B1 blogcsalád



Nagyon nem jött be Orbán jóslata 2017-re

2017. május 13. - ashwood

orbantasr-austria_migrants537181.jpg

2017 a lázadás éve lesz – jövendölte, vagy sokkal inkább remélte Orbán Viktor. Hogy finomak legyünk: nem jött be. Sőt, a világ ma sokkal rendezettebbnek látszik, mint tavaly.

"… két lázadás történik egyszerre. Van egyfelől egy lázadás a középosztály részéről. Ennek világgazdasági gyökere van. Amerikában szerintem a középosztály lázadását láttuk, ezért vesztett a Clinton klán. A Brexit is erről szólt. És a legfrissebb elemzések azt mutatják, hogy valami hasonló megy végbe Franciaországban is: a magukra hagyottak, a kiszolgáltatottak keresik a kiutat, és ez a magárahagyatottság válik politikai szavazattá. És van egy nemzeti típusú lázadás is. Az Európai Egyesült Államok hívei most éppen lopakodva csorbítják az egyes nemzetek szuverenitását a menekültügy kérdésében. Hatáskör-átcsoportosításokat hajtanak végre a nemzetek rovására. A nemzetek ez ellen lázadnak. Ez egy valóságos szuverenitásküzdelem. S mindezt körbefonja a politikai korrektség, az elszigetelés, a megbélyegzés elleni szellemi lázadás. Ez a lázadás 2016-ban elkezdődött, jövőre még inkább kiteljesedik, ezért mondom, hogy 2017 a lázadás éve lesz." – ez volt a nagy jóslat 2016 legvégén.

Pontosabban: remény. Orbán kimondva is abban reménykedett, hogy a centrista erők – ahová elvben saját magát is sorolja – minden fronton vereséget szenvednek idén. Jelesül Hollandiában, Franciaországban és Németországban egyaránt. Ma már tudjuk: semmi nem jött be és nem is fog e jóslatból.

Józan ésszel kicsit talán nehezen lehet felfogni, hogy az Európai Néppárt tagja miért drukkol pártcsaládja ellenében a szélsőjobboldalnak, de rossz lóra tett. Sem az euszkeptikusok, sem a bevándorlásellenesek nem tudtak érdemi áttörést elérni Európában, kormányra sehol nem kerültek. Németország pedig külön is érdekes, hisz Orbán és pártja, szennysajtójával egyetemben ma már kénytelen nyíltan a korábban folyamatosan támadott Angela Merkelnek drukkolni, szemben a baloldali kancellárjelölt Martin Schultz-cal. Ebből sem lesz lázadás. Még akkor sem, ha az egyetlen német EP képviselő, aki szép szavakkal állt ki Orbán mellett épp a szélsőjobboldali AfD politikusa volt. Tőlük aztán bőséggel kap baráti szavakat a kedves vezető – ám ezzel önmagát pecsételi meg. Akit a szélsőjobb komál, azzal a magukra valamit is adó konzervatívok nem szívesen cimborálnak.

Orbán saját reményei fűtötte víziója nem csupán kipukkadt mára, de önmagának is komoly terhet jelent immár. Az unió vezető államai sokkal inkább megoldani vágynak a problémákat, mintsem szakadásig feszíteni azokat. Ebben pedig Orbán nem partner – ő a lázadásban, a feszültség szításában érdekelt. Ennek pedig egyenes következménye, hogy egy hatékonyabb, a mainál jelentősen jobban, sokkal kevesebb diszfunkcióval működő EU magjából kiírja Magyarországot.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7412502349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birka menet 2017.05.14. 21:37:27

Máqrpedig orbánnak igaza volt:

2017 a lázadás éve lesz!
2018 meg a BEBÖRTÖNZÉSEK éve!

A suttyó felcsútija csak abban tévedett, hogy a lázadás pont ő ellene fog irányulni, 2018-ban meg ő lesz a börtönbe menetel főszereplője.

A nemzeti közpénztolvaj orbánnak megint igaza volt!

birka menet 2017.05.14. 21:42:19

@midnight coder: "A gond az, hogy az EU-s polgárok életszínvonala záros határidőn belül (<20 év) durván csökkenni fog, ezzel párhuzamosan pedig növekedni a munkanélküliség."

Jut eszembe ma is megbukott Merkel. A NRW választáson az eddigi 26% -ról 34%-ra. Úgy ahogy jósoljátok már két éve ti illibbant betegek.

Ha ennyire hülye vagy mindenhez, miért nem fogadsz önmagad ellen? Akkor már multimilliárdos lennél, aztán senki nem tudná, hogy a saját sötétségednek köszönheted a jóléted.

morpho 2017.05.14. 21:45:28

@Brix:
"Németországban 270 ezer kürüli bűncslekményt követtek el menekült hátterű emberek..."
Naponta??
Hazudozással nálam nem sokra mész buta narancskullancs. Egyébként mi az, hogy menekült hátterű??? :)) Te vagy ma a nap hülyéje. Legalább is eddig...

2017.05.14. 21:47:35

@birka menet: És ha NRW-t bukta az SPD, akkor valszeg nem sokat kell gondolkozzanak azon, hogy ki legyen a kancellár-jelöltjük, mert úgyis tökmindegy. A Bundest is bukni fogják.

morpho 2017.05.14. 21:50:29

@midnight coder:
Te vagx a másik súlyosan elmeroggyant az elkószálo orosz atombombákkal, meg Mad Max is nagyon ott van!

sőőtnagyonis 2017.05.14. 21:52:07

@morpho: Persze hogy van! A vodka! És kocsányon csüngő szemek, amikor nyugatra mennek.
Hiába van a legnagyobb területe, csak rablógazdaságra képesek.
A hol az ész csak fegyverkezésben képes alkotni kevés lesz a túléléshez. Az uránból nem lesz gulyás, az olajat is el kell adni. Kína meg ott áll ugrásra készen, gazdasági és katonai hatalomra igényt tartva. Bocsi, de már nem Európa a potenciális ellenség, hanem Kína.
Orbán is buzgón szervezi a keleti bizniszét, de szerencsétlennek vigyázni kell, nehogy egy váratlan gazdasági kólika elcsapja a hasikáját.
Ezek az okosok európát tekintik betegnek, de az ő belük lóg ki a saját hülyeségeik miatt.
Röhögök a németek most is úgy elpicsázták orbánt, Merkel 8%-os erősödésével. Egy hét alatt három tökön rúgás! kell ez neki? Hol élnek ezek a madárbéljósok? Mit látnak ők jobban, mint akik szabadon gondolkodnak?
Putyin is ideges Paks miatt, az áram is egyre olcsóbb, az olaj is lefelé megy. Az egész nyugat maga alatt van, mégis mindenki azt az életszínvonalat álmodja magának. A MOL is a norvégok felé kacsingat! Mi lesz ha tyupin megtuggya, hogy saját olajat és gázt akarunk? Zavaros ez a világ a beteges ijedős félkegyelműeknek.

Brix 2017.05.14. 21:52:54

@Pink Petsch: A letelepedési kötvényt ne keverjük ide. Ha jól tudom , az márc. végétől megszűnt. Akik ezzel jöttek, általában kőgazdag emberek, akik nem segélyesek lesznek, vagy olyanok, akik elveszik a magyarok munkáját, vagy esetleg bűnözők. A kormány sem azt mondja , hogy senki, semmilyen feltétellel ne jöjjön- ezért is van megkönnyítve az ukrán vendégmunkások foglalkoztatása- csak olyan ne jöjjön , aki illegális bevándorló , nincstelen afrikai vagy ázsiai származású ember.

morpho 2017.05.14. 21:58:48

@Brix:
Magyarországra semmilyen bevándorló nem megy, mert egy szar hely! De ez ne zavarjon, nagyon szórakoztató vagy amúgy! Sőt!

morpho 2017.05.14. 22:01:13

@sőőtnagyonis:
Azt gondolom, hogy nagyjából lefedted a lényeget. Most már csak a magyar társadalomnak kéne ezt elmagyarázni... Amúgy 1100 éve nem érünk a Nyugat nyomába se, úgyhogy végül is tökmindegy...

