orbán-Putyin paktum készen állhat (Kárpátalja) .....
Valamit tudhat kedves vezetônk, mert már többször elhintette: "tavasszal vége a dalnak...."
....megszívjuk....

Peter Götz 2018.12.21. 15:34:49

@balcán maxval birca: ha kilépünk az EU-ból,mit fogsz csinálni ,moszkvában lesz mit csinálnod?!

rallus 2018.12.21. 15:36:08

Ostobaság lenne kilépni egy olyan remekül prosperáló szervezetből, amit a zseniális Juncker úr vezet a hozzá illő társaival együtt!

GNDL 2018.12.21. 15:39:56

@BaitHrunner: Mármint jönnek azok, amiket nem fagyasztottak be, vagy amelynek pályázatait nem maga a kormányzat törölte még november közepén (főként közlekedésfejlesztési projekteket). 1000+ milliárdos olyan, a kormány által szokatlanul 100%-ban előfinanszírozott projekt van a rendszerben aminek akár a felét biztosan nem kapják meg időben ahhoz, hogy kitömjék a költségvetésben a százmilliárdos szakadékokat. Nem véletlen hogy a bizottság veri az asztalt a magyar költségvetési kiigazítások érdekében: 24.hu/fn/gazdasag/2018/12/05/koltsegvetesi-hiany-brusszel/

Ferenc Lajos Vázsonyi 2018.12.21. 15:44:31

@Peter Götz: Gyurcsányt és bandáját kérdezd !! Gondolom téged csak hitegetnek.....!?

taga20 2018.12.21. 15:49:00

@balcán maxval birca: mi van IVÁN, te is befutottál?

taga20 2018.12.21. 15:51:17

@Ferenc Lajos Vázsonyi: te már moszkvából tolod rohadék?

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2018.12.21. 15:53:44

@Peter Götz:

Nem fogunk kilépni. Esetleg azz egész összomlik, ez nme kizárt.

BaitHrunner 2018.12.21. 15:56:24

@GNDL:
Olvasd már el a cikket amit linkeltem...

Amúgy is miféle kilépésről hadováltok?

A hadiipari beszerzésekkel épp most köteleztük el magunkat maximálisan Európa felé. Több száz milliárdos rendeléseket adunk, a neppártban is lecsendesedni látszik minden, a pénzek is jönnek. Az airbus most jelentette be, hogy több száz fős helikopteralkatrész gyárat létesít.
Szóval annyira zakatolunk kifelé az EU-ból, hogy csak na...
:)

GNDL 2018.12.21. 16:14:13

@BaitHrunner: Igen, olvastam a cikket már korábban mint hogy idézted volna, és annak tükrében is fejtettem ki a véleményem... de ha bármi problémád van ezzel, akkor inkább részletezd, hogy szerinted mit kéne „beleolvasnom” annak érdekében, hogy az neked is elfogadható legyen. :)

„Amúgy is miféle kilépésről hadováltok?”

Én személy szerint mindösszesen annyit említettem fentebb, hogy kizártnak tartom a kilépést, mivel Magyarországot az EU és az EU-s piac tartja el gyakorlatilag (ahogyan te is írod), és Magyarországon még csak népszavazásig vagy kilépési tárgyalásokig sem kéne eljutni, elég lenne csak hogy felvetődjön ennek a lehetősége, ennek következtében Orbán Patyomkin-gazdasága azonnal padlóra kerülne... szóval nem igazán értem ezt a többes szám második személyt, de ez legyen a te dolgod... :D

„a neppártban is lecsendesedni látszik minden”

Az hogy Weber vagy Daul nem nyilatkoznak róla, nem azt jelenti hogy lecsendesedne bármi is. :)

Nem csak hogy elég komoly nyomás van Weberen, nem csak hogy a néppárti EP képviselők is alapvetően megosztottak és többségük aggódik amiatt hogy Orbán ügyes-bajos dolgai nem igazán szerencsések pont az EPP választási kampány startjaként, de más EP frakciók is komoly kritikával illetik a néppártot. Az EP választási kampány egyik legfőbb kérdése már most az, hogy annak ellenére hogy az EPP uniós értékekkel, jogállamisággal és a populizmus visszaszorításával kampányol, hogyan fér össze ezzel a Fidesz-KDNP tagsága... és ahogyan említettem, elég látványosan kínos kérdés ez Webernek is, messziről kerüli is a válaszadást minderre. Persze mondhatja hogy „de megszavazta a hetes cikkelyes eljárást”, de ilyesféle mellébeszéléssel csak egyre rosszabb helyzetbe hozza magát. :) És nem csak magát, de ha EPP képviselők riporter-közelbe kerülnek, többnyire már a második kérdés az feléjük hogy „és Orbán”?!

elismert felhasználó 2018.12.21. 16:20:20

pasztmek, a lotoszámokat senem tuggyátok, majd pont eszt....

BaitHrunner 2018.12.21. 16:37:23

@GNDL:
Hát ugye ezt írod:
"Szóval, némi kormányzati sikert azért elismerhetünk végre... valóban megállították Brüsszelt, nem jönnek a pénzek. :D"
A cikk szerint meg 700 milliárdot utaltak csak decemberben, és az összeg varhatóan még nőni fog.

Meg ezt is írod:
"1000+ milliárdos olyan, a kormány által szokatlanul 100%-ban előfinanszírozott projekt van a rendszerben aminek akár a felét biztosan nem kapják meg időben ahhoz, hogy kitömjék a költségvetésben a százmilliárdos szakadékokat."

A cikk pedig ezt:
"A mai adatok alapján míg idehaza mintegy 1587 milliárd forintnyi uniós támogatás kifizetése történt meg, addig Brüsszelből kb. 1070 milliárd forintnyi átutalás érkezett meg a 2014-2020-as ciklus terhére. Utóbbihoz képest még az elmúlt hetekben befutott további 240 milliárd forintnyi átutalás a 2007-2013-as ciklus terhére is. Mindez azt jelenti, hogy a pénzforgalmi államháztartási hiány rekordra futott deficitje (1842 milliárd forint november végén) jócskán elbillenhet majd az egyensúly irányába a decemberi hónap teljes végső többlet adata alapján. "

elismert felhasználó 2018.12.21. 16:39:17

@taga20: szeva! maratt valami a szégházas cucból? elpaszolom ha még van belűle.

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 16:40:42

A jüan alapú kötvények kibocsátása jelzi, hogy orbán ad1/ teljesen kakukk a pénzügyekhez, a gazdasághoz vagy ad2/csak puffogtat hülyeségeket, amit felelős államférfi soha sem csinál; ez akkora baromság, mint a jen alapú hitelezés volt: mo gazdaságának se ráhatása, se kapcsolata nincs a kínai gazdasággal, a jüan árfolyamát befolyásolni képtelen (mint ahogy semelyik másik árfolyamot sem); arról nem is beszélve, hogy a jüan egy mesterségesen"alulértékelt" valuta, s világszerte komoly nyomás nehezedik a kínai állampártra, hogy igazítsa annak értékét a valósághoz... nyilván ez a kínai gazdasági csoda végét is jelentené...

taga20 2018.12.21. 16:43:06

@elismert felhasználó: bocs haver, de elnyomtam a mészaroslölönek.
az egy cuki embör, minden csilliárdér lehajol:)

de lekközelebb gondolok rád, mikor kirámoljuk a lendvaiuccát. ha tompika hagy egy kis porcukrot, akkor mék azt is vehecc:))

BaitHrunner 2018.12.21. 16:43:51

@GNDL:
Ja, a többes szám második személyért bocs, azt benéztem!
;)

elismert felhasználó 2018.12.21. 16:52:14

@taga20: rendezs csávo vagy, maj szójj ha lesz valami.

Peter Götz 2018.12.21. 16:54:04

@Ferenc Lajos Vázsonyi: remélem hamarosan vendégei lesztek Putyin poloniumos teabárjának,tudod Oroszországban olcsó az emberélet,ha jól szolgálsz az lesz a jutalmad

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 16:54:14

@BaitHrunner: az a baj, hogy nem komplexitásban gondolkodtok: mo egy légypiszok a térképen, az eu-gdp talán 1-2%-át adja (bár olvastam 0,8%-ot is), lehet, hogy orbán behúz moon 20 helyet az eu-választásokon, de a néppártiak veszítenek miatta jóval többet: ha azt gondolod, hogy a német szocdemek nem fognak azzal kampányolni "ezek azok, akik orbán autokrata rezsimét védik!", akkor tévedsz! egy dolgot elfelejtetek mindig: a globalizáció korában, európa legnagyobb útkereszteződésében fekvő ország, melynek népessége kisebb, mint párizsé és gazdaságilag önállóan teljesen életképtelen, annak az országnak lakói teljesen indifferens, hogy mit gondolnak magukról, az számít, hogy a többiek mit gondolnak rólunk! s szelestey úr sajtószemléi pontosan megmutatják, hogy mit gondolnak rólunk! ezen az sem változtat, hogy marginális külföldi sajtóorgánumok fizetett hírdetésekben fényezik orbán faszát! én bármelyik nemzet fiával beszéltem eddig, az mind megvolt győződve arról, hogy ők a földkerekség legnagyszerűbb nemzete!

taga20 2018.12.21. 16:57:14

@elismert felhasználó: hogyne tezsvérem, te leszel az első akinek szólok.

kolbász érdekel, nesze!:))

www.youtube.com/watch?v=cDqTcen_4HM

rallus 2018.12.21. 16:59:12

@Sir Bates dö Hól: Szerintem Veres János meg te értetek igazán a gazdasághoz!

taga20 2018.12.21. 17:02:25

@rallus: nincs igazad, szerintem mészároslölö jobban ért hozzá!

ő pengébb, mint cukkenberg+bilgéc együtt. talán csak tállaievtárs láccik a kanyarba.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.21. 17:10:02

@taga20: "csak tállaievtárs láccik a kanyarba."

:))

Megölsz, majdnem a torkomon akadt a mandarin.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.21. 17:12:18

@rallus: "Szerintem Veres János meg te értetek igazán a gazdasághoz!"

A Veres, az nagyon penge. Csak kuszaszem közelíti meg valamennyire. :))

Dickon 2018.12.21. 17:13:49

@Sir Bates dö Hól:

"...ha azt gondolod, hogy a német szocdemek nem fognak azzal kampányolni "ezek azok, akik orbán autokrata rezsimét védik!", akkor tévedsz!"

:DDDDD
Volna egy fogadásom arra, hogy millió egy más dolog mellet ez alig fog megjelenni.

"a globalizáció korában, európa legnagyobb útkereszteződésében fekvő ország, melynek népessége kisebb, mint párizsé és gazdaságilag önállóan teljesen életképtelen, annak az országnak lakói teljesen indifferens, hogy mit gondolnak magukról, az számít, hogy a többiek mit gondolnak rólunk"

Ez majdnem tűpontos. De tudjuk, hogy milyen nehéz a kelet-európai gyarmatok lakóinak.
:)

"...szelestey úr sajtószemléi pontosan megmutatják, hogy mit gondolnak rólunk!"

:DDDD
A Spiegel botránya után ezt úgy korrigálnám, hogy pontosan megmutatják, hogy milyennek szeretnének láttatni minket.
Arról nem is beszélve, hogy Szelestey úr néha saját gondolatait is beleszövi a fordításokba, a sajtó- és szerkesztői szabadság jegyében...
:)

taga20 2018.12.21. 17:17:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

hátha az vigasztal, hogy beszéltem valakivel, aki má látott olyat egy filmben, ahol valaki heimlich féle műfogást csinált, akkor evvel szeretnék neked segíteni:)

BaitHrunner 2018.12.21. 17:17:09

@Sir Bates dö Hól:
"s szelestey úr sajtószemléi"(ez csodálatos volt:)), igencsak egyoldalúan mutatják meg azt amit sugallni próbálsz.
Nem gondolom, hogy az átlag eu polgár véleményét ezek hűen tükröznék. Márpedig szavazni ők fognak.
Jövő ilyenkor okosabbak leszünk. Meglátjuk ki hogy jön majd ki ebből az egészből.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.21. 17:18:11

@Sir Bates dö Hól: "teljesen kakukk a pénzügyekhez, a gazdasághoz "

Ezt tudjuk. De nem is kell értenie, ne tőzsdézzen a mi pénzünkkel. Válasszon ki megfelelő gazdasági minisztert, aki ért annyit hozzá, hogy tudja, mibe ne kontárkodjon bele.

taga20 2018.12.21. 17:18:47

@Dickon: mi van haver, ennyire beszart a geci, hogy má téged is aktiváltak?:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.21. 17:19:40

@taga20: "heimlich féle műfogást"

Nem kell nekem német protkó. :))

rallus 2018.12.21. 17:20:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Olyat tett idén Magyarország, ami korábban csak a nagyágyúknak sikerült (TOP10 - 7.)

2017. december 25. - 06:51

Először márciusban fordult elő az, hogy Magyarország negatív kamattal tudott eladni állampapírt, vagyis gyakorlatilag a befektetők fizettek azért, hogy hitelt adjanak a magyar államnak. Októberre az MNB újabb lépéseinek köszönhetően pedig már az egyéves kincstárjegyeket is negatív hozam mellett sikerült értékesíteni....
Feltehetően az IMF-el is ugyanez volt a helyzet...

Dickon 2018.12.21. 17:22:00

@taga20:
Igen, kötelező túlórát rendeltek el. Majd kifizeti valaki...36 hónap múlva....lehet, hogy pont a most tüntető ellenzékiek.
:))))

taga20 2018.12.21. 17:25:28

@Dickon: akkor tedd oda magad ma a bajszos szarnál, me nem tudlak évek múlva bevédeni, hogy belülről bomlasztottad a maffiát!:))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.21. 17:30:30

@rallus: "Először márciusban fordult elő az, hogy Magyarország negatív kamattal tudott eladni állampapírt"

Szóval eddig szar volt a gazdaság, 7 évig elbaszta a geci. Pedig 7% GDP emelkedést ígért. Ti meg beszoptátok. De kurva türelmesek vagytok, megvárjátok míg végre beteljesíti az ígéretét. :))

Na mindegy, nem az a baj, hogy a magyarok a legszegényebbek az EU-ban, hanem hogy ilyen faszok védik az impotens Nagy Vezért.

Dickon 2018.12.21. 17:30:56

@taga20:
Én +10 fok alatt nem tüntetek. Menjen aki akar, meg akinek kötelező. Amúgy meg évek múlva is bevállalom majd, hogy fideszes voltam. Mártír leszek, majd veszek órákat Varjú Lászlótól és Hadházytól
:)))

taga20 2018.12.21. 17:43:44

@Dickon: te nem mártír leszel, ha nem hülye vagy:)

szerintem te fogod még szégyelni, hogy a fityeszmaffiát toltad évekig, ahogy az ürgenő is tette, mikor szembesült avval, hogy a geci papja ki akarja csinálni a ceut.

de ne fossá haver, én elbujtatlak itt nálunk. a kutyaházunk elég nagy, ott nem fognak keresni:))

Dickon 2018.12.21. 17:47:30

@taga20:
:))))
Rendes vagy, de nem kell bujtatni, mert jól elbarikádozom magam a házban és bízom abban, hogy megvéd a Helsinki Bizottság és szól értem az Amnesty International.
:)

taga20 2018.12.21. 17:54:35

@Dickon: ha egy bűnözőt(O1G) védtek ezek a mocskos sorosbérencek, akkor téged is bevállalnak:)

de a ceu-ra ne iratkozz be jövőre, me nem fognak itt felvenni!

Dickon 2018.12.21. 18:00:48

@taga20:
Pedig valami himi-humi genderészeti szakra szívesen beiratkoztam volna. Bűnös gondolat...meg is gyóntam legutóbb a templomban.
:)))

taga20 2018.12.21. 18:03:47

@Dickon: ha már elmentél a templomba, akkor remélem a geci bűneit is mekgyóntad!

bár szerintem nem, mert ha ez tetted volna, akkor még mindig ott térdelnél a papbácsi előtt:)

2018.12.21. 18:04:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Válasszon ki megfelelő gazdasági minisztert, aki ért annyit hozzá, hogy tudja, mibe ne kontárkodjon bele."

2018-ban a magyar kormány futóbolondok gyülekezetére hasonlít.
1. Nem hiszem, hogy bármelyik hozzáértő gazdasági szakember belépne ebben az alakulatba.
2. Nem hiszem, hogy a kormányfő prioritásai közé tartozik bármely poszt betöltésénél a szakértelem.

Dickon 2018.12.21. 18:06:25

@taga20:
Vétkezek én is. Például legutóbb:

- Atyám, buja gondolatok ébrednek bennem, ha a feleségem nővérére gondolok. Még inkább, ha a nővére lányára. De leginkább, ha a lánya barátnőjére. Félek, hogy az ösztöneim vezérelnek majd.

- Fiam, az asszony nővérénél szigorúan csak orál. A lányát felejtsd el. A lány barátnőjét viszont dugd, ahol éred.

- Köszönöm Atyám!

:)

taga20 2018.12.21. 18:13:42

@Dickon: hát lehet, hogy nem vagyok elég képzett dugásból, me nem értem.

csak nem jézus és családjáról beszéltél?

Dickon 2018.12.21. 18:16:02

@taga20:

:)))))
Valószínűleg tényleg nem vagy elég képzett...
:)

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 18:20:59

@rallus: szerintem meg te és az apád vagytok a legjobban képben anyád picsájáról...

2018.12.21. 18:23:25

@taga20:

Hadházy most azt gondolja, amit Hofi mondott egykor:

Ezek most vagy főbelőnek, vagy megelégszenek azzal, ha kicsit előredőlök /vagyis kinyalhatják a seggem/.

Most mit csodálkozol?
A feljelentőknek szóltak, hogy alá akarják írni, és ők aláírták.

taga20 2018.12.21. 18:33:53

@Ms.Cunnesburry: és mit szólsz janihoz?
má nem is bajszos szar, hanem bajszos fasz, ahogy a kecskeméti gimis lány mondta.

Helga Beauty Salon. 2018.12.21. 18:34:39

"Orbán bejelentette, hogy leállítjuk az euró, ill. a dollár alapú hitelfelvételeket, kötvénykibocsátásokat, kínai jüan alapú államkötvények kibocsátását tervezzük a jövőben."

És ebből teljesen nyilvánvaló hogy kilépünk az EU-ból és csatlakozunk Kínához Szecsuán 2 néven!

paraszthajszal 2018.12.21. 18:37:56

@taga20: „ahogy a kecskeméti gimis lány mondta.”

Basszus, komolyan?

Akkor most már tuti, hogy még ma kirúgnak minket az EU-ból!

Holnap pedig végre bukik a patás, és végre visszajöhet a kormányrúdhoz ferkó! (De ha holnap nem, akkor holnapután már bisztos!!!)

taga20 2018.12.21. 18:38:43

@Helga Beauty Salon: mi van cica, felbüfögted a pacalt?

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 18:38:48

@Dickon: helló:-)...

nem ez lesz az legfőbb érv, de amennyiben pontosan tisztázzuk a feltételeket, akár fogadhatunk is;-)... macron előtt azt sem tudták hol van mo; ma, pontosan tisztában vannak azzal, hogy ott diktatúra van, tömegek tüntetnek, ég a város;-)... az, hogy milyennek szeretnének láttatni minket és milyennek látnak, nos az egy és ugyanaz;-)... orbán a nyugatot no-go-zonák végeláthatatlan sorának akarja láttatni, s mo népességének jelentős része azt annak is látja;-)... azt hiszem erre mondják, hogy a fagyi visszanyalt:-DDD

de igazad van, majd legközelebb írok egy külön kommentet a hollóknak is:-DDD...

kelet-európa meg akkor nem lesz gyarmat, ha integrálódik az eeu-ba, mert a moszkovita birodalom részeként mindig is gyanús kisebbség, szobája maradunk, hiszen még a pánszlávizmust sem húzhatják ránk;-)... és ha tízmillió magyar veri a seggét dühösen a földhöz együtemre, ez akkor sem fog érdekelni senkit sem... a merjünk nagyok lenni, az jól hangzik, de attól, hogy felfújjuk magunkat még nem változik a helyzet, ha meg el is hisszük, hogy egy bruce lee film után a moziból kijőve a legyőzhetetlen mutanggá vagy a sárkány öklévé váltunk, az meg kifejezetten önveszélyes:-)...

taga20 2018.12.21. 18:40:01

@paraszthajszal: retek, mintha nem te lennél!

ezt a geci nicknevet többen is használjátok?

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 18:48:41

@Dickon: csak még annyit a szelestey-féle szerkesztői szabadsághoz: a féknyúz korát éljük, s ő leginkább csak adaptálja a tartalmat:-)... az vesse rá az első követ, aki ilyet még soha nem csinált:-) sz'al az nem te leszel:-)...

taga20 2018.12.21. 18:54:22

@Sir Bates dö Hól: te sír, a végén még bocsánatot foksz kérni dikitől?

elment az eszed?!

Dickon 2018.12.21. 18:58:03

@Sir Bates dö Hól:

" ... A múlt heti botrányos parlamenti szavazást követő tüntetéseken több Budapesten élő külföldivel találkoztunk, például egy francia tüntetővel, Vincent Liegey-vel. Arról beszélgettünk vele, hogy milyen párhuzamot és különbségeket lát a párizsi és budapesti tüntetések között. ....
Nem lát nagy különbséget Orbán Viktor és a francia államfő, Emmanuel Macron között, de Franciaországban több a hatalommal szemben álló erő a megfékezésre, és nagyobb az ellenállás. Ezt azzal magyarázza, hogy Franciaországban régebbi a demokrácia, és kifejlesztették az ellenállás lehetőségeit. Liegey szerint hazájában nagyon erőszakos a rendőrség, ezért az ellenállás is erőszakos."
" ... Ez nektek tüntetés meg rendőrség? Á, csak egy vicc! ..."

168ora.hu/itthon/ez-nektek-tuntetes-meg-rendorseg-a-csak-egy-vicc-160976

Ha Macron "velünk" magyarokkal, Orbán Viktorral kampányolt, ránk hivatkozott intő példaként és velünk takarózott, akkor megérdemelte, hogy rágyújtsák Párizst.
:)))
Sepregessen otthon...van baj bőven nélkülünk is.
:)

" ...kelet-európa meg akkor nem lesz gyarmat, ha integrálódik az eeu-ba"

Már integrálódtunk. A két vagy háromsebességes EU-ban megvan a helyünk. Elméletileg tudnunk kell mi a szerepünk, a kapott biztonságért és előnyökért az elvárás az, hogy ne nagyon ugráljunk. Persze néhány vezetőnk ezt elfelejti és vannak közöttük álmodozók is. Néha a valóság orrba vágja őket, néha a körülmények úgy alakulnak, hogy azt érezhetik, hogy az ő seggükből jön a napfény.
:)

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 19:07:43

@BaitHrunner: egyoldalú szerinted, én meg látom itt, hogy ez van, úgyhogy ez a valóság: moon meg az a valóság, hogy egész európa no-go-zona, ha kimegyek az utcára megvernek a muszlimok, mert nincs szakállam... nyugat-európai választópolgárok? mit gondolsz, azok mind bölcsészek? az országok között annyi különbség van, hogy lakosságukból a funkcionális analfabéták melyik számhoz állnak közelebb: ⅔ vagy ⅞! te tényleg azt gondolod, hogy a gilets jaunes között a nagy többséggel lefolytathatnál egy alapfokú vitát a liberalizmus és a kereszténydemokrácia különbségeiről, vagy a protekcionizmus pro és kontra tárgykörében?... az átlag eu polgárnak a világról az a véleménye amit a tévében vagy a neten lát... maximum a saját országáról befolyásolhatja a véleményét az, amit személyesen megél:-)... tömegdemokráciában élünk, és a tömeg értelmi képességek mihez is konvergál?...

taga20 2018.12.21. 19:12:07

@Dickon: diki bazdmeg! te és a fityeszes bandád nap-nap után hazudtok. gondolom az nem fáj, mert az a lételemetek.

és te pofázol? kicsit szerényebben fityeszdroid, me nagy az arcod!

Dickon 2018.12.21. 19:16:50

@taga20:
:DDDD
Ezen az oldalon dübörög a propaganda, ezerrel megy a "féknyúz"....kapunk is a pofánkra érte rendesen. A bírálóktól viszont elvárnánk annyit, hogy ők nem élnek ilyen becstelen eszközökkel.
:)

taga20 2018.12.21. 19:21:12

@Dickon: diki egyszerű a megoldás. 888, pestikurvák, lokál, bors, csútisport.

egyébként, te szopni jársz ide?

én utálom a fennt említett vécépapírokat, és bakker nem is megyek oda.

diki mégegyszer kérdezem, te hülye vagy?

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 19:25:07

@taga20: miért kérnék bocsánatot? most a fideszre húz, holnap gond nélkül húzna ő gyurcsányra is, de pikírt stílusa nem változnak szemernyit sem, integritását megőrzi, s kellőképpen cinikus ahhoz, hogy tudja: rajta nem múlik semmi; közte s köztem csupán annyi különbség van, hogy ő bárkire behúzza az ikszet, én meg senkire, s valójában ez szinte elhanyagolható; ő akkor lenne szarban, ha jönne valaki, egy valóban igaz és tiszta államférfi, aki mellé oda tudna állni, s akkor kiléphetne a komfortzónájából; de ez senkit sem fenyeget...

Dickon 2018.12.21. 19:25:45

@taga20:
:))))
Teljesen igazad van, ne is olvass ilyeneket, mert felmegy a vérnyomásod.
Hogy hülye lennék? Lehet, de inkább mazochista.
:)

taga20 2018.12.21. 19:29:55

@Dickon: ha látok a földön egy szardarabot, attól nem megy fel a vérnyomásom:)

viszont, attól kurvára, hogy te egy értelmes ember vagy, de ezt a szar szemét gecimaffiát véded.

haver, ha hiszed, ha nem, ez zavar, bármit is gondolsz rólam.

te gyüsz!

taga20 2018.12.21. 19:32:38

@Dickon: +1000000000000000000000 is csinálhatsz, te addig a csúti vajdádra szavazol!

beléd rúgni sincs kedvem fityeszork!

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 19:32:57

@Dickon: olvashattad ezt már tőlem is:-)... a nemzetek európájában vagyunk gyarmati sorban, egy európai egyesült unióba kellene mennünk;
hát orbánt majd jól orbabasszák előbb-utóbb...

Dickon 2018.12.21. 19:33:49

@taga20:
:)
Sakk-Matt!

Az a baj, hogy kalapácsként mindent szögnek látsz.
:)

Gandosz 2018.12.21. 19:34:44

@Ms.Cunnesburry:
Te egy nagyon buta ember vagy.

Gandosz 2018.12.21. 19:36:25

@Sir Bates dö Hól: Istenem, ments már meg ettől a féregtől!!

taga20 2018.12.21. 19:37:33

@Dickon: mi a sakk-matt? tállaievtárs, vagy mészaroslölö?

mit látok annak? a kibaszott fityeszmaffiádat?

diki egy rohadt rendszert szolgálsz, pedig több vagy, mint ők.

nem jobb!

taga20 2018.12.21. 19:39:13

@Gandosz: na befutottál, te fityeszbanda bolondja!

szerintem téged még a fityeszes szarok is leszarnak, mert annyira szint alatti zombi vagy!

Dickon 2018.12.21. 19:39:33

@taga20:
Még leköpni leköphetsz!
(Szorosan kapcsolódó filmes idézet:
-Leköpnélek, de koszos lesz a nyálam!)

:)

taga20 2018.12.21. 19:40:18

@Gandosz: te egy nagyon buta féreg vagy.

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 19:41:47

@Dickon: a németet nem bírom... de hiszek neked...

taga20 2018.12.21. 19:42:13

@Dickon: erőltetett, de értem szardarab.

és belőled van legalább 2misi.

bakker, ennek a kurvaországnak reszeltek.

ja és! :)))

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 19:44:05

@Dickon: mondom: álmomban két holló voltam, s játszottam magammal;-)...

Dickon 2018.12.21. 19:47:44

@taga20:
:))))
Ne vedd annyira a szívedre. Ha holnap a korona súlya miatt beszakad a Duna jege O1G alatt és az örökösödési sorrendben féltestvére, Gyurcsány Ferenc követné a trónon, számodra ez akkor se jelentene változást. Reggel ugyanúgy mennél dolgozni, ugyanúgy gyárthatnád a németeknek az alkatrészeket, melyek nincs1itt blogtársunk követező autójába kerülnének, és az asszonyod ugyanúgy elmosogattatna veled, miután a lenyírtad a füvet és kivitted a szemetet.
:)

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 19:48:29

@taga20: elküldhetsz engem is a picsába, de azért megjegyezném, hogy sosem lájkolta orbánt, csak a másik oldal balfaszságaira hívja fel a figyelmet; tőle holnap bukhatna a ner, egy könnycseppet sem ejtene...

2018.12.21. 19:51:34

@taga20:

Semmit. Biodíszlet.

taga20 2018.12.21. 19:51:35

@Dickon: és azt gondolod, hogy evvel megsértettél, vagy megaláztál?

küldök neked egy szép zenét. talán volt már, de szép:)

www.youtube.com/watch?v=vjncyiuwwXQ&start_radio=1&list=RDvjncyiuwwXQ

katamara 2018.12.21. 19:52:46

@Ferenc Lajos Vázsonyi: Mi az a Gyurcsány segge ráragadt a nyelvedre ? Baromarcú agymosott fidesznyik ! MENJ INKÁBB A CIGÁNYHOZ NYALNI !

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 19:56:06

@Gandosz: én nem vagyok a te istened, de megmentelek azért: ha bekapod a csodafaszom, akkor mindentől védve leszel és meggyógyulsz! van húgod? őt is meggyógyítom, küld csak el!...

taga20 2018.12.21. 19:56:14

@Sir Bates dö Hól: elmész a kurvaanyádba haver, ha ezt a parazitát velem szemben véded.

szerinted én nem emlékszem, hogy ez a fityeszparazita miket írogat?

mégegyszer mondom, hogy a kurvaanyádat neked is!

zenét bírod, te kollaboráns? nesze!:)

www.youtube.com/watch?v=mguL895wN_w&list=RDmguL895wN_w&start_radio=1

Dickon 2018.12.21. 19:59:07

@taga20:
Egyik sem volt célom. Próbáltam valamit érzékletesen lefesteni, de ma kurvára nem vagyok formában.
:)

Ágnes búvalbaszott nótáit nem igazán kedvelem, amikor hallgatom elkap egy érzés...hogy felkötöm magam...vagy valami ilyesmi....kb. mint Lana De Rey-nél...
:)

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 19:59:29

@taga20: te nem szereted a punkot? valamit, amiben több élet, több dinamika van? kezdesz öregedni;-)...

2018.12.21. 20:01:06

@taga20:

Igen, mindkettőt. Leginkább azt akarja megértetni veled, hogy semmit sem tehetsz, apró kicsiny pont vagy, akinek semmi ráhatása nincs a történésekre.

Dickon 2018.12.21. 20:01:11

@Sir Bates dö Hól:
:)))
Azt hiszem ezzel kihúzod a gyufát nála.
:)

taga20 2018.12.21. 20:02:18

@Ms.Cunnesburry: egy papírmasé!

tudod mit nem értek?

hogy a geci, hogy csinálta ezt, me én az elején belebasztam volna a dolomitot az agyába.

zenét bírod? tessék:)

www.youtube.com/watch?v=J3S6dppNOcU&start_radio=1&list=RDJ3S6dppNOcU

BaitHrunner 2018.12.21. 20:04:21

@Sir Bates dö Hól:
Nézd, nagyon nem értek egyet, de hiszek neked és megelőlegezem a bizalmat. :) Az eredmények biztosan igazolni fogják azt amit mondasz.
Azért beszéljünk majd a választások után is, jó?

taga20 2018.12.21. 20:07:57

@Dickon: elmész te az anyádba! nesze szutyok!:)

ha ez se teccik, akkor legközelebb a gecire szavazok!:)

u.i.: csak vicc!

www.youtube.com/watch?v=hd_6_I-pPz8

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 20:10:34

@taga20: a kurvaanyám most éppen zárva, sz'al maradok; értelmezd már, hogy mit írtam! egyrészt nincs szüksége a védelmére, másrészt attól, hogy nem szereti a mai ellenzéket (mellesleg én sem kamálom őket, annak ellenére, hogy még talán küzdenék is velük, de csak vállt vállnak vetve, mert egyiket sem engedném a hátam mögé!) még nem a ner híve: én csupán ennyit mondtam; s azt gondolom, hogy a ner-ellenes oldal pont abban különbözik a baribaszó ner-cselédektől, hogy elfogadja a másik sokszor homlokegyenest ellentétes véleményének létezését is: szerintem az nem lehet a cél, hogy létrejöjjön két nagy tömb: a fidesz és a másik, baz'meg mi ez, sulimenza? 'a' és 'b' menű? fekete és fehér? akkor a színek hol maradnak?...
de látod, én nem szóltam bele beszélgetésetekbe, csak neked jeleztem, hogy mi a helyzet szerintem;-)...

LebensraumamOsten 2018.12.21. 20:11:56

@Talasz: Nem lesz Kárpátalja, ne álmodozzanak az illibák, mert a "zukránok" önként nem adják oda. Az oroszok pedig nem kockáztatnak meg egy nyít háborút, most amikor - Hála az égnek!- elkezdtek modern nyugati fegyvereket szállítani Ukrajnának.
Arany Toldiját idézve:
Röpül a nehéz ukrán rakéta,
S ott ahol leszálla,
lőn sok ruszkinak szörnyű halála.

Hehehehe.
Csak nukleáris fegyver bevetésével nyerhetnének kis kozákjaink, de ahhoz másoknak is lesz majd pár szava.
Ismét hehe. Szóval sok kis kedvezményezett fidióta szavazó kettős állampolgár lesz még besorozva a Kárpátaljáról, akik majd mennek szépen Donbasszta golyófogónak.
Nagyon helyes. Nem azért dolgozom, hogy ezeket etessem vissztehermentesen. Már csak az Édes erdélyből kéne még önkénteseket küldeni oda, hogy segítsenek. Akkor kettős haszna lenne, hisz kevesebb fidióta álmagyar szavazó maradnak, meg nem volna kiket támogatni az adómból-

paraszthajszal 2018.12.21. 20:12:58

@taga20: „ezt a geci nicknevet többen is használjátok?”

Tudtommal nem, bár a blog.hu-n sose tudni, mikor fut bele az ember egy paraszthajszaIba vagy egy hasonszőrű hamisítványba…

@Sir Bates dö Hól: "lehet, hogy orbán behúz moon 20 helyet az eu-választásokon, de a néppártiak veszítenek miatta jóval többet"

A politika az érdekekről szól, nem az elvekről. Ha annyira biztosak lennének benne, hogy a Néppártból való kirúgásával több helyet nyernek máshol, mint amennyit vele Magyarországon, akkor már rég kirúgták volna.

Van egyáltalán bármilyen felmérés arról, hogy pl. hány szavazó szavazna át a CDU/CSU helyett a Zöldekre, ha márciusig nem rúgják ki a patást? (És hány szavazna át az AfD-re, ha igen? Szerintem marginális számokról van szó; Németországnál sokkal kisebb országokban meg biztos nem múlik rajta mandátum.)

Dickon 2018.12.21. 20:13:20

@taga20:
Naa!
Tudsz te ha akarsz!
:)

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 20:16:51

@BaitHrunner: persze, nagyon szívesen (ha a múltkor inszinuáltalak volna, azt ne vedd személyesnek, van ez így)...
sz'tem a fidesz súlya nőni fog a néppártban, de ezt pont nem fogják neki megköszönni, mivel miatta sokat fognak veszíteni a többiek: legyünk őszinték, ezt csúnyán elbaszták, egyedül weber és daul fog jól kijönni ebből talán, de azt annyi, mivel náluk aztán még annyi betyárbecsületet sem találsz, mint orbánnál: az első adandó alkalommal elengedik a kezét;

paraszthajszal 2018.12.21. 20:25:54

@LebensraumamOsten: „Szóval sok kis kedvezményezett fidióta szavazó kettős állampolgár lesz még besorozva a Kárpátaljáról, akik majd mennek szépen Donbasszta golyófogónak.
Nagyon helyes. Nem azért dolgozom, hogy ezeket etessem vissztehermentesen”

Fú, de gusztustalan kis idegenszívű gyökér vagy te, pfujj!

