B1 blogcsaládHogy kaphattak a „szemkilövetős” rendőri vezetők ilyen enyhe büntetést?

2017. február 13. - Mr Flynn Rider

Gergényinek pénzbüntetés jár, a többiek is vagy enyhe büntetéssel, vagy felmentéssel úszták meg az esetet. 

gergenyi_peter_itelet.jpg

 Kihirdette másodfokú határozatát a Fővárosi Ítélőtábla a 2006-os őszi eseményeken történt rendőri túlkapásokkal összefüggésben.

 • Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt másodfokon 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.
 • Bene László volt országos főkapítány esetében helyben hagyta az elsőfokú ítéletet a bíróság (vagyis felmentették).
 • Dobozi József, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) volt vezetője ellen az eljárást elévülésre hivatkozva megszüntette a bíróság.
 • Az ötödrendű vádlottat, M. Zoltán ezredest felmentették.
 • A többi vádlott esetében helybenhagyták az elsőfokú ítéletet (vagyis őket is nagyjából felentették).
 • A döntés jogerős, fellebbezésnek nincs helye.

 

Amikor az ember megnézi a véres képeket és videókat a 2006-os zavargásokról, látja, hogy az azonosító nélküli rendőrök verik a zavargókat, a zavargók karlendítenek és gyújtogatnak, Gyurcsány közben elindul lefelé a lejtőn, akkor mindjárt háromféleképpen reagálhat:

 1. Elhiszi, amit Gyurcsány mond, hogy a szélsőjoboldali tüntetők mögött a Fidesz állt és puccsot kíséreltek meg;
 2. Elhiszi, amit a Fidesz állít, hogy Gyurcsány a hibás (ezért is) és direkt úgy rendezték meg az egészet a rendőri vezetőkkel együtt, hogy megfélemlítsék a demokráciáért harcoló hős magyarokat;
 3. Vagy megpróbál egy kicsit tiszta fejjel, pártatlanul gondolkodni.

 

Mi ez utóbbit javasoljuk mindenkinek – abból még nagyon rossz dolog nem sülhet ki. Gyanítani lehet, hogy valahol mindkét álláspontnak igaza van ebben az ügyben (mármint, a fideszes és a gyurcsányos álláspontnak) és, hogy a bíróság sem volt képes igazán igazságot tenni ebben az ügyben.

Milyen kár, hogy a szart kavaró politikusok felelősségét nem vizsgálták. 

Számos támadás érte az utóbbi időben a magyar bíróságokat, mert túl szigorú ítéletet hoztak (10 évre bevarrt menekült, aki kővel dobálta a rendőröket és terroristának bélyegezték), vagy túl enyhét éppen.

Ebben az esetben is nagyon nehéz megítélni, hogy ki járt el rosszul, főleg egy olyan embernek, aki alapvetően a médiából tájékozódik (mint mi is).

 

Miért?

Mert a politikai elit gondoskodott róla, hogy csak a propagandát ismerjük meg és ne lássunk az események mögé. Ne tudjuk függetlenül értelmezni a híradók borzalmas képeit a 2006-os zavargásokról. Lássuk be, hogy mindkét oldalnak az a célja, hogy az ő propagandájukat fújjuk és velük értsünk egyet; az igazság nem számít. Az igazság - ha létezik egyáltalán - sosem számított. Ebben az ügyben sem. 

 • Ha Ön Fidesz-szavazó, azt fogja mondani, amit a Fidesz mond: az ítélet túl enyhe, különben is, Gyurcsány.
 • Ha ön baloldali szavazó, hajlamosabb lesz Gyurcsánnyal egyetérteni, különben is, a nácik gyújtogattak és épeszű ember nem ment ilyenkor tüntetés közelébe. 

Egyik megközelítés sem visz közelebb a valósághoz. Sőt, inkább feltesz az orrunkra egy olyan szemüveget, amin keresztül a valóság narancsos-, vagy éppen vöröses színben torzul. 

Lehet, hogy Gergényiék büntetése túl enyhe ahhoz képest, hogy jelzés nélküli rendőrök céloztak gumilövedéket kilövő fegyverrel szemmagasságban. Ez bizonyosan olyan dolog, amit egy profi rendőrségnek nem lett volna szabad megtennie – ezt nyugodtan kijelenthetjük, bármelyik propagandának is hiszünk. Ugyanakkor – főleg az égő rendőrautón hugyozó maszkos jobbikos-náci kölköt látva – bizonyosak lehetünk abban is, hogy voltak a tömegben olyanok, akiknek elkélt volna egy-két atyai pofon otthon. És nem éppen nemzeti hősnek járó tisztelet, mint amit a Morvai Krisztina-féle „jogvédő” bizottság megpróbált összehozni, egyébként teljesen abszurd módon.

Azok, akik „belgák” szeretnének maradni – tehát nem kívánnak sem a gyurcsányista, sem az orbánista propagandának felülni – csak reménykedhetnek, hogy a legközelebbi zavargásokat már profibban kezeli a rendőrség, a politika és a társadalom is. Bár erre nem sok remény van: a rendőrség azóta is a politika játékszere (lásd az olimpiai aláírásgyűjtésnél is mennyire segítőkészen elállták a pult előtti utat) és a politikusok azóta is folyamatosan hazudnak. A társadalom pedig béketűrően, birka módjára hagyja, hogy tovább menjen ez a pitiáner és aljas hazudozás, amit manapság politikának hívunk. 

A csendes többség inkább otthon maradt és magára zárta az ajtót, amikor a balhé elkezdődött. A balhé azóta is tart, a csendes többség pedig továbbra is behúzott nyakkal, vagy névtelenül nyilvánít politikai véleményt.

Meg kéne már tanulni azt a fránya demokráciát! Lehet, egy igazán jól működő demokráciában a zavargók is, a túlkapásokat elkövető rendőrök is megkapták volna a méltó büntetésüket.  

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8612254678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skankhunt42 2017.02.15. 09:05:14

@Graves: gusztustalan vagy. ha olyan lennék, mint te akkor azt mondanám, engem a te halálod érdekelne, h mikor jön el. de én nem vagyok ballibsi.

$pi$ 2017.02.15. 09:08:45

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Csak a mészaros csak tavaly 140 milliárd közpénzt vitt el. "

És ebből bizonyítottan lopás volt: 0 forint. Épp ezt mondta a csávó: nem tudunk semmiféle lopásról. Te sem tudsz, ellenben erősen hiszel. De persze ez nem jelent semmit, te elég sok dolgot hiszel, például azt is, hogy ha valaki elnyer X forintot közbeszerzésen azt szépen "elviszi" és az övé lesz. Aki meg ilyeneket hisz annak a véleménye nyilván nem számít.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.02.15. 09:34:30

@Ballib cenzúrázók réme 24: A mostani hatalom miért nem ad akkor elégtételt? Némi filléres pénzbültetés?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 09:36:19

@konrada: "egy az egyben le van nyúlva"

Néha nem egy az egyben. Akkor ugye, evidens a fidesz tolvajlása, most a mértékén vitakozunk.

Valdemort nagyúrnál 100%.

