B1 blogcsalád



Itt a Fidesz kampánystratégiájának 5 titkos pontja

2018. július 09. - nickgrabowszki

Van egy kommunista vőfély, aki Somogyaszalótól, Újpesten át Józsefvárosig mindenhol elindul, ahol kamujelölteket keresnek. Schmuck Andor véletlenül kapott 21 szavazatot. schmuck.jpg

Két időközi önkormányzati választást is tartottak vasárnap. Mindkettőt a Fidesz nyerte nagy fölénnyel, de nagyon alacsony részvétel mellett. Az eredmények arra jók, hogy rekonstruálni lehessen belőlük a Fidesz kampánystratégiáját.

Íme, itt van 5 pontban:

1. Tartsd alacsonyan részvételt!

Ennek két módja van, az egyik az, hogy írd ki nyárra a választást. Ez egy bevált trükk 1990 óta, amikor azzal lehetetlenítették el MSZP népszavazását, hogy júliusra írták ki. Nem is lett közvetlenül választott államfő azóta sem. Érdemes megfigyelni, hogy azok a fideszesek, akik parlamenti mandátumok miatt kénytelenek voltak lemondani önkormányzati posztjukról, ezt azonnal,bőven az összeférhetetlenségi határidő előtt megtették Miskolcon, a József- és a Belvárosban is, hogy az utódjukat a nyár kellős közepén lehessen megválasztani.

A Fideszről 199 óta lehet tudni, hogy az alacsony részvétel nekik kedvez. Ez úgy is elő tudják segíteni, hogy hidegen tartják a kampányt, hogy lehetőleg még azok se tudjanak a választásról, akiket érint.

  • Ezért volt a VIII. kerültben alig 23 százalékos a részvétel,
  • az V. kerületben meg a 20-at is alig lépte át.

Ha ehhez az kell, hogy teljesen törvénytelenül be kell tiltani az ellenjelölt kampányrendezvényét - mint történt az a VIII. kerületben -, hát akkor tilts be.

2. Akadályozd meg az ellenfél összefogását!

Ez a legnagyobb veszély, ezt legkésőbb február, Hódmezővásárhely óta tudjuk. Ha egyetlen ellenzéki jelölt lett volna a Kocsis Máté ellen az áprilisi választáson, akkor most lehet, hogy nem kellett volna új polgármester választani.

Innen nézve kontraproduktív a Jobbik ellehetetlenítése: ha lett volna pénzük, akkor biztosan állítanak saját jelöltek (hiszen az a pártok létezésének célja és értelme), úgy még könnyebb lett volna nyerni. De egyelőre azt választották, hogy először a Jobbikot, és utána az ellenzéket akarják megosztani; az új szélsőjobboldali párt biztosan nem fog összeállni a liberális baloldaliakkal.

3. Állíts kamujelölteket!

Az semmiképpen nem fordulhat elő, hogy a Fidesszel szemben egyetlen jelölt szállhasson szembe, mert akkor könnyen megtörténhetne, hogy kikap a kormány embere. Pláne Budapesten és a nagyvárosokban. Ezért pszeudojelölteket kell vásárolni, akik megosztják az ellenzéket.

Az egyik ilyen jelölt, a politikai thrasceleb, a legendás Schmuck Andor. Ő mindenre kapható. Mindenre is. Ha a főpolgármestert keresnek, akkor arra, ha házmestert, akkor arra.

A másik opció a Munkáspárt. Van, hogy maga az elnökelvtárs száll ringbe, mint történt az 3 éve Salgótarjánban, de ha ő éppen Moszkvában, Pekingben vagy Phenjanban tartózkodik elvtársi látogatáson, akkor ott van az ókomcsik fregoliembere, a szintén mindenre alkalmas Fehérvári Zsolt István. Fehérvári elvtársat fel lehet bérelni vőfélynek, de nagyon szívesen vállal polgármester- és képviselőjelöltséget is. Ha agy a baj, Fehérvári et. jön és segít. A távolság nem számít: 

Ugyanez történik Miskolcon, ahol Erdei "Rokker Zsolti" Sándor ellen indítanak egy másik Erdei Sándort, meg egy egy Zsoltot is, hátha van olyan szavazó, akinek a keresztnév akadt be.

