B1 blogcsalád4 bizonyíték, hogy kisütötte a Nap a Fidesz politikusok agyát

2018. augusztus 18. - nickgrabowszki

Agymenések a túlsúlyos ógörög kommunista mérnökökről. fp.gifIsmét itt van 'gusztus 20., Magyarország első német megszállásának hivatalos ünnepe (lásd még: Pannonhalmi alapító oklevél), aminek alkalmából a Fidesz politikusai elárasztották a kormánypropaganda fórumait, hogy segítsenek fenntartani az Orbán-kormány rajongóinak harci szellemét.

Íme 4 gondolat, ami arra utal, hogy egynémely Fidesz-politikus túl sokat volt napon a több mint egy hónapja tartó kánikulában:

Gulyás Gergely szerint Heller Ágnes fontos a Fidesz-tábor egyben tartása miatt

gg.pngA kancelláriaminiszter ezt az egyik kormánylapnak azt mondta, hogy a kormányszóvivő által lekomcsizott

Heller Ágnes természetes közege a Farkasházy-féle szárszói találkozó vendégserege. E körön kívül legfeljebb az ellenében, így részben neki is köszönhetően majd hárommilliósra bővült Fidesz-szavazótábor egyben tartása miatt fontos, hogy teret adjunk amúgy értékelésre méltatlan megnyilvánulásának.

Gulyásnak mindenképpen javára írandó, hogy legalább nem volt kommunistaként kommunistázta le a tekintélyes filozófust (mint annak a lapnak a főszerkesztője, amiben megszólal), továbbá, hogy nem írta azt, miszerint Heller akkor volt igazán kommunista, amikor elmenekült a kommunisták elől (mint ugyanannak a lapnak a lovagkeresztes publistája).

Gulyás mondata - ha nem napszúrásra utal, akkor - annak indirekt beismerése, hogy a Fidesznek szüksége van ellenségre tábora összetartásához, amire tökéletes választásnak tűnnek a kommunisták. Az mondjuk igaz, hogy a valódi kommunisták, Thürmer Gyula & kevés maradék társa pillanatnyilag a NER mellett állnak, érdekeit szolgálják, vele konstruktívan és teljesen nyíltan együttműködnek, ideológiáját támogatják. (Olyannyira, hogy Thürmer et. fia például a kormánypropaganda egyik másodrangú tollnoka.) Őket tehát csak a szőrszálhasogatók tekintenék kommunistának.

Viszont kommunistákra mégiscsak szükség van, ezért valakiket ki kell nevezni annak. Még akkor is, ha nem is kommunisták. Még akkor is, ha éppenhogy üldözték őket a kommunisták. Azt majd a NER megmondja, ki a kommunista, másnak ebbe nincs beleszólása.

Kásler Miklós: több ógörög, latin, szláv és román nyelven tudót kell képezni, és nem genderszakosokat

kas.jpegAzoknak a területeknek az minisztere, amelyekkel Orbán nem kíván foglalkozni ezt a magyarság múltjának megismerésével indokolta. A dolog valójában 2 célt is el akar érni:

  • a miniszterelnök a románokat és a horvátokat is be akarja csaklizni a visegrádi koalícióba (ha már az osztrákokat nem sikerült),
  • valamint azt is jelzi, hogy a kormány hivatalos ideológiája erősen nacionalista irányba tervez fordulni (lásd még: az ovisok hazafias idomítása).

Az mindenesetre érdekes, hogy míg a genderszak ellen az a hivatalos érv, hogy senki nem jelentkezik rá és piaci igény se indokolja a fenntartását, az ógörög, latin és kelet-európai nyelvek esetén ugyanezek a tények nem a szakok megszüntetése, hanem éppenséggel a megerősítése mellett szólnak.

Palkovics: minden cég vegyen fel egy mérnököt!

plk.pngAz innováció és technológiaügyi miniszter ezt a Figyelőnek fejtegette:

Elvem az, hogy minden cég vegyen fel egy mérnököt", mert ezzel csökkenne a kis- és középvállalkozások kiszolgáltatottsága, nőne a versenyképességük, hiszen így önálló termékeket is tudnának fejleszteni.

Miközben persze a legmesszebbmenőkig támogatandó, hogy ha valaki mérnöknek akar tanulni, mint az is ha ógörög filológusnak vagy szlavistának, Palkovics kétségtelenül előbbre jár Káslernél: ő már állást is teremt a kedvezményezettjeinek (persze a más pénzén).

Ugyanolyan nehéz feltételezni, hogy eddig nem alkalmazott mérnököt egy cég, amelyiknek szüksége volt rá, mint azt, hogy egy olyan vett fel mérnököt, amelyiknek nem volt. Maguktól biztos nem tudják eldönteni, hogy kell-e nekik egy mérnök (vagy több). De a miniszter szerint egy jó mérnök mindenhová kell, innen már csak egy lépés, hogy a kormány ezt ne csak szorgalmazza, hanem kötelezővé is tegye.

Érdekes lesz majd megfigyelni, hogy miként ütik el a munkaidejüket a pékségekhez, közértekhez, újságszerkesztőségekhez vagy röplabdacsapatokhoz felvett mérnökök.

szj.jpgEzek után az agymenések után még itt van egy, Szájer Józsefé, aki azt bírta nyilatkozni, hogy

baloldali médiatúlsúly van Magyarországon.

 A polgári oldal az elmúlt huszonöt évben óriási erőfeszítésekkel hozta létre azt a médiát, amelyet még Medgyessy Péter javasolt nekünk, amikor kifogásoltuk, hogy a Fidesz nem jelenhet meg a közmédiában. A hazai médiaviszonyok mostanra persze jobbak is lettek, de ha figyelembe vesszük a médiafogyasztási szokásokat, fenntartom, hogy továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható.

  • Ebből vagy az következik, hogy a Fidesz EP-képviselője ritkán látogat Magyarországra.
  • Vagy az, hogy az iPadjéről le vannak tiltva a kormánypropaganda orgánumai.
  • Továbbá az is lehet, hogy Szájer utóbbiakat egyáltalán nem is tekinti médiának, így természetesen bármilyen kevés is maradt mára a valódi, kormányfüggetlen, esetleg -kritikus sajtóból, egyértelmű túlsúlyban van a semmihez képest.

Meg természetesen az is, hogy Szájernek is kisütötte az agyát a nyári nagymeleg.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3114188419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2018.08.18. 15:21:58

erdészfaszt és birkát várják az információnál!

az a szakállas tálib, ki a kurvaanyja? valami liberálfasiszta, akit brüsszel pénzel?

taga20 2018.08.18. 18:36:19

@jaj ne: "0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

fityeszjobbágy, vegyé me elő egy régebbi nickedet, me ez így kibaszott szánalmas részedről!

morpho 2018.08.18. 18:58:27

" ha figyelembe vesszük a médiafogyasztási szokásokat, fenntartom, hogy továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható"

Az mit jelent, hogy "ha figyelembe vesszük a médiafogyasztási szokásokat" A sok idióta magyar nem akar kamu kormánypropagandát olvasni? A jobber sajtót meg maga a fidesz szántotta be. Most akkor mi a gond Józsi bácsi? Vagy ez már az előkészítse az index , meg a hvg bedarálásának? Akkor viszont kurvára átlátszó!

atomic power 1986DucaDuca 2018.08.18. 20:55:09

"Viszont kommunistákra mégiscsak szükség van, ezért valakiket ki kell nevezni annak. Még akkor is, ha nem is kommunisták. Még akkor is, ha éppenhogy üldözték őket a kommunisták. Azt majd a NER megmondja, ki a kommunista, másnak ebbe nincs beleszólása."

1. H. Á. ömagát nevezte ki marxistának.

2. Az, hogy a mozgalmon belül üldözik, nem zárja ki kommunista mivoltát. Lásd Nagy Imre, Rakj László, stb.

Idezetek Heller Ágnes "A filozófia radikalizmusa" c. művéből. /1003 tézis a filozófiáról/

"32. a) Marx gondolati rendszerét filozófiaként értem meg. A filozófia összes kritériumait vonatkoztatom Marx filozófiájára.

32. b) Marx tekintélyét filozófiai tekintélyként akceptálom. A „mi az, te nem hiszel Marxnak?” kérdés tehát számomra kizárt

34. m) Minden radikális filozófus és a radikális társadalomelmélet minden reprezentánsa kell, hogy tételezze az Apel és Habermas által megfogalmazott „ideale Kommunikationsgemeinschaft”-ot. Az „ideale Kommunikations-gemeinschaft” szerves része a szocialista életformának. Aki ezt nem tételezi, az nem Marx filozófiájának filozófiai vagy értékelõ-megismerésében-vezetett befogadója."

Nem az a baj, ha valaki marxista filozófus, hanem az, ha ezt tagadja!

azigaziraptor 2018.08.18. 21:08:57

@taga20
Az biza' a Szájer Józsibá, akitől a Fidesz anno nagyon féltette a gyermekeket!
Sajnos nem eléggé!

taga20 2018.08.18. 21:09:31

@atomic power 1986DucaDuca:

nem az a baj, ha gazdád a geci, hanem ha letagadod szardarab!

te vagy birka mellett a legkártékonyabb szar! az ilyen szardarabok basszák szét a normális világot!

taga20 2018.08.18. 21:11:15

@azigaziraptor: hogy néz ki ez a fityeszállat? ha ránézek, egyből a pöcegödör jut eszembe!

FCUK29 2018.08.18. 21:29:52

A Heller-témát el kellene engedni, mert azzal magyarázza még ő maga is, hogy NEM kommunista, hogy lelépett Kádár alatt. pedig azzal senki nem vádolta, hogy KÁDÁRISTA lett volna :D

szóval:

1 bizonyíték, hogy a b1-es firkászok nem most hülyültek meg , de mindig van nekik lejjebb:
b1.blog.hu

:D:D:D:D

taga20 2018.08.18. 21:33:54

@FCUK29: annyira szánalmas vagy fityeszjobbágy, hogy beléd rúgni sincs kedve az ember fijának!

taqma 2018.08.18. 22:03:19

@taga20: az,van egy pinanézegető kurvája,aki határozott színre gerjed

taga20 2018.08.18. 22:20:12

@taqma: szerinted ez jó, vagy szar?

anonymand 2018.08.19. 03:02:17

@jaj ne:

"kijelenti faszántos nickgrabowszki úr,hogy akkorseméssohasem kommunista" - tudnád idézni?
Én inkább Hellert:
streamable.com/je2qk

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.19. 06:28:31

Javaslom még a laposföld szak támogatását a gender szak mellé.

6.Lenin 2018.08.19. 09:33:18

@atomic power 1986DucaDuca:

"Nem az a baj, ha valaki marxista filozófus, hanem az, ha ezt tagadja! "
Szerintem még az sem baj.
Heller Ágnessel ma már semmi baj.
Lenullázta magát. Kinek baj ez? Esetleg saját magának.
Nem kéne vele foglalkozni.

werecke 2018.08.19. 11:30:39

@morpho: Anyám is az RTL híradót nézi. Kérdésemre hogy mit néz ezen a szaron ( 20 perc közlekedési baleset+1 Orbánozás +1 Mészáros Lőrinc. Ez az RTL híradó estéről estére. Azt felelte csak megszokta hogy ez megy esténként.

atomic power 1986DucaDuca 2018.08.19. 11:33:38

@6.Lenin:

"Lenullázta magát.
Nem kéne vele foglalkozni."

Valóban, van egy pont, amikor már nem kell foglalkozni vele. Viszont politikai és erkölcsi pályafutásának kilengései már nagyon régóta ismertek. Ennek ellenére kiásta a csatabárdot és királycsinálóként akart fellépni. Ha ezt nem tette volna, akkor most csend lenne körülötte.

6.Lenin 2018.08.19. 11:33:58

@anonymand:

Jó a film, olyan igazi kommunista, ha én is bűnös vagyok, akkor a legfaszább, ha mindenkit bemocskolok. És már fel is mentettem magam. Léphetünk is tovább.

6.Lenin 2018.08.19. 11:39:29

@atomic power 1986DucaDuca:

Pontosan ezért nem kell vele foglalkozni, túlértékelni. A királycsinálási szándékával csak még jobban belerúgott a szakadék felé száguldókba.
HÁ már csak egy fogatlan, veszélytelen ......akármi, mind1.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.19. 11:50:59

@werecke: "20 perc közlekedési baleset+1 Orbánozás +1 Mészáros Lőrinc."

Na, a geci gazdád már az RTL-t is megvette? Hazudnak, mert az országnak messze nem a közlekedési balesetek a legnagyobb problémája, hanem hogy a geci tönkreteszi a gazdaságot és szétlopja az országot. 10 Mészaros tolvajlás és 10 geci hír lenne a megfelelő arány néhány kevésbé fontos baleseti hír mellett.

Kivlov 2018.08.19. 15:25:05

Nyígnak a libbantak, helyes, helyes.
Ameddig xsak fideszeznek önálló gondolatok helyett, tuti a 2/3. :D

pepin_nymburk 2018.08.19. 15:53:26

Amikor egy ember seggét (OV)nyalja egy politikai garnitúra, bizony elfogynak az agysejtek. Ez a bolsevizmus lényege, nem az ész számít, hanem a bársonyos nyelv, meg a takonygerinc. Szájer és Gulyás is csak a heti hazugságadagot tolja, az igazság nekik már egy ködös emlék. Heller Ágnest meg az szdsz-en kivül úgyse bírta senki, ezen rúgózni a fideszes tolvajoknak több, mint megmosolyogtató...

VT Man 2018.08.19. 15:55:48

Haha, az osztrákoknál áll a bál, mert a külügyminiszter esküvõjén megjelent Putyin (állítólag hívták).

Lesz ebbõl B1 poszt, vagy marad az "Orbán = putyinpincsi" narratíva?

regbor 2018.08.19. 15:57:30

Valahogy az összes fideszbuzi troll a Heller-témára bukott rá, mint tyúk a takonyra. A Szájer "gondolat"-ra nem igen találok reakciót, pedig bátran megkaphatná a hónap állatsága díjat...

Orochimaru 2018.08.19. 16:01:01

Az értelmi szintjük pomtosan tükrözi a választóikat.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.19. 16:27:12

Akkurvaéletbe gyerekek!Ti ilyenkor is dolgoztok?!

nick papagiorgo 2018.08.19. 16:34:38

Igenis baloldali médiatúlsúly van, a B1blog agymenéseiből egy nap akár hat is megjelenik :)

nick papagiorgo 2018.08.19. 16:41:34

egyébként:
Gulyás: igaza van, a komcsi néni (Heller Á.) többet tett a Fideszért, mint a teljes baloldali ellenzék együttvéve.

Kásler: itt nicgrabowszkinak ment agyára a napsütés, mert elég nehezen érthető, hogy abból hogy "több ógörög, latin, szláv és román nyelven tudót kell képezni, és nem genderszakosokat" hogy következik, hogy " a kormány hivatalos ideológiája erősen nacionalista irányba tervez fordulni". A szláv, görög, stb nyelvek tudói is a nacionlaizmust erősítoik most már, vagy mi?

Palkovics: igaza van, vegyenek fel több mérnököt. Meg nyelveket beszélő embereket, meg munkást úgy általában. Miért mit kéne mondania,minden cég rúgjon ki egy mérnököt? :)

szepipiktor 2018.08.19. 16:41:55

Ajjajjaj! ismét tombol a demokrácia!
Itt megköveteljük a véleményszabadságot, de azt az ellenféltől evitatjuk?
Ha elfogadjuk, hogy az ellenzéki odalon mennyi ostoba baromság hangzott el, hangzik el, akkor mi a probléma a másik odal baromságaival?
Kigúnyoljuk, hogy ezek a megélhetésiek mit állítanak, mit gondolnak igaznak, de közben ezen a térfélen kizárólag kinyilatkoztatások olvashatók! Igazi neoliberális demokrácia - ami szerint csak egy igazság van, az övék! - kérdőjelezi meg mások véleményét, a váleménükhöz való jogait????
.
A poszt címe is mindent megmagyaráz, hiszen miért kellene tudnia egy bloggernek a mondásokat? Az annyira prosztó dolog, mint a csútiéknak a tudás... A nak a szemünket égeti ki vagy az agyunkat felforralja. De a nap az agyunkat nem süti ki...
.
A mérnök dolog meg arra is rávilágít, hogy ennek az oldalnak még annyi köze sincs ehhez, mint annak a palkovicsnak vagy kinek!
Nem mérnök kell, az van! PÉNZ NINCS! A fejlesztés ugyani hosszú ideig tartó tökeigényes folyamat. A mai vállalkozások pedig tudatosan elé vannak zárva a fejlesztési pénzektől, ki vannak véreztetve, így fejlesztésre me fussa.
Sokszor írtam, ha a 200 ezres hazai magánvállalkozások kapnának támogatást, lenne fejleztési támogatás, lenne új termék, de azt engedni kellene a piacon is megjelenni, szemben a nyugati multik portékáival stb. És ez felszívna munkaerőt, nőne a fogyasztás, több lenne a befizetés, lenne pénz egészségügyre, az oktatásnak végre lenne értelmes célja stb.
De az unortodoxia ez tiltja meg!
Tehát egy blogger is észrevehetné, hogy nem a kis prosztók idióta nyilatkozataik a problémák, hanem amiről beszélnek, az pont miattuk nem fog SOHA megvalósulni.
.
A másik agyhalott meg... Ógörög, latin? Nem érdekes, hogy az itteni oldal a magyar alapokat tagadja, nem a magyar nyelv, irodalom, kultúra kell, hanem az angol, a google, az internet, a globalizált kozmopolitizmus! Erre a másik fél rátesz egy lapáttal, ők sem a magyar alapokat akarják (nekik is káros!!!!), hanem a végképp használhatatlant.
Igaz, amikor meg a magyar kultúra jön elő, arra megint az itteniek rontanak rá! Miaz, hogy az óvodákban MAGYAR NÉPMESE kell!? Az amazonról kell valami genderirodalom!
Vak vezet világtalant.
Magyar politikusok és kiszolgáló médiája.

