B1 blogcsalád



Miért nem most vonultok az utcára?

2018. június 20. - ashwood

zpuktkqturbxy9imdexmdfhztfim2m5mmfjodgyzdeynddhngnmnjk2os5qcgvnkpudas0c3s0ucm0lrjmfzqmuzqg8_1.jpegA parlament szerdán szolgaian megszavaz mindent, amit a kormány az orra alá dug: a hajléktalanság betiltását, az igazságszolgáltatás államosítását és a civilek börtönnel büntetését. És a kutya sem tiltakozik ez ellen.

A választásokat követő tüntetéshullám idején már jeleztük: a megmozdulások két, alapvető üzenetét elhibázottnak tartjuk. A "Mi vagyunk a többség!" néhány nappal a Fidesz újabb, kétharmados győzelme után még önbecsapásnak is gyenge volt. Az pedig, hogy sikerült egy kormányellenes tömeget rávenni az ellenzékkel szembeni kiállásra, alapvető hiba.

De ezeket leszámítva sem volt semmi rendben a demonstrációkkal kapcsolatban – már ha eltekintünk attól az alapvető, mentálhigiénés társadalmi érdektől, hogy a Fidesz ellen szavazók ne kapjanak agybajt és/vagy gyomorvérzést a választási eredménytől. Azonban sok tízezer, akár százezer ember utcára vitelét, a tömegben lévő potenciált így elpazarolni – legalábbis megkérdőjelezi a szervezők alkalmasságát bármiféle népképviseleti szerepre.

Ugyancsak a megmozdulásokkal kapcsolatban írtuk: bőséggel akad majd a NER harmadik etápjában olyan pillanat, amikor indokolt és szükséges is százezreket az utcára vinni. A tömeg ugyanis – bár csak kivételes alkalmakkor – képes hatni Orbánra. Elég a netadós megmozdulásra vagy a vasárnapi boltzárra gondolni. Azt természetesen nem állítjuk, hogy ha százezrek demonstrálnak a kormány tervezett intézkedései ellen, akár napokig is, az eltántorítaná a hatalmat az autokrata rendszer megszilárdításában – de egy próbát megért volna.

Az ellenzék ekézésénél sokkal fontosabb cél az alkotmány-módosítások ellen felemelni a szavunkat. Az Orbán kesztyűsbábjaként üzemelő országgyűlés ugyanis szerdán megszavazza:

– a hajléktalanság betiltását, a fedél nélküliek büntethetőségét,

– a független igazságszolgáltatás orbánista megszállását,

– a magyar jogrend alárendelését napi, politikai céloknak,

– a rászorultak segítését végző civilek börtönnel fenyegetését.

Ez talán komolyabb, mint a netadó, a vasárnapi boltzár, de még az ellenzéki összefogás hiányosságai is - együttvéve. Sőt, megkockáztatjuk: még egy Irán - Spanyolország összecsapásnál is.

A lánglelkű szervezők azonban most nem tűnnek olyan aktívnak. Nincs egyre gyarapodó érdeklődővel készülő fészbuk csoport, nincsenek felhívások, szervezés, stb… A hatalom ténylegesen senki által nem zavartatva hugyozza össze a ravatalozóban a magyar jogállam kiterített tetemét.

Az ellenzéki – tényleges – bénázás látványos megvetése és kifütyülése eszerint fontosabb, mint a magyar jogállam melletti kiállás.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7914054832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK26 2018.06.20. 09:15:43

a legszebb az egészben, hogy a bal megint a ballal acsarkodik.

zsindex ISIS AlQaeda mind CIA projekt 2018.06.20. 09:35:35

Szegín meneküttek, 4- 5000 km- t menekülnek, többezer €- t fizetnek az embercsempészeknek, egyiknek sincsenek okmányai, ujjlenyomatot meg pláne nem akarnak sose adni vagy regisztrálni.

Ilyenek ezek a Nyugat által kiképzett mérsékelt fegyveres lázadók, ISIS és AlKaida, Al- Nuszra terroristák és egyéb hulladék...

