B1 blogcsaládMinden problémát megoldott Magyarországon, Orbánnak hirtelen szűk lett az ország

2018. július 28. - Mr Flynn Rider

Elemelkedett beszédet mondott a magyar miniszterelnök Tusványoson, amiben mindössze egy-két üzenetet küldött a magyar választóinak, akiknek mindössze egy darab sorosozással kellett beérniük. orban_tusvanyos_2018_index.jpg

Orbán Viktor tusványosi beszédét mindig hatalmas várakozások előzik meg, hiszen itt szokta bejelenteni az aktuális politikai irányvonalát (mint pl. az illiberális Magyarország eszméjét). Aki nagy bejelentésekre várt, annak csalódnia kellett: Orbán nagyrészt külpolitikai elemzésekkel, világpolitikai összefüggésekkel foglalkozott, a híveinek be kellett érnie pár migráncsozással és mindössze egy darab soroszással.

Mindebből az látszik, sőt, Orbán Viktor explicit ki is mondta:

Magyarországon már megszilárdult a rendszer és a miniszterelnök most a külpolitikai kérdésekre koncentrál.

Értsd: nem kell többet attól félnie, hogy a hatalmát bárki is veszélyezetetné, ezért azt kiterjesztheti az ország határán kívülre is. Víziójában megvalósul a Kárpát-medencére, majd később Közép-Európára együttműködése 2030-ra, a magyarság vezetésével.

A miniszterelnök a beszédét két részre osztotta: a „békésebb vizekre” és a harcosabb témákra. A békésebb vizeken Orbán világpolitikai elemzéssel fárasztotta a tusványosi hallgatóságát és a királyi tévén őt követőket. A harcosabb megszólalásaiban hitet tett a keresztény-illiberális állam, a hagyományos családmodell és a konzervatív értékek mellett. 

A világpolitikai elemzés meglepően objektívre sikerült, ahhoz képest, mekkora logikai bakugrásokat és marhaságokat lehet hallani egy-egy kormányhoz közeli elemzőtől, vagy kormányzat szereplőtől. Szó sem volt migráncsok erőszakos betelepítéséről, sőt, a miniszterelnök a „Soros-tervet” egyszerűen úgy jellemezte, hogy az a multikultit preferálja a nemzeti, keresztény kultúra helyett; az „összevissza kapcsolatokat” a férfi és a nő házassága helyett, illetve a keresztény Európa meghaladását.

Orbán több fontos külpolitikai üzenetet fogalmazott meg:

 • a liberális Európa végét, ezen belül, hogy az Európai Bizottság ideje lejárt (már csak 300-valahány napjuk van hátra – számolta ki Orbán Viktor) – ezzel készült az európai uniós választásokra, aminek a tétje szerinte végre nem egy belpolitikai kérdés, hanem a migráció;
 • a liberális Európa „buta Oroszország-politikáját”, amivel az orosz embargó feloldása mellett érvelt, üzenve Putyinnak, hogy még mindig a hűséges pincsi szerepét töltjük be Európában;
 • illetve a Kárpát-medence és később Közép-Európa újjáépítését, közösen a szomszédos országokkal;

Európa és az Európai Unió végig negatív szövegkörnyezetben szerepelt, mert Európa most liberális, multikulti és migránsbarát; de Orbán szerint már bekövetkezett a jobbratolódás, sorra vette a közelmúlt német, osztrák, vagy olasz választási eredményeit, ahol a populista, bevándorlásellenes pártok győztek.

Orbán elegánsan megfeledkezett arról a tényről, hogy a populizmus most éppen jobboldali és bevándorlásellenes; de amint fordul a széljárás, a populizmus azonnal baloldalivá válhat, vagy éppen bevándorláspártivá, attól függően, hogy mit szeretne hallani az egybites választó. A miniszterelnök gyakorlatilag összemosta a kereszténydemokráciát és a jobboldaliságot a populizmussal, ami azért elég komoly hazugság.

Orbán Viktor azért megfogalmazott pár üzenetek a magyar választóknak és a belpolitikának is. 

 • Nem éri be döntetlennel:

„16 évet voltunk ellenzékben, 12-t kormányon, ha Isten engedi és élünk, akkor a mostani ciklus végén helyreáll az egyensúly, de a mostani kormány sportemberekből áll, és nem érjük be döntetlennel.”

Orbán szerint a keresztény - nemzeti politikai rendszer megszilárdult, jöhet a korszaképítés.

 • Megvolt a szokásos hurrápropaganda is:

Sok „adattal” részletezte a gazdasági fejlődést 2010 óta. Többen dolgoznak, magasabbak a bérek, nő a termékenység, a GDP, még orvosból is több van, de bűnözőből kevesebb. Színházlátogatóból pedig sokkal-sokkal több (ahogy a 444 megjegyzi: ezt a részt nagyjából a februári évértékelő beszédéből vette át.) Magyarul: az ország egy megvalósult Kánaán. Ehhez hozzátesszük, hogy nem sokkal később Orbán egészen durva ígéretetket tett, amiből az látszik, hogy mégsincs itt a Kánaán:

 • az EU 5 legjobb országa közé tartozzon Magyarország,
 • a népesedési hanyatlást állítsuk meg,
 • gyorsforrgalmi utak legyenek az államhatárokig
 • legyen energiafüggetlenség, készüljön el Paks,
 • új magyar honvédség,
 • népbetegségek legyőzése.

„A legfontosabb innen (Tusványosról nézve): újjá kell építeni a Kárpát-medencét. Van erőnk, pénzünk, erőforrásaink és bebizonyítottuk a szomszédainknak, hogy jól jár aki a magyarokkal együttműködik.”

 • Kiállt a kultúrharc mellett, ami ezek szerint nem a Magyar Idők spontán akciója volt:

2010-ben új rendszer épül, új alkotmányos és gazdasági rend. 2014-től kezdődött a stabilizálása ennek, a 2018-as választás pedig felhatalmazás egy új korszak kiépítésére. Egy korszak több mint politikai rend, ez kultúra, ízlésvilág, viselkedési mód is. 

Nem meglepő, hogy napjaink legizgalmasabb közéleti vitája a kultúra területén robbant ki. Ez érthető és jól is van így, valóban új kulturális megközelítésre van szükség. 

Szeptembertől nagy változások előtt állunk!

- mondta, nem részletezve, hogy miben, de valószínűleg a kulturális életben. 

Orbán a beszédét természetesen a következő választásokra, az eu-parlamenti választásora húzta fel. Mostantól erre fog ráállni a Fidesz - és az egész Kárpát-medence is, hiszen az ország már szűk lett Orbán Viktornak.

 

(Fotó: Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9314146893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hotredchili 2018.07.29. 13:15:56

@Orochimaru: nem egészen ezt kérdeztem... ha szerinted jó magyarnak lenni, akkor miért húztál el 2017-ben, 7 év fidesztes uralkodás után? Hisz ott minden olyan csodás...Ha a Fidesz a kisebbik rossz, lehet otthon is pénzt gyűjteni, büszkének lenni. Én orvosként 30 év munkaviszony után elmentem, és nem értem azokat, akik nem otthon építik, mégis éltetik OV rendszerét. Téged sem. Ha olyan csodás otthon, te miért mentél el???

6.Lenin 2018.07.29. 13:16:28

@nu pagagyí:

Már a liberalizmus születésénél is egy szűk kör határozta meg, mikor kell rendeltetésszerűen üzemeltetni a nyakmetsző készüléket, azoknál akik képtelenek felfogni az egyén szabadságának eme magasztos eszméjét.

