B1 blogcsalád



Nem tetszik a Facebook? Csinálj magadnak

2018. augusztus 31. - ashwood

facebook-devil-1.jpegTombol a cenzúra! A jobboldalt elhallgattatják! A baloldali véleményterroristák elzárják a konzervatív eszméket az emberek elől. Ettől hangos egyként a magyar és az amerikai jobboldal. Érdekesség: a leghangosabban ajvékolók mind hatalmon vannak – mégis magukat sajnáltatják.

Elképzelni sem tudjuk, hogy akad-e olyan ember, aki ne tudná: a jobboldal iszonyatosan el van nyomva a világon. Ha erről nem értesült volna bárki, elág akár a magyar, akár az amerikai, magát konzervatívnak tituláló hangadókat figyelni másfél másodpercig. Ugyanis ilyen gyakorisággal szólalnak fel a legrosszabb kommunista időket idéző cenzúráról és balos véleményterrorról. Minthogy igyekszünk a nyomdafestéket eltűrő kifejezéseket használni, kénytelenek vagyunk annyit mondani: megmosolyogtató, hogy épp a hatalmon lévők siránkoznak a leghangosabban saját – állítólagos – elnyomásukról.

Ma a jobboldali szalonzsidózás egyik legelterjedtebb fedőtevékenysége a Facebook fikázása. A magyar, kormányhű propagandában – a teljesség igénye nélkül – ilyesmiket olvashatunk:

A Facebook-cenzúra áldozata lett Kovács Péter is, a XVI. kerületi polgármester.

– Bármilyen, a liberális értékeken kívül eső személy, szervezet, oldal eltűnhet a virtuális semmibe. A Facebookról való kitiltás az elemi esélyegyenlőség és szólásszabadság szélsőséges korlátozása, egy virtuális agyonverés.

Lassan nem múlik el nap, hogy ne alkalmazna durva cenzúrát a Facebook vállaltan jobboldali publicisták ellen. 

A cenzor egészen biztosan egy magyar cenzor, aki szándékosan vadászott, vadászik konzervatív gondolkodókra.

– Tombol a liberális véleményterror.

Ez tehát a magyar adófizetők pénzén kitartott, a harmadik kétharmadát zsinórban nyerő állampárt sajtója.

"Ez nem helyes. Ez nem tisztességes. Lehet nem is legális, de majd meglátjuk. Csak tisztességet akarunk" – ez pedig a hivatalban lévő amerikai elnöke, Donald Trump legújabb kirohanása a Facebook és a Twitter ellen.

Bele sem merünk gondolni, mit rendeznének, ha véletlenül nem lennének hatalmon.

Amúgy épp azok a leghangosabbak, akiknek győzelméhez nagyban hozzájárultak a közösségi oldalak. Trump egyenesen bevezette a Twitter-kormányzást: előbb ismerik gondolatait (?), elképzeléseit (?), véleményét a követői, mint kormánya vagy pártja tagjai.

Ennyire el vannak ők nyomva.

De érdemes valamit azért helyre tenni: a Facebook egy magáncég. Kissé furcsa, hogy a magukat konzervatívnak, tehát a magántulajdon szentségét óvóknak kell ezt hangsúlyozni, de hát ilyen furcsa világban élünk. Vegyünk inkább számukra talán érthetőbb példát:

– senki nem kiállt cenzúrát, ha Habony Árpád lapjai (Ripost, 888) nem jelenítenek meg minden nap 4-12, az ellenzék által kiadott sajtóközleményt vagy az övéktől eltérő szellemiségű publicisztikát.

– Nem beszél cenzúráról sem Trump, sem más, amikor a Fox News (a magyar propaganda felületek amerikai megfelelője) csak és kizárólag a Trumpnak tetsző véleményeket közöl.

Ha ezt tennénk, azonnal megkapnánk: a magánkézben lévő médiumok olyan szerkesztési elvek mentén működnek, ami nekik tetszik. (Ez persze csak akkor lenne ténylegesen igaz, ha a habonyiták nem az állami, vagyis adóforintokat csepegtető csöcsön szopódnának, hanem ténylegesen, a piacra kilépve élnének meg.)

Orbán és sleppje akkor sem kiállt cenzúrát, amikor a közmédia csak bírósági feddésre hajlandó 5 percet adni a kormánynak nem tetsző véleményeknek. Pedig ez utóbbi esetben lehetne – hiszen mindannyiunk adójából szolgálnak ki egy 2 milliós szavazótábort. (Bezzeg, amikor épp nem ők támadták le az egész pályát, azonnal cenzúrát kiáltottak, ha nem őket mutatta a közmédia percenként.)

De vissza a Facebookra. Trump már belengette: saját közösségi felületet akar, vizsgálják is a lehetőségét, miként lehetne ezt megteremteni. Azt kell mondjuk: ez a helyes hozzáállás, nem pedig a cenzúra-kiabálás. Ugyanis – még egyszer –: a Facebook egy magántulajdonban lévő, üzleti vállalkozás. Nem közszolgálat, nem virtuális létezés nélkülözhetetlen oxigénje. Aki nincs fent az FB-n, az is létezik - képzeljék csak el. Sőt, még csak nem is kötelező az FB-profil. Nem lehet rajta hivatalos ügyeket intézni, nem éri jogi hátrány, aki nem onnan tájékozódik. Még azt is meg merjük kockáztatni: sokkal könnyebb megőrizni az egészséges világképet, ha nem a Facebook az elsődleges hírforrása az embernek. (Ehhez semmi köze az állítólagos cenzúrának, sokkal inkább a keresőalgoritmusok szolgáltatják ki a felhasználót saját vágyainak - de ez messze vezetne.)

Az FB azért jött létre, hogy a tulajdonosainak pénzt termeljen. Ennyi. Ha tevékenysége közben konzervatívok százmilliót sérti/alázza meg, annak az lesz az eredménye, hogy a megsértettek/megalázottak elhagyják a cég felületét. Kevesebb felhasználó, kevesebb reklám, kevesebb bevétel. Nem olyan bonyolult ez - talán még Trump is megértené. De a jelek szerint szó sincs erről. A Föld lakosságának jelentős része, hozzávetőleg 2 milliárd ember érzi úgy, hogy az igényeinek megfelel a Facebook. Bármennyire is szomorúak vagyunk ettől, a magukat lelkes demokratáknak is valló, állítólagos konzervatívoknak el kellene fogadniuk: egyéni sérelmeik nem általánosak, törpe minorítások ők egy gigantikus közösségben, amely egyként használja egy multicég termékét.

Tegyük hozzá: a magyar kormány ebben is Trump előtt jár, hisz komoly adószázmilliók gurultak az állami blogszolgáltatóhoz és az állami email rendszerbe is. Csak épp felhasználók nem.

