B1 blogcsaládBakondi vallott: összeomlott a sorosozós-migráncsozós gyűlöletpropaganda, méghozzá élőben, az M1-en

2017. december 04. - Mr Flynn Rider

Atyavilág, Soros-bérenc lett a menekültek ellen hergelő „belbiztonsági tanácsadóból”?!bakondi_m1.jpeg

Bakondi György vasárnap az M1-en

békülékeny hangnemben,

sőt, mondhatjuk,

pozitívan nyilatkozott

az észt elnökség menekültügyi javaslatáról – ilyenre évek óta nem volt példa, hogy egy magyar kormányzati politikus egy uniós javaslatot dicsérjen.

Sehol nem röpködtek olyan kifejezések, hogy

  • Soros-terv,
  • iszlám terroristák
  • miráncsos zombihordák
  • erőszakos betelepítés
  • Brüsszel

és még ki tudja.

Az egyszeri Fidesz-szavazó most nyilván csalódott, Habonyék pedig kénytelenek lesznek újabb mumust kitalálni Brüsszel helyett. (Brüsszel amúgy egy város Belgiumban, szögezzük le az egyszeri Fidesz-szavazók és trollok kedvéért.)

Bakondi az észt EU-elnökség javaslatát kommentálta, amely a dublini rendszer reformját jelenti és ahogy eddig sem,

a jövőben sem tartalmazna állandó, kötelező jellegű áthelyezési kvótákat.

A javaslatot az észt elnökség mutatta be pár napja és teljesen kihúzza a fideszes propaganda lába alól a talajt: ugyanis sehol sem szerepel benne az, hogy kötelező lenne menekülteket befogadnia bármelyik tagországnak. (Az aktuális „nemzeti konzultációs”, Soros-terves hazugságoktól pedig természetesen nagyon messze áll.)

Mit tartalmaz az új javaslat?

Az új tervezet elsősorban azokra a menekültekre fókuszál, akik már Európában vannak, és kérték a menedékjogot, vagyis a másik országba való áthelyezésükre kínál alternatívát.

A észtek ötlete értelmében az Európai Bizottság felállítana egy úgynevezett korai előrejelző rendszert, és az első fázisban, amikor a tagországok valamelyikében megnő a bevándorlási nyomás, az EU önkéntes anyagi vagy logisztikai támogatást kérne a társállamoktól. A második fázisban, ha a menedékjogi kérelmek száma átlépné egy, az ország teherbíró képességét figyelembe vevő, meghatározott mutató 150 százalékát, akkor kötelező lenne a segítségnyújtás. Ez azonban a menedékkérők áthelyezése helyett teljesíthető lenne például anyagi támogatással, esetleg szakemberek, felszerelések küldésével.

Jüri Laas észt uniós elnökségi szóvivő „tisztességes, kiegyensúlyozott és működőképes kompromisszumnak” nevezte országa javaslatát, amelynek szakértők szerint az a fő célja, hogy kimozdítsa a holtpontról a dublini szabályozás reformtervezetéről nagyjából másfél éve megrekedt tárgyalásokat. (A tárgyalások megrekedése elsősorban a magyar kormány sara egyébként, amely sosem akart megállapodni, hiszen akkor nem riogathatna a migráncsokkal.) A dublini rendszer átalakításáról az Európai Tanács, vagyis az egyes tagállamok vezetői fognak majd dönteni, várhatóan a jövő év folyamán.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója tegnap este a királyi tévében, az M1-en kénytelen volt elismerni, hogy „a javaslat reménykeltő”. Mindez azért tragédia az Orbán-kormány számára, mert az utóbbi pár év kormányzását és jövőre az újraválasztásukat erre a konfliktusra építették fel: a nagy csatára „Brüsszellel” és Sorossal. (Említettük már, hogy Brüsszel amúgy egy város Belgiumban?) Az észt elnökség javaslata pedig pontosan ezt a konfliktust és az arra felfűzött politikai gyűlöletkommandót teszi okafogyottá.

Sőt: az egész fideszes gyűlöletpropaganda összeomlott abban a műsorban, hiszen kiderült: mégsem Soros György mozgatja egész Európát és mégsem kell menekülteket befogadnia az országnak (eddig se kellett).

Bakondi sajátosan értelmezte azért az egész javaslatot: az MTI szerint úgy fogalmazott, e felvetés azt jelzi, hogy Magyarország és a visegrádi négyek nem maradtak magukra álláspontjukkal (más kérdés, hogy a V4-ek semmiféle EU-s szolidaritás jelét nem mutatták eddig).

– Reményeket fűzünk az észt javaslathoz –

közölte a főtanácsadó, hozzátéve, hogy bár az Európai Parlament (EP) hozott már egy határozatot a kötelező szétosztást és a felső korlát nélküli beáramlást illetően, a nemzetállamok kormányait képviselő Tanács esetleg kompromisszumos vagy más megoldásra is juthat.

Borítékolható, hogy a Fidesz-kormány az észt javaslatot a saját sikerének állítja majd be, hiszen nem kell az országnak menekülteket befogadnia. Viszont ezzel a húzással az észtek kihúzták a méregfogát az egész konfliktusnak, így Orbánék migráncsozós kampánya végképp értelmetlenné válik.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5213427693

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ateizmus mint tagadásvallás képekben 2017.12.05. 12:22:51

  Isten = gyűjtőfogalom1. emberek által teremtett fő mítoszlények2. egy kényszerképzet                                            

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teéjesenmindegy 2017.12.05. 01:38:50

@Könnyen elkaptuk, uram!: Eldönthetnéd, hogy akkor most letelepedés, vagy tartózkodási vagy állampolgárság. Látom nem megy még mindig.