Nagyon sok esetben , sokan voltak kénytelen megválni a gondolataikat hordozó gömbölyded egységüktől.

aztán voltak békésebb időszakok is, amikor csak a körmök voltak útban a magas eszmének.

De ma is az egyik legkirekesztőbb eszme a földön. Néhány esetben még isiászt is képes okozni, néhány kiválasztottnál.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.29. 13:18:05

"újjá kell építeni a Kárpát medencét"Ugatja ezt ez a hatökör majd 10 év kúrmányzás után. De ezt fogja ez a féreg még 40 év múlva is ugatni, mert eddig sem csináltak semmit és ez után sem fognak a lopáson, hazudozáson, és politikai csalásokon kívül. Ameddig az agysejt nélküli birka választóit tudja etetni a süket dumával addig ilyeneket fog ugatni. Szerintem még 40 év múlva is azt fogja nyüszíteni a féregje, hogy sok a probléma és meg kell oldania. Neki, mert más erre képtelen. Persze, aha.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.29. 13:21:42

@nu pagagyí: Ja mint amikor a kretén magyar vezető bolhák hadat üzentek az usanak valamikor a múlt évszázadban. Aztán az usa lecsapta a bolhát, mert idegesítette.

6.Lenin 2018.07.29. 13:25:09

@GIeccsertetű:

Szívesen elvinnélek Felvidékra, vagy Erdélybe azon honfitársaink közé, akiknek a szülei, nagyszülei 1x csak arra ébredtek, hogy már nem Mo-on laknak.

Nagyon csodálkoznék, ha egy rakás szaron-amennyit tulajdonképpen érsz- maradna belőled valami értékelhető maradvány is.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.29. 13:25:52

@Sir Galahad: "EU-s választás lesz, ezért beszélt Orbán inkább európai ügyekről."
Jó lenne már ha ez a csaló féreg a kormányzásra koncentrálna, arra hogyan lehet a teljes magyar népnek, a nemzetnek jólétet biztosítani, nem pedig hogyan tudja az éppen aktuális, következő választást elcsalni, megmanipulálni.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.29. 13:30:28

@6.Lenin: A kurva anyád te mocskos szarfaszú, féreg, seggnyaló fideszpatkány. Ha még egyszer a szádra veszel isten bizony megkereslek, a pofádba baszom a faszod, a beleidet kihúzom a büdös pofádon, aztán a nyakadra tekerve akasztalak vele egy villanypóznára mocskos fidesztetű.

6.Lenin 2018.07.29. 13:32:53

@GIeccsertetű:

Látom előjött az igazi éned. Ideges vagy?

Jó jel!

kerszi 2018.07.29. 13:38:14

Ha megszűnik az EU a jelenlegi formájában, ami a jelen állás szerint
nagyon is elképzelhető, azt mondják nekünk, hogy éljünk megbonthatatlan
barátságban a szomszédainkkal:

Románia: Csak a Tiszáig van területi követelésük velünk szemben.

Szlovákok: Szeretnék az északi középhegységet, ha lehetne.

Szlovének: Egy korridort a szlovákokkal.

Horvátok: Pár négyzetkilométer jól jönne.

Szerbek: Nos ők a mi legkedvesebb barátaink, ezt mindenki tudja jól.

Mi meg itt állunk értetlenül, összeveszve az egész Európával,
és meg fogjuk állapítani, hogy már megint bántják a magyarokat.

Ja, és nem lesz NATO aki megvédne bennünket.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.29. 13:41:36

@6.Lenin: Bizony ám tetűláda, ideges vagyok. Így foglak egy forradalom során az első felkelésen lámpavasra húzni a tolvaj, csaló cimboráiddal együtt, felindulásból. Ha neked ez jó, csináljátok csak, húzkodjátok csak az oroszlán bajszát, előbb-utóbb megelégeli.

6.Lenin 2018.07.29. 13:43:14

Nem értem, a poszt írója is csak a lényeget emelte ki, helyesen.

A B1 imádók meg szinte tébolyultan próbálkozna vele ellenkezni. Mi történhetett?
Kezd valami derengeni az egyik oldalon, de hívők kicsit lassabban fordulnak a fény felé?

Honfitársaim, nem akkora ügy, igaz hamarább kellett volna gondolkodni. tudom, hogy nektek macerás tevékenység, de nem olyan borzasztóm ár több, mint 3 millió honfitársunknak megy a dolog.

NE ADJÁTOK FEL, TI IS KÉPESEK LENNÉTEK RÁ!
az a néhány évtized, mire belejöttök, elszalad-mellettetek- szinte észre se veszitek, már aki túléli.

Na jó, most adok egy kis időt ezt átrágni, aztán majd ellenőrzöm, mire jutottatok.
PÁ!

6.Lenin 2018.07.29. 13:44:49

@GIeccsertetű:

Oroszlán? Egy tetű?
Hú, B+.

6. Ienin 2018.07.29. 13:49:41

@6.Lenin: Mii, tetű? Tetű mondja az oroszlánnak, hogy nem oroszlán hanem tetű? Az előbb már el akartál takarodni, jobb lesz ha megteszed, mert még hazugnak fognak tartani. Majd én átveszem a feladataid, ne csüggedj itt vagyok helyetted! Ne lepődj meg ha ezek után kicsit más lesz a véleményed.

6.Lenin 2018.07.29. 13:52:23

@6. Ienin:

Ne erőlködj, te egy beteg agyú fasz voltál/vagy/leszel mindig is.

nu pagagyí 2018.07.29. 13:52:52

@6.Lenin: A kizárólagos hatalombirtoklók nem szokták csak úgy átengedni a hatalmukat a népnek. Itt is kell valami hasonló, mint Franciaországban, anno. Ez a nép sem akar szolgaként vegetálni pökhendi elnyomók alatt, előbb-utóbb nyilvánvaló lesz, hogy csak egy újabb Rákosi jelentkezett be élet-halál uraként. Szerencsére ez a mostani Rákosi (Horthy, Szálasi, Kádár) nem számíthat külső támogatásra, hiába pedálozik Putyin elv és Erdogan diktátor elvtársainál. Szembe kell majd nézni a népharaggal és valószínűleg te leszel az első patkány, aki menekülőre fogja.

dare 2018.07.29. 13:53:24

Talán az egész beszédben ez a kijelentése a legelkeserítőbb:
- Nem éri be döntetlennel

Tudom ezt sokan azzal magyarázzák majd, hogy ő csak a kormányzati ciklusokra gondolt, nem kell többet belelátni meg siránkozni mindig, nem lesz itt semmilyen leszámolás senkivel, Orbán csak sportember és győzni akar.
Az elmúlt 3 hónapban már hányszor hallottam azt a kérdést, hogy Szél Bernadett börtönben van, vagy sem?
Persze, 2/3-os győzelem után. :D

Nem mindegy hogyan győz valaki.
Számít az ellenfél gratulációjára, vagy magasról tesz az egészre?

"Most kell legyőzni a liberális elitet"

Legyen helyette illiberális elit?

Egyre szimpatikusabbá válik pedig az a döntetlen (ilyen opciók után), ami sajnos egyre távolibbnak is tűnik.
Szélbal vagy széljobb?
Liberális elit zsákmányoljon ki, vagy az illiberális elit?
Még jó hogy lehet választani. :D

paráznabillegető 2018.07.29. 14:07:29

@Halibuli: koma, ez az egyetlen jó komment az összes közül, többi hulladék, okádék, vagy csak semmilyen.
na, így kell szépen nyerni. micsoda mocsok ez itt, bazmeg... ezzel az egy szem rózsaszállal a tetején...
hát fasza.

