B1 blogcsaládA Fidesz sikerének titka: Orbán meséje

2017. november 13. - ashwood

199900_g.jpgAmit Orbán mesél, azt ma legalább 2,2 millió magyar hallgatja és hiszi, mint lefekvéskor egykor a szülői szót. Mint minden mese, ez sem igaz, tele kitalált elemekkel és csodával – de a hallgatóság bele tudja élni magát. Az ellenzék képtelen mesélni.

Természetesen ízekre lehetne szedni Orbán beszédét az aktuális Fidesz-kongresszuson. A vég nélküli, értelmetlen és hazug sorosozást, az állítólagos csodálatosan élő magyar középosztályról szóló szövegeket – miközben közel 4 millióan élnek a létminimum környékén, de inkább alatta. Ahogy nemzeti kézbe vett médiarendszerről szóló lelkendezését is – amely annyira nemzeti, amennyire Andy Vajna és Mészáros Lőrinc reprezentálja a magyarságot.

Megtettük ezt a korábbi beszédek esetében és vélhetően a jővőben is megtesszük majd. Most azonban érdemes kicsit másra figyelni – ha tetszik, akár tanulni is az orbáni retorikából. (A nagy debatőr, a szellem vitatkozó legendája 2006-ban leolvadt Orbánról, azóta pedig nem is tesz semmit, hogy visszaépítse. Ennyi demokrata: utálja a vitahelyzetet, ahol valódi kérdésekkel szemben, valódi párbeszédben kellene megvédeni hamis érvrendszerét.)

Amit Orbán nyújt népének – és természetesen nem a cinikus és hatalomvágyó Fidesz-garnitúrára gondolunk, hanem arra a bő kétmillió választóra, aki tűzön-vízen át kitart a vezér mellett –, az egy hihető, elképzelhető, átélhető mese. Persze nevezhetnénk ezt politológus vénával valóság-narrációnak is, a lényeg azonban egy: Orbán olyan egységes mesét – narratívát – kínál rajongói számára, amivel azok tudnak kezdeni valamit.

Persze nem olyan bonyolult ez a narratíva (mese): vagyunk mi, a hős, tehetséges, emberbarát, szabadságszerető - és a pozitív tulajdonságok sora sosem ér véget – népség, akiket elnyomtak, elnyomnak és el akarnak nyomni, de mi nem hagyjuk magunkat. Ennek a narratívának számos alága és változata van, a főgonosz rendszeresen cserélődik, de a struktúra és az egyetlen pozitív szereplő, a "mi", soha nem cserélődik. Nem bonyolultabb ez, mint a magyar népmesék alapsémája: az elnyomott jó (a szegény ember legkisebb fia) szembe száll a gaz világgal (három fejű sárkány), és becsületével, szerethetőségével, eszével végül győzedelmeskedik és elnyeri méltó jutalmát (a fele királylány kezét). Nincs új ötlet, csak a jól bevált mintát kell kicsit átfogalmazni.

Aki ebben hinni akar – mert sajnos a befogadás alapfeltétele a dogma elfogadása, vagyis a vezér szavainak megkérdőjelezhetetlen hite –, lelke rajta. Csupán a fárasztó, időigényes egyéni gondolkodást kell feladni érte, ami nem látszik túl nagy árnak a jelenlegi demokrácia-deficitben. Emellett azért is nehéz bárkit kárhoztatni az orbáni mese benyeléséért, mert nem igen akad a politikai piacon más, aki ilyen – vagy csak hasonló - színvonalú mesét, egységes narratívába sűrített valóságpercepciót kínálna. Az ellenzéki szétesettség nem csupán szervezeti jellegű. Nem pusztán arról van szó, hogy maradék pártocskák harcolnak maradék helyekért a parlamentben, vagy saját pártjukon belül. Hiányzik a mese, a világ megértésének és befogadható leírásának képessége.

A szocialistákon belül legalább három-négy, jobbára balosnak nevezhető irányzat próbál felváltva karaktert adni az MSZP-nek. Az eredmény jól látható. A Demokratikus Koalíció egyetlen narratívája: Gyurcsány a szent. Ebből egységes világleírás nem következik, de legalább lehet hozzá egyértelmű érzelmi viszonyt kialakítani. A társadalom elsöprő többsége ezt az elmúlt 10 évben nem is mulasztotta el megtenni. Az LMP, Együtt, Párbeszéd, Momentum, és még ki tudja hány formáció ugyancsak adós a mesével. Mind arra törekszik csupán, hogy reagáljon az orbáni narratívára, de kicsit másként, mint a konkurencia.

Ilyen narratíva-hiányos időben pedig nem csoda, hogy ha a választók többsége bár nem szavaz(na) a Fideszre, mégis kinéz Orbánnak az újabb kétharmad.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3013260103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Okos Tóbiás 2017.11.13. 12:17:27

Kb: 5-6 éves koromig én is hittem a mesékben, bármilyen hihetetlenek voltak is. Utána még néhány évig olvastam is párat, de már a helyén kezeltem őket. Lehet, ezért nem hiszek a csüngőhasú, és hasonszőrűek meséiben? Vagy csak szimplán azért mert elmúltam 5-6 éves? Agyilag is. Ha így, a mese oldaláról nézem, szomorú, hogy ennyien nem voltak képesek felnőni, még ha az éveik száma gyarapodott is.

morpho 2017.11.13. 12:29:45

"nem igen akad a politikai piacon más, aki ilyen – vagy csak hasonló - színvonalú mesét, egységes narratívába sűrített valóságpercepciót kínálna"

Ez biztos, hogy baj? Pont hogy olyan politikusok kellenének végre, akik a valóságra próbálnak reflektálni, akik a létező problémákra keresnek megoldást és nem kitalálnak egy nem létező, mesebeli ellenséget, aki ellen aztán jól megvédenek minket! Az a társadalom, aki ezt nem hogy eltűri, hanem igényli, teljesen versenyképtelen és nemkívánatos brigád lesz Európában. Ideje lenne felhagyni a mesékkel!

FCUK10 2017.11.13. 12:46:52

@morpho: egy példa: migráció válság. az ellenzék az elején azt is tagadta, hogy létezik. aztán ma minden erről szól Európában. ennyit a valóságról :)

az is egy narratíva, hogy a valóságra reflektál valaki. ebből is látszik, hogy nem értesz egy betűt sem itt a blogon (sem) :)

Gróf Leninkoerúthy Taszyló 2017.11.13. 13:27:35

Nem a Fidesznek van sikere, hanem a balfasz oldalnak totál csődje.

morpho 2017.11.13. 13:28:38

@FCUK10: Apró pici korrekció!
-nem tagadta senki
-nem erről szól Európában minden
-te már megint hazudozol
-én már kinőttem a mesékből
-a többi stimmel

morpho 2017.11.13. 13:29:32

@Gróf Leninkoerúthy Taszyló: Azért a kettő közt érzékelek némi összefüggést...

Gróf Leninkoerúthy Taszyló 2017.11.13. 13:52:12

@morpho: Azt lehet, de a lényegen az nem változtat.

morpho 2017.11.13. 14:26:02

@Gróf Leninkoerúthy Taszyló: Hát annyiban azért változtat, hogy ha a fidesz szándékosan egy olyan rendszert hozott létre, ami gyakorlatilag lenullázta az ellenzék lehetőségeit, akkor gúzsba kötve kell táncolni. Nem hiszem el azt, hogy 2010 óta egyetlen tehetséges ellenzéki politikust sem "termelt ki" az ország, meg azt sem, hogy senki nem akar miniszterelnök lenni. Valahogy 2010 előtt ez nem így volt. Azért ez fura nem?

kalapácstollú 2017.11.13. 15:53:30

Le lehet hülyézni a népeket, hogy hisznek a mesében.
Szerintem pedig igazából az a hülye, aki nem veszi észre mire van szükségük a népeknek, elutasítja a hit fontosságát, cserébe viszont makacsul hisz abban, hogy debizony, neki van igaza! Fából vaskarika az ilyen, legyen akár párt vagy okoskodó.

Európai téridő 2017.11.13. 18:33:39

A régi értékekhez kapcsolódó elvtársvilági degeroizálási hajlam is túlságosan beleivódott a baloldaliak lelkébe, ezért sem tudnak mesélni.

morpho 2017.11.13. 18:53:14

@kalapácstollú: "Fából vaskarika az ilyen" Az!

@Európai téridő: A baloldaliak alatt kire gondolsz? Arra a szekérderéknyi kisz és volt mszmp tagra, akikkel tele van a fidesz vezetősége? Sokkal több van belőle a fideszben, mint bárhol máshol! Sőt, lassan már csak ott van!

Gróf Leninkoerúthy Taszyló 2017.11.13. 21:05:41

@morpho: Minden választókerületben lehetősége van jelöltet inditani minden pártnak. A listának csökkent a jelentősége. Aki több hiteles egyéni jelöltet állit az nyer. Hogy az ellenzék termelt ki tehetséges politikust vagy nem az mellékes. HITELES politikust nem tudnak felmutatni ezért fog a Fidesz hatalmon maradni. A módszerváltás óta eltelt lassan 3 évtized. Azon már túl vagyunk hogy azért szavazzunk a fosra mert az nem szar. Már pedig a balfaszoldal egyetlen érve az hogy ők nem fidesz. Hát ez bizony qrva kevés az üdvösséghez.

Ez persze csak az én véleményem, nem biztos hogy igazam van.

morpho 2017.11.13. 21:36:42

@Gróf Leninkoerúthy Taszyló: "HITELES politikust nem tudnak felmutatni" Ilyenkor te is röhögsz ugye? Orbán Viktor a hiteles politikus a "Soros tervvel", vagy Rogán Tóni a letelepedési kötvénnyel?
Ugyan már! Azt hittem átment elsőre is, de úgy látszik nem! Figyelj csak neked leírom a lényeget: A fidesz nevű konglomerátumot demokratikus választáson nem lehet leváltani. Hiába állít minden kerületben jelöltet bárki! És nem azért, mert csak a fideszes jelöltek "hitelesek" :) (bocs de ezen megint elröhögtem magam :) hanem, mert a rendszer úgy van összerakva, hogy leválthatatlanok. Most már érted?

Európai téridő 2017.11.13. 22:08:00

@morpho: Baloldaliaknak azokat tartom, akiket a politológusok, médiamunkások is oda sorolnak. Az egykori "mezei"KISZ-, vagy párttagság semmiképpen sem stigmatizáló, hacsak nem avanzsált hivatásos apparátcsikká az illető. De ha egyszerű tagként átgondolván a dolgokat, a rendszervált(oz)ás után átigazolt a másik oldalra, a Fideszbe, a KDNP-be, más érdemleges jobboldali politikai szervezetbe.

Pisti Kecskés 2017.11.13. 22:29:05

Nàlatok utoljàra Gyurcsány mesélt...de mit!

morpho 2017.11.13. 22:36:56

@Európai téridő: Értem én. Van az én jó komcsim, meg ate aljas komcsid! Tiszta sor!

@Pisti Kecskés: "Nàlatok utoljàra Gyurcsány mesélt" Nálunk? Hol???

Figy L M 1 ideYEeeah 2017.11.13. 22:48:23

@morpho: Ha többen szavaznak ballib jelöltre (oldalra) leválthatók. Ilyen egyszerű. Érted?

morpho 2017.11.13. 23:37:02

@Figy L M 1 ideYEeeah: De soha nem fognak többen szavazni! Ilyen egyszerű! Érted?

Gróf Leninkoerúthy Taszyló 2017.11.13. 23:53:31

@morpho: Hát nem ment át elsőre, meg harmadikra sem. A Fideszes politikusok SEM hitelesek! 1szerűen ők vannak pozicióban, és a magyar választó már eljutott oda hogy megértette, nincs értelme szart fosra, gecit ondóra, szemetet hulladékra cserélni! Ennyi!

a nagy hohoohooo 2017.11.13. 23:56:20

@Figy L M 1 ideYEeeah: Mé'mindig a leghülyébbeket vezénylik ki trollkodni?......Szerencsétlen szellemi korlátolt csak röhögni lehet rajtad hehee...tanujj tinó...
Ha gondot okoz az olvasás a kurucon tudod gyakorolni. Ott pont a dedósoknak jó szofisztikált minden szöveg, így akár te is érteni fogod - szuper érzés ám, ki ne hagyd!

Végleges EBESZ jelentés:
A magyar kormány tisztességtelen előnyt élvezett az országgyűlési választásokon.
www.osce.org/hu/odihr/elections/116760?download=true

Ami tisztességtelen az csalás .
1998 óta nem szavaztak ilyen kevesen a Fideszre
A Fidesz kétharmad-közeli eredményét egészen különös megvilágításba
helyezi, ha megnézzük, a párt listája hány szavazatot kapott az elmúlt
négy választáson.
1998-ban 1,34 millióan szavaztak Orbánékra.

2002-ben 2,31 millióan.

2006-ban 2,27 millióan.

2010-ben 2,7 millióan.

2014-ben pedig körülbelül 2,1 millióan.
Ráadásul az adatsorok nem is hasonlíthatók össze egy az egyben, mivel
most a honosított magyarok is leadtak 88 ezer szavazatot, márpedig ezek
95 százaléka a Fideszt erősíti.
Vagyis a Fidesz kevesebb szavazattal szerezhet ismét kétharmadot, mint amennyivel 2002-ben és 2006-ban is kikapott.

Azt, hogy a választási rendszer átírása
mennyire a Fidesznek kedvezett, tökéletesen bemutatja az alábbi diagram.
index.hu/belfold/valasztas/2014/04/07/1998_ota_nem_szavaztak_ilyen_kevesen_a_fideszre/
Látható, hogy négy év alatt a Fidesz pártlistás szavazatainak aránya 52,7 százalékról 44,6 százalékra csökkent, de a parlamenti mandátumaránya érdemben nem változott. Ugyanakkor a baloldali
pártszövetség a négy évvel ezelőtti MSZP-s eredménynél több mint 6 százalékkal jobb eredményt ért el (19,3 százalék után 25,7 százalékot), a
parlamenti képviselete azonban 15,3 százalékról csak 19,1 százalékra emelkedett.
És itt van a kutya elásva:"Azt, hogy a választási rendszer átírása mennyire a Fidesznek kedvezett,"
Persze, az hogy gyakorlatilag a teljes választást, törvényhozással csalta el a Fidesz, nem menti az ellenzéket teljes mértékben. De részben
azért enyhítő körülmény, hogy nem lehet úgy versenyt nyerni, ha valaki a másik célvonalát mindig arrébb teszi, a sajátját meg közelebb....Mert ez történt.
A Fideszre írt választási törvény gyakorlatilag nem engedett mást győzni.
Az egész Európa tudja ,hogy csalással szereztetek 2/3-ot Elfelejted megemlíti a TÉNYT, hogy nem az ország kétharmada szavazott a felcsúti kisvasutasra és bandájára, hanem a parlamenti mandátumok kétharmada lett az övé a megbuherált és személyre szabott választási törvény miatt. voltak manipulációk: a választási körzetek megváltoztatása, a határon túli trianon-magyaroknak állampolgárság osztogatás, levélszavazás lehetősége ezek számára, a külföldön dolgozó magyarok számára a szavazás megnehezítése, többnyire lehetetlenné tevése. Igen, ezek egyenlők a választási csalásokkal .

