B1 blogcsalád



Darth Vader megszállta a magyar parlamentet

2018. augusztus 23. - ashwood

20141025kijev-2014-oktober-22darth-vader.jpgA pelenka-gate-tel terhelt magyar országimázs és annak élén álló, otthonkás nagyasszonya őszintén hálás lehet az országgyűlési fúvószenekarnak. Ha csak egy kicsit is, de bekukkantottunk Európába.

A liberálisnak semmi se jó, a liberális mindent fikáz, sőt, már – ahogy a pestisracok.hu-tól megtudtuk, a helyes írásmód: liberrált. Hogy cáfoljuk a propaganda terjesztette badarságokat, íme: pozitív példával szolgálunk, mégpedig abból az országból, ahol amúgy ki kell kaparni a betömött kátyút és 5 millió adóforintból kell védeni egy tönkre ment bicikli utat, nehogy néhányan még megjavítsák.

De előbb tegyük helyre a pelenka-gate-ként elhíresült Orbán Ráhel akciót. A probléma nem elsősorban azzal van, hogy Orbán Ráhel egy bunkó paraszt, akinek semmiféle problémát nem okoz a szaros pelenkákat akkurátusan kihelyezni az út szélére. Ezzel számoljon el maga, tisztel anyukája és apukája, aki nem tanította meg a tisztességes viselkedés minimumára sem. Vagy esetleg apuka, aki elhitette vele – igaz, ehhez adóforintok milliárdjaira volt szükség -, hogy az ő szeme fénye, férjestül, bármit, de tényleg, bármit megtehet büntetlenül.

Azonban Orbán Ráhel ma a magyar turisztika első embere. Helyzetét pedig, ahova kedves apukája repítette, azzal magyarázták eddig, hogy mennyire felkészült, érett, nagy tudású a szakterületen. Hát, most az egész világ látta, mi áll a bizonyítványában.

És még ahhoz sem volt elég gerince, sem a családnak, sem a lánykának, hogy utóbb bocsánatot kérjen.

De legyen elég ennyi a magyar brand rombolásából - hisz itt az példa: építeni is lehet.

A parlament előtt letisztított, csupasz flaszteren csütörtök délelőtt játszani kezdett az országgyűlés katonazenekara. A rézes banda a szokásos katonaindulókkal untatta a turistákat, akik az unásig ismert repertoárt nem is igazán díjazták különösebb érdeklődéssel. Mígnem:

Igen, ez a Csillagok háborúja, abból is a birodalmi főtéma.

De akadt más is a kottában:

Természetesen a lázadók sem maradhattak ki.

Ahogy olvasónk felvételén látszik, a turisták ezt már igazán élvezték. Minket pedig sokkhatásként ért, hogy Kövér László házában ilyet lehet.

A helyzet ugyanis úgy áll, hogy a tekintélyt némi humor, önirónia nem rombolja, sőt, egyenesen építené. Ahogy egy-két, értő kézzel és szájjal előadott, de a helyzethez nem illő zenedarab. Ettől a Kossuth tér nem vált gúny tárgyává, inkább kedvesebb, befogadóbb lett, ahol néhány tucat turistának a kötelező áhítat szájtátisága mellé némi mosoly is került az arcára.

Hálásak vagyunk a zenekarnak – de ha ezért Kövér Lászlót kell személyesen megdicsérnünk, hát nem vagyunk restek, megtesszük azt is –, hogy, ha csak korlátozott mértékben is, de tényleg öregbítették Magyarország jó hírnevét.

Nagyon ráfér.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5114197173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon. 2018.08.23. 12:07:36

Ez a mai szaros pelenka, vagy a harmonikaszerű nadrágszár?

2018.08.23. 13:37:47

Nagy horderejű, mondhatni: sorsdöntő jelentőségű dolgok ezek. No, de ki-ki kompetenciájához illeszkedő módon szemléli a világ dolgait.

Ellenzéki Tüntető 2018.08.24. 13:41:14

@Womb Raider: +1
GDP? Államadósság? Oroszok, NATO? Migráció, adózás, adóék, kórházak?

