B1 blogcsaládA 14 legjobb idézet Kásler Miklóstól

2018. április 28. - nickgrabowszki

Orbán új minisztere a Szaniszló Ferenci értelemben vett nemzeti-keresztény kretenizmus jeles képviselője.kasler_miklos.jpg

Orbán szemmel láthatóan úgy döntött, hogy irány vesz a legsúlyosabb debilitás az ezoterikus nemzeti-keresztény fundamentalizmus felé. Nemhiába hangoztatta az identitáspolitika jelentőségét, a felvilágosodás előtti sötétségég egyik jeles képviselőjének miniszterei tárcát adott a kormányában.

Semjén evolúciós elméleteit és Matolcsy piros pöttyeit leszámítva a legbornírtabb nézeteiket a kormánytagok eddig nem vállalták a nyilvánosság előtt, de most már itt van nekünk dr. Kásler, aki szégyelli bevallani, hogy a technikai fejlődést, a modernitást és a racionalitást egyenesen az ördögtől valónak tartja, a magyarság pedig isten kiválasztott népe, akinek jogosan jár a világ feletti hatalom.

Íme, itt a 14 legjobb idézet a nemzeti-keresztény kretenizmus élharcosától.

 • "A gyermekkel, aki meghalt, vagy műhiba áldozata lett, egészen biztos, hogy ott volt mellette a Jóisten, és egészen biztos, hogy ez a kisgyermek megkapta a Jóisten segítségét, legfeljebb mi erről nem tudunk."
 • "Az emberi gondolkodás nem fejlődik egy fikarcnyit se 2000 éve. A görögök már mindent leírtak."
 • "Én a technikai fejlődést nagyon sok vonatkozásban az emberi élet minőségére hátrányosnak tartom."
 • "A társadalomtudományokat rendkívül masszívan eltorzítva oktatják. Tehát azok a klasszikus értékek, ami az identitás részeit képezik, tehát ember vagyok, magyar vagyok, hívő vagyok, ésatöbbi, ésatöbbi, és a magyar kultúrának az elképesztő kincsestárát nem ismertetik meg a diákokkal."
 • "Én mindig arra gondoltam, hogy a férfiak valóban korábban halnak meg, ők élnek a nőkkel. A nők pedig a férfiakkal élnek, és lehet, hogy ez a magyarázat."
 • "Az Ősrobbanás csak spekuláció."
 • "Nigériában az emberek 80 százaléka HIV-fertőzött."
 • "A Heisenberg-féle határozatlansági elv bizonyíték Isten létezésére."
 • "A tízparancsolat a legtökéletesebb népegészségügyi gyűjtemény, tudniillik a halálos betegségek jó 70-80 százalékát a Tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni."
 • "A torinói lepel eredetisége ellen egyetlen tudományos érvet sem tudtak felhozni."
 • "Az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek."
 • "A hatmillió abortusz történelmünk legnagyobb katasztrófája."
 • "Egy nép kumulatív genetikai állománya konstans."
 • "A Szent  Korona-tan a világ legkáprázatosabb jog– és hagyomány­rendszere, a világi és a transzcendentális  viszonylatok szintézise, s a demokrácia alapképlete a maga megosztott hatalmi rendszerével."

Források: 

Valamint, illetve és továbbá.

A 777 nevű blog szerzője, aki a videón is látható beszélgetést vezette Káslerrel és Csókay Andrással, azzal találta védeni a védhetetlent, hogy

Megengedhetetlen, hogy ma Magyarországon bárkit azért figurázzanak ki, azért próbáljanak meg nevetségessé tenni, mert a Tízparancsolat jelenti élete alapját és zsinórmértékét.

Pedig nem erről van szó. Nem az a baj Káslerrel, hogy hívő. Mág csak nem is az, hogy ezt nyilvánosan teszi.

Hanem az, hogy sötét ostobaságokat hord össze.

Máris visszasírjuk Balog Zoltánt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr213877570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atyus45 2018.04.30. 09:00:46

Most sem kerülhettük meg hülyék nélkül ezt a kormányt.Nem vagyok kárörvendő de kívánom hogy azt ilyen degenerált ember legyen beteg és a tízparancsolattal gyógyítsa magát.Ez orvos? vagy hülye.Én az utóbbira szavazok.Hogy tartja be Hyppokrateszi esküjét.?bibliával a kezében.Pusztuljon a férgese!!!!

Arthur55 2018.04.30. 09:08:05

@0rdas: A Heisenberg féle határozatlansági elv:----" egy részecske helyzetét és sebességét egyidejűleg nem lehet pontosan meghatározni"

Arthur55 2018.04.30. 09:13:23

@Fizqs:A Newton törvények CSAK a nem atomi méretű testek NEM EXTRÉM környezetben való mozgásának leírására alkalmazhatók.

6.Lenin 2018.04.30. 09:15:57

@élhetetlen:

-Mi van Lajos, nem jössz mamutot vadászni? Nem vagy éhes?
-Nem vagyok éhes, én már ettem.
-Ettél? Honnan volt kajád?
-Agyonütöttem a Gézát, és elvettem az övét. Nyeszlett fasz volt amúgy is.
-Nem félsz, hogy majd a jó Isten megbüntet, mert bűnt követtél el?
-Isten? Bűn? Ne bassz, te még ilyen sötét vagy? Beszarok. Hiszel ilyen marhaságoknak?
Mi vagy te? Fideszes? Köcsög. Nem 1xűbb elvenni attól, akiknek van? Fizessenek a gazdagok.
-El fox te kárhozni, ha nem hiszel Istenben Lajoskám.
-Na húzz a fenébe vadászni te köcsög, szeretnék pihenni, meg délután pattintani is kéne néhány szerszámot vagy mi a toszt.

$pi$ 2018.04.30. 09:28:01

"A torinói lepel eredetisége ellen egyetlen tudományos érvet sem tudtak felhozni."

Hát tényleg nem. Ha csak azt nem, hogy a 13. és 14. század határán készítették. De mondok jobbat, Dart Vader létezése ellen aztán tényleg egyetlen egy tudományos bizonyíték sincs. Csak a józan ész... :D

$pi$ 2018.04.30. 09:39:25

@DFK: "Ha a világ betartaná a tízparancsolatot, akkor nagyon nyugodt, békés világ lenne."

Az. Először is nagyon stresszmentesen legyilkolnánk azokat, akik Jehován kívül más istent imádnak. Akár a keresztényekkel is kezdhetnénk, de ha nem hát nem.

Utána legyilkolnánk azokat, akik faragott szobrokat meg képeket csinálnak vagy azokat imádnak. Nagyon-nagyon stresszmentesen.

Aztán azok a tűzoltók, orvosok, mentősök következnének, akik vasárnap melóznak. Nagyon stresszmentes lenne a hétvége, főleg, ha nem ég a házad vagy nem szorulsz orvosi ellátásra.

Aztán kezdhetnénk agyonverni azokat a fiatalokat, akik tiszteletlenek a szüleikkel, azokat a szülőket, akik valaha megcsalták a házastársukat... ja, és Jézus után szabadon azokat is, akik csak gondoltak rá.

Még jó, hogy a rabszolgaságot, az állatkínzást, a kínvallatást, a környezetszennyezést, az ittas vezetést, a gyorshajtást, a pedofíliát meg az ilyeneket nyugodtan csinálhatnánk, mert kimaradtak a tízparancsolatból.

Roppant stresszmentes lenne, mehetnénk agyonverni a szomszédot, mert vasárnap nyekereg a fűnyíróval a kertben. :D

$pi$ 2018.04.30. 09:41:29

@Ésszelteli: "2004-ben az EU kérte az új belépőket, hogy adják be a történelmi összegzésüket az történelmükről és mi voltunk az egyetlenek, akik lebőgtünk, mert jelezték több ország, hogy nem fogadják el a finnugor elméletünket."

Ezt honnan a francból szedted? Annyira hihetetlen, hogy magam is el akarom olvasni.

Senki A. 2018.04.30. 09:42:58

@$pi$: "Aztán azok a tűzoltók, orvosok, mentősök következnének, akik vasárnap melóznak."

Szombaton.

zacipaci 2018.04.30. 09:43:13

@Ésszelteli: Ritka ostoba egy fasz vagy te, valszeg vérfideszes.

6.Lenin 2018.04.30. 09:47:31

-Hová mész Lajos ilyen korán?
-Körbejárom a Földet. Most ráérek.
-Körbe? Hiszen lapos, majd jól leesel a szélén?
-Te sötét fasz, a föld gömbölyű.
-Ki mondta ezt neked?
-Hát a Kázmér. Nagyon okos a fószer.
-A Kázmér? Nagyon okos? Ezt honnan veszed?
-Már 2x elszámolt a végtelenig. Ő mondta, és én hiszek neki.
-Pont a Kázmér, az okos, a nején gyakorolnak a srácok, mert még őt se tudja rendbe tenni. Aztán ő az okos, beszarás.

$pi$ 2018.04.30. 09:50:18

@Senki A.: "Szombaton."