Valóban meg kell szüntetni, az ezeket csempésző, bújtató, utaztató, tájékoztató kollaboráns, amerikai külügy által pénzelt ál- civil, Szarosz- ügynököket.

www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/05/14/756hybrid_war.png

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.20. 10:08:23

"A "Mi vagyunk a többség!" néhány nappal a Fidesz újabb, kétharmados győzelme után még önbecsapásnak is gyenge volt."

Akkor nem ezt mondták a ballibek, hanem 51 %-os ellenzéki többségre hivatkoztak.

rallus 2018.06.20. 10:59:00

Aljas dolog lenne szegény csontgyenge ellenzéki tüntetőket ebben marha melegben utcára küldeni! És még az esőt sem heverték ki...

Helga Beauty Salon2 2018.06.20. 11:08:21

Vezsélyben a demokrácia mert rendet akarnak csinálni! Ne hagyjátok drága értelmiségi liberális barátaim!
Rajzoljátok meg "Geci Orbán" tábláitokat, töltsétek fel telefonjaitokat és induljatok őrjöngeni a Kossuth térre!

Helga Beauty Salon2 2018.06.20. 11:13:09

"A "Mi vagyunk a többség!" néhány nappal a Fidesz újabb, kétharmados győzelme után még önbecsapásnak is gyenge volt. "

Sikerült kimondani, úgyhogy haladunk. Természetesen realista emberként abban nem reménykedek hogy a libsik tudomásul veszik a demokrácia egyik alapelvét, miszerint a többség akaratának kell érvényesülnie. :D

2018.06.20. 11:24:55

"– a hajléktalanság betiltását, a fedél nélküliek büntethetőségét"
Ez így ebben a formában nettó hazugság

"– a független igazságszolgáltatás orbánista megszállását"
Mármint kitől független?

"– a magyar jogrend alárendelését napi, politikai céloknak"
Még mindig kisebb gond, mint amikor az ország érdekeit idegenek érdekeinek vetik alá...

– a rászorultak segítését végző civilek börtönnel fenyegetését."
Nem, nem azokat ...

"A "Mi vagyunk a többség!" néhány nappal a Fidesz újabb, kétharmados győzelme után még önbecsapásnak is gyenge volt."
Így van :)

"Azonban sok tízezer, akár százezer ember utcára vitelét, a tömegben lévő potenciált így elpazarolni – legalábbis megkérdőjelezi a szervezők alkalmasságát bármiféle népképviseleti szerepre."
:) Eleve azt hinni, hogy 100 000 ember demonstrációjának jelentősebb, a választások eredményét módosító hatása lenne, nos ez is dőreség. Egy kerületi önkori választáson, ott igen..de nem egy több, mint 5.5 millió választót megmozgató országos választás esetében.

Helga Beauty Salon2 2018.06.20. 15:32:30

@Womb Raider:"– a hajléktalanság betiltását, a fedél nélküliek büntethetőségét"
Ez így ebben a formában nettó hazugság

Gondolj bele b+ ha Orbánék betiltják a hülyeséget micsoda lázongásba fognak ezek kezdeni!

2018.06.20. 15:48:40

@ashwood:
Na látod, a amgadfajta kretének miatt rühelli a nép az mszp-t.
Te mi ért nem takarodtál még ki az utcára tüntetni ahelyett, hogy azokat baszogatod, akikkel elvileg egy oldalon állsz? Azokat, akik rámutattak arra, hogy miattatok is lett újabb kétharmada a fidesznek.
Nektek sem tiltotta meg senki, hogy tüntetést szervezzetek. Szóval húzd ki a beled az utcára és ha majd elég hangos leszel, akkor csatlakozni is fognak.
De amíg az mszp egyetlen célja, hogy mindenki mást kicsináljon, mert csak akkor maradhat a mézesbödön közelében, addig hiteltelen gecik maradtok, a fidesz szatellitpártja, csak lassan már a kdnp-nél is kisebb.

