B1 blogcsalád



Közlemények, amiket sosem fognak kiadni: Orbánnak fontos, hogy a CEU Magyarországon maradjon

2018. június 27. - Mr Flynn Rider

Matolcsy György a gyenge forint miatt azonnal arra kéri a jegybankot, hogy módosítson az alapkamaton. sorossoros-1_top_story_lead.jpg

Időről-időre felmerül a közvéleményben, hogy bizonyos szervezeteknek, jogi személyeknek, köztiszteletben álló közéleti embereknek meg kellene szólalniuk valamilyen ügyben. Ha Magyarország "normális" - na jó, működő - demokrácia lenne és a debil / végtelenül gonosz és önző  politikai elit egy picit is azt nézné, mi a jó a köznek, mi a jó a "zembereknek", akkor ezek a politikai állásfoglalások, közlemények megszületnének. Most felsorolunk néhány ilyet, a teljesség igénye nélkül. 

  1. A Professzorok Batthyány Köre állásfoglalása az MTA megregulázásával kapcsolatban, amelyben elítélik a tudomány fideszes/kormányzati kezekbe helyezését. 
  2. Szíjjártó Péter külügyminiszter felháborodott tiltakozása is a Lembergben pogrom áldozatául esett magyar cigány ügyében. 
  3. Tarlós István bocsánatkérő közleménye a) a biciklistáktól, b) az Air Race miatt, c) a felújított metrókocsik lerohadása és d) a folyamatos dugók miatt. 
  4. Orbán Viktor határozott kiállása a tudomány függetlensége, politikamentessége mellett; illetve az a határozott óhaja, hogy a CEU-nak, mint minden egyetemnek, helye van Magyarországon. 
  5. Mészáros Lőrinc megdöbbenve értesült róla, hogy legújabb szállodáját az Európai Unió és a magyar adófizetők adák össze. Ezért úgy döntött, visszafizeti azt a pénzt, amit a szállodájára utalt ki neki a magyar állam. Az ország leggazdagabb embere közölte: nincs rászorulva arra, hogy az adófizetők pénzéből építessen szállodát magának.
  6. Lázár János közleménye, amiben bevallja, hogy a különböző vadásztársaira és családtajaira íratott földek, kastély és egyéb ingatlanok voltaképpen hozzá köthetők.
  7. Matolcsy György bocsánatkérő közleménye a gyenge forint-euró-árfolyam miatt; a közleményen leszögezi: zonnal arra kéri a jegybankot, hogy módosítson az alapkamaton. 
  8. A Liget Projekt közölte, hogy eddigi közleményeik mind azt a hamis képzetet keltették, hogy ők meg akarják újítani a Városligetet, de tulajdonképpen csak be fogják építeni múzeumokkal. Hogy a fákkal mi lesz, senkit sem érdekel. 

 

Önnek is eszébe jutott még néhány? Írja meg kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1414076097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felucca02 2018.06.28. 10:36:39

@maxval balcán bircaman: Ezt a buziolimpiás baromságot, azt honna vetted? ez még a te szintedhez is alacsony.

Tarlós egy kissé korlátolt, barnaköpenyes, kevés képzelőerővel megáldott, újításoktól rettegő, konzervatív, szürke emberke, kurva nagy egóval. Szerintem egy mérvadó tette volt, ez mindent elmond róla: kirúgatta Vitézyt. Több rosszat szerencsére nem tett, nyilatkozgat, néha megszüntet egy-egy busz-, vagy kerékpársávot.

Minden ami történik, ellenére, vagy tőle függetlenül történik.

Demszkynél kábé ugyanez volt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 10:37:02

@felucca02:

"Mi a sikeres politika, úgy konkrétan?"

Ami a közösség érdekeit szolgálja.

Azaz nem a filantlopós gazemberek, liberális oligarchák, globálkulákok, s rablóbefektetők pénztárcáját dagasztja, hanem a kisembereknek ad jobb életet.

felucca02 2018.06.28. 10:38:32

@maxval balcán bircaman: Oké, termeljenek, csak ne akarjanak országot irányítani! Minden szavaddal egyetértek. Ilyen már volt és nem lett jó vége. Előre a népi kohók irányába!

Brix 2018.06.28. 10:38:40

@6.Lenin: "Hallottál már olyasmiről, hogy a kereslet-kínálat befolyásolni tudja az árakat, és ebbe nem szabad kívülről erőszakosan beavatkozni.."
Éppen a kormány avatkozott be mesterségesen a piaci folyamatokba: Az irreális kamatszint miatt azok a befektetők is az ingatlanpiacra vitték a pénzüket , akik egyébként szívesebben tartották volna pénzeszközökben a megtakarításaikat. A CSOK meg szinte azonnal beépült az árakba...

Másrészt, éppen összgazdasági szinten hátrányos a gyenge forint , hiszen ha a gyenge forinttal akarunk versenyképesek lenni a nemzetközi piacon, az nem serkenti a hazai cégeket hogy egyre hatékonyabbá váljanak... Ha a hazai munkás egyre kevesebbet keres euróban számítva, azt előbb- utóbb utóbb meg fogja érzeni az árak változásában is... Az infláció begyűrűzik.... Az, hogy a Magyarországra jövő turistáknak mennyire olcsó az ország, nekünk indifferens...Ne feledjük: olcsóság = szegénység
Ki akar olcsó bérű , szegény ország lenni? Az erős fizetőeszköz alap, de legalább a többi posztkomcsi országhoz képest ne gyengüljünk már folyamatosan!

FCUK27 2018.06.28. 10:38:49

@Látens Inszinuáció: cicafiú, én nem megbukok, csak annyira sikeresen cáfolom azt itt megjelenő baromságokat, hogy mindig letiltanak. nem vagyok egyébként ezzel egyedül. próbálkozik a b1, de célt sosem érnek :D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 10:38:49

@felucca02:

"A totális beépítés"

Ballib mítosz. A Városliget zöldebb lesz.

