B1 blogcsaládKik azok a civilek, akiket el kell takarítani Németh Szilárd szerint? Itt a lista!

2017. április 19. - Mr Flynn Rider

Emberi jogokkal, szegénységgel, környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek, akik teljesen átláthatóan működnek és akik nélkül az ország jóval szegényebb lenne.

soros-foundations-1024x490.jpg

Hogy idézzük a közpénzből fenntartott fideszes gyűlölet-propagandát:

„Ismerd meg te is a Soros-hálózat magyar tagjait, akiket Soros György, nemzetközi oligarcha tart el.”

Miért álságos az egész civil törvény?

Nagyon vicces, hogy miközben a sorban jönnek a Fideszesek az átláthatósággal, mint indokkal (Gulyás Gergely és Kósa Lajos ugyanezt a dumát nyomta le ma: azért van szükség a civil törvényre, hogy ezek a szervezetek átláthatóan működjenek - kár, hogy már most átláthatóan működnek) a Fidesz-média tételesen megírta, kinek hány forint támogatás jött és honnan, hiszen az egész már most nyilvános.

Ahogy az is, mit csinálnak ezek a civilek. 

Mik azok a témák, amikkel ezek a civilek foglalkoznak?

  • korrupcióellenesség,
  • átláthatóság,
  • melegjogok,
  • abortuszhoz való jog,
  • ártalomcsökkentés,
  • menekültek
  • kisebbségek, kisebbségek jogai,
  • mélyszegénységben élők,
  • környezetvédelem.

Minden olyan téma, amiben az Orbán-kormány látványosan megbukott, amivel Orbánék nem foglalkoznak, vagy éppen amiben gyűlöletet szítanak.

Kik ezek a civilek?

 

Transparency International 

A világ legnagyobb korrupcióellenes szervezetének magyarországi képviselője a Transparency International Magyarország Alapítvány. A Transparency International nemzetközi nem-kormányzati szervezet értékei mentén működve korrupciós problémák feltérképezése a Magyar Köztársaság területén, megoldási javaslatok megfogalmazása, a nyilvánosság tájékoztatása és képzése az átláthatóság ellenőrzése és elősegítése, különös tekintettel a közpénzek felhasználására.

Eötvös Károly Intézet 

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet a Soros Alapítvány hozta létre 2003 januárjában azzal a céllal, hogy a hagyományostól eltérő, újszerű intézményi formát teremtsen a demokratikus magyar közélet formálására. (Az intézet tulajdonosa 2009-től az Eötvös Károly Közpolitikai Alapítvány.) Az intézmény elnöke Majtényi László, akit nemrég köztársasági elnöknek is jelöltek.  

K-Monitor Közhasznú Egyesület 

A K-Monitor Iroda 2007 óta küzd a közpénzek átlátható felhasználásáért és a korrupció visszaszorításáért. A civil szervezet olyan politikai, gazdasági és társadalmi környezet megteremtéséért dolgozik, ahol az állampolgárok elutasítják, a hatóságok pedig hatékonyan feltárják és szankcionálják a korrupciót. 

Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)

Cigányok, melegek, Ligetvédők, elnyomottak, politikai aktivisták, Orbán Viktor őket képviselte már a TASZ. A Társaság a Szabadságjogokért emberi jogi jogvédő civil szervezet. 1994-es megalakulása óta azért dolgozik, hogy Magyarországon bárki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben. Ennek érdekében nyomon követik a jogalkotást és jogfejlesztő tevékenységet végeznek, stratégiailag fontos perekben képviseletet nyújtanak és évi ezer ügyben jogsegélyt nyújtanak, képzéseket tartanak és média kampányokkal mozgósítják a nyilvánosságot.

 A Roma Education Fund 

A nem ideológiai, hanem inkább oktatási tevékenységet űző, a romák és a nem romák közötti szakadék betemetését célul tűző alapítvány legfőbb támogatója az Open Society Institute. 

c3 Alapítvány 

A c3 Alapítvány ősrégi hazai technológiai, és információs alapítvány, innen startolt a freemail, és sok más akkori webes fejlesztés.

PATENT Egyesület 

A Patriarchátust Ellenzők Társasága (PATENT) szintén egy újsütetű feminista szervezet, mely leginkább azzal került be a hírekbe, hogy feltétel nélkül kiáll az abortusz lehetőségéért, mint a női önrendelkezés csúcsáért. 

Háttér Társaság 

Az egyik legrégebbi melegjogi szervezet, amely az LMBTQ-emberek jogainak képviseletével és társadalmi elfogadásával foglalkozik. 

Artemisszió Alapítvány 

Az Artemisszió interkulturális képzéseket, és felvilágosítóprogramokat tart gyerekeknek az elfogadás, és a migrációs helyzet kapcsán.  

NANE - Nők a Nőkért az Erőszak Ellen Egyesület 

A női jogvédelemmel foglalkozó civil  szervezet, amely a bántalmazott nőknek nyújt segítséget. 

Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség

A “Női Érdek” hosszú távú célkitűzése, hogy a magyar nők társadalmi és jogi egyenlőséghez hozzájáruljon, szemléletváltozást indítson el a nemek esélyegyenlősége tekintetében. A szövetség igyekszik a nők szociális helyzetét, életesélyét és életminőségét a maga eszközeivel javítani, fellép a nőkkel szembeni diszkrimináció és erőszak minden formájának tilalmáért is. 

Kék-Pont

A tűcsereprogramot, és ártalomcsökkentést a zászlajára tűző szervezet. Őket zavarta el Kocsis Máté a nyolcadik kerületből. 

Krétakör Alapítvány

Az alapítvány egy olyan műhely megteremtését tűzte ki célul, amely hosszú távon képes biztosítani a reflektált gondolkodás alapjait Magyarországon. A Krétakör Alapítvány célja az európai közösség és azon belül a magyar társadalom érdekképviseleti és kooperációs kompetenciáinak fejlesztése.

Mindezt a Krétakör több mint 20 éves művészeti tapasztalatára alapozva szakmai, oktatási és képzési programok segítségével, közösségbővítéssel és domináns kommunikációval képzeljük el, mert ezekben látjuk a meghatározó társadalmi változások alapját – írják a honlapjukon. 

 

Civilek a médiában

Átlátszó 

Bodoky Tamás egykori Magyar Narancsos, majd indexes tényfeltáró újságíró által alapított és főszerkesztett tényfeltáró portál. Naponta hoznak le cikkeket a fideszes korrupcióról. 

Asimov Alapítvány 

Az Átlátszó mögött álló másik alapítvány a híres sci-fi íróról elnevezett Asimov alapítvány. Ezt 2009-ben alapították, szintén a magyar közélet megújításának és átláthatóságának célkitűzésével. Itt már megjelenik a Norvég Civil Alap is megjelenik, mint támogató és az Eötvös Károly Intézet - szintén egy másik Soros-szervezet -, mint partner. Kuratóriumának elnöke az átlátszós Maróy Ákos, aki kiterjedt üzleti kapcsolatai mellett a véleményformáló közéletben is szerepet játszik. 

Az Asimov alapítvány projektjei jól rímelnek az Átlátszó tevékenységére. A fő tevékenysége, a honlap szerint emiatt jött létre a Budapest New Technology Meetup megszervezése, ami viszont jól mutatja Maróy egyébként IT-s kötődését, múltját. Az Átlátszónet Alapítvánnyal közös projekteket is bonyolítanak, amik közül több 2013-ban a Norvég Civil Alap támogatásával is valósult meg (Átlátszónet program). Az alapítvány honlapjának szerkezete és külleme szinte megszólalásig azonos az Átlátszónet Alapítvány honlapjáéval. Az Asimov közhasznúsági jelentése alapján az Átlátszó KiMitTud közadatigénylési rendszerének támogatói, és a Norvég Civil Alap kedvezményezettjei 30 milliós értékben. Utóbbi azért érdekes, mert az Asimov Alapítvány az Átlátszó Nonprofit kft. részére forrásokat biztosít, 2015-ben közel 17 millió forintot. 

Mérték Médiaelemző Műhely

A HVG-ben publikáló, önmagát függetlennek tartó, a médiapiac aktuális átalakulásait monitorozó Mérték Médiaelemző Műhely. Értetően fáj a Fidesznek, maikor rámutatnak, hogyan sérül naponta a sajtó- és véleményszabadság Magyarországon. 

Független Médiaközpont (Független Újságírók Alapítványa) 

A Független Médiaközpont politikai elkötelezettségtől mentes alapítvány, amelynek célja, hogy erősítse az etikus magatartáson alapuló, tényszerű újságírást és támogassa a média függetlenségét Magyarországon.

Az alapítványt az amerikai Independent Journalism Foundation alapította a 90-es években, a közép-európai média függetlenségének erősítésére. Prága, Pozsony és Bukarest mellett Budapesten is működtetnek irodát. 

Tilos Rádió

A budapesti underground rádióját a TILOS Kulturális Alapítvány működteti. A város legszabadabb médiája.

 

Köszönjük a 888 nevű fideszes szennyoldalanak, hogy segített összeszedni őket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9312436789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barakk Husszein Obongo 2017.04.19. 15:47:42

@MaxVal BircaMan HJCD:
Németh Szilárd ezeket a szavakat használta. Szerintem helyes.
Csak az NSA- spiclikkel teli EU- ban nem szabad nyíltan beszélni és aszerint is cselekedni:

"Nincs is kötelező kvóta"- most meg kiderül, hogy ennek elutasítása miatt akarnák kizárni hazánkat meg Lengyelországot

"Orosz szankciók"- miközben Merkel nyanya 55 milliárd tonna földgázt fog importálni és a német cégek rekordbefektetéseket eszközölnek Oroszországban

"Befogadunk minden migránst (úgynevezett menekültet)"- miközben fű alatt már zsuppolnák vissza mindet hozzánk- miközben Görögország az első EU-s belépési pont...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.19. 17:35:41

Az Origó jobb, mint a Hócipő:

"Elismerte a 444-főszerkesztő a Soros-pénzt, és magyarázkodik
A főszerkesztő bizonygatni próbálja, hogy a milliárdos csak pénzt ad, de nem szól bele semmibe. Nehezen hihető."

:))

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.04.19. 22:31:02

Péterfalvi Attilának igaza van: "a hazai támogatású civil szervezetek is alkalmasak lobbitevékenység, politikai vagy kormányzati propaganda közvetítésére, ezért esetükben is elvárható a teljes transzparencia."

midnight coder 2017.04.20. 07:51:27

Ezek nagy része tényleg irtandó.

ogli dzsí 2017.04.20. 08:08:19

'Oroszország élen jár a civilek elnyomásában, így a magyar civilek sokat tanulhatnak az orosz példából.'