Na, ebből azért lenne vita... :D Vagyis van, pár száz éve próbálnak megegyezni melyik is a hetedik nap. Magyarország keresztény ország :D, a keresztények pedig majdnem mind a vasárnapra szavaztak. Kivéve a... szombatistákat. :D Ha szavazás lenne szerintem a vasárnap dolgozókat vernék agyon. :D

Senki A. 2018.04.30. 09:51:46

@$pi$: De a tízparancsolat idején biztos a szombat volt.

kocsisj 2018.04.30. 10:01:14

Nekem kezd nagyon rossz érzésem lenni. Már a Kétfarkú Kutya Párt is beszállt a Fideszhez? Vagy a Kásler nem tőlük jött? Pedig a 10 parancsolat betartás után ő is ígérhetne öröklét+25 évet. Legfeljebb nem jön be, mint annyi más, amit ígértek

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.04.30. 10:06:06

Két kis kiegészítés: (1) a kép alatti mondatból helytelen kihúzni a a "legsúlyosabb debilitás" szavakat. Miért is kellene ilyet tenni, amikor ez a fidesz-féreg tényleg debilis?
(2) "Nem az a baj Káslerrel, hogy hívő." De, az baj. Észre kell venni, azt, hogy a hívőség maga is baj. Ezek a dolgok, a hívőség, a debilitás, és az, hogy irgalmatlan baromságokat beszél, összefüggenek egymással. Egyszerre okok, és okozatai is egymásnak. Ha nem lenne hívő, hanem ateista lenne, a fent idézett baromságai egy részét biztosan nem mondta volna. Ugyanakkor, azért is hívő, mert debilis, és nincs annyi esze, hogy nem egy ókori bullshit határozza meg a gondolkodását. Bolond likból csak bolond szél fújhat.

csorsza 2018.04.30. 10:21:29

Sírtok a fideszes karaktergyilkosságok miatt, és tessék. Az ember még semmit sem csinált miniszterként (ellenben sikeres orvos eddig), de már célkeresztben van nálatok.
Ennyit rólatok, a szokásos csak, semmi különös.

6.Lenin 2018.04.30. 10:22:06

Óriási áttörés!!!

Kovács Lajos Röcsöge-Alsón a disznóól mögött talált egy kurva réginek látszó koponyát.
Tudósok megállapították, hogy tényleg kurva régi, mivel a DNS-ében csak néhány tucat utasítás volt csak még. Sőt kimutattak egy félig kész utasítást is, aminek a lényege, hogy... ...
...lélegezz, te fasz, mert megfulladsz, volt. Az, hogy mivel, még nem volt megállapítható a lelet hiányos volta miatt.

Másnap felásták az egész kertet, de további leletek egy II.VH-s kézigránáton kívül nem volt a helyszínen. Minde1, KL nagyon örült ennek, mert végre elültethette a krumplit.
A tudósok se búslakodtak sokáig mert KL házi pálinkája estére kicsit feldobta a hangulatot.

Majd jelentkezek még, de nem biztos, hogy innen.

Abababa 2018.04.30. 10:35:35

www.youtube.com/watch?v=LOe059wC0eU Itt meg lehet nézni, hallgatni a blogbejegyzésben felsorolt idézetek jelentős részének forrását. A 12. percben Kásler Miklós -Gödel-re hivatkozva- azt állítja, hogy minden matematikai képlet cáfolható egy másik matematikai képlettel. Próbálom értelmezni: Tehát ha létezik az "A" képlet, az cáfolható egy "B" képlettel. Ebből logikailag az következik, hogy a "B" képlet is cáfolható az "A" képlettel, vagyis egyik "képlet" sem igaz. Mivel Kásler Miklós azt állítja, hogy MINDEN képlethez található egy "cáfolat képlet", következésképpen azt állítja, hogy a matematikának egyetlen "képlete" (tétele) sem igaz. Számomra ez rémisztő. Aki az itt kommentelők között ezt nem tartja ijesztőnek, és el tudja fogadni, hogy ez az ember legyen felelős az oktatásügyért, azt megkérem, mutasson már egy "képletet", amely cáfolja, hogy a+b = b+a! Nagyon egyet tudok érteni azokkal, akik szerint az okos emberek kételkedni szoktak a saját feltevéseik igazságában. Igen. Az okos emberek igyekeznek a saját feltevéseikkel ellentétes oldalról is megközelíteni, és megvizsgálni az éppen aktuális kérdést, mert valóban a valóságot szeretnék megismerni. Véleményem szerint az igazi tudós számára másodlagos, és nem presztízskérdés, hogy az igazság megegyezik-e a feltevésével, hiszen az igazság megismerése szempontjából az is siker, ha bebizonyosodik, hogy a prekoncepció téves volt. A lényeg, hogy a vizsgálat minél közelebb vigyen a valósághoz. A legtöbben azonban nem kutatunk, nem fedezünk fel semmit, hanem mások kutatási eredményeiből alakítjuk ki a világképünket, mások eredményeit alkalmazzuk az életünk során. Gondolom, mindenkinek aszerint alakul a világképe, hogy milyen környezetben nőtt fel, milyen érzelmi hatások érték, és milyen ismeretanyaghoz jutott hozzá. Vannak, akik a későbbiekben kizárólag azokat a véleményeket hajlandók vizsgálat tárgyává tenni, amelyek a saját világképük igazolására alkalmasak, és messze elkerülik azokat, amelyek kételyeket ébresztenének bennük. Gondolom, emögött az áll, hogy félnek a kétely okozta bizonytalanságérzettől. Szóval az igazán okosak, a világra igazán nyitottak és kíváncsiak bátran kutatnak, és ha felmerül, hogy a feltevésük hibás volt, lázasan keresik tovább az igazságot. Ezzel szemben a (igyekszem szépen fogalmazni) "kevésbé okosak" általában nem kételkednek a maguk "igazában". Ők magabiztosak szoktak lenni. Úgy tűnik, Kásler professzor sem önmagában kételkedik, hanem kizárólag azok elképzeléseiben, akik netán megingatnák az ő világképét.

6.Lenin 2018.04.30. 10:36:24

Friss hír!

Néhány ballibbantat bevittek a sürgősségire mert furcsán kezdtek viselkedni, vallásellenes kirohanásaik voltak, és szidták a frissen alakult Fidesz kormány 1es tagjait.

Az orvosok orosz hekkerekre gyanakodtak első körben, de ez nem volt igazolható.
Aztán hosszas vita után eldőlt, hogy ezek előtte se voltak 100-asok. Néhány órás gumiszobai pihenés után útjukra lettek bocsájtva.

A közleményükben csak annyit írtak: ez van. Működik a demokrácia. Mindenki próbáljon lenyugodni.

Senki A. 2018.04.30. 10:56:09

@Abababa: Na jó, de aki ennyit sem tud, annak Kásler maga a megvilágosodás. Aki Gödel nevét csak Káslertől hallja, annak Gödel ezt mondta, oszt jónapot.

Itt tartunk!

6.Lenin 2018.04.30. 10:59:07

@Abababa:

Jól kerülgeted a forró kását...

index.hu/tudomany/2013/02/20/politikai_nezetekkel_szuletunk/

És még számtalan kutatás is erre keresi a választ. Jó jel, hogy KERESIK...

6.Lenin 2018.04.30. 11:01:14

@Senki A.:

Már több, mint 7 milliárdan, és ez a szám még mindig csak emelkedik.

$pi$ 2018.04.30. 11:43:08

@Abababa: "Próbálom értelmezni:"

Ne tedd, nagy hiba. A csávónak fogalma sincs arról, hogy mi a Gödel nem-teljességi tétel. Sokféleképpen lehet megfogalmazni, például így:

Minden rendszerben, ami bonyolultabb az egész számok halmazánál feltehető olyan kérdés, amely a rendszeren belül nem válaszolható meg.

Ez tehát nem bizonyítja, hogy a matematika hibás vagy ellentmondásos lenne, csak azt, hogy nem teljes, képes megfogalmazni olyan kérdéseket, amelyeket nem képes megválaszolni.

Fura módon azt is bizonyítja, hogy az isten nem mindentudó: képes megfogalmazni olyan kérdéseket, amikre nem tudja a választ. :D

$pi$ 2018.04.30. 11:48:31

@Senki A.: "De a tízparancsolat idején biztos a szombat volt."

Nem hiszem. Sőt biztosan nem az volt, sabbath volt, ami pénteken este, a napnyugtától szombat esting tart. Amit ma szombatnak nevezünk az éjfélkor kezdődik és éjfélig tart.

inreallife 2018.04.30. 11:48:50

semmi meglepo, a fideszben vagy ciganybol, vagy kretenbol lesz miniszter. most eppen a masodik. a kontraszelekcio pedig tokeletesen gondoskodik rola, hogy a leheto legkretenebb allat maradjon mar csak a valyunal. szerintem egyenesen cel volt a kivalasztasnal, hogy semmi koze ne legyen a vilaghoz...

6.Lenin 2018.04.30. 11:54:36

@$pi$:

A jelek szerint ezt a problémakört te sem érted.

Tudod, hogy isten mire képes, és ezt így ebéd előtt felmérted.

$pi$ 2018.04.30. 12:12:15

@6.Lenin: "A jelek szerint ezt a problémakört te sem érted."

Segítek: ha csak ilyen vad kijelentéseket teszel, akkor magadat égeted. Érvelj, akkor komolyan vesznek az emberek.

"Tudod, hogy isten mire képes, és ezt így ebéd előtt felmérted."

Gödel tételét alkalmaztam. Nem először, Ezt a tételt legalább húsz éve ismerem, vizsgáztam is belőle. És persze az, hogy az isten mindentudó volta vagy mindenhatósága paradoxonokhoz vezet már több száz éve ismert, jóval Gödel előtt tudták.

De persze nem arról írtam, hogy isten mire képes, hanem arról, hogy mit tud. Nem a mindenhatóságról, hanem a mindentudásról volt szó.

Abababa 2018.04.30. 12:21:38

@6.Lenin: Már csupán ezért érdemes volt hozzászólnom, hogy a válaszában megmutatta ezt az érdekes cikket. Nagyon köszönöm.

Andy73 2018.04.30. 12:34:16

Nem az a baj a bloggerrel, hogy ateista. Még csak nem is az, hogy ezt nyilvánosan teszi.

Hanem az, hogy sötét ostobaságokat hord össze.

Mégsem sírjuk vissza az ateista, kommunista/szocialista rendszert. Sem a posztkommunista kormányokat. Hanem örülünk, hogy ők már a múlt.
És annak is, hogy ilyen színvonalon állnak a bloggereik. Így nem fenyeget az a veszély, hogy visszatérjenek a hatalomba. Még 4 év múlva sem.

$pi$ 2018.04.30. 12:41:06

@Andy73: "Hanem az, hogy sötét ostobaságokat hord össze."