Bár jelenleg nem élek bp-en, de helyi lakos vagyok eredetileg, s éppen a környéken nőttem fel, jártam iskolába. Kiválóan ismerem a Ligetet és környezetét.

felucca02 2018.06.28. 10:39:14

@6.Lenin: Pont leszarom, hogy neked mi a lesújtó rám nézve. Na, csá!:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 10:39:51

@felucca02:

Ócska szóveg. A liberálisok szeretik magukat "szakembernek" hazudni.

vanRob 2018.06.28. 10:40:15

@maxval balcán bircaman: mi a baj a bankokat terhelő különadókkal? Most komolyan kérdezed? Nem a bankokat védem, ne érts félre. Alapvetően azért rossz, mert minden fél közös érdeke a tervezhető és kiszámítható pénzügyi, gazdasági és törvényi feltétel rendszer. Ez az amit a fidesz évek óta keresztbe szarik. Hiszen tudjuk: csak a fidesz (lophat). Kiszámíthatatlan környezetben pedig nem a befektetés az elsődleges, hanem a tartalékolás.

Amúgy az Euró/Forint árfolyamról csak egy kis kiegészítés:
"A 2019-es költségvetésben az év végi adósságállomány forintban kifejezett értékét 31 430,6 milliárd forintra tervezték 311,3 forintos euróárfolyam mellett, ami így előreláthatólag borulni fog."
A bruttó államadósság nem lépheti túl a GDP 60%-át. Ez annak az EU-nak az egyik direktívája ahová te is tartozol, még tartozol. Ez a 31 EZER MILLIÁRD forint a 2017 év végi bruttó államadósság 120%-a.
De persze nem aggódom, majd az ügyeskedő, mutyizgató főnökeid "okosba" megoldják. Azt szerinted megéred te, vagy itt bárki is, hogy ne trükközéssel jöjjenek csak a számok?

felucca02 2018.06.28. 10:42:41

@maxval balcán bircaman: Azért azt még megmagyarázhatnád, hogyha valaki kilopja a közösből a közös ügyeinkre szánt pénzt, és azt elkölti focicsapatra, ötszörösen túlárazott vasútfelújításra, meg jachtra, akkor attól miért lesz jobb a kisembernek.

Vagy ezek a fiúk tudnak valamit, amit a haldokló nyugaton még nem. Ott is el kellene lopni a közpénzt és sokkal jobban menne nekik, nem?

felucca02 2018.06.28. 10:44:17

@maxval balcán bircaman: Örülök, hogy zöldebb lesz! Csak a matekot áruld el, lécci!
Most zöld. Ha a terület növelése nélkül teliépítem, házakkal, akkor hoygan lesz zöldebb?
Nekem nem jön ki az egyenlet, de hátha neked igen!

Magán?Véleményem? 2018.06.28. 10:45:45

@maxval balcán bircaman: Ez mongyuk teljesen igaz, van nekik nagy szakértelemre utaló atomrettegős blogjuk is a ződborsókkal közösen :-)

felucca02 2018.06.28. 10:46:43

@maxval balcán bircaman: Ócska szöveg? oké, vesszenek a liberálisok és a szakemberek! Kik fogják megoldani? A traktorosok, autószerelők?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 10:46:51

@vanRob:

Nem kérünk olyan rendszerből, mely "kiszámíthatóan" segíti a nyugati nagytőke profithabzsolását.

Legyen kicsit kiszámíthatatlanabb a rablóbefektetők helyzete.

A nagytőke szarvának megszorítása fontos politikai eszköz. Éppen az a kritikám Orbánnal szemben, hogy TÚL LAGYMATAG módon csinálja ezt.

vanRob 2018.06.28. 10:47:06

@maxval balcán bircaman: "Mészáros vagyona hasznos," értem én, hogy a pártirodán azt mondták, hogy ezt kell mondani, de te tényleg el is hiszed...?
Hasznos persze, orbánnak, hiszen amikor majd visszavonul a kis megyéjébe, és a vonatkájával az erdelyéből átmegy a stadionjába, akkor tud majd házipáleszt és jófajta nemzeti lángost venni a kocsmában. A strómannál csak addig van a pénz, amíg a pártvezéred nem kéri vissza. Mert ugye nem gondolod, hogy orbán a legális fizetéséből járatta ráhelkét a világ legdrágább egyetemére? Nem akarok a zsebében turkálni, de amikor az ember (aki nem lop, ugye) 3-szor annyit fizet ki egy félévért, mint amennyi az ÖSSZES bevalott jövedelme, akkor, nos, felmerülnek bizonyos kérdések. Kevésbé heves vérmérsékletű országokban ilyenkor szimplán egy független bíróság hosszú évekre leülteti az illetőt. De persze olyanról is lehet hallani, hogy hasonló csínytevésért az adott ország lakosságának bizonyos része az illető felakasztásával vesz elégtétel.

Magán?Véleményem? 2018.06.28. 10:49:49

@vanRob: Azért asztat is vedd figyelembe, hogy a devizaadósságot jelentősen leépítették, és ennek következtében az államadósság szintjének ingadozása sokat függetlenedett a HUF - EUR árfolyam ingadozástól. Ezt nem tudom Kuszaszemnek felróni...

2018.06.28. 10:50:57

@Magán?Véleményem?:

"Ez az árfolyam hisztéria, enyhén szólva is nevetséges. "

Vágd már ezt a Miniszterelnök arcába, mert ráférne egy kis agytágítás a témában:

444.hu/2018/06/28/a-miniszterelnok-csere-a-megoldasa-a-forintvalsagnak-mondta-orban-274-ft-nal-2008-ban

vanRob 2018.06.28. 10:51:31

@maxval balcán bircaman: Na, végre egy olyan hozzászólásod, amiben ott van a saját gondolat csírája.
Egy bibi van. Nincs és nem is lesz olyan közeg, ahol a baráti nagytőkét is ugyanúgy ugyanolyan kemény kézzel szorítaná a kormány, mint amennyire ennek látszatát igyekszik kommunikálni az ún "nyugati" nagytőkével kapcsolatban.
Ne legyenek illúzióid, itt a mostani "nagytőke" a nyugati pénzekből lett az. Kitömték a zsebüket, most meg odaszarnak a küszöbre. Nem tartom fair, vagy egy ország vezető politikusaihoz méltó viselkedésnek.

