B1 blogcsalád



Felépítették Orbánék második kerítését – Budapest szívében

2018. április 16. - Mr Flynn Rider

A Városligetben dupla kerítés, őrtornyok és reflektorok vigyázzák Garancsi István érdekeltségét, az épülő Néprajzi Múzeumot. 

varosliget_ortorony.jpg

A múlt héten kétszer is akcióztak a Ligetvédők a Néprajzi Múzeum munkagödrénél, információink szerint az egyik alkalommal annyira sikerült leblokkolniuk az építkezést, hogy a munkavezető könyörgött nekik: oldják fel a blokádot az gödör bejáratánál, mert ha nem öntenek betont az egyik lyukba, beszakad a Dózsa György út. Mindez azért történt, mert előkészítés nélkül akartak fákat átültetni az építési területen, a Rondó környékén. A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. állítja, hogy a fák túlélik, de azok, amiket már átültettek, nem rügyeztek ki idén tavasszal. Az átültetők szakértelmét mi sem bizonyítja jobban, hogy egy száz éves tölgy az átültetés közben a múlt héten kidőlt és szét kellett darabolni. Bár az Ingatlanfejlesztő Zrt. azt állítja, hogy a fa beteg volt, ehhez képest Bardóczy Sándor tájépítész és a Ligetvédők az ellenkezőjét gondolják.

A Ligetvédők folyamatosan próbálják felhívni a figyelmet az áldatlan állapotokra, a korszerűtlen technikára, egyáltalán arra, hogy a Városliget nem építési terület,

valószínűleg az Orbán-kormány egyik legidiótább és legkárosabb ötlete, hogy beépítsék a parkot.

Korábban a B1 blogon is írtunk az új Néprajzi Múzeumról, 10 pontban szedtük össze, miért felesleges és rossz ötlet pont a Városligetbe múzeumot építeni. (Bécsben, vagy Berlinben elképzelhetetlen lenne, hogy a város egyik legnagyobb és Európa egyik legrégebbi közparkjába két lakótelepnyi beton öntsenek, mert Orbán Viktor a Várba akar költözni és emiatt az ott lévő kulturális intézményeknek távozniuk kell.)

Arról is írtunk, hgy messze nem új Múzeumi Negyed épül a Városligetben, hanem inkább új bulinegyed – rengeteg szórakozóhellyel és étteremmel, ami mindenképpen tönkreteszi a park nyugodt hangulatát.

A Ligetvédők akciói miatt a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market is lépett: az építési gödröt először csak gyengébb, fém kerítéssel vették körbe, amikor elkezdték ásni múlt év végén, egy hónapja ezt is körbevették egy lebetonozott, összehegesztett szerkezetű verzióval. A múlt heti történések hatására pedig újabban

őrtornyokat építettek a kerítésen belülre,

ahonnan biztonsági őrök – a Valton security kopasz verőemberei - figyelik árgus szemekkel a parkban hancúrozó kutyákat, vagy a babakocsijukat tologató anyukákat.

Éjszakánként reflektorok világítják be a kerítés környékét, igazi kelet-berlini hangulatot kölcsönözve a kihalt Városligetnek.

Abszurd az abszurdban, hogy miközben egyre több a kerítés, munkagödör és építési terület, ahol a fák útban vannak (a park, ahol a fák útban vannak), az Ingatlanfejlesztő Zrt. milliós kampányt folytat, hogy a budapestiekkel megszerettesse a beépített Városligetet. A kampányt pedig pont arra a fogalomra fűzték fel, amiből egyre kevesebb van a Városligetben: a szabad térre. A „teret adunk” című kampány különös ízt kap annak fényében, hogy a Ligetben kutyát sétáltatókat elkerített kutyafuttatókra zsúfolják be, a sportpályákat is elkerítik és a Városliget beépítettsége jelentősen megnő majd az új épületekkel. Aligha lehet majd csak úgy össze-vissza sétálgatni a csendben, a füvön, a fák között.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4813838058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adam hyl 2018.04.16. 11:01:57

Nem kellett volna a Ligetvédőknek átengednie az LMP-nek a mozgalmat!!! Ebben a posztban "Az LMP-ben levonták az egyetlen lehetséges következtetést a választási eredményből: eszméletlenre verték a képviselőt, aki meg akarta akadályozni Orbán kétharmadát" kiválóan le van írva, kik ezek a tetvek. A "hű, de nagyon civil" alapító Gájer Zoli egy fidesztyik LMP-s, aztán követette őt hatalomátvételben Szamóca Péter (aki a Dávid fedőnevet használja) fidesztyik LMP-s, stb. És most is az LMP uralja. EZt a mozgalmat szétverték. Ezek. Lehet ríni, hogy jaj beépítik a Ligetet. Nem kellett volna a civileknek hagynia, hogy ez a tetű banda elvegye a civilektől.

NemodaBuda 2018.04.16. 11:53:15

Mindenkit felelősségre kell majd vonni, ha ennek a fasiszta kornak vége lesz. Egyenként, hiszen precízen tudják, mit tesznek ! A Ligetnek meg annyi, majd kell újat építeni az utódoknak - meg egy teljesen új országot is.

2018.04.16. 11:54:33

" A „teret adunk” című kampány különös ízt kap annak fényében, hogy a Ligetben kutyát sétáltatókat elkerített kutyafuttatókra zsúfolják be,

Naccucc... a kutyaszar-gyárakat körbekerítették. Hűűű.. az emberi iszabadságjogokon két lábbal ugrál az Ormányrezsim. Máshol meg azon megy a rinya, hogy Budapesten kötésig lehet a szarban gázolni.. sapek/nincsen sapek. Bp. azért elég jól el van látva zöld területekkel és a térképről sem kell lemenni, ha tücsökciripelésre vágyik az aszfaltparaszt.

Amúgy nem is tudtam, hogy a Berlini fal egy építési terület elszeparálását szolgálta. Majd akkor tessék visítani, ha lesz Csekkpontcsárli és néha lelőnek egy-két falon átmászó anarchista hülyegyereket.

aquaticus 2018.04.16. 16:42:08

Elég egy pillantást vetni a "ligetvédőkre" és már egyértelmű is, hogy ezeket távol kell tartani a mozdítható értékektől is...

NemNick 2018.04.16. 18:58:20

"Bp. azért elég jól el van látva zöld területekkel "

Te sem jártál még a fővárosban - sem külföldön...

VT Man 2018.04.16. 19:09:08

Ha igy folytatjatok, negy ev mulva is bukta lesz...

(nem narancsos)

Kis ember 2018.04.16. 19:15:37

A Ligetvédők civilek, akik munkájuk, tanulmányaik mellett az elmúlt két évben rengeteg munkaórát áldoztak arra, hogy a Liget ne váljon korrupt emberek magán érdekeit szolgáló negyeddé, hanem megmaradjon Budapest zöld ekszerének. A sajtó szenzációhajhász, ám torzító képeivel ellentétben legtöbbünk átlagos állampolgár, akiketvilágnézettől és pártoktól függetlenül kizárólag a Liget iránti aggódás és felelősség hozott össze.
Az Ingatlanfejlesztő folyamatos hazugságai, melyeket 200 millió forint adófizetők pénzből propagálnak éppen ezekben a napokban lepleződtek le végleg : vegetacios időszakban, szakszerűtlenül próbálták meg egy idős tölgyet átültetni, mely a helyén a szakértők szerint meg 50-70 évet élhetett volna, és a fa elpusztult. Ugyanez történt rengeteg társával az állatkertnél.
A Zrt magánérdekeket szolgál ki közpénzen, tönkretéve Európa legrégibb közparkját.

Kis ember 2018.04.16. 19:17:07

A gepelési hibákért a tablet autocorrectjét tessék okolni! :)

Kis ember 2018.04.16. 19:39:52

@felső határ nincs: szerencsére nem nagyon halad. :)

arabok balrol 2018.04.16. 19:41:10

@Kis ember: Nem, persze, a ligetvédők előtt fényes jövő áll.

midnightcoder2 2018.04.16. 19:51:52

"A „teret adunk” című kampány különös ízt kap annak fényében, hogy a Ligetben kutyát sétáltatókat elkerített kutyafuttatókra zsúfolják be, a sportpályákat is elkerítik"

Mert semmi nem olyan jó, mint nyálukat csorgató pitbullok között sportolni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.16. 20:02:35

@NemodaBuda:

Ti majd éptítetek magatoknak új országot, Ballibisztánt. Ott lehet örökös gazdátok a filantlopó gazember Soros.