Gleccsertetű 2018.07.29. 14:08:15

@GIeccsertetű: ne ugass kutya! én már többször felajánlottam neked randit, de sose adtad.

6.Lenin 2018.07.29. 14:10:52

Bocs, de 1 pillanatra visszanéztem.

-Kapitány úr! Jöjjenek azonnal.
-Mi történt?
-Meg akarják dönteni a rencert!
-Hol?Kik?
-Hát ketten, de az egyik -hasonlít egy tetűre-ordibál, hogy ő oroszlán. Siessenek!
-Hány óra?
-14:05, de miért kérdi?
-15:12 kor szoktunk nekik cukorkát kivinni, akkor lecsendesednek, mellesleg a nu pagagyi. meg a glecsertetű, kedves, ártalmatlan emberek kis beütéssel, mindenki ismeri már őket. Este majd a 4Csöcsűben mesélnek a harcaikról egy fröccsért cserébe, az is mókás szokott lenni.

-Na, jöjjön velem bringázni 1et, sokkal egészségesebb.
-Igaza van, menjünk.

L

Orochimaru 2018.07.29. 14:27:13

@hotredchili: Figyelj haver, senki sem tartozik elszámolással a másiknak. Jó, hogy a szőnyeg szélére nem kell állnom. Beszarok azért rajtatok néha.

Miért? Mert így döntöttem, elegem lett sok mindenből. Semmi köze nincsen se Orbánhoz, se a többi megélhetési retekhez. Aki nem a seggében hordja a fejét, az azért nagyjából látja, hogy hova tart az ország, amit nem a fidesz kezdett el szisztematikusan tönkretenni, hiába akarjátok ezt bebizonyítani mindenáron. Kétségkívül sokat tesznek ők is azért, hogy egy latin-amerikai banánköztársaság váljon az országból. Jöhet ide bármelyik kormány, az otthon v. külföldön élő magyarok jelentős része mindig találni fog valamit, amin jókat lehet sírni.

Ha külföldön élsz, miért nem szarod le, hogy mi megy otthon?

Orochimaru 2018.07.29. 14:36:13

@nu pagagyí: "Ez a nép sem akar szolgaként vegetálni pökhendi elnyomók alatt, előbb-utóbb nyilvánvaló lesz, hogy csak egy újabb Rákosi jelentkezett be élet-halál uraként."

Röhög a vakbelem. A magyar nép szolgalelkűségét csak az nem veszi észre, aki nem akarja. Minket mindig bántanak, ki vagyunk rekesztve, nem csoda, hogy erre az érzésre játszik rá a fidesz is. Az államalapítástól fogva volt pár száz "jó" évünk, aztán jöttek a törökök vendégeskedni. Utána beköszöntek az osztrák sógorok, akikkel a 19 században sikeresen elbuktuk az első vh.-t, utána elbuktuk a másodikat is a náci németekkel, utána jöttek a felszabadító kommunisták, akik csak röpke 4 évtizedig vendégeskedtek nálunk, és egyszerűen azóta sem tudunk mit kezdeni a szabadsággal. A magyar embernek szüksége van az elnyomásra. Ha nem külső forrásból, akkor megteszi a hazai elit is.

Kivlov 2018.07.29. 14:36:16

B1 blognak is szűk lehetne már az ország, oszt eltakarodna innen a pék vérvörös f*szára.

Andy73 2018.07.29. 14:36:51

"Orbán elegánsan megfeledkezett arról a tényről, hogy a populizmus most éppen jobboldali és bevándorlásellenes; de amint fordul a széljárás, a populizmus azonnal baloldalivá válhat, vagy éppen bevándorláspártivá, attól függően, hogy mit szeretne hallani az egybites választó."

Ez valóban tény lenne, vagy inkább csak a balos blogger véleménye, vágyálma?
A választó mindenesetre nem egybites, ez csak a baloldal súlyos tévedése.
A rendszerváltás óta jelentősen megnőtt az emberek iskolázottsága, ma már a választók többsége érettségizett, a fiatalok jelentős része pedig diplomás, idegen nyelvet is beszél, az internet révén pedig könnyen tájékozódik is. Ezért is esélytelen a baloldal, mert egyre kevésbé veszik be az általa lenézett választók a demagóg hazugságaikat.

Orochimaru 2018.07.29. 14:41:46

@baldoc: A kisebbik rossz választása végigkíséri az egész magyar történelmet. És ez így van most is, és így lesz a jövőben is. Adná Isten, hogy legyen egy normális jobboldali pártja Mo.-nak. De hát a birka magyar azt választja, aki többet ígér.

6. Ienin 2018.07.29. 14:47:41

@6.Lenin: Jé, a gleccsertetűk is szaporodnak. Ez már olyan, mint a matrixban, sokasodnak a szereplők.

hotredchili 2018.07.29. 14:55:45

@Orochimaru: Nem vagyok neked haver. Udvariasan kérdeztem, nem őriztem veled disznót, csak hogy világos legyen, te ne bizalmaskodj! Miért érdekel? Igazából az érdekel (szigorúan lélektani szempontból), hogy ha valaki annyira elégedett a rendszerrel, mint te, akkor miért megy el? Ha itt tejjel-méz6zel folyik minden,akkor miért nem építed itthon a NERt? Nekem nem tetszett, elmentem. Egy ideig azt mondtam magamnak, hogy hát ez a hazám stb ostobaságok. Ez a nereseknek a hazája, én küzdöttem eleget az enyémért. Ott minden csodás, Nem értem, ha valaki szereti Orbánt (egy korábbi kommented szerint szereted), akkor az miért megy el tündérországból? Nem kell a szőnyeg szélén állnod-én egy szarhalomnak látom, amit az Orbánék csináltak, ezért jöttem el. Érdekelt volna, hogy ha valaki szerint ez egy szuper hely, az miért megy el? De úgy látom, erre nincs válasz, eleged lett egy csomó mindenből, hát egészségedre. Majd ha eldöntötted, hogy Orbán egy megélhetési szar (a kommented alapján) vagy szereted (másik kommented alapján) akkor válaszolj, addig ne. Én nem pszichiáter vagyok, hanem aneszteziológus, és nem haver, hanem ötgyerekes nő.

morph on deer 2018.07.29. 15:12:16

@dare:
“- Nem éri be döntetlennel”

Soha semmivel nem éri be!

Szerinted miért harácsol még mindig?
Már a dédunokáknak gyűjtene? Ugyan!
Míg lát bármit is, ami még nem az övé, az kell. Ha nem tudja megszerezni, akkor igyekszik tönkretenni, a tulajdonosával együtt.

Ugyanez a mentalitás nyilvánul mdg abban is, hogy a kétharmados többség - amivel gyakorlatilag teljhatalma van - sem elég, mert még lehetne több is, akkor kell!

A pitiáner felkapaszkodott bugris tipikus viselkedése: nem ismer mértéket.
Harácsol amíg lát, bármiről legyen szó, neki soha semmi nem elég.

Ezt látjuk kiteljesedni mélyen tisztelt uralkodónk esetében is.
Igazából ebben semmi meglepő nincs, legfeljebb az, hogy most hangosan kimondta.
Így most már nem csak mi tudjuk, hanem az egész világ is.
De jó...

Orochimaru 2018.07.29. 15:12:16

@hotredchili: Mo. jó hely, de az Orbán tönkreteszi.

