B1 blogcsaládMegint megakadt a tű a Fidesz lemezjátszóján: Erőszakos betelepítés! Erőszakos betelepítés! Erőszakos betelepítés!

2018. március 05. - Mr Flynn Rider

Gyakorlatilag bármit mond az ellenzék, a Fidesz a hétvégén ezt a két szót ismételgette. Még Deustch Tamást is elővették Brüsszelből. (Brüsszelből!)deutsch_tamas_1.jpg

Iszonyatos fejetlenség uralkodik a Fidesz kommunikációjában. A múlt héten elvetették a sorosozást, mert a hódmezővásárhelyi katasztrófa után úgy érezték, hogy nem működik. (Rossz kiindulási alapból rossz következtetés, de ez legyen az ő bajuk.) Az hagyján, hogy Bayer Zsolttól a CÖF-ön keresztül Orbánig mindenki teljes harckészültségbe helyezte magát, lesz Békemenet, de még az ENSZ-et is elkezdték belekeverni az egészbe. (Az egyszeri Fidesz-hívő csak a fejét kapkodja, már azt se tudja, megint kitől kell félni.)

Olyan hírek is felröppentek, hogy lesznek pozitív kampányüzenetek a Fidesztől (pont tegnap írtunk róla, hogy a szart nehezen lehet úgy becsomagolni, hogy ne legyen szarszag – elég kevés pozitívumot tudunk felsorolni az elmúlt nyolc évből…), de aztán úgy döntöttek, hogy mégsem. Maradnak a migráncsozásnál, ijesztgetésnél, méghozzá továbbra is a legprimitívebb színvonalon.

Az autós kártya és a Fidesz kommunikáció

Emlékszik még valaki az autós kártyajátékra? Az autók különböző tulajdonságait sorolták fel a lapokon és az nyert, aki meg tudta becsülni, hogy az ő kártyáján lévő autó melyik tulajdonsága nagyobb, mint a többiek kezében lévőké. Volt azonban egy "mindent vivős" lap, amivel mindig nyerni lehetett, mert az az autó volt a legjobb, leggyorsabb, stb. A Fidesz kommunikációja is eszerint működik: olyan, mintha azt gondolnák, náluk van a mindent vivős lap és folyamatosan azt játszanák ki. A mindent vivős lapon pedig a migráncsok szerepelnek - évek óta. A gond az, hogy a játékot a nézők egyre kevésbé élvezik: konkrétan a társaság fele nem kíváncsi a játékra, a másik fele pedig egyre jobban úgy gondolja, hogy a Fidesznek el kéne engednie ezt az egy lapot és valami mást mondania. 

Van azonban a primitívségnek egy olyan foka, amikor már szórakoztatóvá válik. Ezt ugrotta meg most a Fidesz.

A legnagyobb változás viszont az, hogy

Soros helyett az ENSZ (plakátkampány) és az ellenzék vált a célponttá.

Az abszurditását pedig az adja a történetnek, hogy nem bírtak már mit kitalálni gyorsan a pártközpontban a kreatívok, ezért elővették, hogy az ellenzék erőszakosan akar migráncsokat betelepíteni – mindenhova. Legfőképp a laktanyákba, de az üresen álló lakásokba is.

A laktanyák mellett tette le a voksát:

  • Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője a XXII. kerületi Hunyadi-laktanya előtt;
  • Simicskó István honvédelmi miniszter
  • Deutsch Tamás Egerbe ment, és a 20 éves üresen álló Dobó laktanya előtt.
  • Orbán Viktor kicsit kilóg a sorból, mert ő nem lakatanyázott, inkább azzal ijesztgette a bicskeieket, hogy a helyi menekülttábort újranyitják. (ezek szerint Bicskén nincs bezár laktanya, ott bezárt menekülttábor van.)

A történet alapja az – ahogy az Index is megírta -, hogy két és fél évvel ezelőtt, amikor rengeteg menekült érkezett az országba, Karácsony Gergely és Szabó Tímea azt javasolták a kormánynak, hogy a menekülteknek ne kelljen a szabad ég alatt éjszakázniuk, inkább nyissák ki nekik a használaton kívüli laktanyákat.

Megismételjük: két és fél évvel ezelőtt.

