B1 blogcsalád



Kis Gömbőc bekapja a nagymamát - A Simicska, Mészáros sztori

2018. július 06. - jdesi

A meséből jól ismert Kis Gömbőcnek megvan az a tulajdonsága, hogy mindig be kell valamit kapnia. Szájszervét eleinte Simicskának nevezték, aztán amikor az már nem működött, új szájszerve egy megbízhatóan minden önálló gondolatra alkalmatlannak tűnő ember lett. Aki a kis Gömbőc utasítására szakszerűen minden felfal.

meszeros_lorinc_bekapja.jpeg

De miért is lenne önálló gondolata, ha üzleti és közéleti sikereit annak köszönheti, hogy semmi eredeti megbízhatóan soha nem fog az eszébe jutni. Még csak fel sem ötlik benne, hogy az a mérhetetlen vagyon, amit pár év alatt felhalmozott az övé lenne. Az ember tudja, hol a helye.

Elődje minden bizonnyal itt rontotta el. Elhitte, hogy ő egy üzleti zseni és nélküle megáll még a Föld forgása is. Aztán, amit kiderült, hogy nincs már mögötte az adóhatóság, a törvényhozás, a végrehajtó hatalom – már nem is akkora üzleti zseni. Könnyű úgy gazdagodni, ha az államtól rendszeresen és megbízhatóan beesik egy túlárazott tízmilliárdos megrendelés, amiből kisebb milliárdokat pillanatok alatt zsebre lehet vágni. (Szép nagy zseb lehet az már.)

Sok a gyerek, nagy a család, rengeteg a láb, amely sajátjára akar végre állni.

El lehet persze azon gondolkozni, hogy egy bizonyos vagyonmennyiségen felül mire jó ez az egész. Többet nem tud enni, ruházkodásra sem sokkal jelentősebb összeget költeni és így tovább. Jó, Mészáros Lőrinc szenvedélye a hajózás persze igen drága sport, ott aztán több stadionnyi pénz is el tud gyorsan tűnni. Ráadásul erős mezőnyben kell helytállni, hiszen ott az a csomó unatkozó arab olajsejk és orosz oligarcha, aki unalmában mindig nagyobb és nagyobb jachtra vágy. És most képzeljük el, mit érezhetne egy egyszerű felcsúti víz- és gázszerelő, ha azt kellene megélnie, hogy az övé kisebb. Hát csak azért sem. A pénz persze hatalom és a hatalom pénz. Pénzért lehet hatalmat szerezni, a hatalommal rengeteg pénzhez jutni. Kiszállni pedig elég kockázatos, mert akkor még a végén valaki megkérdi egy elhagyott tizmmilliárdosnál vagy egy ottfelejtett fél megyénél, hogy bocs, de ezt kitől vetted el. És akkor jöhet az a kínos magyarázkodás. Akkor inkább még ide mindent. A Kis Gömbőc szépen halad előre. Rövidesen a királyi várba hurcolkodik fel, visz magával majd pár focipályát és egy szotyimag köpködő üzemet. A szolgaseregnek már kijelöltetett a helye, hogy nézni is tereh. Szóval, alakul a szép új világ, ne tessenek aggódni. Mindenki annyit ér, amilyen közel (távol) van a Kis Gömbőzhöz. Aki hasznossá tudja magát tenni gömbőcködésben, az maga is lehet helyi jellegű K. G.

Mert ahol gömbőcködés van, ott mindenki szem a gömbőcben.

Egy klasszikus egyszer azt mondta, hogy „ne mi nyerjük a legtöbbet” – ebből aztán baj lett. Elmúltak az efféle lovagias dolgok és szépen megtanulta, hogy dehogynem, csak nyerjük mi a legtöbbet, vagy esetleg mindent, a többieknek meg coki. Olyan coki vagy.

Enyém a vár, tiéd a lekvár – kiáltotta a Kis Gömbőc és bekapta a nagymamát is lekvárostúl. Közben arra gondolt, hogy miért adná ezt a jó kis lekváros nagymamát másnak.