nick papagiorgo 2018.08.19. 16:55:14

@szepipiktor:
igazából próbálkoztak más népmesékkel is, de egyfelől az ezeregyéjszaka kissé szexista, másfelől meg amikor az óvónéni ott tartott, hogy "Feriha, Küzeygüney és Gundaram elértek a müzezzinhez, ahol várta őket négy effendi a müdür megbízásából" - az óvodásokazt mondták, hogy "tanítónéni tessék legközelebb szótárt is hozni". Pedig ha megkérdezték volna a nagymamájukat, aki lelkes tévénéző, ezeket a szavakat mind értették volna, a jóságos magyar közmédia áldásos népnevelő hatása miatt :)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.19. 17:00:18

@regbor: " ... annak indirekt beismerése, hogy a Fidesznek szüksége van ellenségre tábora összetartásához, ... "
-- hát igen kellenek a pásztorkutyák, hogy a nyájat egyben tartsák

" ... Fidesz-szavazótábor egyben tartása miatt fontos, hogy teret adjunk amúgy értékelésre méltatlan megnyilvánulásának. ... "
-- és igaza is van. Amíg van kire mutogatni, addig a király meztelenségét nem veszik észre. Heller "nemlőttek" Ágnes, kiváló alanya a mutogatásnak, érdemben nem tud semmit mondani, mert minden megnyilvánulása csak olaj a tűzre, de a száját nem tudja tartani, annak ellenére, hogy elég öreg és " ... tekintélyes filozófus ... " már ahhoz, hogy az előző libsi kormány alatt összeszedett pézen, kényelmesen és főleg csöndben élvezze a nyugdíjas éveket. Ennek a Csuti Napóleonnak, mázlija van, hogy ilyenek az ellenzék megmondó emberei...

colonel Tigh 2018.08.19. 17:01:33

@jaj ne: érdekes, az szdsz nácikkal riogatása zavar, de orbánék libsizése nem? pedig ugyanarról van szó! Amikor lenáciznak egy konzervatív jobboldalit, az ugyanaz, amikor Viktorka a szélsőséges liberális megnyilvánulásokat (safe space, túltolt pc, erőszakos feminizmus, stb) mossa össze a liberalizmust. Ez ugyanaz, bármit okoskodik is majd mindjárt a Birka, ez egy az egyben ugyanaz. Fognak egy szélsőséget, -pl ilyen jobboldali szélsőség a nácizmus, vagy a fasizmus- aztán ráhúzzák a teljes jobboldalra.
Akkor a másik: mégis ki ül az ügynökaktákon? A kommunista múlt tisztázását tudod ki akadályozza? Orbán Viktor.... azon kívül nézzünk már szét a Fideszben, kik ülnek ott: Matolcsy, Pintér, Kövér, Kerényi (rip), Deutsch, Varga - mind volt MSZMP tag, vagy KISZ tag. Kommunisták.... Aztán a rendszer amit Orbán épít. És ti komcsiztok? Nem sül le a képedről a bőr? Vagy csak ennyire ostoba vagy? Vagy mindkettő? És a legszebb, míg mi itt egymást basztatjuk, ők tovább habzsolják a hatalmat, és építik az egypárt rendszert. Gyurcsánnyal, DK-val meg kérlek ne is fárasszon senki, mert szarok rájuk, ahogy az mszp-re, lmp-re, jobbikra szintúgy. Minden ner hívő úgy csinál mint ha mindenki, akinek rossz véleménye van Orbánról, az kizárólag valamelyik ellenzéki pártban gondolkozik. Hát nem. Ezért is nyer a fidesz, mert azon nyomban, amint megjelenik egy új, komolyan vehető társaság, abban a pillanatban fog elmúlni a ner. Ezért terjeszkedik ilyen agresszíven, csak éppen egy dologra nem gondol: bezárathatja az összes újságot, rádiót, lekapcsolhatja a netet, megveheti az indexet, de ha elvesz mindent, 1.) nagyon sok ember lesz nagyon pipa, 2.) akitől elvesznek mindent, annak nincs vesztenivalója.

regbor 2018.08.19. 17:02:15

@Magánvéleményem: Látod, te sem Szájer orbitális marhaságát elemzed, hanem egy szerencsétlen vén szatyorba rugdosol újra meg újra...

regbor 2018.08.19. 17:04:15

@colonel Tigh: Így van! Nálam 10 pont!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.19. 17:09:44

@colonel Tigh: " ... azon nyomban, amint megjelenik egy új, komolyan vehető társaság, abban a pillanatban fog elmúlni a ner. ... "

No, igen, én is erre várok, de valahogy nem akar megjelenni... Addig marad a MKKP, ők legalább nem sz@rral gurigáznak, hanem tényleg a közjóért tesznek... azt ami tőlük telik: bicikli út, buszmegálló, játszóterek.... igaz, néha a rendőrök piszkálják érte őket, amikor a NER-isták feljelentik őket, de szerencsére a rendőrök inkább a MKKP passzivistáival szimpatizálnak :-)

6.Lenin 2018.08.19. 17:11:17

@colonel Tigh:

Látom te kurva nagy eszű vagy. Áruld már el, hogy mit szeretnél 30 év után az ügynökaktákkal? (máskülönben akit érdekel utána nézhet)

Mondjuk jeles ünnepeken kivezénylik a lakósságot a Hősök terére egymással szemben a két oldalt és reggel 10:00:00-19:00:00-ig mindenki tele tororkból azt ordibál a másik oldal felé, ami a száján kifér?
A következő héten pedig senkinek nem kellene dolgoznia?

Tényleg érdekelne.

European citizen (törölt) 2018.08.19. 17:12:21

1) Gulyás Gergely:
Igen, lehet fujjolni. De a Fideszhez nem a jobban teljesít lózung meg a stopsoros viszi az embereket hanem az, amikor látják, hogy a ballib alternatíva milyen. Ezek a csoportok igenis hasznosak a fidesz számára. Az ember belegondol, hogy milyenek lennének ezek kormányon, és a mutyi meg a lopások ellenére mégis megy szavazni a mostani kurzusra...

1a) A szocializmusban a rendszerellenes embereknek sokat elnéztek. Főleg akkor, ha szükség volt a tudásukra. De két dolgot semmiképpen sem engedtek nekik: fiatalokkal foglalkozni, és nyugatra menni. A néni az ideológiai csörte után egy ilyen közegben mégis hogyan mehetett külföldi egyetemekre, úgynevezett "emigrációs tanulmányútra"?

2) Kásler Miklós:
Igen, a kis országokból álló Kelet-Európában, ahol mindenki rá van szorulva a másikkal való közös kereskedelemre, ott szükség van olyan emberekre, akik nem csak az angolt, de a szomszédos országok nyelvét is beszélik. Egy több nyelven beszélő jó szakember sok pénzt termel a cégnek, ezen keresztül az államnak és az ott dolgozóknak is. A genderszakról kikerülők ezzel szemben beülnek egy kutatóintézetbe. Fizetjük őket, amiért cserébe néha készül a fióknak egy tanulmány (jobb esetben új, és nem a tavalyi átirata), amiben elvont kérdésekről vitatkoznak. Piacon eladható termék létrehozásában semmilyen szerepük nincs, csak a pénzt viszik.

3) Palkovics
Bármennyire meglepő, de nem az okosba bejelentett emberekkel működő összeszerelő üzem hozza a pénzt. Hanem azok a cégek, akiknek saját ötleteik, saját termékeik vannak. Aki kicsit is komolyabban vállalkozik, az igyekszik valami saját terméket létrehozni. Ehhez pedig mérnökök kellenek, nem túl nehéz belátni.

4) Szájer József
Elég megnézni a b1 blog cikkeit.

Lehet fujjolni, meg lehet őrjöngeni. De amit mondanak, az sajnos ül...

Lehet mondani, hogy a jobbosok gazemberek. De ti kik vagytok hozzájuk képest? 2010 óta 8, azaz NYOLC év telt el. Ezalatt egy önálló ötletetek nem volt... Semmi! Nyolc éve fetrengtek a földön, mint egy hisztis gyerek. Ütitek a földet, és rekedt torokkal bömbölitek, hogy a kormány ilyen, meg olyan... Nyolc év alatt nem tudtatok kiállítani egy olyan csapatot, ami elfogadható alternativát nyújt a Fidesszel szemben. Annyi a programotok, hogy zavarjuk el a fideszt, és akkor majd minden jó lesz. Egy önálló ötletetek nem volt a jövőre vonatkozóan 8 év alatt... Mit akartok ti másoktól?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.19. 17:15:37

@regbor: Szájernak permanens napszúrása van, folyamatosan delirál és félrebeszél, azaz patológiai eset. Az ő hülyesége védhető azzal, hogy nem hülyébb mint a gazdája :-)

Ami pedig a vén szatyrot illeti, azért rugdosok bele, mert anno az EP-ben folyékonyan hazudott, védte a védhetetlent, és ugyanahhoz az agyament liberálfasiszta népséghez tartozik, akik miatt mostanság nem lehet a Csuti Csürhéjét leváltani. Ami most minket körülvesz, az 2006 következménye! Akik ezt okozták, még mindig foglalják az ellenzék helyét a parlamentben, ahelyett, hogy a történelem szemétdombján süttetnék a hasukat... ahová valók!

6.Lenin 2018.08.19. 17:18:33

@European citizen:

Szerintem a B1-et a Fidesz pénzeli. Még maguktól se lehetnek ennyire hülyék, csak a Fidesz támogatása mozgathatja őket.

nick papagiorgo 2018.08.19. 17:22:36

@Magánvéleményem:
ott a pont. Ahhoz, hogy megértsük, miért van Fidesz hatalomban, nem Szájerrel kell foglalkozni, hanem a nénivel :)

Majd ha a néni, meg a hozzá hasonlób alos megmondóemberek (akik pl. elintézték, hogy az MSZP Botkát leváltsa a kampány kellős közepén) eltűnnek, akkor kezdődhet itt bármi is.

pizo 2018.08.19. 17:24:34

"Ugyanolyan nehéz feltételezni, hogy eddig nem alkalmazott mérnököt egy cég, amelyiknek szüksége volt rá, mint azt, hogy egy olyan vett fel mérnököt, amelyiknek nem volt. Maguktól biztos nem tudják eldönteni, hogy kell-e nekik egy mérnök (vagy több). De a miniszter szerint egy jó mérnök mindenhová kell, innen már csak egy lépés, hogy a kormány ezt ne csak szorgalmazza, hanem kötelezővé is tegye.

Érdekes lesz majd megfigyelni, hogy miként ütik el a munkaidejüket a pékségekhez, közértekhez, újságszerkesztőségekhez vagy röplabdacsapatokhoz felvett mérnökök."

Palkót még az egyetemről jól ismerem, sok hülyeséget mondott már, de most igaza van. Sok cégnél ahová mérnök kellene, mindenféle senkiházik fújják a passzátszelet pl. érettségivel, és tudnak mindent jobban mint a képzett emberek, nagy károkat okozva magának a cégnek is (magáncégekről van szó!), és ezen túl a nemzetgazdaságnak is. Egy jó gépész-, építész-, építő vagy villamosmérnök mivel általában kénytelen (volt) a szakmájában rendszerben gondolkodni, akár egy pékségben vagy boltban is labdába rúghat az egyes műveletekhez, mozdulatsorokhoz szükséges idők vizsgálatával, racionalizálásával.

Én üdvözlöm az ötletét. Amúgy engem meg nem tudnak kötelezni hogy mérnököt foglalkoztassak, mert már alkalmazom saját magamat:)

Zoli

6.Lenin 2018.08.19. 17:26:18

@Magánvéleményem:

Nem lenne célszerűbb a sok hülyének azt elmagyarázni, hogy te például miként oldanád meg azokat a problémákat, amiket ez a sok másik hülye se kormányon, se ellenzékben nem képes.
Csaknem attól félsz, hogy kiderülne, neked sincs fingod se a megoldásokról? És neked is jobban esik másokat basztatni. Ez sokkal kényelmesebb.

nick papagiorgo 2018.08.19. 17:28:00

@6.Lenin:
arról nem is beszélve, hogy az ún "ügynökaktákról" az a kevés ember, aki látta, az is azt mondta, hogy a fele marhaság (az ügynökök egy része nem is volt "ügynök", max mondott 3 szót, amikor megszorongatták), és az egész arra jó, hogy élő vagy esetleg azóta elhunyt embereket lehessen vele besározni. A használható anyag meg azt jelenti, hogy az ügynökök az új kormányok alatt is továbbszolgáltak, tehát ha nyilvánosságra hoznánk, kb nemzetbiztonsági titkokat tárnánk fel, ill a saját magyar - most is működő - ügynökhálózatunkat lepleznénk le.

Ezért nem hozzák nyilvánosságra. Nem azért, mert "Orbán is ügynök volt". Dehát mondhatod a vaknak, hogy virrad.

6.Lenin 2018.08.19. 17:31:31

@nick papagiorgo:

Én olyanoktól szeretnék már egy ésszerű magyarázatot, akik már jó néhány éve ezért ordibálnak. Eddig még semmi.

6.Lenin 2018.08.19. 17:52:18

Media fölényről...

Miért is szavaztam eddig a Fideszre?
Mit olvasok, nézek?

Index, B1, ATV online,
Mit nézek?

Cool tv (délutáni film ismétlések)
Viasat 3 (szintén délutáni ismétlések)

Este az _Echo tv egyes műsorait sajtóklub, hirháttér (kár, hogy a Bayer is benne van, mert őt nem kedvelem) Szabó A, és Földi-Kovács A egyes műsorait.

94 -óta a Fideszre szavaztam, mert a többit látom az országot járva, érzem a bőrömön (pénztárcámon)

Emmett Brown 2018.08.19. 17:52:40

@6.Lenin: aki ügynök volt az takarodjon a közéletből kezdésképpen.

6.Lenin 2018.08.19. 17:56:54

@Emmett Brown:

A külföldről jelenleg fizetett ügynökök is? Soroljam?
Nyilván ők nem. Meg is buktál.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2018.08.19. 18:01:58

köszöntsük mély hódolattal Orbán Viktor Miniszterelnök Urat, európa leendő elnökét!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.19. 18:05:08

@colonel Tigh: "azon nyomban, amint megjelenik egy új, komolyan vehető társaság, abban a pillanatban fog elmúlni a ner"

Viszont a NER, illetve a geci gondoskodik arról, hogy semmilyen pártalakulat ne erősödhessen meg. A teljes költségvetés a rendelkezésére áll. (Annyit lop, amennyit akar. Mondhatnám, hogy annyit lop, amennyit nem szégyell, de ez nem igaz, annyi pénz nincs a költségvetésben.)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.19. 18:07:43

@Magánvéleményem: +

Képtelen vagyok téged megkülönböztetni a nicktolvajodtól. Látszólag ugyanazon nick alatt teljesen jó kommenteket olvasok, máskor agyament hülyeségeket.

nick papagiorgo 2018.08.19. 18:17:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem ő gondoskodik róla, ezt kellene már végre felfogni :)
Gyurcsány meg a hozzá hasonló urak végzik ezt a munkát :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.19. 18:17:31

@Emmett Brown: "aki ügynök volt az takarodjon a közéletből kezdésképpen"

Kiürülne a fideSS.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.19. 18:19:47

@nick papagiorgo: "nem ő gondoskodik róla"

Dehogynem.

Ki vette el a jobbik pénzét? A geci.

Ki kezdte el sztárolni a közmédiában az épp halódó MSZMP-t? A geci?

Ki karolta föl a Jobbikból kiválókat? A geci.

Folytassam?

LebensraumamOsten 2018.08.19. 18:20:11

@taga20: Ő Yitzak Ábrahám a dubnói főrabbi! Segít megtalálni az ideológia összekötő kapcsot a kereszténység és asz ortodox cionizmus közt. :DDD

nick papagiorgo 2018.08.19. 18:21:42

@6.Lenin: @Emmett Brown:
hát a mostani ügynökök ne takarodjanak :)
csak a volt ügynökök :)

Nem mindegy, hogy milyen ügynök ugyebár. Aki a "barátaink" ügynöke, az ügynököljön szépen tovább, csak a vén komcsi ügynökök, azok takarodjanak :)
Meg az Amway-ügynököknek se kell takarodni....meg a ......meg a...... és a végén senki se marad, csak pár komcsi, azok is meghaltak tíz éve.

Többek között ez is a probléma az ügynökökkel :)

DUNÁBALŐVETÉSI MINISZTER.... 2018.08.19. 18:23:27

Ezuton is ertesitjuk az unneploket.
Holnap az allamalapitas tiszteletere 10000 lipsit lovunk a dunaba a tuzijatek alatt.
Jo szorakozast.

LebensraumamOsten 2018.08.19. 18:23:32

@nick papagiorgo: Károgjál csak szovjet békegalamb. Úgysem érdekel már senkit. Az utóbbi pár hónap felnyitotta a magyarság többségének szemét az illibsi hazaárulásotokról. Már azok a románok. akiket ti székelyeknek hívtok meg a kárpátaljai ukrán maffiózó kötvényeisetek is rájöttek, mekkora csótányok vagytok. :DDD

LebensraumamOsten 2018.08.19. 18:26:57

@DUNÁBALŐVETÉSI MINISZTER....: Aztán nehogy 10000 illipsi legyen helyette fellógatva a körúti lámpavasakra Budapest felszabadítása mementójából. Te is köztük lehetsz.
Reméllem jó a képzelőerőd és a saját arcod is látod majd a képen:
w3.osaarchivum.org/galeria/index_hu/sites/ostrom/tablo6kep2.jpg
A dolgok jelen állása szerint nektek egyre jobbak erre az esélyeitek.