És tényleg semmi különbséget nem érzékelsz a letelepedési engedélyt KÉRelmező, meg a rendőrök elől rohanó sáskahad között.
És ja, már mondtam, ilyen a világ, az ellenőrzött gazdag ember jöhet, a retkes nincstelen tanulatlan arabok pedig nem kellenek. Próbáld ki az értelmező olvasást

teéjesenmindegy 2017.12.05. 01:47:07

@morpho:
"Csakhogy Brüsszel mi vagyunk, az Eu mi vagyunk! Ez egy államszövetség, amelynek a székhelyét "támadjuk" Lásd még: Nem leszünk gyarmat! Ez olyan, mintha Heves megyében a politikusok elkezdenének Budapest ellen kampányolni, mert az nem az ország fővárosa, csak ránk kényszerít egy csomó törvényt! "
Van is rá példa, hogy vidéken azt mondják, hogy Budapest elmegy a francba a hülyeségeivel. Mindenki érti, hogy miről beszélnek, csak a magadfajta iróniában járatos balfaszok nem.

Ja? Csak arra volt a legrövidebb út? Akkor mingyá más, miért nem ezzel kezdted. Hiszen mindenkinek istenadta joga a legrövidebb úton mennie, ugye? Hát mit számít ott egy határ, vagy rendőr. Remélem egy-két hordának az anyád pont útjába esik, aztán átmennek rajt, mert az a legrövidebb.

Az meg ismét a te agyadat dicséri, hogy nem hiszel a kvótában. Hiszen végül is, visszavonták. Azt ami sose volt. Vagy nem is vonták vissza, de akkor sincs. Ami van az meg nem kvóta. Jól van. Azt mondjuk nem értem, hogy akkor milrt fenyegetőznek, meg mikkel, ha ez nem is kötelező. Meg nem is kvóta, csak számszerint meg van adva.
A szlovákok, csehek meg lengyelek is biztos csak álmodtak ilyenről

LKerekes 2017.12.05. 03:21:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Apád faszát szopogasd, geci hazudozó. Elmebeteg vagy?

LKerekes 2017.12.05. 03:25:12

@Indriq:
Gecikém azért engedte, mert a liberálisok sírtak ezért. Emlékszel köcsög? Még autókaravánokat is szerveztek , hogy nyugatra vigyék őket.

LKerekes 2017.12.05. 03:27:40

@morpho:
Te meg hiszel a kurva anyádban.

babbaba 2017.12.05. 04:16:51

@LKerekes: Te vagy gyerek vagy, vagy retardált. Nem lehetne értelmesen írni?

babbaba 2017.12.05. 04:22:52

@teéjesenmindegy: "Van is rá példa, hogy vidéken azt mondják, hogy Budapest elmegy a francba a hülyeségeivel. Mindenki érti, hogy miről beszélnek, csak a magadfajta iróniában járatos balfaszok nem."

Pedig Budapest (és még pár nagyobb város) adói nélkül a magyarok életszínvonala a negyede lenne, mint a mostani. Akkor jó lenne? Sok okos, aki segélyt kap, de állandóan szarozza aki adja. Miért nem mondják, hogy nekik ugyan nem kell?

És ezt egy "Jobbfasz" mondja neked.

Hajrá Magyrország! Hajrá magyarok!

Nagyorrú Barbi 2017.12.05. 06:17:18

Mr Flynn Rider ragadj össze az általad csodált metélttel.

midnightcoder2 2017.12.05. 06:59:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Magyarország nem biztonságos, német bírósági ítélet is van róla. Itt a geci parancsára verik, meggyilkolják, börtönbe vetik a menekülteket."

Nagyon helyes. Majd amikor Nyugat-Európa is olyan remek hely lesz a fehérek számára mint Dél-Afrika - sőt, még olyanabb, akkor át fogják látni az ottani libbantak is, hogy ez volt a nyerő startégia, és nem az hogy önként odaadjuk az országot a nyam-nyamoknak.

midnightcoder2 2017.12.05. 07:09:05

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Emlékszem, hogy szidták az oroszokat, mielőtt Orbán ki nem egyezett Putyinnal."

Tudod, 89 óta azért elég sok minden változott a világban és itt is. Pl. anno mindent a Bécsi út túloldaláról kellett beszerezni. Ma a Bécsi út túloldala Kínában van. Anno az emberek elhitték, hogy ha elmennek az oroszok és bevezetjük a kapitalizmust, eljön a Kánaán, és gyorsan beérjük a nyugati életszínvonalat. Aztán az oroszok elmentek, a kapitalizmust bevezettük (értsd a kommunisták szétlopták az országot és ők lettek a kapitalisták), sőt az EU-ba is beléptünk, úgy hogy ma már a magyar cukrász is nyithat boltot Bécsben - de szembesülni kellett azzal, hogy a magyar cukrásznak soha nem lesz pénze erre, az akkori nyugat-európai életszínvonalat pedig nem csak mi nem fogjuk soha elérni, de a mai nyugat-európai polgárok sem.

"Nomeg az angliás magyarokat. Akik bölcsész diplomával mosogatnak. Egész addig, míg Orbán ki nem jelentette, hogy mennyire becsüli őket...."

Simán igaz lehet mind a kettő. Olvasgasd időnként a Határátkelőt.

sinus67 2017.12.05. 07:34:42

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Úgy látszik gond van a szövegértéseddel..

Magyarországról írtam. A svéd - sem más - bűnügyi statisztika nem esett szóba.

Az előzőnél pedig egy mondaton belül írtad a biztonságos országokra való meghatározást, majd zárójelben: azaz Szerbia...
Ez kb. olyan volt, mint a viccben.
- Hozzál egy liter tejet, ha van tojás hozzál tizet.
- Miért hoztál 10 tejet?
- Mert volt tojás.

apro_marosan_petergabor 2017.12.05. 07:36:42

Tisztázzunk pár apróságot.
A kormány sosem folytatott gyűlölet propagandát. Ezzel szemben nyíltan hirdette és csinálta a határvédelmet, s az első pillanattól kezdve jelezte, ezt kell tennie Európának is. Másrészt felhívta a figyelmet arra, hogy az iszlám sem Mo-ba sem az EU-ba nem integrálható be, s terror veszéllyel jár, ezért az illegális bevándorlást meg kell állítani, a kiindulási országok támogatásával is. Kimondta azt is, hogy Soros - a vitatott előéletű tőzsde spekuláns mindent elkövet civil szervezetein keresztül a bevándorlás erősítésére.
Az, hogy a libero (szdsz-es) gondolkodású ellenzék kedveli a rákosista, kommunista - mozgalmár - hazug címkézést, s erre megszokott módon kifejezéseket gyárt (másra sem képes): ilyen a "gyűlölet-beszéd" is - az csak ezt a primitív csapatot és technikáit minősíti, s azt is jelzi még mindig az ávós-kommunista örökség a meghatározó bizonyos körök gondolkodásában.
De ez nem zavart 2,2 millió állampolgárt abban, hogy kifejtse, nem kér a Soros által ösztönözni kíván bevándorlásból. Emellett a magyar kormány támogat és befogad közel-keleti és más keresztény menekülteket. Ahogy kell.