Megjegyzendő, hogy a kamujelöltek állítása nem csodaszer: Fehérvári alig 100 szavazatot kapott a 13 ezerből a VIII. kerületben (Újpesten áprilisban meg 118-at). Schmuck pedig mindössze 21-et(!) az V-ben. Ennél még a papírmaséképéből is többet tettek ki, és a saját kampánystábjából se szavazott rá mindenki.

A kamujelöltek arra tehát nem alkalmasak, hogy megosszák az ellenzéki szavazókat, de arra igen, hogy elbizonytalanítsák őket, és távoltartsák a választástól.

4. Gondoskodj arról, hogy az ellenjelölt is neked kedvezzen!

Az árulók az ellenzéki pártokban már ott vannak. Ez a legbiztosabb módszer. Az ellenjelölt - mint most Józsefvárosban - legyen

  • egy civilszervezet prominens tagja,
  • amelyet Soros György támogat,
  • és legyen egy biztosan népszerűtlen ügy reprezentánsa (mint például a hajléktalanok felkarolásáé).

Ez így együtt főnyeremény a Fidesznek, biztos a siker. Éppen beleillik az évet óta folyó kampányukba, pont mintha ők rendelték volna meg Győri Pétert. Ami lehet, hogy így is van. Már le se kellett magát öntenie egy vödör hideg vízzel. Ennél tökéletesebb ellenjelölt talán csak az éppen szórakozott állapotban lévő Gyurcsány Ferenc lehetett volna.

Ha az ellenzéki jelölt esetleg helyben népszerű, akkor próbáld megvesztegetni, hogy ne induljon: Ha nem tudod, akkor jöhet az előző pont.

Azonban ha az ellenzék egy deklaráltan népszerűtlen, eleve esélytelen jelölttel égeti meg magát, attól még a Fidesznek nem lesz támogatója, ezért

5. Vásárolj szavazatot!

Amíg Farkas Flórián létezik, és amíg vannak olyan szerencsétlen sorsú honfitársaink, akik közmunkára kényszerülnek, addig biztosan lesz elég megvehető voks. Tüzifáért, vagy azért, hogy ne rúgják ki a közmunkából ahogy a helyzet hozza és igény van rá. Ha minden kötél szakad, akkor 3 ezer forintért. Ha elmennek, akkor a Fideszre szavaznak, az viszont korántsem biztos, hogy tényleg elmennek, ezért szállítani kell őket. Ami ugyan törvénytelen, de hát azért ülnek az embereink a választási bizottságban, hogy ezt megoldják, nem?

Úgy látszik, hogy a választás olyan lett Magyarországon, mint a foci volt az orosz vébéig. (Gary Lineker 22 éve mondta, hogy a fociban 22-en kergetnek egy labdát és a végén a németek nyernek.). Annyi különbséggel, hogy amíg a németek nyertek, addig nem vették meg bírót, a nézőket és az ellenfelet is, továbbá nem tették a meccset hajnal 6-ra.

Elvileg szabad választások vannak Magyarországon, de más nem nyerhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9714101965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.09. 15:58:15

" 1. Tartsd alacsonyan részvételt! "
Ez kiválóan működött az idei parlamenti választások esetén is ... alig lett rekordmagas a részvétel...

" 2. Akadályozd meg az ellenfél összefogását! "
Ez egy elég jól ismert megoldás, már az ókorban is alkalmazták: "oszd meg és uralkodj"... Mi ebben az újdonság?

" 3. Állíts kamujelölteket! "
Hát igen. Talán még Smuck andornál is ismertebb kamujelölt az exfideszes Fodor "liberális" Gábor :-)

" 4. Gondoskodj arról, hogy az ellenjelölt is neked kedvezzen! "
Semmi szükség az árulókra, a jelenlegi ellenzék önként is kretén jelölteket állít, sőt, ha szükséges a belső harcokat is kiteregetik, ahogy egyéni érdekük megkívánja...