Ezen kéne elgondolkodni, nem pedig önmaguk sajnáltatására pazarolni az adóforintokat a hatalmon lévőknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7214213589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2018.09.01. 21:58:42

@morpho: most mit reklamálsz, az "értelmesebb" narancsdroidok, má kimentek nyugatra:)

ahogy anno récsöl is, elhúzott svejcbe. csak amikor a szaros pelenkáról tanultak, akkor nem ment be az órára:))

nick papagiorgo 2018.09.01. 21:59:34

@morpho: nem a poszt címével van bajom, hanem azzal, hogy a poszter (szokáshoz híven) hülyeségeket beszél.

Nézd, valamilyen cenzúra mindig is volt (pl. ne tegyél fel peodfil tartalmat). Ezek állami stb.előírások, ezek cenzúrázásával nincsen senkinek semmi baja. A FB nagyon sokáig megállt itt, tehát az államilag tiltott tartalmat törölte, minden mástmeghagyott, ez így mindenkinek megfelelt. Viszont az utóbbi időben elkezdett másmilyen tartalmakat is törölgetni, másmilyen logika alapján. Azt hiszem, abban (kivételesen) egyetértünk, hogy ez nem túl jó dolog, mert azért ne egy cég döntse már el, hogy mi a "jó" és mi nem. És milyen szempontok alapján, tudjuk ezt? Pl. ki dönti el, hogy mi a "fake news" és mi nem?

És ez nem is annyira a konzervatívokat zavarja, hanem pl. pont a liberálisokat (megvalósul a "céges cenzúra"). Ashwood mester könnyen mondja, hogy "akkor alapíts másikat", de ha olvasta volna nem a politikai, hanem pl. az IT és egyéb topikokat is, sokan vannak úgy vele, hogy a fentiek miatt elköltöznek a FB-ról, és keresik az új helyet, ahol "őszintén"beszélgethetnek egymással és nem moderálják őket, ésmilyen fórum lesz az, stb. stb.

Tehát enyhe csőlátásra vall, a cikket úgy megírni, hogy pont a "magyar jobboldali megmondóembereknek"lett elegük a FB-ból, mert ez egy teljesen más probléma, és nem csak a magyar jobboldali megmondóembereket érinti, hanem az egész világot. Ha így nézzük, a cikk már megint csak egy nagy probléma törpe részterületére koncentrál, de az igazságot nem bontja ki, mert nem érdeke.

morpho 2018.09.01. 22:01:57

@Szél Bernadett börtönben van már?: "akkor magyar tulajdonban levő hálózaton, internetszolgáltatón semmi helye " Be kell tiltani Magyarországon az internetet, ugyanis ellenkező esetben nehéz lesz megoldani, hogy a faszbukó elérhetetlen legyen. Meg sokan hiányolnák is sajnos(nem vagyok egy nagy faszbukó fan) Kínában is be van tiltva egyébként, de azért sokan megkerülik a központi tűzfalakat! Lehet próbálkozni.

"Ki az a hülye, aki értelmes program helyett mindössze a sípolásig jutó idiótákra szavazna? " Hát az van, hogy a nem fideszre szavazók számszakilag többen voltak, úgyhogy van pár millió idióta. A fidesz értelmes programja meg annyi volt, hogy "Stop Soros" Az igen! Az aztán program.

0.5 bit 2018.09.01. 22:02:51

@élveteg: "Szóval semmilyen rendelkezésbe nem ütközik."

"XV. cikk (2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja."

A fenti felsorolás azért érdekes, mert faj vagy szín szerinti megkülönbözetés, ha egy magáncég nem engen be egy cigányt vagy feketét. Tovább olvasva viszont előkerül a politikai vagy más vélemény is. Elvileg ez ugyan az mintha valaki azért kerülne hátrányba mert, pl. nő.

Illetve épp mai hír:
Egyáltalán nem engednek be férfiakat a göteborgi rockfesztiválra
...
a fesztivált egészen addig így rendezik meg, "amíg a férfiak nem tanulnak meg normálisan viselkedni".
Forrás: index.hu/kulfold/2018/09/01/ferfiakat_nem_csak_noket_es_transznemueket_engedtek_be_a_goteborgi_rockfesztivalra/

Ebben az az érdekes, hogyha valaki rendezne egy fesztivált és oda csak fehérek mehetnének be, ráadásul azt mondanák, hogy ez addíg így lesz, amíg a feketék nem tanulnak meg viselkedni, akkor abból botrány lenne.

Ez olyan mint Orwell Állatfarmjában "minden állat egyenlő, de a egyes állatok egyenlőbbek".

morpho 2018.09.01. 22:05:16

@balcán maxval bircaman: @Szél Bernadett börtönben van már?:

Leírtam már, hogy kitilthatod, csak nem biztos, hogy jól jössz ki belőle. Olvassátok el a fenti komm@élveteg: entjeimet, nem írom le ugyanazt még egyszer!

@élveteg:

"Melyik válasz volt számomra kedvezőtlen ?"

Ez se kérdés ugye? Most már kattanj le rólam!

morpho 2018.09.01. 22:08:35

@nick papagiorgo: Az a baj, hogy tényleg csak a jobboldali megmondóemberek hisztiznek látványosan a Faszbukó miatt, amit egyébként én más okokból sokkal károsabbnak tartok, mint ha egy tulajdonos töröl bizonyos tartalmakat. Sosem voltam fenn a faszbukón.

élveteg 2018.09.01. 22:11:12

@0.5 bit

Egy részben igaza is van ebben biztosan :

"A fenti felsorolás azért érdekes, mert faj vagy szín szerinti megkülönbözetés, ha egy magáncég nem engen be egy cigányt vagy feketét."

Csak ezt egy magáncég,egy disco megteheti minden további nélkül mert a magántulajdonú discoba járás az nem alapvető jog

KalmanBlog 2018.09.01. 22:13:44

Azért fél a baloldal a korlátlan szólásszabadságtól, mert ha tisztán lehetne ütköztetni az érveket, akkor a ma divatos uralkodó narratívák kártyavárként omlanának össze. Nem véletlen, hogy mások elhallgattatását kizárólag csak a balosok rendelik meg mostanság.

JT_Biopower 2018.09.01. 22:14:59

@balcán maxval bircaman: A facebookra bárki regisztrálhat, ha elfogadja a felhasználási feltételeket. Ha ezt megszegi, akkor számoljon vele, hogy repül. A kitiltások módjáról nincsenek pontos információim, de eddig úgy hallottam, hogy bejelentések alapján intézkednek és ők is megvizsgálják az eseteket. Ha a fentebb említett oldalaknak ez nem tetszik, akkor pereljék be a facebookot. A mocskos liberálisoknál még ez is megtörténhet.
Amerikában nem tudom, hogy milyen viszonyban vannak egymással a magántulajdon védelme és a diszkrimináció tilalma (és utóbbi vállalkozásokra és magánszemélyekre vonatkozóan). Mármint hogy valamelyik erősebb-e a másiknál.

