B1 blogcsaládMagyar György szervezi Hadházy és Márki-Zay mozgalmát

2018. október 17. - nickgrabowszki

Október 23-án jelentik be a Mindenki Magyarországa megalakulását. mgy.jpg

Tarlós István adott egy interjút az Indexnek, amelyből a következő dolgok derültek ki:

  • az önkormányzati választás októberben lesz, nem hozzák előre májusra,
  • nem alakítják át a főváros igazgatását,
  • Puzsér - akit egy patkányhoz hasonlított - indulása a Tarlós esélyeit javítja,
  • aki már inkább nyugdíjba akart menni, Orbán Viktornak volt fontos, hogy ismét elinduljon a főpolgármester-választáson.

Az interjú legmeglepőbb részlete azonban az volt, hogy Tarlós kérdés nélkül, teljesen váratlanul kitért Magyar Györgyre, aki szerinte egy 

uralkodni vágyó baloldali celebügyvéd.

Tarlós: Lesznek még jelentkezők ellenzéki oldalról. Nem akarok név szerint senkit kipécézni, elvi véleményt mondok az egészről. Bár nehéz követni, mert olyanok is beszélnek, mondanak véleményt ellenzéki oldalon, akiknek fogalmuk sincs a rendszer működéséről. Például múltkor az ATV-ben egy baloldali celebügyvéd kivörösödött arccal kategorikus szamárságokat fogalmazott meg.

Index: Magyar Györgyre céloz? Ő most nem jelezte az indulását.

Tarlós: Rá gondoltam tényleg. Indult ő már főpolgármester-választáson, jó 1 százalékot kapott akkor, majd 2014-ben is benevezett, aztán visszalépett. De feljogosítva érzi magát, hogy mindenkit kioktasson az orvosoktól kezdve a főpolgármesterig. Az ilyen embernek királyságot kéne adni, nem ügyvédi irodát. Na de nem akarom Gyurit bántani. Huszonöt éve ismerem. Ő ilyen volt, ilyen marad.

Tarlós egy ATV-s beszélgetésre utalt, de azért ez elég váratlan kifakadás, ráadásul első látásra úgy tűnhetett, teljesen ok nélkül rúgott bele az ügyvédbe. A főpolgármester kirohanását azonban az magyarázhatja, hogy a B1 blog értesülése szerint Magyar György a főszervezője Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos politikai mozgalmának, aminek elindulását 

Mindenki Magyarországa néven október 23-án jelentik be.

Az alapítás - akkor még egyértelműen pártról volt szó - már augusztus 20-ára is várható volt, amikor Hódmezővásárhelyen egy ún. Európa-fórumot tartottak, de akkor ez még elmaradt.

A készülő formációban információink szerint olyan nevek szerepelnek, mint

  • az ex-KDNP-s Lukácsi Katalin,
  • a 3 éven át független-liberális képviselő veszprémi Kész Zoltán,
  • az Antall-kormány külügyminisztere, majd Orbán washingtoni, később oslói nagykövete, Jeszenszky Géza.

Tovább természetesen Márky-Zay, Hadházy és az a Magyar György, aki 4 éve baloldali főpolgármester-jelölt akart lenni, aztán Simicska ügyvédje lett, mégse lépett a javára vissza a Jobbik, amikor Siófokon feleannyi szavazatot kapott, mint a Fidesz embere.

Azt még nem lehet tudni, hogy mi lesz az új formáció jogi státusza (párt, egyesület, jogi személyiség nélküli mozgalom, etc.), és ami ebből következik, a politikai stratégiája. Márki-Zay mindenesetre pártok felett álló mozgalomként utalt rá korábban,

aminek egyetlen célja, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon lehetőleg minden településen egy esélyes ellenzéki induló álljon ki a „pártállami jelöltekkel” szemben. 

Mivel ehhez az kell(ene), hogy a pártok megállapodjanak egymással, nem teljesen világos, mi szükség van egy újabb ellenzéki formáció létrehozására a már meglévők (Jobbik, MSZP, LMP, DK, Momentum, Párbeszéd, Kétfarkú Kutyapárt + az ezután megalakulók) mellett, amikor épp az a probléma, hogy már így is túl sokan vannak.

A Mindenki Magyarországa lehet az n+1-edik kormánykritikus alakulat, de nem látszik, hogy milyen újdonságot tudna hozni- Esetleg egyfajta koordinációs fórumként tervezik működtetni, bár az finoman szólva is kétséges, lehet-e bármilyen eszköz a kezükben, hogy rábírják a pártokat a kooperációra, ha azok nem érdekeltek benne. 

A domaint Hadházy már be is jegyeztette.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6614306609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

conchita wurst 2018.10.18. 13:30:22

@Homyak: Az orszag legfontosabb gondja a libbantak kiirtasa, az eleg jol halad.

A masodik legnagyobb gond a migrincsek, amiket a nyugatiak nekunk szannak.

conchita wurst 2018.10.18. 13:32:41

@Homyak: Sajnos a fideszhez 400ezer valaszto csatlakozott 2014tol 2018ig csak azert mert ezek a fergek kivaltak belole.

Helga Beauty Salon. 2018.10.18. 13:41:58

@Homyak: És további jó rettegést kívánok neked, aminek tárgya egy 70 feletti vénember.

Itt csak ti rettegtek, ez a szakterületetek. Mi azt kívánjuk hogy megdögöljön végre és akkor a pénze nélkül éhenpusztul a semmirekellő bérenc fajtátok.

Homyak 2018.10.18. 13:43:54

@conchita wurst:
"Sajnos a fideszhez 400ezer valaszto csatlakozott 2014tol 2018ig csak azert mert ezek a fergek kivaltak belole."

Most újat mondtál, mert ezzel még ember nem indokolta a népszerűségük növekedését.
A valóság ezzel szemben az, hogy a lebutított kommunikációnak, propagandának, hülyítésnek köszönhetik a növekedést.