Közben a zenekar, amelyik ellenzéknek nevezi mostanában valamilyen oknál fogva magát, a süllyedő Titanicon vállalta a zenekar szerepét. S miközben a hajó szép egyenletesen süllyedt, s már világos, hogy mentőcsónak sincs elég, ők csak húzzák, húzzák. Illetve, modern kutatások kiderítették, hogy az elsőhegedűs – már nyakig ért a víz – összeveszett a brácsással, mert az egy kicsit hamisan játszott szerinte. S míg ezen vitatkoztak természetesen a tenger fenekére süllyedtek és szépen meg is fulladtak.

A Kis Gömbőc ezen nagyot nevetett és bekapott egy nyujdíjpénztárat, két bankot, s közben jó savasat böffentett.

Ám, mint tudjuk, ekkor jött a kiskanász a bicsakjával.

Ugye jössz, Kiskanász?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2114096489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK28 2018.07.06. 10:45:54

ezt az írást megsirattam.

Désin valahogy mindig sírni kell, annyira hülye, hogy a fal adja a másikat. és ebben az esetben a hülye nem minősítés, hanem vitaalap. lehet barom is :)

Miért van az, hogy a balos firkászoknak semmi köze a való világhoz, de ezt mindig meg is kell mutatniuk? :D:D:D

Fidesz bérszámfejtés 2018.07.06. 17:44:09

@FCUK28: Még ki se küldtük az SMS-t a posztról. Dicséretes a szorgalma!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.06. 17:57:14

@MOTHERFCUK28: "Désin valahogy mindig sírni kell, annyira hülye, hogy a fal adja a másikat. "

Rajtad valahogy mindig sírni kell, annyira hülye vagy, hogy a fal adja a másikat. :))

Dési minden mondata arany. Megírja a valóságot, kicsit bohóckodva, könnyedén, nem olyan izzadságszagúan, mint a fideSSfasszopók kommentjei.

sinus67 2018.07.06. 18:20:23

Kiskanász (önjelölt) az lenne sok! A kurva gömbőc meg felfalta a bicskát.
Ennélfogva a gömbőc csak belülről szúrható ki!

BiG74 Bodri 2018.07.06. 18:22:20

Kis gömböc bekapja, nagy gömböc élvezi!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.06. 19:37:01

S az óriásgombóc Soros gazda, akinek 100-szor annyi a pénze?

Gevlekte Salamander 2018.07.06. 20:21:41

A kis gömbőc az miaz? Gömböc lesz az, liberális butapestiek!

igormikornyitckij 2018.07.06. 22:43:10

@maxval balcán bircaman: Ő ügyesen nagyban játszott, nem csak itt ebben a kis porfészekben. Ettől még nem lesz kisebb probléma az, amit a blogger írt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.07.06. 22:53:26

@maxval balcán bircaman: És ez mit ment ezen? Különben meg Soros a tőzsdén szerezte a pénzét, nem lopta el a közösből.

sinus67 2018.07.06. 22:55:48

@maxval balcán bircaman:
Ügyész:
- Vádolom önt Hakapeszi Kázmér, XY előre kitervelt, szándékos megölésével!
Gyanúsított:
- És a Gipsz Jakab? Ő 3 embert ölt meg!
Ügyész:
- Ja? Bocsi! Akkor ön szabad!

Így gondolnád?
Vagy azért Hakapeszi is bűnös? Na? Csak egy icipicit?
Vagy mehet bulizni, mert más(ok) több embert öltek meg?

[megmondoember] 2018.07.07. 01:45:11

@sinus67: Te most tényleg megkérdeztél egy többjúzeres fake propagandatroll accountot arról, hogy mi a véleménye az őt fizető gazdája viselt dolgairól?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.07. 07:28:52

@igormikornyitckij:

Nincs eleve probléma. Szükség van hazai nagytőkére, ezt igyekszik most Orbán felhízlalni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.07. 07:31:38

@sinus67:

Maga az eset meghatározása a tévedés itt.

