B1 blogcsaládSzégyellheti magát az Európai Néppárt, amiért Orbán kitehette a CEU szűrét!

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. december 14. - Szelestey

• A német szociáldemokraták szerint tapodtat sem szabad engedni a populistáknak, az FAZ viszont azt írja, hogy pont ez az, amit az EPP egyfolytában tesz a Fidesszel szemben 

• Andor László és Jávor Benedek felveti, hogy az EU saját maga ossza el a támogatásokat, ha egy tagállamban megsértik a normákat, a szervezett csalást tekintve Magyarország toronymagasan veri a többieket

• Szíjjártó felmondta a központilag kialakított kommunikációs paneleket a Le Monde-nak csak ez így együtt egy kicsit túl tömény, fiúk! 

New York Times/Washington Post/Yahoo/AP

new_york_times.jpg

Az éjszaka Budapesten több ezren összecsaptak a rendőrséggel, amikor az a Parlamentnél bors spray-vel és könnygázzal igyekezett visszaszorítani a tömeget.  A részvevők előbb végigvonultak a Belvároson, majd egy páran visszatértek a Kossuth térre, noha többször is emlékeztették őket, hogy a megmozdulás békés jellegű. Palackokat és füstbombát dobtak a karhatalomra, hivatalos közlés szerint két rendőr megsérült. Az egyik demonstráló azt mondta, elég volt a hazugságokból, Orbánból, ebből a mocsokból. Tisztaság, tisztesség és világosság kell az országban, nem ez az árnyék és sötétség. A tüntetők, köztük több diák szóvá tették a CEU kiűzetését, valamint a korrupciót is. A tudósítás idézi Gulyás Gergelyt, aki azt mondta, hogy a két nappal ezelőtti megmozduláson olyanok voltak jelen, akiket Soros zsebében vannak, nyíltan kereszténygyűlölet vezérelte őket.

Le Figaro

le_figaro_1.jpg

A magyarok elutasítják a túlórakeret jelentős megemelését. A Munkatörvénykönyv idevágó módosításának terve egészen kaotikus jelenetekhez vezetett az Országgyűlésben, az egész ellenzék egységesen ellene voksolt, nem törődve a Fidesz hatalmas többségével. De nem segített semmi. Orbán szerint csupán arról van szó, hogy eltávolítják az útból a bürokratikus akadályokat és megengedik, hogy többet keressen, aki akar. A szakszervezetek azonban, a lakosság nagy részével együtt ellenzik az új szabályozást. Kétlik, hogy az alkalmazottak ne kényszerülnének engedni a munkaadóknak, ha azok többletmunkát követelnek tőlük. De az biztos, hogy súlyos gondot jelent a munkáskezek hiánya a nagy üzemekben, amelyek túlnyomórészt idegen kézben vannak.  

Frankfurter Rundschau

frankfurter.jpg

A német szociáldemokraták két vezetője arra figyelmeztet, nem egészen fél évvel az EP-választások előtt, hogy a kampányban semmiféle kétértelműségnek nincs helye azokkal a politikusokkal szemben, akik gyengíteni, illetve visszaszorítani igyekeznek az uniót, legyen szó, Salviniról, Strachéről, Orbánról, Le Penről, Wildersről, vagy az AfD vezéreiről. Az SPD helyettes frakcióvezetője, illetve európai ügyekben illetékes szóvivő kiemeli, hogy még sosem volt nagyobb veszélyben a földrész egysége, az ellenerők még egyszer sem tudtak ekkora befolyást felmutatni, így most sorsdöntő lesz, miként voksolnak jövő májusban az európaiak. Ebben a helyzetben a demokratikus pártoknak világos reformterveket kell felmutatniuk. És nem szabad megengedniük, hogy a másik oldal tönkretegye az egyesült kontinenst, a liberális demokráciát, mert soha többé nacionalizmust! Ha Európa győz, azzal mindenki nyer.

Euractiv

euractiv.jpg

Andor László és Jávor Benedek közös cikkben javasolja, hogy a következő költségvetési időszakban az EU okosabban kalibrálja a brüsszeli támogatások feltételeit, baj esetén pedig vegye saját kézbe az alapok elosztását. A korábbi uniós biztos, illetve a Párbeszéd EP-képviselője fontosnak tartja, hogy a Bizottság tervezete új eszközöket irányoz elő arra az esetre, ha valahol módszeresen visszaélnek a közösségtől kapott pénzekkel. Egyetértenek azzal, hogy a helyzet súlyos: egyes államokban központilag megy a csalás, ami aláássa a demokráciát, a jogállamot. Egész feketekönyvet lehetne megtölteni az ilyen esetekkel, de ezen belül azért Magyarország még így is külön kategóriát képez.

Emlékeztetnek arra, hogy az érintett kormányok idáig sosem ijedtek meg a szankciók lehetőségétől, sőt, azt sokszor arra használták fel, hogy befeketítsék az EU-t. Úgy állítsák be, mint amely zsarol és büntet bizonyos kormányokat, ha azok nem paríroznak. És még inkább így volna ez, ha Brüsszel a jövőben adott esetben a teljes támogatást megvonná, ám ez politikailag visszaüthet.  Az uniónak meg kell mutatnia, hogy csakis a polgárok érdekeit nézi, ehhez pedig az szükséges, hogy ilyenkor saját maga ossza el a támogatásokat, azaz átmenetileg vonja meg a jogot az adott kormánytól. Ily módon elzárná a korrupció csatornáit, azt, hogy közeli oligarchák profitáljanak a közpénzekből. Ezt a helyzet súlyosságától függően több lépcsőben lehetne megtenni. Az azonban nukleáris opcióként megmaradna, hogy befagyasztják az összes szubvenciót. Mert a populizmussal határozottan szembe kell szállni, de egyidejűleg meg kell védeni a vétkes kormányok áldozatait.

Le Monde

le_monde.jpg

1. Szíjjártó Péter a maga részéről bosszúnak tartja az EP által kezdeményezett szankciós eljárást, amiért a magyar kormány más véleményen van a migrációról, mint Brüsszel. A miniszter visszautasítja, hogy nálunk bármi baj volna a jogállammal. Az interjúban a politikus, akit a lap Orbán Viktor bizalmasának nevez, a szokásos érveket hozta elő a magyar vezetés ellen elfogadott strasbourgi határozat kapcsán. Így rágalomnak minősíti, hogy ne lenne szabad a sajtó, hiszen pl. az RTL Klub igencsak kritikus a hatalommal szemben, a hírportálokról nem is beszélve! Szerinte Németországban a Bertelsmann alapítványnál ugyanazt csinálták, mint amit most a magyar jobboldali orgánumoknál, hogy ti. egyetlen ernyőcég alá tömörítették őket. Megismételte, hogy a CEU-nak nincs campusa a tengerentúlon, így nem teljesítette az előírásokat.

