B1 blogcsalád



Hétfőn újraválasztják Ádert. Miért nem Orbán jelölteti magát?

2017. március 12. - ashwood

 

20150519ader-janos-koztarsasagi-elnok5.jpg

Igaz-e, hogy Orbán Viktor jelölte az államfői posztra Áder Jánost, s a Fidesz csak a postát, a közvetítő szerepet játssza? Kit és kinek az érdekét képviselné köztársasági elnökként? A Fidesz miért nem magát Orbánt jelöli az államfői posztra? – Németh rezsiharcos Szilárd akár ezeket is kérdezhette volna.

Kétségünk se legyen afelől, hogy az országgyűlés fideszes birkanyája újabb ciklussal ajándékozza meg hétfőn Áder Jánost. Sok vizet persze nem zavar a nemzet horgásza. Néha nap visszaküld egy jogszabályt átgondolásra a parlamentnek, amely ilyenkor gondolkodás nélkül újra elfogadja azt – ennyit a köztársasági elnökről. Az Alkotmánybíróság dettó – fékek és ellensúlyok ide nem kellenek, ha országunkat és nemzetünket olyan tévedhetetlen vezér irányítja, mint a kedves vezető maga. Nem győzünk elég hálásak elleni neki, hogy végtelen bölcsességében újra Janónak adományozta a Sándor palotát, mint hűbérbirtokot.

Jóval érdekesebb a Fidesz reakciója az ellenjelölttel, Majtényi Lászlóval kapcsolatban. Az ellenzéki aspiráns akár lehetett volna szépségtapasz a megroggyant magyar demokráciája orcáján. Esélye nulla, azonban az uralkodó elit mégis elmondhatta volna, hogy: lám, nem egy pályázó van a posztra, igazi versenyhelyzet a kormányoldal és az ellenzék között. Ezt a ziccert azonban nem egyszerűen kihagyta Orbán és sleppje, de

a jelek szerint észre sem vette, mennyire el kellene játszani, hogy Magyarország még mindig demokrácia.

Amint Majtényi kidugta a fejét kutatói elefántcsont tornyából, azonnal rászabadították a újságnak nevezett hazugsággyáraikat. A koreográfia a régi: valamelyik szemétszájt beböfög valamit, amit aztán társai a moslékban lelkesen átvesznek, végül pedig hivatásos ökle – általában Német nagyon okos Szilárd, mint megkérdőjelezhetetlen tényt ad elő.

Majtényi esetében még arról sem beszélhetünk, hogy illetlen dolog a döglött oroszlánt rugdosni, hisz államfői esélyei sosem oroszlánosak, de mindig döglöttek voltak.

Azonban érdekes, hogy Németh Szilárd fröcsögései közepette legalább két hatalmas öngólt rúgott. A fenti kérdéssort maga tette fel, természetesen nem ezekkel a nevekkel. Soros patásördög Györgyöt látta Németh Majtényi mögött, ezért várta volna a milliárdost magát az aspiránsok között. De ha Majtényi Soros jelöltje, aki ezért Soros érdekeit képviseli, akkor – ezen logika alapján – Áder Orbán jelöltje és érdekkijárója. Ezt mondjuk eddig is tudtuk, de nem sejtettük, hogy a Fidesznek ezzel bármi baja lenne.

A másik érdekesség: hetek óta meg a számháború, hogy akkor most 18 és fél forintot, 145 vagy 54 milliót kapott-e Majtényi társasága Soros-szervezetektől. Bizonyára édes revans-élmény a fideszeseknek mások zsebében turkálni, ám az is szemmel látható: a Majtényi-társaságnak üvegből vannak a zsebei. Fillérre pontosan számolt be az egyik zugfirkászuk arról, mire és mennyit kapott a társaság Soros irányából. A nagy tényfeltárás forrása pedig Majtényiék saját elszámolásai, pénzügyi jelentései voltak. Hogy is van akkor az átláthatatlanság? Tudnunk kell, kitől és mennyi pénzt kapnak ezek az álcivilek! – harsogja Németh. De hát tudják. Épp most (is) bizonyították be – sokadszor.