Mi viszont mást akarunk. Ha nem tetszik, jön az internálás vagy irány a határ. Pont.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.16. 20:03:39

@Kis ember:

A Ligetdrogozók buktak a választásokon, így nem osztunk nekik a továbbiakban lapot. Pont.

Nincs közöttünk csicska 2018.04.16. 20:10:53

Szerintem egy qrva nagy menekülttábor jár a Ligetbe, nem fejlesztés.

Orbán csak 38%-ot hozott Bp-en listán, ideje megtanulniuk a pestieknek is, hogy a tetteknek következményei vannak.

MACISAJT 2018.04.16. 21:19:29

Ebből a púderből kimaradt valamiért hogy a Néprajzi Múzeum leendő helyén mostanáig autók százai parkoltak azon a lebetonozott felületen.

Muhaha

Alick 2018.04.16. 21:29:13

A Városliget már legalább 100 éve túl van kultiválva.

Kis ember 2018.04.16. 21:43:52

@MACISAJT:
Azt a parkolót Rákosi Mátyás vette el a Városligettől. Ő csonkíttatta meg a Rondót is, melyet most - Rákosi méltó örököseként - a Zrt tovább pusztít, ahelyett hogy visszaallitaná az eredet állapotot.

Kis ember 2018.04.16. 21:46:54

@arabok balrol:
Mivel a Ligrtvédőknek nincsenek karrierterveik a Ligetezel kapcsolatban, csak megvédeni akarják Európa első közparkját a beépítéstől és hogy szórakozóhelyeket építsenek közpénzből magánembereknek, ezert a szöveged értelmezhetetlen.

aquaticus 2018.04.16. 22:09:03

@Kis ember: Ugyanígy sipogtatok a Kossuth tér felújításakor és hogy József Attila szobrát eltünteti Orbán... Aztán ott nézi az elúszó dinnyehéjat, ti meg megint sipogtok. Az igaz, hogy Demszky idején volt egy állandóság, csak az Időkerék és a Vaskefe gyarapította a város látnivalóit, de " Új szelek nyögetik az ős, magyar fákat,"

Kis ember 2018.04.16. 22:12:57

@aquaticus:
Ki az a "ti"? Mert én pl biztos nem és a többiekről sem tudom.
Ja és mellesleg : a Kossuth tér esetében jogerős bírósági ítélet született, hogy jogellenes volt a fák kivágása. Az engedélyt Kosztyu Anikó adta ki. Ugyanaz az ember, aki a Városligetben is...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.04.16. 22:33:33

@MACISAJT: A parkoló helyére nem lehet fákat ültetni, kötelező beépíteni? Miért nem jó a Nyugati mögötti rozsdaövezet múzeumi negyednek? Miért kell azt hazudni a kivágásra ítélt fákról, hogy megfiatalítják őket?

@aquaticus: A Kossuth téren és a Március 15. téren is sikeresen kockaköveztetek parkosítás címszóval... Attól, hogy évtizedeken keresztül ti is és a ballib politikusok is leszartátok a közparkok és a terek állapotát, még nem kötelező minden fát kiírtani és lebetonozni a helyüket. Tipikus hülyemagyar mentalitás mindent hagyni lerohadni karbantartás nélkül, aztán eldózerolni és újraépíteni, ami megint csak rövid ideig lesz normális állapotú...

káposzta 2018.04.16. 22:34:08

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Hihetetlen, hogy mindig odaengednek a géphez az ápolók :)

Kis ember 2018.04.16. 22:57:42

@káposzta:
Szerintem ez a terápia része :)

öreg baka nem rakéta 2018.04.17. 00:14:29

@Online Távmunkás: A zöld és a fák mindenhol a fidesz ellensége. (Római, Margit sziget, Pesti rakpart, a Dagályig, József Nádor tér, stb,) Mindent fairtással, zöld tönkretételével kezdenek, és azt üvöltözik ezerrel, hogy de ültetünk új fákat.... Csak arról van kuss, hogy azok 25-50 év múlva pótolják a kivágott 25-50 éves fákat.
Lehet, hogy az a baj, hogy az a baj, a jövőjüket látják a fákban?

lobster thermidor 2018.04.17. 04:02:50

@öreg baka nem rakéta:
Már ha pótolják, mert az elmúlt 20 évben ültetett fák az istennek sem akarnak magasodni, és lombosodni. A jó részük pedig néhány év múlva egész egyszerűen tönkremegy. Az a helyzet, hogy kiültetni a fákat nem elég, azokat locsolni is kellene, de ezt már rábízzák az időjárásra, tehàt vagy esik, de leginkább nem.

Orbán miatt veszteséges Kunhalmi burka boltja. 2018.04.17. 04:19:11

Rohej, hogy ekkora bukas utan, meg mindig ezzel probalkoznak a libbantak.
3 even at nem sikerult ezzel a temaval megbuktatni a kormanyt, akkor most mi faszt akarnak meg mindig ?

különvélemény 2018.04.17. 06:33:34

A liget jelentős része egy kopár erdő volt, amit még kutyaszaratásra sem használt senki.

Épp ideje volt közösségi tereket létrehozni.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.17. 07:53:21

Uramatyám !
Fejlesztés van Budapesten ! fegyverbe mindenki ! Vissza Demszkyt aki alatt lerohadt a város, és csak lopták az adófizetők pénzét !

Mondjuk Demszky manapság nem ér rá, mert választási csalást követ el, majd flakonnal locsolgatja az érdeklődő újságírókat !
mandiner.hu/cikk/20180409_osszeveszett_demszky_az_echo_tv_riporterevel

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.17. 07:56:06

@fórumos nikk:

Persze hogy szép lesz. A ballibeket nem érdekli, hogy több lesz a zölt, hogy a lepusztult épületek helyén új és használhatóak lesznek.

Agyhalott zombik, akik mindenbe belekötnek ha a Fidesz alatt készül.
CSeppet még aggódnak is, hisz az elkúróik alatt csak lerohadt minden.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.17. 07:58:00

Hogy hazudik a cikk, az nem is meglepő:

ligetbudapest.hu/megujulo-park
Első ütem: A kutyák nemcsak szabadon szaladgálhatnak, de játszóteret is kapnak

chrisred 2018.04.17. 08:20:58

@Rettegek mert ballib vagyok: A ballibeket nem érdekli, a budapestieket viszont igen. A betonozó/fakivágó kormány hat körzetet tudott megtartani a 18-ból.

Kis ember 2018.04.17. 08:27:00

Az összes itt megjelent trollnak:
A Ligetvédők Budapest polgárai 85%-nak a véleményét képviselik, miszerint: megújúlt Városligetet - betonmonstrumok nélkül!
A Városligetnek szüksége van megújulásra. Az Ingatlanfejlesztő Zrt, melynek először esze ágában sem volt törődni a parkkal, csak a betonepuleteket akarta bele tenni, a "megújítás" szöveggel akarja zöldre festeni a beépítést. Még a saját vezető tájépítészük is elismerte, hogy elhibázott az egész koncepció, csak persze van az a pénz, amiért megcsinálja.
Az egész kertész -tajépítész szakma egy emberként tiltakozott, Budapest lakosságát Nem is említve.
Az egész mögött egy egyszerű képlet húzódik meg:építs valamit állami pénzen, majd add ki olcsón a bennfennteseknek. Elég csak megnézni az épülő Olof Palme ház terveit, mi lesz belőle.
A Zrt saját felmérése szerint sem Budapest, sem a liget látogatói egyáltalán nem igénylik a múzeumokat.
A kutyafuttató építése (300 millió forintból! ) pont ezt a zöldre festést szolgálja. A ligeti látogatók és a kutatások egyáltalán nem igénylik ezt. Ld felmérés.

2018.04.17. 08:29:51

@chrisred: Maj meglátjuk, mire is lesz elég a ballibeknek ez a hatalmas siker..Nemsokára önkori választás, az is hozhat meglepit :)

chrisred 2018.04.17. 08:40:05

@Womb Raider: Tévesben parkolsz, a budapestiek a ballibeket is utálják. De ettől még a regnáló kormány fél szembesülni a pestiek véleményével, mint ördög a tömjénfüsttől. Lásd olimpiai népszavazás. Ezért nem mernék megesküdni rá, hogy lesz önkormányzati választás. Micsoda blamázs lenne, ha az ország legnagyobb választói legitimációjával rendelkező politikusa nem a kormányoldalról kerül ki.