6. Ienin 2018.07.29. 15:24:23

@morph on deer: Azt tudjuk mi lesz az eredménye ha az elefántot (EU, USA) csipkedi egy bolha (orbánctetű) , vagy inkább csótány. A bolhát lecsapja az ormányával, a csótányt meg eltapossa, mint egy darab szart. No ez lesz a csuti törpegeci sorsa is.

nu pagagyí 2018.07.29. 15:39:31

@Orochimaru: Nem volt történelmi esélye eddig Magyarországnak, hogy a nép teremtsen polgári egyenlőségen alapuló köztársaságot. Egyetlen kísérlet volt, az 1848-as forradalom és szabadságharc. Volt néhány készen kapott alkalom 1945-48 és a rendszerváltástól 2010-ig, ami megteremtette a törvényi kereteket, de nem harcoltunk érte, nem laktuk be. Az előbbi rövid periódusokat leszámítva ,Magyarország vagy néhány család feudális birtoka volt, vagy idegenek irányították. Nem vagyunk polgári értelemben vett nemzet, ez látszik is az emberek mentalitásán. Az Orbán-puccs is ezért volt sikeres. De szerintem, nem állítható le a történelem, Orbán bukása, amennyiben népfelkelés fogja elsöpörni, elhozhatja az nemzetté válás katarzisát. Minél erőszakosabb a rezsim, annál hamarabb eljöhet ez az idő. Szerintem ezt a ciklust már nem fejezi be Orbán, mert elég valószínű egy újabb gazdasági válság, ami megroppantja a közös lopásban és habzsi-dőzsiben egyesülő NER-t és beköszönt a nép nyomora, amit már nem lehet fogpaszta reklámmal elhazudni.

Orochimaru 2018.07.29. 15:46:57

@nu pagagyí: Nem lesz semmilyen népfelkelés. Amikor beszántották a magánnyugdíjat, akkor sem volt semmi. Bármit megtehetnek, tudják ők is, tudja a nép is. Senki sem akarja kockára tenni a szaros kis életét meg a kis egzisztenciáját egy eleve kétséges kimenetelű eredmény miatt.

dare 2018.07.29. 15:47:44

@morph on deer: Miért harácsol?
Mert harcolni akar mindenáron valakivel, ezt az alapelvet képviselik többen a Fideszből (de főképp Orbán).
A háborúhoz pedig 3 dolog kell.
Pénz, pénz és pénz.
Amíg vevők a tömegek a háborús retorikára (aki nincs velünk, az ellenünk van), addig bolond lenne abbahagyni.
A gyűlölet nagyobb egységet képes kovácsolni mindentől, élnek is a lehetőséggel.
Mindezt kereszténydemokrataként. :D

nu pagagyí 2018.07.29. 15:58:11

@Orochimaru: A népfelkelés attól népfelkelés, hogy a hatalom által szipi-szupinak beállított rendszer rendkívül stabilnak néz ki, a nép kellőképpen megfélemlített, a propaganda ezerrel ömlik, de közben gyűlik a harag és egyszer lesz egy utolsó csepp. 1955-ben sem volt jele, hogy elege van az embereknek, nem mondták, mert nem merték, aztán 56-ban hirtelen felbátorodtak. Most még nincs terror, de ha nem lesz pénz, akkor lesz. Ma még olvashatod itt ezt a blogot, de a meghirdetett "kultúrharc" után már nem biztos. Még nem fél elég ember, de majd fog, mivel egyre több embert szorítanak ki a perifériára, vagy egzisztenciális ellehetetlenülésbe. Egyre több ellensége lesz a rendszernek és egyre kevesebb kitartottja.

6. Ienin 2018.07.29. 16:03:25

@Orochimaru: Ezek a felkelések váratlanul jönnek, minden előzmény nélkül. Pillanatok alatt változik a világgazdasági, politikai helyzet, egy pillanat alatt elsodorhatja orbáncot és korrupt rühes hordáját. Ahogy gyurcsányt is elsodorta 2008-ban. Most még nyugodt a légkör, de bármelyik pillanatban megváltozhat. Mint 1241- ben, 1526-ban vagy 1914-ben. Ki gondolta mondjuk 1963. november 22.-én, hogy másnap már más elnöke lesz az USA-nak. Itthon is elég egy pszichopata terrorista orbánc közelében, vagy a környezetében valaki akit megszivatott, másnap már nincs az élők sorában. Akár most tusványoson is megjelenhetett volna egy merénylő, a szocialisták is úgy sétálgattak ott, mintha otthon lennének. A helyzet bármikor megváltozhat.

0dzsud0 2018.07.29. 16:04:57

@hotredchili: anyagi okokból simán dönthet úgy valaki, hogy külföldön vállal munkát, még akkor is, ha inkább elégedett, mintsem elégedetlen a jelenlegi kormánnyal. ebben mi nem érthető? vagy szerinted csak akkor lenne eredményes a magyar kormány munkája, ha itt egy csapásra német fizetések lennének? ez soha nem fog bekövetkezni, ám ettől még végezheti alapvetően jól és rosszul is a dolgát a kormány. annyit mindenképp meg kell adni Orbánéknak, hogy a megállás nélkül sivalkodó szociknál egyszerűen fényévekkel jobbak minden tekintetben, még azokban a demagóg kijelentéseknek táptalajt biztosító dolgokban is (pl. hajléktalankérdés), ami a szolidáris-emberséges ballib oldalnak állítólag hatalmas nagy szívügye. hogy lehetne-e jobb? szerintem nem kérdés, minden pártnál lehet jobbat találni, a fidesznél meg pláne. szerintem a fenti beszélgetéseteket megpróbáltad sarkítani, ami hiba. nagy-nagy tévedés azt gondolni, hogy ha valaki fidesz-szavazó, akkor ő kritika nélkül elfogadja és isteníti Orbánt. ez legalább akkora tévedés, mint amikor a hazai baloldal azt próbálja sugallni, hogy a külföldön dolgozó magyarok mind az orbáni diktatúra elől menekültek külföldre.

6. Ienin 2018.07.29. 16:06:16

@Orochimaru: Mátyás király is elment fügét csemegézni, 8 nap múlva holtan rogyott össze. Mindig van egy rejtőzködő ellenség a környezetünkben, ez nem újdonság.

Visceroid 2018.07.29. 16:20:30

"Orbánnak hirtelen szűk lett az ország"

Így járt. Esetleg megtámadhatjuk az ex-kisantantot.

midnightcoder2 2018.07.29. 16:26:48

@6. Ienin: Ha hirtelen változik a világgazdasági helyzet, az az európai vörösnácikat fogja elsodorni. Európa ha szarba került mindig jobbra tolódott és nem balra.

midnightcoder2 2018.07.29. 16:29:10

"a liberális Európa „buta Oroszország-politikáját”, amivel az orosz embargó feloldása mellett érvelt, üzenve Putyinnak, hogy még mindig a hűséges pincsi szerepét töltjük be Európában"

Mondjuk ebben speciel erősen igaza van. A ruszkik elleni embargó költségét az EU fizeti, míg ha véletlenül sikerülne megdönteni is Putyint akkor annak a haszonélvezői az amcsi olajcégek lennének.

6.Lenin 2018.07.29. 16:30:05

Na, tessék, semmi fejlődés. világmegváltó köcsögök osztják a kevés értelmet, ami valamilyen véletlen folytán a kobakjukba szorult.

Drága véreim, ha az emberek nevében próbáltok itt valamit közzé tenni, nem ártana ám néha felkelni a monitor elől, vagy nem a telót basztatni egész nap, hanem kimenni és beszélgetni velük, ki , miért és mit is.
Van egy rossz hírem is, aki ma itthon nem tud megélni, az kint se fog, vagy ott lapít majd, mint a szar a fűben, amikor találkozik véletlenül egy őslakóssal, aki elküldi a picsába, mint mocskos bunkó bevándorlót.