Lopásnak nyilvánítja a szerző a tőkehalmozást, miköznem az ezerszer nagyobb tőkehalmozást meg nem tekinti lopásnak. Ez a kettős mérce.

sinus67 2018.07.07. 07:50:02

@[megmondoember]:
Meg hát! Egyszerű kérdés ez! Válaszolni nem tud rá értelmesen úgysem. Én meg jókat röhögök a szervilis baromságain.
Micsoda szar, unalmas munka lehet, amikor naphosszat valaki a fideszt bíráló blogokon lóg, hogy gyorsan elsőnek odaböffentsen valami baromságot.
Ne unatkozzon a haverjaival együtt.
Dolgozzanak meg a pénzükért!

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2018.07.07. 08:09:20

@maxval balcán bircaman: Bocs tovaris! Véletlenül a 40 évvel ezelőtti direktívákat küldtük el magának!

Egyallampolgar 2018.07.07. 08:49:28

Szerintem tévedés a cikk.
Nem Simicska rontotta el Pénztáros Lóri meg a szerény.
Orbán Viktor lépett szintet. Ő liberálisnak mondta magát sokáig. A 88-as alapítástól Antall József haláláig liberálisnak hazudta magát Orbán. A pénzt viszont gyorsan megszerette. Simicska Orbán jól ismert interjúja szerint a legokosabb volt köztük. Rábízták a pénztárt. Simicska irányította a gazdasági ügyeket.
Aztán Antall József halálakor a politikai szédelgő Orbán meglátta a konzervatív rést és gyorsan beleugrott. Már akkor is egy elvtelen mohó patkány volt.
A bunkó magyar szavazóknak elegük volt a demokrációból 94-re mert sosem vágytak rá. Mikor látták hogy a demokrácia nem okoz dániai jólétet visszakérték a kádárizmust (Horn Gyulát) 94 volt ekkor. De nem jött vissza a kádárizmus. Az elvtelen szocik neoliberális gazdaságpolitikája után Orbán maradt az tahó szavazók opciója.
Orbán - Simicska elkezdtett fosztogatni.
A bukás után Orbán észrevette Putyint. A KGB gyilkos maffiózóját aki pénzt és hatalmat egyesít. Ő is akart ilyen illeberális maffia államot. A gazdasági és politikai hatalom azonban ekkor még két kézben volt. Hát ezért kellett megszabadulni Simicskától. S ezért kellett ez a fogyatékos Lőrinc. Mert formailag még jól jön itt az EU-ban. Közben egy ártalmatlan ostoba báb.

kolompar lole 1113 2018.07.07. 09:38:53

@maxval balcán bircaman: De nem rájuk van szükség mint nagyburzsujokra, hanem akik tehetséből, MUNKÁVAL (NEM, A LOPÁS _NEM_ MUNKA!!!) gazdagodtak meg. Ehhez hagyni kellett volna a MAGYAROKAT érvényesülni, nem különadóztatni, ellopni mindent ami működő, elvenni a trafikjukat, hogy a tehetségtelen haveroknak odaadják.

Orbán jó román hazafi!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.07. 09:40:11

@kolompar lole 1113:

Ezt próbáltuk 20 éven keresztül, 1990-2010 között, s nem jött be: az országot lerabolta a nyugati nagytőke.

kolompar lole 1113 2018.07.07. 09:40:16

@maxval balcán bircaman: Jó hülye vagy bazmeg! Spekuláljál te is! Ja, hogy nincs annyi eszed hozzá mint Sorosnak, te csak lopni tudsz, ezért a pártod a zsidesz...

kolompar lole 1113 2018.07.07. 09:41:21

@maxval balcán bircaman: Mi lehet ezerszer nagyobb a fideSS nagyüzemi, 1000 milliárdos lopásainál? Annyit már az USA-ból se lehetne lopni, nemhogy innen, kelet-balkánról.

