B1 blogcsalád



 El a kezekkel az Aurórától!

2017. június 29. - jdesi



Józsefváros önkormányzata szerdán azonnali hatállyal bezáratja az Auróra közösségi házakat.  Az Auróra nem csupán szórakozóhely, sokkal több annál: egy olyan közösségi tér, ahol többek között olyan gyakorlatokon dolgoznak, amelyek elősegítik Magyarország demokratizálódását. A hely többek között olyan civil szervezeteknek ad otthont, mint a Budapest Pride vagy a Roma Sajtóközpont.

aurora.jpg


A LiFT – Liberális Fiatalok Társasága (a Magyar Liberális Párt ifjúsági szervezete) tiltakozik az elfogadhatatlan döntés ellen, valamint elítéli azt a módszert, amellyel váratlan módon, az érintettek bevonása és értesítése nélkül, egyik pillanatról a másikra bezárnak egy ilyen fontos kulturális központot.

Szervezetünk elitéli a rendőri és hatósági megfélemlítést és az olyan jellegű intézkedéseket, mint a június 10-i razzia. Elfogadhatatlan, hogy a hatóságok azzal vannak elfoglalva, hogy üldözzék a kannabisz-fogyasztókat, azokat az embereket akik senkinek sem ártanak. Továbbra is kiállunk a kannabisz teljeskörű legalizációja mellett, valamint felhívjuk mindenki figyelmét az orvosi legalizálás létfontosságára! Az Auróra bezárása felháborító, ezért a Liberális Fiatalok Társasága (LiFT) követeli, hogy azonnal vonják vissza az intézkedést.

 

Lukács Áron, az Auróra sajtósa elmondta, hogy értetlenül állnak az intézkedés előtt, és hozzátette, hogy a kormányhoz közel álló Pesti Srácok portál hamarabb értesült a hely bezárásáról, mint ők.

Fontos tisztázni szerinte azt is, hogy két különböző intézkedés történt az önkormányzat részéről, az egyik az Auróra vendéglátórészét, a másik az idén nyáron megnyitó Auróra Kertet érinti. Az egyik értelmében eljárás folyik a néhány héttel ezelőtti razzia miatt a vendéglátórész ellen, erről a folyamatban lévő eljárásról azonban az Auróra ma értesült.

A kertrészt azonban úgy záratta be az önkormányzat, hogy egy korábbi, mindössze tíz nappal korábbi határozatát vonta vissza. A visszavonás indoklása szerint a kertben lévő épületek alapterülete meghaladja a 20 négyzetmétert. Az egyik épület ugyanis 20, 1 négyzetméter. Erről a kitételről azonban az Auróra a kéthónapos engedélyeztetés során egyszer sem hallott.

Az Auróra jogorvoslattal fog élni, de a hely vendéglátótevékenységet nem folytat. A korábban meghirdetett programokat ugyanúgy megrendezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1512627567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2017.06.29. 10:25:27

@MaxVal BircaMan HJCD: Már megint okosságot írtál! Csak a bőr nem jár le a fejedről...

Nzoltan 2017.06.29. 16:53:48

A roma sajtóközpont màr a nevében is kirekesztō... :-o
süti beállítások módosítása