Te jössz.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.02.15. 09:36:27

@6.Lenin: Várj, most akkor nem izraeli rendőrők voltak? A fideszközeli legendáriumban ez szokott inkább menni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 09:37:34

@Skankhunt42: Az olasz államügyészek az olasz maffiával pedig pont ezt csinálták. Más nem nagyon lehet.

d.j 2017.02.15. 09:45:37

@konrada: Ez volt az ügyészség vádja. Nem azt vizsgálták, ahogy itt egyes agyhalottak képzelik, hogy a Gergényi vagy rajta keresztül bárki, mondjuk Gyurcsány parancsot adott a szemkilövetésre, hanem ezt. Ezt sikerült a fidesz által vezetett ügyészségnek összeizzadnia.
Egyébként ha tényeket összerakjuk, akkor igen is ez egy államellenes összeesküvés volt. Az öszödi beszéd kiszivárogtatásával és szándékos félreértelmezésével, az akkori karhatalom lejáratásával, a békés tüntetők vagy felvonulók, és itt nem a tv székháznál randalírozó hazaáruló csőcselékről beszélek, beáldozásával. Mert jobb ha tudod, az egész elkerülhető lett volna, ha fidesz gyűlés végén, ami az Astoriánál volt, a szervezők szólnak, hogy ne arra menjetek, mert arra lőnek. De nem szóltak, ellenben a rendőrökkel, akik már több héttel előtte szóltak a fidesznek, hogy ne ott tartsák a gyűlést, mert várható zavargások lesznek egy másik ultraszélsőséges csoport által bejelentett tüntetésen. De ezt Orbán visszautasította és csak azért is ott tartotta meg a szokásos semmitmondó ugatását. Hozzáteszem, azóta se tartják ott, de akkor valamiért rettentő fontos volt ott tartani. Ezért keveredtek össze a két irányból a kockakővel dobáló csőcselék és a békés felvonulók. Továbbá, adjunk hálát a rendkívül józanul gondolkodó és cselekvő nemzetbiztonsági tanácsnak, amely aznap este összeült, és akik elvetették Nyitray András akkori fideszes politikus felvetését, amely szerint ÉLES LŐSZERT KELL ADNI A RENDŐRÖKNEK. Számomra innen egyértelmű a helyzet, de aki akar az csak maradjon sötétségben és Gyurcsányozzon, ha az okoz neki örömet.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.15. 09:48:43

@d.j:

Hogy lehet azt vizsgálni, hogy GYurcsány milyen parancsot adott Gergényinek, azon túl, hogy az elkúró hazudozókat megkérdezik erről ?

2017.02.15. 09:50:07

Milyen izgalmas idők voltak azok...
A kedvenc jelenetem az volt, amikor a csúti buggyant megtartotta a birkagyűlést, majd bátran elszáguldott a páncélozott BMW-vel, mielőtt a focihuligánok és a rendőrök "egyesülhettek" volna a bégetőkkel.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.15. 09:51:18

@d.j:
"Több héttel előtte szóltak a fidesznek, hogy ne ott tartsák a gyűlést, mert várható zavargások lesznek egy másik ultraszélsőséges csoport által bejelentett tüntetésen"

Ez valóban így volt.
Aztán hogy így is történjen reggel 6 óra óta módszeresen az Astória felé terelték a Kossuth térről az embereket. ami eltartott vagy délután 4-ig, 5-ig, mire sikeresen a Deék térre értek Gyurcsány és Gergényi terbve szerint, hogy egyként üssenek mindenkit.
Minden más irányba (pl Nyugati fele) Kordonnal és rendőr sorfallal le volt zárva a Bajcsi is, meg más utak is.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.15. 09:52:39

@d.j:

Amit a székház ostromról tudni érdemes:

valasz.hu/itthon/folytatodott-a-gergenyi-per-73143/
K. Tamás a Fővárosi Törvényszéken saját korábbi vallomásával és a rendőrségi rádiókon rögzített beszélgetésekkel is ellentmondásba került. A 2006-ban még csak főhadnagyi fokozattal rendelkező férfit a székházostrom kezdete előtt vezényelték át a Szabadság térre. A feladata az volt, hogy 40 emberével a székház bejáratánál levő, tömegoszlatásban járatlan, hiányos felszerelésű baranyai századot erősítse. Ám az egyre erőszakosabb tömeg elől bemenekült az épületbe. Onnan egységével később többször igyekezett kitörni, végül- parancs és engedély nélkül - a Nádor utcai kijáraton távozott.
...
Korábbi szavaitól eltérően most ő is úgy emlékezett, hogy M. Gábor volt a parancsnok, aki részletes utasításokat adott a beosztottjainak. Ehhez képest a bíró hosszan sorolta, mi minden szól ez ellen. A rádiós naplók szerint mindenki M Gábort kereste, de hiába. A bajban segítség nélkül maradt rendőrök, a székház feladása, miközben a szomszéd utcában rengeteg rendőr várakozott tétlenül.

jogaszvilag.hu/rovatok/napi/ellentmondasos-a-rebisz-tiszt-vallomasa
"A vádlott a bíró kérdéseire válaszolva elmondta, hogy Lapid Lajos, a budapesti rendőrfőkapitány akkori közbiztonsági helyettese "izgatott lett", amikor megtudta, hogy a kiképzésre érkezett baranyai és borsodi rendőrök közül többeknek nincs védőfelszerelése, ám a budapesti főkapitány helyettese így is a helyszínre vezényelte őket."
"A vád szerint a század parancsnoka jelentette ugyan az ötödrendű vádlottnak, hogy védőfelszerelésük hiányos, de M. Zoltán - bár lett volna módja a hiányok pótlására - nem intézkedett."

hu.wikipedia.org/wiki/Az_MTV-sz%C3%A9kh%C3%A1z_ostroma
a székházat védő rendőri erők parancsnokának, Mittó Gábor alezredesnek időközben nyilvánosságra került és parancsmegtagadást is kilátásba helyező, feletteseivel folytatott belső rádiós beszélgetéseit.
2010 augusztusában derült ki, hogy készült egy másik jelentés is, amelyet a Gyurcsány-kormány titkosított. A vizsgálatot az ORFK részéről Árvai László és Volter Zsolt alezredesek, valamint Molnár János őrnagy végezték.[24] A jelentés szerint a késedelmes riasztás miatt megállapítható Gergényi Péter akkori budapesti rendőrfőkapitány személyi felelőssége. A jelentés bűncselekmények (parancs iránti engedetlenség és elöljárói intézkedés elmulasztása) és fegyelmi vétségek sorát tartalmazza, amelyet a rendőrség vezetői elkövettek. A vizsgálatok eredményei alapján egyedül Mittó Gábor ellen indult eljárás és őt elmarasztalták.

d.j 2017.02.15. 10:26:29

@Ballib cenzúrázók réme 24: De vazze, akkor a fidesz miért ott tartotta a gyűlést? Ha a szent Orbánnak annyira fontosak lennének a hívei, akkor elment volna máshová. De nem csak azért is ott tartotta és beáldozta a híveit. Orbán egy gennyláda. Ahogy az éles lőszer használatát követelő fideszes szarzsák is. Most gondolj bele egy kicsit, habár tudom, hogy ennyi gyűlölettel, amennyi benned van nehéz, de annyira nehéz elfogadni, hogy ez a kettő dolog nem volt véletlen? Gyucsány többször is hibázott. Hibázott az öszödi beszéddel és azzal, hogy hagyta hogy nylvánnosságra kerüljön elé. Mai napig nem értem, hogy lehettek ennyire naivak. Hibázott, hogy nem mondott le azonnal és hagyta, hogy ezt a fidesz kiaknázza és tudta az aknamunkát folytatni még 3 évig ellene stb. De egy biztos, hogy se Ő se Gergényi nem adott parancsot arra, hogy lődözzék ki a szemét bárkinek. A fidesz által vezetett ügyészség ennyit tudott összeizzadni közel 10 év után, hogy egy hiányos védőfelszerelés, meg alkalmatlan parancsok a helyszínen, és ezért Gergényi felelős vagy sem. Vicc.

konrada 2017.02.15. 10:31:58

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Ki vitatkozik azon, hogy a politikusok lopnak???
Ez egy ilyen szakma. Ki az Alstromon, ki Mészároson keresztül, de nem azért maradtak a pályán, hogy ne tegyék.