LebensraumamOsten 2018.08.19. 18:28:45

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Egy ilyen lefittyedt szájú. lógónyelvű retkes cigányt? Ez elég valószínűtlen.

nick papagiorgo 2018.08.19. 18:29:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
aha.
Ettől jelentősen megváltoztak a belpolitikai erőviszonyok, ugyebár :)

Mondjuk nem tudom mit nézel:

A "Jobbik pénzét" azért kellett elvenni, mert kb ingyenes plakáthelyeket kaptak Simicskától, ami törvényelles, tökmindegy, hogy a Jobbik, az MSZP vagy bárki más csinálja (érdekes, másnem is csinálta, mert nem volt ilyen hülye). Ez egy törvény. Ha nem veszik el, ennyierővel mindenki mindenkit tömhet pénzzel, meg amivel akar. A Jobbik amúgy előre tudta, hogy ez lesz, csak kb leszarták, ezt még ők maguk is beismerték.

aztán:
Nem nagyon nézek közmédiát, de amikor igen, ott nem épp az éppen halódó MSZP sztárolása folyik :)

Sem a Jobbikból kiválók felkarolása.Igazából azt sem tudni, mi van velük épp most. De egyébként is tökmindegy, mert az, hogy a Jobbik épp 1vagy 2 párt, az kb annyira lényeges, mint hogy az MSZP az 1 párt, vagy kiválik belőle a DK. Még a végén azt mondod, hogy azt is a Fidesz intézte, hogy Gyurcsány szétszakítsa az MSZP-t.

Teljesen átlagos folyamatok, amelyek mögött te mind "a gecit" látod. Igazából te kicsit olyan vagy, mint Móricka, akinek mindenről a p..a jut eszébe, neked meg mindenről "a geci". Nem te vagy Simicska esetleg személyesen? :))))))

nick papagiorgo 2018.08.19. 18:31:52

@LebensraumamOsten:
namost ez a szovjet békegalamb, ez honnan jött? :)

Amúgy lehet, hogy nemérdekel senkit, én mondjuk az EU-s választásokat azért még megvárom, nyilván hatalmas baloldali/jobbikos fölényt fog hozni. Ésazon még csalni se tud "a geci", mert az egész EU-ban ugyanazok a szabályok :)

Emmett Brown 2018.08.19. 18:47:58

@6.Lenin: ki számít számodra külföldről fizetett ügynöknek?

Egyébként meg igencsak jó volna, ha nem válaszolgatnál magadnak a nevemben a saját kérdéseidre, mert így egy kicsit szeleburdinak tűnsz.

De már igazából szinte teljesen mindegy, a nem teljes lista az egy dolog, de már nem lehet megakadályozni/visszacsinálni azokat a károkat, amik volt ügynökök megzsarolása miatt keletkeztek. És ez az igazi probléma, nem feltétlenül az erkölcsi elszámolás hiánya.

morph on deer 2018.08.19. 18:51:58

@nick papagiorgo:
“Ésazon még csalni se tud "a geci", mert az egész EU-ban ugyanazok a szabályok :)”

És nyilván ugyanakkor fog leállni a rendszer az egész EU-ban is, ugye... :))

Emmett Brown 2018.08.19. 19:00:04

@nick papagiorgo: kicsit szánalmas, hogy egy más által úgymond a digitális bajusz alatt elmormogott választ nekem tulajdonítasz.

Definiáld a külföldi ügynök kategóriát (feltételezem, hogy nem a közvetlenül más államok érdekében tevékenykedőkre gondolsz).

De igazából már az igazi károk amiket a volt ügynökök okoztak azok visszafordíthatatlanok, szóval igazából csak az indulat beszélt belőlem, ez a hajó már nagyon rég elment. Maximum annyi haszna lenne, hogy egy olyan üzenetet közvetít hogy "nem bújhattok el örökké".

Dickon 2018.08.19. 19:00:55

@morph on deer: Gondolom az ellenzék által delegált tagok minden szavazókörben megszámolták a szavazólapokat. Gondolom tudják hogy x szavazókörben n szavazatot kapott "z" és n+akárhány szavazatot kapott "y". Gondolom a szavazókörök összesített eredményét is ismerik. Tehát, ha a rendszerleállás utáni eredmény nem egyezik az általuk számolt eredménnyel, akkor komolyan lázadoztak volna. Nem ez történt. Azért, mert bizony tényleg az van, hogy ismét komoly vereséget szenvedtek.

nick papagiorgo 2018.08.19. 19:03:46

@morph on deer:
ó, hát szerinted is le fog állni az EU jelenlegi rendszere? :)

Ez a "rendszer" dolog: ez egy túró, a vesztesek vigasztalgatják magukat vele (annak idején a Fideszesek is voltak így 2002-ben, asszem). A választást a független szakértők hitelesítették, és mindenki elfogadta. Egyébként is, halehet is csalni, azt is mondjuk tíz vagy százezres nagyságrendben, de milliósban nem, tehát azt azért már ne mondjuk, hogy igazából az ellenzéknek lenne kétharmada, mert a nép rá szavazott, csak a Fidesz elcsalta :)

Azt bírom, hogy a balfasz ellenzék szerint mindenki hibás volt, csalt a Fidesz, szembesütött a nap, a Fidesz bérence az LMP (Jobbik, MSZP, attól függ hogy ki mondja), mindenki hibás, csak ők nem. Pedig én megmondtam előre: az ellenzék négy évig nem tett semmit, ezért ugyanaz az eredmény, mint négy éve. Egyébként ha a mostani négy évben sem tesz semmit, akkor 2022-ben is az lesz, előre szólok. Lehet a 2022-es csalásra hivatkozni már most :)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.19. 19:04:36

@morph on deer: Van egy fogadásom, hogy most ezernyi holland francia és hasonló libsi megfigyelő fogja árgus szemekkel végignézni azt, ahogy ezt a választást is behúzza a fidesz a felszalámizott senkiházi ellenzék orra előtt.

Egy meglepetés lesz, a MKKP relatív jó eredménye!!

6.Lenin 2018.08.19. 19:04:57

@Emmett Brown:

Akiket külföldről fizetnek azért, hogy az ő (külföldi gazdi) érdekeit szolgálják ki.
Azt hittem nem bonyolult, de akkor tévedtem.

nick papagiorgo 2018.08.19. 19:05:23

@Emmett Brown: nem nekedtuajdonítok, neked (is) válaszoltam.
Az ügynökösdinek semmi értelme így 30 évután, ez a mondandóm lényege. Örülök, hogy Te is belátod. Ennyi :)

Emmett Brown 2018.08.19. 19:08:03

@6.Lenin: akkor az összes multi hazai dolgozója ügynök?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.19. 19:10:31

@nick papagiorgo: " ... Egyébként ha a mostani négy évben sem tesz semmit, akkor 2022-ben is az lesz, előre szólok. Lehet a 2022-es csalásra hivatkozni már most :) ... "
Az ellenzék 99%-ban ugyan az mint 4 éve azaz nem változott semmi. Ha nem lesz valami olyan fölcsuszamlás szerű dolog, akkor a kerék megy a szokott kerékvágásban. Az impotens és balf@sz ellenzék teszi a szokásost, akkor igazad lesz, bár szerintem annyi változni fog, hogy a MKKP bejut a parlamentbe, ez mondjuk jelzés értékű lesz, de sajnos nem dönti meg a fideszt, viszont onnantól érdemes lesz a parlamentben a MKKP felszólalásait nézni, mert legalább szórakoztató módon fogja trollkodni a fideszt :-)

6.Lenin 2018.08.19. 19:11:54

@Emmett Brown:

Erre vártál, hogy ezt a marhaságot elsüsd?
Azta!

6.Lenin 2018.08.19. 19:14:43

@Magánvéleményem:

Kis öröm is lehet nagy, debiléknek.
Az ország meg felvirágzik.

Emmett Brown 2018.08.19. 19:17:56

@nick papagiorgo: akkor igazából a történelem összes gennyes ügyet el kellene felejteni, mert így 30+ év távlatából már semmi nem számít.

Emmett Brown 2018.08.19. 19:23:04

@6.Lenin: külföldről fizetik őket, céljuk a magyarok pénzének külföldre szivattyúzása.

Beleesnek a definíciódba.

6.Lenin 2018.08.19. 19:31:58

@Emmett Brown:

Nem teljesen, Egy fontos érdek ebben az esetben semmiképpen nem érvényesül.
Akikre te próbálod ráhúzni az egy közös megegyezésen nyugvó hármas érdek.
akikre én gondolok, ott nincs közös megegyezésen nyugvó érdek, az egy be nem vont résztvevő érdekeivel inkább ellentétes.
Eddig többet gondoltam beléd, megint tévedtem.

Emmett Brown 2018.08.19. 19:45:40

@6.Lenin: mert amit az állam (illetve a végrehajtó hatalom) nem szeretne, annak nincs is létjogosultsága?

nick papagiorgo 2018.08.19. 19:50:54

@Magánvéleményem: azjó lenne ha bejutnának, gondold el, mennyivel nézettebbek lennének a parlamenti közvetítések :)

6.Lenin 2018.08.19. 19:53:06

@Emmett Brown:

Mondjuk amikor egy jó kommunista ügynök harcolt a kapitalisták megdöntéséért akkor volt létjogosultsága.
Amikor egy kapitalista ügynök szerette volna megdönteni a szeretett szocialista rencert, akkor nem.
Vagy fordítva ?

nick papagiorgo 2018.08.19. 19:59:57

@Emmett Brown:

nézd, ahhoz túl közel voltak ezek a dolgok, hogy egyértelmű véleményt tudjunk nyilvánítani (pl. Kasza Pál egy gerinctelen besúgó volt, netán hithű kommunista és ezért tette, vagy a családjával tartották sakkban stb.)
Azt meg rühellem, ha embereket kiásunk a sírjukból, és rituálisan megköpködjük őket - ez nem vezet sehova.

A rendszerváltás után nem volt semmilyen elszámoltatás, azok az emberek, akik annak a rendszernek haszonélvezői voltak, itt vannak ma is köztünk. És ezt a "haszonélvezetet" elég tágan lehet értelmezni, mert (ne is csak ügynökökre koncentráljunk) pl. a Neoton Família akkor jól járt, a Beatrice meg rosszul.

Nem volt elszámoltatás, hát nem volt, most már békén kéne hagyni ezeket a dolgokat, nem kéne most elkezdeni piszkálni, mert az nem vezet sehova. Akkora bűnök nem lettek elkövetve, hogy azok el nem évülők legyenek, 30év után meg kb minden elévül az emberirtáson és hasonlókon kívül, úgyhogy inkább hagyjuk ezt. Annyit érnénk el vele, hogy Bábosszekölcén Pali bácsi nem beszélne Karcsi bácsival, hiába szomszédok meg eddig a legjobb barátok voltak, mert az annakidején "ügynök volt". És ne legyenek illúzióid, itt is kb a Pali/Karcsi bácsi szerű kishalak kerülnének csak napvilágra, mert az igazi felelősök vagy megették a saját aktájukat, vagy időközben meghaltak.

6.Lenin 2018.08.19. 20:04:29

-Jó estét, kérem igazolja magát.
-jó estét, tessék, itt vannak az irataim.
-Ön Sunyi Béla , ügynök. Kit szeretne megdönteni?
-Igen Sunyi Béla macska alom terjesztő ügynök vagyok, és a Gizikét a 3.-on szerettem volna megdönteni. Tegnap még ez nem volt gond. De a cicuskái várnak, nem tudnak hová pisilni. Gondoltam míg ők pisilnek én megdönthetem Gizikét, de , ha tilos, lemondok róla.
-Na jó, de óvatosan döntögessen, nehogy valakinek sérüljenek az érdekei.
-Ígérem biztos urak, nagyon fogok vigyázni.
-Rendben, itt vannak az iratai, menjen Isten hírével.
-OK! DE Isten jobb, ha most félrenéz, nős vagyok.

sZulamith 2018.08.19. 20:08:47

Remekül bizonyított, és alátámasztott a cimet adó poszt.
Gulyás Gergely szerint az a majdnem 3 millió, szavazó 2.8. Ha ebből kivesszük a határon túliak szavazatát, akkor nem sokkal több, vagy éppen annyi mint 2014-ben volt (2.2) Az érem másik oldala:)

Emmett Brown 2018.08.19. 20:21:58

@6.Lenin: én a belföldi besúgókra gondolok elsősorban, nem a klasszikus értelemben vett titkosszolgákra.

A te kommentedből pedig az jött le nekem, hogy a nemzetközi civil szervezetek hazai képviselőire gondolsz, akik fasírtban vannak a kormánnyal.

Szergej Ivanov vagy John Smith KGB/CIA tag hazai működése az teljesen egyértelmű hogy milyen kategóriába esik.

Emmett Brown 2018.08.19. 20:29:17

@nick papagiorgo: az ügynökösdi/besúgósdi titokban tartása által okozott károk felbecsülhetetlenek.

Hogy állnak azok a posztkommunista országok, ahol ezt az ügyet nem hagyták sunyiban? És azok akik igen?

6.Lenin 2018.08.19. 20:31:29

@Emmett Brown:

Végre!
De nem mindegyikre gondoltam. ezért kellene egy jogszabály, amelyik ezt egyértelművé tenné, mondjuk, mint egy ügynöktörvény, amelyik személyenként tisztázná ki volt önkéntes, kit kényszerítettek, kinek készítettek hamis aktákat, kinek tüntették el azóta stb

Óriási, és felesleges ráfordítás, csak azért, hogy néhány szerencsétlen mocskolódjon, kiélje ferde hajlamait. 90-ben kellett volna egy határt kijelölni, és felette kizárni, de az sem lenne igazságos. Ma már nem látom értelmét. Vagy akkor listázzunk minden ügynököt. De te már felmentés készítettél egy bizonyos csoportnak, ha jól értettem a kötözködésedből.

taga20 2018.08.19. 20:39:03

@6.Lenin: és a gazdád a geci szerinted büszke rád?

hogyne, az ilyen szargerincű szarokat imádja, mint mészarolölöt!

taga20 2018.08.19. 20:43:46

@sZulamith: ha az olyan droidokat, mint a lenyinevtárs, kivennénk a rendszerből, akkor kábé maradna 500ezer agyhalott.

jó, lenin is benne van a fosban nyakig!:))

6.Lenin 2018.08.19. 20:46:33

@taga20:

Ilyen későn? Defektes vagy?
Vagy beszorult valami a fejedben és azt hitték, hogy egy gondolat?
Piszkálták, de nem az volt?
Tévedtek, fő, hogy csak bélgáz került valahogy a két füled közt lévő gömbölyded valamibe.
Őrülök, hogy itt látlak, olyan 1hangó volt, semmi zene.

www.youtube.com/watch?v=6FOUqQt3Kg0

Kár, hogy ő már nincs köztük, pedig nagyon kedveltem, de nehogy valami célzásnak vedd.

taga20 2018.08.19. 20:58:49

@6.Lenin: gyökér tezsvérem, aszt vágod, hogy a buksza feka?

egyeztetted eszt a köszpontban?:)))

na, zene gyökér, me egy kibaszott gyökér vagy!

www.youtube.com/watch?v=VyRxTTegjXM&list=RDVyRxTTegjXM&start_radio=1

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.08.19. 21:01:26

Azt tudni illik, hogy a NER-nek, vagyis az Orbán-diktatúrának - mint egyébként általában a diktatúráknak - nem valódi, létező ellenzékre, és ellenségre van szüksége, hanem olyanra, amit ő talál ki, hogy aztán a propagandájában (ami gyakorlatilag, és szó szerint is, az arra fogékony ostobák agymosása) démonizálja azt. Ez nem nagy újdonság, nem a Kedves Beteg találta ki, az ókor óta minden diktátor csapatépítő játékának egyik legfontosabb eleme. Csak az a kérdéses, hogy a Kedves Beteg egyáltalán mit talált ki, és mit csinál máshogyan, mint az elődei a "klasszikus diktátorok". Ez a rendszer (ami az övé) a legtöbb elemében egy az egyben fasiszta, vagyis jól követi a már ismert mintákat. Talán csak a mérhetetlen kleptoktácia az, amiben újat mutat, legalábbis az európai elődeihez képest. Így azt mondhatjuk, hogy minden "jótéteményt átvett", amit csak lehetett. Hitlertől, és Mussolinitól a fasizmust, Bokassa császártól meg a lopást. Az emberevés persze még hátravan, de azt is csak a fene kifinomult ízlésük akadályozza meg - nem is a keresztyényi moráljuk.

morph on deer 2018.08.19. 21:02:28

@Dickon: @nick papagiorgo: @Magánvéleményem:

Az azért tetszik ahogy kórusban is megy ez..;)

Maradjunk annyiba, hogy a technikai lehetőség adott volt egy trükkhöz, az az idő meg épp elég akkor az “eredményhez”, a következő hét meg a helyreállításhoz.
De legalább nem hálátlan a vezér, ahogy látom. Van is miért, szó ami szó.

Azokat a “független szakértőket” meg inkább hagyjuk! Amit kellett volna azonnal tenni az a teljes újraszámlálása az összes szavazatnak, vele egyidőben pedig egy független nemzetközi igyaságügyi szakértői vizsgálata a számítástechnikai eszközöknek, amelyek használatát azonnal le kellett volna állítani, amikor az “anomáliák” jelentkeztek.

Ez természetesen csak akkor történt volna így, ha orbán legalább a látszatra ügyel, és legalább tisztességesnek akart volna látszani.
De az már rég a múlté, ma már tesz az egészre, hiszen ilyen bamba ellenzékkel ezt meg is teheti.

Szóval lehetnek azonos választási szabályok az egész EU-n belül, az csak a csomagolása a dolgoknak, a külseje.

Az egyébként érdekelne, hogy az orbánhitű népség miképpen képzeli a jövőt, ha a viktor valóban a felnőttek közé készül politizálni?

Mi lesz akkor a hívekkel, ha orbán az európai porondon fog “harcolni” - a józan ésstel, - ki lesz az ügyvivő miniszterelnök?
A footsalos “diplomata”? A KDMP-s ájtatos manó?

Én mondjuk igazából Matolcsyt szeretném a poszton látni, mert sokkal szórakoztatóbb, mint a többiek!
Ha meg már jógázni is tud, akkor különösen!
(Még a végén megérjük, hogy a Kama Sutra is része lesz a hazafias nevelésnek, mert az indiaiak is a rokonaink lesznek előbb-utóbb! Na jó, van akinek már ma is azok, de nem erről van szó..!)