-hazudja a CEU hallgató az Index címlapon

'2012-ben Oroszország bevezette a „külföldi ügynökök”-re vonatkozó törvényt, amely alapján minden olyan civil szervezetnek jelentkeznie kell a „külföldi ügynök listára”, amely politikai tevékenységet folytat és külföldről kap anyagi támogatást. Ezeknek a szervezetnek kötelező az ügynök státuszukat feltüntetni minden általuk készített prezentáción vagy kiadványon. Ezen felül szigorították a jogi megfelelési kritériumokat is.'

- úr Isten! a külföldi ügynököknek fel kell tüntetni hogy külföldi ügynökök, mint Amerikában! Te jó ég!

ember100 2017.04.20. 08:18:29

Helló !

Látom megjelent a narancs sisere had védeni a "mundért " .
Mennyi pénzt kaphattok , vagy ennyire sötétek lennétek ?
Ti tényleg NEM vagytok Magyarok , egyszerű HAZAÁRULÓK vagytok !!!!!

Barakk Husszein Obongo 2017.04.20. 08:22:35

@ember100:
Hé, lippsi, túl sok kamion jön szembe?
Lehet, hogy azért, mert 2% vagytok :DDDD
Maximum...

ember100 2017.04.20. 08:27:18

Vacak enter
Egyszerűen nem értem hogy lehet tolni az ogv és bandája szekerét ilyen elvtelenül .
Ezek a szervezetek mint az EMBEREK védelmére jöttek létre .
Többek közt titeket is megvéd ha valami jogsértés egyéb dolog érne , nem is beszélve pl. a korrupcióról ami mindenki pénzéből van , főleg most az EU pénzek szétosztása rablása .
Szerencsére mindig tudtok valami kis példát hozni a világból
DE oroszországban most halt bele a verésbe egy ellenzéki politikus EZ is követendő ?
A Sorosgyuribá minden nap a444 et hívja és napi 10-12 órában kézivezérli őket :)
Na de inkább hagyjuk csak felbosszantom magam :)

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.20. 08:31:38

A szokásos ballib csúsztatás.

Senki nem akarja ezeket a Soros által fizetett Magyarország ellen dolgozó hazaárulókat eltüntetni.

CSak átláthatóságot garantál a törvény számukra is.
Semmi mást nem tartalmaz a törvény, csak a beérkezett pénzek eredetének feltüntetésének kötelezettségét.

Magyarul átláthatóságot.
Ez ellen küzdenek jelenleg a Soros csicskák éppen. Az átláthatóság ellen.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.20. 08:34:51

@ember100:

És mi a problémája a Soros által pénzelt bandának azzal, hogy fel kell tüntetniük honnan kapnak pénzt ?

Más kötelezettséget ugyanis nem ró ki rájuk a törvény.

Egyébként Soros pont ugyanúgy kézivezérel mint Habony. ÉS mint mindenki más, aki tulajdonosa, irányítója, finanszírozója egy projektnek.

Netuddki. 2017.04.20. 08:49:32

Látom megint értelmetlen hozzászólni a fizetett tolvajfidesz trollok hada miatt. Kedves blogíró! Miért hagyod ezt? A hozzászólások száma alapján fizetnek? Szánalmas!

Barakk Husszein Obongo 2017.04.20. 08:56:15

@Tibi !:
Mi van lippsi? Túl sok kamion jön szembe?
Ne a többséget hibáztasd, ha forgalommal szembe mész.
De ne is lepődj meg, ha keresztülgázolnak rajtad. Rasszista dolog a számtan.
Az nyer, aki többet kap belőle %- osan. Mint a választásokon.

Nietzsche__ 2017.04.20. 09:03:22

Végülis igaz, miért is kellenének embereket segítő ingyen dolgozó civil szervezetek akik egy külföldi milliárdos pénzén javítanak a hazai állapotokon. Ki velük egy megalomán sértődött vezető parancsára. Szűnjenek csak meg majd mi segítünk magunkon saját pénzen. Tutira lesz vérmagyar szponzor ezekre az ügyekre. Biztos nagy már a tolongás segítőkből!

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.20. 09:07:30

@Tibi !:

Olyan édi mikor könyörögsz a cenzúráért, komolyan mondom.. :DD

Miközben te is pontosan tudod, hogy a törvény minden passzusa csak az átláthatóbb működésről szól.
Egy betű nem sok nem szól semmilyen megszüntetésről, tiltásról, csak és kizárólag arról, hogy közölni kell honnan kapják a pénzt !
Az átláthatóság biztosításáról szól !

Azaz ebben a témában a bérrettegés a gyakorlatban éppen az átláthatóság elleni küzdelmet jelenti.
Magyarul te vagy az, és a posztíró aki hazudtok.

---

De ídézd be a törvény azon mondatait, amit félelmesnek érzel, ha nem így van, ahogyan azt mondom.
De mint mondtam, és mint ahogy te is tudod, EZ A TÖRVÉNY AZ ÁTLÁTHATÓSÁG BIZTOSÍTÁSÁRÓL SZÓL !

AKINEK BAJA VAN EZZEL, ANNAK TITKOLNIVALÓJA VAN.

ogli dzsí 2017.04.20. 09:08:38

@Iván Rábaszov: ki beszél a megszünésükről?

Nietzsche__ 2017.04.20. 09:09:09

Amúgy CÖF és Békemenet meg Hetiválasz meg Pesti srácok meg Spíler esetében is ilyen lelkesen akarja a kormány láttatni hogy miből is működnek? Vagy rájuk nem vonatkozik a fene nagy átláthatóság??

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.20. 09:09:27

@Iván Rábaszov:

Mi veszélyzeteti konkrétan a létüket a törvény után ?

Az hogy fel kell tüntetniük honnan kapják a pénzt ?
Ez mennyiben gátolja a jelenlegi tevékenységüket ?

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.20. 09:10:21

@Iván Rábaszov:

De rájuk is vonatkozik.
A törvény már csak ilyen.
MInden civil szervezetre vonatkozik.

Sorosékra is, és a CÖF-re is.

Nem tudtad ?

campobaszo 2017.04.20. 09:11:45

@Legeslegalja: Átláthatóság,te fasz? Amikor az MNB több száz milliárd közpénzt próbált lenyúlni "elveszíti közpénz jellegét" címszóval? Amikor a fideszes parlamenti bizottsági elnök bírósági ítélet ellenére nem ad ki közérdekű adatokat? Amikor minden lószart évtizedekre titkosít a kormány? Rohadj meg a bolsevik bandáddal együtt,te fasz!

Nietzsche__ 2017.04.20. 09:12:54

@Legeslegalja: jaaaa Ok. Csak ki tudja miért felmerült bennem. De biztos éppen úgy átláthatóvá teszik majd ezeket is. Meg a Mikulás bacsi is jön decemberben. Abban is higgyünk.

Nietzsche__ 2017.04.20. 09:16:08

@ogli dzsí: a megbéllyegzés a cél nem tudtad? Ez egyenlő az ellehetetlenségükkel. Vagy te lelkesen és nyilvanosan bevállalod majd egy Sorosbérencnek kikiáltott szervezet támogatását? Kis hős lennél?

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.20. 09:17:47

@campobaszo:

Én speciel annak a pártján vagyok hogy legyen minden átlátható.
MInden.

És eszembe se jutna pl arra hivatkozva, hogy az MNB nem ad ki elszámolási papírokat, másnak is az átláthatatlanságáért küzdeni, mint ahogy most azt a magadfajta ballib majmok teszik.

Ugyanis ti vagytok akik az átláthatóság ellen küzdötök.
Mert ez a törvény arról szól.
És nem lehet ok más szervezet láthatattlan tevékenysége, vagy emberek lopása ürügy arra, hogy Soros szervezetei vagy a CÖF továbbra is átláthatatlanul működjenek.

Hozzátezsem és is a "Te Fasz" postfix-et, hogy értsed a mondanivaló lényegét, ahogy nálatok szokás.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.20. 09:21:32

@Iván Rábaszov:

Mit jelent a megbélyegzés ?
Az hogy kiderül honnan kapják a pénzt ?

Ha az emberek többbségének tetszik hogy Soros féle gyökerek pénzéből támogatott civilek mondják meg a frankót akkor az tetszik nekik.
Ha az hogy a CÖF akkor az.
Ha meg más akkor meg az.

Ezt talán bízd az emberekre hogy mit ítélnek a támogatókról !
De legalább már értem miért akarod hogy továbbra is titokban működhessenek Soros Civiljei.
Te is úgy érzed vállalhatatlan a finanszírozási modelljük.

ogli dzsí 2017.04.20. 09:22:00

@Iván Rábaszov: nem igazán érdekel hogy soros mt tart a megbélyegzésüknek, ellehetetlenítésüknek

én nem Sorosra szavaztam

campobaszo 2017.04.20. 09:24:07

@Legeslegalja: Minden szavad,hangod,betűd hazugság,te bolsevik geci!

ogli dzsí 2017.04.20. 09:24:36

egyébként az Index folyamatosan Putyinozik az külföldi ügynöktörvényről, azt közben az USAban is pont ugyanilyen ügynöktörvény van

csak Putyin jobban illik a gulágrettegő narratívába

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.20. 09:25:56

@Tibi !:

Ha te nem szólsz hozzá, az erősen növeli a cikk értékét.

Nietzsche__ 2017.04.20. 09:34:01

@Legeslegalja: ha a kurva kormány ezerrel tolja az emberek arcaba azt a baromságot hogy ezek a szervezetek ártalmasak mert a gonosz Soros tartja fenn az igenis MEGBELYEGZÉS. Ez nehezen felfogható fidesz aggyal?

ogli dzsí 2017.04.20. 09:36:48

@Iván Rábaszov: 'Sorostól kapom a pénzt'

Mostantól ez lesz azoknak a szervezeteknek a honlapján, brosúráiban, leafletein, akik Sorostól kapják a pénzt.

Diktatúra! Elképesztő!

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.20. 09:39:23

@Iván Rábaszov:

Ez nem baromság.
Igenis a Soros féle szervezetek csak és kizárólag Soros érdekeit képviselik.
Igen hasznos ha az emberek megtudják melyek ezek a szervezetek.

Ugyanígy megtudják kiket támogatnak az oroszok, és mások.
Mi ezzel a baj ?

Nem bízol az emberek értékítéletében ?

2017.04.20. 09:43:03

Én nem azon szervezeteket tiltanám be, kötelezném elszámolásra őket, hanem minden olyan embert aki Sorostól egy forintot is kapott--vagyonelkobzásra itélném és mellékbüntetésként, elküldeném Putyinhoz, egy kis " malenkij robotra". Úgy 6-tól 10 évig terjedő időtartamra.