Brix 2017.05.14. 22:01:53

morpho: Olvass utána , mennyi bűncselekményt követnek el migránsok!

A Német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) közzétette a 2016-os bűnügyi statisztikákat. A számok szerint drasztikusan emelkedett a migránsok által elkövetett bűncselekmények száma az előző évhez képest.

A jelentés szerint összesen 295 000 bűncselekmény során merült fel, hogy a gyanúsított migráns. Ez 90 000-rel több, mint 2015-ben, amikor összesen 205 000 bűncselekmény felderítése során gyanúsítottak meg migránsokat azok elkövetésével

2017.05.14. 22:01:58

@Brix: Ja, hogy ha már nem csinálják a izniszt, akkor oké? Minden meg van bocsátva? Akkor mégis okésak az arabok? Meg az afrikaiak is?
Te, tényleg ennyire nem tudsz gondolkozni? Az ukrán vendégmunkások mit csinálnak? Igen, pontosan "elveszik a magyarok munkáját" -hogy téged idézzelek. Illetve lenyomva tartják a béreket. Ja, vagy ők fehérek, akkor oké?
Mellesleg, el kellene dömntened, hogy most a munkát veszik el, vagy segélyért jönnek? Értem én, hogy meg vagy zavarodva, amikor a fideszes propaganda is naponta mást hazudik :PPP

2017.05.14. 22:03:50

@Brix: És ismétlem, te is ázsiai származású ember vagy, már ha magyar vagy.

sőőtnagyonis 2017.05.14. 22:05:11

@midnight coder: Te most valamiről nagyon lemaradtál. A nyugat soha nem fog elsőnek támadni!

Brix 2017.05.14. 22:08:38

@morpho: "Magyarországra semmilyen bevándorló nem megy, mert egy szar hely!" Ne zavarjon , hogy Budapest és lassan az ország nagyvárosaiban egyre több arab és néger betelepülő van. A kínai, vietnámi egyéb keleti nációk is sokasodnak, de velük jóval kevesebb baj van ,.. A tendencia azért az, hogy egyre többen lesznek évről-évre ...

morpho 2017.05.14. 22:11:24

@Brix:
Aha! :))) Te súlyosan hülye vagy! Mi a faszért aggódsz ennyire a németek miatt?? Ott lakik a nagyi? :)) Ha ilyen azörnyű a helyzet miért nyert ma Merkel a szoci oroszlánbarlangban?? A 888 szintjére nem megyek le buta narancskullancs!

Jakab.gipsz 2017.05.14. 22:14:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Egyen jogúságról beszéltek libbancsok Európában, egyenrangúság az már adott a nők azt vesznek fel magukra amit akarnak, jobban értenek hozzá mint a férfiak , csak a kendőt a brukát és a csadort és a nyiszi-nyaszit kell betiltani, mert ezeknek a primitív dolgoknak egy keresztény kultúrában nincs létjogosultságuk. Világos?
Az egy és oszthatatlan emberiséget kellő módon globalizálva van, ti pedig ne akarjátok globalizálni, jelszavakkal irányítani, mert ezt úgy hívjuk termesz-társadalom ahol kémiai jel-szavak szabályoznak.
Nincs a munka végzés során egyen rangúság mert a nők teherbíró képessége, nem azonos a férfiakéval.
A seregünknek sem kellene az idióta politikusok által megbuherált amcsi sereget majmolni.

morpho 2017.05.14. 22:15:44

@Brix: "Ne zavarjon , hogy Budapest és lassan az ország nagyvárosaiban egyre több arab és néger betelepülő van"
Több szempontból sem zavar, de leginkább azért nem, mert nem igaz. Szar helyre nem vándorol be senki.
Szaladj ki aztán számold meg kerületenként :)) Neked miért jó, hogy ostoba vagy és kirekesztő? Na jó, az ostobáról nem tehetsz!

2017.05.14. 22:17:19

@Brix: "Budapest és lassan az ország nagyvárosaiban egyre több arab és néger betelepülő van."
Na és, az előbb még azt mondtad, hogy nem baj, megvették a letelepedési kötvényüket, nem? Az szerinted teljesen rendben van. Zavarnak a nem fehér emberek netán?

gmihaly621 2017.05.14. 22:29:30

@Punxsutawney Mormota: Merkelt, "pontosabban": Németországot nem OV-től idézi a posztíró. Márcsak a nagyobbik rossz Schulz miatt sem tehette OV, hogy beveszi a felsorolásba. Amúgy a hollandok még mindig nem tudtak kormányt alakítani, az osztrák kancellár előrehozott választásokat rebesgetnek, köztársasági elnökük pedig éppen most nagyot égett választóinál. Macronéknál is hátra vannak még a nemzetgyűlési választások, ott is lehet még meglepi.

Brix 2017.05.14. 22:39:29

@Pink Petsch: Ne keverd a szezont a fazonnal! Az ukránok legálisan jönnek, mert szükség van rájuk, és nem fogják megváltoztatni Magyarország nemzeti identitását. A menekültek/illegális migránsok viszont törvénytelenül érkeznek, és még a gazdag Nyugat-Eu-sem tudta/tudja őket integrálni. Az, hogy valaha hazamennek , naivitás. Aki Afrikából vagy Afganisztánból jön, az soha nem fog hazamenni, de gyarapítja az egyre nagyobb, szegény és etnikailag/ kulturálisan elkülönülő réteget. Ennek előbb-utóbb társadalmi katasztrófa lesz a vége... Ezt Magyarország jobb ha elkerüli , és megmarad a keresztény, fehér , európai emberek országának!

morph on deer 2017.05.14. 22:39:53

@midnight coder:
"Pláne, ha a buliba esetleg még beszállna Kína is. Nagyjából kő kövön nem maradna."

Ugye mekkora szerencse, hogy szeretett vezérünk még időben koszorúzott?
Mert képzeld csak el, ahogy ott gyalogol viktor a gőgös gúnár-lépésben haladóhelyi táncművészek mögött, és nincs hova letenni azt a baromi ronda dolgot, milyen ciki is lenne!

De hálistennek sikerült népünk nevében(!!!) megkoszorúzni a felkelés leverőinek emlékművét a vígan lengedező vörös zászlók árnyékában..!

Egy újabb "nagy ugrás" tanui lehettünk, egy újabb "érdekes" irányba, "tisztelt hölgyeim és uraim, kedves marátaim!"

2017.05.14. 22:45:15

@Brix: Nem én keverem ... te jöttél azzal, hogy elveszik a magyarok munkáját. Ha a fehér ukránok teszik, akkor szerinted meg rendben van.
Khm, miért? Az ukránok netán magyarok? Nem.
Az meg, hogy rasszista vagy, rád nézve szégyen.

Brix 2017.05.14. 22:53:36

@morpho: @Pink Petsch: Nem vagyok kirekesztő, de valahol megálljt kell parancsolni , az Európát elárasztó migránstömegeknek. Ott van Finnország példája: a 90-es években befogadtak pár tucat somáliai migránst, akik mára vannak vagy 30 ezren... Nem szeretném , ha Magyarország hasonló folyamaton menne keresztül, az elkövetkezedő évtizedekben... Tudom, mi túl szegények vagyunk még a tömegek befogadásához, de Dél-Európa sem gazdag és mégis hatalmas számban van ott migráns, nemcsak tranzit úton...A tendencia veszélyes, és a migráció sem fog csökkeni... Németországot sajnálom, hogy többé nem urai a helyzetnek... Ez minket is befolyásolni fog a jövőben...

morpho 2017.05.14. 22:56:58

@Brix:
Még szerencse, hogy nem vagy kirekesztő. Elég kemény lenne, ha az lennél...

morpho 2017.05.14. 23:00:38

@gmihaly621:
Az általad felvázolt "problémák" teljesen marginálisak. A demokráciák klasszik velejárói. Hát Magyarországon tényleg nincsenek ilyen problémák. Demokrácia sincs, de amíg ez csak engem zavar, addig nincs nagy gond.