Na de, hogy legalább bosszantsalak valamivel: a környező országok közül egyetlenegy van, amit nem minősítettünk biztonságos országnak (a menekültkérelmek elbírálása szempontjából), és az éppen Ukrajna.

Tehát, ha valóban elkezdenék tömegével besorolni és a halálba küldeni a kárpátaljaiakat, akkor Magyarországra átszökhetnének nyugodtan, mi katonaszökevényként biztosan nem adnánk ki őket Ukrajnának, és akkor aztán valóban 100%-ban az adónkból lennének fenntartva (amíg nem építenek fel maguknak új egzisztenciát itt Magyarországon).

Célkereszt 2018.12.21. 20:29:16

Nem hinném, hogy kiléptetné Magyarországot. Egyrészt a magyarok támogatják a tagságot, másrészt lenne egy jelentéktelen ország jelentéktelen miniszterelnöke. Csak az egyenrangú európai országok között lehet valaki, csak így élheti ki hatalmi hajlamait.

Ménár Atya 2018.12.21. 20:33:51

Az ellenzék és népe jelet kap, hogy orbi kilép az euból.........:D:D:D
Hát B1+ ez nagyon jó, már látnok is van a csapatban :D:D
youtu.be/w0Hgt1lpt6M?t=3375

Ellenzéki Tüntető 2018.12.21. 20:33:56

Péntek az EU kilépős nap úgy látszik. Azt hittem az keddenként van.

exterminador 2018.12.21. 20:35:09

@Sir Bates dö Hól: igen, reménykedem benne, hogy sokkal többet veszítenek, mint nyernek. Különösen Weber undorító nyilatkozata után. (Mármint hogy ő Magyarország, és nem Orbán ellen szavazott a Sargentini-jelentésnél. Persze az nem zavarta a Ner-trollokat. Ha Verhofstadt mondott volna ilyet, már vért innának.)

taga20 2018.12.21. 20:36:59

@Dickon: diki, ha nem bánod, eszt most nem veszem bóknak!:))

zenét bírod fityeszretek? nesze!

www.youtube.com/watch?v=PaoFq3xYhgs

Ellenzéki Tüntető 2018.12.21. 20:37:44

@GNDL: "a fennmaradó források egy nagyobb részével pedig komoly elszámolási problémák vannak és azért nem jönnek "

Jé mégis megjöttek, újabb lippsi kamu kilőve

www.portfolio.hu/unios-forrasok/gazdasagfejlesztes/ujabb-hatalmas-karacsonyi-ajandekot-kapott-a-kormany-brusszelbol-megis-mi-van-a-hatterben.4.308679.html

taga20 2018.12.21. 20:39:58

@Gandosz: mi van ribanc, dugni akarsz?

Ménár Atya 2018.12.21. 20:41:13

@Ellenzéki Tüntető: Keddenként ploretár világforradalom szokott lenni.
Budapesten úgy ezer, londonban 100,izlandon 40,és délafrikában 1 tüntető forradalmaskodik.
Ez már azért az egész világ!
Ma pedig az óriási 1000 fős fizetett csőcselék támolyog az utcán szervezetten. :)
orbinak már csak percei vannak ekkora nemzeti ellenállás láttán.
Gondolom a most a belvárosban vásárló népek biztos ellenzéki szavazókká váltak ennek és az okozott dugó hatására :D

taga20 2018.12.21. 20:43:39

@Ménár Atya: na a fő faszkalap fityeszes tróger is beköszönt!

szeva retek, vigécdir.:)

paraszthajszal 2018.12.21. 20:44:29

@Ménár Atya: „Budapesten úgy ezer, londonban 100,izlandon 40,és délafrikában 1 tüntető forradalmaskodik„

Párist ki ne felejtsétek, még megsértődik a b1 állandó francia tudósítója! Ott is kormánybuktató gigatüntike volt, ő a képen a legszélső: mindenszo.hu/stabil-agyhalal-11-azaz-tizenegy-ember-tuntetett-parizsban-az-orban-kormany-ellen-a-kormany-bizonyara-retteg/

Dickon 2018.12.21. 20:44:55

@taga20:
Ez a zene nem mozgat meg...a csajok viszont igen.
:)

taga20 2018.12.21. 20:46:04

@Ménár Atya: "Ma pedig az óriási 1000 fős fizetett csőcselék támolyog az utcán szervezetten. :)"

szerinted, aki ilyet leír az normális? az egy magyar ember?

aki a mások véleményét ennyire szarba se veszi, az szerinted is egy szardarab, vagy legalább is egy GECI?

2018.12.21. 20:46:34

@taga20:

Hát, valahogy megcsinálta.
Én még a 2000-es évek végén is / tudom, naivan hangzik/ csodálattal néztem a határ túloldalán lévő országra. Itt akkor baromi szar volt, diktatúra a demokráciában, de elégedettséggel töltött el, hogy az a kultúra, amihez tartozom szabad, kreatív és innovatív. Nincs rá jobb kifejezésem.
Aztán néhány év leforgása alatt mindez szertefoszlott. Most egy végletesen megosztott társadalmat látok, amelynek egyik fele fuldoklik és a másik ennek örül.

Gandosz 2018.12.21. 20:48:51

@LebensraumamOsten: az olyan galíciáner élősködőknek, mint te, vége

Ménár Atya 2018.12.21. 20:49:16

@taga20: Látod milyen jó érzés,amikor a 2006-os lázadásban résztvevőket csőcselékezték, meg fizetett tűntetőzték :)
Csak okítalak tisztességből benneteket :)
"Más szemében a szálkát is, a sajátjában a gerendát sem veszi észre."
Ámen

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 20:50:27

@paraszthajszal: most nem ner-cselédezek, most csak meg szeretnék világítani valamit, sz'al béke!
orbánt sem lenyelni, sem kiköpni nem tudja az epp egy része (de csak azok, akiknek moon befektetéseik vannak, s képviselniük kell országuk imperialistáit), de ezt nem fogják neki sosem elfelejteni, mindenki egy félművelt szaroscsizmás sunyi parasztnak gondolja, mert az is, késsel-villával gondban van, ő tényleg a posztszovjet oligarchák, autokraták műveletlen világában érzi jól magát, ahol minden csillog az aranyozástól, mint egy meggazdagodott cigány putrijában.

másrészt brüsszelben nem csak országokat képviselnek a megválasztottak, hanem multinacionális csoportokat is(főleg az epp részéről), akiket valóban nem választott meg senki, nekik lobbiznak a képviselők; s ez az egyik legsúlyosabb gond a mai rendszer szempontjából, hogy a senki által sem ellenőrizhető multinacionális konglomerátumok igazgatótanácsai/döntéshozói önálló entitásként, mintegy ex lex állapotban, azt kihasználva, senkire sem tekintettel hoznak döntéseket (pl.: elküld musk egy kocsit a marsra! egy magáncég! oda akar költözni, azt okkupálni, mint az újvilágot a spanyolok! kié ott a terület? milyen jog vonatkozik az ottani kontraktusokra, viszonyokra? ezek határozzák majd meg a jövőnket!), lépnek fel de quasi politikai aktorokként.
érzed, hogy ehhez képest a "magyarország a magyaroké!" és mindent lopjunk össze mészáros neve alatt (amivel baz'meg egy top 5000-es listára nem került fel, de tízmilliós népességet hazabasz!) mennyire piti?! s mennyire öngyilkos magatartás?...

MEdvebajusz 2018.12.21. 20:52:34

Ha hitelt kerestek, akkor nézzétek meg ezt az oldalt: instacash.hu/

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 20:55:08

@exterminador: mo népe mindenképpen szopik, de orbán is azt fog, mert a pálya szélére lesz állítva, s jelentéktelenné válik, ami a napsütötte elmeroggyant kis fejének elviselhetetlen lesz... persze ez nem fog segíteni semmit a többi tízmillió szerencsétlenségünkön...

GNDL 2018.12.21. 20:56:42

@Ellenzéki Tüntető: „Jé mégis megjöttek, újabb lippsi kamu kilőve”

Khm: g7.hu/allam/20180925/500-milliardot-is-bukhat-magyarorszag-az-ellenorizetlenul-hagyott-unios-programok-miatt/

Most azért mert nem érek rá minden fideszes trollal külön-külön „vitázni”, egy-egy linket még be tudok idézni. :D

Ménár Atya 2018.12.21. 20:57:19

@MEdvebajusz: Húzz innen a picsába te faszfej mlm vitéz!

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 20:58:57

@taga20: hát haver, amilyen zenéket tolsz mostanság, attól nem lesz forró a tüntetés:-)... ezek ilyen 2010-es virággyerekek, ettől nem omlik le a ner;-)... inkább legyen az amuri partizánok:-)...

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 21:01:50

@Ms.Cunnesburry: mindkét fele fuldoklik, csak az egyik felének sokkal fontosabb, hogy a másik szarul érzi magát ettől... miközben ők is szarul érzik magukat:-)...

taga20 2018.12.21. 21:06:48

@Ménár Atya: ez mi? ezt mindenki százszor látta te fityeszlatol!

2006-ban autók égtek, fociultrák baszták meg az anyjukat, és hasonló.

alöksz róz 2018.12.21. 21:08:24

@GNDL: te bemásoltad a 3 hónappal ezelőtti cikket, mint a vágyálmodat... majd hirtelen nem érsz rá, amikor a valósággal szembesülsz.
a valóság az, ami a portfolio cikkben szerepel.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.12.21. 21:11:53

3 jel, hogy NEM lepunk ki a ZEUbol

1. a B1en megint ezzel jonnek
2. az elmult honapban nemet-francia helikoptereket es nemet tankokat vettunk lippsioszlatasra
3. Zorbanek is szeretik a ZEU penzt, a lippsik meg csak szeretnek

GNDL 2018.12.21. 21:15:12

@alöksz róz: Idézek a cikkből, ráadásul az elejéről (legalább eddig elolvashattad volna): „vita minden bizonnyal bőven átnyúlik 2019-re is”. Ma már tudjuk, hogy átnyúlt. Ráadásul említik hogy az IKOP programról is szó van, amiből november közepén vont vissza pályázatokat a kormányzat, gondolom nem függetlenül attól hogy azok is szügyig korrupt pénzlenyúlások lehettek.

„valóság az, ami a portfolio cikkben szerepel”

Persze reménykedni mindig lehet. :D De nincs adat ami cáfolná, hogy visszatartanak forrásokat, megvonnak forrásokat, és hogy egyébként uniós források nélkül éhen halnátok... szokj hozzá.

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 21:15:51

Arról meg nem is beszélve, hogy mennyire lényegtelen igazából ahhoz képest, hogy a másik elmeroggyanttal hogy elszaladt a dilivonat, s egy laza twittel kivonta a csapatokat szíriából, majd afganisztánból is. Ehhez képest tényleg lényegtelen, hogy moon ki lop:-), s hogy mo népe eu-n belül vagy kívül szív...

Ménár Atya 2018.12.21. 21:16:05

@taga20:
Ez igaz, az egy szívből jövő valós felháborodás volt egy hazaáruló miniszterelnök és hazaáruló kormánya miatt.
A mostani meg párezer érdekelt kétségbeesett utolsó rúgása a teljes bukás előtt.
Ne rám haragudj, hogy érzelemmentesen és objektíven nézem a dolgokat, haragudj azokra,akik elhitették veled hogy itt a világvége hú de rossz itt minden.
És viselkedj rendesen , mert a padlóla doblak :D
Amúgy ezeregyedszer is jó.
Épp most kezdődött az AMC csatornán, öt sékelem van rá, hogy megnézem.:D

GNDL 2018.12.21. 21:16:25

@Halál kamionja mindenkit elgázol:

4. Az EU pénze nélkül egyébként éhen halnátok. :)

Tobento 2018.12.21. 21:22:34

Én azt nem értem a cikkel kapcsolatban, hogy ha kilépünk az EU-ból, mert nem tud tovább lopni Orbán és sleppje, és csatlakozunk inkább keletre, akkor ezen logika mentén, Orbán azt feltételezi, hogy az oroszoktól, kínaiaktól lehet majd folytatni a szemérmetlen lopást. Hát, nem hiszem, hogy a galamblelkű ruszkik ezt úgy tűrnék, mint most, az ostoba EU. Szerintem maradunk, akármi lesz...

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.12.21. 21:24:03

@GNDL: Az EU penze nelkul ehen halnank, ezert akar Zorban kilepni

Ennel hatasosabb lenne par "qrva eros vagokep" nyihihi

alöksz róz 2018.12.21. 21:28:35

@GNDL: hát akkor támaszd alá adatokkal a szavaidat, engem meg lehet győzni. csak nem "gondolom", "minden bizonnyal", "mi lesz ha", "akár még", "lehet hogy nem" szövegekkel...
főleg közbe meg ilyenek történnek a valóságban:
24.hu/fn/gazdasag/2016/07/11/unios-tamogatasok-kifizetesi-aranyban-magyarorszag-vezeti-a-regiot/
www.portfolio.hu/unios-forrasok/gazdasagfejlesztes/ujabb-hatalmas-karacsonyi-ajandekot-kapott-a-kormany-brusszelbol-megis-mi-van-a-hatterben.308679.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

GNDL 2018.12.21. 21:32:31

@alöksz róz: "engem meg lehet győzni"

Muhaha... :D Te trollkodni vagy itt paraszt, tudatosan nem fogadod el a tényszerű érveket...

taga20 2018.12.21. 21:34:47

@Ménár Atya: rohatt zsidó vagy, aki még ilyenkor is üzletel!:)

eszt ismered nigger?:) küldöm me szeretlek náci:)

www.youtube.com/watch?v=9bkO1rbIm1g&start_radio=1&list=RD9bkO1rbIm1g

GNDL 2018.12.21. 21:35:11

@GNDL: ...annak ellenére sem hogy Orbán és félázsiai suttyó hívei nem valóak az EU-ba mert képtelenek integrálódni az európai kultúrkörbe. :)

BaitHrunner 2018.12.21. 21:35:31

@Sir Bates dö Hól:
Ugyan miért haragudnék meg itt bármiért is? :)
Viszont nem áll össze a kép. És mivel, hogy én ilyen kis kukacoskodó vagyok, kíváncsi lennék rá, hogy szerinted azért a pár FIDESZ-es helyért miért dobja el vezető szerepét a neppárt? Az elméletedből, miszerint az emberek azt gondolják amit a mainstream média eléjük rak, ugyanis ez következik.
Arra gondolok, hogy a legenyhébb jelző is a diktátor/diktatórikus rendszer. Neked, Kadhafi után gondolom nem kell bemutatnom, hogy ennek azért ott nyugaton súlya van.

alöksz róz 2018.12.21. 21:39:45

@GNDL: "tudatosan nem fogadod el a tényszerű érveket..." - hát melyik volt tényszerű a gondolom, minden bizonnyal, lehetséges, esetleg átnyúlhat közül? :-)
tények a két cikkben szerepelnek.

seol 2018.12.21. 21:50:38

@Tobento:

Persze, Putyintól nem merne lopni kedves vezetőnk (ki akar szíjjártófejet találni az ágyában ugye), de nem is tőle lopna, ahogy most sem az EU-tól lop, hanem az ország az EU-tól kapott pénzeit fosztogatja. Magyarország kap egymilliárd dollár hitelt Oroszországtól, Magyarország visszafizet kétmilliárd dollárt -- hogy közben eltűnt az eredeti pénz? Na igen, az oroszok nem igazán fognak emiatt pampogni.

GNDL 2018.12.21. 21:51:04

@alöksz róz: Az egyik cikked 2016-os, nekem meg hőbörögtél hogy idei szeptemberi cikket idézek. Paraszt. Másrészt a 24.hu cikke mire vonatkozik? Hogy az EU pénze nélkül nem halnátok éhen?! :D

langesz 2018.12.21. 21:52:43

Jáj má megint kiléptet minket! Ja ja..
Utána meg milyen pénzből épít autó meg focipályát?

GNDL 2018.12.21. 21:53:23

@Tobento: Nem a lopásról van szó legfőképp, hanem arról hogy EU forrás = ingyen pénz, nem kell visszafizetni. Muszka/kínai pénz = törleszteni kell + kamat.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.12.21. 21:54:25

@GNDL: B1 sem minden nap mondja

Kedden az van hogy EU nelkul ehen halunk, Penteken meg az hogy a Zorban kilepteti a ZEUbol

Kivancsi vok a CEU nelkul ehen halunk-e, mer a Merce fuggetlen portal mar ott tart

paraszthajszal 2018.12.21. 21:55:46

@GNDL: „Hogy az EU pénze nélkül nem halnátok éhen?! :D”

Te bisztos, mert akkor kereshetnél magadnak rendes munkát a gender szakos szakértés helyett.

Mo. cca. 1100 évig egész tűrhetően elboldogult EU-pénz nélkül is. Ami tény: nélkülük kevesebb volna a térkő és a wellness-szálló. *shrugs*

GNDL 2018.12.21. 21:58:01

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Nem a CEU-ról van szó hanem tanszabadságról és akadémiai szabadságról, ezek nélkül meg bár csak közvetve haltok éhen, közvetlenül "csak" műveletlen suttyó parasztok maradtok... :D

colonel Tigh 2018.12.21. 21:58:41

"Hogy Orbán Viktor rombolná a demokráciát, és lebontaná a jogállamiságot? Ostoba libsibolsi bérrettegő!" - Ismeretlen fideszes szavazó, 2011

alöksz róz 2018.12.21. 22:00:39

@GNDL: igen, de az a 2013-ig tartó, nagyjából már lezárult ciklus kifizetési adatait mutatja be. a portfolio-s a jelenlegi ciklus adatait. a 24.hu és a portfolio cikke is arra vonatkozik, hogy amikor a majd jól nem fizeti ki orbánt az eu és majd jól éhenhaltok szöveget nyomod, hülyeséget beszélsz, pár kattintással bárki utánanézhet és megcáfolhatja...

kezdjük ott, hogy már eleve a problémát is rosszul határoztad meg

Gandosz 2018.12.21. 22:00:46

" lopásra épített orbáni rendszer"

Hehe. Rágalom.

taga20 2018.12.21. 22:02:26

@GNDL: szerintem az igazi paraszt ilyen hibát nem vétett eddig.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.12.21. 22:02:39

@GNDL: A tanszabadsagot betiltottak?

Amikor a csehek rugtak ki a sorosegyetemet ok is osszeomlottak, a buta suttyo parasztjai? Valojaban meg sehol sem vagyunk, hiszen a cseh minta szerint a KEE-t is ki kell rugni.

taga20 2018.12.21. 22:03:07

@Gandosz: hehe. tény fityeszjobbágy. hehe!

2018.12.21. 22:04:14

O1G

Fogunk mi még futballozni a moszkoVitya fejével.
Az a disznó úgyis szereti a focit.
Mi majd rúgni fogjuk teljes erőből.

O1G

taga20 2018.12.21. 22:04:22

@Halál kamionja mindenkit elgázol: bécs, a baltikum tárt karokkal várják a ceut.

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 22:04:25

@BaitHrunner: a németek se lenyelni, se kiköpni nem tudják per pillanat orbánt; az a pár fideszes hely, az lehet a 9%-a az epp-nek; ha most kizárnák, akkor (ehhez ismerni kellene a német felméréseket) lehet, hogy sokan átszavaznának az afd-re, s mint írtam, brüsszelben a néppártiak főként multinacionális konglomerátumokat képviselnek, saját oligarcháik mellett (a szocialisták lefizetése, megvétele mindig bizonytalanabb), a szélsőjobb nem feltétlenül a nagytőke támogatója; nézd meg, orbánt legtisztábban a skandináv-benelux pártok támadják, onnan nincs is befektetői érdek moval kapcsolatban...
a cdu-csu lehet úgy kalkulál, hogy inkább veszti az eu-választásokon a szavazatokat orbán miatt az sdp/zöldek javára, minthogy az afd javára, tekintettel, hogy az sdp/zöldekkel azért együtt tud ügyködni, az afd-vel meg nem; most már így nekimennek a választásnak, majd meglátják, hogy mi lesz, hisz' azért business as usual, a szocdemekkel nem kell vitatkozni az eu létjogosultságán...

ne felejtsd el, hogy a baloldal és jobboldal az az establishment jelenleg, innen oda és vissza sokkal könnyebb szavazni, de, ha valaki egyszer a szélsőjobb/szélsőbalra szavaz, onnan már nehéz visszacsábítani az embereket...

Gandosz 2018.12.21. 22:04:54

@Halál kamionja mindenkit elgázol:
A KEE el fog halni, a CEU- megszűnt, Bécsből is kidobják. Győztünk ezen a fronton, mi, magyarok!

GNDL 2018.12.21. 22:05:37

@alöksz róz: A barátnőd fentebb éppen arra masztizott hogy végre jönnek az eu források (legalábbis egy részük) és nem lesz rekord a költségvetés hiánya... na most próbáld megsaccolni mi lenne veletek ha ez sem lenne. Szó szerint éhen halnátok. :D

taga20 2018.12.21. 22:05:43

@Pár dollárral többért: szerintem egy stadionban fog megdögleni a disznaja:)

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.12.21. 22:06:49

mandiner.hu/cikk/20181221_francia_felmeres_magyarorszag_a_szolasszabadsag_ellovasai_kozt?fbclid=IwAR1dd2NvPHozK35fBia3tH6Mp1kUxSE8b2ipbdKtuaDNXRp93wLIZKeqbX8

"Magyarország a negyedik legszabadabb ország szólásszabadság tekintetében a francia Libertex intézet felmérése szerint. Az első az Egyesült Államok, a ,második Dánia, a harmadik az Egyesült Királyság, s utána jön „a pécé nyugat feketebáránya, Magyarország – ahogy az American Conservative fogalmaz.

Magyarország után Olaszország jön, az utolsók közt szerepel Oroszország és Franciaország – Németországot nem vizsgálták a kutatásban, de az amerikai lap szerzője szerint a Libertex ktitériumai alapján valószínűleg az utolsók közt végzett volna.

A kutatás a főáramtól eltérő politikai nézetekre való nyitottságot vizsgálta, többek közt a gyűlölettörvények relatív hiányát, a politikamentes jogszolgáltatást, azt, hogy a kormányok megkérik-e a Google-t és a Facebookot az „elfogadhatatlan” politikai vélemények cenzúrázására, a hírügynökségek számát, és a nyílt vita lehetőségét."

Bruhuhu

taga20 2018.12.21. 22:06:53

@Gandosz: te kibaszott ribanc, minek örülsz előre? annak, hogy seggbe kapod és nem szájba?

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 22:07:07

@BaitHrunner: meg a legfontosabb: ez a vonat már elment, már hova zárnák ki? ez helsinkiig volt nyitva, most már vakon repülnek, lesz ami lesz alapon...

2018.12.21. 22:08:54

O1G

Ez a tahó kommunista bolseviktor azt is elfelejti, hogy mit hazudott 1989-ben.
Történetesen akkor azt hazudta, hogy ő kergeette ki a szovjeteket Magyarországról.

Jelen pillanatban meg ez a kommunista fattyú hívja vissza a ruszkikat.
Putyin palotapincsije.
Azt lenne jó tudni, hogy mivel tartja sakkban Putyin ezt a parazita férget.
A ruszkiknál nagyon sok dokumentum és dokumentum másolat van.

O1G

GNDL 2018.12.21. 22:09:25

@Halál kamionja mindenkit elgázol: "tanszabadsagot betiltottak?"

Azzal hogy mindenből egyetlen állami tanköny van gyakorlatilag igen.

"Amikor a csehek rugtak ki a sorosegyetemet"

Erre azért magyarként (ha az vagy) ne legyél olyan büszke, paraszt: atlatszo.hu/2017/03/31/igy-uldoztek-el-a-ceu-t-szlovakiabol-es-csehorszagbol-az-1990-es-evek-elejen/

(Most már tényleg pácolnom kell, nem érek rá a fideszes gecitrollokra:)

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 22:09:34

@paraszthajszal: te szerelmes vagy belé? ma megint letorkozod?...

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.12.21. 22:09:46

@taga20: Hat en Becsbol nem igy hallottam, az nagyon ingatag, vagy mi mas oka van, hogy egy lepukkant elmegyogyintezetbe "koltozik" a CEU, Becs-alson a Budapesti belvarosi csodapalotabol?

Bruhu hu

Gandosz 2018.12.21. 22:10:57

Úgy átszik, a viccpárt ma komoly tömegeket, többszáz diákot mozgatott meg a munkások védelmében; szánkókat még nem gyújtogattak; a karácsonyfát sem, ami Sir Bates de holt nem zavarná, mert neki a Piedone filmek jelentik a karácsonyt.

2018.12.21. 22:12:17

O1G

áder a nemzet bajsza, Magyarország bólogató jancsija.
áder a XXI. század távvezérelt robotkeze.
Simán be lehetne állítani egy autógyárba a robotok helyére.

Gandosz 2018.12.21. 22:12:42

@Pár dollárral többért:
véletlenül kétszer is közölted a tahólibsiazonosítód (O1G)

alöksz róz 2018.12.21. 22:13:18

@GNDL: na vajon mi lenne, kevesebb pénzt fizetne ki támogatásként a magyar kormány is. éhhalál, pestis, dögvész, atomtámadás, mi? :D
ez a baj veletek, egyrészt a problémát sem tudjátok meghatározni, ezért faszságokon lovagoltok. másrészt meg rögtön északkoreáztok, éhhaláloztok, meg hasonló, az elvakult fogyatékos ballibeken kívül mindenki számára nyilvánvaló hamis dilemmákat nyomattok.

2018.12.21. 22:14:30

@Gandosz:

A karácsonyfát ne vedd a szádra. Az nem keresztény hagyományokon alapul.
A kereszténység csak ávette a pogányságtól, mert nem tudta kiírtani, mint oly sok embert az évezredek alatt.

taga20 2018.12.21. 22:14:53

@Gandosz: remélem fityesz szarokat azé felgyújtanak. veled kéne kezdeniük!

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.12.21. 22:15:25

@GNDL: Es ennek mi koze a CEU kirugasahoz meg a cseh tudomanyos osszeomlasrol, amirol en ezek szerint nem hallottam.

alöksz róz 2018.12.21. 22:15:39

@Sir Bates dö Hól: attól hogy odaállsz a hülyeség mellé, még nem lesz okosság...

2018.12.21. 22:15:46

@Gandosz:

O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G
O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G
O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G
O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G
O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G
O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G
O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G
O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G O1G

Gandosz 2018.12.21. 22:15:53

@Pár dollárral többért: ja persze, a horogkeresztet is csak átvették a nácik

2018.12.21. 22:17:58

@Gandosz:

Tanulatlan propaganda terjesztő vagy.
A horogkereszt azt nem vették át, mert azt a nácik megfordítva használták.
Te ostoba.

taga20 2018.12.21. 22:18:16

@Gandosz: a geci gazdád billoga ez a három betű. a szar lelkére éget, ez a 3 betű!

ha egyszer megdöglik a geci, szerintem mindig sárga lesz a sírja.

nem a virágoktól!:))

Gandosz 2018.12.21. 22:18:42

@Pár dollárral többért:
O1G=tahólibsi azonosító
O1G=tahólibsi azonosító
O1G=tahólibsi azonosító
O1G=tahólibsi azonosító
O1G=tahólibsi azonosító
O1G=tahólibsi azonosító
O1G=tahólibsi azonosító
O1G=tahólibsi azonosító

2018.12.21. 22:21:04

O1G

Komcsi orbán brüsszelezik, miközben a Brüsszelből érkező EU-s pénzeket saját magának lopja. Ettől a mocsoktól meg kellene szabadítani az országot.

O1G

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 22:21:16

@Halál kamionja mindenkit elgázol: nem, a ceu nélkül csak senki sem fog a világ tudományos vérkeringéséből mora menni, sz'al az összes becsvágyó és kompetens kutató elmegy, azt csak a kontraszelektált árvízkárosultak maradnak ott, így kakukkolnak az mta-nak, s esély sem lesz a hozzáadott érték növelésére az összeszerelőüzemek gyártósorain; illetve kancsalgyurka kecskeméti egyetemén és a privatizált corvinuson képzik majd a jövő közgazdászait, akik fényes jövőt fognak befutni a világon mindenütt jegyzett budapesti pénzügyi közponzban, s nem a futottak még kategóriában szereplő wall street, city, frankfurt, szingapur, párizs bankjaiban, börzéin... az tényleg jó lesz...

paraszthajszal 2018.12.21. 22:25:57

@Pár dollárral többért: Fú, de kreatív. *Tapsvihar*

@Sir Bates dö Hól: „te szerelmes vagy belé?”

Nem, őszintén szólva, (1) irritál a stílusa; (2) tényleg hülyeségnek tartom azt, hogy EU nélkül mi éhenhalnánk.

A Földön cca. 500 millió ember él az EU-ban; 7 mrd.+ azon kívül. Utóbbiak többsége sem küzd a tömeges éhhalállal.

Én sem propagálom a kilépést, számunkra szerintem nem racionális az EU-ból kilépni, egy átmeneti (alkalmazkodási) időszakban jelentős válság ütne be, utána meg kb. Moldova szintjére eshetnénk vissza – tény, hogy szarabb volna, de az éhhaláltól messze van.

Oxica 2018.12.21. 22:26:37

444.hu/2018/12/21/ezrek-gyultek-ossze-a-kossuth-teren

A felcsúti lótolvaj cigány, O1G ként fog bevonulni a történelembe, ez már biztos.
Belföldön és külföldön is ráégett menthetetlenül.
Kösz Simicska, ez jobb mint az atombomba.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

n_dy 2018.12.21. 22:28:30

vannak oldalak, ahol libsi ügynökök hergelik a buta embereket, akik aztán összes primitívségüket előadják .... ez is ilyen

taga20 2018.12.21. 22:28:51

@Oxica: ne gecizd a mi kis O1G-nkent lipsi!:)

Alick 2018.12.21. 22:29:44

@Sir Bates dö Hól: Az MTA ügye jelentős kutatói elvándorláshoz vezethet, a CEU e tekintetben kevésbé játszik közvetlen szerepet, kevés reáltudományos vonatkozása van, inkább káderkeltető.

taga20 2018.12.21. 22:30:08

@n_dy: mi van csútidisznó, rázod a rácsot ?:)

Oxica 2018.12.21. 22:31:06

@paraszthajszal:

Náci barátom.

Ha a felcsúti lótolvaj cigány kivezeti lápi hülyemagyarországot az unióból, akkor nem visszaesés lesz, hanem bukfenc. Egy Venezuela szintű bukfenc, minimum.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

nemecsekerno_007 2018.12.21. 22:31:11

Mit szívtok gyerekek?! Nekem is kell! :)))

2018.12.21. 22:31:57

@Gandosz:

ennyit tudsz b+

meg ezeket: gyurcsány, libsi, lippsi, bippsi, libajnai, brüsszel, soros, mszp, szdsz, zsidó,
merkel, macron, migráncs stb
Ezeket mind a lendvai utcából a fidesz kommunista pártszékházból öntik tölcsérrel a fejedbe, mert még arra sem lennél képes, hogy magadtól írj valamit te szerencsétlen.
Húzd már ki a fejed moszkoVitya se.ggéből.
O1G

Oxica 2018.12.21. 22:32:27

@taga20:

Szeva haver. Érd nem hódol be. :)

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 22:33:16

@alöksz róz: ne hülyéskedj már, az eu transzferek nélkül esélyünk sincs semmire... az a baromság, miszerint "Mo. cca. 1100 évig egész tűrhetően elboldogult EU-pénz nélkül is. Ami tény: nélkülük kevesebb volna a térkő és a wellness-szálló. *shrugs*"

az, hogy csökkenni fog, az szinte biztos; az, hogy mennyit tartanak majd vissza, majd meglátjuk; az, hogy vargáék visszakérték a már kiutalt pénzt, az is tény; az eu transzferek tartják mozgásban a ner rendszerét, abból van a visszaosztás, ha az nem lenne, mo akár normális ország is lehetne: önmagától nem tudna finanszírozni ekkora sleppet (ez a ner előtti időszakra is igaz volt), ha meg nincs lé, akkor a haj sem korpásodik...

2018.12.21. 22:34:06

@Oxica:

Kurva sok autón, kurva sok helyen láttam ma a feliratot.

Gandosz 2018.12.21. 22:37:43

@Alick: Az MTA kutatóintézetek megszüntetésének pozitív hatása lesz, visszakerülnek az egyetemre végre a kutatások.
Ne légy naiv, MTA kutatóintézetből ipari alkalmazású innováció még nem származott sosem.

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 22:38:26

@paraszthajszal: gondolom nem feltétlenül szó szerint értette, nem víziónált tömeges kannibalizmust... egyébként te ismered moldovát?...

paraszthajszal 2018.12.21. 22:39:22

@Oxica: „Egy Venezuela szintű bukfenc, minimum.”

Ami kemény lenne, hogy nagyobb mértékű önellátásra kellene átálnunk, mert jelenleg az egész gazdaságunk, iparunk, szolgáltatásaink stb. nagymértékben összefonódottan működnek más uniós országokéval. Ezért az átmeneti időszakot nagyon megszenvednénk (a népesség, és ebből következően a politika is) – ami miatt nagyon kicsi az esélye annak, hogy a közeljövőben megpróbáljunk kilépni.

De éhen ettől se halnánk, legfeljebb egy ideig ételjegyre lehetne vajat kapni.

paraszthajszal 2018.12.21. 22:40:33

@Sir Bates dö Hól: Igen, tény, hogy Európa szegényháza, de sok afrikai országban örülnének egy ottani életszínvonalnak, ez is csak perspektíva kérdése.

Grrr 2018.12.21. 22:41:52

Grrr 2018.12.21. 22:37:45
@netukki: A portfolio újságíróinak nagyobb része a középszerűnél kicsit gyengébb gyerek, aki rendesebb állásba nem tudott menni. Az EU-n belüli kétoldalú beruházásvédelmi egyezmények jogvitáiban alkalmazott megoldást az ECJ az EU-s joggal összeegyeztethetlennek minősítette, így a Bizottság most minden tagállamot felkért ezen egyezmények felmondására.

taga20 2018.12.21. 22:42:36

@nemecsekerno_007: a gecid faszát szívod, és nem elég fityeszjobbágy?

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 22:42:44

@paraszthajszal: sok afrikai ország meg rohadtul irigyel más afrikai országokat, sz'al tényleg csak bázispont kérdése...

Gandosz 2018.12.21. 22:44:52

@paraszthajszal:
Ugyan már, Svájc, Albánia, San Marino is jól megvan az Eu nélkül, ugyanúgy kereskednek az Eu országokkal, mint az Eu tagok.

taga20 2018.12.21. 22:45:23

@paraszthajszal: mi van retkek, kik vagytok?

mert hogy nem egy faszparaszt fityeszszar használja ezt a szar, akarom mondani szőr nick nevet.

a kurvaanyátokat redvás fidelitászos szardarabok!

Gandosz 2018.12.21. 22:45:26

@Sir Bates dö Hól: Várod már a Piedone filmeket?

taga20 2018.12.21. 22:46:39

@Sir Bates dö Hól: sír bazdmeg, te nem egy emberrel vitatkozol, hanem a habony művekkel.

2018.12.21. 22:47:31

@paraszthajszal:

Az Eu-n kívül vannak még az oroszok. Bolseviktor ma már oroszpárti. Az állam működtetése az orosz, török, kínai, azeri, kazah rezsimekre emlékeztet.
Ez nem demokratikus rendszer nem demokrata politikusok részvételével.
Nem véletlen, hogy a csehek, lengyelek, szlovákok úgy félnek az oroszoktól, mint a tűztől. Ott van a Baltikum, észt, lett, litván ők már most berosáltak.
A fehéroroszok is fasírtban vannak már ruszkikkal, pedig őket a Szovjetúnió felbomlása óta aligha lehetett bármikor is demokratikus államnak csúfolni.
Az ukránok, a moldávok sőt még a románok is az oroszokkal szemben állnak.
Ha ez így van, márpedig így van, akkor orbán a széllel szemben pisál. Már nem csak a cipője, de a nadrágja is húgyos.

taga20 2018.12.21. 22:48:46

@Gandosz: na kezditek a kilépést előkészíteni. hogy basszátok meg a csúti kurvaanyátokat, mocskok!!!!

