B1 blogcsalád



A magyar kormány rég elfelejtette, mit jelent a jogállam

2017. március 17. - ashwood

20150704az-igazi-csiki-sor.jpg

Aki törvényes eszközökkel próbálja érvényesíteni jogait vagy érdekeit, azt a magyar állam ledózerolja. Rég nem számít már Orbán Viktor kormányának, mint jelent a jogállam, a bíróság függetlensége vagy egy ítélet tiszteletben tartása.

Nem először – és úgy véljük, nem is utoljára – azonosította Orbán és kormánya a teljesen törvényes jogérvényesítés útját a nemzet elleni támadásnak. Tették ezt már kipécézett és jogszabályokkal megfingatott multik, bankok, és amikor a bíróság véletlenül – a törvények alapján – nem a kormánynak adott igazat, akkor már a bírók is nemeztárulók lettek. Mert nem a jog, a törvényesség fontos, hanem az ÜGY.

Most épp a kormányprogram szintjére emelt nemzeti öncélúság ír fölül mindent: a józan észtől a jogig.

A Nekifutásból Nagyon Magyar Legigazibb Csíki Sör ügye jól illusztrálja az állam joghoz és valósághoz való viszonyát. A történet zanzája: élelmes vállalkozók ráindítottak egy kézműves sört Erdélyben a Heinekkel jól bejáratott márkanevére, miközben igyekeztek rájátszani a fentebb már említett nemzeti öncélúságra. Hisz minden finomabb, ha rajta van a trikolór. A gaz multi pedig nem átallott védjegybirtoklásért pert indítani – amit végül meg is nyert.

A Romániában játszódó történet itt nem várt fordulatot vesz. Először is a jó magyar kézművesek telehazudják a világot, de legalábbis Magyarországot, hogy most aztán nekik mindent, de tényleg mindent, gyártósortól a címkékig meg kell semmisíteniük, kirúgni mind a két tucat munkásukat – nemzethalál ez a javából. Mindebből persze semmi nem igaz: az ítélet szerint csupán másik nevet kell adniuk addig gyártott termékeiknek. Ez aztán a világvége.

De a magyar kormány nem hagyja annyiban, mert, mint Lázár János kijelentette: ez nem igazán a sörről, sokkal inkább a magyarságunkról szól.

Ez? Egy védjegyper? Egy sörmárkára marketing okokból ráaggatott címermagyarság? Hát a mi nemzeti identitásunk ennél kicsit összetettebb és mélyebb is. Csak sajnálni tudjuk Lázárt és bandáját, hogy nekik egy sörcímkében merül ki a magyarságuk.

A kormány – és most jön az ijesztő rész – támadásként, árulásként fogja fel egy független, román bíróság döntését, amelyet egy tucatperben hozott. Berúgja az olajozottan működő törvénygyárat, amely hamarosan ontja majd a Heineken elleni jogszabályokat. Nem tetszett az igaz magyar címke? Akkor nekünk meg nem tetszik a te címkéd. Nosza, betiltjuk a vörös csillagot a dobozon. És ne aggódjunk, van még a tarsolyban egy-két kurucos ötlet.

A végeredmény pedig: a hős kormány kiállt a magyarság mellett, miközben alaposan felverte az eddig olcsó sörök árát. A kézműves termékekből pedig senki nem készít annyit, amivel el lehetne látni a fogyasztókat, de legalább sokkal drágábbak. A magyar sörivó pedig bizonyosan nemzeti öntudattól dagadó kebellel veszi sok magyar forintért a nagyon magyar sört. Főleg azok, akiket a magyar kormány keménykedései miatt rúgnak ki a Magyarországon működő sörgyárakból.

Mindenki nyert?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6512344371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2017.03.17. 13:00:42

" Főleg azok, akiket a magyar kormány keménykedései miatt rúgnak ki a Magyarországon működő sörgyárakból."

Valójában ez a dolog lényege, ugyanis a helyzetaz, pártunk és kormányunk - hatáskörénél fogva - mindössze a Heineken magyarországi tevékenységét képes befolyásolni, annak "eredménye" pedig a magyar munkavállalókon csattan.

De rohadtul megmutatjuk, most aztán hű, de nagyon!

Azt tudja valaki, hogy egyáltalán mi köze van a magyar államnak egy holland multi és egy holland-román multinacionális vegyesvállalat konfliktusához?

A helyzet uganis az, hogy a relatíve kisuzemi körülmények között román alapanyagokból román állampolgárok által egy holland-román tulajdonú Romániai üzemben gyártott termékről van szó, amelynek forgalmazói saját kereskedelmi érdekből egy már létező termékre 'rárepülve' próbálkoztak a nagyobb haszon reményében, de az ötlet nem vált be, mint láttuk.
Kereskedelmi konkurrenciaharc két különböző méretű multinacionális cég között, a papírformának megfelelő, előre is tisztán látható eredménnyel!

Ebbe avatkozik bele a magyar kormány mindenféle jogalap nélkül, ráadásul olyan módon, hogy a torzsalkodás igazi vesztese a magyarországi magyar munkavállalón kívül épp az ország, ahol ugye a kormány "sikere" esetén komoly adóforintok esnek ki.