Veled meg az a baj, hogy kijelented a másik ostobaságokat beszél, de egyetlen szóval sem érvelsz, még csak azt sem mondod el, hogy konkrétan mit nevezel ostobaságnak.

Csak, hogy értsd: amit leírtál egy üres sértés.

Andy73 2018.04.30. 12:41:53

"A hatmillió abortusz történelmünk legnagyobb katasztrófája."

Ez egyébként tényleg jó idézet. Tökéletesen egyetértek vele. Márcsak azért is, mert ez nem háborúban történt, hanem békeidőben, igaz, hogy nagyrészt szovjet megszállás alatt. A rendszerváltás után csökkent az abortuszok száma, de még mindig nagyon magas. Minden egyes megölt magzatért kár.

$pi$ 2018.04.30. 12:44:18

@Andy73: "Minden egyes megölt magzatért kár."

Azt ugye tudod, hogy a magzatok jelentős része spontán abortál? Az esetek nagy részében észre sem veszik.

Andy73 2018.04.30. 12:46:37

@$pi$: Olvasd el a cikket. Annak a végét idéztem és írtam át. A blogger sem nagyon érvel, inkább csak idéz és minősít. Én az egész cikket tartom annak, amit ő néhány kiragadott mondatra mond: ostobaság.

6.Lenin 2018.04.30. 12:46:39

@Abababa:

Végeredményben a cikk ismerete nélkül is jó helyen kapirgáltál. Ezért küldtem a linket. Gondoltam ismered a témában létező kutatásokat.
Így nagyobb az értéke a hozzászólásodnak.

6.Lenin 2018.04.30. 12:48:28

@$pi$:

Isten ellenében érvelni? Ne bassz.

$pi$ 2018.04.30. 12:51:54

@Andy73: "A blogger sem nagyon érvel"

Ettől te mennyivel leszel korrektebb?

@6.Lenin: "Isten ellenében érvelni? Ne bassz."

Nagyon sok ember teszi nagyon régóta. Talán te is, ha például elgondolkodsz azon, hogy Thor létezik -e. :D

Abababa 2018.04.30. 12:57:59

@$pi$: Ó, hát én csupán Kásler Miklós kijelentését próbáltam értelmezni a magam szerény módján. A kijelentése -ebben a formában, ahogyan elhangzott- akkor is logikai bukfenc, ha nem Gödelre hivatkozva mondta volna. Az, hogy rá hivatkozott, már csak a hab a tortán. Nem venném a bátorságot, hogy Gödel tételéről alkossak véleményt, de a Kásler Miklós által tett kijelentésből az következik, hogy a matematikában semmi sem igaz. :D Aggasztónak tartom, hogy mielőtt kimondta amit mondott, ezt nem látta át.

6.Lenin 2018.04.30. 13:02:04

@$pi$:

Senki nem érvvel, hanem keresi a válaszokat. Úgy, hogy sok esetben azt sem tudja, mire, és miért.
Természetesen mindenkinek lehetnek válaszai. Mindenkinek joga van ehhez., és, ha ebben megtalálja azt, amit ő keres, már megérte neki. Neked, nekem , meg nem biztos, de ennek tulajdonképpen nem sok jelentősége van. Én arra keresem, ami engem nyugtat meg. Te pediglen a tiéidre.

Pl én azt gondolom, hogy 1 számodra eddig ismeretlen dimenzióban éppen szunyókálok, és egy blogon veled vitatkozom, álmomban. Érvelj ellene!
Aztán, ha majd felébredek, folytatom az n.-ik dimenzió festését. Már készen van, csak le kell még festenem. Ebéd előtt nem volt kedvem hozzá. Kicsit inkább leheveredtem.

inreallife 2018.04.30. 13:10:24

@6.Lenin:
tudjuk, ti ezt mar 1000 eve kitalaltatok, hogy mindenkinek jogaban all hulyenek lenni. ki is volt a "szerzo"? viszont akkor felesleges ugatnotok, hogy miert nez mindenki hulyenek titeket. a proszto vallasi demagogiak a 21. szazadban az elmaradottsag es az agymosas jele. 2000 eve is hittek mindenfele istenekben, akkor epp bekatol kezdve, napon keresztul mindenre azt hittek, hogy isten. par evtizede meg a kigyobuvolo is mekkora kiraly volt, hulyek voltak az emberek, na. de azota eltelt parezer ev, ki kene jonnotok a barlangbol...

6.Lenin 2018.04.30. 13:16:47

@inreallife:

-Mit csinálsz Lajos?
-Szerszámokat pattintok.
-Mi a faszért nem Gödel tételén töprengsz?
-Mi van? Gödel tételén? Oszt hol a P-beaolvassak róla, B+, még a betűket se találták fel. Biztos te is valamilyen köcsög jobbikos lehetsz. Gödel tétele, ekkora marhát sem látott még ez a dimenzió lakóssága.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.04.30. 13:29:18

@Abababa: Kásler nyilvánvalóan annyira ostoba, hogy én csak azon csodálkozom, hogy egyáltalán beszél. Persze, mint látjuk, hülyeségeket beszél, de hogy ennyi ésszel megtanult beszélni, már az dicséretes íz ő esetében. Úgyhogy, inkább dicsérni kell: jó fidesz-kutya, ül!

A Gödel-tétel teljes megértése meg, komolyabb filozófiai alapok nélkül nem nagyon lehetséges. Így szól: "Minden ellentmondásmentes, a természetes számok elméletét tartalmazó, formális-axiomatikus elméletben megfogalmazható olyan állítás, mely se nem bizonyítható, se nem cáfolható."
Mi ebben a nagyon feltűnő, már első látásra is? Két dolog. Az egyik az, hogy a " természetes számok elméletét tartalmazó" rendszerről beszél. A második az (bár ez összefügg az elsővel), hogy "formális-axiomatikus elmélet"-ről beszél.
Tényleg nem akarom itt megmagyarázni most egy olyan közönség előtt, amely közönség az ezzel kapcsolatos alapfogalmakat sem érti, de néhány fontos dolgot meg kéne érteni itt: a fenti korlátok miatt a Gödel-tétel még csak a véges axiomatikus rendszerekre sem vonatkozik. Hanem a végtelenekre - mint amilyenek éppen a természetes számok. Továbbá, a formális axiomatikus rendszerek azok analitikus-deduktív felépítésűek. Ezekben az axiómák bizonyítatlanok (ettől axiómák), a tételek pedig a levezetési szabályok alapján következnek az axiómákból. Vagyis, szükségszerűen igazak. Így természetesen, a nem végtelen (nem természetes számok rendszerét tartalmazó) rendszerek tételei nem csak hogy bizonyíthatóak a rendszerben, hanem egyenesen következményei az axiómáknak. Sőt, hát, a bizonyítás, és igazság analitikus szabályait, és eme fogalmak jelentéseit figyelembe véve, itt az "igazság" fogalma nem a korrespondencia-szerű, hanem a koherencia elvű igazságot jelenti. A kettő között ég és föld a különbség. A Gödel-tételnek semmi köze a faktuális állításokhoz, azok igazságához.

A fentiek miatt általában teljesen téves a laikusok Gödel-tétel interpretációja. Olyanokat hisznek ki belőle, hogy a "világ megismerhetetlen" (hogy ezt mondja, ez következik belőle), és hasonló badarságokat. Holott. még az axiomatikus rendszereken belül is korlátozott, csak bizonyos részükre vonatkozik.

Kásler meg egy debilis fideszes. Valaki több értelmet várt volna egy ilyentől?

Andy73 2018.04.30. 13:38:36

@$pi$: Itt sajnos nem azokról van szó, hanem a művi abortuszokról. Amelyeket orvosok végeztek el, a hippokratészi esküjüket megszegve. Nagyon hiányoznak ezek a meg nem született gyermekek a mai magyar társadalomból - az ő meg nem született utódaikkal ez immár több mint 10 milliós deficitet jelent.
Közben azokban az országokban, ahol nincs abortusz, meg is duplázódott a népesség, és most éppen felénk tart egy részük, hogy nálunk pótolják az így keletkezett űrt, mondhatni vákuumot.

Abababa 2018.04.30. 13:43:51

@$pi$: Pontosítanám az előző válaszomat. Nem Gödel, hanem Kásler kijelentéséből lehet logikailag azt a következtetést levonni, mintha a matematika hibás lenne. Engem az zavar, hogy képes volt olyan kijelentést tenni, amiből erre a következtetésre lehet jutni. Csak azért írom ezt, mert egyértelművé szeretném tenni, hogy mi alapján alkottam véleményt. Úgy érzem egyébként, hogy, Kásler Miklóst illetően azonos állásponton vagyunk. :)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.04.30. 15:13:50

Legkozelebb majd valamelyik zsido vezető vallási meggyozidesen elcelodjetek.
Ja az nem divat.csak a keresztényeket kopkoditek mindig.