@MaxVal BircaMan HJCD: Birkuci ! Vélemény ?

campobaszo 2017.04.20. 09:45:27

@ogli dzsí: "The law does not include news or press services not owned by the foreign principal.[6] It also provides explicit exemptions for organizations engaged in "religious, scholastic, academic, or scientific pursuits or of the fine arts," as well as for those "not serving predominantly a foreign interest."" Bár ezt te aligha érted a felsőfokú orosz tudásoddal.

ogli dzsí 2017.04.20. 09:48:21

Csak vérprimitív vagy szélsőségesen gonosz emberek, pl. a Gyurcsány 'igazságbeszéd' hívők mondják azt, hogy a Soros által fizetett szervezeteknek minden megbélyegző, kivéve ha Civilnek hazudhatják magukat.

Eddig is Soros fizette őket, de ők civilnek nevezték magukat. Ezzel nem volt baja az őszinte független médiának.

Remélem Soros civiljei felháborodásukban felvarrják a sárga csillagot, és abban fognak masírozni a Körúton, ha nem lesz hideg.

konrada 2017.04.20. 09:49:12

@Iván Rábaszov:
..miért? Soros tényleg ennyire szégyenleni való?

ogli dzsí 2017.04.20. 09:49:19

@campobaszo: ez nem jogszabály, hanem valaki elmondja hogy vót

miva? 2017.04.20. 09:49:51

@MaxVal BircaMan HJCD: na ma kit akarsz csalásdostul kiirtani, keresztény barátom?

dr kíváncsivagyok 2017.04.20. 09:51:31

@MaxVal BircaMan HJCD:
Németh Szilárd ezeket a szavakat használta.

miva? 2017.04.20. 09:52:16

@Legeslegalja: úgy látom, hogy a letelepedési kötvény biznisz elfogadható, a mélyszegénység felszámolása meg Soros érdeke.

Szánalmas szektás senkiházi

nu pagagyí 2017.04.20. 09:52:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Na, neked találták ki a törvényt. Beszerezted már a baseball ütőt?

dr kíváncsivagyok 2017.04.20. 09:53:19

@Legeslegalja:
"Igenis a Soros féle szervezetek csak és kizárólag Soros érdekeit képviselik."
LEGESLEGALJA ...valóban . Ennyire hülye fasz vagy, vagy csak tetteted magad ?

KayD · http://kayd.blog.hu/ 2017.04.20. 09:55:28

Minden elnyomó hatalom ugyanazt a bevált stratégiát használja, ha a jogsértéseket, korrupciót és állandó megaláztatást megelégelő állampolgárok már veszélyt jelentenek a hatalmon lévő oligarchia pozíciójára: uszít saját polgárai ellen. A központi propaganda ilyenkor jellemzően felforgatóknak, ellenséges erőknek, idegen ügynököknek, hazaárulóknak titulálja saját polgárait, a hergelés és folyamatos ellenségkép-sulykolás következtében a csoportösztön súlyos elmemanipulációs hatása alá került emberek vakon elnyomóik szolgálatába állnak, és buzgalmukban gyakran maguk akarnak leszámolni a rendszerkritikus lázadókkal (ez néha polgárháborúig, népirtásig fajul).
Nem egyedülálló ez a történelemben, minden elnyomó rendszernek megvoltak a maga kiszolgálói, a történelem összes diktátorát elvakult szolgák milliói támogatták és tartották hatalmon, és segítettek a legvéresebb manipulátoroknak is ellenfeleik elnyomásában, bebörtönzésében, megkínzásában, megölésében. Az ilyen rendszereket kiszolgálók értékrendjében a hazafiságot az elnyomó vezető és végrehajtói iránti vak lojalitás jelenti, és hazaárulásnak számít a közös társadalmi érdekekért való kiállás, minden üldözendő ami ellenkezik a hatalom céljaival, érdekeivel, világnézetével. A csoportösztön aktiválódása során az agy átvált csoport üzemmódba, és az egyén egy gépezet részévé válik, teljesen alárendelődik a csoport vélt érdekeinek. Az összes elnyomó rendszer működésének alapja, hogy ezt a tudatállapotot a manipulátorok célzott propagandával előidézik, majd gátlástalanul kihasználják hatalmi céljaikra.

Jelen szituációban a sorosbérenc és a libsi címkék használatosak a hatalom ellenségeire, de a csoportösztön mechanizmusa eleve nem teszi lehetővé a racionális, független gondolatokat, mivel a minden információ a csoport vélt érdekeinek szűrőjén át értelmezendő, így a droidoknak eszükbe se jut a propagandát megkérdőjelezni, kritika nélkül befogadnak mindent, amit a Finkelstein-Habony agytröszt eléjük öklendez.
Itt kapnak teret a hatalom által kreált összeesküvés-elméletek is, persze eleve létezik egy fokozottabban fogékony réteg, akiknek bármit el lehet adni, a lapos föld elméletnek, vagy az alakváltó gyíkember elméletnek is milliós hívőtábora van, és milliókat tévesztenek meg a különféle sarlatánok, és a kamu-csodagyógyszerek forgalmazói. Viszont ezt a tömegbázist hatékonyan ki lehet szélesíteni egy jól kitalált fenyegető ellenségképre (mindenki soros-ügynök) alapozva a csoportösztön erősítésével, a médiafelületek eluralásával létre lehet hozni egy alternatív univerzumot, mivel legitimitást ad a legelképesztőbb elméleteknek is, hogy azokat nem csak bugris konteósoktól, hanem a főáramú médiában, és az ország vezetőitől hallhatják. Ezzel már biztosítható az a kritikus tömeg, amely kellően elvakult és elkötelezett a hatalom fenntartására, ezt segíti még a torz választási törvény, és közigazgatás minden szintjének feltöltése lojális, és egzisztenciálisan sakkban tartott kiszolgálókkal.

Eleve egy érdekes szociológiai/pszichológiai esettanulmányként is tekinthető ez a társadalmi átalakulás, mivel a csoportösztönnek, mint a csoport érvényesülését szolgáló biológiai mechanizmusnak kizárólag a negatív hatásai jutnak érvényre. A csoport tagjainak együttműködése, belső kohéziója csak a képzelt ellenség elleni harcban, és a hatalom uralmának megőrzését szolgáló tevékenységben nyilvánul meg, de nincsenek, vagy nagyon csekély jelek vannak a közösség jólétét, életminőségét érintő ügyekben való együttműködésre, a nehéz helyzetben élőkkel való szolidaritásra. Például nem viszi át az ingerküszöbüket a fóti gyermekotthon bezárása, és hogy 13 másik kastélyban működő otthonból is ki akarja paterolni a gyerekeket, fontosabb hogy ezekben Mészáros Lőrinc wellness-hoteleket építhessen. Nem jut eszükbe szolidaritást vállalni azokkal az elmaradott térségekben élő emberekkel, akik télen fáznak, mert az igényelt szociális tűzifa mennyiségnek a települések csak töredékét kapták meg a kormánytól. Az sem gond nekik ha Mészáros Lőrinc közmunkásokat dolgoztat a saját földjein, a csoportösztön-uralta tudatukban ez is így van rendjén, mivel a csoportot vezetők pozíciójának erősödése erősíti magát a csoportot is. Nem jut eszükbe számon kérni az egészségügy működésképtelenné válását, a forráshiány miatt hiányzó gumikesztyűket, tisztítószert, vécépapírt, de bőszen beállnak a Sándor Máriát mocskolók közé. Persze ehhez az is kell, hogy eleve el se jutnak hozzájuk ezek az információk, vagy ha mégis, azt az ellenség hazugságának, rágalmainak tekintik. Akik leginkább tenni akarnak a közös ügyeinkért, azok pont a közellenségnek kikiáltott civil szervezetek, amelyek olyan lelkiismereti jellegű ügyek képviseletére szerveződtek, melyekben az állam nem végzi el a feladatát, és mivel ez nyilvánvalóan kritikaként jelentkezik az állam felé, így ezek a szervezetek eltakarítandó ellenségek. A hatalom nyaloncai pedig napról napra aljasodnak és süllyednek egyre mélyebbre, és húzzák magukkal az egész országot is.

dr kíváncsivagyok 2017.04.20. 09:57:11

@ogli dzsí:
" Index folyamatosan Putyinozik az külföldi ügynöktörvényről, azt közben az USAban is pont ugyanilyen ügynöktörvény van "

Látod,..ez is konkrét hazugság.. Az USA- ban nem a civilekre, hanem a más államok által támogatott lobby szervezetekre vonatkozik .. Érted a különbséget, faszfej ? Más államok...nem magánszemélyek...

nu pagagyí 2017.04.20. 09:58:28

Az a gáz, hogy a Fidesz rezsim álcivil szervezeteket támogat közpénzből, amelyek viszont semmiféle társadalmilag hasznos tevékenységet nem folytnak.

Nekem nagyon elegem már a bűnszövetségben elkövetett kormányzásból. Nálunk tényleg megvalósult a szolgáltató állam. Korrupciót szolgáltat díjazásért, továbbá ürügyet pszichopatáknak.

andd1234 2017.04.20. 09:58:29

@Legeslegalja: különös, hogy az átláthatóság, a naponta szerzett milliárdok forrása Mészáros, Garancsi, stb. esetében szitokszónak számít! Ezt hívják kettős mércének!

ogli dzsí 2017.04.20. 09:59:29

@KayD: 'Nem egyedülálló ez a történelemben, minden elnyomó rendszernek megvoltak a maga kiszolgálói'

Sőt, Magyarországon ráadásul ugyanazok az emberek, szervezetek, pártok szolgálták ki a Szovjetúnió 'világ proletárjai egyesüljetek' és Soros 'open borders' internacionáléját.

Nem nehéz ezért őket megkülönböztetni a magyaroktól.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.20. 10:03:17

@andd1234:

Ismétlem.
Nemzeti érdek hogy minden tevékenység, és finanszírozás átlátható legyen.

Soros és seggnyalói célja, hogy a saját szervezeteinek az átláthatóságát megakadályozzák.
Ahogy a Fidesz és seggnyalói célja, hogy a saját szervezeteinek az átláthatóságát megakadályozzák.

Nekem egyik se célom.
Én azt szeretném ha a Soros és Fidesz és más szervezetek is átláthatóan működjenek.
Neked miért célod a Soros Civilek átláthatatlan működésének folytatása ?

Megjegyzem Mészáros, és Garancsi minden fillérjéről, projektjéről napi szinten olvashatsz pl az indexen is.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.20. 10:06:09

@nu pagagyí:

Ez már csak így megy.
Ha egy konkrét személy avgy párt támogatásától függ a szervezet, akkor az azt teszi amit a gazdi fütyül.

A Soros Civilek úgy táncolnak ahogy Soros fütyül, a CÖF pedig úgy ahogy a Fidesz.