2018.12.21. 22:49:30

@Halál kamionja mindenkit elgázol:

Több mindenről nem hallottál, ezek szerint. Pl arról, hogy Babis megválasztása után /2017/ Csehországba hívta a CEU-t. Még törvényt módosítani is kész lett volna miatta.

www.lidovky.cz/domov/babis-zve-v-madarsku-zakazanou-sorosovu-skolu-do-ceska-problem-by-ale-mela-i-zde.A170404_200223_ln_domov_gib

Gandosz 2018.12.21. 22:50:32

@taga20: én nemmel szavaztam az Eus népszavazáson, büszkén tettem, tiltakoztam, hogy rohadt bürokraták majomketrecébe léptetik hazámat

Gandosz 2018.12.21. 22:52:38

@Ms.Cunnesburry: váljék a csehek egészségére a Ceu; végre eltakarodik a mocsok janicsárképző

paraszthajszal 2018.12.21. 22:53:32

@Gandosz: „Svájc, Albánia, San Marino is jól megvan az Eu nélkül, ugyanúgy kereskednek az Eu országokkal, mint az Eu tagok.”

A miniállamok (San Marino, Vatikán, Monaco) helyzete sok tekintetben speciális, velük szerintem nemigen mérhetjük össze magunkat, ahogy Svájc is „messze van”. Albánia meg nem az a szint, amire szívesen aspirálnánk (ők törekszenek EU-tagságra…).

A katasztrófa-forgatókönyvek összeveszős kilépés esetén fordulhatnának elő; nem akkor, ha széles körű kereskedelmi megállapodással, hosszabb átmeneti időszakkal lépnénk ki; de az Albániánál magasabb kereskedelmi, gazdasági összefonódás miatt még így is visszaesés jöhetne.

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 22:53:35

@Gandosz: nem, most anyádat várom, hogy leszopjon egy ötösért... különben dühbe jövünk...

taga20 2018.12.21. 22:54:43

@Gandosz: te ostoba állat, beléd rúgnom sincs kedvem, te kibaszott jobbágy!

taga20 2018.12.21. 22:56:27

@paraszthajszal: paraszt, ti hányan vagytok fityeszparasztok?

mert, hogy nem egy vagytok az fiksz fityeszjobbágyok!

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 22:59:37

@taga20: a sírhant művek kivel álljon szemben?;-)...

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.12.21. 22:59:49

3 jel? Csak 1-et látok, és az nem más mint a megvalósult ellenzéki összefogás. :-) Végre. :-)

Innentől teljesen mindegy mit akar moszkoVitya, vagy az "illiberál internacionálé". :-)

Gandosz 2018.12.21. 23:00:25

A szánkóégető tüntetők egyik jelszava:
bajszos szar - az államfőre

Azon tűnődöm, hogy akiben ennyi tisztesség van, hogy bajszos szaroz egy másik embert, az hányszor és hányszor köphette le szüleit, munkatársait, iskolatársait, utcán vele szembejöv embertársát; és vajon taga20, Sir Bates de hol, Ms Cunnesbury, Pár dollárral többért, hányszor köpte le, alázta meg a szüleit

Gandosz 2018.12.21. 23:03:49

Valaki esetleg tudna helyzetjelezni Bangónéról, hogy már hason fekve készíti-e a kurva erős képeit?

taga20 2018.12.21. 23:05:06

@Gandosz: én tovább megyek, mint a kecskeméti gimnazista lány.

bajszosfasz áderjani, aki az anyját eladta rég!

a fejedet beleverném a fityeszgecis seggedbe!

na jó8, me csak felbaszom magam az olyan hulladékokon, mint amilyen te vagy!

gójgómitic 2018.12.21. 23:06:40

@balcán maxval birca: Te dolgozol? Miből élsz? Bármilyen cikket olvasok is és ha belenézek a kommentekbe, Te mindig kommentelsz és egyből ugrasz. Az első vagy második komment a tied már. Ez munkád, ezért fizetnek? Ha nem, akkor ritka egy szerencsétlen ember lehetsz az életben, hogy itt éled ki magad.
Megkérem a kommentelőket, hogy ennek az embernek ne válaszoljanak, ne etessék, egyszer talán kikopik innen.
Vagy ha fizetett troll, akkor otthagyja a munkahelyét, mert a folyamatos meddőségbe egyszer nagyon elfog fáradni.
Köszöntem.

paraszthajszal 2018.12.21. 23:07:50

@Gandosz: „bürokraták majomketrecébe léptetik hazámat”

Amúgy, ha a „svájci” (rengeteg EU-val kötött kétoldalú megállapodás) vagy a „norvég” (EGT) modellt választanánk (ha az EU egyáltalán hagyná ezt), akkor nem szabadulnánk a majomketrectől.

Ahhoz, hogy kereskedni akarjanak velünk, a játékszabályokat (nagyrészt) ugyanúgy be kéne tartanunk, miközben a beleszólási jogunk még kevesebb lenne (semmi vétó a Tanácsban stb.).

2018.12.21. 23:08:20

@Gandosz:
bajszos szar, bajszos robot, vagy távvezérelt robot?
Nem mindegy?
Nem a magyar nemzetért cselekszik, hanem a diktátorért áldozza fel saját magát.
Szerintem teljesen mindegy, hogy bajszos szar, vagy bólogató jancsi vagy bármi más.
Az a helyzet, hogy ez nem tisztesség kérdése.
Ez inkább a köztársasági elnöki cím leamortizálódása a nem demokratikus állam részéről, ahonnan az a parancs és utasítás, hogy a köztársasági elnök írja alá amit az orra elé raknak. Az meg mint egy robot teszi a kötelességét. A baj az, hogy nem gondolkodik.
Bár ha gondolkodna, akkor nem sokáig lenne a helyén ebben az antidemokratikus közegben.

Gandosz 2018.12.21. 23:08:45

A Ben Hur tömegjelenetein százszor annyian vettek részt, mint a mai tüntetésen.

freelander1 2018.12.21. 23:09:59

Nos örömmel látom, hogy a legtöbb fidesznyik a libsik baromságnak tartja, hogy O1 kiléptetne minket az EU-ból. Akkor tehát, jórészt ők is EU pártiak, és ha ne adja ég az őrület mégis bekövetkezne, remélhetőleg ők is felébrednének, hogy nem pár ezres vicceskedő tömeg, hanem többszázezres pusztító, kegyelmet nem ismerő lángtenger keretében lámpavasra húzzon minden politikust, akinek ez a hazaáruló, öngyilkos ötlet megfordult a fejében.
De erre érzésem szerint sem fog sor kerülni, ennyire még O1 se lehet elborult, és önmaga ellensége.

paraszthajszal 2018.12.21. 23:10:36

@Gandosz: „Valaki esetleg tudna helyzetjelezni Bangónéról, hogy már hason fekve készíti-e a kurva erős képeit?”

Ezt nem annyira akarom megtudni, Bangóné helyett akkor már inkább a Kunhallmi Neymar Ági – Demeter Márta – Bősz Anett csodatriót. :-)

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 23:10:49

@Gandosz: én anyádat szoktam, de neki tetszik a gyöngytyúkozás, sz'al az nem is alázás:-)... egyébként nem köpném szembe a janit: olyat belebasznék a szájába, hogy lenyelné a bajszát, a kis geci tetű...

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.21. 23:10:56

@Gandosz:

jaj de érzékeny lettél az etikettre te orbán faszszopó! Azon nem szoktál tűnődni te orbán rabszolga, hogy a felcsúti gazdádban mennyi tisztesség van amikor a strómajaival szétlopja az országot, amikor Magyarországot naponta égeti le az egész világ előtt, amikor a magadféle segghülyéjér minden nap m´ások ellen uszítja?

Téged olvasva nem is kell bizonyítani, hogy a fidesz szavazók a társadalom legostobább rétegéből lettek összekaparva.

2018.12.21. 23:11:13

@Gandosz:

Én csak komcsi orbánra degenerált komcsira köpök.

Gandosz 2018.12.21. 23:11:13

@paraszthajszal: a kereskedéshez nem kellenek megállapodások

exterminador 2018.12.21. 23:12:33

@Gandosz: ezen tűnődsz? A te szüleidnek például éppen elég megalázó lehet, hogy ilyen gyerekük van.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.21. 23:13:21

@paraszthajszal:

az életedben nem fogsz megkapni egyetlenballibsi jobb nőt sem, mert azok nem bírják a hozzád hasonló fideszes buzikat . Álmodozz inkább Kocsis Mátéról.

is 2018.12.21. 23:14:32

@Gandosz: nem jo. par ember egetett szankot. de mar gyujtenek a potlasara, amit egyetlen 2006-os kocsiegetorol nem hallottam.

a tobbezer nem szankoegeto egy resze mondja, hogy bajszos szar. olyanok, mint akik pl. gyurcsotanyoznak vagy libasoznak. gondolom roluk is szol mindaz, amit utana irtal.

paraszthajszal 2018.12.21. 23:14:46

@taga20: „paraszt, ti hányan vagytok fityeszparasztok?”

Hát, aszondja, április 8-án, listán 2 824 551-en vótunk.

Mindünknek küldenél karácsonyi üdvözlőlapot? Szerintem e-mailbe küldd, mert postán sokba' lesz. :-)

paraszthajszal 2018.12.21. 23:16:40

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: „az életedben nem fogsz megkapni egyetlenballibsi jobb nőt sem, mert azok nem bírják a hozzád hasonló fideszes buzikat”

Fene se akarja „megkapni” őket, de Gandosz itt mán Bangónétől újabb hason fekvős erős képekkel ijesztegetett. Azt azé mégse, elég volt annyi, amennyi a pancser-tv-székház-ostrom idején készült.

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 23:17:27

@paraszthajszal: látom, már neked is égő a kollegád:-)... ezek szerint van az a szint, ami már neked is gáz:-DDD...

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 23:18:54

@paraszthajszal: szorítanád te a bangónét is a sarokba, ha tudnád:-DDD...

2018.12.21. 23:19:56

@Gandosz:

Te agyatlan fasz.
Ha kilépnénk az EU-ból, akkor még összeszerelő üzemnek sem lenne jó ez az ország.
Mivel kerskedsz b+? Ipari ország vagyunk? Nem b+! A mezőgazdaság meg olyan, hogyha jó a termés akkor sok van mindenütt azaz alacsony az ár és alig tudod értékesíteni. Ha meg rossz a termés, akkor magas áron tudod eladni a kurva kevés termést.

Mit akarsz értékesíteni?
Olyan országokkal hasonlítod össze Magyarországot, mint Svájc meg Norvégia?
Menj már ki 2 hétre mind a kettőbe és tapasztald meg. Úgy fogsz hazajönni, hogy arcon szarod a vityádat.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.21. 23:20:35

@freelander1:

orbán hibbant fejében ott van az ország kiléptetése az EU-ból. aAhelyzet az, hogy ha az OLAF meg az Európai Ügy´észség egy nap jogot kap a tagállamokban rendet rakni, akkor a felcsúti maffiavezérnek menekülnie kell az EU-ból. Különben fegyház.

Na most vagy felpakolja a családját a luxus repülöre és emigrálnak Moszkvába, vagy kilépteti az országot az EU-ból.
Ebben a blogban is nyomon követhető hogy az orbán elmebaját mindenhova követő fidesz szavazó hulladék lényből annyi van, hogy orbán meg tudja majd népszavaztatni a kilépést. Vagy majd azt hazudja, hogy megkonzultálta a néppel, akik 15 millióan küldték vissz az ívet, hogy igen, Magyarország lépjen ki!

paraszthajszal 2018.12.21. 23:21:03

@Gandosz: „kereskedéshez nem kellenek megállapodások”

Hât a gyakorlatban azért inkább de.

Ha pl. azt mondanák nekünk, hogy kereskedjünk csak a WTO-szabályok szerint, de vezessünk be vámokat, azzal sok magyar termelő versenyképességét veszélyeztetnék. Nem is szólva pl. a mezőgazdaságról, ahol hagyományosan erős az uniós protekcionizmus, ha már nem is annyira, mint egykor.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.21. 23:23:53

@paraszthajszal:

Ceaucescunak több híve volt mint a felcsúti gazdádnak. Egy nap aztán mégis elvérzett a háromharmados hatalom gyakorlása közben.

Nem jó jel ez a felcsúti diktátorodnak, hogy a hasonló kollégáival állandóan leszámolt a nép, nem hagyta őket nyugodtan megöregedni a szétloptt milliárdjaikkal.

2018.12.21. 23:24:10

@Gandosz:

Mit akarsz eladni?

B+ az Ikarussal kínlódnak már vagy 20 éve, hogy ne szűnjön meg végleg. Aztán legyártanak itt-ott az országban totál selejtes szarokat amit aztán nagy büszkén nagy sajtónyilvánosság előtt bemutatnak és sosem marad el a nagy leégés.
Na erre képes a magyar ipar a XXI. század második évtizedének végén.

paraszthajszal 2018.12.21. 23:25:21

@Sir Bates dö Hól: Ha már ez a topik a HUXIT-ról szólna, akkor nyugodtan megvitathatjuk itt a pro-kontra érveket, mint írtam, én nem vagyok a kilépés mellett, de szívesen meghallgatom mindegyik oldal érveit.

paraszthajszal 2018.12.21. 23:32:43

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: „Ceaucescunak több híve volt mint a felcsúti gazdádnak. Egy nap aztán mégis elvérzett a háromharmados hatalom gyakorlása közben.”

Több szempontból is sántít a párhuzam.
(1) Ceau soha nem méretődött meg demokratikus választásokon. Ténylegesen, arányaiban nem volt annyi igazi híve, mint Orbánnak. Ellenben a rendszernek több „kemény” ellenfele volt, mint az a párezer fő, aki mostanság akar „forradalmat” csinálni.
(2) Romániának akkoriban már kifejezetten szarul ment, ott tényleg volt élelmiszer- és üzemanyag-hiány. Nálunk jelenleg árubőség és 4-5%-os növekedés van.

Szóval nem, ebben reménykedhettek ugyan, de hiába.

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 23:33:12

@paraszthajszal: miről beszélsz? te is látod, hogy egy komplett elmeroggyanttal kerültél egy műszakba:-DDD... már a te pofád is ég miatta! pedig az azért nagy szó!:-DDD...

paraszthajszal 2018.12.21. 23:36:56

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: „A helyzet az, hogy ha az OLAF meg az Európai Ügy´észség egy nap jogot kap a tagállamokban rendet rakni, akkor a felcsúti maffiavezérnek menekülnie kell az EU-ból.”

Álmodozhattok ilyesmiről, a valóság viszont az, hogy (némileg leegyszerűsítve) ahol eddig nem volt uniós hatáskör (pl. az ügyészség) esetében, ott bármely kormány a saját döntése alapján kimaradhat.

Ha Orbán nem akar uniós ügyészséget itt, akkor itt nem lesz uniós ügyészség.

Megbuktatni nem fogja nektek Brüsszel, ahhoz meg kéne nyerni a választásokat – hát hajrá, 2022-ben jön az újabb nagy sansz!

a nagy hohoohooo 2018.12.21. 23:38:21

@Gandosz: A tábornok elhúzta ujjait a homloka előtt, hogy népiesen jelezzen egy szomorú elmegyógyászati diagnózist.by Rejtő

pofán verjük a lipsiket oszt jonapot 2018.12.21. 23:39:32

"Úgy néz ki, hogy Orbán Viktorban megérett a döntés, hogy kilépteti Magyarországot az Európai Unióból."

Tudnátok segíteni ?
Egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy szokott ez lenni ? Szerdánként szoktunk kilépni az unióból, de ha nem akkor csütörtökönként kirugnak ? Vagy fordítva szokott lenni, és ha épp nem rugtak ki szerdán, akkor csütörtökön kilépünk ?
Arra emlékszem, hogy az Orbán keddi bukása, és a pénteki szokásos államcsőd között szokott lenni, csak a sorrendben vagyok bizonytalan.

paraszthajszal 2018.12.21. 23:40:36

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: „Vagy majd azt hazudja, hogy megkonzultálta a néppel, akik 15 millióan küldték vissz az ívet, hogy igen, Magyarország lépjen ki!”

Szvsz, ha valaha kenyértörésre kerülne sor (ennek jelenleg vajmi kevés esélyét látom), ehhez akkor is minimum egy népszavazásra lesz szükség; ha már a belépés is meg lett szavazva.

Peter Götz 2018.12.21. 23:49:14

@pofán verjük a lipsiket oszt jonapot: érdekes,mennyien sivalkodtok itt,Moszkvai trollok !!

2018.12.21. 23:50:13

@Gandosz:

Másodszor írod nekem ezt az ocsmányságot.
Tudom, hogy egy gerinctelen takony vagy, csak meg akartál bántani. De megemlítetted azt a két embert, akit az életemnél is jobban szerettem és már sosem láthatom őket.
Így remélem, holnap valaki helyettem is kétszer egymás után tökön rúg, hogy úgy tekergőzzél a földön, mint egy félbevágott giliszta.

a nagy hohoohooo 2018.12.21. 23:51:06

@paraszthajszal: Megint dobtam egy hátast heee...te már régtől olyan vadász vagy hehee...Vadász, vadász te szopni jársz ide...
Mindig jó röhögni amikor egy segghülye orbánseggszolgálatos takonynáci feldobja a saját szarát ,oszt a vezérimádattól bambán tátott szájjal aládzsavel hehehe.... az agyhalott FideSS-trollok. A természet csodái, mert már lassan 20 éve élnek minimális agykapacitás nélkül....aztán mivel halvány fingjuk sincs se a gazdasághoz se semmi máshoz a világon,na jó a seggnyalást azt profin űzik,érvelés helyett gyáva beszari módonAnnyira lenézlek titeket, hogy sajnálok minden betűt amit nektek írok most...
Normális ember persze ennek nem örül, mert az, hogy az országra "gallyra" megy, a kevéske kivételezetten kívül az orbánistáknak sem jó - csak nem tudnak róla. Hiába: a hit felülírja a józan eszet.
Már azt ne képzeljétek magatokról, hogy ti vagytok a magyarok protípusai. Ti a debil irredenta nacionalisták protípusai vagytok, pont olyan büdös lábú tahók mint a szomszéd népek naconalista széljobber szavazói.
Megvan valahol a fészbukon a jobboldali posztoló írása,hogy:"édeserdélyért akár Orbán szarát is hajlandó megenni"ezek vagytok.Itt már régóta nem balról,vagy jobbról van szó kishazánkban,hanem demokrácia ,vagy diktatúra kérdéséről.
Ha lassan is, de civilek összekapaszkodásából új mozgalmak nőhetnek ki, (lassú víz partot mos...) Persze türelmetlenek vagyunk, én is, nagyon... Most azonnal akarjuk, hogy ennek a mocsoknak mielőbb, ha lehet, azonnal vége legyen... De nem lesz... Ahhoz előtte még ki kell épülnie, majd meg kell erősödnie a civil mozgalmaknak...
De véleményem szerint a békés átmenet minden lehetőségét törvényekkel vette el a néptől a FideSS.
Soha még sehol, diktátort nem lehetett békés úton leváltani..a 2014-es és 2018-as elcsalt 2/3 arról győzte meg a világot, hogy ez egy idióta ország, tehát belülről nem szabad semmi jóra számítani. Ezért, szerintem, igenis jó ötlet az ország külső eszközökkel történő kivéreztetése. Ebben pedig abszolút triviális eszköz az EU-s pénzek visszatartása.De ha jót akarnak a világnak,bässzák ki Orbániát az EU-ból!
Jelenleg az EUs pénzeken élő banánköztársaság vagyunk. ( Szűk bevételi források, állam által elosztva, korrupció melegágya )
Gyakorlatilag az EU tartja fenn ezt az illiberális rendszert.
A direkt kiközösítés a gumicsizmás halálát jelentené. A leghűségesebb csatlósai vágnák hátába a kést!
Ugyan milyen gazdasági eredményeket tudna felmutatni mutyi nélkül a Mészáros KFT, vagy Simlicska & Tsa?
Az EU pénzügyi segítsége nélkül nincs földalapú támogatás. Mi a búbánat lenne a sok új földesúrral ? ( a kérdés költői...)
Ide jut egy ország, ha frusztrált vezetője lesz.
Bässzák ki Viktort az EU-ból!Folyamatosan ellenségképre van szüksége - nekem a harcról és ellenségképről az utóbbi pár évből az alábbiak jutottak eszembe: rezsiharc, államadósság elleni harc, multik, bankok, Brüsszel elleni harc, csak a teljesség igénye nélkül.Látszik, hogy megint rossz válaszokat adunk és rossz oldalra állunk. hagyományosan.Orbán keletre kacsingat, nő a gyűlölködés, mindenki mindent ingyér akar, a szolidaritás hírből sem ismert satöbbi satöbbi satöbbi...ha nem teszünk gyorsan Orbán eltávolításáért megint a fäsz rossz oldalán leszünk ahogy azt szoktuk.
Azt röhögöm bennetek mihígmélymagyar birkalényekben, hogy ti is tudjátok, hogy szellemi képességek terén a társadalom legalacsonyabb rétegéhez tartoztok. És iszonyatosan utáltok ezért mindenkit aki nálatok csak egy fél fokkal műveltebb, tanultabb.

A csőcselék dühöng a polgári osztály ellen, itt járunk Orbán "polgári" pártjának a következményeként 2018-ban.

a nagy hohoohooo 2018.12.21. 23:56:42

@pofán verjük a lipsiket oszt jonapot: Ezen beszartam :
"pofán verjük a lipsiket oszt jonapot

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2018.12.16. óta tag."...a röhögéstől höhöö...3 elemi, könyörgöm,orbánseggszolgálatosok , legalább 3 elemi..azé'vigyázzunk azért ezzel heheeee...bizonyos ayurvédikus gyógyítók szerint az ilyesfajta eljárás (bármilyen mindenymagyarok-os izé honyfoglalók említése a reteráton) erős alhasi fájdalmakkal együtt járó heveny fosást válthat ki!
Erős nosztalgiát ébresztettél bennem a régi budink iránt. Olyan otthonos hely volt, hogy nem tudnám lealázni egy ilyen elnevezéssel.Mint Horn Gyula Torgyi -patakvér-Józsinak az ülésteremben hurrogott le, amikor azt mondta neki, hogy ?Pubi, ne buborékoljál már!?brhüüü......

Warlock antizseni-köznyelven säggfej-érdeklődve nézegeti a Windsori kastélyban a királyi WC fajanszot miután az idegenvezető ismerteti annak szuper működését,mégpedig,hogy ez a herkentyű kétszer többet tud mint bármely másik,kipróbálhatom kérdi?
Természetesen,...lecsüccs,nagydolog,s láss csodát a herkenytű kitörli a sejhaját.
Gatya fel,antizseni-köznyelven säggfej-hitetlenkedve behajol mire a szerkezet pofántörli,gúnyosan felkiált mégsem olyan szuper nem végeztem dolgom,ám mégis törölt.
Erre az idegenvezető uram ez jól működik a sägget legyen bármilyen a formája mindig felismeri...heheee...

morph on deer 2018.12.22. 00:02:40

@Gandosz:
“ a kereskedéshez nem kellenek megállapodások”

Így igaz!
MINDÖSSZE olyan kurrens termék, ami mindenki másnak kell, és csak mi tudjuk megfelelő ár/érték aránnyal szállítani!
Na akkor semmi más nrm kell, hiszen tolongani fognak a vevők.

Így van, ahogy mondod!

Hmm... mi is az a termék, amrlyik ennyire keresett?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.22. 00:04:00

Szegény hülye ellenzék. Már csak ez maradt, amivel riogattok? Komolyan?
Bebuktátok, nem dőlt össze a gazdaság (2010-2013) nem haltak éhen milliók (2013-2015) nem dőltek össze a bankok meg multik (2012-2015) nem jöttek a szankciók a migrik miatt (2015-), nem vonult az utcára egymillió ember a rabszolgatörvény miatt (2018)
Ez maradt. Ezzel lehet ijesztegetni. Kilép az unióból.
Bár sose mondta, sose utalt rá..

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.22. 00:05:33

@morph on deer:
"Hmm... mi is az a termék, amrlyik ennyire keresett?"
Anyád picsája.

Malac van eladó 2018.12.22. 00:06:01

@Gandosz: Simándi ráfosnák a melledre, persze nem kérem ingyér. Irrj!

paraszthajszal 2018.12.22. 00:06:14

@a nagy hohoohooo: „A csőcselék dühöng”

Stimmt: mindenszo.hu/exkluziv-hitlert-is-eltettek-az-ellenzek-tuntetok-video1/

„Bässzák ki Viktort az EU-ból”

Álmodozni lehet, ha szeretnél, de amúgy pl. a 7-es cikkes eljárás legrosszabb forgatókönyve is max. a magyar szavazati jogok felfüggesztése lenne (eleve irreális a lengyel vétó miatt).

„államadósság elleni harc”

Ezzel pl. mi bajod van? Ez kifejezetten uniós elvárás is!

„igenis jó ötlet az ország külső eszközökkel történő kivéreztetése”

Szerintem hívjatok tankokat is, mint '56-ban a SZU-ból…

„Ha lassan is, de civilek összekapaszkodásából új mozgalmak nőhetnek ki”

Ja, hajrá! Hallom a Migration Aid is párttá akart alakulni. Kíváncsi lennék, mekkora szavazatarányt érne el az ogy-i választásokon…

„Annyira lenézlek titeket, hogy sajnálok minden betűt amit nektek írok most...”

Akkor az érvek helyetti gyalázkodást, a minősítgetést esetleg legközelebb megspórolhatnád.

Malac van eladó 2018.12.22. 00:08:29

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: ne hallgass rájuk! Hazudnak! Az okosok mink vagyunk!

morph on deer 2018.12.22. 00:09:24

@Ms.Cunnesburry:
“Így remélem, holnap valaki helyettem is kétszer egymás után tökön rúg..”

Miért muszáj olyan sokáig várni?
De most tényleg!

Malac van eladó 2018.12.22. 00:11:22

@paraszthajszal: ne ájl le ezekkel! Vitázni! Phejj!

morph on deer 2018.12.22. 00:13:00

@paraszthajszal:
“max. a magyar szavazati jogok felfüggesztése lenne (eleve irreális a lengyel vétó miatt).”

Lófaszt, mama!
Csak egyszerre kell mind a két témát tárgyalni, és egyiknek sem lesz szavazati joga. Gondolkozz picit, most amúgy is lesz rá időd...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.12.22. 00:15:56

amit ti eszrevesztek az mindig tévedés vagy kamu.

morph on deer 2018.12.22. 00:21:42

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
“Anyád picsája.”

Most, hogy mondod..!
Hogy ez nekem nem jutott magamtól eszembe..! Pedig még ismerem is, személyesen!

Látod, kellett ehhez egy művelt, intelligens orbánhitű NER cseléd, hogy mindezt tudomásomra hozza!

Köszönöm, ó viktorka alfelének dicső polírozója, köszönöm!
Mire is jutnék bölcs válaszaid nélkül, - amik köztudottan csak egy fideszestől várhatóak egyébként is, - de tényleg!

A hálám örök, hogy ilyen kedvesen útbaigazítottál az egyetlen valóban eladható nemzeti termék felé..!

paraszthajszal 2018.12.22. 00:23:56

@morph on deer: „Csak egyszerre kell mind a két témát tárgyalni, és egyiknek sem lesz szavazati joga”

Aha, és utána az Európai Bíróságon meg lehet magyarázkodni, hogy mivel összevonták a két ügyet (eleve wtf), ezért ahol a szerződésben (EUSz. 7; EUMSz 354.) „[Representative of the …] Member State [in question]” van, azt mindenhol mindkét, a vádlottak padján ülő országgal szemben kell alkalmazni, úgy, hogy a másikról szóló szavazásból is kizárjuk őket (wtf) vagy egyszerre szavazunk róluk (wtf). Hát, ha ezt a Tanács felvállalja, akkor gratulálok nekik (nem mintha abban biztosak lehetnétek, hogy a lengyeleken kívül más nem fog vétózni).

kolomparlole1114 2018.12.22. 00:24:06

Az Orsós rezsim az Európai Ügyészségtől való - nem alaptalan - félelme miatt igyekszik kiléptetni minket az EU-ból. Ők már szétlopták az egész országot, a céljuk már csak a harács megtartása. Az itteni poltpetyás felszopóbíróságoktól nem kell félniük, de az európai az már valódi bíróság, simán lesitteli ezeket. Nekik nem nagy ár a mi elszigetelődésünk, újból vízummal utazásunk mindenhova, csak azért hogy megtarthassák amit tőlünk loptak, lopnak. Reméljük ettől már csak felnyílik az emberek szeme. Bár az ilyen hülyék akik eddig se fogták fel hogy nem jó nekik ha kirabolják őket, és még képesek is tapsikolni ehhez 10k-s erzsicsekkért, azoktól kár bármi értelmet is várni.

Talán a legjobb lenne Pestet leválasztani a vidékről, a parasztok egyék meg amit főztek, lehetnek orosz tagállam Orsós és Putyin elvtársak alatt, Pest meg maradna az EU-ban. Természetesen a hitelek, EU támogatások visszafizetését mint az Orsós hívők intézik.

kolomparlole1114 2018.12.22. 00:27:00

@paraszthajszal: "eleve irreális a lengyel vétó miatt"

Hacsak nem kezd el az EU is illiberálisan játszani, és szarni a papírra, megteheti hogy leállítja, hát meg is teszi. Ostz akkor hova megy Orsós elvtárs nyafizni? :D

kolomparlole1114 2018.12.22. 00:29:45

@Pár dollárral többért: Karácsonykor a fidesznyikeknek úgyis a Gyedmarózt kell ünnepelni, Putyin elvtárs szovjet mesefiguráját! Szokják csak a gecik, meg a vörös csillagot se leverni fognak menni a Szabadság térre, hanem polírozni!

paraszthajszal 2018.12.22. 00:30:58

@kolomparlole1114: „Hacsak nem kezd el az EU is illiberálisan játszani, és szarni a papírra”

Akkor az ügyben az Európai Bíróságnak kellene rendet tennie, pl. kimondani, hogy az adott döntést nem a Szerződésekben lefektetett játékszabályok szerint hozták meg. Ennek elég rossz üzenete lenne a jogállamiságra büszke unióban.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.22. 00:33:44

@morph on deer: Látod? Közelebb van a megoldás, mint azt gondoltad volna.

morph on deer 2018.12.22. 00:41:14

@paraszthajszal:
“nem mintha abban biztosak lehetnétek, hogy a lengyeleken kívül más nem fog vétózni”

Miért, te ismersz még több retardált cocksuckert az EU-ban?

Amúgy ezt meg lehet-, és meg is kell lépni, aztán az Európai Bíróságon meg lehet magyarázkodni majd 2028-ban.

Szerinted hányadik kezelésén lesz addigra túl viktorunk, az O1G?
Túl lesz rajta egyáltalán...?

Merthogy így is lehet, csak szólok.

Kéne gyorsítani a B-terv kidolgozásán, mert lehet, hogy kevés lesz a férőhely msjd a repülőgépeken, mert akkora lesz a kereslet...

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.22. 00:45:13

@kolomparlole1114: "Az Orsós rezsim az Európai Ügyészségtől való - nem alaptalan - félelme miatt "
Ez az az ügyészség, ami még nem is létezik? Amire még konkrét terv sincs, hogy hogyan is működjön?

alöksz róz 2018.12.22. 00:51:22

@Sir Bates dö Hól: és az például nem zavar, hogy némi ellentmondások vannak a szerkezetben? vagy az uniós pénzből élünk, vagy ellopja az orbán. vagy ha annyira szarul használjuk fel az eu-pénzt, akkor annyira nem is hiányozhat amikor csökken az összeg...

mondtam, hogy nem jól van meghatározva a probléma. olyan problémánk például egyáltalán nincs, hogy nem jönnek az eu-s pénzek...
meg olyan sincs, hogy éhen halnánk, ha nem lenne, lássuk be

alöksz róz 2018.12.22. 00:54:45

@taga20: mi van nyomi, annyi nicken annyi hozzászólást írtál már, mindenkibe ezt látod? :D

alöksz róz 2018.12.22. 00:56:58

@Pár dollárral többért: a németek pl. az oroszok mellett vannak.

Gato666 2018.12.22. 00:57:14

2022-ben lehet újra dönteni. Addig dugó nektek ballibsik! :) Türelem... türelem...

Nagy Zoltáán 2018.12.22. 01:00:22

@Pár dollárral többért: Juj, de primitív egy proli vagy. Ennyi jut el a 10-es IQ-jú agyadba a balliberális fake news gyárakból?

Nagy Zoltáán 2018.12.22. 01:04:08

A cikkíró valamit nagyon félre ért.
Bár én baromira örülnék neki, ha kilépnénk ebből az Európai Uniónak nevezett diktatórikus szervezetből, De sajna nem. Még a mostani nagyarányú fegyverbeszerzésekkor is kizárólag uniós cégektől vásárolt a kormány... Itt pont, hogy a közös EU-s érdekek megerősítése folyik, a ballibsi öngyilkos-politika helyett.

morph on deer 2018.12.22. 01:06:29

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
“Látod?”

Már nem, mert ez a javaslat késett cirka egy negyed évszázadot. Amúgy az ötlet nem utolsó, meg, - ha eltekintünk a konkrét személytől, - kellően megfelel a valóságnak.

Gondolom elég csak a St. Pauli vagy a De Wallen kínálatában megjelenô hazai “árucikkek” népszerűségét említenem...

Szóval igazad van, az egyetlen kurrens magyar “termék” lényegében már piacon is van...

Remélem, te is legalább annyira büszke vagy, mint én Amsterdamban

mgdé 2018.12.22. 01:06:55

@paraszthajszal:

Ja, ja!

"s kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk"
((egyeseknek) ismeretlen szerző: Hazám)

Igazad van, hisz olasz, vagy ír meg sokkal-sokkal több ...

morph on deer 2018.12.22. 01:10:52

@alöksz róz:
“a németek pl. az oroszok mellett vannak.”

Ráadásul közvetlenül!
Alig másfélezer kilométer választja el őket, de mi ez ennyi szerető szívnek, hát nem?
Nem is beszélve arról, hogy volt ez a távolság ennél sokkal kevesebb is...
Ja.

Sir Bates dö Hól 2018.12.22. 01:15:07

@paraszthajszal: az a baj, hogy nem értitek mit is jelent a tabu, a tabu-kör: aki a körön belül van, azt védjük, aki a körön kívül van, azzal szemben bármi megengedhető; a körön belüliséghez viszont kötelező a tabu tisztelete; olyan nincs, hogy nem tiszteled a tabut, de a védelemre igényt formálsz; ha meg egyenesen a tabu megdöntésére, elpusztítására játszol, akkor vagy kibasznak, vagy megszűnik a tabu-kör, de mindkét esetben védelem nélkül maradsz...

morph on deer 2018.12.22. 01:23:09

@Nagy Zoltáán:
“Bár én baromira örülnék neki, ha kilépnénk ebből az Európai Uniónak nevezett diktatórikus szervezetből,”

Igazad van!
Sokkal jobb lesz vízumért állni sorban, ha a rokonokat akarod látni ott a határon túl.
A francnak kell az a szabadság, amit csak azok a ronda liberálisok forszíroznak, egyébként is.