Cigány beengedése a boltba: ne azért ne engedd be a boltba, mert cigány, hanem azért, mert tartasz attól, hogy rádtámad odabent.
(Diszkónál beengedőember elég.)

taga20 2018.09.01. 22:16:13

@élveteg:

"Csak ezt egy magáncég,egy disco megteheti minden további nélkül mert a magántulajdonú discoba járás az nem alapvető jog"

egy ostoba állat vagy. aztán, ha egyszer nem engednek be valahová, me egy kobold vagy, akkor majd pislogsz, mint hal a szatyorban!

nick papagiorgo 2018.09.01. 22:17:43

@morpho: nem,mások is hisztiznek, más okokból. Ezért mondom, hogy ha nem csak a magyar belpolitikai eseményekre koncentrálnánk, hanem tényleg erre a problémára, egész máshová jutnánk, más hangsúlyokkal.

Tehát pl. Áder János is "hisztizik" a környezetvédelem meg az ivóvíz miatt, ettől függetlenül ez a probléma nem csak Áder "hisztizése", hanem nagyon komoly gond az egész világon. A magyarok ezt nem nagyon értik (még) mert itt van elég ivóvíz (meg lesz is), de pl. a Genezáreti (Kineret) tó majdnem kiszáradt, ez akár pl. újabb háborút is okozhat Izrael meg az arab szomszédai között. Ezt nem lehet arra leszűkíteni, hogy "hát a zsidók nem tudnak fürdeni, na és akkor" .

Itt a hiba.

dukeekud 2018.09.01. 22:19:00

"Nem tetszik a Facebook? Csinálj magadnak"

A fosbukot tenyleg be kene tiltani, megszuntetni, felrobbantani, de a minimum az, hogy legyen helyette egy szabad mindentol fuggetlen portal. A fosbuk altal megvalositott totalis vilagcenzurat meg kell akadalyozni.

morpho 2018.09.01. 22:22:16

@nick papagiorgo: Ádert nem keverném ide, de alapjában osztom amit írsz. Az egyébként fasza lesz, ha nem lesz víz, mert akkor tényleg menekültáradat jön és a hajunkra kenhetjük a kerítést, meg a "Soros-tervet". A szomjas ember nem viccel!

taga20 2018.09.01. 22:30:20

@dukeekud: szerintem az inflációt és a menstruációt is be kéne tiltani.

Ekrü 2018.09.01. 22:36:51

@morpho: Persze lehet azon örömködni,hogy a Facebook cenzúráz,de ezzel tényleg csak azt éri el ,hogy az emberek max nem a facen mondják el a politikai véleményüket,hanem keresnek más fórumokat.A balliberálisok,meg ott maradnak egyedül,azt lehet majd megint csodálkozni nagy kerek szemekkel,hogy hogyan lehet ,hogy megint a Fidesz nyert ,pedig minden ismerősöm a baloldaliakra szavazott,megírták a facen... :)))De félretéve a viccet ,a Facebook ezzel maga alatt vágja a fát,hisz a fiatalok ugyan még fenn vannak de már nem igen használják,helyette a képeknek pld.ott van az insta beszélgetni meg akár a messenger ami már önnállóan a face nélkül is müködik.Ha az felnőtt korosztály is elfordul a cenzúra miatt akkor vége lesz.

nick papagiorgo 2018.09.01. 22:41:22

@morpho: Azt kell látni, hogy "a világban durva dolgok történnek", ennek ellenére a politikusok meg a politikával foglalkozó emberek (úgy általában) ezt leszűkítik arra, hogy "mit jelent ez pl. Magyarországon".

Ezek globális problémák.
Ami a menekültügyet illeti, ezek nem jókedvükben találták ki, hogy elköltöznek otthonról. Ezt globális szinten kellene kezelni (mit lehet tenni, hogy otthon is boldogan éljenek, pl. legyen vizük...) és különválasztani a tényleg nyomorultakat a csak simán "gazdasági bevándorlóktól", a terroristáktól, nyerészkedőktől, stb. stb. Erre központi akarat nincs, minden ország csinálja, amit gondol, némelyek befogadnak, mások nem, de a befogadóknál is (pl. Olaszország) egy idő után betelik a pohár, és akkor átesnek a ló túloldalára.

Ugyanígy a Fb-ra is sokan regisztráltak, mert "milyen jó meg trendi dolog". Aztán erre cégek is rájöttek, meg kormányok, stb. stb, mennyi embert el lehet érni egy-két jó kis poszttal, milyen hasznos is ez. Erre a FB reagált, és bizonyos posztokat letilt. De b...g, a FB egy cég, nem egy állam, vagy kormány. Milyen alapon tilt le bármit is, a saját belső szabályzata alapján? És mit tudunk erről, ki hozta ezt, mik a feltételek, ráadásul ha "holnap" úgy gondolja, akkor akár kizárja pl. az összes nőt, vagy az összes zsidót, vagy bármit - bármit megtehet, hiszen egy cég, max. a profitmaximalizálás tartja vissza (nem erkölcsi érvek, vagy törvények). Megvalósul a "szép új világ" mint a sci-fikben, hogy nem lesznek államok csak cégek, és azok mondják meg, hogy Te mit tehetsz. És ha holpan mást gondolnak, akkor holnaptól azt se teheted meg.

Erre meg ezért mondom, hogy káros. És foglalkozni kéne vele. És nem csak a magyar jobboldalt érinti, hanem az egész világot, és ezért ne kezeljük már úgy, hogy "itt picsog a jobboldali, mert sérelem érte, keressen magának más helyet", mert k...ára nem erről van szó. Ha a baloldaliakat tiltogatnák kifele, akkor azok picsognának (egyébként a "fejlett nyugaton" általában az egész világ picsog). A cikkíró vagy abszolút nem érti ezt az egészet, vagy direkt megfeledkezik az egész lényegéről.

taga20 2018.09.01. 22:41:34

@Ekrü: és ha behelyettesíted a faszbuk helyére a gecit, akkor is érdekes a nótád fityeszjobbágy!

Alick 2018.09.01. 22:42:58

@0.5 bit: Valójában azt nem merték leírni, hogy a nem európából érkezett férfiak miatt van csak nőknek szóló fesztivál. Érdekes módon 10-15-25 éve fel sem merült az ilyesmi a svéd férfiak közismerten temperamentumos természetére hivatkozva...

Ekrü 2018.09.01. 22:48:17

@taga20: Nézd, én veled nem igen fogok társalogni,nekem te túl alpári vagy. Vedd úgy ,hogy képletesen blokkoltalak,mert most írtam neked utoljára.

taga20 2018.09.01. 22:59:30

@Ekrü: ",hogy képletesen blokkoltalak,"

szakadok rajtad fityesznyugger! remélem lefekvés előtt, a cukrostejeden túl, azé egy bájerzsoca összest elolvasol!

ja és gondolom, avval sincs semmi bajod, hogy embereket éheztetnek az ikonjaid a déli határon?

és én vagyok alpári, faszparaszt?