Tagadta, hogy a hatalom megnehezítette volna a Soros által támogatott civil szervezetek munkáját. Szerinte pont azok az NGO-k panaszkodnak, amelyek segítik az illegális bevándorlást, de nekik is látniuk kell, hogy itt nemzetbiztonsági kérdésről van szó. Úgy értékelte, hogy Soros György elképzelései veszélyeztetik Magyarország jövőjét, ezért minden erővel küzdenek ellene. Azt viszont nem gondolja, hogy Orbán Viktornak vissza kellene fizetnie az egykori oxfordi ösztöndíjat. Szíjjártó megalapozatlannak tartja azokat az elképzeléseket, hogy az EU vonja meg a szubvenciók egy részét Magyarországtól. Nem ért egyet azzal sem, hogy bárkit ki kellene zárni a közbeszerzésekből, csak azért, mert így-úgy kötődik a kormányhoz, ideértve Tiborcz Istvánt. Úgy fogalmaz, hogy az OLAF jelentése politikailag elfogult, de ő bízik a magyar igazságszolgáltatásban, mert az igenis független.  És a Bevándorlási Hivatal is saját maga döntött a menedékjogról Gruevszki ügyében. Egyébként pedig a politikust biztonsági okokból hozták magyar diplomáciai autókon Tiranától egészen Budapestig.

2. A francia elnök már jóval a sárga mellényesek mozgalma előtt az Orbán közeli magyar sajtó célkeresztjébe került. A menedékkérők, Brüsszel, az ENSZ és a CEU után mostanában egyetlen nap nem telik el úgy, hogy ne jelenne meg írás Macron szorult helyzetéről – negatív megvilágításban. De igazából ezek cikkek kivétel nélkül a hatalom álláspontját tükrözik. Krekó Péter úgy látja, hogy a kampányhoz az újságírók közvetlenül a miniszterelnök irodájából kapják a muníciót. Teljesen mindegy, hogy közmédia, vagy internetes oldalak, netán újságok: egytől-egyig mind ugyanazt szajkózza.

A hangnem mind inkább mocskolódó és rasszista. Az ok az, hogy a politikus, még a hazai megpróbáltatások kezdete előtt, viszonylag sikeresen igyekezett megosztani az Európai Néppártot. Így az kénytelen volt állást foglalni a jogállam, valamint az az EU alapértékek magyarországi megsértése ügyében.  Macron az északi, liberális és centrista köröket akarta megnyerni. Krekó szerint paradox, hogy ez a polarizáció Orbánnak is érdeke, mert ő meg a maradó pártok vezére kíván lenni. A Pesti Srácok főszerkesztője, Huth Gergely ugyanakkor kizárja, hogy a kormányfő összeállna Le Pennel. Mert az ellenségem ellenségéből nem lesz mindig a barátom.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Az európai konzervatívokat felelősség terheli, amiért a Közép-Európai Egyetem távozni kénytelen Magyarországról. Az EP frakcióvezetője ott hibázott, hogy évek óta a pártcsaládban tartja Orbán Viktort, függetlenül az illiberális magyar politikától. Weber egykor azt közölte, hogy az EPP minden körülmények között megvédi a szólás és az oktatás szabadságát, ám mégis elfogadta a Fidesz támogatását, hogy a kereszténydemokraták színeiben pályázhasson a Bizottság elnöki tisztére. A következetesség hiányának árát a CEU diákjai és tanárai fizetik meg. A magyar kormány célja kezdettől fogva az volt, hogy kiszekírozza az iskolát.

Ám ha ez lehetséges a földrész közepén, és közben a Fidesz emberei a konzervatívok soraiban ülhetnek Strasbourgban, akkor kézenfekvő levonni három következtetést: az unió alapjai már annyira megrongálódtak, hogy Orbán zavartalanul folytathatja irányvonalát. Immár tény, hogy olyan Európában élünk, amelyben a haza a saját haszonnal egyenlő, végül pedig a jobboldal átengedte a terepet olyanoknak, akik a hon és a kereszténység nevében aláásnak mindent, ami a lehetővé tette a békét, demokráciát és jólétet. Az elemzés idézi a CEU dékánját, aki arra figyelmeztet, hogy Orbán, Kaczynski, Trump, Salvini és a többiek számára a politika nulla összegű játszma, és szakítani kívánnak a korszerű konzervativizmussal, ám ez könnyen katasztrófába torkollhat. Csak éppen ezt Weber nem veszi tekintetbe.

De Európa orbanizálódásáért nem csak a CSU-t lehet hibáztatni. A német kormány maximális politikai nyereségre törekszik az EU-ban, még ha ezért nagy árat is kell fizetni. Merkel pl. kitart az Északi Áramlat-2 mellett, pedig szakértők egyöntetűen azt vallják, hogy az csak tovább erősíti az orosz befolyást a földrészen.

Politico

politico.jpg

Az Európa-tudományok több mint két tucat tekintélyes professzora dühös levélben sürgette az EU vezetőit, hogy az irányításuk alá tartozó szervezetek ítéljék el a magyar kormányt, amiért az kiszorította Magyarországról a CEU-t. A Junckernek, Tajaninak és Tusknak címzett üzenet hangsúlyozza, hogy az aláírók szétszórtan élnek a világban, sokféle politikai nézetet képviselnek, de azt egyöntetűen vallják, hogy az uniónak meg kell őriznie az alapértékeit. Épp ezért tartják botrányosnak, hogy Brüsszel, illetve Strasbourg nem reagált erőteljesebben az egyetem kipaterolására, ami nyugtalanító támadás a tanszabadság ellen, így ellentmond az európai normáknak. És szégyenletes, hogy ez egy tagállamban történhetett meg.