A valódi FÜGGETLEN Civileket onnan ismered meg, hogy több helyről kapnak kisebb adományokat.
Ezektől veszik el Soros és a Fidesz álciviljei is a teret és forrásokat.

nu pagagyí 2017.04.20. 10:06:27

@Legeslegalja: Éppen ideje, hogy a CÖF, CÖKA vagy mi a fasz átlátható legyen. Mert speciel akiknek az átláthatóságát követeled azok teljesen átláthatóak. Soros pedig egy külföldön élő magyar ember, akárcsak Tőkés László. A magyar kormánynak nem kéne magyarok ellen gyűlöletet keltenie, talán inkább a reális fenyegetést jelentő orosz szarkeverés ellen küzdjön, ha annyira harcolni akar.

Mellesleg:
mno.hu/migr_1834/a-tasz-kepviseli-orban-viktort-424822

2017.04.20. 10:07:49

@Barakk Husszein Obongo: mi van, jobbágy? Túl sok légy eszik lószart? Ki ne maradj! Ne gondolkozz, árt a szépségednek.

ednet2023 2017.04.20. 10:12:07

@Legeslegalja: Egy pillanatra tegyük félre a civiltörvényt. A Soros és támogatottjaira irányuló gyűlöleteddel kapcsolatban (lásd pl.: "Soros és seggnyalói" kifejezésed) engedj meg egy kérdést:
2007 és 2017 között mikor volt az a pillanat, amikor Soros hátraarcot csinált és vadul el kezdett "liberálosodni" vagy "libsibolsivá válni"? Merthogy 2007-ben az Orbán Viktort védő TASZ-szal még nem volt problémád. Szóval melyik tettével is kezdődött Soros átváltozása? Mi a különbség a 2007-es és a mostani Soros által támogatott civil szervezetek között?

rasztaszív 2017.04.20. 10:14:26

azon elgondolkodott már valaki,hogy miért pont a civil szervezeteket pécézték ki,és miért nem minden társadalmi szervezetre vonatkozik a szabályozás,ahogy egyébként logikus lenne?
esetleg képbe kerülhetnének a mindenféle egyházi szerveződések,amelyikek tényleg teszik azt,amivel a civileket vádolják,akik tényleg politikai propagandát folytatnak,tényleg idegen hatalmat szolgálnak,és most tényleg hatalmas pénzeket húznak le rólunk...?

ogli dzsí 2017.04.20. 10:16:53

@ednet2023: Soros nyíltan támogatja Európa afrikanizációját, amit meg kell torolni.

A magyarok is megtapasztalták, milyen jó, ha Soros kedvencei telítik be az autópályákat, pályaudvarokat.

Köszönjük, de nem, köszönjük. Vigye őket másfelé.

ogli dzsí 2017.04.20. 10:18:23

@rasztaszív: az egyházi szervezetek nem hoztak ide egy arabot se

szerinted a magyarok a zsidó spekulánsban bíznak meg, vagy az egyházukban?

naugye

rasztaszív 2017.04.20. 10:22:15

@ogli dzsí: hogy jönnek ide az arabok?:)kis móricka...:)))

mérsékelt CIA terrorista 2017.04.20. 10:22:59

Libbanték nagyon idegesek. Mindegy, hogy mit csinál a fidesz, ellenkezniük kell.
Így sikerült pl. migráns- kérdésben az emberek kb 80%- ával szembekerülni.

Most azon megy a rinya, hogy ezzel a 20%- kal is nyerhessenek választást :DDD
Ez persze lehetetlen, úgyhogy B- terv.
Szorosz papa meg segít egy- kétezer importált forradalmárral:

imgur.com/a/Ffa8q

ogli dzsí 2017.04.20. 10:24:09

@rasztaszív: ja, hát hogy jönnek az arabok Soroshoz? hehe

nem a CEUs Gulyásféreg volt határkerítés ellen tüntetni 2 napja?

2017.04.20. 10:24:45

@ogli dzsí: a magyarok az egyházukban. Te meg Orbánban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.20. 10:25:17

@rasztaszív:

Az egyházak finanszírozáa nyilvános. Az állami támogatás összege minden évben megjelenik.

rasztaszív 2017.04.20. 10:26:44

@ogli dzsí: pontosan.hogy jönnek az arabok a civil,és egyházi szerveződések megkülönböztetéséhez?

2017.04.20. 10:28:40

@ogli dzsí: ha sorospénzből vennének állampolgárságot, akkor persze oké. Az se baj, ha körözött bűnòző az arab.
Igaz, kis kínai?

rasztaszív 2017.04.20. 10:30:07

@MaxVal BircaMan HJCD: csak épp a teljes működésük átláthatatlan.az opus dei úgy működhet az országban,hogy nincs nekik - az egyébként minden társadalmi szerveződés számára kötelező!!! - magyar nyelvű működési szabályzatuk,és nyilvános taglistájuk!

2017.04.20. 10:31:14

@MaxVal BircaMan HJCD: a civil szervezeteké is. Tehát törvény eddig is volt rá.
Te csináltál bevallást?

nu pagagyí 2017.04.20. 10:40:47

@MaxVal BircaMan HJCD: Na de a itt a magánemberek által nyújtott támogatással van baja a rezsimnek. Nem szereti a magánembereket. Te kiket támogatsz külföldről?

sas70 2017.04.20. 10:42:38

Virág elvtárs megmondta: az osztályharc élesedik. Akinek pedig valami vaj van a fején, hadd szarjon be egy kicsit a Szocialista Szellem Vasútján!

sas70 2017.04.20. 10:45:19

A kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg! De pont az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak.

Lehet, hogy egy hülyeséget mondok, de mit szólnál például ahhoz, ha – maradna a doboz, de – ürgebőrbe varrva. Talán még hitelesebb lenne.

konrada 2017.04.20. 10:48:55

@sas70:
Ez jó idézet. Tényleg nem árt megtudni, kinek mennyi pénzért korpásodik a haja...

Conchobar 2017.04.20. 10:59:01

Ez a Soros-fizette sok-sok civil szervezet még nem volt sehol a Kádár-diktatúrában (mikor tán tényleg szükség lett volna rájuk), utána alakultak. Márpedig, ha a vörös diktatúrában el voltunk nélkülük, akkor elleszünk a demokráciában (ha úgy tetszik: a narancs diktatúrában) is

nu pagagyí 2017.04.20. 11:07:14

@ogli dzsí: Látom, te inkább az ázsiaiakat preferálod. A migráció tény, akkor is kezelni kell valahogy, ha nem szereted. A magyar gazdaság például nagyon szeretne vendégmunkásokat, mert te túl drága és kevesen vagy. Lenne azért egy megoldás, szüljél tízmillió gyereket, akkor mind olyan lesz, mint te és nem marad hely mindenféle "jöttmentnek".

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/bevandorlokat_hivna_magyarorszagra_a_kormany.234388.html

www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=nincs-megfelelo-varrono-mexikoi-es-orosz-vendegmunkasok-nogradba

gyurmicsek 2017.04.20. 11:09:58

Ez a törvény megvéd bennünket, a trafik törvény megvédte a fiatalokat a dohányzástól, a szerencsejáték törvény meg megvédte a sok szerencsétlen játékfüggőt,
az egy tankönyvkiadó meg megvéd bennünket a túlképzéstől.
Nem értiket, hülyék....

nu pagagyí 2017.04.20. 11:19:47

@Conchobar: Hát igen, a Kádár-rendszerben a mostani antikommunisták még III/III-as ügynökök, KISZ vezetők vagy lelkes párttagok voltak, mint Orbán apja.

Az emberi jogok érvényesüléséért, csak a későbbi SZDSZ körébe tartozók kockáztatták az egzisztenciájukat és a szabadságukat.

hu.wikipedia.org/wiki/Orb%C3%A1n_Gy%C5%91z%C5%91_(%C3%BCzemm%C3%A9rn%C3%B6k)

ogli dzsí 2017.04.20. 11:41:01

@Könnyen elkaptuk, uram!: nem lehet állampolgárságot venni, ne ferdíts

ogli dzsí 2017.04.20. 11:44:09

@nu pagagyí: Én teljesen egyetértek a munkaalapú migrációval. Bárki bejöhet állásajánlattal, csak ne adjanak neki állampolgárságot.

Természetesen a réti araboknál és a csónakos bantuknál szó sincs róla, hogy ilyenjük lenne. Ellenük jobb a kerítés, aknazár, lángszóró. Ne bátorítsuk már őket, messze többen vannak mint az európaiak összesen.

nu pagagyí 2017.04.20. 11:44:40

@Legeslegalja: "A Soros Civilek úgy táncolnak ahogy Soros fütyül, a CÖF pedig úgy ahogy a Fidesz."

A szokásos összemosós technika, az egyik szarral akarod igazolni, hogy a másik is szar.

Soros nem írja elő mit kell fütyülnöd. Példa erre a fideszesek hada, akik a CEU-n tanultak, vagy tanítanak. Ott van rögtön a rossz arcú Kovács Zoltán szóvivő.

A Soros Alapítvány csak olyan dolgokat támogat, ami az alaptörvény szerint is védendő érték. Nem tudok róla, hogy az állami korrupció feltárása, az önkéntes jogvédelem, a környezetvédelem, a szegények segítése, az oktatás alkotmányellenes lenne. Persze aki lopni akar, önkényuralomra törekszik azt nyilván zavarja a dolog, de téged, amennyiben nem te akarsz a hatalmaddal visszaélni és/vagy közpénzt eltulajdonítani, nem kellene hogy zavarjon.

A Fidesz rezsim viszont civilnek álcázott szervezeteket fizet, amelyek kifejezetten a társadalom megfélemlítésével, provokációkkal és hazudozással foglalkoznak. Utóbbiba értendő a Békemenetes társaság, a piacinak álcázott pártsajtó, különféle bűnözői csoportok, mint a boltzár elleni népszavazást akadályozó profi "civil" erőszakszervezet.

dare 2017.04.20. 11:45:27

Most értesültem róla, hogy szombaton békemenet lesz (nem olyan) ezek ellen a szemét, mocskos, civil szervezetek ellen, akik csak a szennyet terjesztik, és mérgezik kis hazánkat átláthatatlan finanszírozásokból, és egytől egyig csak az a cél vezérli őket, miképpen lehetne az itt élő békés embereket a gyűlölet eszközévé formálni.
A vezényszavak a következők:
Süsd a mirelit termékeket!
Bort, búzát, hozzá termőföldet!
Csak kitartást tudunk!
Előre, mert hátul nincs szemünk!
Viszket a tenyér, pénzt(rubelt) kapunk (sokat)!
A civilek a társadalom megrontói!
Ezért jó lenne, ha valami megkülönbözető arcfestéssel elhatárolódna minden résztvevő a civilektől, ha nincs megteszi a military ruházat is, a lényeg nem szabad vegyülni velük, így jelezve a rend éber őreinek szándékunkat, nehogy összekeverjenek a Soros által pénzelt zsoldosokkal!
Molotov koktél is lesz (fogyasztásra).
Akinek porosodik a szekrény tetején egy gránátvető, az ne szabadkozzon, egy ilyen békemeneten hasznos lehet a Soros repülői ellen.
Tehát szombaton békemenet, ott lehet hathatósabban harcolni a civilekkel, hajrá!

ogli dzsí 2017.04.20. 11:49:03

@nu pagagyí: 'Soros nem írja elő mit kell fütyülnöd.'