Aki azért megy ma ki, mert Orbán van hatalmon, az egy faszkalap. 8 éve van hatalmon, de élősúlyban még nem láttam, és nem is vagyok rá kíváncsi, de amit csinál, azt nagy vonalakban jónak tartom, de az én életemhez semmi köze.

Véreim, keljetek már fel a monitor elöl, vagy basszátok ki a telót az ablakon, mert teljesen el fogtok hülyülni.

Szívesen, csak kérdezzetek nyugodtan.

David Bowman 2018.07.29. 16:40:56

Lehet, hogy nyalná Viktorunk Putyi seggét, de Merkel asszonytól nem fér oda.

David Bowman 2018.07.29. 16:50:27

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ezért okosabb átvenni a hatalmat az EUban, mint kilépni belőle.

SZPIITII 2018.07.29. 16:51:23

Orbán és a Fidesz elbukott, hamarosan vége a játéknak.(2 választásuk van még, amit megnyerhetnek) Aki ezt nem látja, az vak, vagy képtelen értelmezni az aktuális történéseket.

Latcho Rom 2018.07.29. 16:54:34

1. „Egy szellemi és kulturális megközelítésre van szükség a harmadik kétharmad után, és mi tagadás, szeptembertől nagy változások előtt állunk” – hangzott el a miniszterelnök szájából Tusványoson. És kár reménykedni, ez így is lesz.

Már a legutóbbi rádiós beszélgetésében megnevezte az új ellenségeket, a liberális egyetemeket, a médiát és a bíróságokat, s a szabadegyetemi beszédében expressis verbis kimondta, hogy „a liberális elitet le lehet váltani egy kereszténydemokrata elitre”, hogy „a ’68-as elit megy” és „mi jövünk”, vagyis „a ’90-esek, az antikommunista, keresztény elkötelezettségű, nemzeti érzelmű nemzedék következik.”

És miután az ellenállás minimuma sem adott, sem a kezükben tartott ellenzék oppozíciójára, sem a totálisan szervezetlen és megfélemlített civil szervezetekre nem lehet számítani, a szakmai ellenállás pedig gyenge, és az agyonhülyített és frusztrált közvélemény szemében az legfeljebb mint a saját önös érdekekért és pozíciókért folytatott harc jelenik meg (vagyis szolidaritásra kár számítani), nyugati „szövetségeseink” számára pedig az egész vircsaft a feketeseggűek harca (az Audi vagy a Mercedes aligha izgatja majd magát, hogy ki az új tanszékvezető, intézetigazgató, színidirektor vagy büntetőbíró) , így hát szeptembertől valóban nagy változások várhatóak. És lesznek.

2. Orbán pozicionálta magát. Meghirdette a Kárpát-medence és egész Közép-Európa újjáépítését. Önpozicionálása imagináció és fantazmagória. Most minden egyebet félretéve, aligha adódhat olyan helyzet az elkövetkezendő párszáz év során, amelyben mondjuk a szlovákok vagy a románok belemennének egy magyar centrumú és egy magyar vezetés koordinálta Közép-Európa építésébe. Du-te la dracul!

3. A beszéd legmegdöbbentőbb és legundorítóbb része, ahol Orbán elfogadva és tudomásul véve a jól ismert orosz érveket, kimondja azt, hogy Oroszország biztonsága, vagyis egyfajta ütközőzóna kialakítása miatt legitim Ukrajna lerohanása. Röhögni kell! Oroszország biztonsága! Mindig erről volt szó: Magyarország 1956-os megszállásakor, Csehszlovákia 1968-as lerohanásakor, vagy éppen az afganisztáni intervenció során. A hang Orbáné, de a gondolat hol Hruscsové, hol Brezsnyevé, hol Putyiné.

4. A keresztény Európát az alábbiak szerint jellemzi:

– a keresztény Európában a munkának becsülete volt. Egy nagy túróst. Hosszan sorolhatnám a keresztény Európa hatalmasainak munka-ellenességét, de most hagyjuk ezt. A munkának a protestáns világban lesz először becsülete, aztán a felvilágosodás idején, s elsőként és átfogóan Hegelnél jelenik meg a munka mint filozófiai probléma.

– A keresztény Európában az embernek méltósága volt. Egy nagy frászt. Az emberi méltóság modern fogalom, s legalábbis Kant óta illik tudni, hogy univerzális. Nem ismeri az emberi méltóságot az a kor, ahol csak és kizárólag a kereszténynek volt méltósága, avagy az arisztokratának volt méltósága, avagy a férfinak volt méltósága, avagy “szőke bestiának” volt méltósága, avagy az akárkinek volt méltósága.

A keresztény Európában a férfi és a nő egyenlő volt. Hogy mi van???? Nem sorolom a történelmi tényeket (beleértve a női választójog megszületésének csinosan elhúzódó idejét, korát, helyeit stb.), inkább javaslom, hogy valaki olvasson föl részleteket a miniszterelnöknek a XIX. század irodalmából, a nagy lázadó nőalakokról (Tolsztojtól Ibsenig), vagy mondjuk Virginia Wolf Saját szoba c. munkáját etc., etc.

5. Az pedig, hogy a miniszterelnök rendre a kereszténydemokráciát a liberalizmus teljes ellentétének tekinti, vagy az olvasatlan és tudatlan szakértőinek vagy a hallgatóságot hülyének néző manipulatív szándéknak tudható be.

Ugyanis – bizony-bizony – nincs kereszténydemokrácia – teszem azt – a klasszikus liberalizmus filozófiájában megfogalmazott emberi méltóság és emberi jogok nélkül (mindössze a kereszténydemokrácia ezeket a fogalmakat nem a pozitív jogból, hanem a természetjogból eredezteti).

A kereszténydemokrácia elsősorban a katolikus társadalmi tanításból nőtt ki, amelyben kiemelt szerepe van a szolidaritásnak, a szociális gondoskodásnak (nocsak!), a szubszidiaritás elvének, amely a központosítással és a centralizációval szemben a helyi értékeket és az önszerveződést támogatja (nocsak!), továbbá elutasítja az állam mindent átható és mindent befolyásolni hajlamos gyakorlatát (nocsak!).

6. Orbán Viktor érdeméül legyen mondva, hogy beszéde végén szépen megköszönte a hallgatóság figyelmét.

Gábor György

6.Lenin 2018.07.29. 17:05:10

@Latcho Rom:

Egy a baj ebben a szép hosszú.......ban, hogy Orbán nem a liberalizmus ellen beszélt, hanem amit ma Európában annak tartanak.
Nem mind1.

Orochimaru 2018.07.29. 17:12:40

@6. Ienin: Oké. De azért ahhoz tényleg nagy baromnak kell lenni, hogy bárki is elhiggye, hogy bármi is változni fog Mo.-n, miután Viki már nem lesz képben. Hogy erőszakos halállal távozik v. párnák között, az még a jövő zenéje.

6.Lenin 2018.07.29. 17:25:37

@Orochimaru:

Mi lesz 10-20 év múlva, azt nem tudom. De szerintem sok mindent már nem lehet majd visszacsinálni, a régi gárda addig kihal, velük az a gondolkodásmód is.

Azt, hogy a mai számítógépen, és telón felnövő generációnk lesz-é igénye valami másra is, mint robotolni és az említett kütyüket baszogatni egész nap, hát az elég kétséges.

Sok minden eldőlhet a közeljövőben, és nem csak jó irányba.