FCUK10 2017.11.14. 06:39:25

@a nagy hohoohooo: 94-ben sem szavazott az ország kétharmada a szociszadesz kormányra, de nem hallottam a tiltakozásokat. innentől most is hiteltelen.

ha a fidesz kevesebb szavazatot szerez, mint 2002-ben vagy 2006-ban, amikor kikapott, az azt jelenti, hogy a balfaszoldal tudott már több szavazatot szerezni, mint a Fidesz, tehát a feladat nem lenne most sem megugorhatatlan, de mégis az, mert a szavazók nem akarnak megint rájuk szavazni. na innentől viszont nem a fideszen múlik, hogy kikaptok. lehet takarózni a törvénnyel meg a médiával meg akármivel, a lényeg akkro is az, hogy értelmes ember nem szavaz balra, csak a reménytelen nyuggerek meg pár megvezetett barom, és persze a krónikus emlékezethiányosok.

kalapácstollú 2017.11.14. 07:25:09

@morpho: "Orbán Viktor a hiteles politikus a "Soros tervvel""
Jelen állás szerint a választók jelentékeny része szerint ő valóban az. Ezt lehet vitatni, csak nem érdemes.

kalapácstollú 2017.11.14. 07:26:14

@morpho: " a rendszer úgy van összerakva, hogy leválthatatlanok."
Ezt mire alapozod?

kalapácstollú 2017.11.14. 07:28:26

@morpho: Ennek persze oka van. Nem akarnak rájuk többen szavazni.
Bár, szerintem tévedsz. A fidesznek egy ciklusa még 99%, hogy van. De legalább 51%-ra biztos vagyok abban is, hogy háromnál több nincs. Mert akkor már többen szavaznak másra.

kalapácstollú 2017.11.14. 07:54:43

@a nagy hohoohooo: "az adatsorok nem is hasonlíthatók össze egy az egyben"

Így van, nem hasonlíthatóak össze egy az egyben. Nincs is értelme ilyen összehasonlításokat tenni. Abból, hogy 2014-ben kevesebb voksot kaptak, mint mondjuk 2002-ben, nem következik, hogy most is ellenzékben kellene lenniük, pl. Tudom, hogy ilyet nem is írtál - no, de akkor vajon mi másra akarhattál utalni?
2002 egy másik helyzet volt, 2006 is, meg 2010 is. Egy választáson nem abszolút szavazatarány elérése a cél, hanem a győzelem. És 2014-ben egyértelműen a fidesz nyert. Ennyike. Hogy a győztes mindent visz elve volt a 2014-es választásnak? Igen - miként a korábbiaknak is.
Buta dolog ez a nyafogásod, kicsit olyan mintha az 1990-es foci vb után (NSZK- Olaszo. 1-0) a taljánok azon nyafogtak volna, hogy milyen rossz is ez a német csapat, mert csak 1 gólt rúgtak a vb döntőben, bezzeg az 1986-os döntőben (Argentina-NSZK 3-2) még kettőt is rúgtak, de azóta egy góllal visszaestek. Más helyzet, más eredmények. Na, kb erről beszélsz. Nem összevethető eredmények. Ilyen alapon akár olyan csúsztatást is írhatnál, hogy 2010-ben a fidesznek még 262 mandátuma volt, 4 évvel később pedig már csak 133. Na, a mandátumok felét elveszítette, tessék, örülhetsz! :)))))))))

kalapácstollú 2017.11.14. 07:58:58

(Na, a vb-döntők eredményeinél tévedtem, 1990-ben az argentinok ellen döntőztek a németek. Lényegtelen az összehasonlítás szempontjából, az eredmény 1-0 a németeknek. Aki bizony egy góllal "visszaestek" :D 1986-hoz képest.)

Brix 2017.11.14. 08:17:58

Az a helyzet, hogy Orbán sikerének az a titka, hogy a rendszerváltás utáni Magyarország legtehetségesebb politikusa. Nem véletlenül fogja megkezdeni negyedik ciklusát...
Igazi kihívója eddig nem volt, csak fajsúlytalan emberek. Talán Gyurcsány vagy Schiffer érthett volna hozzá egy szintre, de valami azoknál is hiányzott...
Az emberek pedig nem " narratívákra " szavaznak, hanem emberekre...Lehetne ellen narraítvát állítani, de az embereket pont nem érdekli, hiszen nincs alapvetően orosz-ellenesség, Paks-ellenesség, de a korrupció sem érdekel senkit, vagy a gazdagok megfingatása...
Orbán viszont egy nemzetközileg valóban elismert államférfi, az EU egyik legbefolyásosabb, legrégebbi politiusa... Merkel örül ha megköti a koalát, és nem bukik meg... Orbán személye sokat segített , hogy nemzetközi szinten ilyen magasan legyen az ország, hiszen ügyesen lavírozik Oroszország és a migráció miatt meggyengült Nyugat-Európa között....Eszközök meg nincsenek ellene, mert a nyugati köznép megundorodott az ultraliberális politika következmémyeitől és hódít a populizmus...Orbánt istenítik...

kekex 2017.11.14. 08:23:18

@FCUK10:
Nem azt tagadta az ellenzék, hogy a migrációs probléma létezik, hanem egyrészt (lassan írom, hogy még Te is felfogd) van migráció és van menekültprobléma, és aki ezeket összemossa nagyonnemkeresztény(lásd még Ferenc pápa szövegeit) és nagyonnememberi (de ez a jobbosoknál alapkövetelmény)
Másrészt azt állította az ellenzék, hogy ez nem MAGYAR probléma, mert épeszű menekült és migráns nyugatra vágyik, és eszük ágában sincs Magyarországom maradni (ahogy a Don-kanyart és 56-ot EGYÜTTESEN meghaladó magyar állampolgári veszteség is mutatja)
Többszázezer menekült és migráns szambázott át az országon, csak annyi nyomot hagyva, hogy verhették a mellüket utána a "kiskereskedelmi forgalom felllendülésén"
amíg Orbán a Keletinél - politikai haszonszerzés érdekében - fel nem duzzasztotta őket, aztán az általuk megváltott vonatjegyek helyett ingyen busazoztatták őket a határra:
aminek az árát Te is fizetted (feltéve, ha nem vagy "szavazásra jogosult" viszont külhoni magyar, aki azért annyira még nem hülyült meg, hogy ezeknek adózzon)!

Cinkes 2017.11.14. 08:24:22

a hozzál magaddal még egy embert mintájára el kéne indítani a verjél agyon egy fideszest mozgalmat.

2017.11.14. 08:27:53

@morpho: ne hazudj, letagadtátok.

sok valódi problémának még a létezését is lehazudjátok, de ez szerinted nyilván nem mese, hanem a valóságra reflektálás...

kekex 2017.11.14. 08:30:44

@Brix:
Hány éves vagy királyfi? És még hiszel a mesékben? Magasan jegyzett államférfi? Ugye ezt a qurmánypárti sajtóból szoptad (tövig) Páriaként kezelik,l krakéllerként, és sok Magyarországnak kedvező döntést elmeszelnek, mert nem tud szövetségeseket találni. Hacsak Le Pen-éket, és a nyiltan barnuló "eurószkeptimistákat" nem számolod - de az Unió sem igazán számolja őket, marginális problémákat okoznak. És "nagyon tehetséges" abban, hogy az országot a margóra, vagy annál keletebbre viszi. Gazdaságileg meg még a körnmyezetünkhöz képest is csúszunk lefelé!
Az ellenzék előbb utóbb el fogja kérni a CÖF-molinót, miszerint nem leszünk gyarmat!
(értsd: ÖROSZgyarmat)

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 08:32:27

Valahogy az embereknek könnyebb azonosulni és hinni abban, hogy tehetséges, sok mindent elérhet, és van célja a munkájának, minthogy a ballibek merjünk kicsik lenni, tagadjuk meg határontúli honfitársainkat, és rohadtul bűnös nemzet vagyunk dogmáiban.

Fura mi ?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 08:33:33

@Cinkes:

"el kéne indítani a verjél agyon egy fideszest mozgalmat."

Így van.

Csak figyelni kell arra, hogy az eső nehogy essen, mert nem mennek 5-mél többen akkor.

torró 2017.11.14. 08:33:38

Aki nem látta, annak javasolnám ezt a videót! Most ne ess le a székről! Az ATV egyenes beszéd adásában Békesi Lászlóval beszélget a riporter. Úgy hiszem elég tanúságos lehet, főleg az ellenzéknek! Tedd félre az ellen érzésedet és nézd végig. Megéri! És ez nem reklám, és én egyáltalán nem szavaznék rá, mégis sok mindenre rávilágít!
www.atv.hu/videok/video-20171110-bekesi-laszlo

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 08:34:38

@Brix:

Perfect elemzés.

Orbántól és a Fidesztél jobb alternatíva, ma és itt, nincs az országban.

Cinkes 2017.11.14. 08:38:02

@Ballib cenzúrázók réme 25: nem eshet mindig. te meg amúgy is az elsők között lennél.

torró 2017.11.14. 08:38:47

@Cinkes:
Gondolom te vagy a demokratikus ellenzék aktivistája? Ezzel akarsz választást nyerni? És ti mondjátok hogy a fidesz tele van komcsikkal! Bazd meg a Rákosiék művelték ezt annak idején te nagyon hülye gyerek! Sokat segítettél az ellenzéknek! Ennyi eszed van?

Brix 2017.11.14. 08:42:53

@kekex: Nem kezelik páriaként...A nyugati, liberális sajtóban is az EU legbefolyásosabb politikusai között tartják számon, közvetlenül Merkel és Macron után... AZ USA-ban meg különösen kedvelik Orbánt, hiszen a muszlim és migráció-ellenes hagulat ott is nagyon magas fokon van... A magyar és főleg német libsi sajtó persze az ellenkezőt próbálja kommunikálni...
A gazdasági visszaesés főleg korábban volt, a többi V4 országhoz képest...Mostanában azért már jól megindult a gazdaság, és felzárkóztunk a GDP-növekedés ütemében

Cinkes 2017.11.14. 08:43:36

@torró: kicsit félreérted a dolgot. az emberek hadd szokják, hogy a kommunista fajtádtól csak így lehet megszabadulni, különben a féreg fajtád mindig visszakúszik valahogy.

chrisred 2017.11.14. 08:48:45

@morpho: Nem baj, csak sajnálatos módon nem lehet vele nyerni. A gyerekkorban ragadt választók döntenek, nekik kell esti mesét prezentálni a jóságos és erős állambácsiról, hogy az apakomplexusuk ki legyen elégítve. Orbán is megpróbálkozott felnőttként szólni az emberekhez, a gyurcsányi hanta kétszer is leverte. Most már nem hallunk tőle értelmes gondolatokat, csak rémtörténeteket a hétfejű Sorosról meg a gonosz fekete emberekről.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.14. 08:50:50

A liberális narratíva csődöt mondott.

Így az emberek oda fordulnak, ami más. Akkor is, ha az részben nem igaz.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 08:51:21

@Cinkes:

Azt ugye tudod, hogy Gyurcsány volt az aki jelentegetett a Dialógus Csoportról Pécsett, amiért az MSZMP KB leszólt a vizsgáira ?

És ugye tudod, hogy eközben Orbán lakására lehallgató berendezést szerelt ugynaaz az MSZMP KB, és a Gyucrsány féle ügynökök ?

Az se titok, hogy az MSZMP utódpártját MSZP-nek hívják, akik örököltek tagságot, és vagyont egyaránt.

Ha az utolsó munkásőr is meghal, az MSZP kiesik.
Azaz közel a vég.. :DDDD

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.14. 08:52:04

@morpho:

A liberális narratíva éppen ennek az ellenkezőjét teszi: nem vesz tudomást a valódi kérdésekről.

Brix 2017.11.14. 08:52:48

@kekex: " Másrészt azt állította az ellenzék, hogy ez nem MAGYAR probléma, mert épeszű menekült és migráns nyugatra vágyik, és eszük ágában sincs Magyarországom maradni"
Na ez nem teljesen igaz. Ahová beengedik őket, ott mindenhol letelepszenek valamilyen számban.
Dél-Olasz, Görögország , Portugália sem gazdag, sőt munka se nagyon van és mégis tele van migránsokkal. DE, Szerbia is migránstanya lett, a nyitott határai következtében...
Az egyetlen ésszerű megoldás a jelenlegi szigorú bevándorlási politika ( így is kapott tavlaly 700 körüli ember valamilyen védelmet...)

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.14. 08:52:58

@Cinkes:

Ez jó lenne. Csináld meg. Ezzel csökkentenéd 1-2 %-kal a ballib szavazatokat.

chrisred 2017.11.14. 08:53:43

@Brix: Ez is egy mese. Hogy a világ politikusai körbeülnek a tábortűz mellett, és hallgatják a bölcs Orbán apót, aki egy kicsiny országból érkezve mindenki elkápráztat az éleslátásával és az ékesszólásával. Bullshit. Egy politikusnak akkora tekintélye van, ami a kezében lévő hatalom, egy magyar kormányfőnek nemzetközi szinten nulla.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 08:56:09

@morpho:

Mégis csak mi állítjuk meg a Schengeni határon a migránsokat, mert Soros még egyenlőre megtiltja a többieknek ezt.

eloi 2017.11.14. 08:56:15

@Okos Tóbiás: Ne légy nagy arc! Mindenki "mesél"! Csak a maga meséjét. A fasizmus, nácizmus, marxizmus, kommunizmus, liberalizmus..., stb. meséit is bevették, beveszik tíz és százmilliók!!! CSUPA FELNŐTT! És ma is beveszik, bevesszük, amiket be akarnak velünk vetetni. Ne légy már naiv.

chrisred 2017.11.14. 08:57:04

@Brix: Kezdjük az elején: egy ország bevándorlási politikája teljesen más, mint a nemzetközi szerződésekből fakadó menekültügyi hatósági kötelezettségei.

Cinkes 2017.11.14. 08:59:59

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: kicsit félreérted, szarok én az ellenzékre, de annak örülnék ha bepótolnánk amit 89-ben elmulasztottunk és a a kommunista fajtád kipusztulna.

eloi 2017.11.14. 09:00:42

@morpho: Csak, hogy a Fideszben egykori balosok vannak, máshol meg mai marxista-leninisták!!! Nem mindegy. (Lásd TGM cikkeit is pl. a Mércén! Megy az osztályharc keményen!)

chrisred 2017.11.14. 09:01:15

@Brix: 2. Ezekben az országokban mind magasabb az egy főre jutó GDP, nem egy teljesen ismeretlen nyelven beszélnek, és nem fagynak meg télen a sátraikban.

Cinkes 2017.11.14. 09:01:31

@Ballib cenzúrázók réme 25: nem tudom miért gondolod, hogy gyurcsány megúszná.

Ad Dio 2017.11.14. 09:04:06

Messzebb nem is lehetne az igazság.

Napjainkban éppen hogy a nagy átfogó mesék végső agóniáját nézzük végig. Nem több ideológia kell, hanem épp ellenkezőleg: kevesebb. A Fidesz nem ideológiákat és meséket tol, hanem az emberek meglévő valós érzéseit artikulálja a maga meglehetősen bumfordi módján.

Ha mesegyártás a liberális baloldal nagy megoldása volt a közelmúltig, de vége. Minden errefelé megtett lépés hiábavaló.

torró 2017.11.14. 09:04:23

@Cinkes:
Vagyis a te logikád szerint, minden fideszes szavazó kommunista. Akkor te meg ezek szerint fasiszta vagy. Ha nem, akkor mi vagy? Nos , mivel csak normális emberrel szeretek szót váltani, veled többet biztos nem. Tudom, leszarod. De akkor álj neki bakker az ötletednek, ha tökösnek érzed magad ne csak a pofád jártasd itt. Van 2.5 milla szavazója Orbánnak, nem fogsz végezni a szavazásig! Basszus a 10 éves unokámnak sokkal több esze van mint neked!

Cinkes 2017.11.14. 09:09:37

@torró: még mindig nem érted, nem akarok én választást nyerni, tart ameddig tart, egy mozgalomról beszélek amit nagyon régóta megérdemelne ez az ország.