Addig is, a nosztalgia jegyében:

index.hu/belfold/2018/12/21/ujra_utcan_az_ellenzek_a_tuloratorveny_ellen/elindult_a_mobilszinpad_mogotte_a_tomeg/

morph on deer 2018.12.22. 01:33:31

@Nagy Zoltáán:
“Még a mostani nagyarányú fegyverbeszerzésekkor is kizárólag uniós cégektől vásárolt a kormány... ”

És ezt te nyilván a közbeszerzési értesítőből tudod...
Ja, hogy olyan meg nem is volt.
Bakker!

Csak azért, mert attól még, hogy valami pl. német gyártmány, nyugodtan árulhatja orbán valamelyik közelkeleti fegyverkereskedő haverja is, vagy akár egy orosz puszipajtás.

Csak emlékeztetőül: a svéd (svéd belföldi használatra gyártott, de feleslegessé vált) Gripeneket egy brit konzorcium megbízásából egy osztrák gróf - akinek amúgy magyar anyja volt - adta el orbánnak, annak idején.

Csak hogy fogalmad legyen a helyzetről...

Sir Bates dö Hól 2018.12.22. 01:56:11

@alöksz róz: akkor pontosítsunk: nem, nem halnánk fizikailag éhen;
viszont, mivel jók a felvetések, ha lehet inkább holnap válaszolnék rájuk...

szabi68 2018.12.22. 03:20:34

Ez szerencsére irreális, még a Fidesz szavazók 2/3-a is EU párti. Ha megpróbálja bárki is, nos annak az volt az utolsó napja, akkor nem ezrek/ tízezrek mennek utcára hanem milliók ! És az tényleg nem békés séta lenne..

Ménár Atya 2018.12.22. 05:17:32

@morph on deer: És ebből melyik volt a közelkeleti?
A Svéd
A Brit
Vagy a magyar felmenőkkel rendelkező osztrák gróf? :D:D:D
B+, a nagy erőlködésnek mindig beszarás lesz a vége :D:D

Gandosz 2018.12.22. 06:14:49

@Én de genere Mi:
József Attilának ez egy pejoratív leírása a hasznosnak bizonyuló emigrációról. A Magyarországról emigrálók 70-75% nem magyar volt, tót volt a legtöbb. A Galíciából betántorgók hatását ma is nyögjük.

a nagy hohoohooo 2018.12.22. 06:17:40

@paraszthajszal: Ba+ mán tiszta kék a seggem a heheee...és megint a seggem verem a földhöz a röhögéstől hehee..mémindig a leghülyébb orbánseggszolgálatos takonynáci "ÍKÚ"vitézt vezénylik ki a trollközpontból ?......ez nem a közszopatási aljamédia felülete ahol szabadon hülyítheted a csekélyszámú agysejttel rendelkező agyhalott orbánhívőket hehee.....

Megtörni a véd- és dacszövetséget

Emiatt az Európai Bizottság kénytelen visszakozni, azaz halogatni a 7-es cikkely élesítésének kezdeményezését, ami nevetségessé teszi az EU-t és csapást mér a jog uralmának érvényesülésére. Van azonban megoldás erre a gondra - véli az amerikai jogász professzor. Brüsszelnek egyszerre kellene kezdeményeznie a kritikus jogi folyamatot Lengyelország és Magyarország ellen.

Így kormányfőik nem tudnák véd- és dacszövetséget kötve megvétózni a másik országgal szemben indított eljárást. (Képünkön Orbán Viktor Beata Szydlo lengyel miniszterelnökkel látható - a szerk.) Scheppele úgy véli, hogy Magyarország régen rászolgált arra, hogy érvénybe léptessék vele szemen a 7-es cikkelyt. Ezt véleményét az Orbán-kormány és az EU közti hat és fél éve tartó jogi csetepaté részleteinek felidézésével támasztja alá.

Hogyan működne?

Adódik a kérdés: milyen jogi érvelés alapján lehetne egy kalap alá venni a két országot? Scheppele érvelése szerint a kiindulópont az, hogy létezik a 7-es cikkely alkalmazásának egy első szakasza, amelyben figyelmeztetik az érintett tagállamot, hogy a szabály élesítésének veszélye fenyegeti. Ezt a szakaszt az Európai Tanács négyötödös, illetve ezzel egyidejűleg az Európai Parlament kétharmados többségével lehet elindítani.

Ha ez a figyelmeztető szakasz egyszerre válna élessé Lengyelország és Magyarország esetén az sajátos helyzetet teremtene. Ennek érzékeltetésére gondoljunk bele, mit is jelent az szabály, miszerint a 7-es cikkelyt az Európai Tanács egyhangú szavazásával lehet életbe léptetni. Nyilvánvaló - bár ez nincs a szabályban leírva -, hogy ez úgy értendő, hogy az érintett ország vezetőjének kivételével kell összejönnie a konszenzusnak. Ha ugyanis ez nem így lenne, akkor a vétkes ország vezetője megvétózhatná a saját országa elleni eljárást.

Scheppele szerint ugyanígy értelemszerűnek kellene venni azt is, hogy a 7-es cikkely érvényesítéséről nem szavazhatnak azoknak az országoknak a vezetői, amelyekkel szemben a tanács és a parlamenti kilátásba helyezte ennek alkalmazását.

Ha ezt nem így fogjuk fel, akkor utat nyitunk az előtt, hogy ezeknek az országoknak a vezetői összefogva - az egyhangú döntés kínálta formális lehetőséget kihasználva - kölcsönösen megakadályozzák a cikkely élesítését a másik országával szemben. A jogász professzor szerint ezzel nevetségessé tehetik az egész eljárást.
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ez_lenne_a_tuti_forgatokonyv_orban_fulon_csipesere.644422.html

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2018.12.22. 06:31:05

@gójgómitic:

Amerikai multinál dolgozom, kólcenterben.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2018.12.22. 06:32:06

@a nagy hohoohooo:

Seppele egy végletesne elfodult álszakértő, nehogy komolyan vedd a szövegét...

a nagy hohoohooo 2018.12.22. 06:38:18

@Gandosz:
Nagyszerű jellemzést adsz néha magadról szellemi korlátolt takonynáci hehee...Söpredék.
mindig széles mosoly szalad körbe az arcomon amikor egy segghülye orbánseggszolgálatos takonynáci feldobja saját szarát ,oszta vezérimádattól bambán tátott szájjal alááll hehee..
"Galíciából betántorgók..blabla....höhöö..
Bevándorlók, menekültek mint bűnbakok – száz éve

Ha bajban van, vagy kevesli a sikereit, forduljon a menekültekhez! Illetve ellen. Bihari Péter cikke feltárja, hogyan használták fel a közírók és politikusok a zsidó bevándorlók ügyét még akkor is, amikor már többen mentek, mint jöttek.

Sokan úgy tudják, hogy a magyarországi antiszemitizmus egyik fő okát a zsidók megállíthatatlan bevándorlásában kell keresni. Főleg azért, mert a 19. század második felében és a 20. század elején nem az asszimiláltabb nyugati (pl. morvaországi), hanem az ortodoxiához ragaszkodó keleti (galíciai) zsidók „árasztották el” az országot. A galíciaiak érkezése és a növekvő antiszemitizmus között egyenes összefüggést lehetett találni.
-----
Mindehhez az első világháború eseményei is hozzájárultak. Már az 1914-es őszi orosz offenzívák nyomán galíciai menekültek ezrei – túlnyomórészt ortodox zsidók – jöttek Magyarországra, azon belül főleg a fővárosba, illetve annak zömmel eleve zsidók lakta VI., VII. és VIII. kerületeibe. Nehéz pontos számokat mondani: az első hullámmal 6–8000 ember érkezhetett, majd a menekültek összlétszáma 1917–1918 körül beállhatott .Ez nem tűnik elviselhetetlenül soknak; Bécs 1915-ig kb. 75 000 „galíciánert” fogadott, ami az összlakosság 3,5–4,0 százalékára rúgott. (S nem tudjuk, mennyien mentek tovább Budapestről nyugatabbra.)

A galíciai zsidó menekültek ügye hatásvadász parlamenti beszédek és újságcikkek állandóan visszatérő témája lett. A közvélemény fantasztikus számokat emlegetett (akár több százezrest), és az 1916-tól egyre elkeseredettebb, bűnbakkereső légkörben a legtöbb bajt a galíciaiak (illetve általában a zsidók) nyakába lehetett varrni. E szerint a galíciaiak „uzsorások”, „árdrágítók”, „feketézők”, „miattuk van áruhiány és infláció”, „miattuk nincsenek üres lakások”, az ő „keleti erkölcseik fertőzik meg az embereket”, és hasonlók. Az újságírók magas példányszámokat reméltek e cikkektől, a politikusok népszerűséget.

Volt más hang is. Kosztolányi Dezső a galíciai menekültek nevében írt cikket: „Egy ital vizet kérünk meg egy vackot, hova lehajtsuk fejünket. Vagy még annyit se. Csak azt kérjük, ismerjetek meg bennünket. Lássátok meg arcunkban az ember arcát, szemünkben a testvért. Amikor pedig a falu határán ballagunk, rongyos, tarka batyunkkal, a dűlők táján, szóljatok rá a komondorokra, melyek lábikránkba akaszkodnak, és le akarják rólunk húzni a gúnyát, amit még nem egészen téptek le rólunk.”[2]tenyleg.com/index.php?action=recordView&type=places&category_id=3115&id=1120803
magyarzsido.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=36:honnan-joettek-a-zsidok-&catid=2&Itemid=2
A galíciai zsidó bevándorlás mítosza. Századok, 152. évf. 2018. 1. sz. 31–60.
www.academia.edu/36060216/A_gal%C3%ADciai_zsid%C3%B3_bev%C3%A1ndorl%C3%A1s_m%C3%ADtosza._Sz%C3%A1zadok_152._%C3%A9vf._2018._1._sz._31_60

Megdőlt az antiszemitizmus genetikai alapja
www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20130116-genetikai-kutatas-az-europai-zsidosag-eredete-es-a-kaukazusi-nepek.html

Magyarországon.
Merthogy a zsidók magyarországi története a 10. században kezdődik.
A könyvében idéz egy szerzetest, aki a 10. század végén azt írta, hogy a magyarok szeretnek azzal büszkélkedni, hogy a zsidóktól származnak. Ez azt jelenti, hogy nem- csak hosszú múltra tekint vissza, hanem eredetileg baráti volt a zsidó-magyar kapcsolat.
Márpedig könnyen elképzelhető, hogy nemcsak a kazárok, hanem szövetségeseik vezetői is felvették a zsidó vallást. Ezért merem azt mondani - magamban egy kicsit nevetve azon a fricskán, amit ez a mélymagyar tudatnak jelent -, hogy ha valaki egyáltalán zsidó volt a honfoglaló magyarok között, akkor Árpád fejedelem biztosan..hehe...
Hogy a zsidók mit értek el ? Ha leírnánk akkor nem férne ide el ! Párat , például amivel ide írsz is ők találták fel , meg a facebookot is , mikor elmész orvoshoz kérdezd ám meg nem e zsidó , meg , hogy amivel gyógyít az sem legyen zsidó termék vagy találmány , továbbá a mobiltelefon , kicsit visszamenve az időbe a Gemini program és az Apollo holdraszállás , az atombomba , mid korszakalkotó találmány és zsidó , a magyar Nobel díjasaink 1 kivételével mind zsidó !
Nem a zsidókkal van a baj apukám, hanem az olyan értéktelen fogyasztókkal, mint te, akik közt amúgy lehetnek zsidók is. Te csak fogyasztasz és fröcsögsz. Nem szégyelled a munkát mert azt se tudod mi az lerí rólad te ocsmány szarházi. Ellenvélemény = zsidó :D hát hallod, rád is hiába költik a pénzt..
Bakker te gyengébb vagy, mint gondoltam :).. ha rádnézek tényleg egy illegális bevándorlót látok aki a Lipótról vándorolt ki a közéletbe épülésünkre

a nagy hohoohooo 2018.12.22. 06:46:16

@balcán maxval birca: Namost tőlem hiába gyűröd a hugy és spermafoltos ,végigszärosszárú pizsamagatyádba a két és félcentis rothadó farkad hehee..Scheppele höhöö....te rövidpöcsszindrómás bolgár mingráns orbánszarcsimbók hehe...az csak a húgyerő hehee..max két centi 6 mm lesz a vizeletfejű vége hehee..

Kim Lane Scheppele a Laurance S. Rockefeller szociológiai és nemzetközi ügyek professzora a Woodrow Wilson Iskolában és a Princeton Egyetem Emberi Értékeinek Egyetemi Központjában. [1] Scheppele 2005-ben csatlakozott a Princeton karhoz, majdnem egy évtizede, mint a John J. O'Brien összehasonlító jog professzora és a szociológia professzora a University of Pennsylvania Law Schoolban , ahol még mindig kar. [2] Scheppele 1984-től 1996-ig volt a Michigani Egyetemen , és 1993-tól Arthur F. Thurnau professzor volt, amíg Pennbe nem jött. [3] [4] [5] Doktori fokozatot szerez a szociológiában a Chicagói Egyetemen (1985) és az AB-től a Barnard College-ban (1975).

Scheppele az autoriter rezsimek szakértője [6] , valamint a magyar politika és a jog. [7]

Scheppele Magyarországon dolgozott az 1990-es években [8] , amelynek során találkozott Orbán Viktorral . [7] Horn Gyula szocialista-liberális koalíciós kormánya alatt az Alkotmánybíróság kutatója volt, és 1995-1996-ban szakértői tanácsadó volt a magyar parlament alkotmányos bizottságának. [9] Alapítója volt a nemi esélyegyenlőség és a kultúra Közép-Európai Egyetem MA programjának társigazgatója, amikor a programot először akkreditálták. [1
A cipője talpáig se hehee.......

a nagy hohoohooo 2018.12.22. 06:47:24

@balcán maxval birca: Namost tőlem hiába gyűröd a hugy és spermafoltos ,végigszärosszárú pizsamagatyádba a két és félcentis rothadó farkad hehee..Scheppele höhöö....te rövidpöcsszindrómás bolgár mingráns orbánszarcsimbók hehe...az csak a húgyerő hehee..max két centi 6 mm lesz a vizeletfejű vége hehee..

Kim Lane Scheppele a Laurance S. Rockefeller szociológiai és nemzetközi ügyek professzora a Woodrow Wilson Iskolában és a Princeton Egyetem Emberi Értékeinek Egyetemi Központjában. [1] Scheppele 2005-ben csatlakozott a Princeton karhoz, majdnem egy évtizede, mint a John J. O'Brien összehasonlító jog professzora és a szociológia professzora a University of Pennsylvania Law Schoolban , ahol még mindig kar. [2] Scheppele 1984-től 1996-ig volt a Michigani Egyetemen , és 1993-tól Arthur F. Thurnau professzor volt, amíg Pennbe nem jött. [3] [4] [5] Doktori fokozatot szerez a szociológiában a Chicagói Egyetemen (1985) és az AB-től a Barnard College-ban (1975).

Scheppele az autoriter rezsimek szakértője [6] , valamint a magyar politika és a jog. [7]

Scheppele Magyarországon dolgozott az 1990-es években [8] , amelynek során találkozott Orbán Viktorral . [7] Horn Gyula szocialista-liberális koalíciós kormánya alatt az Alkotmánybíróság kutatója volt, és 1995-1996-ban szakértői tanácsadó volt a magyar parlament alkotmányos bizottságának. [9] Alapítója volt a nemi esélyegyenlőség és a kultúra Közép-Európai Egyetem MA programjának társigazgatója, amikor a programot először akkreditálták. [1
A cipője talpáig se hehee.......

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.12.22. 07:01:36

@a nagy hohoohooo: jol van megnyugodhatsz....leszarjuk a kazarokat.
de ha Véletlenul igy is volt..akkor hogyan lehet h a 8-9sz.i sirok legjellemzobb sirlelete az ereklyetarto mellkereszt?
bisssztos pont a zsido VEZETŐ RETEG (mi mas lehetett volna persze) sirjait nem talaltak meg sahhhjnos.

ja. es esetleg az egyszeri szerzetes egyszeri munkajanak forrasat ha megnevezned...
dankeju

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2018.12.22. 07:05:24

@a nagy hohoohooo:

Aki egy párt fizetett alkalmazottja, az nem függtelen szakértő, azt hiszem ez még neked is világos...

a nagy hohoohooo 2018.12.22. 07:08:45

A parlamentarizmus ott tart ma Magyarországon, hogy háromféle interpelláció van:
1. Az ellenzék rákérdez valami apróságra, valamelyik samesz lerázza.
2. A fidesz felszólítja a kormányt, buzgó helyeslés.
3. Fidesz-KDNP egyéni képviselői indítvány hétfőn benyújtva, csütörtökön Magyar Közlönyben törvényként közzétéve.
+1. Valaki bevisz egy A4-es lapot és Kövér kitiltja.
Boldog Karácsonyt!

Igazából mindig megmosolyogtató amikor ilyeneket lovasok ezektől a kivezényelt szellemi óriásokról. ...höhöö...
Végiggondolni, hogy milyen magánéletük lehet, és milyen öregkoruk lesz, örökre ilyen gondolatok csapdájában élni. Szar lehet, hogy ekkora szopás az életük.
Én nem sajnálom őket, ugyanis megtehetnék, hogy kilépnek és valami értelmes dolgot csinálnak. De a hatalomvágy métely.
Lófaszt hatalomvágy. (Köz)pénzen vett beteg. Semjént le kell lőni, Ádert ki kell fogni, Orbánt meg be kell öltöztetni a hátul kötős mellénykéjébe, és be kell zárni a helyére..."És a haza fényre derül".
Nincs itt dilemma. Az alap felvetés hibás. Jól hangzik, marha jól, csak éppen nem igaz.

Az Európai Parlament képviselőit közvetlenül választjuk, mi, választók. A Tanácsban ülő minisztereket közvetetten, a tagállamokban, ugyancsak mi, a választók. A Bizottság tagjait ezek a kormányok delegálják, a Bizottság elnökéről pedig a Tanács és az Európai Parlament kétszer is szavaz, másodszor az összes biztossal együtt, minősített többséggel. Az Európai Bizottságnak kb. háromszor akkora a legitimációja, mint a magyar kormánynak, ahol a miniszterelnökről csak egyszer szavaz a Parlament egyszerű többséggel, a miniszterekről meg egyszer sem, senki.

Tessék beletörődni, vannak mondások, amik jól hangzanak, de ha kicsit alaposabban megnézzük, akkor tévesek.Csak primitív, sotét embereket lehet hergelni, sajnos, ez ráillik a mai magyarok több, mint felére.A keresztény kultúra felemlegetésében már világelsők vagyunk, a gyakorlati alkalmazás terén még komoly kihívásokkal kell megküzdenünk.Úgy lett 2/3-uk hogy kevesebb szavazatot kaptak mint az ellenzékiek csak a fideszre szabott választási rendszer segítette nekik. Amit aztán az időköziken szépen el is olvadt.
Egyébként ennek a beteg embernek minden tettére van ám jòl behatárolható törvényi retorzió. Csak alkalmazni kell..
Tökéletes látlelet Orbánisztánról.
Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) abbéli gyanújának adott hangot, hogy az uniós források felhasználását ellenőrizni hivatottak kezén-közén elcsurdogált 2,4 milliárd forint amit a vizsgálódásra szánt Brüsszel. Legalábbis ennyit kér számon az OLAF. Ezért az ügyben nyomozásra kérte a magyar hatóságokat. "
Höhööö..OLAF a könyvelő, aki utánanéz, mit kezdenek a "Mimagyarok" a rothadó nyugat pénzével.
Ez az Orbán-rezsim lényege...csak azt adják ami az énjük .... a korrumpálás korrumpálása a korrupció korrekciója.
Hát igen. Azt hiszik, szabad felhasználású, vissza nem fizetendő hitel..hehee..vagy az is lehet hogy csak elértették, azt hitték korrupcióra adták a pénzt, nem ellene..höhöö...
" Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. "
Szent Viktor, a korruptak védőszentje heheee...
Orbanisztánban nincs korrupció! Az nem is magyar szó!
Feljelentést szeretnék tenni, becsületsértés miatt.
- Igen, mi a tényállás?
- A szomszédasszony kancsal kurvának nevezett.
- Értem, felvesszük az adatokat. Tehát mi a pontos panasza?
- Méghogy én, kancsal?!
Tobzódik Európaszerte a korrupció, csak a mi fényes hazánk kerüli el sikerrel a liberalizmus és kommunizmus, valamint liberálkommunizmus eme mételyét. Köszönjük, Orbán Viktor, köszönjük, Polt Péter!
Na majd pont ez a pénzt nem lopná el a FideSS, mi? Amikor az egész Orbán-rendszer kizárólag a lopásra épül.A konvergencia program vagy a kohéziós politika az nem befolyásolási kísérlet, hanem elvárás a támogatásért cserébe. Az más kérdés, hogy mi ezekből a pénzekből stadionokat építünk.Évente hány ezer milliárdot lop el a magyar kormány? Összeszámolhatatlan, a 40 centis kilátók, a hasznavehetetlen stadion hegyek, a külföldi stadionok és focicsapatok milliárdjai /pl. eszéki/ az ugandai ...stb kereskedőházak, farkas flórik féle lopások.
Amikor 25-30%-ot ellopnak az EU-s pénzekből, közbeszerzésekből, állami pályázatokból, akkor mindenki zuhan. Amikor Matolcsy több száz milliárdokat elszór a nemzeti tartalékból az alapítványaira, miközben egészségügy meg romokban, oktatáspolitika elbaszva, akkor mindenki zuhan. Amikor százezrek menekülnek innen el, akkor is mindenki zuhan. Amikor Orbánék elbasszák az árfolyamot és a devizahitelesek 10-15%-al többet fizetnek utána a részleteikért, akkor is mindenki zuhan. Amikor a manyup pénzek 3000 milliárdját kizsarolják és elszórják 1 év alatt, akkor is mindenki zuhan. Nem sorolom tovább.
Ha lenne egy kis esze az EU-nak, az összes pénzt felfüggesztené, míg Viktor & FideSS maffia Co.tsai el nem számolnak az utolsó fillérrel is a Hágai bíróságon, abból a ménkű sok pénzből, amit eddig eltüntettek.

a nagy hohoohooo 2018.12.22. 07:20:48

@FILTOL: Az Emberiség elment a Holdra, felhasította az atomot, évtizedekkel meghosszabbította az emberi életet, szimfóniákat, remekművű könyveket írt, képeket és szobrokat alkotott, és közben FILTOL orbánseggszolgálatos takonynáci olyan dedóba illő hülye gyerek maradt, mint volt öt- vagy tízmillió év előtt. hehee...

By:Márai Sándor

Le vagyon írva a cikkben, de azért köszönjük szépen a semmit.
Ez a népnevelés nálad valami küldetés?
Semmi népnevelés nincs ebben, egyszerűen tudattam veled, hogy egy okoskodó kis pukkancs vagy, aki úgy kommentel, hogy nem olvassa el, amihez hozzászól.A keresztekkel számos kutató több tanulmányban is foglalkozott, els
Ę
kéntOberschall Magda készített egy nagyobb lélegzet
Ħ
szintézist 1953-ban,
2
majd több kisebb,egy-egy aspektusát vizsgáló tanulmányt Lovag Zsuzsa,
3
illetve Szatmári Imre tett közzé.

www.academia.edu/2076213/Biz%C3%A1nci_keresztek_a_X_XI._sz%C3%A1zadi_s%C3%ADrokban._Byzantine_crosses_in_the_graves_of_the_10_11th_century._

Tessék harcolni!

A világ ellen!

Putyin megvéd bennünket.

Vagy sem.

Akkor: a Fél-Ázsia(i) Magyar Harcra termet, Hátranyilazós!
nem vagytok a világ. Csak egy kicsi, agresszív söpredék.
Az Unió nyilván nem fogja megváltoztatni alapelveit. A két országnak kellene megváltozni.az idióta EU számolatlanul tömi bele a lóvét ebbe a szervezetbe is, de itt már a korrupciós tételek nem milliókról, hanem annak ezerszereséről, milliárdokról szólnak!!! Így tehát van a rendszeresen jövő lóvé a látványépítésekre, a magyar adók pedig (peanuts) zsebpénzként lenyúlhatók?. 8. a kiscsávó a lehülyített fanjaival elfogadtatja az oroszokat mikulásbácsinak (gyedmaróz) és beindítja a ?félázsiai? (életveszélyes gazdasági) vonalat? 9. 2018-ban választási csalássorozatokkal és a bevált hülyítésekkel megnyeri a választásokat?.. 10. még lerabolja az EU-ból, amit csak lehet?., majd amikor nettó befizetőként kilépteti az országot az EU-ból és most már az orosz lenyúlások felé veti zavaros kis tekintetét (ld: atom-business) ?
Ki kinek a felesége, férje stb. ez lényegtelen.
Orbánék vagy elfogadják az Unió elveit, vagy mennek a fenébe.
Biztos vagyok abban, hogy a mag nem enged, nagyon helyesen , marad a távozás.

alöksz róz 2018.12.22. 07:26:33

@a nagy hohoohooo: csak hát ekkora terjedelemben a kutya nem fogja elolvasni, milyet fostál...

V. Vendetta 2018.12.22. 07:32:16

Orbán rendszere pillanatok alatt fog összeomlani, ha nem lesznek eu támogatások. Az oroszoknak és a kínaiaknal sincs pénze, amit ingyen odaadnának bárkinek is, mint az eu. Csak az eu olyan liberális, hogy a saját pénzét önzetlenül a tagállamainak adja. Az orosz, kínai és további autokrata rendszerek nem ilyen liberálisak. Nem fogják az amúgysem létező pénzüket nevesincs senkiháziaknak osztogatni, komoly felt~telek mellett. Orbánnak rendesen be kell nyalnia ezeknek, hogy valamit is kapjon.

Punxsutawney Mormota 2018.12.22. 07:39:01

@Gandosz: Szent együgyűség! Akkor te mit keresel még itt? :D :D :D

Punxsutawney Mormota 2018.12.22. 07:42:39

@V. Vendetta: Az oroszoknak nincs pénzük. A kínaiaknak van, de csak akkor adnak, ha nekik éri meg mocskosul, és lehetőleg már nagyon rövid távon. Amúgy meg őket kurvára nem érdekli, hogy mennyire nyalnak be nekik, a racionalitásokat nézik a befektetéseikben. Nem véletlen, hogy az Ali Express sem nálunk rendezte be az európai logisztikai bázisát, hanem Liegeben.

megamedve 2018.12.22. 07:48:50

O1G rafinált zacsitöltelék.
Úgy fogja ezt a tyúkszaros nemzeti szemétdombot kivezetni az EU-ból, hogy:
- a nép követelni fogja (mondjuk egy jól bejáratott módon: nemzeti foskonzultació)
- a nép tapsolni is fog hozzá

CSAK A FIDESZ!

taga20 2018.12.22. 07:56:15

@Diorella Queen: te ne vagánykodjá má, me jön WR, aztán kikapsz!:)))

2018.12.22. 08:03:50

@Nagy Zoltáán: Te aztán művelt vagy ugari tajparasztkám, csak nem elég mélyen műveltek a téli mélyszántáskor. Olyan nagy az IQ-d hogy egy marék kósamama által tenyésztett disznószarban több az értelem, mint benned. Remélem abból kaptál egy jó adagot, hogy hátha megjön az a lepkefing nagyságú eszed--ami elment.

De ha már ki akarsz lépni az eu-ól, menjél, ki tart vissza ? Szeretettel várnak, mindenhol a világon, mert az ilyen agyhalottakra ott nagy szükség van. Még ki is tüntetnek.Lehtsz szendvicsember, mert ahogyan látom nagyon sötét vagy, úgy agyilag.

Bakker ! Ha kilépnénk az eu-ból, másnap becsődölne az ország te seggfej. Hiszen az autógyártó gépsorunkon kívül, a bosch , a ge szalagnál dolgozó és ott ténykedőkön kivül--semmi más nincs ebben az országban , csak atom hülye seggnyaló és ostoba pöcsfejú politikus.Meg van államadóságunk--ami a jelenlegi (2017. harmadik negyedévi) 26 956 milliárd forintról 2018 végére 29 ezer milliárd forint fölé hízhat, majd további két év alatt még ezer milliárddal nőhet. Így 2020 végére 30 129,4 milliárd forintos nominális adósságot vár a kormány." Ja és a sok sok soroscsicska, sorosbérenc és soroslakáj, akik pénzért még az anyjukat is eladják, ha pénzt látnak, azok maradnak, mert orsós őket azért tartja hogy nyalják a seggét.Ezek akik pénzért most éppen a takonymédia és a szarosvég propagandistái.

Nem az eu-t kell szidni, hanem a sok pénzéhes f@szt kell megkurni, akik orditottak a földért, hogy nekik adják vissza majd eladták zsebszerződéssel. Vagy a cukorgyáraknál, mindenki csak a másoktól szarér-húgyér felvásárolt répát adta volna magas áron a gyáraknak, akik beintettek és közölték, hogy bocs--de már piacgazdaság van.

Pontosan Antall volt az aki szétverte a magyar mezőgazdaságot és a élelmiszer ipart is. Hiszen nagy mellénnyel kijelentette hogy a magyar almát csak dollárért adják--aztán mikor visszaszóltak neki hogy dollárért almát veszünk, nem szemetet, akkor leesett az ála. Közben a sok mai zöldbáró gyorsan felvásárolta a szölöket, az almafa ültetvényeket és a tsz-eknél megmaradt szarvasmarha ágazatokat--kárpótlási jegyekért. Majd utána amikor az eu pénzt ajánlott a szőlő tulajdonosoknak, az almatermelőknek és a szarvasmarha ágazatokban dolgozóknak a felesleg levágásáért, akkor bizony ezek a kiskirályok, milliomosok lettek--hirtelen.

De ha már annyira ki akarsz lépni, remélem azt tudod hogy az ország mennyi pénzt kap-kapott az uniótól.Ha nem akkor segitek. "Legalább tízezermilliárd forint érkezett az EU-tól Magyarországra az elmúlt 12 évben. Ez naponta 2,2 milliárd forint. Csodát várt ettől a pénztől az ország. És csodák csodájára orsósék ezt is ellopták, elb@szták.

Viszonyitásként--Ausztria az Európai Újjáépítési Program (Marsall-terv) keretében mai értékben kifejezve 8 milliárd dollár Marsall-segélyt kapott.
Magyarország az Európai Uniós Fejlesztési Programok keretében eddig, 2015-ig több mint 40 milliárd dollárt, vagyis az Ausztriának a háború után juttatott Marshall-segély több mint ötszörösét kapta mai értéken számolva is.

Na további jó hazudozást, idióta fidióták !

Dikusz 2018.12.22. 08:20:38

@taga20: Helló! :))))

Bár tökelétesen igazat adok neked erre a kommentedre, de egy másik blogon erre a kellemes stílusra utaltam. :)))

legyetek 2018.12.22. 08:38:21

31 százaléknyi euroszkeptikus,
33 százaléknyi mérsékelt EU-támogató és
36 százaléknyi föderalista nézetet valló polgárral.

Ha jól értem, akkor a közvéleménykutató azt feltételezi, hogy a magyar lakosság 69%-a ismeri a föderalizmus szó jelentését. Ennyit a felmérés komolyságáról.

wolves84lb 2018.12.22. 08:43:24

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: jé, te már megint előkerültél, kisköcsög? nem bírsz magaddal, mi, selejtgeci?

paraszthajszal 2018.12.22. 08:44:44

@legyetek: A konkrét kérdés szerintem szólhatott akár úgy is, hogy „Egyetért-e azzal, hogy Európai Egyesült Államokra” lenne szükség – és végigkérdezték az DK és az LMP mind a 34 rendes és pártoló tagját. ;-)

paraszthajszal 2018.12.22. 08:46:14

@Diorella Queen: „Egyre kevesebb a kóbor kutya ”

Basszus, ez valami vicc, ugye??? :-))

Eddig a pontig még komoly konteónak tűnt…

taga20 2018.12.22. 08:50:24

@Dikusz: szia drága hölgy:)

vágtam, hogy mire utaltál, de ezekkel a fityeszorkokkal, csak így lehet értekezni, me csak ezt értik.

lehetne értelmesen, választékosan is vitatkozni.
a STOP SOROS, meg a tüntető fiatalok csürhe, stb,-re nem lehet indulatok nélkül.

a nagy hohoohooo 2018.12.22. 08:51:38

@alöksz róz: megértelek derága orbánseggszolgálatos takonynáci baro....heheee...a teféle "ÍKÚ" vitézeknek 6 szó már meghaladja az értelmi képességét..höhööö.-

paraszthajszal 2018.12.22. 08:57:09

@a nagy hohoohooo: „Nyilvánvaló - bár ez nincs a szabályban leírva -, hogy ez úgy értendő, hogy az érintett ország vezetőjének kivételével kell összejönnie a konszenzusnak. Ha ugyanis ez nem így lenne, akkor a vétkes ország vezetője megvétózhatná a saját országa elleni eljárást.”

Scheppele itt megdöbbentően felületes a „bár ez nincs a szabályzatban leírva” kitétellel.

Ja, a TEU/EUSz. 7. cikkben nincs leírva, de a TFEU/EUMSz. 354. cikkben konkrétan igen:
„For the purposes of Article 7 of the Treaty on European Union on the suspension of certain rights resulting from Union membership, the member of the European Council or of the Council representing the Member State in question shall not take part in the vote and the Member State in question shall not be counted in the calculation of the one third or four fifths of Member States referred to in paragraphs 1 and 2 of that Article. Abstentions by members present in person or represented shall not prevent the adoption of decisions referred to in paragraph 2 of that Article.”
„Az Európai Unióról szóló szerződésnek az egyes uniós tagsági jogok felfüggesztéséről szóló 7. cikke alkalmazásában az Európai Tanácsnak vagy a Tanácsnak az érintett tagállamot képviselő tagja nem vesz részt a szavazásban, és az érintett tagállamot nem lehet figyelembe venni a tagállamok egyharmadának, illetve négyötödének az említett cikk (1), illetve (2) bekezdése szerinti kiszámításakor. A személyesen jelen lévő vagy képviselt tagok tartózkodása nem akadálya az említett cikk (2) bekezdése szerinti határozatok elfogadásának”
eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=celex%3A12012E%2FTXT

Én azért a Tanács helyében megfontolnám, hogy szó nélkül elfogadják-e egy olyan „szakértő” álláspontját, aki azzalsincs tisztában, hogy itt az eljárási szabályokat mi állapítja meg.

„seggem verem a földhöz a röhögéstől”

Tőlem, ha ez jól esik. ;-)

Nekem azé' kicsit még korainak tűnik, de te tudod.

@balcán maxval birca: „Seppele egy végletesne elfodult álszakértő”

Az még hagyján, hogy elfogult, de hogy odáig nem jut el, hogy az EUMSz. vonatkozó cikkét megnézze, ettől eldobom az agyam.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2018.12.22. 09:00:57

@paraszthajszal:

Ezért mondtam: kamuszakértő, direlt nem nézi azt, ami nem igazolja őt. Gyakorlatilag összes cikke 20 % igaz tény 80 % marhasággal.

Ménár Atya 2018.12.22. 09:02:34

@Diorella Queen:
Nem akarok kötekedni, értem mire célzol, de csak a pontosság kedvéért: A Samsung Dél Koreai :)
Na vazze, akkor kilépünk az euból, és a dunántúl kínai, a keleti rész meg Dél Koreai lesz!
Most már értem! :D

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.22. 09:03:19

@paraszthajszal:

Köszönjük ostoba fideszes troll hogy bevallottad, hogy orbán nemzetközileg ismert köztörvényes tolvaj, akinek lételeme, hogy az EU ne tudjon vizsgálódni a bünügyeiben mert akkor azért fegyházat kapna.

A széthízott gazdád még egy ideig tudja müködtetni a lopásai elkenését a polt péter féle köztörvényes bandatagjaival, de hát azt még a magadfajta mélysötét orbán faszszopója se gondolja komolyan, hogy a felcsúti maffia rendszer örökké állni fog, így a gazdádra meg terád sose fog eljönni a leszámolás napja?