Német annyira ostoba, hogy ismét lebuktatta pártját: csak vegzálni akarják a civileket, hisz amit követelnek, már rég megkapták.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8312331733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.12. 13:37:34

Fillérre elszámolt Majtényi? S ez kit érdekel? Senkit.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.12. 14:39:12

Orbánnak most kéne megválsztatnia magát. Egy üres öltönyt is megszavaz neki a fideSS.

morph on deer 2017.03.12. 14:40:22

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
"Fillérre elszámolt Majtényi? S ez kit érdekel? Senkit."

Igazán nem szép dolog 'senki' névvel illetni Német Szilárdot, bár van igazságtartalma a megállapításodnak.

Ha már itt tartunk, Szilárdunk azért nincs egyedül, ma egy másik hitsorsosa, Hidvéghi Balázs adta elő szinte szószerint ugyanezt a marhaságot.
Úgy látszik, egyre nagyobb a család!

Bár a Fidesz dícséretére legyen mondva, hogy ez komoly lépés az esélyegyenlőség terén!
Egyre több "intellektuális khívásokkal küzdő" személy kap fontos poziciót, ma már nem Kósa az egyetlen, ahogy a fentiekből is kiderült!
Nagyon helyes, csak így tovább!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.12. 15:53:08

Minden tiszteletem ellenére...
Hülye aki a Birkát eteti.

morph on deer 2017.03.12. 16:52:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Sajátságos színfolt - a színt kiválaszthatod :) - nekem már szinte hiányozna.
Szemben egy másik tucatnyi 'kedves versenyzővel'.
Ráadásul volt mire válaszolnom:D

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.12. 18:39:31

@morph on deer:

Nem az elszámolás számít.

Attól, hogy Auschwitzban a táborvezetés elszámolt a raboktól lopott értékekkel, már jó embereknek számítanak?

morph on deer 2017.03.12. 20:47:05

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
Ezt inkább magyarázd el azoknak a mérsékelt kapacitású zseniknek, akik erről óbégatnak minden adandó alkalommal.
Ha egy cseppet is tudnának gondolkodni, akkor a Majtényi pocskondiázása helyett inkább Áder érdemeit sorolnák, hogy a lakosság legalább vegye észre, hogy még életjelenségeket mutat, tehát nem csak a nevére emlékeznek páran.

Különös tekintettel arra, hogy már megint / még mindig a parlament választ.

Meg így takarékosabb is, mert például nem kell Orbánnak Bulgáriában költségbe vernie magát képeslap meg bélyeg vásárlásával, mint ahogy ez Schmitt elvtárs jelölése előtt történt...

A népnek úgy sincs semmi köze hozzá, hogy ki legyen/lesz a 'Köztársasági Elnök'.
Talán majd egyszer, ha köztársaság is lesz.

siriq111 2017.03.13. 01:44:43

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Mert a szovjet/orosz segitokez mogotti taborokban elszamoltak mindennel, ugyan ugy nem erdekelt senkit.

siriq111 2017.03.13. 01:48:33

Igazabol szovjet/orosz halaltaborokat kell irnom, mert azok voltak.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.13. 05:33:47

@morph on deer:

Ilyen a politikai kampány: mindent ki kell találni az ellenféllel szemben. A ballibek pont ugyanezt csinálják.

De aki jobban belelát a folyamatokba, az nem hiszi el az ilyesmit.

Majtényi nyilván elszámolt, ezt mindenki tudja, ha ugyanis nem számolt volna el, Soros gazdája már kirúgta volna. Majtényi nem azért alkalmatlan, mert gonosz ember (valószínűleg nem az), hanem politikai irányvonala miatt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.13. 05:36:32

@morph on deer:

Eddig éppen a ballibek axiómája volt, hogy a nép ne válasszon elnököt, hanem a parlament válassza meg. Mi változott?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.13. 09:55:54