élveteg 2017.11.14. 09:26:56

Mi a fidesz sikerének a titka ? Az ellenzéke

I-Work 2017.11.14. 09:28:56

T. B1 Blog!
A post alapvető tévedést tartalmaz... Teljesen mindegy ugyanis, hogy a fidesz és /vagy a NER rendszerének ca. 2 millió feltétlen választója, hívője, talpasa mit tesz...
Teljesen mindegy, hogy a fideszt leváltani nem akaró, a fidesz farvizében a lecsorgó, lepattanó üzletekből busásan megélő kvázi ellenzéki politikusok mit nem tesznek!
Amíg 4 millió választó korú szavazó, a fotelból otthon ülve eltűri, sőt részben azonosul a fidesz hatalmi tévelygésével, -mert ki ne számolt volna el jogosulatlanul életében legalább néhány ÁFA-s számlát-, és a mi is csalunk, ők is csalnak érzés, valamint hogy akinek jutott az semmiért nem vállal felelősséget, mert kuporgatja az ingatlanát és néhány tízmillió forintját, - addig ez a rendszer, ez a kormány nem váltható le!
Amíg nincsen látható elégedetlenség, közkeletűbb kifejezéssel élve, nincsen kormányváltó hangulat, addig Orbán és talpasai hatalmon maradnak!
Tessék tudomásul venni és kimondani, hogy a fidesz maga is posztkommunista párt, a posztszovjetista retorika, a posztkádárista romantika a fidesz meséje, megfejelve valamilyen kicsavart feudál-bolsevik maoista autokráciával!
Magyarországon nincsen klasszikus értelemben vett keresztény-konzervatív párt, minden politikai tömörülés a szocialista csecseket szívja.
SEM A DK, SEM AZ EGYÜTT, SEM A MOMENTUM, SEM AZ LMP NEM TUD ÚJAT MONDANI A VÁLASZTÓKNAK, MERT A SZOCIALIZÁCIÓ, A GONDOLKODÁS ALAPJA JOTTÁNYIT NEM TÉR EL A FIDESZTŐL!
Nagyon is a választók felelőssége annak eldöntése, hogy hatalmon tartják-e a fideszt, vagy leváltják olyan áron is, hogy aki hatalomra kerül, az szinte kizárt, hogy ki tudja tölteni választási ciklusát! Amennyiben a fidesz elbukna, jó eséllyel egymást gyorsan váltó kormányok alakulnának, amíg elő nem kerülnének azok az emberek, akik képesek másként gondolkozni és képesek valóságos alternatívát teremteni.
A társadalom döntése, hogy képes-e politikai tömörülésektől függetlenül, országgyűlési választásokon, saját elhatározásából egységesen valamelyik kvázi ellenzéki csoport támogatására, vagy valamilyen elégedetlenségi, engedetlenségi mozgalommal akarja-e kikényszeríteni a változást.
Százezer ember egységes fellépése elegendő lehet a kormány megbuktatásához! Mi az édes jó fenéről beszélünk, amíg semmilyen szándékegység nincsen a társadalomban?

I-Work 2017.11.14. 09:30:23

@Okos Tóbiás: A blogger finoman szólva is romantikus tévedésben van.

I-Work 2017.11.14. 09:34:30

@morpho: Részben van igazad...
Előbb olyan társadalmi közeg kell, amely képes meghallani, szándékozik észrevenni a fidesz tévelygését és hajlandó ez ellen fellépni.
Nincsen ilyen közeg. A társadalom dagonyázik a semmiben.
Mindehhez hozzájárul az is, hogy az a bő másfél millió választó, aki külföldön él és egyébként társadalmilag /politikailag aktív, - nincsen jelen a magyar közéletben. A változásnak sem alapja, sem katalizátora nincsen.

Brix 2017.11.14. 09:37:25

@chrisred: "Ezekben az országokban mind magasabb az egy főre jutó GDP, nem egy teljesen ismeretlen nyelven beszélnek " Sokkal gazdagabb Budapest vagy Prága , mint a magas munkanélküliséggel sújtott dél-európai régiók többsége. Nem véletlenül van egyre több külföldi nálunk is...Nyilván az elsődleges célpont az mindig Németország lesz a legtöbb embernek, de ahol milliók vándorolnak , azon az útvonalon mindig veszélyes lesz.. Az EU-nak az lenne az implicit célja, hogy a jól fejlődő V4 államok fogadjanak be bevándorlókat, hiszen a nyugat valójában már telített... A lényeg: Orbánnak igaza van az alapkérdésekben. Nekünk még a nyugatot is meg kell védenünk saját magától, hiszen az önsorsrontó migránspolitika minden európai országot veszélyeztet. 10 milliók készülnek Európába jutni és már millók úton vannak, akiket kvóták szerint akarnak elosztani...Ez valódi veszély!

I-Work 2017.11.14. 09:39:47

@FCUK10: A népvándorlás elkerülhetetlen! Klimatikus okokból a következő 20 év alatt, ca. 3 milliárd embernek kell elhagynia emberi életre alkalmatlanná váló otthonát!

Baromság, amit a fidesz csinál! Amennyiben nem szocializáljuk a népvándorlók elő őrseit, úgy senki nem fog megvédeni minket a fősodor tömegtől. Orbán cseszheti a kerítését, olyan falat még nem építetek a történelemben, amelyet jelentős tömeg ne lett volna képes lerombolni.
Szervezett, átgondolt logisztikával tudjuk az országunkat és a kontinenst megvédeni, a vallásgyűlölet szításával biztosan nem.

Kivlov 2017.11.14. 09:40:19

Jelenlegi kínálatban nincs jobb az orbán-kormánynál.
Az ország meg megérdemli. 2002ben egy jó kormányzás után zavarták el orbánt, csak mert a magyarnak épp mindig az a rossz, ami van. A sok kis naiv meg azt hiszi, ami utána jön, az majd jobb lesz. hát nem lett...

I-Work 2017.11.14. 09:43:52

@Gróf Leninkoerúthy Taszyló: Nincsen semmilyen másik oldal, vegyed már észre!!!
Csőd, milyen csőd?
Jól megél mindenki a fideszből úgy, hogy zérő felelőssége van. Épeszű megélhetési politikus miért is akarná a fidesz leváltását? Így jó, ahogy van, - nekik.
Beszélj magadról, a társadalomról... Legfeljebb 2 millió teljesen idióta áll ki tűzön-vízen keresztül az önjelölt koronás fő hűbéri rendszere mellett.
Elmesélnéd, hogy mit tesz ez ellen a többi 5 millió választó?

I-Work 2017.11.14. 09:45:22

@morpho: Semmi nem "stimmel", mert nem a valódi problémáról van szó. A psozt is csak terel..

I-Work 2017.11.14. 09:49:49

@morpho: A mostani politikai tömörüléseknek nem érdeke a fidesz leváltása, mert mindenki busásan dagonyázik, nulla felelősséggel a fidesztől lepattanó üzletekben.
Tehetséges politikus biztosan akadna, de nincsen olyan érdekkör, amely alkalmas embert engedne feltűnni nagyobb nyilvánosság előtt.

I-Work 2017.11.14. 09:52:54

@Európai téridő: A fidesz és a nem létező KDMP is baloldali, ráadásul az ortodox, fundamentalista fajtából, feudál-bolsevik szemlélettel.
Magyarországon nem létezik keresztény-konzervatív gondolkodás, tessék már észrevenni, hogy mindenki csal!!!
Teljesen jó a poszt-szovjetista rendszer, nem kell gondolkozni, nem kel felelősséget vállalni.

chrisred 2017.11.14. 09:58:23

@Brix: Budapestről van szó, vagy Magyarországról? Közismert tény, hogy a nálunk élő külföldiek fele Budapesten él, tehát a budapesti arány semmit nem árul az egész ország demográfiai helyzetéről a bevándorlást illetően.

I-Work 2017.11.14. 09:58:45

@chrisred: A realitás más, cimbora. Klimatikus okokból a következő 20 évben 3 milliárd ember számára a jelenlegi élettere emberi életre alkalmatlanná válik.
Minden más mese.
Glaciális időszakokban a népvándorlás iránya Északról, déli irányba mutatott, Róma bukását lényegében ez okozta.
Most ellentétes a népvándorlás iránya. A 2/3 nem fogja szabályozni az átlaghőmérsékletet és a csapadék mennyiségét.
Szóval a világegyetemről még nem bizonyosodott be, hogy ne lenne határa, az emberi hülyeségről már bebizonyosodott, hogy határtalan.

Brix 2017.11.14. 10:02:11

@I-Work: "Baromság, amit a fidesz csinál! Amennyiben nem szocializáljuk a népvándorlók elő őrseit, úgy senki nem fog megvédeni minket a fősodor tömegtől. " Ezeket a tömegeket nem lehet szocializálni , mivel ők a saját kultúrájuk , vallásuk, identitásuk szerint akarnak majd élni, ezért magyarok soha nem lesznek. A népvándorlás ellen védekezni kell: új nemzetközi szerződések, emberjog átalakítása, a jelenség katonai-védelmi kérdésként kezelése... Valójában ez egy spontán, törvénytelen , és erőszakos folyamat amit üldözni kellene nemzetközi szinten. Hiszen első mindig a befogadó ország érdeke kell hogy legyen, nem a bevándorlóké . Ha nem önkéntes befogadáson alapuló és törvényes a migráció, akkor az erőszakkal-háborúval egyenlő
Aki jót akar magának, az minden eszközzel kívül tartja a határain a nincstelen , barbár embertömegeket.

GyMasa 2017.11.14. 10:04:47

@morpho:
...nem kitalálnak egy nem létező, mesebeli ellenséget, aki ellen aztán jól megvédenek minket!...
Pedig pl. az USA-ban a progressziv baloldal most pontosan ezt csinalja!
Az USA, demokraciailag sokkal fejlettebb nepe pedig nem ker ebbol a dologbol!
Meg is latszik, a valasztasi eredmenyeken.
Leforditva ez a magyar viszonyokra:
Valoban a problemakra kellene terveket kesziteni, es megprobalni meg(vissza)szerezni a hitelesseguket.
Bar, a magam reszerol a baloldalt teljesen remenytelennek latom. Sokkal nagyobb szuksege lenne az orszagnak egy igazi kozepjobb formaciora.

I-Work 2017.11.14. 10:05:52

@chrisred: Főleg azért, mert Rogán államkötvényes gazdag, ám de bűnöző bevándorlói nagyjából 50x többen vannak, mint az a néhány szerencsétlen menekült, aki el sem tud innen menekülni, mert hónapokig rezervátumban tartják. Qantanamo Bay *****-os Hotel ehhez képest.
Miről beszélünk?
Az EU népesség kb. 800.000 millió fő. 40 millió bevándorlót alig lehetne észrevenni, a népesség 5%-a lenne!
Miért is kell hisztériát kelteni?
Magyarországon 100.000 menekült adná a népesség 1%-át. Ehhez képest 2.000 migráns miatt megy a cirkusz, de Rogán ca. 50.000 kötvényes muszlimja, kínaija, hindije nem számít. Ők zsebbe fizetnek... Vannak a jó muszlimok és a rossz muszlimok...
A sötét egyetlen árnyalata...

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 10:06:23

@I-Work:

"Klimatikus okokból a következő 20 év alatt, ca. 3 milliárd embernek kell elhagynia emberi életre alkalmatlanná váló otthonát!"
Ez pontosan így van.

"átgondolt logisztikával tudjuk az országunkat és a kontinenst megvédeni,"
Ez viszont marhaság. Az integrációra képetlen muszlim csürhe sokkal hamarabb integrál minket magához (azaz megöl mindenkit aki nem esik térdre Allah elött), mintsem megtanuljanak egy nyelvet, vagy munkába álljanak.

A németek már próbálkoznak több milliárdod költenek erre, mint a magyar GDP.
Ezidáig sikertelenül.

Ez honfoglalás.
Azaz vagy megvédjük a határokat, vagy elbukunk.
NIncs más út.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 10:07:40

@I-Work:

Te magad mondtad hogy több mint 3 milliárdan fognak jönni.

Akkor miért csak a 2015-ben elsoztásra kerülő pár ezerrről hazudozol ?

Brix 2017.11.14. 10:10:10

@chrisred: A cél a magyar identitás , a "homogén" nemzetállam megtartása lenne, minél hosszabb távon...Orbán szélmalomharcot vív a globalizáció káros folyamatai ellen, de legalább még t 10-20 évig nyugtunk lesz a migránsoktól ( talán ...) ...Legyen Magyarország a polgári jólétben és biztonságban élő fehér ember országa a jövőben! Ami nem kell: arab-nérger nincstelen embertömeg, hiszen az csak tehertétel lenne a társadalomnak.

I-Work 2017.11.14. 10:11:39

@Ballib cenzúrázók réme 25: Marha...
Basszus a qurva életbe, hogy nem lehet felfogni: Soros egy nulla spekuláns, aki elvégzi az alja munkát...
Soros a klíma menekültek jogait kötvényesíti és kötvény-cserét hajt végre az EU-val.
Sarkítva és érhetőbben: a menekültek különböző jogait eladja az EU-nak, kvázi rabszolgásítja a kontinensre belépő embereket.
Soros az ide menekülők jogait korlátozza, gazdasági eszközökkel, - ezen a tevékenységen kicseszett nagy haszon van, olyan nagy haszon, hogy lényegében egy büdös buznyákba nem kerül néhány tízezer, vagy százezer menekült eltartása. Ez csak logisztikai kérdés egyelőre.

Ad Dio 2017.11.14. 10:12:31

@I-Work:

"A realitás más, cimbora. Klimatikus okokból a következő 20 évben 3 milliárd ember számára a jelenlegi élettere emberi életre alkalmatlanná válik.
Minden más mese."

Ez egy nagyon-nagyon-nagyon túlzó szám. A jelenség realitás, de csak nevetségessé és hiteltelenné lehet váni ilyen baromságokkal. Az ügy nem milliárdokat, hanem csupán egy nagyságrenddel kisebb tömeget, néhány százmilliót fog mozgásra sarkallni.

Már feltéve ha addig nem teszünk valamit. Az akcióterv két lábon jár: erős és szigorú határvédelem és kinyúlás az érintett területek felé, ott a mezőgazdaság és a feldolgozóipar felépítése.

A befogadás és az integráció még az európai lakosság néhány százalékát kiadó tömegnél is teljes kudarc. Ennél többnél már egész egyszerűen polgárháború. Elébe kell menni az ügynek, ez igaz. Csakhogy nem a befogadás felfuttatásával.

Európai téridő 2017.11.14. 10:18:04

@morpho: Bizony, ez már csak így működik. Brecht is megmondta, hogy a népet nem lehet leváltani, bár az ő honfitársainak egy jelentős része és a világ egykori legnagyobb orszázának vezetői is próbálkoztak vele, a korai Habsburgokról, törökökről nem is szólva.
@I-Work: A kereszténydemokrácia II. vh. utáni történetéből nem szabad kifelejteni azt a rész, amelyben a Szövetséges Ellenőrző Bizottságok a legyőzött országok náci/fasiszta politikai szervezeteit betiltották és a demokratikus újjáépítést legjobban segító politikai pártnak a németeknél és az olaszoknál is a kereszténydemokraták tűntek, az ő működésüket támogatták ezerrel. Ez Magyarországon másképp történt a szovjetizálás előtti pár koalíciós évben, de Barankovics István, a francia szótáras Eckhardt Sándor és sokan mások azért sokat tettek a kereszténydemokrácia eszméjének tekintélyéért. Az, hogy politikai/világnézeti párt a KDNP, ez az általa "álkeresztényeknek" nevezett káderek csatlakozását is eredményezhette, de nem biztos, hogy szőröstül-bőröstül azok ők.

Brix 2017.11.14. 10:18:25

@I-Work: "Az EU népesség kb. 800.000 millió fő. 40 millió bevándorlót alig lehetne észrevenni, a népesség 5%-a lenne!
Miért is kell hisztériát kelteni? "

Nem, az EU népesságe csak 510 millió fő... Ezen belül rohamosan nő az afrikai/ázsiai muszlim lakosság részaránya , különösen a fiatal lakosság között...
A problémák már adottak: dezintegráció, bűnözés, szegregáció, terrorizmus...
Ide még 40 millió nincstelen , nemileg "imbalanced" tömeg a végét jelentené az európai kultúrának és az itt élő népeknek...

chrisred 2017.11.14. 10:19:00

@I-Work: A realitás az, hogy az emberiség történelmében, ha egy közösség lakóhelye katasztrófasújtotta területté válik, az ott élők szinte kivétel nélkül az áldozatává váltak. Az emberi társadalmak helyhez kötötten élnek, a mobilitás csak egy szűk réteg kiváltsága. Amit innen visszatekintve vándorlásnak tekintünk például a jégkorszakban, az egy akkori ember sorsában és életkörülményeiben szinte érzékelhetetlen változás volt.

metal · http://electric.blog.hu 2017.11.14. 10:19:58

A poszt alapgondolata jó (hogy alternatívát kellene végre nyújtani a Fidesszel szemben), de mikor vetkőzitek már végre le azt az alapattitűdöt, hogy aki a Fideszre szavaz az sötét hülye? Amíg minden közlésetekből árad ez a szemlélet, addig esélyetek sincs megszólítani a választók nagy részét.