Brix 2017.05.14. 23:01:30

@Pink Petsch: A libbantak mindenkire ráfogják hogy rasszista , aki nem akar elmaradott , kultúridegen , nincstelen migráns tömegeket befogadni... Pedig, egyszerűen semmi józan érv sincs ezeknek az embereknek a befogadására. Csak a kockázat és a költség ami a befogadóknak jutna... Ebből nem kérünk!

2017.05.14. 23:03:13

@Brix: Németországot sajnálod???? Te???? Ez volt a hét vicce! Gratula, még éppen belefértél. :DDD Mondd jártál már erre? Nem, mi? :)))
Szóval, ilyen vagy, amikor nem vagy kirekesztő és rasszista. Ahham. Hát, a nyóckerben és a vonzáskörzetében mindenesetre ne nagyon kolbászolj.

2017.05.14. 23:05:59

@Brix: "Libbantak"? Oké, itt fejeztem be veled. Bár ordit rólad, hogy fideszes vagy, de azt feltételeztem, hogy nem vagy troll. Ezzel viszont leirtad magad. Szóval, úgy válaszolj nekem ezután bárhol is, hogy trollként foglak kezelni, ahogy megérdemled.

GézaBá 2017.05.14. 23:19:05

Nem jött be a jóslata?
De hát pl. most szorítják ki az utolsó buborékokat Schulz barátunk tüdejéből. Junkert tárt karokkal várják az Anonim Alkoholisták.
Ez bizony beteljesedő jóslat.

morpho 2017.05.14. 23:30:36

@Pink Petsch:

Te tényleg azt hitted, hogy ez csóka nem troll?? Aztán miért?

2017.05.14. 23:35:42

@morpho: Mert képes volt meglepően hosszan némileg értelmesen (már a saját szemszögéből) kommunikálni, libsi-bolsizás, sorosbérencezés és libbantakozás nélkül. Az, hogy ostoba, megvezethető birka, az a két számjegyü IQ-jának köszönhető, attól meg lehet velük valamiféle beszélgetést folytatni. Bár nem túl onyolultat, igaz ..
No, de hát végül csak kibukott belőle :DDD Mindig lebuknak, sosem birják megállni :DDD

apro_marosan_petergabor 2017.05.14. 23:49:04

OV elég jól látta, igen sok válastónak van elege alibero politizálásból. Ez kiderült minden országban, ahol választás volt. S nem az az érdekes, ki került hatalomra, hanem az, hogy az elmebeteg libero politika kimenni látszik a divatból...

morpho 2017.05.14. 23:57:45

@Pink Petsch:
Már volt szerencsém hozzá. Kirekesztő, ócska logikájú, ostoba narancskullancs.

morpho 2017.05.15. 00:01:55

@apro_marosan_petergabor: "libero politika kimenni látszik a divatból..."

Attól most tekintsünk el, hogy nem tudsz magyarul, de arra baromi kíváncsi lennék, hogy a liberalizmus, mint eszmerendszer, amely nagyjából a neandervölgyiek óta kíséri az emberiséget, mégis hogy a faszba megy ki a divatból? Ez nem egy szabásminta alapján készült szoknya, hanem egy gondolkodási rendszer. A liberalizmus és a rá épülő politika az emeberiséggel együtt mehetne csak ki a "divatból".

2017.05.15. 00:02:29

@morpho: Ja, egyszer odatévedt közénk a Határátkelőre, kb. ezzel a dumával. Onnan emlékeztem rá. Persze, pánikszerüen menekült, nagyon nem az ő közege volt. Ott nem "libbantakozott", gondolom, nem mert. :)))

2017.05.15. 00:09:49

@morpho: Na, látod, ez a csávó egyértelmüen troll, reagálni sem érdemes rá, mert vészesen ostoba, és csak lefáraszt.

Aston Kanál 2017.05.15. 00:48:15

@-JzK-:
"A UKIP-pal és általában az EU-ellenes britekkel az a baj, hogy nem a brit nép identitását, sőt létét VALÓBAN veszélyeztető néptömegek (volt gyarmatokról jövő mindenféle füstösök) ellen szólal fel, hanem a kelet-európaiak ellen. Az nem kifogás, hogy mert a PC csak a fehéreket engedi szidni. A kelet-európaiak DOLGOZNI és nem robbantgatni meg ficki-fickizni mennek oda."
Marhasag. A brit (es barmely) nep identitasat minden nagy szamban bevandorlo nacio ugymond veszelyezteti. Egy 2011-es felmeres szerint a masodik leggyakrabban beszelt nem nativ nyelv Nagy-Britanniaban a legkevesbe sem fustos lengyel (www.theguardian.com/uk/2013/jan/30/polish-becomes-englands-second-language). A kelet-europaiak egy resze pedig sajnos nem dolgozni jon ide, hanem - ha nem is robbantgatni, de - ingyenelni, betorni, lanyokat futtatni, stb. Sajnalatos, de konkret peldak vannak erre. Lengyel betorok www.theguardian.com/uk-news/2015/jan/29/burglars-rained-blows-soas-professor-court-hears, magyar stricik www.theguardian.com/uk-news/2014/jan/08/five-gang-members-jailed-trafficking-hungary-uk. A teljesseg igenye nelkul.

"Eleve: a brit konzervativizmus még mindig nem tudja megragadni a kontinentális konzervativizmus aggodalmát az etnikai-kulturális önazonosság megőrzése iránt, ehelyett csak az intézmények megtartására koncentrál."
Marhasag. A belso valsagba zuhant es marginalissa valt UKIP bevandorlasellenes retorikajanak koszonhetoen leginkabb ezzel sikerult megfogni az embereket. Az etnikai-kulturalis onazonossag (azt most hagyjuk, hogy mennyire letezo) problemajaval.

"A franciáknál eddig a Front Nacional egy 10-15%-os párt volt, most már ott tartunk, hogy csak egy papíron külsős ember a teljes globalista elit támogatása és teljes médiahátszéllel sikerült megállítani. Ez győzelem? Ja, olyan "győzelem", mint a rómaiak győzelme a hunok ellen a catalaunumi mezőkön..."
Marhasag. Azert itt nem a Brexit szavazashoz hasonlo szoros, 51,9%-49,1% (effektive fele-fele) aranyu bukta volt. Le Penekkel feltoroltek a padlot. Ahogy az apja vezetese alatt is. Ez itt most azert erdekes, mert a kozelmult terrorcselekmenyei es Le Pen ezekre epulo kampanya ellenere szavaztak le 66%-34% aranyban. Ketharmad vs. egyharmad. Ez nagy bukta. Akkor is, ha igy nezem, plane akkor, ha ugy, hogy nem Macronra, hanem Le Pen ellen szavaztak az emberek. Ez bizony gyozelem.

2017.05.15. 05:27:56

Dehogy maradt a kedves vezető egyedül ebben a harcban, hiszen ott vannak a Bózsi néni malacai, az egerek és a sok soroscsicska, fidióta agyhalottak gyülekezete.

Van még a lopott pénz, az agitátorokat és a trollokat megfizetni Ám inkább azon kellene elgondolkozni a sok migránsozónak, hogy mennyi ember jött be--jó pénzért, amit a fideszcsicska antilop és bandája ellopott. Ezek itt telepedtek le . Remélem a szomszédja lesz a sok agyhalott fidiótának, csicskalitaszosnak és a soros pénzén éldegélő, volt hős csicskáknak !

Midnight Run 2017.05.15. 06:55:39

A felcsúti párttitkár fiával fel fogják mosni a padlót. Elég kárt okozott eddig is, megosztotta Európát, behozta a ruszkikat, bomlasztotta az európai értékeket.

Egyébként meg egy ócska tolvaj, a magyar történelembe Rákosi és Károlyu Mihály mellé fog bekerülni a neve.

midnight coder 2017.05.15. 07:20:45

@1ghost: "Én édes Jóistenem! Téged meg mi a búbánatos lófasszal csalogatták le a fáról?"