A fő felelősség természetesen elsősorban a magyar kormányt terheli, amely a pluralista demokrácia elleni támadás részeként rontott rá az iskolára. De az unió tétlensége is elősegítette azt a lépést. Mert nem elég, hogy az EU nem hozott érdemi szankciót az Orbán-kabinet ellen, ám a Fidesz tagja maradhat a Néppártnak, és ez egyfajta jóváhagyással ér fel. Az uniós intézmények alávaló módon nem szálltak szemben a demokratikus értékek elleni folyamatos támadásokkal, pedig már 5 éve a Tavares-jelentés is cselekvésre szólított fel. Az egyetem kiszorítása azt igazolja, hogy a magyar vezetés rájött: büntetlenül szegheti meg a szabályokat, akár még a feltételezett vörös vonalakon is nyugodtan átléphet. De ami sok, az sok. Ezért az állásfoglalás felhívja a három konzervatív vezetőt, hogy tegyenek azonnali lépéseket, ideértve, hogy az EPP nyilvánítsa ki: nincs helye soraiban egy olyan pártnak, mint a Fidesz, amely ipari méretekben rúgja fel az alapelveket. Mert itt már nem egyszerűen az oktatás szabadsága a tét, hanem az egész Európa-ház jövője.

https://verfassungsblog.de/europes-shameful-silence-an-open-letter-to-eu-leaders-from-jean-monnet-chairs/

Der Standard

der_standard.jpg

1. Nem utolsósorban az Orbán Viktor által kifejtett nyomás miatt (a CEU bezáratása, a gender szak betiltása) 10 európai állam rektora aggodalmukat fejezték ki a demokratikus és tudományos kultúra elleni fenyegetés miatt. Az aláírók között nincs ott egyetlen magyar egyetem vezetője sem. „Az egyetemek a felvilágosodásért” címmel kiadott nyilatkozat kiemeli, hogy Európában mind inkább jelen van a nacionalizmus, a populizmus, a rasszizmus, az antiszemitizmus, az intolerancia, a megosztás és radikalizálódás. Azon kívül nőnek az egyenlőtlenségek, továbbá terjednek az áltudományok és a hamis hírek. Az osztrák rektori konferencia elnök asszonya a tanácskozás alkalmából rámutatott, hogy minden cáfolat ellenére igenis antiszemita volt a szélsőséges osztrák alkancellár, amikor vándoregyetemnek minősítette a CEU-t. Azt is elárulta, hogy próbálják bevonni a magyar kollégákat a tudományos szabadságharcba.

2. Nincs könnyű dolga a független sajtónak, de azért még létezik ilyen, írja a tudósítás, „Magyarország irányított nyilvánossága” címmel. A jobboldalon nemrégiben vitték be az összes, csaknem 500 szerkesztőséget egyetlen, kormány közeli alapítványba. Vezetője, Liszkay Gábor a miniszterelnök engedelmes hívének számít. A szóban forgó orgánumok már eddig is leginkább a központilag előkészített propagandát hirdették, de most még nagyobb gazdasági erők képviselnek. Ők kapják a reklámbevételek 37%-át. A másik oldalon már nem sok lap, rádió, tévé bírálja a hatalmat. Ilyen az RTL Klub, az ATV, utóbbi azonban egy ideje már sokkal puhább vonalat visz a hatalommal szemben. Tényleges vezetője, a Hit Gyülekezet első embere kiegyezett Orbánnal.

Annál rosszabb a helyzet a rádiófronton, ott már csak a Klubrádió maradt. Az állami rádió kormánybarát ténykedése ugyanakkor a szocialista időkre emlékeztet. A lapoknál a Népszava az utolsó mohikán, a portáloknál az indexet, a 444.hu-t, a 24.hu-t és a HVG internetes változatát érdemes megemlíteni. Viszont sok független szerkesztőségnél kényes a tulajdonviszonyokat feszegetni. A Népszava pl. a kétes szocialista pártpénztárnoké, Puch Lászlóé. Állítólag amikor a kezébe került a lap, megállapodott Orbánnal a „keretfeltételekről”. Ezek közé tartozik a hírek szerint, hogy békén kell hagyni a miniszterelnök családját, ami kemény kikötés, hiszen pl. Tiborcz machináció ügyében vizsgálódik az OLAF.

Economist

economist_1.jpg

Mint annyi más autokrata, a török elnök is Soros Györgyben találta meg az ellenséget, szerinte ő minden rossz oka. Azt hangoztatja, hogy a kormányellenes tüntetéseket a „híres magyar zsidó” támogatja. Nem egészen egy héttel később az üzletember által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítvány bejelentette, hogy befejezi törökországi működését, mert elege van a hatalom közeli sajtó gyalázkodásából. A bajba jutott erős emberek nem képesek visszatartani magukat, ha Sorosról van szó. Hiszen gazdag, olyan civil szervezeteket segít, amelyek a liberális értékeket terjesztik. Azon kívül zsidó. Viszont nem tud visszavágni, mert a hatalmas, törvénytelen befolyását taglaló összeesküvés elméletek nem többek locsogásnál. Erdogan alighanem éppen ilyen okokból követte Orbán Viktor példáját.

Guardian

guardian.png

Az Európai Parlament egészen példátlan módon nyíltan megfeddte a cseh miniszterelnököt: a képviselők nem kötelező határozatban szólítottak fel arra, hogy az EU vonja meg az anyagi támogatást Babis cégeitől, miután a politikust több millió eurónyi brüsszeli pénzek elsikkasztásával vádolják. A javaslat támogatói sürgették, hogy vizsgálják ki az érdekütközést, továbbá, hogy szerezzék vissza az illegálisan kifizetett forrásokat. A miniszterelnök maga azt közölte, hogy sosem sértette meg a cseh törvényeket. Az EP fontosnak tartja, hogy az unió a következő költségvetési időszakban tegye lehetetlenné a politikai és a gazdaság összefonódását.

Strasbourgi hivatalos források nem emlékeznek olyasmire, hogy a testület név szerint elmarasztalt volna egy hivatalban lévő nemzeti vezetőt. A magyar kormány ellen hozott állásfoglalás aggodalmát fejezte ki a korrupció és az összejátszások miatt, de senkit sem említett név szerint. A szövegben Orbán Viktor veje szerepel, amivel arra utalt, hogy az OLAF vizsgálatot folytat olyan közvilágítási korszerűsítések ügyében, amelyeket Tiborcz István korábbi cége végzett el.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8314481318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 10:31:05

@abcdefghijklmm: Magyarországra, és az EU-ra gondoltam. te költözz olyan országba, ahol a kereszténység még többségben van!

nemecsekerno_007 2018.12.15. 10:37:28

@math0: Annyi okosságot hordtál már össze, mér' nem csinálsz egy pártot, aztán indulsz a választáson??! Legalább meglátnád mire jó a sok okosság éles helyzetben. Vagy te is csak egy ilyen "szájjal festő" vagy mint sokan...

rallus 2018.12.15. 10:41:51

@math0: Mennyivel lett erősebb az EU Juncker vezetésével?
Mennyivel lett erősebb Magyarország Orbán vezetésével?
Tudom, hogy szeretnétek egy Juncker féle karizmatikus vezetőt, hiszen akkor boldogan eladósodnánk újra, minden családnak jutna legalább 0,5 migráns, szeretnének bennünket a teljesen független nyugati újságírók és Budapesten is sűrűn vihetnénk plüssmacikat a merényletekben megölt áldozatok emlékére...