Vagy ti mélysötét fideszes trollok tényleg azt hiszitek hogy orbánod nem fog a Honeckerek, Ceaucescuk, Janukovicsok sorsára jutni?????? Hahahaha!

legyetek 2018.12.22. 09:10:24

@paraszthajszal: Ezt a kérdést sem tudja értelmezni 69 %-nyi ember, még akkor sem, ha mind DK-s.

vanRob 2018.12.22. 09:14:12

Nem hinném, hogy viktorevics tényleg ki akarná léptetni az országot. Szerintem halvány fingja sincs, hogy a tetteinek milyen következményei vannak. Egy szimpla hazudozó populista pöcs. A saját zsebe a fontos. Abba pedig az EU-tól tud csak pénzt lopni, a kínaiak okosabbak, az oroszoknak meg nincs pénzük.
Az EU-ból való kilépés egy olyan forgatókönyv, amivel minden magyarországi magyar államlolgár (a külföldiek ebbe most ne szóljanak bele) inkább csak rosszul járhat, mint jól. Bár orbán és sleppje az összerabolt milliárdjaival gond nélkül élne tovább egy magyarországgal kiadatási egyezménnyel nem rendelkező országban.

csakegyvalaszto 2018.12.22. 09:20:37

@paraszthajszal: "Hát, aszondja, április 8-án, listán 2 824 551-en vótunk.

Mindünknek küldenél karácsonyi üdvözlőlapot? Szerintem e-mailbe küldd, mert postán sokba' lesz. :-) "

Főleg azért lesz baromi drága, mert sokat kell országhatáűron kívülre: ukrajnába, romániába, szlovákiába, szerbiába küldeni. Nekik nyugodtan küldheted nyitott borítékba fideszes képviselőkön keresztül, úgy is érvényes lesz.

konrada 2018.12.22. 09:23:13

Hétfő az EU kilépési nap!
Kedden bukik a patás.
Szerda a diktatúra.
Csütörtök államcsőd.

Kéretik a már sok éve kialakitott B1menetrendet betartani!

2018.12.22. 09:26:41

@morph on deer:

"Miért muszáj olyan sokáig várni?"

Mert a jó dolgokra érdemes. Ritkán mondok ilyeneket, mert a nagyanyám átka fogott.

Ménár Atya 2018.12.22. 09:47:55

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:
"Vagy ti mélysötét fideszes trollok tényleg azt hiszitek hogy orbánod nem fog a Honeckerek, Ceaucescuk, Janukovicsok sorsára jutni?????? Hahahaha!"

Édes fiam, elég gyérek a történelmi ismereteid, eddig csak Rákosi, Kádár,és bolond FLetó jutott hasonló sorsra. Megjegyzem, ők mind baloldalinak nevezett pöcsök voltak.
Jelenleg csak néhány elvakult utcán masírozó csőcseléknek van az a tévképzete, hogy itt véreskezű diktatúra van.
A többség békésen karácsonyozik :)
Az úr legyen tevéled a te egyszerűségedben!
Ámen

Lacapapa44 2018.12.22. 10:41:40

@Pár dollárral többért: @Orbánék Moszkva fele menekülnek!:
ég szerencse, hogy nem az ilyen alkoholista barmok döntenek az ország sorsáról. Nektek ennyi jut, hogy az ilyen patkány lyukakból visítoztok és fenyegetőztök, és a kannás bor mellet álmodoztok egy régi szép világról, amikor még a hülyék irányítottak!

sZulamith 2018.12.22. 10:48:30

Szerintem a feltűnni akarás inkább, mint más. Persze csak akkor, ha nem előz meg bennünket más ország:)

Lacapapa44 2018.12.22. 11:01:23

@Ménár Atya: Gondolod, hogy megértik? Szerintem a patkányok sosem tudják felfogni, hogy miért a sasok repülnek és nem ők!

alöksz róz 2018.12.22. 11:06:55

@a nagy hohoohooo: nálad biztosan okosabb vagyok. de nem baj, papám, az a lényeg, hogy nyeljél nagyokat, mert a titeket megillető helyen, a szopóágon vagytok. és minél inkább hisztiztek meg köpködtök, annál inkább szopóágon lesztek. szopni fogtok az ep választáson meg szopni fogtok az önkormányzati választáson is. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok

Lacapapa44 2018.12.22. 11:07:24

@taga20: Mondjuk az az eszedbe sem jut, hogy azért nem lehet, mert ilyen szinten vagytok! Elvagytok itt a jó meleg patkány fészekben, egyetlen épkézláb gondolat nélkül, visítozzátok , amit az ATv a szátokba rág, aztán nagyon okosnak képzelitek magatokat!
Pedig , hát azért az ország normálisabb része látja ám, hogy mennyit értek!

John Nethem 2018.12.22. 11:30:22

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:

Egy frászt.

A tipikus ORBÁNfóbiások fejébe van beékelődve ez a folytonos EU-ból kiléptetési fixa-idea. ( = KÉNYSZERKÉPZET.)

És csak jelzem:
www.polemia.com/liberte-dexpression-la-france-derriere-la-russie-et-la-hongrie-indice-libertex-2018/

Az Egyesült Államok, Dánia és Nagy-Britannia után jön Magyarország a francia Libertex libertárius kutatóintézet felmérése szerint a szólásszabadság szempontjából legszabadabb országok listájában. Franciaország az oroszokkal együtt sereghajtó, a németek rá se fértek a térképre.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.22. 11:30:58

Miért lépne ki? Hülyét csinál belőlük, és még pénzt is adnak..:)))

taga20 2018.12.22. 11:44:32

@Lacapapa44: csak hadházy ákos szavait tudom neked mondani szervilis fityeszpatkány.

A LÓNAK A FASZÁT KÓSTOLGASD, TE KIBASZOTT FITYESZORK!

Gandosz 2018.12.22. 11:46:02

@Ms.Cunnesburry: Az a tény, hogy egyfolytában megélhetési magyarozol és így igaz érzéseiben bántasz meg embereket, mutatja, hogy az emberi kapcsolatokat és érzéseket csak az anyagi érdek oldaláról közelíted.
EZÉRT JOGOS KÖVETKEZTETÉS, HOGY SZÜLEIDET IS LEKÖPÖD, HA ÉRDEKEDBEN ÁLL.

morph on deer 2018.12.22. 11:46:49

@balcán maxval birca:
“Seppele egy végletesne elfodult álszakértő, nehogy komolyan vedd a szövegét...”

Bárányka, vlamit vagy nagyon nem tudsz, vagy nagyon nem akarsz tudni: nem hiszem, hogy hirtelen tudnál említeni nála nagyobb tudású és elismertenb szakértőt a témában!
Ráadásul ő még a magyar helyzettel is tisztában van, lévén első kézből származó ismereekkel rendelkezik.

Amitől “elfordult” az az a képmutató köpönyegforgató kis geci, akit orbán viktornak hívnak.
Ahogy minden tisztességes ember teszi, világszerte.

2018.12.22. 11:53:45

@Gandosz:

A tegnapi produkcióddal leírtad magad.
Ennyi.

Gandosz 2018.12.22. 12:09:52

@Ms.Cunnesburry:
Hitvány figura vagy, en bloc minősítesz és bántasz meg emberek csoportját. Ráadásul azt írtad pár hete, hogy a magyarság velem nem köt össze téged, miközben én minden magyarral közösséget érzek. Megvetlek.

Sir Bates dö Hól 2018.12.22. 12:19:32

@alöksz róz: persze, öntsd csak az olajat a tűzre!:-)...
jól csőbe húztál tegnap! és még el is gondolkoztam a válaszon (nyilván tudnék rá egy jó nyakatekert indoklást adni, de abban is lenne hiba, ami azért a nagy többségnél átmenne, de nem nálad, téged meg miért nézzelek madárnak, nem megyek házhoz a pofonért, 1100-as IQ:-)), pontosan azt írtam "az, hogy csökkenni fog, az szinte biztos; az, hogy mennyit tartanak majd vissza, majd meglátjuk; az, hogy vargáék visszakérték a már kiutalt pénzt, az is tény; az eu transzferek tartják mozgásban a ner rendszerét, abból van a visszaosztás, ha az nem lenne, mo akár normális ország is lehetne: önmagától nem tudna finanszírozni ekkora sleppet (ez a ner előtti időszakra is igaz volt), ha meg nincs lé, akkor a haj sem korpásodik..."
ha akarod persze, akkor összedobhatok egy választ a felvetéseidre, de nem lenne könnyű...

taga20 2018.12.22. 12:20:01

@Gandosz: nálad ócskább magyarul beszélő szutykot még nem láttam.

ha meglátom a kommentedet, csak köpök egyet parazita!

a nagy hohoohooo 2018.12.22. 12:41:01

@alöksz róz: Te vagy a világ legbutább orbánseggszolgálatos jobbikuSS takonynáci trollja hehee..
Megint,mint mindig csalni akartok ugye?
Végleges EBESZ jelentés:
Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ)
Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR)
Korlátozott Választási Megfigyelési Misszió
Magyarország
Országgyűlési Választások, 2014. április 6.
IDŐKÖZI JELENTÉS
2014. március 5-
18www.osce.org/hu/odihr/elections/116760?download=true

És ugyanúgy csalások sorozata 2018-ban.
Akkora volt a Fidesz médiatúlsúlya, és a kormány annyival többet kampányolhatott, hogy ugyan maga a választás tiszta volt, egyenlő versenyről szó sincs – állapította meg az EBESZ. A kormány 2014 után nem fogadta meg azokat a tanácsokat, amiket az OSCE adott, hogy kijavítsák a választási rendszer hibáit. A retorika ellenséges és idegenggyűlölő volt.Az állam és a Fidesz annyival több forráshoz fért hozzá a választás előtt, hogy nem lehetett egyenlő versenyről beszélni.

A szervezet sajtótájékoztatón ismerteti eredményeit. "Vegyék komolyan ezt a jelentést!" hangsúlyozta a misszióvezető a kormánynak.
A kormányzati médiatúlsúly és az átláthatatlan kampányfinanszírozási rendszer lehetetlenné tette, hogy igazi politikai vita legyen a választás előtt, így a szavazók jelentős részéhez nagyon sok információ nem jutott el – írták.

A pártok kampánykiadásait például azzal az indoklással limitálták, hogy egyenlő feltételek mellett indulhasson mindenki – csakhogy eközben a kormány reklámokkal árasztotta el az országot, így nem lehetett szó egyenlő feltételekről. (Ezeket a hirdetéseket kormányzati információként tették közzé, nem a Fidesz-kampány részeként.)

A jelentés szerint a média szabadon foglalkozhatott a választással, de valóban szabad, a pártokat és a fontos témákat bemutató anyagok igazán csak az online sajtóban születtek. A közmédia a kötelező feladatát ellátta, minden indulónak adott némi időt a programja bemutatására, csakhogy a híradói egyértelműen a kormánypártot támogatták az EBESZ szerint is.

Arról is szó esik a jelentésben: a civil szervezeteket megfélemlítő retorikával és a törvényi szabályozással a kormány elérte, hogy az állampolgárok ne tudjanak figyelni arra, szabályosan zajlik-e a választás, de legalább a nemzetközi megfigyelőket beengedték.

Itt található a teljes jelentés.
Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ)
Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR)
Korlátozott Választási Megfigyelési Misszió
Magyarország
Országgyűlési v
álasztások, 2018. április
8.
IDŐKÖZI JELENTÉS
2018. március 5-
26www.osce.org/hu/odihr/elections/hungary/376648?download=true
A magyar kormány tisztességtelen előnyt élvezett az országgyűlési választásokon.
Ami tisztességtelen az csalás .
1998 óta nem szavaztak ilyen kevesen a Fideszre
A Fidesz kétharmad-közeli eredményét egészen különös megvilágításba
helyezi, ha megnézzük, a párt listája hány szavazatot kapott az elmúlt
négy választáson.
1998-ban 1,34 millióan szavaztak Orbánékra.

2002-ben 2,31 millióan.

2006-ban 2,27 millióan.

2010-ben 2,7 millióan.

2014-ben pedig körülbelül 2,1 millióan.
Ráadásul az adatsorok nem is hasonlíthatók össze egy az egyben, mivel
most a honosított magyarok is leadtak 88 ezer szavazatot, márpedig ezek
95 százaléka a Fideszt erősíti.
Vagyis a Fidesz kevesebb szavazattal szerezhet ismét kétharmadot, mint amennyivel 2002-ben és 2006-ban is kikapott.

Azt, hogy a választási rendszer átírása
mennyire a Fidesznek kedvezett, tökéletesen bemutatja az alábbi diagram
Látható, hogy négy év alatt a Fidesz pártlistás szavazatainak aránya 52,7 százalékról 44,6 százalékra csökkent, de a parlamenti mandátumaránya érdemben nem változott. Ugyanakkor a baloldali
pártszövetség a négy évvel ezelőtti MSZP-s eredménynél több mint 6 százalékkal jobb eredményt ért el (19,3 százalék után 25,7 százalékot), a
parlamenti képviselete azonban 15,3 százalékról csak 19,1 százalékra emelkedett.
És itt van a kutya elásva:"Azt, hogy a választási rendszer átírása mennyire a Fidesznek kedvezett,"
Persze, az hogy gyakorlatilag a teljes választást, törvényhozással csalta el a Fidesz, nem menti az ellenzéket teljes mértékben. De részben
azért enyhítő körülmény, hogy nem lehet úgy versenyt nyerni, ha valaki a másik célvonalát mindig arrébb teszi, a sajátját meg közelebb....Mert ez történt.
A Fideszre írt választási törvény gyakorlatilag nem engedett mást győzni.
Az egész Európa tudja ,hogy csalással szereztetek 2/3-ot Elfelejted megemlíti a TÉNYT, hogy nem az ország kétharmada szavazott a felcsúti kisvasutasra és bandájára, hanem a parlamenti mandátumok kétharmada lett az övé a megbuherált és személyre szabott választási törvény miatt. voltak manipulációk: a választási körzetek megváltoztatása, a határon túli trianon-magyaroknak állampolgárság osztogatás, levélszavazás lehetősége ezek számára, a külföldön dolgozó magyarok számára a szavazás megnehezítése, többnyire lehetetlenné tevése.Igen, ezek egyenlők a választási csalásokkal .

mcc 2018.12.22. 12:46:22

@paraszthajszal: Nem volt népszavazás az EU-csatlakozásról. A NATO-ról volt.

Sir Bates dö Hól 2018.12.22. 12:47:58

@John Nethem: te elolvastad egyáltalán az általad linkelt cikket?:-)... mert amúgy ügyes próbálkozás:-)...

paraszthajszal 2018.12.22. 12:51:19

@mcc: Arról IS volt: www.valasztas.hu/nepszav03/hu/index.html

„Egyetért-e azzal, hogy a Magyar Köztársaság az Európai Unió tagjává váljon?”
„2003. április 12-én megtartott országos népszavazás eredményes volt.
Az érvényesen szavazó választópolgárok 83,76 %-a IGEN választ adott.”

a nagy hohoohooo 2018.12.22. 12:57:26

@paraszthajszal: Elmondtam már derága orbánseggszolgálatos takonynáci baro....hehee....abból a "paraszthajszal"-ból a PARASZT az egód hehee.....

Mindig élvezem amikor egy seggbuta orbánseggszolgálatos takonynáci NAGYFäSZ -nak vizionálja magát hehee......
Ez csak a kezdet – Eljárás Magyarország ellen a 7. cikk alapján
Szerző: Dr. Petrus Szabolcs LL.M.
Dátum: 2018. szeptember 17.
Címkék: 7. cikk, Amszterdami Szerződés, bírák nyugdíjkorhatára, EUB, EUMSZ, Európai Bizottság, Európai Parlament, jogállamiság, kötelezettségszegési eljárás, szavazati jog felfüggesztése
Rovat: Világjogász
Más a helyzet a 7. cikk alkalmazása esetén, amely a tanácsi szavazati jog megvonásával végződhet, tehát az EU által is végrehajtható.
Így az érdekes helyzet áll elő, hogy bár az eljárás és az alkalmazási feltételek a jogállamiság követelményének megsértése esetén sokkal képlékenyebbek, mint amikor egy tagállam materiális közösségi jogot sért és a Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít, az EU mégis előbbi esetben képes a szankciók hatékonyabb végrehajtására.

jogaszvilag.hu/vilagjogasz/ez-csak-a-kezdet-eljaras-magyarorszag-ellen-a-7-cikk-alapjan/

És valóban te vagy a NAGYFäSZ....sőt a legnagyobb orbánseggszolgálatos hímvessző hehee......höhöö...amúgy semmi bajom vele ,hehee..jó is egy jól álló dákó ,nade a miért a nyakadon hordod hehee...jó mutatja ki vagy hehee...

2018.12.22. 13:03:22

Nincs igazatok. Ugyan úgy, ahogy eddig sem volt. Egyszerűen csak hülyeségeket firkáltok. Soxor rosszindulatúan és gyűlölködve.

2018.12.22. 13:05:44

@Nagy Zoltáán:

Na menjél a lendvai utcába vedd fel azt a pár fillért amit eléd löknek és utána folytasd a hazaáruló komcsi orbán megvédését. Komcsi fidesztroll vagy.
O1G

taga20 2018.12.22. 13:06:10

@valaki nagyon más:

köszönjük emese, mára ennyi elég lesz!
tessék elfáradni a kasszához, asztán húzás haza, me nem fog jönni a dszézuska!

paraszthajszal 2018.12.22. 13:08:18

@a nagy hohoohooo: Igen, ez egy normális szakmai cikk, az általad nem idézett részében meg ott a lényeg is: „Tehát a szankciók alkalmazásának elrendelésénél már nem, de a jogsértés tényének megállapításánál – az ügyben érintetten kívül – minden tagállamnak vétójoga van. A lengyel és a magyar kormány többször jelezték, hogy ezzel kölcsönösen élni fognak. A két érintett tehát kölcsönösen blokkolhatja az eljárásokat. Bizarr helyzet, amire a jogalkotó nyilvánvalóan nem készült.” jogaszvilag.hu/vilagjogasz/ez-csak-a-kezdet-eljaras-magyarorszag-ellen-a-7-cikk-alapjan/

Akkor ennyikeh?

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2018.12.22. 13:14:01

@morph on deer:

Mondtam, hogy kistudású? Nem. Azt mondtam, elfogult. Érted a különbséget?

2018.12.22. 13:19:56

@Lacapapa44:

El vagy te tájolva. Abból a tányérból eszel amit a komcsi orbánod éjjeli edénynek használ. Itt vonyítasz ahelyett, hogy mennél túlórázni a szalag mellé.
Agyhalott vagy barátom, mert agyhalottá tett a hierarchikus kommunista pártod.
Bizony nem azért van a fejed, hogy a nyakadon ne essen be az eső.
Gondolkodni kellene és nem azt hinteni amit a szádba raknak.
Próbáltad már?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.22. 13:22:17

@a nagy hohoohooo:
A múltkor, amikor valaki kirakta az ocsmány pofádat, akkor eltűntél egy időre. Minek másztál elő vén marha?

"Vagyis a Fidesz kevesebb szavazattal szerezhet ismét kétharmadot, mint amennyivel 2002-ben és 2006-ban is kikapott."
Ez aztán a logika. 2014ben Németország egy gólt lőtt a VB döntőn, és nyert. 2018ban Horvátország 2 gólt lőtt, és kikapott.

a nagy hohoohooo 2018.12.22. 13:29:02

Orbán a tűzzel játszik(az összes lakája ,kivezényelt troll is Orbán szájával beszél, mint minden FideSS bérlistás szolgából.) Túltolta ezt is, mint mindent, s a hívek annyira be vannak már gerjesztve, hogy egyenesen akarnák az EU-ból való kilépést. Ez egy nagyon veszélyes helyzet.
Orbán aberrált, de ettől még látja ő is, hogy nem volna jó egyáltalán most kilépni, ezért nem is akarja ezt egyáltalán,volt egy, az "illiberális"Horthyt majmoló,a nácikkal együtt erősen kritizáló cikk a Die Weltben, ami arra volt kihegyezve, hogy tényleg kell-e Mo. az EU-nak.
De ugyanakkor Orbán kiszámíthatatlan is ,ezt akarták az első perctől kezdve. Kiszedni a EU adófizetők ,az EU kasszából amit még lehet, azután nemzetthy bunkó módra felháborodva távozni. Utána jöhet a feudálmaffiózó nemzetthy mennyország".
Pedig Európa azt várná tőlünk, hogy ismerjük és tartsuk be a szabályait, de legyünk rugalmasak és kreatívak. Mindig próbáljunk a helyzetnek megfelelően vezetni, de sose felejtsük el bekötni a biztonsági övet.
Közérthetően ,tagja lettünk egy"úri klubnak",mit tagja?Szinte betörtük az ajtót vegyenek már fel!
És bár konkrétan nem volt leírva,hogy DEMOKRÁCIÁBAN(is,jobb társaságban egyébként sem)"NEM ILLIK A PADLÓRA KÖPNI",Orbán nap mint elköveti,szembeköpi a közös demokratikus értékeket és lábbal tiporja a saját népéét.
Nos, ez a biztonsági öv, ez nem tetszik Orbánnak, höhöö..."ez köti gúzsba a mimagyart", pedig a magyar ugye, "szabadságszerető nép"....azhát ,de érdekes mégse volt sose egy győztes szabadságharca ,forradalma,mindig a saját urai,jobboldala árulta el .
Az elhülyített orbánszekta meg olyan agykárosult, hogy Orbán hátsó fele mindent eltakar előle minden kilátást.
Orbán valószínűleg úgy képzeli, hogy ha most még nem is volna célszerű kilépni — óriási talált pénzeket vár onnan a saját rezsimje fenntartására —, el fog jönni az idő, amikorra a keleti nyitás lehetővé fogja tenni a kilépést. Majd akkor. Nem most,de nála ez csak egy pillanatnyi"megint báncsák a magyart"elmezavar és bekövetkezik.
Orbán legyen kedves a FideSS szektával együtt kihátrálni a"junióból", de az ország ott marad ahol van. Köszönjük szépen.
Ellenkező esetben újra a vasfüggönyön belül találjuk magunkat,még a román határőr is visszazavarja a menekülőket. Az ország látványosan fog a szégyenpadra ülni. Sajnos mindenki, Orbán ellen szólók is. Ha végignézzük a történelmet az egész nép szokott bűnhődni. A sikeres oldalon állok azt mondják majd, ti választottátok meg ezt a borzalmas embert, aki a sikeres Uniót majdnem szétverte.
Megoldás a kétsebességes Unió. Hatalmas könnyebbség lesz a magnak, mint akinek a lidérc távozott volna a mellkasáról. Ez a mocsok meg majd megint okoskodik, ha hagyjuk.A tagállamok vezetői (az EU-országok állam- és kormányfői) nevezik ki az Európai Tanács elnökét,köztük a FideSS és jobbikos EP képviselők is megszavazzák.
A németeken és a franciákon kívül van még mintegy 26 tagállam, amelyiknek van beleszólása abba, hogy merre menjen az EU.
Amikor az autópályán egy agyalágyult szenilis öreg szembe megy a forgalommal, akkor rajta kívül az összes autós szabálytalanul közlekedő hülye?Na ez a szenilis Orbán Viktor...Csak az meg mindent a migrációra fog. Ha nem lennének nagy tömegben migránsok, akkor mindent a szocialistákra fogna. Ha szocialisták se lennének, akkor meg mindennek a csórók lennének az okai. Az első stubja volt ugye 2002-ben, amikor fél évig lélegeztetni kellett agyilag. Azóta is hasad néha a tudata szerintem, de vannak új, modern gyógyszerek, csak attól meg nyalási kényszere van.
Miután éveken keresztül feji az uniót és személyében, valamint családjával és haveri körével együtt a legnagyobb haszonélvezője az uniós tagság következményeinek, elkezd siránkozni, hogy ő nem így képzelte. Hat év után elkezdi az elszegényedett, csalódott emberek nótáját cimbalmozni, mintha ő lenne itt az igazi vesztes.
Ettől tényleg hányni kell.Tonnaszámra öntik ide a pénzt a kohéziós alapokba. Elmondanám az azért van, hogy felzárkózzon már ez a nyomorult ország. Ti bazdmeg ellopjátok és a maradékból meg letérkövezitek az országot. Ahelyett, hogy a magyarországi vállalkozások kapnák sokkal szélesebb körben, akik fejlődni tudnának belőle.
Gyakorlatilag nincs ezen a kontinensen senki...aki felelős beosztásban a politikában ténykedik és komolyan veszi Orbán szájmenéseit...impertinens hazudozó...az európai államfők, politikusok azért állnak össze vele közös fotókra..hogy társaságban mutogassák..
Az EU és a Néppárt helyében már rég kivágtam volna, mint a macskát sz@rni.. Először megy majd a szájkarate, de a csehek és a szlovákok tuti, hogy nem maradnak ki. A lengyelek is gizdulnak majd egyet, aztán csatlakoznak. Főleg akkor, ha tényleg látszódik majd, hogy itt egy komoly katonai együttműködés is beindul német vezetéssel és francia támogatással. Onnantól pedig nem marad Viktornak játszótárs.A kétsebességes EU mást jelent. Magyarul, aki nem tartja be a szabályokat az kívül reked.

2018.12.22. 13:38:01

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

Osztán mikor lesz a milliárdokkal megtámogatott magyar szégyen falábú válogatott a futball vb döntőjében?
A stadionépítő bolseviktornak és a sleppjének mennyi pénz esik le az építkezésekből?
Kell is a stadion a 350 nézőnek egy bajnoki meccsre.
Meg kell a több milliós havi fizetés a futballozni nem tudó és nem akaró közveszélyes munkakakerülőknek.
Magyarországon egy halott sportot tömnek ki több száz és ezer milliárddal miközben nincsenek meg az alapok. Szakmailag egy nagy nulla az egész. Nincs magyar szakember az utánpótlásban. Nincs egy maghatározó játékosunk a 4 nagy topligában még középcsapatban sem, nemhogy topcsapatban hétről-hétre játszana és kíváló teljesítményt nyújtana.
Ez a szerencsétlen disznófejű potrohos azt találta mondani a horvátok VB ezüstje után, hogy mégis csak a mi kutyánk kölyke.
Tényleg b+?
Horvátország lakossága 4 millió körül van.
Mennyi játékosuk játszik a 4 nagy topbajnokságban?
Mennyi játékosuk játszik ezekben a bajnokságokban topklubokban?
Na ugye.
Nem nagyon kéne más tollával ékeskedni, de a moszkoVitya az ezt csinálta egész életében.

a nagy hohoohooo 2018.12.22. 13:40:14

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Picit aggaszt ,hogy:.túlterheled a húgyagyad.......,de úgy látom nem bánt holmi gondolkodás......ez olyan:nézegetem magam a tükörben... hm... nem nézek ki teljesen hülyének... és mégis.... ( régen ezt úgy mondtuk, hogy tollas a hátam? Nem? Akkor ne nézzetek madárnak!) Dehát az evolúció.. ,nade ilyen gyorsan gyártja a selejtet? höhööö

Tényleg lehet Európában a szavazatok felével kétharmadot szerezni?
megosztása

Ahogy arról a választás után írtunk, a levélszavazatok és a külföldön szavazó magyarok voksainak összesítése előtt Magyarországon a pártlistás szavazatok kevesebb mint felével szerzett kétharmados többséget a Fidesz-KDNP, összesen százezerrel több voks érkezett az ellenzékre, mint a kormánypártokra.

Orbán Viktort nemzetközi sajtótájékoztatóján kérdezték arról, hogy mennyire tartja igazságosnak a rendszert, és azzal válaszolt, hogy az Egyesült Királyságban használt rendszerrel még nagyobb többsége lett volna a kormánypártoknak.
hu.euronews.com/2018/04/16/tenyleg-lehet-europaban-a-szavazatok-felevel-ketharmadot-szerezni-

Választási matek: hogy lesz a kevesebb mint félből kétharmad?
Írta: Rita Pálfi • A legfrissebb fejlemények: 09/04/2018

hu.euronews.com/2018/04/09/valasztasi-matek-hogy-lesz-a-kevesebb-mint-felbol-ketharmad-

Az Euronews összeállított egy grafikont arról, hogy az egyes európai országokban mekkora az eltérés a szavazatok aránya és a mandátumok aránya között a választáson győztes párt tekintetében.

Világosan látszik, hogy Magyarországon torzít a legjobban a választási rendszer, amely 2014 óta egyfordulós.

szeged.hu/hirek/23567/europaban-nalunk-torzit-a-legjobban-a-valasztasi-rendszer-ketharmad-a-szavazatok-felevel

Kevesebben szavaztak a Fideszre, mint ellene - hogy lett ebből kétharmad?
2018. április 09., 10:32
Privátbankár.hu

A pártlistákra leadott szavazatok felét sem szerezte meg a Fidesz, a végén mégis kétharmados többséggel irányíthatják az országot.
privatbankar.hu/makro/kevesebben-szavaztak-a-fideszre-mint-ellene-hogy-lett-ebbol-ketharmad-317603
Vannak ám nagyon egyszerű, hétköznapi dolgok is, amiket még Pista bácsi a faluvégen is könnyedén el tud dönteni...például, ha valaki hülyének látszik, hülyeségeket beszél és hülyeségeket csinál, akkor nagyon nagyon nagy a valószínűsége, hogy az illető nem megjátssza magát....höhööö..

taga20 2018.12.22. 13:43:16

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: gondolom a te ocsmány fityeszesork pofádat azé nem rakják ki, mert te férgebb vagy, mint rezsiszilárd, vagy tállaievtárs!

a nagy hohoohooo 2018.12.22. 14:02:25

A mutatók nem azt mutatják ,hogy unió ellenes lenne a magyar nép és ezen még Orbán se tud ill. tudott változtatni 8.5 év alatt,hiába vereti közpénzen a unió fikázását azért még az 1 bites hivei is tudják unió nélkül itt kőkörszak van..lehet egybekötni 1 népszavazást de trükközni nem tud az eredménnyel..meg mennyi idő alatt reccsenne be a gazdaság az unió nélkül a mercedes az opel és a audi nélkül mert hát ezek el is hagynák az országot amint kilépnénk az unioból ,mennyi idő alatt mennének csődbe mészáros fantomcégei az unios pénzek nélkül?? kicsit gondolkozni kéne..orbán viselkedhet sértődöttként de ez senkit se érdekel sehol,az oroszok nem fognak több hitelt adni mivel nem hülyék és látják ,hogy miből is tudná ill nem tudná visszafizetni Orbán... a kinaiak 8,5 év könyörgés után úgy adtak hitelt ,hogy mindent ők csinálnak tehát Orbán abból lopni nem tud.. meg hát mire is adnának hitelt Orbán szavára... annak semmi fedezete sincs..Orbán az unio nélkül maximum néhány hónapig tudná fent tartani az országot gazdaságilag és ebbe már benne vannak a hazugságaik is ebbe a 3 hónapba,addig tudják etetni a hiveiket.
A nacionalizmusok paradoxona az, hogy törvényszerű köztük a súrlódás, majd az abból kialakuló sértődés és végül háború. Minden nacionalizmus ellenes mozgalmat egyesített erővel támadnak, de amint a nacionalizmus egy-egy országon belül az úr, máris beindul a más nacionalizmusok szekálás... Jellemző Európa ezen részére, hogy mindenki gyűlöl mindenkit. a nacionalizmus és a sovinizmus között nincs lényegi különbség. Aki nacionalista, az a saját nemzete felsőbbrendűségében hisz. Ha nem így tenne, nem lenne nacionalista. A felsőbbrendűség érzése pedig törvényszerűen soviniszta háborúba torkollik.
A nacionalizmus az egyik legkártékonyabb "izmus" a világon.
Az etnikai alapú nacionalizmus igen közel áll a sovinizmushoz. Az USA-ban szokás emlegetni, hogy az egyszerű polgárok is kiteszik a zászlót, de ott nem etnikai alapú nacionalizmus van. Az EU egykoron pontosan azért jött létre, hogy ne lehessen több világégés. Az előszeretettel emlegetett Kalergi-terv lényege is az volt, hogy ne lehessen több világháború. Amúgy kiknek a cselédei lennénk? A többi nemzet is olyan szinten létezne az Egyesült Európában, ahogy mi.Miközben Európa nehéz éveken átverekedve magát újra emelkedő időszak elé néz, Magyarország -- mint annyiszor a történelem során -- újra egy rossz választást alapoz meg. Nem kell fatalistának lenni, elég lenne megnézni a történelmünket ahhoz, hogy lássuk: amikor a nyugati nemzetekétől eltérő alapokra helyeztük a társadalmi logikánkat, mindig vesztettünk rajta -- így lesz most is.
Milyen jó , hogy most bizonyítjátok , hogy a Sargentini jelentés igaz!
Ahogy igaz a Taveres jelentés is.
Mert felszólal az EU-tól kapott felzárkóztatási pénzek kormányzati lenyúlása ellen, az igazai hazaárulók ellen.Az uniós források lenyúlása, az embertelen törvényiek amelyeket egy nap alatt a kitalálástól a törvénybe foglalásig, megszavaztat, Áder meg aláír mindent amit az orra alá dugna És megint azok hazaárulóznak, akik '89 előtt is pénzért tolták az elvtársak szekerét...Emlékszem még, amikor Orbán ellenzékben hetente szaladgált az EU-hoz, hogy a szocik miatt büntessék meg az országot. Ráadásul olyan ügyekben, amelyekben a fideszkáderekkel telerakott bűnüldözés és igazságszolgáltatás 8 év alatt nem nagyon tudott semmit felmutatni...
Aki látta és hallotta 1989-ben a Nagy Imre üres koporsója mellett a szakállas őrült rikácsolását és volt füle hozzá,idézőjelben,már akkor kiütközött a mérhetetlen,hatalomvágy.
Fideszék lőttek maguknak egy országot. Le is lőtték szépen. Aztán meg leamortizálták. Majd szabályosan kirámolták.Hogy erre rámegy az ország gazdasága, a jogrendje, az egészségügyi és az oktatási rendszere, hogy teljesen szétszakad a szociális háló, hogy lassan hatalmas távolságra nyílik az olló a kegyencek és az összes többi között, hogy lassan már a társadalom fele a létminimum alá kerül, hogy nincs számukra életcél, kitörési pont. Hogy az ország tortáját több szeletre vágják, mint valaha korábban, viszont sokkal kevesebben kapják meg ezeket a szeleket, mint eddig valaha az őket nem érdekli.
De hányan ismerik fel,hogy a rendszer igazságtalan,a választójogi törvény rossz,az esélyek egyenlőtlenek,az oszd meg és uralkodj elve működik,a kamu pártok szaporodnak,a média többsége a rezsim kezében,a lopott ezer milliók szintén,a köztársaság felszámolva..?!
Persze, hogy Európához tartozunk, csak előbb le kell győzni a maffia-vezírt, Orbánt,hogy Európához tartozzunk!

Gandosz 2018.12.22. 14:05:47

@a nagy hohoohooo: "A nacionalizmusok paradoxona az, hogy törvényszerű köztük a súrlódás, majd az abból kialakuló sértődés és végül háború."
Hülyeség. Ha valaki szereti a szüleit, attól még nem gyűlöli (vagy gyilkolja meg) a másik ember szüleit. A nacionalizmus pacifista.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.22. 14:06:04

@Pár dollárral többért: Szövegértés ugye nulla? :D
"Kell is a stadion a 350 nézőnek egy bajnoki meccsre" Legalább annyira, mint a köztévében beolvasni 2000 ember követelését.
Egyébként ja, biztos igazad van, ha kevesen nézik akkor nem kell pálya, nem kell öltöző, nem kell semmi. Ha az úszást kevesen nézik, akkor nem kell víz.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.22. 14:08:44

@a nagy hohoohooo:
Ne hazudj hohooo. Egyéniben bazmeg mindenhol nyert a fideszes. Na, úgy európában mit csinálnak? Félbevágják a képviselőt?
Miért csak a listás szavazatokat számolgatjátok, miért nem azt, hogy 3 körzet kivételével mindenhol úgy gondolták az emberek, hogy mentek a picsába?

a nagy hohoohooo 2018.12.22. 14:10:08

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Amúgy csaxólok veletek nemzetthymélymagyarokkal Orbán úgy játszik mint a pöcsével :

"Pistikéék dolgozatot írnak, címe: Hogyan kezdődik a napom?