A Fidesz sajtóosztálya is felszállt a dilivonatra, nyilván ők se akartak lemaradni a nagy megmondóemberek mögött. Mivel a laktanyás poént már a fél Fidesz előtte, mást kellett kitalálni. Szerencséjükre Szél Bernadett, az LMP társelnöke azt javasolta egy hétvégi sajtótájékoztatón, hogy legyen a lakhatás alapvető jog és jussanak a szegények, otthontalanok lakáshoz. A Fidesz sajtóosztálya kapva kapott az alkalmon és gyorsan arra a következtetésre jutottak, hogy

az LMP erőszakosan akar menekülteket az üresen álló lakásokba betelepíteni.

Még negyven nap van a választásokig, de a Fidesz színvonala már most az UFO magazin és a Hahota között mozog.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3413716636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltan Hazafi 2018.03.05. 13:31:29

Kapkodnak.
A Mészáros Lőrinc-féle papírok pedig - zuhannak.
Appeninn - -38 -6.05 %
A prémiumra tartó Konzum: -60 -2.03 %
Opus: -25 -4.20 %

rallus 2018.03.05. 14:58:11

Tényleg butaság az "erőszakos"! Miskolcra sem erővel telepítették be a "Fészekrakókat" hanem furfanggal...

Punxsutawney Mormota 2018.03.05. 16:12:01

Az, hogy Brüsszel milyen hatással van a zemberekre pontosan le- és felmérhető Dájcstomi "jellem"fejlődésén :D
Valami nagyívűbb gondolatot kellene elplántálniuk, hogy mi magyarok büszkék lehessünk arra, ki mindenkit állítottunk meg. Meg kellene állítani a központi fekete lyukat, vagy még inkább a világegyetem tágulását. Vagy valami hasonló léptékű feladatra gondoltam.

Punxsutawney Mormota 2018.03.05. 16:13:15

@Zoltan Hazafi: Egy esetleges bukásnál garantáltan a kibocsájtási ár alá fog beesni az áruk.

Énmégújvagyok 2018.03.05. 19:34:07

Azért tudnak mást is, nem csak migráncs van! Itt egy gyöngyszem a rifos -sicc- sajtóorgánumból:
ripost.hu/cikk-nagy-botrany-lesz-vegre-megfogjak-a-korrupt-magyar-politikusokat/?source=hirkereso
Sírtam amikor olvastam.

vaffanculo 2018.03.06. 10:24:52

Hazahívták ezt a drogos faszkalapot Brüsszelből? :) Nekem is beakadt a tű: Orbán egy geci, Orbán egy geci, Orbán egy geci, stb :)

Sir Galahad 2018.03.06. 10:35:47

Április 8-án kiderül, hogy ez a kampánystratégia eredményes volt-e. Az biztos, hogy a tábor egyben tartására alkalmas, a kérdés az, hogy ez elég lesz-e.

paveway 2018.03.06. 10:42:07

Egy hete tele van a tömegközlekedés Bp-n fegyveres katonákkal. Látszik, hogy jönnek a választások.
A bejegyzésre pedig: dajcstomi, édes Istenem...

2018.03.06. 10:56:46

Az elmúlt évek gyűlöletkampánya és a választási kampány között nincs különbség. Szóval magasabb szintre nem tudnak innen lépni, az ez + az akar kib*szni Magyarországgal című megzenésített népmese annyira unalmas, hogy alapzaj lett belőle.
Harákolhatja narkóstomi, rezsiszili, vagy tömjénzsóti, tökmindegy.
Hiába erőlködnek, újat nem tudnak mondani, ez a retorika meg csak a haszonlesők és gyárilag selejt fidióták szavazataira lesz elég.

vanRob 2018.03.06. 10:57:24

Egyre kevesebb embert tartanak össze egyre nagyobb munkával és egyre szánalmasabb módon. De hát honnan is vennék észre, amikor a folyamatos harcban állás közepette már évekkel ezelőtt megszakadt minden kapcsolatuk a való világgal.
Talán ha ellenségek helyett barátokat kerestek volna...

konrada 2018.03.06. 10:59:00

@Sir Galahad:
A fidesz továbbra is sz.rban van.
1 hónap van már csak a választásig, és még mindig nincs olyan kihívója, melyet érdemes volna ekézni, mert ha a sok gyenge szürke közül egyet ők választanának ki, azzal felhozhatnák azt integrátornak.