Boycie 2018.10.18. 13:44:15

@morph on deer: kb ez van.
Nézd meg magyarügyvédúr CV-jét. Elkezdte politikailag aktivizálni magát, kiment Brüsszelbe hazaárulni (ilyen tevékenységre volt pénz éppen) és érdekes módon jön vissza új mozgalmat/pártot szervezni. Nem ismerős az Orbán sorosösztöndíjas storyból? :-)))

A kulcs egyébként a finanszírozás. A politikusok vagy inkább "politikusok" nagy része megélhetési politikus. Tömegtámogatás hiányában kell találniuk egy finanszírozót aki a háttérből adja a zsozsót. Tudsz olyan pártot Magyarországon amit tömegek aktívan támogatnak? A jobbik felépülése volt ilyen (és hát a fidesz tudta megszervezni az országos jelenlétét). Van az angol politikában a "grassroot" fogalom, azok az aktív "egyszerű"emberek, párttagok akik helyi szinten nyomják a pártot és ettől van neki tömegbázisa. Magyarországon nincsen ilyen ellenzéki párt (kivéve Jobbik és az MSZP volt ilyen fénykorában, de az MSZP ugye nem felépült hanem leépült). Ez a legnagyobb probléma. És hogy miért nincs? legalább 2 súlyos okot tudnék...

felső határ nincs 2018.10.18. 13:46:02

@Homyak: bizony, az intelligens fajtadnak kaput, lehet menetelni elfele

Homyak 2018.10.18. 13:47:05

@Helga Beauty Salon:
"Itt csak ti rettegtek, ez a szakterületetek. Mi azt kívánjuk hogy megdögöljön végre és akkor a pénze nélkül éhenpusztul a semmirekellő bérenc fajtátok. "

Meséld el még milyen bérenc vagyok, légyszi. Tudtommal közöm nincs sem soroshoz, sem a ballibekhez, sem egyik hatalomhoz sem. Ha így lenne akkor nem itt gépelnék, hanem élvezném a kapott juttatást.

Dehogy kívánjátok azt, hogy "megdögöljön". Kitől fog akkor rettegni a fidesz tábor? A marslakóktól.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.18. 13:48:55

@Homyak:

2 bizonyíték:
- egyet értenek a ballibekkel alapvető kérdésekben,
- össze akarnak fogni a ballibekkel.

Homyak 2018.10.18. 13:50:06

@felső határ nincs:
"bizony, az intelligens fajtadnak kaput, lehet menetelni elfele "
Nem tervezek sehova menni, itt élek és itt is akarok függetlenül attól, hogy sok mindentől hányni tudok, de azt is tudom, hogy egyszer ennek is vége lesz és nem tart örökké.

Mivel hatalmas kitartásomk van, ezért elmondhatom, hogy itt nem élek rosszul, így a saját életemmel elégedett vagyok, és pont ezért nem vagyok rászorulva senkinek a támogatására, mert a magam szerencséjének kovácsa vagyok.

ostvan1 2018.10.18. 13:50:56

Minden eddigi párt leszerepelt áprilisban. Nem szabad szóba állni velük. Valaki-valami új kell! Én támogatom (feltéve, ha nem engednek be a soraikba a 2018. áprilisi kampányban és a választáson szart kavaró embereket).

Homyak 2018.10.18. 13:51:42

@maxval balcán bircaman:

1. azért mert van amiben egyet értek a fityfenével még ugyanúgy rühellem őket
2. szerintem te jobban tudod, hogy mit akarnak, mint ő maguk.

arckönyv 2018.10.18. 14:03:09

@Homyak: hát úgy emlékszem Hadházy úgy távozott, hogy a fidesznek is vállalhatatlan volt. így vagy úgy, amíg ennyi párt van a baloldalon, főleg tele fidesz bérencekkel, mint pl. az lmp, addig marad a fidesz.
eléggé más a szavazóközönség a baloldalon meg a fidesz körül. mondjuk nem szeretem ezt a baloldali jelzőt mert a fidesz kommunista párthoz meg a kommunizmusban ragadt szavazóihoz képest az ellenzéki szavazók maguk a kapitalista jobboldal megtestesítői.
eközben retorikájában minden párt ugyanazokhoz a nyomorult hülyékhez szól. ha beszélsz egy ellenzéki szavazóval az általában nem mondja, hogy ő ennek vagy annak a pártnak a híve, csak simán rühelli a fideszt. egy párttal még akkor is verhető a fidesz ha egy szót sem szólnak. utána ugyanúgy el lennének zavarva mint az mszp ha egy bizonyos szint alá mennek. a mélyre süllyedésben a fidesz ugye lekörözte párszor a szocikat nem véletlenül csinált szitok szót a fidesz az értelmiségiekből meg a liberálisokból. a sok hülye alsóbbrendűségi komplexusára kitűnően rájátszottak, sem szabadelvű sem értelmes szavazója nem nagyon van a maffiának, inkább csak birkái akik akkor is rájuk szavaznak ha orbán személyesen szarna mindegyikük szájába.

Homyak 2018.10.18. 14:11:49

@arckönyv:
"hát úgy emlékszem Hadházy úgy távozott, hogy a fidesznek is vállalhatatlan volt."

Mivel szekszárdi származású vagyok (Hadházy ott volt fideszes képviselő), így jól ismerem a történetet. Az igazság az, hogy Hadházy úgy távozott, hogy amikor jött a trafikmutyi, akkor ő burította a bilit, és nyilvánosságra hozott egy felvételt arról, hogy a szekszárdi képviselők hogyan osztják föl a trafikbizniszt. Neki volt akkor gerince..

Homyak 2018.10.18. 14:16:16

@maxval balcán bircaman:
"Hallgatom, olvasom, nézem őket. "

Ta a jobbikot is képes vagy ballibsizni, szóval mesélj még!

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.18. 14:16:28

@Boycie: "Tömegtámogatás hiányában kell találniuk egy finanszírozót aki a háttérből adja a zsozsót."

Mint a fidesz Soros György filantrópot. Csakhogy a tízmilliót egyesületként kapták, Soros György elvből nem támogat pártokat. A következő héten párttá alakultak. A csúti gecinek mindig is ilyen patkány húzásai voltak. Finanszírozó továbbra is sehol, tehát loptak maguknak a székházból. Finanszírozó továbbra is sehol, tehát tovább fosztogatták a hazájukat, Simicska őrizte a pénzt. A geci persze annyira geci, hogy még kollégiumi kötélbarátjával is összeveszett. Finanszírozó továbbra is sehol, tehát a geci tovább fosztogatta az országot, de most már elosztotta a pénzét sok stróman között. Csak az egyik, a Mészaros 100000000000 forinttal gazdagodott, az ország meg lejtőre került ekkora méretű tolvajlástól. Az egészségügy romokban, az emberek meghalnak, de a gecinek van pénze gyűlöletkampányokra...

arckönyv 2018.10.18. 14:24:11

@Homyak: igen, de előtte volt már neki valami ügye, meg talán a kokainos video is róla szólt. de ez mindegy is, a többi irományom lenne a lényeg. meg szerintem nem nagyon van olyan ellenzéki szavazó aki olyan akárkire szavazna akinek valaha is köze volt a fideszhez.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.18. 14:25:33

@arckönyv: @Homyak: "Neki volt akkor gerince."