VT Man 2018.04.17. 08:57:15

@Kis ember:
"A Ligetvédők Budapest polgárai 85%-nak a véleményét képviselik, "

Azért én ezt nem hiszem el...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.04.17. 09:24:50

@Kis ember: " ... A kutyafuttató építése (300 millió forintból! ) pont ezt a zöldre festést szolgálja. A ligeti látogatók és a kutatások egyáltalán nem igénylik ezt. Ld felmérés. ... "

A kutyák oda szeretnek sz@rni, ahol rájuk jön. A kutyákat közterületen csak szájkosár és póráz mellett lehetne sétáltatni, de erre a kutyatartók nagy ívben sz@rnak, nem tudhatja senki, hogy mikor lesz kedve az elengedett kutyának valakit megtámadni... Persze, mindenki tudja, hogy az Ő kutyája soha senkit...
Épül egy kutyafuttató, ahol meg van a felszerelés arra, hogy a gazdák összeszedhessék a kutyasz@rt, és póráz valamint szájkosár nélkül játszhassanak a dögökkel. Van már egy pár ilyen kutyafuttató, legtöbbször a parkok elkerített részén. Nem látom be, hogy ez bármiféle hiba lenne. A Liget egyetlen normális helye egy sörsátor volt a 90-es években, a többi infrastruktúra elöregedett és lepukkant. Rá fér a felújítás. Van akinek ez nem tetszik, ezek az agyatlanok hívják magukat ligetvédőnek.

ember100 2018.04.17. 09:27:57

@csentecsa:
Helló !

Ércsük mi hogy szégyen és gyalázat ilyesmi mondani.
Sokkal emberibb , barátibb felgyújtani valaki autóját , kirabolni egy büfét , kockakövekkel dobálni a rendőröket....

Velük UGYE sokkal jobb közösséget vállalni ?????

A biztos utas 2018.04.17. 09:30:58

@VT Man: En se, valojaban a 100%-rol van szo, legalabbis, aki oxigent szeretne belelegezni, akinek nem kell az eletehez oxigen, annak jo a fideszes fagyilkolos terv.

A biztos utas 2018.04.17. 09:33:00

@öreg baka nem rakéta: Hiaba mondta el ugyanezt egy szakerto, semmi nem valotzik, ha szavazasrol van szo :(

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.17. 09:45:55

A ballib agyhalott faszok már menthetetlenek, de ha valakit érdekel a valóság, annak itt érdemes körbenézni:

ligetbudapest.hu/megujulo-park

$pi$ 2018.04.17. 10:49:42

"valószínűleg az Orbán-kormány egyik legidiótább és legkárosabb ötlete, hogy beépítsék a parkot."

Hurrá, akkor a nagy dolgok mint például egykulcsos adó, bankadó, határvédelem mind frankó döntések voltak. Merthogy ezek mellett eltörpülne a liget... hurrá! :D

C. Lee Boss 2018.04.17. 11:16:20

Cél a Budai vár. Mindent ennek rendel alá gorbán. Persze a csúti arborétum fái még állnak, tessék ott levegőt venni… kisvasút is van! Ezt a madaraknak is üzenjük! Védekezni pedig Bicskénél kéne, mert a biciklit odáig akarják eltolni… ha sok a duma!

Treff Bubi 2018.04.17. 12:10:43

A fákat azért kell kivágni, hogy folyamatosan legyen papír a propagandaplakátokhoz, ti nem tudtátok?:D

$pi$ 2018.04.17. 12:23:30

@Char Lee Boss: "Cél a Budai vár. Mindent ennek rendel alá gorbán."

Azt hittem, hogy a lopás, a demokrácia lerombolása, a diktatúra meg az eu-ból való kilépés a cél... meg a hatalom mindenáron.

Te, biztos, hogy a budai vár a mindent elsöprő cél? Nem tűnik túl logikusnak...

C. Lee Boss 2018.04.17. 13:18:41

@$pi$: Igaza van, de itt a Liget lerombolásának okát nézetem, ami tényleg csak kis szelet az erejük demonstrálására... bocs!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.17. 13:18:57

@Rettegek mert ballib vagyok: "ha valakit érdekel a valóság, annak itt érdemes körbenézni:
ligetbudapest.hu/megujulo-park"

Hehe, ez ilyen fideszes alternatív valóság. Csak azt nem látod, mennyivel zsugorodik a zöldterület, és hogy mekkora betonmonstrumok lesznek. Nem méretarányosak a képek, a fák nagyobbnak látszanak a betonszörnynél. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.17. 13:20:00

@$pi$: "Azt hittem, hogy a lopás, a demokrácia lerombolása, a diktatúra meg az eu-ból való kilépés a cél... meg a hatalom mindenáron."

Stimmel, és add hozzá a budai várat.

2018.04.17. 13:23:52

@chrisred: "Ezért nem mernék megesküdni rá, hogy lesz önkormányzati választás. Micsoda blamázs lenne, ha az ország legnagyobb választói legitimációjával rendelkező politikusa nem a kormányoldalról kerül ki."

Ejjj... ti jósoltatok már egészen sokmindent, de legyünk őszinték, a holnapi dátumot sem vagytok képesek előre jelezni.
Nem kell riogatni a jónépet :) Voltak választások, szépen, mindig menetrend szerint, aztán jól meg is buktak a huhogók. Immáron harmadik alkalommal, nagyon nagy arányban. Kötve hiszem, hogy az önkori választások az ellenzék sikerét hoznák.

Kinevetteted magad...

Kis ember 2018.04.17. 13:31:53

@Magánvéleményem:
Ha végigolvastad volna a kommentárt, amire reagáltál, magad is szembesülnél vele, hogy butaságot beszélsz. Vagy vegigolvastad és tudatosan hazudsz. Ott írtam ui. hogy a Ligetvédők, akárcsak Budapest polgárai, megújult Városligetet szeretnének - csak éppen annak beépítése nélkül. Ezt az Ingatlanfejlesztő Zrt saját tanulmánya támasztja alá.

chrisred 2018.04.17. 13:33:56

@Womb Raider: Semmit nem jósoltam, úgyhogy totálisan mellélőttél.

2018.04.17. 13:46:31

@chrisred: Ugyanmááár.. hónapokon (mit hónapokon..éveken át) mást sem olvashattunk errefelé, csak azt, hogy a Zorbán a Dunába löveti , majd deportálja az ellenzéket, betiltja a választásokat, a tömegbe lövet... Szél Bernadettet felnégyelik és elégetik, majd hamvait egy szélerőművel szétfújják a négy égtáj irányába. Volt itt már minden..

chrisred 2018.04.17. 13:56:38

@Womb Raider: Ez inkább rád jellemző, hogy miket olvasol. Ez valami Putyin terv a Soros terv mintájára?

talisker 2018.04.17. 13:58:43

Már megint mosdatjuk a szerencsent a qrva életbe.

Le kéne már szakadni arról, hogy azért győztünk, mert faszábbak voltunk. A városliget lebetonozása meg igenis ordas nagy baromság. Ment a tilitoli, mindenféle kimutatásokkal, hogy milyen qrva zöld lesz. Ehhez képest meg ilyen módon bazira hozzá se kellett volna nyúlni.

Közlekedési múzeum is le lett gyalulva, környéken egekben az azbeszt koncentráció, de persze mindef faca.

Kedves honfitársak, bármennyire is próbáljuk ezt a bűzös propagandát tolni, Budapestnek bazira elege van a városliget vegzálásából. Szégyen, hogy izomagyú barmokat vezényel urunk azokra, akik meg akarják védeni ami még maradt a zöldövezetből.

Miniszterelnökünknek van valami beton fétise, mert mindenütt, ahol hozzányúlnak területekhez, qrva élet, hogy le lesz betonozva / kövezve minden. Odabasznak pár csenevész facsemetét és hagyják megdögleni a tűző napon szerencsétleneket. Erre aztán bazira büszkék lehetünk.

Meg jelezném, hogy a parkok nem politikai oldal függő entitások, szóval azon örömködni, hogy a "ballibek" nem tudnak megvédeni valamit, és milyen facán tele lesz építve, finoman szólva is gyökérség.

talisker 2018.04.17. 14:02:32

@Womb Raider: azér finoman folyik ez a dolog. Pl nem értem miért félünk megint oly nagyon Alföldi Róberttől? Mire jó ez az alpári gyakorlat megint, hogy jabocsvéletlenmegintlemondjukazelőadást?

Ha annyira biztosak vagyunk magunkban, akkor mi szükség erre?
Ha meg nem akkor lehet, hogy mégiscsak nem véletlenül "acsarkodik" az "ellenzék"?

Minden jelenségre megvan a feltétl nélküli magyarázatunk, hogy azt mi miért tesszük jól és az ellenzéki oldalnak meg miért kell ellemnnie a pitsába?
Némi kritikus elmélkedés is jöhetne már, mert abból eddig qrva keveset láttam.

talisker 2018.04.17. 14:07:42

Megjegyezném, mindemellett, hogy a Budai vár ilyetén "rekonstrukciója", már 2010-ben nyílt titok volt. Már akkor le volt fektetve az útvonal, hogy a várból minden ott tanyázó múzeum, meg könyvtár húzzon a fenébe, mert ott kell a hely polgári magyarország kormányának és köztársasági elnökének. Van elég hely a városligetben.

De legalább csinálnánk ezt is profi módon. De ez a várkert bazáros történet is csak annak nem cinkes, aki érdekelt abban, hogy még vagy 15-ször átadjuk készre jelentve.

Gleccsertetű 2018.04.17. 14:11:30

Remélem az összes ligeti pokémon a kerítésen belül ragadt és nem mérgezik többet a többségi társadalmat.

2018.04.17. 14:17:55

@chrisred: "Ez inkább rád jellemző, hogy miket olvasol. Ez valami Putyin terv a Soros terv mintájára?"
Én kérlek szépen jobbára balliberális blogokat, pár gasztroblogot meg egy cipőkről szólót olvasok.. a fent említett jóslatokat nem a gasztro és nem a cipős blogban olvastam. (Utóbbiban a jobb és a bal békésen, egymásrautaltságban megfér..)
@talisker: " Pl nem értem miért félünk megint oly nagyon Alföldi Róberttől? "
Ne tudom..te félsz? Én nem. Bizton állíthatom... rajongani sem rajongok érte, de az ugye még belefér ?

"jabocsvéletlenmegintlemondjukazelőadást?"
Nem való parasztoknak a csokoládé... Há' hiszen megmondták a pesti népek, hogy aki fideszes, az bunkó paraszt.. azok elé szórnád Alföldi gyönygeit?? Pazarlás ez..

"Ha annyira biztosak vagyunk magunkban, akkor mi szükség erre?"
Mire?

"Ha meg nem akkor lehet, hogy mégiscsak nem véletlenül "acsarkodik" az "ellenzék"?"
nem, nem véletlenül..ez biztos. Azért acsarkodik, mert egyrészt zsigerből gyűlölnek mindenkit, aki nem az ő füttyükre táncol, másrészt képtelenek elfogadni a vereséget (ami az előzőből is fakadt..)

"és az ellenzéki oldalnak meg miért kell ellemnnie a pitsába?"
Nem kéne.. az ellenzéknek meg kellene változnia. (Persze, ha nem tud, még mindig elmehet a picsába.. majd jön másik, talán kooperatívabb és konstruktívabb lesz..)

talisker 2018.04.17. 14:19:36

@Womb Raider: nézzünk már magunkba kicsit. Ki riogatta a jónépet a választási kampányban?

Magyarország megszünik magyarországnak lenni, ha nem a Fidesz győz.
Soros pénzel mindenkit.

Olyan, hogy ellenzék, olyan nincsen. Két oldal van. Egyik oldalon a mi jelöltjeink vannak, a másik oldalon meg Soros György jelöltjei.

Ha jól emlékszem, ezt Orbán viktor adta elő egyenes adásban.

Most akkor megkérdeném, hogy elmebeteg-e talán?

Merthogy Soros György "pénzelte" elemek a mi sorainkban is vannak, nevezetesen a miniszterelnök, Szájer úr, a faszagyerek kormányszóvivőnk és még egy halom köpönyegforgató szemétláda.

Hát van egy szomorú hírem. Aki pénzelt itt bármit is, azok mi vagyunk. Mindenki, aki adót fizet be. Csakhogy nem a mi felhatalmazásunkkal finanszíroztuk ezt.

Én például egy kanyi vasat se adtam volna ezekre a mondvacsinált konzultációkra, gennyedző plakáthadjáratra. Viszont tisztességgel megkérdezném, hogy mi a retkes pimpili volt a Fidesz kormányprogramja a választási kampányban? Megismerhette ezt a széles közvélemény? Ja hogy még a belső kör sem?

Az elején annyi volt a duma, hogy "folytatjuk", ennyi elég az embereknek, mert érzik, tudják, hogy jó az irány. Erre megkaptuk a felhatalmazást. Erre Rogán Tóni beböfögi, hogy innentől kezdve teljesen máshogy fog történni a kormányzás, teljesen új struktúrában.

Kérdem én, ha eddig fasza volt az irány, miért változtatunk?
Ha nem mégsem volt fasza az irány, akkor meg miért nem kommunikáltuk, hogy nem ez lesz, hanem ez meg ez, meg ez???

Csak én érzem ezt kicsit skizofrénnek?

A jelenlegi kormányra szavazókban nem merültek fel ilyen kérdések?
Vagy annyi tök elég, hogy ne jöjjenek migránsok és kész? Mondjuk ezt már most teljesítette a kormány, mert olyan mennyiségben, amennyit vizionált, max azok jöttek, akiket mi beengedtünk.
Ez a vállalás kipipálva.

Egyéb volt?

talisker 2018.04.17. 14:38:29

@Womb Raider: eddig azt hittem, hogy csak tetteted, de sajnos azt kell lássam, hogy igencsak szerények a szellemi képességeid.

Én sem félek. Az, hogy bárkinek a bármilyen publikus megjelenését, hogy ott elmondhassa a véleményét, illik engedni egy demokráciában. Itt elvileg az van. Miért nem engedjük, hogy Alföldi előadja a maga műsorát?
Már ha nem félünk attól, amit mond. Lehet nem szeretni, de miért kell ellehetetleníteni?

Erről a panelről le lehetne már szállni, hogy a vidéki az így meg úgy paraszt. Nem az. De azt ugye nem vitatjuk, hogy max az M1-2-3-4 ezer és a Duna TV-kből, meg a kormányhoz közeli rádiókból van esélye informálódni bármiről is.
Szóval a vidéki ember nem hülye, de nem sok esélye van validálni azokat az infókat, amiket kap. Az emiatti világnézetének kialakulására, meg bnem kéne qrvára büszkének lennünk azt hiszem. Még ha most bennünket erősít, akkor sem.

"Ha annyira biztosak vagyunk magunkban, akkor mi szükség erre?"
Mire? - Hát arra basszus, hogy ahol csak lehet akadályozzuk a más véleményen lévőket abban, hogy esetleg olyanok felé is el tudják ezt mondani, akik eddig hasonlót sem hallottak.

Imádom ezt az ellenzéknek kell megváltoznia dumát.
Kicsi csillag, attól, hogy ellenzéknek hívjuk, meg it örömködünk azon, hogy balfékek voltak, még ők is az ország. Az úgy nem megy, hogy nyertünk aztán innen kuss, el lehet vonulni a másik oldalnak. Jelezném, hogy továbbra sem reprezentálja a mandátum szám a választói akaratot. Az, hogy a z ellenzék megosztott, az nem jelenti azt, hogy a többség egyetért azzal, amilyen eredmény lett. Én pl nem ilyen körülmények mentén szerzett győzelemnek örültem volna. De ez magánügy.
Továbbá ez kétélű duma, hogy nem tudják elfogadni, a vereséget.
Mi miért nem tudjuk elfogadni, hogy nem volt minden patyolat tiszta a választások körül?

Nem az ellenzéknek kell megváltoznia, hanem az embereknek. Meg ennek a személyreszabott elbaszott választási rendszernek.

Ha ilyen stiklik nélkül nyert volna a fidesz 50%-ot, tényleg nem lehetne szítani a hangulatot. Bár azt hiszem, hogy, ha nem lett volna ez az utóbbi egy év igénytelenkedése a kormábny részéről, akkor még 30%-ot sem szerzett volna.
És erre bazira nem vagyok büszke. Sok fideszre szavazó, most piszok büszke erre a teljesítményre. De azért azt látni kell, hogy a rengeteg szavazat (az ilyen stikli gyanús dolgokon kívül is) azért jött be, mert az embereknek elemi félelmükre lőttünk. Démonizáltunk egy olyan ellenséget, aki nemhogy nem erős, de nem is létezik.

Nekem továbbra is kérdés, hogy miért nem láttunk semmit a fidesz terveiből? Miért csak a tele torokból Sorosozás ment, meg békementelés, hogy megvédjük az országot, meg brüsszel ne pofázzon és különben is tiszteletet a magyaroknak? Az ilyen érzelmi lózungokon túl, milyen programja volt a fidesznek, ami akármilyen is? Márminthogy össze lehetne vetni a többi pártéval.

2018.04.17. 14:46:25

@talisker: "Hát van egy szomorú hírem. Aki pénzelt itt bármit is, azok mi vagyunk. "

Mármint a kik is??? Van egy szomorú hírem... vannak, akiket nem csak ti (főleg nem ti) pénzeltek, sem 'mi' :) Ők is bevalották, fitalok voltak, kellett a pénz.. Tudom, ők csak az ojjektív tájékoztatás előmozdítása érdekében fogadtak ell holmi külföldi alapítványi pénzeket...

" Erre Rogán Tóni beböfögi, hogy innentől kezdve teljesen máshogy fog történni a kormányzás, teljesen új struktúrában."
Az új struktúra még nem jelent másik irányt... az új struktúra jelenthet fejlődést, a hatékonyság növekedését..:) Megújulást (ez nektek érezhetően nem megy..)

"megkérdezném, hogy mi a retkes pimpili volt a Fidesz kormányprogramja a választási kampányban? Megismerhette ezt a széles közvélemény? Ja hogy még a belső kör sem?"
Mégis megfelelt a választók többségének: csak így tovább!
A felelősség és számonkérhetőség kockázatától mentesen az ellenzék ígért fűt, fát, ingyenvillanyt, 6 csíkos téreről, korlátlan adatmennyiséget mobilneten.. bármit, amivel 1 választóval is növelhette a szavazói számát.

"Merthogy Soros György "pénzelte" elemek a mi sorainkban is vannak, nevezetesen a miniszterelnök, Szájer úr, a faszagyerek kormányszóvivőnk és még egy halom köpönyegforgató szemétláda."

Most akkor tevőleges is beavatkozik ez a Soros az ország politikájának alakulásába, vagy sem? Alakuljon már ki koherens vélemény. Másfelől, ha pénzelte is a tanulmányaikat sok évvel, két évtizeddel ezelőtt, az mennyiben jelent elköteleződést az irányába? Most azt kellene tenniük, amit ő diktál, vagy azt, amiről úgy gondolják, a választóik és ezzel az ország érdekeit is szolgálják? Soros változhatott? Miért ne.. a céljai? Akár azok is.. Akkor talán másoknak is adott a lehetőség, hogy átértékeljenek bizonyos dolgokat.

Vagy a jó Homo Sorosensus nem kérdez, csak végrehajt? Te ilyen vagy?

"Ha jól emlékszem, ezt Orbán viktor adta elő egyenes adásban."
Én sehogy nem emlékszem, mert én azzal voltam elfoglalva, hogy találjak valami kis morzsát, kapaszkodót az ellenzékben, mint alternatív lehetőségben... de ez nem járt sikerrel. Akkor már a kontinuitás többet ér.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.17. 14:52:36

@talisker: "miért nem láttunk semmit a fidesz terveiből?"

Nem tudom, mit akarsz. Ott a Széll Kálmán terv. Van benne rengeteg új adó. Mind bevezették? Mindet. Na ugye! Az is benne van, hogy az államadósság 2018-ban a GDP 50%-ára csökken. Én már alig várom. Még nincs vége az évnek, de ezt is biztos ugyanúgy betartják, mint a terv többi részét. A geci sohasem hazudik. Ő mondta.

chrisred 2018.04.17. 15:02:49

@Womb Raider: Akkor miért lenne bárki elkötelezettebb Soros irányában, mint az a régi Fidesz generáció? Megbízhatóbb, becsületesebb emberek, mint Kövérék vagy Szijjártóék voltak? Nem valószínűbb, hogy egy kis plusz hatalomért, szavazatmaximálásért ők is ugyanúgy beleköpnek abba a tenyérbe, ami most eteti őket?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.17. 15:11:00

@chrisred: A geci egy 2015-ös újságcikket lobogtat, mint a soros terv létezésének bizonyítékát. Vajon, mikor kezd elrongyolódni, akkor lefénymásolja? Akkor egyre olvashatatlanabb lesz. (Nem mintha gecinek ez számítana.) Vagy van neki otthon egy raklapnyi, és mindig vesz egy friss, ropogós példányt?

2018.04.17. 15:13:29

@chrisred: Talán azért, mert nem mindenkinek ugyanazok a céljai. Van , aki Soros mostani nézeteit osztja, céljaival tud azonosulni.. Meg vannak, akik számára már vállalhatlanok ezek. Ettől még mindegyikről el tudom képzelni, hogy a hazáját szolgálja.. vagy legalábbis azt hiszi. A politikus is tévedhet ám!

A bizonyítványt magyarázhatod, a bukás attól még marad az, ami.

talisker 2018.04.17. 15:16:55

@Womb Raider: neked tényleg elgurult a gyóygszered és a kérdéseket sem érted.

Ha anno nem volt patásördög a Soros, amikor a jelenlegi politikai "elit" tanulmányait támogatta, akkor miért az ma, amikor ugyanezt teszi és erősíti a civil kontroll megvalósulását?
Nem kéne szenilisnek lenni. Nem azt mondtam, hogy most Soros "utasításait" kérjük számon ezeken. Mert egyrészt iylenek nincsenek, másrészt az irányukban sem voltak ilyen igények sem akkor, sem most.
Ami miatt épp most Soros lett az ördög, az az, hogy veszélyt jelent minden olyan demagógiára, mint amit jelen kormányunk az elmúlt pár évben nyom. Arra az arcátlan kommunkiációra gondolok, hogy mialatt kell az EU pénze, meg azzal stafírozzuk ki magunkat (NEM az országot!) addig hadakozunk vele, hogy ne pofázzon a belügyeinkbe, meg adjon tiszteletet. Ha már itt tartunk, nekünk nem kéne némi tiszteletet tanusítani az EU fele, ha már a pénze jó nekünk?

Lehet, hogy te nem emlékszel Orbán egyenes adásbeli agymenéseire, esetleg nézd vissza őket és megláthatod. Hasonló habitus jön le minden esetben. Hasonlóan orbitális taplóság volt a sajtótájékoztatón azt mondani amit mondott. Normál esetben egy iskolai felelésnél ilyenre akkora fülest kellene lekeverni, hogy takony menetet vágjon a nyakán.

Bazira érzékenyek vagyunk, amikor a nekünk nem tetsző véleményt formálók elkezdenek szeméklyeskedni, de amikor egy ilyet látunk premier plánban a miniszterelnökünktől, az teljesen okés.
Mi retket fogsz csinálni, ha véletlenül peres ügyed lesz és a kérdésedre annyi lesz a reakció, hogy köszönöm az észrevételt?

Ne akard már elhitetni, hogy egy ilyen atyáskodó nagyképű baromnál bármi nem jobb.
Gondolom bazira kerested az alternatívát, komoly feltételekkel.

"Vagy a jó Homo Sorosensus nem kérdez, csak végrehajt? Te ilyen vagy?"
Hogy ezt a következtetést/kérdést mi a pékfacából sikerült elérned, azt nem tudom. Asszem elég sokat kérdeztem eddig is.

Aki meg ebben az országban végrehajt, az inkább a kormány apparátusban meg az ú.n. "közszolgálati" TV-ben keresendő.
De továbbra se zavarja a tisztánlátásodat, hogy ez nem pártatlan tájékoztatás.

chrisred 2018.04.17. 15:20:06

@Womb Raider: Meg vannak, akik folyamatosan változtatják a nézeteiket, attól függően, hogy melyik viszi őket közelebb a hatalomhoz. Politikusoknak nevezik őket.

talisker 2018.04.17. 15:21:50

@Womb Raider: "A bizonyítványt magyarázhatod, a bukás attól még marad az, ami."

Ha esetleg túllapozol ezen a lejárt lemezen, akkor egyéb is van ami örömmel tölti el a lelkedet, vagy pusztán a győzelemnek örülsz (annak minden következménye nélkül)?

Nem fogod agyilag ugye, hogy ezzel nem az ellenzék bukott orbitálisat, hanem magyarország?

talisker 2018.04.17. 15:29:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Nem tudom, mit akarsz. Ott a Széll Kálmán terv ...."

Hát ja, meg a gránit kaménységű alaptörvény is. Amit csak vagy 6-szor kellett módosítani, mert maguk sem tudták betartani. De hát akkora volt a hév, hogy amit lehet pakoljunk bele az alkotmányba, hogy olyan dolgok is belekerültek, amik jó esetben is csak kormányrendeletig kellett volna vigyék. Anno az is lerítt az egészről, hogy lövésük sem volt a jogszabály alkotás folyamatáról, hogy hogyan kell törvényeket a már meglévőkkel szinkronba hozni. De az ellenzék ne pofázzon, mer mi mindent tudunk.

Szánalmas egy bagázs. És az emberek erre büszkék, hogy lett egy olyan alkotmányunk, amit kb egy maroknyi emleroggyant hozott össze miközben a keresztényi köd ellepte az agyukat. Erre kell aztán minden magyarnak büszkének lenni. Ja hogy nem mindenki keresztény? Azok nem is magyarok akkor. :)
v.ü. "engedjétek hozzám", meg "szeresd felabarátodat" stb.

Ja hogy költségvetést se lehetett elfogadni amiatt, mert kitétel volt az alkotmányban az államadósság mértékére vonatkozóan ... na bumm. Akkor megváltoztatjuk az alkotmányt, hosz 2/3-adunk van és nekünk lehet.

talisker 2018.04.17. 15:34:27

@Gleccsertetű: "Remélem az összes ligeti pokémon a kerítésen belül ragadt és nem mérgezik többet a többségi társadalmat."

Hát szar is az, ha a társadalomnak tükröt tart valaki.

Irtsuk ki az ellenvéleményt, és aztán piszok jó lesz nekünk, hogy mindenki egyetért.
Szerinted is likvidálni kellene minden szőkét, mert olyan gént hordoznak, ami veszélyes lehet a Sziriusziakra?

2018.04.17. 15:48:24

@talisker: "Arra az arcátlan kommunkiációra gondolok, hogy mialatt kell az EU pénze, meg azzal stafírozzuk ki magunkat (NEM az országot!) addig hadakozunk vele, hogy ne pofázzon a belügyeinkbe, meg adjon tiszteletet. Ha már itt tartunk, nekünk nem kéne némi tiszteletet tanusítani az EU fele, ha már a pénze jó nekünk?"
Akkor én sem értek valamit... hol aszondjátok, hogy ellopják a zösszes pénzt, az EU adományait, mindent, hol meg azt, hogy csak az EU pénze miatt fut a szekér, csak azért áll úgy a gazdaság, ahogyan. Én némi ellentmondást érzek..
"Ja hogy költségvetést se lehetett elfogadni amiatt, mert kitétel volt az alkotmányban az államadósság mértékére vonatkozóan ... na bumm. Akkor megváltoztatjuk az alkotmányt, hosz 2/3-adunk van és nekünk lehet."

Ellenben ez a költségvetés, ahogyan az azt megelőző is, megfelel bizonyos , az EURo övezethez csatlakozás kapcsán támasztott követelményeknek.. pl. a hiánycéloknak.
Ez a jelenlegi ellenzék magját adó ballib erők idején rohadtul nem ment. (meg semmi sem..) Akkor mi a lényeg? Hogy az ellenzék buzgón bólogasson, vagy sikerüljön csökkenteni a hiányt?

talisker 2018.04.17. 16:33:45

@Womb Raider: Kis kezitcsókolom, ne tettesse már a szalonhülyét.

A magyar GDP túlnyomó részét a multi cégek adják. Tetszik, nem tetszik, ez van.
Az EU is ad egy halom pénzt főként arra, hogy olyan állapotba hozzuk a gazdaságunkat, meg az infrastruktúránkat, hogy gördülékenyen tudjunk kapcsolódni az EU gazdasági vérkeringésébe. Az egy másik kérdés, hogy ezzel az EU piacot is vesz, de ezzel mi is piacot kapunk.

No most a probléma az, hogy az EU pénzeket nem feltétlenül arra költjük, amire az EU adja, vagy nem úgy, ahogy az EU megadja a felhasználási feltételeket. Az EU-nak és nekünk sem jó, hogy verseny nélkül max áron valósítsunk meg olyan projekteket, amiknek nem sok hosszútávú eredménye van.
Az hogy nincs verseny, egyből tetten érhető a projektek árazásában. Ezek a túlárazott projektek egyedül a megvalósítóknak jók, mivel különösebb megerőltetés nélkül extra profitra tehetnek szert.

Amivel bajom van, az az, hogy nem egyszer ezen projekt megvalósítók az alvállalkozókat sem fizetik ki, a megszerzett profitot nem a gazdaságba forgatják vissza, hanem elviszik ofshore helyekre és nem az országban fektetik be. Ha mégis az országban marad a pénz, akkor max privát tőkefelhalmozást, ingatlan befektetést eredményez. Ebből nem lesz több munkahely, nem lesz több fogyasztás és nem lesz több befolyt adó.

Ami ennél tragikusabb, az az, hogy a befizetett adónk jó része elbaszott projektek társfinanszírozására, meg reklámkampányra megy el. Jelenleg is a tartalékból qrva nagy pénzmag MÁR elment ilyen baromságokra. Hasonlóképpen az adók tetemes része megy el olyan média entitások finanszírozására, amelyek nem a pártatlan tájékoztatás és főként nem a közszolgálatiság nagytekintélyei.

Továbbá az sem fasza, hogy benfentes információk alapján tönkreteszünk cégeket, amelyeket aztán a kedvezményezett elit bagóért felvásárol. Ugyanezt ingatlanokkal is. Ráadásul ezekhez nem a már megrabolt profit adja a finanszírozási alapot, hanem az MNB, vagy valamely nyúlványa az állami vagyon terhére. Ezért önmagában több száz évnyi börit kellett volna már kapni minden szereplőnek fent.

Most ne gyere azzal, hogy de a szocik is, megy Gyurcsány, meg a Kuncze meg mindenki más is. Nekik is hűvösön kellene lenniük. Ettől még Rogánnak, Andy Vajnának és a többi keményen dolgozó hazánkfiának is. Remélem az megvan, hogy teljesen mindegy, hogy milyen épp a zászló, narancsos, szegfüves, madaras stb, ezek mindannyiunk kárára mennek.

"Ellenben ez a költségvetés, ahogyan az azt megelőző is, megfelel bizonyos , az EURo övezethez csatlakozás kapcsán támasztott követelményeknek.. pl. a hiánycéloknak.
Ez a jelenlegi ellenzék magját adó ballib erők idején rohadtul nem ment. (meg semmi sem..) Akkor mi a lényeg? Hogy az ellenzék buzgón bólogasson, vagy sikerüljön csökkenteni a hiányt?"
A költségvetés készítéshez értek kicsinyként, mivel több rendszert is volt szerencsém fejleszteni, ami ezt támogatja. Ki kell ábrándítsalak, de a "zelmútnyócév" előtti költségvetések sem voltak nem inkonformak az EURo övezet követelményeihez.
A ballib erők idején ez rohadtul nem ment című agymenése szimplán hülyeség.
Ment.

Nem kéne elfelejteni azt a szintén genyó tolvajtempót, ami a nyugdíjpénztári vagyon elhappolására lett kihegyezve. Az akkori igéretekből lófasz se lett, nem hogy egyéni számla.

Szintén nem is tudom, hogy ki volt az a fenemód keresztény és a magyarországi polgárok érdekeit szem előtt tartó társaság, aki átminősítette a TB, meg EÜ hozzájárulás beszedési módját. Nevezetesen azt, hogy adó módjára szedik be. Innen fogva nem kell elszámolni, hogy milyen célra történik a felhasználás, nem úgy, mint azelőtt, hogy az adott alapba befolyt hozzájárulást csak az alap céljaira lehet felhasználni. Azaz egészségügyre, társabalombiztosításra stb.

Ez mind rendkívül jó hogy így van, ahogy van. Ezelőttig legalább meg lehetett kérdezni, hogy csókolom, mi fenéért nem erre tetszettek fordítani a zsetont? Mostmár ezt se, mert teljesen törvényesen költik el arra, amire csak akarják.
Lehet, hogy téged ez nem feszélyez, de engem baromira.

Alapvetően nem azért, mert nyugdíjas éveimre nem számíthatok nagy zsetonra, mert egyébként az Antillákon szeretném elkölteni a pénzemet, hanem azért, mert kb kenyérre is alig fog telleni. De ez magánügy. Az viszont már nem, hogy ezzel a gyerekeimre toljuk a felelősséget, hogy tartsanak el. A szép keresztényi szeretet jegyében.
Mi ez, ha nem kizsigerelése az országnak?