Magán?Véleményem? 2018.06.28. 10:52:03

@felucca02: Miért kéne a szakembereknek veszniük? Miért teszel a libernyákok és a szakemberek halmaza közé egyenlőségjelet? :-)

Brix 2018.06.28. 10:52:13

@Magán?Véleményem?:
"Akik pedig megszívják, azok az importőrök, a külföldön nyaralók és a devizahitelesek-
"Meg az összes Magyarországon élő ember , aki nem euróban kapja a fizetését...Másrészt, MINDENHOVÁ begyűrűzik az infláció, még a mezőgazdaságba is , mivel az üzemanyagot, a műtrágyát , a növényvédőszert ,a gépeket külföldről vesszük, nem lehet teljes mértékben helyettesíteni...
Hosszabb távon a magyar iparnak sem jó, ha hatékonyság-növelés helyett árfolyam-leértékeléssel akar versenyelőnyre szert tenni...
Egyet soha ne feledjünk: a külső leértékelésnek MINDIG a kisember a vesztese, a bérből és fizetésből élők és a nyugdíjasok!

2018.06.28. 10:56:32

Csak az MTA-hoz azért annyit hozzátennék, hogy például - bár nem vagyok protekciós - engem az MTA egyik tanára műtött itt Székesfehérváron, és - nyilván kapott egy kis donációt is, bár sosem kérte! - a tudását maximálisan beletéve tette dolgát.
A Mayo-klinikán is dolgozott - ettől persze a ti szemetekben máris nyilván ballib köcsög - de a slusszpoén az, hogy az elérhető maximális elismerést is megkapta kormányszinten is!

Professzor dr. Altorjay Áronról van szó, utána lehet nézni!

www.drrose.hu/hu/nyitooldal/rolunk/orvosaink/prof-dr-altorjay-aron

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 10:56:56

@felucca02:

Nem működőképes az 1990-2010 közti liberális görénykurzus gazdasági modellje, hogy adjunk mindent oda idegeneknek, s várjunk, hogy ők cserébe megsimogatják a buksinkat.

Orbánék a koreai-japán-szingapúri modellre igyekeznek áttérni.

Én se vagyok biztos benne, hogy ez sikeres lesz-e, de rossza nem lesz a liberális görénykurzusnál, az halál biztos.

felucca02 2018.06.28. 10:58:18

@Magán?Véleményem?: Bocs, nem én tettem, csak folytattam egy olvtárs gondolatmenetét.

Úgy általában viszont igaznak tartom, hogy a kultúra, a tudás és a tudomány a független, ideológiamentes és kritikus gondolkodásból születik leginkább meg. Tehát nem csodálkozom, ha arányaiban több művész és tudós érzi magához közelebb a liberális értékrendet, mindt mondjuk a fülledt nacionalizmust.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 10:59:02

@felucca02:

Várd ki, míg kész lesz, s meglátod. Szanálni kellett a Városliget több részét is, ahol szeméttelep volt, s csak deviáns drogosok jártak oda szarni.

2006-2007 között ott sétáltattam a kutyáimat, személyes tapasztalatból beszélek.

Magán?Véleményem? 2018.06.28. 10:59:15

@MikeBoy: Tudod, akkortájt a a devizaadósság szintje teljesen más volt, sok magánszemélynek IS fájt az árfolyam elszállása, ami a mostani hitelportfólió mellett már nem akkora gáz, sőt a belföldi termelőknek és a forintelszámolású exportőröknek is jó.

Meg aztán nem megyek külföldre nyaralni, így nem érint a horvátországi drágulás :-)

felucca02 2018.06.28. 11:00:05

@maxval balcán bircaman: Az a baj, hogy nem modellre igyekeznek rátérni, csak simán maximalizálni akarják a saját és a holdudvar bevételeit. Nincsen ideológia, lopás van, minél nagyobb méretben, annál jobb. Nulla szellem, csak anyag.

vanRob 2018.06.28. 11:00:13

@Magán?Véleményem?: A devizában kifejezett államadósság mértéke jelentősen lecsökkent. Ezáltal, ahogy írod, az árfolyamingadozásból fakadó mozgás nem változtatja jelentős mértékben a bruttó (vagy nettő, itt most tökmindegy) államadósságot.
De van egy kis bibi.
Az államadósság mégiscsak elszállt. Mitől? Miért engedték 330 közelébe az Eurót? Szándékos? De akkor milyen céllal? Kinek jó ez? Vagy az MNB monetáris politikájától függetlenül alakult így? Ha igen, akkor ennyire súlytalanok, ha a forint árfolyamát kellene "védeni"? Vagy nem súlytalanok, de nem akarnak tenni ellene?
Sok itt az olyan kérdés, ami számomra azt mutatja, hogy nem hosszútávú monetáris politika van itt, hanem a baszott nagy és random trükközés.

conchita wurst 2018.06.28. 11:00:15

@vanRob: "A bruttó államadósság nem lépheti túl a GDP 60%-át. Ez annak az EU-nak az egyik direktívája ahová te is tartozol, még tartozol. Ez a 31 EZER MILLIÁRD forint a 2017 év végi bruttó államadósság 120%-a."