Szóval ha a viktor győzni fog, akkor megy és “megállítja Brüsszelt” - itthon meg majd lesz ami lesz?
De most tényleg?

nick papagiorgo 2018.08.19. 21:05:24

@Emmett Brown: valóban felbecsülhetetlenek. Ne is becsüljük fel :)

Egyfelől, a hazánkban pl. a Ii Világháború által okozott károk is felbecsülhetetlenek (pl. mi van ha mi nem az orosz megszállási zónába kerülünk), de ezeken kár rugózni, ezek megtörténtek és kész. Most már felesleges azon tépelődni, hogy "mi lett volna, ha".

Másfelől ez az egész egy hatalmas átverés (volt, a rendszerváltáskor). Tudod, ki örült volna a legjobban az ügynökakták nyilvánosságra hozatalának? A CIA, a KGB, és társaik. Gyakorlatilag közszemlére tettük volna teljes titkosszolgálatot, ezek meg csemegéztek volna benne. Nem véletlen, hogy az érintett országok rájöttek, és nem is tette közzé szinte senki.

Arról nem is beszélve, hogy igazából ilyen "Józsi bácsi/Pali bácsi" c. tyúkperek millióiba torkollott volna az egész, amik kb még ma is húzódnának.

Tehát a cél, az jó - lenne, ha mmindenki becsületes lenne. De nem az. És mgvalósíthatatlan, több kárt okoz, mint hasznot.Főleg 30év múlva. Ennek fényében értékeld az egészet.

6.Lenin 2018.08.19. 21:14:30

Na, ezt utálom a legjobban, amikor berozsdásodott fazonok igyekeznek mindent másra kenni.

"nem valódi, létező ellenzékre, és ellenségre van szüksége, hanem olyanra, amit ő talál ki, hogy aztán a propagandájában (ami gyakorlatilag, és szó szerint is, az arra fogékony ostobák agymosása) démonizálja azt. "

Vagyis azért seggfejek, mert a kedves vezér úgy állítja be.

Óriási tévedés, ma Mo-on szerintem alapjáraton ilyen az ellenzék, minden démonizálás nélkül.

nick papagiorgo 2018.08.19. 21:17:57

@ipartelep: igen, Sorost is ő találta ki, voltaképp nem is létezik. Az olaszok is azért mondták, hogy "nem engedjük be többet a Soros-hajókat", mert Orbán mondta nekik. Szintén mondott ilyet Fico, több ország miniszterelnöke (ahol pl. S. puccsot szervezett, vagy a shortolással csődbe taszította őket). Ez a fickó valódi Cipolla, mindenki beveszi a szövegét :)

nick papagiorgo 2018.08.19. 21:26:04

@morph on deer: bocs, te most megint elegánsan átugrottál egy témáról (választási csalás) egy másikra (mi lesz, ha viktor győz). Nem meglepő ez tőled.

A"viktor" már most is az európai porondol harcol,ha nem tűnt volna fel. Mi ez a "ki lesz az ügyvivő miniszterelnök" hülyeség? Már megint egy fantom miszerint Viktor lesz 1. a király 2. az EU-parlament elnöke 3. valami hasonló (amiket eddig sikerült a baloldalnak előásni, és egyik se lett) ? El kéne dönteni, hogy Viktort milyen szerepben szeretnénk látni - eddig nem lett se király, se EU-vezető :) Mi a fenének azon törpölni, hogy "mi lesz ha Viktor az lesz" - ami sohase lesz? Nem inkább azon kéne törpölni, hogy "miért égtünk akkorát, mint a Reichstag, és mit csinálunk az EU-választásokon". Ez utóbbi sokkal gyümölcsözőbb lenne :)

taga20 2018.08.19. 21:34:00

@6.Lenin: nem rossz haver, mert én is motoros voltam.

de szerintem ez inkább ott van. eszt hallgatom.

www.youtube.com/watch?v=SH_wfMAAP3A&index=6&list=RDS2hAliLtlng

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.19. 21:34:38

@nick papagiorgo: "A"viktor" már most is az európai porondon harcol"

:))

Mint disznó a jégen. :))

Oda nem elég gecinek lenni. :))

nick papagiorgo 2018.08.19. 21:37:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
jó, hát a teljesítményét nem nekem kell megítélni :)

viszont ennek fényében még inkább hülyeség morph on deer megjegyzése, miszerint "ki lesz utána az ügyvezető miniszterelnök" - mert hát úgyse jut oda ugye

:)))))))))))))))))))))))

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.08.19. 21:41:28

@nick papagiorgo: Rendkívül ostoba vagy. nem vagy te véletlenül rosszoldali fideszgyík? (Dehogynem.) Tévedés ne essék: föld-buta fidesznyikeknek általában nem magyarázok semmit. De ha most az egyszer mégis, akkor rendkívüli világnap van, lehet örülni, seggturkászok.
A Kedves Beteg bűne nem az, hogy nem létező, kitalált személyeket nevez ellenségnek -bár ezt is megtehetné, akkor is megmaradna a 3 milliós agymosott tábora -, hanem az, hogy létező embereket, és embercsoportokat nevez ellenségnek, démonizálja őket. A mindenkori politikai ellenfeleit, Sorost, a menekülteket, és bárkiket, akik a valóságban nem is ellenségei (többnyire még csak ellenfelei sem), hanem csak ezt akarja róluk elhitetni a tényleg egybites híveivel. Miért teszi ezt, ez a fasiszta párt, azon kívül, hogy mint mondtam ez a diktatúrák jól bevált receptje? Tulképpen, leginkább ösztönből. Én, sokan másokkal ellentétben, a Kedves Beteget nem hogy okosnak, de még tehetségesnek sem tartom (a "tehetséges" jelző nálam pozitív konnotációjú), viszont azt elismerem, hogy egy "ösztönös állat". Mint ahogyan egy vadállat is jól érzi (nem meggondolt tudattal tudja), hogy hogyan kell ragadozni, ölni, úgy a mi Kedves Betegünk is ösztönösen érzi, hogy mit kell tennie az ország teljes szétlopásához.
No de ennyi volt mára fidesznyikek a népünnepélyből. Annyira, de annyira leszarlak benneteket, hogyha én ezt zongorázni tudnám...

Emmett Brown 2018.08.19. 21:58:00

@nick papagiorgo: Litvánia, Lengyelország és Csehország sem omlott össze, pedig ott 92 és 98 óta korlátozatlan hozzáférés van. Románia 99, Horvátország 2001, Észtország 2001.

nick papagiorgo 2018.08.19. 22:00:05

@ipartelep:
kedves, hogy leostobázol.
Különösen, hogy utána meg kinyilatkoztatsz, és elkezdesz engem többes számban emlegetni, "a Jóisten leszól a népéhez" - ez általában az intelligencia meg a jómodor biztos jele :)

Továbbá ilyeneket emlegetsz, hogy "fasiszta párt" (ami Mussolini olaszai voltak) meg "diktatúra" (ami 89-ig volt), meg ezek - látható, hogy te pl a töriórákat konzekvensen végigaludtad (érettségin áttoltak azért?) , mégis engem tartasz ostobának :)

Nem baj, hogy leszarsz "minket" tulajdonképp ezt kellett volna tenned már a legelején is, és be se írni ide, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

Válaszolnék egyénként a mondandód tartalmára is, de hát az meg sajnos nincsen :)

alfacharlybravo 2018.08.19. 22:02:09

@taga20: Mindig kéznél van pöcegödör a fejedben.

nick papagiorgo 2018.08.19. 22:04:57

@Emmett Brown:
korlátozatlan hozzáférés - mihez?
Azokhoz az anyagokhoz, amiket előzőleg okosan cenzúráztak?

Történt ezekben az országokban bármiféle elszámoltatás? A bűnösök meglakoltak bűneikért, vagy csak "hozzá lehet férni az anyagokhoz" - mert azt nálunk is lehet, pl. Te is kikérheted a sajátodat, ha volt ,csak másét nem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.19. 22:13:38

@nick papagiorgo: "kedves, hogy leostobázol."

Ne haragudj, de szerintem ezt egy fidesz szavazónak simán el kell tudnia viselni. Aki hazaárulókkal kollaborál, arra nem is tudok enyhébb jelzőt. Tényleg.

Orbán veje 2018.08.19. 22:26:43

@FCUK29: Jól mondod haver! Látom neked is szétcincálta a nap az agyadat. Dehát azért lopunk egész évben hogy nyáron sütkérezhessünk a medence partján. Hagy mérgelödjenek a libsik.

nick papagiorgo 2018.08.19. 22:29:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
ó,én se sértődtem meg, csupán rámutattam az érvelési láncában mutatkozó hiátusokra :)

Tudod, nem igazán elegáns, ha valaki úgymond beugrik, mindenkit elküld a k..a anyjába, kinyilatkoztat (közben nyilvánvaló hülyeségeket beszél), általánosít, aztán távozik, úgy, hogy igazából nem mondott semmit. Engem nem zavar, ha másnak más a véleménye, mint nekem, sőt, imádok vitatkozni, de a vitapartner lehetőleg ne a "Makkhetes" színvonaláról utsítson le engem. Ez nem fideszes/nem fideszes dolog, hanem hogy valaki mennyire tartja magát kulturált embernek. Vannak barátaim, akiknek teljesen más a politikai nézete, mint nekem, mégis szívesebben beszélgetek velük, mint valakivel, aki ugyan velem egy politikai nézetet vall, de primitív. Hülye egy ember vagyok, mi ? :)

morph on deer 2018.08.19. 22:42:02

@nick papagiorgo:
“ bocs, te most megint elegánsan átugrottál egy témáról (választási csalás) egy másikra (mi lesz, ha viktor győz). Nem meglepő ez tőled.”

Bocs, de miért nem kezdesz olvasni az elején?
Ugyanis szépen felsoroltam a lehetőségeket, a lehetséges változatokat, megfejelve azzal a véleményemmel, hogy az általános szabályok semmiféle korlátozást nem jelentenek!

Ennek végén jutottam el a második kérdéshez, ami úgy kezdődik, hogy “az egyébként érdekelne, hogy...”

Gondoltam megmondom, úgy hátha könnyebb lesz...

“A"viktor" már most is az európai porondol harcol,ha nem tűnt volna fel.”

Nem, az nem tűnt fel!
Az viszont igen, hogy rendszeresen kiröhögteti magát a “porondon” harc gyanánt!

(Jut eszembe: van egy olyan foglalkozás, amikor valaki a porondon teszi magát nevetségessé, ugyancsak pénzért..!
Csak nem pályamódosításra készül?)

Olyasmiken túl is, ami már-már “standard feature”, az idegesen igazgatott nyakkendő, zsebben a kéz, és ajkait nyaldosva készül valamelyik szerencsétlen nőnek is kezetnyalni, amit ő “úri gesztusnak” tart.
Kár, hogy ő az egyetlen aki ezt így gondolja...

Nem véletlen, hogy kerülik a társaságát, pedig igyekezetben nincs hiány.
Lám, a múltkor már majdnem sikerült csatlakoznia a Merkel és Macron társaságához is! Nem baj, talán majd legközelebb!

Addig is van eg “közös” fotója Trumppal, az is valami. Igaz, hogy még vagy huszan vele vannak a fotón, de ő áll mögötte a sámlin, senki más..!

Komolyan mondom, már kifejezetten kínos időnként a porondon kívülről szemlélni az előadást, bár van akit szórakoztat...

Na mindegy, ez jutott.

Egyébként nem kell képzelegni, hiszen ő maga jelentette be a szándékát Romániában, - mert nyilván elsősorban az ottaniakra tartozik - szóval te tudod rosszul!
Vagy csak azért nem tudod, mert te nem vagy Romániai?
Hajaj, ki ne derüljön véletlenül, mert még kegyvesztett leszel, de legalább is nem kapsz majd annyi támogatást, mintha egy ágrólszakadt magyarországi magyar lennél, szóval csak óvatosan..!

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.08.19. 23:16:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Azt kell megérteni, hogy ezek nem csak gazemberek - és persze ostoba gazemberek, ezt minden röffentésük bizonyítja - hanem a fideszbűnözők bűntársai is. Emiatt pedig nem csak hogy megvetéssel kell illessük őket, hanem fenn kell tartani a megbüntetésük szándékát. Sosem szabad elfelejteni nekik, hogy mit tettek ezzel az országgal, és ezt nem szabad megbocsátani.

Robur 2018.08.19. 23:58:37

@maxval balcán bircaman: Azt az egyházi szakokon csinálják.

HgGina 2018.08.20. 02:04:06

@European citizen: Nagy igazság. Valóban rendkívül fontos, hogy minden cég tekintettel a szomszédos ógörög és latin népekre, azok nyelvét beszélő mérnököket vegyen fel.
Látom, nem csak a posztkomcsik agya lágy.

anonymand 2018.08.20. 03:37:17

@6.Lenin:

Igen nagyon hülye vagy.
Kit mocskol?
Igazad van, lépjünk tovább!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.20. 05:21:43

@ipartelep:

Ez van, a magyar nép nem kér gazdáidból. Szabadon tombolhatsz, de ezen változtatni nem tudsz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.20. 05:24:19

@morph on deer:

Nem lett volna egyszerűbb, ha a gazdád eleve kinevez egy "független" bizottságot, s az megmondja ki lesz képviselő? Szavazás nélkül, mert úgy meg lehetetett volna spórolni jelentős költségeket.

nu pagagyí 2018.08.20. 07:56:09

Én megértem a szerencsétlen jobboldaliakat, akik a primitív állampárti média elöl a maradék liberális portálra menekülnek. De sajnos elvtársaik ezt is fel akarják vásárolni, majd a bevált recept szerint megszüntetni/tönkretenni. Sötét időszak elé nézünk! Addig is tanuljanak románul, hátha Kasler doktor tudja majd őket gyógyszerkisérleti alanyként foglalkoztatni. Most, hogy Kövér László kiásta Európa felfedézesek kora, reneszánsz, valamint az angol és francia polgári forradalom előtti talapzatát, zsolozsmázzuk együtt:

"Fugva, husztuzva,
Üklelve, ketve
Ülüd."

nu pagagyí 2018.08.20. 07:59:15

@maxval balcán bircaman: Amúgy is felesleges száziksz ember egy olyan frakcióba, amelyikben mindenki, mindig ugyanazt a gombot nyomja szavazáskor. Elég lenne egy is, aki képviseli a többi "szuverén" egyedet és minden nyomása százat ér.

2018.08.20. 08:11:18

Egyszer a srácoknak lesz még egy igen kellemetlen találkozásuk a valósággal.

Magyarország Europa jövője. 2018.08.20. 08:20:09

@nu pagagyí: "Én megértem a szerencsétlen jobboldaliakat, akik a primitív állampárti média elöl a maradék liberális portálra menekülnek."

Tevedsz, mi siman csak rohogni jarunk ide, nezunk ezt a szanalmas durcas vergodest.
Mert a gyermeteg sertettsegen kivul, hogy Orban legyozott benneteket, az egvilagon nincs semmi okotok, az elegedetlensegre, a kormany folyamatosan esznelkuli tamadasara. Szeretek rohogni, ezert gyakrabban olvasom a indekszet, mint a magyaridoket.

Emmett Brown 2018.08.20. 08:22:23

@nick papagiorgo: A dolog fő célja nem az erkölcsi/jogi elszámoltatás (ez már 89ben is eső után köpönyeg lett volna), hanem az, hogy ne kerülhessenek olyan emberek komoly pozícióba, akiket zsarolni lehet a múltjukkal.

HaD 2018.08.20. 08:43:26

@ipartelep: már csak azért is mert vaskosan zsidó kötődések:)

HaD 2018.08.20. 09:02:31

@Emmett Brown: ki számoltatna el itt bárkit is? Egyszerűen nem erről szólt ez az emút 30 év....kissé el van tévedve barátom:)

nu pagagyí 2018.08.20. 09:07:13

@Emmett Brown: Az összes fideszes zsarolható, mondjuk Kövér, aki az MSZMP PB munkatársa volt, vagy Orbán akit végülis Simicska nem akart megzsarolni azzal, milyen külföldi számlákon tartja a vagyonát. Mindenkinek van múltja, de a mai tettek számítanak. A mai tettek alapján a fidesz diktatúrát épít, így ők a követői (ha úgy tetszik) a kommunizmusnak, ha már kommunistázásnban szoktál ejakuálni. Persze mondhatnám fasizmusnak is, hiszen minden diktatúra ugyanolyan ember alatti férgek műve, ugyanolyan módszereket használ az emberek megfélemlítésére, agymosására.

2018.08.20. 09:10:30

@nick papagiorgo: ezeket az ezeregyéjszakás meséket kitől hallottad? Attól a szakállas bácsitól az utolsó képen? Felvette már a vallást?

2018.08.20. 09:13:22

@Magyarország Europa jövője.: megértelek. Ide jársz röhögni, mert a pestisrácokon csak zokogni tudsz.
Csak értelmezhetnéd nekem, mi az a pestis rácok?

nu pagagyí 2018.08.20. 09:14:58

@Magyarország Europa jövője.: Orbán senkit nem győzött le, csak benneteket, egykor (valószínűleg) becsületes emberből, gerinctelen tolvajok lettetek. Egyébként a népet nem lehet legyőzni. A hatalom birtokában, ideiglenesen el lehet követni mindenféle mocsokságot, de aztán mindig jön egy végpont, ahonnan mindenki utálni fogja a diktátor elvtársat, leghangosabban a hozzád hasonlók, mert lesz mit túlkompenzálnod.

vergyula 2018.08.20. 09:23:56

Azért a médiafogyasztási szokásokra hivatkozva liberális túlsúlyt emlegetni elég nagy csúsztatás. Egy rakás kormányoldali ember olvassa/nézi/hallgatja a liberális médiumokat. Egyesek - saját elmondásuk szerint - röhögés céljából, mások megfigyelik az ellenséget, esetleg kommentben próbálnak téríteni. A kérdés inkább az, hogy a kormányközeli sajtótermékek milyen eséllyel tudnának megélni a fogyasztóikból, vagy mondjuk úgy, a piacból, illetve ezt össze kéne vetni a liberális termékek esélyeivel.