Azt, hogy a világgazdaság központja Európából és az USA-ból Ázsiába fog áthelyeződni nem csak én mondom. Picit olvass utána, Pl. www.hetek.hu/uzlet/201506/rakapcsoltak

Na most, ez egyben azt is jelenti, hogy a gazdaság fókusza szépen helyeződik át Európából és az USA-ból ebbe a régióba. Mit is jelent ez ? Azt, hogy nem csak az ipar nagy része fog ott dekkolni, hanem a szolgáltatások is egyre inkább ott lesznek. Mert hogy ott a termelés, de ott a fogyasztás is, ergo a szolgáltatást sem annyira éri meg Európában tartani. Ezek a régiók egyre többet költenek az oktatásra, és nem Waldorf iskolában nevelt, kommunikáció-gender szakos emberkéket képeznek.

Midnight Run 2017.05.15. 07:24:44

@midnight coder: az ázsiaiaknak pont ez a bajuk, hogy nem genderszakos, waldorf iskolában tanult diákjaik vannak, hanem güzü biorobotjaik, akik mnt állat tanulnak, csak éppen kreatívitásuk nincs.
Én inkább az USAra tennék emiatt, meg Európára, ha tud egységesülni.

midnight coder 2017.05.15. 07:26:56

@birka menet: "Jut eszembe ma is megbukott Merkel. A NRW választáson az eddigi 26% -ról 34%-ra."

Nagyjából mindegy hogy bukik-e vagy sem. Amíg még ki lehetne söpörni az idegeneket Európából addig nem lesz meg hozzá a politikai akarat az átlagpolgárban. Amikor pedig már meglenne, addigra az erő nem lesz meg hozzá. Annak a régiónak annyi. Nekünk az a dolgunk, hogy szépen távol tartjuk a migriket az országtól, és amikor összeomlik Európa és tömegesen jönnek majd az európai migránsok nyugat felől, fogadjuk őket. Legalábbis azokat, akiket hasznosnak ítélünk... Addig viszont ki kell szedni minden pénzt a süllyedő EU-ból, kb. mint amikor Robinson mentette ki a dolgokat a hajóroncsról.

Midnight Run 2017.05.15. 07:29:40

@midnight coder: ez teljes baromság. NyE simán untegrálja ezeket a migránsokat. Akit meg nem, azt hazaküldi, lásd koszovói albánok.

midnight coder 2017.05.15. 07:30:35

@morpho: Ja. Mert azt gondolod, hogy az oroszoknál egy polgárháború úgy nézne ki, hogy pár civil kimegy tüntetni az utcára és Putyin elvtárs ettől a kardjába dől ? Oroszország azért nem Ukrajna.

midnight coder 2017.05.15. 07:35:46

@Midnight Run: Európa hány év alatt tudta integrálni a cigányokat ? Ja, hogy a nagy részüket a mai napig nem tudta. Pedig az ő kultúrájuk fényévekkel közelebb áll a miénkhez. És miből gondolod, hogy a migrik annyira integrálódni akarnak ? Mert hogy a Nagy Fehér Ember feltalálta minden idők legjobb civilizációját, amibe a kicsi nyam-nyamok önként és dalolva integrálódnak, félredobva szokást, hagyományt, vallást, kultúrát ? Az a szír aki 2001-ben tűzijátékkal ünnepelte szeptember 11-ét, ide költözve azonnal derék liberális demokratává válik majd ? Ráadásul mindezt egy olyan Európában, ahol a bennszülött fiatalság helyzete is egyre kilátástalanabb lesz, és ők sem nagyon tudnak labdába rúgni, nem hogy a migrik gyerekei. Persze, nyilvánvalóan integrálják őket. Fél kézzel.

midnight coder 2017.05.15. 07:37:24

@sőőtnagyonis: Ja. Lásd Irak. Amúgy az oroszokra nyíltan valóban nem, oda kifinomultabb eszközök kellenek. Pl. ukrán konfliktus kirobbantása.

Midnight Run 2017.05.15. 07:41:56

@midnight coder: azért, mert ha nem integrálódsz, mehetsz vissza oda, ahonnan jöttél. Ezek nem állampolgárok.
Egyébként mondenkit integrálni kell? Nekem a cigánysággal semmi bajom addig, amig békén hagynak és annyit kapnak a közösből, amennyit betesznek.

Au amerikaiak sem intrgráltak mindenkit, lásd amishok.

Nekem több bajom van a békés többségi magyarokkal, akik elnézik a lopást meg a korrupciót.

midnight coder 2017.05.15. 07:49:27

@Midnight Run: A németek anno a törököket sem tudták visszaküldeni amikor már nem volt rájuk szükség. És amíg visszaküldenek ötvenet, jön helyettük száz.

midnight coder 2017.05.15. 07:56:42

@Midnight Run: "Nekem a cigánysággal semmi bajom addig, amig békén hagynak és annyit kapnak a közösből, amennyit betesznek."

Addig másnak sincs velük baja. Ahogy Pl. a kínaiakkal a nagy többséggel nincs is, pedig optikailag sokkal inkább eltérnek az átlagpolgártól. Csakhogy ez az előítélet dolog nem a bőrszínről szól.

"Au amerikaiak sem intrgráltak mindenkit, lásd amishok."
Az amishok ugyan másképp élnek mint az amcsik, de ettől eltekintve integráltak. Beszélik a nyelvet, dolgoznak, adót fizetnek, eszük ágában sincs megdönteni a politikai rendszert, és gyanítom hogy a bűnözési statisztikát sem rontják különösebben.
Az, hogy közben nem használnak mobilt, az ő magánügyük.

"Nekem több bajom van a békés többségi magyarokkal, akik elnézik a lopást meg a korrupciót."

Nem sok más választásuk van. Eddig a gengszterváltás óta mást sem láttak. 89 után két ciklusban lopták el az ország vagyonát, aztán jött Tocsik elvtársnő, majd a háromszoros áron épült autópályák, ingatlanügyek, levajazott motorvonattenderek, stb. Most jöttek Orbánék, de nagyon-nagyon naivnak kell lennie annak az embernek, aki azt hiszi, hogy ha Orbánékat leváltják majd a szocik, akkor ők kevesebbet lopnak majd.

Itt minden ciklus után egyre gátlástalanabbak a politikusok - bár gyanítom, hogy inkább a dolog láthatósága változott, és nem annyira a volumene.

n_dy 2017.05.15. 08:31:31

hát ez vicces: "Az unió vezető államai sokkal inkább megoldani vágynak a problémákat, mintsem szakadásig feszíteni azokat."

pont az ellentétét látom, ráadásul lopva csempésznek be olyan törvényeket bárki megkérdezése nélkül, amelyek nem voltak még 5 éve!

Midnight Run 2017.05.15. 08:54:49

@midnight coder: Azóta a törökök el kezdtek integrálódni a német társadalomba.
Én sokat éltem kint Angliában, nekem jó tapasztalatom volt az afgán sofőrünkkel, a pakisztáni bejárónőnkkel. Indiai kollégák meg kifejezetten szorgalmasak voltak.

A helyzet az, hogy egy jól menedzselt multikulti borzasztó sikeres lehet. A magyarok a rasszizmusukkal önmagukkal tolnak ki, ahelyett, hogy megtanulnák ügyesen kezelni a szituációt.

gmihaly621 2017.05.15. 08:57:37

@morpho: Én a helyedben megvárnám az események befejeződését. A választások, köztük az időköziek is zökkenőmentesen zajlottak le nálunk. Ez a "nincs demokrácia"-blabla nyomatás, sulykolás, paukolás, csak éppen nem stimmel. Ami pedig a jogállamhoz kapcsolódó kifogásokat illeti, azokat pedig akár a "jogállam klasszik" szokásos velejáróinak is tekinthetjük.

Midnight Run 2017.05.15. 08:57:44

@midnight coder: Azért a fidesz egy fokkal magasabbra emelte a korrupciót. Nem mintha ez felmentené a szocialistákat. Rühellem mindkét csapatot, mert eljátszották a bizalmat.

Nagyon megérett a helyzet arra, hogy valaki más jöjjön, aki a tisztulás felé viszi az országot. Bár lehet, hogy addig nekünk is meg kell tapasztalnunk a gazdasági összeomlást, amit más KKE országok már megtapasztaltak.