MACISAJT1 2018.12.15. 10:43:56

nemecsekerno_007

Nem hallottál még erről a brendel mátyás nevű manifeszt elmebetegről?:P

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 10:47:14

@rallus: megint a drogos álmodozásaidat írod le, nem tényeket, nem érvelsz. ennyit tud a Fidesz idióta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 10:47:47

@nemecsekerno_007: semmi közöd hozzá! az érvekre válaszolj, vagy kuss!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 10:48:48

@nemecsekerno_007: "szájjal festő"

látom, jön ki belőled a nácizmus, már a rokkantakkal is bajod van.

_atpijkamo_ 2018.12.15. 10:53:01

@rallus: "Mennyivel lett erősebb Magyarország Orbán vezetésével?"

Gyengébb lett. Okos diplomáciával el lehetne simítani a konfliktusokat, Ukrajnában magyarul tanulhatnának a magyarok. A felfuvalkodott geci hiába pöffeszkedik, látják az ukránok, hogy harmatgyenge.

rallus 2018.12.15. 11:34:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A Kovács Lászlói " Merjünk kicsik lenni!" jelszavával és a karizmatikus Göncz Kinga vezetésével külpolitikánk újra elérné, hogy kitörne a világbéke és az oroszlánok a báránykákkal együtt legelésznék a selymes füvecskét... Erről szól a történelem, ....

antiinternáci 2018.12.15. 11:54:32

@gépeklázadása3:

A CEU azoknak hiányzik, akiknek a Foxi Maxi is "tudománynak" számított.
A maga idejében a Foxi Maxi is benne volt biztosan a legjobb kétszázban -áltudományból.

antiinternáci 2018.12.15. 12:04:18

@math0:

"EZ TÉNY. ORBÁN AKADÁLYOZTA AZ ERŐSEBB EURÓPÁT."

Apám, te tényleg nagyon hülye vagy. Ezek szerint Orbán, aki szerintetek gyenge, aki állítólag nulla, egymaga buktatta meg a bolsevisták koncepcióját.

Orbán az erőszakos internácik Európa helyébe állítandó katyvaszát akadályozta meg, ezzel pedig MEGVÉDTE Európát tőletek.

dont be such a jew 2018.12.15. 12:05:53

az egyik külföldi randalírozót, akit hivatalos személy elleni erőszak vádjával vettek őrizetbe, Adrien Beauduinnak hívják, 32 éves és belga-kanadai állampolgár. Ügyvédje szerint Beauduin tagadja, hogy bottal támadt volna a rendőrökre, azonban hivatalos személy elleni erőszak miatt (bizonyítottság esetén) akár 8 év börtönbüntetésre is számíthat.

Beauduin egyébként a Soros-egyetemen folytat doktori tanulmányokat genderszakon.

antiinternáci 2018.12.15. 12:16:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Aztán milyen okos diplomáciával lehetne Ukrajnával dűlőre jutni? Mindenben támogattuk Ukrajnát, és hálából ilyen galád módon akarnak elbánni a magyarokkal.
Ha nem vetted volna észre, a bolsevisták által feluszított ukránok még fegyveres konfliktust is hajlandóak voltak kirobbantani, hogy elnyomhassák az orosz nemzetiséget.
A külügy sokáig próbált velük egyezkedni, de szóba sem álltak vele.
Azóta meg ellenünk is megpróbálják bevetni az internácikat. Egyes elvetemültek el tudnák képzelni, hogy támogassuk az ukrán törekvéseket úgy, hogy közben azok elnyomják a magyar kisebbséget.
Egyébként ugyanígy jártak a románok meg a lengyelek is, semmit sem értek el a háttérben maradva.

Bkkzol 2018.12.15. 12:33:20

@math0: 1, Az a 5 vagy 50 millió fekete egy évig lesz annyi ,mert családegyesítés miatt hozzák a 6 testvérüket 4 anyjukat és 3 apjukat.... közben meg évi kétszer szülnek az asszonyaik.
2, Ha valóban Afrikából jött a homo sapiens akkor ez szerinted jogos migráció? ők is elindulhatnak bár merre csak pár tízezer évvel később. Vicces.
3, Személy szerint engem nem érdekel , hogy milyen színű lesz Európa 200 év múlva. Inkább a bőrszínhez adódó mentalitás, értelem (annak hiánya) elkeserítő.
Ott van az őshazájuk Afrika. Rengeteg munkaerővel, hatalmas felvevő piaccal... ásványkincsekkel... csodás természeti adottságokkal ..... És mire vitték????

Bkkzol 2018.12.15. 12:39:06

@antiinternáci: Mi bajod van Foxi Maxival??? :-))

dont be such a jew 2018.12.15. 12:40:23

@math0: Inkabb a lipsik vandoroljanak Afrikaba, ha ez itt tul uncsi vagy egyhangu szerintem.

élhetetlen 2018.12.15. 13:11:24

@rallus: „Még mindig nem találtak egy derék embert, aki oda vágná Orbán asztalára az Amerikában akkreditált egyetemen szerzett CEU diplomáját?”. Te ezt egy szellemes, ütős érvnek gondolod, de csak hülyét csinálsz magadból. 2017-es a törvény, ezután béreltek helyet, ezután akkreditáltattak képzést, és az tök mindegy, hogy hányat, ahogy az is tök mindegy, hogy hány diák van, és az is tök mindegy, hogy milyen az épület, de egy első évfolyamnál tartanak. Milyen diplomát kéne felmutatni egy éven belül? Én elhiszem, hogy te olyan egyetemre jártál, ahol pár hónap után diplomát kaptál, sőt azt is elhiszem, hogy csak befizettél adott összeget, és egy héten belül volt asztalra vágható diplomád, de ez nem jellemző. Tudod, még visszamenőleges hatályú törvényt is lehet hozni, csak nem illik, de visszamenőlegesen oktatást folytatni nem lehet. Képes vagy ezt megérteni?

dont be such a jew 2018.12.15. 13:15:53

@élhetetlen: az egyik külföldi randalírozót, akit hivatalos személy elleni erőszak vádjával vettek őrizetbe, Adrien Beauduinnak hívják, 32 éves és belga-kanadai állampolgár. Ügyvédje szerint Beauduin tagadja, hogy bottal támadt volna a rendőrökre, azonban hivatalos személy elleni erőszak miatt (bizonyítottság esetén) akár 8 év börtönbüntetésre is számíthat.
Beauduin egyébként a Soros-egyetemen folytat doktori tanulmányokat genderszakon.

Bottal fogjuk szetverni az antifa muzsikok talpat.