Takarítsátok el magatokat a közéletből és akkor majd nem veletek foglalkoznak az ellenzéki szavazók.

2018.06.20. 15:48:40

@ashwood:
Na látod, a amgadfajta kretének miatt rühelli a nép az mszp-t.
Te mi ért nem takarodtál még ki az utcára tüntetni ahelyett, hogy azokat baszogatod, akikkel elvileg egy oldalon állsz? Azokat, akik rámutattak arra, hogy miattatok is lett újabb kétharmada a fidesznek.
Nektek sem tiltotta meg senki, hogy tüntetést szervezzetek. Szóval húzd ki a beled az utcára és ha majd elég hangos leszel, akkor csatlakozni is fognak.
De amíg az mszp egyetlen célja, hogy mindenki mást kicsináljon, mert csak akkor maradhat a mézesbödön közelében, addig hiteltelen gecik maradtok, a fidesz szatellitpártja, csak lassan már a kdnp-nél is kisebb.

Takarítsátok el magatokat a közéletből és akkor majd nem veletek foglalkoznak az ellenzéki szavazók.

KUHULIN 2018.06.20. 15:51:26

"Miért nem most vonultok az utcára?"
Hát ja...
A B-filmekben szoktak ilyen mondatok elhangozni, meg olyanok, hogy áldozzátok fel magatokat értem! :)

nyerafidesz 2018.06.20. 16:08:45

Elégedetten kuncogok. Minek ide Fidesz, ha magatokat szopatjátok?

6.Lenin 2018.06.20. 16:12:48

www.atv.hu/belfold/20180620-tuntetnek-a-stop-soros-ellen-nezze-itt-eloben

Kedves Ballib honfitársaim!

5 drb rendőr, 20 újságíró vár benneteket a Parlament előtt.
Már 3-an ott vannak a többségből.
Gyertek ti is, ma nem esik semmi ( a szellemi színvonalatokon kívül)

Sir Galahad 2018.06.20. 16:14:31

A vasárnapi boltzár sok embert bosszantott, a netadó szintén. Azzal viszont a többség egyetért, hogy a hajléktalanok ne az utcán fetrengjenek, meg azzal is, hogy az illegális migráció ellen fel kell lépni. Így viszont az ezt célzó törvények ellen nehéz volna tüntetést szervezni.

ZX 2018.06.20. 16:39:47

@Sir Galahad: Szerinted hova tűnnek majd a hajléktalanok? Talán előbb menhelyeket kellett volna építeni. Ezek a házukat is úgy építik hogy előbb a tető aztán jöhetnek a falak?
Olyan, hogy illegális migráció nincs. Illegális határátlépés van, meg migráció. Utóbbi jelenthet egy Debrecenből Bp.-re költöző magyart is. Az illegális migráció szóösszetétel egy hangulatkeltő baromság.

2018.06.20. 16:41:54

Hülyeségeket irkálsz össze ashwood, de leginkább még mindig nem tudod elfogadni, hogy a választást elvesztettétek. Nem kicsit, nagyon. Jobb lenne, ha a valós világban élnél és nem egy lehetetlen álomvilágban.

zsindex ISIS AlQaeda mind CIA projekt 2018.06.20. 16:44:19

@valaki nagyon más:

Ezek amerikai ügynökök, nem hagyják abba az áldozatos munkájukat.
Szerencsére Magyarország nem Ukrajna.

- Tudod, hogy miért nincsen soha puccs az USA- ban?
- Mert náluk nincs amerikai nagykövetség.

DFK 2018.06.20. 16:50:50

@ZX: Ajaj. Ez már szánalmasnak is kevés. Mi az, hogy nincs illegális migráció? Akkor minek nevezed azt, amikor paírok nélkül, összevissza hazudozva kérnek mendéket sok országgal messzebbről érkezettek? Aztán a Bp-Dbrecen költözést migrációnak nevezni...
Libsi szómágia amit csinálsz.