Mindenki hibázhat. A fideszben is lehetnek becsületes emberek véletlenül, Hadházy, Ángyán, ... de őket hamar kiveti a párt magából.

Homyak 2018.10.18. 14:31:11

@arckönyv:

"meg szerintem nem nagyon van olyan ellenzéki szavazó aki olyan akárkire szavazna akinek valaha is köze volt a fideszhez. "

Én rühellem a fideszt, de vannak olyan régi arcok, akikre még szavaznék is (ilyen Hadházy is, meg Ángyán, esetleg Pokorni), mert régen azért voltak ott még valamire való emberek, de most ki maradt? Nincs egy szavahihető, gerinces ember sem, maradtak, a rezsiSzilárdok, a Semjének, meg az igazi seggnyalók.

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Teljesen egyet értek

arckönyv 2018.10.18. 14:36:31

@Homyak: na jó, az Ángyán tényleg, de őt nem is tudták kikezdeni. de amíg több párt van a fidesz ellen és nem egy addig úgyis mindegy.

n3spr3ss0 2018.10.18. 14:37:37

@maxval balcán bircaman: Ezek legalább értelmes emberek, veled ellentétben.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.18. 14:49:37

@Homyak: több, mint 3 éve megy a migránsozás annak ellenére, hogy ide aztán senki nem akar betelepülni"
ez akkora kamu, hogy még posztot is írtam róla...
szeretettel.neked szól ha ilyen baromságokat elhiszel
hulyekkimeljenek.blog.hu/2018/05/12/_ugyan_mar_hat_ki_akar_magyarorszagra_jonni

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.18. 14:52:17

@n3spr3ss0:

Hiába értelmes valaki, ha:

- nem képes használni értelmét,
- azt rosszra használja.

Homyak 2018.10.18. 15:03:33

@FILTOL:

Hát elolvastam. Kár volt, mert ezeket a perceket senki nem adja vissza. Most hagyjuk a formai, helyesírási hibákat, koncentráljunk a tartalomra:
Alapvető elvárásom, hogy ha egy ilyen blogot ír valaki, abban legyenek hivatkozások, tényszerű adatok, amivel alátámasztod a mondaniválódat. De ez így egy öncélú, konkrétumok nélküli szófosás, melyben olyan dolgokat írsz, melynek nincs igazságtartama. Azt, hogy ki nézi le jobban a választóhit , arról lehet vitatkozni (elég csak Lázár kijelentéseire gondolni: "Mindenki annyit amilye van." "Jó a közmunka, mert addig sem lopnak").
Ha hivatkozni akarsz valamire, az ne a saját agymenésed legyen.

Helga Beauty Salon. 2018.10.18. 15:04:22

@Homyak: Dehogy kívánjátok azt, hogy "megdögöljön". Kitől fog akkor rettegni a fidesz tábor? A marslakóktól.

Nem csak a fidesz tábor utálja Sorost, hogy mást ne mondjak Ázsiában kevés a fideszes aztán valahogy mégis utálják! Erre varrjál gombot!Ahogy elnézem, itt te vagy a marslakó. Zagyválsz összevissza mindent. De igen, azt kívánjuk hogy megdögöljön és az összes többi ballib szar szintén mehet a föld alá, csak kárt okoznak a normális embereknek.

Homyak 2018.10.18. 15:10:02

@maxval balcán bircaman:
"A Jobbikban határozottan jelen van egy liberális szárny. "

Na még egyszer leírom ide, mert most nincs kedvem a hülyeségeidhez:
Már rég tényként tekinthetjük azt, hogy nem tudom mit jelent a liberalizmus (mivel a wikit pl nem fogadod el), ergo jobb ha nem is libsizel itt. Nem vagy elég okos ehhez, tanult meg aztán pláne nem.
Neked elméd sincs, így használni pláne nem tudod. Jobb ha nem írogatsz olyan témában, amihez nem értesz, mert mindenki hülyének néz.

Bele mehetünk egy hoszabb vitába, de annak eddig mindig az lett a vége, hogy belekeveredtél saját hülyeségeidbe, és magadat cáfoltad meg.

Homyak 2018.10.18. 15:12:46

@Helga Beauty Salon:

Tudod mit, ha neked ez így jó, akkor nyugodtan élj abba a hitben, hogy az egész világot egy nyugdíjas korú vénember tartja rettegésben. Felőlem Soros csinálhat bármit, mert az én sorsomat aztán nem befojásolja. Sokkal jobban idegesít azon elmebetegek ámokfutása, akik ezt az országot irányítják..

conchita wurst 2018.10.18. 15:28:56

@Homyak: jovan soros az kamu, migrans meg nincs de ez nem segit megdonteni a rezsimet

egy evvel a soros-migranskamu elott is ketharmaddal nyert a fidesz

Az emberek szeretik orbant, szeretik hogy rend van, hogy a libbantak pofaja lapos, hogy 90 ota soha nem kerestek ennyit stb., ez van nincs forradalmi hangulat

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.18. 15:42:13

@Homyak:

Szerinted akkor nem igaz, hogy az egykor kb. reformnyilas, ultranacionalista Jobbik határozottan igyekezett az utóbbi 2 évben a liberális-konzervatív eszmeiség felé, s ehhez bóloghatva asszisztált a ballib agytröszt egy meghatározó része?

Sir Bates dö Hól 2018.10.18. 15:50:03

444.hu/2018/10/18/lazar-janos-szigoritana-a-bunteto-torvenykonyvet-az-internetes-zaklatasok-miatt

gondolom amiatt a sokat emlegetett baloldali médiafölény miatt is... tiszta kína vagy törökország...

Homyak 2018.10.18. 15:57:10

@maxval balcán bircaman:

Okoska, eddig azt magyaráztad, hogy azért ballibezel le minden kezdeményezést, mert össze akarnak állni a meglévő ballibbel. Emlékeim szerint a jobbik ezt a választásokkor is elutasította, megint kezdesz beleesni a saját agymenésedbe.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.18. 15:58:30

@conchita wurst:

Az amit a mai modern nyugat középjobb vall, nagyjából a XVIII. századi konzervatív eszme - mely eleve liberális volt! - olyan változata, mely társadalompolitikailag is egyre liberálisabb.

rallus 2018.10.18. 16:02:34

Olvasgatva a ballib, anarchista és simán hülye ellenzéki hozzászólókat, magyarügyvéd ilyen szamócából még heroikus munkával sem tud várat építeni.... Ismerve feltétlen elkötelezettségét a becsület iránt, ez a megbízás nagyon sokba kerülhetett a megrendelőnek.