Emmett Brown 2018.08.20. 09:27:43

@nu pagagyí: Kövér nem zsarolható, ha ismert a PB-s múltja. Ha a pártját ez nem zavarta, az inkább annak a jele, hogy neki volt zsarolási potenciálja.

Ha nem lettek volna (vagy csak kevesebben lettek volna) zsarolhatóak a rendszerváltás után döntési pozícióban, akkor a 90-es évek máshogy néztek volna ki.

Szóval a Fidesz egy részben kommonustz, részben feudális párt? No shit, Sherlock...

vergyula 2018.08.20. 09:29:19

@maxval balcán bircaman: Jó ötlet. Emellett lehetne teológiai mesterképzéseket indítani ördögűzés ill. "Nőgyártás férfi bordából" szakokon.

0dzsud0 2018.08.20. 09:31:22

@ipartelep: ipi, ez így nem lesz rendben. te nem döntesz el semmit, senkivel kapcsolatban, soha. ideje lenne már megtanulnod, hogy hol a helyed.

HaD 2018.08.20. 09:32:56

@maxval balcán bircaman: ...volt szavazás? Nem csak az hogy pár ember benyelte a szavazásos műsort,felvette a szebbik ruháját elment sorba állni(ami jól mutatott a médiában) bedobta a kis véleményét a dobozba,majd jött a pintér féle céges haver és kidobta a szerveren hogy jéééé megvan a kétharmad:)...persze mindehhez kellettek a közvéleménykutatók a "bal" meg a "jobb" oldali "pártok" meg egy kis csalásokról szóló hírek amin lehetett morgolódni?

nu pagagyí 2018.08.20. 09:34:51

@HaD: A népnek kell majd elszámoltatnia az elnyomóit, az eddig sajnos elmaradt polgári forradalom jegyében. Úgyhogy drukkolok a Fidesznek, hogy minél előbb építse ki a feudális, hűbéri államot (jól halad), hogy legyen mit megdönteni, mert mi csak onnantól fogunk becsatlakozni a világtörténelem fősodrába. Ha egy nép képtelen nemzetté válni, mert hiányzik a népet felemelni vágyó és a népnek felelős elitje, akkor annak úgyis mindegy, martaléka lesz a náluk erősebb hatalmaknak. Magyarország ismét ott tart, hogy saját vezetői tartják szolgaságban, akik révén bármikor egy külső hatalom is uralni tudja az országot anélkül, hogy be kéne avatkoznia a rendszerbe.

HaD 2018.08.20. 09:35:39

@Könnyen elkaptuk, uram!: :) eleve abban a hitben nevelték...miként a gúúúlyás is a kis "bélelt" szájával tud csak ilyen okosakat kitalálni:)

6.Lenin 2018.08.20. 09:37:55

@vergyula:

"Egyesek - saját elmondásuk szerint - röhögés céljából, mások megfigyelik az ellenséget, esetleg kommentben próbálnak téríteni. "

) ha nem járnának ide a másik táborból, akkor ezek a blogok néhány hozzászólás után elhalnának. Pl ez is ki kellett tenni főoldalra, mert nem volt hozzászólás.

) nem hiszem, hogy itt "térült" meg valaha , valaki is. A hozzáállás genetikailag adott.

)Ö ha nem jönne ide olyan, akin kiélhetnétek elferdült lelki világotokat, 5 hozzászólás után egymást szapulnátok (megfigyelés szerint mindig ez van)

) tulajdonképpen ezeket a blogokat, portálokat a jobboldal tartja fent, már rég elhaltak volna, mint az újságjaitok, amit se ti, se ők nem olvasnak/olvastak. el is tűntek.

Inkább meg kéne köszönni, hogy ilyen marhaságokkal kínozzuk magunkat.

nu pagagyí 2018.08.20. 09:46:26

@Emmett Brown: "Ha a pártját ez nem zavarta"
A pártját miért zavarná? A Fidesz egy olyan párt, ahol a diktátor elvtárs és szűkebb köre páncélszekrényben elzárva, minden potenciálisan használható alakról tárol zsarolási anyagot. A pártnak pont az a jó, ha valaki zsarolható, mert akkor el lehet tőle venni az ideiglenesen rátestált lopott vagyont, vagy megrendült egészségi állapotára hivatkozva, le lehet mondatni, ha netalán kóros szuverenitásban szenvedne.

6.Lenin 2018.08.20. 09:48:44

@anonymand:

Tanuld már meg te seggfej, hogy a "válasz erre" gombra kell kattintani, ha valamire válaszolni szeretnél.

Ez így egy kurva ócska trükk, hogy aki jóval később olvassa a válaszodat, fogalma sincs, hogy mire is válaszoltál.
Köcsög.

nu pagagyí 2018.08.20. 09:49:00

@6.Lenin: A nép mindig az, akiket fosztogatnak és megpróbálják korlátozni a jogait. Olyan rendszerben, amely a polgári egyenlőség alapján áll, már nem népről beszélünk, hanem nemzetről.

6.Lenin 2018.08.20. 09:54:58

@nu pagagyí:

Mondjuk a volt szdsz-esek a nép, mert meg vannak fosztva a fosztogatás lehetőségétől?
Vagy a DK-sok? Már a góréjuk sem lophat annyit, tehát korlátozva vannak, ergo ők a nép?

Emmett Brown 2018.08.20. 09:58:24

@nu pagagyí: kiragadni egy mondatot, majd leírni ugyanazt amit én csak 4 bekezdésben rendkívül produktív dolog.

nu pagagyí 2018.08.20. 10:01:21

@6.Lenin: Te is a nép tagja vagy, mivel feltételezem, hogy nem vagy a közvagyaonból milliárdokat leakasztó hűbéri kör tagja, csak egy szimpla agymosott véglény.
A te jogaidat is korlátozták, bár nem vetted észre. Az, hogy bátran hirdetheted azt, amit a hatalom a szádba ad, nem jog, hanem elvárás. Jog híján te is csak ideiglenes kegyben részesülsz, amely bármely elhajlás esetén visszavonható, így az állami állásod is, amelyet majd szakértelem hiánya miatt kell otthagynod.

vergyula 2018.08.20. 10:07:24

@6.Lenin: Hát jó, akkor köszi, bár én nem írok blogot. Egyébként örülök neki, hogy sokféle vélemény ütközik a kommentekben, a vita - elvileg - előre visz. (a gyakorlatban mondjuk nagyon ritkán)

nu pagagyí 2018.08.20. 10:08:09

@Emmett Brown: A boszorkányüldözés nem old meg semmit. Mindenkit a tettei alapján kell elbírálni. Aki konkrétan lopott(lop), tönkre tett(tesz) embereket az bűnhődjön. Ne azért szívjon valaki, mert egy diktatúra seggét nyalta (nyalja), hanem azért, amit ténylegesen elkövetett. A tetteknek persze ki kell derülnie, hogy ítéletet lehessen mondani róla egy jobb korban.

$pi$ 2018.08.20. 10:12:27

@nu pagagyí: "hogy minél előbb építse ki a feudális, hűbéri államot (jól halad)"

A feudális társadalom alapja a földbirtok volt. Maga a "feudum" szó is azt jelenti, hogy földbirtok. Mára a termőföld jelentősége nagyon alacsony lett, ráadásul kevés ember is képes nagy földterületeket megművelni, ezért a feudalizmust teljesen lehetetlen megvalósítani.

A feudalizmus mára csak arra használható, hogy megállapítsuk ki az, aki nem figyelt történelemórán mégis ezerrel osztja az észt az indexen.

HaD 2018.08.20. 10:14:33

@nu pagagyí: Alapvetően az utolsó néhány gondolattal egyet is lehet érteni. Sajna viszont egy feudalista vagy akármilyen rezsim is képes fennmaradni évszázadokon át(lásd még töri órák:))annak függvényében hogy a propaganda(papság..ilyesmi)mennyire képes "lenyugtatni" az embereket...azokat akiket egyébként szépen leszednek azon rétegek akik bizony valamilyen tehetségük révén vannak voltak ott ahol voltak...lehet ez egy sima kis hazaárulás(már amennyiben ez tehetség) amit hívhatunk reálpolitikának is. Pl. egy pragmatica sanktio támogatása vagy a törökökkel való erdélyi vitézlő nagyurak együttélése az oroszoknak való befekvés stb....vagy akár most az eju...konkrétabban a németek kiszolgálása. Amíg az embereknek jön a táp a csapból addig nem is várható el tőlük hogy komolyabban dobálják magukat...minek is tennék. Az pedig hogy az ejunak meddig és milyen mértékben érdeke a magyar(szlovák lengyel román stb)rezsimek fenntartása az megjósolhatatlan. orbáncék azt az illúziót keltik(sok ás illúzióval amit a kifejezetten a magyarok bekajáltatására találtak ki még az oxfordi tanulmányaik alatt meg a bibó-ban)hogy ők több felé is játszanak amivel a magyarság identitására megy ki a játék. Valójában az ő szerepük kizárólag arra korlátozódik hogy a lehető leghatékonyabban kussoltossák le a magyarokat miközben a lehető leghatékonyabban használják ki a magyar emberekben és országban lévő potenciált ....mások javára..ez így van vagy 500 éve és nem is igen lesz szerintem másképp...ahhoz igen komoly lemondásokra lenne szükség az emberek részéről és akkor sem biztos hogy nem mentenének meg bennünket alakik valakinek a hívására rendet csinálni(ismerős a krimi szitu vagy '56?)...szép reményeket és szép napot:))

6.Lenin 2018.08.20. 10:19:40

@nu pagagyí:

Aki Ábrahám ajkain csüng, az a valagát is nyalja egyben?

Az én jogaimat ma senki nem korlátozza, legalább is nem tudok róla. Soha senki nem kérdezte kire, és miért szavaztam, kivel, kikkel értek 1et, vagy kit tartok alkalmatlannak.
Minden lehetőségem megvan, hogy magamról, az igényimnek megfelelően (és tudásom szerint) gondoskodni is tudjak. az is adott, ha nem itt, akkor máshol.

Mondjuk én is hiányolom a választás lehetőségét, azonos képességűek közt, de miért lenne azt korlátozásként kezelni, hogy a másik oldal alkalmatlan?

Miért azon rágódtok, hogy ki volt ügynök, ki nem.? Mi a faszt hablatyol egy lejárt lemez (H Ágnes)? Vagy miért szűnik meg az olyan média, amelyik a kutyát sem érdekli?

Miért nem azzal foglalkozol, hogy te mit kínálsz fel cserébe, aztán majd én választhatok a jó, jobb, vagy a rossz,és nagyon jó közt.

Miért választanálak téged, ha még azt sem vagy képes rólam feltételezni, hogy el tudom magam dönteni, nekem mi a jó? Hülyének nézel, de szavazzak rád?

Miből gondolod, hogy te, vagy az a balfasz ipartelep jobban tudja, hogy én mit is szeretnék? Miért nem erről beszélgetünk?

Jogod formálsz mások helyett dönteni? Akkor mit is kritizálsz?
Nem tudod kiélni a diktátori hajlamaidat? Korlátozásként éled ezt meg?
Ne bassz.

$pi$ 2018.08.20. 10:21:00

@nu pagagyí: "milliárdokat leakasztó hűbéri kör tagja"

Ó, látom, ez a feudális/hűbéres agymenés nálad krónikus. A negatív érzelmi töltésükön kívül van esetleg más oka is, hogy ezeket a szavakat használod? :D

nu pagagyí 2018.08.20. 10:26:43

@6.Lenin: Ti is röhögni jártok ide, meg én is. Én például itt szembesülök a népnemzeti baromságok legújabb hajtásaival, és persze azon is lehet röhögni, ahogy véditek az összes ostobaságot. Ennyivel jobb egy liberális portál, mert feltételezem, a hatalom bulvármocskain nincs ilyen pezsgő élet. Attól sem riadtok vissza, hogy a társadalmi nemeket tagadva, gyakorlatilag transzvesztitává programozzátok át magatokat, vagy olyanokat kommunistázzatok, akik akkor is utálták a diktatúrát, amikor az ellenkezője lett volna kifizetődő, így veletek ellentétben hiteles embernek mondhatók. De hát nektek nincsenek elveitek, így lehettek bármik, mondjuk holnap liberálisok, vagy kommunisták, mikor mit hoz a jövő. Addig is sok szerencsét a mostani pedofil keresztények világában, ahol az a feladatod, pozíciótól függően, hogy nyaljál, vagy tartsd oda a te fajtádnak!

nu pagagyí 2018.08.20. 10:28:17

@$pi$: Csak a tények és a Kurultáj büdös bekecsei.

6.Lenin 2018.08.20. 10:28:29

@nu pagagyí:

Értem, nincsenek elfogadható válaszaid.

$pi$ 2018.08.20. 10:28:30

@HaD: "egy feudalista vagy akármilyen rezsim is képes fennmaradni évszázadokon át(lásd még töri órák:))annak függvényében hogy a propaganda(papság..ilyesmi)mennyire képes "lenyugtatni" az embereket..."

A feudális rendszert az tartotta fenn, hogy a lakosság kiszolgátatott volt a termőföldnek. A termőföld immobilis, ezért a társadalom is immobilis volt. Utána megjelent a kaputalizmus, ahol a föld helyett a sokkal mobilisabb tőke vette át a szerepet, a földművelés helyett, a sokkal mobilisabb gyári munka. Ezért aztán a hűbéresek felkerekedhettek és átmehettek ahhoz a tőkéshez, aki többet ígért.

Nem a papság, nem a ghűbéresek, nem az ideológiák szöntették meg a feudális rendszert, hanem a tudomány és a technika fejlődése.

Naív, gyerekes az elképzelés, hogy a feudális társadalom azért szűnt meg, mert igazságtalan volt és az emberek pár ezer év után összevonták a szemöldöküket. Amolyan "egyszer volt, hol nem volt" világszemlélet.

Emmett Brown 2018.08.20. 10:28:30

@nu pagagyí: jól hangzik, de bullshit.

Sohasem fogjuk megtudni, hogy alakulhatott volna-e másként a privatizáció, vagy hogy az olajozás csak egy jószándékú de elbaszott döntés, vagy egy tudatosan létrehozott pénzgyár volt.

Ezek számítanak, az hogy Feri bácsit léptették elő a tszben brigádvezetőnek és nem Karcsibát, mert Feribá jelentett, az meg bár szomorú, de teljességgel érdektelen.

vergyula 2018.08.20. 10:31:36

@$pi$: Csak azok számára van negatív töltése ezen szavaknak, akik nem élvezik az általuk nyújtott előnyöket. Tény, hogy a feudalizmust a feudumról nevezték el, de csak azért, mert a földbirtok mérete határozta meg az egyén társadalomban betöltött szerepét, vagy mondjuk úgy hatalmát. Próbálhatunk egy új szót kreálni a mai kor szellemében, mondjuk "stadionizmus" vagy "médiumizmus", esetleg "tenderizmus", de a feudalizmus is tökéletesen le tudja írni a hűbéri rendszert manapság is. Elég a földtől, mint a vagyon mértékétől elvonatkoztatni. Bár mintha rémlene valami földmutyi a közelmúltból, szóval annyira nem is kell.

nu pagagyí 2018.08.20. 10:34:24

@6.Lenin: Rám nem kell szavaznod, mert nem indulok választáson. Helyette inkább magadra szavazz: akarsz-e szabadságot? Mert nem biztos, hogy holnap is a jelenlegi egyetlen igazságot fogod vallani, de a rendszer, ha így marad nem lesz választásod, mert egzisztenciális okokból kénytelen leszel úgy csinálni, mintha. De rád bízom, gondold át, mit vallottál 30, 20, 10 évvel ezelőtt?

$pi$ 2018.08.20. 10:39:11

@nu pagagyí: "Csak a tények és a Kurultáj büdös bekecsei."

Az megvan, hogy kiket útálsz, nincs is vele semmi baj. De attólmég nem feltétlenül kellene baromságokat beszélni. Nem tudom, hogy a művészvilágnak mennyire világos, de amikor baromságokkal vádolják a fideszt meg az orbánt, akkor tulajdonképpen az ő malmukra hajtják a vizet. :)

Lehet nácizni, diktátorozni meg hűbérurazni, de az emberek elsöprő többsége erre azt fogja mondani, hogy "hát az világos, hogy nem náci, nem diktátor és nem is hűbérúr, ha meg mást nem mondanak, akkor nyilván minden okés". Valljuk be elég nehéz meghallani bármilyen épeszü kritikát a fidesszel kapcsolatban, miközben egy kis csoport folyamatosan fasizmusról meg diktatúráról üvöltözik.

6.Lenin 2018.08.20. 10:49:20

@nu pagagyí:

Nekem nincsenek gondjaim magammal. Nekem mindig volt választásom, választottam is.
Ma vagyok a legszabadabb.
Mit vallottam 30-20-10 éve?

30 éve az szdsz-re szavaztam, mivel liberális voltam. Átbasztak. Elég csúnyán.
20 éve a Fideszre, mert ők kínáltak olyasmit, amit elfogadhatóbbnak tartottam, mint amit kínáltak helyette.
10 éve meg végképpen a Fidesz mellett, mert nincs más, jelenleg, sajnos.

Az egzisztenciám még a kádár alatt se függött a politikától, most se.

Én azt tartom, hogy mindenki maga döntse el, neki mi a jó. Elég jól ismerem az emberek gondolkodását, voltam önkormányzati képviselő is. Soha nem gondoltam előtte, mennyi mocsok is van az emberek fejében, de ez legyen az ő gondjuk.
Azt is tudom, hogy ugyanazt hányféleképpen élik meg az emberek, a fejükben lévő mocsok alapján. Nem biztos, hogy az a hiba, amit te annak ítélsz.

Ne te akarj mások helyett gondolkodni, dönteni. Bízd rájuk, te csak kínálj egy jobbnak vélt életet. Majd ők döntenek.

nu pagagyí 2018.08.20. 10:50:57

@Emmett Brown: Az egész elszámolósdi, csak az egyik hatalmi csoport kiszorítása lett volna egy másik által, jól el lehetett volna szórakozni vele. A rendszerváltás azonban, nem itt csúszott félre, hanem ott, hogy a nép megkapta a jogokat, de nem élt vele. Az aktuális kormányt kellett volna ellenőrizni és legfőképp a választott képviselőket, polgármestereket és azokon keresztül az államot, hiszen meg volt hozzá a jog. Mára ismét elszámoltathatatlan lett a hatalom, úgy döntenek felőlünk, hogy nem ismerjük a tényleges indokokat, terveket és beleszólásunk nincs semmibe.