Helga Beauty Salon2 2018.06.20. 16:50:53

@ZX: " Olyan, hogy illegális migráció nincs. Illegális határátlépés van, meg migráció. Utóbbi jelenthet egy Debrecenből Bp.-re költöző magyart is. "

A filozófusok köztünk járnak.
Köszönjük Emese, ez tényleg fontos probléma! :D

,, 2018.06.20. 16:51:47

minden egyes alkalommal, amikor vki leírja, h "utcára kell vonulni" vagy "bojkottolni vmilyen választást" "nem átvenni mandátumot" még 4 évvel meghosszabbodik a fidesz -kormány

ZX 2018.06.20. 16:52:15

@Hilda kisfia: Valóban, van fontosabb probléma. Ma például mennyit loptak a fideszesek?

Up! 2018.06.20. 16:53:04

@ZX: azután, hogy fogalom magyarázattal próbálod kifogni a szelet a vitorlából, nyilatkozhatnál arról is, hogy ilyen szintű migrációra fel van-e készülve, mondjuk pl. Európa? Nagyon nem úgy néz ki, és egyre több országban hangot is adnak ennek. És erről már az index.hu is beszámol. Akkor az is hangulatkeltés?

Up! 2018.06.20. 16:57:02

@ZX: Mennyit? Sokat. Ezért kellett volna többünknek nem rájuk szavazni. De nem sikerült. Ettől függetlenül a migrációt egyre többen érzik problémának, és amíg azt próbáljátok relativizálni, addig lehet, hogy az ingatagabb "Fideszhívőben" felvetődik a kérdés, hogy mi van, ha az is csak ilyen "libsi" hazugság?

ZX 2018.06.20. 17:01:32

@Up!: Látom nem sokat fogtál fel a dologból. Senki nem mondja, hogy ez nem prbléma. De az! Nem is kicsit. De ez megoldás? Egyik oldalon kerítés másik oldalon meg jöhettek mert fizettek és abból lehet sokat lopni? Anyjuk picsáját!

@DFK: Ezért kár volt energiát fecsérelned, random betűket is hányhattál volna ide, abban is van annyi értelem mint a hozzászólásodban.

renitencs 2018.06.20. 17:01:47

@Womb Raider:

Kérdésedre:
"– a független igazságszolgáltatás orbánista megszállását"
Mármint kitől független?

a válaszom: a jogszolgáltatás már jó ideje az igazságtól független. Veszprémi kézilabdás-gyilkosság tetteseinek futni hagyása, majd tragikomikusan enyhe büntetése, PTE korrupciós ügy (Imhof Gábor) sorozatos újrakezdések miatt 10 éve húzódó ügye, 2009 márciusi pécsi "buszmutyi" lezáratlansága (sőt, az egyik főbűnös azóta szabadon meghalt, egy másik azóta is mentelmi jog mögé bújik - sőt, minden eddiginél magasabb beosztásba került) stb stb stb.

Willkommenskultur 2018.06.20. 17:01:57

"Miért nem most vonultok az utcára?
A parlament szerdán szolgaian megszavaz mindent, amit a kormány az orra alá dug: a hajléktalanság betiltását, az igazságszolgáltatás államosítását és a civilek börtönnel büntetését. És a kutya sem tiltakozik ez ellen."

Hat azert mert ezert szavaztunk a Fideszre.

/a lippsik Dunaba lovese amugy kimaradt a listarol/

Helga Beauty Salon2 2018.06.20. 17:03:49

@ZX: Ma például mennyit loptak a fideszesek?

Gőzöm sincs hogy ma mennyit loptak, feltételezem hogy kevesebbet mint a szoci szdsz brigád egy óra alatt!
Jöhetsz nyugodtan ezzel a dumával, tudok a fidesz néhány dolgáról, de összevetem azzal amit anno a szocik csináltak, meg beszámítom a hazához való hozzáállásukat és kurvára meg vagyok elégedve. Grátisz a komfortérzetemet is emeli hogy a hozzád hasonló ökrök itt ennyire bőgnek a tevékenységük miatt! :P

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.20. 17:04:40

@Sir Galahad: "Azzal viszont a többség egyetért, hogy a hajléktalanok ne az utcán fetrengjenek, meg azzal is, hogy az illegális migráció ellen fel kell lépni."