káeurópaibankoló 2018.04.30. 15:38:34

En elhiszem, amit mond, csak bizonyitsa be. Szeretnem azt a listat, es a mogotte allo kutatasokat, ami bizonyitja, hogy a 10 parancsolat betartasaval a halalos betegsegek 80-90% elkerulheto. Nagyvonaluan eltekintek attol, ha ez egy preciz tudomanyos kijelentes lenne, akkor nem 80-90% lenne, hanem egy konkret szam. Szeretnem latni azt a bizonyitast, hogy nagy bumm nem volt, a hattersugarzas meg smafu. Szeretnem latni bizonyitassal E=mc^2, nem igaz. Ki, mikor es hogyan bizonyitotta be. Azt is, hogy az elmozdulas az altala.udvosnek tartott oktatasi rendszer fele eredmenyes, annak tukreben, hogy a fidesz reszerol ez az elmozdulas megtortent, a piza tesztek eredmenye azota meg gyatrabb. Szeretnem latni bizonyitasat annak, hogy a technikai fejlodest az emberi elet sok vonatkozasaban hatranyosnak tartom kulonos tekintettel arra, hogy o egy orvos. Hogyan miben hatranyos, es higyan viszonyul ez az elonyeihez annak fenyeben, hogy az emberi elet hossza es minoseg kimutattottan javult a civilizacio fejlodese soran. Szeretnem latni annak bizonyitasat Kaisler doktor altal, hogy a muhiba soran meghalt kisgyermekek mellett ott volt a Joisten, illetve, hogy a Joisten segitett nekik. Itt azt is szeretnem latni, miben es hogyan, es mikeppen valt ez a tragikis modon elhunyt kisgyermek javara. Szeretnem latni azokaz a kutatasokat, amelyek azt mutatja, hogy a nokkel elo ferfiak hamarabb halnak, es a ferfiakkal elo nok tovabb elnek. (Pont forditott eredmenyu kutatasok ismerek, de a doktor ur feltehetoen rendelkezik mas bizonyito ereju kitatasi eredmenyekkel, hogy csak igy kijelent.) Szeretnem latni azokat a bizonyitasokat, amelyek azt igazoljak, hogy a vilag nem megismerheto, illetve azokat, amelyek bizonyitjak, hogy Isten letezik. Szeretnem latni mitol olyan csodalatos a szentkorona tan kulonos tekintettel Magyaroszag meglehetosen viharos es partszakadasokkal, es idegen megszallasokkal tarkitott tortenelmere. Nos, nyitott vagyok, varom a bizonyitast, hogy valoban tenyszeru kijelentesekrol van szo, nem bigott es gyuloletkeltesre alkamas altalanosito frazisgyujtemenyrol.

csakférfi 2018.04.30. 16:02:47

@ipartelep:
Azaz.....mindenki tudja....érzi....hiszi ..hogy van gravitàciò.
Definiàlni ....antigravitàciòt elöàllítani ....senki sem tud.
Még.
:)

csakférfi 2018.04.30. 16:08:56

@káeurópaibankoló:
"ami bizonyitja, hogy a 10 parancsolat betartasaval a halalos betegsegek 80-90% elkerulheto. "

Ezt írtad.

"Germán Új Medicina = az Új Orvostudomány = a Gyógyásztudomány

Hamer doktor legjelentősebb felfedezése az Germán Új Medicina, mely egy mérnöki pontosságú, átfogó, és megismételhető orvostudományi rendszer. Tér-kép a szó valódi értelmében. Természettudományos összefüggéseiben írja le az élő szervezetek élettani, bio-logikus (élet-értelmes) működését, melybe beletartoznak a megbetegedések is. Ez az ELSŐ orvostudomány, mely összefüggéseiben vizsgálja az az emberi lényt. A tudományos precizitás miatt Lélek-Agy-Szerv szintekre bont, ugyanakkor Egyben, összességében értelmezi a folyamatokat.

Hogy az akadémikus orvostudományban mennyire eltávolodtunk a valóságtól, mi sem tükrözi jobban, mint a tény, hogy külön orvos foglalkozhat a szervekkel, és megint külön másik a lélekkel (személyiséggel, viselkedéssel). Lehet persze egybeesés vagy kiterjesztett személyes érdeklődés, de általánosságban a szervekkel foglalkozók nem vizsgálják a lelki vetületet, a lélekkel foglalkozók pedig nem vizsgálják a szervi összefüggéseket. Te jó ég! Hova jutottunk? Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal?"

www.ujmedicina.hu/mi-az-uj-orvostudomany.html

Valszeg innen veszi az àllítàsàt.
Egy haladò szellemü ember.
Nagyjàbòl.
:)

6.Lenin 2018.04.30. 16:13:27

-Szia, az öreg bent van?
-Bent, de szerintem most ne zavard.
-Miért, mi történt?
-Olvasta a B1-en, hogy ez a káeuropaibalankoló a bizonyítékokat kéri, azonnal.
-És?
-Mit és, kicsit ideges lett a Mindenható.
-Ideges? Miért?
-Mert pont ő kér bizonyítékokat, és az Úr annak idején a köcsögökből teremtett többet-arra volt igény- és úgysem értene semmit, ha el is küldené neki a tuti bizonyítékokat. A fószert is pont akkor küldte a Földre. Kicsit túldimenzionálja magát a fószer, és ez mindig egy kicsit idegesíti az Úrat.
-Hát ez gáz. Na majd később visszajövök, ha az Úr egy kicsit lenyugszik.
-Rendben, menj Isten hírével. Hátha a fószer is lenyugszik, vagy közben megtér hozzánk.

6.Lenin 2018.04.30. 16:26:35

@csakférfi:

Látom az Úr közben lehiggadt és küldött veled néhány infót a fószernek, meg a másik mini istennek is (a rozsdás ipartelepnek)

okostojas007 (törölt) 2018.04.30. 17:09:12

na, akkor mostantól az összes fideszesnek csak papot/sámánt az orvosok helyett, és máris több ideje lesz a dokiknak az értelmes emberekre.
tisztán látszik a fogyatékos célközönsége a fidesznek.. kezdhetnek sámánokat oktatni, a kórházakat meg be lehet zárni.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.04.30. 17:10:42

@csakférfi: "Azaz" nem. Először is, ha van valamilyen mondandód, akkor meg kell tanulnod azt kifejezni. Az általában nem elég, hogy mondasz (írsz) valami teljesen összefüggéstelen dolgot, és aztán majd akinek írtad, az talán kitalálja, hogy "mire is gondolhatott a költő". Ehhez türelem, és jó szándék kell (a kitaláláshoz), és az ritkaság a mai világban.
Bennem azonban megvan. Pontosítok: mindeddig megvan, amíg nem veszem észre, hogy: (1) valaki reménytelenül hülye, vagy/és (2) rosszindulatú pöcs. Utána semennyire sem foglalkozom már vele. Azonban előtte még, ha olyan a kedvem, akkor tanítom.

Tehát te itt, mint "költő", valószínűleg egy analógiát akartál mondani. Azt, hogy a gravitáció, és a vele kapcsolatos tudásunk ugyanolyan, mint a Gödel-tétel témája, és az arról való tudásunk.
De ez nagyon nem igaz.

A Gödel-tétel egy ismeretelméleti, konkrétabban matematika-filozófiai, tudományfilozófiai állítás. A jellege filozófiai, logikai, metamatematikai, a tárgya (amire vonatkozik, amiről beszél) analitikus.
Ezzel szemben, a gravitáció az egy fizikai jelenség. Mint ilyen, semmi köze nincs az analitikus, vagy az axiomatikus deduktív logikai rendszerekhez. teljesen más téma, még azt sem mondhatni, a szezon, meg a fazon esete, mert azok (a szezon, meg a fazon) több szempontból is kapcsolódnak egymáshoz (nemcsak hangzásilag). Hanem azért mások nagyon, mert a két egymástól eltérő területre vonatkozó ismereteinket teljesen máshogy szerezzük be, és "kezeljük". És ha ezt nem érted (meg), akkor kb. semmit nem értesz a tudományfilozófiából.

De ha tiszteletteljesen, és tudásvággyal eltelve kérdezel (ezek azonban feltételek itt), akkor kitöltöm tudásod hézagait.

okostojas007 (törölt) 2018.04.30. 17:11:52

@káeurópaibankoló: a fideszes együgyű nem bizonyít semmit se, hanem hisz, és ha te nem ugyanazt hiszed akkor libsibolsihazaáruló vagy. Érvekkel kár velük vitatkozni, ha viktorka holnap azt mondaná tudnak repülni, a fél birkamenet ugrana a halálba a gellérthegyről.

Ésszelteli 2018.04.30. 18:30:04

@$pi$: Nagyon sajnálom, hogy te csak propaganda újságírást olvasod. Akkor most így jártál! Bizonyára nincs is igényed csak a marketing csili-vili szövegekre.

$pi$ 2018.04.30. 18:31:34

@ipartelep: "A Gödel-tétel egy ismeretelméleti, konkrétabban matematika-filozófiai, tudományfilozófiai állítás. A jellege filozófiai, logikai, metamatematikai, a tárgya (amire vonatkozik, amiről beszél) analitikus."

A Gödel tétel egy matematikai tétel. Pont. Az ismeretelmélet, tudományfilozófia, filozófia csak megpróbálja értelmezni, megpróbálja végiggondolni a következményeit. A tétel maga nem filozófiai, mert nem a filozófia eredménye, nem az ismeretelmélet eredménye.

Ésszelteli 2018.04.30. 18:32:25

Mi a baj ha valaki a Bibliából idéz, ez az a könyv amit a legnagyobb példányszámban kiadtak és a legtöbb nyelvre lefordítottak. Végül is Isten szava és nem Jóskabácsié, aki mást állított még 10 évvel ezelőtt. A Biblia ugyanazt állítja évezredek óta!

Ésszelteli 2018.04.30. 18:37:16

@$pi$: Ha nem lennél lusta megtalálnád, de ne az Akadémia honlapján keresd, ha meg lusta vagy akkor hozzd a reggelidet hozzám és megeszem helyeted, hogy ne fáraszd magad a rágással utána meg az emésztéssel.

Ésszelteli 2018.04.30. 18:39:54

Több Káslert kérünk! Ez mindenkinek jót tenne! A sötétséget felválthatná a világosság, legalább egy kis derengést engedjünk meg magunknak.

Ésszelteli 2018.04.30. 18:42:03

Nem kell misztifikálni a tudományt, állandóan változik és másképp látja mint korábban, a tudomány inkább relatív mint absolute ld az orvostudomány szép példáját az érvágást. Volt idő, amikor enélkül nem is volt orvos az orvos, ma már senki sem vág eret!

atyus45 2018.04.30. 18:43:21

Megint megelőztünk mindenkit,Van egy teljesen új felfogású kezében a tízparancsolatot tartó MENGELÉNK,aki csak a miénk.Hurrá.