Akkor a CEUs Gulyás biztos önként fütyült a kerytés ellen. Véletlenül, Soros sem szereti a kerítést, annál inkább az arabokat.

nu pagagyí 2017.04.20. 11:54:49

@ogli dzsí: A kormány összemos mindent mindennel. Nekik mindenki migráns és persze minden migráns terrorista. Pedig vannak köztük akik munkát akarnak (gazdasági menekültek), vannak nyilván rossz szándékkal jövők és vannak politikai menekültek. Igazi bűnt az csoporttal szemben követ el a kormány, akik egyébként csak addig maradnának, amíg rendeződik országuk helyzete. Nem hajlandó vizsgálni a státuszukat, bűnözőnek festi le őket, állatként tartja karámban. Nemzetközi egyezményeink és történelmi tapasztalataink vannak az ezzel összefüggő emberségről és embertelenségről. És arról is, hová vezet a gyűlölet felszítása.

mérsékelt CIA terrorista 2017.04.20. 11:56:17

Mindenestre erősen gyanús, hogy a nyugat balkáni migrációs útvonalon (Macedónia-Szerbia-Magyarország) pont, véletlenül egyidőben zajlik a Soros- "forradalom"...
A russzki rektor meg az EP- ben nyomásgyakorol mai nap.
Az EP meg a "nincs is kvóta"elutasítása miatt készül elítélni a V4- eket.
A cél: ezek rászabadítása Magyarországra és Európára:

www.youtube.com/watch?v=-LD2BGT26qI

nu pagagyí 2017.04.20. 11:57:16

@ogli dzsí: A kerítést a hozzá rittyentett ideológia minősíti. Talán felülről is le kellene fedni az országot, mert még mindig szelel.

gyurmicsek 2017.04.20. 11:59:31

Ha nekünk ennyire szar ezen a bolygón, akkor el kell hagyni.
Űrprogram, aztán keressünk olyan helyet, ahol nem pofázik senki.

dare 2017.04.20. 12:02:20

@ogli dzsí: Aki fütyül, attól el kell venni a fütyülőjét.
Megtanítjuk ezt a sok gender szakost kesztyűbe dudálni.
És nagyon sok kerítés kell, az egész országot körbe kell keríteni, addig itt nem leszünk biztonságban, amíg ez meg nem valósul.
A fizetett Soros zsoldosokat pedig könnyebb lesz a határon elfogni, így nem tudnak majd betörni az ország területére.
A deszantosok ellen komolyabb eszközök kellenek, nem elég a kerítés, de Putyin segít majd, ő átérzi milyen nehéz és elkeseredett küzdelem ez.

nu pagagyí 2017.04.20. 12:02:45

@mérsékelt CIA terrorista: Biztosan a mérges gázt is Soros vetette be Szíriában. Szánalmasan. Csak rettegtetni kell téged, aztán minden disznóságra rávehető vagy.

Ballib Cenzúrázók Réme 10 2017.04.20. 12:18:37

Mocskos álnihilista liber´´álisok, ma is ahelyett hogy elismernétek Orbán Viktor történelmi hatalamasságát aki a szögesdrót kerítéssel megmentette Európát attól hogy bejöjjenek az arab hordák és túlszaporodjanak minket magyarokat, ti ehelyett megint hányjátok magatokból az epét.

De 2018 után, amikor a Fidesz újabb kétharmaddal nyer, Orbán Viktor le fog számolni az összes civillel, mert Orbán Viktor nem fogja tovább tűrni, hogy az álcivil liberális Soros bérencek az országukat, a termőföldjeinket, a trafikjainkat, a kaszinóinkat átjátsszák a Dzsorzsó Soros kezébe.

Egy darab forint nem fog átmenni a Soros zsebébe azokból a sok 100 milliárdok forintból amit Orbán Viktor keserves munkával végre a nemzeti tudat´´u magyar nagyvállakozóknak játszott át. Ez a 3-4 nemzeti tudatú magyar szívű a garancia arra, hogy nekünk magyaroknak a legjobb sorsunk van Európában.
Minden egyes forintot meg fog védeni Orbán Viktor, abból amit összeszedtek, a civileknek csak a Blaha téri ingyen ebéd marad.

SOHA TÖBBET CIVILEKET AKIK ELVENNÉK ORBÁN VIKTOR VAGYONÁT ÉS MAGUK KÖZT OSZTANÁK EL!

dare 2017.04.20. 12:19:11

@gyurmicsek: Jó ez itt nekünk, csak sok harcot kell még megvívnunk, mire élhető ország leszünk.
Azok a fránya civilek, Brüsszel, Nobel díjasok, libsi- bibsi-popsis söpredék, de a legnagyobb harc az aktuális Soros zsoldosok ellen van (soros).
Őket nem lesz könnyű legyőzni, nagyon sok békemenet kell, más eszközt nem is tudnánk bevetni ellenük jelenleg, egy jól pénzelt szekta ellen kár minden szóért, csak ebből értenek.
És most mantra : soros, soros, soros, soros, soros, soros, milyen szép fehér kabát, ááá kicsit szoros, jajj nem lehetne lazábban, így jó lesz köszönöm, soros, soros, soros.....

georgenius 2017.04.20. 12:19:51

Hozzák nyilvánosságra, hogy KI KINEK MENNYI TAO pénz adott az MI PÉNZÜNKBŐL!
Hozzák nyilvánosságra, hogy az állampolgársági kötvényből befolyt összeg mennyi, és hol került felhasználásra. Legyenek benne nevek is, pl. RA, HÁ, ov.
Hozzák nyilvánosságra, hogy a rezsicsökkentést miből finanszírozzák!
Hozzák nyilvánosságra a stadion építések költség-haszon elemzéseit!
De hol van Damon HILL?

ogli dzsí 2017.04.20. 12:27:03

@nu pagagyí: Nem, a kormány nem mos össze semmit. Te kevered a szart.

Aki munkaszerzősés nélkül érkezik, az mind a kerítésen kívül marad. Ennyi. Teljesen mind1 hogy terrorista, vagy nem. Az hogy ő mit akar az ő dolga, szerezzen munkát, aztán ha a munkáltatója ezt kéri a magyar államtól, akkor bejöhet dolgozni.

Sir Galahad 2017.04.20. 12:28:05

Németh Szilárd a maga bumfordi stílusában nyilatkozott, de valójában szó sincs ezeknek a szervezeteknek az eltakarításáról. Annyit írnak elő nekik, hogy amikor megnyilvánulnak valahol, legyen róluk látható, hogy honnan pénzelik őket. Ettől még ugyanúgy oszthatnak szendvicset a migránsoknak, csinálhatnak tűcsereprogramot a drogosoknak, képezhetik a cigány származásúakat, mint eddig, csak ha a közéletet befolyásoló nyilatkozatot tesznek, lehet majd róluk tudni, hogy kinek a véleményét mondják. Ezzel a tevékenységük nem lehetetlenül el, csak a közvélemény befolyásolásának képessége. Ez meg miért baj?

ogli dzsí 2017.04.20. 12:30:21

@nu pagagyí: A magyarok pontosan tudják, hogy ki szabadította rájuk az arabokat.

Nem Putyin, és nem is Orbán volt. Így a ballibeket fogják utálni, mert ők Putyin és Orbánellenesek és migránssimogatók.

Az Ellenálló 2017.04.20. 12:43:52

Vicces, hogy egyesek átláthatóságért sírnak, mikor honnan a fenéből tudja a kormányközeli 888.hu, hogy mely szervezeteket támogatja Soros György? Tán mindegyikben van informátoruk? Nem hiszem. A törvény csak arra jó, hogy a diszkriminációt elősegítse. Viszont akkor a kormánypárti szervezetek lapjaira is tessék ráírni, hogy pártfinanszírozású lap.

dsts 2017.04.20. 12:45:28

@Legeslegalja: Nem abból kéne kiindulni, hogy a Fidesz-féle szervezetek, pl. a Magyar Kormány kizárólag a Fidesz érdekeit képviselik, akár Magyarország érdekeivel szemben is.

dare 2017.04.20. 12:48:23

@Sir Galahad: Az ilyen kis ártatlan lépésekből szoktak következni a nagyobb lépések az irányba, amikor már nem az átláthatóság lesz a szempont, hanem a 3T elve alapján majd mi eldöntjük miről is beszélhetsz, hol, és mikor?
Én se érezném akkora katasztrófának ezt a törvényt, csak én már mögé is nézek a dolgoknak, mit is akarnak ezzel elérni?
Véleménydiktatúra?
Nagyon arra hajaz.
De ez mind hülyeség, látjuk mit csinálnak ezek a szervezetek, és el fogjuk érni, hogy azt mondják amit mi szeretnénk.
Előre a lenini úton, nem szabad hagyni, hogy megvezessenek minket, ezt csak úgy érhetjük el, ha minél többet tájékozódunk megbízható hírforrásokból (tényleg, 8888888, pesti sarcok).
Majd a békemenet jobb belátásra kényszeríti őket, és beállnak majd szépen a sorba.
Nincs más alternatíva, vagy megszoksz, vagy megszöksz.
Előre (vagy hátra) magyarok.

colonel Tigh 2017.04.20. 12:49:26

Átlátható működés - mondják föl a direktívát a hibbant ner hívek. Tessék megnézni mi van Oroszországban, ahol ugyanerre hivatkoznak. Ott van a főoldalon, orosz tollból (az nektek hiteles forrás). Érdekes, az átláthatóbb működést papagájként ismétlő úgy látszik csak rájuk nem vonatkozik, hello Puskás akadémia, tao-s pénzek, míg a letelepedési kötvények bizniszét felügyelő gazdasági bizottság még bírói végzésre sem volt hajlandó még csak nem is átláthatóan működni, csak kiadni pár nyüves adatot. Elkoptathatjátok itt kommunizmusba borult felebarátaim a billentyűt, azt mindenki tudja, hogy az átlátható működés mantra kamu. Amúgy meg tessenek csak fölmenni pl a nagyon utált Transparency oldalára, ott van fehéren-feketén. 2017-et írunk és Európában vagyunk. Menjetek Oroszországba, ha az kell. Hiába libsiztek, gondolom nehéz fölfogni, hogy a legtöbb tiltakozó nem liberális. Csak olyan és elvek alapján mozog, mint a ne lopj, pl. (jaj, már hallom is a gyurcsányozást - nem kell. örülünk, hogy annak vége, csak éppen jött egy nagyobb tolvaj a helyére, aki nem csak a pénzt lopja el, de nyugalmunkat, a békét, a jogállamot, stb) Ami itt történik, az nem baloldal-jobboldal kérdése. Amit most kajáltok, az Orbánnak csak dramaturg, ami alapján hatalmat csinál. Annyira gondolja komolyan, mint a polgári Magyarországot szlogent, vagy amikor liberálisnak adta elő magát. Gerinctelen, köpönyegforgató féreg. No de jön még kutyára dér. Egy év, vagy tíz év múlva, de jönni fog. Ez, amit most csinál nagyon durván vissza fog még ütni rá egyszer.

pamut 2017.04.20. 13:07:24

@midnight coder:

"midnight coder 2017.04.20. 07:51:27
Ezek nagy része tényleg irtandó."