2018.12.15. 13:33:47

@math0: Te már csak tudod, ugye? :-)

2018.12.15. 13:36:22

@math0: Ott is többségben vannak a keresztények, pofára estél. Ilyen hülye fejjel hogyan lett PHD-d? :-)

Nézd csak, te barom:

"Korunkban a kereszténység a legelterjedtebb vallás Európában, amelyet a kontinens 3/4-e követ. Egyes régiókban a társadalom nagymértékben szekularizálódott. A nemvallásosak és ateisták aránya a lakosság 1/4-e. A nem-keresztény vallások híve kb. 4%-a az európai össznépességnek."

hu.wikipedia.org/wiki/A_vall%C3%A1s_Eur%C3%B3p%C3%A1ban

_atpijkamo_ 2018.12.15. 13:39:56

@antiinternáci: Figyelj, fideSSfasszopó, ha ennyire fogalmatlan vagy, ne kommentelj a felnőttek között, mert csak kiröhögteted magad.

"ilyen galád módon akarnak elbánni a magyarokkal."

Nem, a ruszkik ellen van a nyelvtörvény, mert megtámadták Ukrajnát.

"bolsevisták által feluszított ukránok"

A bolsevik fidesz nem uszította az ukránokat.

"még fegyveres konfliktust is hajlandóak voltak kirobbantani, hogy elnyomhassák az orosz nemzetiséget."

Az ellenezője történt, mint amit az állampárti féknyúzban hallottál.

"A külügy sokáig próbált velük egyezkedni"

A diplomaták helyett a külügybe tett futsalosok azt se tudják, mi fán terem a diplomácia.

élhetetlen 2018.12.15. 13:42:03

@dont be such a jew: Nem tudom követni a logikádat, lehet, hogy azért, mert nincs. Vagy bottal támadt a rendőrökre, vagy nem, fogalmam sincs. De mi köze ennek ahhoz, hogy hol tanul? Még, ha bűnös is, az nem jelenti azt, hogy az összes CEU-s bűnöző. Vagy legyünk következetesek, követett már el bűncselekményt jogász, ítéltek már el jogászt, ergo beszántani az összes jogi kart, mert volt már jogász bűnöző? Vagy mit akartál mondani? „Bottal fogjuk szetverni az antifa muzsikok talpat. „. Ezt meg nem értem, nem tudom, kik vagytok a ti, és nem tudom, kik az antifa muzsikok.

rallus 2018.12.15. 13:46:13

@élhetetlen: Oké! Akkor legalább egy egy évvel ezelőtt megnyitott "Leckekönyv"-et

_atpijkamo_ 2018.12.15. 13:57:13

@antiinternáci: "egymaga"

Igen, a geci egymaga meg tud buktatni egy európai kezdeményezést, ha ahhoz minden tagállam egyhangú beleegyezése szükséges. Például az EU azt akarta, hogy a négerek maradjanak Afrikában, ott helyben legyen kezelve a probléma, de a geci gazdád megvétózta, mert azt akarta, hogy több migráncs jöjjön Európába.

Minek kommentelsz, ha nem tudsz a világról semmit?

dont be such a jew 2018.12.15. 14:06:42

@élhetetlen: Bottal fogjuk verni a CEU-muzsikok talpat, ha meg egyszer munkasnak alcazzak magukat!

élhetetlen 2018.12.15. 14:28:01

@rallus: Értem. Neked nem elég a new yorki oktatási hivatal garanciája, jöjjön ide egy diák egy leckekönyvvel, csapja le Orbán asztalára, már ha fogadják. Mert szerinted ez lenne a bizonyíték. Így megy ez már az országok között. Ja. Na, higgy, amiben akarsz, ez úgysem fog változni, és egyébként is veszett fejsze nyele. Legyél boldog, hogy jövőre nem lesz 51-100 Central European University Hungary, legalábbis Hungaryval nem.

www.ceu.edu/sites/default/files/attachment/article/22569/ceuletter8-24-18.pdf

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 14:36:40

@kifordított nagyanyó: annak mondja magát, és nem láttam semmi ellene szóló jlenséget vagy kijelentést tőle.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 14:42:10

@abcdefghijklmm: faszfejkém.

2010 Gallup, EU27. 51% hisz istenben. abban megegyezhetünk, hogy aki nem hisz istenben, az nem lehet keresztény. az 51%-ból pedig lejön pár százalék zsidó, muszlim, és más nem keresztény

en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Europe

ennyikeh, idióta!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 14:43:12

@abcdefghijklmm: az idézett szöveged mögött nincs konkrét felmérés. kamu.

élhetetlen 2018.12.15. 14:47:45

@dont be such a jew: Értem. Nem zavar, hogy a CEU-s muzsikok soha nem álcázták magukat munkásnak? (Mármint keretidőben dolgozó munkásnak)? Csak gondolkodni is képesek, veled ellentétben. Nem csak ez a törvény ment át szerdán, hanem a közigazgatási bíróság felállításáról szóló is. Majd nézd meg magad, mikor egy rendőrrel peres ügyed támad, és a rendőr főnöke is ugyanaz, mint a bíróé. De te ezt már nem érted. Te csak addig jutottál, hogy bottal vernéd a CEU-sok talpát, akik neked semmit sem ártottak. Bravó! Szép, új világ! Befejeztem veled, többet nem érsz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 14:52:42

@abcdefghijklmm: én tudom, hogy Orbán jelentéktelen fasz. igen.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 14:53:50

@dont be such a jew: inkább a mélymagyarok vándoroljanak vissza Szibériába!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 14:56:17

@Bkkzol:

" 1, Az a 5 vagy 50 millió fekete egy évig lesz annyi ,mert családegyesítés miatt hozzák a 6 testvérüket 4 anyjukat és 3 apjukat.... közben meg évi kétszer szülnek az asszonyaik."

faszt.

"2, Ha valóban Afrikából jött a homo sapiens akkor ez szerinted jogos migráció? ők is elindulhatnak bár merre csak pár tízezer évvel később. "

hát a bőrszín miatt hisztizni röhejes ezt tudván.

"3, Személy szerint engem nem érdekel , hogy milyen színű lesz Európa 200 év múlva."

akkor ezt beszéld meg náci barátoddal, hogy szinkronban tudjatok hisztizni, mert mindegyikőtök más miatt hisztizik.