Az ég kék, a fű zöld. És? Ezzel mit akartál mondani?

"Így viszont az ezt célzó törvények ellen nehéz volna tüntetést szervezni."

Sajnos se a hajléktalanságot nem lehet törvénnyel betiltani, se azt, hogy az emberek jobb helyen akarjanak élni. Az illegális határátlépésre meg nem kell új törvényt hozni, azt a régi is tiltja.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.20. 17:04:44

Végülis kivonult az egész nép: 50 ember, köztük 40 Soros-alkalmazott 40 percig tüntetett a Parlament előtt.

Szóval Zorbán ma egész éjszaka rettegni fog...

Up! 2018.06.20. 17:09:08

@Hilda kisfia: nem volt alapos az összevetésed.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.20. 17:09:33

@Hilda kisfia: "Gőzöm sincs hogy ma mennyit loptak"

Csak a Mészarosnál több, mint százmilliárd landol egy évben. Garancsi, Szíj, ... olyan 500 és 1000 milliárd között lehet a geci tolvajlása évente.

"feltételezem hogy kevesebbet mint a szoci szdsz brigád"

A gecivel ellentétben az elkúró nem gazdagodott látványosan. Asszem kicsit csökkent is a vagyona az 5 éves kormányzása alatt.

Willkommenskultur 2018.06.20. 17:12:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A gecivel ellentétben az elkúró nem gazdagodott látványosan. Asszem kicsit csökkent is a vagyona az 5 éves kormányzása alatt. "

Ja, meg a magyaroke is.

Up! 2018.06.20. 17:12:56

@ZX: Majd ha a szellemi "felsőbbrendűséged" engedi és belegondolsz, akkor rájössz, hogy nem is a bagatellizálás és a tárt karokkal fogadás a megoldás. Majd sírás, hogy megint nem nyertünk választást.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.20. 17:16:07

@Willkommenskultur: "magyaroke"

Ezt miből gondolod? Pl. a rosszabbul élünk, mint 4 éve kampány látványosan megbukott, mert mindenki látta, mekkora hazugság.

Helga Beauty Salon2 2018.06.20. 17:17:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Na megint a lopás! Lánc nélküli biciklit tekersz, döglött lovon vágtázol, mondhatsz ezer példát de én azt látom hogy fényévekkel jobban kormányoznak mint a szocik és a mostani ellenzék baromságai szintén azt támasztják alá hogy ők a jók.

különvélemény 2018.06.20. 17:17:24

A fenti állításokból mindegyik hazugság, így nyilván utcára sem fog vonulni az a hőn áhított tömeg.

Willkommenskultur 2018.06.20. 17:20:50

10 ev alatt megduplazzuk a realbereket

6.Lenin 2018.06.20. 17:22:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nem az bukott meg, hanem azok, akik azt ígérték, hogy most már jobb lesz. 2010-től 3x is, és remélem végleg.
az emberek mindig szeretnének jobban élni, most éppen ezt élik át, nem nagyon jól, de mindig jobban. ezt értékelik is.
Már csak a köcsögök hörögnek a hatalomért, de 1re inkább távolabb tolják magukat még az esélytől is.

Helga Beauty Salon2 2018.06.20. 17:24:38

@Up!: Majd ha időd engedi, akkor fejtsd ki bővebben a véleményed, mert a séróból odalökött egymondatos megállapításokra nem szoktam adni.

városi fiú 2018.06.20. 17:30:37

@maxval balcán bircaman:
Legalább nem lengyelek voltak, ahogy Orbán fizetett tapsolói.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.20. 17:48:58

@6.Lenin: "az emberek mindig szeretnének jobban élni, most éppen ezt élik át"

Igen, birkák. Globális konjunktúra van kilencedik éve, ennek örülnek, az nem zavarja őket, hogy lassan Bulgária is lehagy minket.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.20. 17:52:51