kolompar lole 1113 2018.07.07. 09:44:39

@maxval balcán bircaman: Tényleg? Annyira lerabolta hogy nélküle csak a gyatyából kilógó faszunkat vakarhatnánk. Az előző kommunizmus is kisemmizett minket, aztán amíg kapitalizmus volt, viszonylag jól éltünk, most megint kommunizmus van, újra haladunk a csődbe, mert az állam(i oligarchák) nem jó gazda. Az oligarchák csak a kilopható támogatást, szajrét nézik, nem akarják megművelni az összelopott földet, ipart végképp nem, mert abba pénzt is kéne fektetni, nemcsak kilopni.

kolompar lole 1113 2018.07.07. 09:46:34

@maxval balcán bircaman: Itt, és országnak hívják. Tudom, mint románnak, nehezen jönnek a szádba a magyar szavak, de szívesen kisegítünk, mert mi ilyen vendégszerető nép vagyunk. Csak a román gazdáidat utáljuk, de nem azért mert Indiából származnak és sötét a bőrük, hanem mert fajtajellegnek megfelelően lopnak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.07. 09:47:16

@kolompar lole 1113:

Mítoszokat gágogsz.

Mo-on eleve nincsenek hazai oligrachák, sose voltak. Mind külföldi, s szarvuk letörése a következő évek fontos feladata.

kolompar lole 1113 2018.07.07. 09:48:25

@maxval balcán bircaman: Nem is magyarok ezek az oligarchák, hanem románok. Orbán, Lázár, Luxustóni: ősi román név mind!

Brix 2018.07.07. 09:58:26

Az ellenzék valóban süllyedő hajó. A főbb ellenzéki pártokat: a Jobbikot, az LMP-t kicsinálták, külső segítséggel felbomlasztották. A posztszocialista pártok - mint az MSZP, DK - is rohamosan vesztenek népszerűségükből. Elhárult minden akadály ( eddig se nagyon volt..) a velejéig korrupt, tolvaj fidesz-közeli elit további gazdagodásra. Most dimenziót fogunk lépni, a közvagyon lenyúlása tekintetében. Talán csak az ad reményt, hogy az oknyomozó újságírás és néhány ellenzéki képviselő nagyon részletesen feltárta és dokumentálta a kormány, a kormány-közeli elit korrupciós ügyeit. Egyszer - ha újra demokrácia lesz Magyarországon, az egy párt abszolút hatalmán alapuló autokrata rendszer helyett- ezeket a korrupciós szereplőket elő lehet venni, és törvényt lehet hozni a vagyonelkobzásról. Amíg ezt a népnyomorító , feudális összefonódásokon alapuló maffia rendszert fel nem számoljuk Magyarországon , nem leszünk modern , európai jóléti állam. Talán évtizedek kellenek hozzá, de most demokráciában rosszabb állapotban vagyunk , mint 1990-ben. Akkor még esély volt a pártok egyenlő versenyén és váltógazdálkodásán alapuló - demokratikus politikai rendszer kiépítésére, ma már nem. Fortélyos hatalom igazgat mindent, 21-ik századi , szofisztikált módszerekkel lerabolják az országot...

kolompar lole 1113 2018.07.07. 10:00:52

@maxval balcán bircaman: Semmin. Akkor is a román érdekeket szolgálnád, ahogy most is. A célotok hogy a magyar népnek minél rosszabb legyen. Ennek ezsköze: az Orbán-maffia, a kommunista cigány bűnszervezet hatalmon tartása minálunk.

kolompar lole 1113 2018.07.07. 10:03:27

@Brix: A rendszerváltásra már csak a raadikális megoldást nyújtó pártok esetében van remény, amint ez bekövetkezik, a közpénzt is úgy fogják elvenni Orbánéktól ahogy lopták: tollvonással. És persze statáriális saller kíséretében. Szal ha Orbán bukik, a közpénz visszakerül a közösbe (de legalább is egy része, mert ne legyünk naívak, más is lopni fog, csak nem annyit, ami azért a jelenlegihez képest eredmény).

teleorman 2018.07.07. 10:36:16

@igormikornyitckij:

"Nincs eleve probléma. Szükség van hazai nagytőkére, ezt igyekszik most Orbán felhízlalni."