Én csak annak a mértékén vitatkoztam, hogy te egy az egyben a kifizetett pénzt ellopottnak tekintetted, míg a valóság az, hogy abból azért állami érték is lett a "demokratikus költségként" átalakult magánértéken kívül.

Valdemort meg passz.
...bár mintha a történet arról szólt volna, hogy csak akarta a közpénzt lenyúlni, mert a bili azért borult ki, hogy a "demokratikus költségeket" megelőlegezve fizetők nem jutottak hozzá a megbízáshoz, így állami pénz (bizonyítottan) Voldemort esetén 0%
Te jössz!;))

konrada 2017.02.15. 10:35:11

@d.j:
Igen. Mert fényképek, felvételek sokasága bizonyította, hogy hiányos felszerelésük egyik leglátványosabb bizonyítéka a kötelezően viselendő azonosítók hiánya volt....

$pi$ 2017.02.15. 10:36:33

@d.j: "Az öszödi beszéd kiszivárogtatásával és szándékos félreértelmezésével"

Ó, igen, mert azt rohadtul félre lehetett ám érteni. Annyira volt egyértelmű, hogy a legbuzgóbb gyurcsány hívőnek is évekig tartott mire kihozta, hogy a kis kedvence nem kúrt el mindent a felismerhetetlenségig. Közismert indexes trolloknak is hónapokon keresztül kellett törni a fejüket hogyan hozzák ki ebből, hogy a fecó nem hazudott éveken keresztül. :D

konrada 2017.02.15. 10:37:10

@d.j:
...nézd, most is szoktak szólni, hogy ne ott sipoljanak lehetőleg, ahol akarnak, de ettől még nincs se vipera, se véresre verés...

ostvan1 2017.02.15. 10:49:14

Egy kicsit másként értelmezném az ismert tényeket: A TV-székház ostromakor 123 rendőr sérült meg. Elsősorban azért, mert a támadók tudták, hogy hol hiányos a rendőrök védőfelszerelése (a sípcsontjukon), hiszen volt köztük rendőr, aki "tájékoztatta" a többit, hova dobják a köveket. A támadás felbújtója ismert, Toroczkay László, ma Ásotthalom polgármestere, soha nem vonták büntetőeljárás alá. A rendőrt aki arra buzdította a támadókat, hogy a székházat védő rendőrök lábát dobálják, soha nem is keresték. Fentebb írta egy senki, hogy "Az ország kormánya saját népére uszított beazonosíthatatlan karhatalmistákat". Ez a fideszes terelés. A valóság sokkal csúnyább, a valóság egy részletesen kidolgozott ördögi terv volt: Ráuszították a fizetett balhézókat a TV-székházra. Az ottani gyenge rendőri egységből sok közrendőr megsérült. Ez a testületben hatalmas felháborodást váltott ki (tudom, beszéltem erről több rendőrrel), és készültek a "visszavágóra" (nem kellett őket uszítani). 2006. október 23-án úgyanazok a fizetett balhézók (focistadionok környékéről) tovább provokálták a rendőröket, akik kénytelenek voltak belemenni a csatákba. Az egész balhét kitervelő személyek célja az volt, hogy a harcok elharapódzásának eredményeként lesznek halottak, de legalább súlyos sebesültek és Gyurcsánynak majd le kell mondani. Ehhez képest egy baleset minősítésű szemsérülés volt a legsúlyosabb (a kecsöppel leöntött fideszes képviselőt - érdekes - nem hordozták körbe!).
Ami az üggyel kapcsolatosan nekem fontos információ, hogy 1956 ötven éves megünneplésére Magyarországra, Budapestre ellátogatott 48 államfő, kormányfő, nemzetközi intézny vezető, nagykövet,, stb kközül egyetlen egy sem tette szóvá,, hogy a magyar rendőrség intézkedése jogellenes, vagy a nemzetközi gyakorlathoz képest aránytalanul szigorú, stb lett volna. Ez csak a fideszesek szerint van így.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 10:49:47

@konrada: "a politikusok lopnak"

Ez ökörség, a habonymédia hazugsga. Nem lopnak a politikusok. A fideSS lop.

"Én csak annak a mértékén vitatkoztam"

A fideSS az MSZP-nél hatékonyabban lop, mondjuk, míg az MSZP az autópálya építés 1000 M forintja helyett 2000 M forintot költ, abból 100 M-t visszakap, de 1000 M kárt okoz, addig a fidesz az Öveges programban 1000 M-ból 100 M-t a beszerzésekre fordít, 800 M-t visszakap, és 900 M kárt okoz. Tehát a fideSS 89% hatékonysággal lop, szemben a MSZP 10% hatékonyságával, ami akár üdvözlendő is lehetne. Csakhogy a fideSS nagyságrendekkel több kárt okoz, a nagységrendekkel többet lopás mellett!!!

morph on deer 2017.02.15. 11:00:24

@$pi$:
"nos igen, de nem egy szem méretű cél volt, hanm sok ezer szem méretű cél. de tudom, csak trollkodsz."

Hát hogyne :)
Az viszont számodra is világos, hogy mozgás közben szándékosan, ha beleszakad sem találja el pont a szemét valakinek, aki szintén mozog.

Tehát a szándékosságot lehet ejteni.
Ugyabebből következik, hogy bár 'szemkilövés' történt, 'szemkilövetés' nem!
Az áldozat szem-pontjából ez vigasztaló, de legalább igaz.

morph on deer 2017.02.15. 11:01:44

@morph on deer:
"NEM vigasztaló" lett volna, ha el nem cseszem! Elnézést!

konrada 2017.02.15. 11:10:02

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
...amikor leírod azt, hogy "a politikusok nem lopnak", onnatól kezdve nemtalálom értelmét a további polémiának.
...inkább hagyom: ha akad aki képes ilyent leírni meggyőződéssel, az maradjon is meg ebben a hitében, mert oly sokan vannak a cinikus-realisták, hogy kár volna számukat növelni egy hívő ember megrontásával...

6.Lenin 2017.02.15. 11:13:06

@ostvan1:

Ez a te verziód.

Tv-ben követtem végig az eseményeket. Több, mint 1 órát állt a "csata" a Rákóczi úton, aztán hirtelen megindult az egész. Többször is voltak ilyen szünetek.

A "szünetekben" a rendőrség semmit nem tett a "provokátorok" ellen, simán elsétáltak mellettük, meg sem próbálták kiemelni őket. Máskor viszont remekül működött a "sünözés".