JT_Biopower 2018.09.01. 23:04:15

@nick papagiorgo: " Milyen alapon tilt le bármit is, a saját belső szabályzata alapján? És mit tudunk erről, ki hozta ezt, mik a feltételek,"
Ha regisztráltál, akkor remélem előtte elolvastad a felhasználási feltételeket. Vagy te is vakon megbíztál bennük? Én is. ;)
+ Ha valamit módosítanak a szabályzaton, szokták jelezni, oszt ha nem teccik, lehet menni a pics@ba.

" ráadásul ha "holnap" úgy gondolja, akkor akár kizárja pl. az összes nőt, vagy az összes zsidót, vagy bármit - bármit megtehet,"
Megteheti, csak az nagyon fájni fog nekik - ezért nem teszik. Tudod, következmények. Arrafelé még ismerik a szó jelentését.

különvélemény 2018.09.01. 23:06:18

@morpho: "Az a baj, hogy tényleg csak a jobboldali megmondóemberek hisztiznek látványosan a Faszbukó miatt, amit egyébként én más okokból sokkal károsabbnak tartok"

Mivel a facebook csak jobboldali tartalmakat töröl, így nyilván nem a genderfasiszták fognak tüntetni ellene, mivel a facebook nem törölte a 3574358518 társadalmi nemről szóló áltudományos propagandájukat.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.01. 23:09:53

röhejes, amikor a jobboldali szennyoldalak a Facebookon osztják a Facebookot szidó, cenzúráról szóló cikkeiket.

a magyar Facebook moderáció valójában nácipárta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.01. 23:10:25

röhejes, amikor a jobboldali szennyoldalak a Facebookon osztják a Facebookot szidó, cenzúráról szóló cikkeiket.

a magyar Facebook moderáció valójában nácipárti.

nacifacebook.blog.hu/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.01. 23:11:36

@különvélemény: "a facebook csak jobboldali tartalmakat töröl,"

hazugság, fordítva van

nacifacebook.blog.hu/

taga20 2018.09.01. 23:12:26

@math0: bakker, duplán tolod?:)))

morpho 2018.09.01. 23:12:29

@KalmanBlog: Én nem lennék az. Orbán miért nem vállal akkor valódi vitát ellenzéki politikusokkkal? Miért nem ad valódi interjút ellenzéki lapoknak? Azt meg hogy "rendelik meg" a "balosok", hogy bárkit is "elhallgattassanak"? Van ennek egy pici konteó szaga. Te nem érzed?

@Ekrü: Ki örömködik azon, hogy a faszbukó cenzúráz? Én? vagy a blogger? Szerintem ez a poszt nem erről szól, a fidesz magyrországi győzelmével kapcsolatban meg egyedül Orbán Viktor hivatkozott a faszbukóra, ráadásul pozitívan.

@nick papagiorgo: A poszter nem arról írt, amiről te elmélkedsz, amiről írsz, azzal viszont elég erősen egyet tudok érteni. Viszont mivel nem egy lelkes republikánus találta ki a faszbukót, ezért ez most így van. Lesz ez még így se.

morpho 2018.09.01. 23:15:56

@math0: "röhejes, amikor a jobboldali szennyoldalak a Facebookon osztják a Facebookot szidó, cenzúráról szóló cikkeiket."

Bingó!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.01. 23:20:26

@Ekrü: az összes jobboldali szennymédia nyomul a facebookon, és a világért se hagynák ott. a csuti geci is építgeti ott birodalmát. lopott közpénzből.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.01. 23:23:51

@KalmanBlog: a facebook a legerősebben a keresztény vallást védi. a jobboldalt.
nacifacebook.blog.hu/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.01. 23:38:50

@élveteg: más az, ha egy magáncég, pl egy diszkó egy cigányt tilt ki (származás), mint az, ha valakit egy nézet miatt. a nézetéről az illető tehet.

egyébként sajnos nem tiltják ki a nácikat, sőt, védik őket:

nacifacebook.blog.hu

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.01. 23:42:26

@élveteg: más az, ha a magáncég egy cigányt nem enged be a diszkóba, mert ez származás, és más az, hogy facebookról náci nézetei miatt kitiltják. nem is fizikai korlátozás, és más az, hogy tehet a nézeteiről.

egyébként a facebook nem tiltja ki a nácikat, sőt, sajnos védi őket:

nacifacebook.blog.hu

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.01. 23:44:19

@midnightcoder2:

a facebook sajnos nem távolítja el a gyűlöletbeszédet, védik a nácikat.

nacifacebook.blog.hu

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.01. 23:45:46

@Tangooo: úgy tűnik, hogy Habony Árpád válogatja a facebook cenzorait:

a facebook sajnos nem távolítja el a gyűlöletbeszédet, védik a nácikat.

nacifacebook.blog.hu

agarik 2018.09.02. 00:08:03

A baloldalt hallgattatják el.
A magyaroknál az origot tilos a facebooknak basztatni, Orbán maga szólt le emiatt. Az USA-ban Trump (konzervatív) vette meg a facebookon keresztül az oroszok (szintén konzervatív Putyin) által a választásokat.

De érdemes valamit azért helyre tenni: a Facebook bár névleg magáncég, de erről valójában lemondott, mikor hatósággá avatta önmagát, és igazoltatási jogot szerzett.
Szintén van valami, ami a magáncégeket amúgyis korlátozni hivatott: a vásárló jogai. Jelen pillanatban a Facebook felhasználóinak semmiféle joga nincsen, ami olyan, mintha egy akármilyen bolt kedve szerint egyszerűen megtagadná utólag a garanciát.

Hozzá, a Facebook monopolhelyzetben van, méghozzá megingathatatlan monopolhelyzetben. Ahhoz, hogy vki alternatív felületet biztosítson, el kéne érnie hogy ugyanúgy minden nyüves oldalon like-olni, ajánlani, kiskutyafaszázni lehessen, ésatöbbi, és mindezt ugyanúgy ingyér. Ami kb. lehetetlen. A megoldás tehát nem valami alter-facebook, hanem erős állami kontroll, és a törvények betartatása. Kezdve azzal, hogy megszűntetik a "moderátori" önkényt, és a felhasználónak egyértelmű jogokat biztosítanak. Ami jelen esetben a szólásszabadság kikényszerítése. És ügyfélszolgálat kikényszerítése. És így tovább.

doppeladler 2018.09.02. 01:02:39

Ha például alapítok egy hetilapot. Én vagyok a tulajdonos, én vagyok a főszerkesztő. Nyilván mindenki szerint az a normális, hogy én döntöm el, milyen írások jelennek meg a lapban. Mondjuk valaki küld nekem egy cikket, hogy tegyem be az újságomba és ezt megtagadom, akkor ezzel elhallgattattam az illetőt? Nyilván nem. Csak az én felületem nem jelentettem meg a véleményét. Éppen az lenne a cenzúra, ha kívülről köteleznének arra, hogy jelentessem meg a cikket.

Nem ugyanez a helyzet ebben a fészbuk ügyben is?