1. a 60%ot szinte semelyik EU orszag se tudja hozni, Mo. egyszer erte el 1990 ota, Orban miniszterelnoksege alatt termeszetesen

2.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 11:00:55

@vanRob:

Nekem se tetszik ez, antikapitalista vagyok, de el kell ismerni: a hazai tőke a kisebb rossz az idegen tőkéhez képest.

conchita wurst 2018.06.28. 11:01:01

@felucca02: remeljuk igy lopnak tovabb es kapjak erte a 2/3okat

felucca02 2018.06.28. 11:02:54

@maxval balcán bircaman: Igen, pluralizmus kellene. De éppen az nem lesz, mert a kormány nem képes rá és nem akarja.

Úgy lesz pluralizmus, ahogy egy vasútfelújításon azonos eséllyel indulnak ugye a cégek.

Na, ne röhögtess!

vanRob 2018.06.28. 11:03:30

@conchita wurst: Hát ezért is indul a legtöbb kötelezettség szegési eljárás az EU tagállamaival szemben...
De attól még ez a szabály. Persze olyan hozzáállással, hogy más is lopott mi is lopunk, azzal tényleg nem kell vele olyan nagyon foglalkozni.

vanRob 2018.06.28. 11:04:36

@conchita wurst: a te szavazatodra bizton számíthatnak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 11:05:05

@felucca02:

Ugyanez mint a médiahelyzet volt.

Amikor a magyar médiák 95 %-ban ballib kézben voltak, az sajtószabadságnak számított. Most, amikor a ballib médiák aránya lecsökkent 50 %-ra, üvöltés van a ballibek között, hogy vége aszabadságnak. Pedig egyszerűen csak plurális lett a magyar médiahelyzet.

vanRob 2018.06.28. 11:06:19

@maxval balcán bircaman: Pluralizmus: "A pluralizmus a demokratikus politikai rendszer egyik alapértéke és tulajdonsága. Több különböző politikai törekvés egyszerre létezésének lehetősége és természetessége, mely az érdekek, értékrendek, nézetek, ideológiák, pártok és intézmények egymással versengő sokféleségét jelenti. A pluralizmus a társadalom természetes tagoltságát és a politikai hatalom ennek megfelelő megosztását fejezi ki, vagyis azt az állapotot, amelyben a hatalomnak és a befolyásnak számos alapja és forrása van."

Hát, itt nem ez van...

vanRob 2018.06.28. 11:11:43

@maxval balcán bircaman: a magyar médiák 95% sohasem volt ballib kézben. '89 előtt ugye jellemzően a Párt irányítása alatt, de azt ugye te is tudod, hogy a MSZMP-ben ülő tagok közül ma elég sokan ülnek a KDNP és a fidesz soraiban.
A rendszerváltás utáni helyzet annyira kaotikus, hogy abban tisztán látni, melyik média kinek a tulajdona, annak hány százaléka van külföldi és/vagy magyar kézben, azt nincs ember aki meg tudná még csak hozzávetőleges közelítéssel is becsülni.
A rendszerváltás utáni években a fidesz is erőteljesen liberális vonalon volt, csak a populista eszmék iránti bújtatott (mostanában pedig egyre nyíltabb) elköteleződés és a liberális eszmeiség, nos, nincsenek egy oldalon.

Magán?Véleményem? 2018.06.28. 11:13:47

@Brix: majd eldől, hogy mi lesz, amúgy meg Magyarország műtrágyából nettó exportőr :-)

Valszleg valakik egy erős kamatkorrekciót akarnak kikényszeríteni..... ha buknak, felpattan az árfolyam, DE azt is el tudom képzelni, hogy szándékosan hagyják elszállni az árfolyamot!!
Mert a tavaly és az idén az előre kifizetett EU támogatásokat 310 körüli Forint árfolyamon számolták ki és utalták át az azt igénylőknek, míg a számlát EUR-ban nyújtják be a Zuniónak, amikor az EU átutalja azt EUR-ban, már jóval több Forintot fog érni a kormány elszámolásában, mert beérkezési árfolyamon váltják át Forintra....

Szerinted? Ez nem lehetséges? Patás Orbán és a Kuszaszem ilyen apró stiklit nem tud kitervelni?

És lehet, hogy bejön a péz, átváltják, oszt emelnek monnyuk 1% kamatyot és visszaáll a 310 környéke, és Pártunk És Államunk örvendezik a talált péznek :-)

Mert szerintem ez is lehetséges.

felucca02 2018.06.28. 11:14:40

@conchita wurst: Ez így van, de mi a mondanivalód ezzel?

Magán?Véleményem? 2018.06.28. 11:16:01

@vanRob: Brixnek kifejtettem, szerintem ez is állhat a háttérben. Egy ilyen alattomos húzást simán kinézet a Csuti Napóleonból.

Magán?Véleményem? 2018.06.28. 11:18:53

@vanRob: "... Az államadósság mégiscsak elszállt. ... "
Így van, ez az előre kifizetett EU-s támogatások miatt van... itt különösen jó Orbáncéknak ez a forint elszállás...., mert a számlák már kimentek, és ha egy kicsit rájátszanak, 350 körül jönnek be a donációk, ami ugye több mint 10%-os profit....

conchita wurst 2018.06.28. 11:20:09

@vanRob: tehat eddig Orban kozelitette meg a legjobban az EU adossag kovetelmenyeket, es az adossag vegig csokkent a 12 ev alatt amig kormanyfo volt

szoval mit akartal mondani?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 11:20:13

@vanRob:

" a magyar médiák 95% sohasem volt ballib kézben"

De igen, a 90-es években.

vanRob 2018.06.28. 11:23:03

@Magán?Véleményem?: Tökéletesen egyetértek. Az a bibi, hogy ezt rajtuk kívül még nagyon sokan tudják. Be is árazták, szerintem nagyon sokba fog fájni 310-re visszatornázni.
Másfelöl viszont érthető az MNB akciója, mivel a migráncsozás és a vonatkozó tevékenységek finaszírozása erősen megterhelte a királyi kincstárat. Márpedig az országot, migráncsozástól teljesen függetlenül, működtetni kell. Közellátást fentartani, nyugdíjakat fizetni. ilyesmi...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 11:23:34

@vanRob:

"a MSZMP-ben ülő tagok közül ma elég sokan ülnek a KDNP és a fidesz soraiban"

Mítosz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 11:24:48

@vanRob:

"A rendszerváltás utáni helyzet annyira kaotikus, hogy abban tisztán látni, melyik média kinek a tulajdona"

Az mégis biztosítva lett, hogy az irányvonal ballib legyen.

