B1 blogcsaládToroczkai a Fidesz kottájából játszik - de ez nem biztos, hogy árulás

2018. május 22. - ashwood

35000.jpgA Jobbik sem úszta meg balhé nélkül a választási vereséget - és hogy ez mennyire fontos a Fidesz, mi sem jelzi jobban, minthogy nem kis részben épp a propagandakiadványaik adnak teret a párt belügyeinek. Az azonban csak nézőpont kérdése: áruló-e Toroczkai László?

Szögezzük le már az elején: cseppet sem fáj a szívünk a Jobbikért. Korábban többször egyértelművé tettük: Vona Gábor elfordulása a szélsőjobbtól csupán taktikai lépés volt, hitelessége legalábbis megkérdőjelezhető, sikere pedig most látszik - pontosabban a centrumba húzódás, vagy más néven néppártosodás kudarca.

Toroczkai László konzekvensen és törés nélkül képviselte azt a radikális jobboldaliságot a pártban, amelytől Vona megpróbált elfordulni - de aminek az árnyéka folyamatosan jelen volt minden megszólalásakor, és ami most épp felzabálja mindazt, amit elért. Toroczkai elvhűsége okán nehezen nevezhető árulónak. Ellenben – ahogy ezt a kampány alatt a Fidesz médiagépezete naponta többször is megtette - Vona annál inkább. Már ha egy vállalhatatlan, sötét eszméket képviselő pártról és politikáról beszélünk. Kétségtelen: Vona helyesen ismerte fel 2013 környékén, hogy a Fidesz nem egyszerűen lenyúlta az összes, szélsőjobbos témát, de mindent elkövet, hogy a radikális térfelet is elfoglalja. Ha ehhez a szavazóit kellett a Jobbik-ultrák színvonalához hajlítani - az sem volt nagy ár Orbánéknak.

Vona azonban – ha nem is végzetesen –, de keresztül húzta a Fidesz vezérkar számítását: a látványos centrumba húzódás, a szélsőjobbos toposzok tudatos elhagyása, sőt, szembefordulás a párt korábbi kijelentéseivel azt eredményezte, hogy lehullt a fügefalevél a Fideszről. A hangos néppártosodásig könnyedén érvelhettek – és tették is – külföldi partnereiknél azzal, hogyha nem ők kormányoznak, akkor jön a barna veszedelem, a Jobbik. A Vona-féle irány azonban, ha csak látszatra is, jóval konszolidáltabbnak tűnt, mint az orbáni retorika, így a Fidesz azon kaphatta magát, hogy ténylegesen nincs tőle jobbra politikai erő.

Épp ezt az álcát kaphatja vissza most Orbán Toroczkai előretörésével. Azzal pedig, hogy az ismét erőre kapó radikálisok a párton belül akarnak hőzöngeni, nem pedig onnan kiszakadva, önálló formációt létrehozni - egyértelműen a Fidesz számára kedvező helyzetet teremtenek. Ahogy eddig, úgy a jövőben is kizárólag a Toroczkai-vonalat fogja erősíteni a kormánysajtó - elvonva a levegőt a Jobbik hivatalos kommunikációja elől.

Toroczkai tehát Vona és a néppártosodás árulója, de saját elveihez mindvégig hű maradt. Az viszont bizonyos: a Fidesz szekértolója.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9713992994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK24 2018.05.22. 16:50:39

nektek mindenki a Fidesz szekértolója, aki nem benneteket tol :) szar lehet, hogy akárhova néztek, csak ellenséget láttok, de talán nem a mindenki mással van a baj :D:D:D

Bryan élete 2018.05.22. 17:27:02

Toroczkainak lehet kb. durván 10-15 ezer szélsőjobbos szimpatizáns követője az országban és az is sokféle irányzat.
Na bumm, majd ők is az Együtt sorsára jutnak, oszt jónapot.

1kutyabarát 2018.05.22. 22:53:27

Toroczkai féle társaság már 2006-os zavargásoknál a Fidesz kiszolgálója volt. Ezért kaptak a zavargások után büntetlenséget a köztörvényes tetteik alól.Ebből Budaházi csak lassan és nehezen tud szabadulni a fideszesek bosszú hadjáratából. Polték pedig egyenlőre még fedezik a fideszes maffiát, és csatlósait is, amíg lojálisan viselkednek Orbán utasításaira.

Etniez 2018.05.23. 08:10:24

Toroczkai már egy ideje a vadhajtás (facebook csoport) hergeli az orkjait.

Külön vicces, hogy kiparodizálta az ellenzék szopását azzal a román nevetős videóval, aztán kikapott mindenféle szavazáson és frakciózáson, de a videó még mindig fent van, kiemelve.

Magáról is csinálhatna egyet :D Vagy egy hitlereset.

csobi2011 2018.05.23. 20:21:23

@Bryan élete: hát az mszp-dk-együtt-pm kombó maga alá csinálna örömében ha lenne 10-15 ezer mindenre elszánt követője. Szóval jelenleg Toroczkainak nagyobb a közvéleményre gyakorolt hatása mint az egész ballib bagázsnak. És ez így van jól.
süti beállítások módosítása