$pi$ 2018.04.30. 18:48:42

@Ésszelteli: "Ha nem lennél lusta megtalálnád, de ne az Akadémia honlapján keresd, ha meg lusta vagy akkor hozzd a reggelidet hozzám és megeszem helyeted, hogy ne fáraszd magad a rágással utána meg az emésztéssel."

Miről beszélsz?

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.30. 19:05:32

Tudomanyos bizonyitekok vannak a lelki folyamatok egeszsegi allapotunkra gyakorolt hatasarol. Az orvostudomany egyre inkább egyetért azzal, hogy a fizikai és lelki igényeink nem szétválaszthatóak, a kettő együttes harmonizálása vezethet csak tartós eredményre és biztosíthatja a hosszú, egeszseges élet lehetőségét.

Az emberi szervezetnek óriasi hatasú prevenciós es öngyógyitó képessége van.

A placebo hatas és a prevenciós képesseg ugyanarról a tőről fakad, az emberi mentalhigiéneből. A prevenciós kepessegről ertelemszerűen nincsenek kiserletekkel alatamasztott statisztikai adatok, de a placebo hatasról annal inkább.
A fájdalomnál az esetek jelentős százalékában az állapot javulásának nincs feltétlenül köze a gyógyszerhez. A szervezet, az agy, a gyógyulásba vetett hit végzi a munka egy részét. Nincs ugyanis olyan szájon át szedett gyógyszer, ami néhány perc alatt elkezdene hatni, és negyed órával később tünetmentes lennék tőle. Hasonló a helyzet a kávét fogyasztókkal: elkezdik kortyolni, és percek múlva élénkebbnek érzik magukat. Pedig a koffein koncentrációja csak körülbelül negyven perccel a szervezetbe jutás után éri el a hatásos szintet, ezután kezdi el stimulálni az agykérget. A hatás egy része tehát teljesen független a hatóanyagtól, a felszívódás előtt jelentkezik.

Amikor a fogorvosnál várunk, elmúlik a fogfájás: az agyunk megnyugszik, mert tudja, hogy rövidesen szakember veszi kezébe a problémát, és ez olyan fájdalomcsillapító hatással jár, hogy szinte gyógyultnak érezzük magunkat, még mielőtt kinyitottuk volna a szánkat.

A második világháborúban egy Henry Beecher nevű amerikai aneszteziológus fiziológiás sóoldatot adott be a katonáknak, mert elfogyott a fájdalomcsillapító. Arra ugyan számítottak, hogy a sebesültek megnyugszanak valamennyire a kezeléstől, az viszont őket is meglepte, hogy a szer nagyon sok esetben jelentősen csökkentette a fájdalmat és megakadályozta a sokk kialakulását. Közel olyan eredménnyel, mintha valódi fájdalomcsillapítót adtak volna a betegeknek.

Bizonyított tény, hogy az aktív hatóanyagon kívül számtalan körülmény hozzájárul a gyógyuláshoz. Gordon Claridge a hetvenes években jelentette meg azóta klasszikussá váló művét, a Drugs and Human Behaviort, ami a gyógyszerek hatását öt tényezőre vezette vissza: a hatóanyag farmakológiai hatására, az orvos tulajdonságaira, a beteg tulajdonságaira, a gyógyszerkezelés jellegzetességeire és a környezet tulajdonságaira. Placebohatásnak az utolsó négy tényező együttesét tekinthetjük.

Köteles Ferenc, az ELTE Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetének adjunktusa szerint az ma már tisztán látszik, hogy bizonyos betegségek kezelésénél a gyógyszerek hatásának jelentős része a placebohatás számlájára írható, az aktív gyógyszer szerepe ehhez képest kevésbé jelentős. Ilyen terület például a fájdalomcsillapítás: majdnem mindegy, mit vesz be a beteg, ha elhiszi, hogy az hatni fog, akkor valamilyen mértékben tényleg csökkenni fog a fájdalom. És ugyanez igaz fordítva is: ha úgy adják be az egyébként hatásos fájdalomcsillapítót, hogy a beteg nem tud róla, jelentősen csökken a hatás.

Ugyanebbe a kategóriába sorolható az enyhe és közepes depresszió: kettős vaktesztek azt mutatják, hogy az antidepresszánsok nem sokkal (sok kutató szerint semmivel sem) hatásosabbak a placebotablettánál, főleg akkor, ha a placebo a gyógyszer mellékhatásait is utánozza.

A kutatasok bebizonyitottak, hogy a placebónak is van hatóanyaga, csak épp az emberi szervezeten belül. A szervezet által termelt endorfin felelős a fájdalomcsillapításért. A beteg szorong problémái miatt, stresszhelyzetben van, ilyenkor a szervezet nem képes a megfelelő öngyógyításra. Ha orvossal találkozik és az felír neki valamilyen gyógyszert, már beindul a hatás: megnyugszik a szakember szavaitól, a szervezet stressz-szintje csökken, emellett endorfin termelődik, ami nemcsak boldogságérzetet okoz, de lendületet is ad az öngyógyító folyamatoknak.

A legutobbi kutatasok kideritették, hogy bizonyos esetekben a hatóanyag hatásával is összemérhető a placebo ereje. A fájdalomcsillapítás és a depresszió mellett adódnak néha olyan helyzetek, amik még a kutatókat is meglepik. Ilyen volt az a skandináv vizsgálat, aminek során pacemakereket ültettek a szívbetegekbe. A kontrollokon minden páciensnél javulást tapasztaltak, aztán kiderült, hogy a pacemakerek jelentős része gyári hibás volt, és nem is nagyon működött: a betegeknek elég volt a szerkezetbe vetett hit ahhoz, hogy állapotuk jelentősen javuljon.

A hit ereje tehat óriasi, mind a megelőzésben, mind a gyógyulasban.

$pi$ 2018.04.30. 19:36:29

@atomic power 1986DucaDuca: "A hit ereje tehat óriasi, mind a megelőzésben, mind a gyógyulasban."

Így van. A hatása pontosan megegyezik a placeboéval. Azaz mindegy, hogy a placeboban vagy Jézusban vagy Allahban vagy Zeuszban hiszel. Merthogy egyik sem létezik.

"A kutatasok bebizonyitottak, hogy a placebónak is van hatóanyaga"

Azt hívjuk placebonak, aminek nincs hatóanyaga. Ha van hatóanyaga, akkor nem placebo. Én egészen biztos vagyok, hogy ha kitartóan körüljárod ezt a témát, akkor meg fogod érteni.

"Ilyen terület például a fájdalomcsillapítás: majdnem mindegy, mit vesz be a beteg, ha elhiszi, hogy az hatni fog, akkor valamilyen mértékben tényleg csökkenni fog a fájdalom."

Nem, nem mindegy, hogy mit vesz be. Amiben van hatóanyag, az tényleg megszünteti a fájdalomérzetet. Hatékonyan. Úgy, hogy felvágják a hasadat, túrkálnak benne és nem érzel fájdalmat. Vagy kifúrják a fogadat és kiszaggatják belőle a fájdalomérzékeli ideget.

Szerintem ha utánakeresel a neten találsz ezekről információt, Fájdalomcsillapítóknak hívjuk őket, a placeboval ellentétben tényleg hatékonyan csökkentik a fájdalomérzetet. Sokkal jobban.

Ha műtéted lesz és az orvos placebót akar adni, akkor tazt javaslom tiltakozz!

szepipiktor 2018.04.30. 20:09:36

Nem hittem volna, hogy a totaw nyilt, cionista alapú kereténygyűlölete egyszer vissztér az indexre...
Az első ponttal mi a baj? A világ lakosságának döntő része hívő, vallásos, tehát ne látom gondnak, ha egy keresztény hívő ember egy családi tragédia esetnén nem a gender-tanszékre rohan lelki támogatásért, hanem a hite felé fordul... Mert a mondat ERRŐL szól!
A kultúra, az oktatás és a fejlődés állapotával is egyetértek, mondjuk azért ebben őket, a kdnp-seket is felelősnek tartom. De ki is akarja megszüntetni a nemzeti alapok, az alatudományok oktatását? Hát nem éppen a momentum, lmp vagy a szocik? nem kell Ady, József Attila, nem kell matematika, fizika, mert - OTT A GOOGLE!!!! Mert ők nem a jobbágyosításban érdekeltek, mint a csútiék, hanem az internacionalista, globalizált multivilágban hisznek. Mindkettő "megöli" a magyarokat.
Az ősrobbanásról sokadszorra: van konkrét bizonyítékotok? Ja nincs, hiszen ez tényleg csak fikció. De azért jó a politikai köpködésre.
(A felsorolással a hívők milliárdjait, a gondolkodók milliárdjait köptétek kapásból arcon, csakhogy ezt a nulla majmot lejárathassátok. )
Az abortusszal is mi a baj? Van aki elítéli van aki nem. Én a nőkre bíznám! De mert valaki tragédiának tartja? Nincs joga erre? Él a jogával, tehát barom és ostoba.
.
Szóval nincs itt baj, a pali tényleg mond pár baromságot, de itt nem ezzel van baja a bloggerkörnek! Hanem mert nem neoliberális elveket mondja. Az ellenzéki és médiája lezüllött a fidesz szintjére, akik nem velük értenek egyet, az mind ellenség! A retorika, stílus már régen habonyi itt is, de hogy a filozófiai alap is eltűnjön,,,?

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.30. 20:13:07

@$pi$:

"Így van. A hatása pontosan megegyezik a placeboéval. Azaz mindegy, hogy a placeboban vagy Jézusban vagy Allahban vagy Zeuszban hiszel. Merthogy egyik sem létezik."

A Michigan Egyetem kutatói fedezték fel a placebo-effektus magyarázatát. Vizsgálatuk szerint egy bizonyos agyterület felelős azért a jelenségért, hogy a kezelésbe vetett hit megnöveli a kezelés terápiás hatását.