" 5. Vásárolj szavazatot! "
Ez se mai találmány: index.hu/belfold/rommoney03/

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.09. 16:01:39

" ... Elvileg szabad választások vannak Magyarországon, de más nem nyerhet. ... "
Amíg a 2006-os ártányok díszítik az "ellenzék" sorait, addig nem esélyes a Fityisz leváltása... Majd akkor ha a Maszop és a Kurcsányita DK eltűnik a történelem szemétdombján, akkor egy új ellenzék elviheti a kormányrudat.... addig erre nem látok esélyt.

Ellenzéki Tüntető 2018.07.09. 17:11:42

Hát igen! Ha a Fidesz jobban kampányolt volna az 5. kerületben, akkor kevésbé nyertek volna, sőt akkor egyenesen veszítettek volna szerintem is!

A Fidesz gyenge kampánya az oka annak, hogy az elnyomott nép még mindig nem ébredt fel az orbándiktatúra ellen!

BiG74 Bodri 2018.07.09. 17:18:56

Tartsd alacsonyan a részvételt?
Ne haragudj Grabowszki, de ezt hogyan gondolod? Az országgyűlési választásokon egész jó részvétel volt. De mégis a fityisz maradt. Akkor is látható volt, hogy a népek az ellenzéket fogják "büntetni", mert a fityiszesek el fognak menni szavazni, az ellenzékiek viszont óriási orrba rúgást kaptak, és nem a fityisz miatt, hanem a kedves ellenzékiek miatt. Nem mennek el szavazni néhány hónappal a nyomorult fiaskó után, ennyi. A fityisznek ez kedvez, de semmit nem kell tennie érte.

moloy 2018.07.09. 17:42:51

A 6. titkos pont:
Írj ilyen és ehhez hasonló cikkeket! Minél többen, annál hatásosabb...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2018.07.09. 17:59:56

@Magánvéleményem: A részvétel alacsonyan tartására volt szándék, de az a része jól működött az ellenzék kampányának.

rockjano 2018.07.09. 18:14:31

Iszonyat kevesen szavaztak... az ellenzéki érzelmű többség (mert szerintem ezeket a rohadt geciket a többség azért utálja mint a szart) pedgi nem megy el addig ameddig nincs egy normális ellenzék...ennek a megakadályozása a Fidesz legfőbb taktikája és a sok hülye meg ebben abszolult partner...

2018.07.09. 18:49:38

@rockjano: "az ellenzéki érzelmű többség"

Ja, kérem, a duzzogás joga..

Amúgy miből táplálkozik a feltételezés, hogy a távolmaradók az ellenzék oldalán álltak valójában? Annyíira azért láthatóan nem, hogy bizalmat szavazzanak nekik.. Occam beretvája alapján akár azt is gondolhatnánk, hogy úgy érezték, ez az irányvonal megfelelő, a kormányzati többség borítékolható, felesleges fontoskodni a szavazásnál..

(Az ugye azért még megvan, hogy egy előző szavazáson ~3 000 000 szavazó jelezte, hogy a fidesz mellett áll az adott kérdés tekintetében..)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.07.09. 19:05:24

Ekkora részvétel mellett mindegy az eredmény, maga a részvételi arány a demokrácia kudarca.

Ellenzéki Tüntető 2018.07.09. 19:06:46

@rockjano: "mert szerintem ezeket a rohadt geciket a többség azért utálja mint a szart"

Szerintem is, csak valahogy az orbán egy távgömbbel megakadályozta hogy elmenjenek szavazni valahogy.

BiG74 Bodri 2018.07.09. 19:25:30

@Womb Raider:
Szép magyar anyanyelvünk! Az ellenzéki érzelmű azt jelenti, hogy nem tetszik neki a fityisz, de attól még nem fog a meglévő konkrét szaros ellenzéki pártok közül választani, jelenleg inkább szarik bele. Amúgy az adatok alapján elhivatott fityiszes sincs sok.