Majtényi a "Civil"-ek jelöltje.. :DDDD

spiler.blog.hu/2017/02/08/a_lotyaszaju_gyurcsany_csunyan_lebuktatta_a_kamucivil_allamfojeloltjuket
A lotyaszájú Gyurcsány csúnyán lebuktatta a kamucivil államfőjelöltjüket
...
Gyurcsány Ferenc: Talán közösen választott taktika. Az, hogy hogyan áll egy közös jelölt a választók elé, azt egy hosszú előzetes egyeztetés után alakul ki. Majtényi László felkérése az hónapok óta zajló folyamat volt. Mi ezt ismertük, láttuk, részt vettünk benne, egyeztettük, hogy végül az a megoldás született, hogy Majtényi Lászlót először civilek ajánlották és kérték, hogy a demokratikus ellenzéki pártok támogassák. Ez nyilván valamilyen megfontolás valakiknek a fejében, ez nem perdöntő. (…)

siriq111 2017.03.13. 14:54:59

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Persze :D
"Az angolok után a sztálini Szovjetunióban alkalmazták másodjára a koncentrációs táborokat, ezek Gulag néven voltak ismertek. Általában szörnyűek voltak a munkakörülmények. Rengeteg politikai és hadifogoly, vagy rendszerellenes került fogságba, de szállítottak ide köztörvényes bűnözőket is vagy népcsoportokat pusztán etnikai alapon.[1][2] A táborokban több millióan dolgoztak, az 1930-as évektől meginduló állami nagyberuházások munkaereje sokszor közvetlenül a Gulagból került ki. A második világháború ideje alatt a rendszert csúcsra járatták, milliókat deportálva és dolgoztatva halálra (civilek, hadifoglyok). A Gulag-rendszert csak az 1950-es évek legvégén számolták fel."

siriq111 2017.03.13. 14:56:59

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Attol , hogy te hulye vagy, meg nem kellene a blogokon nyiltan leirnod :D

siriq111 2017.03.13. 15:00:50

Meg egy idezet:
FOGOLYSZEDÉS SZOVJET MÓDRA

Előszó

(Galgóczi Árpád túlélő könyvéből)

Amikor 1945-ben elnémultak a fegyverek, és véget ért a második világháború, az egész földkerekséget bejárta a nácik rémtetteinek híre. Auschwitz, Dachau, Buchenwald és a többi haláltábor nevét megismerte az egész világ. Az emberiség nagyobbik része akkor még nem tudta, hogy vannak szovjet haláltáborok is, amelyek ha az elkövetett bűnök súlyának tekintetében nem is az áldozatok számát illetően többszörösen felülmúlják Hitlerék hasonló természetű intézményeit.

Én nem tudok különbséget tenni az elgázosítás és a tarkólövések között. A katyini tömegsírba mészárolt tízezer lengyel tisztet, az ártatlanul kivégzett oroszok és ukránok millióit, a Gulág* táboraiban éhen pusztult vagy halálra fagyott németeket, örményeket, japánokat, letteket éppúgy sajnálom, mint a gázkamrákban megsemmisített több millió zsidót.

Gyilkosság és gyilkosság között nincs különbség, legyen az barna vagy vörös köntösbe bújtatva. A gyilkosságot sem elfelejteni, sem megbocsátani nem lehet. Nem szabad! E könyv szerzője egyike volt a Gulág legszerencsésebb rabjainak.

1947 végén került ki a Szovjetunióba, amikor az egész hatalmas országban szűnőben volt az iszonyatos éhinség, nem vitték se Vorkutára, se Kolimára, nem éhezett úgy, mint a háború utáni legelső évek rabjai, nem látott kannibalizmust, nem fenyegette közvetlen fagyhalál. De hosszú évekig együtt raboskodott olyan magyarokkal, akik átélték ezeket a borzalmakat. Akik jelesre vizsgáztak emberi tartásból, áldozatvállalásból, összefogásból. Akik példát mutattak számos nemzet hasonló sorsú fiainak és rajtuk keresztül az egész világnak. Magyarkodás?

Nem én magyarkodom. A Gulág poklait megjárt honfitársaim magyarkodtak. A Saly Gézák, az Elek Bandik, a Szabó Lacik, a Baricza Lajosok. Adja a Mindenható, hogy így magyarkodjon minden polgára ennek a Hazának.

Mind a tíz-egynéhány millió!

Galgóczy Árpád túlélő

József Atilla-díjas író

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.13. 15:19:20

@siriq111:

Így igaz. S ez mennyiben mond ellent annak, amit én írtam?
süti beállítások módosítása