Az előagyi szürkeállománymag, a nucleus accumbens placebo-effektusban játszott szerepét mérték fel. Az úgynevezett jutalmazó rendszer fő részét képező terület aktivitása szorosan összefügg azzal, hogy valaki milyen mértékben reagál a placebo-kezelésre.
A nucleus accumbens igen nagy számban tartalmazza a jutalmazáskor kialakuló elégedettség- és boldogságérzet kialakításáért felelős dopamin és egy másik neurotranszmitter, az endorfin receptorait is.

A kutatók pozitron emissziós spektroszkópia segítségével figyelték meg 14 egészséges résztvevőnél a nucleus accumbens dopaminerg aktivitását, miközben a vizsgálati alanyok fájdalmas, de ártalmatlan fiziológiás sóoldat-injekciót kaptak nagy állkapocsizmukba. A vizsgálatok visszaigazoltak a placebo effektust, miután a a nucleus acumbens aktiválódott.

"Azt hívjuk placebonak, aminek nincs hatóanyaga. Ha van hatóanyaga, akkor nem placebo."
A placebo, kerüljön bármilyen formában az emberi szervezetbe, valóban nem tartalmaz hatoanyagot. Hatóanyagot aktivál maga a placebo effektus, amely a szervezeten belül képződik endorfin formajaban. Kimutatták, hogy amikor a beteg szorong problémái miatt, stresszhelyzetben van, a szervezete nem képes a megfelelő öngyógyításra. Ha orvossal találkozik és az felír neki valamilyen gyógyszert, már beindul a hatás: megnyugszik a szakember szavaitól, a szervezet stressz-szintje csökken, emellett endorfin termelődik, ami lendületet ad az öngyógyító folyamatoknak. A placebo hatas mögött kimutatható biokémiai folyamatok vannak.

"Nem, nem mindegy, hogy mit vesz be. Amiben van hatóanyag, az tényleg megszünteti a fájdalomérzetet."

A placebo hatas ereje nem erheti el sok esetben a korszerű fajdalomcsillapítók erejet. A fajdalom csökkenteseben van szerepe. Ez vitathatatlan. Műtét esetén nyilvan erőteljesebb eszközökhöz kell nyúlni a fajdalomcsillapitas erdekeben.

szepipiktor 2018.04.30. 20:15:32

@$pi$:
"Azaz mindegy, hogy a placeboban vagy Jézusban vagy Allahban vagy Zeuszban hiszel. Merthogy egyik sem létezik."
EZ AZ!!!
Most akkor bűn valaminek a tagadása vagy nem?
Ha a kis selejt teszi ezt, akkor posztok tucatja? De például Te kapásból ÁLLÍTHATSZ valamit, amiről senkinek sincs ma tudomása, bizonyítéka? Se mellete, sem ellene?

6.Lenin 2018.04.30. 20:31:47

@szepipiktor:

"Én a nőkre bíznám! "

Miért csak nekik lenne joguk ebben dönteni? Másnak miért nincs köze a dologhoz?

Elég "tisztességesen" csapkodsz össze-vissza. Ha már súlyozol bizonyos kérdéseket, akkor a te igazságodnak mekkora a súlya?

S=klogW 2018.04.30. 20:41:18

@csentecsa:

Szólj,h Einstein lett az emberminiszter.

S=klogW 2018.04.30. 20:46:30

@Endlosz:

"újabb értelmezés szerint"
Szemforgató kamuzás
A tp nem "verselemzésre" való

csakférfi 2018.04.30. 21:11:16

@6.Lenin:
Sajna isten nincs.
Így a tízparancsot sem nyilatkozta ki.
Tehàt nem higgadhatott le.
Mintahogy én sem nyilatkoztattam ki semmit.
Csak leírtsm honnan veheti az àllítàsàt.
Miszerint van egészséges gondolkodàs.
Vitàzni meg semmi kedvem.
:)

Merlot 2018.04.30. 21:15:27

Uram, Atyám!

Mit vétett ez a szerencsétlen magyar nemzet, hogy ilyen kreténekkel versz meg minket, mint Rezsi Szilárd, Kósa 1300 milliárd Lajcsi, ez a tízparancsolattal gyógyítani akaró Kásler zsidó/keresztény sarlatán, és végül, de nem utolsó sorban ez az elmeháborodott miniszterelnök???

Isten nem ver bottal - tartja az igazmondás -, de inkább azzal tenné, azt méltósággal lehetne elviselni.....

Merlot 2018.04.30. 21:18:56

@atomic power 1986DucaDuca: Nem akarlak elkeseríteni, de túlzottan terjengős vagy, ilyen kommenteket át szoktunk lapozni.
Még az esetleges igazságai sem számítanak ilyenkor.

wolves84lb 2018.04.30. 21:19:19

@DFK:
"Kíváncsian megnézném nickgrabowski életművét... Kevésnek találtatna az, pláne Kásler tanár úréval összevetve.
Hihetetlen a balos csőcselék tombolása."

Elképesztő, hogy ti mindig minden körülmények között véditek a fideszt...mindig...nektek nem lehet olyat tenni, ami miatt esetleg nem értenétek egyet a nagyvezér döntésével. Mondjuk fizetett trolloknál ez nem akkora meglepetés. Az vagy te is, ugye?

csakférfi 2018.04.30. 21:24:17

@ipartelep:
Smàjlit tettem a végére......ne vedd túl komolyan.

"
De ha tiszteletteljesen, és tudásvággyal eltelve kérdezel (ezek azonban feltételek itt), akkor kitöltöm tudásod hézagait"

Erre Te kioktatsz.
Gondolod a Gödel -tétel ismerete "fölèm" emel valamiféle àltalad hierarchizàlt tudàsbéli különbség miatt?
Vagy azt gondolod .....mivel több az ismereted bizonyos témàkban....Te több is vagy nàlam?
:)

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.30. 21:43:05

@Merlot:

"Nem akarlak elkeseríteni, de túlzottan terjengős vagy, ilyen kommenteket át szoktunk lapozni.
Még az esetleges igazságai sem számítanak ilyenkor."

Az élet bonyolult, a megtárgyalt kérdések szerteágazóak. Át lehet rajta lépni, a valóságot is meg lehet tagadni.

Geonczeol Gyula Felvidek 2018.04.30. 23:11:29

az iskolaügy a maga liberális oktatói bázisával a magyar ifjúság jelentős részét gyökértelenné, üressé és műveletlenné tette és az eredményt látjuk a bulizó tüntetőknél. Fordulatra van szükség. A 2 ezer éves görög korszak a keleti, Zarathusztra, méd-szkita korból alakult ki és ezt a régi Persia nyomán a görög és latin forrásaiban láthatjuk. Mindezt miért kellene föladni agytalan liberális divatokért és Széchenyivel élve politikai programmtöredékek fekete oltárán föláldozni. 1989 után továbbra is szégyen, és veszélyes volt magyarnak lenni, Antall a liberalizmust kiáltotta ki a nemzet megmentőjének. Mekkora károkat kell ennek a nemzetnek elszenvednie ahhoz, hogy a vezető rétege ne értelmiségiek legyenek, hanem államférfiak, mint Széchenyi és társai, vagy Rákóczi és az Egyesült Rendek? A többiekről nem is beszélve.

S=klogW 2018.05.01. 00:21:40

@csentecsa: és?

szólj, ha emberminiszter lett

DFK 2018.05.01. 05:06:46

@wolves84lb: hm. Szóval a poszter nem tud semmit felmutatni, ami teljesítményként értékelhető.
S látom tovább tombol a csőcselék.
Az egyéb másságok tolerálását elváró balosok most simán agyonütnék a másként gondolkodót.

apro_marosan_petergabor 2018.05.01. 07:21:57

Liberok, nézzetek már tükörbe. vegyétek észre a polgárok nem kérnek belőletek. Már pedig a népet nem lehet leváltani, azaz nektek kell megváltoznotok. Nosza.

Abababa 2018.05.01. 08:22:22

@apro_marosan_petergabor: Kizárólag az a 2,8 millió ember a nép, aki a Fideszre szavazott? És a többiek? Ők nem a nép? A többiek változzanak meg? És milyenek legyenek? A Fideszre szavazók milyenek? Mi az a tulajdonság, ami mindegyikükre jellemző, és a másik tábornak követnie kellene? Mi a közös vonása a Fideszt támogató Kásler professzornak, és azoknak a Fidesz szavazóknak, akiket ezen a videón láthatunk? Nosza! Válaszoljon kedves barátom! Várom a tanácsait. Milyenné kell változnom? www.youtube.com/watch?v=omG7wj4u6K4 Olvastam már olyan véleményt is, hogy akinek nem tetszik a Fidesz, hagyja el az országot. Mit gondol, javulnának az életkörülményei a videón látható Fidesz szimpatizánsoknak, ha az ellenzéki oldalt támogató emberek emigrálnának? A Fidesz rengeteget költött a kampányra. Vajon miért nem készített ilyen videókat, mint ez? Azért, mert törvénytisztelő, és nem akarta sérteni az ellenzék szimpatizánsainak személyiségi jogait? Kétlem, hiszen az ellenzéki jelöltek személyiségi jogait egyáltalán nem vette figyelembe. Vagy netán azért nem készültek ilyen videók, mert a kampányszakemberei nem találtak megfelelő riportalanyokat? Nos?

6.Lenin 2018.05.01. 08:37:25

@Abababa:

Belenéztem a videóba. Ilyet, vagy hasonlót bármliyk oldallal kapcsolatban lehet készíteni csak egy jó nagy rosszindulat a másik oldal iránt.

Mi is zajlik itt most? Ki a nép? Ki a művelt, haladó?
Különbség?

Te is pontosan ugyanazt teszed, mint akiket kritizálsz, de szerinted ez így helyes. A másik oldal is pont ezt gondolja.
Sajnos.

Mennyivel másabb @ipartelep, mint bármelyik bunkó fideszes, jobbikos, lmp-s, vagy momentumos?

Szerintem semmivel, éppen olyan kirekesztő bunkó.