Nem rémlik, hogy az a nagytőke, amit a politikai hatalom "hízlal föl" elsősorban brutálisan túlárazott közbeszerzésekből, az soha nem lesz versenyképes és soha nem hoz jólétet? (Mármint úgy általában, akik éppen viszik a szajrét, azoknak igen.)
A piac nem tökéletes. Ám ha alapvetően nem az dönti el ki nyer, ki veszít, hanem a politikai hatalom, azt úgy hivják: kommunizmus (esetleg tervgazdálkodás). Egyszer már kipróbáltuk, ismert eredménnyel.

Sajnálom, ez nagyon vulgárközgazdaságtan, de néha erre is szükség van, ha hiányoznak az alapok.

taga20 2018.07.07. 11:47:21

@maxval balcán bircaman:

"Nincs eleve probléma. Szükség van h,azai nagytőkére, ezt igyekszik most Orbán felhízlalni."

birka te ostoba barom! ekkora szutykot, mint amilyen te vagy, ritkán szül anya!

szerintem téged valami egysejtűből klónoztak!:)))

sinus67 2018.07.07. 12:07:49

@maxval balcán bircaman:

Számodra és elvtársaid számára minden esetmeghatározás téves, amiből az következik, hogy a fidesz egy maffia tolvajbanda!
Ilyenkor jön a másra mutogatás. A más (Gyurcsány, multik, migránsok, Soros) a hibás. Szar lehet úgy élni a mindennapokat, hogy keresni kell az ellenséget, nehogy szembe kelljen nézni a fidesz tökéletlenségével. / hú, de finoman fogalmaztam :D /

taga20 2018.07.07. 13:03:37

egyébként ki ez a fogyatékos a kisbográccsal, és a avval a pár majom fityeszes jobbággyal?

ja, ez a magyar cukkenberg!:)))

Egyallampolgar 2018.07.07. 13:12:53

@maxval balcán bircaman:
"Hová lett ellopva és mi?"

Direkt trollkodsz? Beteg vagy? Fizetnek érte?

A lopásokrók kérdezd meg a FIDESZ kormány Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkárát. Ángyán József egy évig dolgozott azon, hogy a magyar gazdáknak megélhetése legyen. A szavazáson vette észre, hogy átírták a törvénytervetet amin benyújtott. Lemondott.
Miért van az, hogy 2015 novembere óta köztisztviselő családtagja nyerhet közbeszerzésen? Soha előtte nem volt ilyen.

Lehet reggetni Sorostól Putyin valagában, de jobb lenne ezt az országot elvenni a tolvajoktól és átadni a józan észnek.

sinus67 2018.07.07. 13:28:48

@maxval balcán bircaman:
Azt mondom ellenfél van.
Ellensége azoknak van, akik tehetségtelenek, képtelenek önállóan, legjobb tudásuk szerint érvényesülni, de mégis szeretnének valakik lenni.
"A semmiből is hatalom lesz, ha valaki meggyőz egy maréknyi elkeseredett embert, hogy jogában áll jogtalanságot cselekedni."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.07. 13:29:40

@Egyallampolgar:

Mi a valóság? Enyhe, de töretlen fejlődés 2012 óta.

Nagyon ügyes lehet ez a csúnya, cigány Zorbán, hogy billiárdokat lop, s mégis épül az ország?