Szia coder.
Szeretném ha tudnád: egy utolsó szar bolsevik féreg vagy. Nem, nem sértegetni akarlak, te engem annyira se érdekelsz hogy dühöt érezzek irántad, egyszerűen ez tényleg csak egy tényközlés: ez vagy, egy hazaáruló, magyarellenes és magyargyűlölő, a hazámnak ártani akaró darab kommunista szar. Egy szép napon megdöglesz és attól kezdve jobb hely lesz ez az ország.

Netuddki. 2017.04.20. 13:12:28

@Az Ellenálló: "Viszont akkor a kormánypárti szervezetek lapjaira is tessék ráírni, hogy pártfinanszírozású lap."

Milyen pártfinanszírozású? Ezeket mind a sikkasztott közpénzből finanszírozzák.

pamut 2017.04.20. 13:13:12

@Sir Galahad:

Én szeretném ha te egy sárga narancsot ábrázoló jelvénnyel mutatkoznál valahányszor kimégy az utcára vagy bárhova a lakásod falain túl, és erre rá ellen írva hogy "Orbánbérenc karatergyilkos vagyok." Ugyanezt a szöveget minden egyes kommented alá is oda kellene írnod.

Ugyanez igaz a teljes orbni propagandabirodalomra, a többi fizetett trollra, századvégre, cöfre, stb, stb. stb.

Valójában szó sincs arról hogy téged el kéne takarítani (noha hazaáruló vagy). A nyilvános megbélyegzésed arra kell, hogy amikor megnyilvánulsz valahol, legyen látható, hogy ki pénzel téged, kinek vagy a seggnyalója. Ettől még ugyanúgy hazudhatsz, uszíthatsz, gyűlölködhetsz, nyalhatod orbán seggét, védheted a lopásait, a gaztetteit, az oroszoknak való hazaárulását. Csak ha a közéletet befolyásoló nyilatkozatot teszel, lehet majd rólad tudni, hogy kinek a véleményét mondod. Ezzel a tevékenységed nem lehetetlenül el, csak a közvélemény befolyásoló képességed. Ez meg miért baj?

pamut 2017.04.20. 13:16:34

A MOCSKOS hazaáruló rühes eltakarítandó narancsférgeknek üzenem:

ISMÉT LEBUKTATOK, HAZAÁRULÓK:

"Már a preambulumban felbukkannak az orosz törvény fordulatai, a mindössze 8 paragrafusból álló törvény érdemi paragrafusai pedig hemzsegnek a szövegegyezésektől."

444.hu/2017/04/20/felfedezheto-az-orosz-minta-a-kulfoldrol-tamogatott-civil-szervezetek-regisztraciojat-eloiro-torvenyjavaslatban

Orosz törvényt iktattok a mi magyar jogrendünkbe, TI FÉRGEK.
Rákos szobrot mikor fogtok állítani, patkányok?

ZX 2017.04.20. 13:21:57

Szerintem az összes hazaáruló Orbánnyalonc eltakarodhatna már a picsába!

pamut 2017.04.20. 13:23:27

@ZX:
Jó ötlet, de ha már takarodnak el a halál náthás picsájára, akkor hordjanak egy nagy táblát a nyakukról lelógatva, amire az van van írva hogy "Orbánbérenc hazaáruló vagyok!"

wega 2017.04.20. 13:24:20

@Sir Galahad:

"...bumfordi ...", ez aranyos és kedvesen eufemisztikus.

Értékrend, morál és intelligencia birtokában, talán a "...bunkó..." , "... ostoba...", "...tahó..." jelzők (akár egybeírva is) jobban visszaadnák rezsiszilárdunk jellemének és kvalitásainak mélységeit.

Továbbá, ha egy nyilatkozatot, ami alkalmas lehet a közélet befolyásolására, jegyzem meg pont azért nyilatkozat, az alapján ítélnénk meg, hogy az azt kiadó szervezet, honnan kapott a működéséhez pénzt, annak tartalma, jelentése helyett, ezt nagy bizonyossággal nevezhetjük korlátolt ostobaságnak.

Ebből viszont egyenesen következik, hogy a nevezett törvény pont arra szolgál, hogy az ilyen önálló vélemény, gondolat alkotására képtelen ostoba és korlátolt "szavazótábor"-nak a jövőben még véletlenül se kelljen semmin (el)gondolkodnia, elegendő számára a "sorosbérenc" címke, hogy véleményt alkosson.

Hát ez a (nem kicsi, hanem nagy) baj ezzel a törvénnyel.

pamut 2017.04.20. 13:27:46

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!

ÚJABB LEBUKÁS FIDESZESEK:

"Mi ez? – kérdezte a francia nagykövet Lázártól, felmutatva egy Állítsuk meg Brüsszelt! plakátot"
"nem kapott választ, mert a miniszter elhagyta a konferenciatermet."

444.hu/2017/04/20/mi-ez-kerdezte-a-francia-nagykovet-lazartol-felmutatva-egy-allitsuk-meg-brusszelt-plakatot

Jancsi a bátor, hősiesen fut szalad menekül a saját szégyene elől! :DDDDDDDD

grungi · http://grungirpg.blog.hu 2017.04.20. 13:34:17

Ha minden említett szervezet transzparens, akkor nincs aggódnivaló, nem?

ogli dzsí 2017.04.20. 13:34:38

@dare: igen ez már majdnem a holokauszt hogy ki kell írniuk 'soros fizeti a bérem'

micsoda disznóság!

ogli dzsí 2017.04.20. 13:37:55

@colonel Tigh: Oroszországgal hiába ijesztgeted a magyart

Oroszország nem deportált ide arabokat, mint Soros

ogli dzsí 2017.04.20. 13:39:15

@exterminador: A 444et Soros fizeti, el is ismerték.

Ez is azt bizonyítja, hogy a 444 putyunizása független Soros Putyinozásától, véletlen egybeesés.

pamut 2017.04.20. 13:41:19

@ogli dzsí:

LOL bazdmeg a kurva hazaáruló mocskos pofádat, 1848 és 1956 vérbefojtóinak oldalán állsz, te patkány komcsi ruszkibérenc? :DD

pamut 2017.04.20. 13:42:23

@ogli dzsí:

Hány rubelt kapsz a hazaárulásért, rühes patkány? A hidfo-n keresztül számláznak neked, vagy csak simán utalják a lóvét a külföldi számládra?

miva? 2017.04.20. 13:43:04

@grungi: á dehogy aggódunk. Miért is tennénk, amikor csak a tündöklő orosz demokrácia putyin diktálta törvényét szó szerinti fordításban verik át a törvényhozáson azok, akik megvédik a függetlenségünket

miva? 2017.04.20. 13:54:23

@miva?: jut eszembe. Putyinpénz elismerve, titkosítva. Putyintörvény lefülelve. Nem épp erről van szó? Csak épp a Fidesz írja ki mindenhova, hogy putyinbérenc. Ja meg egy pert is megérne esetleg a hazaárulás

G_Akos 2017.04.20. 13:57:18

Egyszerű a helyzet. Egy szervezet azoknak az érdekeit fogja képviselni akik pénzelik. Ha külföldi fenntartású, akkor külföldi érdekeket, adott esetben magyar érdekekkel szemben. Igenis legyünk tisztában azzal ki kinek az érdekeit képviseli. Hogy ez gyakorlatban, hogy valósítható meg az egy másik kérdés.

miva? 2017.04.20. 13:59:00

@G_Akos: külföldi érdek a magyar sajtószabadság? Àm legyen. De hogy külföldről pénzelt párt külföldi törvényt erőltet ránk, az nem baj?

pamut 2017.04.20. 14:00:26

Közérdekű bejelentés:

Miközben 500 óra közmunkára ítélték Gulyás Mártonékat, amiért pár csepp vízbázisú festéket locsoltak szét a szabadban, amit még az első gyenge eső is lemos, aközben ÉPP MOST a Fővárosi Törvényszék ELUTASÍTOTTA a népszavazási botrány Orbánbérenc kopaszainak a felelősségre vonását!!!!

Megússzák!
Hajuk szála sem görbül!
Pedig "csak" meghekkelték a magyar nemzeti demokráciát!

Noha amit tettek az egész ország MEGFÉLEMLÍTÉSÉRE is alkalmas volt, továbbá nettó TERRORIZMUS!
314. § Terrorcselekmény:
Aki abból a célból, hogy
a) állami szervet, más államot vagy nemzetközi szervezetet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön,
b) a lakosságot megfélemlítse

És ez megtörtént!: A választási iroda állam szerv! A népszavazási kezdeményezés akadályozása a népszavazási eljárásban szerephez jutó állami szerv döntését befolyásolta!!!!!!
Ez nem más mint csoportosan, előre eltervelten elkövetett terrorcselekmény!

Ja, és kiderült hogy az Orbángárda összes tagja büntetett előéletű! Azaz visszaesőként úgy 10 év fegyház kéne járjon nekik!

FIDESZES = HAZAÁRULÓ PATKÁNY

Egéridomár 2017.04.20. 14:03:48

Figyeljetek fideszgecik. Elolvasva jónéhány blogon a kommenteket, valami nagy gáz kezd alakulni nálatok fideszgecik. Annyira ciki már fideszesnek lenni, hogy a fideszes trollok mostanában már tagadják, hogy fideszesek lennének.
Most még buzizzák azt, aki a fidesz ellen mer szólni, de már készülnek arra, hogy jövőre a fideszt gecizzék majd, hátha az új rendszer is igényt tart a szolgálataikra.
Előre a fényes jövőbe fideszgecik!! :D:D

Ballib Cenzúrázók Réme 10 2017.04.20. 14:18:15

Megnyugtatunk minden Gyurcsány csicska Soros bérenc civilt, hogy nem fog ám a vonat ott megállni, hogy egy álcivil csak úgy feltüntetni valami el nem érhető honlapon hogy őt Dzsordzsó Soros támogatja, mert ez a magyar családok, kis és közepes vállakozások előtt rejtve marad.

