B1 blogcsalád



A lesajnált németek így alázzák Orbánt

2018. július 11. - ashwood

orban-es-merkel2-e1505130667815.jpgA kormányzati narratíva szerint Németország haldoklik, belefullad a menekültek áradatába, míg a V4-ek, és főként Magyarország az Unió motorja. A valóságban Berlin fényévekkel jár az orbáni gazdaságpolitika előtt.

"Vagyis valakik elérkezettnek látták az időt, hogy felszámolják Németország maradék, a második világháború után még megengedett és megtűrt identitását, nemzeti önazonosságát, a maradék megtűrt, kicsike német lelket. 2014 óta mindössze annyi történt, hogy Németország maradék németségét belefojtották a Wilkommenskultur bűzös mocsarába, és nekiláttak a végső megoldásnak, nekiláttak felszámolni az európai nemzetállamokat, illetve azok maradékát. S ezt nyilvánvalóan a legerősebb euró­pai gazdasággal bíró Németországgal kellett kezdeni." – így adta zanzáját a napokban Bayer Zsolt a pártlapban, mit is kell gondolni a propaganda szerint Németországról.

A német végromlás természetesen a migránsokra vezethető vissza, akik no-go zónákat, terrorizmust, bűnözést, és gazdasági hanyatlást hoznak maguk után – lényegében a bibliai sáskajárással hasonlítható össze csupán az általuk okozott pusztítás.

Azonban akad egy-két apróság, amely nem fér bele a propagandába – nem véletlenül. Ha ezekről is beszámolnának, szerte foszlana az apokaliptikus kép, amelytől Orbán kerítés állítólag megóvja hű magyarjait.

Amiről Németországgal kapcsolatban még véletlenül sem beszél a propaganda: Berlin az elmúlt két kormányzati ciklus alatt fényéveket vert a magyar gazdasági csodára. A leglátványosabb előrelépés pedig épp Orbán kedvenc szabadságharcában, az államadósság csökkenésében történt. Ennyit arról, ki is valójában az EU motorja.

A kormánypropaganda által eltitkolt tények Németországról:

– A globális gazdasági krízis óta egyetlen évben sem zsugorodott a német gazdaság – ezzel szemben a magyar GDP 2009 után 2011-ben és '12-ben is csökkent.

– A német gazdaság tavaly jóval az uniós átlag felett, 2,5 százalékkal bővült. Kétségtelen, hogy ez nem éri el a látványosnak számító, hazai, 4 százalék körüli bővülést, ám érdemes fejben tartani: nem is ugyan arról a bázisról mérik a gyarapodást.

– A legalább 1,5 millió menekültet befogadó Németországban a munkanélküliségi ráta tavaly 3,6 százalékos volt, szemben a magyar 4,1 százalékos tavalyi átlaggal.

– Orbán nagyon büszke arra, hogy a költségvetési hiányt a 3 százalékos szint alá tudta csökkenteni. Berlinben 6 éve nem csupán eltűnt a központi büdzsé hiánya, de az elmúlt két évben a német GDP-hez viszonyítva másfél, illetve 1,8 százalékos többletet produkál.

– És a legfájóbb pont: a gyűlölt és lenézett Angela Merkel vezette német állam idén elérheti a GDP-arányos államadósságban a 60 százalékos álomhatárt. Mindezt úgy, hogy 2010-ben még 81, 2012-ben pedig 80 százalékon állt ez a mutató. Tavaly már 64 százalékon, és a számítások szerint a jövő évet 56 százalékon zárják. Érdemes ide tenni a magyar adatokat: a 2011-es, 81 százalékos csúcshoz képest most 74 százalék a GDP-arányos államadósság. Nominálisan pedig sosem volt még ennyire magas az állam tartozása. A megvetett németeknél ezzel szemben számszerűen is csökken az adósság. Mindehhez pedig nem volt szükség olyan állami tolvajlásokra, mint idehaza a magánnyugdíj-pénztári befizetések elsíbolása.

Ennyire zuhantak meg a németek Merkel regnálása alatt.

Ám aki csak a propagandából tájékozódik, az soha nem hallhat olyasmiről, ami ellentmondana az orbáni fantazmagóriáknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8314106617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras J Fazekas 2018.07.11. 14:57:59

Az kifelejtette a szerző, hogy nem az Orbán kormányok, hanem a 2010-ig előadott 42+ 4+8 év kommunista-posztkommunista gazdasági török-dúlás miatt tart ott Magyarország ahol tart.

A pozitív megjegyzések az EU átlag és Közép-Erópa gazdasági növekedés tempójára vonatkozott nem másra.

Jellemző, hogy a ballib firkász megint a bolsevista, liberó-baloldal saját taknyát, és felelősségét próbálja rákenni a mostani, a nyolc éve regnáló kormányzatra.

Ha Németország nem változtat a mostani menekült-politkáján, nem kell hozzá sok idő, belefullad a káoszba.

Egyébként, az ilyen balf@ß szövegeléssel, nyugodtan el lehet húzni a balfenékre.

Az ilyen takony nekifutással, higgyétek el fiúk, nektek van, és lesz még lejjebb.

2018.07.11. 15:07:19

Hát, ha nem ezen a blogon olvasom, el sem hiszem. A német gazdaság fejlettebb, mint a magyar? Na most ledöbbentem. De miután a patás zOrbán basi van hatalmon immár 8 éve, ezen ugye nem kell csodálkozni. Viszont ha mondjuk valamelyik liberós párt vitte volna a prímet az elmútnyócévben, akkor most az NDK-s nőimitátor, Merkel itt könyörögne a küszöbön a receptért. Igaz poszt-toló?

Azért az ilyen fölsoroláshoz hozzá kellene tenni néhány apróságot. Például, hogy Fritzland nem az EU motorja, hanem maga az EU. Mert az EU kizárólag az ő érdekeit szolgálja, mint ahogyan az euró is, illetve az uniós támogatások is, ami állítólag a periféria fölzárkóztatására lett kitalálva. Meg egy lófaszt mama. Ez az egész kóceráj a fritz tőke kottájából játszik. Ezért kellenek a migránsok is.
Na ez kell lebontani.

Tamás Paitz 2018.07.11. 16:00:54

@Andras J Fazekas: Csak azt nem értem, hogy a hülye németek miért nem hagynak ott mindent és vándorolnak tömegesen Magyarországra?

Hard merchandise 2018.07.11. 16:09:34

@Andras J Fazekas: Már 30-40 éve is unalmas és nevetséges volt ez a komcsi duma a hanyatló nyugatról, legalább annyira nevetséges mint a mindenértgyurcsány a hibás. A szocik alatt az eü szar volt, most még szarabb. A szocik alatt az oktatás viszonylag jó volt, most szar. A szocik sokat loptak a fideszesek nagyságrenedekkel többet lopnak. Tudom! Nincs migráns. Hurrá! A németek meg köszönik szépen jól vannak.

mikimackó 2018.07.11. 16:09:55

@Tamás Paitz: azért nem jönnek, mert a miniszterelnöqúr kerítése megvédi a köményen dolgozó az magyar kisembert a mocskos, német kapitalista mételytől........., már csak a mercedest, az audit, a boscht, meg a többit kéne valahogy kipaterolni, és abban a pillanatban az összes hülye labanc a hátunk közepét nézné, nem is kéne hozzá 12 év !

Andras J Fazekas 2018.07.11. 16:10:49

@Tamás Paitz: @ ?

Szerintem szépen, logikusan, értelmesen és világosan lett megfogalmazva az első poszt.

Tökéletesen benne van a lényeg, a részletek pedig arányosan, tényszerűen súlypontozva.

Ti balfék, ellenzéki ellenkezők, a dolgok szét-, át-, meg félremagyarázásán, meg hülye kérdések feltevésén kívül, van valami más is amit tudtok ?

Andras J Fazekas 2018.07.11. 16:15:25

@Hard merchandise: @ !

Ugye tisztában vagy azzal, hogy hülyeségeket beszélsz, mert semmi olyasmiről nincs szó, amit te a saját szád íze, meg beteges, elferdült látásmódod szerint próbálsz belemagyarázni a történésekbe.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.11. 16:17:18

@Hard merchandise: "A szocik alatt az oktatás viszonylag jó volt, most szar."

Igen. Pontosítom.

Az az év, amikor az EU átlagnak megfelelő pénz volt az oktatásban, az pont 2002, az első geci kormány utolsó éve. Utána a szocik kivettek pénzt az oktatásból, ennek ellenére a szocik alatt enyhén javult az oktatás. A második és harmadik geci kormány alatt erősödött a pénzkivonás, és az oktatás színvonala meredeken esett, elég ha csak a PISA tesztekre gondolunk. Poroszosították, szegregálták az oktatást, mindent pont úgy csináltak, hogy a lehető legrosszabb eredményt érjék el. Sikerült.

öreg_répatorta 2018.07.11. 16:18:09

Nem fura, hogy mindig egy orbán seggnyaló az első posztoló? Persze, hogy nem. Hiszen ott ülnek a pártházban, figyelik, hogy mikor jelenik meg egy poszt vagy írás valamelyik ellenzéki újságírótól, blogolótól és azonnal elé teszik a habony-művek által kreált ostoba propagandát. Csak azt nem tudom kinek írják?

Hard merchandise 2018.07.11. 16:24:05

@Andras J Fazekas: Pontosan melyik része hülyeség? Hogy nincsenek migánsok? Abban tényleg tévedtem egy kicsit, hiszen orbán már beengedett néhány ezret...

Andras J Fazekas 2018.07.11. 16:28:03

@Hard merchandise: @ ! Miért ?

Te nem vagy tisztában azzal, hogy mikor hazudsz pofátlanul, és mikor van az, hogy csak hülyeségeket beszélsz ?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.11. 16:29:32

@Andras J Fazekas: Ugye tisztában vagy azzal, hogy hülyeségeket beszélsz, mert mindent pontosan és jól írt le.

Hard merchandise 2018.07.11. 16:32:07

@Andras J Fazekas: Cáfolat? Ja az fideszkomcsiknál nem szokás...

Andras J Fazekas 2018.07.11. 16:32:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ?

Az idétlen feleselés meg a bolsevista tükörbeszéd, szerinted segít rajtatok ?

Mert én 2006 ősze óta, rátok nézve, nem látom ennek semmiféle pozitív eredményét.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.11. 16:32:44

@öreg_répatorta: "nem tudom kinek írják? "

Mindegy. A geci elsőrendű feladatának tartja, hogy mindig pontosan az asztal közepére szarjon. Legyen az kamupárt, azonos nevű kamu induló az önkormányzati székért, legyen az filozófus vagy hajléktalan, a geci mindig mértani pontossággal a jóizlés, és jóerkölcs ellenébe megy. A nagy targédia az, hogy egyre többen tapsolnak neki.

Hard merchandise 2018.07.11. 16:37:21

@Andras J Fazekas: Az azért tényleg vicces amikor egy komcsi kommunistáz másokat...

Andras J Fazekas 2018.07.11. 16:41:14

@Hard merchandise: !

Fordítva ülsz a lovon !

Az nem úgy van, hogy te hazudsz egyet, a többiek meg majd megcáfolják.

Tudod, mint a bíróságon.

Ha nem megalapozott az állítás, a gyanú, nem lesz belőle vádemelés, de rágalmazásért, vagy a hatóság félrevezetésért, te nyugodtan kerülhetsz a vádlottak padjára.

Csak nem képzeled, hogy a nyilvánvaló, hülye hazugságaitokat bárki nekiáll kimagyarázni ?

Nem tűnt még föl, hogy 2006 ősze óta ez így működik Magyarországon ?

Hol élsz te, ember ?

Andras J Fazekas 2018.07.11. 16:44:59

@Hard merchandise: !

Bolsevista tükörbeszéddel rohadt nehéz ám nyüves bolsiként nem kommunistának látszani !

Kuláklistán voltak a felmenőim, velem hiba próbálkozol, tökfej !

Hard merchandise 2018.07.11. 16:47:55

@Andras J Fazekas: Aha! Kezdem érteni: ha egy nem fideszes mond vmit az hazugság.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.11. 16:50:13

@Andras J Fazekas: "Mert én 2006 ősze óta, rátok nézve, nem látom ennek semmiféle pozitív eredményét. "

Végül is elkergettük a szocikat 2010-ben, úgyhogy igenis, van értelme az ellenállásnak.

Ti megcsináltátok a DK-t, inkább annak nincs semmi eredménye. A gyúrcsány egy politikai halott, zombi, nem juttok vele sehova.

Hard merchandise 2018.07.11. 16:50:32

@Andras J Fazekas: "Csak nem képzeled, hogy a nyilvánvaló, hülye hazugságaitokat bárki nekiáll kimagyarázni ?"

Nem képzelem. Bár az okok között elmebéli hiányosságokat sejtek...

Andras J Fazekas 2018.07.11. 16:51:46

@Hard merchandise: *

Miért te nem tudod ?

Akkor minek túráztatod itt magad ?

Inkább azon kéne elgondolkodnod, és magadnak kérdéseket feltenned, hogy mi frász értelme van több mint tíz éve, vesztes meccst játszani, ráadásul teljesen lejáratott, lúzer fegyverzettel.

Andras J Fazekas 2018.07.11. 16:54:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Szerintem eltévesztetted a célirányt, vaktában lövöldözöl …

Hard merchandise 2018.07.11. 16:57:45

@Andras J Fazekas: Eccerű ez, csak neked nehéz felfogni. Az, hogy orbán elétek dobja a kutyaszart és azt mondja rá, hogy csoki és ti boldogan habzsoljátok, lehet, hogy nektek tetszik. De annyira elképzelhetetlen, hogy vannak akik ezt máshogy gondolják? +attól, hogy a fidesz mögött van a (szűk) többség még nem biztos, hogy nekik van igazuk.
"Egyél szart! Több milliárd légy nem tévedhet"

Andras J Fazekas 2018.07.11. 17:00:29

@Hard merchandise: @ ?

Szerinted érdekel valakit, egy ilyen századrangú blogban előadott színvonaltalan sz@rkreverés után, meg közben, hogy te mit és hol sejtesz ?

Nem azzal kéne inkább foglalkozni, hogy mennyi értelme és eredménye van annak amit csinálsz ?

Andras J Fazekas 2018.07.11. 17:09:02

@Hard merchandise: @ !

Jajj, nekem ne beszélj, te szerencsétlen ! Orbán az én céljaimat akaratomat hajtja végre.

Orbán újraépíti a jobboldali Magyarország.

2010-ben szépen nekiállt, és befejezi, lezárja a ballib által korábban elakasztott rendszerváltást.

Kapitalista alapokon újraépíti az országot.

Ti meg hiába hazudoztok meg fanyalogtok, nem fog leállni.

Hard merchandise 2018.07.11. 17:10:02

@Andras J Fazekas: Erősen gondolkodom, hogy milyen eredményt vár bárki is egy "századrangú blogban" leírt véleménytől...

Andras J Fazekas 2018.07.11. 17:11:46

@Hard merchandise:

A Fidesz 2010-ben neliállt, és szépen befejezi a ballib által korábban elakasztott rendszerváltást.

Itt ti nem értetek piszkosul valamit …

Ennyi …

Hard merchandise 2018.07.11. 17:12:13

@Andras J Fazekas: Már csak egy kérdés maradt: el is hiszed amit mondasz vagy egy ilyen duma után te is röhögsz a magyarokon mint orbánék...

bordat 2018.07.11. 17:15:49

Orbi aszt hiszi hogy Ő egy isten ;pedig nem !! Minő furcsaság Erdogán Török főnök veje hirtelen nagyon gazdag lett épp Úgy ahogy Orbi Ner veje szint úgy milyen érdekes nem de ! Ja kérem mind a kettő TREJ --hatalmi úr és elmagyarázza a szegény magyarnak hogy miért jó neki ,ha Ő van a hatalmon ,Még hogy a Német gazdaság romokba.??

Hard merchandise 2018.07.11. 17:17:53

@Andras J Fazekas: Tényleg nem értem. Úgyhogy ha időd engedi gyújts világosságot a fejünkben és magyarázd el, hogy ez a korrupt uram-bátyám világ hogyan fogja ki(v.be)teljesíteni a rendszerváltást?

Andras J Fazekas 2018.07.11. 17:18:19

@Hard merchandise: *

Magatoknak csináljátok …

A nagy semmire ugráltok mint a parázsra dobbot egér, és okádjátok magatokból a szemétségeket.

Abban se vagyok biztos, hogy lélekben magyarok vagytok.

Én személyesen nem "röhögök"rajtatok, hanem mélységesen utálom szemétség-hadjáratot, amit a 2010-es elvesztett választások óta egyfolytában előadtok.

atomic power 1986DucaDuca 2018.07.11. 17:19:03

A cikkből két fontos dolog maradt ki:

1. A PricewaterhouseCoopers tanulmánya szerint a világgazdasági erőviszonyok jelentősen atrendeződnek az előttünk alló időszakban. Egyre inkább Délkelet-Ázsia felé tolódik a világ gazdasági központja. Vásárlőerő-paritás alapján már most is Kína a világ legnagyobb gazdasága. 2026 környékén Kína dollárban kifejezett GDP alapján is átveszi az első helyet.

Európában Lengyelország és Törökország fog leggyorsabban növekedni.

2. Ebből az atrendeződesből adódó gazdasagi "accelerator" hatast a saját gazdasagra nézve valószínüleg a kelet-europai orszagok tudjak legjobban kihasználni.
A pireuszi tengeri kikötő megépülésével Kelet- és Közép-Európa általánosságban, Magyarország és Lengyelország pedig konkrétan egy olyan folyosó lesz, amely az Ázsiában készült vagy összeszerelt termékek terjesztését segíti Európa piacain, és amelyen keresztül Európa ellátja nyersanyagaival Kínát. Ez kb. 1-1,5 billió dollár értékű áru forgalmát jelenti.
Jelenleg Európa legforgalmasabb teherkikötőin – Rotterdamon, Antwerpenen, Hamburgon és Amszterdamon – keresztül szállítanak Ázsiából Európába. Nyugat-Európa első, második és negyedik legforgalmasabb teherkikötője Hollandiában, a harmadik legforgalmasabb pedig Németországban található.

Ha Pireusz kiépül és ehhez párosul az Egyesült Királyság várható kilépése az Európai Unióból, akkor kelet-europa sulya megnövekszik. 2015-ben a Rotterdamba, Nyugat-Európa legnagyobb teherkikötőjébe érkező áru 25%-a Ázsiából származott. Pireusz kiépülése után az Ázsiából Európába érkező teherforgalom nagy részének nem lesz érdemes kikerülnie Pireuszt, hogy aztán keletre közúton vagy vasúton jussanak vissza. Ezert Rotterdam Ázsiából érkező TEU konténer volumenének legalább fele Pireuszba tevődik át, amint az a kikötő teljes kapacitással tud működni.

Ez átrendezi majd Európa kereskedelmi felépítését. Magyarország és Lengyelország – amelyeken hatalmas számú konténer áramlik majd keresztül- részvényeik árfolyamai megugranak.
Ha ez bekövetkezik, gyakorlatilag azt jelenti majd, hogy Európa gazdasági központja keletre tolódik. Már jelenleg is a nemet - V4 kereskedelem több, mint 50%-al haladja meg a nemet -francia relacioban realizalódó kereskedelmet.
Ez nem jelenti azt, hogy Nyugat-Európa veszít javaiból Kelet -Europahoz kepest, de mindenképpen azt jelzi, hogy Kelet-Európa javai Nyugat-Európához viszonyítva emelkedni fognak.
Ha ma még nem is, de hamarosan a német -KKE tengely valóban Europa motorjáva valik.
Ennek következtében előbb vagy utóbb a KKE országok gazdasági befolyásra tesznek szert Brüsszelben is, és szinte bizonyosan sokkal több közvetlen külföldi befektetést fognak vonzani az Egyesült Államokból és Kínaból, Indiaból, Japánból, Dél-Koreaból.

Végbemegy egy gazdasagi -es politikai paradigma váltas.

Hard merchandise 2018.07.11. 17:30:21

@atomic power 1986DucaDuca: Ez egy igen kecsegtető jövőkép. Bár a németek összeomlása eszerint is elmarad. (nem beszélve arról, hogy egy német összeomlás nekünk sem tenne jót) Ez így egy win-win játszma (németo.-KKE viszonylatban), csak vhogy a mostani (mindenkori?) magyar néplélekkel nehezen egyeztethető öszze, mert nekünk midnig le kell győzni vkit. Főleg most hogy kormányzati elvárás lett a németek fikázása.

atomic power 1986DucaDuca 2018.07.11. 17:42:53

@Hard merchandise:

"Bár a németek összeomlása eszerint is elmarad. (nem beszélve arról, hogy egy német összeomlás nekünk sem tenne jót)"

Én nem tudok olyan kormanyzati véleményről, hogy a mémet gazdaság össze akarna omlani, vagy haldoklik. Sőt, azt látom, hogy a magyar es a nemet gazdasag, főleg az ipar egyre jobban összeépül.