Sir Bates dö Hól 2018.10.18. 16:04:29

@Helga Beauty Salon: úgy, hogy hülye vagy... egyébként, ha kaftán lennék, akkor mi lenne?... én nem hozom fel, hogy anyádat egy kos ejtette teherbe...

Boycie 2018.10.18. 16:18:01

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Kicsit egyoldalúan látod a dolgokat szemben a nickeddel :-)
Ne felejtsd el hogy az MSZP, az MDF és az SZDSZ is elég erősen indult ebben a versenyben és nem Orbán Viktornak vagy Mészáros Lőrincnek lett először Loire menti kastélya.
(Pl Antall azt mondta a Szegedről "felhozott" bölcsészeknek hogy a fizetés nem sok, de tessék sokat lopni. Persze nem ezekkel a szavakkal mondta a második felét de ez volt az értelme és akkor az urak elég erősen belehúztak, így lett egyeseknek 6 hónap alatt trabantból mercedes és arany rolex, láttam a saját szememmel. Vagy mikor kilóra megvette a Kisgazda 36-okat, kaptak 3 alföldi megyét ahol ők lophattak... )
Ebben a kontextben tessék nézni a fidesz "jellemfejlődését" . Meg ugye a székházügy sem jöhetett volna létre a kormányzó MDF nélkül aki a pénzből is kapott.

2018.10.18. 16:20:29

Bakker, tegnap simán eltűnt a nicknevem.

2018.10.18. 16:25:52

De rájöttem.
(A Nemzeti Együttműködés Rendszere tüntette el.)

Amúgy nem. Túlzott védelmet állítottam be a Mozilla böngészőjébe.
Fullra leállítottam a követést, erre eltűnt minden.

De most visszajött, a fityiszes trollok nagy bánatára.

_Ske_ 2018.10.18. 16:41:26

@Helga Beauty Salon: A normális emberek? Mint te? Na ne röhögtess. :)
Ez a megoldás, hogy mindenki haljon meg, aki nem ért veled egyet? Van ilyen, vannak emberek, akiknek nincs napi 24 órában eltakarva a szemük az OV seggnyalásától.
IQ negatív vagy. Röhejes és szánalmas.

Sir Bates dö Hól 2018.10.18. 16:44:11

@maxval balcán bircaman: tehát egyetérthetünk azzal, hogy "Az amit a mai modern nyugat középjobb vall, nagyjából a XVIII. századi konzervatív eszme - mely eleve liberális volt! - olyan változata, mely társadalompolitikailag is egyre liberálisabb." az úgy, ahogy hülyeség, különös tekintettel az " a XVIII. századi konzervatív eszme - mely eleve liberális volt! - " kitételre...
ne írj többet, inkább olvass először...

Sir Galahad 2018.10.18. 16:44:37

@Sir Bates dö Hól: Hogy jön ide Huth? Ő írta a B1 mostani cikkét?

_Ske_ 2018.10.18. 16:48:10

@rallus: Ez a ti hozzáállásotok. Aki nem ért veletek egyet, az mind hülye. Csak az a baj, hogy ezek a dolgok nem így működnek. Remélem, egyszer majd rájöttök, de félek, hogy ha majd dől minden, akkor is ragaszkodni fogtok a szarhoz. A ti dolgotok.

Sir Bates dö Hól 2018.10.18. 16:49:28

@Sir Galahad: amit írtál, amiatt, de látom, az asszociáció terra incognita számodra...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.18. 16:57:08

@Sir Bates dö Hól:

Pedig ez a valóság.

A konzervatívizmus KÉSŐBBI eszme, mint a liberalizmus, s alapvetően reakció a liberális eszmére. Lényege ennek a konzervatívizmusnak a liberalizmus egyfajta lassítása, a forradalmi módszerek helyett a szerves változás támogatása, de nem tagadva soha a liberalizmus alapjait, céljait.

Azaz a konzi eszme nem más mint light liberóság.

rallus 2018.10.18. 16:58:38

@_Ske_: Mi óta reménykedtek a "ha majd dől minden"-ben? Legalább számolni, esetleg statisztikákat, grafikonokat értelmezni megtanulhattatok volna helyette, hátha jobb kedvetek lesz (bár ezt kétlem..)... Csak ültök a bőröndötökön és a Vörös Hadsereg helyett Sorostól és az isiászostól várjátok a segítséget.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.18. 17:03:00

@Boycie: "Kicsit egyoldalúan látod a dolgokat"

??? Ezt miből gondolod?

"az MSZP, az MDF és az SZDSZ is elég erősen indult ebben a versenyben és nem Orbán Viktornak vagy Mészáros Lőrincnek lett először Loire menti kastélya."

Kinek lett először Loire menti kastélya?

A fideszmaffiát nem menti, hogy más is lopott. A többiektől három dolog különbözteti meg őket:
1. Nagyságrendekkel többet lopnak.
2. Még nem váltottuk le őket, és nem is fogjuk, mert sajnos leválthatatlanok.
3. Tönkrevágták a demokráciát, a jövőnket és az életünket.

Sir Galahad 2018.10.18. 17:07:43

@Sir Bates dö Hól: Amit én írtam... hm, lehet, hogy lemaradtam valamiről? Én azt írtam, MZP-t azzal támadta az ellenzéke, hogy nem a város ügyeivel foglalkozik, hanem inkább országos politikai ügyekkel; a pm ezt tagadta, aztán tessék, ha igaz a b1 cikke, mégiscsak igaza volt a vásárhelyi Fidesznek. Továbbra sem értem, Huth ehhez miként kapcsolódik.

simonpali 2018.10.18. 17:12:24

No de miért nem Legújabb Balfasz.k Gyülekezete?

Sir Bates dö Hól 2018.10.18. 17:13:56

@maxval balcán bircaman: gondolom a többi fidesz-fan közt te király vagy ezzel...

Sir Bates dö Hól 2018.10.18. 17:18:01

@Sir Galahad: nincs ezzel gond, mióta nézem kommenteidet, úgy vélem, hogy nem ez az egyetlen, amit nem értesz... ellenben te legalább nem gyűlölködsz, ami ma moon kifejezetten előremutató...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.18. 17:32:08

@conchita wurst: Lélekszakadva fogok elfutni kötélért, ha a tömeg az elkúrót és a gecit akarja majd lámpavasra húzni.

