B1 blogcsaládMeg kellene állítani Trumpot, mert gyorsan halad egy veszélyes és bizonytalan úton

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2017. június 04. - Szelestey
  • A világ egyik legtekintélyesebb lapja vezércikkben sürgeti az amerikaiakat, hogy emeljék fel szavukat, ha úgy látják, hogy Amerikai nem jófelé tart a világpolitikában.
  • Az ARTE és WDR nem tűzi műsorára azt a dokumentumfilmet, amely az európai antiszemitizmusról készült a többi közt Magyarországon.

New York Times

new_york_times.jpg

A vezércikk úgy látja, hogy Trump alatt Amerika hanyatt-homlok feladja a róla alkotott képet világ büszke és megbecsült vezetőjeként, az Egyesült Államokat és annak elnökét napjainkban hitetlenség, riadalom, sőt megvetés övezi. Közvetlen munkatársainak nyilatkozatából tudni lehet, hogy a Fehér Ház jelenlegi gazdája a nemzetközi politikát nem globális közösségnek, hanem terepnek tekinti, ahol az országok, a civil szervezetek és az üzleti körök versengenek egymással. Csakhogy amikor úgy gondolja, hogy az érdekelt felek egymás torkát keresik, továbbá hogy a játszma nullaösszegű, nos, ez a felfogás élesen ütközik az együttműködésre és szabályokra épülő megközelítéssel, ami 1945 óta vezérelte Amerikát és szövetségeseit.

Az eddigi felállásban Washington az átfogó béke és biztonság ereje volt, rávette az országokat, hogy békésen oldják meg ellentéteiket, segített gerjeszteni a világméretű növekedést, kivezetni az embereket a szegénységből. Az emberi jogok és a demokrácia első számú harcosának számított. Ám most megkérdőjeleződött ez az elkötelezettség, az elnök arrogáns, amikor nem vesz tudomást a történelemről, nem érti az USA vezető szerepét. Nem tudni, hogy milyen megfontolások alapján szánta rá magát az új irányvonalra, de Trump gyorsan halad egy veszélyes és bizonytalan úton. Megmagyarázhatatlan módon bujtogatják olyan emberek, mint a külügy- és a védelmi miniszter, akiknek pedig több eszük kellene, hogy legyen. Ha az amerikaiak úgy gondolják, hogy az országnak nem ebben az irányban kell mennie, akkor hangosan és egyértelműen tiltakozniuk kellene.

 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Az európai kulturális tévé, valamint a Nyugatnémet Televízió nem kívánja bemutatni azt a másfélórás dokumentumfilmet, amely az antiszemitizmus új európai formáiról készült, a többi közt Magyarországon. Az ARTÉ-nak és a WDR-nek az a baja a másfél éves munkával forgatott „Kiválasztott és kitaszított – a zsidógyűlölet Európában” c. alkotással, hogy az a két csatorna szerint nem kellőképpen kiegyensúlyozott. Pedig a szerzők, két müncheni filmes, megszólaltattak a magyaroknál, a franciáknál, németeknél, valamint Izraelben és a Gázai-övezetben szinte mindenkit, akinek a véleménye érdekes lehet az ügyben. Nem csupán a hangos és habzó antiszemitizmust érték tetten, hanem azt is, ami a mindennapokban érvényesül. Hogy az új jobboldal pl. a Wall Street polipjairól beszél. Egyébként az ARTE és a WDR 165 ezer eurót adott a munkához és független szakértők igencsak dicsérik a művet. Ám a két társaság úgy gondolja, hogy a film túl keveset foglalkozik Európával, annál többet viszont Palesztinával.

 

Hangos sajtószemle.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6812562389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mérsékelt fegyveres lázadó (nem terrorista) 2017.06.04. 09:31:26

Már a szerzőnek is elege van kellemetlen- képtelen munkájából.
A Balcsira menet nehezen sikerült vezetés közben, az M7- esen lévő dugóban helyesen megírni a bejegyzést az okostelefonról, ebben a nagy hőségben.

Inkább élvezd a Balcsit, a CIA- propagandamédia hülyeségeinek terjesztése helyett.

Hidd el, jobban jársz.

FCUK4 2017.06.04. 12:17:48

Szelestey mostanában egyre többször hanyagolja el a kemény munkát. El kellene vele beszélgetni, hogy fog így megbukni a patás???
süti beállítások módosítása