"Főleg most hogy kormányzati elvárás lett a németek fikázása."

Nem, ez nem elváras! Nem a németekről van szó, hanem a kormanypolitika egy szegmenseről, az elhibazott migrációs politikárol.

Hofipisti 2018.07.11. 18:24:51

@Andras J Fazekas: Újabb jól tartott tolnokot köszönthetünk, ünnepelhetünk, aki a szokásos stílus jól betanulva érvel "magyarsága" hangoztatásával. Súlyos érv!

Andras J Fazekas 2018.07.11. 18:33:23

@Hofipisti: *

Ugyan mióta szokás hazugságokra érvekkel válaszolni ?

Nem tűnt még föl, hogy legalább egy évtizede nem működik ez a dolog ?

De mindig van újabb és újabb marha, aki próbálkozik vele ?

Mikor jöttök már rá, hogy az itteni feleseléssel, meg nyilván való hülyeségek ismételgetésével egy tapodtat se tudjátok előre vinni a saját ügyeiteket ?

Ti nem tanultok semmiből ? Se a saját, se a mások hibáiból ?

Ennek így mi értelme van ?

FCUK28 2018.07.11. 18:41:12

szerda van, ez a szar a gazdaság nap a b1-en.

azt mondjuk nem tudom, miért a németekkel hasonlítja össze a blog az országot és miért nem a 2002-2010 közötti állapotokkal. most tényleg Orbán tehet róla, hogy nem tudja ugyanolyan ütemben csökkenteni az adósságot, mint amilyen ütemben ti összehoztátok?

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.07.11. 19:01:37

@Andras J Fazekas: íííííííííííííííííííííííííííííííííí

Deutsland über alles.........

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.07.11. 19:02:44

@FCUK28: Annak ellenére, hogy ellopták a fél országot

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.07.11. 19:07:26

@atomic power 1986DucaDuca: s Az EU ölbetett kézzel várja végzetét? Na ezt nem gondoltad komolyan ugye?

atomic power 1986DucaDuca 2018.07.11. 19:42:49

@Csepp a tengeriben:

Semmilyen végzetről nem volt szó! Valamit félreértettél.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.11. 20:02:18

@FCUK28: "szar a gazdaság "

A világbajnok ÁFA, és a világbajnok leszakadás mellé odateheted a világbajnok inflációt is.

"2018. júniusban a fogyasztói árak átlagosan 3,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Ez érdemi változás a májusi 2,8 százalék után, valamint meghaladja az MNB 3 százalékos inflációs célját - miközben hajszállal, de kisebb a piaci várakozásnál."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nagyot_ugrott_a_magyar_inflacio.665880.html.665880.html

Örülök, hogy segíthettem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.11. 20:09:27

@MOTHERFCUK28: "nem tudja ugyanolyan ütemben csökkenteni az adósságot"

Semmilyen ütemben nem tudja. Illetve, ami nagyobb baj, nem is akarja. Ha év végén marad egy kis pénz a kasszában, azt szétosztja a vazallusai közt.

0dzsud0 2018.07.11. 21:15:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: mondjuk GDP-arányosan éppen tudta. vagy a te matekod szerint a nominális számít? akkor megint baj van, mert akkor jóval kevesebb az államadósságunk, mint pl. Németországé, ez a fenti post alatt nagyon rosszul jönne ki, ezt érdemes lenne átgondolnod.

0dzsud0 2018.07.11. 21:22:00

@Andras J Fazekas: szokása. tippelget. én a múltkor éppen MSZP-ből kiábrándult Fidesz szavazó voltam (de már elmúlt)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.11. 21:30:50

@0dzsud0: "mondjuk GDP-arányosan éppen tudta. "

Inkább mondjuk úgy, hogy nem tudta, mert az a valóság. 81% államadóssághoz a manyupot hozzáadva - ami 10% GDP volt - 71% százalék államadósságot örökölt a geci a elkúrótól. MOST 74%!!! 71%-ról 74%-ra, az MEKKORA csökkenés SZERINTED???

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.11. 21:33:16

Meg a libajnai az IMF hitel jelentős részét is a pénztárban hagyta a gecinek, azt nem volt neki büdös fölélni. De utána meg hogy mennyit vergődött, hogy gonosz IMF, hitelt akar adni... :))

root solt 2018.07.11. 21:49:03

Srácok, persze, de ti szeretitek, ha valakit megaláznak?

0dzsud0 2018.07.11. 22:27:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ez a MANYUP-os hozzáadósdi nagyon cuki :) ennyi erővel miért nem mondjuk azt, hogy ugyanezzel a Fidesz-teljesítménnyel, ha nem kellett volna IMF-hitelt visszafizetni, meg nem lett volna egykulcsos SZJA és reálbérnövekedés (minden maradt volna a régiben), akkor tudott volna már vagy 30 %-ot csökkenni a GDP-arányos államadósság, és akkor már kb. ott lennének, mint 2002-ben, amikor az MSZP váltotta őket, és akik szépen feltornázták hitelből 80 % fölé. tényleg nagyon szeretnivalóan ostoba a ballib matek.

Tamás Paitz 2018.07.11. 23:32:44

@Andras J Fazekas: Azért ez igen, a szép új világ, már ha kérdez ez ember az is baj.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.07.12. 08:00:46

gyurcsánnyalmindenjobbvótmegaháromhatvanaskenyéris

midnightcoder2 2018.07.12. 08:01:41

Ha 89-ben nem MSZP-nk van hanem NSZK-nk akkor ma mi sem így állnánk.

Toportyán Zsóti 2018.07.12. 08:14:09

Aki nem a nemzetiálhírgyárból tájékozódik annak azért eljut a tudatáig hogy nagy kamuzás csak amit a g narancstolvajsereglet azelmúlnyócévben előadott,nekik csak a pénz az egyetlen mozgatórúgójuk,az ország és az itt élők széles ívben le van sajnálva,minden korábbi szavuk meghazudtolva....röhögve lopják ki a szemét bárkinek.

Toportyán Zsóti 2018.07.12. 08:15:19

@enpera: Szétbarmolta rendesen a bucitok böszmécske.

Buncog 2018.07.12. 08:17:09

És vajon a Kárpát-medence Géniusza mit szól ahhoz, hogy a horvátok VB döntőbe kerültek?

putris72 2018.07.12. 08:26:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Te mond a fogyasztói árak,hogy emelkedtek 2002-2010 között? Na meg a bérek!Nevetséges,hogy ti mindig mindent összemostok aminek nincs köze egymáshoz! 2002-ben egy rendezett országot kapott a baloldal! 2004-ben beléptünk az EU-ba jöttek a pénzügyi források! Mégis már akkor probléma volt!2006-ban már csak csalással,és megtévesztéssel tudott a baloldal nyerni!2008-ra csődbe jutottuk! Pedig a Feri,meg a Bajnai azt mondta,hogy nincs válság,csak a Fidesz hazudik! Aztán pár nap alatt össze rittyentették az IMF hitel,mert kb a Feri szerint 5 napra voltunk az államcsődtől! Erre,hogy veritek a melleteket,pedig az IMF azoknak ad hitel,kőkemény zsaroló feltételekkel,akik balfaszul kormányoznak! A baloldal ilyen volt,és bármit aláirt,hogy megkapja! Elég szarba lennénk,hogyha mindent betartottak volna az Orbánék ebből amit a szocik,és a libsik aláírtak!

Cycmen 2018.07.12. 08:49:27

Nyilvánvaló hogy a két gazdaságot össze sem lehet hasonlítani, nem is tette senki, csupán a poszter sületlen mondanivalójához állította ezt.
Az viszont egyértelmű hogy Németország (végre) szembesült saját, illetve vezetői faszságával migránsügyben. Az rossz hír hogy a szemetüket most ránk próbálják borítani.

Kivlov 2018.07.12. 08:51:29

a poszter egy f*sz...

CM2131 2018.07.12. 08:57:52

Senki sem vonta kétségbe, hogy a németeknek most jól megy, ők az unió legnagyobb haszonélvezői. Végül is Hitler is ugyanezt akarta, lassan megvalósul az álma.

Orbán veje 2018.07.12. 09:00:52

@Andras J Fazekas: Jól mondod haver! És nézd meg hogy jártak a románok csaucseszku után!!!! Képtelenek 6-7% nál gyorsabban növekedni és még 3 év múlva sem fognak lehagyni minket hiába zárják börtönbe a korrupt politikusokat. De ezt hiába magyarázod a buta libsiknek úgy sem fogják meg érteni.

Orbán veje 2018.07.12. 09:08:14

@Cycmen: Te is jól mondod have! Télleg nem lehet összehasonlítani a gazdaságokat mert az egyik német GDP -t termel a másik meg magyar GDP-t. A német kifli és a magyar kifli pedig nem ugyanaz. Hiába is erőlködnek a libsik csak nevetünk rajtuk. A németek meg ne migránsokra költcsenek hanem adják ide nekünk fideszeseknek hogy mi is létrehozzuk a magunk nemzeti tőkésosztályát és akkor a hanyatló nyugatot simán utolérjük ahogy matolcsi mondta majd ők fognak hozzánk járni a magasabb bérekért és a következő ezred évben orbán dinasztia lesz itten. A viktornak öt gyereke van nem véletlenül jár már a gáspár fiú nemzetközi állami ünnepekre a törökökhöz ő a magyar jövő.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 09:11:10

@0dzsud0: "miért nem mondjuk azt, hogy ugyanezzel a Fidesz-teljesítménnyel, ha nem kellett volna IMF-hitelt visszafizetni"

Igen, ha nem lenne államadósság, akkor nem kéne visszafizetni*. Ha a nagyanyámnak kerekei lennének, akkor omnibusz lenne. És?

* Visszafizetésről szó sincs, a geci csak kamatot fizet, de egyfolytában növeli az államadósságot.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 09:15:45

@putris72: "Te mond a fogyasztói árak,hogy emelkedtek 2002-2010 között? Na meg a bérek!"

Ki a faszt érdekli? A meggyesi hatalmas béremelést hajtott végre, mert az idióta betartotta a választási ígéreteit. De hogy jön ez ide? A geci MOST teszi tönkre a hazámat, most csúszunk le Románia szintjére, és tovább. Mindezt egy világgazdasági KONJUNKTÚRA közepette sikerült összehoznia.

Tangooo 2018.07.12. 09:21:01

Ez a blog jobb, mint a Ludas Matyi volt. Csupán annyi a különbség, hogy ezen többet röhögök.

polpetti 2018.07.12. 09:21:55

Imádom ezt a blogot! Annyira szemellenzős és buta, annyira a saját világában él, hogy hihetetlen! :)))) Tessék már kicsit körbe nézni, néhány kormánypárti lapot is olvasni, esetleg, ne adj' Isten még külföldi lapot is, hogy legyen képetek a világról és mindkét oldalról! Akkor nem lesz olyan, mint április 8-án, hogy "én nem ismerek olyat, aki a fideszre szavazott volna, ezért tuti csalás". :D ezt most ettől a cikktől függetlenül mondom, bár biztosan ebbe is bele fognak majd kötni néhány, mert nem érnek a kommentem végére, viszont jót fröcsöghetnek! :D

citrix 2018.07.12. 09:22:16

A Nagy Vezér kijelentette, konkrét céldátumot tűzött ki Ausztria utolérésére majd lehagyására, Németországot is lehagyjuk mint a sicc. Csak nézzenek a büdös burkusok. :-) A szocializmusban is hajszálra ugyanezt kommunikálta pártunk és kormányunk, miszerint csak évek kérdése és lekörözzük a hanyatló kapitalistákat. Végre ismét itt tartunk, hála a mi Nagy Vezérünknek aki Putyin elvtárs és Erdogan basa segítségével a Kánaán földjére vezeti a népet. A párttal, a néppel egy az utunk, jelszavunk munka és béke!

n3spr3ss0 2018.07.12. 09:24:07

@Andras J Fazekas: Azért 30 ezer milliárd az ország adóssága, mert minden olyan fasza.
Bajnai 19700 milliárddal adta át az országot.

chrisred 2018.07.12. 09:26:24

@citrix: Abból is látszik, milyen eredményesen törünk előre, hogy ötéves terv helyett már telik tizenkétéves tervre is.

n3spr3ss0 2018.07.12. 09:27:42

@putris72: Putriskám neked is lemondom. Soha ennyi adósság nem volt az országnak, mint most. Orbán 19700-ról, 30 ezer milliárdra növelte. Maradj a putriban, oda való vagy.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 09:28:49

@n3spr3ss0: ... és egy tele manyup pénztárral, és az IMF hitel fel nem használt nagy részével a bankban.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 09:34:26

@citrix: "A Nagy Vezér kijelentette, konkrét céldátumot tűzött ki Ausztria utolérésére majd lehagyására"

Kishitű vagy. Amit a Nagy Vezér megígér, az úgy lesz. A Széll Kálmán tervben is megígérte, hogy iszonyú sok új adót vet ki. És? Kivetette? Kivetette mind egy szálig, bizony! És mi van még a Széll Kálmán tervben? Hogy az államadósság 2018-ra GDP 50%-a lesz. És? Lett? Jó, még nem, de még nincs itt az év vége, még lehet. Lennie kell, mert a Nagy Vezér sose hazudik. Ő maga mondta, úgyhogy igaz kell legyen.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 09:37:16

@Tangooo: "mint a Ludas Matyi volt. Csupán annyi a különbség, hogy ezen többet röhögök. "

Egyszer láttam életemben embert a Ludas Matyin röhögni. Rég volt, de annyira meglepődtem, hogy egy életre megjegyeztem. Egy iszonyú sötét őrmester volt a seregben. Te lehettél, ha túl vagy a hatvanon.

Ne zavarj! Éppen a diktatúrát döntögetem! (törölt) 2018.07.12. 09:37:39

@n3spr3ss0: Hülyeséget beszélsz:
2017-ben 73,6% volt az államadósság
2010-ben 80,2%

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&hl=hu&dl=hu#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu&ind=false

Ha valamihez nem értesz, akkor ne szólj hozzá!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 09:38:39

@Fülig José: Felhasznált hitel, mivel mindet lehívtuk. De nem sokáig csücsült a bankban, a geci a fenekére vert annak is.

chrisred 2018.07.12. 09:39:01

@Fülig José: Az államkötvényekre fizetünk, amivel refinanszíroztuk a korábbi kötvényeket.

Tenkes Kapitánya 2018.07.12. 09:39:48

A posztoló lehúzhatja magát a vécén, növekedne az IQ átlag.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 09:40:45

@Ne zavarj! Éppen a diktatúrát döntögetem!: "2010-ben 80,2%"

De ott volt a manyup pénztár, a GDP 10%-a. Tehát valójában 70% körül volt az államadósság.

Toadwart66 2018.07.12. 09:41:04

@Andras J Fazekas: "Egyébként, az ilyen balf@ß szövegeléssel, nyugodtan el lehet húzni a balfenékre." Sokan el is húztak, Mancika drága, de momentán nyugatra. Most éppen a tudósokat üldözik el a gazdáid. Arányában ezért növekszik az olyan gyáva, szar alakok aránya, mint te vagy. Kedveském, te a Kádár rendszerben lelkes párttag lettél volna. Nem voltál akkoriban párttitkár? Nagyon olyan a stílusod.

Ne zavarj! Éppen a diktatúrát döntögetem! (törölt) 2018.07.12. 09:42:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Itt a Széll Kálmán terv. Hosszútávú cél az államadósság 50%-ra csökkentése, vállalásokat a költségvetési hiányra tesznek benne 2010 és 2014 között.

A 2018, mint évszám egyáltalán nem szerepel a dokumentumban.

2010-2014.kormany.hu/download/4/d1/20000/Sz%C3%A9ll%20K%C3%A1lm%C3%A1n%20Terv.pdf

Ócska kis felhúzható ugattyú...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 09:47:20

@Buncog: "És vajon a Kárpát-medence Géniusza mit szól ahhoz, hogy a horvátok VB döntőbe kerültek? "

Úgy könnyű, hogy 11 Andrej Plenković van a pályán. Most képzeld el ugyanezt 11 csüngőhasúval. :))

magyaridok.hu/ahelyzet/foci-mint-tukor-3243092/
(Még életemben nem hivatkoztam bájerra, de ez akkora baromság...)

midnightcoder2 2018.07.12. 09:47:28

@Orbán veje: "Télleg nem lehet összehasonlítani a gazdaságokat mert az egyik német GDP -t termel a másik meg magyar GDP-t."

A németeknek 89-ben volt egy NSZK-juk a kor egyik legfejlettebb gazdaságával és a kor csúcstechnikáját jelentő iparával. A másik oldalon az NDK is az egyik legfejlettebb ipart örökölte a béketáborból, bár az NSZK-hoz képest kétségtelenül ipari hulladékot termeltek.

A másik oldalon mi voltunk az első tégla ami kiesett a KGST-ből, a gengszterváltás után volt egy rakás csődtömegünk, amiből a kevés még használható dolgot gondosan szétlopták az elvtársak a jó elvtársi kapcsolatok révén a hülye Antallék orra előtt, aztán pedig már a saját kormányuk alatt. Aztán jött 2002, egy darabig Orbánék loptak, majd visszatértek a derék ex-komcsik. Két ciklus alatt ügyesen feltolták a GDP arányos államadósságot 55%-ról 80% fölé, majd utánuk a vízözön elvtárs. Aztán persze Orbánék sem voltak ügyesebbek, de ők alapvetően azt a szart örökölték meg, amit. Az igazi ősbűn az elkúrás volt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 09:48:08

@Ne zavarj! Éppen a diktatúrát döntögetem!: "Hosszútávú cél az államadósság 50%-ra csökkentés"

Akkor miért növeli hosszútávon???

citrix 2018.07.12. 09:48:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Lássuk be, stadion, kisvasút és agitprop tekintetében már le is hagytuk a kapitalistákat. Statisztikát is olyat készítünk amitől kettéáll a hanyatlók füle, a párt elvárása szerint. A fociba öntött néhány százmilliárd ugyan még nem hozta meg az elvárt eredményt (szerényen fogalmazva) de a Nagy Vezér hobbija minden pénzt megér.

antiinternáci 2018.07.12. 09:52:24

Bezzeg a kommunisták alatt Magyarország első volt az EU-ban, a németek meg utolsók...

De jött a Zorbán, és megváltozott a helyzet.

Egyébként pedig igen. Németországot az internácizmus mocskába fojtják, és Merkel ezt önként, dalolva segíti. És még most sem tért ám magához, csak taktikai szünetet tartanak a boksevisták a migránsimportban.

Tulajdonképpen teljesen idióták.
A kenyér és cirkusz bőségével leszedált nyugati (már csak) lakosság simán benyelte volna az első lépésben tervezett 20-30 millió migráns erőltetett betelepítését, ha lassabb ütemben hozták volna őket. De Merkel, Juncker, Renzi, és a többi áruló túltolta a bringát, és ettől egy pillanatra felébredtek a csorgó nyálú, békésen kérődzők ott nyugaton. Egy pillanatra néhányan mintha felfogták volna, mit művelnek velük.
De aggodalomra semmi ok: a bolsevista sajtó a helyén van, uralja a helyzetet, és ez a fontos. (Csak korrekció van, az emelkedő trend nem sérült.)
A FAZ, a SüdDZ, a BBC és a hasonló hazugság és gyűlöletgyárak tovább adagolják a mérget, nem kétséges, előbb-utóbb létrehozzák a még öntudatlanabb LAKOSSÁGOT, amely még a mainál is boldogabban issza szavait - a méreggel együtt.
Mert az internáciknak az kell. Nem család, haza meg nemzet, hanem lakosság kell darabra.
Aki majd dolgozik a gyáraikban.És egy nap a Belső Párt majd közli, hogy kuss, holnaptól fele kenyér és fele cirkusz lesz. Persze addigra már nem lesz család, haza, nemzet, nem lesz aki szembeszálljon velük. (Meg hát ugye, nem is lenne PC.) Addigra a csorgó nyálú, valaha nyugatinak mondott birkák maradéka majd a fele cirkusznak ugyanúgy fog ürülni, mint ma a mostaninak. És majd a fele felének is örülni fognak. Majd az ilyen B1 blogok, meg a hasonló Lenin-fiúk és leányok megmagyarázzák neki, hogy örülni kell...

Tenkes Kapitánya 2018.07.12. 09:52:49

@Toadwart66: A tudósüldözés a baloldali hiszterolibsizmus új hazugsága.

Orbán veje 2018.07.12. 09:54:26

@midnightcoder2: Jól mondod haver! Az adósság kész katasztrófa nézd meg a nyugatot azt mondják ott jóval nagyobb mint 80 százalékpont na úgyis néznek ők ki szerencsétlen flótások. Mi pedig szárnyalunk nem véletlen ide adja az unió a legtöbb pénzt nem a románoknak vagy a bulgároknak nem a cseheknek hanem ide mert a viktor tudja a legjobban befektetni. Erre mifelénk például már harmadszor térkövezik ugyanazt a főteret öt éven belül olyan jól megy a fideszes önkormányzatnak hál istennek.