Tangooo 2018.10.18. 18:13:27

Csak Gémesit ki ne felejtsék valahogy: ő a biztos siker záloga!

naivugyfel 2018.10.18. 18:14:05

@TanNé:
Tökéletesen megfogalmaztad: "...Párthatalom megszerzése mitől lenne pártok feletti? Ez azonos. Párthatalommentes demokráciáért valahogy senki sem akar küzdeni...."
Már ezért az egy kommentért érdemes volt idejönnöm.
A vicc az, hogy szépen kidolgozott megoldás létezik már a felvetésedre... csak valahogy senki sem érdeklődik .. ezek sem :-) Na itt lehet lebukni...

bgp 2018.10.18. 18:33:08

@Minden ballib bérretteg: Érdekes, hogy pont ezzel jössz. Nekem úgy tűnik, mintha a hír igaz lenne. Különben nem sikítoznának "nemzetbiztonsági kockázatról" meg államtitokról.
Miért lenne titok az, hogy Orbán közpénzen utaztatja a családját (ha nem is igaz)?
Ne röhögtess. Nyilván azért titok, mert nem szerették volna ha kitudódik. Viszont, nem tudom, miért tekintik kockázatnak, hiszen a kitudódás nem fenyegeti az uralmukat.

naivugyfel 2018.10.18. 18:40:44

@6.Lenin:
Szia, sajnos még mindig semmi válasz nem jött, pedig ha csak ennyi időt rászánnál, mint erre az egy blogra tetted... esetleg "borozgatás" időpontja körvonalazódik?
Őszintén érdekel pl., hogy szerinted kik lehetnének egy korrekt formáció tagjai, vagy B eset: nincsenek is ilyen személyek és már ezen megbukik minden kezdeményezés?

6.Lenin 2018.10.18. 19:01:28

@naivugyfel:

Már van gmail fiókom. Megpróbálom tovább olvasni (átgondolni) a koncepciód.
Megmondom őszintén, hogy a szoba sarkában (kitalált) készült ideákkal előítéletes vagyok . De majd e-mailben többet.

Talán annyit, hogy a kiválasztott személyeken bukik mindig minden, hiszen másként ítélkezünk , ha az A oldalhoz húzunk ( a géneink által ) és másként B oldaliként.
Ez nem hibaként írom, ez a természetes. És ezen nehéz (szinte lehetetlen ) túllépni.

Itt is volt róla szó. A felsorolt névsor A oldalnak tökéletes, B oldalnak szélhámos trógerek. Akkor most légy okos Domonkos, melyik oldaliak tévednek?
Szerintem egyikük sem. Csak más szempontokat vesznek figyelembe.

A poszt témája különben kiválóan mutatja a probléma bonyolultságát. A végén meg rájöhetnénk, hogy a hosszú idő, és a sok harc , áldozat által kialakult mai megoldás lehetne a legkézenfekvőbb.
El tudja mindenki fogadni? Pedig ettől jobb megoldás -szerintem- nincs.
Csiszolni lehet rajta, kell is, hiszen minden generáció másként lát mindent, ahogy egy családban is, a szülők, utódok örök harca ez. És ez a fejlődés záloga.

Galebeb 2018.10.18. 19:50:50

@Kivlov: Nagy tévedésben vagy az ellenzékiségről! Nem azt kell minősíteni, hogy mit állít az aktuális tolvajok fejedelme hanem azt, hogy milyen jövőképet tud bemutatni a választóknak. Orbánt meg majd vizsgálja és minősítse a történelem, illetve egy független ügyészség. Ez, nem az ellenzék dolga.

selek 2018.10.18. 22:06:01

Orbán és klientúrájának eltakarítása, 30 év nemtelen nyertes elitjének padlássöprése megvalósítható, ha minden magyar választó meghallja és érti Mindenki Magyarországát, Orbán ellenében hajlandó a Mindenki Magyarországával egyetértésben szavazni bárhol az országban és mindenki elmegy szavazni. Ennyi szükséges és elégséges. 180408-án mind a három szempont 30%-ban hiányos volt. Csak egyetemes emberit. No migráns, no kisebbség, no egyház és a legnagyobb országos közösség romboló erőknek ki is húzzuk a méregfogát. Igen, rendvédelem cigány, zsidó, skinhead tagsággal és csak olyan lesz ami összeköt, a tisztesség. 1222-ben Székesfehérváron kiadott Aranybulla. A hagyomány szerint II. András a Csúcsos-hegyen hirdette ki a király és a nemzet jogait, kötelezettségeit és a nemzeti kiváltságokat rögzítő bullát. Az emlékművön a rendelkezés alábbi szövegrészlete olvasható: „Méltó szolgálattal szerzett birtokából soha senki meg ne fosztassék.” Az a problémám, hogy az elmúlt 30 év politikai elitje méltatlan.

,, 2018.10.18. 22:08:56

Jaj ne. Magyar György, Lukácsi, mzp, miééért? De jó is volt amikor kitalálták az esélyes jelölt listákat ahová elég érdekes módon kerültek az élre a nevek. Vagy amikor lukácsi és mzp olyan tüntetés szervezésében vesz részt aminek az a követelése h új választást. Húzzanak a picsába, többet ártottak eddig az ellenzéknek, mint a fidesz
Tarlósnak meg igaza van.

naivugyfel 2018.10.18. 23:31:44

@6.Lenin:
"...a kiválasztott személyeken bukik mindig minden..."
Hát ebben teljesen egyetértünk, azért is kérdeztem, hogy Te kiket tudnál elképzelni - hangsúlyosan nem az itt leírt megoldásra, hiszen ez kb. ugyanaz, mint a Momentum vagy az Új kezdet, azaz csak "plusz egy újabb ismerős felállás". Hanem a "másik" felállásban, ami sarkosan nem ez :-)
Másik:
"... a szoba sarkában (kitalált) készült ideák..."
Ebben viszont nem értek így egyet, nem véletlenül szeretem használni a párhuzamot Semmelweis-sel: az akkoriaknak az a bizonyos "kézmosás-előírás" is kinevetendő, "a szoba sarkában kitalált idea" volt, mi már innen persze tisztábban látunk, szerencsére.
Másik példa: a könyvben is említett "Netrisk" (hasonlítás). Nem hiszem, hogy élő ember ma azt mondaná a Netrisk-re, hogy fantazmagória ("a szoba sarkában kitalált idea"), pedig kb. 14 éve még nem volt ilyen profi kgfb-s díjösszehasonlító megoldásuk és akkor ennek a vonalnak a felvetése sokaknak "a szoba sarkában kitalált idea" volt (ld. még a Rubik kocka sikerességének megítélése a gyártás előtt, ...).
Akkor várom a gmail-címre a véleményt, illetve... kérdéseket, azt tapasztaltam, hogy abból derül ki, hogy valaki tényleg foglalkozott a logikával, hogy vannak kérdései. Amiket szívesen megválaszolok, a könyvből vett idézetekkel megtámogatva (sajnos túl sok mindent kellene az olvasónak egyszerre fejben tartania olvasás során, és jellemzően nem is tud összeállni a kép elsőre - de a kérdések-válaszok után már igen!)