Pistike a következőt írja:

Reggel fél hétkor anya felébreszt, sietek a fürdőszobába, megmosdok, fogat is mosok. Gyorsan megreggelizek, letörlöm a tefaszt, azután jókedvűen indulok az iskolába.

Tanító néni nem érti, meglátogatja Pistikééket. A kötelező kávé után megkérdi az anyukát:
- Kedves anyuka, Pistike ezt írta, és én sajnos nem tudom, mi az a tefasz.

- Jaj, drága tanító néni, ön nem is tudhatja! A férjem fidesz-jobbik szimpatizáns, és amióta ez kiderült róla, minden éjjel felfestik a kapunkra, hogy 'Te fasz!'"

Buchhalter 2018.12.22. 14:21:03

@Sir Bates dö Hól: csak szólok összesen 20 főt küldhet Magyarország EU képviselőnek.Ma már a fele is kérdéses a Fidesznek.Szerintem a magyar választók májusban bűntetni fognak az erőből pozicionáló Fidesznek.Reméljük ez lesz és ebből felfogják,hogy fogjanak vissza.Például azt látom ,hogy a Jobbikot rendre alul licitálják.Simán van esélyük 4-6 EU helyre és akár a Momentum is szerezhet 1 helyet.Sajna a sok öreg nyuger miatt 2-3 helyett az MSZP és a DK is megszerezhet. Euból való kilépés előjeleit egyáltalán nem látom. Az Eus pénzek és a német cégek nélkül nagyon hamar csődbe kerülne az ország és a nyitott határok miatt pillanatok alatt lelépne 5-600 ezer ember.Az meg kihirigelné a nyugdíjfolyosítót és a TB-t is.

2018.12.22. 14:25:21

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

Felfogtad, hogy mit írtam? Gyakorolnod kellene a szövegértelmezést.
Tehát először az alapokat kellene a helyükre tenni tudod mint egy épület esetében is az alapot kell először megépíteni és nem a tetővel kezdeni.
Az alapok meg az utánpótlásképzést jelentené 5-6 éves kortól 16-17 éves korig. 17 éves korban már profinak kellene lennie egy futballistának, akit játszatnak az első osztály első csapatában. Fizikailag, taktikailag fejben a toppon kellene lennie.
Na most nyilvánvaló, hogy ebben nem járunk élen, sőt valahol a legvégén. A vörös orbán már 8,5 éve egyeduralkodó. Azaz amikor hatalomra került, akkor a ,most 17 évesek még csak 8,5 évesek voltak. Hol vannak ezek a szuperképességű futballtehetségek?
Sehol, mert az alapok nem változtak. Nem is fognak. Egy valami számít, hogy a korrupt orbán és rendszere minél több pénzt szedjen ki mindenhonnan így a stadionépítésből is.
Az egy dolog, hogy orbán szereti a focit, de nehogy azt gondolja már valaki, hogy számára az fontos lenne, hogy világ élvonalába tartozzon a magyar futball.

a nagy hohoohooo 2018.12.22. 14:26:40

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Csaxólok derág szellemi korlátolt orbánseggszolgálatos takonynáci ,hogy a link ott fent azért van mert abban vannak az információk,mint a tojásban az élet,s nem mint a fejedben lévő takonynáci sötétség,ha nem mennek a betűk,a szavak,a mondatok az értő olvasás nem biztos,hogy az ABC a hibás....talán ki kéne húzni a fejed orbángazdi seggéből... Szokásodhoz hiven, megint mellébeszélsz!!! Én a "győzteskompenzáció"ról írok. Kikeresem neked. Nézz utána, s akkor talán rájössz. 173 egyéni a 176-ból, területi és országos litából 93. Ez összesen 263 képviselő az elérhető 386-ból. ez pedig 68.13%, és igy jön ki a 2/3./
A győzteskompenzációt a FIDESZ vette törvénybe (2011.évi CCIII. törvény....15pagrafus (1) b. Tehát e törvény elött NEM volt győztes kompenzáció. A párt finanszirozási törvény megspékelve a győztes kompenzációval teszi a FIDESZt gyakorlatilag leválthatatlanná. nem tudom, tisztában vagy-e azzal a ténnyel, hogy a jelenleg érvényes választási szisztémát 2013-ban a második Orbán-kormány (kihasználva a kétharmados eredményét) változtatta meg, s rakott bele olyan paragrafusokat, amelyek 2002-ben nem voltak. Pl. a "győzteskompenzáció", az egyfordulós választás, a választókörzetek átrajzolása, az ellenőrzési, jogorvoslati lehetőségek csökkentése. Tehát a hozzászólásod a "Ha hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna!" kategóriába esik. Ugye még emlékszel 2002-ből az Erzsébet-hídi csatára - a választásokat ugyanaz a belügyminiszter (és stábja) készítette elő, és bonyolította le, mint most. Azután 2006-ban, szintén a "méltósággal veszítők" hetekig, hónapokig kempingeztek a Kossuth téren, és hugyozták körbe a parlamentet. Akkor ők nyüszítettek, most mások! "Mi a bajod vele?" Ebben a "szép új világban" ezt nevezik demokráciának!De a fák sem nőnek az égig.
Azt szögezzük le hogy jelenleg a többség által nem támogatott kormány az a fidesz! 2014-ben is az urnához járultak 45%-a szavazott a fideszre, az 55% az ellenzéki pártokra! A teljes szavazókorú lakosság körében pedig csak 27% szavazott a fideszre! 2014 óta rendezett időközi választások többségét bukta a fidesz és két olyan zombivárost is elveszített mint Veszprém és Hódmezővásárhely! Szóval olyan folyamatok indultak be ami egyértelműen jelzi hogy az ellenzéki pártok irányába még jobban eltolódott a társadalom támogatottsága!
Angliában ilyen eredmény soha nem születhetett volna.. Ott nem egy párt írta az alkotmányt, választási törvényt, van szabad sajtó, és a közszolgálati média valóban független, és közszolgálati... ha nem ilyen lenne a választási rendszer, és nem lettek volna ezek a sumákolások, lehet még nem is tudtak volna nyerni sem, nem hogy 2/3-al
Luzerisztán turulbaszó kreténjeinek védőszentje. A kutya sem vezeti, a botja sincs meg. Egy rakás szerencsétlenség az egész
Kifolyt a nemzethy-keresztyen értekrend a szádból, már megint. Kérd meg az ápolót hogy törölje le..Never go full retard, mert soha a büdös életbe ezt a sok szart nem tudod mármint eltüntetni a netről. Az életed végéig a nyakadban fog lihegni.

taga20 2018.12.22. 14:38:57

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: ""Kell is a stadion a 350 nézőnek egy bajnoki meccsre" Legalább annyira, mint a köztévében beolvasni 2000 ember követelését."

te bazdmeg fogyatékos vagy fityeszork, az tuti! és bazdmeg belőletek van legalább 2misi!

2018.12.22. 14:39:52

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

Tudod van egy olyan dakota közmondás:
Ne ékeskedj más tollával.

Az a baj, hogy felcsúti dakota nem ennek megfelelően éli az életét.

kolomparlole1114 2018.12.22. 14:43:09

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Nem, ez az az Európai Ügyészség ami létezik, és amihez mindenki csatlakozott, kivéve a Hungarisztáni Kommunista Diktatúrát.

kolomparlole1114 2018.12.22. 14:46:57

@Nagy Zoltáán: Te attól még kiléphetsz, bár az ilyen fideszeseket még Mozambikba is csak szigorított vízummal és csőre töltött fegyveres kísérettel engednének be, nemhogy az EU-ba...

Amúgy mehetsz felszopni a ruszki csúcstechnikádat, némi gittet nem árt ha viszel hogy legalább kívülről kevébé szétrohadtá varázsolhasd, Orsós bolseViktátorod következő megtekintéséhez. Ennyi mondjuk pont elég is egy zsidesz szintű bűnszervezetnek, a Munkásőrség is csak parádézni jár ki a laktanyájából, meg hogy bármelyik pesti srác összefirkálhassa a szaros páncélverdáját. Operettbohócok mind.

kolomparlole1114 2018.12.22. 14:47:54

@morph on deer: Az Andrássyn már nem vonulgatsz melegbüszkén?

kolomparlole1114 2018.12.22. 14:49:32

@balcán maxval birca: Miért nem a CBA-ban??? Mi lesz ha ezt a hazaárulásodat megtudja a pártfőtitkárod? Kirúgnak a KISZ-ből meg a Mókus Örsből!!!

kolomparlole1114 2018.12.22. 14:50:45

@balcán maxval birca: Zsideszes? Mert csak ott vannak álszagértők.

kolomparlole1114 2018.12.22. 14:52:05

@balcán maxval birca: Jó hogy bevallottad hogy a zsidesz környékén 1 deka hozzáértő ember nincs, csak fizetett hazaáruló bólogatójános! Egyetértünk!!!

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2018.12.22. 14:53:18

@kolomparlole1114:

Nem vagyok semmilyen politikai szervezet tagja 1995 óta.

kolomparlole1114 2018.12.22. 14:53:33

@a nagy hohoohooo: Dagadt Luigi is együtt volt kommunista Orsós bolseViktátorral. Most meg együtt kommunista hazaárulóskodnak.

a nagy hohoohooo 2018.12.22. 14:54:02

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: A te figyelmed, az egy kicsit szétszórt, és valahogy nem sikerül észrevenned ,hogy a fejed a seggedbe helyezte az evolúció. Feltehetően már betemetett, és hozzászoktál a bűzéhez.
Fidesz nem a választást, hanem a szavazatszámlálását nyerte meg.
Magyarország a rendszerváltáskor az arányos választási rendszer mellett tört pálcát.
Ezt a konszenzusos megállapodást felrúgta a fidesz egy átszabott választási rendszerrel, ami lehetővé teszi, hogy 49%=2/3.
Ezt a matematikában, vagy egy történelem-dolgozatnál nem tetszenek elfogadni. Ezt a húzást sem korrektnek, sem fair-nek sem elegánsnak nem lehet nevezni, csak olyan húz ilyet, aki minden eszközzel, legyen az bármilyen erkölcstelen, ragaszkodik a hatalomhoz.

pcblog.atlatszo.hu/2018/04/16/nem-hozott-a-kulhon-mandatumot-a-fidesznek-a-gyozteskompenzacioval-egyutt-viszont-7-et-is/?fbclid=IwAR26yUWAmphA7ALlFaqWJ2SxPymVjQVLijr_173f6_6Hh-0asV2IUwJmpxc

Hét parlamenti széket nyert saját rendszerével a Fidesz, nem lenne kétharmad, ha nincs győzteskompenzáció

Saját magukra szabták a Választási Törvényeket!

-------------------------------------------------------------------------
Azt már akkor is felemlegettük, hogy a francia és a magyar választási rendszer nehezen összehasonítható, Franciaországban ugyanis még mindig kétfordulós a választási rendszer, és a tervezett átalakításokkal csak még arányosabbá tennék azt. Ha pedig Magyarországon is kétfordulós lenne a választás, akkor a Fidesz-KDNP még a kétharmados többségéért is aggódhatna.

Az Euronews pedig hétfőn összerakott egy grafikont arról, hogy az egyes országokban mekkora az eltérés a szavaztok aránya és a mandátumok aránya között a választáson győztes párt tekintetében. Íme: Győzteskompenzációból 972 237 töredékszavazat jött, ebből több mint 913 ezer a Fideszé, a maradék 58 ezren osztozik az MSZP-P, a DK, a Jobbik és az LMP (Mellár Tamás és Szabó Szabolcs egyéni győzelme után – listán parlamentbe jutó jelölő szervezet híján – nem jár ilyesmi). „Ha a megfelelő értékeket levonjuk a pártoktól, a végén a Fidesznek 5-tel kevesebb mandátum jutna, a Jobbik 2-vel több, a további három bejutó lista pedig 1-1-gyel gazdagodna. Négy éve, amikor a Fidesz nem 91, hanem 96 egyénit nyert, nem 5, hanem 6 extra mandátumot köszönhetett az általa megalkotott hungarikumnak" – áll az elemzésben.
444.hu/2018/04/16/itt-egy-egyszeru-grafikon-amely-megmutatja-miert-a-magyar-valasztasi-rendszer-torzit-a-legjobban-europaban?fbclid=IwAR1VajimKTX_olSgPOdAVUppTVKyAPCBobb2ijKVSaPjvM4zOvFT0pbO3y4
2010 óta milyen lehetőségei vannak az ellenzéknek bárminek a megvétózására? A FideSS a 2/3-os többségével olyan törvényeket szavazott meg az Országgyűlésben eddig, amilyeneket csak akart. az ellenzék által javasolt bármilyen törvényjavaslatot még tárgysorozatba sem voltak hajlandóak venni az elmúlt 8 évben. Hogy a francba változtasson meg az ellenzék egy 2/3-os törvényt, mint a választójogi törvény?
Mivel a választási törvényeket magukra szabták, már csak a média kellett hozzá hogy elhitessék a főleg vidéki emberekkel a patás ördögöt, hogy majd ő megvédi a magyar embereket. Mint a népmesében, ő lett a hős, hazánk megmentője
Csak más normálisabb országokban van sajtó szabadság meg nem hazudnak a közmédiák amik utólag elismerik hogy hazudtak csak akkor már késő ( nekünk)
És nincs 3 évig tartó, intenzív kampányközpénzből kormányinfónak, meg konzultációnak álcázva...:(..ha csak a választás előtt lett volna FideSS kampány, a megengedett kampánypénz keretein belül, és az ellenzék ugyanúgy kapott volna plakáthelyet, mindenhol fogható, államiTV-ben megszólalásokat, vitákat, sajtófelületeket (ahogy ez demokráciákban van)--akkor nem nyer a FideSS.
168ora.hu/itthon/het-parlamenti-szeket-nyert-sajat-rendszerevel-a-fidesz-nem-lenne-ketharmad-ha-nincs-gyozteskompenzacio-148497?fbclid=IwAR307hDtiZHobiA9tLtca5GBsoo_OEPqxuutXXwTO5x8Ud1UQg_bXexyGwU

taga20 2018.12.22. 14:54:31

@kolomparlole1114:

:)))))))))))))

bakker, te ritka egy nagy szemét vagy! felmosod a padlót ivánnal:))))

kolomparlole1114 2018.12.22. 14:54:35

@balcán maxval birca: Dehogynem, még mindig a Zsidesz-MSZMP fizetett hazaárulója vagy. Most is hazudsz. Honnan lehet felismerni egy zsideszesről hogy hazudik? Mozog a szája.

Lajos Rakusz 2018.12.22. 14:55:24

A kilépésnél nagyobb esélye van a rezsim összeomlásának.És Orbán számol ezzel. Létrehozott egy védő gyűrűt maga köröl:
-a TEK révén függetleníti magát a rendőrségtől;
- a "Terrorveszélyhelyzet törvény" életben van, az egész országra ki van terjesztve. Kell egy terror-helyzet, mondjuk a Teréz körúton, s bárkit le lehet tartóztatni...;
- január i-től él a "Honvédelmi vészhelyzet törvény" - a honvédségen belül ez tölti be a TEK szerepét;
-a honvédség beszerezte azokat a repülőgépeket, melyeket bármikor igénybe vehet Orbán és családja, barátai,
--közvetlen kapcsolat épült ki az azeri gyilkos kiadását követően az Aliiev családdal;
-az offshore számlákon jelentős források lehetnek, feltételezésem szerint az Orbán dinasztiát megalapozó vagyon nagyobb része itt található.

Mindez Orbánt magabiztossá teszi, hiszen egy esetleges menekülés nem akadályozható meg, s így annak időpontja az utolsó pillanatig kitolható.

kolomparlole1114 2018.12.22. 14:55:29

@Diorella Queen: Kínát? ÉKoreát! Olyan fejlettek mi még álmunkban se leszünk.

kolomparlole1114 2018.12.22. 14:58:29

@balcán maxval birca: Ezzel még mindig alkalmatlan fideszesnek, majd ha 0% igazság, 100% hazugságot tud produkálni, akkor beveszitek Habony mellé agitproposnak.

kolomparlole1114 2018.12.22. 15:02:49

@taga20: Hát ezért van munkaerőhiány, mert még a fidesznykek se hiszik el a propagandát és külföldre menekülnek a vezérük elől.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.22. 15:14:54

@a nagy hohoohooo:
ostoba vén majom.
Tessék, listás szavazás eredménye.
Fidesz 49,2% - 42 mandátum ami 45%ot jelent
Jobbik 19% 25 mandátum ami 26%ot jelent
Mszp 11,9% 12 mandátum, ami 12%
LMP 7% 7 mandátum 7,5%
DK 5,3% 6 mandátum 6,5%

Szar dolog amikor az élet a szádba szarik és azt mondja hozzá, hogy hohoo ... hehe.. hülye vén trotty.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.22. 15:16:57

@kolomparlole1114:
"Hát ezért van munkaerőhiány, mert még a fidesznykek se hiszik el a propagandát és külföldre menekülnek a vezérük elől."
Ja. Magyarország 6% kivándorlás. A legalacsonyabb a régióban.

kolomparlole1114 2018.12.22. 15:20:04

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Ja, biztos az osztrákok köröznek le minket...

A svédek még nem menekülnek a hazájukból ÉKoreába?

szepipiktor 2018.12.22. 15:29:16

Azért kicsit fékezzünk!
Kirúgni nem fognak bennünket, kilépéshez meg kell előbb egy népszavazás.
Ha kilépünk, akkor az elmaradó EU-s pénzek és a távozó multik miatt az ország kizárólag orosz és kínai gigahitelekből működtethető tovább, a kivéreztetett hazai vállalkozói kör és az elpusztított ipar hiányában 2 milliós munkanélküliség, teljes gazdaségi válság következik be pár hónap alatt!
Az ország egy év alatt jobban eladósodik, mint a kádári időkben, de nem a nemzetközi (azaz szabályzoztt és ellenőrzött) nemzetközi pénzvilág felé, hanem a korrupt orosz és szavahihetetlen kínai pénzvilágnak, kormányoknak.
A britek erős gazdassággal, tekintélyes gazdasági kapcsolatokkal, iparral, tőkével megtehették ezt, mert képesek akár az önfentartásra is és a súlyuk miatt a nemzetközi gazdaság is alkalmazkodik hozzájuk.
Mi egy ipar, tartalék, tőke nélküli senkik vagyunk, mi nem tudjuk fenntartani magunkat. 1968-ig ismertük, mi az, amikor a nyugat nem áll szóba velünk!
Ha kilápünk és az EU és az USA ellenfeleit választjuk, a szovjeteket és Kínát, akkor garantált, hogy nem fognak babusgatni, pátyolgatni minket. A környzeő EU-s kisállomok meg tárt karokkal várják a Mercedest és a többit, a multis kereskedelmi láncok sem kapják majd a nyomott árú termékeket, a hazai, ami még van, kapásból kétszeres áron lesz elérhető, ami a közmunkából, munkanélküli segélyből nem lesz megfizethető, azaz a hazai termelő is becsődöl.
Ja és a pici lakosságunkból milliók fognak távozni, és nem csak a tehetséges fiatalok és a szakmunkások, hanem a középkorúak és az idősek is (őket majd kiviszik a fiatalok), mert még nagyon sokan élnek, akik nem akarnak megint pirosútlevelet, vasfüggönyt és szovjet megszállási zónát!
Mert ha mi kilépünk, akkor 100% hogy ez következik.
Magyarország pici, súlytalan és érdektelen önmagában, csak az oroszoknak áll érdkükben ez, de nekik is elsősorban úgy, hogy EU és NATO tagok vagyunk!

kolomparlole1114 2018.12.22. 15:33:38

@szepipiktor:

"Kirúgni nem fognak bennünket"

Ez egyáltalán nem olyan biztos. Nem azért vettek fel minket hogy Putyin előretolt helyőrsége legyünk, egy kakukkfióka a fészekben. A rogán-habony művek már több migránst importált nekünk offshore 100 milliárdokért, mint a szíriai migránsok összesen.

szepipiktor 2018.12.22. 15:41:26

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
Hazudsz!
Úgy hazudsz, ahogy a fidesz és az ellenzék is napi szinten hazudik!
A választópolgárok száma hazánkban: 7 968 059 fő
Szavazott: 5 556 128 fő
Te és az összes bigott csakezt veszed figyelembe, miközben a 100% az nem ez az 5,5 millió, hanem a közel 8 millió ember.
.
Passzív, pártnélküli: 2 411 931 ember.
.
Ha a leszavazottak közül megnézed a fidesz és az ellenzék eredményeit, akkor fej-fej mellett van a HÁROM halmaz, a kormány, az ellenzék és a passzívak!
De az ellenzék szétoszlik, így a fidesznek a valódi ellenfele nem az ellenzék, hanem a ma még türelmes semleges közel 2,5 millió magyar választópolgár.
Ma MINDEN kutatás, ahol figyelembe veszik a pártnélkülieket, rendre a 36, 33, 31% hozza, azaz a fidesz és a semlegesek között még van 3%, de az ellenzék itt már lemarad, még összesítve is.
Szóval ne a kamuellenzékiekkel vitázz!
És ocsmány kirekesztő stlus, hogy leszarsz 2,5 millió magyart, és kizárólag valamelyik segget nyaló, kollaboráns, vezérimádó faszkalapot gondolsz magyarnak.

a nagy hohoohooo 2018.12.22. 15:47:34

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Hát nem én tehetek arról,hogy a szemed a seggedre helyezte-a tőle mexokott oly bölcs előrelátással-az evolúció...hehee..a részeg nemzés miatt...höhööö.-

midnightcoder2 2018.12.22. 15:47:49

@Lajos Rakusz: Már mi a fenéért omlana össze a rendszer ? Ennél jóval szarabb eredmények mellett is simán nyertek a szocik 2006-ban. Ráadásul ott messziről lehetett látni hogy Patyomin falu épült.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.22. 15:48:36

@szepipiktor: Ki a bús faszt érdekel az, aki nem megy el szavazni, bazmeg?
Nem én vagyok kirekesztő, hanem magukat rekesztik ki.
Nincs kedve, esze, ahhoz hogy hozzászóljon. Ez van. A világ összes országában le van szarva az, aki nem él a jogával.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.22. 15:49:40

@a nagy hohoohooo: hehe... hööhhööö.. Ostoba vén fasz. Az életben mindenki leszar, ugye? Főleg így karácsonykor gáz.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.22. 15:55:52

@kolomparlole1114: te ostoa fasz. Lengyelország 15%, Románia 22. Magyar 6. Na ennyit arról, hogy innen menekül elfele mindenki.

morph on deer 2018.12.22. 15:56:32

@kolomparlole1114:
“Az Andrássyn már nem vonulgatsz melegbüszkén?”

Nélküled, sweetheart, nem az igazi :o)

midnightcoder2 2018.12.22. 15:58:36

Amúgy vicces amikor a balfékek arról írnak, hogy mit csinálna Orbán ha hülye lenne. Miközben Orbánt sok mindennel lehet vádolni, de ezzel speciel pont nem. Ergo, nem fogja kiléptetni az országot az EU-ból. Miért nem ? Mert pontosan tudja, hogy az ő hatalma addig tart, amíg elfogadható szinten van a jólét az átlagpolgárnál, és nem nagyon szarok a makrogazdasági mutatóink. Orbán nem kreatív, de tanulékony. Látta hogy hogy jártak Fletóék 2009-ben, és nem fogja megismételni ezt a mutatványt.

Na most, kis hazánkban lényegében nincs saját gazdaság. A szocik 89-ben jól csődbe vitték a rendszert, aztán a gengszterváltás után szorgosan szétloptak mindent ami mozdítható volt. Ami itt épült az szinte teljesen zöldmezős beruházás, amiket a multik csináltak, illetve ezek hazai beszállítói. Ők termelik a GDP-t, tőlük jön a bevétel amit aztán újra lehet osztani. Ezek a cégek pedig azért és addig vannak itt, mert és amíg EU tagok vagyunk. Orbán pedig nagyon nem akarja ezeket a cégeket elüldözni, sőt minél többet akar ide csábítani. Erről szól a "rabszolgatörvény" is. Orbán pedig pontosan tudja, hogy egyébként bármennyire is toxikus nekünk az EU sok szempontból, emiatt az egy miatt az nem realitás hogy kilépjünk az EU-ból mielőtt magától szétesik. És maga a szétesés sem annyira jó nekünk, más kérdés hogy nemigen lesz elkerülhető. Viszont nekünk erre az esetre is kell egy B terv is, erre jók a jó kínai, orosz, stb. kapcsolatok.

midnightcoder2 2018.12.22. 16:01:03

@szepipiktor: Nincs a világon olyan demokrácia ahol a szavazástól távol maradottak szavazatait bárhova is odaszámolják. Ha nem mész el szavazni, akkor nem létezel. Egyedül az agyhalott magyar baloldal gondolodik úgy, hogy az aki nem ment el szavazni az biztosan velünk lett volna, csak nem tudtuk mozgósítani.

kolomparlole1114 2018.12.22. 16:02:02

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

"ostoa"

Ez valami ősi dákoromán szó nálatok, amit a kurva anyád tanított neked, te oláhcigány felszopó?

Ha 6% a fideszes kamuverzió, akkor a valóság inkább 60%.

kolomparlole1114 2018.12.22. 16:06:03

@midnightcoder2:

"mit csinálna Orbán ha hülye lenne"

Mi ez a feltételes mód?

"pontosan tudja, hogy az ő hatalma addig tart, amíg elfogadható szinten van a jólét az átlagpolgárnál, és nem nagyon szarok a makrogazdasági mutatóink"

A 10k-s erzsicsekkes vik-tor-vik-tor cigányoknál szerinted számít bármit is a józan ész? Talán ha már a zsebükben turkálnak az apróért is...

Orsóscigány csak a manipuláláshoz, hazudozáshoz ért, semmi máshoz.

morph on deer 2018.12.22. 16:06:22

@Lajos Rakusz:
“hiszen egy esetleges menekülés nem akadályozható meg”

Dehogynem.
A özkeletű orbánhitű tévhittel szemben a viktor nem mindenható, és a kétharmad sem óv meg mindentől.
Itt van például a gravitáció...

Orbán veje 2018.12.22. 17:24:58

@midnightcoder2: Haver! Elfelejtetted megemlíteni, hogy Magyarország olyan jól teljesít makró adatok tekintetében hogy már csak a bulgárok vannak mögöttünk.

www.hirstart.hu/hk/20181214_magyarorszag_a_masodik_legszegenyebb_allam_az_europai_unioban_romania_megelozott_minket

Hogy te milyen egy rohadék hazug orbántroll vagy.

Orbán veje 2018.12.22. 17:27:02

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Haver! Esetleg a tolvaj orbán gazdád seggét megpróbálhatnád még fényesebbre nyalni, mert ezekben a nehéz időkben minden nyelvcsapásra szüksége van.

Orbán veje 2018.12.22. 17:28:36

@balcán maxval birca: Haver! Én szerintem te akkor hazudsz amikor kinyitod a szádat. Szarházi orbánbérenc vagy.

lobaszopiatej 2018.12.22. 17:45:43

Orbán Viktor = (újkori, szintén oroszbehívó) Kádár János

Egy csodaváró cselédlelkű vallásos tömeg szavaz ma a Fideszre, mivel egyébként szembe kéne magát köpnie, hogy miért volt akkora buta hogy ezt tette eddig.

taga20 2018.12.22. 17:51:40

@Orbán veje: szerintem ez a szarházi, akkor is hazudik, mikor horkol!

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.22. 19:05:44

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "Magyarország 6% kivándorlás. A legalacsonyabb a régióban."

jaj te hülye, abban a régióban amihez te hasonlítod a magyar kivándorlási arányt, szinte mindenki fény´évnyi lemaradásban volt Magyarországtól 1990-től. Ezeknél már 1990-től nemzeti sport volt a kivándorlás. Úgyhogy elég IQ hiámyos az összehasonlításod!

Viszont a kivándorlás sebességét tekintve, minden más ország lassított, Orbanisztán viszont 2010 után iszonyatosan belehúzott. Kivándorlási arányban Orbanisztán a legjobban teljesít 2010 óta. Ráadásul 2010-től GDP növekedésben, életszínvonal növekedésben szinte mindegyik lemaradt ország elhúzott Orbanisztán mellett.

Ha agyilag ezt nem fogod, akkor majd kérdezd meg a lengyelt, románt, meg akit akarsz hogy ha náluk akkora az elvándorlás és emiatt a munkaerőhiány, akkor náluk biztosan 800 túlórás rabszolga törvényeiknek kell lenniük. Ja, m´égsem.

midnightcoder2 2018.12.22. 19:52:16

@Orbán veje: Ezzel szemben a valóság:

https://www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&hl=hu&dl=hu#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_kd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:POL:HUN:SVK:ROU:CZE&ifdim=region&tdim=true&tstart=1008975600000&tend=1513897200000&hl=hu&dl=hu&ind=false

Ebből szerintem még te is fel tudod fogni hogy ha valaki valamikor elkúrta azt ki és mikor tette.

midnightcoder2 2018.12.22. 19:55:25

@kolomparlole1114: "Mi ez a feltételes mód?"

Ehhez képest hányadik ciklusban is veri szarrá az ellenzéket ?

"A 10k-s erzsicsekkes vik-tor-vik-tor cigányoknál szerinted számít bármit is a józan ész?"

Pont annyit mint a sárga csekket beváltani akaró nyugdíjasoknál akik 2002-ben hatalomra juttatták a szocikat. Vagy akik a Horn kormány idején elhitték hogy 3.60 lesz a kenyér.

midnightcoder2 2018.12.22. 19:59:16

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "Viszont a kivándorlás sebességét tekintve, minden más ország lassított, Orbanisztán viszont 2010 után iszonyatosan belehúzott."

Nem is csoda. Nálunk az index ezerrel propagálja a kivándorlást, Pl. a Határátkelő az egyik leggyakoribb blog a főoldalon, márpedig az a réteg aki leginkább képes kivándorolni az inkább az indexet olvassa.

taga20 2018.12.22. 20:05:26

@midnightcoder2: a telibe baszott kurvaanyádat fityeszretek!

midnightcoder2 2018.12.22. 20:28:06

@taga20: Gratulálok, ez egy igen szép, kulturált baloldali megnyilvánulás volt, ami híven tükrözi a szellemiségeteket, becsületére válik az oldalnak amit képviselsz. Csak gratulálni tudok ahhoz a brilliáns érvelési technikához és logikai készséghez, amivel a mondanivalómat cáfoltad.

midnightcoder2 2018.12.22. 20:32:20

@taga20: Ps. Nem vagy te véletlenül rokona a matyinak meg a kutyaszaros városnak ? Mert ők képviselik még ezt a kifinomult intelligenciát itt a blog.hu-n.

Mickey Pearce 2018.12.22. 20:41:21

@a nagy hohoohooo:

Neked fogalmad nincsen a UK választási rendszerről. Egyfordulós és csak egyéni körzetek vannak. Ebből elképesztően igazságtalan eredmények születnek (szavazók aránya versus képviselői helyek). A legszürreálisabb az utolsó előtti volt (keresd ki: google), főleg a kisebb pártok esetében (UKIP, SNP). Egy 35-40%-os népszerűségű kormánypárt bőven tud egyedül és erőből kormányozni.
A két nagy párton kívül mindenki szeretné megváltoztatni a rendszert, de a két nagy pártnak ez így jó, ezért nem lehet megváltoztatni. Simán el bírják viselni hogy igazságtalanul jutnak aránytalan hatalomhoz és nem ég le a pofájukról a bőr, sőt, bátran leckéztetnek másokat.

És a UK-ben nincsen Alkotmány.

A görögöknél pl. olyan rendszer van a kormányzóképesség biztosítása érdekében, hogy a legtöbb szavazatot elért párt kap plusz 50 (ÖTVEN) képviselői helyet (akkor is ha csak 1 szavazattal kapott többet mint a második helyezett), így került hatalomra a Sziriza és egyből be is döntötte az éppen lábadozó gazdaságot a Vaufakisz nevű degenerált Újbalos ikon 6 hónapos ámokfutásával.

Aztán vannak jó kis arányos rendszerek sok párttal akik kormányválságtól kormányválságig vegetálnak és amortizálják le az országukat.

Boycie 2018.12.22. 20:44:22

@midnightcoder2:
A CEU-n oktat buzulást, neki van a legnagyobb impact factora az egész magyar egyetemi világban, hatalmas veszteség lesz ha elköltözik.

taga20 2018.12.22. 20:56:40

@midnightcoder2: nem vagy te a gecinek a sleppje, me annyira csavarod a szart?

a kurvaanyádat inszinuáld fityeszparaszt! azt tetvedék!

taga20 2018.12.22. 21:00:11

@Mickey Pearce: te ma is leszoptad a fityeszt, vagy csak önálloskodsz?

midnightcoder2 2018.12.22. 21:04:15

@Boycie: A vicces az, hogy a szerencsétlen azt nem látja át, hogy én nem is igazán a FIDESZ-szel vagyok, csak vele ellentétben reálisan látom a valóságot, míg ő nem lát ki a saját kis véleménybuborékából. Én is szívesen elküldeném Orbánt börtönbe a lopásokért, és mellé ültetném mindjárt Fletót is meg egy rakás más gazembert jobbról-balról, ha lenne erre reális alternatíva és esély. Csak ez a szánalmas.hu amit ellenzéknek nevezünk jelenleg, nem igazán az. És amíg ezek így ebben a formában léteznek, addig Orbánék is maradni fognak. És ha valami szentségtelen csoda folytán ezek hatalomra kerülnének, akkor Obánék ugyanúgy sértetlenek maradnának mint Fletóék, és ez a banda is ugyanott folytatná ahol Orbánék abbahagyták. Csak ezeket felfogni már intelligenciára lenne szükség, Taga barátunknak viszont csak az anyázásig tart ki az intellektusa.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.22. 21:04:25

@Mickey Pearce: "a UK választási rendszerről. Egyfordulós és csak egyéni körzetek vannak. Ebből elképesztően igazságtalan eredmények születnek"

Igen, az angol rendszer egyfordulós, mert hagyományosan két párt versenyez. Az angoloknál nem egyvalaki választási csalással vezette be ezt a rendszert, hanem konszenzusosan így alakították ki. Semmi köze az angol politikának a magyarhoz, a választási rendszert se lehet emiatt összehasonlítani.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.22. 21:05:29

@Mickey Pearce: "UK-ben nincsen Alkotmány."

De tartják magukat hozzá. HU-ban van alkotmány, de a fideSSmaffia nem tartja be.

Orbán veje 2018.12.22. 21:08:42

@Mickey Pearce: Haver! Már ne haragudj de neked fingod nincs az UK választási rendszeréről.
Például a 2017- es választásokon győztes konzervatívok 42%-os szavazattal 48% mandátumot kaptak. A második munkáspár 40% szavazattal a mandátumok 40%-át.

Na és nálunk? A tolvaj diktatúraépítő orbán 49%-kal 67%-ot. Vagyis nálunk a népakarat torzítása brutális.

midnightcoder2 2018.12.22. 21:09:16

@taga20: Rossz az, aki rosszra gondol.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.22. 21:11:25

@midnightcoder2: "ha valaki valamikor elkúrta azt ki és mikor tette. "

Aha, jól látszik, hogy a csúti geci 2012-ben.

De az ábra nem mutatja, hogy minden mást is elbaszott a gazdid. Arra itt van ez:

"Egyetlen ábra összefoglalja, hogyan csúszunk le a régióban"

hvg.hu/gazdasag/20170707_Egyetlen_abra_osszefoglalja_hogyan_csuszunk_le_a_regioban

midnightcoder2 2018.12.22. 21:12:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A magyar választási rendszer a gengszterváltás óta torzít a győztes javára.

taga20 2018.12.22. 21:17:54

@midnightcoder2: miről ugacc fityeszretek?

a kurvaanyád is a geciről álmodik és te poénkodsz a tetves kurvaanyádat fityeszparazita!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.22. 21:20:55

@midnightcoder2: "A magyar választási rendszer a gengszterváltás óta torzít a győztes javára."