István Tamasi 2018.07.12. 09:54:58

@Andras J Fazekas:
A plafonhoz verdesné a hátsóját valamennyi NER huszár ha csak annyi lenne ma az államadósság mint amennyivel a kommunisták 1990-ben ezüsttálcán átadták a hatalmat.

antiinternáci 2018.07.12. 09:56:10

@polpetti:

"én nem ismerek olyat, aki a fideszre szavazott volna, ezért tuti csalás".

Én meg olyat nem ismerek, aki az internácikra szavazott volna. Pedig biztos volt, csak szégyelli, érthető módon nem dicsekszik vele.

Fülig José 2018.07.12. 09:58:18

@antiinternáci: mindenki tökhülye, de nekünk szerencsére itt vagy TE...te agyzseni...hogy ezzel a tudásoddal nem székfoglalókat tartasz szerte a világban, az csoda...

Larry Silverstein 2018.07.12. 09:59:40

megtudtuk hogy magasabb a német életszínvonal

ettől még nem bukik meg Orbán

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 09:59:41

@Ne zavarj! Éppen a diktatúrát döntögetem!: "A 2018, mint évszám egyáltalán nem szerepel a dokumentumban.
2010-2014.kormany.hu/download/4/d1/20000/Sz%C3%A9ll%20K%C3%A1lm%C3%A1n%20Terv.pdf"

Hazudsz. 12. oldal: 2018: 50%.

2018.07.12. 10:00:22

@Andras J Fazekas: igazad van, hazugságokra érvekkel nehéz válaszolni. Azért én mégis megpróbálom: te hülye. A magyar gazdaság fejlődése csak és kizárólag Németország, Franciaország tulajdonképp az EU fejlődésén alapul. Az iparunk nyugati, hogy megértsd: nem magyar, a kereskedelmünk oda irányul. Nem, az orosz és a török piac nem fogja helyettesíteni.
Tudod, az orosz gdp az olasszal van egy szinten. Ebből biza nem az jön le, hogy kurvanagypiac.
Majd amikor a magyar autókat adjuk el az amerikai és a kínai piacon, szóljál...
Sajnos a Széles Gábor féle tér-idő energiamodulátor is várat magára. Sőt, az Ikarus sem exportál buszokat.
Ha képesek lennénk olyan minőségben gyártani, hogy legalább működjön, az sokat segítene. Budapesten is kivonják az elektromos buszokat, biztos azért, mert annyira jók, nehogy lekoppintsa a német...
Sajna a saját iparunk a kínai termékek szinvonalát sem képes elérni.

Te gyárihülye. A gdp növekedést az EU kònyöradománya és a külföldön dolgozók hazautalásai adták.

Gondolj bele, ha 200 ezer ember hazaköltözne hirtelen...

martineden 2018.07.12. 10:01:15

@Andras J Fazekas: ,,Kuláklistán voltak a felmenőim, velem hiba próbálkozol, tökfej !"...latszik, jo nagy paraszt vagy te is.

teéjesenmindegy 2018.07.12. 10:01:55

Példának okáért, itt van Béla.
Béla örökölt egy szép nagy házat, és egy jól menő vállalkozást.
Béla veri az asszonyt, aki mellesleg zugivó, és a postással kefél. Béla gyerekeinek- bár több a zsebpénze és drága cuccokban járnak- rosszul meg a suli, bandáznak, füveznek.

A liberalt balfaszok szerint Béla mindent tökéletesen csinál, és ő a követendő példa? Lehet aról beszélni, hogy Béla csaladja éppen szétesik, vagy nála minden jó, mert van sok pénze?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 10:06:20

@Larry Silverstein: "magasabb a német életszínvonal"

Az nem olyan nagy baj. Az a baj, hogy vásárlóerőben már a román is magasabb.

konrada 2018.07.12. 10:07:22

Fasza, 60% alatt van az államadósságuk, nekünk meg nincs...
.. pedig a bankjaink közel 3 mrd eurót kerestek csak a görög csődön - s a többi csődközeli országon keresettről nem is beszélve - és cégeink is kaszálnak az olcsó kelet-európai munkaerőn...

...ja,hogy ezek nem magyar bankok, cégek??

BillEvans 2018.07.12. 10:09:37

A poszt elkövetője tipikus "ellenzéki" (értsd: összemosó, félrevezető és egyébként propaganda jellegű) észosztást hajt végre. Alaptézise, hogy "A kormányzati narratíva szerint Németország haldoklik, belefullad a menekültek áradatába..." állítás hamis, mivel bizonyítható, hogy Németország gazdasága számos számszerű jellemző tekintetében kedvezőbb képet mutat, mint a hazai, ergó, ott mindent jobban csinálnak, nekünk pedig marad a kilátástalanság (és/vagy az önámítás), mivel a kormányzatunk nem elég, hogy tehetetlen, de még hülyeségeket is beszél. Ha viszont mindez így lenne (mint ahogy nincs), akkor miért is tartott kb. félévig egy jól működő gazdasággal rendelkező európai országban kormányt alakítani és amit végül összehoztak politikai koalíciót, az miért is működik olyan "harmonikusan", hogy azonkívül nem tartja őket együtt semmi más, mint hogy félnek új választásokat kiírni, mert mindegyik most hatalomban lévő párt csak veszítene és pont azért, mert már látják, hogy valahogy ki kell farolni abból a félrekezelt helyzetből, amit létrehoztak és amiért saját választóik kezdik keresztre feszíteni őket.
Ami pedig a gazdaságot illeti, még jó hogy a németek jól állnak, mivel az eu-s közös piaci rendszer alapja, hogy ők (pl. az eurón keresztül, ahol a németek szempontjából az euró alul, a többieknek felül értékelt valuta) a teljes eu gazdaságát "legálisan" rabolják ki, amihez a többiek - nem mindig örömmel - asszisztálnak. Kívülről egyedül Trump szuttyog egy kicsit, de korábban nagy cégek már utaltak erre (pl. Boeing vs. Airbus stb.).
Tehát olvashattunk néhány tényállítást, majd néhány hamis következtetést, így az is hülyeség, hogy bárki aláz bárkit, a németek korábban is kihasználták gazdasági előnyeiket és a továbbiakban is ki fogják használni (még egy jó darabig ez mindenki érdeke), a mi kormányzatunk pedig továbbra sem téveszti el, hogy a nagy német cégeket nem szokás lényeges dolgokban szívatni és nem is szokta (kis lokális adók beleférhetnek ideig óráig, persze csak akkor, ha a végén a kompenzáció mértéke kedvezőbb az elvonásnál). "Business as usual" hát ez a nagy büdös helyzet, a posztoló pedig nyugodtan nyugodjon le, nincs itt nézni való.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 10:11:24

@Larry Silverstein: Te teljesen hülye vagy. Mit nem értesz azon, hogy vásárlóerő paritáson? Kérj meg valakit, hogy guglizzon rá neked.

Larry Silverstein 2018.07.12. 10:11:35

@Könnyen elkaptuk, uram!: "A gdp növekedést az EU kònyöradománya és a külföldön dolgozók hazautalásai adták. "

Sajnos más kormányok alatt nem adták, így patás nem buk.

martineden 2018.07.12. 10:12:32

@FCUK28: . ,,most tényleg Orbán tehet róla, hogy nem tudja ugyanolyan ütemben csökkenteni az adósságot, mint amilyen ütemben ti összehoztátok?"...orban basi pontosan annyival (ha nem tobbel)noveli evente az adosagot, mint a szocik.Jo a GDP moge bujni, de az nem valtoztat azon, hogy az adosag minden evben 1000 milliarddal no.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 10:13:02

@konrada: Akinek van, annak adatik, akinek nincs, attól elvetetik.

Ezért nem kel olyan kölcsönt felvenni, ami nem fizeti ki magát. Sőt, olyat kell felvenni, amiből még marad is visszafizetés után.

chrisred 2018.07.12. 10:13:18

@teéjesenmindegy: Béla lenne a putyini Oroszország?

Cycmen 2018.07.12. 10:14:14

@teéjesenmindegy: Öt sort írtál példának, ezt már nem fogják megérteni, sőt a három sor magyarázat még jobban összezavarja őket!
Orbán mostani ténykedéséből is csak a harmonikagatyája tűnt fel ezeknek a féleszűeknek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 10:14:47

@martineden: Mindezt világgazdasági konjunktúra közben. 3% EU-segíllyel.

Larry Silverstein 2018.07.12. 10:15:12

@martineden: a 2022es lippsi kampanyt szerintem az allamadossagra es a bercokkenesre kene kihegyezni

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.07.12. 10:16:54

@atomic power 1986DucaDuca:

ÉS az a sok knténer, merre fog menni? Tessék már kicist egy vasúti térképet elővenni, és megmondani, mibe kerül azokat a vasútvonalakat rendbe tenni.

Továbbá: Pireuszból MINDEN konténert fel kell hozni, míg az északi kikötők esetében eleve több lokáción történik a lerakodás, és ezen lokációknak a vasúti megközelíthetősége nagyon finoman fogalmazva is de köröket ver Pireuszra.

1000 db konténert minimum 20 vonatra lehet átrakni. Honnan lesz ennyi kocsi? Honnan lesz ennyi mozdony? Egy 50 kocsis konténerszerelvény hossza kb 700 méter.
Mennyi helyet fognak a vonatok elfoglalni?

Ajánlom, olvass után annak, mekkora káosz volt a Szovjetunióban, mikor a gyárakat menekítették az Ural mögé. Ugyan ma már jobb a forgalomirányítás rendszerének a minősége, de a vonatok a helyet most is elfoglalják.

Egyféleképpen tudom elképzelni, hogy ezeket a konténereket zavarmentesen fel lehet hozni Pireuszból, ha ZÁRT, más vonatok által nem használt vasúti pályát építünk, ahol speciálisan hosszú, akár több km hosszú szerelvények is tudnak közlekedni. Ha ugyanis 2 700 méter hosszú szerelvényt egyesítünk, akkor a köztük levő biztonsági távolság, vagy másnéven térköz, megspórolható, és a három vonatnyi rakomány kevesebb helyen is elfér.

martineden 2018.07.12. 10:17:37

@0dzsud0: ,,mert akkor jóval kevesebb az államadósságunk, mint pl. Németországé, ez a fenti post alatt nagyon rosszul jönne ki, ezt érdemes lenne átgondolnod."...egy fore vetitve gondolod?Akkor nagyon hulye lehetsz a matekhoz. Egyebkent pedig pont a nominalis adossag szamit, hisz minden evben 1000 milliarddal no, a megnovekedett bevetelek ellenere.Erre majd rajossz, ha a vilaggazdasag megbicsaklik mint 2008-ban es a GDP zuhanni kezd.

Fülig José 2018.07.12. 10:18:33

@teéjesenmindegy: jó a példa. a fideSSes balfaszok azt hiszik, mert falunként épül 3 stadion, szavazatonként kapnak 10.000 ára Bözske utalványt és átlag 4 percenként elhangzik, hogy a NAGY VEZETŐ megvédi őket a migráncsoktól, minden a legnagyobb rendben van.
ezzel szemben vannak, akik máshogy látják. dehát azok úgyis libsibolsisorosügynökök és a Dunába kell lőni őket.
brawe new world.

midnightcoder2 2018.07.12. 10:18:52

@Könnyen elkaptuk, uram!: "A magyar gazdaság fejlődése csak és kizárólag Németország, Franciaország tulajdonképp az EU fejlődésén alapul."

A miénk főleg a németekén. A németeké pedig főleg az amcsikén és a kínaiakén. Ja, és a miénken is, egy rakás, főleg az NDK területén előállított másodlagos minőségű terméket mi veszünk meg. Ez az egyoldalú függés egyébként addig nem probléma, amíg megy a szekér, vagy legalábbis vánszorog. Csak most ugye Pl. ott a jó Trump bácsi, aki nem annyira szereti a németeket és általában Európát, és még ez a legkisebb problémája a mai EU-nak.

Larry Silverstein 2018.07.12. 10:19:20

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: nem kell neked szakérteni, a kormánynak már vannak szakértői

lüke 2018.07.12. 10:19:20

a poszt evidencia
Mi a kérdés?

Larry Silverstein 2018.07.12. 10:23:36

@Fülig José: mindössze ennyit kellett volna a libbancsoknak produkálni, hogy 1 hónappal az utsó libbsi kormány megválasztása után ne zuhanjon a népszerüségük a béka segge alá...

de ők inkább mexorítottak most meg hápognak hogy Orbán csak ennyit tud? nevetséges

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 10:24:11

@Larry Silverstein: "a kormánynak már vannak szakértői"

Miben szakértők? Tolvajlásban? Mert a gazdasághoz láthatóan nem értenek.

midnightcoder2 2018.07.12. 10:25:36

@Fülig José: Orbánéknak ma nem nagyon van sajna alternatívája. Alapvetően három opció volt: a Jobbik, az MSZP és a DK. Ebből a Jobbik talán jobb lett volna (én oda szavaztam), de sajna neki egyedül nem volt sok esélye. A másik két jelentősebb ellenzéki párt közül a DK semmiképp nem fogott volna össze vele, az MSZP pedig talán, orrát befogva ahogy a balos blogokon írták. Az MSZP és a DK pedig kormányon már bizonyították, hogy Orbánéknál is van lejjebb. Szóval, könnyű azt mondani, hogy hülye ország, miért választottátok meg Orbánt, de mutass egy épeszű ellenzéki erőt!

2018.07.12. 10:25:55

@Fülig José:

Van ilyen.
Készenléti hitelnek hivják, ha jol emlékszem.
Nem is rossz dolog.

Fülig José 2018.07.12. 10:25:56

@Cycmen: nna, a másik géniusz is megjött... csak te ragadtál le a gatyájánál, gondolom, jó közelről nézegeted... nekünk feltűnt még az elios, a céltalan kisvasút, a teljesen fölösleges stadionok, a csilliárd ellopott TAO guba, a szétpusztult egészségügy, a megszűnt úthálózat, a szétbarmolt közoktatás... te nem itt élsz, ugyi?

Larry Silverstein 2018.07.12. 10:26:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Akkor érthetetlen, hogy az ellenzék nem kampányolt gazdasági kérdésekkel.

wolves84lb 2018.07.12. 10:26:39

@Quercus erdész: hát ezért felesleges volt még egy nevet regelned, takony...

midnightcoder2 2018.07.12. 10:26:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Mondjuk a balfékeknél még így is jobbak egy kicsivel. Ráadásul az előbbiek még egész jó állapotban vették át az országot, míg Orbánék eleve vert helyzetből indultak.

Andras J Fazekas 2018.07.12. 10:28:14

@wolves84lb:

jahh …

Ha te mondod …

Kár hogy rajtotok, balf@sz hencegőkön sehogyan se látszik, hogy ti milyen mérhetetlenül okosak vagytok.

Akkor mi sz@rért vagytok szopórolleren 2006 ősze óta ?

martineden 2018.07.12. 10:28:23

@antiinternáci: ,,És majd a fele felének is örülni fognak. "..a lenyeg a majdon van.A fidesz csurhe pedig most orul ennek.

Fülig José 2018.07.12. 10:28:47

@midnightcoder2: egy dolog, ha azt mondod a vajda a legkisebb rossz, megint más a megváltónak beállítani. itt akad azért pár, hát hogyismondjam...elhivatott rajongó.

wolves84lb 2018.07.12. 10:28:53

@Andras J Fazekas: te igazából a bolgár birkabaszónak vagy valami feljavított 2.0-s változata?

Larry Silverstein 2018.07.12. 10:29:46

Nagy büszkeség nekem, hogy vásárlóerő-paritáson számított GDP/főben idén megelőzzük Portugáliát a görögök után.

Az olaszoktól az elmaradásunk 10-15%. Na ezt ertem az alatt, hogy haldoklik a nyugat.

putris72 2018.07.12. 10:30:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ha nem tűnik fel most mászunk ki! https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarország_államadóssága tudod a GDP százalékarányos adósságot kell nézni! Örülök,hogy segítettem! https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarország_gazdasága_1989-től itt mindent megtalálsz!

chrisred 2018.07.12. 10:31:15

@Larry Silverstein: Az utolsó libsi kormány a 2009-es Bajnai-féle? Nem igazán voltak olyan helyzetben, hogy olyan választási költségvetést csináljanak, mint a mostani fideszes. Nekik a válság miatt pont a választások előtt kellett rászorítani a lakosságra az adóprést. Nem csinálhatták azt, mint a többi kormány, hogy adakoznak egy kicsit, amit a következő évben kamatostól visszavesznek.

putris72 2018.07.12. 10:33:12

@n3spr3ss0: Szerintem itt mindent megtalálsz,és ha összehasonlítod azzal amit állítottál,rájössz,hogy ostobaságokat beszéltél! Az államadoságot a GDP százalékos arányában határozzák meg! https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarország_államadóssága https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarország_gazdasága_1989-től

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 10:33:47

@midnightcoder2: "a balfékeknél még így is jobbak egy kicsivel"

Az elkúrónál kicsit jobb? :))

Minden környező államnál szarabb. Világgazdasági konjunktúra közepette sikerült lecsúsztatnia az országot.

Az elkúróról nem szívesen mondok jót, nem csinált semmit, és hagyta, hogy a szocik és az eszdéesz lopjanak, de legalább nem fosztotta ki az országot. Kisebb vagyonnal szállt ki, mint ahogy elkezdte.

wolves84lb 2018.07.12. 10:34:27

@FCUK28:
"most tényleg Orbán tehet róla, hogy nem tudja ugyanolyan ütemben csökkenteni az adósságot, mint amilyen ütemben ti összehoztátok?"

Hát mivel orbán basi maga a megtestesült megváltó, tőle elvárható lenne. Nem? Vagy szerinted is még szarabb, mint gyurcsány volt? :)

Larry Silverstein 2018.07.12. 10:34:28

@chrisred: nem, az utsó választott lippsi kormányról beszélek, mármint nem a csődgondnok imf által választottról /bajnaiék semmilyen választáson nem indultak/

BillEvans 2018.07.12. 10:35:52

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Az látszik, hogy véleményed már van, de ismereteid nem tartanak lépést az intellektuális kihívásokkal. Attól, hogy vannak benne igaz állítások, a lényege hamis.

"Majd amikor a magyar autókat adjuk el az amerikai és a kínai piacon, szóljál..." pl. a hazai gyártású CLA legnagyobb piaca az USA.

De a legjobb. "A gdp növekedést az EU kònyöradománya és a külföldön dolgozók hazautalásai adták. " Amiből az első rész nagyon nem könyöradomány, hanem része a "piacnyitás árának" és min. kétharmada a német cégekhez kerül közvetlenül (az elszámoló árakon keresztül pedig vagy profit formájában), a második rész pedig közvetlenül nem jelenik meg a gdp számítás során, ui. a "cash" egyenleget javítja, de nem itt termelték ill. nem biztos, hogy itt fogyasztják el.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 10:36:09

@putris72: "Ha nem tűnik fel most mászunk ki! "

Hát kurvára nem tűnik fel. 71%-os államadósságon vették át az országot, majd ébressz fel, ha újra elérték ezt a szintet.

Larry Silverstein 2018.07.12. 10:39:32

@BillEvans: azt nem szokták számolni az agyhalottak, hogy amikor az EU könyöradományokról meg az hazautat pénzekről beszélnek, hogy abból van GDP emelkedés különben szar se lenne itt

akkor hirtelen elfelejtik hogy bezzegcsehszlováklengyelromán ország pont ugyanebben a rendszerben müködik, csak lakosságarányosan soxorosan többen mosogatnak külföldön

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.12. 10:40:07

Atya Isten, a német életszínvonal magasabb a magyarnál??? S ezt Zorbán lakájmédiái bezzeg titkolják!

Most már biztos, hogy Zorbán bukni fog, s háromharmaduk lett a ballibeknek, hsizen mindenki már tudja, hogy Gyurcsány alatt a magyar életszínvonal a német felett volt. Azóta Zorbán ellopta az életszínvonalat, abból stadiont épített, s egy részt meg átadott Mészárosnak, ezért van most a magyar szint a német szint alatt.

Larry Silverstein 2018.07.12. 10:40:18

Nagy büszkeség nekem, hogy vásárlóerő-paritáson számított GDP/főben idén megelőzzük Portugáliát a görögök után.

Az olaszoktól az elmaradásunk 10-15%. Na ezt ertem az alatt, hogy haldoklik a nyugat.

martineden 2018.07.12. 10:40:35

@Larry Silverstein: Ez aztan erv a javabol.Bar egy fidesztrolltol ez is nagy teljesitmeny.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 10:41:46

@Larry Silverstein: "lakosságarányosan soxorosan többen mosogatnak külföldön "

Annál szomorúbb, hogy a gecinek még így is sikerül utolsó helyre manővereznie az országot.

midnightcoder2 2018.07.12. 10:44:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A környező országoknál az elkúrók is szarabbak voltak. Lásd szlovákok vs mi 2002 és 2010 között. Az elkúró pedig lehet hogy nem szállt ki több vagyonnal (bár azt, hogy ma egy politikusnak mennyi vagyona van valójában elég nehéz megmondani), ugyanakkor azért ő sem szorgos szénbányászattal hozta össze amit összehozott.