Viszlát és kösz a halakat 2018.10.19. 07:41:48

@Fülig José: "a sok patkánytrollt újabbnál újabb álneveken most már konzekvensen MINDEN poszt alá kivezénylik cincogni"

taga20
soknevűbüdösmacska
fülighozé
szörbétsz

Jaja ezek minden poszt alatt konzekvensen ott cincognak. Jol lebuktattad öket :)

6.Lenin 2018.10.19. 09:35:20

@naivugyfel:

"az a bizonyos "kézmosás-előírás" is kinevetendő, "a szoba sarkában kitalált idea" volt,

Nem, nem az volt, hanem egy megfigyelés alapján levont következtetés. Amit kezdetben nem voltak képesek a "nagyok" elfogadni, de a gyakorlat bizonyította a helyességét.

És pontosan ezen buknak a "szoba sarkában kreált ideák". Ideálisnak-kitaláltnak-vesznek helyzeteket, emberek gondolkodás módját. Nem a hétköznapok megfigyeléseiből vonnak le következtetéseket.

Nem működik a "kiválasztok fasza gyerekeket", azok vagy "kitermelődnek", vagy nem érnek semmit.Még az se biztosíték semmire sem, ha látszólag kezdetben sikeresnek tűnnek (MZP pl)

Vegyünk egy látszólag eltérő példát.... tehetségkutató versenyek...

Kiderül, hogy mennyi tehetség kallódik a világon, kiemelik, megformázzák, aztán rövid időn belül belebukik, mert összességében alkalmatlan a "sztár" feladatra.

Aztán a világ legeldugottabb, legnyomorúságosabb sarkából feljön egy hatalmas csillag, minden formázás nélkül is. Természetesen kivételek mindig lehetnek, de én a nagy általánosságról beszélek.

A lényeg, a "kiválasztunk" szerintünkben van a csapda. Eleve másoknak nem lehet a kiválasztottjuk, és már ott is vagyunk, ahol a mádi zsidó egy viharos sötét éjszakában, rossz irányba fordulva.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.10.19. 12:03:17

@Homyak: " ... Az igazság az, hogy Hadházy úgy távozott, hogy amikor jött a trafikmutyi, akkor ő burította a bilit, és nyilvánosságra hozott egy felvételt arról, hogy a szekszárdi képviselők hogyan osztják föl a trafikbizniszt. Neki volt akkor gerince.. ... "

Egy nagy büdös lóf@szt! Neki nem jutott konc, ezért borította a bilit. Túl sokat feltételezel egy politikusról... még hogy gerinc, ne röhögtess, még a meztelen csigának is több gerince van, mint egy mai magyar politikusnak!

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.19. 12:41:13

@Magánvéleményem: "még a meztelen csigának is több gerince van, mint egy mai magyar politikusnak"

Igen, ez igaz az összes fideszes "politikusra", és még jó sokra. Hadházy gerinces ember, igaz hazafi.

2018.10.19. 12:42:16

@selek: "Orbán és klientúrájának eltakarítása, 30 év nemtelen nyertes elitjének padlássöprése megvalósítható, ha minden magyar választó meghallja és érti Mindenki Magyarországát, Orbán ellenében hajlandó a Mindenki Magyarországával egyetértésben szavazni bárhol az országban és mindenki elmegy szavazni. Ennyi szükséges és elégséges. "

Éppen csak arról feledkezel meg, hogy csóri kis országunk minden jelentős politikai irányváltása mögött a külső erőtér jelentős átrendeződése húzódik meg. Itt a legritkább esetben érvényesülhetett a népakarat. Itt (ahogyan mindig) a felettünk átnyúló nagyhatalmi érdekek (politikai és gazdasági) dominanciája szabja az irányt. Itt még párt se alakulhat úgy, hogy egyik, vagy másik oldal jóváhagyását ne kellene kérni.

2018.10.19. 12:46:52

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: " Hadházy gerinces ember, igaz hazafi."

Az... ja.. Széchenyi után a harmadik legnagyobb, ugye? Aki egy hatalmi ágat kiadna gebinbe külföldre... no, ne viccelj már!

Sir Bates dö Hól 2018.10.19. 13:15:10

@Womb Raider: azzal persze nincs semmi gond, hogy orbán és csapata gebinbe vette egész moot... az ügyészséggel együtt (fogalmad sincs az európai ügyészség mibenlétéről)...

2018.10.19. 14:01:43

@Sir Bates dö Hól: Azt azért látom, hogy mily határtalan lehetőségeket rejt, ha a jogszolgáltatás akár csak részben az országtól független érdekcsoportok fennhatósága alá kerül. Románia esetében jól látható. Gyakorlatilag elegánsan kikerülheted a demokratikus intézményrendszert és azt tarthatsz hatalomban, aki a te füttyödre hajlandó táncolni.. Tudom, hogy mindneképpen liberálisabb, ha minden nacionalizmustólmentesen ezen lehetőségekkel külföldieket hozunk helyzetbe. Hiszen ugye a magyar amúgy is genetikusan alattvaló.. nem való neki az önrendelkezés még játszásiból sem.

Sir Bates dö Hól 2018.10.19. 14:24:48

@Womb Raider: a román különleges ügyészség teljesen másról szól, de persze a chemtrail-hívők mindent látnak... (egyébként igen, minden eredménye ellenére valóban komoly kétségeket vet fel a működése, de nem annak célja, hanem az "állam az államban"jellege miatt, mint a hoover vezette fbi-é)

Sir Bates dö Hól 2018.10.19. 14:27:23

@Womb Raider: by the way, jelenleg a polt vezette magyar ügyészség is jellemezhető akként, hogy az "részben az országtól független érdekcsoportok fennhatósága alá kerül." , miként azt írtad...

selek 2018.10.19. 21:00:01

@Womb Raider: Magyar ügyészek, magyar tv szerint, nem Polt Pét főnöksége mellett. Ez a lényeg, ne csúsztass!