$pi$ 2018.08.20. 10:51:18

@vergyula: "feudalizmus is tökéletesen le tudja írni a hűbéri rendszert manapság is."

Ez az, amiért szóltam. Nem. A feudalizmusban az *egész* társadalom lokális alá és fölérendeltségi rendben élt. Pár tucat, pár száz fős csoportok, azok fölött egy úr, pár úr fölött egy következp réteg és így tovább. Mozgás nem volt, a társadalom nem volt mobilis, az *egész* társadalom stabil hierarchiába volt rendeződve.

Most azt állítod, hogy mivel van pár tucat hatalmasság meg van nekik pár ezer csatlósuk ez ugyanaz a rendszer. Lószart, a társadalom 99%-a nem része ennek a hierarchiának. A "tökéletesen leírja" dolognál elfelejtetted, hogy "talán egy kicsit hasonló a társadalom 1%-án belül".

"Elég a földtől, mint a vagyon mértékétől elvonatkoztatni."
Nem, nem elég. A feudalizmus a földbirtokra épült. Olyan mintha azt mondanád, hogy a lakodalom olyan mint a foci, elég egy kicsit elvonatkoztatni a labdától meg a focipályától.

A mai rendszer nem hierarchikus, nem immobilis, nem személyes kapcsolatokra épül, nem feudalizmus.

nu pagagyí 2018.08.20. 10:52:08

@6.Lenin: Gondolom az SZDSZ azzal vert át, hogy nem engedett lopni.

vergyula 2018.08.20. 10:54:41

@$pi$: "Olyan mintha azt mondanád, hogy a lakodalom olyan mint a foci, elég egy kicsit elvonatkoztatni a labdától meg a focipályától." - miért, nem olyan? Isznak, és ordibálnak. :D

6.Lenin 2018.08.20. 10:59:29

@nu pagagyí:

Te szerencsétlen, miért kellett volna nekem lopnom?

Átvertek, mert rosszabbak voltak, mint akiket szidtak. 94-re azért emléxel?
Voltam néhány választási gyűlésükön 94-ben, kérdeztem is, és hazudtak, mint a vízfolyás. Soha nem volt közük a liberalizmushoz.
Pető, Kunce, de az egész banda. De szerencsére végük már.

nu pagagyí 2018.08.20. 11:01:41

@$pi$: A feudalizmus azt jelenti, hogy Simicska hűbéres urat a király elvtárs secperc alatt megfoszthatja fél országot kitevő vagyonától és áttestálhatja egy másik hűbéresre, akinél az sem akadály, hogy nincs annyi pénze (ahogy egy polgári világban kellene), hogy megvegye a dáriuszi vagyont, hiszen úgyis minden a király elvtársé. Elég a felséges úrnak tett kiemelkedő szolgálat és beemelődik az udvarba, de mondhatjuk úgy is, ha maffiaként értelmezzük a fennálót, hogy a lopott vagyon gazdát cserél.

nu pagagyí 2018.08.20. 11:07:57

@6.Lenin: "Te szerencsétlen, miért kellett volna nekem lopnom?"
Én azt nem tudhatom, miért akartál valójában önkormányzati képviselő lenni? De ha csalódtál az SZDSZ-ben, elnézve az SZDSZ-es vezetők jelenlegi vagyoni helyzetét, a politika révén való meggazdagodás hiányát, valószínűleg te valami mást akartál. Mit is? Embereket szolgálni, vagy a saját zsebed tömni? Tisztázd magadban ezt a fontos kérdést! Érdeklődve várom, mire is jutottál.

$pi$ 2018.08.20. 11:09:36

@nu pagagyí: "A feudalizmus azt jelenti, hogy Simicska hűbéres urat a király elvtárs secperc alatt megfoszthatja fél országot kitevő vagyonától"

Akkor ez egy két fős kapitalizmus? :D

$pi$ 2018.08.20. 11:12:30

@nu pagagyí: "Simicska hűbéres urat a király elvtárs secperc alatt megfoszthatja fél országot kitevő vagyonától"

A feudlizmus nem azért volt stabil, mert a felsőbb réted "secperc alatt megfoszthatott" bárkit bármitől. Azért volt stabil, mert ha nagyon erőlködött volna a király, akkor a vazallusai összeállnak és kardélre hányják.

Mondom, hogy nem érted mi az a feudalizmus. Az önkényuralmi rendszerek nem stabilak, a feudalizmus meg az volt.

6.Lenin 2018.08.20. 11:17:27

@nu pagagyí:

Nem akartam képviselő lenni, de megválasztottak, mert sok emberrel találkoztam, beszélgettem előtte is. a polgármesterséget már valóban nem vállalta, sőt a további képviselőséget is miután jobban beleláttam a polgárok fejébe.
Az SZDSZ volt a leghazugabb párt Mo-on. Szerencsére erre elég korán rájöttem. )4-ben meg is mutatták, kik is, meg 2002-ben is.
Igaz, 90 -ben azt hittem eljön egy szabadabb világ, tévedtem. Most talán, bár az ellenzék hiánya nagy veszélyeket rejt magában.
Én meg tudtam tömni a saját zseben a saját munkámból is.

A te esetleges szerencsétlenségeddel meg nem tudok, és nem is akarok kezdeni semmit. Old meg magad.

taga20 2018.08.20. 11:31:10

@6.Lenin: köszönjük emese, rendes tőled:)))

$pi$ 2018.08.20. 11:31:44

" A feudalizmusban a hűbéresek az elit (nemesség) részei. "

Na, a másik eszetlen a másik blogon. :D A "béres" mint az elit része, a földművelő paraszt mint "nemesség". :D

magyarugyved.blog.hu/2018/08/18/a_dolgozot_kirugjak_ha_nem_veszi_fel_a_munkat_a_kepviselo_meg_ugy_log_ahogy_akar

6.Lenin 2018.08.20. 11:34:55

@taga20:

Mi van? Elfelejtettél káromkodni, még nem ittál semmit? Vagy még nagyon lüktet az a két füled közé szorult gömbölyded valamid? Kutyaharapást szőrével gyógyítják.

taga20 2018.08.20. 11:52:36

@6.Lenin: haver, az éjszaka megvilágosodtam, és rájöttem, hogy mindenben igazad van.
szeretnék én is fityeszes lenni.

nincs köcsön egy szentkép a gazdádról?
gondolom az kell egy rendes fityesz csicskának.

uploads.disquscdn.com/images/cdfca7ce65a8d8efcdfbe2b2bdbe86aca8c5bf4dadd916d1797db8379abb6811.gif?w=800&h=250

nu pagagyí 2018.08.20. 12:02:55

@6.Lenin: Nézd, én azért merem elmondani a birkavonulással ellentétes véleményemet, mert a rendszerváltás óta, sosem függtem egzisztenciálisan a hatalomtól és most sem függök. Saját cégem, alkalmazottaim vannak, amely a versenypiac (maradványain) szerzi a a bevételeit. És amíg hagynak dolgozni, addig nem is lesz semmi gondom. Böföghetsz bármilyen zengzetes propagandalózungot, hadd ragaszkodjak a munkával megteremtett státuszomhoz és hadd ne tetsszen, hogy az állampárt immár nem csak az államot, de stróman vállalkozók által, a gazdasági szféra befolyásoló piaci szegmenseit is megszállja és versenyképtelen módon égeti el az ország tőkéjét, az ország jövőjét. Én tényleges adófizető vagyok, te nem tudom, mi vagy.

Az államnak nem a közpénzen kitartottak számának növelése a feladata, hanem azoknak a feltételeknek a megteremtése, hogy mindenki boldogulhasson a saját munkájával, saját tehetsége alapján, anélkül hogy be kéne csatlakoznia valamely korrupt hálózatba, elég legyen a tehetség és a szorgalom. És előbbinek vannak feltételei: diszkrimináció mentes (hiszen nem tudni kinél van a marhallbot) magasszintű oktatás, amely reagál a külvilág változásaira (ezért fontos a tanszabadság), olyan sajtó, amiből megismeri az ember a tényeket, az ország helyzetét, a világ tendenciáit, a tudomány, kultúra és gazdasági élet folyamatait, a versengő megoldási lehetőségeket. Fontos, hogy az ember magáénak érezze az országot, mert beleszólhat az őt érintő dolgokba és így tovább.

Ti nem ezt kínáljátok.

HaD 2018.08.20. 12:30:41

@$pi$: "..megjelent a kapitalizmus..." monnyuk bekopogott,hogy jó estét,leolvasná a villanyórát...szerintem nemcsak szövegértésből meg töriből de esetleg gazdaság történetből sem ártana némi túlóra öregem:). Arról nem beszélve, hogy magam részéről pont nem a feudalizmus megszűnéséről elmélkedtem hanem arról, hogy elég sokáig le lehet nyeletni a népekkel azt hogy amúgy hülyére vannak véve gazdaságilag-és ehhez nem csak a nyilvánvaló erőszak szervezetekre van szüksége az adott rezsimnek hanem vaskosan néphülyítésre is...manapság egyenlőre a finomabb módszert alkalmazzák az un. demokráciákban,de monnyuk ha belepiszkítanál valamilyen "nagyúr" bulijába akkor lehet hogy egy hirtelen jött rendőrségi/NAV vizsgálatba botlanál ha az sem elég akkor meg véletlenül öngyili lennél avagy egy yardra való beszállításnál kiderülne hogy súlyos szív elégtelenséged volt mindig is ami az izgalom hatására ép most tetőzött és kampec:)

HaD 2018.08.20. 12:43:59

@$pi$:" A mai rendszer nem hierarchikus, nem immobilis, nem személyes kapcsolatokra épül, nem feudalizmus."

huu bmeg akkor Te nem Mo.-ól írogatsz:)...természetesen nem feudalista ,de ahogy elnézem önmagában az egyes társadalmak hatalmi kérdéseinek megítélése komoly gondokat okoz...;)

"Az önkényuralmi rendszerek nem stabilak, a feudalizmus meg az volt. "...mi a lófsz az az önkényuralmi rendszer??? Ne mááá a szoci töri könyvek általános 3. osztályos tankönyvét kellene lapozgatni Öregem...te jó ég.

nu pagagyí 2018.08.20. 12:52:37

@$pi$: A feudalizmus azért volt stabil egy ideig, mert a nép totálisan kiszolgáltatott volt: röghöz kötött, jogok nélküli, a világban való tájékozódástól elzárva. Munkájának minden eredményét ura zsebelte be, amelyből pont annyit csurgatott vissza, hogy másnap is használható legyen a beszélő szerszám. A rendszer a nép tudatlanságban tartásán és erőszakon alapult, maga a földesúr volt a bíró engedetlenség esetén. Egyébként viszonylag hamar vége szakadt a nagy stabilitásnak, a hűbérurak is rászorultak a nép kegyére, ha szorult a kapca, aztán egy idő után már nem tekintette senki természetesnek a totális kiszolgáltatottságot. A modernkori feudalizmus hasonló hatalmi felépítést és a nép hasonló státusát igyekszik összehozni. A néphülyítés gőzerővel folyik, király elvtárs személye és vezető szerepe sérthetetlen, a nép jogai (emberi jogok) nagy ütemben nyirbáltatnak, a hűbérbirtokok pedig lassan lefedik az országot, és itt nemcsak a földre gondolok, hanem a társadalom minden produktív szegmensére: kultúra, gazdaság.

6.Lenin 2018.08.20. 13:00:28

@nu pagagyí:

"Saját cégem, alkalmazottaim vannak, "

Az eddig általad írt, és ebben a hozzászólásodban is írtak alapján kamuzol, vagy nem véletlen, hogy nehezen mehet a megélhetésed. Vagy az államtól várod a megoldást.
annyira blődséget írsz, hogy értelmetlen rá válaszolni is. Kamuzol. Löx egy hülye propagandát.

" magasszintű oktatás, amely reagál a külvilág változásaira (ezért fontos a tanszabadság), olyan sajtó, amiből megismeri az ember a tényeket, az ország helyzetét, a világ tendenciáit, a tudomány, kultúra és gazdasági élet folyamatait, a versengő megoldási lehetőségeket. "

Ezeket nem találod? Nincs rá lehetőséged?
Mondom, hogy kamuzol.

6.Lenin 2018.08.20. 13:05:29

@taga20:

Nekem soha nem volt képem politikusról. A minyonokat meg már az unokáim is unják.
Én nem vagyok fideszes, a Fideszre szavaztam, mert hülyékre minek is szavaztam volna. Ha jön jobb, simán rájuk fogok szavazni.
Nagyon magas ez neked?
Már te is beteg vagy? Igaz, nem vagy egyedül, vagytok itt egy páran.

nu pagagyí 2018.08.20. 13:10:42

@6.Lenin: Gyenge próbálkozás. Nyilván el sem bírod képzelni, hogy van még olyan, aki leszarja Orbán elvtársat és mégis boldogul. Nem zár a rendszer megfelelően? Szóval te miből is élsz?

6.Lenin 2018.08.20. 13:23:02

@nu pagagyí:

"Szóval te miből is élsz? "

Közelebb vagyok a 74-hez, mint a 73-hoz. mivel nagy részében az elmúlt életemben vállalkozó voltam, nyilván az összelopott vagyonomat élem fel. A nyugdíj az lófasz, ki is szoktam dobni.
Felőlem azt szarsz le, akit csak akarsz, közöm?
Engem csak simán nem érdekelnek néhányan.

Miért kéne nekem szeretnem, vagy gyűlölnöm Orbánt, vagy bárkit. Megnézem kire lehet szavazni, és akit én elfogadhatóbbnak tartok, arra szavazok . Ennyi. Ennél többet mi a faszért kéne vele foglalkoznom, főleg a személyével?
Természetesen követem az országban zajló dogokat, hogy képben legyek, de ennyi.

Itt pedig próbálom megérteni mások véleményét, ha abban van is valami. és nem beteges lelki ferdülések kiélése csupán.

Mi a picsa ebben olyan bonyolult?

nu pagagyí 2018.08.20. 13:38:10

@6.Lenin: Ha a nyugdíjad lófasz, akkor nyilván a számlát nem adó, csaló vállalkozói körhöz tartoztál. Azok nem vesznek ki biztosított jövedelmet, mert papíron nincs miből. Ezt hívják kényszer vállalkozónak és látszik is rajtad, hogy nem érintett meg a polgári kultúra. Sajnállak, hogy csak erre futotta, de legalább értem miért haragszol a szabad világra. Abban, objektíven te annyit érsz, de ha másoknak sem hagytok esélyt a boldogulásra, mindjárt más lesz a kép. Nyomhatod sódert, úgy mintha többet érnél, mint ami vagy, együtt düböröghetsz a hatalmasokkal. Igaz, a dübörgésen kívül más nem igen jut neked és ami járna, arról is lemondtál.

6.Lenin 2018.08.20. 13:45:39

@nu pagagyí:

Na, jó, szerintem te már betegebb vagy a taga20-nál is. Tőled biztos nem fogom ellesni az élet rejtelmeit.
Én még 60 évesen mentem nyugdíjba (kihasználva egy törvényes lehetőséget, baj?)
Egyedül úgysem tudtam volna megmenteni a gyurcsány kormányt, igaz szándékom se volt rá.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.08.20. 13:55:48

Hogy a fidesz micsoda (egy, magát pártnak álcázó maffiaszerű bűnszervezet), az a nagy nyilvánosság számára először 1998-ban derült ki. De ezt (a Kaya Ibrahim, Josip Tot-os cikket) akkor csak kevesek olvasták, és akik igen, azok nagy része sem tulajdonított neki különösebb jelentőséget, mondván, hogy "lop ez mind" (mármint a pártok), és más szempontok alapján kell választani közülük. Ez persze már akkor sem volt igaz (a lop ez mind), hiszen, bár különböző okok miatt, de nem mind lopott (nem mondom, az MDF és csatolt részei azért igyekeztek), és főleg, nem egyforma mértékben.
Ha a fidesz-bűnszervezet már akkor is lopott, akkor a mostani tevékenységére valamilyen más szót kellene használni, amely érzékletesen fejezi ki azt az országrombolást- és lerablást, amit művelnek. De a tevékenységüknek a lopás csak egy része, oldala, eleme. Ugyanis, ideológiamentes bűnszervezet lévén (a nagy keresztyén, nacionalizmus csak álca a 3 millió agyhalott kómában tartására) csak az a a fontos nekik, hogy a kleptokráciájukat fenn tudják tartani. Ehhez persze szükségszerűen kell olyan eszközöket alkalmazni, amelyek ideologikusnak tűnhetnek. És valóban, a fidesz-bűnszervezet egy kívülálló számára egy az egyben egy fasiszta pártnak tűnhet. Szinte minden elem jellemző rájuk, ami a fasizmust is jellemzi (itt nyilvánvalóan nem csak a Mussolini-féle akkor és ott fasizmusról van szó, hanem tágabb értelemben.) Azonban a fidesz fasizmusa nem ideologikus, nem elméleti, hanem csakis pragmatikus, gyakorlati. nem, azért csinálják azt amit, mert meg vannak győződve annak jóságáról (mintha ideológiai alapon tennék), hanem csak azért, mert az segíti elő a hatalmon maradásukat, a még több lopás, az ország teljes lerablása, és uralása érdekében. Ez persze nem nagy vigasz nekünk.
A lényeg az, ideológia ide-vagy oda, hogy ez egy bűnszervezet. A vezetőit, tagjait, a pártolóit, kiszolgálóit, és a kollaboránsait (a szavazóit is) különböző mértékben, és módon, de büntetni kell. Az erre való törekvés minden értelmes, jóakaratú ember kutya kötelessége ebben az országban. Addig itt nem lesz béke, és normális élet, amíg meg nem szabadulunk ezektől az aljas bűnözőktől.

nu pagagyí 2018.08.20. 13:58:03

@6.Lenin: Te aztán építetted az országot! Remélem, a gyerekeid azért eltartanak.