Orbán Viktor tanácsadóinak ezért az a remek ötletük támadt, hogy a külföldről pénzelt Soros bérenc civileknek sárga csillagot kell kitűzniük a mellükre. Így minden nemzeti tudatú magyar ember előtt rögtön világos lesz, hogy aki vele utazik a buszon, előtte áll a sorban a kenyérért, az utcán tőle kérdezi meg hogy hány óra van, az nem egy átlagos nemzeti elkötelezett magyar kisember, hanem egy külföldről támogatott Soros bérenc aki meg akarja dönteni Orbán Viktor és családjának a hatalmát.

Az orosz illiberális szövetségeseink is be akarták vezetni ezt a csillagos megjelölést, sajnos az EU és Merkel ezt meg tudták akadályozni. Viszont 2018 után Orbán Viktor kilépteti az országát az EU-ból és így az EU meg Merkel nagyot fog csattanni.

Mindenki támogasssa az álcivil nihilista liberalisták megjelölését hogy fel tudjuk ismerni őket mindenhol ahova beteszik a lábukat!

Ludovikás Levente 2017.04.20. 14:24:28

"Az Artemisszió interkulturális képzéseket, és felvilágosítóprogramokat tart gyerekeknek az elfogadás, és a migrációs helyzet kapcsán. "

Nincs aljasabb dolog a gyerekekre irányzott agymosásnál, akárhogy is nevezik azt, például "felvilágosítóprogramnak". Ezt a tevékenységet be kéne tiltani bármelyik tisztességes országban

Ludovikás Levente 2017.04.20. 14:30:31

@miva?:
Amikor bevezették Amerikában, az oroszok még sehol se voltak (akkor még nem is léteztek mint önálló ország)

Ha már Soros bácsi kezéből eszi a pempőt a 444, legalább megpróbálna egy kicsit önállóbbnak látszani

Sir Galahad 2017.04.20. 14:32:47

@wega: Rezsiszilárd kvalitásait illetően nagyobb vita nincs köztünk, én csak próbáltam kulturáltan fogalmazni. Ellenben, szerintem nem haszontalan tudni, ha egy szervezet nyilvánosan megszólal valamiről a közhangulat vagy a politika befolyásolásának szándékával, akkor azt nem külföldi megbízásból teszi-e. Az, hogy ezzel tisztában vagyunk, éppen hogy informál bennünket, segíti az illető szervezetek megítélését, könnyebbé teszi az önálló vélemény alkotását. Nem mindenkinek van ugyanis ideje, alkalma átbogarászni az illető szervezetek neten fellelhető beszámolóját, amiből ugyanez kiderül.

Mikrobi 2017.04.20. 14:33:20

Abortuszhoz való joga senkinek sincs. Felnőtt embereket sem ölünk meg és magzati korúakat sem. Amennyiben a melegjog alatt azt értik, hogy azonos neműek kössenek házasságot, nyilván ilyen sincs. Minden máshoz viszont van joguk, akárcsak a normális embereknek.
Ezekkel a "civil" szervezetekkel ezen kívül az a baj, hogy céljuk a nemről, családról alkotott felfogás elbizonytalanítása, a társadalom felhigítása bevándorlókkal (nem, nemcsak arabokkal és négerekkel), a társadalom szétzilálása, hogy a nemzeti érzést, vallásosságot szégyenletesnek érezze minél több ember, hogy ne merjen semmi ellen szólni, amit ezek sok pénzért, nagy hangon hirdetnek. A társadalom pluralitása helyett egy szűk kör véleményének diktatúrája van kialakulóban. És ez nem új, nem fideszes ellenségkeresés, már akkor is ezt mondtuk, amikor Orbán még a CEU-n tanult, a Fidesz meg a gyászor emlékű SZDSZ szatellitpártja volt.

miva? 2017.04.20. 14:34:08

@Ludovikás Levente: ok.ti is kiírjátok, hogy putyincsicskák vagytok? Valamit esetleg az újabb pofáraesésről kérlek. Az orosz tv-ről

Ludovikás Levente 2017.04.20. 14:35:07

@Az Ellenálló:
Az megvan, hogy a kormány parlamenti választással nyerte a felhatalmazását, de a Soros féle álcivilek mivel?

Sok pénzzel, és az a kérdés, melyik dönt: a többségi akarat, vagy az USD

Mikrobi 2017.04.20. 14:35:56

@Egéridomár: látom, ez az ellenzék szellemi színvonala. Sok sikert jövőre a választáson:-)

miva? 2017.04.20. 14:36:50

@Mikrobi: de jöttök. Nyájban jártok? Vagy egy ember használ ennyi nevet? Kib@szott átlátszó : D

Tényleg putyincsicskák, mi van ha Dzsordzsó minden álcivil alszektátoknak utal 8millió forintot? Erre gondoltatok?

Majmok

Mikrobi 2017.04.20. 14:37:54

@miva?: nem kell címkézni, ez Hitlerék módszere volt. Egyszerűen utáljuk az álcivilek társadalombomlasztó tevékenységét. Köszönöm ennek a blognak, hogy összeszedte Soros "civil" szervezeteit, elmentem a listát arra az esetre, ha hallok valamelyikről, hogy tudjam mutatni, ez is közéjük tartozik.

Mikrobi 2017.04.20. 14:40:05

@ZX: szerintem ezt jövőre demokratikus módon elérheted, demokrácia hős bajnoka. Jövőre ui. választások lesznek.

miva? 2017.04.20. 14:41:23

@Mikrobi: nem ez a blog szedte össze, hanem a 888. Benne van a szövegben. Kár, hogy ilyen szarul végzed a munkád Róbert! Én már azon dolgozok (viccen kívül) hogy a CÖF-töl a felcsutyinig mindenhova utaljanak külföldi cégek, emberek, ahogy hatályba lép a tv.

:)

miva? 2017.04.20. 14:44:24

@miva?: ó mekkora rábaszás lesz :D

Sikere van az ötletnek Höhöhö

És nekem lesz egy listám, ha esetleg elsumákolná vmelyik

miva? 2017.04.20. 14:49:37

Lesz egy honlap, ahol követhetjük, kinek mennyi kell még a megbélyegzéshez. Táráám

cardiobascuralis 3 2017.04.20. 14:58:26

A cikkben felsorolt civil (erőszak)szervezetek jelentős részéért nem lenne kár, ha mennének a levesbe.

miva? 2017.04.20. 15:02:32

@cardiobascuralis 3: megy a levesbe utánuk a CÖF is, meg a többi kifizetőhelyetek brada

konrada 2017.04.20. 15:11:35

@cardiobascuralis 3:
Maradjanak csak meg. Soknak van hasznos célja.
...az más kérdés, hogy jó tudni, ki miért mondja azt, amit mond. Én helyesnek tartom azt a felvetést, hogy szerepeljen hozzáférhető nyilvántartásban a TAO pénzek utalója, hogy tudjuk, ki támogatja a felcsúti "focicsodát", hogy ismerjük a magánkézben lévő médiumok tulajdonosát, hogy tudjuk, miért írja azt, amit például az Origó, és azt is helyeslem, ha tudjuk, hogy a CÖF mennyi pénzt kitől kap, hogy érthessük, miért olyan lelkesek, azaz pont ezek miatt azzal is egyetértek, nem árt ha tudjuk, ha egy szervezet milyen üzleti-politikai támogatást kap, hogy tudjuk, miért mondják azt amit.

...s félreértés ne essék, én pont úgy "elhiszem" azt, hogy a CÖF aktivistái csakis meggyőződésük miatt csinálják amit, ahogyan a felcsútot támogatóknak is azt, hogy pont olyan drukkerek, avagy hogy az Origó "független", és azt is pont úgy elhiszem, hogy a TASSZ főállású aktivistái sem a fizetésért teszik...

cardiobascuralis 3 2017.04.20. 15:19:20

@miva?:
Annak is kifejezetten örülnék.
Tudod, a világ nem csak fekete-fehér, ha valaki egy egyik hazug tolvajt nem szereti, az nem jelenti azt, hogy a másikat meg igen.

Gyúrjál még egy kicsit, hátha az agyad felfejleszthető a mostani 1 bitről legalább 2-re.

miva? 2017.04.20. 15:21:10

@cardiobascuralis 3: höhöhö.

Ha mindegyik civil szervezeten van stigma, akkor mi értelme is van az egésznek?

Bruhahahaha

cardiobascuralis 3 2017.04.20. 15:25:21

@konrada:
Sorold már fel azt a sokat.
Olyanokra gondolsz, mint a baszatlan, férfigyűlölő fapinák gyülekezete, a NaNE?
Vagy a zsarolásból élő Transparency International?

Esetleg a magyarellenes, ellenben kiváló migránsseggnyaló TASZ vagy Helsinki Bizottság, ami nem is szerepel a listán?

cardiobascuralis 3 2017.04.20. 15:27:07

@miva?:
Egyiket sem megszüntetni akarják, csak a pénzügyeiket átláthatóvá tenni.
Nem tudom, mi ezzel a gond, hacsak eddig nem valami méretes adócsalás állt mögöttük.

Egyébként valóban, minden civil szervezeten van stigma. Mindenki saját zsebre dolgozik.
Tök mindegy, melyik oldalon.

G_Akos 2017.04.20. 15:28:12

@miva?: Én nem tettem különbséget szervezet és szervezet közt, legyen az civil szervezet vagy párt...

miva? 2017.04.20. 15:32:50

@G_Akos: a kormány tesz különbséget, ui. A tv csak a civil szervezeteket érinti. Tudtommal a pártfinanszírozás kb az ügynökaktákkal egyidőben kerül napirendre.

wega 2017.04.20. 15:33:21

@Sir Galahad:
Sajnos ez nem értékelhető válasz, az általam leírtakra.
Korábban elhangzott egy kérdés, "Ez meg miért baj?"
Leírtam hogy miért, nem ismétlem magam.
(De, mégis, hátha sikerül valami értésféle.)

Az a baj, hogy a törvény CÍMKÉZ, és erre azoknak van szükségük, akik képtelenek önálló gondolkodásra, önálló morális döntésre, önálló akaratlagos tevékenységre.

NEKIK oda kell írni, hogy ez vagy az a szervezet KÜLFÖLDRŐL TÁMOGATOTT, mindegy hogy mit képvisel, mindegy, hogy mit cselekszik, minden mindegy, a lényeg hogy nemzetidegen, tehát a kedvesvezető, a NER definíciója szerint elárulja szeretett hazánkat, tehát bármi, amit képvisel emiatt elutasítandó, rezsiszilárd szerint (el)üldözendő.