Abababa 2018.05.01. 08:53:13

@6.Lenin: Kedves V.I. :D Nem, korábban nem olvastam semmit a politikai nézetek kialakulásának okairól, de a belinkelt cikket, és az azóta született hozzászólásokat olvasva azt kell mondjam, hogy -bár a szerző azt javasolja, hogy kezeljük fenntartásokkal a kutatások eredményeit- nagy valószínűséggel helyesek a kutatási tapasztalatokból leszűrt következtetések. Sajnos. Mert ez egyúttal azt is jelenti, hogy a két nagy tábor soha nem fog közelebb kerülni egymáshoz. Sőt, az egyik mindig is igyekezni fog legyűrni a másikat. Épp azért, mert fenyegetettnek érzi magát, ha a környezetében el kell viselnie azokat is, akiknek más az értékrendje, a világnézete. Különös fintora a sorsnak, hogy a konzervatívok épp azokat minősítik ellenségnek, azoktól félnek, akik náluk elfogadóbbak. Paradox helyzet, hogy a liberális elfogadja a konzervatívan gondolkodó embert, és nem akarja kiszorítani, a konzervatív ennek ellenére mégis fél tőle, és ki akarja szorítani, meg akarja változtatni. Ha -amint a cikk állítja- emögött genetikai okok is vannak, akkor a helyzet reménytelen. Ezt igazolja a kettővel fentebb olvasható kis szösszenet is. :(

6.Lenin 2018.05.01. 09:09:28

@Abababa:

"Mert ez egyúttal azt is jelenti, hogy a két nagy tábor soha nem fog közelebb kerülni egymáshoz. Sőt, az egyik mindig is igyekezni fog legyűrni a másikat. "

Nem is kell(ene). A cikk szerzője is azt írja, hogy inkább kéznyújtásra lenne szükség.

Szükségünk van egymásra. Csak ezt nagyon nehéz felfogni, mindkét oldalon. Talán evolúciós kényszer, valakinek győznie kell(ene) a továbbéléshez.

Megtalálni egy mindkét oldal számára elfogadható minimumot, nagy feladat. Több ezer éve küszködik vele az emberiség, és ahogy elnézem, május 1-én még nem lesz közös felvonulás, kéz a kézben. Jövőre sem.

Abababa 2018.05.01. 09:21:30

@6.Lenin: Hát, bevallom, most meglepődtem kicsit. Igen, ilyen videót bárki készíthetne, mégsem készült. És higgye el, valóban kíváncsi vagyok, hogy miért? Mert Gyurcsányról számtalan gúnyos videót kreáltak. Vajon a liberális oldal szavazóiról miért nem? Egyébként a rendszerváltás óta figyelem az eseményeket, és feltűnt, hogy a demonstrációkon teljesen másképp viselkedik az egyik oldal szavazóbázisa, mint a másiké. A fiatalok Lendvay utcai tüntetésénél idős nénikék fütyültek, és azt kiabálták az egykor még liberális Fidesz eredeti követeléseit felolvasó fiataloknak, hogy az ő pénzükből, nyugdíjukból tanulnak. Én 66 vagyok, és helyettük is szégyelltem magam. Senki nem bántotta őket, ha akartak, hát fütyülhettek. Amikor viszont Orbán Viktor beszéde alatt fütyültek az ellenzékiek, akkor voltak, akik bántalmazták őket. Az a cikk, amit belinkelt, sok dolgot megvilágított számomra. Egyébként a videóban látható emberek feltehetően szívesen szavaztak volna másik pártra is, ha egy másik párt tudott volna nekik könnyen érthető dolgokat mondani. Anno Békesi Lászlótól nyomdakész szövegeket lehetett hallani a Tv-ben , rádióban. Igazat beszélt, a legjobb meggyőződése szerint. De hiába, ha az emberek nem értették. Az igazság sajnos sokszor nem mondható el egyszerűen, csak bonyolultan, és aki nem érti, azt hiszi be akarják csapni. Az ilyen emberek -ha ügyesen tálalják nekik- az egyszerű dolgokat elhiszik akkor is, ha nem igaz. Sajnos. Még valami: Hogy értelmezzem az "apro-marosán, stb" nevű kommentelő felszólítását? Milyen legyek? Épp azt akartam neki megmutatni, hogy a kívánsága teljesíthetetlen. Sőt, nyilvánvalóan maga sem tudja, hogy mit kíván a liberális oldaltól.

6.Lenin 2018.05.01. 09:25:41

@Abababa:

"Kedves V.I. :D"

V.I.=6. a " L "eredetileg kis l volt, de ezen a blogon egyszer egy fasz átírta a nick-emet. aztán törölte, de a kis "l" helyett meghagyta a" L"-et. Ennyi röviden. Miért választottam a 6.lenint az egy hosszabb történet, és másoknak érdektelen. Semmi köze V.I. Lenin nevezetűhöz.
Mellesleg.

(igaz az egyik ősöm állítólag beszélt vele személyesen...
Egy hideg októberi éjszakán kopogtak az ajtaján-
-Ki az, kérdezte mérgesen.
-V.I.Lenin vagyok, volt a halk válasz.
-Menj a 3,14csába. Válaszolt határozottan az ősöm. Ennyi a történet lényege, de nickhez ennek sincs köze.)

Abababa 2018.05.01. 09:34:07

@6.Lenin: A kéznyújtás épp azt jelenti, hogy közelebb kerülni egymáshoz. :) Nem azt írtam, hogy feladni az elveket, és egyformává válni. Csak azt , hogy el kellene fogadni, hogy a másiknak is ugyanúgy joga van a létezéshez akkor is, ha más nézeteket vall. Mindaddig joga van a saját értékrendje szerint élni, amíg azzal nem korlátozza a másik embert abban, hogy ő is a saját értékrendje szerint élhessen. De úgy tűnik, hogy az egyik oldal ezt nehezen tudja elképzelni.

6.Lenin 2018.05.01. 09:39:58

@Abababa:

"És higgye el, valóban kíváncsi vagyok, hogy miért? "

Mert genetikailag is van különbség, ez is igazolja a kutatást.

Miért jelentget az egyik oldal minden szarért, és miért nem a másik?

A oldalhoz tartozás sok más hétköznapi tulajdonságokban is jelentkezik. Nem az, amit az egyik állít a másikról, hanem a valós eltérések.

Engem már a tanulmányok ismerete előtt is érdekelt, hogy az egyik ember miért lesz ilyen, a másik olyan. arra is rájöttem, hogy a bizonyos oldalhoz tartozás más tulajdonságokban is jelentkezik, és jellemző az adott oldal többségének a tulajdonságaival. Természetesen átmenetek is előfordulhatnak, de mindig a többség a mérvadó.

Aztán a net megjelenésével kiderült, hogy mások is foglalkoznak ezzel, de komolyabb szinten, de egyben igazolták az én megfigyeléseimet is.

Szerintem a kereskedelemben, politikában is egyre több helyen alkalmazzák ezeket, főleg a választások idején.

Különben a szöveget már átírták a cikkben. az erediteben még az is benne volt, hogy nem is kellene választásokat tartani, csak megvizsgálni melyik oldal képviselői vannak eleve többségben az adott helyen, és őket kellene megbízni a kormányzással, úgyis ők győznek a választásokon is. De más szöveg rész is változott már közben.

Abababa 2018.05.01. 09:41:20

@6.Lenin: :D Épp azért vigyorogtam, mert 6. = V.I. felfogható úgy is, mint Vlagyimir Iljics. Ötletesnek találtam. :) Számomra nincs jelentősége,hogy miért épp ezt a nicknevet választotta. A kommentekből úgyis átjön, hogy hogyan gondolkodik. :)

6.Lenin 2018.05.01. 10:08:11

@Abababa:

"De úgy tűnik, hogy az egyik oldal ezt nehezen tudja elképzelni. "

Nos itt a baj, te sem tudsz szabadulni a korlátaidtól.

De úgy tűnik, egyik oldal sem tudja azt elképzelni, hogy elfogadja a másikat olyannak, amilyen. Tulajdonképpen azt kell tenni, hogy azokat kell megszólítani, akik azonosan gondolkodnak, vagy el tudják fogadni a mi gondolatainkat, és, ha többen vannak ilyenek, nyertünk, ahogy most a Fidesz. Szerintem ez nem olyan bonyolult.
Több embert tudott a Fidesz megszólítani, még azok közül is, akik amúgy nem hozzájuk tartoznak, még genetikailag sem.
Szerintem.

Abababa 2018.05.01. 11:15:36

@6.Lenin: Azt hittem, értjük egymást, de sajnos nem. A mostani kampányban azt olvastam, hogy ha nem a Fideszre szavazok, akkor nemzetvesztő hazaáruló vagyok. Tehát nekem igenis az a tapasztalatom, hogy vannak, akik nem fogadják el, hogy én másként gondolkodom a világról. Pedig a többpárti demokrácia épp erről szól. Én nem mondom senkire, aki másként gondolkodik, hogy nemzetvesztő hazaáruló. Tudomásul veszem, hogy van, aki mást gondol a világról, mint én. Nem akarok semmi egyebet, mint azt, hogy legyen jogom elmondani a politikai nézeteimet, és ne tekintsen ellenségnek az, akivel nem azonosak a nézeteim. Ez utóbbihoz azonban valóban változnia kellene annak, aki ellenségnek tekint. Ilyen értelemben tehát megvádolhat engem, hogy én nem tolerálom őt, és én akarom őt megváltoztatni. Na de ezen az alapon a kannibál is joggal mondhatná, hogy nem tolerálom őt, és meg akarom változtatni, mert nem fogadom el, hogy megegyen. :D Az említett fenti kommentben határozott felszólítást kapott a liberális oldal, hogy változzon meg! Én pedig csak azt kérem , hogy maradhassak olyan, amilyen vagyok, és ne kelljen kibújni a bőrömből. Joggal kérem, mert ezzel senkinek nem ártok. Arról nem tehetek, hogy azok, akik szeretnék, ha az ő nézeteiket vallanám, sérelmezik, hogy erre nem vagyok hajlandó. Mi az a korlát,, amit nem sikerült átlépnem?