Kivlov 2018.10.20. 13:49:07

@Galebeb:
Tevedésben te vagy.
Jövőjépet épp a zellenzéknek kéne felmutatni, hogy miért is szavazzon rájuk bárki. Persze patásorbánozni könnyebb...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.20. 16:02:21

@Kivlov: "Jövőjépet épp a zellenzéknek kéne felmutatni"

Ezért veri szét a csúti geci, hogy még esélyük se legyen rá.

6.Lenin 2018.10.20. 16:19:34

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ha szét lehet verni, akkor az eleve szert ért.
A választók döntenek, te szerencsétlen, ha ők azt választják, akkor a Patás verheti magát a földhöz is, akkor se tudná szétverni.
Te az egészből semmit nem értesz, csak a paneljaidat pufogtatod minden ész nélkül, és eredménytelenül.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.20. 16:48:19

@6.Lenin: "Ha szét lehet verni"

A geci gazdád Magyarország ÖSSZES erőforrását ellophatja, azzal BÁRMIT megtehet

"ha ők azt választják"

Sose választották a fidesz programját, hogy tönkretegyék, lecsúsztassák az országot, arra csak a hazaáruló 3-4% kemény mag szavazott. A deprivált nyomorgók arra szavaztak, hogy a százmillió migráncs ne erőszakolja meg őket. Még a nőket se.

"semmit nem értesz"

Te pontosan érted, és ez a félelmetes, hogy a saját fajtádat árulod el, kollaboráns.

6.Lenin 2018.10.20. 17:03:15

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nem tudom, te hol a faszomba lax, de ma Mo még soha nem volt olyan jó helyzetben, ahogy jelenleg. Vannak hibák is? Vannak, hiszen senki sem egyforma az országon belül .
Nem mindenki szeretné, ha ez az ország tényleg sikeres is legyen.
Igen a többség nem szeretné ha migránsok, hajléktalanok, bűnözők lepnék el az országot. az tényleg katasztrófát jelenten, még akkor is, ha csak átgyalogolnának rajtunk. láttuk mivel jár az is.
Azt is látják az emberek, hogy ez máshol mit is jelent, tőlünk délebbre.

Az, amit a Fidesz csinál, jelenleg működik, és jól.

EDDIG SENKI NEM TUDOTT JOBBAT KÍNÁLNI, ami hihető is lenne.

Szerencsére a te véleményed is egy a sok közül, és eddig nem sokat ér. Mások meg sokan vannak. Ez a demokrácia.

Azokat árulom el, akik bagóért eladnák az országot? Miért árulnám el őket? Sose voltam velük azonos véleményen, nincs mit elárulnom.

jolka40 2018.10.20. 18:35:32

@Helga Beauty Salon: Kit fogtok gyalázni, ha az öreg Soros meghal?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.20. 18:54:23

@jolka40: "Kit fogtok gyalázni, ha az öreg Soros meghal?"

Én a pápára tippelek. Előnye, hogy sose hal meg, mindig választanak újat. Hátránya, hogy nem tett olyan sokat a hazáért, a Magyarországi demokráciáért, mint Soros György, tehát nem olyan könnyű az agyatlan és nincstelen tömegeket gyűlöletre buzdítani ellene, de legfeljebb több gyűlöletkampányt folytatnak, pusztán pénzkérdés. (A mi pénzünk, persze.)

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.20. 19:05:37

@6.Lenin: "ma Mo még soha nem volt olyan jó helyzetben, ahogy jelenleg"

Ezt az elmúlt 1100 év során kb. 550 évben el lehetett mondani. Be is baszna, ha a geci gazdád a modern idők leghosszabb világgazdasági konjunktúrája közben csökkenteni tudná az életszínvonalat.

A tragédia az, hogy az uralkodása alatt - mert kormányozni azt nem tud - lecsúsztunk Románia szintjére, és egyre rosszabb az ország állapota a környező országokhoz képest, és nincs ami megállítaná a további lecsúszást.

Galebeb 2018.10.20. 20:24:17

@Kivlov: Olvasd el még egyszer amit írta, magyarul van. Ugyanezt mondom amit Te. De a patás Orbán és csapatának a megítélése nem maradhat el. Akár a történelem, akár a büntetőeljárások alapján.

6.Lenin 2018.10.20. 20:42:15

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nálad valamiért igen becsípődött ez a Románia. Voltál már ott?
Szőröstalpúak az őseid ?
Máskülönben meg mindent magunkhoz kell mérni?
Tudod te, hogy mennyi okos ember van a világon? Te mégis seggfej maradtál.

naivugyfel 2018.10.21. 19:05:37

@6.Lenin:
Azt hiszem, könnyen meg tudom fogni, hol bicsaklik meg erősen a logikád - remélem, nem lesz sértődés, hiszen csak beszélgetünk...

Erre, hogy :"...[akkor vajon] az a bizonyos "kézmosás-előírás" is kinevetendő, "a szoba sarkában kitalált idea" volt [?] ..." azt írtad, hogy:
"...Nem, nem az volt, hanem egy megfigyelés alapján levont következtetés. Amit kezdetben nem voltak képesek a "nagyok" elfogadni, de a gyakorlat bizonyította a helyességét...."

Pontosan itt tartunk: amit leírtál, az én koncepciómra IS 100%-ig igaz... :-) Azaz megfigyelésen alapulnak a következtetéseim (rengeteg ember véleményén), minden egyes állításomat rengeteg dokumentummal alá tudom támasztani, magában a könyvben is van hivatkozás ezek közül jó párra...., csak ugye "kezdetben nem képesek a "nagyok" elfogadni" :-)
Rögtön jön is majd egy markáns gyakorlati példa, ami részben bizonyathatja a koncepció helyességét...

Továbbá mint írtad: "...pontosan ezen buknak a "szoba sarkában kreált ideák". Ideálisnak-kitaláltnak-vesznek helyzeteket, emberek gondolkodás módját. Nem a hétköznapok megfigyeléseiből vonnak le következtetéseket....".
Nos, az én ÁLLÍTÁSOM az, hogy ugyanúgy jártam el, mint Semmelweis (csak nekem még van 19 évem hozzá hasonlítva, hogy megértsék az egyszerű koncepciót... :-)).
Én is pontosan a hétköznapi megfigyelésekből indultam ki, rengeteg anyagom van, ahol látszik, hogy az egyes elemekkel már próbálkoztak mások, csak nem jól rakták ki a mozaikot, több dolog hiányzott náluk.