Persze tény, hogy vannak itt ellentmondások. Mert pl. a lakásomba azt engedek be és azt tiltok ki, akit akarok. De pl. ha van egy saját üzletem, ezt akkor is megtehetem? Vagy pl. a kereskedőnek kötelező eladnia a felkínált áruját az első vevőnek, vagy válogathat a vevők között?

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2018.09.02. 01:58:41

"a Fox News (a magyar propaganda felületek amerikai megfelelője)"

A Fox valóban propagandisztikus, bizonyos tekintetben hasonlít a magyar kormánymédiára, de van több lényeges eltérés. Elsősorban az, hogy bár nem gyakori, de azért neki lehet menni Trumpnak a Foxon. Magam is több ilyen részletet láttam, az egyszerűség kedvéért itt van egy gyűjtés:

www.thewrap.com/11-times-fox-news-criticized-trump/

Ez itthon nem képzelhető el.

A másik, hogy bár nem mindig, de egyes helyzetekben kiáll a sajtószabadság mellett a saját pártja ellenében is, sőt, a saját tábor ellenséges reakciója ellenére is:

www.salon.com/2018/07/26/fox-news-tries-to-stand-in-solidarity-with-cnn-against-white-house-but-not-everyone-is-on-board/

Ez végképp nem képzelhető el a lakájmédiában.

Úgyhogy a létező párhuzamok ellenére (a Fox valószínűleg az alapmintát adta, amire a honi propagandamédia épült) nem fair az árnyalatlan egyenlőségjel a Fox és a Fidesz-média között.

DR. Smit Pal 2018.09.02. 03:24:11

Orszagoknak ossze kene fognia, es kozosen minden letezo modon akadalyozni kene, ellehetetlenite a faszbukot. Hekkelni, tulterhelni a rendszeruket, lassitani, akadalyozni a mukodest. Mert nehogy mar a primtiv baromallat amerikabol, az idiota debil kulturajuk alapjan cenzurazak mostmar az egesz vilagot. folleg hogy az egeszet a titkosszolgalat iranyitja.
Vagy rakenyszeriteni oket, hogy mindenfele cenzurat, kontrolt fejezenek be, tehat barmit, barhol korlatlanul lehesen, barmifele ellenorzes, ertekeles nelkul.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.09.02. 06:18:36

amikor a tv.re ugyanezt mondtatok...annak is siras lett a vege.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.09.02. 06:42:56

@morpho: A telefonszolgáltatió hogy cenzúrázna? "
szerinted ha az egyik maganszemely a masik maganszemelynek maganlevelezesben...messengeren nem küldhet at kuruc.infos linket...az micsoda? nem csoportban.egy ember egynek uzenetben.ez mi?nem a maganneszlegetesek cenzúrája?
legalabb ne tagadnatoka letezeset a cenzuranak ez a bicskanyitogato.ja nem ertitek igaz?nem vilagos miert gaz az algoritmusok altal levagott uzenetek sorsa....

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.02. 07:01:16

@JT_Biopower:

Azt mondod, a magáncég belső szabályai erősebbek az állami jogrendnél?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.02. 07:03:18

@doppeladler:

Amint egy dolog monopóliummá válik, már nem lehet szimpla magánügynek tekinteni.

Továbbá, a magánügyr4e is vonatkoznak az általános szabályok.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.09.02. 07:03:51

Hűbammeg... a náci csürhe hogy felizgult ettől a poszttól! :D

Buenos Aires 2018.09.02. 07:12:32

Létezik ilyen portál, már tud magyarul is, úgy hívják, hogy vkontakte . Igen, orosz, de nem gondolom, hogy túl nagy jelentősége van ennek. Cenzúra viszont tényleg nincs rajta.

midnightcoder2 2018.09.02. 07:23:06

@Le a spammerekkel: A liberósbolsik pedig ünneplik, hogy épp most tiporják a sárba a liberalizmus és a demokrácia egyik alapértékét. Ez a tipikus, dögöljön meg a szomszéd tehene is szemlélet annyival túltolva, hogy a saját házukat gyújtják fel, hátha füstmérgezést kap a tehén.

midnightcoder2 2018.09.02. 07:30:50

@ulloiut: Alapvetően minden média a saját ideológiáját tolja. Olyan, ami csak szimplán tájékoztat, a világon nincs. Az egyik ezt hallgatja el, a másik azt, az egyik ezt hangsúlyozza túl, a másik azt. Ha valaki az USA-ban kirabol egy bankot, akkor azt is ki lehet hangsúlyozni, hogy az illető fegyverrel követte el, de azt is hogy néger, esetleg mexikói volt-e. Az egyikkel balra tolod a közvéleményt, a másikkal jobbra, miközben egyik esetben sem hazudtál, csak az igazság egyik vagy másik oldalát hallgattad el.

mindbender2 2018.09.02. 08:06:35

@morpho: Azért sikongatnak, hogy ez más, mert ha 2 diszkó lenne, akkor a rasszista virágozna, ahova meg mindenki bemehet, az tönkremenne.
Ezt az apró ellentmondást ami a valóság meg a ballib gondolkodás között van sehogyan sem lehet áthidalni.
Marad a kettős mérce.

mindbender2 2018.09.02. 08:16:03

@morpho: Csak technikai kiegészítés, mert úgy látom vannak akik ilyen alapdolgokban is eléggé tévúton járnak:

Bármit be/le lehet tiltani az interneten. A fb-ot is, a szolgáltatók megfelelő szerverein blokkolni lehet az elérésüket. Nem az van, hogy ha valami a neten van akkor az mindig elérhető kivéve ha lekapcsolják azt.
Nyilván ez elképzelhetetlen, hiszen az emberek függők és láttuk, hogy nálunk egy téma igazán érzékeny, a "netadó". A tömegeknek a net pedig egyenlő a fb-al.
De az nem igaz, hogy nem lehet bármit tiltani. Lásd szerencsejáték oldalak.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.02. 08:17:46

@Buenos Aires:

A VK nem megoldás, az ex-szovjet térségen kívül marginális ugyanis.

mindbender2 2018.09.02. 08:23:57

@math0: Ez meg a másik. Miért mondod, hogy ez az attitűd jobboldali sajátosság? A balos terror nem ugyanígy tett az ellenségeivel? A hithű kommunista nem ugyanúgy "ledarálná" meg "halálra kínozná" az ellenfelét?

mindbender2 2018.09.02. 08:28:06

@agarik: A magyarok esetében a face cenzorok gyakorlatilag mindent töröltek ami nem tetszett nekik a jobboldalon és elég sok problémát okozott ez.
Ezért van az a policy, hogy már nem törölhetik azonnal, ha valamit gázosnak éreznek, akkor feljebb jelezniük kell és kivizsgálják.
Az a helyzet, hogy elég egy irányba húzott a tolluk.

mindbender2 2018.09.02. 08:32:17

@doppeladler: Nem igaz, hogy nem érted.
Ha az a felület gyakorlatilag egy közmű, mert mindenki azt használja akkor igen is baj.
Tényleg jobb lenne, ha a fb úgy működne, mint a 444 meg a 888? Mindenkinek legyen saját, esetleg akinek meg nincs az le van szarva?
Szektásodjunk még jobban?
Tudod, pont ez vezet Trump győzelméhez, mert a mainstream média gyakorlatilag démonizálta/lejáratta azokat akik nem úgy gondolkodnak, mint ők (balos "progresszívek"). Nincs vita, hülye vagy. A felméréseknél meg inkább nem nyilatkoztak az emberek.
Nálunk is, hogy örült az ellenzék, hogy sokan mentek szavazni, ugye? Még nagyobb fidesz győzelem lett.

mindbender2 2018.09.02. 08:36:09

@mindbender2: Egyébként nem igaz hogy nem látjátok az ellentmondást. Elvileg a balosok a "fejlettebbek", "jobbak", stb. A jobbosok a gonoszok, elnyomók, nácik stb.