...így meg nincs más választásuk: marad továbbra is a hülyeség, hagyva azt, hogy az ellenzék maguk közt focizza le, melyik legyen az igazi kihívó...

_most_ 2018.03.06. 11:01:38

Egyébként az a vicces, mikor az idegenggyűlö jobbikra is azt mondják, hogy migránsokat akar az országba, ezt ki hiszi el?

bzsoa 2018.03.06. 11:11:19

@konrada: A FIDESZ addig nincs sz.rban amíg az ellenzék ilyen szerencsétlen. A blog jól leírja a FIDESZ kampánystratégiáját az ellenzék kampánya meg mindösszesen kb. arról szól hogy lopnak, FIDESZ maffia, "Pénztáros" Lőrinc, Ellios-Tiborcz. Ezzel már nem lehet új szavazatokat szerezni.
Arról viszont mély hallgatás hogy pl. hogyan viszonyulna az ellenzék Brüsszel újabb meg újabb betelepítési ötleteihez. A csend nyilván nem véletlen és ettől kezdve a FIDESZ-nek nyert ügye van mivel sikerült már úgy ráijeszteni az átlagmagyarra a gonosz nőgyűlölő és erőszakoló, dolgozni lusta de a segélyért sorbanálló migránsokkal hogy a választások megnyeréséhez ez bőven elég.

morph on deer 2018.03.06. 11:31:17

Azért imádkozzunk, hogy a dajcstomiban se akadjon meg a tű, mert hogy nézne ki szegény..!
Bár tű nélkül sem panaszkodhat. :)

Sir Galahad 2018.03.06. 12:19:57

@konrada: Ez naivitás. Szerintem azt nagyjából lehet tudni, melyik az a 10-20 körzet, ami kétesélyes és azt is, hogy ezekben a körzetekben ki a legerősebb ellenzéki jelölt. Ha a Fidesz rájuk akarna koncentrálni, már csinálná. Szerintem erre, ha egyáltalán lesz ilyen, az utolsó egy-két hétben kerül sor, mert a szavazásig így még nem felejtik el a választók. De azt is el tudom képzelni, hogy másképp építik fel a kampányt. Vásárhelyen pl. a MZP-re koncentráló negatív kampány inkább kedvezett neki, mert áldozati szerepben tűnhetett fel, így szimpátiát keltett és az ő híveit aktivizálta. Szóval bonyolultabb dolog ez egy kicsit szerintem.

konrada 2018.03.06. 12:43:14

@Sir Galahad:
Ugyanazt írjuk.
A fidesz szándékosan nem kezdett bele olyan kampányba, ahol valamelyik ellenzéki párttal állítja párhuzamba magát.
Úgyanis - ahogyan te is írod - ha most kiemelne közülük valamelyiket - én ezt írtam! - akkor az a jelölt nagyobb fényt kapna - lenne ideje válaszolni is, ahogy te írtad - így jobban jár azzal, ha konkrét - Magyarországon szokásos hiteltelenítő - kampány helyett ilyen ökörségekkel tölti ki az időt egészen addíg, míg nem jelentkezik egyértelműen az adott körzetben az az integráló jelölt, akit támadni lehet....

...s erről szólt a beírásom: az ellenzék hülyesége - ti. még mindig nincsenek meg a közösen támogatható jelöltjei - miatt megy tovább a már lejárt kampány: nincs egyenlőre még mindig az ellenfél a pályán, addig meg marad a bemelegítés...

inreallife 2018.03.06. 14:17:05

@bzsoa:
" az ellenzék kampánya meg mindösszesen kb. arról szól hogy lopnak, FIDESZ maffia, "Pénztáros" Lőrinc, Ellios-Tiborcz. Ezzel már nem lehet új szavazatokat szerezni."
igazabol nem is kell mar ujabb szavazo, ez mar egy 3 millios a fideszt es 2 millios taborat a vegletekig utalo tomeg. mar csak ossze kell jatszani, ahogy ozd, tapolcan, hmvh-en tettek a szavazok, akik pont leszarjak az habony kampanyt...

morpho 2018.03.06. 16:11:51

@bzsoa: "már nem lehet új szavazatokat szerezni"

Csatlakoznék inreallife megállapításához. Nem új szavazók kellenek, hanem koordinálni kell a jelöltek indulását.
süti beállítások módosítása