B1 blogcsalád



A magyar miniszterelnök már megint nem mondott igazat

2017. április 06. - nickgrabowszki

Saját korábbi tanácsadója cáfolja meg.csl.jpg

Nemcsak a brüsszeli fideszesek fogtak levélpropagandába, hanem Orbán miniszterelnök is. Levelét az egyik kormánylapnak adták oda. Manfred Weber néppárti frakcióvezetőnek azt írta, a CEU-ügyben

a minden tényalapot nélkülöző információk Soros Györgyhöz tartozó szervezetektől, illetve személyektől származnak.

Ez már önmagában sem igaz, de Orbán tudja fokozni:

A valótlanságok között szerepel, hogy Magyarországon a kormány egyetemet zárna be, és tanszabadságot sértően akarna beavatkozni bármely felsőoktatási intézmény működésébe.

Közben Csaba László, a CEU professzora (és egyben Orbán gazdasági tanácsadó testületének egykori tagja) a Heti Válasznak arról beszélt, az egyetemen a hallgatók választhatnak, hogy csak amerikai diplomát akarnak, vagy magyart is.

Nem meglepő módon a hallgatók 90 százaléka csak az amerikai diplomát választja, Csaba szerint nem kell nekik a magyar papír.

A helyzet tehát az, hogy az Orbán-rezsim igenis megszüntet egy egyetemet: azzal, hogy bár a Közép-Európai Egyetemet meghagyja, a Central European University működését és amerikai diplomák kiadását mondvacsinált okokkal lehetetlenné teszi, felszámolja az egész intézmény kb. 90 százalékát,  azaz elvileg is

megszüntet egy Magyarországon működő amerikai egyetemet.

Ezt a Fidesz-KDNP szerdai parlamenti döntésével (a kormány, illetve Balog miniszter indítványára) már meg is tette. És ezek után állítja Orbán, hogy a kormánya nem avatkozik be egy felsőoktatási intézmény működésébe.

Nehéz ilyenkor mit mondani. Ilyen világot élünk. Magyarország miniszterelnöke minden nap hazudik valamit. És szerencsétlenségére általában lebukik vele. És ezután gyerekesen ráfogja a hazugságot arra, aki megcáfolta.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5712405937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chiccbp 2017.04.07. 14:25:15

mióta állami megszüntetés az, ha maga az egyetem nem akar megfelelni a szabályoknak?

v.f.michael 2017.04.07. 15:40:03

@Chiccbp: az utólag hozott jogszabályoknak? nooooooooormális????????

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.04.07. 16:13:58

@Chiccbp: Mta megszüntetés az, ha nem engedjük hallgatókat felvenni?
Az egyetem a jelentlegi szabályoknak megfelel (ha nem felelne meg, nem új szabályt kellene hozni, hanem betartatni a jelenlegit). De ők új szabályt hoznak.

Chiccbp 2017.04.07. 17:35:09

@v.f.michael: az aktuális szabályoknak. ma még nem kell megfelelni a módosításnak, kihirdetés után meg igen. a jogszabályok már csak ilyenek. változnak :D

Chiccbp 2017.04.07. 17:36:15

@Kuviklacz: újat hoztak, hatálybalépés után annak kell megfelelni. ha megfelelnek, vehetnek fel hallgatókat. mi ebben a megszüntetés? te ha ma veszel egy házat, holnap nem vezethetnek be ingatlanadót, mert neked az már megvan?

Edit Domján 2017.04.07. 18:20:53

@Chiccbp: Remélem, még megéred, hogy a pártfogóid billentsenek fenéken - mondjuk, egy jó kis rágalommal. Mert heten bizonyítják, hogy mutyiztál, hogy loptál, hogy megerőszakoltál valakit stb. Ne felejtsd! A kommunisták is a legodaadóbb híveikbe rúgtak a legnagyobbakat az ötvenes években.

Chiccbp 2017.04.07. 18:23:28

@Edit Domján: na, már kísértetek is jönnek blogolni? anyuci, ne félts te engem, féltem én magam eléggé. másrészt mondtam én, hogy hova szavazok? na ugye. legközelebb ha olyat írnál, ami nem tartozik a témához, ne is fáraszd magad, elég, ha gondolod :D

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.04.07. 22:09:31

@Chiccbp: Azzal véditek a törvényt (remélem betéve tudsz minden Orbán-interjút), mert nem felt meg a CEU a törvényeknek.
Az új törvény pedig felesleges és hülyeség. Mondjuk alaptörvény- és EU-jog-ellenes is. De leginkább egy paranoiás, kisebbségi komplexusos zsarnok és erkölcstelen, haszonleső tolvaj sleppje kisszerű bosszúja.

Chiccbp 2017.04.07. 22:12:17

@Kuviklacz: alaptörvény-ellenes? ezt nem tudom, de EU-jog-ellenes nem lehet, mert az oktatás tagállami hatáskör.
a véleményed meg nem érdekel, amit az utolsó mondatban írtál :)

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.04.07. 22:34:33

@Chiccbp: Akkor nagy szakértő vagy. Vajon miért oktatásügyi biztos Navracsics, ha az oktatás tagállami hatáskör? A helyzet az, hogy a tudományos kutatás sem az. Nincs ilyen, hogy ilyen vagy olyan ügy tisztán tagállami hatáskör. Vannak jogszabályok, többek között a diszkrimináció tilalmáról meg mindenféle egyéb jogokról, amelyeket persze a gazdáid leszarnak, de sajnos amíg az EU-pénzekre ácsingóznak, bizonyos dolgokat be kell tartaniuk. Tudod, a sajtó is "tagállami hatáskör", aztán a médiatörvényt mégis enyhíteni kellett.

Chiccbp 2017.04.07. 22:36:46

@Kuviklacz: feladom, fingod nincs dolgokról, de hallottál valamit, és a kályhánál kellene kezdenem, hogy megértsd, amit mondok. jó éjszakát!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.04.08. 17:15:25

@Chiccbp: Pedig Habony csak a meggyőzött emberek után fizet Neked.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.04.08. 17:16:07

@Chiccbp: Ja, és rendszeresen dolgozom az Európai Bíróság ítéleteivel.
süti beállítások módosítása