Egész idő alatt a tv hivatkozott Gyurcsány F-re, hogy folyamatosan tárgyal a rendőrség vezetőivel.
Gondolom néha kiadtak parancsokat is, hisze megindultak az akciók, tehát valóban lehetett közben valamiféle helyzetértékelés is, vagy kivárás valamilyen várt eseményre, és amennyiben az nem jött össze, a rendőrség provokált.

Nyilván ezeket soha nem fogjuk megnyugtatóan megismerni, mert talán egyik oldalon sincs erre szándék sem. bármire lehet így hivatkozni a másik ellen, és talán az a döntő, hogy kié hatásosabb. A Fideszé látszik annak, hiszen Gyurcsányék belebuktak. Talán ez felülír mindent.
Különben sincs még akkora rendőri állomány, hogy le lehetne cserélni mindenkit, apró lépésekben lehet még csak "tisztogatni", nincs naprakész elit egyik oldalnak sem.
Szerintem. Ez pedig az én verzióm. A felvételekkel igazolható is részleteiben.

konrada 2017.02.15. 11:15:20

@morph on deer:
Azért ne kezdj fegyveres ámokfutásba azzal, hogy úgyis találsz egy olyan ügyészt, aki majd kiment, hogy nem lehet a vád szándékos emberölésnek nevezni azt - s ezzel felmentésed javasolva - , ha te csak úgy találomra lövöldöztél fejmagasságban egy tömegre....

...persze a remény hal meg utoljára, hátha kifogsz egy olyant, mint te vagy...;))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 11:15:34

@konrada: "nemtalálom értelmét"

Hazudtál egy vastagot, nem jött be, van az úgy.

Leylandi 2017.02.15. 11:17:14

@Scorpion Mecca: "Hogy utolag megallapithasd hova is celzott ahoz egy a rendor szemeben levo kameran kersztul kellt volna nezned."

Na EZ az a típusú okoskodó félremagyarázás, amiről elsőre ordít, hogy bérmosodában találták ki, a rendőrök mentegetésére.
A külső ballisztika egy sörétesből 20 méterre kilőtt gumigolyónál semmit nem játszik, azzal inkább akkor érdemes foglalkozni, ha golyós fegyverből, többszáz méterre, nehézfém lövedékkel lőnek. A könnyű, tömegéhez képest nagy felületű gumigolyó úgy repül, mint a tollaslabda: gyakorlatilag egyenesen megy 60-80 méterig, aztán meredeken beleáll a földbe. Ami tök irreleváns egy 10-20 méterről a tömegbe lőtt golyó esetén! (Arról most ne is beszéljünk, hogy a fegyver ívelt agynyaka okán a tus vállnak támaszkodó része lejjebb van, a csőtengely viszont majdnem szemmagasságban.) Ha az 1,90 magas marha vízszintesen tartja a shotgunt és 10 m-ről vaktában az 1,70 átlagmagasságú tömegbe lő, ott evidens, hogy semmit nem törődött a rendőrség "elsősorban lábra lövünk" elvével, nemcsak hogy tudatában volt annak, hogy BÁRMELY létfontosságú testrészbe belelőhet, de kimondottan törekedett is rá!
A többi csak ótvar duma, annyit se ér a süketelésed, mint a két szelet párizsi, ami jár érte, hitvány bérenc!

KÖVETELEM, hogy hozzáértő hülyéket küldjenek!!! Ne ilyen ostobákat, mint te, mert ez sértés a manipulálni akart tömegek számára! Legyen követelmény a bértrolloknál is az érettségi, és kapjanak legalább minimálbért, hogy el lehessen várni cserébe némi hozzáértést is!!!
Szánalom, ami itt megy, komolyan...:-(

morph on deer 2017.02.15. 11:17:34

@d.j:
"...De nem szóltak, ellenben a rendőrökkel, akik már több héttel előtte szóltak a fidesznek..."

A gyűlés folyamán többször is beszéltek a szervezőkkel, hogy figyelmeztessék a közönséget, de ez nem történt meg, mivel Orbán még beszélt. A Rákay (ál)nevű kurvaanyázós "nemzethy" kincsünk volt a műsorvezető - a vélemények eltérnek, hogy nála akadt-e el az info, mert elvileg neki kellett volna jelezni Orbánnak, beszéd közben.
Mondjuk nehéz elképzelni, hogy ne tudta volna egyébként is, hogy gáz van, mert már a beszéd megkezdése előtt nyilvánvaló volt, hogy mi lesz ebből.

Valahogy mindig kimaradnak azok a hangfelvételek, amelyek a különféle csoportok vezetői között zajlottak. Ami ebből érdekes az "... az Astoria felé menjetek ... az Astoria felé! Húzzátok magatokra a rendőröket..!"
Ez nyilván a Mosad akciója lehetett, csakúgy, mint a tank elindítása meg a rombolás.
Egyébként is, ez mind rendjén való volt, csak a "liberálisok ráküldték a rendőrséget saját nemzetükre, stb." - mint tudjuk.

6.Lenin 2017.02.15. 11:24:18

@Leylandi:

Gondolom láttál már nyugati tv által közvetített hasonló eseményeket.
Ott nem nagyon láttam "célozni" a tömegbe lövő rendőröket, kivéve, hogy az a szándék valójában.
A 2006-os eseményeknél a rendőrök céloztak, fejmagasságban. Valószínűleg szándékosan. A kérdés lehet az, hogy ezt parancsra, vagy szabad akaratból tették

6.Lenin 2017.02.15. 11:27:32

@morph on deer:

Igen keményen "küzdesz" valamiért. Kit szeretnél meggyőzni? Önmagad?

morph on deer 2017.02.15. 11:28:09

@konrada:
"találomra lövöldöztél fejmagasságban egy tömegre"

Eltévedtél kissé.
Arról beszélek egyfolytában, hogy felesleges hülye kitalációkkal dúsítani, az épp elég ami igaz!
Az meg egyáltalán nem, hogy "fejmagasságban" lövöldöztek tömegoszlatás alkalmával az egyébként profi és felkészült rendőrök!
Lényegesen kissebb esélyed van úgy eltalálni bárkit, ha gondolkozol, te is felfogod.
És azt is mondtam, hogy ettől még igencsak megtörténhet, hogy fejen találnak valakit, akkor is, ha nem az volt a cél!
Ez ugye nem ment fel senkit semmi alól, csak világosabbá teszi a helyzetet és esetleg megóv a mesevilág belekeverédétől.
Bőven elég az ami valóban igaz ahhoz, hogy világos legyen: a rendőrök messze nem voltak a helyzet magaslatán, hogy úgy mondjam.

6.Lenin 2017.02.15. 11:36:30

@morph on deer:

Azon lehetne vitázni, hogy a fegyvert használó rendőrök ismerték-e a kezükben lévő fegyvert, annak hatását, következményeit, de mivel célzott lövéseket adtak le, az ártó szándék vitathatatlan. Mindenképpen sérülést akartak okozni.
A másik kérdés ezzel adott, hogy ezt parancsra tették, vagy csak úgy hobbiból.

270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk 2017.02.15. 11:37:07

@Ballib cenzúrázók réme 24: "Vélhetően azt a parancsot, ami az ellene tüntetők módszeres rommá verésére kiadott soha nem fogja hallanai senki semmilyen fórumon.

Viszont tudjuk hogy megtették."

A Gyurcsany azokban a napokban, buszken nyilatkozta, hogy folyamatos kapcsolatban volt a Gergenyivel. Tehat akar konkret parancsot is adhatott, a tomegbelovetesre. De az biztos, hogy tudott rolla, hogy lovik az embereket.