GyMasa 2017.11.14. 10:21:09

@morpho:
...Nem hiszem el azt, hogy 2010 óta egyetlen tehetséges ellenzéki politikust sem "termelt ki" az ország,...
Dehogynem!
Vonat felhozza Simicska,
Szel Bernadettet az LMP,
Ott van a momentum,
A ketfarku kutyapart
meg a tobbi kis partocska
...meg azt sem, hogy senki nem akar miniszterelnök lenni...
Azert ugye az is megvan, hogy ez nem ugy mukodik, hogy felteszem a kezem, hogy "en akarok miniszterelnoklenni" es egybol meg is valasztanak?
Ez is egy karrier, es emiatt ennek is pontosan megvan a modja, utja, idotartama, amennyi ido alatt azza lehet valni!
Orban sem 6 honap alatt lett minisztereknok...
Sikeres miniszterelnokke valnia pedig meg tovabb tartott.
Szoval, ha MA jelentkezik valaki, hogy vallana, annak szerintem legalabb 1-2 cikluson keresztul bizonyitania kell, mielott egyaltalan eselye lesz indulni a posztert...
- karizmatikus egyennek kell lennie, aki kepes megszolitani az embereket. Tehat kepes pl egy egybefuggo, magyar mondatot 10 000 ember elott elmondani. Ereznie kell, hogy mit akar a nep, es ugy viselkedni, mint aki meg is fogja adni nekik, amit kernek.
- Rettentoen dorzsoltnek es kitartonak kell lennie, hogy kikerulje a minden bizonnyal (az osszes oldalrol) razudulo karaktergyilkossagi kiserletet.
- Pontosan ertenie kell azt, mire van szuksege annak a retegnek, akiktol azt varja, hogy ra szavazzanak. ha ugyanis nem erti, (mint ahogy az ellenzeknek pontosan fogalma sincs rola/nagy ivben szarik ra) mit akarnak az emberek, akkor nem fogjak megvalasztani )
...Valahogy 2010 előtt ez nem így volt...
Hat, nem tudom, de nekem inkabb az remlik, hogy pont 2010 elott nem volt jellemzo az uj emberek megjelenese...
2002-ig siman a mszp-szdsz-fides trio passzolgatta egymasnak a labdat, es kb zero uj arc jelent meg a rendszervaltok mellett.
Akkor inkabb csak fogytak a partok/arcok a palettarol, ahogy szepen lassan hasznalodtak el!
2006 utan indultak meg az uj formaciok jelentosebben, amikorra nyilvanvalova valt, hogy egyik akkori formacio sem kompetens.
Aztan ugye a leendo miniszterelnokoknek onkent kellene felemelkedniuk, es nem ilyen kutyakomediaba illo castingon "kivalassztodniuk", amit lathattunk 2008-ban, 2014-ben, es az iden...
...Azért ez fura nem?...
Szerintem nem.

chrisred 2017.11.14. 10:24:02

@Brix: Az Unió lakossága nem egyenlő Európa lakosságával. Semmi nem támasztja alá, hogy a második-harmadik generációs bevándorlók arányaiban nagyobb szaporulatot alkotnának. Nyugat-Európa számára a kelet-európai és balkáni szervezett bűnözés nagyobb problémát okoz, mint a más kontinensről érkezők által behozott.

GyMasa 2017.11.14. 10:30:11

@FCUK10:
Jajj, hat nem erted!!!
A baloldalon meno az aldozatszerep!
Tudod, ott az aldozati pontok az illeto ertekmeroje.
Mondjuk ezzel csak annyi a baj, hogy ez elegge megakadalyozza oket alapbol a hatalomra jutasban, hiszen, akkor nem lehetnek aldozatok, mert egy hetkoznapi embernek kicsit furcsa egy "aldozat" miniszterelnok-, meg part...

Állítsuk meg a ......... 2017.11.14. 10:32:01

orbán facebook oldaláról:

"Üdv minden Csoporttársnak! Csodálatos élmény volt tegnap a Kongresszuson részt venni és küldöttként nagyon jó érzés volt, hogy magam is szavazhattam az Orbán Viktorra, és a már jól ismert stábra, még akkor is, ha csak egy csöpp volt a szavazatom a tengerbe! Csodálatos, és ugyanakkor megnyugtató érzés volt látni, hogy egységes, korrekt és magabiztos a Kormány, és az eredmények magukért beszélnek!"
.
.
"MINISZTERELNÖK ÚR A LEHETÖ LEGJOBB KEZEKBEN VAN AZ ORSZÁG VEZETÉSE ,ÉS A MINISZTERELNÖK ÚR A MAGYAROK -MAGYARSÁG-ŐSSZMAGYARSÁG MEGMENTŐJE !!! "

.
.
"Hajrá Magyarok! Hajrá FIDESZ! Hajrá KDNP! Lehet választani - a nemzeti büszkeség és a "merjünk kicsik lenni" , az Istenteremtette nemek és a genderelmélet, a munka és geschaft, a család és a homo globalicus, a biztonság és a merényletek között - rajtunk, magyarokon múlik 2018-ban."

.
.

Állítsuk meg a ......... 2017.11.14. 10:32:55

tessék mondani ez a hitgyüli, vagy inkább már a veszélysebb szcientológus kategória?

VaradiJanos 2017.11.14. 10:34:49

@morpho: az olimpiához hasonlóan kéne egy paraválasztás is, hogy gulyás manci, füttyősnarkóc és hibbantböszme is eséllyel versenyezhessenek

VaradiJanos 2017.11.14. 10:36:06

@metal: hogy mered megkérdőjelezni a posztoló és pajtásai felsőbbrendűségét? Náci-e vagy?

Brix 2017.11.14. 10:36:58

@chrisred: Európáról nem beszélünk , csak EU -ről , mivel minket a közös EU-s bevándorláspolitika érint leginkább. Az EU-ban csak 512 millióan élnek , minusz UK
A legtöbb probléma , a már említett Balkán, kelet-eu-i bűnözők mellett, az észak -afrikai bevándorlókkal van. Ha a jővőbeli trendeket nézzük, akkor egyre több ázsiai-afrikai bevándorló lesz az EU-ban. Szerbiában, Bulgáriában, Romániában alig van népszaporulat... Afrika viszont 2050 -re megduplázhatja a lakosságát...Ez a valós veszély....Másik kérdés a nemi kiegyensúlyozatlanság: a bevándorlók 70-80% férfi, szintén nagy veszély a társadalomra...
Olyan ország nincs , ahol jól járnának a kultúridegen, barbár, nincstelen fiatal férfiak tömegeivel... EZ háború, nem bevándorlás!

FCUK10 2017.11.14. 10:37:07

@kekex: te hol élsz?
szegedma.hu/hir/szeged/2017/09/az-ellenzek-migracioval-kapcsolatos-kommunikacio-evolucioja-7-pontban.html

kiemelem a lényeget: "Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes 2015. június 18-án egy Lendvay utcai demonstráción azt mondta, hogy „a bevándorlás álprobléma, amit a Fidesz kreált”, mert „az igazi gondot a magyarok kivándorlása jelenti”. Horváth Csaba szocialista politikus ugyanezen a napon tett Facebook-bejegyzésében ugyancsak „álproblémának”, ezen kívül „hisztinek” és „műbalhénak” nevezte a migrációs kérdést. "

Állítsuk meg a ......... 2017.11.14. 10:38:29

addig, ameddig lesznek olyan idióták, akik megcibálják azt, aki kidobja nemzeti hitgyüli konzultációs papírját
sőt szerintem még fel is írják és le is jelentik ingyen a pártközpontba, pusztán hazafiasságból, addig itt még mindig rákosi szelleme kísért

morph on deer 2017.11.14. 10:38:46

@Brix:
“Nekünk még a nyugatot is meg kell védenünk saját magától,...”

Tényleg, bzmeg! A sok marha csak úgy árad velünk szemben az autobahnon, egyedül mi tudjuk a helyes irányt!
Ja.
Mert nekünk “prófétánk” van, aki megmondja a tutit, mindenki más hülye.

Ezért is nekünk a legjobb, mi?

Állítsuk meg a ......... 2017.11.14. 10:42:03

@morph on deer:

Te "véletlenül" nem ezt szajkózta az a sok szájbarágós hülye a szocializmusban is, hogy a nyugat hanyatlik?
.
.

Andy73 2017.11.14. 10:42:19

"(A nagy debatőr, a szellem vitatkozó legendája 2006-ban leolvadt Orbánról, azóta pedig nem is tesz semmit, hogy visszaépítse. Ennyi demokrata: utálja a vitahelyzetet, ahol valódi kérdésekkel szemben, valódi párbeszédben kellene megvédeni hamis érvrendszerét.)"

Valódi párbeszéd? Ezt komolyan mondod Öszöd után?
Csak egy bolond áll le vitázni egy hazug emberrel.

Az pedig a baloldal önáltatása, hogy a kormányzást kizárólag a szavak döntik el, és nem a tettek, a kormányzás színvonala. Szövegelés és demagógia bőven volt mindig a baloldalon, de a kormányzásuk az katasztrofális volt. Nem csak a rendszerváltás előtt, a kommunista/szocialista diktatúrában, hanem azóta is. Ezt korábbi baloldali média túlsúly helyenként ellensúlyozni tudta, például 2006-ban is, de azóta már nem.

GyMasa 2017.11.14. 10:43:19

@kalapácstollú:
... Abból, hogy 2014-ben kevesebb voksot kaptak, mint mondjuk 2002-ben, nem következik, hogy most is ellenzékben kellene lenniük,...
A szamsorokon latszik, hogy 2010-ben bizony mintegy 600 000 nem torzs fidesz szavazo is velemenyt nyilvanitott az "elmu'tnyo'cev"-rol.
Aztan 2014-ben mar nem kellett buntetni es a szamok visszatertek ugyanabba a nagysagrendbe, ahol elotte voltak...

Nagyorrú Barbi 2017.11.14. 10:47:03

Az a "bő kétmillió " Fidesz választó tán tényleg jobban él, mint gyurcsótány elvtársatok regnálása idején. Készüljetek föl elvtársak a következő 4 év ellenzéki szerepére.

chrisred 2017.11.14. 10:48:15

@Brix: Ennek az adatnak az értelmezéséhez hozzá kell tenni, hogy Afrika jelenlegi népsűrűsége és a lakosság átlagos élettartama alig több mint a fele az európainak. És ehhez még nyugodtan hozzátehetjük az afrikaiaknak az európai átlagpolgárhoz képest szinte mérhetetlenül kicsi ökológiai lábnyomát, nyugodtan kijelenthető, hogy még mindig nem az afrikai népek fenyegetik az európai kultúrát és életmódot, hanem fordítva.

GyMasa 2017.11.14. 10:50:07

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
...A liberális narratíva éppen ennek az ellenkezőjét teszi: nem vesz tudomást a valódi kérdésekről...
Pontosan!
El vannak eppen azzal foglalva, hogy ramutassanak a vilagban MINDENRE, ami rasszista, szexista, idegen es homofob...

Állítsuk meg a ......... 2017.11.14. 10:52:53

@Nagyorrú Barbi:

én nem szeretnék a fidesszel közösködni ellenzékben

GyMasa 2017.11.14. 10:54:12

@chrisred:
...nemzetközi szerződésekből fakadó menekültügyi hatósági kötelezettségei...
A szirek NEM szamitanak az ENSZ definicio szerint menekultnek SEMELYIK Magyarorszagi hatarszakasz felol erkezve.
(Ukrajna sem er, mert en legalabbis nem tudok kozot ukran-szir hatarrol)
TEHAT
Az altalad emlitett "nemzetkozi kotelezettsegek" nem ervenyesek erre a helyzetre.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 10:55:14

@Állítsuk meg a .........:

"én nem szeretnék a fidesszel közösködni ellenzékben"

Ettől nem kell félned.
Egyedül lesztek a ballib elkúrókkal ott.

Ad Dio 2017.11.14. 10:56:02

@chrisred:

Ez nagyon idejét múlt szemlélet.

A nyugat már régen nem ész nélkül rombol Afrikában. Kína még igen, de már ő is szelidül.

A fejlett világ aktív gondviselői szerepe nélkül Afrika egy nagy temető lesz tíz-tizenöt év múlva.

Állítsuk meg a ......... 2017.11.14. 10:56:17

@Nagyorrú Barbi:

egyébként készül már a vezéreteknek a gumiszoba?

morph on deer 2017.11.14. 10:57:26

@metal:
“...de mikor vetkőzitek már végre le azt az alapattitűdöt, hogy aki a Fideszre szavaz az sötét hülye?”

Talán, ha nem lesz az?
Szerinted mégis minek lehet nevezni azokat, akik egy elmebeteg hablatyolást próféciaként hallgatnak, és tűzön-vizen át követnek egy köpönyegforgató csalót, és kényszerbeteg hazudozót, bármi áron..?

De most viccen kívül?

“Állítsuk meg Brüsszelt?”
“Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén?”

Aki ilyesmire bukik, az szerinted mennyire “világos” - agyilag?
Ha nem jönnél rá magadtól, nyugodtan kérdezd Németh Szilárdot, mondjuk bármiről, fog segíteni...

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 11:08:08

@morph on deer:

A ballib elkúrókra szavazókhoz képest mindenki egy Einstein.

Ugyanis aki ugyanúgy lop, hazudik, köpönyeget forgat, és közben még az országot is rommá adósítja, uszít a határontúli honfitársaink ellen, mint Gyurcsány, ellenzékieket veret beazonosítahatatlan karhatamistákkal, ....

Arra csak a magadfajta segghyülyék illetve a bérrettegők szavaznak.

Állítsuk meg a ......... 2017.11.14. 11:13:02

@Ballib cenzúrázók réme 25:

főleg a tállai bandi, aki ép ésszel fel nem fogható, hogyan kerülhetett a NAV elnöki székébe
de a többi is kiveri a biztosítékot
kósa
matolcsi
.........

chrisred 2017.11.14. 11:17:40

@GyMasa: Pontosan melyik nemzetközi egyezmény melyik rendelkezése zárja ki a menekült definíció alkalmazását?

chrisred 2017.11.14. 11:22:27

@Ad Dio: Egy szó sem lett leírva a nyugatnak az Afrika területén végzett rombolásáról. A kínai feldolgozóipar által felhasznált afrikai nyersanyagok és munkaerő végeredményének jelentős része is a nyugati világban köt ki, legalábbis ott van rá leginkább fizetőképes kereslet.

morph on deer 2017.11.14. 11:23:44

@Állítsuk meg a .........:
“Véletlenül” de!
És a hanyatlás azóta is tart!

Lám, milyen jó, hogy mi nem tudunk hanyatlani!
Sem.
Nincs honnan, ugyanis...

Állítsuk meg a ......... 2017.11.14. 11:29:29

amúgy
szóljatok már tállainak, hogy drága felénk a gáz
és az áram is
nemcsak a benzin ára magas!!!

metal · http://electric.blog.hu 2017.11.14. 11:29:30

@morph on deer: A legjobb példa vagy arra, hogy amennyiben tényleg nyerni akar a baloldal (a biztos ellenzéki szék helyett), akkor bizonyos hangadókat el kell távolítani maguk közül, mert csak távol tartják az értelmes szavazókat a megnyilvánulásaik.

morph on deer 2017.11.14. 11:29:32

@Ballib cenzúrázók réme 25:
“A ballib elkúrókra szavazókhoz képest mindenki egy Einstein.”