A gond az, hogy valójában Orbánék mellett az elkúrókon kívül csak a Jobbik lett volna alternatíva, de ők sajna egyedül kevesek voltak mint mackósajtban a brummogás. És ezt szerintem az átlagos választópolgár is átlátja. Igen, Orbánékat tényleg le kellene váltani, de valami jobbal. Persze ellenzéki szemmel nézve minden jobb, de reálisan megközelítve a dolgokat, ez már annyira nem egyértelmű.

Larry Silverstein 2018.07.12. 10:45:37

@martineden: Nem értem hogy lehet az hogy a rottyant agyú híveknek államadósság-növelő bércsökkentő Orbán kormányt szarnak az agyába a libbantak, aztán a kampányban meg kussolnak erről

érthetetlen

martineden 2018.07.12. 10:46:22

@midnightcoder2: ,,Ebből a Jobbik talán jobb lett volna (én oda szavaztam), "..igen, hisz lopasban talan ravernenek orbanra, hisz pillanatok alatt lenyultak a buntetes kifizetesere kapott 100 milliot.Mi lett volna ha a kassza kucs hozzajuk kerul?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 10:47:09

@Larry Silverstein: "megelőzzük Portugáliát "

:)) Vicces gyerek vagy te.

Csak Románia és Bulgária van mögöttünk.

Fontosabb a fogyasztás. Abban a Románok már lehagytak.

kamaraonline.hu/cikk/egy-fore-eso-gdp-es-fogyasztas-harmatgyengek-a-magyar-mutatok

wolves84lb 2018.07.12. 10:47:20

@Andras J Fazekas: én nem vagyok szopórolleren 2006 óta, te selejt. Az ország, az ott van sajnos, 2006 óta, és abból már 8 év a te vezéred számlájára írható, balfaszkám.

midnightcoder2 2018.07.12. 10:48:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Azért ennek a manőverezésnek a nagy része 2002 és 2010 között zajlott. Akik utolértek bennünket a térségből azok valóban a lengyelek, és ők tényleg eléggé mosogatásalapú gazdasággal tették ezt. Aztán, hogy a BRExit után mi lesz velük, már más kérdés.

Andras J Fazekas 2018.07.12. 10:48:37

@wolves84lb:

Ilyen ócska dumával akadod megvívni az ócska kis háborúdat ?

Veszíteni fogsz …

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 10:49:21

@midnightcoder2: "az elkúrók is szarabbak voltak"

És ez mennyiben minősíti gecit? Az elkúrót elzavartuk, a geci viszont itt ül a nyakunkban, és vígan fosztogat.

Larry Silverstein 2018.07.12. 10:50:58

@midnightcoder2: Már ne haragudj de marha vagy.

Miért kéne Orbánékat leváltani? 4%-nál nagyobb GDP növekedés sehol nincs Magyarországgal összevethető fejlettségü országban, a jelenlegi évi 10% reálbér emelkedésnél szintén nincs magasabb az egész OECDben.

Diktatúra meg szintén nem nagyobb mint bárhol máshol vagy bármikor az elmúlt30 évben.

Úgyhogy kár arról álmodozni hogy majd jobb lesz Orbán után, ellenben elég valószínü hogy ha valóban maradnak 2030ig és úgy teljesítenek mint eddig akkor Orbán lesz a jövőből nézve az a mesebeli aranykor mint mondjuk ma a Tisza Kálmánék vagy a dualista-millenáris éra

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 10:51:16

@midnightcoder2: "ennek a manőverezésnek a nagy része 2002 és 2010 között zajlott. "

És ez igazolja, hogy méglejjebb is lehet lerohasztani a magyar gazdaságot? Ilyen mélyen még sose voltunk. És továbbra is negatív a tendencia.

Andras J Fazekas 2018.07.12. 10:51:45

*@wolves84lb:

Nem tetszik a rendszer, az igazi rendszerváltás, az ország kapitalista átépítése ?

Ez a te bajod.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 10:53:01

@Larry Silverstein: "Orbán lesz a jövőből nézve az a mesebeli aranykor "

Amikor elérjük Banglades szintjét? Aranykor, apám, te teljesen meghülyültél.

martineden 2018.07.12. 10:53:18

@Larry Silverstein: Az iulyen hoizzaszolasok komoly ervek egy vitanban.Majdnem a geci szintjen muveled.Gratula.

midnightcoder2 2018.07.12. 10:55:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Fontosabb a fogyasztás." Akkor az elkúrók voltak a királyok 2002 és 2006 között.

"És ez mennyiben minősíti gecit?"
Nem őt minősíti, csak jelenleg az elkúrókon kívül nincs más akivel le tudod váltani őket.
Az elkúrókat is csak úgy tudtad elzavarni, hogy a helyére raktad Orbánékat. De Orbánék helyére kit raknál ? Megint csak az elkúrókat akik még Orbánéknál is kártékonyabbak voltak ? A csődbe ment Jobbikot ? Tök jól hangzik, hogy zavarjuk el Orbánékat, de ehhez első körben egy olyan ellenzéki erő kellene aki jobb alternatívának tűnik. És én legalábbis rohadtul nem látok most ilyet.

Fülig José 2018.07.12. 10:57:15

@Larry Silverstein: "ellenben elég valószínü hogy ha valóban maradnak 2030ig" ...és akkor az utolsó majd leoltja a villanyt.

martineden 2018.07.12. 10:57:32

@martineden: Az ilyen hozzaszolasok komoly ervek egy vitaban.Majdnem a geci szintjen muveled.Gratula.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.07.12. 10:58:37

@Larry Silverstein:

Pár szakértőjükről ha tudnád, milyen történetek keringenek........

Egyikük gyakornok korában olyan hülye volt, hogy Sz....cs elvtárs még a sarki boltba sem merte kísérő nélkül kiküldeni egy kiló Omniáért.

Egy másik "szakértő" büszkén elújságolta az üzlettársának (aki a rokonom), hogy olyan hülyék, nem tudnak a piacon megélni, de majd most 2/3 birtokában magukra írják a törvényeket.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 10:59:28

A geci az alá tudta manőverezni az országot konjunktúrában, mint az elkúró válságban. Gratulálok a fenomenális teljesítményhez. Ezt SENKI nem tudná utána csinálni.

eßemfaßom meg áll 2018.07.12. 11:01:47

ezekdehülyékmégmindig

FOLYTASSÁTOK

közeledik az EP választás azt is el kell csúnyán bukni

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 11:02:18

@midnightcoder2: ""Fontosabb a fogyasztás." Akkor az elkúrók voltak a királyok 2002 és 2006 között."

Hát ha így nézed, akkor igen. Nem is csoda, hogy a geci nagyot bukott a hazug "rosszabbul élünk, mint 4 éve" kampánnyal. És ez egy tragédia volt az országnak.

Larry Silverstein 2018.07.12. 11:03:07

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: a politika, politika

mivel a generálpolitika iránya jó, s az eredmények is jönnek, így a részpolitikák, mint a KÍNAIVASÚT, szakértői kérdések

úgy fogják megoldani ahogy kell /mindennel kapcsolatban megvót hogy nemköll, nemjó, Liget, Várbazár, kisvasút, stadion, szuperkórház, Parlament, kínaivasút

karaván halad

retkeslaci 2018.07.12. 11:09:07

Merkel nyilván azért egyensúlyoz hetente a bukás szélén, mert annyira jó a politikája... Ja, nem.

Az, hogy a német gazdaság fejlettebb, mint a magyar, az nem újdonság. Hitler idején is jóval fejlettebb volt a német gazdaság, mégse gondolja senki, hogy Hitler jó úton járt.
A gazdasági fejlettség nem jelenti, hogy nekik lenne igazuk az illegális migració támogatásának ügyében.

midnightcoder2 2018.07.12. 11:09:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A tragédia az volt, hogy Megyóék és Fletóék úgy tolták a fogyasztást, hogy közben minden gazdasági elemző visított hogy be kellene húzni a féket mert nagy baj lesz. Alapvetően akkor sikerült minket a mostani remek pályára ráállítani. Az igazi nagy elkúrás nem 2006 után volt, hanem előtte.

midnightcoder2 2018.07.12. 11:11:13

@Larry Silverstein: Ebből a stadionok, a kínai vasút és a kisvasút, a Liget projekt tényleg nem kis faszságok.

retkeslaci 2018.07.12. 11:11:38

Nyilván sokkal jobb lenne most Magyarországnak, ha még mindig a ballibek kormányoznának és egy horribilis IMF-hitel terheit nyögné az ország.

midnightcoder2 2018.07.12. 11:15:45

@retkeslaci: Az IMF-fel nem az volt a baj hogy annyira nyögni kellett, a kamatai jobbak voltak mint a piaci kamatok.

Fülig José 2018.07.12. 11:19:31

@retkeslaci: most SOKKAL jobb, hogy kisvasútra, stadionokra meg óriásplakátokra basszák el a pénzünket. már ami a helikopterezés meg a vadászatok meg a forró Ibizai éjszakák után megmarad... én is csak ennek örülök.

chrisred 2018.07.12. 11:20:49

@midnightcoder2: Az IMF feltételei a 13. havi nyugdíj megszüntetése és az állami bérek befagyasztása voltak. Most sincs 13. havi nyugdíj és közszolgálati illetményalap ugyanannyi, mint 2008-ban.

ogli dzsí 2018.07.12. 11:25:17

Most kínáltak meg egy 650ezres fizuval Bp-en. Azzal hogy lehet belőle 900-1M 2-3 éven belül.

Ezt úgy hogy van 3 év IT tapasztalatom és nulla szakirányú végzettségem /hacsaknem az érettségi számít annak/

deszarittélni

morph on deer 2018.07.12. 11:25:47

@martineden:
“Jo a GDP moge bujni, de az nem valtoztat azon, hogy az adosag minden evben 1000 milliarddal no.”

A GDP meg azért nő, mert még mindig konjunktúra van, így aztán azoknak a gazdaságoknak is jól megy, amrlyektől a miénk is függ, plusz az EU-lóvék.

Szépséghiba, hogy amint az említett gazdaságoknak rosszabbul fog menni, következésképpen a hazai GDP is csökken, a GDP arányos államadósságunk egyik pillanatról a másikra ki fogja verni a plafont is, - mivel az adósságunk mennyisége nem fog csökkenni, az arány viszont sokkal rosszabb lesz.

Szóval lehet qrvára büszkének lenni, de ajánlom a reménykedést is, hogy például a németeknek is jól fog menni, hogy nekünk is jól menjen.
Ugyanis saját erőből az orbáni piramisjátékot lehetetlen lesz fenntartani, - akkor pedig mi lesz a “gazdasági csodával”?

Még a végén vissza fog esni a stadionépítés, nem fog nőni a kisvasút, és még az is lehet, hogy az óriásplakátolásokból is vissza kell venni egy kicsit..!

A jó hír az, hogy hálisten addigra már a saját lábunkon álló ‘családi’ vállalkozásoknak már remélhetőleg a kezében lesz az egész Balaton, a Tokaj hegyvidék, meg hozzá kellő mennyiségű szálloda, gyár, erőmű, kőbánya, gazdaság, kastély és földbirtok, így nem fogják túlságosan megszenvedni a következményeket...

Szóval aggodalomra semmi ok.
Számukra.

n3spr3ss0 2018.07.12. 11:30:29

@Ne zavarj! Éppen a diktatúrát döntögetem!: Az adósságot pénzben mérik, nem százalékban, az üzletben is forinttal kell fizetni, nem százalékkal.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.12. 11:31:22

Orbán egy kretén tolvaj, hazudós faszfej. Remélem egyszer a nemzet által elkövetett bűnéért fellógatják a tetves patkány, hazaáruló féreg haverjaival együtt.

Fülig José 2018.07.12. 11:31:56

@ogli dzsí: azt is moták, mit kell csinálni, pubi? és kivel? hehe...

morph on deer 2018.07.12. 11:32:10

@Larry Silverstein:
“...nemköll, nemjó, Liget, Várbazár, kisvasút, stadion, szuperkórház, Parlament, kínaivasút”

Ezekből kegalább ha egyről is elmesélnéd, hogy miétt is jó, nagyon megköszönném!

Nekem ugyanis nem sikerült olyan magyarázatra lelnem, ami bizonyította volna, hogy ezek bármelyike az ország érdekét szolgálná.
Előre is köszönöm!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.12. 11:35:48

@retkeslaci: És ha még mindig Mátyás király uralkodna, akkor biza milyen jó volna. Ha... , ha... , ha...

Fülig José 2018.07.12. 11:36:06

@morph on deer: "Ezekből legalább ha egyről is elmesélnéd, hogy miét is jó, nagyon megköszönném!" hát mer' az orbán-klán fénysebességgel gyarapszik. ez neked nem okoz örömet?! hazaárulósorosbérenc....!

Larry Silverstein 2018.07.12. 11:36:33

@n3spr3ss0: én sem értem miért kussolt az ellenzék az adósság növelő Orbán kormányról

a 2022es kampány kihegyezése az államadósságra, végre meghozhatja az atombombát

midnightcoder2 2018.07.12. 11:37:58

@GIeccsertetű: Köszönjük Emese! Mai bögre megvan, mehetsz aludni.

Larry Silverstein 2018.07.12. 11:38:23

@morph on deer: igen igen jön már az összeomlás 2010 óta minden kedden

egyébként jönni fog s Orbánék még erősebben jönnek majd ki a válságból a libbantak meg eltünnek a gecibe végre

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.12. 11:38:38

@Fülig José: Egy kurvával kell kefélni egy pubban a pubinak 1 millióért. Az viszont még jobb lenne, ha orbán seggét törölgetné minden reggel a nyelvével, azért kétszer annyit kapna.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.12. 11:39:50

@midnightcoder2: Nekem ne köszöngess balkáni magyar szittya paraszt, nem vagyunk egy szinten.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.12. 11:42:40

@midnightcoder2: A magyar kifejezést természetesen nem a nemzetre értettem, hanem a magát magyarországnak nevező csuti gecire és annak orrbanisztáni szittyaparaszt rabszolgáira.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.12. 11:47:20

@midnightcoder2: És mivel a magyar kifejezést egy csuti féreg és a retkes hordája magának kisajátította, így akik vele nem értenek egyet azok nevezhetik magukat mondjuk hunoknak. Így máris el lehet különülni a gecitől és tolvaj haverjaitól.

Fülig José 2018.07.12. 11:48:56

@GIeccsertetű: bazze, írta, hogy van lehetőség "feljebb" kerülni... ahhoz meg kell ugyan fogni a bokád, hogy a zelftársaknak kényelmes legyen és a szád sem lesz üres...dehát millióért...mingyá' az érettségi után....Pöstön... nem kis dolog az!

Tenkes Kapitánya 2018.07.12. 11:49:12

Ajvékoljanak csak így tovább a hiszterolibsik, ez jó jel, kétharmad garancia.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.12. 11:57:40

Ez a kretén hazudós tolvaj csuti geciparaszt már a horvátok foci vb döntőbe jutását is a maga és a kárpát pöcegödör érdemének kiáltja ki.
index.hu/sport/futball/2018/vb/2018/07/12/orban_a_horvat_foci_a_mi_kutyank_kolyke/
Az eszem-fasom megálll ettől a tolvaj hazudós féregtől. Hitler propagandadumája kutya fasza volt ehhez a csuti fasiszta féregéhez képest.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.12. 12:02:42

@Fülig José: A mai fasiszta- komcsi magyarországon egy lehetőség van feljebb kerülni. Ha kellőképpen benyal a fasiszta retardált pártvezetés, és annak rabszolga középvezetői kloákája mélyére.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.07.12. 12:06:52

@Larry Silverstein:

Miért van az, mikor konkrét számokkal szembesülsz, előveszed mindig a karavánt?

A karaván is csak akkor tud haladni, ha nem kényszeríti semmi megállásra.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.07.12. 12:18:26

@Larry Silverstein: De hogy a többire is reflektáljak:

Liget
Nem biztos, hogy oda és egy helyre kll koncentrálni a kultúrát. Nem biztos, hogy a forgalom gerjesztő hatás nem teszi taccsra a környéket. Sok parkolóhely megszűnik, a beépítés későbbi projektekre milyen hatással van? Sok tisztázatlan kérdés van. Ha ezeket mmind megnyugtatóan pozitívan lehet megválaszolni, akkor legyen, bár nem örülök neki, hogy a ligetben szűkül a zöld terület.

Várbazár
Alapvetően kampányberuházás, jó magyar minőségben. LEgnagyobb bajom vele, hogy Buda É-D forgalmát ellehetetleníti, illetve nagy mértékben korlátozza.

kisvasút
Bicskéig hosszabbítva, egy jó díjszabással még turisztikailag jó is lenne. Gondold el! Bp-Bicske-Kisvasút-Alcsút arborétum! Sajnos azonban jelenlegi formájában pénzkidobás.

stadion
Amire stadiont építünk, arra a nézőszámra elég lenne a közeli iskolából 3 padot átvinni a pálya mellé. Az eredményekről most nem értekezünk, mindenesetre a horvát csapat döntős, mi meg ki sem jutottunk.

szuperkórház
Jó ötlet, de miért a város szélére kell tenni, ahova szinte semmivel sem lehet odajutni? Az, hogy érdemes-e ennyire koncentrálni az ellátást, szakmai kérdés, amihez nem értek. Kétségtelenül van előnye, ha sok (jó) orvos egy helyen van, mert akkor feltehetően nem kell szállítgatni abetegeket a városon keresztül. Kérdés, jó lesz-e , ha minden betegnek oda kell mennie (forgalom, tömeg, stb)

Parlament
A legnagyobb bajom vele, hogy a trolibusz messzebb került a metrókijárattól és a villamostól.

kínaivasút
Mikor térül meg? Lásd a konténerszám és a vonal telítettsége közötti összefüggéseket, továbbá a szükséges járműigényt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.07.12. 12:20:09

@retkeslaci:

Az, hogy az IMF hiotelt egy kedvezőtlenebb kondiciójúra cseréltük, remélem nem zavarja az álmaidat.,

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.07.12. 12:22:01

@ogli dzsí:

Gratuláloik!

Három év múlva a 900 nem biztos, hogy többet fog érni, mint most a 650. Ez a baj. És ez viszont kormányfüggetlen.

2018.07.12. 12:24:14

@BillEvans: a Mercedes német. A nyereséget meg kilopja az országból, nem?
A cash-t meg nem javítja az export-import arány. A cash ugyanis készpénzt jelent. Cashflow-ra gondoltál. De ez is hülyeség. A külker mérleg ugyan pozitív, de az llenne az üdvözítő, ha az exportot minél kevesebb importtal oldanánk meg. Tehát önmagad szivatod.

2018.07.12. 12:29:21

@midnightcoder2: tehát a német gazdaság , ha piacot veszít az usa-ban, azt mi is megérezzük. Nem mondtam én se mást. Nem hinném, hogy a magyar piac pótolná az amerikai kiesést...

antiinternáci 2018.07.12. 12:38:32

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Az, hogy az IMF hiotelt egy kedvezőtlenebb kondiciójúra cseréltük,"

Az IMF hitel az internáci megszállást jelentette, tehát egyértelmű, hogy ki kellett rúgni őket.
Már eleve azért is rakták Gyurcsányék meg Bajnaiék közreműködésével az ország nyakába, hogy majd ezen keresztül tudják a bolsevisták regulázni az új kormányt. Bár igaz, hogy a nagyon okos kommunisták szokásuk szerintcmegint államcsődöt csináltak, és azért is kellett a hitel, de azért gyeplőnek is szánták. Hát ez nem jött be nekik, mert Orbán zseniális politizálással szép lassan megszívatta őket, bár tudom, hogy úgy sem fogjátok elismerni.

Azérz talán annyit igen, hogy mostanában nem megy olyan jól az internáciknak, mint gondolták, és ebven Orbánbak óriási érdemei vannak.

bobijub 2018.07.12. 12:41:18

@Larry Silverstein: igen, mert azoknak az ostoba németeknek nincs annyi eszük, hogy elő kéne végre újra keríteniük maguk fölé egy nagyhatékonyságú, de korlátozhatatlanul és korlátlanul aljas, hataloméhes főgonoszt, aki persze mindent, bármit és akármit képes elhitetni és megszerettetni vagy megútáltatni velük, mert megtanította őket kerülni a gondolkodást és gyűlölni a tényeket.

Tenkes Kapitánya 2018.07.12. 12:54:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Világgazdasági konjunktúra közepette sikerült lecsúsztatnia az országot."

Európában harmadik legmagasabb a magyar GDP növekedés az elmúlt egy évben. Csak Lett és Lengyelország van előttünk. 2012 óta töretlen a felzárkózásunk.