"a fidesz is erőteljesen liberális vonalon volt"

Így igaz. Na és?

vanRob 2018.06.28. 11:25:47

@conchita wurst: Azt drágám, hogy most 120%-on áll. Többek között azért, mert elszállt az EUR/HUF árfolyam. Aminek egy lehetséges magyarázatát kicsit feljebb Brix volt kedves kifejteni. Meg azt, hogy nem valós eredményekkel, hanem újfent trükközéssel lesz majd csak "szép" az eredmény.

2018.06.28. 11:26:45

@vanRob:

"Be is árazták, szerintem nagyon sokba fog fájni 310-re visszatornázni."

A Ft tartósan gyenge lesz, ez szinte biztos.

vanRob 2018.06.28. 11:28:59

@maxval balcán bircaman: Hmmm... Nem.
Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)

Járai Zsigmond – MSZMP-tag
Matolcsy György – MSZMP-tag
Martonyi János – MSZMP-tag
Pintér Sándor – MSZMP-titkár
Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János – MSZMP-tag
Vonza András – MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
Chikán Attila – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Harrach Péter – MSZMP-tag
Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
Boross Péter – MSZMP-tag
Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:

Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály – KISZ-titkár
Rogán Antal – KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár

Ez csak egy hozzávetőleges lista kábé 2013 környékéről...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 11:43:39

@vanRob:

A lista hülyeség:
- egy rész nem volt soha MSZMP-tag, pl. Kövér, Orbán, stb.,
- egy része sose volt Fidesz-tag, pl. Pozsgay, Szűrös,
- egy része mezei MSZMP-tag volt, pl. Matolcsy, Boros, stb.

vanRob 2018.06.28. 12:21:29

@maxval balcán bircaman: orbán soha nem volt MSZMP tag (vagyis pártkönyvvel rendelkező aktív tag), ellenben KISZ titkár igen. Nem gáz, csak tény. Nagyapám is MSZMP tag volt, rendes ember, becsületes.

De nehéz azzal a kijelentéssel észérvekkel hadba szállni, hogy "csakazértsenemse". Pedig de: "majd az MSZMP Központi Bizottságának Társadalomtudományi Intézetének ifjúságkutató csoportjában tudományos segédmunkásként dolgozott, majd fél évre ismét bevonult.
1987-ben ösztöndíjat kapott az MTA-Soros Alapítvány jóvoltából..."

Nem gáz ez sem, csak tény. Ettől még lehet jó ember, vagy éppen egy szemétláda. Nem attól függ, hogy valaki mit csinált 20-25 éve, hanem attól, amit most tesz. Mint ahogy az is szánalmas, amikor 2018-ban azzal hárít egy fideszes képviselő, hogy hát de ti meg 2008-ban ezt-meg azt csináltatok. A fidesz részéről köveér meg akasztófázott 2006-ban aztán ki emlékszik ma már erre a fidesz táborból? Még a nemzet emlékezete, Bayer Zsolt sem.

vanRob 2018.06.28. 12:27:01

@maxval balcán bircaman: Baszki, de komolyan. 2010-ben a nemzet akarata érvényesült, 2006-ban meg szervezett támadás a magyar állam ellen? Akkor is a magyar nép döntött, mint ahogy 1990-ben, és utána 4 évenként.
A kulcs, hogy mivel irányítják a szavazókat, és ebben, sajnos el kell ismernem, a fidesz ma meszse a legjobb. Nem abban, amit tesz, hanem ahogyan eléri, hogy azt tegye, amit akar. És ne legyenek illúzióid, nem érted teszi, hanem saját magáért. Nekik a hatalom nem eszköz, hanem cél. Hiszen te is olvastad: csak a fidesz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 12:32:12

@vanRob:

Akkor meg mi a gond ezzel, ha szerinted se jelent semmit? Az MSZMP-tagság eleve kötelező volt egy rakás munkahelyem.

Az én családomban is volt több MSZMP-tag, Még egy MSZMP KB-tag rokonom is volt, aki aztán ismert ember is lett 1989-ben.

Egyébként a Fidesz volt az egyetlen rendszerváltó párt, ahol az első alapszabály kifejkezetten tiltotta MSZMP-tagok belépését. Nem mintha lenne enenk bármi jelentpsége.

Kádár alatt párttagnak lenni nem volt ideológiai kérdés volt, mert ez állampárt volt. Bizonyos állásokhoz szimplán kellett, s teljes formalitás volt az egész.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 12:33:13

@vanRob:

"Pedig de: "majd az MSZMP Központi Bizottságának Társadalomtudományi Intézetének ifjúságkutató csoportjában tudományos segédmunkásként dolgozott"

S nem volt MSZMP-tag. A kérdés ez volt, s nem az, hogy hol dolgozott.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 12:34:50

@vanRob:

Mind 2006-ban, mind 2010-ben a népakarat érvényesült. Ahogy mindig 1990 óta.

vanRob 2018.06.28. 12:48:51

@maxval balcán bircaman: "Kádár alatt párttagnak lenni nem volt ideológiai kérdés volt, mert ez állampárt volt. Bizonyos állásokhoz szimplán kellett, s teljes formalitás volt az egész. "
Mint ahogy most is. Ebben a mostani kommunista rendszer sem különb a 89 előttitől.

vanRob 2018.06.28. 13:01:50

@conchita wurst: A 2017 év végi forintban kifejezett államadóssághoz képest, az államadósság jelenlegi szintje a 330-as euró miatt.

vanRob 2018.06.28. 13:02:41

@conchita wurst: De annyira nem gáz, hiszen az origón egy büdös szó sincs róla. Vagy még nem tudják, hogy mit kell írni róla...

conchita wurst 2018.06.28. 13:07:59

@vanRob: Ez vmi uj mertekegyseg?