Nem mindenki csak egy Einsten, van aki egyszerre több Einstein is bír lenni!
Bizony!
Ezért is beszél gyakran többes számban magáról! Hallgass csak bele például tetszés szerint bármelyik orbán beszédbe, észre fogod venni magad is!

I-Work 2017.11.14. 11:30:42

@Ballib cenzúrázók réme 25: Cimbora, fogjad vissza magad, én nem úgy szóltam hozzád, mint ha a s&ggemből rángattalak volna elő, a suttyó, nyegle stílust felejtsed el.
Semmilyen költségvetésről nem beszéltem, ugyanis nincsen értelme.
Napi szinten foglalkozom ezzel az üggyel, bőven van rálátásom, amit próbáltam elmagyarázni.
A lényeg annyi, hogy Soros végzi az alja munkát és amennyire lehet becsatornázza, vagy korlátozza ezeknek a menekülni kényszerülő embereknek a jogait azzal, hogy jogokat kötvényesít. (Minden, amit használsz, fogyasztasz az kötvényesíthető, a te jogaid is kötvényesítve vannak és a kötvények a globális piacon pénzt termelnek, naponta legalább 0,5%-ot!!!) Egy ember kötvény értéke a kontinensen kb. 36.000,0 Euró. Egyszerű matek, ha kijártad az első elemit, hogy évente akkor is termelsz kb. 648.000, Eurót, ha semmit nem csinálsz.
Ugyanez érvényes a menekültekre, vagy migránsokra is, vagy nevezzed, ahogy akarod.
Elmondanád, mi a problémád?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 11:36:26

@I-Work:

A problémám hogy cseppet csapongsz.

Hol jól látod a problémát, miszerint több mint 3 milliárd muszlim honfogaló tart ide, hol pedig azt mondod néhány milliót kell csak befogadni, akik nem okoznak problémát.

Ez lássuk be, némileg ellentmondásos gondolatsor.

Soros motivációival részben egyetértek, bár szerintem számára fontosabb a nemzetállamok felhigítása, majd ilyenformán az internacionalista kormányok személyes protezsálása, felállítása, babusgatása, országok erőforrásainak bagóért felvásárlása, mint a menekültek kötvényesítése.

I-Work 2017.11.14. 11:49:41

@Brix: Védekezzél cimbora, csak ne lukas gumit használj... Ember, 3 milliárdos tömeggel szemben nem tudsz védekezni, azonban logisztikailag tudod irányítani.
Nem ördöglakat.
Nyugodtan dobjad el a nemzetközi szerződéseket, mert ekkora tömegkatasztrófát semmilyen szerződés nem tud kezelni. Blabla...
Felhívom szíves figyelmedet is, amikor a népvándorlás iránya ellentétes volt, akkor is léteztek nemzetközi szerződések, amelyek betarthatatlanok voltak...
A saját kultúránkat pedig leginkább saját magunk veszélyeztetjük. Amennyiben nem tudnád, vagy nem jutott volna el hozzád az információ, az Eu több városában sorra zárják be a mecseteket, - érdektelenség miatt.
A kontinensen élő nem keresztény bevándorlók ugyanis tömegesen asszimilálódnak, aminek sok oka van, de egyet kiemelnék:
Tudod, az Alik, Hasszánok, Abdulok is pénzből élnek... Ali, Hasszán és Abdul azt látja, hogy az ő zletük nem működik jól, mert az emberek szívesebben vásárolnak, Kurtnál, Jürgennél, Hansnál, stb, - mert ők tovább tartanak nyitva, alkoholt, cigarettát is árulnak, nem járnak naponta háromszor imádkozni, stb.
A gazdasági tényezőkön túl, több olyan kötöttségük nincsen, amelyet a muszlim hit előír. Ezért a muszlim bevándorlók nagyobb része vagy elveszíti vallási identitását és semleges lesz, vagy vallásos marad és általában protestáns vallásra térnek át.
Ismétlem, kizárólag logisztikai probléma van, minden más kizárólag mesterséges hisztéria.

I-Work 2017.11.14. 11:56:32

@Ad Dio: Remek hír, bár javaslom, hogy tájékozódj a realitásokról és a tényekkel kapcsolatban. Nem baj, ha ezzel foglalkozol, csak legyél felkészült, ha véleményt nyilvánítasz...
Feltéve, de nem megengedve, fogadjuk el a Te adatodat... 200.000.000,0 fő szerinted...
A kontinens jelenlegi népessége 800.000.000,0 fő. Ehhez plusz 200M = 1Mrd.
Amennyiben ez történik, úgy a kontinens népességének minden ötödik tagja lenne bevándorló, vagyis a majdani népesség 20%-a.
Lényegében nullában a nichts, bár 20% már nyilván látható tömeg, de nagyon kevés ahhoz, hogy lerombolják az kontinens kultúráját.
Legyen igazad, úgy felesleges pánikolni, felesleges a kerítés és a művi cirkusz...

I-Work 2017.11.14. 12:02:26

@Ballib cenzúrázók réme 25: Senki egy büdös buznyákot nem költött erre, de már ezt leírtam... Ember, nem ördöglakat, nem kell egyetem ahhoz, hogy megértsed...
Ez üzlet. Aki csak fogyasztója a társadalomnak, az is pénzt generál.
Egy ember kötvényértéke a kontinensen ca. 36.000,0 euró. A kötvények napi hozama kb. 0,5-1,5%.
36.000,0 x0,5 x300 = 540.000, Euró /év.
Mindenkire igaz, a kontinens tradicionális lakosságára is, a bevándorló népességre is.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 12:03:09

@I-Work:

Sehol nem zár be mecset, mitöbb ott képzik és instruálják az ISIS leendő ügyfeleit, ahogyan ez több helyütt kiderült.
Egy muszlim se akar asszimilálódni sehol.
Ahol többen vannak ott viszont asszimilálódnia kell annak, aki ott él, vagy megdöglik.

Annak idején gondolhatták a Kárpát-Medence őslakosai hogy csak logisztikai probléma az elhelyezésünk, de nekem úgy tűnik a logisztikai probléma megoldódott, az asszimiláció megtörtént, csak nem úgy ahogy azt ők gondolták.

Most is lesz asszimiláció. Nekünk kell muszlimmá vállni, vagy megdöglünk.
Vagy esetleg megállítjuk a honfoglaló hordát.

ben2 2017.11.14. 12:06:15

Egy dolog a politikai demagógiáról papolni, meg a választókat lehülyézni, de ha a magyar ballib blogok még mindig konteokat és nyakatekert elméleteket gyártanak, hogy ne kelljen szembe nézniük a valósággal, úgy többet ártanak a magyar baloldalnak, mint Orbán és Gyurcsány együtt.

A valóság ugyanis az, hogy a magyar politikában nem két, hanem három pólus van és ebből Orbáné a legnagyobb. Amíg Orbán ügyel arra, hogy a tábora ne essen szét, addig ez így is marad.

A ballibeknek tehát azon kellene dolgozniuk, hogy:

a. vagy elérni, hogy a balliberális pólus támogatottsága meghaladja a fideszét

b. vagy lenyelni a békát és nyíltan összeállni a Jobbikkal

Ehhez képest a ballib tábor 8 éve kivárásra játszik: vágják a cetlit, hogy majd az ellenzéki médiamunkának meg a politikai kultúránkban megszokott "hibáztassuk minden bajunkért a kormányt" mentalitásnak köszönhetően idővel úgyis errodálódik a kormánypárti szavazói bázis és akkor majd jönnek ők.
A Jobbik meg arra játszik, hogy majd a ballibek jól felhergelik a kormány ellen a népet, de helyettük jönnek majd ők.

2014 óta viszont azon megy az értetlenkedés a balosok között, hogy ami bejött 2002-ben, az miért hatástalan most. Miért nem esik ugyanúgy darabjaira a fidesz szavazóbázisa, ahogy 2010-ben az MSZP-é, pedig a ballib média 2010 óta konstans kampányállapotban van.
A valóság azonban túl kellemetlen, így jönnek az elméletek: mert a habonyárpi megmételyezi a választók lelkét, mert Orbán meséje szebb, mert a fidesz szavazók agyatlan birkák, mert, mert, mert.

Holott a jelenség sokkal kevésbé irracionális, mondhatni prózaibb: Orbán nem kúrta el a kormányzást, de ha mégis, annak a hatása csak hosszú távon fog érződni. A szocik meg elkúrták, az emberek a saját bőrükön érezték, így mindenki, aki egyáltalán fontolóra veszi, hogy összeállna velük azonnal az elkúró klubban találja magát.

Orbán mesélhetne, amit akarna, ha a meséjének nem lenne valóságalapja, az kb. annyit érne, mint Fletó tánca a szektagyűlésein: max. 6-8% fanatikus szavazót.
Ehhez képest van masszív 30%-a, ami biztos szavazókban már inkább 48-50%.
El kellene tehát fogadni, hogy a 2010 utáni időszaknak vannak pozitív eredményei, ki kellene lépni a "bárki más jobb lenne" paradigmából, és fel kellene hagyni a "vágom a cetlit, amíg magától megbukik a rendszer, addig meg panaszkodom, hogy meddig tart ez még" mentalitással.
Nyíltan szembe kellene nézni a valósággal - főleg hogy mi legyen a Jobbikkal - és ahelyett, hogy kiátkozzák azokat, akik a valós helyzetre próbálják terelni a diskurzust egyszer az életben talán hallgatni rájuk.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 12:08:22

@I-Work:

Csakhogy az a 20% az nem úgy lesz, hogy minden lakásban 5-ből 1 muszlim lesz, és együtt römiznek estéként.

Hanem integrálhatatlan társadalmi zárványok lesznek város szerte, és folyamatos polgárháborús hangulat.

Állítsuk meg a ......... 2017.11.14. 12:10:28

@ben2:

kellene egy törvény
amely szabályozná, hogy minden elnök 2 kitöltött ciklusa után elmegy a bús ...BA
de ez a zorbán ott akar megmumifikálódni az elnöki székben

.
segítsünk hát néki

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.11.14. 12:17:37

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Most is lesz asszimiláció. Nekünk kell muszlimmá vállni, vagy megdöglünk.
Vagy esetleg megállítjuk a honfoglaló hordát."

Ritka kivétel, amikor egyetértek veled.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.11.14. 12:20:44

@I-Work: Csakhogy 1 százalék is bőven elég ahhoz, hogy köztük elbújva a terroristák destabilizálják az nemzeteket.

I-Work 2017.11.14. 12:23:48

@Brix: A kontinens népességéről beszéltem, nem csak az EU államközösségről, a 800M-nak még föle is van, ha úgy am Block mindent számolunk, a nagy orosz SZSZK érintett területeit is...
A mecsetek bezárásának kicsit nézzél utána. Az épületek fenntartása ugyanis gazdasági kérdés, használatlan épületre senki nem akar építmény adót fizetni. Tucat szám zárnak be mecseteket elegendő hívő hiányában, kisebb imaházak működnek, életképesebb és életszerűbb az a forma.
Lehet, hogy muszlim nem akar asszimilálódni, én azt is elhiszem, hogy te vagy Germanus Gyula reinkarnációja és iszlám szakértő vagy, - ettől függetlenül ezek az emberek tömegesen asszimilálódnak és vagy vallási semlegesek lesznek, vagy jellemzően a protestáns hitre térnek át, amennyiben fontosnak tartják a vallást a napi élet részeként.
...
Történelmi ismereteidet azért gyarapítsad, mert az iszlám bő 600 évvel fiatalabb vallás a kereszténységnél. Az iszlám alapjaiban korszerűbb vallás is a dogmatikus kereszténységnél, vallási türelemre alapoz, az emberi méltóságot nem formális joghoz köti, hanem vele született dolognak.
Ezen túl az iszlám valóban monoteista vallás, -azért neveznek minket képmutatónak, "gyaúrnak", hitetlennek, mert a kereszténység nem egyértelműen egy Isten hívő. Az Atya Isten és a Fiú Isten, az már kettő és ott van a Lélek is, amely időnként megtestesül. Emiatt nem lényegtelen a homusion, vagy homoiusion kérdése, amit nem fogsz érteni, ha nem vagy jártas a teológiában.
Azért továbbmegyek: a keresztes háborúkat nem az iszlám kezdte a keresztények ellen, a békés, kultúrált kereszténység mészárolta tízezer számra az iszlám hívőket, tartva az iszlám népszerűségétől, - a tudományos fejlődés jelentős szakaszai az iszlámhoz köthetőek.
Ezt, ha úgy sikerült valamennyire értened, akkor vonjál ki 2017-ből 600-at = 1417!
Vallástörténetileg tehát az iszlám jelenleg ugyanott tart, ahol a kereszténység isz. 1417-ben.

I-Work 2017.11.14. 12:27:28

@chrisred: :)
Erről feltétlenül kérdezzed meg pl. a gótokat, gallokat, hunokat, stb.
Ám legyen igazad...
Mindenki meghal, akkor népvándorlás lefújva, nem kell uszítani, nem kell rettegni, mert legfeljebb alig 5%-os tömegről beszélünk, amely nem igazán jelent fenyegetést senkire.

chrisred 2017.11.14. 12:27:51

@Ballib cenzúrázók réme 25: Milyen asszimiláció történt a honfoglalás után? Az egész Kárpát-medence azóta is lovat áldoz és hátrafelé nyilaz? Vagy esetleg a bevándorló magyarok váltottak át a nomád állattenyésztésből letelepedett földművelőbe és felvették a kereszténységet?

Akinél nem merül fel a leginkább nyilvánvaló lehetőség, hogy a más kultúrából érkezők veszik fel az itteni szokásokat és életmódot, nyilvánvalóan nem bízik az európai kultúra erejében. Talán mert nem ismeri.

Figy L M 1 ideYEeeah 2017.11.14. 12:29:37

@a nagy hohoohooo: Majd ha az MSZP is kap 2,1 milliót nekik is lesz kétharmaduk. De ezeknek a szerencsétlen idiótáknak még miniszterelnökjelöltjük sincs. :-D Szánalmas ahogy a választások előtt 5 hónappal magyarázod a vereséget.

Ad Dio 2017.11.14. 12:30:40

@I-Work:

"Remek hír, bár javaslom, hogy tájékozódj a realitásokról és a tényekkel kapcsolatban. Nem baj, ha ezzel foglalkozol, csak legyél felkészült, ha véleményt nyilvánítasz..."

Kettőnk közül az egyik tényleg nem nagyon van képben, ám meglehetősen vehemensen osztja az eszet, de szvsz nem én vagyok az ;-). Czimbi: az ott nem hajszál, hanem egy gerenda a szemedben...

"Feltéve, de nem megengedve, fogadjuk el a Te adatodat... 200.000.000,0 fő szerinted...
A kontinens jelenlegi népessége 800.000.000,0 fő. Ehhez plusz 200M = 1Mrd."

Nos. A mondás úgy szólt, hogy ennyi embert mozgathat meg 20 éven belül a klíma változás... az egész VILÁGON.. HA nem teszünk ellene valamit. Ebből hogy jött ki neked az, hogy akkor +20% ajrópába?... értő olvasás... átgondolás... aztán nyilatkozás... ez a helyes sorrend

"Amennyiben ez történik, úgy a kontinens népességének minden ötödik tagja lenne bevándorló, vagyis a majdani népesség 20%-a."

Egy ilyen szenárió 20 év alatt simán polgárháborúhoz vezet(ne).

"Legyen igazad, úgy felesleges pánikolni, felesleges a kerítés és a művi cirkusz..."

Rövid picinyt a memóriád: 1.5 millió ember beérkezése 2 év alatt meglehetős káoszt és intenzív radikalizációs mozgalmakat idézett elő. Olyan régen lett volna?... nos évente 10 millió, az ennek a bő 6x-osa... és szerinted nem okozna problémát?... ember....