Exploiter 2018.07.12. 12:56:32

A teljesen értelmetlen és értelmezhetetlen poszt két analógiája:

1: Mark alpesi legelőjén sokkal zöldebb a fű, mint Juszuf telkén Bagdad mellett. Talán Juszufnak el kéne gondolkoznia, hogy keresztény legyen, hiszen Mark is az, őneki meg még füve sincs.

2: Az USA GDP-je 18 billió USD, Németországé 3. Trump falat épít, Merkel befogadna, látszik, hogy mire megy vele, inkább falat építene.

De most komolyan, aki ilyen cikket ír, az vagy a legalapvetőbb logikai műveleteket se képes értelmezni, vagy csak naponta gyártani kell egy cikket, amiben benne vannak az orbán, németország, bevándorló szavak. Egy öt éves számára is nyilvánvaló baromságok és még ki sem tértem arra, hogy a nagy németországi csoda cseszi szét az egész eu-t, portugáliától lengyelországig. Németország ugyanis Németország motorja, az EU-ra nézve még gazdaságilag is annyi kárt okoz, mint hasznot.

2018.07.12. 12:57:00

Majd Merkel asszony is rájön, hogy Orbán Viktornak van igaza, ha végigment rajta egy migráncs-csoport...

martineden 2018.07.12. 13:07:05

@morph on deer: Igen, pontosan.Te leirtad most reszletesen amire gondoltam, de hat en lusta voltam ennyit irni foloslegesen a fidesztrolloknak.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.07.12. 13:11:01

@antiinternáci:

Remélem, nincsenek fájdalmaid.

A hsz többi részét inkább kitöröltem, úgysem értenéd.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.07.12. 13:13:31

@Tenkes Kapitánya:

Tóni barátom anno a kocsmai pókergépen nyer negyven rugót! Felesége örömében kis híján körbe is pisilte.
Kérdem Tónit, mennyiből nyerte. Hatvanból.

Ennyit ér a GDP-növekedés százalékának a szajkózása. Tudod innen a leejtő aljáról minden emelkedő kibaszott meredeknek tűnik.

blah 2018.07.12. 13:15:45

úgy látom még mindig nem sikerült összekötni a két tényt, hogy a menekült "válság" előtt 1 millió munkahely volt betöltetlenül Németországban és mit ad isten tárt karokkal várták őket. gondolom Soros meg a többi baromság könnyebben megemészthető a sok nyominak és úgy érzik a sok ellopott pénzt az agyatlanok védelmével kompenzálja a fidesz. a hülye birkák meg bármit képesek behazudni még önmaguknak is csak nehogy rá kelljen ébredni mekkora balekok...

0dzsud0 2018.07.12. 13:16:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: senki nem beszélt visszafizetésről, a GDP-arányos államadósság csökkenéséről volt szó. ha ez szerinted konkréten csak visszafizetéssel lehetséges, akkor célszerű lenne kicsit körbejárnod a témát.

Larry Silverstein 2018.07.12. 13:19:18

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Számokat akárki tud mondani, az nem fontos.

Az a fontos, hogy az eredményeket felmutatni nem tudó régi elit acsarkodik az új elit ellen. Akinek hatalma a néppel kötött szövetsége miatt GRÁNITszilárdságú.

Larry Silverstein 2018.07.12. 13:21:43

@blah: jaja a migrik szerencsére betöltötték a német munkahelyeket

muhaha

Tom66 2018.07.12. 13:28:45

Ebben semmi csoda sincs tény, hogy a németek gazdaságilag leigázzák Európát, erre számos példát látunk.

„Az uniós biztos arról is beszélt, hogy a befizető tagállamok jól járnak az EU-s támogatási rendszerrel. Kijelentette, hogy Németország valójában nettó haszonélvezője a támogatásoknak. Annak a pénznek a nagy része, amelyet az EU Lengyelországnak ad, visszaáramlik Németországba. A lengyelek úgy költik el a pénzt, hogy megrendelésekkel látják el a német ipart, német gépeket és kamionokat vesznek. Így tehát a nettó befizető tagállamok, mint például Németország, érdekeltek a strukturális és kohéziós támogatásokban” – mondta a bajor politikus” Günther Oettinger 2017

Kizárólag a kilúgozott húgyagyúak gondolják úgy, hogy mindennél fontosabb az anyagi jólét.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.12. 13:34:48

@morph on deer:

Igazad van. Vissza kell szavazni a ballibeket, mert ők csökkenteni fogják a GDP-t, ami nyilván jó, hiszen te bizonyítottad, hogy a GDP-növekedés nem jó.

Fülig José 2018.07.12. 13:38:44

@Larry Silverstein: te a birkacsordára gondolsz, nem a népre. azokra a nyomorultakra, akiknek bármilyen f@szságot le lehet tolni a torkukon, mert sötétek, mint a kátrány. ja, nem is...narancssárgák

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.07.12. 13:42:31

A németeket most már nem kell sajnálni, kezdenek végre észhez térni. Merkel már egy politikai hulla, őt viszont nem tudom sajnálni. A saját hülyeségének áldozata lett, megérdemli a bukást. Ő is felkerül Orbán trófea listájára, manuka pedig felkészül..:)

chrisred 2018.07.12. 13:43:05

@Tom66: Így gondolkodik egy elitista politikus. Valójában a támogatásokat a német és a többi nettó befizető ország. adófizetői dobják össze. Tehát ők csak vesztenek, a keresetükből német gépeket és berendezéseket ajándékoznak a keleti tagországoknak. A német cégek persze megrendelésekhez és ezáltal profithoz jutnak. A keleti tagországok meg ingyen jutnak gépekhez és berendezésekhez. Na most ebből mi derül ki, ki a vesztes és ki a nyertes?

Libsik visítanak de az ország a miénk ! 2018.07.12. 13:48:57

"A valóságban Berlin fényévekkel jár az orbáni gazdaságpolitika előtt."

Azt kifelejtette a libbant posztolo, hogy nalunk 60 even at liberalkommunista diktatura volt. 60 evnyi liberalis diktatura utan, kesz csoda hogy 8 ev alatt ilyen turheto allapotba hoztak az orszagot az Orbanek.

BillEvans 2018.07.12. 13:52:10

@Könnyen elkaptuk, uram!: Te szivatod magad, amikor látványoas teret engedsz az értelmezési problémáid társas megosztási vágyának! A Mercedes német, de a Magyarországon gyártott CLA a magyar GDP-be számít, ahogyan a Németországban dolgozó magyarok a német GDP-t hizlalják, mindegy hogy hova küldik a fizetésüket, a "cash" alatt pedig folyó fizetési mérleget értek (ahogy a szöveg környezetből is kitűnik), de nyilván Te jobban tudod, hiszen Te voltál a professzorom az egyetemen, csak , most nem ismertelek meg ;)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.07.12. 13:53:59

@chrisred: A keleti országok éppúgy jól járnak, mint a nyugati cégek. És ugye, ami jó a Swietelskynek, az jó Ausztriának..;)
Dekára kiszámolták az előnyeit annak, ha felveszik az újonnan csatlakozókat, nem a két szép könyörgő szemünkért kerültünk be..

Fülig José 2018.07.12. 13:54:25

@Libsik visítanak de az ország a miénk !: " ...60 evnyi liberalis diktatura utan..." hogy te ennyi ésszel még életben vagy, bazmeg, az orvosi csoda! fideSSkutya...pfejj

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.07.12. 13:59:04

@morph on deer: "A GDP meg azért nő, mert még mindig konjunktúra van"

A gazdaság már csak ilyen. Vagy láttál már olyat, hogy egy kis ország világgazdasági dekonjuktúra idején hasít..?

Libsik visítanak de az ország a miénk ! 2018.07.12. 14:01:29

@Fülig José: Igen a 2010-es rendszervaltasig DIKTATURA volt. Bazzeg 2006-ban meg ugyan ugy halomra lotek az embereket a liberalisok, mint 1956-ban.

Tom66 2018.07.12. 14:07:41

@chrisred: Egyszerű, itt nincs vesztes vagy nyertes. Gazdasági erejüknél és dominanciájuknál fogva, ebből az üzletből jóval többet profitálnak a gazdag nyugati államok, mindig is így volt és sajnos egy darabig így is marad. Bármennyire is papolnak erkölcsről és humánumról, kizárólag a profit ami számít.

MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN (törölt) 2018.07.12. 14:14:33

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Csakhogy az államadósság nem pókerautomata. Az államadósságot hozzáértők mindig a GDP százalékában határozzák meg és úgy bizony csökkent.

Fülig José 2018.07.12. 14:16:45

@Libsik visítanak de az ország a miénk !:
1. 1945-1989 ig minden volt, csak liberalizmus nem.
2. "a 2010-es rendszervaltasig"-ezzel te nyerted az e heti narancsos térdszalag-rendet. tudod, a házi verseny szabályzata szerint az a fidesznyik kapja, amelyik a legnagyobbat tudja mondani. most még ugyan csak csütörtök van, de megelőlegezem neked a díjat. ez nem volt semmi...

MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN (törölt) 2018.07.12. 14:19:17

@chrisred: Németország meg frankón élvezi az erős márka helyett a viszonylag gyenge euró előnyeit az exportra történő eladásoknál. Azonkívül minden keletre küldött euróból 0,8 nyugati cégekhez kerül. Szóval hadd ne sajnáljam már annyira őket!

chrisred 2018.07.12. 14:20:50

@Tom66: Francokat nincs vesztes. Például, aki a brexitre szavazott, hogy ne lásson több kelet-európait.

chrisred 2018.07.12. 14:23:21

@Fülig José: A 2010-es rendszervisszaváltásig.

Tom66 2018.07.12. 14:27:45

@chrisred: A Brexitnek nem látjuk a hosszú távú hatásait, az is elképzelhető, hogy jól járnak vele.

Fülig José 2018.07.12. 14:30:17

@chrisred: ...és az első vajdaságról (1998-2002) még nem is beszéltünk... merakkó' az is LIBSIDIKTATÚRA!!!!!!!!! vót, nem?!

2018.07.12. 14:32:41

@BillEvans: a cla nem számít bele a magyar gdp-be, hisz import alkatrészeket is tartalmaz. Az, hogy te mit értesz egy kifejezés alatt, magánügy. Hogy megértsük egymást, kitalálták a nyelvet ...
Kiszera méra?

atomic power 1986DucaDuca 2018.07.12. 14:35:09

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"S az a sok knténer, merre fog menni? Tessék már kicist egy vasúti térképet elővenni, és megmondani, mibe kerül azokat a vasútvonalakat rendbe tenni."

A kínaiak nem hülyék, hogy ha valamibe belekezdenek , és már ekkora összegeket áldoztak rá /kikötők, repülőterek felvásárlása, vasútvonalak korszerűsítése, logisztikai központok létesítése, stb./, hogy feladják a történelmi kereskedelmi utak ujjáépítését. Ehhez nagyon komoly gazdasági érdekük fűződik és úgy tűnik, hogy pénzük is lesz hozzá. Olyan mértékben fogják korszerűsíteni a kelet-európai vasúthálózatot, amilyen mértékben szükséges. Nem minden szállítmány jön Pireuszon keresztül. A szállítmányok másik része Oroszország, Fehéroroszország, Lengyelország útvonalat követ. /transzkontinentális útvonal/

Egyébként nem véletlen, hogy Nyugat- Európa nagy kikötőiben aggodalommal figyelik a történelmi "selyemút" ujjáépítését.

Tenkes Kapitánya 2018.07.12. 14:37:11

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"a cla nem számít bele a magyar gdp-be, hisz import alkatrészeket is tartalmaz"

Logikai hiba. Import alkatrészek levonva, de a Mercédesznek nyilván van magyar hozzáadott értéke

Ellenzéki Tüntető 2018.07.12. 14:46:59

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Az, hogy az IMF hiotelt egy kedvezőtlenebb kondiciójúra cseréltük"

lófaszt, két hitel összehasonlítása nem annyi, hogy megnézed melyik mennyi, azt a kocsmában józsibácsi is meg bírja tenni, ja meg a buta ballibek is

Az IMF hitelnek egy csomó hátránya volt, ami a piaci hitelnek nem, pl. saját devizakosárban jött (aminek átváltási költsége van), futamidő közben változhatott a kamata (leginkább fölfele), és 4 éves lejáratú volt.

Ezt átváltották egy kéttized százalékkal drágább, de az összes fönti negatív dologgal NEM rendelkező 5 éves dollárhitelre, mire az összes buta balos a földhöz verte magát hogy "dehá ez drágább!! orbán debuta!!". Eddig jutottak az agyukkal, mert eddig is akartak, a valóságot megérteni nyilván nem akarták.

2018.07.12. 14:48:06

@Tenkes Kapitánya: azért van ott az is. De ha volnál olyan kedves, és visszaolvasnál, épp a külker. mérlegről beszélgettûnk.

2018.07.12. 14:49:45

@Ellenzéki Tüntető: bocs, de jóval magasabb volt a piaci hitel. Ha emlékszel rá, 2011 őszén volt olyan kibocsájtás, amit 11%-on nem jegyeztek le!

Ellenzéki Tüntető 2018.07.12. 14:50:04

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Ennyit ér a GDP-növekedés százalékának a szajkózása."

Te személy szerint hány % GDP növekedéssel lennél elégedett? Mert még 100% GDP növekedés is kevés lenne a logikád alapján.

chrisred 2018.07.12. 14:51:26

@atomic power 1986DucaDuca: Hát biztosan nem hülyék, ha arra adnak hitelt, hogy a saját cégeik egy olyan vasútvonalat építsenek, amire nekik lehet szükségük. Ebből rosszul nem jöhetnek ki.

chrisred 2018.07.12. 14:52:56

@Fülig José: 2000 októberéig, akkor lépett ki a Fidesz a Liberális Internacionáléból.

Ellenzéki Tüntető 2018.07.12. 14:54:20

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ne a forintkötvénnyel hasonlítsd már össze légyszi, meg eleve, milyen futamidő, stb.

korabeli cikk:

privatbankar.hu/kotveny/ennyi-az-imf-hitel-kamata-valojaban-es-ezert-nem-tul-kedvezo-jelenleg-255578

Jó nagy legendárium ez hogy jaj orbánék olyan hülyék hogy nem is tudják melyik hitel az olcsóbb, pedig én innen a kocsmából is meg tudom mondani hogy a négy százalékos jobb a 4.2 százalékosnál... Sokkal több dolgot kell nézni, de a buta ballibék (most lehet te nem ilyen vagy, nemtom) szóval mindig ennyivel jönnek elő

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.07.12. 14:56:37

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Az olcsó IMF hitel egy mítosz. Jelentősen változnak a kondíciók a törlesztési idő növekedésével.
Vajon az országok többsége miért a nemzetközi kötvénypiacon igyekszik finanszírozni a hiányát, és miért nem az IMF-fel? Hány % is most a magyar állampapírok kamata? Ezenkívül abban is sokat változott a helyzet, hogy jóval nagyobb arányban hazai befektetők felé adósodott el az állam.

2018.07.12. 14:58:19

@Könnyen elkaptuk, uram!: egyébként a cla problémát egyszerűen rövidre zárhatjuk. Nézzük a gnp-t! Ja, hogy az siralmas?
Magyar: 12.870 $
szlovák 16.610
görög 18.090
cseh 18.160
német 43.490
spanyol 27.180
portugál 19.820
olasz 31.820

2018.07.12. 15:00:15

@EU zászlót mindenhova!: az imf hitel azért nem kedvelt, mert rossz üzenet a piacok felé. Azért veszed fel, mert a piacról már nem tudod megoldani a finanszírozást gazdadágosan.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.07.12. 15:00:54

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"S az a sok knténer, merre fog menni? Tessék már kicist egy vasúti térképet elővenni, és megmondani, mibe kerül azokat a vasútvonalakat rendbe tenni."

Nagyjából 10 nap oda, 10 nap a különbség Pireusz és Hamburg között. Van még kérdésed?

2018.07.12. 15:02:21

@EU zászlót mindenhova!: különösen kockázatosnak tűnő magyar eszköztől is szabadulni próbáltak az alapkezelők, a forint árfolyama elszállt, az euró harminc forinttal drágult, az állampapírpiacról eltűntek a vevők, az ötéves lejáratú kötvények hozama 12 százalékra ugrott, a tízéves papírokat is csak 10 százalékos hozam mellett lehetett eladni. Az IMF-hitelhez végül 5-6 százalékos kamattal sikerült hozzájutni"

mondta az ÁSZ

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.07.12. 15:02:58

@Könnyen elkaptuk, uram!: De jelenleg az ország meg tudja oldani, mert felelős politikusok irányítják.

2018.07.12. 15:06:33

@Ellenzéki Tüntető:  környező régiós országok valóban tudtak kedvezőbb feltételekkel kötvényeket kibocsátani az utóbbi időben, például Románia is. Ám a román piac nem mindegyik hitelminősítőnél van a nem befektetési kategóriában, míg Magyarország az összesnél, így nem túl meglepő, hogy jobb feltételekkel tudtak kötvényt kibocsátani, mint mi – mondják.

Van olyan szakember, aki hozzáteszi azt is: 2011 végén-2012 elején, amikor a magyar államkötvények hozamai forintban is és devizában is az évi tíz százalékot verdesték, teljesen más volt a helyzet, jelentős megtakarítást jelentett volna az alacsonyabb kamat"

A faszér nem olvasod el, amit belinkelsz???

zokogjatok 2018.07.12. 15:06:57

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Az IMF-hitelhez végül 5-6 százalékos kamattal sikerült hozzájutni"

Hozzájutni, igen. Mikor Bajnai felvette, valóban ez volt az egyetlen normális lehetőség. Kicsit ahhoz hasonlított, mikor hozzá vagy bilicselve egy radiátorhoz és rád gyújtják a házat és le kell vágnod a kezed. Az adott pillanatban az a legjobb megoldás, de persze el lehet gondolkodni azon is, hogy amúgy hogy a picsába sikerült ebbe az állapotba jutni amúgy.

Visszafizetéskor viszont már jobb lehetőségek is voltak.

zokogjatok 2018.07.12. 15:08:51

@Könnyen elkaptuk, uram!: "2011 végén-2012 elején"

akkor fizettük vissza az IMF hitelt, mit nem mondasz? :D

2018.07.12. 15:08:52

@EU zászlót mindenhova!: te hülye, volt egy Lehmann Brothers, volt egy pénzügyi válság, most épp konjunktúra van, de a válságkwzelést mind a fed, mind az eu központi bankja kamatvágással kezelte!

Te tényleg ennyire?

2018.07.12. 15:09:54

@zokogjatok: idéztem...zokogok, mekkora fasz vagy...

zokogjatok 2018.07.12. 15:11:06

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ja ja valahogy a környező országokban mintha kissé kevésbé lett volna válság.

Csak lassan azért majd igyekezz az álláspontodat összhangba hozni a vonyítókóruséval, mert a "csak azért van fejlődés,mert jó a nemzetközi környezet", meg a "nincs is fejlődés" valahogy ütik egymást.

2018.07.12. 15:11:27

@zokogjatok: tehát az idézet szerint, amikor az Orbán kormány visszafizette a 4-6 %-os imf hitelt, 10%-os piaci hitellel váltotta ki...zokogok.

2018.07.12. 15:12:25

@zokogjatok: kevésbé volt válság??? Bizonyítanád?

zokogjatok 2018.07.12. 15:13:01

@Könnyen elkaptuk, uram!: Idézel, csak nem érted hogy mit a jelek szerint. Amúgy arról volt szó, hogy az IMF hitel visszafizetése rossz lépés volt-e, és mivel a ballib legendárium az hogy igen, nem ártanak az ilyen cikkek amik kissé árnyalják a képet.

zokogjatok 2018.07.12. 15:15:51

@Könnyen elkaptuk, uram!: "tehát az idézet szerint, amikor az Orbán kormány visszafizette a 4-6 %-os imf hitelt, 10%-os piaci hitellel váltotta ki"

... A szakértő, akit idéztél, 2010-2011-ről beszélt, ott van benne pont abban a részben, amit idéztél. Az IMF hitelt viszont nem akkor fizették vissza, hanem évekkel később. A zokogás helyett esetleg az értő olvasással ha törődnél.

chrisred 2018.07.12. 15:18:55

@Könnyen elkaptuk, uram!: Végülis igaz, csak nem fejtette ki, hogy ki csinált felelőtlen gazdaságpolitikát. Tulajdonképpen az egész világ pénzügyi elitje.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.12. 15:24:58

+ a magyar GDP-t is a német segélyek és autógyárak termelik
+ a magyar munkanélküliségi rátát megdobják a közmunkások. a németek nem ilyen trükközéssel érték el azt, amit.