" Inkább a bőrszínhez adódó mentalitás, értelem (annak hiánya) elkeserítő."

az értelem hiánya a Fidesz szavazóknál és a náciknál elkeserítő.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 14:57:56

@antiinternáci: "Aztán milyen okos diplomáciával lehetne Ukrajnával dűlőre jutni? "

mondjuk már az is sokat segítene, ha a rikácsoló Kakadut elnémítanátok! se Ukrajna, se a világ nem szereti az ilyen pszichopata faszokat, mint Szijjártó. amit csinál, az nem diplomácia, hanem óvodás ámokfutás.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 14:59:32

@antiinternáci: " a bolsevisták által feluszított ukránok még fegyveres konfliktust is hajlandóak voltak kirobbantani, hogy elnyomhassák az orosz nemzetiséget. "

az oroszok robbantották ki a konfliktust. videó bizonyíték van róla.

www.youtube.com/watch?v=Ei8iGaDsYqk

Bkkzol 2018.12.15. 15:03:54

@math0: Talán az egyes pont megvitatása volt rendesen alátámasztva részedről, aprólékosan indokoltad.
Persze csak úgy ontja magából fekete Afrika a mérnököket, kutatókat,orvosokat.... valószínű ennek köszönhetően virágzik a kontinens...

rallus 2018.12.15. 15:04:43

@élhetetlen: Soros úr a szarkeverésre elkülönített 18 milliárd dollárja még a híresen megvesztegethetetlen amcsi hivatalnokokat is kísértésnek teheti ki, talán ezért hatna meggyőzőbben valami konkrétum.
A távozás miatti sírás elhamarkodott, mert ismeretlen okból a CEU jobban ragaszkodik hozzánk, mint a bolha a kutyához...

rallus 2018.12.15. 15:10:23

@math0: Az oroszokat már körülvette a béketábor rakétákkal, baromi nagy szükségük van némi konfliktusra. Ukrajnában meg választások lesznek és bár a lakosság éhezik, a vezetés jól mutat hősként a TV-ben.
Az amcsik meg így is, úgy is kaszálnak az ügyön, mert a demokrácia terjesztése esetükben mindig haszonnal jár... Na persze nem mindenkinek...

Bkkzol 2018.12.15. 15:15:05

@math0: Az kicsit bonyolult, hogy ki, kik szervezték,pénzelték a Majdan téri tüntetést. A nyugati spekulánsok, bankok már felosztották a 40 milliós piacot. Hatalmas filléres munkaerő.. a szokásos módon el lehet adni az évek óta elfekvő készleteket.... privatizálható lett volna az energiaszektor, gyárak.... uzsorahitel kihelyezés... úgy mint ahogy csinálták kelet-Európában.
A NATO is viccesnek gondolta, hogy beköltözik a Fekete tengerhez.... Persze, hogy ezt nem lehetett hagyni az Oroszoknak. Ha jól emlékszek nem volt nagy a boldogság amerikában amikor az került szóba, hogy Kubába helyeznek atomfegyvert a szovjetek...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 15:24:22

@Bkkzol: ez nem volt téma, senki nem kérdezett, te idióta, senki nem kíváncsi az idióta, drogos képzelgéseidre, kuss!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 15:25:27

@rallus: az oroszok robbantották ki a konfliktust. videó bizonyíték van róla.

www.youtube.com/watch?v=Ei8iGaDsYqk

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 15:26:28

@Bkkzol: én ismerek több afrikai mérnököt, aki messze okosabb nálad.

Bkkzol 2018.12.15. 15:27:06

Egyre konstruktívabb, alátámasztottabb az érvrendszered. A butaságot próbálod elnyomni a trágárságoddal?

Bkkzol 2018.12.15. 15:31:40

@math0: Nagyon örvendetes, akkor segíthetnek felvirágoztatni a kontinensüket. Igen a nagy számok alapján valószínű, hogy van közöttük tanult, intelligens is. Biztos többen is vannak, akár a százas nagyságrendben is a pár milliárdból.

nemecsekerno_007 2018.12.15. 15:33:15

@math0: "semmi közöd hozzá! az érvekre válaszolj, vagy kuss!"

Nyuszi vagy McFly! A pálya mellől okoskodó....

Te meg tegyél valamit a pofázáson kívül vagy helyett... én meg erre céloztam volna...

A valódi szájjal festők tesztnek, de te nem ilyen szájjal festő vagy...

Bocsánatot kérek a valódi szájjal és lábbal festőktől, math0 miatt...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 15:34:45

@Bkkzol: vannak olyan képzettek, mint a Fideszes szavazók.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 15:35:32

@nemecsekerno_007: nem tudod, mit teszek, és semmi közöd hozzá, inkább fessél szájjal!

nemecsekerno_007 2018.12.15. 15:37:45

@math0: "látom, jön ki belőled a nácizmus, már a rokkantakkal is bajod van..."

Rokkantak?!

FOGYATÉKKAL ÉLŐK Te látens fasiszta... Velük semmi bajom, ők legaláb csinálnak valamit, te csak pofázol...

rallus 2018.12.15. 15:38:07

@math0: Remélem öreg korodban ebből a kategóriából származó úr gondoz majd, miután a rokona megműtött...

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.15. 15:42:37

@math0: Az egyetlen gond, hogy te még nála is jelentéktelenebb fasz vagy.

élhetetlen 2018.12.15. 15:42:40

@rallus: Aha. Tehát Soros megvette az amerikai oktatási hivatalt, de biztosan nem tudna idehozni egy áldiákot egy álleckekönyvvel, ha ez tényleg számítana. Nem igazán logikus. A másik. „ismeretlen okból a CEU jobban ragaszkodik hozzánk, mint a bolha a kutyához..”. Ismeretlen. Az épületek, a kiépített kapcsolatok, a magyar egyetemeken is oktató oktatók, ugyanezt létrehozni az új helyen, hát ez tényleg érthetetlen, hogy miért strapa. Gondolom, szerinted az lett volna elegáns, hogy 25 év befektetés után mindent átadnak 1 forintért Matolcsy egyetemének, és ennyi. Nézzük kicsiben, hátha úgy megérted. 25 év alatt felépítettél egy családi házat, be is rendezted, már a kert is tökéletes, megnőttek a fák, jól érzed magad. A szomszéd elkezd kimacerálni. (kicsit gyenge példa, mert a szomszéd nem tudja megoldani, hogy menned KELLJEN, míg a kormány egy alá nem írással megoldotta). Te vállat vonsz, elköltözöl, kezded előről az egész építkezést, ami meg ottmaradt, azt hagyod rohadni, mert te ilyen nagyvonalú vagy, ugye? És ez esetben csak egy házról van szó, nem egy felépített, működő rendszerről. Azt hiszem, nem sok értelme van folytatni ezt a párbeszédet, ha ennyire nem érted.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 15:43:49

@rallus: téged nem fog az Orbán Ráhel ápolni, és a Mészáros Lölő műteni, mert Lölő mindenhez is ért, de azért ez mégiscsak meredek. te meg fogsz dögleni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 15:44:19

@rallus: orbán Ráhel meg öreg korodban majd hozzád vágja a szaros pelenkádat.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 15:45:16

@abcdefghijklmm: ő fogja lámpavason végezni, nem én.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 15:47:23

@nemecsekerno_007: jajj, jön a náci, és elkezdi álhisztizni a rokkantak miatt, akik ugye rokkantnyugdíjat kapnak. szóval a "rokkant" szóval semmi baj nincs, ne olyankor hisztizz, te náci, amikor én korrektül beszélek, olyankor, amikor a te szádból ömlik a szar!

nemecsekerno_007 2018.12.15. 15:50:39

@math0: "nem tudod, mit teszek, és semmi közöd hozzá...."