Nem. A megoldás a hermetikus elzárkózás, a bevándorlás visszaszorítása szigorúan rendezett/törvényes keretek közé és a bajnak pedig elébe kell menni: helyben kell kiépíteni az élhető világot, hogy ne kelljen tömegesen belelőni az embereket a Földközi tengerbe 20 év múlva.

Homokba dugni a fejet akár "jobb" akár "balliberális" retorikával szavakkal ki nem fejezhető ostobaság.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.11.14. 12:31:25

Ez jó, minden szó igaz. És a kárpátok csuti Andersenje tovább szövi meséjét, mint Kun Béla, Rákosi Matyi és Kádár Janó-Manó. A sok ovis pedig nyálcsorgatva hallgatja nap mint nap a közmédián a világ összeomlását, soros sátánt és az autópályán babakocsit tologató terroristákat.

chrisred 2017.11.14. 12:35:51

@I-Work: Az eurázsiai népvándorlásnak nem klimatikus, hanem földrajzi- társadalmi okai voltak. A távol-keleti hatalmas monokultúrák folyamatosan kitermelték az embertöbbletüket, amik nyomást gyakoroltak a közép-ázsiai népekre. Ennek a folyamatnak a végeredménye Európában jelentkezett. A volt filozófia tanárom úgy ábrázolta a jelenséget, hogy a szuperkontinens egy zsák, aminek a szája Indonézia és Kamcsatka között van, az alja meg valahol Normandiában.

morph on deer 2017.11.14. 12:44:11

@metal:
“... mert csak távol tartják az értelmes szavazókat a megnyilvánulásaik.“

Nem mondod? Az értelmeseket?
Most azon túl, hogy “és te ezt honnan tudod?” csak annyit, hogy akit pl az én megszólalásaim távol tartanak a szavazástól, azok az életben doha nem tántorodnának el az orbáni dogmáktól, szóval tőlem nyugodtan otthon is maradhatnak.

Akinek ez arendszer megfelelő, ezek az ordas hazugságok működnek, aki egy félművelt parvenü focimániástól várja az ország felemelkedését, annak meg teljesen mindegy, hogy mit mondok én, vagy a józan ész, annak az “orbanizmus” minden rendszerek legjobbika úgy is.

Ad Dio 2017.11.14. 12:44:47

@I-Work:

"nos évente 10 millió, az ennek a bő 6x-osa..."

helyesb: bő 12x-ese

Ad Dio 2017.11.14. 12:48:01

@I-Work:

"Vallástörténetileg tehát az iszlám jelenleg ugyanott tart, ahol a kereszténység isz. 1417-ben."

Látom a teológiához is értesz. Brávó!

omdddddddG...

GyMasa 2017.11.14. 12:49:09

@chrisred:
Egy semmifele azonositasra alkalmas irattal nem rendelkezo emberrol hogyan dontod el, hogy tenyleg szir-e, es hogy tenyleg 17 eves, es nem 25?

Ad Dio 2017.11.14. 12:49:15

@I-Work:

"vagy jellemzően a protestáns hitre térnek át, amennyiben fontosnak tartják a vallást a napi élet részeként."

Nyihaha!!!!!!

Ad Dio 2017.11.14. 12:51:29

@I-Work:

"kultúrált kereszténység mészárolta tízezer számra az iszlám hívőket, tartva az iszlám népszerűségétől,"

WÁHÁHÁHHHÁÁÁÁÁ!!!!

Még ilyeneket! Már könnyezek a röhögéstől.

GyMasa 2017.11.14. 12:55:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Es ne feledjuk az integralodas teljes elutasitasa miatt a 2.-3. generacioban kialakulo terroristakat is, ahogy azt az elmult 2 ev francia/belga terrorakcioi mutatjak.

metal · http://electric.blog.hu 2017.11.14. 12:58:36

@morph on deer: Mondom, hogy minden beírásoddal bizonyítod. Ezzel megint.

GyMasa 2017.11.14. 13:00:41

@morph on deer:
Azert eleg kemeny, hogy gyakorlatilag most latatlanba lehulyezted a 4 millio nem szavazot es a 2 millio fidesz szavazot is.
Nyilvanvaloan az orszag lakossaganak a 60%-a a hulye, es csak te lehetsz ehlikopter...
Ez azert eleg csücskös igy, nem gondolod?

Lesz még Magyar Köztársaság 2017.11.14. 13:01:32

"Az ellenzék képtelen mesélni."

Nem mesélni kell, hanem Kádár népét végre fölverni az álmából.

Az ellenzéknek nincs koherens jövőképe. Hogy mit akar ezzel az országgal. Ennek tisztázása lenne a legfontosabb feladat. Totálisan tagadni kellene a rendszert, amit Orbán hozott létre. Azt, amit most itt van. Ez a rendszer káros, kidobnivaló. Lealacsonyítja az embert, felszámolja a személyes-és közösségi autonómiákat. Rabszolgasorba taszítja a társadalom egy jó részét, a feudalizmus évszázadaira jellemző úr-jobbágy függőségi viszonyokat teremti újjá. Elrabolja a nép vagyonát, kifosztja az önkormányzatokat, bedönti az egészségügyet és szétzülleszti a köz-és felsőoktatást.

Be kell ígérni a rendszerváltást, hitet tenni a Köztársaság eszméje mellett. Ígéretet tenni a Fidesz nevű bűnszervezet alapszabályzataként működő Alaptörvény eltörlésére és a konszenzusos demokratikus Alkotmány visszaállítására, a csaló választási törvény módosítására és a fideszes bűnözők jogi elszámoltatására.

Lehetne kampányolni a Munka Törvénykönyvének módosításával: a sztrájkjog visszaállításának ígéretével, vagy azzal, hogy a közszféra dolgozóit ne lehessen indoklás nélkül kirúgni, amit a Fidesz vezetett be. Normális viszonyok kialakításával, a munkavállalói jogok biztosításával lehetne kampányolni. A közoktatás rendbetételével. Rengeteg embert megnyomorított már a Fidesz, tudatosítani kellene velük, hogy ők nincsenek elfelejtve, gondolnak rájuk.

De mesére nincs szükség. Abban Orbán verhetetlen, és nem jutunk előbbre vele, ha ellenzék is beáll a mesélők sorába. Márpedig beáll. És láthatóan gyáva beígérni a rendszerváltást, inkább szemezni próbál belőle: ezt megtartaná, azt eltörölné, amazt módosítaná... ez így nem megy. Ez a rendszer totálisan züllött. Nincs mit megtartani belőle. De a gyáva ellenzéki pártok inkább elfogadják a rendszert, sőt: maguk is a rendszer részeivé váltak. A választási törvény miatt esélyeik amúgy is a zérushoz tartanak.

De a mesélés, a hazudozás, az ostoba és felelőtlen ígérgetések nem célravezető megoldások, még akkor sem, ha az ellenzék győzelmi esélyei a minimálisnál is csekélyebbek. Akkor viszont bukjanak meg tisztességesen, kihúzott derékkal.

chrisred 2017.11.14. 13:03:25

@GyMasa: A menekült státusz iránti jogosultságot a kérelmezőnek kell igazolni. Egyébiránt öt perc beszélgetés egy igazoltan Szíriából származóval. A személyazonosság megállapítása meg az okostelefonok korában nem ördöngősség. Az enyémből egy hozzáértő öt perc alatt minden adatomhoz hozzáférne.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.14. 13:07:42

@Republic Forever!:

Ilyen programmal a ballibek fele annyi kapnának szavazatban, mint most. Ki a fene szavazna az 1990-2010 közti országrontás visszállítására?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 13:26:29

@I-Work:

"Vallástörténetileg tehát az iszlám jelenleg ugyanott tart, ahol a kereszténység isz. 1417-ben."

Ismét igazat szóltál.
És ahogy annak idején a muszlimok se integrálni akarták a keresztes hadjárat résztvevőit, úgy nekünk is a védekezés a dolgunk.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 13:32:13

@chrisred:

" Milyen asszimiláció történt a honfoglalás után? "

Nekem úgy tűnik, hogy magyarul beszélünk, és nem pedig baskírul vagy kazárul.

A kereszténység felvétele valóban a mi asszimilálódásunk része volt, az EU-s közösségbe, de az eredetileg itt élő népek ezt már nem élték meg.

Gróf Leninkoerúthy Taszyló 2017.11.14. 13:37:34

@I-Work: " Nincsen semmilyen másik oldal, vegyed már észre!!!
Csőd, milyen csőd?" Névleg vannak gyakorlatilag nincsenek, szerinted ez nem csőd?
" Legfeljebb 2 millió teljesen idióta áll ki tűzön-vízen keresztül az önjelölt koronás fő hűbéri rendszere mellett." Messze nincs az 2 millió.

GyMasa 2017.11.14. 13:56:23

@chrisred:
...A menekült státusz iránti jogosultságot a kérelmezőnek kell igazolni...
Ami ugye iratok nelkul elegge nehezen fog menni, vagy legalabbis nem gyorsan.
...Egyébiránt öt perc beszélgetés egy igazoltan Szíriából származóval...
Ööö, szerintem meg nem.
Ha akar, azt hazudik, amit csak akar amennyiben rossz szandek vezerli...
...A személyazonosság megállapítása meg az okostelefonok korában nem ördöngősség...
Egy amatörnel kicsit jobban felkeszult ember olyan adatokat hamisit neked a telefonodba, amilyet csak akarsz.
Es, miota hivatalos okirat man' egy mobil?
Ezt most ugye nem mondod komolyan!
...Az enyémből egy hozzáértő öt perc alatt minden adatomhoz hozzáférne...
Hat, ha mondjuk titkositod rajta a filerendszert, akkor eppen nem.
Ezen kivul ettol akkor sem valik szemelyazonossag igazolasara alkalmassa.
Szoval ertem en, hogy "szegeny menekultek", meg szerintem is szornyu dolgok tortennek Sziriaban.
Azt azonban egyaltalan nem gondolom, hogy az rendben van, hoyg megindulnak millioszamra az emberek, es iratok nelkul grasszalnak keresztul fel Europan.
De, ha szerinted ez igy rendben van, akkor javaslok neked egy kiserletet:
Utazz el a Mexikoi-USA hatarra, dobj el minden igazolvanyodat, massz at a keritesen, vard meg a rangereket, es kezdj el kiabalni nekik, hogy:
- No fingerprint, Los Angeles!
Aztan, majd jelentkezzel be Los Angelesbol, miutan odabuszoztattak ingyen OK?

chrisred 2017.11.14. 13:56:29

@Ballib cenzúrázók réme 25: Értem már, a muszlimok annyiban asszimilálnak majd minket, hogy arabul fogunk beszélni, minden más marad a régiben. Ennek mondjuk nem örülnék, mármint az első felének, egyáltalán nem tetszik az a nyelv.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 13:58:14

@GyMasa: "az orszag lakossaganak a 60%-a a hulye"

Igen. És ne szégyelld, hogy a többséghez tartozol.

chrisred 2017.11.14. 14:04:13

@GyMasa: Nekem okom van arra, hogy titkosítsam az adataimat, neki meg az az érdeke, hogy azonosítsa magát a kérelmet elbíráló hatóság előtt. A végét nem egészen értem. Vegyük át az amcsik módszereit? Végülis elég hatékony, köztudott, hogy egyetlen mexikói sem dolgozik illegálisan az Államokban. :)

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 14:04:18

@morph on deer: "egy félművelt parvenü focimániástól várja az ország felemelkedését"

Tőlem lehetne félművelt parvenü focimániás. Az a bajom, hogy egy hazaáruló ruszkibérenc maffiózó. Jobb helyeken az ilyen 25 évet kap, nem miniszterelnöki pozíciót. De ha a feldühödött tömeg meglincseli, nekem az is jó.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 14:10:57

@GyMasa: "olyan adatokat hamisit neked a telefonodba, amilyet csak akarsz."

Telefon, piha. Néhány kérdéssel kiderítem, hogy budapesti vagy-e, amikre egy Bécsben vagy Pozsonyban élő garantáltan nem tudja a választ.

"odabuszoztattak ingyen"

A csúti geci két éve 400000 illegális migránst engedett be Magyarországba mindenféle regisztráció nélkül.

GyMasa 2017.11.14. 14:11:00

@chrisred:
...Értem már, a muszlimok annyiban asszimilálnak majd minket, hogy arabul fogunk beszélni,...
Nem, vagy felveszed a mohamedan hitet vagy meghalsz!
Esetleg, ha jo kedvuk van, akkor elotte meg fizethetsz parszor parezer EUR-nyi "valtsagdijat", amivel gyakorlatilag ujra dobtal.
Arabul nem kell feltetlenul beszelned.
...minden más marad a régiben...
Nem, semmi nem marad az EU kulturabol!
A fundamentalista mohamedanoknak az a celja, amit a sajat szentirasukbol olvasnak ki, hogy elpusztitsanak MINDENT, ami nem egyezik az ideologiajukkal!
Kikialtjak az EU kalifatust, es bevezetik a saria torvenykezest.
Leromboljak az osszes "hitetlen" muemleket, epuletet, elegetik az osszes konyvet, mutargyat, amit szentsegtelennek tartanak.
Meg ilyenek.
Fincsi kis vilag lenne az...
...Ennek mondjuk nem örülnék, mármint az első felének, egyáltalán nem tetszik az a nyelv....
Semmi gond, mondd nekik, hogy nem tersz at, es akkor gyorsan lefejeznek majd!

kalapácstollú 2017.11.14. 14:11:31

@GyMasa: Milyen véleményt olvastal ki ebből? Sok mindent ki lehet, de talan legkevésbé a kormánnyal való elegedetlenseget.

GyMasa 2017.11.14. 14:19:46

@chrisred:
...Nekem okom van arra, hogy titkosítsam az adataimat, neki meg az az érdeke, hogy azonosítsa magát a kérelmet elbíráló hatóság előtt...
Hat, ez az!
Igy KELLENE mukodnie a dolognak.
Ehhez kepest idejottek, fenyegettek a rednoroket, hogy megtamadjak oket, es volt ott "No fingerprint, Germany" skandalas.
Mindez ugy, hogy parszaz meterrel odebb nyitva volt a befogado pont, ahol teljesen szabadon megtehettek volna, amit szeretnel, (najo, leszamitva azt, hogy utlevelre lett volna szukseguk, es nem mobilra) csak, ugye akkor Magyarorszagon kellett volna maradniuk, amig elbiraljak a kerelmuket.
De ok NEM Magyarorszagra jottek, hanem Nemetorszagba akartak menni.
Ez nekem pont "a farok csovalja" kutyat esetenek tunik.
Es neve is lett : "Asylium shopping"
...A végét nem egészen értem. Vegyük át az amcsik módszereit?...
Nem arra utaltam, hogy egy kibaszott kettos mercet aliitottal fel!
Szamon lerted az orszagon, hogy be akarta tartani a Dublin II egyezmenyt, amire a balosok siman lenaciztak a kormanyt!
Bezzeg azzal semmi bajod nincs, ha a demokracia faklyahordozojanak tartott USA-ban mondjuk a rangerek egy olyan esetben pepesre vernek, es visszazsuppolnak Mexikoba rovid uon.
...Végülis elég hatékony, köztudott, hogy egyetlen mexikói sem dolgozik illegálisan az Államokban. :)...
Minek ide a szalmabab?