2018.07.12. 15:29:01

@zokogjatok: 2013-ban a pmák 4 éves lejáratra 8,5% míg 5 évesre 8% kamatot fizet...témyleg kevesebb, mint a 4.5

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.07.12. 15:30:43

@MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Itt épp arra próbáltam utalni, hogy a 2000-nek a 2%-a több, mint az 500-nak a 4%-a. Azaz hiába nő a magyar gazdaság százalékosan nagyobb arányban, mint a német, de mi a bázis?

Tenkes Kapitánya 2018.07.12. 15:30:54

@math0: Két német autógyár, 15 ezer foglalkoztatottal termeli a magyar GDP-t?
Ez hülye.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.12. 15:36:21

@Tenkes Kapitánya: ilyenkor GDP növekedésről szoktak beszélni. a cikkben is arról van szó. te barom!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.07.12. 15:37:28

@Tenkes Kapitánya: No igen, és felvethető az a kérdés is, hogy mondjuk a szlovák GDP-t ilyen arányban termelik a német és egyéb autógyárak..

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.07.12. 15:37:45

@atomic power 1986DucaDuca:

Ezelőtt 20 évvel már volt (Peking vagy Sanghaj, nem emlékszem pontosan) konténervonat Németországba. Valami 14 nap alatt ért oda, és az induló szerelvényt vagy Lengyel, vagy Német határon ketté kellett osztani a hossza miatt. A széles és a normál nyomtáv közötti átrakodás is benne volt az időben.

Gyorsnak gyors a vasút, de kérdem én, ha húsz éve már az infra lehetővé tette a konténerek hajó nélküli, közvetlen eljuttatását Európába, akkor miért járnak még mindig hajók?

A kínaiak azért adnak hitelt, mert addig sem romlik a pénzük a szekrényben. Mi azért vesszük fel, mert belpolitikai célokból el lehet adni, hogy mennyit fejlesztettünk. De hogy ez a vasút képes lesz-e kitermelni a hitel megtérülését és mennyi idő alatt, nos arra már születtek számítások, és nem túl bíztatóak.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.07.12. 15:39:41

@Ellenzéki Tüntető:

Értem. a Dollárhitelt nem kell átváltani. A magasabb kamat is jobb, főleg ha ezen magasabb kamattal hosszabb ideig kell törlesszünk, az a legjobb!

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2018.07.12. 15:42:39

@math0: Ezt írtad: " a magyar GDP-t is a német segélyek és autógyárak termelik.."

Akkor miért nem GDP növekedésről beszélsz, te szájbabaszott április (8-a) bolondja..? (Háddepeddigghóddmezővássárhelly..:)))

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.07.12. 15:44:08

@Ellenzéki Tüntető:

Névtelen szakértőre hivatkoznak.

Időnként nekem is kell munkám kapcsán értékelni bizonyos dolgokat. Én mindig alá szoktam írni a nevemet.

2018.07.12. 15:45:09

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: de, át kell váltani, és ezt figyelembe is veszik.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.07.12. 15:57:00

@EU zászlót mindenhova!:

Igen van.
Milyen hosszú a szerelvény?
Ez milyen mértékben foglalja el a pályát?
Honnan lesz gördülőállomány?
A vonal, amennyiben villamosított, képes-e a szükséges teljesítmény betáplálására?
Amennyiben nem villamosított a vonal, úgy a szükséges mennyiségű gázolaj helybeszállítására milyen infrastruktúra van?
A megjelenő plusz vonatok mennyire nöelik meg a vonal forgalmát, annak kapacitása ezt a forgalomnövekedést elbírja?

Hozzon az a hajó 12000 konténert. Ennek a hossza vasútra rakva 168 km. 700 méterenként egy szerelvény.

Ez 240 szerelvény, ennyi mozdony kell hozzá, Kell hozzá 12000 db konténerszállító kocsi.

Egy szerelvény adott pont mellett kb 30 másodperc alatt halad el, amennyiben 100 km/h-val halad (Balkáni vasutakon jelenleg jó ha 40-60 km/h a sebesség)
2 perces követési idővel (ez nagyon modern biztosítóberendezést és kétvágányú pályát feltételez) 150 másodperc vonatonként. 700 vonat esetén ez 105000 másodperc, ami jóval több, mint egy nap. Egyéb forgalom ekkor nem is volt a pályán.

Számok, emberek, számok!

Tenkes Kapitánya 2018.07.12. 16:03:31

@math0: A magyar GDP növekedés tavaly 1500 milliárd forint volt. Ez a 15 ezer embert foglalkoztató német autógyáraknak köszönhető szerinted.
Ez hülye.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.07.12. 16:04:19

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"de kérdem én, ha húsz éve már az infra lehetővé tette a konténerek hajó nélküli, közvetlen eljuttatását Európába, akkor miért járnak még mindig hajók?"

A hamburgi kirakodás után is vasútra kerül..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 16:20:48

@Libsik visítanak de az ország a miénk !: "kesz csoda hogy 8 ev alatt ilyen turheto allapotba hoztak az orszagot az Orbanek."

Levitték Románia szintjére. Ez még eddig senkinek se sikerült. Kész csoda!

Tenkes Kapitánya 2018.07.12. 16:22:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: hazudsz
Románia bőven alattunk van, és az utóbbi egy évben szárnyal a magyar, kipukkant a román növekedés, nő a távolság

antiinternáci 2018.07.12. 16:23:28

@Fülig José:

1. 1945-1989 ig minden volt, csak liberalizmus nem.

Nyilván a mai bolsevizmus fejlettebb módszerekkel dolgozik, de a lényeg ugyanaz: Szamuely, Revai, Aczél, Gyurcsány, Juhász kábszerész, illetve az amerikai és nyugat-európai bolsevisták, mint Clintonné vagy a Merkli ugyanaz ellen vannak: tisztesség, normalitás, haza, család, nemzet.
Mindegy minek hívják magukat, mind ugyanazt nem akarja, nyilván a kor, a módszerek változnak. (Sajnos a maiak gátlástalan elvetemültsége lényegesen meghaladja a régiekét...)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.07.12. 16:24:58

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Egy teherszállító hajó 22 km/h-val halad. A klímaváltozáselleni harc, és az üzemanyagspórolás jegyében sok társaság (Maersk) átállt a "slow steamingre". Az átállás előtt a Maersk legnagyobb hajója napi 300 tonna üzemanyagot használt, és 315 tonna CO2-t okádott a légkörbe..Ezzel a tempóval olyan10 napba tellik míg Görögországból Hamburgba ér.

Épp arról van szó hogy a balkáni és a magyar teherszállíatást fel kell fejleszteni a feladathoz.

atomic power 1986DucaDuca 2018.07.12. 16:27:19

" Hát biztosan nem hülyék, ha arra adnak hitelt, hogy a saját cégeik egy olyan vasútvonalat építsenek, amire nekik lehet szükségük. Ebből rosszul nem jöhetnek ki. "

Ebből mi is jól jöhetünk ki. Azzal, hogy Pireusz kikötőjének konténerforgalma egyetlen év alatt hárommillióról ötmillióra nőtt és Magyarországon keresztül jutnak el ezek az áruk a célországokba, akkor az új befektetéseket, munkalehetőségeket és logisztikai központokat jelent, ráadásul létrehoz egy olyan vasútvonalat, amelynek nemcsak gazdasági, de regionális jelentősége is van.

Magyarország konténerforgalma évente 280-300 ezer egység, ami a folyamatosan növekvő tendenciát alapul véve 2018-ban megduplázódhat.

A selyemút Magyarországot összeköti a Kelettel, kihasználva a kínai infrastruktúra jelentette lehetőségeket.

Az egyik legpatinásabb brüsszeli kutatóintézet, a Bruegel egy közelmúltbeli elemzésében arra jutott, hogy a magyar kereskedelem akár 8,7 százalékkal is nőhet a transzázsiai infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően. A GDP jelentősen nagyob lehet.

A logisztikai központokban realizálódó vámbevételek, turizmus fellendülése kisebb részét jelentik a dolognak.

Minden ballib bérretteg 2018.07.12. 16:29:15

A németek jók voltak mindig is a költségvetés stabilizálásában.

Nem véletlen hogy az egész EU-ban csak náluk és nálunk csökkent GDP arányosan a hiány 2012 óta stabilan.

Az elkúrók alatt is első kettőben voltunk, akkor éppen a Görögökkel versenyeztünk az első két helyen hogy ki kúrja el jobban, és ki adósodik csődig hamarabb.

Szerencsére az elkúrókat elzavartuk, így a Görögök nyerték eme nemes küzdelmet.

Minden ballib bérretteg 2018.07.12. 16:34:09

www.origo.hu/nagyvilag/20180712-egy-muszlim-politikus-szerint-a-hollandok-el-kell-hagyjak-a-hazajukat.html
Egy muszlim politikus felszólítja a hollandokat, hogy hagyják el hazájukat

----

Mielött azt hinné valaki ez egy rossz vicc, tisztázandó, hogy ez a párt 3 képviselővel rendelkezik, és a muszlimok körében a legnépszerűbb.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 16:35:11

@EU zászlót mindenhova!: "300 tonna üzemanyagot használt, és 315 tonna CO2-t okádott"

Nem jók a számaid. A dízel több, mint 3x akkora súlyú széndioxidot termel, mint a saját súlya. (1l=835 gramm, = 2640 gramm CO2) A hajók által használt nehézolaj nem lehet mesze ezektől az értékektől.

ecoscore.be/en/info/ecoscore/co2

martineden 2018.07.12. 16:38:06

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Folosleges gyozkodni oket, amiota vilag a vilag, a vizi szallitasnal nincs olcsobb.

Minden ballib bérretteg 2018.07.12. 16:41:16

Eközben Dániában:

www.origo.hu/nagyvilag/20180712-migransok-eroszakoltak-meg-dan-lanyokat.html
Hat migráns hátterű fiú megerőszakolt öt dán lányt. Miután letartóztatták az erőszakolókat, az egyik migráns anyja rasszizmussal vádolta meg a dán rendőrséget.

Minden ballib bérretteg 2018.07.12. 16:44:00

Itthon is dolgoznak a srácok:
www.origo.hu/itthon/20180711-kocsiscake-olivio-tomeges-migracio-atv.html
"Mi azt gondoljuk, azt kell elérni, hogy tömegesen elhagyják emberek a saját hazájukat, szülőföldjüket" – mondta szerdán Kocsis-Cake Olivio az ATV-ben. A Karácsony Gergely-féle Párbeszéd országgyűlési képviselője egy mondattal kivégezte az ellenzék hamis kommunikációs stratégiáját migrációügyben.

VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS 2018.07.12. 16:52:14

NEMETORSZAGNAK VEGE VAN. Amilyen siman kiestek a vb-rol mutatja, hogy mar NINCS NEMETORSZAG. AZ ISZLAM NEMETORSZAG NEM NEMETORSZAG !!!!

Vincenzo6 2018.07.12. 16:56:08

Aki a kommunista Fidesz kommunista origóját olvassa, az takarodjon a k anyjába észak-Koreába Viktor haverjával együtt és hagyja békén a magyar nemzetet boldogulni. Pár szép szótól és a nagy szájtól senki nem lesz magyar, de fideszkommunistaként nem is lehet.

Dread Naughty 2018.07.12. 17:04:05

Szerintem kifejezetten kurvára vicces, amikor az egyik oldal elbaszott féligazságait a másik oldal a saját elbaszott féligazságaival akarja ütni.

chrisred 2018.07.12. 17:16:17

@atomic power 1986DucaDuca: Amíg a sarki tengereken jég annyira el nem olvad, hogy az lesz a legcélszerűbb útvonal Európa északi és nyugati részébe.

Orbán veje 2018.07.12. 17:20:44

@VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS: Jól mondod haver. Sőt! Ugyanígy jártak a migránsokkal teli franciák is majd vasárnap meglátod.

Bezzeg a horvátok. Lölö nem véletlenül vette meg a horvátoknál az eszéki futballklubbot. Lám lölönek a kezében minden arannyá válik a vilábajnokság ezt igazolja. Jól mondta a viktor a horvát siker a mi sikerünk is tehát nem hiába költöttünk annyit stadionra az eredményeink a vb-már most csillognak de ezt hiába magyarázod a libsiknek úgy sem értik az ő eszükkel.

LebensraumamOsten 2018.07.12. 18:06:51

@Exploiter: 2/3!2/3!Mi vagyunk az EU 2/3-ada! Éljen a király! Nevezzenek bár patriótának, de a magyar technika a legjobb a világon! A magyar emberek messze magasabb színvonalon élnek, mint a libsi nyugatiak. Ez köszönhető a magas szintű alacsony bérezettségű közmunkarendszerünknek.
Minél magasabb az euro és a külföldi valuták árfolyama annál jobban élünk. A cégeink belefulladnak a rengeteg forintba. Az áraink folyamatosan csökkennek. Elértük, hogy egészségi szintünk a 110 parancsolat konzekvens keresztyéni betartásának köszönhetően olyan mértékben javult, hogy nincs többé szükségünk ellátórendszerekre. Tehát nem kell az államnak kifizetéseket teljesítenie az állampolgárok felé. Ez hatalmas eredmény. Az is, hogy sikerült eladnunk nemzeti valuta és devizatartalékunkat, melyre úgysem volt szükség és nem is volt használható, mert a tákolmány kimondja, hogy Magyarország fizetőeszköze örökre a forint. A hatalmas összegű forintbevételből sikeresen építettünk értékálló, sőt értéket növelő stadionokat, valamint a budai vár alatti luxusbunkereket. Ezzel a magyar nemzet minden problémája örökre megoldódott. A hanyatló nyugat évszázadokig csak kulloghat utánunk.

Behajtó70 2018.07.12. 18:20:01

Látva Berlint, Essent, főleg az állomás kórnyékét...semmiképp nem szeretném, ha ott tartanánk. Nem minden a pénz!

2018.07.12. 18:33:28

Látszik, hogy nem tudjátok a kétharmadot elfogadni! Bármilyen hülyeséget, csúsztatást, hazugságot képesek vagytok leírni miatta.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.07.12. 18:39:51

@EU zászlót mindenhova!: Te se tanultál kémiát! 7 súlyegység nehéz olajban kb 6 súlyegység szén van, amihez 16 súlyegység oxigén fog társulni. Az durván a háromszorosa.

putris72 2018.07.12. 18:54:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Barátom te valami alternatív forrást használ! https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarország_államadóssága Mert 2010-es évet 80% államadósaggal kezdtük,és a választások előtt már 84% volt! Most meg 732% körül lehet! mfor.hu/cikkek/valasztas/3_eve_nem_latott_utemben_novekszik_az_adossagunk.html www.vg.hu/penzugy/elarulta-az-mnb-mennyi-volt-a-tavalyi-allamadossag-848339/ Ezt egy picit benézted! Örülök,hogy újból segíthettem!

Exploiter 2018.07.12. 18:57:06

@LebensraumamOsten:

A hiperbola csak akkor működik, ha betartasz néhány szabályt. Pl: a mondanivalódnak van némi köze ahhoz, amire reflektál.

atomic power 1986DucaDuca 2018.07.12. 19:17:23

@chrisred:

"Amíg a sarki tengereken jég annyira el nem olvad, hogy az lesz a legcélszerűbb útvonal Európa északi és nyugati részébe."

Hosszú távon ez komoly konkurrencia a Szuezi csatornán keresztül vezető "selyemútnak.

Azonban hiába rövidebb az út, egyelőre ritkán és nehezen hajózható, és jégtörők nélkül nem igazán megy. Jégmentes pár hónapig az északnyugati-átjáró, de a levegő az év legnagyobb részében még mindig mínusz 10-20 fokos. Ennek következtében, a hajókra felverődő víz azonnal odafagy, ez pedig komoly kockázatot jelent.

Több geopolitkai nézeteltérést kell megoldani. /Kína- Japán, Észak -Korea rakétakísérletei, a sarkköri út ellenőrzése, stb./
Oroszország keményen beleállt az útvonal ellenőrzésébe. Sorra gyártja a legkorszerűbb jégtörőket, amivel az útvonal feletti ellenőrzést kívánja biztosítani. Ez bizonyos függőséget fog jelenteni Európa számára. Nagy helyismeretet és szakértelmet kíván meg a sarkköri útvonalon történő navigálás, főleg az úszó jéghegyek miatt.

Becsélések szerint 2030-ra az Ázsia és Európa közötti kereskedelem negyedét az, átjárón bonyolítják le. Ugyanakkor a fentiekben ismertetett mennyiség is jelentősen elmarad a Szuezi-csatorna 2011-es eredményén: 929 millió tonna áru haladt át.

Az északi útvonalak jég alól történő teljes felszabadulására pedig minden bizonnyal évtizedeket kell várni. A jégsapkák elolvadása ugyanakkor más régiókban komoly gondokat okozhat: lehet, hogy a kínai hajók már nem Rotterdamban kötnek majd ki, mivel a várost elmossa az emelkedő tengervíz.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.07.12. 19:28:49

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Látom nem vagy képes megérteni, hogy a cél olyan vasúti kapacitás létrehozása, mint ami Hamburgból szállítja kipakolt árut..Így kevésbé környezetszennyező, és gyorsabb lesz a Kínából jövő áruk szállítmányozása..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.07.12. 19:40:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Köszönöm a figyelmeztetést ! Valójában úgy ezer tonna CO2 képződik naponta..

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.07.12. 19:48:38

@atomic power 1986DucaDuca:

"Ebből mi is jól jöhetünk ki. Azzal, hogy Pireusz kikötőjének konténerforgalma egyetlen év alatt hárommillióról ötmillióra nőtt és Magyarországon keresztül jutnak el ezek az áruk a célországokba,..."

"Magyarország konténerforgalma évente 280-300 ezer egység, ami a folyamatosan növekvő tendenciát alapul véve 2018-ban megduplázódhat."

- Most akkor mennyi? Mert a 10x különbség elég nagy szórás, főleg, hogy egy kommenten belül mindkettőt előhozod.

Nézzük a 300 ezret, ami jövőre megduplázódhat. 600 ezer konténer éves forgalom, nem egyetlen irányban fog relizálódni, azaz a kelebiai vasútvonalon Pireuszból ennél kevesebb fog jönni. Legyen olyan 450000, mert ez az irány a az erős irány.
Ebben az esetben egy felújított pálya esetén mindössze a kapacitás 4%-át adja a konténerforgalom.

Nézzük az 5 milliót, aminél most 4,5 millióval számolunk a könnyebb összehaslíthatóság miatt.
Könnyű belátni, hogy ebben az esetben a felújított pályának a kapacitásának a 43%-át foglalják el a konténervonatok. Mivel 100 km/h-val és kettő perces követéssel számolunk (És most tekintsünk el olyan apróságoktól, hogy nem láttam még olyan kikötőt és rendezőpályaudvart, ahonnan kettő percenként el lehet indítani egy 50 kocsis és 700 méteres konténervonatot - A vonat fele még a kimenő váltókon sem ért át, mikor már a következőt kell indítani).
Mivel csak a 43%-át foglaljuk el a kapacitásnak, ez még mindig azt jelenti, hogy a pályán 5 percenként kell eldübörögnie egy 700 méter hosszú, 50 kocsis tehervonatnak. Egész évben!!!
700 méterrel számolok, mert ez a maximális vonathossz több nyugati vasútvonalon, de 50 db konténerszállító kocsi hossza ténylegesen 850 méter.

Most akkor a te állításod szerint teljesen felesleges a vasútvonalhoz hozzányúlni, mivel az éjszakai személyvonatmentes ablakban simán le lehet a teljes mennyiséget a jelenlegi infra mellett is közlekedtetni, vagy pedig egy teljesen új vonalat kell építeni, amihez irdatlan mennyiségű gördülőállományt kell beszerezni.

Athén Budapest kb 1500 km. Ha nem számolom a rakodás időtartamát, akkor 100 km/h-val számolva 30 óra alatt fordul meg egy szerelvény, öt perces követés esetén óránként 12 vonat megy, vonatonként 50 kocsival.
Ehhez 18000 konténerszállító kocsi beszerzésére lenne szükség.

Egy ilyen kocsi ára minimum 8 millió forint (valójában inkább a duplája), azaz a gördülőállománynak a beszerzési ára 144.000.000.000Ft lenne. Azaz 144 milliárd, bár inkább a duplája a reális. (A GySEV 700 millióért vett 25 darabot, igaz, azok hosszabbak, tehát a 8 millió az nagyon baráti ár.)

Tehát akkor mi is van a kelebiai vasúttal?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.07.12. 20:06:30

@maxval balcán bircaman: Ehhe mit szósz birca?

"Keleti és déli veszélyekről beszélünk, de tudunk kell, hogy a két veszély természetrajza jelentősen különbözik egymástól. A keletit úgy hívjuk, hogy Oroszország, a délit pedig úgy, hogy terrorizmus

– mondta Orbán a NATO-közösség biztonságával kapcsolatban. "

Tenkes Kapitánya 2018.07.12. 20:30:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
A francot hazudsz továbbra is pofátlanul! Azt írod, Románia felettünk van, megelőzött.
"Alátámasztásul" belinkelsz egy cikket, amikben a következők vannak:
Magyar GDP/fő :11,5 ezer EU/fő, a román: 8,6 ezer Eu/fő. A többi minőségi mutató is sokka jobb Magyarországon.

taga20 2018.07.12. 20:44:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: szerintem felpattintott egy üveg vodkát, és interorbán hivja moszkvát:)))

atomic power 1986DucaDuca 2018.07.12. 22:05:38

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"- Most akkor mennyi? Mert a 10x különbség elég nagy szórás, főleg, hogy egy kommenten belül mindkettőt előhozod."