John Doe3 2017.05.15. 09:04:12

@zokogjatok: munkából élek. Családos vagyok. Adókedvezményem nincs. Úgyhogy abba lehet hagyni...

morpho 2017.05.15. 09:50:09

@gmihaly621:
Az nem a jogállam velejárója, hogy lebontották a fékek és ellensúlyok rendszerét.

zokogjatok 2017.05.15. 10:30:53

@Pink Petsch: az a vicc hogy a "libbantak" szón kiakadsz, hogy fú ez troll tehát nem kell foglalkozni a mondanivalójával, közben a narancskullancs orbánzombi az meg ömlik az elvtársaid pofájából oszt azok valahogy mégse trollok.

Maradjunk abban hogy szerinted az a troll aki nem ért veled egyet, ennyi.

zokogjatok 2017.05.15. 10:32:13

@John Doe3: akkor mi valami másik országban lakhatunk.

gmihaly621 2017.05.15. 10:35:16

@morpho: Mely fékek, mely ellensúlyok, illetve mit vittek előre és mit hátráltattak hazánkban, 2010 előtt. Az eddigiek alapján az istenadta népnek akkor is coki volt, ez az elitek játszótere volt akkor is.

zokogjatok 2017.05.15. 10:35:28

@Midnight Run: "Azért a fidesz egy fokkal magasabbra emelte a korrupciót. "

[citation needed]

" Bár lehet, hogy addig nekünk is meg kell tapasztalnunk a gazdasági összeomlást"

Az feltűnt hogy 2009-2010 közt volt gazdasági összeomlás, amiből csak az IMF tudott kihúzni? Nem a Fidesz alatt, a szocik alatt. De tényleg, gondolj már bele. Ha szerinted most nagyobb a korrupció, akkor mitől tud csökkenni az adósság GDP növekedés mellett? Ez egy béna duma hogy "a fidesz korruptabb mint a szoci", azt még elhiszem hogy ugyanannyira korruptak, csak közben nem vezetik annyira szarul az országot.

zokogjatok 2017.05.15. 10:38:30

@Midnight Run: "A helyzet az, hogy egy jól menedzselt multikulti borzasztó sikeres lehet."

Valóban, csak az "engedjünk be évi egymillió embert akikről semmit nem tudunk" a jól menedzseltség nyomait sem mutatja. A migráció valóban lehet hasznos is, de így ebben a formájában szar.

Midnight Run 2017.05.15. 10:41:33

@zokogjatok:

Azt azért ne felejtsd el, hogy a Fidesz dobra verte a magánnyugdíjpénztári megtakarításokat és a Marshal segélyhez hasonló EU pénzt kapott. Ebből még egy viszonylag jelentős gazdasági összeomlás ellenére is lehetett bőven tenni. Ráadásul olyan gazdasági időszakot élünk át, ami alacsony inflációval, kamatokkal és nyersanyagárakkkal bír.

Maximum két dologban látok értelmes Fidesz politikát: a munkaerő piac reformja és a közmunka bevezetése. Minden másban teljesen elcseszték a dolgot.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.05.15. 10:42:06

@zokogjatok:

Az MSZP úgy lopott, hogy minden kül és belföldi forrást, az adófieztők pénzétől, az EU-s támogatésokon keresztül, kivétel nélkül, külföldi multiknak, és Strabagnak, Alstomnak adott, cserébe néhány száz milla kenőpénz landolt Medgyessy, Gyurcsány, Simor, Puch féle bankszámlákon.
Csődbe is ment az ország, munkanélküliség, államadósság az egekbe nőtt.

A Fidesz ugyanazokat a munkákat a bennfentes haverjaikkal végeztetik el, ugyanannyiért, és még kenőpénzt se kell fizetni.
Ezek pedig itt teremtenek munkahelyet, itt adóznak, és a nyereség jelentős részét is itt fektetik be.
Jutott is adócsökkentésre, lett munkahely, és stabilitás.

Van persze jobb lehetőség is.
Ettől jobb csak akkor lenne, ha valódi verseny lenne a piacon magyar vállalkozók között.

De a ballibek győzelme esetén, újra a külföldi rablók kapnának mindent.
Azaz újra csődbe és eladosódásba, és munkanélküliségbe futna az ország, mint eddig minden ballib kormány idején.

Midnight Run 2017.05.15. 10:43:22

@zokogjatok: Ide a kutya nem akar jönni bevándorlónak. Lasszóval sem tudsz embereket fogni. Mindenki a jól működő Nyugatra akar vándorolni.

Ja és még egy megjegyzés: az IMF nem segített meg minket. Csak belengettük, hogy jöhetnek. Ennyi is elég volt.

AdamTheTux 2017.05.15. 10:45:25

@-JzK-: Ennél azért sokkal komplexebb a dolog. A változatosság gyönyörködtet, és nézd meg mi a belterjes szaporodás eredménye. Tegyük hozzá, hogy a globalizáció elkerülhetetlen (Hacsak vissza nem térünk legalább az 1200-as évek színvonalára), és végül, hogy az ember a legfőbb érték. A nemzeti sajátosságok és az LGBT közösség összemosása pedig egyszerűen butaság.

Ugyanakkor az elmélet és a gyakorlat két különböző dolog. A társadalmak valóban nincsenek felkészülve a globalizációnak nevezett nagy összeolvadásra: még egymást sem tudjuk elfogadni igazán, nemhogy olyanokat, akik teljesen más kultúrát képviselnek.

Ráadásul ennek az elfogadásnak kölcsönösnek kell lennie: hiába tolerálom valakinek a vallásosságát, ha a másik nem fogadja el az én hitemet. Vitatkozni persze lehet, sőt, kell is - de mindeközben tiszteletben kell tartani a másikat.

A lemigránsozott tömegek alapvetéseikben nem különböznek tőlünk: a motivációik, személyes érzelmeik, prioritásaik ugyanazok, mint a miénkek. Csakhogy ezekre a tulajdonképpen ösztönszerű emberi tulajdonságokra rárakódnak a civilizciós - szociális - különbségek, az évek alatt pedig oly mélyen ivódnak be az egyes egyének lényébe, hogy változtatni azon már nem lehet. Emiatt kell az integrációval nagyon óvatosan bánni, azt belátni, hogy sokan vannak, akik erre egyszerűen nem alkalmasak - ahogy az európai társadalom nagy része is például nagy bajban lenne, ha hirtelen vissza kellene térni a korábbi vallásosságra.

A fontos elvi kérdés - és ez a technológiai fejlődés ívét tekintve nem pusztán érdekes filozófiai, hanem aktuális és fontos kérdés - az, hogy vajon az "ember" mint fogalom a biológiai entitást jelöli, vagy az öntudatot? Véleményem szerint az utóbbit.

Ennek fényében pedig a biológiai jellemzőink, és minden, ami ebből fakad másodlagossá válik - és ezen a ponton izgalmassá válik a gender kérdés. Az öntudat, mint olyan, minden ember életének az origója, lényegében az egyetlen biztos pont. Társadalmi nemek szempontjából ez azt jelenti, hogy irreleváns a biológiai nem: csak az számít, ahogy az öntudat definiálja magát. Ez pedig - tekintve, hogy nem köt a biológia - bár nehezen elképzelhető, de valóban lehet többféle.

Az öntudat valóságának az elfogadása ezen túl többet nem jelent, csupán egy sorvezető a minket körülvevő emberi kapcsolatrendszerek megértéséhez. Tény, hogy "munkásabb" ezzel a sorvezetővel dolgozni, és valószínűleg nem is mindenki képes kiszakadni a saját öntudata körül felépített falak közül. Ennek ellenére érdemes kísérletezni ezzel az eszközzel.

Akárhogyan is, a világ túlságosan kicsi ahhoz, hogy csinált okok miatt marakodjunk felette. Mielőtt azonban az országhatárok végleg értelmüket vesztik, minden embernek nyitottá kell válnia a kölcsönös elfogadásra, kivétel nélkül. Amíg azonban bármelyik fél feltétel nélküli tiszteletet követel magának bármilyen ürüggyel is, bizony szükség van a határokra, és azok ellenőrzésére.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.05.15. 10:49:49

@zokogjatok:

"Maradjunk abban hogy szerinted az a troll aki nem ért veled egyet, ennyi."

Mi ebben a meglepő ?

