B1 blogcsalád



Révész Máriusz közelebb került Orbánhoz

2018. július 04. - B1blog

Aktív Magyarország. Aktív Magyarország! rm1.jpg

Egy hétfői kormányrendelet értelmében Révész Máriusz kormánybiztos átkerült az innovációs minisztériumtól a Miniszterelnöki Kabinetirodához. A titulusa ugyanaz maradt, de az elnevezése is jelentőset egyszerűsödött.

  • Korábban a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos volt.
  • Az új kormány megalakulása óta pedig úgy hívják a tisztségét, hogy az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Két dolog miatt történhetett az átrendezés. Egyrészt a turizmusért az új kormány megalakulása óta a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium a felelős, másrészt pedig úgy tudni, Orbán miniszterelnök nagyon szívén visel néhány olyan programot, amiért Révész felel. Ilyen például

a nyaralóhajóturizmus beindítása.

Tavaly úgy volt, erre a célra ebben az évben elköltenek 4,6 milliárd forintot és kísérleti jelleggel a Felső-Tiszavidéken és a Bodrogon kezdenék a műfaj elterjesztését. A pénzből a tervek szerint vesznek 20 nyaralóhajót, illetve kikötőket építenek.

Az elképzelés szerint olyanok volnának ezek a vízijárművek, mint Angliában, vagy Franciaországban a csatornahajók, vagyis nem kellenének papírok ezeknek a járműveknek az irányításához.

P. J.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1614092207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sZulamith 2018.07.04. 14:25:36

Klassz dolog a hajózás. Annak idején a Margit szigetre hajóval jártunk. Szakszervezeti le a Dunán, közben Belgrád, Orsova megállókkal csodás volt. A temzei hajózás Dickens regényeit juttatta eszembe..

Bitang Inas 2018.07.05. 14:47:31

tök jó. ki fogom próbálni az biztos.
süti beállítások módosítása