Ha téged ez zavar, szólja a geci gazdádnak.

A magyar választási rendszerrel nem ez a baj, hanem hogy csalással írta át a geci gazdád olyanra, amiben csak ő nyerhet.

midnightcoder2 2018.12.22. 21:40:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Azért ez elég trükkös infografika.

2008-as bázis év ? Ha Orbánék tevékenységét akarja méltatni, akkor miért nem 2010-től teszi ? Ha igazán csúnya adatokat akarna mutatni akkor viszont 2002-t kellene venni kiindulási alapnak, azóta Pl. a szlovákok sokkal durvábban húztak el mellettünk mint 2008 óta.

Ráadásul vannak picit furcsa adatok is ebben: Pl. jóval magasabb az egészségügyi kiadásunk egy főre mint a románoknál, jóval több az orvos egy főre, a kórházi ágyak száma is magasabb, ráadásul jóval kevesebb ember beteg de nincs pénze orvosra mint a románoknál, de mégis jóval több nálunk a megelőzhető halálesetek száma. Ezek szerint az orvosok ennyit ártanak a betegeknek ?

midnightcoder2 2018.12.22. 21:41:13

@taga20: Szerintem vedd be a gyógyszered.

midnightcoder2 2018.12.22. 21:42:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Egészen pontosan mit írt át ami megakadályozza hogy az ellenzék nyerjen ?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.22. 21:43:51

@midnightcoder2: Olvasd el a törvényt. A legfontosabb, hogy egyfordulóssá tette.

taga20 2018.12.22. 21:45:26

@midnightcoder2: szerintem szopd le a geci gazdádat féreg!

midnightcoder2 2018.12.22. 22:09:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Igazából ezeknek a módosításoknak egyike sem magát a FIDESZ-t erősíti, hanem a legerősebb pártot. Ami most történetesen a FIDESZ, de semmi elvi akadálya nincs annak, hogy ez megváltozzon. Gyakorlati van, az amit úgy hívunk hogy a mostani ellenzék.

Amúgy a több fordulós választás igazságosságán is el lehetne vitatkozni. Ez a visszalépkedős dolog, hogy X körzetben is 40% az A párt és 30-30% a B és a C párt, és az Y körzetben is hasonló a helyzet, mégis B és C párt nyer mert az egyik körzetben C lép vissza B javára, a másikban pedig fordítva. Holott mind a két körzetben A-ra szavaztak többen. Persze ez így a gyakorlatban ritkán megy ennyire szépen, de azért az SZDSZ szerintem esett volna ki régebben, ha az MSZP nem segít be nekik itt-ott.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.22. 22:14:34

@midnightcoder2: "ezeknek a módosításoknak egyike sem magát a FIDESZ-t erősíti, hanem a legerősebb pártot."

... vagyis a fideSSt. A csúti csüngőhasú tesz róla, hogy ez örökké így is maradjon. Ez a választási csalássorozatának másik pillére.

taga20 2018.12.22. 22:20:02

@midnightcoder2: a kurvaanyádat az x y z, szemét tróger!
döbbenet, hogy mekkora egy szaralak vagy fityeszork!

Orbán veje 2018.12.22. 23:36:06

@midnightcoder2: Te rohadék orbántroll. Egy ország nincs Európában a miénken kívül, ahol a választási rendszer egyetlen párt hozta volna létre.

Takarodj a kurva anyádba te szarházi orbánbérenc.

alöksz róz 2018.12.23. 00:03:58

@midnightcoder2: ráadásul a jogosan felvetett érdekességeken kívül erősen gyanús, hogy a munkavállalók adóterheinek összehasonlításnál az adatok nem felelnek meg a valóságnak

kolomparlole1114 2018.12.23. 02:27:51

@midnightcoder2: Rákosi és Kádár apád is hány ciklusban verte szarrá az ellenzéket? Ez a mostani csüngőhasú cigány komcsi se okosabb nála semmivel, ugyanoda, a teljes csődbe juttatta az országot. Szétlopta a vagyonunkat, minket meg túlórára kötelez, mert már nem talál senkit aki kinyalná a seggét.

kolomparlole1114 2018.12.23. 02:28:55

@lobaszopiatej: Ha még csak Kádár lenne... Ez a Csűngőhasú Rákosi 2.0! Az igazi zsidókommunista.

kolomparlole1114 2018.12.23. 02:30:41

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

Az Eurostat adatai szerint Magyarországon 2018 utolsó negyedévében az iparvállalatok 93 százaléka panaszkodott arra, hogy termelésüket korlátozza a munkaerőhiány, miközben Lengyelországban csak 51, Szlovákiában 37, Csehországban pedig 46 százalék ez az arány.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/rabszolgatorveny-tulora-munkaido-munkaeropiac.675574.html

Szóval ennyit a hazudozásodról, fidesztróger!

Ménár Atya 2018.12.23. 08:52:27

@kolomparlole1114:
:D:D:D
Szánalmas marhaságokat állítasz fiam:)
Meséld már el milyen csődben vagyunk :)
De jelzem, hogy utoljára bolond fletó juttatta az országot csődközeli helyzetbe.
Most ennnek úgy kb semmi jele, a kamatok alacsonyan , az adósság csökken, a munkanélküliség alacsonyan, a bérek növekednek, a megtakarítások növekednek, annak ellenére, hogy ezek szétlopnak mindent, képzeld mi lesz ha majd nem lopnak? :)
Bolond fletóék, akik pedig ugye tudjuk, hogy milyen becsületes igazmondó, és gazdasági géniuszok voltak....hát B+ úgy buktak meg, mint az orosz súlyemelők a dopping vizsgálaton.
Kiderült hogy csaltak,meg hazudtak.........
Na pubi,ezek a tények.
Boldog Karit!
Ámen

atomic power 1986DucaDuca 2018.12.23. 09:34:04

".........a teljes csődbe juttatta az országot. "

Tudod te mi az államcsőd?

Amikor az állam nem tudja teljesíteni a pénzügyi kötelezettségeit.

2008-2009 környékén volt az ország olyan helyzetben, hogy az IMF és EU segítsége nélkül csődbe kerülhetett volna, mert az állam a hiányát fedező, illetve az államadósság megújítását szolgáló államkötvényeire nem talált vevőt.
Az akkori kormány ámokfutása miatt az ország óriási mértékben eladósodott -akkora államadósság növekményt halmozott fel, mint Horvátország háborús vesztesége -, közben eljátszott minden bizalmat, és már senkit sem tudott meggyőzni arról, hogy hitelezzen neki, bármekkora felárat is kínált érte.

Jelenleg viszont a makrogazdasági mérlegek rendben vannak, nincsenek egynsúlyi problémák.

novekedes.hu/patai-mihaly-ennel-jobb-allapotban-meg-soha-nem-volt-a-magyar-gazdasag/

alöksz róz 2018.12.23. 10:19:20

@kolomparlole1114: nem talál? pontosabban olyan kevés pénzért olyan szar melóra nem talál...
emelje a bért, javítsa a körülményeket, bánjon normálisan a dolgozóval, majd ha így se talál, akkor panaszkodhat.
addig nem.

kolomparlole1114 2018.12.24. 06:07:11

@Ménár Atya: Tudjuk hogy faszságokat beszélsz, de azért kössz hogy elismerted.

Nem tudod mi az a csőd? Hát az egy olyan dolog amikor Orbán ellopja az ország pénzét és épít belőle magának kisvasutat, stadiont a kert végébe, a többit meg odaadja a strómanjának, te meg nem fogsz kapni nyugdíjat mert nincs miből, és a kórház is a fejedre omlik tatarozás híján, de mondjuk sok értelme nincs is oda menni, mert már orvos, nővér sincsen benne. You know?

Ha Feri csődközelbe juttatta volna, akkor most a gazdád mit tudna még ellopni? Látom a logika sosem volt az erősséged.

"a kamatok alacsonyan"
Már ez is fejlesztés, a kurva anyjukat? Alacsony persze, mert a bankadót abból fizetik, ami nekem kamatként járna a pénzemre. Kurvára köszönöm a Csüngőhasú Kommunista Cigánynak hogy még a zsebemből is kilopja az aprót. Remélem a kurva anyjának kell, koszorúra!

"az adósság csökken"
Az övék igen, mert közpénzből kimentették magukat a frankhitelekből, de a magyaroké nagyon nem, csak nő.

"képzeld mi lesz ha majd nem lopnak?"
Igazság.

"Bolond fletóék, akik pedig ugye tudjuk, hogy milyen becsületes igazmondó, és gazdasági géniuszok voltak"
Pontoan! Ők legalább őszintén bevallották azt amit a Cigányführered letagad.

"Az akkori kormány ámokfutása miatt az ország óriási mértékben eladósodott"
Blablablablablablablablabla... Egyéb beolvasandó hazugságot nem nyomott a kezedbe a Habony Művek?

"hát B+ úgy buktak meg, mint az orosz súlyemelők a dopping vizsgálaton"
Jaja, 2002-ben egyszer már elkergettük ezeket a hazaárulókat. Sajnos a lámpavas elmaradt, most nem lennénk ekkora szarban.

"Kiderült hogy csaltak,meg hazudtak"
Naponta kiderül, trafikmutyi, földmutyi, stadionmutyi, kisvasútmutyi, strómanok, sorosozás (pedig Ofxfordban milyen szépen aláírtak neki...), orrba(n)-szájba hazudozás, stb.

"pubi"
Ez biztos anyád megszólítása lehet...

KKÜK tróger, használd ki amíg még szabadlábon töltheted! :)

kolomparlole1114 2018.12.24. 06:09:59

@atomic power 1986DucaDuca:

"Amikor az állam nem tudja teljesíteni a pénzügyi kötelezettségeit."

Menj be egy kórházba és kérdezd meg hogy tudja-e!!!

"Jelenleg viszont a makrogazdasági mérlegek rendben vannak, nincsenek egynsúlyi problémák."

Ja, hát papíron már a Tocsik ügy is rendben volt...

kolomparlole1114 2018.12.24. 06:13:59

@alöksz róz: Azt kéne, de ez a kommunista rezsim csak lopja, meg pazarolja stadionokra, baszik a melósnak adni. Múltkor is behazudták a rendőröknek hogy béremelés, aztán a felét se fizették ki, behazudtak egy 2019-es dátumot, de az mindjárt itt van, kíváncsi vagyok most mi lesz a következő céldátum. Mert hogy pénz nem lesz, az biztos. Mondjuk a tanároktól kezdve a többiek is így jártak, csak papíron volt emelés, mikor már 10-15 éves elmaradásban voltak, és akkor is csak a fele (se), amit azonnal el is vitt az infláció. Aztán csodálkoznak ha holnap már megint tűntet valaki hogy megint kell emelni.

kolomparlole1114 2018.12.24. 06:15:07

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Jaja, 10 év ámokfutás után ezek még mindig itt tartanak, csodálkozom hogy Kun Bélát még nem vették elő, bár lehet hogy annak most épp szobrot fognak állítani, Rákosi apjukkal együtt.

kolomparlole1114 2018.12.24. 06:30:05

@atomic power 1986DucaDuca:

"és már senkit sem tudott meggyőzni arról, hogy hitelezzen neki, bármekkora felárat is kínált érte."

Erre kínált volna garanciát az IMF, de nekünk nem kellett, majd mi önerőből... Sikerült is, mint ÉKoreának! Lófasz nem hoz ide lóvét, még a fidesznyikek is offshoreba mentik, mint a Rogán a migránskötvényes lóvét, nemhogy jönne ide bármi is. Már a németek is vinnék el a gyátósorokat, csak a rabszolgatörvény miatt tekintenek most el ettől. Az elmúlt 8 évben mindenki aki ide akart jönni, inkább egy szomszédunkat választotta. Inkább Románia, mint Hungarisztán. Ez azért sokat elárul.

Ja, és az EU-ból a sok lóvét nem arra kapjuk hogy szinten tartsuk a csóróságunkat, hanem hogy felzárkózzunk. Majd ha elzárják a csapokat a folyamatos brüsszelezés miatt, akkor majd a fideszhívők is észre fogják venni mennyit loptak a gazdáik, mert már a fizetésetekre se fogja futni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.24. 11:23:39

@kolomparlole1114: Nézd!Medgyessy már kapott tőlük kitüntetést.
Egyszer fecónak is megbocsát a vezér és a birkái lelkesen bégetnek akkor is.
A fidesz egy olyan híg képződmény,hogy szinte bárkit befogadnak.

FCUK5 2018.12.24. 12:47:49

A legszebb, mikor a “függetlenek” már egymást is alázzák:) boldog karácsonyt:)

index.hu/kulfold/eurologus/2018/12/24/tenyleg_itt_a_jel_hogy_orban_kileptetne_minket_az_eu-bol/

Boycie 2018.12.24. 13:04:43

@Orbán veje:

Te szerencsétlen bérhazudozó, azt írtam hogy az utolsó előtti választást érdemes megnézni, az volt teljesen szürreális:

www.electoralcommission.org.uk/find-information-by-subject/elections-and-referendums/past-elections-and-referendums/uk-general-elections/2015-uk-general-election-results

Tory 36.9% absolut többség 331 képviselő
UKIP 12.6% 1 (EGY) képviselő
Lib Dem 7.9% 8 képviselő
SNP 4.7% 56 képviselő

Rémlik már valami?? Ennél igazságtalanabb rendszer nincs.

Pöff 2018.12.24. 16:40:53

sose fog kilépni
és ezt ellenzékiként mondom.
ez az írás egy büdös nagy nulla.

Még a Brexit is nagyon nehezen ment... pedig ott azért valós indokok voltak.
Amit a fidesz csinál max szájkaraté, ha kilép ugrik az EU támogatás.. a német cégek rebbennek románba.
Orbánt meg agyonverik a munkahiány miatt.
szóval nem lesz kilépés
a B1 blog író meg szarjon sünt, alap dolgokat se ért.
Mondom ezt ellenzékiként

kolomparlole1114 2018.12.24. 17:03:37

@Pöff: Kilépni csak akkor nem fog, ha nem hagyjuk neki. Ha a 10k-s nyuggerek tapsikolnak neki, akkor simán lehet, bár jó kérdés hogy utána ki fizetné a nyugdíjukat, mert a magyar mind nyugaton lesz, a tapsikolók meg csak vinnék a pénzt, nem hozzák.

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2018.12.24. 17:37:24

”Kiprovokálni, hogy kirúgják az országot"
Eddig érdemes olvasni. Azért mert a bal oldal riogat állandóan azzal, hogy kiraknak minket. Azzal mondjuk ezek szerint nincsenek tisztában, hogy az EU-ban semmiféle jogi lehetőség nincs a tagok kirakására! Lehet hosszú és nem féltem sikeres eljárásokkal megpróbálni a támogatásokat csökkenteni, esetleg a szavazati jogot megpróbálni felfüggeszteni. De akaratán kívül senkit nem lehet kirakni. Egyetlen út van a kilépéshez, és azbaz önkéntes. Na most ha egy cikk a második sorában ekkora hazugsággal nyit, akkor felesleges őt tovább olvasni.

Rwindx 2018.12.24. 17:54:23

ja, hazudtok megint.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.24. 19:23:43

@FCUK5: ejha, megelőztél, én is ezért jöttem :D

index.hu/kulfold/eurologus/2018/12/24/tenyleg_itt_a_jel_hogy_orban_kileptetne_minket_az_eu-bol/

Le lettetek alázva az index által, féknyúz terjesztő lippsik :D

"az EU-n belüli egyezmények felbontása pont nem az uniós kilépésünket készíti elő. ellenkezőleg: a tagságunk miatt kötelező."

atomic power 1986DucaDuca 2018.12.24. 20:34:45

@kolomparlole1114:

/"Amikor az állam nem tudja teljesíteni a pénzügyi kötelezettségeit."/

"Menj be egy kórházba és kérdezd meg hogy tudja-e!!!"

Nézd meg ezt a beszélgetést az ATV-n! A 8. pectől érdekes igazán.
Mihályi Péter közgazdász, az MTA doktora, a Budapesti Corvinus Egyetem Makroökonómiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a Közép-Európai Egyetem vendégprofesszora nyilatkozik a magyar egészségügyről.

Ő egyébként liberális elkötelezettségü közgázdász. Tagja volt az SZDSZ Liberális Egészségügyi Tanácsának is és helyettes államtitkár volt a Horn kormányban.
Tagja volt az MTA Elnöki Bizottság az Egészségügyért szervezetnek és az Államreform Bizottság Egészségügyi szakmai Munkacsoportjának.
Van valamennyi rálátása az egészségügyre.

m.youtube.com/watch?v=sm1o4fRckWM

atomic power 1986DucaDuca 2018.12.24. 20:41:47

@kolomparlole1114:

/"Jelenleg viszont a makrogazdasági mérlegek rendben vannak, nincsenek egynsúlyi problémák."/

"Ja, hát papíron már a Tocsik ügy is rendben volt..."

Van valamennyi valószínűsége annak, amit mondasz, mint ahogy annak is, hogy egyidőben két helyen tartózkodok.
Ebben az esetben azonban hazudik az EUROSTAT. Megjegyzem, hogy ez a szervezet az Európai Bizottság kontrollja alatt áll, tehát azok is vagy hülyék bagy hazudnak. És persze tévedhetnek a hitelminősítők is. Csak te nem!

atomic power 1986DucaDuca 2018.12.24. 21:03:15

@kolomparlole1114:

/"és már senkit sem tudott meggyőzni arról, hogy hitelezzen neki, bármekkora felárat is kínált érte."/

"Erre kínált volna garanciát az IMF, de nekünk nem kellett, majd mi önerőből... "

De hisz Gy.F. kormánya felvette az IMF hitelt! Igaz, hogy nagy részét ennek a kormánynak kellett visszafizetni.

"Az elmúlt 8 évben mindenki aki ide akart jönni, inkább egy szomszédunkat választotta. Inkább Románia, mint Hungarisztán."

Példákat tudsz erre mondani?

"Ja, és az EU-ból a sok lóvét nem arra kapjuk hogy szinten tartsuk a csóróságunkat, hanem hogy felzárkózzunk."

Bokros L. közgazdasz szerint a 2002-2010 közötti gazdaságpolitika legalabb 10 évre vetette vissza Magyarországot!

Bokros Lajos 2013-ban a pápai Petőfi Asztaltársaság összejövetelén a következőket mondta:

"..............a 2001-es évtől kezdődően - nagyrészt szocialista kormányok által - olyan gazdaságolitika folyt az országban, mely felélte a jövőt. Az 50%-os GDP arányos államadósság 80%-osra emelkedett nyolc év alatt, mely óriási teher."

Ezekután ne várj csodákat. A gazdaság csak 2013-tól tud növekedni fenntartható módon.

"Majd ha elzárják a csapokat a folyamatos brüsszelezés miatt, akkor majd a fideszhívők is észre fogják venni mennyit loptak a gazdáik, mert már a fizetésetekre se fogja futni."

Úgy, mint 1998-2002 között, amikor nem voltunk tagja az uniónak.

atomic power 1986DucaDuca 2018.12.24. 21:39:17

@kolomparlole1114:

"Ennyire van rendben az államkassza!!!"

A várható eredményszemléletű hiány 3% alatt lesz 2018-ban. Az Európai Bizottság ezt nézi. Ez nem minden országnak sikerül.

Magyarországon a korrupcióérzékelés szintje kb. a szlováknak felel meg. Egy bizonyos szint után a haveri kapitalizmus és a nyomában elharapódzó korrupció politikai tőkeveszteséget okoz a kormányzat számára és csökkenhet a gazdaság hatékonysága. Ennek jeleit egyenlőre nem látom.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.24. 21:40:57

@atomic power 1986DucaDuca: "De hisz Gy.F. kormánya felvette az IMF hitelt! Igaz, hogy nagy részét ennek a kormánynak kellett visszafizetni. "

Igen, az előző kormányok által felvett hitelt a következő kormámynak kell visszafizetnie. A csúti geci is eddig már 30+ milliárd euróval növelte az államadósságot. Egy fillért nem fog belőle visszafizetni.

A libajnai az IMF hitel nagy részét a pénztárban hagyta, a geci nem utasította vissza, hanem boldogan elköltötte. Csak nem beszél róla, ezért nem tudnak róla a fideSSfasszopók.

atomic power 1986DucaDuca 2018.12.24. 22:16:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"A magyar gazdaság robusztus növekedése, a maastrichti államháztartási tűréshatár betartása melletti kormányzati elkötelezettség és a külső sérülékenység ebből eredő jelentős mérséklődése támasztja alá Magyarország szuverén adósprofilját" - áll a Moody's Investors Service Londonban ismertetett decemberi éves helyzetértékelésében."

A veled való "vita" egy Möbius szalagon való végtelen ciklusú meneteléshez hasonlít, amikor minden tény ellenére a virtuális világodban mindig ugyanabba a valóságtól idegen állapotba jutsz, ahelyett, hogy előrehaladnál.

kolomparlole1114 2018.12.25. 00:31:41

@dorian gray:

"az EU-ban semmiféle jogi lehetőség nincs a tagok kirakására"

Az államkassza ellopására se, mégis megoldotta a diktátorod. Majd Európa is alkalmazza veletek szemben az illiberalizmust. Igazából nem kell sokat tenni, csak kiküldeni a határőröket az osztrák határra, meg elzárni a pénzcsapot. Aztán majd mondhatjátok Pityinnak hogy nem lesztek megint gyarmat... :DDD

kolomparlole1114 2018.12.25. 00:33:17

@atomic power 1986DucaDuca: Nekünk magyaroknak nem kell Dr. Prof. Közgazdász hogy elhiggyük a szemünknek hogy amit látunk az a valóság!!!

kolomparlole1114 2018.12.25. 00:34:11

@atomic power 1986DucaDuca:

"Van valamennyi valószínűsége annak, amit mondasz"

Igen, úgy 100% legalább.

kolomparlole1114 2018.12.25. 00:35:44

@atomic power 1986DucaDuca: A hitelminősítők szerint a bóvli kategóriában vagyunk, a bóvli diktátorunk miatt. Amúgy meg mióta hisztek egy brüsszeli statisztikának? :DDD

kolomparlole1114 2018.12.25. 00:47:17

@atomic power 1986DucaDuca:

"De hisz Gy.F. kormánya felvette az IMF hitelt! Igaz, hogy nagy részét ennek a kormánynak kellett visszafizetni."

Senki nem vett fel semmit, ez csak a diktátorod fakenews mantrája, szokásos 0 valóságalappal! Ez egy hitelKERET lett volna, amit nem mi veszünk fel, hanem azok a külföldi befektetők akiknek a pénzét ellopják a gazdáid. Amit aztán persze tőlünk vasaltak volna be mint elkövetőktől, nade ha nincs lopás, nincs mit bevasalni, ugyebár. Orsós Viktátornak azért nem kellett, mert hát nála aztán VAN lopás, rengeteg. Visszafizetni meg nem akar semmit, csak lopni. Akkor is ha beledöglik az ország. Majd ő kisdobosbecsszóra megvédi más pénzét, higgyék el neki. Hát nem hiszik, azért is nincsenek itt új befektetések, csak pénzkivonás. Még a fideszes elvtársaid is offshore számlákra pumpálják ki a közpénzünket, még azok se bíznak saját magukban, nemhogy mi magyarok.

"Példákat tudsz erre mondani?"

Persze, ha már a Googlet se tudod használni:
femina.hu/terasz/romaniat_vasztottta_magyarorszag_helyett_orban_kedvenc_cege
vagy:
www.korkep.sk/cikkek/gazdasag/2018/08/24/itt-az-ujabb-pofon-bmw-utan-linglong-kinai-abroncsgyar-sem-szlovakiat-valasztotta

"Bokros L. közgazdasz"

Az az MSZP tag, aki utólag még azt is lehazudja hogy a párt tagja volt? 2013-ban már legújabb fideszgazdáihoz dörgölőzött, miután az MSZP után az MDF-nek se kellett? Muhaha! :DDD

kolomparlole1114 2018.12.25. 00:51:35

@atomic power 1986DucaDuca:

"Magyarországon a korrupcióérzékelés szintje kb. a szlováknak felel meg."

Lehet hogy a fíling ugyanaz, de amíg ott a teljeset látod, mert megírják az újságok, itt kb. semmit, mert eltussolja a fideszpropaganda. Tehát ami fílingre ugyanaz, az a valóságban itt 100x akkora.

"A várható eredményszemléletű hiány 3% alatt lesz 2018-ban. Az Európai Bizottság ezt nézi. Ez nem minden országnak sikerül."

Irigylem azokat az országokat ahol az oligarcha tolvajoknak nem sikerül a GDP 3%-át magukévá tenni...

kolomparlole1114 2018.12.25. 00:54:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 30??? Csak a paksi putyinhitel 3000 milliárd! És nem a csúti csüngőhasú szándékozik visszafizetni a lopott közpénzünkből, hanem azt is velünk akarja. Az ellenzék helyében én már rég megüzentem volna Putyinnak hogy úgy adjon pénzt ezeknek, hogy az Orbán magánhitele, nem a miénk, a rendszerváltás után automatikusan semmissé válik a szerződés, majd Viktorka visszafizeti ha akarja. Ha nem, mi szívesen átadjuk szibériai kényszermunkára.

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2018.12.25. 00:56:13

@kolomparlole1114: gratulálok. Látod ez a baj, mindkét oldalon. Ha valaki tényszerűen rámutat egy hazugságra, akkor az csakis a másik fél seggnyalás lehet a szemedben. Annyira szanalmas ez a szint....

kolomparlole1114 2018.12.25. 00:56:21

@atomic power 1986DucaDuca: Még annyit hogy ennyi brüsszeli segély mellett hogy lehet itt egyáltalán 1 fillér költségvetési hiány? Már ha nem lopnák el a kommunista elvtársaid.

kolomparlole1114 2018.12.25. 00:58:19

@dorian gray: Ez a szint valóban... Még a briteket is kibasszák az EU-ból a brexit szavazás után, hiáby könyörgik már most vissza magukat, majd pont egy félázsiai törpediktatúrával ne fognák megtenni, mi?

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2018.12.25. 01:02:36

@kolomparlole1114: Újfent gratulálok. A britek nincsenek kibaszva, egészen a végső aláírásig bármikor mondhatnák, hogy mégse lépnek ki. Nyilván a politikai meg gazdasági bizalom szempontjából ez más kérdés. De mindegy is, mert csak vagdalkozol.

atomic power 1986DucaDuca 2018.12.25. 09:08:10

@kolomparlole1114:

„ Nekünk magyaroknak nem kell Dr. Prof. Közgazdász hogy elhiggyük a szemünknek hogy amit látunk az a valóság!!!”

Mindig a magyar nép dönt. Hol rosszul, hol jól. 2002-ben például rosszul döntött.

„ A hitelminősítők szerint a bóvli kategóriában vagyunk, a bóvli diktátorunk miatt. Amúgy meg mióta hisztek egy brüsszeli statisztikának?”

2016 óta mindhárom hitelminősítőnél a befektetési ajánlású kategóriában van a magyar államadós-besorolás.
A legtöbb intézményi befektető szempontjából Magyarország már a Moody's 2016 –os döntése előtt is befektetésre ajánlott szuverén adósnak számított.
A statisztikánál fontosabb a befektetői hangulat változása, ami a konjuktúra- felmérések szerint javul.

/"De hisz Gy.F. kormánya felvette az IMF hitelt! Igaz, hogy nagy részét ennek a kormánynak kellett visszafizetni."/

„Senki nem vett fel semmit, ez csak a diktátorod fakenews mantrája, szokásos 0 valóságalappal!”

Összesen 20 milliárd eurós hitelkeretet kapott Magyarország 2008-ban, amelyből
két év alatt összesen 14,2 milliárd eurót hívott le.

2008-ban 1824,8 milliárd forintot, 2009-ben pedig további 1726 milliárd forintot. a magyar állam kiadásainak finanszírozására.

www.portfolio.hu/gazdasag/hatalmas-tehertol-szabadulunk-meg-mire-koltottuk-az-imf-hitelt.229691.html

„ Visszafizetni meg nem akar semmit, csak lopni.”

Visszafizetés: 2011-ben 2 milliárd euró
2012-2013-ban 6,8 milliárd euró
2014-ben 2 milliárd euró
2016-ban 1,5 milliárd euró

„Hát nem hiszik, azért is nincsenek itt új befektetések, csak pénzkivonás
femina.hu/terasz/romaniat_vasztottta_magyarorszag_helyett_orban_kedvenc_cege”

Ha már a Bosch-t említetted, akkor meg kell említeni, hogy 37 milliárdos beruházás indul Budapesten a Bosch új kutatás-fejlesztési központja létrehozásával.
Vagy a legújabb beruházásuk a miskolci akkumulátor kompetencia központ létrehozása, és a szerszámgép összeszerelő kapacitásbővítése 14 milliárd forint értékben.

És ha már a versenytárs Romániát említetted, akkor el kell mondani, hogy a befektetőkért folyó versenyben nyerésre állunk. Sokkal jobb az infrastruktúránk /770 km autópálya Romániában, Magyarországon ennek hossza megközelíti a 2000 kilométert/ és a földrajzi fekvésünk, és hatékonyabb az ország érdekérvényesítése a befektetők irányába / van iparpolitikai stratégia és egy állandó, saját költségvetéssel rendelkező kormányzati szerv a Hungarian Investment Promotion Agency HIPA, ezen kívül Magyarországon kedvező a nyereségadó -10 évre szóló 80 százalékos mentesség - duális oktatási rendszer az autóipari ágazatban/.

Elég, ha csak a Daimler és BMW legutóbbi beruházásaira gondolunk. De ez igaz a korábbi autóipari beruházásokra is. 2016-ban nettó 2,4 milliárd euró volt az autóiparba (autó- és autóalkatrész-gyártók) áramoló közvetlen külföldi befektetés (ISD) Magyarországon, míg Romániába ugyanabban az évben csak 0,928 milliárd eurónyi befektetés érkezett.
Romániának csak két autóipari befektetőt sikerült magához vonzania a rendszerváltás után.
Magyarországon pedig ennél több, nagy hozzáadott értékkel rendelkező, prémium kategóriájú gépkocsikat gyártó cégek vannak jelen, mint az Audi és a Mercedes-Benz, Opelekben használt motorokat gyártanak és hamarosan BMW-járműveket is.

Az autóipari árbevétel 2016-ban Magyarországon 55%-al volt magasabb, mint Romániában.

Az autógyártás mellett olyan cégek hajtottak végre még beruházásokat, mint az említett Robert Bosch, a Thyssenkrupp, a Borg Warner, a Delphi, a Delco Remy, a Halla Visteon, a Bridgestone, a Continental, a Denso, a Hankook, a Lear, a LUK és a Michelin.

A lényeg, hogy a románok a legutóbbi időszakokban is óriási befektetéseket buktak el a velünk folytatott versenyben.

„ Még annyit hogy ennyi brüsszeli segély mellett hogy lehet itt egyáltalán 1 fillér költségvetési hiány? Már ha nem lopnák el a kommunista elvtársaid.”

Sorold fel azokat az országokat légyszíves, ahol „nullás a költségvetés”

kolomparlole1114 2018.12.25. 09:53:26

@dorian gray: Újfent gratulálhatsz magadnak. Ha nem értesz egy témához, minek szólsz hozzá? Theresa May már visszakozott volna, de Macron és Merkel megmondták neki hogy nincs visszaút. Google a barátod.

kolomparlole1114 2018.12.25. 10:18:53

@kolomparlole1114:

"Mindig a magyar nép dönt. Hol rosszul, hol jól. 2002-ben például rosszul döntött."

Az 2010-ben volt! A magyar nép döntött, csak nem engedték szavazni (londoni magyarok, pl.), ellenben a 400.000 román importszavazóval elcsalták a választásokat, mint Rákosi apjuk. A kékcédulát minden kommunista ismeri, a KISZ titkárok (Orbán, Rogán) is.

"2016 óta mindhárom hitelminősítőnél a befektetési ajánlású kategóriában van a magyar államadós-besorolás."

Legalábbis a propaganda fakenews szerint, és még ott is csak a "hogyan bukjuk el a teljes pénzünket" kategóriában.

Néha el is olvashatnád amit linkelsz, még a végén kiderülne számodra is hogy nem 20 milliárd volt az IMF hitel, hanem csak 6.5, a többit Brüsszel adta, Brüsszelnek fizettük vissza! Meg azt hogy mire költöttük, és hol állnánk valahol Szomália és Afganisztán között, ha nem vettük volna fel.

Inkább azt mondd meg, mikor rakják vissza az államkasszába azt az ellopott 162 milliárdot az elvtársaid! (És a többit? Stadion, kisvasút, mutyik?)
index.hu/gazdasag/2018/12/21/162_milliardot_hozott_fidesz-kozeli_cegeknek_a_letelepedesi_kotvenyprogram/

"a befektetőkért folyó versenyben nyerésre állunk"

Hát ha neked az a nyerés hogy elüldözzük mindet a szomszédba különadóval, sorosozással, "nem leszünk gyarmat"-ozással, napról napra változó kiszámíthatatlan "törvények"-kel, akkor ja...

"Sokkal jobb az infrastruktúránk /770 km autópálya Romániában, Magyarországon ennek hossza megközelíti a 2000 kilométert/"

Kínában ennyit építenek évente, és ott nem töredezik szét az aszfalt már átadás előtt min nálunk. Ja, ott nem lopják ki az anyagot belőle, de ha mégis, akkor megy az egész brigád a bányába 40 évre.

"Az autóipari árbevétel 2016-ban Magyarországon 55%-al volt magasabb, mint Romániában."

A többi meg ennyivel alacsonyabb. Az a baj hogy autóipari gyarmatosításon kívül másunk sincs. Ezért kell lenyomni a magyarok torkán a rabszolgatörvényt is, mert az autóipar egyet füttyentett, Viktorescu pincsikutyájuk meg egyből lelkesen csaholt hozzá.

"Sorold fel azokat az országokat légyszíves, ahol „nullás a költségvetés”"

Németország, DKorea, Hollandia (igen, a Sargentini ország!), Svédország, Svájc, Tajvan, Izalnd, stb. Ja nem jó, ezek POZITÍVban vannak... GIYF, mondtam már.

"A lényeg, hogy a románok a legutóbbi időszakokban is óriási befektetéseket buktak el a velünk folytatott versenyben."

Osztán miket? Még erdélyi aranybányából is több van nekik. :D

atomic power 1986DucaDuca 2018.12.25. 14:54:24

@kolomparlole1114:

" A magyar nép döntött, csak nem engedték szavazni (londoni magyarok, pl.)”

Én nem tudok olyan passzusról a magyar választójogi törvényben, amely tiltaná a külföldön élő magyar állampolgárok szavazását csak annak az okán, hogy külföldön él. Regisztráció kell és személyes megjelenés.

„ellenben a 400.000 román importszavazóval elcsalták a választásokat, mint Rákosi apjuk”

Az Európai Unió 28 tagállama közül 24-ben van lehetőség arra, hogy a külföldön élő állampolgárok szavazzanak az állampolgárság szerinti ország parlamenti választásain.

„Néha el is olvashatnád amit linkelsz, még a végén kiderülne számodra is hogy nem 20 milliárd volt az IMF hitel, hanem csak 6.5, a többit Brüsszel adta, Brüsszelnek fizettük vissza!”

Egy szóval nem említettem, hogy a 20 milliárd az IMF hitel volt.

„Meg azt hogy mire költöttük, és hol állnánk valahol Szomália és Afganisztán között, ha nem vettük volna fel.”

Hol állnánk akkor, ha kompetens gazdaságpolitika folyt volna 2002-2010 között és nem kerültünk volna az államcsőd szélére.

„Inkább azt mondd meg, mikor rakják vissza az államkasszába azt az ellopott 162 milliárdot az elvtársaid! (És a többit? Stadion, kisvasút, mutyik?)”

Nem fogják visszarakni, te is tudod.