A ballibek mindig is véleménydiktatúrát lökették, és megbélyegeztek eddig is minden másként gondolkodót, és a különvéleményeket.

Megfélemlítés és megbélyegzés. Ezek a ballib fórumozók módszerei.
Mindez persze szigorúan a liberalizmus jegyében.
Röhej.

Soros Gyuri mindeközben cenzúrázza a facebook-ot az általa létrehozott Network Fact Checking szervezete segedelmével, és lassan az egész internetet.

Azaz már nem kell sok idő, hogy a különvéleményeket a balliberális véleménydiktatúra ki is cenzúrázza a netről.
És akkor tökéletes lesz majd és kézzelfogható a liberálizmus.
Orwell dörzsölné a tenyerét örömében.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.05.15. 10:50:40

@Midnight Run:

Valamiért a Nyugat akar nekünk is adni ezekből a frankón képzett beilleszkedésre vágyó migránsokból.
Tudtomal azért van balhé, mert mi mégse kérünk belőlük.

Midnight Run 2017.05.15. 10:53:19

@Legeslegalja: Kicsit megnőtt azért az a kenőpénz. A törvényt is a haverokra szablyák, ezért esély sincs legálisan nyerni másnak, csak egy szűk körnek.

Ráadásul mennyivel jobb egy magyar ember svájci offshore számláján lévő korrupciós pénze, mint egy külföldié? Magyarázd meg légyszi, hogy Baldauf úr 250 milliás Aston Martinja mennyire növeli a magyar gazdaságot vagy Rogán Cecíllia londoni bevásárló túrái mennyit segítenek rajtunk?

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.05.15. 10:54:07

@AdamTheTux:

Egyéb érdekességek.
Csak hogy tudd kiket akarsz a magyarok nyakába erőszakolni:

carm.org/islamic-muslim-statistics-on-violence-rape-terror-sharia-isis-welfare

Saudi Arabia, 92% of Saudis say ISIS conforms to Islamic Law,

America, 38% of American Muslims says ISIS beliefs are correct,

Britain, about 1/2 of Muslims support ISIS,
----------------

51% of U.S. Muslims want choice of Sharia,

300,000 U.S. Muslims want to impose Sharia worldwide,

---

28% of British Muslims want Britain to be an Islamic state.

Midnight Run 2017.05.15. 10:54:54

@Legeslegalja: Kicsit megnőtt azért az a kenőpénz. A törvényt is a haverokra szablyák, ezért esély sincs legálisan nyerni másnak, csak egy szűk körnek.

Ráadásul mennyivel jobb egy magyar ember svájci offshore számláján lévő korrupciós pénze, mint egy külföldié? Magyarázd meg légyszi, hogy Baldauf úr 250 milliás Aston Martinja mennyire növeli a magyar gazdaságot vagy Rogán Cecíllia londoni bevásárló túrái mennyit segítenek rajtunk?

Midnight Run 2017.05.15. 10:56:24

@Legeslegalja: Ide lökni olyan migránst, aki nem akar ide jönni, na az egy baromság valóban.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.05.15. 10:59:58

@Midnight Run:

Megmagyaráztam, csak nem értetted.

Mészáros itt fekteti be a pénzét. Lépten nyomon le is írják hogy mire. (Pl kemping vásárlás).
Itt adózik a munkásai után itt fizet adót.

Az MSZP-SZDSZ kormány alatt nyert Alstom, Starabag, és más multik pedig röhögve vitték ki a nekünk járó EU-s támogatást az országból, és annyit se mondtak 'fapapucs'.

De újból leírom ezt is.
Van jobb attól ha Mészáros és haverjai nyernek. Mégpedig az, ha valódi versenyen dől el, melyik MAGYAR vállalkozó nyerjen.
De attól hogy az Alstom, meg Strabag nyer, mint az MSZP-SZDSZ alatt, még az is sokkal jobb ha Mészárosék nyernek.

A különbség statisztikákban mérhető.
Lásd államadósság, munkanélküliség, infláció, banki alapkamat, ....

AdamTheTux 2017.05.15. 11:08:53

@Legeslegalja: Úgy tűnik nem sikerült megértened, amit írtam. Még egyszer: az elfogadásnak kölcsönösnek kell lennie, amit te írsz, az pedig azt támasztja alá, hogy ez még baromi messze van.

A CARM számai nekem gyanúsak: az ISIS elfogadottságáról szóló adatok ennél jóval kisebb, 5-6%-os adatokról számolnak be. Ettől függetlenül sem egzakt cáfolatot sem emgerősítést nem találtam.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.05.15. 11:14:37

@AdamTheTux:

Maradjunk annyiban, hogy vagy sikerül a muszlimokat integrálni vagy nem, oda ahová beengedték őket.
Kísérletezzen az, akinek kedve van hozzá.

A magyarok 98%-nak nincs hozzá kedve.
A magyar kormány után, pedig egyre többen mondják az EU-ban is, hogy a valódi menekülteket az EU határain kívül kell megállítani és ellátni őket.
Csak egyenlőre még az EU-ban, kevesebben vallják ezt az egyetlen értelmes megoldást magukénak, a a Soros féle migárnspárti ballib uszítás miatt.

Ennyi a történet.

Midnight Run 2017.05.15. 11:14:59

@Legeslegalja: megmagyarázom neked.
Az nem jelent gazdasági növekedés, hogy stróman Mészáros megvásárol egy áron aluli állami eszközt, majd az állam helyett ennek hasznait ő szedi be. Ez a köz meglopása.

Stróman Mészáros állami segítséggel beruház, az sem mozdítja elő érdemben a gazdaságot, főleg hogy a pénz egy részét az adófizetők (vagyis te és én) adjuk össze, miközben más, rátermettebb ember jobban gazdálkodna ebből. De mivel nincs verseny, mindent ő kap. Egyébként sem a saját pénzét kockáztatja.....

Az sem segíti a gazdaságot, ha Stróman Mészáros olcsón vesz állami földet, majd valakivel bérbeszántatja és a beszedi róla a támogatást.

AdamTheTux 2017.05.15. 11:20:51

@Legeslegalja: Egyrészt nem: a Fidesz szavazókat megvezették egy irányított kérdéssel, amire 98%-ban adtak egy választ. Egyébként amennyi hátrány származik Orbán örökös harcaiból, ahhoz képest töredék problémát okozna az együttműködés, sőt, nem leszakadna az országm, hanem fejlődne. De ezt jó seéllyel nem fogom tudni elmagyarázni neked. Ha trol lvagy azért, ha nem azért - utóbbi esetben azért javaslom, hogy tégy úgy, mint Micimackó: csüccs le, és gondolkodj. Olvass utána, nézz utána, vesd össze az érveket ellenérveket. Kemény meló lesz, de hidd el, megéri - mindjárt első körben rájönnel, hogy micsoda szélmalmokkal hadakozol.

Abban nincs vita, hogy a menekültek befogadása tüneti kezelés, a közel keleten kell a békének megszületnei. Aztán ha béke már van, ők is rá fognak jönni, hogy nem feltétlen a szemet-szemért az egyetlen vezérelv, és attól még, hogy egy istent másképp nevez, a másiknak is lehet igaza. Ha ez megtörtént, akkor egyel közelbb jutunk egymáshoz.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.05.15. 11:28:31

@Midnight Run:

Megpróbálom lassabban elmagyarázni hogy értsed.

Van egy 100 milliárdos meló, pl autópályaépítés.

Az egyik lehetőség, ami az MSZP-SZDSZ kormány alatt volt, hogy a Strabag nyeri, cserébe visszautal 100 millát pl Simornak, a 20 milliárdos bekerülési költség feletti 80 milliárdot kiviszi az országból és soha senki nem látja.
Tehát az ország bukott 80 milliárdot.

A másik lehetőség hogy Mészáros nyeri, aki a 20 milliárdos bekerülési rész jelentős részét is itt költi el, mert magyarországon bejelentett mérnökök, és cégek, kivitelezők hálózatán keresztül dolgoztat, nem úgy mint a Strabag.
Azaz az ország már jobban járt, ha magyar válallkozó nyeri a melót.