Mert az allamadossag 72% /ahol a 60%os EU limit van/

vanRob 2018.06.28. 13:11:39

@conchita wurst: A 72% a GDP arányos államadósság. A 120% meg, ahol most áll a 2017 év végihez számhoz képest. Persze lehet, hogy nem 120% hanem csak 118, vagy 122. Ha gondolod számold ki.

conchita wurst 2018.06.28. 13:15:12

@vanRob: Ez egyre jobb.

MIVAN?

Ez akkor se lenne igaz ha az allamadossag EURban lenne, mint ahogy nincs.

vanRob 2018.06.28. 13:34:20

@conchita wurst: Itt a link:
mfor.hu/cikkek/makro/jovo-szerdan-vallatnak-ki-matolcsyt-a-forintgyengulesrol.html

Ez lényeges: "...A 2019-es költségvetést 311,3 forintos euróárfolyam mellett tervezte meg a Pénzügyminisztérium. Pontosabban az év végi adósságállomány forintban kifejezett értékét (31 430,6 milliárd forint) tervezik ekkorára, az említett - tehát akkor érvényesnek feltételezett - árfolyam mellett..."

Vagyis már a költségvetés benyújtásának pillanatában sem igazak a számok. Az államadósságnak nagyon sok tétele van, és de igen, EURÓBAN számolódik, mert az Európai Únióban vagyunk. És az a mi bajunk, hogy át kell számolnunk forintra, mert kifelé és kintről euróban üzltelünk (többek között), de itthon forintban.
Az Euró elszállás egyik lehetséges magyarázatáról Brix értekezett.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 13:40:33

@vanRob:

Ha ez igaz lenne, akkor ma lenne több százezer Fidesz-tag. A valóságban van 40 ezer.

vanRob 2018.06.28. 13:49:11

@maxval balcán bircaman: "Bizonyos állásokhoz szimplán kellett, s teljes formalitás volt az egész." Ebben nincs különbség.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 13:52:08

@vanRob:

Minden demokráciában így van: a politikai állásokhoz kell politikai hűség. Enélkül mi értelme lenne választásokat tartani?

Kádár alatt azonban nem csak ehhez kellett, hanem egy sor alacsonyrendű feladatkörhöz is.

vanRob 2018.06.28. 13:58:53

@maxval balcán bircaman:
Kit érdekel, hogy a 28-ik ügyintéző egy pártfunkcionárius lánya, fia vagy veje. Ez Európának ebben a szegletében mindig is így volt, és így is marad, akárki is volt vagy lesz kormányon. Ebben a fidesz sem különb senkitől, ugyanolyan képmutató álságos banda.

De az MNB, az Alkotmánybíróság, vagy a köztársasági elnök személye mióta a fidesz hatásköre? Ezek a mindenkori kormánytól vagy a miniszterelnöktől független szervezetek, személy. Egy demokráciában.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 14:03:32

@vanRob:

A nyertes párt igyekszik amaga embereit elhelyezni mindenhová. S megvan a szükséges többsége, miért ne tenné ezt? Ez a demokrácia.

Amikor nyert Horn, első dolguk volt az össszes MDF-es kinevezett eltávolítása, még a hivatalos "független" pozíciókról is. Ahol nem lehetett leváltani valakit, nyomást gyakoroltak, hogy az illető mondjon le maga, lásd MNB elnöki poszt.

conchita wurst 2018.06.28. 14:13:29

@vanRob: Nem, az allamadossag nem EURoban szamolodik, mert nem az EU adja el a kotvenyt hanem Magyarorszag. Persze at lehet valtani EURora, ami ertelemszeruen egyre kevesebb ahogy a forint romlik. De a GDP is romlik EURban szamolva, ergo az arany ugyanaz lesz.

Kerdes, hogy a 120% fake news mi akart lenni?

vanRob 2018.06.28. 14:34:50

@maxval balcán bircaman: "A nyertes párt igyekszik amaga embereit elhelyezni mindenhová. S megvan a szükséges többsége, miért ne tenné ezt? Ez a demokrácia. " Nem ez nem demokrácia, hanem hatalommal való (vissza)élés. És attól, hogy valaki az aktuális minielnök veje, lánya vagy gázszerelője, attól még nem ő a legalkalmasabb ember a egy város világításhálózat fejlesztésében, nemzeti szálloda stratégia meghatározásban, vagy BP-Esztergom vasútvonal felújításban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 14:38:57

@vanRob:

Azt mondod, a nyertes párt az ellenzékből válassza ki a vezetőket? Akkor minek választást tartani?

Gyurcsány ezek szerint antidemokrata, hiszen nem fideszeseket nevezett ki 2006-ban.

vanRob 2018.06.28. 14:39:42

@conchita wurst: Te tényleg nem érted? "A 2019-es költségvetést 311,3 forintos euróárfolyam mellett tervezte meg a Pénzügyminisztérium. Pontosabban az év végi adósságállomány forintban kifejezett értékét (31 430,6 milliárd forint) tervezik ekkorára, az említett - tehát akkor érvényesnek feltételezett - árfolyam mellett..."
Azért gáz, mert a hiányunk euróban rohadtul nem annyi, mint terezzük, és ezt az EU felé kell megmagyarázni. Leszarják, hogy itthon forintért veszed a szalámit.
A költségvetést tervezték ilyen euró árfolyammal, azok az emberek, akiket itt védeni akarsz. Tehát feltételezheted, hogy helyesen tervezték euróval. Most meg elszállt. Vagyis helyesen feltételezhetnéd, hogy ez gáz.
Nem kell gondolkodni, nem azért tartanak.

vanRob 2018.06.28. 14:51:25

@maxval balcán bircaman: Ezt mondtam volna? Nem, nem mondtam ilyet. Pont azt mondom, hogy attól, hogy valaki pártfunkcionárius, vej, gázszerelő, attól még feltétlenül ért ahhoz, amiben a pályázatát, demokratikus verseny hiányában nyertesnek bírálják el.
És ez is gáz.