@Hilda kisfia: "jobban kormányoznak mint a szocik"

Hát elég szánalmas, ha csak annyit tudsz felhozni a geci védelmében, hogy az elkúró se volt jobb. Az igaz, hogy az elkúró nem kormányzott, de sajnos a gecinek sincs ideje rá az állandó tolvajlás mellett. Néha jön egy-egy ötlet, akkor 5 percig úgy néz ki, mintha kormányozna, de leginkább csak a PR érdekli. Az ország kifosztása viszont ezt a néhányszor 5 percet is annihilálja.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.20. 17:56:15

@6.Lenin: "Ha lehagynak minket, majd oda migrálunk. "

Hja. Hazaárulónak nincs hazája.

6.Lenin 2018.06.20. 18:05:35

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Te szerencsétlen, Európa mindenki hazája, azért jön ide mindenki, mi otthon leszünk Bulgáriában is.

Te érted ezt a multikulti Európát, vagy annyira hülye vagy, hogy még magadat sem érted?
Köcsög vagy, ezt most szépen elárultad, jobban mondva beugrottál.

Helga Beauty Salon2 2018.06.20. 18:13:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hát elég szánalmas, ha csak annyit tudsz felhozni a geci védelmében, hogy az elkúró se volt jobb.

Úgy tudom azt írtam hogy sokkal jobban kormányoznak mint az elkúró. Az a szánalmas hogy az értetlenkedés "fegyveréhez" nyúlsz. Amúgy ennek mi az értelme? Csak tudom már hogy mit írtam! Ja és akkor már azt is tisztáznám hogy nem védem, mindössze a tényeket közlöm, természetesen abban a tudatban hogy erről te úgysem vagy hajlandó tudomást venni.

agarik 2018.06.20. 18:25:32

Mindenkit le kell csukni. #Orbán4President4Life

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.20. 18:56:21

@Hilda kisfia: "azt írtam hogy sokkal jobban"

Leírhatod ezerszer, akkor is csak fasság marad.

Egyébként pedig: 0*100=0

Visceroid 2018.06.20. 18:57:54

"Az ellenzék ekézése fontosabb, mint a jogállam melletti kiállás?"

A minek az ekézése?

2018.06.20. 19:03:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Igen, birkák. Globális konjunktúra van kilencedik éve, ennek örülnek, az nem zavarja őket, hogy lassan Bulgária is lehagy minket."

Miért? Téged mennyiben zavar a valóság? A konjuktúrával meg ne gyere, mert Gyurcsányéknál már 2006.-2007. körenyékén leállt a gazdaság, pedig a válság még sehol nem volt.

Helga Beauty Salon2 2018.06.20. 19:07:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Leírhatod ezerszer,

Ebben is el vagy tájolva mert nem akarlak meggyőzni, nélküled is bőven megvan a kétharmad. Ez inkább az eltérő álláspont meglétének a jelzése, nehogy megint beleéljétek magatokat kormányváltási álmokba mint április nyolcadikán! Tudom hogy kellemetlen, de jobb mint egy hirtelen fellépő pofáraesés. :Dl

élhetetlen 2018.06.20. 19:07:46

@Hilda kisfia: „Gondolj bele b+ ha Orbánék betiltják a hülyeséget micsoda lázongásba fognak ezek kezdeni!”. Hát még ti! Kivéve, ha az alaptörvénybe bevennétek, hogy amit ti gondoltok, az nem hülyeség, csak az, amit más gondol. Így megoldható! Bevált módszer.

Sir Galahad 2018.06.20. 19:23:09

@ZX: Segítek: illegális migráció az, ha valaki az ahhoz szükséges iratok nélkül lép be egy országba. Szerinted ilyen nincs?

