B1 blogcsalád



Simicskó beindítja a nemzeti Jedi-képzést

2018. július 02. - ashwood

maxresdefault_3.jpgTudat alatt ható történelemórákra és franciás óvodákra van szükség, hogy a honderű kacaja fakadjon minden nemzeti gyermek keresztény száján – ezt megvalósítani Simicskó István feladatául rendelte a sors és Orbán Viktor. De a veszélyben lévő gyerekek közül egyet is elég megmenteni.

Töretlen Orbán Viktor bizalma Simicskó Istvánban. Volt ő már titokminisztériumi államtitkár, majd egyedüliként szavazott Magyarország EU tagságára, de ez sem rengette meg karrierjét, amelyet az előző ciklusban honvédelmi miniszterségig vitt. Leváltása is csak látszólagos: komoly feladatot kapott ismét a vezénylő tábornoktól: egészséges nemzeti öntudatot kell nevelnie minden magyar gyerekbe. Neki.

Nagyívű interjúban számolt be feladatárül a propaganda zászlóshajójának. A következőket tudhattuk meg e szellemi világítótoronytól:

– "a migrációs válsághelyzet idején mintegy négyszázezer ember gyalogolt keresztül Magyarországon." Ez mondjuk némileg ellentmond a hivatalos álláspontnak, miszerint Orbán Európa határát védte, de kétségtelen, hogy közelebb áll az igazsághoz. Akkor lenne teljes az átfedés a valósággal, ha Simicskó még hozzátette volna: a magyar hadsereg és rendőrség hathatós segítségével történt az átvonulás Ausztriába.

– "Orbán Viktor miniszterelnök úr a hazafias és honvédelmi nevelés megerősítését bízta rám."

– "globalizált, túlzott mértékben liberális elveket valló világunkban nagy erők ügyködnek azon, hogy ne a közösségeket, a nemzeti közösséget, a családokat és a nemzettudatot erősítsék." Értjük, hogy ez a kötelező mantra, azonban egyetlen dolog égetően hiányzik: a bizonyíték. Amíg a propaganda saját mondataival képes csak alátámasztani saját állításait, addig az ilyen kijelentések valójában tartalom és konkrét jelentés nélküli uszítások.

– "Nagyon sok jel mutat arra is, hogy a nyugati civilizáció alapvető problémája leginkább a hitehagyottság." Azonban Simicskó egyetlen "jelet" sem nevez meg. De bizonyosan "nagyon sok" van. Csak hát…

– "hit nélkül az életünk nem lehet teljes." Eddig nem is sejtettük, hogy a volt honvédelmi miniszter életviteli tanácsadással is foglalkozik. De ez csak a kezdet.

– "Hiába van a legjobb tananyag, ha az az értékrend a tényleges nevelés során nem tud megfelelően célt érni." Eddig abban a (tév) hitben éltünk, hogy iskola tanít, a család nevel. Ám a jelek szerint ennek a kormánynak a család tényleg csak egy tenyész-üzem.

– "Ha csak egyetlen fiatal lelkét meg tudjuk érinteni, és át tudunk adni neki valamit abból a tapasztalatból, amivel rendelkezünk, akkor a mi nemzedékünk már nem élt hiába." Amennyiben a "hazafias nevelés" alapkövei a katolikus hit és a hungarikumok ismerete, akkor reméljük, hiába él Simicskó nemzedéke.

– "hogy egy ügy tovább éljen, legalább két ember kell: egy mester és egy tanítvány." Mondta Orbán nagyúrnak István padavan.

– "a franciáknál például már óvodáskortól beépítik, a nemzeti ünnepeik megtartásán keresztül (a nemzeti öntudatot - a szerk.)" Simicskó Istvánnak három gyermeke van. Vélhetőleg mindhárom járt óvodába. Mégis elfelejtette volna, hogy bizony más kiscsoporttól megemlékeznek a nemzeti ünnepekről? Mármint a magyarokról, nem a franciákról. Érdemes volt Simicskót megbízni, elvégre hamarosan kitalálja a kanálba a mélyedést.

– "A történelem tantárgy például kiváló lehetőség arra, hogy kiegészítésképpen egy olyan anyagot tegyünk hozzá, amely egyébként tudat alatt, a szívükben erősíti meg a fiatalok hazájuk iránti elkötelezettségét." Mi sem lenne fontosabb, mint a gyerekek tudatalattijára hatni, a tudatosság helyett. Csak így tovább!

Végezetül pedig a sajtó alapvető feladatait bemutatandó, álljon itt egy példaértékű kérdés, amely egyértelműen jelzi, nem a kormány alá rendelt propaganda szól itt, hanem az autonóm újságíró: "Honnan fakad ez a rendíthetetlennek tűnő honszeretet, elkötelezettség az ön életében?" Nekünk nincs több kérdésünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5014087665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása