B1 blogcsalád



Ahol az újságírók félnek vagy megölik őket, ott nincs szabadság

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. március 15. - Szelestey

0503_pressfreedom-pillarofdemocracy.jpg• Ahmed H elítélése mutatja, mennyire veszélyes az, ha együtt hat a terrorellenes drákói fellépés és a könyörtelen bánásmód a menekültekkel szemben

• "Állam én vagyok!" - mondja a Napkirály pusztai utódja, Orbán Viktor

• Magyar letelepedési kötvényt vehetett a szír diktátor egyik unokatestvére, akinek sok minden szárad a lelkén - a  hatóságok mind a két szemüket becsukják ilyen esetekben

New York Times/Reuters

unnamed_9.png

Az ellenzék azt követeli, hogy Kósa Lajos ne induljon a választáson a tisztázatlan kötvényügylet miatt. Az ügy újabb akadályt jelent a Fidesz számára a választások előtt, hiszen a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott összeg, amelyet a politikusnak állítólag magánmegbízásból be kellett volna fektetnie, meghaladja az államadósság felét. Magában foglalta a felkérést, hogy Kósa anyja 2,6 millió eurót kap ajándékba, de nem lehet tudni, hogy átutalták-e a pénzt. A kormánypárt uralja ugyan a magyar közéletet, mégis vannak bajai, továbbá vereséget szenvedett több pótválasztáson is. Ilyen gond pl. az OLAF-jelentés a Tiborcz-féle Elios kapcsán. Azóta Orbán Viktor jelentős anyagi támogatást ígért sok millió szavazópolgárnak.

BBC

bbc.jpg

Az Amnesty International úgy értékeli, hogy a két és fél évvel ezelőtti röszkei összecsapás egyik részvevőjének ügyében hozott szegedi ítélet tükrözi, mennyire veszélyes a drákói terrorellenes intézkedések és a menekültekkel szembeni könyörtelen fellépés együttes hatása. A képviselő szerint Ahmed H., aki a megismételt elsőfokú tárgyaláson illegális határátlépésért 7 évet kapott, csak a családjának igyekezett segíteni. Igazságtalanul vádolták meg mind a tárgyalóteremben, mint azon kívül. Egyetlen bizonyíték sem támasztja alá, hogy terrorcselekményt követett volna el, és hogy mégis elmarasztalták, az azt támasztja alá, hogy égbekiáltóan visszaéltek a terrorellenes jogszabályokkal. Az AI megbízottja képtelenségnek minősítette a verdiktet. A jelentés megemlíti, hogy egy magyar operatőrnő szinte napra pontosan ugyanakkor, mint amikor az összetűzés lezajlott Röszkénél, felrúgott három menekültet, de megúszta mindössze háromévi próbára bocsátással, ugyanannál a bíróságnál. A tudósítás arra is emlékeztet, hogy az ENSZ emberi jogi főbiztosa nemrégiben rasszistának és idegengyűlölőnek minősítette Orbán Viktort.

Le Monde

lm.png

A szegedi ítélet a választási kampány kellős közepén született meg, miközben a nemzet elsődlegességét hangoztató Orbán Viktor nyilvánosan a terrorizmus támogatásával vádolta meg az Európai Uniót. Brüsszel, akárcsak Washington, nyugtalansággal követte az Ahmed H. ügyében hozott aránytalan döntést. Az EU kötelezettségszegési eljárást indított, azzal vádolva Magyarországot, hogy az fittyet hány az emberi jogoknak. A bíróságok igazodnak a kormány kemény irányvonalához az illegális határátlépők ügyében. Az EP is szankciókat követel az Orbán-kormány ellen az Ahmed H. ügy miatt. A férfi rosszkor volt rossz helyen. Pont akkor jutott el Szíriából kimentett családtagjaival a magyar határra, amikor Magyarország már elbarikádozta magát és megbüntetett minden tilos határátlépést. A szerb oldalon rekedt menekültek megindultak, a csetepaté miatt 11 embert tartóztattak le, de csak Ahmedet ítélték el. Őt Orbán Viktor továbbra is terroristának tekinti.

Die Presse

die_presse.jpg

1. A kommentár pusztai napkirálynak nevezi Orbán Viktort, aki egymaga jeleníti meg az államot. A szerző, Csekő Balázs, Bécsben élő szabadúszó újságíró, kirekesztőnek nevezi a Fidesz fő kampányjelszavát, hogy ti. a választás arról határoz, Magyarország magyar marad-e. Vagyis a migrációra épít, de az is meghúzódik mögötte, hogy Orbán azonosítja magát a nemzettel és az országgal. A hadjáratot az elemzés úgy mutatja be, hogy az egyetlen nagy mocskolódás, még a hódmezővásárhelyi kudarc után is. Akkor volt ugyan egy rövid időszak, amikor az elmúlt évek eredményei kerültek előtérbe, de azóta keveredik a Trump-féle „az ország mindenek előtt” és a térségben oly jellemző Soros-fóbia.

A baloldaliak, liberálisok és mérsékelt konzervatívok nem illenek bele a miniszterelnök világképébe. Ezért nem meglepő, hogy őket szalonantiszemitizmussal, Soros érdekképviselőiként intézik el a kampányban. Nacionalizmussal, rasszizmussal és idegengyűlölettel simán meg lehet nyerni kétmillió magyart, ennyi elegendő is a hatalom megtartásához. Hódmezővásárhely fájdalmas volt a Fidesz számára, de az ottani eredményből nem lehet országos következtetéseket levonni. Az ellenzék továbbra is megosztott, és félő, hogy a magyarok többsége emiatt hiába akar kormányváltást. A hatalom legális és illegális eszközöket egyaránt bevet, hogy csökkentse az ellenzéki jelöltek esélyeit. És ebben fontos szerep jutnak az ellenoldalba beépített kormányzati embereknek.

2. Orbán Viktor fegyverként veti be a választás előtt a „veszedelmes Bécset‘: a kormányközeli sajtó egyfolytában arról cikkezik, a migránsok miatt milyen koszos és fenyegető az osztrák főváros. Azt sugallja, hogy ha a miniszterelnök veszít a választásokon, akkor Magyarországnak is annyi. Azaz csak a politikus tudja megvédeni az országot, nehogy a sok bevándorló miatt itt is hasonló állapotok alakuljanak ki, mint nyugaton. Az utóbbi napok bécsi késelései kapóra jöttek az állami tévének, szinte nem telik úgy nap, hogy az ne számolna be Bécsből általában muzulmán menekültek által elkövetett támadásokról. De ez érvényes az egész hatalom közeli médiára is. És nemigen érdekli őket az osztrák tiltakozás. Arra hivatkoznak, hogy Kurz kancellár pl. nem tette szóvá Lázár bécsi vendégszereplését, csak a balliberálisok ugrálnak.

Migráció-ügyben a magyar politikának akad más kedvenc külföldi témája is: Brüsszel és Franciaország, illetve hogy Svédországban 55 olyan övezet van, ahová az idegenek miatt a hatóságoknak nem tanácsos belépniük. A magyarok többsége veszi az adást, ám kockázatos, hogy a kormány mindent egyetlen kommunikációs lapra tesz fel. Hódmezővásárhely megrázta a Fidesz elitjét, mert a belső előrejelzések mást jósoltak. De az szivárgott ki, hogy a hatalom a végén úgy döntött: még hangosabbra kell állítani a migrációs-ellenes propagandát.

Süddeutsche Zeitung

sdz.png

A sajtószabadságot annyi támadás éri, amennyi már régen nem, és az újságírók egyedül nem tudják azt megvédeni, bármennyire tárgyilagosan, tisztességesen és differenciáltan dolgoznak. is. Az unióban nemrégiben két újságírót is meggyilkoltak, valószínűleg oknyomozó munkájuk miatt, feltehetőleg a szervezett alvilág emberei. Közben európai kormányfők az amerikai elnökkel együtt gyalázzák az újságírókat, illetve megpróbálják őket a vonal alá nyomni. Fico kígyóknak és ribancoknak nevezte az újságírókat, noha Szlovákia még liberálisnak számít Magyarországhoz képest, ahol „orbanizálják” a sajtót. Viszont nagyon helyes, hogy a szlovákok ennyire tömegesen tiltakoztak, a népnek meg kell mutatnia, hogy nem engedi át csirkefogóknak a bástyát.

Más esetekben ravaszabb formákban jelentkezik a sajtószabadság megsértése: az USÁ-ban pl. a Fox hírügynökség egyetlen nagy propagandagépezetté züllött le a republikánusok oldalán. Azon kívül a közösségi médiában rengeteg a dezinformáció, a hazugság, a féligazság, de itt nincs jelent a profi újságírás, hogy helyre tegye a dolgokat. Végül pedig Trump szívósan dolgozik azon, hogy lejárassa mindazokat az intézményeket, amelyek ellentmondanak neki. Németországban viszont az államapparátus tart a sajtótól, vagyis a nyilvánosságtól, így a szabadság köszöni szépen, jól van. Az újságírásnak ugyanakkor precíz munkával kell felvérteznie magát a populista rohamokkal szemben, amelyek igyekeznek kikezdeni a szavahihetőségét. Ehhez a munkához elengedhetetlen a szabadság, és ha azt veszély fenyegeti, akkor a népnek, az államnak és az EU-nak meg kell oltalmaznia. A sajtószabadság mutatja, hogy egy társadalom szabad-e. Ahol az újságírók félnek vagy meghalnak, az nem szabad ország.

Die Zeit

die_zeit.jpg

A lap szerint meglehetősen veszélyes, hogy jó pár uniós ország különleges vízumot ad gazdag külföldieknek, mert az eljárásmód általában átláthatatlan, ám a lakosságnak joga van tudni, hogy kit engednek be, és az illető honnan vette hozzá a pénzt. És itt szó sincs arról, hogy ilyen különleges tartózkodási engedélyt csak a hanyag déliek vagy a renitens keletiek adnának ki, bár az azért feltűnő, hogy miként kaphatott vízumot Magyarországtól a szír diktátor egyik unokatestvére, noha igencsak hosszú az ellene felhozott bűnlista. Nyilvánvaló, hogy a hatóságok ilyenkor gyakran behunyják az egyik szemüket, sőt, a magyarok esetében mind a kettőt, hiszen akik jönnek, főleg kínaiak, oroszok, törökök és afrikaiak, kőgazdagok, ennek megfelelően hatalmas bevételt hoznak az államnak. Ciprus pl. két éve 4 milliárd euróhoz jutott útlevelekből, a turizmus viszont csupán 2,5 milliárdot termel. Hogy azután mi történik az így befolyó összegekkel, az nem ismeretes. A Bizottság csupán figyelmeztethet a gondokra, de a döntés a tagállamok kezében van. A tömegeknek azonban nyomást kell gyakorolniuk a kormányokra, hogy adjanak felvilágosítást erről a kétes gyakorlatról.

New York Times

nyt.png

Igen kedvező véleményt állít ki a lap a Harvardon tanító politológia professzor, Yascha Mounk legújabb könyvéről, mert az azt mutatja be, hogy a populista lázadások hosszú távon miként áshatják alá a demokráciát. A „Nép kontra demokrácia” felidézi, hogy a brit népszavazás épített a klasszikus populista forgatókönyvre, azaz a kilépés melletti oldal igencsak kihasználta a bigott, bevándorlás ellenes érzelmeket. De hát minden populista azt hangoztatja, hogy a nép akaratát testesíti meg, ám a nép fogalmát korlátozó és mélyen illiberális módon határozzák meg. Nyíltan állítják, hogy sem független intézmények, sem egyéni jogok nem korlátozhatják az emberek hangját. Ez teszi a populizmust a liberális demokrácia ellenségévé, és ez az, ami megteremti az alkalmat Orbán Viktor számára, hogy kijelentse: nemzeti alapokon épít illiberális államot, közben pedig fennmaradjon a támogatottsága.

A hullámba beletartozik Trump is, és Magyarországon, Törökországban, valamint Lengyelországban már hatalomra is került az irányzat. Utóbbi államokban most éppen ott tart, hogy felszámolja a hatalmát korlátozó intézményes biztosítékokat. A könyv nem rejti véka alá az aggályokat sem a demokrácia jövője ügyében, hiszen az ókori Rómában is fokozatosan lebontották a szabályokat és az intézményeket, míg a végén elbukott a rendszer. És hát az amerikai elnök is pontosan tudja, hogy rombolni könnyű, építeni viszont már nehezebb.

Der Standard

der_standard.jpg

1. A Közép-Európai Egyetem tervezett bécsi kampusza kapcsán Soros Györgyöt támadja a szélsőjobbos Osztrák Szabadságpárt és a hozzá kapcsolódó internetes portál. Az „unzensuriert.at” vagyis a „cenzurazatlanul.at” azt írta, hogy a milliárdos a hajtóerő az európai kultúra megsemmisítésére, a muzulmánok nagyszámú betelepítésére és a nemzetállamok megsemmisítésére irányuló erőfeszítések mögött. Mellesleg az oldal egyik volt szerkesztője jelenleg az FPÖ-s belügyminiszter kommunikációs főnöke. Az antiszemitizmus felkutatásával foglalkozó Ellenállási Dokumentációs Archívum egyik munkatársa azt mondja, a legenda, miszerint a „zsidó” a földrész szétrombolásán munkálkodik, nagyjából egyidős az antiszemitizmussal. A neonácik azonban továbbviszik és az általános jobbratolódás közepette visszhangra talált az egyéb szélsőségesek körében is.

Legújabban Soros jelenik meg ellenségképként. Hogy zsidó, azt az újfasiszta körökön kívül a „spekuláns” kódszóval igyekeznek tudatni. Az ausztriai megnyilatkozások nagyon emlékeztetnek Orbán, illetve a Fidesz retorikájára.

2. A franciák a németek liberális demokráciában élnek, a magyaroknál és a lengyeleknél illiberális demokrácia van, az osztrákok pedig azt kérdezik, hogy vajon a Visegrádi Csoporthoz tartoznak-e, amely mind jobban eltávolodik az EU-tól és annak értékeitől. Továbbá, hogy barátjuk-e Orbán Viktor, akinek az osztrák kormány oly szívesen udvarol? Vagy inkább Merkelhez és Macronhoz igazodjanak-e? Willy Brandt egykori nagy szóleleménye: „összenő, ami összetartozik”, ma inkább úgy hangzik, hogy eltávolodik egymástól, ami nem igazán tartozik össze.

Itt felvetődik, hogy a keletközép-európaiakat teljes egészében azonosítani lehet-e a kormányukkal? Van náluk ugyanis egy eleven civil társadalom, amely bátran és kitartóan küzd a demokrácia leépítése ellen. A magyaroknál pl. sok értelmiségi kiáll a hatalom részéről kegyvesztettnek minősített CEU mellett. A tiltakozóknak szükségük van az európai szolidaritásra. Magyarország nem csupán Orbán, Lengyelország sem egyszerűen Kaczynski. És ha Kurz kancellár tényleg közvetítőként akar fellépni a földrész két fele között, akkor – ha azt akarja, hogy komolyan vegyék – nem elég azt mondania, hogy balkáni út, szóba kell hoznia a sajtószabadságot is. Vagyis azokat az értékeket, amelyek az EU alapját képezik: a demokráciát, a szólásszabadságot, az emberi jogokat. (A szerző: Barbara Coudenhove-Kalerg, az osztrák politikai újságírás nagyasszonya – a szerk. megj.)

Die Presse

die_presse.jpg

Az elemzés azt ajánlja, hogy a Nyugat hagyja el a lenézést az unió keleti tagjaival szemben, mert csak ez esetben hat az egyébként sok tekintetben jogos kritika ezekkel az országokkal szemben. Így az, hogy nem tanúsítanak szolidaritást a menekültügyben. Hogy Lengyelország leépíti az igazságszolgáltatás függetlenségét, hogy a szlovák kormány maffiakörökkel fonódik össze, nem is beszélve az alapvetően tekintélyelvű magyarországi változásokról.

A térség napjainkban jelentős fellendülést él át, és ezek az államok hangsúlyozzák, hogy már nem a Kelethez tartoznak, ők közép-európaiak. Emögött az van, hogy nyugaton még mindig sokan tartják őket a valamivel rosszabb Európa részének. Tehát ahol az emberek szegények és nem annyira szorgalmasak. Olyan előítélet ez, amit cáfolnak a gazdasági adatok. A felzárkózás természetesen még nem ért véget, az eredményekben nagy szerepük van a brüsszeli pénzeknek, mégis majdnem 30 évvel a rendszerváltás után itt az ideje, hogy a fejekben is véget vessenek Európa szétválasztásának, és ne másodosztályú polgárokként kezeljék a keleti tagállamokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6013740004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.15. 08:46:14

Nem képesek a liberók feldolgozni, hogy már nem az övék minden média, ennyi az egész.

Azt, hogy más is megszólalhat, a sajtószabadság végeként élik meg.

Pedig ez van, a nép hangját már nem lehet elfojtani.

neko1967 2018.03.15. 15:29:22

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Buta fidess-bolsevik droid!

A szlovák újságírót, meg a barátnőjét is a "nép hangja" lőtte agyon!
Hogy is mondta a "Kedves vezető"?
"Erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is fogunk venni a választások után!"

Úgy, mint Törökországban?
"Aki írt a vejemről, életfogytiglan!"

Ilyeneket védsz, te selejtes molekulahalmaz!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.15. 15:43:21

@neko1967:

Úgy tudom, a maffia ölte meg őket, nem volt politikai motívum.

taga20 2018.03.15. 16:08:54

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

azt kívánom neked rohadék, hogy úgy végezd, mint az a szerencsétlen szlovák újságíró.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.15. 16:18:38

@neko1967:

Nem ismerem a török esetet. De alapból nem hiszek a liberális verziónak, miért pont ott mondanának igazat?

VáradiJános 2018.03.15. 16:20:17

@taga20: oh, már gyilkosságot is kívánsz valakinek akinek a nagy bűne, hogy különbözik a politikai véleménye a tiedtől, zsotyesz? Aki még sosem írt agresszívan. És te hablatyolsz diktatúráról, zsotyesz? Nem sikerült a mai parádétok, este megint nem kéri majd feri a szádat?

ben2 2018.03.15. 16:30:47

"Hogy zsidó, azt az újfasiszta körökön kívül a „spekuláns” kódszóval igyekeznek tudatni."

Ezzel szemben a valóság: a spekuláns a "zsidó" kódszóval igyekszik a balliberális szekértáborral tudatni, hogy ideje megdolgozni a beléjük pumpált pénzért.

neko1967 2018.03.15. 16:47:28

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
@VáradiJános:
Ne fröcsögjél, hanem azokról az országokról nyilatkoz, ahol bebörtönzik, vagy lelövik az újságírókat mint Oroszországban vagy Törökországban!

Ja, nem mersz nyilatkozni, mert ezek az országok a Kedves Vezetőd, Kim Dzsong Viktor illiberális példaképei!

Hogy ti milyen szarevők vagytok, fidess-bolsevikok!

taga20 2018.03.15. 17:11:38

@VáradiJános: jani te istenbarma, hagyd má abba ezt a zsotyeszezést, me hülyét csinálsz magadból.

nem vagyok grécizsolt, akkor sem, ha éjszakánként róla álmodsz, te ribanc:)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.15. 17:16:13

@taga20: Nem megy neki az üzlet. Az anyja jobban keres ha kitolja a sarokra.

VáradiJános 2018.03.15. 17:34:41

@neko1967: nem érdekelnek azok az országok, szarok a vezetőikre, de a firkászaikra is, ahogy szarok viktorra is, de a legjobban a tetűhintás pereputtyodra szarok

VáradiJános 2018.03.15. 17:36:06

@taga20: meg vagy ma vadulva, zsotyesz, ide is vonzottad kurt úrfit, de vigyázz, mert ha beengeded hozzátok, könnyen farokra rántja a kölkeidet

VáradiJános 2018.03.15. 17:38:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: udvarolhatsz neki, te féreg, taga egy nagy barom, de kétlem, hogy haverkodna veled ha olvasta volna a gyerekbaszást propagáló szösszeneteidet ..... hiába váltasz néha parasztlányra vagy andrassra

neko1967 2018.03.15. 17:38:56

@VáradiJános:

Hát ez egy IQ negatív hozzászólás volt!

Ha megkérhetnélek, változtas nevet, mert Váradi János egy kiválló nyiregyházi olimpikon bokszoló volt!

taga20 2018.03.15. 17:38:59

@VáradiJános: jani szerintem ne fürögy le!:)))

taga20 2018.03.15. 17:41:04

@neko1967: ráadásul ezt a nicket szerintem többen használják, me annyira kontrasztosak a droid kommentjei.

Bolsi Buster 2018.03.15. 17:43:27

Orbán olyan náci beszédet kivágott a március 15 buliba, hogy majd összeszartam magam! Szerintem a világ lipsimédiája 2 hétig fogja emészteni ezt a szpícset. A külföldnek szóló háborús uszítóbeszéd volt, bejött nagyon.

VáradiJános 2018.03.15. 17:43:43

@neko1967: vicces iq-t emlegetned közvetlenül a “változtaS”, “kiváLLó” és “nyIregyházi” szavak leírása elott

VáradiJános 2018.03.15. 17:48:00

@taga20: akkor droidok, te szerencsétlen balfácán

taga20 2018.03.15. 17:49:50

@VáradiJános: na jó, fürögy le!:)))

te egyébként hülye vagy?

Dunába lővetésí miniszterség 2018.03.15. 17:50:33

@taga20: "azt kívánom neked rohadék, hogy úgy végezd, mint az a szerencsétlen szlovák újságíró. "

Viszont te biztosan nem ugy fogod vegezni. Mert tobbi libsivel egyutt mesz a Dunaba.

VáradiJános 2018.03.15. 17:51:52

@taga20: annyiban igen, hogy időt pocsékolok a nagyon jelentéktelen fajtádra

taga20 2018.03.15. 17:53:11

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

ügynök, mit szeretnél? polóniumos csáját, vagy idegmérget?

tijéd a választás szabadsága, ahogy a gazdád hazájában!

annyira undorító féreg vagy, hogy az sem értem, hogy hogy van neked családod.

A kecskebaszó simogató kurva anyukat a lipsiknek 2018.03.15. 17:53:36

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Nem képesek a liberók feldolgozni, hogy már nem az övék minden média, ennyi az egész."

Mar csak media 80 %-a az ovek es ez feldogozhatatlan szamukara. Persze ha ehhez hozzaszamoljuk, hogy a fosbuk is nekik dolgozik, akkor megint kozelitenek a 100 %-hoz.

neko1967 2018.03.15. 17:54:55

@VáradiJános:
Nem csak buta fidess-náci vagy hanem nyelvtan-náci is! Telefonon írok, nem számító gépen, és nem valami jó a szemem!
De mit magyarázkodok egy ilyen selejnek?

Inkább beszélj arról, hogy a bandád szerint miért kell megölni, vagy bebörtönözni az oknyomozó újságírókat!

taga20 2018.03.15. 17:58:54

@Dunába lővetésí miniszterség:

"Viszont, te biztosan nem úgy fogod végezni, mert a többi libsivel együtt mész a Dunába."

ha lenne közöd ehhez az országhoz, akkor így nézett volna ki a kommented szardarab.

ja és haver, nézd a sapit!

uploads.disquscdn.com/images/2e09c6f5b7f9c29ce3eb4745d9715e1934bb7abf2b4582e0c3db27d84b22cbff.jpg?w=600&h=407

VáradiJános 2018.03.15. 18:01:04

@neko1967: mit számít a géped, buta paraszt? Az én “bandám” sosem akart firkászokat megölni, de még helyeslésről sem hallottam. A feltárókat a szent USA-tok és Angliátok szokta bebörtönözni, lsd Assange, Snowden, stb

taga20 2018.03.15. 18:02:32

@A kecskebaszó simogató kurva anyukat a lipsiknek:

te szerencsétlen beteg fasz. ki választ magának ilyen beteg nicknevet?

taga20 2018.03.15. 18:03:31

@VáradiJános: haver, neked milyen a fajtád?

VáradiJános 2018.03.15. 18:05:24

@taga20: a tarlóskutyaszaros...., az elios....., orbánmiértnincsbörtönben..... és a többi barom nem zavar?

Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá 2018.03.15. 18:07:02

Ezt kurvara boszoptak a libbantak, tobb mint 4 million voltak a bekemeneten. A kulonbozo libsi partok osszejovetelein meg, par szaz ember lezenget, es azok joresze is, ujsagiro volt.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.15. 18:07:18

@taga20:

A nép szabadságot akar, ezért gazdáid buknak. Ez van, törődj bele...

taga20 2018.03.15. 18:15:25

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

a nép szabadságot akar, és putyint, erdogánt, kimdzsondzsuvát, és a gecit akarja?

szerintem pihenj egy kicsit, me túl tolod a faszszopást!

neko1967 2018.03.15. 18:24:48

@Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá:

"Ezt kurvara boszoptak a libbantak, tobb mint 4 million voltak a bekemeneten."

Akkor most számoljunk! Mondjuk minden fővárosi a békemeneten volt, legyen 2 millió. Jöttek még 2 millióan vidékről. Busszal. Számoljunk buszonként 80 embert. Az 25 ezer busz......

taga20 2018.03.15. 18:27:09

@VáradiJános: eliossal mi a bajod droid? csak nem fáj egy kicsit?

néha azért sajnállak, hogy nap-nap után mentegetned kell, ezeket az egyértelmű lopásokat.

gondolom reggel belenézel a borotválkozó tükörbe, és szembe köpöd magad.

taga20 2018.03.15. 18:31:29

@Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá:

én megszámoltam, és 4.3 milliárdan voltatok.

kosalala mondta ezt nekem, a lézerdzsoni vadászlakjában.

szerintem te a farkadat sem tudod rendesen kiverni, ha ilyen nicknevet választasz!

rallus 2018.03.15. 18:48:42

Nálunk is félnek az újságírók, mert ha nem elég hatékonyan küzdenek a kalap szamócát érő ellenzéki pártok helyett, akkor a választások után elapad a dúsan áradó külföldi pénz forrása... Az életükért küzdenek szerencsétlenek, miközben a ballib pártok még mindig azon ellődnek, hogy milyen arányban faroljanak meg egymásnak... Szörnyű!

VáradiJános 2018.03.15. 19:02:10

@neko1967: valamiért azt gondolod, hogy nem szarom le orbànt. A menetet provokáló hülyegyerekeket (akik magukat újságírónak képzelik) pedig túl finoman dobták félre

VáradiJános 2018.03.15. 19:03:37

@taga20: biztos sok lopás-mentegetést olvaastál tőlem, te balfácán feriszopacs

neko1967 2018.03.15. 19:06:16

@VáradiJános:
Nem érek rá téged oktatni, inkább nézem a Kőszívű ember fiait a Duna tévén!

pragmatika2 2018.03.15. 19:23:49

"Ahol az újságírók félnek vagy megölik őket, ott nincs szabadság"

Hát, ahogy elnézem itt az index cikkeit, rohadtul félhetnek itt az újságírók, elképzelem, ahogy remegő kézzel leírják, hogy korrupt a Fidesz, meg hogy mindenáron el kell távolítani.
És ezeket kb. 8 éve, ellenzékben. Nem is értem, a fekete autó még nem szedte össze a zindex stábját ? Mi a f.szommal foglalkozik akkor a Cseka ?

Figyeljetek.
Ha a libsi sajtót kell szabad sajtónak értelmezni, akkor a szabad fogalma, összeolvadt a debillel nálam olyan dolgokat is tolnak, amelyeknek semmi köze a valósághoz (nincs szabad sajtó mert félnek az újságírók).

taga20 2018.03.15. 19:41:03

@Voznyák Pista: te hülye vagy droid? mi a kurvaanyádat nem értesz azon, hogy nem kérünk belőled?

Neo07 2018.03.15. 20:11:09

" Hogy zsidó, azt az újfasiszta körökön kívül a „spekuláns” kódszóval igyekeznek tudatni."

Hmm, az ilyenekre mondják azt, hogy nincs antiszemitizmus, de igény az van rá.

Mondjátok, hány ilyen ilyen "kódszó" van még?
Rendben van, zsidó, és? Mi van akkor?

A magyar emberek nem antiszemiták, de ti azok vagytok, mert tudjátok, az Európába beszállított (bombaüzlet az alvilágnak!) bevándorlóknál nagyobb antiszemiták nem léteznek. Franciaországban már nem merik a zsidóságukat nyugodtan felvállalni, mert egyre nagyobb számú idegenek nem riadnak már akár a tettlegességektől sem.

Ez nektek az "európai érték"? Hogy félniük kelljen a kipás zsidóknak az utcán? Grat.

Annyi baromságot írtok... "Civil" társadalom, az eszem megáll... Talán inkább fizetett álcivil hálózat, nem? Ha valakit fizetnek a ténykedéséért, az nem civil, hanem alkalmazott, ahol annyi beleszólása sincs, mint egy választópolgárnak, mert egy cégen belül nincs demokrácia, ott nem választhatnak főnököt, ott mindent a pénz irányít.

Sajtószabadság: Németisztánban nem lehet írni szabadon a bevándorlók által lekövetett cselekményekről, szigorú cenzúra, igen, cenzúra van. Erre utalt Orbán úr, amikor az elégtételről beszélt, a fészbúk által elkövetett cenzúrázásnak is lehetnek következményei. Az nem gyűlöletbeszéd, ha szóvá tesszük, hogy a vendég az asztalra szart, majd szétverte azt.

VáradiJános 2018.03.15. 22:52:01

@taga20: mit kurvaanyázol itt állandóan? Mièrt nem rakod inkább teherbe azt a kilincsfejű büdös rühes fasznyelő kurva anyádat, te senkiházi szerencsétlen ferinyaló hulladék? Na, ízlik a taganyelvezet?

taga20 2018.03.15. 23:02:53

@VáradiJános: én ilyen fityesznyelven soha nem beszéltem jani valahányadik. keversz engem anyáddal, vagy az isteneddel, a gecivel!

na zene, me a végén besokalsz!:)))

talán érted! szerintem nem!

www.youtube.com/watch?v=6d-1G1Hn17c&list=RD6d-1G1Hn17c

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.16. 06:05:27

@VáradiJános: Erre gondolsz? :-))

"Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.02.11. 07:40:03
Engem is kért már meg anyuka, hogy vigyem haza a lányát. Kitértem, hogy másfelé megyek. Nem hiányzik, hogy egy kamaszlány fantáziálása miatt meghurcoljanak. Egy felnőtt embernek még csak alkalmat sem szabad arra adnia, hogy olyan helyzetbe legyen egy idegen gyerekkel, hogy bármivel megvádolhassák utólag.
A fiam is járt olyan szakkörbe, ahol a nyugdíjas tanító bácsi ajánlgatta, hogy hétvégén is tart szakkört nála otthon. Soha többet nem engedtem a fiam arra a szakkörre."
süti beállítások módosítása