Ha nincs elég férőhely a hajléktalan szállókon, akkor az probléma. Ha emiatt megalapozottan tiltakozik valaki, azt én is támogatom. De az igenis helyes, hogy a hajléktalanok ne az utcán éljenek, hanem szállókon.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.20. 19:27:05

@Womb Raider: "Gyurcsányéknál"

Hát elég szánalmas, ha csak annyit tudsz felhozni a geci védelmében, hogy az elkúró se volt jobb.

Helga Beauty Salon2 2018.06.20. 19:29:53

@élhetetlen: Ne aggódj, nem tiltják be a hülyeséget, gyakorolhatod tovább állampolgári jogon, csak ne lepődj meg ha nem vesznek komolyan.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.20. 19:32:29

@Sir Galahad: "illegális migráció az, ha valaki az ahhoz szükséges iratok nélkül lép be egy országba"

Az nem az. Egy menekült legálisan átlépheti az országhatárt, akár iratok nélkül is. Ha bárki más teszi, az meg szabálysértés.

2018.06.20. 19:34:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem a védelmében mondtam, csak megemlítettem a tényt, meg ezzel képeztem egy viszonyítási alapot, amihez képest Orbánék kormányzása egyértelműen professzionálisnak mondható. Na, ez csak annyiban érdekes, hogy ugyanezen brigád és ugyanezen eszmerendszer újdondász követői voltak a hatalomra ácsingózók legutóbb és nagyon helyesen, bölcsen úgy döntött a nép, hogy megint nem kapnak lehetőséget.

2018.06.20. 19:35:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ja, kispajtás.. a szomszéd országét..esetleg a legközelebbi biztonságos országét, de nem 5-8 közbenső országon átcsörtetve az áhított cél felé.

Sir Galahad 2018.06.20. 19:37:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ez nem ennyire egyszerű, ugyanis csak az illegális határátlépők egy kis része tekinthető menekültnek, a többi illegális migráns.

élhetetlen 2018.06.20. 19:38:27

@Willkommenskultur: „Hat azert mert ezert szavaztunk a Fideszre. /a lippsik Dunaba lovese amugy kimaradt a listarol/”. Hát igen, csak az nem jut el az agyatokig, hogy bármilyen szemét törvényt meg lehet szavazni a kétharmaddal, és a frakciófegyelemmel, de azért talán nem kéne meghozni minden szemét törvényt. Baj van, nagy baj van. Ha a lippsik Dunába lövetése nem maradt volna ki, akkor kielégülnél? Más módszert nem ismersz? Ez a kocsmatempó, hogy én vagyok az erősebb, szétverek akárkit, ha igazam van, ha nincs, tényleg működik, de azért egy normális ember nem lelkesedik ezért.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.20. 19:52:05

@Sir Galahad: "egy kis része"

Lehet, hogy nem vetted észre, de egy szót nem szóltam az arányokról.

Egyébként meg az, hogy 100 emberből hány menekült, hány bevándórló és hány egyéb ember van, az dátumtól és országhatártól függő dolog.

élhetetlen 2018.06.20. 19:54:53

@Hilda kisfia: Igen, csak te vagy az, akit komolyan vesznek, ezzel a kocsmatempóval, (másnak már írtam), te vagy az erősebb, szétversz akárkit, nem is kérdés, hogy igazad van-e vagy sem, miért is lenne az. Éljen az erő, és az erőszak, és szép lesz a jövő! Ilyen apróságokon te nem fogsz fennakadni, hogy mi lesz ebből? A rendőrség esténként azzal lesz elfoglalva, hogy behordja az otthon nélkülieket a szállóra, ahonnét reggel kirakják őket, aztán este újra lehet bevinni őket, vagy hogyan gondolod? Ja, sehogy? Csak mit aptyuk tész, mindig jó az!

6.Lenin 2018.06.20. 20:12:54

Állítólag nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, hogy szétverje a kormányellenes tüntetést, de nem találják őket.

Tudja valaki, hogy hol van a tüntetés.?
Állítólag egy zuglói garzon spejzában láttak tüntetőket, de a hír hamisnak bizonyult, nem zuglóban, és nem a spájzban , és nem is tüntettek.
süti beállítások módosítása