6.Lenin 2017.02.15. 11:40:29

@270 milliárdot loptunk mégis korrupcióval vádolunk:

Már az események alatt is nyilatkozta.Látható is volt a várakozás, aztán hirtelen-nyilván parancsra-megindultak. Tehát valakik helyzetértékeltek és parancsokat adtak.

konrada 2017.02.15. 11:51:28

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Tényleg nem.

Ezért hagytam rád.

De úgye nem baj, ha nem állok melléd ezek után azzal, hogy nem tolvajok a politikusok?

...inkább vállalom a beégést, és hagyom, hogy te ennek az alapvetésnek legyél a hírdetője, akár azzal a fejszöveggel is: hogy ez annyira igaz, hogy ezen állításoddal már konrada sem akart vitatkozni!

konrada 2017.02.15. 11:55:15

@morph on deer:
hát pont ez írtam én is, hogy egy mozgó tömegbe a fejmagasságba leadott lövést nem lehet célzottnak tekinteni, de úgy sem, hogy nem volt az szándékos...

...persze megmagyarázni lehet, csak kell legyen olyan is, aki elhiggye....

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 12:00:06

@konrada: "vállalom a beégést"

OK. Akkor most már elengedheted. Van mág ezer hazugság, amit tolhatsz.

morph on deer 2017.02.15. 12:06:11

@6.Lenin:
"A 2006-os eseményeknél a rendőrök céloztak, fejmagasságban. Valószínűleg szándékosan"

Nem ugyanaz a "riot gun", mint ott.
Aki egész pályafutása alatt csak vállhoz fogott fegyverrel lőtt, az gumilövedéket is úgy fog lőni.
Egyébként pl nyulat is vállhoz fogott fegyverrel lőnek, pedig nem túl magas...

Tévedés.
Nem "valakiért" hanem azért, hogy ne fordítva nézzük állandóan a dolgokat - azaz az események ismeretében kéne talán véleményezni a történteket és nem ilyen- vagy olyan oldali szemüvegeken át nézve. Azért próbálom felhívni a figyelmet arra, hogy valójában mi történhetett, mert szerintem a "helyesnek tartott" ügynek is sokat árt, ha túlzásokkal akarják még helyesebbé tenni.

Véleményem szerin egyébként az történhetett, hogy az egyik oldalon Orbán akart egy kis balhét, ami garantáltan és egyértelműen mellé állítja a közvéleményt, erre voltak jók a már jól bevált hangadók.
Az eredmény érdekében beáldoztak egy csomó ártatlan és balga fideszest, meg egy sereg rendőrt - akikről lehetett tudni, hogy most majd "nem hagyják" magukat.
Erre leginkább az utal, hogy még csak nem is figyelmeztették a közönséget, hogy mi történik és kerüljék el azt a környéket, holott az ünnepély szervezői pontosan tudták, hogy a rendőrség már "nem tudja tartani" a nyomulókat - többször beszéltek telefonon.

Mondjuk sikerült is.

A másik oldalon - bár számítottak rá, hogy megint lesz valami - még mindig nem léptek jól. A gyűlés biztosítása helyett a mozgó csoportokra koncentráltak, és úgy léptek, ahogy azok akarták. Ahelyett, hogy hermetikusan elzárták volna a két tömeget egymástól.
Ráadásul úgy tudom, hogy a rendezvényt a fidesz maga biztosította, tehát közvetlenül az Astoriánál relative kevesebb rendőr volt.
A másik oldalon meg dolgozott a visszavágási motiváció a TV-székháznál történtekért, amit számításba kellett volna venni.

Szóval nálam nem működik ez az angyalok vs ördögök megközelítés, sorry.

morph on deer 2017.02.15. 12:17:51

@6.Lenin:
"az ártó szándék vitathatatlan"

Hát azért lőttek, nem?
A fene se cáfolja, hogy "ártani akartak", naná, hogy azt, arra való a gumilövedék, hogy ne öljenek vele, de eleget "ártson" ahhoz, hogy ártalmatlanná tegye a másikat, és mindenképpen vegye el a kedvét a folytatástól.

Többedszerre mondom, hogy szerintem a gyakorlatlanság/felkészületlenség/fegyelmezetlenség nagyban hibáztatható abban, ami történt. Fegyveres tömegoszlatási tapasztalata ugyanis gyakorlatilag nem volt a rendőrségnek, így aztán ez lett belőle.

konrada 2017.02.15. 12:19:30

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Van mág ezer hazugság, amit tolhatsz. "

...szóval azt mondod, ezekben is álljak melléd, és kövessem a példád?;)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 12:22:50

@konrada: "ezekben is álljak melléd"

Meglepnél vele. De én hiszek az emberekben. Ha abbahagyod a folytonos hazudozást, rendes embernek foglak tartani, előéleted ellenére.

konrada 2017.02.15. 12:26:27

@morph on deer:
...egyébként igazad van: hülye a magyar nyelv. Túl sokszor tesz jelzőket megvalósult cselekmény után az emberekre, miközben a szándékuk valószinűleg nem volt arra.

...így lett az ír gyerekgázolós, az asszonyverős vakkomondoros, Gyurcsány öszödi beszédes, a rendőrvezetők szemkilővetősek... miközben egyiküknél sem ez volt a terv, csak így sikerült...

konrada 2017.02.15. 12:29:13

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

...tudod, attól, hogy te másként tudod - mint például azt, hogy a poltikusok nem lopnak - attól nem biztos hogy a másik abban hazudik, legfeljebb szelektívek az információid, és a valóságot így nem vagy képes elfogadni...;)

morph on deer 2017.02.15. 12:47:21

@konrada:
"...egyébként igazad van: hülye a magyar nyelv. Túl sokszor tesz jelzőket megvalósult cselekmény után..."

Nem a nyelv hülye, inkább a használói.
Amit említettem az a kilövő-kilövető igék közötti különbség, aminek megértéséhez a jelek szerint nem elég fideszesnek lenni...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 12:48:25

@konrada: "másként tudod"

Ha hazudsz, az nem más vélemény, nem altrnatív valóság, hanem hazugság.

6.Lenin 2017.02.15. 12:55:50

@morph on deer:

"Véleményem szerin egyébként az történhetett, hogy az egyik oldalon Orbán akart egy kis balhét"

Ez a te verziód.

Én meg azt mondom, hogy Gyurcsány akart valamit, a rosszul sikerült "ősződi" nyilvánosságra hozatala után, tanulva az eseményekből.

Én egyik oldalon állókat se tartom hülyének, csak másak az érdekeik.
Gyurcsány(és a mögötte állók) nem hülye, csak beteg. Nem látja át hosszútávon a következményeket.

Természetesen mindkét vélemény mellett vannak érvek, attól függően, hogy mit emelünk ki belőle, de az egészet , összefüggéseiben nézve az én érveim közelebb állhatnak a valósághoz, mert logikusabbak is. Természetesen szerintem.

Ismerve a te oldalad érvelési technikáját is, ami abból áll, hogy akár nyíltan vállalják, inkább nézzék őket hülyének, mint bűnösnek...

Bajnai...nem értettünk hozzá
Gyurcsány, Bajnai, Demszky semmiért se felelősek ami az általuk irányított kormányban, szervezetben, bármiben történt. A rosszért főleg nem.