Plusszban a nyereség azon részét, amit itt költ el, az országban, azon kiadás legalább 20%-a visszakerül szintén a rendszerbe. Azon túl, hogy a maradék 80%-a a befektetésnek tőkeerőt ad az eladóknak, akik szintén befektethetnek.

Megjegyzem a kempingeket a Balatontourist-tól vették ami rég nem állami, a szállodákat pedig a ballibek Leisztinger nevű üdvöskéjétől vették.

---

A probléma ezzel ott van, hogy Mészáros nyer valódi verseny nélkül, de még ez is sokkal jobb, minha az Alstom Starabag vinné ki az EU-s pénzeket.

És mint ahogyan írtam a különbség mérhető államadósság, munkanélküliség, infláció, banki alapkamat, ... hatásaiban.
Avagy te mi mással magyarázod, hogy az MSZP-SZDSZ elkúrta a gazdaságot, a Fidesz meg nem, és nőnek a reálbérek ?

Bii­visz 2017.05.15. 11:29:28

Nem azt mondta Feri! - azaz ashwood!

Ha figyelmesen elolvasnád az Orbántól beidézett szöveget, észrevehetnéd: szó nincs benne győzelemről.

"Lázadásról" van benne szó és annak "kiteljesedéséről".
(Lázadások ritkán végződnek győzelemmel [rendszerint elfojtják - néha vérbe], de hatása mindig szokott lenni. És ez a lényeg!)

Nézzük az azóta lezajlott választásokat számokban:

1. Ausztria elnökválasztás (ez már megvolt az idézett Orbán-beszéd előtt):
A régi vezető pártok (néppárt, szocdemek) 11-11%-ot szereztek (a szocdemek 80% fölötti értékről estek vissza), miközben
a "populista" szabadságpárt 36,4%-ot szerzett,
a korábbi (2010-es) eredményét csaknem megháromszorozva.

2. Hollandia:
A korábbi nagy pártok az előző választáshoz képest:
Néppárt majdnem a felére (41%-ról 23%-ra),
Munkáspárt kevesebb mint harmadára (38 %-ról 12%-ra) zsugorodott,
miközben a "populista" szabadságpárt közel megduplázta (15 %-ról 26 %-ra) növelte a szavazói számát.

3. Francia elnökválasztás:
A korábbi nagy pártok az előző választáshoz képest:
szocialisták 29 %-ról 20 %-ra,
konzervatívok 27 %-ról 20 %-ra zsugorodtak, miközben
a már megint "populista" Nemzeti Front 18%-ról 21,5%-ra növelte szavazói számát.

Nos ezek az eredmények önmagukban is fölérnek egy "lázadással", de legalábbis - ha
úgy tetszik - egy erős figyelmeztetéssel a PC pártok számára - és ez a lényeg -, hogy ha a magasztos elveket fontosabbnak tartják mint a polgárok akaratát - azaz, ha nem "populisták" - bizony előbb-utóbb leváltják őket.

Európa nagy bajban van (gazdag és gyenge - a legrosszabb kombó) - erről beszél Orbán évek óta, amit a PC-agymosott elit nem, vagy csak nagyon nehezen hajlandó tudomásul venni.
Orbán nem "drukkol pártcsaládja ellenében a szélsőjobboldalnak", csak jelezi: ha neki nem hisznek, nézzék meg a választások eredményét, s ha jót akarnak, változtatniuk kell a hozzáállásukon (ami egyébként részben már be is következett).

Kicsit vicces, hogy "Orbán ... a lázadásban, a feszültség szításában érdekelt".

Most komolyan? Európa tök jól elvan semmi baja, Orbán meg odamegy és szítja a lázadást!?

Tán ő csinálta a brexitet is!?

Nemá...

Lehet nem tudomást venni a valóságról, csak hogy még egy kicsit örülhessetek: "bi bi biii, Orbánnak nem lett igaza", de nem biztos, hogy megéri, ha meg akarjuk tartani Európát.

(házi feladat: Erik, a viking [ Monty Python] - atlantiszi zárójelenet -"nem süllyedünk, nem süllyedünk, nem süllyedünk, ..." )

sas70 2017.05.15. 11:30:23

@1ghost: 70 éve rohad a kapitalizmus, csak nem képes kimúlni.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.05.15. 11:30:32

@AdamTheTux:

Én a helyedben csak elfogadnám, hogy jóval többen gondolják annak szögesen az ellenkezőjét a magyarok, mint amit te.
Persze lehet emberek millióit megvezetettnek ostobának gondolni, csak mert mást gondolnak, mint a párszázezer ballib csak nem biztos hogy kifizetődő.

sas70 2017.05.15. 11:34:43

@Legeslegalja: Szóval akkor most örülni kell, hogy Pénztáros Lőrinc a nemzeti gázszerelő gazdagodik, nem a rohattmúti!? És amikor nyári szünet van az autógyárakban, 10-20%-ot esik a GDP.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.05.15. 11:34:52

@Bii­visz:

Az EU megszüntetését éppen most jelentette be nemrég, a frissen megválasztott Francia elnök.
Csak még nem jutott el idáig a mondatok jelentése.

A több sebességes Európa gondolata, ugyanis az EU végét jelenti.
Vagy ha úgy tetszik a régi EU-t, amibe mi nem vagyunk benne.

Az EU-t nem Orbán, hanem a Németek, Franciák, és Angolok robantották máris szét.
A németek a Willkommens kulturral, a franciák a többsebességes EU erőltetésével, és az angolok a kilépéssel.

Max 2 év, és papíron is így lesz.

Midnight Run 2017.05.15. 11:35:38

@Legeslegalja: Na ez elmondom neked, hogy a valóságban hogy történik.

Van egy 100 milliárdos autópályaépítés. Az Mszp alatt 20%-nyi kenőpénz ment az MSZP pénztárába és néhány stróman zsebébe. 80 milliárdért megcsinálja a Strabag.

Ma van egy 100 milliárdos autópálya építés. Mivel az urak éhesek, ezért ezt 200 milliárdért csinálják meg (persze rosszul lásd mondjuk Várkert bazár előtti szakasz). Ebből 80 milliárdért megcsinálja a Strabag vagy egy alvállalkozón keresztül a Strabag (csak neki van gépe), 100 milliárd megy a haverok offshore számláira Svájcba, 20 milliárd meg a pártkasszába.

Leisztingert meg kérdezd meg szépen, miért volt olyan jó üzlet eladni a szállodákat Mészárosnak. Esetleg barátilag megkérték őt, hogy ha nem, akkor jön a NAV vagy egyéb más módszerek.

AdamTheTux 2017.05.15. 11:36:26

@Legeslegalja: Ebben nem vagyok olyan biztos. Egyrészt azt nem vágom, hogy honnan az istenből szedted, hogy "ballib" vagyok? Csak jelzem, enyhén konzervatív vagyok és liberális. Csendben teszem hozzá: eredetileg ez volt a Fidesz. De mindegy, Az orbáni retorika annyit rombolt már, hogy senkinek fogalma sincs arról, hogy miről szólnap a politikai oldalak. Miért is tudná? Kommunistábbak a kommunistáknál. Mindegy.

Szerencsére nincs igazad: a magyarok többsége jőlelkű, segítőkész józan ember. Vannak dolgok, amiket nehezen fogadnak el, de ha megismerik a másikat, akkor lényegtelenné válik számukra a nemi identitás. Csak néhány begyöpösödött gondolkodású ember van, akinek ez még mérvadó.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.05.15. 11:36:58

@sas70:

Már boccs de én ezt nem mondtam. Mitöbb világosan leírtam, hogy sokkal jobb lenne, ha valódi verseny lenne.
Én csak azt mondtam, hogy a Mészáros győzelme a projekteken jobb nekünk és az országnak, mint az Alstom.

De ez nem azt jelenti hogy ideális, hanem azt hogy van a Mészárostól jobb, és rosszabb lehetőség is.
A rosszabbat már láttuk. Ideje a jobbra koncentrálni.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.05.15. 11:39:50

@AdamTheTux:
"a magyarok többsége jőlelkű, segítőkész józan ember."
Ez így van.
És segíteni is akar a többség a menekülteken, úgy hogy az EU határain kívül ellátják őket, nem pedig beteszik a lakásodba őket.