Alapvetően nem az a nagy gond, hogy lopnak és az sok. A gond az, hogy még azt is ellehetetlenítik, hogy ebben az országban érdemi polgári életet tudj élni, mert nem tudod finanszírozni. Pedig ugye az volt a zászlóra tűzve, hogy támogassuk a családokat, meg legyen sok gyerek.
Az ingyenes oktatás elég sokba kezd már kerülni, de biztos a szemét libsik. Vagy a Soros. Esetleg az ENSZ vagy az EU miatt.
Nem azért, mert a miniszterelnök bandája a szemünket is kilopja, miközben alázatosan megköszöni, hogy megköszönjük neki, hogy ezt teszi.
Kevés hülyébb nép van, mint mi.

2018.04.17. 17:18:11

@talisker: Ne haragudj, de nem fogom 8 hozzászólásban szétszedni, amit írsz, mert felesleges időpazarlás lenne. Meggyőzni nem foglak.. ám te sem győztél meg.

Igazából ott untam el a szószaporításod, hogy buzgón keresztényezni kezdtél. Ezzel kb be is pozícionáltad magad .

A többi feltételezésed (az eü járulék beszedése stb) Beszedik? Be. Van orvosi ellátás? Van. Azoknak is, akik potyautasok? Igen. Beszedik a nyugdíjjárulékot? Igen. Van nyugdíj? Igen. Emelkedig a reálértéke? Igen? További kérdés?
(A kmanyuppal meg ne fárassz, az soha nem volt a tiéd, a kötelező járulékrész feletti hozamot, plusz befizetést megtarthattad, ahogyan a többit is, szándékod kinyilvánításával. Miről zizegsz?

" A gond az, hogy még azt is ellehetetlenítik, hogy ebben az országban érdemi polgári életet tudj élni, mert nem tudod finanszírozni. "
Na, ez megin egy lózung. Polgári élet, eu értékek, meg mi a pöcs... Ezek terén szerintem történt előrelépés (bérek emelkedése, adók csökkenése..) és emlékeim szerint a boldog szoci időkben sem volt szemernyit sem jobb.

Tökmindegy... engem győzködhetsz, a többi olvasót is, de a választók többségét kéne meggyőzni, az meg nem megy. Nem azért, mert mindenki hülye rajtatok kívül, hanem a minősíthetetlen prosztó stílus, az erőszakosság és a ferdítések, csúsztatások, ahzugságok tengere miatt. A szelektív emlékezet és a kettős mérce gyanút kelt az emberekben..
". Ki kell ábrándítsalak, de a "zelmútnyócév" előtti költségvetések sem voltak nem inkonformak az EURo övezet követelményeihez."

Az lehet.. de az előző költségvetések jelentősebb hiánnyal dolgoztak .. tőlem lehet titkosírással írt is, meg számítógéppel csócsált, a lényeg, hogy minimális deficitet lássunk. Ez a fidesznek megy, nektek nem ment.

Az eu-s támogatások nagyobb örömére vannak amúgy a német gazdaság szereplőinek, mint nekünk. A félrészeg úniós biztosuk nagy vigyorogva mesélte, hogy milyen jól becsatornázták maguk irányába a támogatásokat... plusz a támogatások jelentős részét külföldi tulajdonú cégek szippantják fel. A kutya is od apiszkít, ahol már van...

"A magyar GDP túlnyomó részét a multi cégek adják. Tetszik, nem tetszik, ez van."
Ja, kérem... ez van, ha egy országot a csőd peremére lök egy idióták gyülekezete MSZMP kormányzat, meg a 3-4 évtizednyi KGST/SZU fennhatóság.
Hoyga bánatban képzeled el felvenni a mindent letaroló brutális tőkén csücsülő zömében német cégekkel a versenyt?

Gleccsertetű 2018.04.17. 19:08:21

@talisker: ezeket te akarod. én egy szóval nem mondtam ilyet.

talisker 2018.04.18. 01:10:51

@Womb Raider: látom sikerült megint olyasmiket felhánytorgatni nekem, amiket te is teszel, nevezetesen a szelektív emlékezet meg a kettős mérce.
Egy szóval nem istenítettem az előző ciklusokat, hogy azok milyen jók is voltak. Azokban is volt hiba, de a jelenlegiben is van, méghozzá nagyságrendileg más dimenzióban. Lehet ezt bagatelizálni, de attól még ezek is kilopják a szemed.

A manyupos pénzekről meg annyit, hogy én sikeresen nem léptem "vissza", de továbbra is kell fizetnem a központi rendszerbe is. Anno az volt a duma, hogy ha valaki nem lép át, akkor kiesik a központi ellátó rendszerből. Amellett hogy ez alkotmány ellenesnek bizonyult, nem jött be a fenyegetés. Az szívta meg mint a torkosborz, aki visszalépett.

Az meg hogy van egészségügy meg beszedik a hozzájárulást, azt senki sem vitatta. Azt jelkeztem csupán, hogy mivel ezek mostmár adó módjára vannak beszedve, nincsen célirányos elköltési kényszer. De nyugodtan szövegelj mellé.

Ha neked az én stílusom prosztó, akkor a aminiszterelnök, meg Balogh Zoltán úr stílusa bizonyára lelkednek kedves.
Annak meg külön örülök, hogy akeresztényezés mint szó, sikeresen be is pozicionált engem a világnézetedben. Szar is lehet, mikor az ember szembesül azzal, hogy azok amiket értéknek hisz, na az pont fekete lyukként tátong azoknál, akik ezt hirdetik.
Tisztelet a kivételnek. Esetleg olvasd el a Gégény István Balog úrnak írt levelét. Mindent elmond szépen kultúráltan. Ezerk után asszem nem engem kellene kettős mérce alkalmazással illetni.

Karaj ez is, hogy bezzeg a MSZP meg a 3-4 évtizednyi KGST/SZU miatt van multi túlsúly a GDP-ben. Kicsiny polgári kormányunk nem ugyanezt konzerválja? Több kedvezményt kapnak a multik, mint a helyi KKV-k. De ez így frankó, mer az elmúlt nyóc éve lőtti elmúlt nyóc év miatt van.
Az EU-s támogatásoknak lehet, hogy tetemes része megy EU-s cégekhez, de ami nem oda megy, az meg a családot gazdagítja, nem az országot. Ezen nem kéne rugózni asszem.

Vajh a nemzet gázszerelőjén kívül más eccerű gázszerelő mért nem tudott milliárdos lenni 1-2 év alatt? Biztos azért mert sokkal hülyébbek mint Zuckerberg igaz?

kösz a figyelmet ...

talisker 2018.04.18. 01:12:23

@Gleccsertetű: hát persze, csak a pokémonos hasonlatodat kicsit továbbgondolva, egyértelműen ilyesmik következnek.
De ha nem, akkor meg vagyok nyugodva. :)

2018.04.18. 06:10:15

@talisker: "Vajh a nemzet gázszerelőjén kívül más eccerű gázszerelő mért nem tudott milliárdos lenni 1-2 év alatt? Biztos azért mert sokkal hülyébbek mint Zuckerberg igaz?"

Jujj, de egyszerű szerkenytű vagy... Nektek ML a Sorosotok.. Kurva eccerű, hogy miért ő gazdagodott meg: mert stróman..ez az egyik. a másik: rengeteg olyan munkát kapott meg az államtól, amit eddig más cégek és most hozzá áramlik az a haszon az elvégzett munka után, ami eddig zömében külföldi cégek zsebében landolt.
Ezt hívják eredeti tőkefelhalmozásnak, ezen már régen illett volna átesni, hogy a hazai kapitalista (nagykapitalista) réteg kialakulhasson. A szocik ehhez szemmel láthatóan buták, hagytak minden pénzt kifolyni az országból. Amikor megszorultak, gyorsan eladtak ezt-azt, majd bedobták a törölközőt. Kétszer játszották el a becsületett (az átkosról már ne is beszéljünk)
Nos.. tőlem kapálózhatsz kedvedre, most van négy év, hogy átgondold, megértsd, aztán majd jön újabb 4.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 06:37:29

@Womb Raider: "rengeteg olyan munkát kapott meg az államtól, amit eddig más cégek "

Például simicska.

1. Többszörös pénzért csinálja.

2. Szarul csinálja. A fideszes polgármesterek visszasírják a Közgépet, mert az új utakon nem jött fel egy év után az aszfalt.

3. Kontraszelekció, pont az innovatív, hozzáértő cégek megrendelés nélkül maradnak.

Szóval az országnak többszörösen okoz kárt a geci a tolvajlásaival. Csúszunk is le lassan már Bulgária szintjére.

"Ezt hívják eredeti tőkefelhalmozásnak"

Nem, ezt maffiának hívják.

"a hazai kapitalista (nagykapitalista) réteg kialakulhasson"

Fasznak kell nagykapitalista. Neked az miért is lenne jó? Az innovációt a kkv szektor adja, ez a gazdaság motorja, máshol is, és itt is. Már ha hagyják.

Szépen felmondtad a leckét, de az már pállott.

2018.04.18. 06:59:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"1. Többszörös pénzért csinálja."

Cicus.. te az aszfaltozást is kened vágod, mint Paksot, igaz? Mihez képest is csinálja többszörös áron (és mit?)
Hol sírnak a polgik?

"3. Kontraszelekció, pont az innovatív, hozzáértő cégek megrendelés nélkül maradnak.
"
Csacsi vagy. ezek a cégek tulajdonost váltanak, aztán hajrá. A fúzió/felvásárlás nyugaton is pont így megy, csak szólok.. a Google, az Amazon, az Apple minden kis techcéget bekebelez, egymás szájából kapkodva ki a falatokat. Az jó, a magyar gigacég roszz.. ééértem.

"Nem, ezt maffiának hívják. "
Nem, ez a korrupció olyan esete, amiből te kimaradtál és ez roppantul dühít.

"Csúszunk is le lassan már Bulgária szintjére."
Persze... az azért ne zavarjon, hogy a zuhanórepülés 2006 környékén kezdődött, akkor szakadtunk le a V4 országoktól. Aztán megállt a folyamat. Csúszni nem csúszunk lefeelé, igaz, olyan nagy tempóban nem is kezdtünk el felzárkózni. Azért Bulgária nem egy súlycsoport, ahogyan az is látszik, hogy a Románokból kifogyott a lendület.

"Szépen felmondtad a leckét, de az már pállott."
Sajnálom, ha unalmasnak gondolod.. a folytonos szembenállás, a helybentopogás a pálya szélén az felemelő érzés? Mesélj már!

talisker 2018.04.18. 07:26:47

@Womb Raider: azt ne feszegessük, hogy ki az egyszerű.

Lőrinc bácsi nem a "mi" Sorosunk. Btw, definiálni kéne azt a "mi"-t.

Továbbá az teljesen kóser, hogy az "eredeti tőkefelhalmozás"-nak titulált szabadrablás nyomán cégek mennek tönkre. Nem kéne az Amazon-hoz meg az Apple-hőz hasonlítgatni magunkat, mivel szerény országunkban a piacgazdasák bazira nem működik. Sajnos az állam az egyik legnagyobb megrendelő a magyar piacon. Ami egy egészséges gazdaságban nem jó.

Nem tud kialakuln i verseny, mert az érvényesülés, siker nem a teljesítményen és a hozzáértésen múlik, hanem azon, hogy van haveri vonal az állambácsi által felügyelt források elosztási csatornájához. Tiszta feudális rendszer, ahol totálisan ki vagy szolgáltatva a főúr kényének kedvének.

Ha itt véletlenül van egy prosperáló vállalkozásod, akkor vagy elveszik, vagy lerohasztanak mindent körülötted, hogy magadtól add el nekik bagóért. Vagy vegetálhatsz is ha gondolod. Volt szerencsém ezt megtapasztalni, nem is egyszer.
Nyugaton van verseny és ha jó vagy akkor tudsz előre lépni. Vagy ha gondolod jó pénzért adhatod el a vállalkozásod. Ismerősi körből is van erre számos példa.

Lassan mondom, hogy a dakota szöveghez szokod agyad is bevegye: nem a cuclib balfaszok vereségén kesergek, hanem azon, hogy ilyen nagy gondolkkodó polgártársaim is, mint te, le se szarják, hogy ugyanúgy kilopják a szemüket pimasz, fennhéjázó módon, mint bármikor előtte, csak jelen esetben egy virtuális 2/3-ddal még esélye sincs a kontrollnak eme ámokfutás felett.

És ha erre annyi az össz reakció, hogy lesz most 4 év meg utána másik 4, akkor meg is érdemeljük.

Szerinted a felső pár száz kedvezményezetten túl ki a fasznak jó gazdaságilag a jelen helyzet. Nem azon sipákolok, hogy mér nem én vagyok a Mészáros Lőrinc, hanem azon, hogy ezen párszáz tag zsírosodása mellett a többi pár milliónak felkopik az álla, szétesik alatta az ország és a gyerekeinkre olyan mértékű káoszt hagyunk, amiből lassan már ők sem fognak tudni kikeveredni.

De asszem ész érvekkel nemhogy meggyőzni, de gondolkodási igényt ébreszteni sem lehet benned. Szal nem kell azon pedálozni, hogy én meg akarlak győzni. Pusztán meg szerettem volna érteni a motivációdat. A lényeget értem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.18. 07:35:08

@Womb Raider: "Mihez képest"

Még a többi, olcsóbb ajánlathoz képest is.

"fúzió/felvásárlás "

A fúziónak semmi köze a kontraszelekcióhoz. Bátran csapj fel egy értelmező szótárt.

"te kimaradtál és ez roppantul dühít"

Az te vagy. Én semmilyen módon nem vállalnék részt korrupcióban.

"a zuhanórepülés 2006 környékén kezdődött"

Jó, legyen zuhanórepülés, én megengedőbben fogalmaztam. Tehát 4 éves zuhanórepülést a fasz gyurcsányi csinált a 2006-2010 időszakban, a világgazdasági válság közepette, a geci képes volt zuhanórepülést véghezvinni eddig 8 évig a 2010-2018 időszakban általános nemzetközi KONJUNKTÚRA időszakban. Mennyiben is menti a az elkúró bénázása a geci balfaszságát? Régió sereghajtókká válunk, Románia most húz el mellettünk.

2018.04.18. 12:33:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Még a többi, olcsóbb ajánlathoz képest is."
Olcsó húsnak is lehet híg leve... bár a leves is kerülhet többe, adott helyzetben.
Parasztvakításnak jó ez az "én ócsóbban akartam " duma, de ez már Simlicskának sem jött be.

"A fúziónak semmi köze a kontraszelekcióhoz. "
Mondtam volna ilyet? Fuss neki újra.. de segítek..A kisgömböc felvásárol egy innovatív, hájtek céget, osztán rögtön munkát is ad nekik.. ennyi.. ahogyan Paks kapcsán láthatod is. Már, ha nem csak nézel..

"Az te vagy. Én semmilyen módon nem vállalnék részt korrupcióban."
Természetes. Ha te mondod..én neked ezt elhiszem.

"világgazdasági válság közepette,"
Azt némiképp~olyan két évvel megelőzve... de ez is lényegtelen

"a geci képes volt zuhanórepülést véghezvinni eddig 8 évig a 2010-2018 időszakban általános nemzetközi KONJUNKTÚRA időszakban. "

Khmmm... éppen a minap símogatta meg az IMF a buksinkat... nekik (és nekem sem) nem tűnik zuhanórepülésnek, amit a hitelbesorolás felfelé mozdulása is alátámasztani láccik..

Én elhiszem, hogy téged nem zavar(talán élvezed is), de engem annál jobban, hogy állandóan csorog a szádból valami nyúlós... azt hiszed, a gyökér alpáriságod nyomaték a mondanivalód mellé?
Románia sehová sem húz el, majd csak figyelj, amikor pukkan a lufi... másrészt ha jól veszem ki a csámcsogásod közül a szavakat, te szívesebben látnád kormányon azokat, az azokkal közösséget vállalókat, akik egyelőre csak kamikáze képességeikről tudtak bizonyossággal szolgálni, azokkal szemben, akik a gödörből kicibálták az országot ... logikusan hangzik..

2018.04.18. 13:00:59

@talisker: A hülyeségeid köttesd be, adasd ki bőrkötésben, engem nem érdekel, hogy ezer karaktereken keresztül hordasz össze hetet-havat.

"csak jelen esetben egy virtuális 2/3-ddal "
listán 49%, egyéniben 85%... ha jobbat tudtok, majd tiétek lesz a virtuális 2/3..

talisker 2018.04.18. 13:29:32

@Womb Raider: jó van cica, ha elfogytak az érvek, akkor ott mindent söprő 2/3-ad.
Aztán egyszer, ha véletlenül ama pénisz rossz oldalára kerülsz, akkor is majd ezt mondd!

Üdv
süti beállítások módosítása