Ne legyél már ennyire kocka. Tényleg nem érted??!!!

Kicsit olyan vagy mint egy kezdetleges AI, agya mint egy lexikon, de megsértődik ha nincs igaza...

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.15. 15:51:12

@math0: Ez pont ugyanaz a balfasz logika, ami alapján azt fejtegeti az ellenzék, meg a hozzád hasonló barmok, hogy miért nincs többségben a Fidesz, és ami miatt már 9. éve okádjátok tele a netet a rosszulléttől..., de nem baj, mert én jókat röhögök rajtatok. :-)

Európában az ateisták túlnyomó többsége is keresztény szokásokat követ, gyökér.

nemecsekerno_007 2018.12.15. 15:58:25

@math0: "jajj, jön a náci, és elkezdi álhisztizni a rokkantak miatt..."

Szarkazmus. Mondd valamit? Te gyakorló elmebeteg...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 15:59:36

@nemecsekerno_007: tényleg nem értem, miből gondolod, hogy bármiféle okoskodásod arról, hogy mit teszek, miközben fingod nincs róla, hogy mit teszek, bármiféle módon is értelmes volna. meg miért hiszed, hogy ez érv, és ezt a sok baromságot neked muszáj ideszarnod.

mi a faszt akarsz te ennyire sok kéretlen, offtopic baromsággal?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 16:01:10

@nemecsekerno_007: hát ez szarkazmusnak katasztrofális volt. megpróbálsz kifigurázni alamit, ami jogos egy olyan helyzettel, aminek semmi alapja. hú de vicces, és értelmes!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 16:02:13

@abcdefghijklmm:

erre nem sikerült válaszolnod:

2010 Gallup, EU27. 51% hisz istenben. abban megegyezhetünk, hogy aki nem hisz istenben, az nem lehet keresztény. az 51%-ból pedig lejön pár százalék zsidó, muszlim, és más nem keresztény

en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Europe

ennyikeh, idióta!

nemecsekerno_007 2018.12.15. 16:03:33

@math0: "mi a faszt akarsz te ennyire sok kéretlen, offtopic baromsággal..."

Kicsit legalább kihúzni a csőböl amibe saját magad húztad... A fényre...

nemecsekerno_007 2018.12.15. 16:06:46

@math0: "hát ez szarkazmusnak katasztrofális volt..."

Ja miután elmondtam, mert előtte nem sikerült megérteni...

Ha nem tudnám, hogy nem az vagy akkor azt hinném valami 1.0 mesterséges intelligencia írogat math0 néven. Az emberi jellemzőket még csiszolni kell...

Bár egyetlen feladatra már most is jó....

rallus 2018.12.15. 16:06:49

@élhetetlen: Majd ha az elvált feleséged megengedi, hogy az ebédlőbe költözzek és ott szingaléz, vend és dák útleveleket és diplomákat állítsak ki, hogy felmarhassam a bevételt és az EU támogatást, akkor kíváncsi leszek a véleményedre.
Egyébként meg nem ez lesz az első helyszín, ahonnan elkergették őket... Gonosz a világ? A labancok mosolya sem tűnik őszintének....

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.15. 16:07:44

@math0: Válaszoltam rá, csak nem sikerült felfognod.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 16:19:14

@nemecsekerno_007: "Szarkazmus. Mondd valamit? Te gyakorló elmebeteg... "

A "mondd" miért van itt felszólító módban?! Látom, te nemcsak gyakorlod, te elmebeteg vagy.

élhetetlen 2018.12.15. 16:45:18

@rallus: Úgy tűnik, nem érted. Ha olyan szingaléz, vend és dák útleveleket és diplomákat állítasz ki, amit Amerikában elfogadnak, akkor miért ne tehetnéd. (az amerikai diplomát meg elég sok helyen elfogadják). Tehát, ha te a vend képzésedet el tudod fogadtatni az amerikai oktatási hivatallal, akkor nincsen gond, csak nem hiszem, hogy ez az akkreditáció átmegy Amerikában. Tehát egyre több hülyeséget hordasz össze a saját igazolásodra, de sajnos, nem úgy működik a világ, mint a te agyad. Hagyjuk. „nem ez lesz az első helyszín, ahonnan elkergették őket...”. És te pontosan tudod, hogy a CEU-val volt a baj, vagy, ahogy itt is, nem holmi belső politikai manővernek estek áldozatul. Ja. Arról nem is beszélve, hogy Csontváry festményeit szekérponyvának akarták eladni először. Ettől már értéktelenek? Maradj magadnak, ezt nem érdemes folytatni.

felső határ nincs 2018.12.15. 16:57:39

@élhetetlen: Engedd el, a tobbi Soros szervezetet is kirugjuk.

Remeljuk, sok helyen (jo messze innnen) igenylik a munkassagat.

felső határ nincs 2018.12.15. 17:02:40

@élhetetlen: Sorosnak nincs amerikaban egyeteme, csak trukkozik. De ha lenne, akkor is kirugnank, mert Orban Viktor ellensege.

rallus 2018.12.15. 17:24:22

@élhetetlen: Szerinted a CEU (nem a Közép Európai Egyetem) diplomáját akkreditálták Amerikában és elfogadják az ott szerzett akkreditált diplomákkal egyenértékűnek? Akkor mi az apja.....ért itt trükközik ez a derék spekuláns?

élhetetlen 2018.12.15. 17:44:55

@rallus: Igen, elfogadják. És szerintem nem trükközik. Létesített egy egyetemet Európában, részben azoknak, akiknek Amerika messze van, és drága évekre, részben azoknak a külföldieknek, akiknek szintén drága Amerika, de nekünk bevétel volt a bevétel, és azt nem lehetett előre tudni, hogy milyen nemzetközi hírnevet hoz, hát jót hozott. Ez a janicsárképző duma meg nagyon rossz duma, mert egy 3-5 éves gyereket még akármire lehet nevelni, de egy harmincas diplomás nem úgy működik, hogy tanul, kutat még két, három évet, és ettől agymosott lesz. Ha olyan szar lett volna, akkor be kéne perelni a külügyet, mert Berzétei Ákos jogi és koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkár még tavaly kezdett tanulni a CEU Business Schoolban, és a külügy fizeti a tandíját. Ugye, ez akkor felesleges pazarlás. 444.hu/2017/03/30/ceu-ra-jar-egy-helyettes-allamtitkar-es-a-kulugy-fizeti-a-tandijat . És a másik:
444.hu/2017/07/27/ujabb-adalek-a-kormanyszovivo-ceu-s-multjahoz-kovacs-zoltan-onmagat-masolva-szerzett-doktorit
Már csak az a kérdés, hogy te mi alapján tartod feleslegesnek, károsnak, nem tudom minek a CEU-t, bár már mindegy.

felső határ nincs 2018.12.15. 17:50:31

@élhetetlen: Jo hirnevet az hozott, hogy kirugtuk Soros Gyorgyot. Europa nacionalistai jegyzeteltek.

felső határ nincs 2018.12.15. 18:03:23

@math0: .... nacizmust is megkapjatok, ha sokaig feszititek a hurt.

felső határ nincs 2018.12.15. 18:04:31

@math0: "Franciaországban a sárgamellényesek tüntetései során kialakult zsidóellenes hangulat esetleges kellemetlen következményeitől tartva egy héttel ezelőtt ideiglenesen bezárták a párizsi Champs-Élysées-ben levő Chabad-ház nevű zsidó központot"

élhetetlen 2018.12.15. 18:10:31

@felső határ nincs: „Jo hirnevet az hozott, hogy kirugtuk Soros Gyorgyot.”. Gondolom, ennek komoly tudományos értéke van. De igazad van minek ebbe a tejjel-mézzel folyó országba tudomány? Elég a rovásírás, még úgy is, hogy adott falu polgármestere kap két falunév táblát rovásírással, és nem tudja, melyiken van a faluja neve. De mindegy is, más sem tudja. Ez az igazi tudomány! (Előre?) hátra magyar! Ja, és lóháton, hátrafelé nyilazva!

felső határ nincs 2018.12.15. 18:13:56

@élhetetlen: Pontosan, jol megleszunk Soros tudomanya nelkul. Ti is mehettek utana.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 18:17:07

@felső határ nincs: ne hisztizzél, a náci elvtársad Pittsburghben 11 zsidót lőtt le. tudjuk, ki az antszemita, és ha ugráltok, akkor lógni fogtok!

felső határ nincs 2018.12.15. 18:22:15

@math0: Nyugodjal meg, attol megnyugszol. A zsidok Orban zsebeben vannak.

felső határ nincs 2018.12.15. 18:34:09

@math0: Franciaorszag

"Franciaországban a sárgamellényesek tüntetései során kialakult zsidóellenes hangulat esetleges kellemetlen következményeitől tartva egy héttel ezelőtt ideiglenesen bezárták a párizsi Champs-Élysées-ben levő Chabad-ház nevű zsidó központot"

Az ottani zsidokat nem menti meg Orban.

élhetetlen 2018.12.15. 18:40:49

@felső határ nincs: „akkor is kirugnank, mert Orban Viktor ellensege”. Ez a lényeg. Nem csak Soros tudománya nem kell, semmilyen tudomány nem kell. Elég a foci, a szotyi, és a szotyihéj köpködés a teljes élethez. Bohóckodnak itt egyetemekkel, oktatással? Minek? Csak azt nem tudom, mi lesz, ha már arra sem lesz szakember, hogy egy jó sört főzzön. Bár lesz a Pista bácsi, ő mindig tudott pálinkát főzni. Lehet, hogy mérgező, de ha stikában főzi, akkor adómentes. Kell neked több? Nem hiszem.

felső határ nincs 2018.12.15. 18:58:31

@élhetetlen: A tudomanyt nem rugtuk ki, csak a soros egyetemet.

A lipsi bufeszakokat, profokat persze kirugjuk, de a mocsar lecsapolasa fontos valasztasi igeretunk volt, a valasztok kertek. S hogy mi szamit lipsi bufeszaknak, azt mi dontjuk el.

élhetetlen 2018.12.15. 19:12:28

@felső határ nincs: „S hogy mi szamit lipsi bufeszaknak, azt mi dontjuk el.”. Értem. Már csak azt nem értem, hogy milyen fokú ostobaság kell ekkora magabiztossághoz. Mert, hogy a hatalmatok megvan hozzá, azt nem vitatom.

alöksz róz 2018.12.15. 21:19:33

@math0: addig kiabálsz, míg jól megbasz a betyársereg
én a helyedbe lapítanék

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 21:52:43

@felső határ nincs:

Részletek Kovács Zoltán, Fideszes szóvivő életrajzából, aki rendszeresen pocskondiázza a CEU-t, holott ott végzett, Sorostól sok ösztöndíjat kapott. De odaszarik a saját fészkébe ez a faszfej.

2002. június: PhD diploma a CEU-n
1996. október-1999. szeptember: PhD ösztöndíj a CEU-n (”The Political Image of the Habsburg Monarchy in Great Britain, 1749-56”)
1995. június-1996. október: ’Pre-Doctoral Fellowship’ CEU
1994. október-1995. október: Soros/Foreign & Commonwealth Office ösztöndíj, Oxford, (Queen’s College)
1993: kitüntetéses történészdiploma a Kossuth Lajos Tudományegyetem, MA diploma a CEU-n
1992-1993: MA tanulmányok a Közép Európai Egyetemen (CEU, Budapest College, History Department, Kontler László irányítása alatt)

1996-1999: PhD ösztöndíj, CEU, Budapest, History Department
1996-1999: Central European University, History Department, PhD ösztöndíj
1995-1996: Pre-Doctoral Fellowship, CEU
1994-1995: egy éves Soros/Foreign &Commonwalth Office Scholarship, Oxford, The Queen’s College

1992-1993: MA ösztöndíj a Közép Európai Egyetemen (CEU)

www.kormany.hu/hu/a-kormanyszovivo/kovacs-zoltan-eletrajza

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 21:53:34

@alöksz róz: addig kiabálsz, míg lámpavason végzed,
én a helyedbe lapítanék!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 21:54:30

@alöksz róz: addig kiabálsz, míg lámpavason végzed,
én a helyedben lapítanék! És addig is tanulnék magyarul, mert még magyarul sem tudtád megtanulni, a 80-as IQ-ddal.

felső határ nincs 2018.12.15. 22:04:21

@math0: En akkor pocskondiaznam Kovacs Zoltant, ha Sorosnak ugralna, mert nala tanult.

....:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.15. 23:23:48

@felső határ nincs: azaz neked a CEU végül is tök mindegy. faszak uszítasz a CEU ellen, te faszfej, ha a CEU-s Kovácsot meg leszopod?!
süti beállítások módosítása