Meg ez:

"A tavaly felújított Komjádit újra felújítják, most 312 millióból"

"A kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs is azt nyilatkozta akkor, hogy néhány évtizedig nem kell majd hozzányúlni az uszodához.
A most megjelent pályázati kiírás viszont már csak részlegesen felújított uszodaként említi a Komjádit. Az uszoda egyes részeit korszerűtlennek nevezi, és a szigetelés hiányáról is szó van benne. A 24.hu megjegyzi, a tavalyi 3,8 milliárdos közbeszerzési eljárás egyik eleme is pont a nyílászárók javítása és cseréje volt."

Nyílván nem ez az első elcseszett felújítás, meg nem is az utolsó. Ahol sok milliárdok vannak, ott nem tűnik fel pár milliócska ellopása. Ez így volt, így van, és mindig így lesz. Tök felesleges azon kárállni, hogy az emútnyócévben ki mit lopott, főkleg úgy, hogy az emútnyócévben pont a fidesz tolvajlott a legtöbbett. És nem, nekem nem elég indok a lopásukra, hogy hát kérem szépen, korábban is loptak. Ha akármennyire is különbek lennének, mint amennyire annak tartják magukat, akkor például nem lopkodnának annyit. Ja, és nem lennének ennyire arrogánsak és beképzeltek.

conchita wurst 2018.06.28. 15:19:06

@vanRob: tehat magyarul hazudtal a 120% es 60% handabandanal elejetol fogva? Vagy csak beszoptal vmit amit nem ertesz?

/meg jo hogy a ktgvetes beadasakor ervenyes napi arfolyamon terveztek meg a 2019es ktgvetest lehet hogy akkor 300 lesz az euro/

vanRob 2018.06.28. 15:26:09

@conchita wurst: Lehet, hogy 300 lesz az euró. Lehet, hogy 400. Többek közt ezért is felelőtlenség 2019-es költségvetést ilyenkor tervezni.
Tényeket közöltem veled nem állításokat. Sem a 120 sem a 60 nem "handabanda". A "támadják kis hazánkat" na, az handabanda. De amig van biztos 2M ember, akiket ezzel lehet rémisztgetni, addig be lehet húzni a választásokat. Úgyis az a lényeg, meg újabb 4 évig a zsebek tömködése. A hozzád hasonlókat meg kis riogatással a kerítésen belül lehet tartani.

felucca02 2018.06.28. 16:08:51

@vanRob: Nagyra értékelem a semleges visszafogottságodat, én már régen elvesztettem volna a türelmemet:)

felucca02 2018.06.28. 16:18:59

@maxval balcán bircaman: Nem a vezetőkről van szó. Pár vállalatról, akik közvilágítást szeretnének korszerűsíteni, vagy vasutat akarnak építeni és ezért indulnak egy tenderen.
És ki győz, na ki?

Teljesen mindegy, ne is válaszolj, nem akarom hallani a bullshit egymondatos ökörségeidet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.28. 16:29:06

@felucca02:

Ez más kérdés. Ez azt jelenti: kapcsolati tőke alapján mennek a megbízások. Nyugaton is pont ez a rendszer lényege. Ez a kapitalizmus.

conchita wurst 2018.06.28. 16:58:49

@vanRob: milyen tenyeket?

Sehol sincs szo semmilyen 120%-os allamadossagrol

Roan 2018.06.29. 09:09:25

@maxval balcán bircaman: És miket vásárolt fel itt, Magyarországon? Melyik szálloda az övé? Vagy melyik céget vette meg? Esetleg közvilágításban van neki is érdekeltsége? Újságjai, TV-i vannak? Vagy focicsapatai? Ez utóbbi jó lenne, mert akkor játszhatnának a Felcsút vagy az Eszék ellen :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.29. 09:13:01

@Roan:

Neki még ez se kell, ő teljesen inproduktív gazember: pénzből csinál pénzt.

vanRob 2018.06.29. 10:40:31

@maxval balcán bircaman: Kapcsolati tőke? Te ennyire hülye vagy? A minielnök veje nyer? Meg a Mészáros és Mindenes korlátlanul felelőtlen társaság? A "G" nap óta az előző stróman csak magokat szedeget, miközben au új stróman nem is kaszával, de kombájnnal aratja a milliárdos megbízásokat. Ugye te sem gondolod, hogy csupán a rátermettsége, a hallatlan szakértelme a sikere kulcsa?
Ne legyenek illúzióid, orbán a politikából való (remélem mielőbbi) visszavonulásakor legkésőbb vissza fogja kérni azokat a milliárdokat. Aztán végre békésen focizhat a stadionjában a NER által oda buszoztatott szimpatizánsokkal.

vanRob 2018.06.29. 10:50:03

@conchita wurst: Ááááá, most komolyan. Számold ki, vagy kérj meg valakit, hogy segítsen kiszámolni.
"A 2019-es költségvetést 311,3 forintos euróárfolyam mellett tervezte meg a Pénzügyminisztérium. Pontosabban az év végi adósságállomány forintban kifejezett értékét (31 430,6 milliárd forint) tervezik ekkorára, az említett - tehát akkor érvényesnek feltételezett - árfolyam mellett..."
Szövegértés, első lecke: A 2019-es évre tervezett év végi adósságállományt a kormányt 311 EUR/HUF árfolyammal tervezte. Ehhez képest most 330-nál járunk, vagyis, az államadósság forintban kifejezett értéke az elszállt árfolyam miatt, egészen biztosan nem ennyi. És hogy miért nem? Nos, az államadósságnak például olyan elemei is vannak, mint az Euró-ban kibocsátott állampapír. A külföldi befektetők felé a kamatkötelzettség szintén Euróban. Nemzetközi hitelek hasonló kamatkötelezettsége. Mert ne legyenek kétségeid, orbánék is veszik fel a külföldi hiteleket, csak nem verik nagydobra. A devizaadósságunk is bőven 5000 milliárd forint fölött van, ezt ha EUR árfolyamra átszámolod, akkor nagyon nem mindegy,. hogy 311-el vagy 330-al kell visszafizetni. Stb, stb, stb...