6.Lenin 2018.08.20. 14:05:38

@nu pagagyí:

Igen, én átvállaltam egy olyan terhet, amit nem ország végzett. Az állam nem is sokat törődött velem, van-é munkám, megélhetésem, miből tanítom a gyerekeimet, szerencsére beteg se voltam, nem kellett rám költeni, sok kiadást megspóroltam az államnak, és adót is fizettem mindig, meg mindenféle járulékot. Nem a bérből vettek vissza valamennyit.
A gyerekeimnek miért kéne eltartaniuk engem? Igaz nekem se kell őket nagyon támogatnom, mert megállnak a saját lábukon.
Te tényleg egy nagy seggfej lehetsz.

Andy73 2018.08.20. 14:15:56

Három kétharmad zsinórban, és érik a negyedik. Blogger elvtárs, köszönjük, csak így tovább! Ezek a posztok is kellenek a Fidesz-tábor egybentartásához, még akkor is, ha kevesen olvassák őket, akárcsak Heller néni írásait.
Egyébként az idézetek közül csak Palkovics állítása vitatható, mert minden vállakozás nyilvánvalóan nem tud felvenni mérnököt, még ha akarna sem, nincs is annyi mérnök az országban.

nu pagagyí 2018.08.20. 14:16:44

@6.Lenin: Mint a nagy idők tanújától (44-ben születtél, ha jól számolom), hadd kérdezzem meg: a kádári diktatúra, vagy az orbáni élhetőbb, esetleg (ne adj Isten) a kettő közti, egy nagy "gondolkodó" által utólag "zavarosnak" minősített korszak? Miért lesz végül mindig ellensége a hatalom a népnek, miért gondolja a hatalmon levő, hogy nem az emberek a legfontosabbak, hanem valami elvont ideológiai baromság?

nu pagagyí 2018.08.20. 14:19:42

@Andy73: Köszönjük Andy elvtárs, hogy csatlakoztál a kisütött agyú elvtársaidhoz. Palkovics úrnak majd szólunk, hogy ideológiailag elhajlottál.

Gato666 2018.08.20. 14:24:29

kommunistázta le a tekintélyes filozófust LOOOOOOL

HaD 2018.08.20. 14:27:07

@ipartelep: a fides nem fasiszta szerintem,vagy csak annyira amennyire egy cionista arrogancia és mindent eltiporni és lerabolni akaró szélsőségesen protekcionista csoportosulás, amit a 80-as években hívtak létre azzal a feltett szándékkal, hogy a hatalom átmentésben és a nemzeti vagyon megszerzésében közreműködjön,mindeközben az ország akkori gazdasági struktúráját szétverje és hosszú évtizedekre/évszázadokra egy totálisan függő viszonyú gyarmati szintű rendszert segítsen kiépíteni és megtartani amilyen hatékonyan csak lehet. Tekintve hogy a jelenlegi gazdasági integrációban komoly szerepe van a jelenlegi magyar elitnek ezért minden segítséget meg is kapnak. Ők pedig szépen meghálálják(lásd a jelenlegi Ft árfolyamot...hirtelen gyengült miközben a gazdasági siker propagandából ki sem látszunk. Amúgy is alulértékelt volt mintegy 10%-kal de most hogy a német haverokat szorongatja az amcsi zsidó klikk így pont jól jön egy gyenge forint az autóiparuknak...és lám csodát a béjenvé is itt köt ki:)).
Nota bene. Nem igazán látszik hogy ki is "büntetné" már meg ezt a bandát... a megbízóik szerint tökéletes munkát végeznek, nép meg egész jól elvan ebben a szituban. Végül is amíg csurran cseppen a csapból lefelé is(a költekezések a fogyasztási piramisban simán eljutnak elég sok helyre)addig ki miért is kockáztatná a közös trágya melegét:)???

BiG74 Bodri 2018.08.20. 14:27:14

@Andy73:
De van, maximum a pékség majd kap egy erdőmérnököt, az építőanyag kereskedés pedig egy metallurgust, a bádogos pedig felvesz egy gépész-matematikust !
Bár hasonló már dívik kis országunkban, mikor a mérnök helyére bekerül egy kipofozott okjés, vagy szódával elmegy módon egy teljesen más végzettségű.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.08.20. 14:31:06

@HaD: Itt egy elég jó cikk a fidesz-bűnszervezet gyakorlati (nem ideológiai - erről beszéltem) fasizmusáról:
24.hu/poszt-itt/2018/08/14/balavany-gyorgy-mar-miert-ne-volna-fasiszta-az-orban-rezsim/

6.Lenin 2018.08.20. 14:36:04

@nu pagagyí:

Ha valóban komolyan kérded, a mai ezerszer élhetőbb.

Bár emléxem, hogy-mivel akkor voltam fiatal-nyugati zenét hallgattunk (Szabad Európa rádió) Voltak nyugati divatos cuccaim (Bécsből, néhány hét késéssel) Nem csak nekem.
Viszont arra is emléxem, hogy a komcsik előtt általában csend lett, ha emberek beszélgettek egymással, vagy a munkahelyen (akkor nyaranta dolgoztunk iskolásként is)
Hallottam, láttam miként lopott mindenki a gyárakban (gimnazistaként is kellett gyárban dolgoznunk (5+1 oktatás keretében)

Emberek tűntek el nyomtalanul, miközben sokan választották keresztapának Rákosi pajtást, akinek a képét mások titokban leköpték.
Emléxem 56-ra is, Bp-en is voltam akkor, igaz 57 tavaszán. láttam a gyerek sírokat (15-16 évesekét)

Ma azt pofázol, és ott, ahol csak akarsz, azt hazudozol rágalmazol amit csak akarsz.

Akkor eltűntél volna te is nyomtalanul.

Én fiatal voltam, és a csöcsörészés jobban érdekelt, az nem volt tiltva.

Aki a két rendszer közé egyenlőségjelet húz, az hülye, vagy nagyon aljas, vagy egy ordasat szeretne hazudni. választhatsz. Sokat tudnék mesélni.

nu pagagyí 2018.08.20. 14:47:21

@6.Lenin: Nem a rákosi elvtárs-pajtás által teremtett paradicsomról kérdeztelek, hanem a kádári puha diktatúráról, amelyikben 62-től már nemigen voltak jelentős atrocitások és egyébként ugyanúgy pofázhattál, mint most, ugyanúgy választhattál egyből-egyet, ahogy a következő választáson fogsz majd. Látsz-e hasonlatosságot, esetleg különbséget a kettő közt, vagy mindkettő frankó?

6.Lenin 2018.08.20. 14:59:08

@nu pagagyí:

Annyira azért nem pofázhattál. Nyilván kicsit lazább volt, tudni kellett, hogy mit, ki előtt, és miről.. 62-ben a gimiben osztálytitkár (KISZ) voltam fél évig. simán kirúgtak félévkot, de más komolyabb következményekre nem emléxem. Utána kutyaszaron kívül nem léptem be le semmibe se. Nem volt gond, de a mit, mikor, ki előtt az még működött
70- től gazdaságilag is volt változás, szabadon lehetett vállalkozásba kezdeni. 74-80-ig külföldön éltem, nem nagyon követtem a magyar eseményeket. 80 után már lehetett érezni a rendszer bukását, a helyezkedéseket. Sok vitám volt komcsikkal is, különösebb következmény nélkül.
De még mindig fényév a különbség.

6.Lenin 2018.08.20. 15:10:29

@6.Lenin:

Talán még annyit, természetesen mindenki mindent, másként is láthat, ítélhet meg.
Nagyon részletesen kéne ismerni az adott helyzetet.
Önkormányzati képviselőként volt alkalmam megismerni az emberi aljasságot is. (90 után)
Mekkora szakadék volt az előadott sérelmek, és a valóság közt. Nyilván ez ma is működik, mert mindig is működött. Ezekről általánosságokban határozott vélemény nyilvánítani szinte értelmetlen.

Ezek az olyan betegagyú fazonok asztala, mint ipartelep is.

nu pagagyí 2018.08.20. 15:47:17

@6.Lenin: Köszönöm őszintének ható válaszod. És most, Vlagyimir Iljics, ha hallhatnánk valami bennfenteset az önkormányzati disznóságokról is. Annyit azért megjegyzek, hogy az említett "zavaros" korszakban még elvileg mindenki saját felelősségre lopott, maga dönthette el, hogy gazember lesz-e és ergó le is bukhatott, valamint nem feltétlenül védte meg a haveri igazságszolgáltatás. Ha jól figyeltem, most jön az olajszőkítés. Hogyan járultál hozzá te a közéleti tisztasághoz? És mi a véleményed a mostani politikusok tevékenységéről: Rogán royalti díjáról a parlamenti szünetben végzett feltaláló munkásságáért, a Lázár-féle trafikmutyiról, Valdemort elvtárs szociális szövetkezeteiről, Lőrinc gázszerelő tündökléséről, az adót nem fizető kaszinóbizniszről, az EU-s pénzből épített saját "vadászházakról", a helikopteres szívességi vadászatokról?
Van valami elképzelésed, egy ennél jobbról? Mert ha nem, akkor neked minden jó lesz.

6.Lenin 2018.08.20. 16:03:21

@nu pagagyí:

Az önkormányzati "mutyik"-ról könyvtárnyi anyagot lehetne írni, de szintén egyénileg vizsgálva minden esetet.
Mit gondolsz az uniós támogatások, vagy az állami kölcsönök, segélyek (akár nyugati államok részéről) miről szólnak?
Amikor nyugati multik támogatnak politikusokat, kampányokat, azok miről szólnak?

Ezek a felületek ehhez kevesek. Sok esetben bizonyíthatatlanok. ki az, aki meg tudná mondani 100% biztonsággal, hogy az adott önkormányzatban nem értettek hozzá, vagy szándékosan csaltak?
Bajnai tényleg nem értett hozzá, vagy? Vagy bárhol a világon?

Mi lenne a megoldás? Ehhez több óra kellene. Hirtelenjében csak felteszek egy kérdést:
ki lehet ezekből zárni az embert? Mert, amíg emberek csinálják a politikát, gyakorolják a hatalmat (pénzt) addig nem lesz megoldás. Korlátok közé lehetne szorítani-megfelelő szándék esetén- de megszüntetni csak az ember kizárásával lehetne.

Mind1.

Most megyek, elvegyülök az ünneplő nép között egy kicsit. Majd valamikor visszatérhetünk erre.

Örültem nektek (kamu) Pá!

nu pagagyí 2018.08.20. 16:10:36

@6.Lenin: Hát, úgy látom, a "mindenki lopik" című toposzt olvashattam válaszként. Na csá!

Andy73 2018.08.20. 16:23:05

@nu pagagyí: A kommentelő elvtárs vajon hová sorolja az indexet és a blogger elvtársat jobbra vagy balra? A médiatúlsúlyhoz vagy a kisebbséghez?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.21. 08:25:03

@nick papagiorgo: "A "Jobbik pénzét" azért kellett elvenni, mert kb ingyenes plakáthelyeket kaptak Simicskától, ami törvényelles, tökmindegy, hogy a Jobbik, az MSZP vagy bárki más csinálja"

Kivéve, ha a fideSS, aki harmad annyiért kapta, mint a Jobbik. :))

Mellesleg a büntetés mértéke nem volt összhangban a kapott előnyökkel, sőt, meg se indokolták, és jogorvoslati lehetőség se volt. Pont annyit vettek el, hogy két évig ne legyen a Jobbiknak pénze.

"mindenki mindenkit tömhet pénzzel, meg amivel akar."

A fideSS magát milliárdokkal a mi pénzünkből.

"Nem nagyon nézek közmédiát, de amikor igen, ott nem épp az éppen halódó MSZP sztárolása folyik"

Pedig minden orgánumban megjelent, hogy beengedték az MSZP-t az M1-re Botka távozása után, hogy kicsit segítsenek rajta.

2018.08.21. 14:43:02

@6.Lenin: mivel az embert nem lehet kizárni, így legjobb, ha tapsikolunk hozzá?
Igen, abban igazad van, hogy a fekete autó és a fakabát nincs most.
Tehát nem kora kádári kor. Inkább maffia...hallottam, el akarod adni a vállalkozásodat...

6.Lenin 2018.08.21. 14:53:58

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"ki lehet ezekből zárni az embert? Mert, amíg emberek csinálják a politikát, gyakorolják a hatalmat (pénzt) addig nem lesz megoldás. Korlátok közé lehetne szorítani-megfelelő szándék esetén- de megszüntetni csak az ember kizárásával lehetne."

Így teljes a gondolat. A megfelelő szándékot, nekünk választóknak kéne bemutatni. pl, hogy nem adunk többet esélyt olyanoknak, akik a vizsgán már többször is elbuktak.
Akkor talán a kezdők, újak is elgondolkodhatnának.
Miért lennének mások az újak, ha látják, semmi következménye nincs?

Ez a maffiázás is éppen akkora hülyeség, mint az egyenlőség a kádár, rákosi rendszerrel.
A hülyék eledele.

Miért egymást anyázzuk? Miért nem elsőként őket küldjük a P-ba, akik bizonyítottan loptak, hiszen az ország a csőd szélén tántorog mindig, ha ők vannak hatalmon?

2018.08.21. 15:01:24

@6.Lenin: mert a módszer maga az ember.
Josip Tot és olajszőkítés, pénzmosás és vállalkozások "bevédése".
Avagy a szír esete a magyar okmányokkal...
Mint a hamis útlevél....

6.Lenin 2018.08.21. 15:18:41

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Az nem megoldás, hogy az én gazemberem jó gazember, a tiéd rossz.
A másik, nem egy lopni készülő esetleges rágalmai legyenek a " bizonyítékok".
Akkor mégis igazam van, vagyis míg nem tudjuk kizárni az embert, megoldás sincs.

A kibaszott művelt nyugaton sincs, csak másként nevezik a gyereket. Ott lobbiznak, És amiről nem beszélünk az nincs kommunista módszert is kiválóan alkalmazzák.

2018.08.21. 22:13:25

@6.Lenin: számomra egyik oldal szennye sem elfogadható. Te felmentést adsz a fidesznek, mert az emberek már csak ilyenek?

anonymand 2018.08.22. 05:34:59

@6.Lenin:

Cizellált szavaid a lelkem mélyéig meghatottak.
"Tanuld már meg te seggfej, hogy a "válasz erre" gombra kell kattintani, ha valamire válaszolni szeretnél." - valószínű, hogy szívhez szóló üzenetedet másnak szántad (A végén idemásolom a hozzád szólásomat).
Sebaj!
Azt azért nagyon tisztelem benned, hogy legalább nem röstellted aláírni:
"Köcsög."
A hozzád szólásom ismételten, mivel ismétlés a tudás k. édesanyja:

"@6.Lenin:

Igen nagyon hülye vagy.
Kit mocskol?
Igazad van, lépjünk tovább!"
Megjegyzem érvényes.
Ki, kit mocskol?
Indokolatlan.

6.Lenin 2018.08.22. 09:23:42

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Sehol nem adtam felmentést. Te soroltad CSAK a Fideszhez köthető, de nem bizonyított visszaélés gyanús eseteket. A másik oldalról semmit.

Mit lehet olyankor tenni, ha a DK-t beszavazták a Parlamentbe? Fideszesek szavazták be őket? Vagy az MSZP-t? Meg kéne ölni a szavazóikat? Ki kellene zárni őket a választás lehetőségéből?

6.Lenin 2018.08.22. 09:30:16

@anonymand:

A megismételt válaszodat mire írtad válaszként te seggfej? Az volt a problémám, hogy még most sem tudom.
ilyen ócska trükkökkel operálsz?
Te tényleg egy seggfej vagy. És ez most már tény, mert most már tudtad, hogy mire kell a "válasz erre" gomb, de az eredeti kérdésem még nem tisztázódott., mire is írtad a most is megismételt válaszodat.

2018.08.22. 10:03:15

@6.Lenin: hogyne adnál felmentést: nyugaton is, nem lehet kizárni az embert, az mszp is....

csupa olyan érv, ami hamis.

6.Lenin 2018.08.22. 10:10:44

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Miért lenne hamis.
Nyugaton is, igaz mindig csak utólag derül ki, hogy a bukott király, császár, ME, akárki, korrupt volt.
Azt kérdeztem, hogy ki lehet zárni az embert? Nyilván nem, tehát amíg emberek lesznek hatalmi pozícióban a korrupciót nem lehet megszüntetni, kell(ene) ellen harcolni, korlátok közé szorítani, de teljesen megszüntetni csak az ember kizárásával lehetne, talán.

Te is CSAK a neked ellenszenves oldal hibáit soroltad. Mit szeretnél még ezek után megmagyarázni? Hogy a te gazembered jó gazember? Tudom.

2018.08.22. 10:29:27

@6.Lenin: az adott esetben a fidesz van hatalmon. A fenti cikk nem az mszp-ről szól.
Nem végeztünk összehasonlító történelmi elemzést a pártok között.
Soha de soha nem dícsértem Gyurcsányt, Megyót vagy Kádárt, stb.
Egyébként is az nem érv, hogy azért relativizálod a fidesz törvénytelenségeit, mert én nem, tehát maszopos vagyok...

2018.08.22. 10:38:54

@6.Lenin:
Te is CSAK a neked ellenszenves oldal hibáit soroltad. Mit szeretnél még ezek után megmagyarázni? Hogy a te gazembered jó gazember? Tudom."

Ezt komolyan írtad? Ja, csak terelsz...
Most egyáltalán nem volt szó Gyurcsány elkúrásáról, Megyó felelőtlen ígérgetéseiről, a libás Bajnairól.
Arról volt szó, hogy a jelenleg érvényes magyar jogrend szerint bűncselekmények sora valósult és valósul meg, amit te simán elfogadsz. Mert nyugaton is...
Ha kivégzőosztagok járnák az országot, azt is elfogadnád, mert Kolumbiában is?
Ha behajtók vinnék el mindened, azt is elfogadnád, mert ennek nálunk történelmi hagyományai vannak?