Orbán az elmúlt 30 év időjárásáért is személyesen felelős.

Azért így elég nehéz bármit is komolyan venni, még ha te harcolsz is értük.

konrada 2017.02.15. 12:57:34

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Igaz. De ezt nem akartam így leírni egy olyan naív léleknek, aki szerint hazugság az, hogy lopnak a politikusok. Ezért írtam azt, hogy nálad túl sok az alternatív valóság, nem pedig azt, ami...;))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 13:05:27

@6.Lenin: "Orbán akart egy kis balhét"

Nyilvánvaló.

Lehet emútnyócévezni, gyurcsányt a megtestesült patás ördögnek lefesteni, még ha nagyon elúlzod is, megérdemli. Olyan hülyeséget, hogy maga ellen akart zavargásokat már ne mondjál! Tele van a fidesz troll kézikönyv gyurcsányellenes szólamokkal, válogass közülük!

6.Lenin 2017.02.15. 13:07:02

@konrada:

Szerintem a cicus szándékosan provokál, generálva a lehető legtöbb hozzászólást ezeken a blogokon. Ugyanazokkal a panelekkel operál, hogy a másikat válaszadásra kényszerítse. Szinte szóról szóra minden blogon követhető a technikája. Ezt alkalmazza Tibi! Pamut,ő és még néhányan, bár lehet ugyanaz van a nevek mögött. Már régebben figyelem a pacákot.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 13:11:50

@6.Lenin: Kutya vagyok, és az említett hazafiakhoz semmi személyes kötődésem nincs a mérhetetlen tiszteleten kívül.

6.Lenin 2017.02.15. 13:24:16

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Nézd cicus, én tojok rá, hogy te mit csinálsz 1, vagy akárhány néven, csak tettem 1 észrevételt.

ostvan1 2017.02.15. 13:47:03

@6.Lenin: A részletek tekintetében igazad van. Az természetes, hogy voltak közben kiadott parancsok. Viszont - mivel a rendőri állományban (vezetői szinten is) voltak fidesz szimpatizánsok - egyik ilyen utasításról sem derült ki utólag, hogy törvényellenes lett volna.
Amiről én írtam, az orbánék mesterterve volt, amit bármi áron végigvittek, arra számítva, hogy lesznek akár halálos áldozatok is.
Nyilván a kormányoldalon is tudtak az utcai készülődésről, tehetségükhöz-tudásukhoz képest fel is készültek. Valószínűleg az eligazításokon elhangzott (a vezetőknek el kellett mondani) hogy a látható sérüléseket mindenáron kerülni kell. Ezt értette az állomány tudták kezelni.
Az eredményt láttuk. Az igazság akár úgy is megvalósulhat, hogy mindkét félnek igaza van, amikor a másikról beszél.

6.Lenin 2017.02.15. 14:15:52

@ostvan1:

Azért azt, hogy 1 irányító csapatban az egyik halottakat szeretne, a másik meg minden sérüléstől mentesen szeretné levezényelni a mókát, úgy, a másik még csak ne is gyanakodjon?
Ez 1 nagyon okos, vagy hülye csapatot feltételezne. Szerintem nem volt ez ennyire bonyolult akció.
A szivárogtatással 1 vesztésre álló önkormányzati választáson próbáltak fordítani (akkori konteo szerint Gál J. Zoltán ajánlotta Fletónak az igazságbeszéd nyilvánosságra hozatalát) Rosszul számoltak. Szerintem a rendőri vezetés 1 része volt csak beavatva. Néhány hangfelvétel is ezt bizonyítja, és az is, hogy volt kiképzett,felfegyverzett egység is készenlétben, akik nem lettek bevetve, de elő voltak készítve.
az okt. 23.-i már más elképzelés szerint volt előkészítve. Már 1 héttel előtte vezényeltek vidékről rendőröket (válogatva) Bp-re. Lehet, hogy voltak titkos infók, ez eddig nem derült ki.

A Fidesznek nem volt semmi érdeke még akkor egy előrehozott választás kikényszerítésében. Szerintem még nem is nyertek volna.
Orbán eddigi húzásait figyelembe véve ez 1 nagy baklövés lett volna, de nem szokott ilyeneket csinálni.
Gyurcsány inkább rögtönöz, figyelmen kívül hagyva a várható következményeket.

Azt el tudom fogadni, hogy ismerve a már megtörténteket, mindkét oldal igyexik menteni a menthetőt, illetve kihasználni a maga számára.
Talán ezért is zavaros még mindig, mert senkinek sem érdeke a tisztázás, pontosan ebből kifolyólag. Kiderülne a bűnösség, illetve elvesznének az előnyt jelentő akár csúsztatások is.
Lehet nem is fogunk ebben tisztán látni soha, lassan már érdektelen is lesz, hiszen nem játszik szerepet egy újabb győzelem eléréséhez.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 14:26:32

@6.Lenin: "A Fidesznek nem volt semmi érdeke még akkor egy előrehozott választás kikényszerítésében."

Érdeke, nem érdeke, ezerrel pedálozott érte.

"Szerintem még nem is nyertek volna."

Hogyne nyertek volna? 2010-ben is még emiatt nyertek.

konrada 2017.02.15. 15:14:11

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
...amiatt nyertek, mert az előző kormányzat elqrta. "nem kicsit, nagyon."

Leylandi 2017.02.15. 15:52:56

@6.Lenin: "nyugati tv által közvetített hasonló eseményeket.
Ott nem nagyon láttam "célozni" a tömegbe lövő rendőröket"

Azokkal a fegyverekkel nem is lehet. Ott nem éles fegyverből kilőhető kicsi, 1,8 cm-es (így húsba is behatoló) gumilövedéket, hanem 4,5 centis nagy gumigolyót használnak, ami csak felületi zúzódásokat okoz (mondjuk azt aztán elég látványosat). Az is megérne egy vizsgálatot, hogy itt nálunk miért használnak még éles fegyverből kilőhető ilyen, köztudottan mélyre is behatoló lövedéket, ezeket ki engedélyezte, és kinek az engedélye továbbra is rendszerben tartani. A szemkilövésen kívül mi lenne, ha Balf.sz II. Sándor tizedes véletlenül összekeverné a zsebében lévő gumis és éles lőszereket? Nem hiszem, hogy a rendőröknél éleslőszer egyáltalán nincs ilyenkor...

" rendőrök céloztak, fejmagasságban. Valószínűleg szándékosan. A kérdés lehet az, hogy ezt parancsra, vagy szabad akaratból tették"

Ezt könnyű eldönteni. Ha csakúgy maguktól tették volna, felettes utasítás ellenére, már rég elmeszelték volna őket érte. Ők nem a Szabad Bélyeggyűjtők Köre, hanem egy szigorú, fegyveres testület tagjai!
Több ilyen lődözős személy kiléte ismert videók alapján, úgyhogy nem lett volna akadálya. Csak nem csukhatták le, mert rögtön elköpte volna, kinek a parancsára tette, amit tanúsított volna a másik kétszáz rendőr is.