Ennyire hülyének tényleg kötelező lenni?
Vagy már annyira fontosak lettek az erdélyi távszavazók, hogy a kedvükben járásért bölcs vezérünk már 'emberáldozatra' is hajlandó a hazaik közül?

Talán kevesebb alkohollal töltve nagyobb esély lenne a "józan ítélőképesség" alkalmazására, mielőtt sikerül beletuszkolni Magyarországot egy belterjes holland-román piaci konfliktusba, és közröhely tárgyává tenni a sörivók és az antialkoholisták közt egyaránt.

2017.03.17. 15:55:31

Emlékezzünk régi "bevándorlóinkra
A valóban nemzeti érdekű orosz cár üldözötteire!

"Egyetlen ország sem engedheti meg magának a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlást, amely megrengetheti a társadalom alapjait. Fizikailag és másként is veszélyes. Joby Warrick, a Washington Post"
Széchenyi „ez a népcsoport ( megnevezése tabu) a jogtalanság „minden mindegy” hangulatában folyamodott csalásokhoz, amely a jobbágyság eladósításához, tömeges elárverezéséhez! (Lásd deviza hitel kormányzati kényszer rásegítéssel!) Úgy látja nem lett volna szabad az elmúlt évtizedekben olyan hatalmas tömegekben beengedni őket, amelyikre egyik országban sincs példa!
Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a tabu szemlátomást való szaporodása. Mely országban a tabu megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll. (A szatmári adózó nép állapotárul, 1830)*** "Kölcsey Ferenc: Országházi beszédéből!
"El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között tabu laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja; ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békés létezés vagy az állandó szociális láz kérdése." Liszt Ferenc
"A tabu felszabadítják, Magyarország az ő birodalmuk lesz, az új Paradicsom négy folyóval, három heggyel és a kettős kereszttel. És az Apokalipszisben én, szerencsétlen, főszerepet játszom." Széchenyi

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.17. 16:58:31

Heinekkent csak hazaárulók vesznek azután, hogy a Csiki Sörbe beleszálltak páros lábbal csak mert magyar termék.

A határontúli honfitársaink magyarságát rendszeresen megtagadó ballib szarháziak persze a Heinekken pártján vannak.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.03.17. 19:25:20

A probléma ott kezdődik, hogy az eredeti csíki sört miért adták el a Heinekennek? Vagy még korábbra visszamenve az időben, miért román nevet adtak neki?
Persze nem lennék meglepve, ha a Heineken elleni újabb szabadságharc porának elültével hirtelen Mészáros strómanja vagy Lázár dohánygyáros haverja jelenne meg a tulajdonosok között, hiszen a nemzeti ügy csak a saját zsebük...

@Ballib cenzúrázók réme 25: Ha jönne egy osztrák és Echte Ödenburger néven kezdene el soproni sört gyártani, te mit szólnál hozzá?

morpho 2017.03.17. 21:54:02

@Ballib cenzúrázók réme 25:
"Heinekkent csak hazaárulók vesznek" Ja. Kizárólag. Meg Sopronit, Arany fácánt és Stefflt is. A Gösserrel és a Kaiserrel is tessék vigyázni! Az is Heineken. (amúgy egy k-val írják)

@Online Távmunkás:
A Sopronit is a Heineken gyártja amúgy :) Kivonulnak, elviszik, oszt szeva. Aztán majd Lázár elmagyarázza, hogy milyen fasza, hogy megszűnt a Soproni Magyarországon, de legalább a Heinekennel jól kibasztunk... Aztán jön itt az ócska narancskullancs és elmagyarázza, hogy Heinekent csak hazaárulók vesznek. És Sopronit? Nyilván azt is. A Heineken több tucatnyi márkát gyárt és forgalmaz Magyarországon...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.03.18. 11:07:43

@morpho: Nem véletlenül volt a Soproni a példám...

staropramen 2017.03.18. 12:55:41

Érdekelne,hogy viselkedne a magyar kormányzat,ha egy magyar bíróság által meghozott jogerős ítéletet román kormánytagok kezdenének el vitatni.

nu pagagyí 2017.03.18. 12:59:39

Ebben szinte minden benne van, ami miatt a magyar jobboldalt utálom.
A mi kis belterjes jobboldalunk az állati ösztönöket favorizálja, azt próbálja társadalmi szintre emelni. Ilyen a vadászterület körbehugyozása, a szaporodás kiemelt fontossága, az erősebb kutya baszik elv, a többiekbe pedig a csordaszellem beplántálása. Ez csíki sörös történet a szaporodáson kívül az összes jobboldali mániát felsorakoztatja.

Janossz 2017.03.18. 13:47:09

Ha nem a műbalhé, meg az ingyenreklám lenne a lényeg, szépen átkeresztelték volna Igazi Székely Sörnek a portékát, ami nagyjából senkit se érdekelne a világon.
Így se nagyon fogy, durván túlárazott középszerű termék.
süti beállítások módosítása