B1 blogcsalád



A kétharmad már bíróságnak képzeli magát

2017. október 12. - ashwood

00145843.jpegMég a nyomozás sem zárult le, a fideszes többség máris jogszabályban (!) hirdetne ítéletet a Czeglédy ügyben. Parlamentet ilyen alkotmányellenesen még nem használtak kampánycélokra.

Az ügyészség nyomoz, a vádirat még messze attól, hogy benyújtsák a bíróság elé, de a fideszes parlamenti többség már a jogerős ítéletet is meghozta Czeglédy Csaba ügyében. Nekünk eszünkbe sincs prejudikálni – főleg, hogy ismerjük a fidesznyik ügyészség szakmai alaposságát a politikai megrendelésre indított perekben –, így nem foglalunk állást abban, Czeglédy és társai vajon elkövették-e az ellenük felhozott bűnöket. Meggyőződésünk, hogy egy jogállamban az ügyészség, mint közvádló, mindent elkövet egy vélelmezett bűncselekmény feltárása érdekében, a független igazságszolgáltatás pedig – általában másodfokon – jogerős ítéletet hirdet. Utóbbi vagy elnyeri tetszésünket, vagy nem - de megkérdőjelezni, semmibe venni nincs jogunk. (Szemben persze Orbán Viktor kormányával, amely a törvények betartását hangoztatja, miközben semmibe vesz jogerős bírósági verdikteket. De hát önkéntes jogkövető állampolgároknak nem Orbán és bandája a példaképe.)

A parlamenti bábok most a vezér utasítására olyan mélyre igyekeznek rántani az országgyűlést, ahol emlékeink szerint soha nem járt még. Félredobva a jogállamiságot, saját alaptörvényüket, a hatalmi ágak szétválasztásának évszázados elvét, nemes egyszerűséggel ítéletet hirdetnek az ügyben, mégpedig jogszabály által. Ilyet demokratikus, jogállami parlament egyszerűen nem tesz. Mindez a jogszabályok, a törvényalkotás, az államrend ellen előre megfontolt, politikai szándékkal elkövetett erőszak.

A jól fésült, konszolidált hangulatú, friss frakcióvezető, Gulyás Gergely jegyzi mások mellett azt az országgyűlési határozati javaslatot, amely a "Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli kárrendezésére" szólítja fel a kormányt. A szövegben pedig nem kevesebb szerepel, minthogy "Czeglédy Csaba… és társai tudatosan megkárosítottak" majdnem ezer fiatalt. Így, kijelentő módban, múlt időben. A cselekmény lezárt, a bizonyítás befejeződött, az ítéletet épp most szavazza meg a Fidesz parlamenti trollkommandója.

Természetesen itt még nincs vége: vizsgálat folyamatba tételét is indokoltnak látja a Vezér a vonatkozásban, az MSZP és a DK mennyit zsebelt be a gyerekektől orvul ellopott pénzből.

Utóbbi kitételt szimplán a kampány számlájára írjuk - amennyiben erről szólna csupán a határozati javaslat, szóvá sem tennénk. A hatalmon lévőknek milliószor több eszköz áll a rendelkezésére a kampányban, mint az ellenzéknek. Ha nem is tetszik sokaknak ez, attól még ez a helyzet - és nem most alakult ki.

Az azonban, hogy ítéletet hirdetnek egy el sem kezdődött ügyben - az már kiveri a biztosítékot minden, a jogállami működés iránt elkötelezett emberben. És teszik ezt úgy, hogy a politikai vakok számára is látványos: a Polt Péter vezette ügyészséget kesztyűbábként használja Orbán a politikai ellenfeleivel való leszámolásra. És ha hisztizik is az ügyészség, attól még egyértelmű: a Polt nevű fertőző narancsgóc teljesen szétterjedt az ügyészségen. Miközben az ügyészség – köszönhetően az orbáni farból ki nem kandikáló Alkotmánybíróságnak, ahol kizárólag fideszes delegáltak döntenek mindenről – az egyetlen közvádló Magyarországon. Vagyis olyan ügyekben, amelyekben Polt nem kíván nyomozni, mert mondjuk kellemetlen eredményre kellene jutnia, abban senki más sem képviselheti a vádat.

Csak két – személyes kedvenc – példa a több ezerből: a magyar ügyészség szerint az teljesen rendjén való, ha Orbán vejének cégei írják annak a közbeszerzésnek a műszaki paramétereit, amelyet aztán Orbán vejének cégei nyernek. Ahogy azzal sincs gond, ha az Orbán elnökölte Fidesz meghamisítja az amúgy közokiratnak számító, az Állami Számvevőszéknek benyújtott kampány-elszámolását. Mindezek után pedig az ügyészségnek még van képe kikérni magának, ha fideszesnek tartják. Van itt bőr kérem – sőt, teflon – az arcokon.

Ha Polt azt mondja: nincs nyomozás, akkor bizony nincs.

Egyetlen megjegyzésünk: attól, hogy nincs nyomozás, bűn még van.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1412957277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babbaba 2017.10.13. 10:08:04

Rámentek a témára, mert van benne valami. Egy huszadrangú balos csinált valami marhaságot és most elintézik,. Talán ezért nem kéne csak támadhatatlan eszközökkel élni, hogy maximum lebuzizhassák az ellenfelet, ami ugye szemtől szemben az utcán nem menne, de nem is nagyon hatásos.

Ezzel együtt semmin nem lehet csodálkozni, ah a Fideszről van szó. Mindegy nekik minden, csak lehessen tovább lopni. Elveik soha nem is voltak, ezért lettek KISZ titkárból, Soros liberálisai, majd állítólag keresztények, amiről ők maguk állították, hogy manír. Csak a pénzről szól az egész.
süti beállítások módosítása