MÉGIS! Ha pici hatalom kerül a kezükbe pont azt kezdik el csinálni ami ellen elvileg folyamatosan ajvékolnak. Hogy ha nem ők akkor ez van/jön. Csak egy nagyságrenddel durvábban. Lásd a magyar fb cenzúra, ahol már a fb vezetőségnek kell letiltani a sok kis lelkes cenzort.

Nincs ebben is egy aprócska ellentmondás? Nem ez lehet az oka annak, hogy bár a fidesz olyan amilyen mégsem hisz az ellenzéknek senki? Van (velem együtt) pár millió aki inkább nem szavaz mert nincs kire.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.09.02. 08:44:33

@midnightcoder2: és, kiverted már a nyakadon ülő faszt? Vagy még mindig merevedésed van a hírtől? :D

$pi$ 2018.09.02. 08:50:38

@doppeladler: "Mert pl. a lakásomba azt engedek be és azt tiltok ki, akit akarok. De pl. ha van egy saját üzletem, ezt akkor is megtehetem? Vagy pl. a kereskedőnek kötelező eladnia a felkínált áruját az első vevőnek, vagy válogathat a vevők között?"

A válasz roppant egyszerű: megnyitott a köz számára vagy nem. Az udvarodból azt tiltasz ki, akit akarsz, ha azonban kiírod, hogy parkoló, X forint egy óra, akkor megnyitott a területet és nem tehetsz különbséget meggyőződés, politikai nézet, vallás, faji hovatartozás, szexuális orientáció alapján.

Ez szerteszéjjel a világban így van, csak mostanában szeretik semmibe venni. A munkáltató meg sem kérdezheti, hogy milyen a vallásod, milyenek a politikai nézeteid, úgyszintén a kocsmáros, a mozi, az autópályafelügyelő sem szűrhet. Nyilván a facebook sem.

Az újság azért más, mert az újságban csak az oda meghívottak, az újságírók írhatnak. Ha azonban egy újság kijelentené, hogy csak baloldali beállítottságú újságírót hajlandó foglalkoztatni, az bukná a pert. Más kérdés, hogy egyszerűen azt mondja a cikkre, hogy ez neki nem tetszik és az újságírót kirúgja vagy fel sem veszi.

Ad Dio 2018.09.02. 08:51:11

@math0:

"más az, ha a magáncég egy cigányt nem enged be a diszkóba, mert ez származás, és más az, hogy facebookról náci nézetei miatt kitiltják. nem is fizikai korlátozás, és más az, hogy tehet a nézeteiről."

Istenem Matykó! A kognitív disszonancia mellszobrát rólad kellene mintázni.
Már hogy a fenébe volna más? Megtagadsz egy szolgáltatást valakitől, világnézete, bárszíne, vallása miatt. Ez bizony inkompatibilis a liberális világunkkal. Főleg ha még azt is hozzátesszük, hogy nagyjából egyeduralkodó vagy a piacon...

Ad Dio 2018.09.02. 08:57:15

@mindbender2:

moningmorningmorning...

www.youtube.com/watch?v=GLG9g7BcjKs

De lehet ennek szükségképpen így kell lennie: az ancien regime-nek ragaszkodnia kell foggal körömmel, így nem átadni fogja a hatalmat, hanem elbukni azt és az erős emberei meg fognak semmisülni. Talán tényleg csak így megy tovább.

$pi$ 2018.09.02. 09:00:28

@Ad Dio: "Istenem Matykó! A kognitív disszonancia mellszobrát rólad kellene mintázni."

Lovasszobrát... lovasszobrát! :D

kolomparlole1114 2018.09.02. 09:14:25

"Ez persze csak akkor lenne ténylegesen igaz, ha a habonyiták nem az állami, vagyis adóforintokat csepegtető csöcsön szopódnának, hanem ténylegesen, a piacra kilépve élnének meg."

A rendszerváltás után 5 másodperccel így fog történni. Persze csak miután visszafizették a lopott közpénzt, a gazdáik, pereputtyuk és párttagságfuk (= társtettesek) "magán"vagyonával felelve érte.

kolomparlole1114 2018.09.02. 09:16:40

"mindannyiunk adójából szolgálnak ki egy 2 milliós szavazótábort"

Épp ezért az adócsalás 2010 (a vöröskommunista rémuralom visszatérése) óta nem bcs, hanem hazafias kötelesség. Minél kevesebb adó, annál kevesebb stadion, Rolex, luxustáska, helikopter.

kolomparlole1114 2018.09.02. 09:21:11

@balcán maxval bircaman: Az exszovjet térségen kívül a ti cigánykommunista pártocskátok is marginális. Szóval pont megfelelő a selejt a selejtnek.

Exploiter 2018.09.02. 09:43:27

Azt nem is feltételezném, hogy a b1 blog szerkesztője megértené, miért problémás a mai korban, ha milliárdokat elérő platformokat ideológiai alapon próbálnák vezérelni.
Hogy most minden jelentősebb kommunikációs csatorna szélsőbaloldali, a Facebookból a YouTubeon át a pinterest, tumblr, Twitter kombóig, az kényelmes.
De ha fordulna a szél, nagyon, nagyon, nagyon rossz idő jönne a bal oldalra is.
Gondold el, még így is tör előre a jobb, ellenszélben. Mi lenne, ha szélsőjobbos propagandát tolna minden csatorna?
Nem játék ez, gyermek.

JT_Biopower 2018.09.02. 09:50:26

@balcán maxval bircaman:
"Azt mondod, a magáncég belső szabályai erősebbek az állami jogrendnél?"
Amerikában már törvények vannak, és mint írtam nem ismerem pontosan azokat, de simán el tudom képzelni, hogy nekik (FB) van igazuk.
Ha nem tetszik a letiltott oldalaknak, hogy kirakták őket, akkor pereljék be az FBt. Ha nem teszik, akkor egyetértenek a kitiltásukkal.