Én drukkolok, hogy hátha megmenthető még az ember, de talán most az egyszer kezdek nagyon pesszimista lenni.

Ahogy a trendet nézem, a jövő egy idióta zombi generációra mutat, akiket simán megvezethet bárki. Ebben nem Orbán a legveszélyesebb, hanem aki ezt a zombi generációt kitenyészti.

A mai gyerekeket ,sőt 1re több felnőttet is a telóján kívül ma már lófasz se érdekli.
Egyre inkább semmi emberi kapcsolat.
Szomorú, ha semmi máson nem, de ezen bukhat egyedül Orbán, meg mindenki más is.

6.Lenin 2018.07.29. 17:26:49

@Orochimaru:
Bocs, de most látom, hogy nem nekem írtál.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2018.07.29. 17:30:17

Isten áldja a Miniszterelnök Urat, minden célját érje el a következő 20 éves kormányzása alatt.

nu pagagyí 2018.07.29. 18:09:29

Orbánnak még sokat kell dolgoznia, hogy felnőjön Lukasenkóhoz., de jó úton halad.

Orochimaru 2018.07.29. 18:11:26

@6.Lenin: Ez tényleg szomorú. Manapság már ufó vagy, ha könyvet fogsz a kezedbe, vagy esetleg olvasol bármit is a faszbúkon kívül.

6.Lenin 2018.07.29. 18:22:32

@Orochimaru:

Nem is egy történetet hallottam szülőktől, hogy a gyerekeik-egy szobában-csak sms-el kommunikálnak egymással, vagy más csevegő programmal, írásban.

A szomszédban egy kerti pihenő alatt néha összejön egy nagyobb gimis társaság, fiúk, lányok. Leülnek, elő a teló és lehajtott fejjel, néha valamit mutatnak a telón egymásnak, más semmi, soxor órákig. Aztán hazamennek.
Tényleg, azt már hallottam, hogy jobb telókon már van vibrátor funkció is, de teherbe is lehetne esni? Hogy fog így szaporodni a magyar, vagy más nemzet?

hotredchili 2018.07.29. 18:36:07

@0dzsud0: Igazad lehet, nyilván magamból indultam ki. Véleménybuborék. Én nem ismerek olyat, aki elégedett a vezírrel és mégis elment.Persze ettől még lehetnek ilyenek is.

Jakab.gipsz 2018.07.29. 18:41:36

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A Te sötét fejedet, (két bites libsi fejedet), nehéz felül múlni. de meg teszem.

Jakab.gipsz 2018.07.29. 18:48:47

@Κara kán: Soros transzparens, nyitott társadalmat akar, ez világos beszéd, ezért alapított egyetemet, és szervezett civilekből álló "ötödik hadoszlopot".

Soros úgy szereti, a naiv gyerekeket ahogyan a vasorrú bába is szereti a gyerekeket.

Tehát mindent tudhatunk róluk. Ennyi.

Mi van két bites kis bunkó mit nem értesz?

Jakab.gipsz 2018.07.29. 18:53:40

@taga20: Mielőtt kinyitod a szádat, tanulj meg olvasni és szöveget értelmezni !

Tudnod kell a neten, egy pont vagy egy vessző elegendő ahhoz, hogy a szöveg mást jelentsen. Ez pedig különösen fontos, egy név esetében.

Számomra azt is jelenti, hogy az ellenfeleim mocskos gazemberek, báránybőrbe bújt farkasok.

Lacapapa44 2018.07.29. 18:59:13

@taga20: Na, azért ekkora barom szerencsére nem sok van az országban! Te valami retkes cigány lehetsz, akit a testvére csinált az anyjának.

Orochimaru 2018.07.29. 19:04:41

@6.Lenin: "Tényleg, azt már hallottam, hogy jobb telókon már van vibrátor funkció is, de teherbe is lehetne esni? Hogy fog így szaporodni a magyar, vagy más nemzet?"

Amilyen beteg világban élünk, már ezen sem szabad meglepődni. :D Japánban meg hódítanak a szexrobotok, már a fiatalok sem dugnak. Még a múltkor olvastam valahol.

Aquincum 2018.07.29. 19:18:23

@Latcho Rom: mélységesen egyetértek veled. Kis túlzàssal Orbànnàl is lehet tudni, mikor hazudik: amikor mozog a szàja. Sajnos nagyon ügyesen, a valósàggal egybemosva teszi ezt. És a tàrsadalom nagy része tapsol és kritikàtlanul ünnepli ezt az aljas képmutatót. Szerintem jelen pillanatban reménytelen a helyzet. Akkor fog csak megbukik a NER, amikor az EU-a pénzek elapadnak, leàll a nemzetközi konjunktúra és elkezd a gazdasàgunk beomlani. Addig meg tapsol a magyar és megszavazza ezt a förtelmet.

6.Lenin 2018.07.29. 19:24:29

@Aquincum:

"leàll a nemzetközi konjunktúra és elkezd a gazdasàgunk beomlani. "

Gondolod, hogy az itt lévő sok ezer nyugati cég bukását mi is érezni fogjuk?
Ők elsőnek, mi örök utánuk kullogóként?

taga20 2018.07.29. 19:28:22

@Lacapapa44: nigger vagyok köcsög. ja és az öcsém volt az:)))

na told arrébb a biciklid!

Aquincum 2018.07.29. 19:41:08

@6.Lenin: a két dolog együtt fog hatni, amit ìrtam. Ezen felül az EU-ból való kilépés pedig sajnos reàlis alternatíva. Most, ezzel a politikàval, ezzel a retorikàval fel sem vennének. Jelen helyzetben az egész térség gazdasàga nő - nem csak hazànké - és egyenlőre ömlik az eu-s tàmogatàs hozzànk. Ebből őrült összegeket lopnak a NER-lovagok, a tàrsadalom pedig ezt erkölcsi szempontból simàn, szégyenletesen eltűri. Csak az fogja eszéhez téríteni, amikor a párizsi megvétele is gond lesz. Màsból nem értenek a "zemberek".

2018.07.29. 19:46:13

@Jakab.gipsz: bizony, a nyomomba nem érsz. Két bittel 200%-on vagyok hozzád képest, te írástudatlan. Tanulj meg magyarul, akkor talán értelmet nyer a hantázásod.

2018.07.29. 19:49:26

@6.Lenin: nem. Először mi érezzük meg. Tudod, ez úgy működik, hogy egy hanyatló cég leépít. Először téged rúg ki, nem Hansot Münchenben.

Te tényleg azt hiszed, hogy a Világ életképtelen Magyarország nélkül?

2018.07.29. 19:51:58

@6.Lenin: talán feltűnt, hogy az EU segély visszatartása megcibálta a forintot, az államkassza meg kiürült...

6.Lenin 2018.07.29. 20:11:45

@Aquincum:

A Jobbikon kívül senki sem ugrált a kilépésért. A Fidesz főleg nem. Miért is kéne?

Miért az autót kéne eladni, ha a vezetője részeg, alkoholista ?
Az miért is lenne jó. és kinek, ha ismét beütne egy nyugatról jövő gazdasági válság?
Ömlik a pénz, aminek a nagy része visszamegy. A Görögországnak nyújtott segély is nyugati bankokat ment. A görögöknek csak a tartozásuk növexik.
Semmi vész nem lesz, remélem, és időben korrigálják a vezetés alkalmatlanságát az unióban. ez lenne mindenkinek az érdeke, kivéve, akik másban spekulálnak.