Hmm, doktor Kotász?
Nyilván nem . Tudod, az, hogy nyugaton is van korrupció, nem azt jelenti, hogy az nem törvénytelen. Ráadásul hamis érv. Mengele embereket kínzott, gondolom, elfogadható számodra, ha megnyúzlak...
Azért egy Lenin bőrből készült lámpaernyő, lásd be, különleges.

6.Lenin 2018.08.22. 10:43:01

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Látom, még mindig nem érted a lényegét ennek a kérdésnek.

igen, most a Fidesz van hatalmon, és az ellenzéknek nincs lehetősége hozzáférni olyan összegekhez, amit kormányon simán ők is ellopnának. Most természetesen vonyítanak.

Aztán , ha a Fidesz lesz ellenzékben, ők fognak vonyítani.

Ezzel semmit nem oldasz meg. A szavazóknak kéne tenni ellene, de azt sem lehet, hiszen visszaszavazzák őket a hatalomba.

A választóknak kellene főleg vonyítani a korrupt politikusok ellen. Lehet? Nem. Hiszen pont a volt korrupt vezetőket választják vissza sok esetben.

Ezzel még nagyon sokáig fog az emberiség baszakodni, minden különösebb eredmény nélkül, szerintem. Amíg két ellentétes nézetű ember lesz a Földön, tuti, hogy ez lesz a legnagyobb gondjuk, hogy melyikük a legnagyobb gazember. Természetesen mindig a másik lesz az.

2018.08.22. 10:43:18

@6.Lenin:
Te is CSAK a neked ellenszenves oldal hibáit soroltad. Mit szeretnél még ezek után megmagyarázni? Hogy a te gazembered jó gazember"

Látod, megfordítod az érvelést. Nem én, te magyarázod a te általad favorizált oldal szennyét.

Miért van az, hogy az összes érvelési hibát elköveted?
Erre kaptok képzést a Kubatov művektől, vagy eleve fideszes gondolkodás kell hozzá?

6.Lenin 2018.08.22. 10:50:58

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ne bassz már tényleg. Mit fogadok én el?
Én arról írok, hogy nekem nincs se rossz, se jó gazemberem. Mert tudom, hogy miként is működnek az emberek, hatalmon, és kiszorítva a hatalomból.
Már észre sem veszed, hogy mennyire véded a neked kedves oldalt.

Be is tojnék, ha a B1 próbálná védeni a Fideszt. Természetes (?), hogy minden szarba belekötnek. Az, hogy ezzel mégis hozzájárulnak a Fidesz hatalmának a bebetonozásához, az egy más kérdés. Szellemi képességek hiánya, vagy rosszul beállított futómű, nagyon húznak 1 oldalra. De ez legyen az ő gondjuk.

2018.08.22. 10:55:17

@6.Lenin: mivel mindenki lop, ezért tudomásul kell venni. Értem. Ne tegyünk ellene, hisz jobb nem jön. Mert? Honnan tudod?
Fogadjuk el, hogy ez a norma, az Orbán közeliek minden érdem nélkül gazdagodhatnak, aki kiesik a kegyeiből, azt megrángatják, miközben egyre tehetségtelenebbek kerülnek vezetői pozícióba?
Szerinted az erdogani út elfogadható?
Látod, egy szóval sem említettem az ellenzéket, beérném azzal, ha a fidesz jól vezetné az országot. Mondjuk úgy, mint Horn után, Megyó előtt...ezzel szemben" fortélyos félelem igazgat".
Kettősbeszél Orbán. Hintapolitikát játszik. A paranoia jelei figyelhetők meg az országvezetésében.

6.Lenin 2018.08.22. 11:07:45

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Még mindig nem érted. Miben tudunk mi választók tenni ellene?

Mikor önkormányzati képviselő voltam, MSZP polgármester volt. Lopott. Le lett váltva. mert a település nem fejlődött , túl sokat lopott. Jött utána egy fidesz által támogatott. Csinál több 10 millió forint tartozást, mert a kurvájának kellett egy új lakás. El lett zavarva. Most is fidesz által támogatott van, nem sokat tesz a településért, valószínűleg jövőre el lesz küldve.

A környező településeken van MSZP-s, Új Kezdetes, Fideszes, már több ciklus óta, mindig újra választják őket, pedig mindegyik lopikál, de a települések is szépen fejlődnek. Újraválasztják őket.
Természetesen alacsonyabb szinten lehet (ne) tenni ellene. Országosan miért nem lehetne?
A választók döntenek, hogy mit néznek el, és mit bocsájtanak meg.
Te, mibe, mit látsz bele, az a te ügyed. A többség meg dönt valamilyen érdek mentén.
A vesztes meg sipákol. Régi ügy, pár évezrede is ez volt, és lesz is.

2018.08.22. 11:08:21

@6.Lenin: nem. Te arról írsz, hogy a fideszre szavazol, mert nincs jobb. A fidesz korrupcióját relativizálod, mert a nyugat is.

Szerintem pedig nem baj, ha a fidesz marad hatalmon. De jó lenne, ha végre kiegyensúlyozottan politizálnának, ha az ország gyarapodna, nem az arisztokrácia, ha a magyar foci nem pénzkimentő hely lenne, amúgy maffiásan, ha magyar termékek innovációját támogatnák, nem gumigyár földvásárlását, ha a magyar letelepedési kötvény nem pénzszerzési módszer lenne, ami lehetőséget ad bűnözőknek bejutni legálisan, ha igen, ha elszámoltatnák végre Gyurcsányt, ha kivizsgálnák Bajnai szerepét, ha lecsuknák, aki okiratot hamisított és áfát csalt Tot nevében.

És igen, a nyugat sem jobb. Azért némi különbséget mutat, hogy épp Trump ügyvédjét szorongatják, vagy hogy Angliában két éve egy politikus öngyilkos lett, mert kiderûltek a disznóságai...

2018.08.22. 11:10:57

@6.Lenin: nosza, tegyünk ellene. Amit te javasolsz, az az, hogy minden így jó, hisz máshol is, nomeg a történelem bizonyítja....ez a te akcióterved?

6.Lenin 2018.08.22. 11:36:11

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nézd, itt élek, az országnak valamilyen szinten működnie kell.
90-ben az SZDSZ-re szavaztam, de átbasztak.
A szocikra soha, hiszen ismerem őket, az életem nagy részét alattuk éltem át, és sok mindent láttam elég közelről.
Jelenleg a Fideszre szavazok, mert az ország fejlődik valamilyen szinten. Nyilván lehetne jobban is, de rosszabbul is. Emberek csinálják a Fideszben is a politikát. Nyilván vannak köztük is, akik a maguk hasznát tartják fontosabbnak.
Én sokat jártam régebben Szlovákiában, Romániában az ott élő magyarok közt. Van képem az ő problémáikról is. Ilyen támogatást még soha nem kaptak. Nyilván ezt ők érzik a legjobban.

Kínál valaki jobbat? Kik, és mit kínálnak? El tudják az emberek dönteni, hogy kinek mi a még elfogadható? Igen. Ma adottak a lehetőségek erre.

Ha lesz olyan erő, akik jobbat kínálnak, és el is tudom hinni nekik, akkor azokra fogok szavazni, még ha néha maguk felé hajlik a kezük, mert tudom, hogy ők is gyarló emberek. Az ország érdeke a fontosabb. Természetesen az enyém is.
A Füttyös Peti nem volt hihető fazon, Gyurcsány se az, az MSZP végképpen nem az, a többiek meg jelentéktelenek, egyféle réteget szolgálnának ki.
Mivel sokat, és sokféle emberrel is beszélgetek ezekről, van némi rálátásom is, hogy kb mi szerint is döntenek az emberek.
Bulvár témák meg soha nem érdekeltek. Esetleg a mögötte meghúzódó szándék. az a lényegesebb. a propaganda meg végképpen nem, még a Fidesz részéről sem. A tettek a lényegesebb. Ma elfogadhatónak tartom az irányt. a néhány gazember meg úgyis kihull menet közben. Vagy a tehetségtelenek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.22. 11:44:46

@6.Lenin: "mert az ország fejlődik valamilyen szinten"

...valamilyen szinten. Rosszabbul, mint a környező országok. Az baszna be, ha a világgazdasági konjunktúra ÉS 4% GDP EU-segíly mellett meg tudná a geci akasztani a fejlődést.

6.Lenin 2018.08.22. 11:49:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Te egy seggfej vagy. Ennyi, és már régen tisztában vagyok vele, nem kell mindig bizonyítanod.

2018.08.22. 11:58:53

@6.Lenin: te tényleg úgy gondolod, hogy jó politika, ha homokba dugod a fejed?
Ne hidd. Ugyanúgy megbasznak.
Fejlődik az ország????
Hova? A számmágia nem fejlődés.
Te valamit nagyon benézel....mára kiderült, hogy az egyetlen pozitív húzás, a devizaadósság leépítése mit jelent. A bankok jól járnak, az adósok kilakoltatva, csak eltoltuk a probléma megoldását, miközben eladtuk a birkáknak, mekkora nemzetmentők vagyunk, a mocsokbankokkal szemben.
IMF függetlenség?
Kurvasokba került...
Ja, a külső adósság átváltása forintra nagyon szépen hangzik, még én is bedőltem neki, mígnem kiderült, ugyanúgy néhány befektető kezében az ország...
Miközben felmutatunk olyan világhódító termékeket, mint a 2rule....
Szégyen...nem megy itt semmi előre.
Az, hogy te egy megalkuvó megélhetési politikus vagy, elfogadom. De ne hazudd, hogy nem a fideszt véded, hogy elfogulatlan vagy, hogy a fidesz lopás az elkerülhetetlen, az élet velejárója.

2018.08.22. 12:11:09

@6.Lenin: azért valami igaza van. Vond le a manyup pénzt, vedd figyelembe, hogy az EU segély 80%-a a fidesz alatt jött be, hogy ötször annyi pénzt utalnak haza a külföldön dolgozók, mint a fidesz előtt, és kiderül, a gdp csökken....szar ügy.
Hogy az ország a nyugati karvalytőke beruházásaiból él. Tudod, ami ellen harcolunk...
Hogy a tőzsdèről finanszírozzuk magunkat. Tudod, a Soros félék adnak hitelt...fasz kivan.

Hogy nem tudunk felmutatni érdemleges magyar terméket....drága Ikarus, szállj le hozzánk!
Hogy soha meg nem térülő beruházásokba kezdünk, politikai és nem gazdasági megfontolásból.
Paks sose lesz nyereséges, a Selyemút sose fog működni, a déli áramlat értelmetlen...
Az EU-val rossz a viszony, Trump kiszámíthatatlan, két év, és eltűnik, aki a barátja, azt cserben hagyja, mást tesz, mint amit mond. Putyin elengedte a magyar projectet, ha nem vagy benn az EU- ban, nem kellesz. Kínának nagyobb gondjai vannak, mint egy városnyi ország...
Erdogan példáján látszik, mennyire hatékony az egyszemélyi irányítás. Mondjuk Putyinén is...
Miközben Görögország....majd meglátjuk.

6.Lenin 2018.08.22. 12:57:44

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nézd, én elég sokat jártam/járok az országban , és máshol is. Láttam/látom mi volt 10-20-30-40-50-60-70 évvel ezelőtt.
Amit te löx, az a te eltorzított véleményed. Közöm?
(vagy tényleg nem fogtad föl, hogy miről írtam eddig ?)

2018.08.22. 16:07:51

@6.Lenin: sokat jársz az országban. Nem érv. Én mégtöbbet, sőt, külföldön is, az apukámé mégnagyobb. Homokozói érvelésed van.
Inkább sorold, melyik az a magyar cég, amelyik csakis a fideszhez köthető, nezmetközi sikersztori?

2018.08.22. 16:08:46

@6.Lenin: ha láttad, mi volt 70 évvel ezelőtt, akkor olyan 85 lehetsz....

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.22. 16:13:59

@Könnyen elkaptuk, uram!: 1870-ben született, szóval 148. :))

Ahhoz képest elég szorgalmasan trollkodik.

2018.08.22. 17:15:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: hát igen. A szovjet elvtársak mindenben előbbre járnak. A balzsamozás is csodafegyver.

2018.08.22. 17:18:36

@6.Lenin: mindenki a saját véleményét löki. Ami szubjektív, tehát torz. Ja, te nem? A te véleményed megmondják?

2018.08.22. 17:22:05

@6.Lenin: ha oly sokat láttál, akkor biztos emlékszel az Ikarusra. Sikersztori volt. Az első busz a világon, amit biztonsági elvek alapján terveztek. A mai időkben ott tartunk, hogy az ország saját termékét az ország városai visszaküldik, mert használhatatlan...

2018.08.22. 18:08:57

@6.Lenin: Érdekes, az USA-ban Trump közvetlen köréhez tartozó emberek ellen folynak eljárások, van már ítélet is.
Szerinted ez abnormális....
A románok kicsit komolyabban veszik a korrupció etikai megítélését, épp készülnek elzavarni a kormányt. Úgy tűnik, erkölcsi érzéke fejlettebb egy románnak, mint egy magyarnak, különösen az olyan megalkuvóknak, mint te.
A bulgárok egyre közelebb az euro bevezetéséhez, ami azt jelenti, hogy gazdaságuk a miénknél stabilabb. Minket nem minősítettek fel....úgy látszik, nem olvassák a tényeken alapuló magyar kormányzati propagandát....

2018.08.22. 18:15:21

@6.Lenin: lépése óta több ezer kormányhivatalnok, törvényhozó és üzletember ellen emelt vádat az általa vezetett ügyészségi szerv, köztük 14 kormánytag ellen. Az ügyésznőt az a Szociáldemokrata Párt mozdította el, amelynek az elnökét, Liviu Dragnea-t 2016 júliusában állította bíróság elé a Nemzeti Korrupcióellenes Ügyészség hivatali visszaélés és hamis okirat kiállítás miatt, amivel alkalmazta pártja 2 tagját a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál."

Mekkora szégyen, hogy ebből korrupciós ügy lett!
Hisz minden fejlett gondolkodású világpolgár tudja, hogy a korrupció az ember sajátja!
Szerinted ez ügy lenne Magyarországon?
Á, a Kósa ügye is felejthető...
Na, itt is látszik , a románok mennyire elmaradottak hozzánk képest. Tiszta ókor...holmi görögös pátosz...bezzeg mi, mi már a középkornál tartunk, feudalizmus, pallosjog, jobbágyság....

6.Lenin 2018.08.22. 18:31:07

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Bocs, de közben el kellett utaznom.

Elég sok mindent írtál közben, de csak egy kérdésem lenne, mi köze ennek ahhoz, amiről írtam? Igaz, ha szorosan vesszük, még igazoltad is azt, amiről írtam. Főleg a korrupció ellenes ügyészségről. Az egy mocskos politikai tisztogató szervezet.
Nyilván az én véleményem is egy a sok közül.
De még semmit nem sikerült cáfolnod abban a témában, amiről én írtam.

A korrupció egyidős az emberrel. és míg ember lesz, marad is. Küzdünk ellene, kell is, de a halállal se tudunk mit kezdeni, és még sok más, csak az emberre jellemző tulajdonsággal. Szerintem maradjunk ennyiben.

2018.08.22. 19:03:52

@6.Lenin: Szerintem a halál léte nem igazolja a gyilkosságot.
Szerintem a korrupció ellenes szervezet politikai beállítottsága nem igazolja a magyarországi korrupciót.
Szerintem te mentegeted a fideszt, érdekes mód Gyurcsány esetében nem adsz felmentést....

2018.08.22. 19:09:06

@6.Lenin: az külön érdekes, hogy mocskos politukai szervezetnek tartasz egy ügyészséget, ami Trump elnöksége alatt dolgozik, kiderít ügyeket, amit a delikvensek elismernek....Trump ügyvédje alkut köt velük, a tanácsadóját elítéli a bíróság 12 évre, és még nincs vége...
Ja, mindenki mocskos, aki Trump ügyeit piszkálja...
Mit vall a volt ügyvéd vajon? Hogyan lehet ez terhelő Trumpra, ha ez egy mocskos politikai koholmány? Trump égisze alatt???

Magadnak is hazudsz.

6.Lenin 2018.08.22. 19:18:50

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ne haragudj, de annyira gyerekes amiket írsz, hogy szerintem inkább hagyjuk.
Különben a romániai korrupció ellenes ügyészség főügyészét vádolják korrupcióval.
Erről ennyit.

2018.08.22. 19:22:40

@6.Lenin: nem, az gyerekes, ahogyan te érvelsz. A Trump elleni ügyészség mocskos politikai, mert Trump embereinek viselt dolgait vizsgálja, de a román az oké, mert a jelenlegi vezetés ügyeit vizsgáló ügyészt gyanusít meg ugyanazzal.

Tipikus kettősmérce.

2018.08.22. 19:23:45

@6.Lenin: tényeket írtam. Ja, az olyan gyerekes dolog.

6.Lenin 2018.08.22. 19:47:37

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Mi sem természetesebb, hogy a demokraták szeretnék eltüntetni Trumpot, mert nem ők nyúlják le a nagy pénzeket. erről szól a politika. Soros egy zsák pénzért megvette a fél EU politikusait.
Neked ezek mér érdekesek?
Hány politikust lőttek már le a kibaszott művelt nyugaton?
Hány millió embert gyilkoltak le a világon a demokrácia export címszó alatt?

Tényleg elhiszed, hogy Soros azért rágja éjszakánként a körmét, hogy neked jó legyen?
Tényleg hagyjuk.

2018.08.22. 20:09:51

@6.Lenin: nem erről beszéltem. Te tényleg elhiszed amit mondasz?
Miért terelsz?
Hogy tudnak a demokraták olyan ügyészséget felállítani, ami elmarasztalja az elnök embereit?
Ha nincsenek hatalomban, hogyan marasztalják el őket koholt vádak alapján? Ha a vádak igazak, akkor megtehetik. Csakhogy akkor az egész érvrendszered bukott, a republikánus többség ellenére el lehet ítélni az elnök emberét korrupcióért....
Ha a te verziód igaz lenne, nem kapott volna 12 évet, hanem felmentik Trump tanácsadóját.
süti beállítások módosítása