Hasonló az eset, mint kiraktak embereket Magyarországon a munkahelyükről a politikai véleményük miatt. Pereltek és nyertek. Lehettek természetesen olyanok is akik nem nyertek, de az nem lett világgá kürtölve.

szepipiktor 2018.09.02. 09:59:59

A FB korunk legkárosabb fszsága, olyan mint egy falusi hirdetőtábla a főtéren, mindenki mindent kiragasztgat rá. De mára megtalálta magának a neoliberális nemzetközi mozgalom, és ma már "felügyeli" is.
Sajnos a YT is erre a sorsra fog jutni...
El kellene takarodnia a politikai mozgalmaknak a közösségi terekről! Ma mindent szétrohaszt a politika, kéretlenül jön be a magánszféránkba.
Minden oldal megszerzett területeket, az ember nem tudja kerülgetni őket.
Tessék webolalt csinálni, ott megírható a vélemény, lehet ott blog stb.
És akit érdekel, odamegy!
Ez itt a szokásos gittrágás.

kolomparlole1114 2018.09.02. 10:05:52

@szepipiktor: Ha faszság, akkor mit fáj az neked hogy ti cigók nem vagytok rajta?

midnightcoder2 2018.09.02. 10:12:14

@Le a spammerekkel: Ismét csak a balliberális kultúrfölény. A kapanyél kilóg a balliberrált entellektüelek szájából.

szepipiktor 2018.09.02. 10:13:53

@Exploiter: Egyetértek!
Kis pontosítás:
A szélsőbal (neoliberális nemzetközi mozgalmak) nem azért festék le a jelzett csatornákat, mert nincs más, hanem ez a jellemzően Y generációs online közösség, nekik ez az életterük, a világuk.
És ha oda idegen merészkedik - akár csak más a véleménye - annak nekimegy, közben kiabálja, hogy megtámadták!
A szélsőjobb = szélsőbal (neolibaralizmus)
Az elsőt felismeri a nép, a másodikról sajnos még nem ugrik be neki, hogy az olyan mint a lenini bolsevik stílus...

midnightcoder2 2018.09.02. 10:13:53

@kolomparlole1114: Azelőtt is az volt. Csak akkor az MSZP/SZDSZ lopásait akadályoztad az adócsalással.

szepipiktor 2018.09.02. 10:26:17

@JT_Biopower: De ugye másról van szó...
Egy magáncég meghatározhat belső szabályokat, például munkahelyen munkaidőben tilos politizálni. Jóga van ehhez, és hiába perelsz. Más ha valakit a nézeteiért rúgnak ki.
A FB elleni perek is erről szolnak, és nem a kizárásról.
Emlékezz a siófoki (?) söröző dolgára! A tulaj klubkártyát akart bevezetni, mert egy csoport rendre botrányt csinált, tört-zúzott.
De jöttek a neoliberális jogvédők és cigánykérdést csináltak az ügyből.
A tulajt megbüntették és kötelezték az ismert garázdák beengedésére!
Ideológia alapon tönkretettek egy becsületes vállalkozót.
Ez a cél???
Feláldozni bármit a bolsevik elvekért? Mint 100 éve.

Buenos Aires 2018.09.02. 10:29:00

@balcán maxval bircaman: tipikus tyúk - tojás probléma. Ha felmenne 200000 magyar, akkor a többi 8 millió 2 hét alatt követné. A CNN-nak van angol vk oldala.

Tata86 2018.09.02. 10:34:48

Ebben az a vicces, hogy a két szembeállított jelenség ugyanúgy létezik, és ugyanúgy fontos.

Igen, van fészbuk cenzúra, és igen, ez az egyik legnagyobb fenyegetés a szabad világra(, a gugli mellett). Pont azért mert a globális felgyorsult világunkban nem reális az, hogy valaki csinál egy másikat, nem lehet ellenőrizni, számon kérni. Cuki-bácsi teljesen önkényesen cenzúrázgat, amin nyilván lehet jókat röhögni, amíg a hazai félisteneket és kiskirályokat sújtja, akik egyébként érinthetetlenek, de rögtön nem lesz olyan vicces, ha a kövi Fészbuk mondjuk náci lesz, mert a százmilliós alt-right tömeg megunja az eredetit.

Igen, kevés szánalmasabb dolog van annál, mint amikor valaki hatalmi pozícióban retteg, miközben lefelé ugyanolyan durva elnyomást eszközöl. Minél több milliárd lopott közpénzt éget el a magát "jobboldali"-nak nevező szpáhisereg, annál jobban retteg. Egyszerre retteg, és röhög. Minél több ellenzéki médiát szántanak be, annál inkább nem bírják elviselni, ha egy még megmaradt szembejön velük(, és érezhetően színvonalasabb terméket produkál).

De gyerekek! A fészbuk nem Ludas Matyi. A fészbuk egy nagyobb zsarnok, aki hobbija kapcsán néha kisebb zsarnonokat szopat, szigorúan önkényesen. És igen, Cuki-bácsi zsidó, ahogy valószínűleg a feljelentgetők és cenzorok nagy része is. Legalábbis, amikor még névvel arccal csinálták, akkor még így volt(, lásd: Charta-mozgalom aláírói). Ennyiben jogos a szoftzsidózás.

szepipiktor 2018.09.02. 10:36:31

@kolomparlole1114:
Cigók? Rajta?
Felfogtad a poszt lényegét?
Érdekelne, hogy egy amerikai zsidó vállalkozó milliárdos privát biznisze téged miért érint ennyire, hogy azonnal cigányozni kezdjél?
Egészséges emberekkel nem kell csordákba szerveződniük,hogy boldogan éljenek! Gondolom zavar mások szabadsága a rácsok mögött...

Tata86 2018.09.02. 10:37:09

@Tata86: "Pont azért mert a globális felgyorsult világunkban nem reális az, hogy valaki csinál egy másikat, nem lehet ellenőrizni, számon kérni."
Mármint, nyilván jön majd másik, de az is úgymond kinő a szabad piacból, és nem demokratikus kontrollal építi valami szervezet.

kolomparlole1114 2018.09.02. 10:41:32

@szepipiktor:

"És ha oda idegen merészkedik - akár csak más a véleménye - annak nekimegy, közben kiabálja, hogy megtámadták!"

Jé, te is a cigánykommunista állampártpropaganda "médiáról" beszélsz, ahogy mi is!!!

kolomparlole1114 2018.09.02. 10:42:22

@szepipiktor:

"sajnos még nem ugrik be neki, hogy az olyan mint a lenini bolsevik stílus"

De, hidd el beugrik a hazaárulásról a bolseViktor stílus egyből!