6.Lenin 2018.05.01. 11:46:02

@Abababa:

" Mi az a korlát,, amit nem sikerült átlépnem? "

Felszólítottak, hogy változz meg, de te erre nem vagy hajlandó-jogosan-, de elvárnád, hogy a másik azt tegye-változzon meg- mert te úgy érzed, csak neked lehet igazad, te képviseled a haladást, a jövőt, meg hasonló faszságokat.

Kiragadtál, tévesen értelmeztél, akár szándékosan is valamit, ami esetleg nem a lényege volt a másik gondolatainak. A többi már ismert, és unalmas.

Leírtad itt, hogy te másként gondolod. Semmiféle hátrányod ebből nem lesz, azon kívül, hogy a te véleményedet kevesebben vallják a magukénak.

Belemagyarázni a másik mondandójába-lejáratás, saját felsőbbrendűség bizonyítása-csak megfelelő rosszindulat, és fantázia kérdése. Nem sok a mindennapi jelentősége.

Én értelek, de azt is látom, hogy amit te a másiktól elvárnál, azt te sem veszed figyelembe a másikkal szemben. Szerintem nem bonyolult, mert nem kell állást foglalnom sem melletted, sem ellened. Simán tudomásul veszem a véleményed, és leírom az enyémet, de nincs szándékomban rád kényszeríteni, vagy nem ítéllek el, mert nem vagy hajlandó elfogadni az enyémet. Ez van, megbeszéljük.

Talán egy külső példa:

Miért is írtam, hogy @ipartelep egy bunkó?

Mert feltételezi önmagáról -egy témában az átlag feletti ismeretei vannak-, hogy ezzel mindenki felett áll, vagyis mindenki más bunkó, de ezzel ő maga is elismeri, hogy szintén bunkó, hiszen másoknak is ez lehet a véleménye őróla, ha esetleg ők rendelkeznek az átlag feletti ismeretekkel egy olyan témában, amihez @ipartelep kevesebbet ért, ismer. Egyszerű, mint a kisbabának a pelenkába kakálás.

Mellesleg azt is simán elfogadom, hogy ő-mivel érdekli a téma-több infóval rendelkezik, és érti is a lényegét, de emberileg egy bunkó fasz. Érdektelen mindkettő az én szempontjaim szerint. Azt tesz, és úgy, ahogy neki jó. Én, vagy más ettől nem lesz sem kevesebb, sem több.

Pontosan így tekintek a politikában is az egyik, vagy másik oldalra. Az érdekeim (géneim) szerint meg döntök, esetleg valamelyik mellett, vagy ellen.
Vannak olyan korlátok, amiket én sem tudok átlépni, pedig talán néha szeretném.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.05.01. 12:01:11

@Abababa: Pedig fel kell tenned magadnak a no nem egymillió-, de kb. 10 ezer ft-os kérdést: vannak-e ma Magyarországon nemzetvesztő hazaárulók? Ha úgy gondolod, hogy nincsenek, akkor ez ügyben valamennyire megnyugodhatsz. De mégsem nyugodhatsz meg teljesen, hiszen további kérdések merülnek fel (lehetségesek). Pl. az, hogy akik éppen kilopják alólad az országodat, azok micsodák? Csak sima maffiózó tolvajok (bűnszervezetben, előre megfontoltan, stb. ugye), vagy ezek az ország-tönkretevők már karcolják-e a hazaárulás határát? Ha erre még mindig nemmel válaszolsz, akkor persze te egy toleráns (és vak, de azt most hagyjuk) ember vagy. Mindenesetre, a jóindulatod egyfajta téves, részleges világinterpretációval párosul. Pl. itt van ez a 6.Lenin nevű szélsőrosszoldali náci, aki már számos helyen (ismert politikai troll, mindenhova odapofátlankodik - az sem kizárt, hogy fizetett fidesz-troll, bár ezek többsége önkéntes idióta), akivel leálltál beszélgetni. Ha te az én barátom lennél, akkor az ilyet (hogy leálltál vele) igen rossz néven venném, azonnal szóvá tenném, és szakítópróba lenne. Hiszen az a normális, értelmes embereknél köztudott, hogy büdös nácikkal nem állunk szóba, a nácikat csak ütni szabad, ezen kívül semmilyen más interakciót nem foganatosítunk velük. Te ezt nem tudod - több oka van, hogy miért nem tudod, hagyjuk most.
Nehéz, összetett ügy ez. Mármint az, hogy a közéletben, a politikában kiigazodj. Sok mindent kell tudni hozzá. Ez is kb. olyan nehéz, mint a Gödel-tétel rendes megértése, csak máshogyan nehéz, másfajta ismeretek kellenek hozzá.
Hogy is mondjam, hogy értsd? A tolerancia egy határig működik, és jó, és ajánlott. Civilizált, értelmes, normális emberek esetén. De embertelen, antihumánus barmokkal, és gazemberekkel szemben rossz módszer. A te példáddal élve: a kannibálnak hiába próbálnád elmagyarázni, hogy erkölcstelen cselekedet az, hogy téged megegyen. nem hallgatna rád, és megenne, te meg csodálkoznál, hogy nem hatottak az érveid.
Van olyan helyzet, amikor vége szép beszédnek. A fasisztákkal, nácikkal, fidesz-kdnp-s gazemberekkel szemben vége a beszédnek. Az is áruló, aki szóba áll velük.

Abababa 2018.05.01. 12:19:53

@6.Lenin: Hát ez elképesztő. Azt gondolom, érthetően leírtam, hogy mit várok a másik embertől, de mintha a falnak beszélnék. :( Kiforgatja a szavaimat. Részemről befejeztem.

Abababa 2018.05.01. 13:00:59

@ipartelep: A Kásler Miklós megnyilvánulásait értékelő vitába kapcsolódtam be, utána pedig a szavazókról folytattam eszmecserét, nem a hatalmon lévőkről. Ahogy Önnel sem-, ugyanúgy nem találkoztam soha az említett kommentelővel sem, így nem ismerem. A hozzászólásomra mutatott egy érdekes cikket, és ezért beszélgettem vele. Talán nem kellene minősítgetnie engem pusztán azon az alapon, hogy kivel beszélgetek. Önnek is megköszöntem a Gödel tétellel kapcsolatos írását, mert érdekes volt. Higgye el, megvan a véleményem a politikai "elitről", de most nem róluk beszélgettünk. 6.Lenin barátunk először tárgyilagosnak tűnt. Az utolsó kommentjei alapján pedig kötekedőnek tűnik. Ahhoz sokkal jobban kellene ismernem, hogy megalapozott véleményt alkothassak róla. Az utolsó üzeneteiben leírt kekeckedéseiből elegem van. De nem esik jól az Ön támadása sem. További szép napot kívánok Önöknek. Gyilkolásszák csak egymást kedvükre.

6.Lenin 2018.05.01. 13:17:51

@ipartelep:

"itt van ez a 6.Lenin nevű szélsőrosszoldali náci, aki már számos helyen (ismert politikai troll, mindenhova odapofátlankodik -"

Kösz, hogy igazoltad a rólad alkotott véleményem.

Szerintem hamarább bizonyítanád Isten létét, mint azt, hogy én náci lennék. Esetleg, ha fingod sincs a náci jelentéséről.

"(ismert politikai troll, mindenhova odapofátlankodik -"

Néhány NYILVÁNOS fórumon leírom a véleményem politikai kérdésekről, ahogy te is, és sokan mások is. Ez ma szerencsére még nem tiltott tevékenység.
Az, hogy nem vagy képes elfogadni, léteznek más vélemények, elképzelések is a sajátodon kívül annak a következménye, hogy egy sima bunkó vagy. ezt magad bizonyítod, én csak elfogadom ezt a tényt, mi mást is tehetnék náci létemre.
tiszteletben tartom a véleménynyilvánítás szabadságát.

@Abababa:

Őszintén sajnálom, hogy félreértettél.
Mind1. Elfogadom.

csakférfi 2018.05.01. 18:26:25

@6.Lenin:
:)
V.I.Lenin.....azaz 6 Lenin.
IV Béla .....azaz Ív Béla.
Klasszikus rendörvicc a 80'-as évekböl.
Anno ...néhàny éve kommentelés közben ,mi ketten, eszmecserét vàltottunk.
Azaz elmondtuk a véleményünket .
Nem sértegettük egymàst,esetleges màs,tudàsbéli fòlénnyel hivalkodvàn.
Ma ezen "nézetkülönbségek,itt a kommentelök között.....a màsik karakterének "gyilkossàgàval"ér fel.
Igazi fidess kommunikàciò.
Nàci meg aztàn végképp nem vagy.
Én így emlékszem Ràd.
A nézeteid hasonlòak az enyémhez. Amennyiben emlékezetem nem csal.
Ezért lett elegem a kommentelésbòöl.
Nyert ujra a fideSS.
Itt meg az indexen temettük öket. Sajna a többség .......vezethetö.
Azt sem àllítom hogy a "pàrtunk kormànyunk" homogén . Talàn vannak benne értelmes emberek.
:)

6.Lenin 2018.05.01. 19:06:22

@csakférfi:

Én emléxem.
Ha mindenki akkora náci lenne, mint én, ma ismeretlen fogalom a holokauszt. Ez tuti.

GasparYeno 2018.05.03. 00:27:51

Ó de el kéne ezeket kergetni a búsba!

apro_marosan_petergabor 2018.05.03. 22:19:23

@Abababa: Ne légy szűk látókörű, metafizikus. Egy ember akit itt páran "lenyakaznának" még hozzá sem látott munkájához.... Talán várd meg, mit csinál, azután minősítsd.

gamolta l anna valias 2018.05.04. 21:23:50

A Szent Korona születésének ideje, helye és alkalma
mek.oszk.hu/16100/16161/16161.pdf
süti beállítások módosítása