6.Lenin 2017.02.15. 16:13:16

Igen, ha valaki simán logikusan kezd gondolkodni, néhány perc alatt el tudná dönteni ezt az egész kérdést.
Már csak arra kellene találni logikus választ, hogy ez miért nem így történt eddig?
Talán valamiért egyik oldalnak sem érdeke? (bár erre már írtam 1 spekulációt)

6.Lenin 2017.02.15. 16:19:24

@6.Lenin:

Bocs, de közben elolvastam miről is szól a poszt (a keresősávban),aztán beugrott valami.
Talán az egyik oldal szeretné, de a másik+ igazságszolgáltatás meg nem. hirtelen beugrott néhány ügy ítélete. Lehetne találni benne logikát is. Minde1.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.15. 16:51:04

@konrada:

"hát pont ez írtam én is, hogy egy mozgó tömegbe a fejmagasságba leadott lövést nem lehet célzottnak tekinteni, de úgy sem, hogy nem volt az szándékos..."

A célzott és a levegőbe leadott lövés között van még pár árnyalat. Nem kell katonai főiskolai végzettség annak belátásához, hogy ha egy ezerfős tömegbe célzás nélkül belelövetnek fejmagasságban, akkor a lövedék jó eséllyel valakit fejen vagy nyakon (mert addig ugye távolságtól függően esik a lövedék) fog találni.

$pi$ 2017.02.15. 17:01:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "ha egy ezerfős tömegbe célzás nélkül belelövetnek fejmagasságban"

A felvételek szerint a fegyvert vállgödörbe illesztve, fejmagasságba tartva lőttek. Ez nyilván célzott lövés, nyilván nyitva volt a rendőr szeme, amikor leadta a lövést.

De! Ha nem célzott lövés, akkor még nagyobb gáz, milyen lenne már, hogy célzás nélkül lövöldöznek az emberek irányába? Az, hogy "fejbe lőtte ugyan, de nem oda célzott" egy rendőrnél nem mentség, hanem éppen, hogy vád.

Scorpion Mecca 2017.02.15. 18:15:24

@Leylandi:
Mosdassa oket a halal, az!
"vízszintesen tartja"
HA vizszintesen tartja, de ezt nem lehet megallapitani mert.. lasd elozo hozzaszolasomat.
"ott evidens"
Mondodom nemaz csak a fejedben. Lasd elozo hozzaszolaszom.
Amugy a linket csak peldanak raktam. Ha tudsz valami jo online forrast a gumilovedekek ballasztikajarol kuld mar el legyszi.
Amugy ballasztika mindig van, meg ha csak egy centit repul a lovedek akkor is, plane huzagolatlan csobol, gumilovedek, ami az erohatas kovetkezteben megvaltoztathatja alakjat (mert rugalmas alapbol).
Es meg csak nem is BERmosdatas, ful sajat szorgalombol.
Es ha erdekel erettsegim is van meg 3 okj-s vegzettsegem plussz most jelentkezek egyetemre a uk-ban. :)

6.Lenin 2017.02.15. 18:19:16

@Scorpion Mecca:

"Es ha erdekel erettsegim is van meg 3 okj-s vegzettsegem plussz most jelentkezek egyetemre a uk-ban. :) "

Napi 12 óra mosogatás után ez nem semmi, gratulálok.

Scorpion Mecca 2017.02.15. 19:17:00

@morph on deer:
Ez tudom kocsogseg.......
"szem-pontjából"
....de LOL.

Scorpion Mecca 2017.02.15. 19:19:39

@Scorpion Mecca:
Csak ugy nyolc, Es ugy kb csak 3 honapig mosogattam. Bar neha beugrok, ha valaki kiesik, hat na nem mindenki tudja tartani a lepest azsiakkal.
Tudom hogy basztatni akrsz csak nagyjabol leszarom, mert en nem vetem meg a tisztesseges ketkezi munkat.

6.Lenin 2017.02.15. 19:28:45

@Scorpion Mecca:

Gondolom nekem írtad, nos tényleg, de csak azért mert 1 névtelen felületen dicsekedni a diplomák számával kicsit (se) furcsa nekem. Tök mind1 mit csinálsz a valós életben, és hol, mit írsz itt, szerintem az a lényegesebb. Bocs.

morph on deer 2017.02.15. 19:33:57

@Scorpion Mecca:
Szerintem is az, bár nem volt fazekas a családomban.
Viszont legalább 'emberi erőforrás miniszter' sem vagyok... :(

Scorpion Mecca 2017.02.15. 19:40:52

"A felvételek szerint a fegyvert vállgödörbe illesztve, fejmagasságba tartva lőttek. Ez nyilván célzott lövés, nyilván nyitva volt a rendőr szeme, amikor leadta a lövést."
Igen pontosan, ezt jelenti hogy celzott loves mert ahhoz a szemeddel kel atnezni a nezoken es fedesbe hozni a celpontot a celgombel.
De ebbol nem kovetkezik az egyertelmuen hogy fejmagassagRA lott. Nem celzottan vaktaban lovoldozni meg meg veszejlyesbb lenne mert akkor kevesbe befolyasolhatod hogy megy a loszer ezert veletlen szemre is mehet.

Scorpion Mecca 2017.02.15. 19:44:19

@6.Lenin: Nem emlitettem diplomat csak OKJ kepzest, anno aszt hiszem csak technikumnak hivtak. Csak azert irtam mert valaszul egy hozzaszolasomra, egy masik hozzaszolasban valaki erettsegit emlegetett minimum kovetelmenynek. :)

Scorpion Mecca 2017.02.15. 19:46:48

@morph on deer:
Ugy ertettem hogy az kocsogseg hogy en ezen felrohogtem. De tenyleg.

6.Lenin 2017.02.15. 19:54:30

@Scorpion Mecca:

Én akkor is el tudom fogadni a hozzászólásodat, ha tényleg csak mosogatsz, OKJ-k nélkül. és akkor se, ha 3,5 OKJ-d van, de marhaságot írsz. Maradjunk ennyiben. Más a lényeg, nekem.

Scorpion Mecca 2017.02.15. 20:05:31

@6.Lenin:
Esetleg kifejthetned mit tartasz marhasagnak.

morph on deer 2017.02.15. 20:20:00

@6.Lenin:
"Azért így elég nehéz bármit is komolyan venni, még ha te harcolsz is értük."

Ezzel az a baj, hogy Gyurcsány akkor épp hatalmon volt, a Viktor meg még dolgozni is hajlandó volt - igen, a kezén melós kestyű, kezében villáskulcs! - azért, hogy ezt a hatalmat megszerezze, de legalább is megingassa. Ezért volt a Kossuth tér körbeszarása, a napi szintű performanszok - a Vekker Viktortól a Viktor sípjáig (fütyülőjéig?) minden létezhető eszköz bevetése.
Gondolom, azt csak nem akarod mondani, hogy a TV-székházat is a Gyurcsány támadta meg, miközben Tomvat álnéven kalapácssal esett neko a szabadságtéri emlékműnek a Hír TV lelkes asszistálása mellett?
Csak azért, mert ugyanazok az arcok, akik a TV székház körül is szorgoskodtak - teljesen spontán - jelen voltak 26-án is, az Andrássin is meg a Deákon is.
Miközben vadul és ugyancsak spontán módon "védték" a demokráciát - gondolom - a csőcseléktől, akiknek vezére "Gyurcsány" egy spontán módon épp nála levő akkumulátor segítségével elindított tankkal támadott rá a békeszerető fideszesekre...

A galád!

Minden tiszteletem mellett: kettőnk közül te felejtesz sikeresebben :)
Tudom, én "rosszabbul teljesítek" ezen a téren, szégyellem is magam emiatt...