JT_Biopower 2018.09.02. 10:42:58

@szepipiktor: Szerintem az fog nyerni a perben, akinek igaza van. Ha a sértett be se perelik a facebookot, pedig azt gondolják, hogy nekik van igazuk és jogellenesen intézkednek ellenükben, akkor elismerik, hogy mégsem nekik van igazuk. Ennyire egyszerű sajnos.
Nem ismerem a siófoki történetet, ezért nem mondok róla semmit. (A zördög mindig a részletekben rejlik.)

kolomparlole1114 2018.09.02. 10:43:39

@midnightcoder2: Azok nem loptak semmit, a milliók már aprópénz a zsideSS több 1000 milliÁRDos közpénzlopásai mellett!

kolomparlole1114 2018.09.02. 10:45:30

@szepipiktor:

A parlamentbe is kéne tagsági, az egész zsidesz kiszorulna, mert mind cigány hazaáruló vöröskommunista! Végre a magyaroké lenne újra.

kolomparlole1114 2018.09.02. 10:48:23

@Tata86:

"nem reális az, hogy valaki csinál egy másikat"

Akkor marad az hogy megjavulnak és nem hazaárulnak, hazudoznak, közpénzlopnak, és akkor talán visszaengedik őket az emberek közé. Más megoldás nincs.

kolomparlole1114 2018.09.02. 10:51:18

@szepipiktor: Ti közpénztolvaj cigányok ajvékoltok most is hogy kibasztak titeket az emberek közül mint macskát szarni, és még mindig nem vágod mi a probléma veletek? Az ilyenekkel csak úgy szabad beszélni hogy "Bodri, helyedre!", mert csak ezt fogjátok fel. Esetleg még egy jófajta iszlám kézlevágás a lopásokért az jót tenne a felfogóképességeteknek. Úgyis a vajdátok importálja a kötvényes arabokat, lassan bevezetik a sáriát is, de azt is megszopjátok, mert az ilyen tolvajokat ott is kinézik maguk közül, nem csak mi.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.02. 11:30:07

@JT_Biopower:

@JT_Biopower:

Nincs értelme perelni, mert a joghézag van jelen esetben.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2018.09.02. 11:38:57

Betegek vagytok! A bloger, a kommentelők, mindd!!! Ha egyszer lesz magyarországon rendszerváltás, mentek a levesbe! Vagy Londonba mosogatni...

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.02. 11:39:20

@Buenos Aires:

Régen fent vagyok, nem igazán követett senki.

rnz 2018.09.02. 11:40:48

Nem tetszik a kormány? Csinálj magadnak!
Ja hogy mondani kurva könnyű, mi?

Exploiter 2018.09.02. 13:57:07

@szepipiktor:

Azzal nem értek egyet, hogy neoliberalizmus lenne, szerintem ennek nincs köze hozzá.
A liberalizmus alapvetően individualista gondolatokra épül, a mostani trendi baloldali irányzatok inkább kollektivizmusban, identitás politikában utaznak. A neomarxista talán jobban fedi a valóságot. Az elnyomott munkásosztályt felváltotta az elnyomott nem fehér férfi gondolata, a globalizáció miatt frissíteni kellett a dolgokat, de a cél ugyanaz, a módszerek szintén.
Csak nehéz Magyarországról bármi ilyesmiről beszélni, az SZDSZ csinált hasonló politikát, csak nem tudtak kiteljesedni. Nálunk a ner a napi valóság és probléma, de európai szinten nagyon máshol van a hangsúly. Ahhoz elég sok külföldi oldalt kell nézegetni napi szinten,, hogy bárki innen egyáltalán megértse a folyamatokat.

midnightcoder2 2018.09.02. 14:16:27

@kolomparlole1114: Persze, semmit. A gengszterváltás idején két és fél ciklus alatt egy ország szinte teljes vagyona párolgott el.

Dzendör Sztadiz 2018.09.02. 15:14:29

@math0: a blog stílusa alapján azt te készíted.

KalmanBlog 2018.09.02. 21:03:52

@morpho: "Én nem lennék az. Orbán miért nem vállal akkor valódi vitát ellenzéki politikusokkkal? Miért nem ad valódi interjút ellenzéki lapoknak? Azt meg hogy "rendelik meg" a "balosok", hogy bárkit is "elhallgattassanak"? Van ennek egy pici konteó szaga. Te nem érzed?"

Kommunikációban Orbán az igazság és a hazugság között félúton valamiféle féligazsággal próbálkozik, úgy hogy közben igyekszik helyesen cselekedni.

A valódi igazságokat nyilván nem fogja kimondani, mert azokért instant kiközösítés jár a "művelt" "intelligens" "haladó" "européer" körökben, tehát a legális médiában mindenütt. Így értettem, hogy ezeknek a megjelenésétől rettegnek a világ uralói, és ezért a píszí, a cenzúra és az elhatárolódás kikényszerítése a "balosok" (valójában eredeti értelemben nem balosok ezek, csak nincs rá jobb szó) alapvető módszere. Lételemük, ezek nélkül nem létezhetnének.

Orbán pedig vagy véletlenül, vagy nem, de úgy tesz mintha a színfalak mögé látna, de csak részben beszél úgy.

Konteo? Rólam lepereg a konteózásvád. Az is "balos" újbeszél arra az esetre, ha valaki a szokásos félreértelmezések helyett ( amik így szólnak: "pénz irányít mindent" és "véletlen egybeesések" ) fel akarja fogni, hogy minek mi az oka. Valójában dicséret. Nem azt böfögöd, amit belédsulykoltunk? Őrült konteós vagy, mi?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 08:32:38

@KalmanBlog: Aki nem azt beszéli, ami a konszenzus, az általában őrült. Kivétel, ha lenne bármiféle igazolásod, de hát az nincs.

Konkrétan meg idióta az, aki szerint Merkel és Junker balos, amikor de facto jobbos, ugyanannak az EP frakciónak a tagjai, mint a Fidesz. Tehát te már egyszerű tényeknél megmutatod, hogy egy kretén vagy.

KalmanBlog 2018.09.05. 10:56:01

@math0: "Aki nem azt beszéli, ami a konszenzus, az általában őrült." - LOL, akkor mégis miről kellene beszélni? Mindenki ugyanarról?

"Merkel és Junker balos, amikor de facto jobbos" - A bal-jobb beosztás baromira nem egyértelmű manapság már. Gazdasági értelemben különösen nem érdekel mik, mert a baj a társadalmi kérdések kezelésével van. Abban pedig egyértelműen kultúrmarxisták. Igazából ezt a kifejezést kellett volna használnom, csak nem akartam még egy fogalmat belekeverni.

"egy kretén vagy" - "balos" kultőrmarxista újbeszél arra az esetre, ha valaki a szokásos félreértelmezések helyett ( amik így szólnak: "pénz irányít mindent" és "véletlen egybeesések" ) fel akarja fogni, hogy minek mi az oka.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 18:13:30

@KalmanBlog: "Abban pedig egyértelműen kultúrmarxisták. "

A "kultúrmarxista" is az altright idióta szótárából való, és a konteo-hülyeségük része.

de.wikipedia.org/wiki/Cultural_Marxism_%28Schlagwort%29

Bicepsz Elek77 2018.09.06. 22:11:14

Betiltani a Facebook-ot Magyarorszagon es vissza az IWIW-et!!

Magyaroknak Arckönyv jár!!
süti beállítások módosítása