De hogy értsd, mire gondolok, a legjobb példa arra, hogy hasonló (csak hasonló, nem ennyire jól összerakott) megoldás igenis működhet a GYAKORLATBAN is, ez: koteles.blog.hu/2018/09/28/husz_eve_buktattak_meg_me_iart
Ha ezt a cikket nem olvasod el, nem fogod érteni az egészet, amit itt írok.

Abban viszont természetesen teljesen igazad van, hogy ehhez valóban kell egy Dzurinda formátumú személy (lehetőleg több is) - de hát nálunk is miért ne lehetne ilyen? (Most éppen Hadházy- MZP mutathatná meg - szigorúan az én koncepciómban -, hogy ők ilyenek, ha már Gémesi és Mellár gyorsan el is bukott a teszten.)
Ha nincs, és nem lesz Dzurinda formátumú magyar személy, akkor így jártunk - nem a koncepció a rossz, hanem igen gyenge a magyar emberanyag, a szlovákok ebben lekörötzek minket :-)

Akkor remélem, figyelembe tudsz venni érveket és rugalmas vagy a véleményed alakításában és nincs sértődés - akkor várom majd az értékelésed :-)

6.Lenin 2018.10.21. 19:27:24

@naivugyfel:

Miért lenne sértődés?
Vitában derülnek ki az igazságok (?).
Ismét hoztál 3 nevet, akiktől feláll a szőr a hátamon.
A két hazánkfiáról inkább nem nyilatkoznék, de MZP győzelemittas estéjén hatalmas bukást jósoltam neki, már lassan maga kéri az előrehozott választást.
Egy induló politikus nem követhet el ekkora hibát, hogy beleválasztatja magát egy ellenzéki többségű hivatal vezetőjének, amire a jelek szerint is alkalmatlan.

Dzurindáról meg tényleg nem érdemes, hiszen láttam az TA3 szlovák tévén amikor Fico ismertette az általa elkövetett dolgokat (felvételekkel dokumentálva). Nem hiszem, hogy Mo-ról hiányozna egy hasonszőrű pacák. A cikket azért majd elolvasom, meg a koncepciódat is, végig. A felénél elakadtam.

Az egy dolog, hogy az egy oldalon állók sok jót írnak valamiről. Az igazi, ha az ellenzők nem találnak fogást rajta. Ez utóbbi az igazi mérce, szerintem.

naivugyfel 2018.10.22. 12:54:43

@6.Lenin:
Szia, köszönöm a visszajelzést.
Örülök, hogy még nem végleges véleményt mondtál sem a koncepcióról, sem pl. Dzurindáról - tényleg érdemes először elolvasni a cikket, illetve megismerni a koncepciót.
Dzurinda kapcsán szépen ki fog jönni, hogy én az 1998-as Dzurindáról beszéltem, azután ő is fokozatosan mgváltozott.
(Mint ahogy Orbán sem volt mindig ilyen, 2010-ben még ugyan kis fentartásokkal (a megtapasztalt arroganciája, valóságferdítései miatt), de alapvetően még jó érzéssel én is rá szavaztam.)
Tehát türelmesen várok, de addig is... légyszi tényleg mondj 2-3 nevet, akiket Te jónak tartanál egy teljesen új, emellett újszerű és korrekt mondanivalójú formáció vezetésére, lehetőleg pártsemlegesen. Nyugodtan írhatsz bármit / bárkit, ez itt csak egy blog, bármi belefér...

naivugyfel 2018.10.22. 12:59:04

@6.Lenin:
*fenntartásokkal; elnézést az ilyesmi gépelési hibákért...

Plusz még egy gondolat:
"...Az igazi, ha az ellenzők nem találnak fogást rajta. Ez utóbbi az igazi mérce, szerintem...."
Ebben teljesen igazad van, de a magyar, ... viszonyok miatt kiegészíteném azzal, hogy "...ha a korrekten hozzáálló ellenzők ..."

6.Lenin 2018.10.22. 15:00:35

@naivugyfel:

Neveket nem fogok írni, mert nem értek 1et a kiválasztással, egyik oldalon sem.

A "kitermelődöt" emberekben hiszek, akit, akiket az adott helyzet hoz a felszínre.

A beosztottak szerint minden főnök hülye, míg nem ő lesz a főnök.

Vagyis egy adott helyzet sokakból előhozhat olyasmit is, amit előtte még feltételezni sem lehetett. Ezért a kitalált forradalmakban se hiszek. Lehet megcsinálni kellő mennyiségű pénzzel, de nem hoz változást érdemben, csak káoszt inkább.

Demokrácia export, arab tavasz, a kijevi 2 hektáros forradalom, stb.

Az igaz, hogy ma Mo-on a korrekten hozzáálló ellenzőkből igen szar a felhozatal, igaz máshol se híresek arról, hogy ott mindenki az lenne.
Ma ilyen a világ.

Korda Gy születésnapján mondta az egyik barátja ki a mára jellemzőket:
Gyurikám, csak egészség legyen, a többit megvesszük.

naivugyfel 2018.10.22. 17:06:18

@6.Lenin:
Szia, tulajdonképpen egyetértünk ebben is:
"...Neveket nem fogok írni, mert nem értek 1et a kiválasztással, egyik oldalon sem.
A "kitermelődött" emberekben hiszek, akit, akiket az adott helyzet hoz a felszínre...."
Pontosan ez volt az én koncepcióm is:
2015 elején - ld. a veszprémi parlamenti képviselő választás, a példa benne van a könyvben - ilyen "kitermelődött" embernek láttam TG-t és őt támogattam volna meg egy olyan mondanivalóval, marketinglehetőséggel, koncepcióval, amivel az esélyét akár 10-szerezni tudta volna 2018-ban, de aztán már 2017-ben pánikszerűen menekült a politikától...
Szóval a koncepcióban benne van, hogy "...berepülő-pilótákat keresünk szárnyas lóhoz...", de igen, "kitermelődött" emberekre gondolok én is, értve ez alatt, hogy ő magától akarjon javítani, belülről jöjjön a késztetés (és a tehetség), és ha ez megvan, akkor tenném alájuk a "szárnyas lovat" - és nem bárki alá :-)
Akkor most megint leállok és türelmesen várok...

6.Lenin 2018.10.22. 17:28:30

@naivugyfel:

Nyugodtan "cseszegess" mert.....mind1. Igyexem pótolni a lemaradásomat, de most megint jön egy kötelezettség-sok helyre kéne utaznom, az ősökre emlékezni, és nem csak Mo-on.

Sir Bates dö Hól 2018.10.23. 13:37:27

@6.Lenin: mint komoly skizofrénnek, ez nem okozhat gondot...
süti beállítások módosítása