Nem, ez elírás! Természetesen jelenleg Pireusz 5 milliós konténerforgalmát nem lehet rázúdítani a Belgrád- Budapest vasútvonalra. A 600 ezres konténer egység pedig a BILK terminálokra különböző irányokból érkező konténerszámot jelöli.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 22:14:28

@putris72: "2010-es évet 80% államadósaggal kezdtük"

A geci 71%-al vette át az államadósságot - 81% mínusz 10%, ami a manyupban volt - és valahova 74%-ra tornászta fel.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 22:20:46

@Minden ballib bérretteg: "origo.hu"

:))

Újabb szép példája az origó hazugsággyárnak. Pont az ellenkezőjét mondta: annak érdekében kell lépéseket tenni, hogy ez NE forduljon elő.

morph on deer 2018.07.12. 22:36:56

@Orbán veje:
“Lölö nem véletlenül vette meg a horvátoknál az eszéki futballklubbot.”

Na várjá’ várjá’!
Ma megtudtuk, hogy a Nárcisz horvátul fialt, és ezért mostantól büszkének kell lennünk a horvát focira!

Vagy mi.
Hőn szeretett vezérünk ugyanis úgy döntött, hogy igazából miénk a horvát siker, mer’ a Nárcisz a jelek szerint tizenegyet fialt..

Szegény!
És mindezt egy zakkant elméjű gazdival a háta mögött!

Hát normális az ilyen kutya?
De most tényleg!

MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN (törölt) 2018.07.12. 22:42:32

@morph on deer: Horvatország a Magyar Kiralysag resze, így moszani ezust vagy arany minket illet!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.12. 22:49:35

@morph on deer: Ez egy imposztor. Úgy látszik túl jókat mondok, hogy már a fideSSfasszopók is engem másolnak. :))

"MINDEN" ≠ "MlNDEN"

morph on deer 2018.07.12. 22:52:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
“Már csak árnyéka vagy önmagadnak.”

Az a szék amit te látsz!
Árnyékszék.
...
Most, hogy viktorka “találkozott” Trumppal, hirtelen megvilágosodott!
Bezonyám!

Azonnal rájött, hogy a ‘conflicting’ bránerek közül nem az a nyerő, amelyiket eddig annak tartott, hanem egypár másikat kell mostantól - egy ideig - kényeztetnie!

Ezért aztán már megint muszlimbarát lett, - kérdezd csak meg Erdogant, - és rajtaütészerűen felfedezte magában a hadvezéri képességeket is, aminek alapján felajánlotta “tudását” bocsánat: tudásunkat az összeurópai haderő vezetését illetően!

Szóval úgy meg fog védeni bennünket, meg mindenkit, ha hagyják, hogy a (kínai nagy)fal adja a másikat..!

Eközben Vlagyimír Vlagyimírovics könnyes szemekkel tépdesi a százszorszép szirmait: “szeret, nem szeret, szeret, nem szeret...”

Jaj!

morph on deer 2018.07.12. 22:58:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
“Úgy látszik túl jókat mondok”
:)))
Még a végén beadják mint ‘saját’ törvényjavaslat!
Volt már ilyen, ne csodálkozz!
Szerintem kapd őssze magad, mert lehet, hogy te leszel a fideszes csodafegyver, amivel az öntökönlövést sikerül elkövetniük!
Ki tudja?!
:)

Tenkes Kapitánya 2018.07.12. 22:58:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
A francot hazudsz továbbra is pofátlanul! Azt írod, Románia felettünk van, megelőzött.
"Alátámasztásul" belinkelsz egy cikket, amikben a következők vannak:
Magyar GDP/fő :11,5 ezer EU/fő, a román: 8,6 ezer Eu/fő. A többi minőségi mutató is sokka jobb Magyarországon.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.07.13. 04:49:21

Lesz mit megörökölniük az araboknak és négereknek.

nu pagagyí 2018.07.13. 07:35:21

Emlékezzünk meg a friss magyar focisikerekről. A BL/EL selejt-selejtezők első fordulójában 2 vereség, 2 döntetlen szintén nem jegyzett csapatok ellen. Azt hiszem ismét rövid lesz a kupakaland, de legalább lehet majd koncentrálni a magyar bajnokságra.

chrisred 2018.07.13. 07:37:30

@nu pagagyí: A horvátok képviselik a dunamenti focikultúrát, mi meg a dunamenti focikulturálatlanságot.

nu pagagyí 2018.07.13. 07:44:06

Most, hogy Orbán keletei veszélyként megnevezte Putyin birodalmát, időszerű lenne ezt a kijelentést egy Békemenettel nyomatékosítani, nehogy elfelejtse.

lobster thermidor 2018.07.13. 08:28:53

@nu pagagyí:
Roszatom, jó atom!
Egyébként senki ne ringassa magát hiú álmokba, Orbántól csa a szokásos pávatáncot láthattuk. Most ezt kellett előadnia, mert Trump testközelsége, és az ebből eredő seggnyalási kényszere erre sarkallta. Majd ha Putyinnal találkozik, akkor azt fogja előadni, hogy mennyire nyomasztó az USA agresszív viselkedése, különösképpen a NATO keleti irányú terjeszkedése.

chrisred 2018.07.13. 08:48:03

@lobster thermidor: Különösen pikáns, hogy a terrorizmust se merte iszlám terrorizmusnak nevezni, és lazán déli irányba helyezte a nyilvánvaló délkelet helyett. Talán mert a másik nagy cimbora, Erdogan viszont ott volt a NATO csúcson?

Minden ballib bérretteg 2018.07.13. 09:35:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Az a probléma, hogy az Origó az origós cikk közepébe kiemelte direkt a magadfajta ballib hírhamisítók hazugsággyárosok kedvéért az ominózus mondatot, aholis saját szájával mondja a PM-es képviselő azt amit leírtak.

Minden ballib bérretteg 2018.07.13. 09:36:06

@Minden ballib bérretteg:
Ott a videó, ahol mondja:

www.origo.hu/itthon/20180711-kocsiscake-olivio-tomeges-migracio-atv.html
"mi azt gondoljuk, azt kell elérni, hogy tömegesen elhagyják emberek a saját hazájukat, szülőföldjüket."

Minden ballib bérretteg 2018.07.13. 09:40:23

Erről egyébként mi a véleménye a ballib Sorosseggnyalóknak ?

www.origo.hu/nagyvilag/20180712-egy-muszlim-politikus-szerint-a-hollandok-el-kell-hagyjak-a-hazajukat.html
Egy muszlim politikus felszólítja a hollandokat, hogy hagyják el hazájukat

A Denk egy szélsőbaloldali, iszlámbarát párt, amelyet két Munkáspártból kivált török migráns, Tunahan Kuzu és Selçuk Öztür alapított 2015-ben – közölte a Voice of Europe.

A fiatal politikai tömörülés már rendelkezik 3 parlamenti képviselővel a holland törvényhozásban,
és valamennyi nagyobb városban vannak önkormányzati képviselőik is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.13. 09:41:46

@Minden ballib bérretteg: "az Origó az origós cikk közepébe kiemelte direkt"

Én is kiemeltem direkt. Pont az ellenkezőjét mondta: annak érdekében kell lépéseket tenni, hogy ez NE forduljon elő.

Nem csak ez az egy példa van, az origónak, prostisrácoknak, 888-nak minden szava hazugság. Ne olvasd, mert kiég a maradék agyad is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.13. 09:46:15

@Tenkes Kapitánya: nem csak. az EU segílykéről is beszéltem, te nyomorult! annak nagy részét is a németek fizetik. ezen élősködtök, ti ingyenélő faszok!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.13. 09:52:51

@Minden ballib bérretteg: ha vévigmész a linkeken, akkor látod, hogy

1) eredetileg Gert Wilders küldte el a törököket Törökországba

2) A válasz csak annyi volt, hogy akik nem tudják tolerálni a kulturális sokszínűséget, azok "get lost". Ami nem az ország elhagyása, hanem egy általános lesajnálás, aminek a jelentése nem konkrét. És ez is feltételes volt.

Így hazudik az origo, és a náci lakájmédia.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.13. 10:03:43

@Tenkes Kapitánya:

"A magyar GDP növekedés tavaly 1500 milliárd forint volt. Ez a 15 ezer embert foglalkoztató német autógyáraknak köszönhető szerinted."

www.vg.hu/vallalatok/ipar/rekordevet-zart-a-kecskemeti-mercedes-gyar-900801/

" az árbevétel ugyancsak több mint 4 százalékkal, 3,6 milliárd euróra emelkedett "

www.vg.hu/vallalatok/ipar/rekordevet-zart-a-kecskemeti-mercedes-gyar-900801/

tehát csak a Mercedes nyeresége egy évben, az kb felér a magyar GDP növekedéssel egy évben.

putris72 2018.07.13. 10:05:03

@blah: Kár,hogy a német statisztikai hivatalok szerint a migránsok 85-90% még mindig nem dolgozik! Mert nem is akar! De tényleg az Orbán a hibás!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.13. 10:07:13

@putris72: "De tényleg az Orbán a hibás! "

Így van. 2015-ben beengedett 200000 illegális migránst az EU-ba.

putris72 2018.07.13. 10:14:52

@math0: Ebben a szövegkörnyezetben az jelenti,hogy elmehetnek eltűnhetnek,eltakarodhatnak! Ne rizsáz megint!!

putris72 2018.07.13. 10:16:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Te faék egyszerűen gondolkodsz!Csak hülyeségeket beszélsz,és túl sokat! Összekeversz mindent,és úgy adod elő,mintha azok tények lennének!Nem unalmas?

Tenkes Kapitánya 2018.07.13. 10:40:55

@math0:
Szerinted az árbevétel szerinted egyenlő a nyereséggel. Analfabéta vagy.

Másrészt szerinted az árbevétel egyenlő a magyar GDP növekedéssel, miközben az árbevétel NÖVEKEDÉSÉvel kellett volna számolnod. Persze, mint írtam, az árbevétel nem egyenlő a nyereséggel. Közgazdasági analfabéta vagy, de legalább most megtanultál tőlem valamit.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.13. 10:41:46

@putris72: "mintha azok tények lennének"

Még közszemlére is tett a geci párezer illegális migránst a Keletinél. A saját szemednek se hiszel, inkább a geci hazugságait szopod. Guglizz rá.

Tenkes Kapitánya 2018.07.13. 10:41:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
A francot hazudsz továbbra is pofátlanul! Azt írod, Románia felettünk van, megelőzött.
"Alátámasztásul" belinkelsz egy cikket, amikben a következők vannak:
Magyar GDP/fő :11,5 ezer EU/fő, a román: 8,6 ezer Eu/fő. A többi minőségi mutató is sokka jobb Magyarországon.

Karipapa01 2018.07.13. 10:47:23

Szeeegény németek.... Legyünk velük empatikusak, mutassuk meg, hogy milyen a Magyar Virtus! Például építsünk nekik ajándék stadionokat, hogy legalább a focijuk legyen megye-II szintű, ha már a gazdaságuk a béka segge alatt van. És ne sajnáljuk le őket nagyon! Egyszer még hálásak lesznek, a világ pedig ámélkodva és irigykedve fogja bámulni az általunk nyújtott védő kart!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.13. 10:47:37

@Tenkes Kapitánya: Kiragadsz egy lényegtelen mutatót, és azzal őrjöngsz. Egyre több gazdasági mutatóban maradunk alul Romániával szemben. A legfontosabbakban is, az egy főre eső fogyasztásban is. De a GDP-ben is, amit itt tolsz, vásárlóerő paritáson nézve. Nézz magadba, milyen eltúlzott szerelembe estél a gecivel, nem látsz tőle.

Tenkes Kapitánya 2018.07.13. 11:10:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nézd, saját magadat járatod le állandó pofátlan hazudozásoddal. Annyira se becsülöd, tiszteled magad, hogy nyilvánvaló hazugságot legalább ne ismételgess. Gondolom, nincsenek barátaid, családod, szeretteid. Megkeseredett egyedülálló vagy, aki itt éli ki súlyos világellenes frusztrációit. A vásárlóerőparitásos GDP/fő, 2018: Magyarország: 31369 USD
Románia: 26498 USD

És 2017-ben, 2016-ban, stb, minden évben sokkal magasabb a vásárlóerőparitásos GDP Magyarországon. Sőt, Magyarország leelőzte Görögországot, beérte Portugáliát, amely 2010-ben még 4500 dollárral vezetett előttünk.
Forrás: en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_in_Europe_by_GDP_(PPP)_per_capita)

A belinkelt cikkedben szereplő további adatok:
Átlagos órabér:
Mo: 6,7 euró
Ro: 45, euró
Digitális alapkészségek megléte:
Mo: 49%
Ro: 26%
100 főre jutó személygépkocsi:
Magyaro: 316
Rom: 247
Kórházi ágyak 10 ezer főre:
Mo: 70
Ro: 67

Beteg, de nincs pénze orvosra:
Mo: 2,2%
Ro: 8,3%

putris72 2018.07.13. 11:18:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ja még véletlenül sem Merkel szabadította ránk ezt!Papirok nélküli csürhét! Ez azóta már Merkel is elismerte!Jelenleg ugyanez zajlik a volt Jugoszlávia jelenlegi területén!Ha nem tűnt volna föl,az összes ottani ország az EU nyugati felét teszi felelősé a náluk kialakult tarthatatlan helyzetért!Az meg különösen vicces,hogy a Merkel mami 80-90 % vissza zsuppolná ide ha hagynánk,ugyanis nem menekültek!! Tudatlankám!Merkel ez nyilatkozta röviddel a válság kezdete előtt:444.hu/2015/07/18/egy-hatodikos-palesztin-kislany-dontotte-romba-merkel-nemzeti-konzultaciojat Aztán meg rászabadította a csürhét az unióra!

putris72 2018.07.13. 11:21:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ja biztos azért dolgozik a cégnél ahol én vagyok sok romániai vendégmunkás! A jólét elöl menekülnek ide hozzánk!

Attilajukkaja 2018.07.13. 11:23:04

A populista-autokrata Orbánnak nem számítanak a tények. Saját bevallása alapján az sem, hogy ő maga mit mond. Hitelesség = nulla.
Akkor meg miről beszélünk?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.13. 11:25:51

@putris72: "még véletlenül sem Merkel szabadította ránk ezt!Papirok nélküli csürhét"

Még véletlenül se. Mutti EGY illegális migránst nem engedett be Európába, a geci KÉTSZÁZEZRET. Miről beszélsz?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.13. 11:26:59

@putris72: "azért dolgozik a cégnél ahol én vagyok sok romániai vendégmunkás!"

Pontosan. Ugyanazt az összeget kapják mondjuk, mint te, és otthon sokkal többet tudnak vásárolni rajta.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.13. 11:27:52

@Tenkes Kapitánya: Hja, ha elfogytak az érveid, jön a személyeskedés. A fideSSfasszopók kedvelt módszere. :))

Tenkes Kapitánya 2018.07.13. 11:35:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ez nem érvelés kérdése, egyszerű és mindenki által nagyon könnyen ellenőrizhető tényt nem vagy hajlandó elismerni. Kórosan hazudozol, majd még most is visszatámadsz. Hulladék.

putris72 2018.07.13. 11:35:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Te figyel!Minden tényre válaszolsz egy hülyeséget,és még vállon is veregeted magad!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.13. 11:45:04

@putris72: de ellentétben Gert Wilders-szel, aki feltétel nélkül küldött el mindenkit, ő csak feltételesen tette. tehát Gert Wilders még mindig nagyobb náci.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.13. 11:48:45

@Tenkes Kapitánya: ok, az árbevétel nem nyereség, ezt figyelmetlenül írtam. viszont, az árbevétel végül is, ha nem viszik ki a nyereség jelentős részét, az bizony a magyar GDP-be számít bele. tehát a nagy része bizony GDP.

Tenkes Kapitánya 2018.07.13. 12:15:49

@math0: "az árbevétel végül is, ha nem viszik ki a nyereség jelentős részét, az bizony a magyar GDP-be számít bele"

1. Az árbevétel semmiképpen nem számít be semmilyen GDP-be; ez egy halmozott mutató, le kell belőle vonni a termelő felhasználást, hogy a hozzáadott értéket megkapd. Hiába van árbevétel, ha nagyobb a kiadás, akkor még negatív is lehet a hozzáadott érték, mint az pl. a Malévnál volt.
2. A nyereség kivitele/nem kivitele nem befolyásolja azt, hogy beleszámít-e a GDP-be. Semmi köze hozzá. Még a GNI-hoz sem. Az egyik az egy flow jellegű mutató, a másik pedig egy pénzügyi transzfer. A külföldi tőke (jelen esetben német Mercedesz) hozzáadott értéke beleszámít a magyar GDP-be, a magyar GNI-ba pedig nem, a német GNI-ba igen.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.13. 12:21:03

@putris72: Ha kellően buta vagy hozzá, akkor hülyeségnek hangzik. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.13. 13:17:25

@Tenkes Kapitánya: "egyszerű és mindenki által nagyon könnyen ellenőrizhető tényt "

Tessék, itt van néhány mindenki által ellenőrizhető tény:
hvg.hu/gazdasag/20170707_Egyetlen_abra_osszefoglalja_hogyan_csuszunk_le_a_regioban

Nincs olyan mutató, amiben ne lenne jobb Szlovákia vagy Románia nálunk.

De ha ki tudnád mutatni - nem tudod -, hogy MÉG fél évig nem hagyjuk le Romániát, akkor se jutsz sehova, mert az utolsó előtti helyért vergődsz. Nem sokára Bulgária is lehagy, és az utolsó hely miatt vergődhetsz. A csúti geci meg nem vállal felelősséget az ország lecsúszásáért, mindenki hibás, Soros György filantróp, a négy évszak, a zsidó háttérhatalom, az emútnyócév, csak a geci nem tehet semmiről.

Tenkes Kapitánya 2018.07.13. 13:31:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ezt a saját állításodat cáfoló ábrát már belinkelted korábban. Tehát csak meg kell ismételnem, mi van rajta, te meg továbbra is hazudozol, mert nem tiszteled saját magadat:
GDP/fő
Mo: 11,5 ezer Euró
Ro: 8,6 ezer Euró
(Ez több mint 30%-os különbség Magyarország javára)
Átlagos órabér:
Mo: 6,7 euró
Ro: 4,5 euró
Digitális alapkészségek megléte:
Mo: 49%
Ro: 26%
100 főre jutó személygépkocsi:
Magyaro: 316
Rom: 247
Kórházi ágyak 10 ezer főre:
Mo: 70
Ro: 67
Beteg, de nincs pénze orvosra:
Mo: 2,2%
Ro: 8,3%

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.13. 13:40:21

@Tenkes Kapitánya: "már belinkelted korábban"

Akkor olvasd el végre. EGYSZER!

Tenkes Kapitánya 2018.07.13. 13:42:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Neked kellene elolvasnod az adatokat, amiket a belinkelt cikkből átmásoltam. Ne a HVG alcímét olvasd csak el, ami egy pofátlan hazugság: "Ha Szlovákiával és Romániával vetjük össze a mutatóinkat, szinte sehol sem leszünk elsők."

Tenkes Kapitánya 2018.07.13. 13:46:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Te beteg vagy.
A románokon kívül a bolgárok, lettek, horvátok, görögök is jóval alattunk, mi egy szinten vagyunk a lengyelekkel és portugálokkal.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.13. 13:48:03

@Tenkes Kapitánya: Az egyéni fogyasztás alapján csak Bulgáriát és Horvátországot előzzük meg.

Az egyéni fogyasztásból levezetett életszínvonal-mutató alapján Románia beérte Magyarországot – írja a Portfolio.hu.

A 2016-os előzetes adatok alapján a kelet-közép-európai térség legfejlettebb országa Csehország, ahol az egy főre jutó GDP eléri az uniós átlag 88 százalékát. A legszegényebb ország Bulgária, 48 százalékkal. Magyarország 67 százalékon áll.

Az Eurostat által alkalmazott egyéni fogyasztási mutatót tekintve, amit az uniós statisztikai hivatal a háztartások által megvásárolt javak és szolgáltatások alapján számol, hazánk a legszegényebbek közé tartozik: tavaly utolért bennünket Románia, és csak a horvát és bolgár háztartások állnak mögöttünk. Mi az EU-átlag 63 százalékát érjük el, a bolgár háztartások átlagos fogyasztása alig több, mint az uniós átlag fele.