GyMasa 2017.11.14. 14:25:00

@kalapácstollú:
Arra vilagitottam ra, hogy milyen aljas modon csusztatnak ezzel a szammal is.
Ugy tuntetik fel (szigorual a 2010-es, meg a 2014-es adatokat), mintha hatalmasat esett volna a fidesz tamogatottsaga 7 ev alatt, es ezzel tamasztjak ala az amugy is idiota ervelesuket, hoyg a 40% valsztott 2/3-ot.
Holott, ha megnezzuk a teljes sort, nagyon jol latszik, hogy a fidesz tamogatottsaga nem valtozott szignifikansan 2000 ota, csak annyi tortent, hogy 2010-ben mintegy 600 000 ember nyilvanitotta ki az ellenvelemenyet kifejezetten a szocik kormanyzasarol pluszban.
Tehat azok az emberek nem fidesz szavazok voltak, hanem elegedetlen szoci szavazok.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 14:29:28

@GyMasa:

Egyre nagyobb marhaságokat kell hazudni a ballibeknek, mert egyre csökken a támogatottságuk.
Azzal mégse kampányolhatnak, hogy 20% alatt van mind a 6 pártjuk együttes támogatottsága, azaz a Fidesz támogatotttságának a felét se érik el 6-an. (MSZP, Együtt, DK, PM, Liberálisok, ???)

ben2 2017.11.14. 14:31:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Az a bajom, hogy egy hazaáruló ruszkibérenc maffiózó. Jobb helyeken az ilyen 25 évet kap, nem miniszterelnöki pozíciót. "

Jobb helyeken ezt nem médiahisztéria, nettó hazugságok és politikai indulatok, hanem érdemi bizonyítékok alapján döntik el.

chrisred 2017.11.14. 14:38:00

@GyMasa: Nem kértem számon a dublini rendeletet, szóba sem került. A Dublin teljesen félresikerült és életszerűtlen rendszer, tulajdonképpen csak akkor működött, amikor nem voltak menekültek.

Nekem annyi bajom.van azzal az amerikai módszerrel, hogy teljesen kontraproduktív. Mint a szesztilalom volt vagy a drog elleni háború (aminek a része volt egyébként a mexikói határvédelem is. Azt érték el vele, hogy a maffia majd a drogkartellek óriássá nőtték ki magukat. Ugyanez a hatás lesz a mi határainknál is a zéró tolerancia eredménye, ugrásszerűen nőni fog az embercsempészet bevétele.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 14:39:47

@ben2:

Azért valahol röhejes, hogy a ruszkibérencező majmok, a ballibeket sírják vissza, az MSZMP utódpártjával az MSZP-vel, akik egyik vezetője az MSZMP KB-nak jelentgető Gyurcsány aki a vizsgáit is az állampárt leszólásának köszönheti.
Paks2 is az MSZP-SZDSZ koala alatt köttetett meg, és Klárika valamint Feri kétszer is vacsiztak Putyinnal.

Scott Tenorman Must Die 2017.11.14. 14:40:03

@I-Work: Nagyon nagy butaságot mondtál. Az első keresztes hadjárat 1095-ben kezdődött. És nem azért, mert a keresztények harcolni akartak a szomszédjaikkal, és mert az egész világot meg akarták téríteni. Az első keresztes hadjáratot csak négy évszázadnyi muzulmán agressziót követően hívták életre.
Az első keresztes hadjáratot 460 évvel az után hívták életre, hogy az első keresztény várost lerohanta egy muszlim sereg.
457 évvel azután, hogy Jeruzsálemet elfoglalták a muszlimok.
453 évvel az után, hogy bevették Egyiptomot.
443 évvel az után, hogy Olaszországot kifosztották.
427 évvel az után, hogy a muszlimok először megostromolták a keresztény Konstantinápolyt.
380 évvel az után, hogy a muszlimok elfoglalták Spanyolországot.
360 évvel az után, hogy Franciaországot először megtámadták.
249 évvel az után, hogy a kereszténység fővárosát, Rómát kifosztotta egy muszlim sereg.
Az első keresztes hadjárat csak több évszázadnyi templomégetés, gyilkosság, rabszolgaságba ejtés, és keresztények erőszakos áttérítése után történt. Mindez az iszlám keze által. Amikorra a keresztes hadjáratok elkezdődtek, a muszlim seregek már a keresztény világ kétharmadát elfoglalták.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 14:43:08

@chrisred:

Csakhogy az USA-ban egységesen szesztilalom volt.

Az EU-ban meg a Soros-Clinton klán által irányított bábkormányok ma is szívesen fogadják a muszlim migránsokat.

Azaz vélehtően az ember csempészet, nem lezárt határokon kerseztül fog virágozni, hanem Soros által pénzelt Civil mentőhajónak álcázott szállítási eszközökön, olyan országba ahol hagyják őket működni, és csempészni zavartalanul. Pl Olasz és Görög ország.

GyMasa 2017.11.14. 14:59:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
...A csúti geci két éve 400000 illegális migránst engedett be Magyarországba mindenféle regisztráció nélkül...
Cicuka!
MOst akkor elöször döntsd el, hogy azert naci a patasorban, mert kizarta a szegeny menekulteket az orszagbol, vagy azert, mert beengedte oket.
Mert eddig nagyon ugy tunik, hogy neked semmi nem jo, es csak picsogsz itt.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.14. 15:05:24

@GyMasa:

Kis pontosítást azért ez a sztori is megér.

Szóval az a 400 ezer migráns egész konkrétan akadálytalanul utazott keresztül minden országon. Egyik se itt lépett be az EU-ba, és egyiket se állították meg sehol semi, csak nálunk.
Osztrák kérésre nem engedték őket tovább utazni Ausztria felé.

Már az első 10ezernél elkezdték építeni nagyon helyesen a kerítést, ami sikeresen megállította a migránsokat, és amit elsőként kritzáltak a "@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: " féel migránsseggnyalók.

morph on deer 2017.11.14. 15:09:49

@GyMasa:
“Ez azert eleg csücskös igy, nem gondolod?”

Hát dehogynem, és nem véletlenül az!

Szerinted milyen értelmi szintre van ahhoz szükség, hogy valaki egy olyan tsplót istenítsen, aki olyan kifejezéseket használ, mint “Homo Brüsszelicus” - derogatíve - és még büszke is rá!
A szerencsétlen agyhalottak meg örömükben tapsikolnak, hogy milyen “tökös” gyerek ez a viktor, hogy most jól megmon’ta...
Hát az. Tökös.
Kár, hogy az értelemhez másra is szükség lenne, az meg nincs.

Szóval lehet zokon venni, de ilyen sötét a fideszes, orbánhitű tömeg!

Nyilván a Tiborcz cége intézte a “felvilágosításukat,” azért sikerült ilyen jól!

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 15:11:20

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Egyik se itt lépett be az EU-ba, és egyiket se állították meg sehol semi, csak nálunk."

Ja, ez a 4`000000 ITT lépettbe az EU-ba, és EGYIKET SE áll`ította meg a geci, nem is regisztrálta. A többi stimmel.

@GyMasa: Azért IS geci, mert végrehajtja a soros tervet. Hogy még mi minden van a rovásán, azt a maradék 4660 karakterben nem tudom felsorolni.

GyMasa 2017.11.14. 15:22:43

@chrisred:
...A Dublin teljesen félresikerült és életszerűtlen rendszer, tulajdonképpen csak akkor működött, amikor nem voltak menekültek...
Ettol fuggetlenul az volt 2015-ben a torveny betuje, tehat az alapjan KELLETT (volna) kezelni az erkezoket.
Szoval akkor megint ott tartunk, hogy te is csak csipogsz, mert sehogy nem jo...
Merugye eloszor az a baj, hogy megprobalta az orszag betartani a hatalyos EU torvenyeket, aztan, amikor nemet nyomasra atengedte a menekulteket, akkor hirtelen az lett a baj, hogy nem tartja be.
Szanalom.
...Nekem annyi bajom.van azzal az amerikai módszerrel, hogy teljesen kontraproduktív...
Nem ez volt a kerdes, hanem, hogy szerinted mekkora esellyel fogod elerni a celodat
(utlevel nelkul, "No fingerprint, Los Angeles!)
Tudod, ha egy masik orszagba megyek, akkor be kell tartani a torvenyeiket.
...Ugyanez a hatás lesz a mi határainknál is a zéró tolerancia eredménye, ugrásszerűen nőni fog az embercsempészet bevétele...
Nem, nem ez lett a hatasa!
Az lett a hatasa, hogy a menekultek most tomegesen elkerulik Magyarorszagot.
Es, lehetoseget adott az osztrakonak, meg a nemeteknek, hogy arcvesztes nelkul kihatralhassanak a tevedesukbol.
(Tudod, lehetett tovabb nacizni Orbant, de kozben a menekultek azert mar nem jonnek, ami jo).

GyMasa 2017.11.14. 15:26:48

@Scott Tenorman Must Die:
Es azt se' felejtsuk el, hogy a keresztenysegnek sikerult hellyel-kozzel idomulnia az idok hivo szavahoz, mig a mohamedanok, ma is beture ugyanaz a vallas, ami a legelejen volt.

GyMasa 2017.11.14. 15:31:28

@morph on deer:
Haver, neked az a bajod, hogy keptelen vagy felfogni, hogy minden ember nem egyforma.
Az azert elegge tulegyszerusites, hogyha valaki nem ert egyyet veled, akkor az fideszbirka, aki istenit akarkit is.
Persze, csinalhatod nyugodtan, csak pont nem fogod elerni vele, amit akarsz.
Sot, megmondom oszinten az ilyen jellegu hozzaszolasok mind a fidesz malmara hajtjak a vizet.

GyMasa 2017.11.14. 15:32:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Tisztelt MI fejlesztok!
Szeretnek egy hibajegyet nyitni ehhez az MI peldanyhoz.
Szerintem a szovegertelmezo SW modul nem mukodik jol, es finomitani kellene rajta!

Ad Dio 2017.11.14. 15:35:19

@chrisred:

Ja. A zárt határon át tud szökni pár ezer ember évente. Ez valóban nem jó. A nyitott határon viszont senki. Vagyis... ha nem számoljuk azt a másfél milliót ugyebár.

Ész-érvek...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 15:38:48

@GyMasa: "megprobalta az orszag betartani a hatalyos EU torvenyeket"

Egy faszt! Éveken keresztül regisztráció nélkül beengedte az illegális migránsokat. Néhányat időnként tessék-lássék módon lekapcsoltak a vonatról Hegyeshalomnál.

"a menekultek azert mar nem jonnek"

Egy faszt! Tízezrével jönnek a Földközi-tengeren át.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 15:41:58

@GyMasa: "hogyha valaki nem ert egyyet veled, akkor az fideszbirka, aki istenit akarkit is."

Aki a hazaáruló ruszkibérenc migránssimogató csúti gecit isteníti, és minden szavát beszopja, az fideszbirka, függetlenül az egyet értéstől/nemértéstől.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 15:44:06

@GyMasa: "Tisztelt MI fejlesztok!"

TI fejesztőket mér nekem címzed? Nagyon megvagy már zavarodva.

chrisred 2017.11.14. 15:52:10

@GyMasa: Valóban ez volt akkoriban a szabály, aminek voltak kötelezettjei (a schengeni határországok) és jogosultjai (azok az országok, amiknek nincsenek külső uniós határai. Na már most a jogrend sajátos vonása, hogy a jogosultságról egyoldalúan le lehet mondani, a kötelezettségről nem.

GyMasa 2017.11.14. 15:57:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Akkor most ezzel mintegy lezarva reszemrol a temat:
...Egy faszt! Éveken keresztül regisztráció nélkül beengedte az illegális migránsokat...
Tudod, van azert egy ici-pici kulonbseg akozott, ha egy EVBEN jon 3000 menekult osszesen,
VAGY
MINDEN NAP jon 10000
Ugye nem kell elmagyarazni, hogy melyik eset kezelheto a dublini egyezmeny szelleme szerinte es melyik esetben van ertelme inkabb milliardokert muszaki zarat huzni a hatarra, es fizikailag megakadalyozni a kontrollalatlan bearamlast.
...Néhányat időnként tessék-lássék módon lekapcsoltak a vonatról Hegyeshalomnál...
Ja, es akkor az a "nehany" a komplett mennyiseg mondjuk 80%-a volt.

..."a menekultek azert mar nem jonnek"

Egy faszt! Tízezrével jönnek a Földközi-tengeren át...
"Az ENSZ menekültügyi szervezetének adatai szerint tavaly szeptemberben 17 ezer, idén csupán 6 ezer ember érkezett Olaszországba. Az augusztusi értékekben még erősebb a csökkenés (21 ezer 2016-ban, és 4 ezer 2017-ben.)"
index.hu/kulfold/2017/11/10/menekultek_mentohajo_frontex_olaszorszag_szicilia_aquarius/
Kamugep!
Magyarorszag felol nem mennek. Ahogy latszik amit irtam.
"Es, lehetoseget adott az osztrakonak, meg a nemeteknek, hogy arcvesztes nelkul kihatralhassanak a tevedesukbol.
(Tudod, lehetett tovabb nacizni Orbant, de kozben a menekultek azert mar nem jonnek, ami jo)."
Azert az szomoru, hogy ertelmes vitara alkamlatlan vagy, csak az ilyen kiragadott felmondatok idezesere futja.

GyMasa 2017.11.14. 15:59:40

@chrisred:
Magyarorszag meg is probalta betartani a dublini egyezmenyt, amig csak tudta.
Akkor kezdte el atengedni az embereket, amikor Merkel kijelentette, hogy mehetnek oda.
Azzal a beszeddel, Merkel atvette ezt a kotelezettseget Magyarorszagtol.

kalapácstollú 2017.11.14. 16:04:51

@GyMasa: "Tehat azok az emberek nem fidesz szavazok voltak, hanem elegedetlen szoci szavazok."
Pontosítok: a szocikkal qurvára elégedetlen szavazók!

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 16:08:21

@GyMasa: "MINDEN NAP jon 10000
Ugye nem kell elmagyarazni, hogy melyik eset kezelheto a dublini egyezmeny szelleme szerinte es melyik esetben van ertelme inkabb milliardokert muszaki zarat huzni a hatarra, es fizikailag megakadalyozni a kontrollalatlan bearamlast."

Minden esetben regisztrálni kell őket, ha beengeded az országba. A geci gazdád 2015-ben beengedte, de NEM regisztrálta őket.

A kerítés nem állít meg határsértőt, egy csípőfogóval bármikor át lehet vágni. A határőrizet állítja meg őket. Meg a német-török megállapodás csökkenti a próbálkozók számát. A geci gazdád NEM állította meg az illegális migránsokat. A geci gazdád 4000000 illegális migránst engedett be regisztráció nélkül.

"Magyarorszag felol nem mennek."

Igen, hála a német-török megállapodásnak. Persze az EU-nak tök mindegy, hogy hogyan sikerült egy illegális migránsnak bejönnie. Az EU határait fizikailag nem lehet megvédeni, csak a soros terv működhet, miszerint a kibocsátó országban kell megoldást találni. Dehát ez túl logikus a fideszes agyhalottak számára.

Azért az szomorú, hogy értelmes vitára alkalmatlan vagy. Csak a geci gazdád hazugságait szajkózod értelem nélkül.

chrisred 2017.11.14. 16:10:35

@GyMasa: Egészen pontosan a német bevándorlási hivatal vezetője bejelentette, hogy a szíriai származási országú menedékkérőknél nem fogják alkalmazni a dublini rendeletet, vagyis nem küldik vissza abba az országba, ahol átlépte a határt. Magam sem tarzottam szerencsésnek, hogy egy ilyen belső eljárási döntést nyilvánosságra hoznak, meg hogy miért nem egyeztettek előtte a dublini rendelet kötelezettjeivel is. De az előzőekben leírt jogi logika alapján a német hatóságoknak volt joguk ilyen döntést hozni.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 16:10:48

@GyMasa: "Magyarorszag meg is probalta betartani a dublini egyezmenyt,"

Soha még csak meg se próbálta betartani. Csak arra figyelt, hogy lehet az EU-nak betartani.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 16:14:17

@chrisred: "a német hatóságoknak volt joguk ilyen döntést hozni. "

Pozitív irányban eltértek a szabályoktól. Ilyet bárki bármikor tehet.

Mondok egy példát, hogy a fideszesek is értsék. A törvény egy év jótállást ír elő a M.o.-on leadott termékekre. Egy cég pozitív irányban ettől eltérhet, és adhat 2 év jótállást.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 16:24:22

@ben2: "érdemi bizonyítékok alapján döntik el. "

Pontosan! Ezért Poltpot Péternek fel kéne már emelnie a seggét, és összeszedni a bizonyítékokat a fideszes haverjai ellen, és dutyiba dugatni őket, hogy a műanyag lakat is rárohadjon a maffiózó társaságra.