2018.07.09. 19:25:44

Elárulom a Fidesz legtitkosabb választási stratégiáit: legyél hitelesebb, mint az ellenzéki jelölt, azzal foglalkozz, amit az emberek igényelnek. Mivel a legtöbbször az ellenzéki jelöltek hiteltelenek, hülyeségeket beszélnek, nincs nehéz dolguk a Fideszes jelölteknek. Bár azt senki nem érti, hogy míg az ellenzéki jelöltek mindig IQ bajnokok, ahogy az ellenzéki programok és stratégiák is, hogy a túróba nem tudnak győzni?

2018.07.09. 19:26:39

@Ellenzéki Tüntető: Maga már kihalt, vagy valami rezervátumból internetezik?
Azt olvastam, hogy az ellenzéki tüntető utolsó példányait valahol az Oktogonnál látták..

2018.07.09. 19:30:13

@BiG74 Bodri: Tudom én, hogyan vót a gondolat..
Ám a kimerítő magyaráztod azért köszönöm. Próbálom dekódolni... az ellenzéki érzelmű, az olyan "ős ellenálló" aki nem csak a jelenlegi kormánypártot, de annak teljes ellenzékét sem szívleli... legalább pártatlanok.. az örök lázadók.

Te milyen adatokat olvasol amúgy?

ősbölény 2018.07.09. 20:10:45

Győri Péter személyét tartani a bukás (egyik) okának tipikus áldozathibáztatás.

Budapest a kutyaszar városa 2018.07.09. 20:38:22

@Magánvéleményem: " 2006 - os ártányok" Ó, mert az illegitim tolvajpárt úgy tele van azzal a sok hamvas, szűzies elvtárssal... akik még a kifosztott államkincstári
zsírosbödönről is azt hiszik, hogy az a Grál-kehely.....

sZulamith 2018.07.09. 20:39:07

6.pnt (lehetne) A kormánypártnak bőven volt pénze, a többi pártnak alig, olcsó hatástalan kampányokra futotta. Semmi pénzük a határon túliak megnyeréséhez. Való igaz, hogy a fideszes hívők mind mentek/mennek szavazni.

2014 -hez képest az idei Fideszre szavazók létszáma (leszámítva a nagyarányú határon túli szavazókat ) különösebben nem nőtt. Gondolom ezt Ők is látják, a stratégia nem hagyta figyelmen kívül:)
Szerintem is, a félelem a migránsoktól, a munkahely elvesztésétől benne van a győzelembe

FCUK28 2018.07.09. 23:16:27

"Elvileg szabad választások vannak Magyarországon, de más nem nyerhet." elvileg igen ,de amíg az ellenzék, élén az MSZP-vel, és szócsöveivel, mint pl a b1, annyi szavazót tud elvinni az urnákhoz, mint most vasárnap, adódik a kérdés, hogy minek van választás egyáltalán? ott tartunk, hogy amikor Áder mostanában kiír egy választást, akkor tulajdonképpen nem is egy választást ír ki, hanem meghirdeti az ellenzék következő nagy égésének időpontját.

nick, mennyit fizetnek ennyi hülyeségért?

DFK 2018.07.10. 05:28:33

Az egyetlen ok az ellenzék alkalmatlansága, balfaszsága (szó szerint).

2018.07.10. 06:09:05

@sZulamith: "Semmi pénzük a határon túliak megnyeréséhez. Való igaz, hogy a fideszes hívők mind mentek/mennek szavazni. "
Az, hogy pénzük (állítólag) nincs erre, a kisebbik baj. A nagyobbik, hogy üzenetük sincs a tömegek számára..és tetézi ezt az, hogy nem is képesek egy nyelven beszélni a választókkal...

Figyi:

"Továbbra is azt helyes gondolnunk és mondanunk, hogy az elöregedő Európának szüksége is van bevándorlásra, csak így tartható fenn a kiegyensúlyozott gazdasági növekedés, a jóléti rendszerek egyensúlya. "
(haza.blog)

Mi, liberálisok, elmondjuk nektek parasztoknak, hogyan helyes gondolkodnotok..na, ez így tálalva, még, ha igaz is lenne, akkor sem érne célt.