Vincenzo6 2017.12.05. 07:48:13

Muszáj még mindig jobboldalnak nevezni ezt a szélsőbalos brigádot? Magyarországon nincs jobboldal.

Gedeon Vinklmann 2017.12.05. 07:57:10

Jéééé...tényleg összeomolhatott, mert nincs is.

Vincenzo6 2017.12.05. 07:57:35

@apro_marosan_petergabor:

1. Magyarország kormánya (a magyar kormány túlzó lenne ezekre a nemzetáruló tolvajokra) nem állította meg első pillanattól fogva a bevándorlást. Sőt! A kerítést felvető ellenzéki hangokra elsőre cinikusan reagáltak, majd miután a Keletihez szállítottak egy rakás szerencsétlent, hogy megmutassák a népnek, hogy ezek igénytelenek, hirtelen mégis kerítést építettek.

2. A liberós, rákosistás szöveggel pont úgy cimkézel, mint... Ja, nem, csak te cimkézel és a legszebb, hogy meg is magyarázod. Igen, rákosista. A Fidesz egy szélsőbalos párt. Vesd össze a kormánysajtót 50 évvel ezelőtti peopagandakiadványokkal és el fogod szégyellni magad, amiért egy szocialista kormányt támogatsz. A rezsicsökkentés-féle hazug és demagóg látszatintézkedésekről nem is beszélve.

3. A vén hülye spekuláns Soros barátotoknak kb egy napba telne megborítani a magyar gazdaságot, ha el akarná tenni az útból a Viktort. A valóság az, hogy szarik rá. Támogat szervezeteket akik azt képviselik, amiben hisz. Nem nagy bűn. Jönnek a Soros-tervvel egy több éves interjúra hivatkozva. Az már nem zavarja őket, hogy azóta száz helyen százféle véleményt mondott a szenilis vénember... Az idiótáknak célpont kell és ellenség. Meg egyszerű címkék. A Soros terv speciel olyan szépen hangzik, hogy Rákosi elvtárs is megirigyelné.

VaradiJanos 2017.12.05. 08:15:45

@morpho: vagy alszik. Azért mert nem tudsz aludni kettőkor az anyadmajmakonnyenelkaptukuram àltal előidézett erekciódtól, arról én nem tehetek

VaradiJanos 2017.12.05. 08:17:03

@Nagyorrú Barbi: szerintem legyen Soros a következő pápa

LKerekes 2017.12.05. 08:27:58

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Hú de kibaszottul megmagyaráztad a hülyeségedet!

John Doe3 2017.12.05. 08:41:36

@morpho: az, hogy az észt rokon nép, mert az észt osztják. A vogul-osztják rokonságot pedig még a legelvakultabb antifinnugrista sem tagadja annyira.

John Doe3 2017.12.05. 08:45:49

@teéjesenmindegy: nem. Hiszen "mondjuk meg Brüsszelnek". Márminthogy melyiknek? A városnak? A belga kormánynak (akikről nem tudjuk, hova is álljanak)? Ha az Unió vezetésére gondolsz, az elég komoly tudathasadásról árulkodik, hiszen Brüsszel mi is vagyunk. Próbáltál volna anno Varsónak üzenni, ha gondod volt a VSz-szel....

midnight coder 2017.12.05. 09:03:16

@Vincenzo6: Ahogy baloldal sincs - ennek elvileg a dolgozók érdekeit kellene védenie, ehelyett ez ellen dolgozik - valamint liberálisok sincsenek: az európai úgynevezett liberálisok a legnagyobb ellenségei a szólásszabadságnak, ami a liberalizmus alapja.

felső határ nincs 2017.12.05. 09:24:53

Mi az hogy Bakondi! Kedd van, ma az Orban rendszer omlott ossze igen?

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.12.05. 09:33:10

@apro_marosan_petergabor: Tisztázzunk pár apróságot.
A kormány sosem folytatott gyűlölet propagandát.

Hát ez az! De ezek a Soros bérenc álmigráns imádó ballibek rögtön az Euhoz rohannak, ha honvédelem okán Orbán Viktor a sínek közt vereti a migriket vagy ha a határvadászok lövésre készen állnak vagy ha az M1-en és az összes nemzeti híradásban reggeltől estig megy a felvilágosító munka hogy évi 1 millió migránsnak álcázott terrorista akar Magyarszágra jönni hogy felrobbantson, úlszaporodjon minket meg hogy megerőszakolja a magyar anyákat és lányaikat, akiktől meg egyébként elvették a munkáikat.

A mindenben hazudozó ballib propaganda gépezet Orbán Viktor eme hazafias cselekediteit hazudja gyűlölet kampánynak csak hogy ne siekreükjön Orbán Viktor terve hogy egyedül mementi nem csak a magyarokat hanem egész Európát.

MINDENKI ÍRJA ÖSSZE A SOROS TERVET VÉGREHAJTÓ CSALÁDTAGJAIT, ROKONAIT ÉS MUNKATÁRSAIT ÉS KÜLDJE EL A LISTÁT ORBÁN VIKTORNAK HOGY MEGVÉDJEN MINKET TÖLÜK!

vanRob 2017.12.05. 09:54:28

@apro_marosan_petergabor:
"A kormány sosem folytatott gyűlölet propagandát." Ahan... Persze azért illenék tudni, hogy mi a Btk szerinti meghatározása a gyűlöletkeltésnek...

"De ez nem zavart 2,2 millió állampolgárt abban, hogy kifejtse, nem kér a Soros által ösztönözni kíván bevándorlásból."
Honnan tudod hányan küldték vissza? Honnan tudod milyen eredménnyel? Akkor baromságokat írsz, hogy be kellene kereteztetni és kiakasztani minden buszmegállóba.

"felhívta a figyelmet arra, hogy az iszlám sem Mo-ba sem az EU-ba nem integrálható be" mint ahogy a kereszténység nem integrálható az Iszlámba, a lengyelek Angliába, a Magyarok Németországba... Ja, meg a cigányság úgy nagyjából sehová.

Bocs, de annyit faxságot firkáltok itt össze, hogy nem lehet titeket komolyan venni.

vanRob 2017.12.05. 10:00:06

@midnight coder: ki dolgozik a munkavállalók ellen? Munka Törvénykönyve módosítására emlékszel még? A munkaadók és a munkavállalók is együtt kérték, hogy légyszi, ne csináljatok már ekkora faszságot. De csakazértis.
Hány trafikost és kisboltos is semmiztek ki a trafikmutyival?
Ne szövegelj itt senkinek sem arról, hogy mi lenne a dolga a baloldalnak. A jelenlegi kormány magasról szarik arra, hogy mi lenne a dolga, csakis a saját gazdagodása mozgatja a döntéseiket. Te is tudod, senkiből sem lesz 3 év alatt többszörös milliárdos, pláne egy felcsúti gázszerelőből. És senkiből sem lehet csak azért többszörös milliárdos (Tiborcz) mert az aktuális kormányfő lányát veszi el feleségül.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.05. 10:11:27

@vanRob:

Pontosan tudjuk hogy a népszavazáson 3 millió 200 ezer ember mondott nemet a kvótára.

Pontosan tudjuk hogy igent meg csak 200 ezren mondtak.

Azaz a ballib hazaáruló majmok elmehetnek a picsába, mert szerencsére ezek az álláspontok 2018-ig már biztosan nem változnak.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.05. 10:12:37

@apro_marosan_petergabor:

A ballibek napi bérrettegéséhez kell ez a mantra, hogy a migránsok elutasítása gyűlöletpropaganda.

Holott pont fordítva.
A Soros féle kvóta pártiak nettó hazaárulást követnek el.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.05. 10:13:50

@Ballib Cenzúrázók Réme 26:

Morpho... Próbáls meg saját nicken leírni a gondolataid, nem kell nicket hamisítani, bármilyen nagy is a kényszer a ballibeknél a csalásra.

fidesz maszop dk egykutya 2017.12.05. 10:20:32

@midnightcoder2: "elvtárs" nem csak 89 ben szídta nagyban az oroszokat, hanem majd 20 évvel később, 2007-ben is ;)
Egyébként ja, változott sokminden oroszországban, de putyin elvtársaddal visszatértek a szovjetúnióba :)

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.05. 10:50:10

@fidesz maszop dk egykutya:

2007-ben a parlament egésze támogatta a Paks 2 projektet, hisz akkor az ország érdekét, a mérnökök véleményét, a valóságot nem írták felül politikai érdekek.
Így eshetett meg, hogy Gyurcsány kétszer is vacsizott Putyinnal, miközben aláríták és titkosították a Paks2 projektet a ballib elkúrók, a lakosság és parlament jóváhagyásával.

Mára a ballibek szembe mentek a szakma, és ész - érvekkel, politikai kérdéssé silányították azt a Paks2 projektet, aminek alapjait ők maguk készítették elő.

Nevetségesek vagytok.

Anna Kisfaludiné Baán 2017.12.05. 10:51:26

@legeslegujabbkor: az a minap néhány éve történt kb 4-5 éve csak a bíróság kotlik rajta

agapornisz 2017.12.05. 11:03:26

Hát ez jópofa érvelés a posztolótól. Példul: azt panaszolom egy közösségben, hogy ne kelljen felcígőlnöm 20 liter tejet az emeletre, és emiatt áll a bál. Én sem engedek és a közösség sem. Ekkor egy prominens tag azzal áll elő, hogy nem kell nekem felvinni, legfeljebb valami kis szívességgel tartozom, ha másnak is nehéz. Ezt miért nem tekinthetem egy jó kompromisszum felé tett lépésnek?

babbaba 2017.12.05. 11:25:02

@apro_marosan_petergabor: Te hány éves vagy, hogy mindet elhiszel?

$pi$ 2017.12.05. 11:46:30

@John Doe3: "Márminthogy melyiknek? A városnak? A belga kormánynak (akikről nem tudjuk, hova is álljanak)? Ha az Unió vezetésére gondolsz, az elég komoly tudathasadásról árulkodik, hiszen Brüsszel mi is vagyunk. Próbáltál volna anno Varsónak üzenni, ha gondod volt a VSz-szel.... "

A híres "nincsisbrüsszel" érv! :D Jól illeszkedik a libbant érvek sorába:

* Nincs is bevándorlás.
* Van, de nincs is gond.
* Van, de nincs is kvóta.
és most
* Van kvóta, brüsszel nincs!

Nagyon jól szórakozok... :D

2017.12.05. 12:02:09

@midnightcoder2: tudod, 2010-ben volt, amikor Putyin magához rendelte a gazdit. Akkor tört el benne valami...egész addig az volt a fidesz propaganda, hogy a Jobbikot az oroszok pénzelik, undorító beavatkozás belügyeinkbe.

A londoni példa pedig arról szôlt, hogy Orbán, majd később Matolcsy megnyilatkozásáig a külföldön munkát vállaló a haza ellensége. Orbán általi bevédésük óta kuss....

konrada 2017.12.05. 12:10:05

@Könnyen elkaptuk, uram!:
...s erre te természetesen tudsz is linket adni, hiszen csak nem beszélsz bele a vakvilágba, szándékosan szítva a gyűlöletet, hiszen te nem olyan vagy, mint tudjuk!;))

konrada 2017.12.05. 12:17:56

@Könnyen elkaptuk, uram!:
...ja és még:
Próbálkozzunk egy példával:
Van mondjuk egy házad, s benne olyan szobák, amiben nem laksz.
...s mondjuk pénzre van szükséged, mert adóságaid, költséged van.
Ilyenkor mit tennél te személy szerint?:
Kiadnád pénzes bérlőknek, avagy kimennél az utcára, és befogadnál az aluljáróból pár leépült csövest, akiket egyébként neked kéne még ellátni is?

Ha megvan magadnak a válasz, ne tedd közzé, csak gondold át magadban, biztos hogy az országnak - közös házunknak - az utóbbit kéne tennie?

...s ez a cinikus igazi válasz. A többi meg rizsa. Rizsa az ellenzéktől, rizsa a kormányoldalról....

öt görög 2017.12.05. 12:22:29

Sosem működött, az emberek nem hülyék. Csak titeket, szerencsétlen nyomorultak, náluk is jobban rühellnek.

2017.12.05. 12:32:00

@konrada: gondolom elvárod, hogy kronologikus sorrendben keressek vissza a neten...amit te azonnal ignorálnál...
A másik: Németországnak munkaerőre van szüksége. Ezért beengedi a menekülteket, kiválogatja, majd a maradékot szétzavarja. Amit leírtál a lakás példáján azt mutatja, hogy ez így van jól.

$pi$ 2017.12.05. 12:40:41

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Németországnak munkaerőre van szüksége. Ezért beengedi a menekülteket, kiválogatja, majd a maradékot szétzavarja."

Hát a "szétzavarja" az a következőképpen néz ki:

* Megfenyegeti a szomszédokat, hogy fogadják be akik neki nem kellenek.
* Nyavajog, hogy a szomszédok nem szolidárisak vele.
* Könyörög nekik, hogy menjenek haza.
* Fizet nekik, hogy menjenek haza.

:D

konrada 2017.12.05. 12:43:08

@Könnyen elkaptuk, uram!:
S akkor mi van?
Legalább a többiek látnák, hogy én vagyok a szenilis hülye, aki elszalad, ha bizonyítékot adnak kérésére,
és nem te vagy az, aki szándékosan félremagyarázva akarsz gyűlöletet kelteni, s aki ha bizonyítékot kérnek állítására, egyből támadással akarja azt elkerülni...;))

...egyébként meg - akkor érted a példám: szerinted is az a jó, ha a pénzt hozókat választják, nem pedig azokat, akiket mások akarnak berakni - mert nekik nem kell - és csak költeni kéne rájuk...

konrada 2017.12.05. 12:45:53

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Bocs, második pontra kértem választ, a londonira.
Az első nekem is evidens, az oroszokat mindenki csak addig akarja elkerülni, míg nincs hatalmon, amikor ott vannak, akkor jól jön a pénzük, lehet az magyar, német, amerikai kormánypárti...

2017.12.05. 12:50:00

@konrada: londoni: a mosogató bölcsész megvan?
Amikor Ca.eronnal tárgyalt Orbán, amikor kijelentette, hogy a gdp-ben jelentős a hazautalás?

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.12.05. 13:22:46

Úgy látszik hogy a hazudozó álballib nickek nem riadnak vissza semmiféle hazudozástól, így még egyszer el kell mondani: a ballib álhít terjesztéssel ellentétben Orbán Viktor nem adja fel a harcát hogy minden nap megharcoljon a Soros terv ellen és hogy a büsszeliták is belássak, hogy Soros terv tényleg van és ez nem Orbán Viktor előrehaladott szellemi leépülésének a szüleménye, hanem valóság.
Azon a napon amikor a brüsszeliták is belátják hogy ők is a Soros terv része, akkor nem fogják többé Orbán Viktort a háta mögött kiröhögni meg magyar bolondnak csúfolni.

MINDENKI ÉPÍTSEN KE´RÍTÉST A HÁZA KÖRÉ, HOGY ORBÁN VIKTOR MÉG JOBBAN MEGTUDJA ÖT VÉDENI!

Bolshevik 2017.12.05. 13:32:15

@$pi$: "* Nincs is bevándorlás.
* Van, de nincs is gond.
* Van, de nincs is kvóta.
és most
* Van kvóta, brüsszel nincs!"

:DD ezen felröhögtem :D

Bolshevik 2017.12.05. 13:34:27

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Ja, az a muszlim, aki pénzért veszi, jó ... "

Ja, ez mágikus, hogy aki legálisan és a törvények betartásával jön, az jó, aki meg a zöldhatáron kúszik át és nyomokban terroristát tartalmaz, az meg nem jó. Bazd meg, komolyan a kormány meg a propagandája az egybites, mikor ilyet sikerül felböfögnöd?

Magyarulaszlo 2017.12.05. 13:39:13

@apro_marosan_petergabor:
Azt látom 2 éve mindenhol, hogy:
- egy amerikai-magyar állampolgár zsidú a magyarság főellenség,
- a migránsok elveszik a földemet, munkámat, megdugják a nőimet
- aki mást mer mondani, az alávaló hazaáruló,
- aki szolidáris a menekültekkel, az gyenge és meg van tévesztve
- aki nem magyar pénzből segít, az pedig egyenesen külföldi ügynök.

SZERINTED EZ NEM GYŰLÖLETKAMPÁNY?
akkor mi?

Adolf Hitler pedig Németország békekövete volt, mi?

Bolshevik 2017.12.05. 13:43:25

@Magyarulaszlo: Nézd, az "orbán az antikrisztus" gyűlöletkampány még régebb óta megy, oszt közben jól láthatóan egyre népszerűbb :D

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.05. 13:49:49

@Magyarulaszlo:

Vannak akik a muszlimoktól akarják megvédeni az országot, és vannak akik a határontúli magyar honfitársainktól.

Az indokok és gyűlölet kampány is szinte ugyanaz betűre, ami az egzisztencia, szolidaritás és egyéb fenyegetettségekkel operál.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.05. 13:53:10

@$pi$:

Na ja..

2015 október: Soros megírja a Tervét.
Kvóta népszavazás elött: 2016 - Senki nem akar kvótát bevezetni ! Nincs Soros Terv!
Kvóta népszavazás utám 2017: Van kvóta, de csak 1294 ember.
Korlátlan kvóta megszavazása után az EP-ben: Aki nem hajlandó az EU nehézségeiben osztozni, az ne kapjon támogatást.

konrada 2017.12.05. 13:54:48

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"Orbán, majd később Matolcsy megnyilatkozásáig a külföldön munkát vállaló a haza ellensége"
Én erre kértem linket, s amit beraktál, azokban ez - amivel hangulatot próbálsz kelteni - nincs meg...

...mert tényleg én is tudok keresni, de inkább csak olyant, ami fellelhető, olyanra bizonyítékot nem lehet találni, amit más olvas ki a saját értelmezése szerint, ezért kértem rá linket.

Hogy értsd: ha én leírok olyant rólad, amit én gondolok-vélek, de nem igaz, nem fogod azt elfogadni te sem, hogy te keress rá a neten, ne nekem kelljen már megtalálnom...;))

Bisi 2017.12.05. 13:57:02

Ez a blog olyan szellemi szinten van, mintha Gyurcsány írná személyesen. A 444.hu, a blikk és a kuruc.info együtt nem hord össze annyi hülyeséget, mint itt. Vannak értelmes liberális vagy baloldali blogok, de itt úgy néz ki, hogy csak azokat a szavazókat akarják megszólítani akiknek nem sikerült befejezni a 8 általánost.

sinus67 2017.12.05. 14:00:57

@apro_marosan_petergabor:
Tisztázzun egy-két apróságot.

Mikor épült a kerítés?
Mikor kezdődött a plakátolás? (Tartsd tiszteletben a kultúránkat! Stb. Magyarul.) Aztán folytatódott a többivel. Plakátkampányok, nemzeti konzultációk, népszavazás...

Szóval akkor hogyan állunk a gyűlöletkeltéssel?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.05. 14:03:47

@sinus67:

Most hogy kiderült a migránsseggnyalás nem kifizetődő, és 3 millió kétszázezer ember egyértelműen kifejzet óhaját, miszerint nem kell kvóta, az ember azt hinné, befejezetik ezt az átlátszó hazudozást.

Persze van még lejebb a ballibek népszerűségben, így szerintem ne hagyd abba !

$pi$ 2017.12.05. 14:06:57

@sinus67: "Szóval akkor hogyan állunk a gyűlöletkeltéssel? "

Attól még, hogy te egy plakátra azt mondod, hogy szerinted gyűlületet kelt nem lesz gyűlöletkeltés. Attól lesz gyűlöletkeltés, hogy "fideszpatkány", "náci", "fideszes tetvek" meg ilyenek vannak benne.

Vili?!

Hozzászólok 2017.12.05. 14:26:55

Jezusom elhangzik egy javaslat a menekult kerdes egy reszlet elemenek szabalyozasara. De nem tudunk meg semmit arrol hogy mi az észtek allaspontja az automatikus elosztasrol. A cikkiró euforikus mámorban fetreng, hogy szétesett a kormány álláspontja.

2017.12.05. 14:29:57

Juncker mégis kötelező kvótákról álmodozik. Az észt elnökség fél elvig tart. A brüsszelita elitek meg maradnak utána is.

BéLóg 2017.12.05. 15:00:35

@Könnyen elkaptuk, uram!: Persze hogy jó TEFASZ!
1. MI választjuk ki.
2. Papírokkal jön, hivatalosan a határon át.
3. Kurva sok pénze van.
4. Még soha egy ilyen faszi nem robbantotta fel magát.
5. ÁTESNEK egy biztonsági átvilágításon.
6. Jótt tesznek a magyar gazdaságnak és a költségvetésnek.
7. Akkora fsza vagy mint ide Lacháza!
8. Aki egyenlőségjelet tesz a határon átronygyoló, iratait eldobó, magát eritreai szír kiskorúnak hazudó emberek és a PÉNZÉRT idejövők közt, az BAROM.
9. Ez vagy te könnyen elkaptunk feggsej!

kalapácstollú 2017.12.05. 15:28:00

Ha a cikk (bocs, fiúk! poszt!) szerzője szerint a Brüsszel kifejezés nem lehet az Európai Unió vagy annak bármely szervezetének köznyelvi szinonimája, akkor miért használ olyan kifejezést, hogy pl. "észt elnökség"? Az észt az egy nyelv vagy egy nép/nemzet elnevezése. Szerinte az észt nyelv elnököl vagy az észt nép/nemzet (állampolgárságtól függetlenül)? Bár nekem semmi bajom nem lenne a roppant praktikus "észt elnökség" kifejezéssel, de ha a "Brüsszel" esetébe ragaszkodnak ahhoz, hogy az nem az EU, hanem egy város Belgiumban, akkor itt is ragaszkodni illene ahhoz, hogy az elnöki tisztet az Észt Köztársaság tölti be - nem pedig teszem azt az észt (nyelv).
Pont.

2017.12.05. 15:41:40

@BéLóg: aki egyenlőségjelet tesz a menekült és a terrorista közt, a betelepítés és a kérelem elbírálás közt, az NER intelligens.

2017.12.05. 15:43:30

@BéLóg: ja, úgy átesnek az átvilágításon, mint az a kormányközeli körözött arab?

2017.12.05. 15:45:58

@kalapácstollú: te sem érted. Brüsszel mi vagyunk.

2017.12.05. 15:50:56

@BéLóg: egyenlőségjelet csak te tettél. Németország az elbírálás után ezreket toloncol ki.

2017.12.05. 15:53:08

@BéLóg: ugye, az megvan, hogy a terrorista cselekményeket leginkább Európában születettek hajtották végre? Tán egy szír volt köztük...

midnight coder 2017.12.05. 17:20:31

@vanRob: Én az európai baloldalról beszélek, bár a magyar baloldal is megérne egy misét. "Munka Törvénykönyve módosítására emlékszel még?". Ja. Azóta javult a munkavállalók helyzete ? És a Fletó kormányzása alatt ? A munkaadók helyzete ebben az országban egy dologtól függ: a munkaadók és a munkavállalók aránya. Eszkimó vs fóka. Ha ez jó, akkor a dolgozó jól él, ha nem akkor a szakszervezet kitörölheti a seggét a munka törvénykönyvével.

kalapácstollú 2017.12.05. 17:29:21

@Könnyen elkaptuk, uram!: Attól tartok, hogy te nem érted - ugyanis ezzel a kommenteddel nekem adtál igazat, duplán is - miközben láthatóan cáfolni igyekeztél ("Te sem érted...").

Janossz 2017.12.05. 17:32:00

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Vannak akik a muszlimoktól akarják megvédeni az országot, és vannak akik a határontúli magyar honfitársainktól."
Ha a te honfitársaid a határon túl vannak, igazán meglátogathatnád őket, jönnek az ünnepek! Egy fél évre elférsz ott, majd a választások után hazajössz, nem fogsz hiányozni.

anyadmajma 2017.12.05. 18:20:14

@BéLóg: mivan, te hazaáruló bolsevik geci, megint idejöttél? régen szoptál már, hiányzik?

János Dunai 2017.12.05. 18:28:24

A ZOLDHATARON LÖNI FELSZOLITAS NÉLKUL ES TEPSIBE MIND.NINCS MENEKULT CSAK A SZOMSZEDOS TAGALLAMIG.AKI EGYUTTMUKODIK SZÓBAN CSAK AZT IS TEPSIBE.STATARIUMOT MEG AZ EU NEM KOVET.OROSZ FEGYVEREKET CSAPATOKAT NATO NYET KAMAT NYET,NÉPSZAVIS VALASZTAST ELLENÖRZEST.FEGYVERT KIOSZTANI.A ZSIDOK BIZONYITHATNAK KIVEL VANNAK.

anyadmajma 2017.12.05. 18:51:02

@János Dunai: anyukád szeme most könnybe lábadt, mert biztos nagyon büszke rád.

L von Richthoven 2017.12.05. 19:00:10

@János Dunai:
mennyi időt fektettünk be a feket lyukak kutatásába.. pedig egy villamosjegy árából is megtalálhattunk volna tégedet...

Peetee 2017.12.05. 19:24:22

Majd jön a következő propaganda-maszlag, amitől megment/megóv/megvéd minket meg a Zembereket...

midnightcoder2 2017.12.05. 19:27:41

@sinus67: Miért gyűlöletkeltés az, ha nem akarom hogy valaki idejöjjön Európába ? Anno, amikor valamelyik néger kijelentette, hogy Afrika az Afrikaiaké, az összes liberós helyeselte, ahogy azt is, hogy a gyarmatokról elzavarták a fehér telepeseket. Na most, Ok, teljesen jogos, legyen Afrika az afrikaiaké, Közel-kelet a közel-keletieké, de hadd legyen már Európa is az európaiaké. Én nem gyűlölök egyetlen szírt sem, de maradjanak meg szépen a saját kis földrészükön. Ott a lehető legjobbakat kívánom nekik, ha idejönnek mint turisták vagy mint diákok, vagy akár pár százan olyan melóra amire itt nincs ember akkor számíthatnak a vendégszeretetünkre is, de nagy tömegben, lakni ugyan ne. És ugyanez fokozottan igaz az afrikai négerekre is. Egy dolog, hogy valakinek a legjobbat kívánom odahaza, és egy másik hogy átadom nekik a hazámat, hogy lakjanak ezentúl itt, hogy feladom az európai civilizációt és hosszú szakállat növesztek hogy ne vágja át valamelyik fanatikus a torkom.

Aki ezt gyűlöletnek hiszi, az hazátlan, gyökértelen senki, ráadásul hülye is, mert az első akit agyonvernek a szent multikulti nevében, az jó eséllyel ő vagy a gyereke, unokája lesz, mert hogy nem a konzervatívok viselkedésmintái ütköznek a legdurvábban az iszlamistákéval.

siriq111 2017.12.05. 19:37:29

@midnightcoder2: Telefonalok a kinti haverral, angolul es egy oreg papi megallt mellettem es szuros szemekkel bambult ram tobb percen keresztul. A felesege rancigalta el. Nincs gyulolet? Az a ficko ha kes lett volna nala meg ram is tamadott volna. Agymosott idiota orszag ez.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.12.05. 20:02:42

Nincs Soros terv, nem is volt. A fideszes hazugsággyár kitalálmánya, hülye, aki beveszi. .

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.12.05. 20:40:59

@Én tudom jól:

Bizony hogy nincs...
Igaz 2015-ben írta le a saját kezével, és ma is fent van a neten, igaz listázza az EP képviselőket az Open Society nevű alapítványa segedelmével, mint a 226 darabot, akik törvénybe önöttték a tervet, és a korlátlan kvóta tervezetét 2 hete az EP-ben megszavazták.

De azért hülyének lenni nem tilos, lehet tagdni a zsiráf, és elefánt létezését is, ahogy a Soros Tervet is, bárkinek.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.12.05. 20:42:52

@midnightcoder2:

Azért mert ha nemzetállamokban gondolkodsz, akkor náci pöcs vagy, aki egyébként yűlöletkeltő.

De ha ballib vagy aki nőket erőszakoló muszlimokat akar az EU-ra erőltetni, és közben izomból lehülyézel, lenácizol mindenkit, és elküldessz a picsába minden másként gondolkodót, akkor haladó ballib vagy aki nagyon demokrata, csak szavazás ne legyen semmiképp !

Hozzászólok 2017.12.05. 21:01:41

@midnightcoder2: ott a pont. Ne torodj a provokalo @siriq111: kel. Ő az agymosott, nem az orszag. Menjen ki Angliába, ott már komplett muzulmánná lett angol kisvárosok vannak.