GyMasa 2017.11.14. 16:31:33

@chrisred:
...Egészen pontosan a német bevándorlási hivatal vezetője bejelentette, hogy a szíriai származási országú menedékkérőknél nem fogják alkalmazni a dublini rendeletet, vagyis nem küldik vissza abba az országba, ahol átlépte a határt...
Ez vagy oriasi inkompetencia volt a vezetotol, vagy mogotte tudhatta a nemet kormany tamogatasat.
Sajnos az a baj, hogy az az uzenet, ami ebbol az egeszbol eljutott sziriaba
(juszuf, aki mar "öshonos" volt Nemetorszagban, hiszen mar legalabb 3 honapja ott volt, "leforditotta" (bla-bla-bla-bla- mindenki johet- bla-bla-bla- hamar, mielott meggondoljuk magunkat- bla-bla) a tobbieknek Sziriaban) az kb. annyi volt, hogy azonnal induljon el mindenki, amig lehet!
...Magam sem tarzottam szerencsésnek, hogy egy ilyen belső eljárási döntést nyilvánosságra hoznak, meg hogy miért nem egyeztettek előtte a dublini rendelet kötelezettjeivel is...
Mert a Nemet iparmagnasoknak nem tetszett, hogy milyen dragak a gyari munkasok az orszagban, es ugy gondoltak, hogy az elonyukre forditjak a helyzetet:
- Importalnak parmillio kepzetlen droidot,
- Kivalogatjak a jobbakat (iras- nemettudo, ambiciozus, mernok orvos, stb)
- A maradekot meg szepen rakvotazzak a tobbi luzer csicska orszagra.
Csak, kisse eltaktikaztak magukat ebben a temaban:
- Az erkezettek tulnyomo resze nem hogy diplomaval nem rendelkezetett, de meg irni sem tud (arabul SEM)
- Nemetul kb. nulla %-uk tudott
- A munkahoz sem pont az volt a hozzaallasuk, mint ahogy azt szamitottak.
- Beilleszkedni meg eszuk agaban sincs
- Ellenben akkora kulturalis szakadek van az EU-s es a szir mentalitas kozott, hogy kb eleve eselytelen is.
(Köln-i szilveszter, különfele bunozes, stb.)
Szoval ez betli lett.
Es, ekkor pont kapora jott, hogy Orban lezarta a hatart!
Es gyorsan meg is egyeztek Torokorszaggal, hogy sokmilliard EUR-ert majd ok megfogjak a menekultek nagy reszet.
...De az előzőekben leírt jogi logika alapján a német hatóságoknak volt joguk ilyen döntést hozni...
Es en ezt a dontesuket nem is vitatom el toluk, csak azt nem ertem, hogy miert kell folyton a nyuszikan van/nincs sapka jatekot jatszani...

morph on deer 2017.11.14. 16:32:26

@GyMasa:
“Az azert elegge tulegyszerusites, hogyha valaki nem ert egyyet veled, akkor az fideszbirka, aki istenit akarkit is.”

Milyen “egyetértés” velem?
Miben?

Hogy a “Homo Brüsszelicus” kitalálój/alkalmazója egy sötét kulturálatlan gyökér?

Ezzel nem kell egyetérteni, ez önmagáért beszél!

“Similis similari gaudet” mondaná gondolom Németh Szilárd, és igaza lenne. De valószínűleg ő még ott tart, hogy “Ho-mo Brü....ssszelil...kuss!” - azaz: a belga buziknak pofa be!

Mert a viktor is ezt világosan megmondta..!

Szóval ezt lehet vidáman tovább ragozni, de akinek ez a taplóság tetszik, az maga sem külömb.

GyMasa 2017.11.14. 16:40:41

@morph on deer:
...Szóval ezt lehet vidáman tovább ragozni, de akinek ez a taplóság tetszik, az maga sem külömb...
Nekem nem tetszik.
Oszinten pont leszarom am a fidesz propagandat.
Szerintem tulzas, es teljesen felesleges is egyben.
De az ellenzeki oldaltol ugyanilyen mertekben hanyingerem van.
Pontosan attol, amit irtam, a dehonesztalo tulegyszerusitestol.
Azt kellene elsore eszrevenni, hogy ez a fideszbirkazas teljesen kontraproduktiv eszkoz az ellenzek reszerol.
- Azokat a szavazokat, akik csak jobb hijjan szavaznak a fideszre (bar tudom, hogy ezek az emberek az ellenzeknek nem leteznek, hiszen az o tulegyszerusitett vilagukban csak demokratak meg nacik vannak. Sot, aki semleges kivan maradni, vagy ne adj Isten mondjuk targyilagos, az IS naci) ezzel a gyalazkodassal csak megerositik abban, hogy TENYLEG nincs jobb valasztasuk, mint a fidesz.
- Akiknek meg tele lett a faszuk ezzel a kutyakomediaval, es szarnak az egesz valasztasosdira azok azt a kovetkeztetest vonhatjak le, hogy "semmi nem valtozott, meg mindig ugyanaz az inkompetens faszfej banda van a politikaban" es megint otthon fognak maradni, es ezzel a fideszt erositeni.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 16:42:43

@GyMasa: "Importalnak parmillio kepzetlen droidot"

És ebben a csúti geci erején felül vett részt a 400000 illegális migráns importálásával. Tehát nem a soros tervet vitelezte ki, hanem a német iparmágnások tervét? El kéne döntened.

Ki az az ördögien gonosz, aki le akarja rombolni az EU-t, és minden ház helyére mecsetet akar építeni:
[ ] német iparmágnások
[ ] Soros György filantróp
[ ] Kalkuttai Teréz anya
[ ] Ferenc pápa
[ ] maga az Ördög
[ ] szabadkőművesek
[ ] Ku-Klux-Klan
[ ] jakobinusok
[ ] Jézus Krisztus
[ ] maga Mohamed
[ ] egyéb: ..................................

Esetleg Tömjén Zsóti vagy a fékezhetetlen agyvelejű Rezsi Szilárd adhat még neked ötleteket.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 16:45:14

@GyMasa: "leszarom am a fidesz propagandat"

Ennek némileg ellentmond, hogy minden hazugságát szervilisen szajkózod.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 16:46:27

@morph on deer: " “Ho-mo Brü....ssszelil...kuss!” - azaz: a belga buziknak pofa be!"

:))

GyMasa 2017.11.14. 16:57:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
..."Importalnak parmillio kepzetlen droidot"...
Nyilvan egy orbanhazugsag, amit tobb nemet kollegamtol hallottam szemelyesen.
Idiota.

GyMasa 2017.11.14. 16:58:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
...Ennek némileg ellentmond, hogy minden hazugságát szervilisen szajkózod...
A hir igaz, csak nem moszkvaban...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 17:00:23

@Idiota: "Nyilvan egy orbanhazugsag, amit tobb nemet kollegamtol hallottam szemelyesen."

Én ezt értem. Csak azt döntsd már el, hogy ez kinek az ördögi terve, mert eddig nagyon zavaros, amit mondasz.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 17:01:51

@GyMasa: Most magadat, vagy a csúti gecit akarod meghazudtolni?

GyMasa 2017.11.14. 17:25:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Komolyan jot tenne, ha gyakorolnad a leirt szoveg ertelmezeset.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 17:31:28

@GyMasa: Ah, túljutottál a kubatov kézikönyv utolsó oldalán, semmi hazug érved nem maradt? Szánalmas.

Szóval ne menekülj a válasz elől, ördögi imperialista terv, csak német vagy amerikai-magyar?

GyMasa 2017.11.14. 17:38:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
..Szóval ne menekülj a válasz elől, ördögi imperialista terv, csak német vagy amerikai-magyar?...
Miert, kerdeztel valamit?

morph on deer 2017.11.14. 17:39:49

@GyMasa:
“Azt kellene elsore eszrevenni, hogy ez a fideszbirkazas teljesen kontraproduktiv eszkoz az ellenzek reszerol.”

Egyetértünk.
Igazából: egyetértenénk, ha lenne egyáltalán bármi, ami “produktiv” az ellenzék részéről. Mert eltekintve pár egyszeri ötlettől - mint például az “ők lopnak” kampány - még csak a érintőleges nyomot sem sikerül hagyniuk, ami azért elég gáz.
(Az itt ne, azt ne, most ne, vele ne, stb. félszűz sivalkodást most hagyjuk.)

Viszont azt is figyelmedbe ajánlom, hogy én pusztán a saját szakállamra kommentálok, mindenféle érdekeltség nélkül.

Ez azzal a szépséghibával is jár, hogy nincs kire miért tekintettel lennem, és qrvára nem érdekel, hogy kinek az érdekeit sérti a véleményem. (Érdekeit mondtam!)

Ideológiai alapállásom: ‘liberális antibunkó’, tényleges pártpreferencia nélkül.

Visszatérve: ha már az én kommentjeimen múlik az ‘ellenzék’ megítélése, akkor itt egészen komoly baj van..!

GyMasa 2017.11.14. 17:50:09

@morph on deer:
..Viszont azt is figyelmedbe ajánlom, hogy én pusztán a saját szakállamra kommentálok, mindenféle érdekeltség nélkül. ..
Na, EZT viszont nem hiszik el az arokasok.
Mert, ahogy latom, itt az okosok szerint senkinek nem lehet sajat velemenye...
...Visszatérve: ha már az én kommentjeimen múlik az ‘ellenzék’ megítélése, akkor itt egészen komoly baj van..!..
Miert, nem lenne meno, ha te egy szemelyben lennel felelos az ellenzek sikertelensegeert???
;-)

morph on deer 2017.11.14. 17:50:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
“Jobb helyeken az ilyen 25 évet kap”

Ne idegeskedj, itt is lesz az annyi: orbánt még párszor újraválasztják, össze is jön a 25 év.
Az orbanizmusból.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 18:05:18

@GyMasa: "Miert, kerdeztel valamit?"

Bazmeg, és ez hadovál szövegértésről...

Ki az az ördögien gonosz, aki le akarja rombolni az EU-t, és minden ház helyére mecsetet akar építeni:
[ ] német iparmágnások
[ ] Soros György filantróp
[ ] Kalkuttai Teréz anya
[ ] Ferenc pápa
[ ] maga az Ördög
[ ] szabadkőművesek
[ ] Ku-Klux-Klan
[ ] jakobinusok
[ ] Jézus Krisztus
[ ] maga Mohamed
[ ] egyéb: ..................................

GyMasa 2017.11.14. 19:38:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Jah, majd ha KÉRDEZEL valami értelmeset, akkor fogsz választ is kapni...

GyMasa 2017.11.14. 19:45:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Az a rész megvan, hogy te sorosoztál itt egyfolytában?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 20:35:05

@Idiota: "Kitől?"

Mit Kitől? Kezdesz összefüggéstelen lenni.

Na jó, nem most kezdted...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 20:36:12

Áhhááháháááhá há háh áááháháhá há háh há háh áááháháhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá áhá ááhá há háh áááháháhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá há há háh áááháháhá há háh há háh áááháháhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá áhá ááhá há háh áááháháhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá háhá áhhá háhá h há há há háh áááháháhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá há háháá ááh há háh áááhá há háh áááháháhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá háhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háh há háh áááháháhá há háh há háh áááháháhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá áhá ááhá há háh áááháháhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá háhá áhhá háhá h há há há háh áááháháhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá há háháá ááh há háh áááhá há háh áááháháhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá háhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá áá há áhhá háhá h há há há háh áááháh há háh áááháháhá há háh há háh áááháháhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá áhá ááhá há háh áááháháhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá háhá áhhá háhá h há há há háh áááháháhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá há háháá ááh há háh áááhá há háh áááháháhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá háhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá áhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá há háháá ááh há háh áááhá há háh áááháháhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá háhá há háháhá ááháháhá áhhá háhá h há háhá háháá áhá áá!!!!!

GyMasa 2017.11.14. 20:52:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.14. 20:07:28
@GyMasa: Ugye! Milyen ügyesen átvettem a nyelvezeteteket!"
|
V
"GyMasa 2017.11.14. 20:20:40
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Kitől?"
|
V
Mit Kitől? Kezdesz összefüggéstelen lenni.

Ahha.
Nincs több kérdésem.

morph on deer 2017.11.14. 21:08:43

@GyMasa:
“Miert, nem lenne meno, ha te egy szemelyben lennel felelos az ellenzek sikertelensegeert???
;-)”

Már hogy a zistenbe’ ne lenne..!

(Te simán csak Ferinek akarsz szólítani, valld be! ;))

Akkor azért más lenne a helyzet, ha az egész “ellenzékért” - bármit is jelentsen ez - én lettem volna a felelős, akár az “elmúltnyolcév” első percétől!
Én ugyanis már 2010-ben teljes választási bojkottott javasoltam, aztán 2014-ben megint - többek közt a meghekkelt választási törvény miatt is, de a megbecstelenített “alkotmány” is elégséges indok volt, nekem legalább is.
(Most ez már nem opció.)

Csak akkor nagy hirtelen munkát kellett volna keresnie pár száz elkényelmesedett elvtársnak, és megtudtam azt is, hogy “nem várható el a képviselőktől, hogy feladják a karrierjüket” - holott dehogynem, hiszen a NÉP alkalmazottjai, akár kirughatóknak is lenniük kellene...

Röviden: ha rajtam múlott volna, orbán maga tölti az “elmúltnyolcévet” családias hangulatban a nándorfehérvári teremben, kizárólag hívei által támogatva, a demokráciának minden látszata nélkül, - garantáltan nem így nézne ki a mai helyzet.

Na ennek a megoldásnak az összes következményéért hajlandó lennék felelősséget vállalni, a töketlenkedésért már nem.

GyMasa 2017.11.14. 21:20:12

@morph on deer:
Jó megoldás!
Szerintem ferinek az elkúrás után azonnal fel kellett volna állnia és új választást kiírnia úriemberként!
Nyilván elveszítette volna AZT a választást, de cserébe nem zuhant volna be az mszp népszerűsége, nem kapott volna a fidesz 2/3-ot, nem tehette volna meg mindazt, amit így megtett, és szerintem 2012-ben még akár ismét nyerhetett volna az mszp. (vagy nagyon kevéssel veszíthettek volna.)

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.15. 02:41:54

@GyMasa: "ferinek az elkúrás után azonnal fel kellett volna állnia és új választást kiírnia úriemberként!
Nyilván elveszítette volna AZT a választást, de cserébe nem zuhant volna be az mszp népszerűsége, nem kapott volna a fidesz 2/3-ot, nem tehette volna meg mindazt, amit így megtett, és szerintem 2014-ben még akár ismét nyerhetett volna az mszp."

Stimmel. Az "úriemberként" kitétel felesleges.

Ki is rúghatták volna azonnal, semmi szükség nem volt a 3 évi vergődésre.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.15. 02:42:43

@GyMasa: "Nincs több kérdésem."

Szóval megértetted végre, amit fölötte beidéztél. Helyes!

kalapácstollú 2017.11.15. 07:49:58

@GyMasa: "Mert, ahogy latom, itt az okosok szerint senkinek nem lehet sajat velemenye.."
nyugi, felteszem, ezt csak azok állítják, akiknek nincs. Számukra nyilván ez a természetes.

GyMasa 2017.11.15. 09:49:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Megertettem, hogy nem fejlodtel semmit az utobbi idoben, es felesleges az idomet vesztegetni erre a kafkai parbeszedre.
Majd, ha lesz normalis kerdsed, es kepes vagy normalisan irni, akkor elkepzelheto, hogy valaszolok a kerdesre.

GyMasa 2017.11.15. 17:42:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Latom, a leirt szoveg ertelmezese meg mindig nem megy...
"Majd, ha lesz normalis kerdsed, es kepes vagy normalisan irni, akkor elkepzelheto, hogy valaszolok a kerdesre."
"Majd", "lesz" - Jövö idö.
De latom, nem megy ez neked.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.15. 17:47:16

@GyMasa: "már válaszoltál"

MÚLT idő. Törődj bele, ne feszülj! :))
süti beállítások módosítása