Akit azon kívül, hogy valamennyi pénzt keressen rajta, és megvalósítsa a rögeszméjét semmi más nem érdekel. az ott élő emberek sorsa főleg nem. Ilyesmivel már serdülőként se sokat törődött, ha én nem csinálom, megcsinálja más, és már meg is van a felmentés.
Tudják a barátaink is, hogy Orbán bukása nekik nagy falat, nem megy. az ország bukása meg nekik se érdekük. Ezt meg Orbán is tudja. Sima izmozás az egész.
Szerintem.

6.Lenin 2018.07.29. 20:14:03

@6.Lenin:

Orbán bukása-Orbán buktatása

Demokrácia nélküli liberalizmus 2018.07.29. 20:19:31

MA IS, beszallitottak 500 niggert a Spanyolokhoz. Meg jo hogy a libbantak szerint, mar 3 eve vege van az illegalis bevandorlasnak, sot nem is volt olyan. Na ebbol lesz az ujabb KETHARMAD.

Jakab.gipsz 2018.07.29. 20:23:50

@Latcho Rom: @6.Lenin:

A sátánfajzat Soros politikailag korrekt libsi csőcselékének, egyetlen egy mázlija van, éspedig az, hogy Orbán még csak az intuíciója alapján cselekszik, Hol ott ezt a "parti" betli lapokkal is meglehet nyerni .
Ezért Orbán túlságosan szerény és visszafogott.

A környezete pedig " az irodalmi hold udvara" noha egyik sem mondaná azt, hogy "éljen Eduárd", vagy "köszönjük Gyuri bá", csak sejti ki az igazi ellenfél, háború van, ekkor még köztudottan hallgatnak a múzsák.

Igen, itt most Európában egy tudomány-filozófiai háború zajlik, olyan méretű, amely még Orbán képzeletét is messze felül múlja.

6.Lenin 2018.07.29. 20:37:39

@Jakab.gipsz:

Van ennek a tudomány-filozófiai (önjelölt messiás rögeszméje a nyitott társadalomról)
háborúnak egy hátulütője, mégpedig az, hogy pénzen vett katonák még nem nagyon nyertek háborút. Nagyon befolyásolja a harci szellemet/kedvet.
Amíg nem kerül veszélybe a zsold.
Majd jövő tavasszal kiderül, mi a fontosabb, rövid távon, vagy hosszabb távon kifizetőbb valakit, valamit szolgálni.

Orbán veje 2018.07.29. 23:35:06

@6.Lenin: Jól tetted hogy ma sem tétlenkedtél haver! A libsik annyit ütik a viktort itthon és külföldön is hogy igenis meg kell mutatni a világnak hogy van aki fényesre nyalja a magyarok miniszter elnökének seggét. Szóval csak így tovább mert minél fényesebbre nyalod a főnök ülepét annál több borsot törsz a libsik orra alá.

birka menet 2018.07.30. 00:01:48

Tusványos megint megmutatta hogy orbán vezír elmeállapota évről évre egyre csak krónikusabb. A felcsúti bolhafingja már EU vezetést álmodoz magának.

rostás 2018.07.30. 00:37:50

Hah! Leírom újra, mert szerintem törölték :) Szóval: Imádom ezt! Két éve még karikaturát tett közzé a HVG, ahol a kis törpe Orbán nem ér fel Merkel cipősarkáig sem. :) Most meg arról írnak, hogy Merkel bukott politikus (tényleg az) és Orbán Európa lehetséges vezetője (tényleg az). Imádom nézni, ahogy a libsik arcáról leolvad az önelégült, pökhendi, magabiztos vigyor és ráül a sértődött, utálkozó félelem :) Mint amikor Trump beiktatásán visítoztak a gusztustalanul ronda, férfikülsejű, horgolt sapkás feminista öregasszonyok! Az élet szép és egyre szebb lesz! Hajrá európai jobboldal és vesszenek a szörnyszülött, gonosz, vérszomjas, pedofil '68-as baloldali kretének!

rostás 2018.07.30. 00:40:37

@birka menet: Bohóc! :) Imádom ezt! Két éve még karikaturát tett közzé a HVG, ahol a kis törpe Orbán nem ér fel Merkel cipősarkáig sem. :) Most meg arról írnak, hogy Merkel bukott politikus (tényleg az) és Orbán Európa lehetséges vezetője (tényleg az). Imádom nézni, ahogy a libsik arcáról leolvad az önelégült, pökhendi, magabiztos vigyor és ráül a sértődött, utálkozó félelem :) Mint amikor Trump beiktatásán visítoztak a gusztustalanul ronda, férfikülsejű, horgolt sapkás feminista öregasszonyok! Az élet szép és egyre szebb lesz! Hajrá európai jobboldal és vesszenek a szörnyszülött, gonosz, vérszomjas, pedofil '68-as baloldali kretének!

Latcho Rom 2018.07.30. 01:38:26

@hotredchili: kiscsávó meg van hasonulva az anglia éjszakai műszakban..

Latcho Rom 2018.07.30. 01:39:05

Középen ott az út Tusványoson.
Afféle vízválasztó. Az út mellett kerítés, a kerítésen részint irredenta és soviniszta üzenetek, részint kétnyelvű medveveszély-táblák függenek. Az úton túl sátrak, a sátrak között másnapos punkok kászálódnak. Az úton innen - ahol túllevőként őgyelgek - Orbán Viktor gyűlöletbeszél. Az útról minden látszik-hallatszik, ez is, az is. Fura.
Fura az egész, na! A pólómon felirat: "Éljen Eduárd!". Pozitív üzenet, végre ki bírtuk mondani százötven év után (mondogattuk sokszor, de mégsem így, telibe). És a király emberei mégsem boldogok. Hát nem ezt akarták? Bárdolt nótát a bárdolatlan lázongás helyett?
Ezeknek semmi sem jó. Kiabálnak: "Eredj haza!" (Hát, úgymond, nem itthon vagyok?); "A történelmet itt írják, nem az átévében!"... öreg bácsi jön, kalpag, fokos - önmaga paródiája a díszruhája, amellyel vendégli a királyt. "Nem kéne idejönni Magyarországról uszítani'" - dübörög rám. "Tényleg nem" - mutatok a színpadon göcörésző király felé. Öreg bácsi nem érti, vagy nem akarja érteni.
Nem vernek meg. Már elfelé jövünk, mikor mindenkit leterelnek az útról, velszieket és nem velszieket, a királyi tányérnyalókat és a fejfájósan hunyorgó punkokat. Őeduárdsága konvoja távozik, fekete mikrobuszok, lépésben hajtnanak felfelé a kaptatón. Borókával pózba merevedünk, én karomat felemelve, középső ujjamat feltartva molett szabadságszoborrá dermedek, éljenezzük a királyt. A sofőrök, testőrök röhögnek, fotóznak - végre valami érdekes. Udvari léhűtők fagyott arca villan a félig leengedett sötétített ablakok mögül.
Nénik szégyent kiáltanak a fejünkre, bácsik botjukat rázzák, délceg ifjú bajuszok mennydörögnek. Középen, az úton. A vízválasztón. Balra tőlem egy fiú nagy műgonddal spanglit sodor, jobbra egy bódéban - nem viccelek - plüss nagymagyarország kapható (alvóbaba? vudu tűpárna? mindegy, drága, nem veszek).
Hogy a királyi beszéd? Semmi érdekes: fenyegető, megszokott, őrült rendszerbeszéd. Az egész évben összegyűjtött gyűlölet és elnyomás rezüméje, kiszámított összefoglaló.
Az út az érdekes, a két világ. Hogy nincs köztük átjárás. És ez valahogy reménykeltő. Karámba zárva még Eduard ócska hübrisze, gondosan lekerítve, mindent belep a fülledt istállószag: szalmával szórták be a sarat vihar után.
Végül nem láttunk medvét mégsem. Pedig azért titkon végig reménykedtem benne.