Lófaszt, SZAROS PELUS :D Ennyi maradt ma az ellenzéknek.

colonel Tigh 2018.08.24. 13:47:53

Az Imperial March-nál (0:32-0:35 között) a cintányérosnak fogalma sincs hol van, a Star Wars főtémát meg néhol bántóan hamisan fújják :D Ettől függetlenül respekt, több ilyet lehetne. Csak kicsit jobban ki kellene gyakorolni.

2018.08.24. 14:04:13

Láttam a pelenkás képeket. Nincs az a közbeszerzés, gyerekek!

colonel Tigh 2018.08.24. 14:06:29

@Ellenzéki Tüntető: Ellenzék? Az egy dolog, hogy az ellenzék rácuppant, de tele volt vele a világsajtó baszki.
@Womb Raider: Akárhogy próbáljátok bagatellizálni, ez kurva nagy ciki. Az meg már a nyomor a köbön, hogy ha már Ráhelke nem éri föl ésszel, hogy annyit mondjon szánom-bánom, akkor legalább a kormány agitprop harcosai hallgatták volna agyon, de még le is áll -hát persze hogy- migránsozni, meg elbagatellizálni. Na ez a ciki, nem az, hogy foglalkoznak vele az emberek, vagy az ellenzék. Ha egy random ember ilyet csinál, meglátod, mit mondasz rá? Azt, hogy mekkora tulok, nem? De ha Ráhel csinálja, akkor nem történt semmi? Tán a szaruk sem büdös? Igen, ez egy jelentéktelen, csip-csup ügy pl a kórházakhoz, vagy az adózáshoz, vagy bármi ilyenhez képest - azonban egyrészt kurva rossz reklám, másrészt hatalmas blama az országnak. Miért kell bassza meg ezektől mindent-, de tényleg mindent eltűrni, megmagyarázni és megvédeni? Milyen emberek vagytok ti? Ez a hozzáállás, ez amit most toltok, na ez bizonyítja, hogy ez az ország balkánibb a Balkánnál... de legalábbis nagyon igyekszik azzá válni.

Zoltán Rádi 2018.08.24. 16:06:10

Tök durva, hogy még ezt is próbálják elbagatelizálni a fityeszesek. Persze a többi problémához képest tényleg jelentéktelen dolog egy szaros pelenka, de én például nem örülnék neki, ha ilyet látnék nálunk. Persze a fideszeseknek mindegy, megszokták már a sok szart, amit letolnak a torkukon :D

2018.08.24. 16:14:56

@colonel Tigh: "Az egy dolog, hogy az ellenzék rácuppant, de tele volt vele a világsajtó baszki."

Mondom én, a zemberiség történelme fordulópontjához érkezett. Azonnal össze kell hívni az ENSZ BT.-t és a az EB-t.

Amúgy meg volt honnan tanulnia a vidéki parasztlánykának:

hulladekvadasz.hu/2018/08/06/szemetbe-fulladt-szabadsag-hid/
Biztosan aszitte csórikám, hogy ez a progresszív liberalizmus felé tett első lépése lesz..

Egéridomár 2018.08.24. 16:29:04

@colonel Tigh: A fideszgecik már csak ilyenek :) Törhő ratyi mind :)

taga20 2018.08.24. 17:22:13

@Jézusod: jézusom, te ezé a poénért gyártottál egy új nicket?:)))

Netuddki. 2018.08.24. 17:47:00

A szaros pelenka egy jelkép. Az orbán család címerében is szerepel.

2018.08.24. 18:08:41

@Womb Raider:

Na persze nyilván, ha egy tök idegen bedobja a kerítéseden a szaros pelenkát, te még annak is tapsolnál, igaz fityiszmajma?

Na elmész te a pi....a faszkalap!

2018.08.24. 19:01:18

@Látens Inszinuáció: Bár ezt nem tudom miből deriváltad, de nem baj, lényeg, hogy te is ideokádtál valamit :)
süti beállítások módosítása