Hozzászólok 2017.12.05. 21:04:44

@Én tudom jól: szerintem meg az az agymostt aki nem veszi észre, hogy ez egy jelenség, tök mindegy milyen nevet adunk neki.
Reális ötlet, hogy egy jelentősen finanszirozó magánszemélyhez kötik, aki nemmellesleg egy írást is megjelentetett a javaslataival.
Ha véletlenül elpatkol végre az öreg a jelenség akkor sem fog megszünni.

Hozzászólok 2017.12.05. 21:08:18

@Legeslegalja: :) igen.
Viccesen irtad, de van sajnos aki komolyan eszerint él és gondolkodik. Magát jószivű kultúrembernek tartva. Európainak.

siriq111 2017.12.05. 22:39:46

@Hozzászólok: Eltem ott :D
Sot a kedvenc fodraszom egy ilyen negyedben volt es nekem mindig adott idiopontot. Meg a leglehetetlenebb helyzetben is. Tobb evig jartam oda.

siriq111 2017.12.05. 22:42:58

Egyebkent nem tudom miert lenne provokacio egy megtortent eset amit leirtam. Most volt, a nyar vegen.

apro_marosan_petergabor 2017.12.06. 06:57:05

@Vincenzo6: A vén hülye spekuláns megpróbálta megpróbálta megborítani a magyar gazdaságot, amikor be akarta dönteni az OTP-t. Nem ment neki, mert mögé állt az MNB(is)... Ehhez még ő is kisfiú (elég sokba került neki...:). Ennyit ér a többi hozzászólásod is...

apro_marosan_petergabor 2017.12.06. 07:00:38

@sinus67: Fogalom zavarban vagy. A tényfeltárás és érdekvédelm az nem gyűlöletkampány. Minden országnak joga van megvédeni határait, identitását, nyelvét, kulturáját - jólétét és lakosai nyugalmát, jó közérzetét - ezt tesszük most. Felvilágosítással.

apro_marosan_petergabor 2017.12.06. 07:02:29

@vanRob: Tőled egyelőre nem is várok semmit, de azért néha próbálj a saját agyaddal gondolkodni - hátha sikerül...

apro_marosan_petergabor 2017.12.06. 07:05:03

@babbaba: Elég tapasztalt ahhoz, hogy átlássam a dolgokat, ami még neked - úgy látszik - nem megy...

apro_marosan_petergabor 2017.12.06. 07:09:05

@Magyarulaszlo: "zsidu" az mi?
Ki érdekel, hogy soros milyen állampolgár? Az számít, mit csinál. Amit csinál, az pedig az EU és Magyarország érdekei ellen van. Mellesleg Sorost Izraelben, másik állampolgárságának államában sem látják szívesen - mert ott is felforgatással foglalkozik...
(Hogy jön ide Hitler? - szoktál néha önállóan gondolkodni? Próbáld meg egyszer, hátha menni fog...)

2017.12.06. 09:32:06

@konrada: kormányfő azt is mondta, hogy a külföldön vendégmunkásként dolgozó magyarokról csak a legnagyobb elismerés hangján szokott beszélni, mert tiszteletreméltónak tartja, ha valaki belevág abba, hogy megpróbál egy idegen világban boldogulni. Kiemelte egyúttal, hogy a külföldön dolgozó magyarok évente körülbelül ezermilliárd forintot küldenek haza, vagyis "ők a magyar gazdaság fenntartásában (...) nagyon komoly szerepet vállalnak".magyarhirlap.hu/cikk/71190/Orban_Viktor_Teljesen_megvaltozhat_a_magyaramerikai_politikai_egyuttmukodes
kolozsvaros.com/2017/04/18/persze-hogy-itt-jobb-az-elet-csak-a-sok-hulye-elmegy-inkabb-rabszolganak-kulfoldre/

A londoni pultos bölcsész kifejezés meg talán neked is ismerős.

siriq111 2017.12.06. 16:13:29

@Könnyen elkaptuk, uram!: A GDP kozel 3%-t kuldik vissza kulfoldrol. Az elejen meg csak 1% volt. Bar szerintem 3.5%-t is eleri mar.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.12.07. 08:13:52

@Legeslegalja: Nincs Soros terv.

Amúgy ez a "listázza az EP képviselőket" szófordulat elég valószínűtlen és hülyén is hangzik. Mégis furamód gyakran előfordul a narancskommunista fideszes nicknevek mantráiban, amit ide böfögnek. Kérdés, hogy akkor valóban egy ember áll a számos fideszes nick mögött, aki próbálja trollkodni az indexes blogokat, vagy valóban a párszékházból irányított habonykommandóról van szó, és ezt a hülye szófordulatot ott találták ki? Más opció nem nagyon van.

2017.12.07. 22:47:10

@siriq111: más-más forrás alapján 3.8- 4 %.
Nehéz megítélni, mert nincs pontos statisztika. Az sem tiszta, hány főről beszélünk.

2017.12.07. 22:52:04

@Hozzászólok: segítek: nimcsenek muzulmán kisvárosok. Sőt, no-go zóna sincs. Viszont a fiatalok kezdenek beidomulni. Lutonban érdemes körülnézni.

Hozzászólok 2017.12.08. 02:41:04

@Könnyen elkaptuk, uram!: Luton is known as a heavily muslim colonised town.
De persze ezek csak a jobboldali megfogalmazas.
Arra mi a megfelelő szó, ha a hazatero brit katonákat támadják a szakállas tüntetők....

2017.12.08. 23:50:37

@Hozzászólok: Lutont elég jól ismerem. Igen, sok ott a muszlim. Pár éve 10-15 még jamaikai volt.
Láttam már bekötött fejű lányt farmer dzsekiben, a csadorba öltözött anyjával. Láttam már éjszaka bulizni muszlim lányokat, hajadonfőtt, erősen ittak. Gyümölcslevet...szóval ott is elkezdődött egy konszolidáció.
süti beállítások módosítása