LebensraumamOsten 2018.07.10. 07:38:41

@maxval balcán bircaman: Még egy ideig ugathatsz ide, mielőtt a titkosszolgálat elszállít Bulgáriából valamely "ismeretlen" helyre.

metal · http://electric.blog.hu 2018.07.10. 07:55:07

Baromságok tömkelege!
A legjobb ez a rész: "z úgy is elő tudják segíteni, hogy hidegen tartják a kampányt, hogy lehetőleg még azok se tudjanak a választásról, akiket érint."
Minden érintett (választásra jogosult) kap hivatalos értesítőt, hogyan oldható meg, hogy ezek után nem tudnak róla?

Trackers 2018.07.10. 08:26:23

Ekkora baromságot rég olvastam.

Még esetleg a napsütést vagy épp az esőt lehetne ezeken túl a Fidesz nyakába varrni.

1. Az időközin mióta világ a világ jóval kevesebben szavaznak.

2. Melyik összefogást is akadályozták meg, ami zökkenőmentes, összehangolt és sikerese volt egyszer is ?

3. Kamujelölteknek nevezel mindenkit aki indul egy téves prekoncepció mentén. Azt hiszed csak a Fidesz van, meg a Fideszt ellenzők. Holott az ellenzéket ellenzők jóval többen vannak a Fideszt ellenzőktől, és jelentős metszetük van a Fideszt ellenzőkkel. Akiknek csak az általad kamunak nevezett jelöltek maradnak.
Akik mellesleg szintén minden időközin, és országoson szerepeltek cirka 27 éve.

4. Tehát a Fidesz elintézte hogy Soros által támogatott, hajléktalan ügyet preferáló ex-SZDSZ-es, Győri Péter nevű induljon a Fidesz ellen. Értem. Orvos látott már ?

5. Választásokon láttam én már MSZP logóval kitömött Tescos zacskókat, krumplikat, tüzelőt, ... is dögivel. Kampány szerves része.
Megjegyzem a közmunkára kényszerítettnek nevezett szerencsétlennek titulált honfitársaink jelentős része éppen a Fideszre szavaz, és éppen a közmunka miatt.
Fura mi ?

metal · http://electric.blog.hu 2018.07.10. 08:50:34

@Trackers: "2. Melyik összefogást is akadályozták meg, ami zökkenőmentes, összehangolt és sikerese volt egyszer is ?"

Úgy akadályozták meg az összefogást, hogy a Jobbikot nem engedték indulni, így nem volt jelöltje, és nem tudott a két jelölt összefogni. Érted? Logika, mint a vicceben a rendőrrel, meg az akváriummal.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 08:50:39

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ha a ballib jelölt nyert volna, az feleakkora részvétel mellett is a demokrácia győzelme lett volna.

sZulamith 2018.07.10. 11:57:19

@Womb Raider: . "A nagyobbik, hogy üzenetük sincs a tömegek számára..és tetézi ezt az, hogy nem is képesek egy nyelven beszélni a választókkal."

Sajnos ez igaz.

kolomparlole1114 2018.08.20. 06:32:38

@maxval balcán bircaman: 1 szóval: választást csaltak a jobberkomcsik.

kolomparlole1114 2018.08.20. 06:33:28

@maxval balcán bircaman: Így van, mivel a zsidesz = hazaárulók! Ennél minden csak jobb lehet.

kolomparlole1114 2018.08.20. 06:37:33

@Trackers:

"Melyik összefogást is akadályozták meg, ami zökkenőmentes, összehangolt és sikerese volt egyszer is ?"

Ezért lett megakadályozva, hogy ne lehessen sikeres. Áprilisban csak 1 dolgot várt az ország a hazafiaktól: összefogást, 1 jelöltre szavazást, legyen az bárkié, csak ne a hazaáruló zsideszé. De érdekes hogy az áruló L(E)MP, meg a torockai féle jobbikáruló brigád miatt nem jött ez létre... Ezek mind a zsidesz fizetett ügynökei.

"a közmunkára kényszerítettnek nevezett szerencsétlennek titulált honfitársaink jelentős része éppen a Fideszre szavaz, és éppen a közmunka miatt.
Fura mi ?"

Azért hogy ne vegyék el tőle azt is a zsideszes polgik. A cikk is erről szólt, fura, mi?
süti beállítások módosítása