A nullás költségvetésről:

Ha nem lennének az államadósságból eredő még mindig magas kamatkiadások, akkor a magyar költségvetés elsődleges egyenlege többletben lenne.

Boldog karácsonyt kívánok!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.25. 15:39:48

@atomic power 1986DucaDuca: "a maastrichti államháztartási tűréshatár betartása"

Nabazmeg, a geci szénné adóztatja a magyarokat, hogy kedvezzen a karvalytőkének. Plusz kiszolgáltatja nekik a dolgozókat. És közben az ország lecsúszik, már mindenki lehagyott minket, még a románok IS.

"Az Eurostat által alkalmazott egyéni fogyasztási mutatót tekintve, amit az uniós statisztikai hivatal a háztartások által megvásárolt javak és szolgáltatások alapján számol, hazánk a legszegényebbek közé tartozik: tavaly utolért bennünket Románia, és csak a horvát és bolgár háztartások állnak mögöttünk. Mi az EU-átlag 63 százalékát érjük el, a bolgár háztartások átlagos fogyasztása alig több, mint az uniós átlag fele."

24.hu/fn/gazdasag/2017/06/18/lehagyta-a-roman-eletszinvonal-a-magyart/

"A veled való "vita" egy Möbius szalagon való végtelen"

Kelelmetlennek érzed, hogy állandóan az igazsággal szembesítelek? Ha abbahagyod a hazudozást, én se hozom fel többet a számodra kellemetlen tényeket. OK? :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.25. 15:56:48

@atomic power 1986DucaDuca: "Regisztráció kell és személyes megjelenés."

Hehe. Azoknak a magyaroknak és ukránoknak, akik fideSS szavazók, de sose éltek Magyarországon, megengedik a levélben szavazást. Fura, hogy te ilyenről nem tudsz. :))

paraszthajszal 2018.12.25. 17:14:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „És közben az ország lecsúszik, már mindenki lehagyott minket, még a románok IS.”

Ja, egyetlen, általatok istenített mutatóban, amiről amúgy 2016 előtt a kutya se hallott, csak mióta a gazdasági növekedésünk üteme már messze felülmúlja a ballib elkúrókét ( 444.hu/2018/12/05/a-vartnal-jobban-nott-a-gdp ), ez az utolsó mentsvár, amibe kapaszkodtok.

Miközben a gazdasági növekedésünk EU-szinten már a top 4-ben van, húsz éve nem volt ilyen magas, rátaláltatok Kádár atyuskánk kedvenc gazdasági csodafegyverére, a fogyasztásra. Kádár atyuskánkat is csak ez a csodálatos mutató, a dolgozó nép jóléte érdekelte, amit mindenáron minden időszakban növelni kellett, ennek az ára volt az az eladósodás, amit Magyarország a mai napig nyög (na meg persze az adósságfinanszírozással kapcsolatos balfaszkodás is hozzáadódott); amely „sikertörténetet” a Medgyessy- és Gyurcsány korszakban is sikerült részben reprodukálni:

„A Kádár-korszak legfontosabb konszolidációs eszköze az volt, hogy az életszínvonalat a lehetőségeken bőven túlmutatva igyekezett emelni az állam. Ennek a nagy, társadalmi megvesztegetésnek elég súlyos, máig ható következményei lettek.

Egyrészt a magyar államadósság már a nyolcvanas években hatalmasra duzzadt, 1984-88 között például megduplázódott. A nyomasztó teher azóta is gyötri a magyar gazdaságot. (…)
A Kádár-korszak sikere árnyékot vet a magyar demokráciára. Hiába volt az előző rendszer gazdasága fenntarthatatlan, és hatalmi módszereiben erkölcstelen, ha kiszámíthatósága és a környékbeli országokéhoz képest relatív kényelmessége utólag sokak számára erősen felértékelte. A magyar demokrácia sikerének egyik akadálya Kádár sikere. Az elmúlt 20 évben ezen nem tudtunk túllépni.
index.hu/belfold/2012/05/25/kadar_zsirjat_nyogi_a_magyar/

Eladósodás nélküli, hosszú távon is fenntartható, tartós életszínvonal-növekedést csak a gazdaság teljesítményünk, a GDP-nk növelése alapozhatja meg. Ha a beruházások kárára nő a fogyasztás, azzal a jövőben rendelkezésre álló tőkeállományt, a termelési lehetőségeinket kurtítjuk meg. Ha importból dőzsölünk vagy az exportra szánt termékeket is mi fogyasztjuk el, akkor a külföld felé adósodhat el a nemzetgazdaság. (Ezen a téren a szükséges mértékű lazítást már megengedték a gazdaságpolitika irányítói, további mozgástér az egyensúly megtartása mellett már nincs.) Ha az államháztartás gyeplőjét eresztjük el a magasabb fogyasztásért, akkor maga az állam adósodhat el. Mindegyik „könnyű út” a Kádár- és a Gyurcsányi-korszak elkúrásainak megismétléséhez vezetne, amelyet a nemzeti kormány nem engedhet meg magának.

atomic power 1986DucaDuca 2018.12.25. 17:38:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

„……….szénné adóztatja a magyarokat, hogy kedvezzen a karvalytőkének. Plusz kiszolgáltatja nekik a dolgozókat."

Ki vagy te, hogy a magyar dolgozók nevében beszélsz? Ne féltsd őket, majd eldöntik, hogy mi a jó nekik. O.V. vagy GY.F.

„ És közben az ország lecsúszik, már mindenki lehagyott minket, még a románok IS.”

Ha a vásárlóerő paritáson számított egy főre jutó GDP 14%-al magasabb Magyarországon, mint Romániában, akkor hogy hagytak le a románok bennünket?
Ne gyere a fogyasztással meg a bérekkel, mert az csak részben függ össze a GDP-vel. Magyarország a jövedelmének egy részét a korábbi adósságainak törlesztésére fordítja, így nyilván kevesebb jut fogyasztásra. Románia pedig hitelből fogyaszt. Ennek következtében amíg Magyarország a külső adósságát intenzíven leépítő szakaszban van, addig a román folyó fizetési mérleg deficites.

„Azoknak a magyaroknak és ukránoknak, akik fideSS szavazók, de sose éltek Magyarországon, megengedik a levélben szavazást. Fura, hogy te ilyenről nem tudsz.”

Melyik kijelentésemből következtetsz arra, hogy ezt nem tudom? Már a kérdésed sem igaz.

kolomparlole1114 2018.12.25. 17:50:53

@atomic power 1986DucaDuca:

"Én nem tudok olyan passzusról a magyar választójogi törvényben, amely tiltaná a külföldön élő magyar állampolgárok szavazását csak annak az okán, hogy külföldön él."

Mi se. Ennek ellenére aki Nyugatra menekült, azt minden eszközzel igyekeztek megakadályozni a szavazásban, a román bérszavazók meg levélben is szavazgathatnak egymás helyett, kékcédulával is. Mert az innen elmenekültek tuti nem a Cigányra szavaznak, a románok meg csak arra. Ez már alapból választási csalás, és még így is csak 40% jött össze nektetk. Mi lett volna csalás nélkül? Be se jut a zsidesz a parlamentbe?

"Hol állnánk akkor, ha kompetens gazdaságpolitika folyt volna 2002-2010 között és nem kerültünk volna az államcsőd szélére."

És pláne hol állnánk ha akárcsak szar, de valamiféle gazdaságpolitika folyna itt 2010 óta, nem csak és kizárólag lopás.

"Nem fogják visszarakni, te is tudod."

Ezért kell erővel kiverni belőlük. 1-2 millió kiegyenesített kasza a parlament előtt, és már térdre is rogynak a tolvajok.

"Ha nem lennének az államadósságból eredő még mindig magas kamatkiadások, akkor a magyar költségvetés elsődleges egyenlege többletben lenne."

Ha nem lopnák el a brüsszeli pénzeket a gazdáid, akkor még plusszban is lennénk. Mi most kapjuk a Marshall segélyt, amit a németek 45-ben, náluk nem lopták el, meg is látszik hol tartanak, nálunk ellopják, meg is látszik hol tartunk. Nem kisvasútra, meg strómanok zsebébe adták össze a német és francia adófizetők, hanem hogy felzárkózzunk ebből a szarból! Szal kurvára nincs rendben hogy utána is csak ugyanarra a színvonalra futja mint előtte. Majd ha leállnak a segélyezéssel, és a gazdáid ugyanígy lopnak tovább, akkor fog felnyílni a szemed hogy mekkora ipari volumenben megy itt a lopás. Csak akkor már késő lesz, lesz vagy 150%-s adód.

kolomparlole1114 2018.12.25. 17:52:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Így van, a románok szavazhatnak név nélkül is, a londoni magyarok meg csak személyesen, ha hazajönnek. Kettős mérce!

kolomparlole1114 2018.12.25. 18:02:29

@paraszthajszal:

"a gazdasági növekedésünk üteme már messze felülmúlja a ballib elkúrókét"

Te el vagy tájolva, nem kicsit, hanem nagyon! Mióta számít Pénztáros Lőrinc meg az Offshore Luxustóni magánközpénzlopása gazdasági növekedésnek??? Fogalmi zavaraid vannak!

"Miközben a gazdasági növekedésünk EU-szinten már a top 4-ben van"

Tehát már csak 4 ország van itt Európában Szomália szintjén. 1 Ft-ról nem nehéz 2-re jutni, milliárdokaban már nem megy ilyen könnyen. Ez is csak azt jelzi hogy mennyire a béka segge alatt vagyunk.

"rátaláltatok Kádár atyuskánk kedvenc gazdasági csodafegyverére, a fogyasztásra"

Mi? A te gazdád, Rákosi bolseViktátor intézte így, legalább hazudni tanulj már meg rendesen, ne fejjel lefele tartsd a Habonytól kapott propaganda sorvezetődet!!!

"A Kádár-korszak legfontosabb konszolidációs eszköze az volt, hogy az életszínvonalat a lehetőségeken bőven túlmutatva igyekezett emelni az állam."

Most annyival másabb hogy csak a "kiválasztottak" emelik a saját életszínvonalukat.

"a magyar államadósság már a nyolcvanas években hatalmasra duzzadt, 1984-88 között például megduplázódott. A nyomasztó teher azóta is gyötri a magyar gazdaságot."

Na, akkor például a stadionokból lehetett volna törleszteni! Miért nem tettétek meg? Akkor meg ne rinyálj hogy magas, ez már a ti saratok 8 éve! Elmútnyócév!!!!!!!!!!!

"A Kádár-korszak sikere árnyékot vet a magyar demokráciára. Hiába volt az előző rendszer gazdasága fenntarthatatlan, és hatalmi módszereiben erkölcstelen, ha kiszámíthatósága és a környékbeli országokéhoz képest relatív kényelmessége utólag sokak számára erősen felértékelte."

Ugye milyen ismerős ez a mai fideszből? Nem hiába Kádár alatt volt KISZ titkár a Viktorkád meg a Luxustónikád!

"A magyar demokrácia sikerének egyik akadálya Kádár sikere. Az elmúlt 20 évben ezen nem tudtunk túllépni."

Pedig 2002-ben egyszer már sikerült. Te mit tettél azért hogy túljussunk ezeken a kommunistákon? Szavaztál a rendszerváltásra? Nem? Akkor meg mit rinyálsz?

kolomparlole1114 2018.12.25. 18:07:11

@atomic power 1986DucaDuca:

"Ki vagy te, hogy a magyar dolgozók nevében beszélsz? Ne féltsd őket, majd eldöntik, hogy mi a jó nekik."

Ha egy csüngőhasú román cigány beszélhet más nemzete (magyarok) nevében, akkor mi magyarok méginkább!

"hogy hagytak le a románok bennünket?"

Nem lopták el a brüsszeli pénzeket, és nem pazarolták stadionokra!

"Románia pedig hitelből fogyaszt."

Mi is, brüsszeli támogatásból. Ezt akarja megállítani a gazdád, amikor "állítsuk meg Brüsszelt" szavakat makog a tévében.

"Ne gyere a fogyasztással meg a bérekkel, mert az csak részben függ össze a GDP-vel."

Hát igen, csak annak aki odafér a zsírosfazékhoz, a magyar népnek valóban nem nő a fizetése a brüsszeli segélytől, csak a kommunista fidesztolvajoknak!

atomic power 1986DucaDuca 2018.12.25. 19:42:14

@kolomparlole1114:

„Ennek ellenére aki Nyugatra menekült, azt minden eszközzel igyekeztek megakadályozni a szavazásban, a román bérszavazók meg levélben is szavazgathatnak egymás helyett, kékcédulával is.„

A Demokratikus Koalíción kívül valamennyi parlamenti párt támogatja a külhoni magyarok szavazati jogát. A postai úton való szavazás bevett gyakorlatnak számít az Európai Unióban.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) tagjai mellett a pártok által delegált tagok, valamint a nemzetközi megfigyelők is figyelemmel kísérhetik a szavazási iratok ellenőrzésének teljes folyamatát. A levélszavazatokat az NVB felügyelete mellett az NVI számlálja meg. A folyamatot a pártdelegáltak, nemzetközi megfigyelők, valamint a sajtó is figyelemmel kísérheti.

A választási eljárásról szóló törvény rögzíti, hogy a Nemzeti Választási Bizottság tagjai, a pártdelegáltak, illetve a nemzetközi megfigyelők a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választók a névjegyzékébe is betekinthetnek, és a Nemzeti Választási Iroda által vezetett adatbázisok segítségével ellenőrizhetik a névjegyzékbe vétel törvényességét, a regisztráltak és a levélszavazatot leadók hitelt érdemlő azonosítását.

Az ellenzék problémáját nem a „csalás” jelenti, hanem az, hogy a 2004-es, a határon túli magyarok kettős állampolgársága kapcsán megtartott népszavazáson a külhoni magyarság érdekeivel szemben kampányolt. Ez nyilvánul meg abban, hogy a kormánypártok listájára adják a szavazataik túlnyomó többségét.

„És pláne hol állnánk ha akárcsak szar, de valamiféle gazdaságpolitika folyna itt 2010 óta, nem csak és kizárólag lopás.”

Akkor mi volt 2003-2009 közöt?

2003 és 2009 között a magyar államháztartás bruttó GDP arányos konszolidált államadóssága olyan mértékben nőtt, hogy az 3,7 szer nagyobb volt, mint a V3-ak és Románia átlaga. Eközben a magyar GDP növekedés 2,5 szer kisebb volt, mint a másik négy ország átlaga.

Mindemellett:

1999–2002-es évek között Magyarország felzárkózásban volt az uniós átlaghoz az egy főre jutó vásárlóerő paritás alapján számolva.

2002-vel az ország letért erről a makropályáról. Addig a régiós elsők között voltunk. 2003-2010 között ettől a trendtől eltértünk.

A trendeltérés következményeit gazdasági matematikusok kiszámolták.

2010-re:

Több mint 17.000 milliárd forint kieső jövedelem nemzeti szinten,

436 000 forint munkavállalói jövedelem kiesés, ami havi 36 000 forintnak felel meg,

Elmaradt adózott vállalkozási jövedelem (az amortizációval együtt): 1500 milliárd Ft,

Az államháztartás elmaradt halmozott jövedelme a két kormányciklusra /2002-2010/ közel 9500 milliárd forint,

Az elmaradt vállalkozói jövedelem azt jelenti, hogy vállalati beruházásokra, fejlesztésekre és osztalékokra 1500 milliárd Ft hiányzott 2010-re.

És most ennek a kurzusnak a képviselőivel tüntet együtt az ellenzék.

„Ezért kell erővel kiverni belőlük. 1-2 millió kiegyenesített kasza a parlament előtt, és már térdre is rogynak a tolvajok.”

Nem! Jobb alternatívát kell nyújtani. Törvényes hatalomátvétel után a jogszabályoknak megfelelően kell eljárni. A 2002-2009 közötti politikai erőket nem szabad a hatalomba segíteni és erre garanciákat kell adni.

"Ha nem lopnák el a brüsszeli pénzeket a gazdáid, akkor még plusszban is lennénk."

Ez azért nem hiteles, mert a másik ellenzéki állítás szerint az uniós pénzek mozgatják a magyar gazdaságot. A kettő egymást kizárja.

paraszthajszal 2018.12.25. 21:54:52

@kolomparlole1114: „Mióta számít Pénztáros Lőrinc meg az Offshore Luxustóni magánközpénzlopása gazdasági növekedésnek??”

Ha nem tudod, hogy az Eurostat és a KSH mit ért gazdasági növekedés alatt, akkor nézz utána! „Short Description: Gross domestic product (GDP) is a measure of the economic activity, defined as the value of all goods and services produced less the value of any goods or services used in their creation. The calculation of the annual growth rate of GDP volume is intended to allow comparisons of the dynamics of economic development both over time and between economies of different sizes. For measuring the growth rate of GDP in terms of volumes, the GDP at current prices are valued in the prices of the previous year and the thus computed volume changes are imposed on the level of a reference year; this is called a chain-linked series. Accordingly, price movements will not inflate the growth rate.”

Láthatóan nem szerepel a definícióban sem luxustóni, sem pénztároslőrinc.
A legfrissebb gyorsjelentés, ahol az éves növekedési ráta a 7. oldali táblázat bal oldalán látható: ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/9437650/2-07122018-AP-EN.pdf (Magyarország az adatokkal rendelkező országok közül a 3. a 2018Q3/2017Q3 index alapján [5,2%], bár az ír adat, ami még nincs meg, ennél valószínűleg jobb lehet.)

„Tehát már csak 4 ország van itt Európában Szomália szintjén”

Nulla darab ország van Európában Szomália szintjén. Magyarország az Eurostat 2017-es adata szerint a vásárlóerő-paritáson számított, egy főre jutó GDP alapján az EU-28-ak átlagának 68%-át éri el, ami kétségtelenül az uniós mezőny hátuljára helyez minket (de Bulgária, Románia, Horvátország, illetve kicsivel Lettország és Görögország elé), ezért is fontos és örvendetes a legutóbbi időszakunk gyors növekedése, ami segíthet közelebb jutni a 100-hoz. Az is tény, hogy az EU-ban a lemaradók (kevésbé fejlettek) a többieknél nagyobb arányban kapnak az uniós forrásokból; de ez így volt már az El Qróék alatt is, és annál szomorúbb, hogy akkor az EU-támogatások és az eladósodás ellenére IS képesek voltunk még jobban lemaradni.

„»rátaláltatok Kádár atyuskánk kedvenc gazdasági csodafegyverére, a fogyasztásra«

Mi? A te gazdád, Rákosi bolseViktátor intézte így”

Te kevered a szezont a fazonnal. Az életszínvonal, a fogyasztás folyamatos, erőltetett (lehetőségeken felüli) növelése az érett kádári rezsim (kádári konszolidáció) legitimációs alapja volt, Rákosi kemény diktatúrájának erre még nem volt szüksége, ha valaki akkor pattogott, hogy valami nem tetszik, akár már másnap jött érte a fekete Pobjeda.

Másrészről az a kommentelőtárs (akinek a hozzászólására reagáltam), éppen azt emelte ki, hogy Magyarországon túl alacsony az Eurostat által számolt tényleges egyéni fogyasztás (AIC) szintje (alacsonyabb néhány olyan országénál is, akinél a GDP-nk magasabb), szóval ezek szerint ennek mesterséges felpörgetése már csak ebből kiindulva sem lehet a „Viktátor” (gondolom itt Dr. Orbán Viktor miniszterelnök úrra gondoltál) receptje.

„Na, akkor például a stadionokból lehetett volna törleszteni! Miért nem tettétek meg? Akkor meg ne rinyálj hogy magas, ez már a ti saratok 8 éve!”

Igen, a nemzeti kormányok lassan faragják is a GDP-arányos államadósság szintjét, csak az a baj, hogy a kádári és a gyurcsányii örökség eltüntetése nem megy egyik napról a másikra, mert igencsak méretes szarkupacot halmoztak fel.

A KSH maastrichti módszertannal számolt konszolidált államadóssági adataiból is jól követhető a ballibbantak elkúrása, a takarékos nemzeti kormányokkal szemben (a maastrichti kritérium a GDP 60%-a):
A Horn-kormány utolsó teljes évében, 1997-ben: 61,8%; 1998-ban: 59,7%
Az I. Orbán kormány utolsó teljes évében, 2001-ben: 51,4%, 2002-ben: 54,6%
Az Elqró rezsim (D-209, Ferkó és Gordon) utolsó teljes évében, 2009-ben: 77,2%, 2010-ben: 79,7%
Az új Orbán-éra legutolsó konszolidált adata a KSH-adattáblában, 2016: 73,9%
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

A következtetés egyértelmű: a ballibbantak elkúrják a legfontosabb indikátorokat, a nemzeti kormány rendbeteszi őket.

„Pedig 2002-ben egyszer már sikerült.”

Igen, azokat az elkúrókat beszavazni, akik legatyásították, eladósították az országot (lásd a fenti adatokat), belőlük többet nem kérünk!!

paraszthajszal 2018.12.25. 21:57:47

@paraszthajszal: Korrigendum: „A legfrissebb gyorsjelentés, ahol az éves növekedési ráta a 7. oldali táblázat bal oldalán látható: ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/9437650/2-07122018-AP-EN.pdf
– helyett: a 6. oldali táblázat jobb oldalán található a linkelt doksiban.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.25. 22:19:47

@atomic power 1986DucaDuca: "„……….szénné adóztatja a magyarokat, hogy kedvezzen a karvalytőkének. Plusz kiszolgáltatja nekik a dolgozókat."
Ki vagy te, hogy a magyar dolgozók nevében beszélsz?"

Magyar hazafi. Ezt egy magadfajta hazaáruló nem is értheti.

"majd eldöntik, hogy mi a jó nekik."

Igen, 2010 óta nagyot nőtt a nyugatra menő magyar migráncsok száma.

"hogy hagytak le a románok bennünket?"

Jobban fejlődnek. Mindenki jobban fejlődik nálunk.

"Egyetlen ábra összefoglalja, hogyan csúszunk le a régióban"
hvg.hu/gazdasag/20170707_Egyetlen_abra_osszefoglalja_hogyan_csuszunk_le_a_regioban

Ne gyere a GDP-vel, mert az csak részben függ össze a fogyasztással meg a bérekkel.

Magyarország jövedelmének egy részét a csúti geci ellopja, így nyilván kevesebb jut fogyasztásra.

"Melyik kijelentésemből következtetsz arra, hogy ezt nem tudom?"

Minden kijelentésedből látszik, hogy fogalmatlan bagy. Vagy gátlástalan hazaáruló. De inkább mindkettő.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.25. 22:22:43

@paraszthajszal: "ezért is fontos és örvendetes a legutóbbi időszakunk gyors növekedése, ami segíthet közelebb jutni a 100-hoz."

Ami elszomorító, hogy ez csak pillanatnyi kilengés, a mérhetetlen építőipari költések miatt, valójában a geci uralkodása alatt leszakadóban vagyunk.

kolomparlole1114 2018.12.25. 22:23:28

@atomic power 1986DucaDuca:

"A postai úton való szavazás bevett gyakorlatnak számít az Európai Unióban."

Jó, akkor fordítsuk meg! A londoni magyarok szavazhatnak levélben is, a románoknak pedig személyesen kell elzarándokolniuk Pestre leadni a szavazatukat. Oké?

"Akkor mi volt 2003-2009 közöt?"

Kevesebb lopás, több pénz a magyaroknak.

"határon túli magyarok kettős állampolgársága"

Szavazgassanak otthon romániában, a helyi fideszre! Mi a faszt akarnak beleugatni egyáltalán mások dolgába? Könnyen szavazgatnak ilyen hazaárulókat a nyakunkba, nem az ő bajuk lesz. Más faszával könnyű verni a csalánt. Csak az szavazhasson, aki viseli is annak a következményeit! A rendszerváltás után sürgősen rendezni kell a helyzetet, megszűntetni a román bérszavazók belepofázási lehetőségét. Ha itt akar szavazni, költözzön ide, és ITT FIZESSEN ADÓT!

"1999–2002-es évek között Magyarország felzárkózásban volt az uniós átlaghoz az egy főre jutó vásárlóerő paritás alapján számolva. 2002-vel az ország letért erről a makropályáról. Addig a régiós elsők között voltunk. 2003-2010 között ettől a trendtől eltértünk."

1/x. Pont fordítva.

"És most ennek a kurzusnak a képviselőivel tüntet együtt az ellenzék."

És ennek a kurzusnak a képviselőviel voltak együtt KISZ titkárok a jelenlegi kommunista kurzus képviselői!
www.youtube.com/watch?v=1fVIWQNlavI

kolomparlole1114 2018.12.25. 22:25:35

@paraszthajszal:

"azokat az elkúrókat beszavazni, akik legatyásították, eladósították az országot (lásd a fenti adatokat), belőlük többet nem kérünk!!"

Pontosan, 2002-ben ezeket az elkúrókat egyszer már elkergettük, és most se kérünk belőlük. Mégis a románokkal visszacsalta magát a nyakunkba, a magyar nép ellenében.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.25. 22:25:49

"Hétéves mélyponton egy nagyon fontos gazdasági mutatónk

A folyó fizetési mérleg harmadik negyedéves statisztikája szerint tovább romlott a magyar gazdaság külső egyensúlya, írja a Portfolio.hu. Ebben a negyedévben már csak a GDP 2,5 százaléka volt a külfölddel szembeni nettó finanszírozási képesség – vagyis a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlege –, és ez az arány hétéves mélypontot jelent."

index.hu/gazdasag/2018/12/24/heteves_melyponton_egy_nagyon_fontos_gazdasagi_mutatonk/

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.25. 22:26:39

@paraszthajszal: "azokat az elkúrókat beszavazni, akik legatyásították, eladósították az országot (lásd a fenti adatokat), belőlük többet nem kérünk"

Kubatov nem fog örülni, ha így beszélsz a csőti geciről!!!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.25. 22:31:59

@atomic power 1986DucaDuca: "2002-vel az ország letért erről a makropályáról."

Igen, mert a fasz meggyesi be akarta váltani a kampányígéreteit, nagymértékű életszínvonal emelkedést hozva. El is bukott a csúti geci hazug - mindig hazug, mást se tud - kampánya, hogy rosszabbul élünk, mint 4 éve. Szerencsére a csúti geci 2010 óta visszatért a pályára, sanyargatni a magyarokat, kiszolgálni a karvalytőkét.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.25. 22:34:52

@paraszthajszal: "egyetlen, általatok istenített mutatóban"

Szinte MINDEN mutatóban lemaradtunk.

"Ha Szlovákiával és Romániával vetjük össze a mutatóinkat, szinte sehol sem leszünk elsők."

hvg.hu/gazdasag/20170707_Egyetlen_abra_osszefoglalja_hogyan_csuszunk_le_a_regioban

paraszthajszal 2018.12.25. 23:43:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „Egy pöttöm balti állam 25 év alatt lehagyott minket”

Ja, még egy ország, amelyik az I. Orbán-kormány regnálása végén még velünk kb. egy szinten volt, aztán az El Qró országlása alatt húzott el mellettünk jó messzire:
data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.KD?end=2008&locations=EE-HU&start=2001

paraszthajszal 2018.12.25. 23:46:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ja, ez az a kedvenc manipulatív hvg-s ábrád, ahová a kezdő évhez (2008) még jól beintegráltak két év elkúrást – így könnyű.

paraszthajszal 2018.12.25. 23:55:52

@kolomparlole1114: „Pontosan, 2002-ben ezeket az elkúrókat egyszer már elkergettük, és most se kérünk belőlük”
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „"»azokat az elkúrókat beszavazni, akik legatyásították, eladósították az országot (lásd a fenti adatokat), belőlük többet nem kérünk«

Kubatov nem fog örülni, ha így beszélsz a csőti geciről!!!”

Haha, hiába terelsz, az adatok világosan mesélnek arról, hogy ki volt az elkúró, és ki teszi rendbe a ballibbant elkúrást:

A KSH maastrichti módszertannal számolt konszolidált államadóssági adatai (a maastrichti kritérium a GDP 60%-a):
A Horn-kormány utolsó teljes évében, 1997-ben: 61,8%; 1998-ban: 59,7%
Az I. Orbán kormány utolsó teljes évében, 2001-ben: 51,4%, 2002-ben: 54,6%
Az Elqró rezsim (D-209, Ferkó és Gordon) utolsó teljes évében, 2009-ben: 77,2%, 2010-ben: 79,7%
Az új Orbán-éra legutolsó konszolidált adata a KSH-adattáblában, 2016: 73,9%
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

Ja, és mielőtt valamelyik ballibbant faszfej a „na de a válság, csak az a felelős” dumával jönne, annak javaslom, hogy válasszon akár egy tetszőleges, válság előtti utolsó évet elkúróék érájának, ha akar, a magyar államadósság GDP-arányosan már a válság előtt is MINDEN ÉVBEN nőtt:
2002: 54,6% 2003: 57,1% 2004: 58,0% 2005: 60,0% 2006: 64,1% 2007: 65,0% 2008: 71,0% 2009: 77,2% 2010: 79,7%

A számok nem hazudnak, a ballibbantak igen.

kolomparlole1114 2018.12.26. 00:36:19

@paraszthajszal:

"Haha, hiába terelsz, az adatok világosan mesélnek arról, hogy ki volt az elkúró, és ki teszi rendbe a ballibbant elkúrást"

Jaja, mindenki tudja ki a csúti tolvaj és ki teszi rendbe az elkúrását.

"A számok nem hazudnak, a ballibbantak igen."

Ja hogy te a zsidókommunista tartótisztjeidet hívod ballibbantnak... Végülis KISZ titkárok azok is, III/III besúgóskodással súlyosbítva.

atomic power 1986DucaDuca 2018.12.26. 08:37:28

@kolomparlole1114:

„Jó, akkor fordítsuk meg! A londoni magyarok szavazhatnak levélben is, a románoknak pedig személyesen kell elzarándokolniuk Pestre leadni a szavazatukat.”

Ezt nem lehet alkotmányosan megoldani. A szavazásra jogosult magyar állampolgárok ugyanis különböző jogi státusszal bíró csoportokat képeznek, melynek alkotmányos alapja a magyarországi lakcím, illetve annak hiánya. Ami még külön csoportokba rendezi alkotmányossági szempontból a választókat, az annak a lehetősége, hogy a magyarországi lakcímmel rendelkezők két szavazatot adhatnak le, míg a határon túliak csak egyet.
Tehát két homogén választói csoport van: a magyarországon lakcímmel rendelkezők és a határon túliak.
A magyarországi lakcímmel rendelkezők önálló , homogén csoportot képeznek, függetlenül attól, hogy életvitelszerűen hol élnek. Ha a külföldön élő, dolgozó, de magyarországi lakcímmel rendelkező választásara jogosult magyar állampolgároknak megadnák a levélben történő szavazás lehetőségét, de a Magyarországon élőknek nem, akkor ez alkotmányellenes lenne. Egy homogén csoporton belül nem lehet ilyen megkülönböztetés.
Tehát vagy minden, lakcímmel rendelkező választópolgár számára biztosítania kellene a leveles szavazás lehetőségét vagy senkinek. Az első variáció átláthatatlan helyzetet eredményezne.
Ugyanakkor az Alkotmánybíróság kimondta, hogy az eltérő választói csoportok közötti eltérő szabályozás alkotmányos , éppen az lenne hátrányos megkülönböztetés, ha lényegesen eltérő helyzetben lévő csoportokra azonosan vonatkozna.
Az minősülne alkotmányellenesnek, ha a szavazás napján külföldön tartózkodók és a határon túliak ugyanúgy szavazhatnának, mivel a külföldön tartózkodás ténye önmagában nem jelenti azt, hogy azonos választói csoportba tartoznak.
Az államnak nem kötelessége tudni, sőt, nem is tudhatja, hogy a lakcímnyilvántartásban szereplő állampolgára éppen hol tartózkodik, mivel az állam joggal azt feltételezi, hogy állampolgára a lakcímén tartózkodik és a választási szervek oda is küldik meg a választási értesítőt. Ezért kell a külföldön tartózkodóknak jelezni, hogy a szavazás napján külföldön fogja leadni voksát.
Egyébként 2004-ig a külföldön tartózkodó magyar választópolgárok egyáltalán nem szavazhattak a válaszásokon, annak ellenére sem, hogy az Alkotmánybíróság 1990-ben alkotmányellenesnek mondta ki a külföldön tartózkodók választójogból történő kizárását. Ennek az alkotmányellenes állapotnak a megoldása 1994-ben sem történt meg, amikor a kormánypártok számára rendelkezésre állt a kétharmados többség. Sőt, az Országgyűlés egy akkor elfogadott, a választójogi szabályozáshoz kapcsolódó alkotmánymódosításban fenntartotta a választás napján külföldön tartózkodó választópolgárok kizárását a választásra jogosultak köréből.

Ennyit a választásról.

A többi kérdést meg már kitárgyaltuk. Minden témában a pandantját állítjátok annak, amit adatokkal alátámasztva elébetek tárunk. Átjárás nincsen ugyanannak a valóságnak a kétféle értelmezése között, így a további diskurzusnak sincs semmi értelme.

kolomparlole1114 2018.12.26. 09:21:14

@atomic power 1986DucaDuca:

"Ezt nem lehet alkotmányosan megoldani."

Eddig meg lehetett, de érdekes hogy csak pont mostantól nem lehet... Megváltoztak a fizika törvényei, felfele mutat a gravitáció, vagy mi?

"A szavazásra jogosult magyar állampolgárok ugyanis különböző jogi státusszal bíró csoportokat képeznek"

Látod, pont ez a baj. A magyarok másodrendű állampolgárok a román importfidesznyikekhez képest. Nem a zsidók vagy a migránsok foglalják el a hazánkat...

"magyarországi lakcím, illetve annak hiánya"

Mégis miben rosszabb egy külföldön dolgozó magyar, mint egy külföldön élő román? Vajon melyiknek van több köze Magyarországhoz?

"a magyarországi lakcímmel rendelkezők két szavazatot adhatnak le, míg a határon túliak csak egyet"

Nyilván nem a kisebbségi önkormis bohócszavazás számít itt bármit is...

"Tehát két homogén választói csoport van: a magyarországon lakcímmel rendelkezők és a határon túliak."

Meg vannak a magyarorzági lakcímmel rendelkező, külföldön dolgozó MAGYAROK, akiknek a szavazását minden lehetséges eszközzel gátolja a rezsim, míg a ROMÁNOK kékcédulás, levélben bárki által feladott szavazatát meg mindenben segíti. ezt hívják választási csalásnak.

"Ha a külföldön élő, dolgozó, de magyarországi lakcímmel rendelkező választásara jogosult magyar állampolgároknak megadnák a levélben történő szavazás lehetőségét, de a Magyarországon élőknek nem, akkor ez alkotmányellenes lenne."

Pont annyira mint a külföldön élő, külföldön adózó ROMÁN bérszavazóké!!! Tehát te is elismerted végre hogy a románok szavazati joga = választási csalás. Örülök hogy végre beláttad!

"Az államnak nem kötelessége tudni, sőt, nem is tudhatja, hogy a lakcímnyilvántartásban szereplő állampolgára éppen hol tartózkodik, mivel az állam joggal azt feltételezi, hogy állampolgára a lakcímén tartózkodik"

Ja, tehát nyugodtan feltételezheti azt is hogy oda szavazgathat csak ahol lakik, tehát a románok Magyarországon NEM!

"Ugyanakkor az Alkotmánybíróság kimondta, hogy az eltérő választói csoportok közötti eltérő szabályozás alkotmányos"

Ja, a náci kormány is kimondta hogy a Holokauszt alkotmányos...

Látványosan hülyének tetteted magad, mindenben a valóság ellentétjét szajkózod - nyilván felsőbb habonyi utasításra, ezért tényleg tök felesleges itt trollkodnod. Igazad úgysem lesz.

Eltiltott Vélemény 2020.03.10. 13:26:19

" ... 3 jel, hogy Orbán elkezdte kiléptetni Magyarországot az EU-ból ... "

Hát, B+ eltelt vagy 2 év, és sehol semmi eredmény, még mindig EU tag az ország....
Ez B+ nagyon nem jött be.
süti beállítások módosítása