vanRob 2018.06.29. 10:57:33

@maxval balcán bircaman: És kinek adni? Na? Kinek? A minielnök vejének nem? Mert az aaaannyira korrekt nem? Ne gyere nekem azzal, hogy törvényes, mert ebben az országban az a törvényes, ami a fidesznek és a strómanjainak kedvez.
Ahol nem röstellnek visszamenőleges hatályú törvényeket hozni, ahol úgy csinálják ki a kaszinókat és az online szerencsejátékot, hogy 2 évvel később nyíltan andy pápának adják? Ahol a trafikokat és a földeket az alapján osztogatják, hogy pártkatona és ki nem? És mindezt arcátlanul, pökhendien kommentálják?

Idegen rablótőke? Miről beszélsz? Ha az elmúlt 20 évben nem jött volna ide a külföldi tőke, akkor itt egy nem lenne más, csak posvány.
Persze, biztosan van olyan vállalat, vagy befektető, aki kiviszi az itt megtermel haszon egy részét, és mondjuk osztalékként kifizeti a részvényeseknek, vagy mondjuk máshol fejleszt. Annak is megvan az oka, hogy mondjuk miért is fejleszt vagy beruház valaki máshol. Esetleg olyan országban, ahol nem szopatják szanaszét havonta változ törvényi feltételekkel.
És mennyiben jobb az a gazdasági körnezet, ahol törvényileg tezsik újra legálissá az offshore cégeket, csak hogy rogántóni azon keresztül a legális bevándorlási kötvény bizniszével kereshessen milliárdokat? Tényleg, hány migráns is jött be letelepedési kötvények vásárlásával? AZ origó mit ír erről?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.29. 11:12:08

@vanRob:

Logikád alapján a világ legjobb helye Afrika, hiszen oda ment a legtöbb külföldi tőke.

Kit érdekelnek a gazdag migránsok? Sose okoznak ezek bajt sehol.

vanRob 2018.06.29. 11:18:01

@maxval balcán bircaman: Gazdag migráns? Ahan. És pont egy kvázi megfoghatatlan offshore cégen keresztül kell neki magyar állampolgárság, mi? Még csak véletlenül sem az országában halálra keresett fekete vagy szürke úton szerzett milliárdokból meggazdagodott "üzletember" mi?
Nagyon sok orosz oligarcha lett legálisan így európai úniós tagország (Igen, Magyarország) állampolgára. Az Únió minden lehetőségével és támogatásával.

vanRob 2018.06.29. 11:18:46

@maxval balcán bircaman: Ja, gazdag migráns. Oszama bin Laden. Nem okozott gondot sehol, ugye? Ja, de.

vanRob 2018.06.29. 11:24:57

@maxval balcán bircaman: Nem találok olyan adatot, ami azt igazolná, hogy Afrikába volt a legnagyobb külföldi működő tőke beáramlás mondjuk 2000 óta. Neked van ilyen? Linkeld már ide légyszi.
Amúgy meg Dél-Amerikába, főleg kínai. Ami azért gáz megint, mert orbán keleti-nyitás álma is inkább kudarc. De nem akarom ezt most idekeverni, majd ha lesz fóruma, majd akkor és ott kivesézzük.

vanRob 2018.06.29. 11:34:59

@maxval balcán bircaman: Ahan értem. Szóval, ha fizetnek érte, akkor jöhetnek, ha nem akkor Soros...? Nem értelek. A gazdag migráns jobb, mint a szegény? Te döntöd el? Vagy ki?
Nem érted mi a gond? Vázoljam? Pénzért jöhet bárki, akár még köztörvényes bűnöző is, ha kiperkálja a letelepedési kötvény árát, akkor zöld folyosó. Ha már rendelkezik LEGÁLIS európai únió egyik tagállama által kiállított tartózkodási engedéllyel, akkor az Únióban szabadon oda megy, ahová akar. És ami a lényeg, nem vizsgálják, hogy milyen háttere van az adott illetőnek. Van ugyan "átvilágítás" de aki mondjuk kifizet 35-40 ezer eurót (na jó, nem fizeti ki, hanem egy offshore céghez juttatja el...baszki...) annak az esetében az átvilágítás nem tárhat fel semmi kérdéses pontot sem.
Szóval kvázi nagyon leegyszerűsítve, gazdag külföldiek legálisan vásárolhattak maguknak magyar letelepedési engedélyt, és cserébe senki sem kérdezte,hogy kik is ők valójában. Na és, hogy rogántóni meg habony még milliárdokat is keresett vele...? Ugyan kinek lehetne ezzel bármi problémája?
Egy demokratikus és független ügyészszéggel rendelkező országban mondjuk a bíróságnak...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.29. 14:21:40

@vanRob:

Oszama melyik országban vett letelepedési kötvényt?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.29. 14:22:40

@vanRob:

Ha igazad lenne, nem lenne általános nemzetközi gyakorlat a letelepedés, sőt állampolgárság sok pénzért való árusítása.

Sean MacTíre 2018.07.01. 10:24:30

@maxval balcán bircaman: LOL. Az afrikai gyarmatositas mint kulfoldi tokebearamlas?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.01. 12:09:26

@Sean MacTíre:

Így igaz. Bevitték a tőkét, majd ki az extraprofitot.
süti beállítások módosítása