Erről szólt a szavazás, amire a magyarok világos választ adtak.
Erre mondtad, hogy buta megvezetett emberek szavaztak.
Én meg erre mondtam, hogy minden adat azt mutatja, te ülsz fordítva a lovon párszáz magaddal.

sas70 2017.05.15. 11:42:45

@Legeslegalja: Ezzel a gondolat menettel az a baj, hogy ha 10 km autópálya a túlárazás miatt min. 30%-al többe kerül, akkor ha valós verseny van, még 3 km megépülhetne, ami pont csajágaröcsöge alsót tehetné vonzóbb befektetési célponttá, így pluszban emelhetné a GDP-t. Az ottani emberek pedig több adót tudnának fizetni, amiből még több potenciális beruházást lehetne megvalósítani.
Ez a fajta korrupció pont azért óriási baj, mert továbbgyűrűző hatása van és még a vállalkozói szféra közállapotát is rombolja.
A képlet egyszerű: vagy a hatalom csecsén lógsz, vagy megdöglesz.

AdamTheTux 2017.05.15. 11:44:47

@Legeslegalja: Javíts, ha tévedek, de a kérdés nem úgy szólt, hogy "Akarja-e, hogy Magyarország külföldön segítsen a menekülni kényszerülőknek?".

Nem mondtam, hogy buta, ezt te mondtad. Biztos freud-i. Én azt mondtam, hogy irányított kérdést tettek fel, mint amilyeneket általában a Fidesz fel szokott tenni. A propaganda a félelem érzését lovagolta meg, de ezen kár is rugózni.

De nem is értem, hogy miért erről beszélünk, s miért nem arról, amit eredetileg írtam: hogy az embert az öntudata határozza meg.

sas70 2017.05.15. 11:45:02

@Legeslegalja: A fidesz és Orbán azzal nyert, hogy jobbat ígért! Szarabb lett. Ezt nem kell tovább cizellálni.

Attilajukkaja 2017.05.15. 11:52:54

Orbán folyamatosan lázad. A józan ész, az oktatás, a korrektség, a kisemberek jóléte, a dolgozó emberek, a kisvállalkozók, a hajléktalanok, a rokkantak, az EU, és még ki tudja mik, kik ellen. Neki minden év a lázadás éve.

Ló Elemér 2017.05.15. 12:04:16

@kekex: Drága, lassú, de működik: így van, az ellopott pénzek visszaszedésénél jelenleg a 2004-2009-es időszaknál tart az EU. Mi lesz itt a 2020-as években, amikor a 2010-es években ellopott pénzeket kérik vissza!? Vagy addigra kilépünk??

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.05.15. 12:39:57

@sas70:

Már mi lett szarabb pontosan ?

Az államadósság csökkent, nem pedig nőtt, mint a szocik alatt.
A munkanélküliség csökkent nem pedig nőtt, mint a szocik alatt.
A banki alapkamat és infláció nulla közeli, nem pedig kétszámjegyű, mint a szocik alatt.
Az adókulcs 17% és egykulcsos, nem pedig 140 bruttó felett 40% kétkulcsos, mint a ballibek alatt.
A reálbérek nőnek, van családi adókedvezmény, közmunka, ...

De ha mondod biztos szarabb valami, csak nehéz felidézni.
Jaaaa...
Te arra gondolhatsz, hogy megszűnt a jogállam, amit az bizonyít, hogy az emberek nem a ballibekre szavaznak.

Midnight Run 2017.05.15. 12:46:04

@Legeslegalja: annyi pénzből, amit az EU adott és amennyit a magánnyp-ből nyúltak, ez édeskevés.

Majd 2020 után megnézem a helyzetet.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.15. 13:43:56

@Legeslegalja: "Az államadósság csökkent"

Sajnos nőtt. A manyup 3000 milliárdjával 80%-ról 70%-ra lehetett volna csökkenteni. MOST 74%!!

De ne aggódj, 2018-ra 50%-ra csökken.

Attilajukkaja 2017.05.15. 13:48:20

Azért ez a kép a poszt elején nem semmi! :o))))

morpho 2017.05.15. 14:43:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ez úgy van, hogy a GDP arányos államadósság 70%-ról 74%-ra csökkent. Most mit nem lehet ezen érteni?

atomic power 1986DucaDuca 2017.05.15. 16:38:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Sajnos nőtt. A manyup 3000 milliárdjával 80%-ról 70%-ra lehetett volna csökkenteni. MOST 74%!!"

A Fitch Ratings 2017. májusi értékelése szerint sorozatban, immár ötödik egymást követő évben csökkent a GDP-arányos adósságráta és arra számít, hogy ez jövő év végére 71,1%-ra mérséklődik. Ezzel együtt azt is kedvezőnek tartja, hogy az államadósságon belüli külföldi részarány markánsan csökkent a 2011-es 70%-ról 2016 végére 42%-ra.
A Fitch saját módszertana szerint a tavalyi harmadik negyedévre már a GDP 24%-ára csökkent a nettó külső adósság mutató.

A Fitch-el állsz vitában nem velem!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.15. 18:42:23

@atomic power 1986DucaDuca: Fasz közöm van a Fitch-ez.

Te egy álomvilágban élsz, hogy 7 év gazdasági tragédiája után a nyolcadik év talán jobb lesz. Talán jobb, taán rosszabb, de semmiképpen nem változtat az elmúlt 7 éven.

atomic power 1986DucaDuca 2017.05.15. 19:14:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Te egy álomvilágban élsz, hogy 7 év gazdasági tragédiája után a nyolcadik év talán jobb lesz. Talán jobb, taán rosszabb, de semmiképpen nem változtat az elmúlt 7 éven."

Azt valóban nem tudhatjuk biztosan, hogy mi lesz egy év múlva, de a Fitch, az IMF és az EU Bizottsag hasonló véleményen van a magyar gazdaságot illetően. Ez pedig a meglévő kockazatok mellett ís sokat jelent.

A Fitch-hez meg annyiban van közöd, hogy állításod szerint a magyar GDP arányos államadosság "nőtt", a Fitch szerint meg "ötödik egymást követő évben csökkent".

Ellentétes véleményed van, mint a világ három legtekintélyesebb hitelminősítő egyikének!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.15. 19:22:44

@atomic power 1986DucaDuca: Te se semmi vagy! 2011-ben, mikor az ÖSSZES minősítő leminősítette a gazdaságunkat, akkor ők voltak a hülyék, és hozzánemértők.

Nah, várom, hogy 7 év után végre felminősítsenek. (FEL, nem vissza 2011-re.)

"a Fitch szerint meg "ötödik egymást követő évben csökkent"."

Ez csak vergődés. 70%-ról 4%-ot nőtt, és utána ötször 0,01%-ot csökkent, akkor is 4%-ot nőtt végül.

atomic power 1986DucaDuca 2017.05.15. 20:05:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Te se semmi vagy! 2011-ben, mikor az ÖSSZES minősítő leminősítette a gazdaságunkat, akkor ők voltak a hülyék, és hozzánemértők."

Mondjuk én nem érzem személyesen érintettnek magamat abban, hogy a hitelminősítők "hozzánemertők" lennének, de a mostani ertékelés és a 2011-es nemcsak, hogy más alapokon nyugodott, de iránya is homlokegyenest más volt!
2011-ben a jövőre vonatkozólag egy közgazdasági vizualizáció alapjan történt egy nagyon óvatos elörejelzés, amelynek az volt a lényege, hogy a hitelminősítők bizonytalannak látták azt, hogy az ország képes lesz-e a költségvetést konszolidálni, államadósságot csökkenteni.

Ezzel szemben 2017 májusában a Fitch az elmúlt évek adatai lapján hozta meg értékeléset a magyar GDP arányos államadóssagról. Visszamenőleg megallapította, hogy amit 2011-ben nagyon bizonytalannak látszott, az megvalósult.
Az elmúlt évek realfolyamatainak értékelése nem hasonlítható össze megbízhatósag szempontjából az évekre előre szóló gazdasági előrejelzésekkel.

További jó erőt és egészséget kívánok neked a Fitch Ratings-el folytatott vitához!
süti beállítások módosítása