Konok Péter

Latcho Rom 2018.07.30. 01:40:36

@rostás: egyszer is sok volt te buta tolmácstalan seggfej.

nu pagagyí 2018.07.30. 06:10:43

@rostás: Kár, hogy Orbánnak semmi köze nincs se Merkelhez, se Trumphoz, ahogy ők is leszarják Orbánt meg a hozzá hasonló lokális Lukasenkókat, megvan nekik a saját bajuk. Valódi demokráciákban elkopnak a vezetők és így van ez jól, jön helyettük más, és azok sem lesznek kedvesebbek. Persze Orbán még megtanulhat több segget nyalni, ha már Putyiné nem elég, mert egy Trump-féle Merkel azonnal kipenderítené az ingyenélésre berendezkedett országokat az EU-ból és onnantól már senki sem figyelne arra, miről vonyít egy páriaország diktátora. Pont annyira lesz érdekes, mint a türkmén basi. Nem lesz ez jó nekünk és neked sem, persze nekünk már most sem jó.

chrisred 2018.07.30. 08:20:17

@rostás: Az európai jobboldal még nem Putyin rabszolgáiból áll. (Legalábbis nem teljesen.)

6.Lenin 2018.07.30. 10:05:35

@Latcho Rom:

Azért mentél oda, hogy ezt a szart idehányd?
Baszott nagy seggfej lehetsz élősúlyban.

6.Lenin 2018.07.30. 10:22:00

@Latcho Rom:

"Nem vernek meg.".....Pedig talán ezért mentél oda.
Ugrott az ATV-s meghívás.

" A sofőrök, testőrök röhögnek, fotóznak - végre valami érdekes. "
1-2 hülye áll az útszélén, leszarva, de hősnek képzelik magukat. Ki nem röhögne ezen?

Nagy dolgot tettél. Gondolom az autóban Orbán közben gatyát cserélt az ijedségtől, vagy a röhögéstől. Még dicsexel is vele.

2018.07.30. 12:01:06

Orbán tényleg Magyarország egyetlen európai szintű politikusa. De talán egész Európa egyetlen európai szintű politikusa.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.30. 12:04:36

@valaki nagyon más: "Orbán tényleg Magyarország egyetlen európai szintű tolvaja. De talán egész Európa egyetlen európai szintű tolvaja. "

Igen. :))

De miért pont mi kaptuk be? :(

VT Man 2018.07.30. 12:31:41

@nu pagagyí:
"egy Trump-féle Merkel azonnal kipenderítené az ingyenélésre berendezkedett országokat az EU-ból"

Aha, gondolom akkor eloszor a gorogoket rugnak ki, mert azok csak csaltak, hamisitottak es viszik a penzt.

6.Lenin 2018.07.30. 12:48:06

@VT Man:

De akkor bebukna jó néhány nyugati bank, akik a segélyt adják.
A nyugat miért számolná fel a piacait, olcsó munkaerő utánpótlását?

Jakab.gipsz 2018.07.30. 13:35:19

@6.Lenin:

Igen vannak dolgok amit, csak pénzért soha sem kaphatunk meg.

Ilyen például a tapasztalat és persze a matek. Mind e kettőért, meg kell szenvedni.

Következtetés képen, ha a globalizmus világ jelenség, akkor Orbánnak is emelnie kell a tétet és ki kell lépnie Magyarországból azaz a világunk politikáját irányító tényezővé kell válnia.

Orbán, kockát már elvetette. Akár érti akár nem.

6.Lenin 2018.07.30. 13:43:02

@Jakab.gipsz:

Korda Györgynek az egyik születésnapján mondta egy zsidó barátja:

Gyurikám, csak egészség legyen, a többit megvesszük.
Nagy igazság.

6.Lenin 2018.07.30. 13:54:39

@Jakab.gipsz:

Ja, igen.
Politikai irányító tényező Mo-nak talán nagy falat lenne, de egy jobb pozíció már reális elképzelés. Bár, ha megnézzük a jelenlegi politikusok (megvett bohóc a legtöbbje) színvonalát, Orbán lehet akár tényező is (talán nem is kell ezért sokat pedáloznia már)

2018.07.30. 14:12:12

Ha elővesztek egy papírlapot, arra felírjátok az egyik oldalon, hogy eddig miket ígért, a másik oldalára hogy mit tett valójában, eszetekbe se fog jutni hallgatni az ígérteit. Így szerzi a hatalmát, hogy átbasz benneteket és elszedi a hitetekben rejlő erőtöket és kaptok helyette egy szolgaságot.

Ha azt nézzük, hogy a fő kampánytémája az iszlám bevándorlás, nem lennék meglepődve, ha őt találnánk egyszer ott annak forrásánál is, mint ahogy azon se lennék meglepődve, ha 10 év múlva már az iszlám nagyságáról és keresztény kapcsolatairól hallgatnánk az agylövéseit.

Ez azonban már kiüti a biztosítékot ott, ahol azt hiszi egy turulos jelmeztől már hun is lesz valaki. Ha annak idején a budapesti liberális értelmiség hallgatott volna a parancsszóra, ma lehet, hogy Nagy Liberális Pártnak hívnák a fideszt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.30. 14:21:42

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: Nagyon jól látod.

Nem igazodok ki rajtad. Vagy te, vagy egy kamunicked mondott a minap egy oltári nagy baromságot.

6.Lenin 2018.07.30. 14:24:37

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:

"Ha azt nézzük, hogy a fő kampánytémája az iszlám bevándorlás, nem lennék meglepődve, ha őt találnánk egyszer ott annak forrásánál is,"

Láttam a youtube-on egy filmet, ahol Orbán visszafelé nyilazva az őrületbe kergette a muszlimok 1 részét. Akik túlélték ezt, menekülni kezdtek az ősi földjeikről, de Orbán sok helyen egyedül elzárta a menekülési útvonalakat, kivéve az unióba vezetőket. Azokat meg teleszórta mobilokkal, bankkártyákkal és hamis soros aláírással készült térképekkel is.
Egy turulos sátánfajzat az már tuti. Bármire képes.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.30. 14:29:49

@6.Lenin: És ezt alá tudod támasztani valamivel, vagy ez is ugyanolyan kamu összeesküvés elmélet, mint a Soros György terv?

6.Lenin 2018.07.30. 14:40:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Soros egy vén szenilis fasz. Nem vetted észre, hogy Orbán az ő képében csinálja a hepajt?
Legközelebb nézd meg, tisztán látszanak Orbán szokásai, sőt a nadrágját néha elfelejti kicserélni.

Orbán= Univerzum
Még titkolja, de az ősrobbanást is ő csinálta, hogy aztán felcsúti császárként eljátssza a mindent teremtő szerepét. Nagy penge a pacák. Lassan a marha libbsik is mindent neki tulajdonítanak, pedig ez egyértelmű volt már a Big Bang előtti időkből is.

Gleccsertetű 2018.07.30. 16:10:59

@Latcho Rom: ki nem szarja le ezt a senkiházi barmot?

kolomparlole1114 2018.09.08. 16:42:43

"Víziójában megvalósul a Kárpát-medencére, majd később Közép-Európára együttműködése 2030-ra, a magyarság vezetésével."

Nyilván a lengyelek meg a románok is pont így szeretnék, és hagynák hogy másodhegűsök legyenek egy kommunista miniállam mögött... :DDD
süti beállítások módosítása