Bezzeg a ballibek sose loptak egy fillért se, mégis esett vissza az ország!

taga20 2018.07.07. 14:00:13

@sinus67: te képes vagy evvel a fogyatékos ruszkitrollal érdemben vitázni?:)))

sinus67 2018.07.07. 14:11:53

@maxval balcán bircaman:
Nálad, meg a fidesz házatáján! Kultúrkörökben jelentős künbséget tudnak tenni e két fogalom között!

sinus67 2018.07.07. 14:14:07

@taga20:
Érdemben?
Egyetlen hozzászólásomra sem reagált érdemben! A pártközpont lózungjait nyomja a kényszerképzeteivel vegyítve!
:D

mgdé 2018.07.07. 14:28:37

@maxval balcán bircaman:
"Hová lett ellopva és mi?"

Személyesen láttam a pályán a gömböcöt labdát lopni az ellenféltől. Boldog volt, vigyorgott. Azóta némileg más alakú lett a labda, s kicsit nagyobb. No meg ellenfél sincs már, csak amolyan amatőr_színjátszóköri büféalkalmazottak. A bírók egy része meg hasonlóan lütyő, mint te, mert Isaurán nőttek fel, s nagyon meghatódottak saját maguktól, hogy az ő adományaik váltották ki szegényt lányt a rabszolgasorból.

Persze ha te kezelted az adománygyűjtő számlát, az egészen más! :P

taga20 2018.07.07. 15:02:08

@sinus67: hallod bakker, má aszt hittem, hogy mekhülyültél!:)

nazene! me aszt mindenki komálja!:))

www.youtube.com/watch?v=PaoFq3xYhgs&start_radio=1&list=RDPaoFq3xYhgs

taga20 2018.07.07. 15:03:28

@maxval balcán bircaman: te ostoba állat! a két szó ég és föld!

birka menet 2018.07.07. 15:09:28

@maxval balcán bircaman: "Hová lett ellopva és mi?"

Te elbaszott Szentpétervárból fizetett Putyin trollja, az OLAF jelentései ezt mind megmondják, ki se látszanak a Mészaros, Tiborc nevekből. Miközben az OLAF még szinte semmit sem vizsgált meg a Lopbán korszakból.

kolompar lole 1113 2018.07.07. 15:17:43

@taga20: Ő a zsideszes trollhadsereg egyszerű jobbágya. A kérdés csak az hogy mennyit kap érte. Netán sima ingyenhülye?

kolompar lole 1113 2018.07.07. 15:19:50

@maxval balcán bircaman: De, van ellenség, ti fidesznyik hazaárulók, és tartótisztjeitek!

kolompar lole 1113 2018.07.07. 15:22:15

@maxval balcán bircaman: Milyen fejlődés, te szerencsétlen? Nektek, közpénztolvajoknak, lehet, de ezt nem fejlődésnek hívja a BTK, hanem köztörvényes lopásnak!!!

taga20 2018.07.07. 15:38:57

@kolompar lole 1113: bakker, erről a szardarabról simán el tudom képzelni, hogy ingyé ekkora geci.

ennek a lopás a fejlődés, ennek a szarcsimbóknak a mészaroslölö a mai széchenyi!

édesfaszom, ebből az állatból van itt kétmisi. csoda, hogy szét van/lesz baszva ez a szerencsétlen hazánk!

nemecsekerno_007 2018.07.07. 17:19:14

@Brix: A rendszerváltás után az elvtársak ugyanezt csinálták a spontán és szervezett privatizációval. Pedig akkor demokrácia volt. Ezen úgy lazán túllendülnek sokan. Ha újra tombolni fog a demokrácia akkor ezeket is előszedjük?! Vagy itt is kettős mérce van?

kolompar lole 1113 2018.07.07. 17:27:04

@nemecsekerno_007: A gengszterváltás utáni "privatizáció" (= szabadrablás) a jobboldali MDF bűne volt! A maradékuk, az áruló söpredék most a hatalmat bitorló Zsidesz nevű bűnszervezetben ül. Nyugodtan vonjad csak felelősségre őket!