Az egy főre jutó GDP és az egyéni fogyasztási mutató közti különbséget az okozza, hogy a megtermelt GDP-t nem feltétlenül ugyanolyan arányban használják fel mindenütt – például ha egy ország a jövedelme egy részét korábbi adósságainak törlesztésére fordítja, kevesebb jut fogyasztásra, ha viszont hitelből fogyaszt, akkor több. Az egy főre jutó román GDP 13-14 százalékkal elmarad a magyartól, de míg Magyarország leépíti külső adósságát, a román folyó fizetési mérleg deficites – mutat rá a gazdasági portál.

Larry Silverstein 2018.07.13. 13:51:41

@Tenkes Kapitánya: Meg tudod mondani, honnan vannak az adatok?

Tényleg érdekel.

Larry Silverstein 2018.07.13. 14:16:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a link továbbhivatkozik egy másikra mi nem elérhető, a 24.hu romániáról említést se tesz /nyilvánvalóan szegényebbek vagyunk a csehektől bár ez 90 óta így van/

féknyúz, sajnos egyéni fogyasztási mutató nincs, nem létezik

GDO/PPP/fő van, persze az sem pontos

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.13. 15:06:40

@Larry Silverstein: Elérhető. Bemásolom.

Utolérte a román életszínvonal a magyart
2017. június 18. 11:22

Egy főre jutó GDP tekintetében a románok utolérték a horvátokat, az egyéni fogyasztásból levezetett életszínvonal-mutató alapján pedig beérték a magyarokat. Így Magyarország 11 év alatt a harmadik helyről hátulról a harmadik helyre csúszott vissza.

Tavaly látványosan elakadt a kelet-közép-európai országok felzárkózása. Az uniós források ideiglenes elapadása visszavetette a növekedést, így az egy főre jutó (vásárlóerő-paritáson számolt) GDP nem, vagy csak alig közeledett az uniós átlaghoz. Valójában már a megelőző években is lanyhult a felzárkózás üteme, amit pedig vélhetően az magyaráz, hogy az Európai Unió fejlettebb gazdaságai is élénkülni kezdtek.

Ahogy az alábbi ábránkon látható, a 2016-os előzetes adatok alapján a térség legfejlettebb országa Csehország az uniós szint 88%-án, a legszegényebb Bulgária pedig a 48%-án áll. A magyar érték 68%-ról 67%-ra csökkent, de ennek egy előzetes adat esetében önmagában nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani. Annak a hosszabb távú tendenciának már sokkal inkább, hogy az utóbbi 10 évben megelőzött minket Szlovákia, Észtország, Litvánia és Lengyelország is. A válság előtt (az akkor még nem EU-tag) horvátok is beértek minket, ám ők a következő években nagyon rossz pályára csúsztak. Mostanra kicsit derűsebb a horvát kép, de a lendületben lévő románok így is beérték őket. Így aztán szinte biztosak lehetünk benne, hogy jövőre már nem tudjuk kapásból rávágni, hogy az EU két legfejletlenebb gazdasága a bolgár és a román, mert utóbbi helyét Horvátország veszi át.

A 2004 óta csatlakozott tagországok még mindig az uniós fejlettségi rangsor alsó felében találhatók, de ezt a képet két fejlemény árnyalja. Egyrészt a legfejlettebb csehek és szlovénok egy főre jutó GDP-je már igen közel van a spanyolhoz, vagyis ők egy nagy nyugat-európai gazdaságot érhetnek be. (Málta egyébként már előzött is, de mivel a szigetország nem a régiónk része, ezért kívül esik a fókuszunkon.) Másrészt a térség fejlettségi szintjére szakadt vissza a válság két nagy vesztese, Portugália és Görögország. Utóbbi egy főre jutó GDP-je tavaly éppen a magyarénak felelt meg.

GDP vagy fogyasztás?

Az unió statisztikai hivatala előszeretettel használ még egy alternatív mutatót az egy főre jutó GDP mellett. Ez a magyarra kissé nehézkesen fordítható "actual individual consumption" (hívjuk egyéni fogyasztásnak), amit az Eurostat a háztartások által megvásárolt javak és szolgáltatások alapján számol. Ez egy szélesebb értelemben vett fogyasztási kategória, mivel olyan tételek is benne vannak, mint az egészségügyi és oktatási szolgáltatások.

Az Eurostat úgy véli, hogy ez a mutató hasznosabb akkor, amikor az állampolgárok jólétét más országokkal kívánjuk összehasonlítani, hiszen ez leginkább a fogyasztási lehetőségekhez kötődik. Az egyéni fogyasztási mutató kiábrándítóbb képet mutat a magyar helyzetről. Ez alapján ugyanis 2016-ban utolért minket Románia, és így az uniós átlag 63%-án állva már csak a horvát és bolgár háztartások tűnnek szegényebbeknek a magyaroknál.

Talán meglepő, de az egyéni fogyasztás (AIC) alapján a régión belül Litvániában lehet a legjobb élni. A bolgár háztartások átlagos fogyasztása alig több mint az uniós átlag fele, a litvánoké viszont 86%-on áll, ezzel előzik a portugálokat, és közelítik a spanyolokat. A mutató magyar értéke hosszabb ideje stagnál, így nem csoda, hogy még több ország hagyta le Magyarországot. 2005-ben még csak a cseh és a szlovén háztartások fogyasztása haladta meg a magyarokét, vagyis 11 év alatt a toplistás dobogóról a leggyengébbek dobogójára értünk.

Felmerülhet a kérdés, hogy mi magyarázza az általánosabban elfogadott egy főre jutó GDP, illetve az egyéni fogyasztás alapján kialakuló listák közötti különbséget. A fogyasztás csak az egyik alkotóeleme a GDP-nek, igaz, abból a legnagyobb. Mint látható, a két mutató között nagyon erős az összefüggés, de nem tökéletesen feleltethetők meg egymásnak.

A különbséget az okozza, hogy adott mennyiségű megtermelt GDP-t nem feltétlenül ugyanolyan arányban használnak fel a gazdasági szereplők. Például ha egy ország a jövedelmének egy részét a korábbi adósságainak törlesztésére fordítja, akkor kevesebb jut fogyasztásra. Ha viszont éppen hitelből fogyaszt, akkor több. A román egy főre jutó GDP 13-14%-kal elmarad a magyartól, de míg Magyarország a külső adósságát intenzíven leépítő szakaszban van, addig a román folyó fizetési mérleg deficites.

Bár az egyéni fogyasztási mutató jobban közelíti az életszínvonalat, mint az egy főre jutó GDP, azt mindenképpen szükséges elmondani, hogy (1) az életszínvonalat a közvetlen fogyasztáson túli tényezők is befolyásolják, mint például az épített környezet minősége, a környezetszennyezés, a különféle állami szolgáltatások színvonala stb., (2) a jólétérzet nagyon szubjektív fogalom, ami az egyéni preferenciáktól függően nagyon eltérő lehet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.13. 15:07:36

Így a címben tett állítás, miszerint a román életszínvonal utolérte a magyart csak a fenti korlátozásokkal együtt értendő. Mindenesetre a válság előtt kevesen fogadtak volna arra, hogy 20106-ban a fogyasztás alapján számolt életszínvonal utoléri a magyart.

www.portfolio.hu/img/upload/2017/06/untitled_5-20170616_1.PNG

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.13. 16:05:31

@Tenkes Kapitánya: persze, nyuszókám, mert a dolgozóknak kifizetett bér, vagy utána fizetett adó, vagy nyugdíjjárulék, amiből az állam másoknak nyugdíjat fizet, és mindez fogyasztást generál, továbbá a magyar beszállítóknak kifizetett pénzek nem tartoznak a magyar GDP-be?! hót hülye vagy!

Tenkes Kapitánya 2018.07.13. 16:16:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Jól van, örüljél, az aktuális reál fogyasztás mutatóban Románia megelőzte Magyarországot.
Hogy mennyire fenntartható a jövedelmeken felüli fogyasztás, az nyilvánvaló: ideig-óráig (ez években mérhető).
Magyarország külkereskedelmi többlete 2017-ben több mint 8 milliárd euró volt, Románia külker hiánya 13 milliárd euró. Innen származik a román "gazdasági csoda" - ugyanaz a recept, mint amit Medgyessy csinált az ország eladósításával. A termelés és a jövedelem számít, hitelt felvenni, azt elfogyasztani bárki tud.

Tenkes Kapitánya 2018.07.13. 16:22:55

@math0: Cica, összevissza beszélsz. Ki mondta azt, hogy a Mercédesz munkabére nem számít bele a GDP-be? Te állítottad azt a baromságot, hogy a Mercédesz árbevétele=GDP. Meg korábban, hogy 15 ezer autóipari alkalmazott generálja a magyar gazdasági növekedést.
A magyar beszállítóknak kifizetett pénzek megint árbevétel a másik oldalon, halmozott mutató, levonandók belőle a termelő felhasználások.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.13. 16:29:24

@Tenkes Kapitánya: "örüljél, az aktuális reál fogyasztás mutatóban Románia megelőzte Magyarországot. "

A fideSSfasszopók örülnek, hogy a geci szétbassza az országot.

Nem az a baj, hogy Románia lehagyott minket. Az a baj, hogy már Románia IS lehagyott minket. Nemsokára Bulgária is. Régió vezetőből régió sereghajtók lettünk. Mindezt egy világgazdasági konjunktúra közben sikerült a gecinek abszolválni.

"hitelt felvenni, azt elfogyasztani bárki tud."

Ja, a geci is. Nem hogy nem fizetett be a manyupba, hanem felélte az addigi befizetéseket. És felélte az EU-segílyt. Amiből az államadósság 2/3-át vissza lehetett volna fizetni. Ja, és növelte az államadósságot abszolút és relatív értelemben is.

Tenkes Kapitánya 2018.07.13. 16:44:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Hülyeségeket beszélsz, a legutóbbi évben a harmadik legjobb a magyar növekedési adat Európában, miközben az államadósság csökken. Már öt éve folyamatosan az eurózóna növekedési üteme fölött növekszik az ország. A horvátok szakadnak le.

www.portfolio.hu/gazdasag/europa-elmezonyeben-a-magyar-novekedes-a-romanokat-lehagytuk-a-lengyeleket-viszont-nem.285498.html

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.13. 16:53:23

@Tenkes Kapitánya: Huh, öröm és bódottság, a növekedés nagy, mert a béka segge alatt vagyunk, onnan csak növekedni lehet.

2016-ban 20%-ot esett vissza a beruházás. Tudod mikor volt 20% alatt legutóbb? Mikor Nagy Imre visszavágta a Rákosi megalomán beruházásait.

"az eurózóna növekedési üteme fölött növekszik az ország"

Nagy öröm, ha közben a térségtől leszakadunk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.13. 17:09:47

@Tenkes Kapitánya:

cica, összevissza beszélsz. te írtad, hogy:

"le kell belőle vonni a termelő felhasználást"

most meg bevallod, hogy a hozzáadott értékhez lehet, hogy le kell vonni belőle, de azt a kurva anyád se kérdezte. a GDP volt a kérdés, ott meg nem kell levonni belőle a termelői felhasználás nagy részét, kivétel az importált dolgokat.

így a GDP-hez hozzáadott érték közelebb van az árbevételhez, mint a nyereséghez.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.13. 17:10:58

@Tenkes Kapitánya: Az általad hivatkozott cikkből idézek: "Minden idők legnagyobb növekedési ütemével, 16,7 százalékkal nőttek a beruházások 2017-ben az előző évi 16 százalékos visszaesést követően."

Tehát két év alatt 0,7%-kal nőttek a beruházások, azaz éves szinten 0,35%-kal. Ez NULLA!

Legalább magadnak ne mondj ellent!

Unalmas vagy az izzadtságszagú erőlködéssel és a folytonos pofáraeséssel. A geci 8 éves elbaszott gazdaságpolitikáját, a leszakadásunkat nem tudod dumával kimosakodni. Végeztem veled.

Tenkes Kapitánya 2018.07.13. 17:18:38

@math0: A hozzáadott értékről illene tudnod, hogy vállalati szinten vizsgálva a GDP másik elnevezése. Elképesztően amatőr vagy ezekben a kérdésekben. Jószándékúan mondom, alapdolgokkal sem vagy tisztában. Hihetetlenül buta vagy.

Tenkes Kapitánya 2018.07.13. 17:23:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: az idősort nézd, 2016 előtti három évben brutális volt a beruházások növekedése, csak 2014-ben 19%-os. Ne egy év adatát ragadd ki.

Tenkes Kapitánya 2018.07.13. 17:27:53

@math0: Foglalkozz inkább az ateizmussal, az neked való. A GDP számítás módszertanánál azonban nem lehet mellébeszélni, nyuszi.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.14. 07:20:40

@Tenkes Kapitánya:

"A hozzáadott értékről illene tudnod, hogy vállalati szinten vizsgálva a GDP másik elnevezése."

1) Az ország összes cégének "hozzáadott értékének" összesítése lehet, hogy jó közelítése a GDP-nek.

2) De ahogy már elismerted, a Mercedes hozzájárult a magyar GDP-hez azzal is, hogy a dolgozóknak például fizetést adott, ami nem hozzáadott érték, hanem a dolgozók ezzel más cégek áruinak hozzáadott értékét vették meg, növelték a fogyasztást, és ezzel hozzájárultak a GDP-hez.

3) Ugyanígy, a Mercedes vásárolt fel magyar beszállítóktól árút, ami nem a Mercedes hozzáadott értéke, de ha nem volna Mercedes, akkor azt az árút a magyar beszállító lehet, hogy nem tudta volna eladni, sőt, lehet, hogy le se gyártotta volna, mert hát minek.

Szóval a "Mennyivel járult hozzá a Mercedes a magyar GDP"-hez kérdésre a "hozzáadott érték" csak egy elég szűkös válasz, másrészt pont ez az érték nem szerepelt a cikkben, tehát feleslegesen lovagolsz a semmin, húgyagyúkám!

Elképesztően amatőr vagy ezekben a kérdésekben. Jószándékúan mondom, alapdolgokkal sem vagy tisztában. Hihetetlenül buta vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.14. 07:34:34

@Tenkes Kapitánya: Az ország összes cégének "hozzáadott értékének" összesítése lehet, hogy jó közelítése a GDP-nek.

Ehhez hozzátenném, hogy szerintem még ez teljes, mert nem véletlenül szokták a fogyasztást emlegetni a GPD-nél, és valószínűleg az import és export mérleg is számít. Ha valaki importál külföldről egy laptopot, az a magyar GDP-be beleszámít, ráadásul ez tényleg egy gazdaságilag hasznos dolog lehet. Ez a laptop semelyik magyar cégnél sem jelenik meg hozzáadott értékként. Sőt, valószínűleg semelyik részéhez sem járult hozzá egyetlen magyar cég sem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.14. 07:39:09

@Tenkes Kapitánya:

te írtad azt a baromságot, hogy a hozzáadott érték a GDP, és, hogy a Mercedes ennyivel járul hozzá a magyar GDP-hez, miközben elismerted, hogy egy csomó dolog van, amivel a Mercedes a hozzáadott értéken túl is hozzájárul a magyar GDP-hez. a Mercedes hozzájárulása az árbevételhez közelebb áll, mint ahogy te sugalltad, ráadásul a hozzáadott értékről nincs is összegszerű adatod.

úgyhogy fasznak fárasztasz itt a baromságaiddal?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.14. 07:39:47

@Tenkes Kapitánya: te ne foglalkozz semmi komoly dologgal, nem neked való! te hülye vagy.

Tenkes Kapitánya 2018.07.14. 13:32:52

@math0: "Ha valaki importál külföldről egy laptopot, az a magyar GDP-be beleszámít, ráadásul ez tényleg egy gazdaságilag hasznos dolog lehet."

Mondtam, hogy inkább az ateizmust szakértsed, mert segghülye vagy ebben a témában. Mellette arrogáns kismalac is, ami szórakoztató.
Az import a fogyasztásba számít bele.
Tudod, cica, a GDP-t meg lehet közelíteni a termelés, a jövedelem és a fogyasztás oldaláról. Ha a fogyasztás oldalról közelítik, akkor a külkereskedelmi mérleggel korrigálnak. Azzal nem lehet növelni a GDP-t és a jvöedelmet, ha importálsz, az a fogyasztást növeli.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.15. 00:37:35

@Tenkes Kapitánya: amilyen hülye vagy, azt mondod, hogy nincs igazam, majd elmondod, hogy miért van igazam. miért nem iratkozol be egy elmegyógyintézetbe, te faszfej?!

0dzsud0 2018.07.15. 09:35:22

@math0: abban mondjuk semmi meglepő nincs, hogy te valami primitív elmetrükkel sikeresen elhiteted magaddal, hogy ez tényleg így történt, de ettől még nem így történt. legalább a szövegértési problémáidról is képet kapunk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.15. 19:36:07

@0dzsud0: 9-es H-indexszel nem valószínű, hogy nekem vannak szövegértési problémáim.

0dzsud0 2018.07.16. 00:15:15

@math0: e tekintetben irreleváns, hogy szerinted mi valószínű rád nézve, és mi nem.

Tenkes Kapitánya 2018.07.16. 00:33:23

@math0: szövegértési problémáid teljesen természetesek, hiszen egyáltalán nincsenek közgazdasági tárgyi ismereteid. Fel se fogod, miről van szó, amikor a GDP, hozzáadott érték, termelő felhasználás, jövedelem, fogyasztás fogalmakat használják a nemzeti számlák kapcsán.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.16. 08:30:31

@0dzsud0: e tekintetben irreleváns, hogy mi a véleményed. te egy ostoba fasz vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.16. 08:31:09

@Tenkes Kapitánya: szövegértési problémáid teljesen természetesek, hiszen egyáltalán nincsenek közgazdasági tárgyi ismereteid. Fel se fogod, miről van szó, amikor a GDP, hozzáadott érték, termelő felhasználás, jövedelem, fogyasztás fogalmakat használják a nemzeti számlák kapcsán.

Tenkes Kapitánya 2018.07.16. 10:57:37

@math0: egy értelmes megnyilvánulásod nem volt a nemzeti számlák témakörében

Arroganciád persze határtalan.

0dzsud0 2018.07.16. 12:37:26

@math0: nem-nem, matyika, neked bizony kuss a neved :) a szövegmásolós erőlködésed külön megmosolyogtató :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.16. 13:17:56

@Tenkes Kapitánya: egy értelmes megnyilvánulásod nem volt a magyar GDP és német cégek témakörében

Arroganciád persze határtalan.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.16. 13:18:35

@0dzsud0: nem-nem, dzsudzsika, neked bizony kuss a neved :) az érvelés nélküli erőlködésed külön megmosolyogtató :)

Tenkes Kapitánya 2018.07.16. 13:49:18

@math0: Óvodás szinten vagy. Gondolom, apukád nagyobbat tud fingani, mint az enyém.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.16. 13:59:08

@Tenkes Kapitánya: Óvodás szinten vagy. Gondolom, apukád nagyobbat tud fingani, mint az enyém.

Tenkes Kapitánya 2018.07.16. 15:15:34

@math0: A majmok is többre képesek az utánzásnál.

0dzsud0 2018.07.16. 15:48:52

@Tenkes Kapitánya: ő azonban kicsit primitívebb, mint egy majom. de mint látod, addig válaszol (táncol), amíg írsz neki (fütyülsz), remekül idomított példány.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.16. 16:26:56

@Tenkes Kapitánya: az utánzás tükröt tart eléd. nem írsz érveket, tehát visszaírhatom rád. egy majom lehet, hogy felfogta volna. te nem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.16. 16:29:22

@0dzsud0: te vagy a remekül idomított példány. amíg te ez összes neuronodat (1) arra használod, hogy kitalálj valamit, amit nekem írjál, de nem sikerül érvet írnod, nekem nincs más dolgom, mint visszaírni neked, mivel pont annyira érv ellened, mint ellenem. remek szórakozás, te izzadsz, én szórakozok.

Tenkes Kapitánya 2018.07.16. 17:24:06

@math0: Már többször konkrét példákkal alátámasztva írtam és nem ismétlem, de rég leleplezted magad, hogy nincsenek tárgyi ismereteid; tárgyi ismeret nélkül nincs értelmes eszmecsere.

0dzsud0 2018.07.16. 17:40:55

@math0: "remek szórakozás, te izzadsz, én szórakozok." így van. én izzadok, te szórakozol, én izzadok. :D lassan azért pihenj, csimpi

0dzsud0 2018.07.16. 21:31:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nézőpont kérdése. én egy picit többször olvastam az ismételgetett faszságaidat, mint te az enyéimet. szerintem neked fogalmad sincs arról, hogy mi az unalmas :)

egyébként téves magatokat viszonyítási pontként kezelni. nem a maroknyi ballibhez mérjük a többi embert, hanem fordítva. ti vagytok unalmasak nekünk.

Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert) 2018.07.16. 21:59:18

Aki Orbánnal bármiben egyetért, az náci. Az fasiszta. Az gázkamrákat követelő. Fúj!
süti beállítások módosítása