Hogy egy kis személyeskedéssel is segítsek, nekem teljesen mindegy, hogy honnan kap támogatást bárki, az alapján amit kijelent, az alapján fogom eldönteni, hogy egyetértek-támogatom-e, vagy elutasítom.

Ha valakiknek ez nem megy, azoknak van szükségük erre a törvényre, hogy tudják mit kell gondolni.

Így érthető?

miva? 2017.04.20. 15:34:00

@cardiobascuralis 3: ok. De eddig is átlátható volt a tieiteken kívül mindegyik. Most majd lesz stigma az összesen. Pompás.

Bruhaha

miva? 2017.04.20. 15:48:30

A fidesz kirakatja magát az ep néppárti frakciójából, a maradék szalonképességét és lobbierejét is elveszíti, és a saját szervezetei is megkapják a "külföldről támogatott szervezet" minősítést.

Politikai zseni a vitya

Nyíhihihihehehöhöhö

G_Akos 2017.04.20. 15:53:19

@miva?: Ennek orvoslására találták ki a 4 évenkénti választásokat. Tessenek talán választást nyerni.

ZX 2017.04.20. 16:05:38

@G_Akos: Lehetne is, aha a törvényt nem úgy írták volna, hogy - kicsit sarkítva - de az ellenzék 3x annyi szavazattal is veszítsen. :P A 2 vesztes választáson többen szavaztak a kommunistákra mint amivel legutóbb 2/3-ot szereztek.

Egéridomár 2017.04.20. 16:10:18

@Mikrobi: Üdvözöllek fideszgeci :) Látom sikerült magadra ismerni :D

miva? 2017.04.20. 16:18:14

@G_Akos: minek az orvislására? Én inkább megoldom a civiljeitek limit támogatását höhöhö

G_Akos 2017.04.20. 16:31:03

@ZX: A számok makacs dolgok: nem tudom a pontos számokat a legutóbbi szavazásokról, de ha presentálnád összességében: Hány szavazó volt összesen ebből konkrétan melyik párta hányan szavaztak... úgy gondolom egy ilyen tény adat, forrás megjelöléssel el is dönthetné a kérdést.

Ján Slota az MSZPhez jár magyar gyülöletet tanulni 2017.04.20. 16:31:12

"Kik azok a civilek, akiket el kell takarítani"

Egyetertek, BEZARNI, DUNABALONI.

ZX 2017.04.20. 16:37:58

@G_Akos:
444.hu/2014/04/07/a-fidesz-ennel-tobb-szavazattal-vesztett-2002-ben-es-2006-ban-is/
infogr.am/fidesz-kdnp-listas-szavazatok

2002: 2.306.763 szavazat
2006: Fidesz–KDNP 2 272 979 42,03
2014: FIDESZ-KDNP (44,37 százalék, 2.132.996 szavazat)

A többi adatot találd meg magad, a google a barátod. Ahogy írod a számok makacs dolgok. :P

miva? 2017.04.20. 17:03:08

Sztem kampányoljatok a kommentelőitekkel. Olyan megnyerő az összes putyintroll.

Ja? És nem az a téma, hogy n éve kinek mennyi szavazata volt, hanem hogy egy szó szerinti putyin törvény fordítással lövitek magatokat lábon, és semmi eredménye nem lesz azon kívül, hogy nektek onnan már nincs visszaút.

: D

Már várom a hatályba lépést. 24 órán belül az összes kitartottatok "külföldről finanszírozott" lesz Hehehehehe

cardiobascuralis 3 2017.04.20. 17:04:26

@miva?:
Enyéim?
Tudtommal nekem nincs civil szervezetem, javasoltam már, hogy próbáld felfejleszteni az agyadat 1 bitesről 2 bitesre. Akkor talán majd észreveszed, hogy magadon röhögsz, mekkora faszságokat mondasz.

Átlátható meg eddig sem volt egyik sem.

miva? 2017.04.20. 17:07:57

@cardiobascuralis 3: pontosítok. Kormányközeli. Így jó?

cardiobascuralis 3 2017.04.20. 17:10:39

@ZX:
Az ugye megvan, hogy a Fidesz a helyi képviselőkkel lett 2/3?
Magyarországon ugyanis az van, hogy van egy listás szavazás, ami ad kb. 100 főt a Parla-jöttmentbe, meg egy helyi képviselőválasztás, ami szintén kb. 100 főt.
Szóval kicsit fals állítás az, hogy 43%-kal lett 2/3-uk, illetve csúsztatás. Mert valóban, 43%-ot értek el a listás szavazáson. Viszont a helyi képviselőválasztáson meg (ami régen is, most is) a képviselők kb. felét adta, talán 10 helyen nem ők nyertek a 100-ból. Ami meg 90%.
Van jó pár ország, ahol csak helyi választások vannak, ott a Fidesznek kb. 9/10-e lett volna, nem 2/3-a.

Hidd el, én sem örültem neki, de a tények ezek.
Jövőre menjen el mindenki szavazni, és legalább helyben egyezzen meg a sok 5%os fiszfasz kispárt, hogy a fideszes fasz ellen 1 (EGY) ember induljon csak, úgy van esély nyerni, vagy legalábbis arra, hogy a Fidesznek, még ha az nyer is, ne legyen meg az 50%-a sem, és ha senki nem áll vele koalába, akkor valószínűleg nem ők lesznek a kurmánypárt.

miva? 2017.04.20. 17:11:07

@cardiobascuralis 3: mindegyiken lesz kis táblácska. Milyen információt tudsz így levonni a táblácskákból, nagytudású barátom. Milyen értelme van akkor a megbélyegzésnek, ha aprópénzér az összes többi szervezetre ráütheti bárki a bélyeget? Várom bizonyára alapos magyarázatod, kedves komplex gondolkodású felebarátom.

cardiobascuralis 3 2017.04.20. 17:13:42

@ZX:
Ja, a számok (bár valójában a tények) makacs dolgok, de ha csak a felüket írod le, azt csúsztatásnak nevezik.
Ez ugyanis csak a listás szavazás eredménye.
Ha a körzeti képviselőknél sehol nem nyert volna a Fidesz, kb. 25%-a lett volna. De mivel talán 10 körzetben nem nyert, így meglett a 2/3.

Tudod, a kettő együtt játszik csak.

cardiobascuralis 3 2017.04.20. 17:14:44

@miva?:
Így jó. Csak hát én kurvára nem vagyok kormányközeli, max. az autómban.

cardiobascuralis 3 2017.04.20. 17:15:58

@miva?:
Nem tudom, a táblácskákról nem olvastam a törvényben. Idéznéd ezt a táblás részre vonatkozó módosítást?

miva? 2017.04.20. 17:16:18

@cardiobascuralis 3: attól még a kérdés kérdés marad. Mi értelme ennek így?

miva? 2017.04.20. 17:17:41

@cardiobascuralis 3: ok. Hozod a kötelezőt. Mi értelme kirakatni mindegyikkel, hogy "külföldről fin..."?

miva? 2017.04.20. 17:22:19

De mindegy is. Lett volna lehetőséged válaszolni, ha nem csak egy troll lennél. Mindenki tehetsége szerint, ugye? Én széttrollkodom Orbánnak az egészet. Szerencsére sokan hajlandóak kisebb pénzeket áldozni arra, hogy látványosan pofára essen. A külföldi magyarok fejenként 4 eurocentért besározhatják végre a CÖF-öt, pedig 100szor ennyit is áldoznának rá.

Ludovikás Levente 2017.04.20. 17:36:51

@ZX:
Mókás ahogy megpróbálod belemagyarázni az agymenéseidet. A mindenkori szavazatok aránya dönt, erre meg különböző szavazásokat hasonlítasz össze, abból is csak néhány adatot kiragadva

A mostani UK kormány meg a szavazatok 24%-ával nyert a választáson, erre kössél gombot

cardiobascuralis 3 2017.04.20. 17:39:20

@miva?:
Most akkor melyik hozzászólásod is a táblácskákról szóló rész?
Vagy csak kamuztál itt egy jót?

Ludovikás Levente 2017.04.20. 17:48:11

@wega:
Azért talán azt a lehetőséget se kéne kizárni, hogy más is bír még gondolkodni rajtad kívül. Hadd dönthesse el mindenki maga, hogy ösigazságnak fogsdja-e el a fizetett "civil szervezetek" tanúságtételét, vagy pont emiatt akar-e benne kételkedni?

Egy bírónak is ki kell kérdezni a tanút, hogy van-e valami olyan körülmény, ami elfogulttá teheti a vallomását? Például hogy pénzt kap az ellenérdekelt féltől, ezt hívják hamis tanúzásnak

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.20. 17:50:36

@rasztaszív:

Nem kötelező a bejegyzés a működéshez, se egyházak, se társadalmi szervezetek esetében,

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.20. 17:51:59

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem vagyok civil szervezet, média vagyok, kanadai bejegyzéssel. Mit valljak be?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.20. 17:53:21

@nu pagagyí:

Nincs baja senkinek semmivel. csak átláthatóság kell?

Nem támogatok egyetlen mo-i pártot, civil szervezetet se pénzzel.

wega 2017.04.20. 18:13:31

@Ludovikás Levente:
Mekkora csúsztatás, fogadja gratulációmat.

Mi garantálja, hogy a kedvesvezető (áttételesen magyar kormány, vagy fidesz) által fizetett szervezetek (médiadroidokkal, bértrollokkal, stb..) tanúságtétele jelenti az ősigazságot, az hogy magyar, vagy az hogy elfogult-e?

Nevetséges érvelés.

rasztaszív 2017.04.20. 18:15:22

@MaxVal BircaMan HJCD: tényleg?akkor vajon mivel tudják rávenni őket,hogy betartsák ezt a törvényt?

Ludovikás Levente 2017.04.20. 20:20:58

@wega:
Minden média hazudik és minden politikai szereplő hazudik. Legnagyobbat az hazudik, aki azt állítja, hogy a tiszta igazat mondja. Na ezek az NGO-k

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.20. 20:43:50

@rasztaszív:

Aki nem jegyzi be magát, az jellemzően jelentéktelen szervezet. Hiszen bejgyzés nélkül a működés szinte lehetetlen. Mondjuk nem tudsz bankszámlát nyitni se.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.21. 03:36:29

@Ludovikás Levente: "minden politikai szereplő hazudik. Legnagyobbat az hazudik, aki azt állítja, hogy a tiszta igazat mondja."

A csúti gecire gondolsz, aki azt hazudta, hogy még sose hazudott? :))

Galicius 2017.04.30. 10:53:48

Egy buzi zsidó ad Viktorkának tanácsot? Nahát-nahát.
süti beállítások módosítása