nemecsekerno_007 2018.07.07. 17:32:15

Gyerekek jól elszórakoztok egyébként! :) Én ahogy sokan ebből meg a korábbi lopásokból is kimaradtam, emlékszem még viszont arra amikor a kiszámlázott pénz 60%-át vitte az állam. Akkor pedig -szerintetek- tombolt a demokrácia és senkinek se korlátozták a szabadságjogait :) Szóval akkor is és most is az én pénzemből hízott/hízik a gömböc vsak most többet hagy nekem is. :) Ha van különbség akkor ez az :)

nemecsekerno_007 2018.07.07. 17:34:32

@teleorman: és olyan rémlik, hogy: "Csak azt ne kérdezzék hogyan szereztem az első milliómat" (nyílván dollárban) :)

nemecsekerno_007 2018.07.07. 17:39:59

@kolompar lole 1113: Ja hát persze. Akkor nem az egész rendszerváltást irányító állampárt, meg az utódpártja. A korábbi kádári titkosrendőrség meg az értelmiség hathatós támogatásával?! :) Ja nyílván a frissen megválasztott MDF tehet mindenről, akkor nem ők voltak a hasznos hülyék, ugye?! :)

kolompar lole 1113 2018.07.07. 17:49:21

@nemecsekerno_007:

Milyen állam, milyen 60%, hova vitte?

De még ha igaz is lenne, legalább a közösbe került a pénz anno, most meg a közösből lopnak az elvtársak. Ha választani kell, inkább a közös legyen tele, mint pár magánzseb!

kolompar lole 1113 2018.07.07. 17:51:37

@nemecsekerno_007: Hát ha neked z MDF az állampárt utódpártja, akkor ja... Mondjuk az árulói a mai állampártban ülnek, ez igaz. Most is van Munkásőrség, TEK-nek hívják. Ugyanazok a parádézó díszhuszárok, akik csak az elvtársakhoz hűek, nem a hazához.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.07. 17:59:13

@kolompar lole 1113:

Javult a bérszint, az életszínvonal, csökkent a munkanélküliség lés az infláció.

kolompar lole 1113 2018.07.07. 18:28:42

@maxval balcán bircaman: Hogy miiii???????????????

Mitől javult az életszínvonal, a csökkenő bérektől? A milliónyi magyar kivándorló Londonban megmondja neked, mi "javult" itthon...

Mitől csökkent volna a mu nkanélküliség? Attól hogy átnevezték közmelósra, biztos nem.

Az infláció mindig akkor lódul meg, amikor a kancsal Matolcsy kinyitja a pofáját. Mint pl. most is, a forint rekordgyenge, köszönhetően a kommunista állampártnak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.07. 18:37:03

@kolompar lole 1113:

Nőttek a bérek reálértéken is. Csökkenés csak a ballib nedves álmokban van.

kolompar lole 1113 2018.07.07. 19:32:51

@maxval balcán bircaman: Ezt az "álmot" úgy hívják hogy VALÓSÁG, ébresztő! Biztos a 400k londoni mosogató is álom, orvosból, ápolóból meg egyenesen túltengés van a frissen felújított magyar kórházakban... Habonyárpika gazdád ilyen hülyeségek firkálását rendeli el, vagy alapból vagy ilyen hülye?

kolompar lole 1113 2018.07.07. 19:34:17

@nemecsekerno_007: Ja és hazaáruló is vagy, mert neked az a jó ha minél jobban kifosztják az elvtársaid a mi országunkat. Persze neked nem gond, te nem magyar vagy...

kolompar lole 1113 2018.07.07. 22:57:30

@maxval balcán bircaman: Nekem semmi, a te gazdád nem tudja ellopni az adójukat, még a végén lelassul Pénztáros Lőrinc stróman zuckerbergi növekedése...

kolompar lole 1113 2018.07.07. 22:58:42

@maxval balcán bircaman: Végül is Trianonban is csak világot látott az ország 2/3-a. Ami neked teljesen fasza. Jó román hazafi vagy te is, mint gazdád, a kommunista Cigányvajda.
süti beállítások módosítása