6.Lenin 2017.02.15. 20:22:04

@Scorpion Mecca:

Mondjuk-hogy maradjunk a poszt témájánál-felvételek sokasága van ellenőrizhetően a neten, aztán vannak, akik olyan magyarázatokkal próbálkoznak, ami semmivel sem igazolható, csupán-legjobb esetben is-1 elfogult véleményként se nagyon lehetne figyelembe venni.
Pl nem az elkövetőről, nem a szándékról, célról, hanem az általa kibocsájtott fing illatának összetevői alapján vonnánk le bizonyos következtetéseket a mondat elején felsoroltakról. Remélem ezt is tisztáztuk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.15. 20:23:28

@Scorpion Mecca:
@Leylandi:

Szerintem maradhatunk abban, hogy közelről tömegbe lőni célzottan és nem célzottan is óriási felelőtlenség. A nem célzott lövés esetében egyértelmű. De még akkor is, ha a célzott lövést lábra adják le, mert ha nem találja el valaki lábát, akkor a talajról - városban jellemzően kemény aszfalt vagy beton - felpattan és arcot/szemet sérthet.

Így aztán szerintem nincs is sok értelme azon összeveszni, célzottan lőttek vagy sem: mindkét esetben súlyos felelőtlenség volt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 20:25:20

@Scorpion Mecca: Nagyon ráér itt trollkodni. A legtöbbször összefüggéstelen, részeg vagy zakkant, nem tudni.

6.Lenin 2017.02.15. 20:33:18

@morph on deer:

Ezt most nem értem. Idézel tőlem, aztán igazolod az utána írtakban, amiről írtam az idézetben.
Örüljek, hogy igazam van?

(olvasd el miket írtam ostván1-nel és Leylandi-nak, nem szeretném elismételni. amiket most írtál, azt komolytalannak tartom)

6.Lenin 2017.02.15. 20:39:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Célzott lövésnél a szándék szerintem mindent felülír. Egy fegyveres testület tagjánál pedig még az is, hogy parancsra, vagy önként tette-é.

Az adott időjárási körülmények, ballisztika, a szomszéd utcában lévő étterem aznapi ételkínálata csak egy védőügyvédnek adhatnak 5leteket, kimosni a célzott lövést elkövető védelmében.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 20:44:10

Az rendkívül vicces, hogy a fideSSfasszopó trollok lenácizzák a rendőröket, ha a gyurcsányelkúró alatt kegyetlenkednek a tüntetőkkel, és istenítik ugyanazokat, mikor az orbánelkúró alatt a ligetvédőkkel és a menekültekkel kegyetlenkednek.

6.Lenin 2017.02.15. 20:50:32

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Cicus, kimész? Ha itt szeretnél kakilni beleverem az orrod. Tudod, hogy ez a szokás cicuséknál, leszoktatási célzattal.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.15. 20:58:11

@6.Lenin:

"Célzott lövésnél a szándék szerintem mindent felülír."

Igen és nem. Ha kimondottan sérülést akart okozni, akkor feltétlenül. Ám ha azzal védekezik, hogy csak lábra célzott, mégis szemet lőtt ki, akkor szerintem már nem írja felül a "szelíd" szándék a komoly sérülés okozását.

6.Lenin 2017.02.15. 21:09:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Látom kezded magad beleélni 1 védő szerepébe.
igazad van, az ügyész feladata pontosítani a cselekményt...

-Szem (fej) magasságban leadott célzott lövés...eltalálta a lövést leadó Élesszemű Béla tizedes mögött álló Izgága Ödön bal sarkát, akinek ezzel rövid ideig tartó fájdalmat okozott.
-Köszönöm ügyész úr.Öné a szó ügyvéd úr. Kérem fejtse ki védence érdekében a .....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.02.15. 21:17:51

@6.Lenin: Óóóó... itt egy újabb erős ember. Így neten keresztül.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.02.15. 21:24:36

@VaradiJanos: Ja, ezt ismerjük! Kampfer barátunk is kihívott egy kis eszmecserére az Őrsre. Hát elmentem a szokásos szabály szerint ő is haverokkal, meg én is. Aztán elhúztak, mert megláttak minket, négyen voltunk majd fél tonna. Mi csak azt láttuk hogy három csávó hirtelen megfordul és elhúz. Utólag azt írta hogy rendőröket láttak, azért léptek le.

6.Lenin 2017.02.15. 21:26:29

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Látom a cicus mégis csak kiment inkább, te meg bejöttél helyette.
Jól van köcsög, helyezkedj el kényelmesen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.15. 21:28:19

@6.Lenin:

:)

Röviden arról van szó szerintem, hogy annál van a nagyobb felelősség, akinél a hatékonyabb fegyver van. Ráadásul az sem mentség, ha nem tud jól bánni a fegyverrel.

6.Lenin 2017.02.15. 21:38:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Fegyveres testületről van szó. a legnagyobb felelőssége annak van, aki fegyvert ad mások kezébe és utasítja őket a használatára, vagy annak használatát rájuk szeretné hárítani. A többi részletkérdés a fegyvert használó védőjének feladata. A felettes felelősségét semmilyen körülmény nem mentheti fel teljes mértékben. Tovább háríthatja, hiszen neki is van felettese, de teljesen nem mentesítheti az sem, és a felettesét sem.
Szerintem.

Boross Bence 2017.02.15. 21:42:33

Újabb érdekes fejlemény a Quaestor-ügyben:

6.Lenin 2017.02.15. 21:43:00

@6.Lenin:

Talán még annyit, hogy mivel fegyveres testületről van szó, a szabályzat minden részletre kiterjed, függőségi viszonyok, mikor, mit, kinek, miként, milyen mértékben, stb

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 21:47:13

@VaradiJanos: "a kerekesszèkeitekkel együtt 500?"

Ismét jót mulattunk a rendkívül szellemes hozzászóláson.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 21:51:40

@Boross Bence: Sokat kell lopni. Ellopsz egy csokit, 10 év. Ellopsz százmilliárdokat, felfüggesztett megrovás.

A Madoffot bezárták egy életre. Nincs ezen mit tökölni. Szakértő mi a fasznak? Rábíztak kéccázmilliárdot, a pénz nincsen meg, mehet életfogytiglanra a börtönbe.

VaradiJanos 2017.02.15. 21:57:09

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Begurultàl? Ilyenkor kigurulsz a konyhába bekapni vmit idegességedben vagy átgurulsz anyucihoz panaszkodni?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 21:59:16

@VaradiJanos: Kérlek, hagyd abba! Annyit nevettem ezen, hogy fáj az oldalam.

VaradiJanos 2017.02.15. 22:10:11

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: elnézést, nem tehetsz az állapotodról, nem szabadna ezen viccelődnöm. Nem csoda, hogy itt a neten keménykedsz, hisz ez maradt neked. Ne haragudj!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.02.16. 09:10:48

@6.Lenin: Mi van öreg munkásőr? :-)) Még mindig szoktál álmodni, miközben olvasol?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.02.16. 09:12:11

@6.Lenin: Látom nagyon ismered a fegyveres testületeket. A davajgitár használatának szabályait is tudod?

Scorpion Mecca 2017.02.17. 01:58:19

@6.Lenin:
Nem, nem ertem. na hagyjuk.
süti beállítások módosítása